PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Muayne Konusu.

AhmetYılmaz
04-06-2011, 22:55
Herkese iyi forumlar. Başlıkta belirttiğim gibi konu muayne. :) çok kez konuşulmuştur ama ben bir kez daha kesinleştirmek istedim. Hem bu aralar muayne girecekler için aydınlatıcı bi konu olur. Amacım bizim arabanın muayneden sorunsuz geçmesi. Sorun çıkarsa babamda beni muayneye sokar bütün kusurlarımı yüzüme vurur. :D Şimdi gelelim Sorulara...

Arabada ön cam dahil 1 numara film var. Sıkıntı olurmu ?
Ön camda ve arka camda olmak üzere stickerlar var. Bunlarda sorun olurmu ?
American park var. (bunu iptal edicem zaten.)
Araba hafiften basık. Önler 8 cm arka 5. Sıkıntı olurmu acaba ?
Ve otto egsoz var. Silencerla geçebilirmiyim ? Bu arada 130 mm lik silencerı olan varsa ödünç verebilirmi geçiyosa. :)
Ve ve en son olarakta genel olarak hangi muayne istasyonunu kullanıyoruz ?

Şimdiden çok teşekkürler. Konu arabadan öte babamın muaynesinden geçicem. :D :D

_SeLim_07_
04-06-2011, 22:59
4 Ay Önce Megane 2 Aracımla Muayeneden Tek Seferde Geçtim

Spor Helezon
Önden Arkaya Kadar Komple Şerit
Camlar Komple Filmli Kapkara
Komple Müzik Tesisatı

Aracım Sadece Filmden Dolayı Hafif Kusurlu Olarak Geçti... ;)

AhmetYılmaz
04-06-2011, 23:01
Ya en çok şu silencer işini merak ediyorum. :) eyvallah abim.

fatih(fb)
04-06-2011, 23:05
frid geçirmez söliyim :D:D

krm
04-06-2011, 23:20
Eksoz hakkında bılgım yok ama harici hepsı gecıyor.filmlere hafıf kusurlu yazıyorlar sadece o da sıkıntı olmuyor.bendede yay vardı adam elını lastıkle camurluk arasına soktu tamam gırıyo dedı ordan da gecırdı :) bn mımarsınan dakı tüvtürkte yaptırmıstım cok cabuk ve hıc sıkıntı cıkarmayan cınsten bı ıstasyon tavsıye ederım.

S.Özeren
04-06-2011, 23:40
egzoz ve basıklıkta geçmiyebilir kardeşim bende orjinalleri takıcam tatile çıkmadan gidicem muayneye :D

AhmetYılmaz
05-06-2011, 11:07
Abi benmki o kadar basık değil ya. :D

Frid
05-06-2011, 11:11
frid geçirmez söliyim :D:D

aynen egzozdan kesin bırakırdım :D

bu arada amerikan park ı önemsemeyen yerlerde var önemseyende onu iptal etmek 5 dk lık iş zaten garanti olsun egzozuda orj yap oda garanti olsun digerleri önemsiz alçaklıkta çok degilse dedigin gibi :icon_tup:

ÜSTÜNERC
05-06-2011, 11:21
orjınal egsozu bulabılıyorsan bul kardesım yoksa ısın zor :) egsoz olmasa emınım hafif kusurddan gececektın ama egsoz olayı bozar ısı :)

AhmetYılmaz
05-06-2011, 12:06
Müşteride buldum söküp satiyim bari şimdi. sonra skunk2 koyim. :D

AhmetYılmaz
05-06-2011, 18:26
Silencerla giden yokmu yav hiç.

sinan-s
05-06-2011, 18:29
egsozu ve yayları orjınalı tak.Diğer herşeyden geçersin..

AhmetYılmaz
05-06-2011, 19:08
Yay sorun olmaz gibi ama...

sinan-s
05-06-2011, 19:10
Yay sorun olmaz gibi ama...

Eğer parmak girecek boşluk varsa çamurluk ile lastik arasında sıkıntı olmadan geçersin..

ArMy
05-06-2011, 19:19
Eğer parmak girecek boşluk varsa çamurluk ile lastik arasında sıkıntı olmadan geçersin..

O iş tüm memleketde öyle mi..Sanki ankara da takozun vs.. üstüne çıkartıyorlar diye duymuştum.Benim araç da hatrı sayılır şekilde yere yakın ama lastikler ince yanak olduğu için çamurlukta baya bi var boşluk..1 ay sonra da benim muayenem var geçermiki bu şekil.Bana pek geçmez gibi geliyor..

recky
05-06-2011, 19:21
katalızor de sıkıntı yyapıyorlar psembe agır kusur kaldım
alcaklık olayı surtme yapmıyorsa sıkıntı yok dıye bılıyorum

By_Carizma
05-06-2011, 19:22
bizim arka camda bi setinin stickeri vardı hafif kusur olarak yazılmıştı :) bunuda belirteyim :D

ArMy
05-06-2011, 19:24
bizim arka camda bi setinin stickeri vardı hafif kusur olarak yazılmıştı :) bunuda belirteyim :D

Oho bunlara gelirsek motor numarasını okumaya üşenir arkada der hafif kusur geçer.Stepne sabit değil hafif geçer.Bizim megane'a yapmışlardı bunları da.Kusursuz kimseyi yolladıklarını görmedim :D

AhmetYılmaz
05-06-2011, 19:25
Benm sticker dolu arka. :D

By_Carizma
05-06-2011, 20:04
Oho bunlara gelirsek motor numarasını okumaya üşenir arkada der hafif kusur geçer.Stepne sabit değil hafif geçer.Bizim megane'a yapmışlardı bunları da.Kusursuz kimseyi yolladıklarını görmedim :D

o konuda haklısın :D

Frid
05-06-2011, 20:22
kusursuz geçen çok araç var emin olun :D

AhmetYılmaz
05-06-2011, 20:40
Aşşa komşum kusursuz geçti. :D :D Ya bide benm arabada çamurluğa sürtme yok basıklık sorun olmaz gibi.

GokhanRS
05-06-2011, 20:42
düz boru varsa geçmeyi unut. ama sen git gir 1 ay süre vericekler. neden bıraktılarsa gider yaptırırsın.

AcA_1988
05-06-2011, 23:24
Hazır konu açılmışken yeni moda olan sol çamurluğu kaplama muayeneden sorunsuz geçiyormu ?

otuzdört
05-06-2011, 23:34
Ahmet, sıkıntı yok gecersi belki egzozdan takılır ama onada garip birşey yazım hafif kusur derler. Benim vivaroyu gecen hafta soktum catalcada muayneye. komple film egzoz vs vardı gaza basınca parıldayan sekilden ***** dizel :) hafif kusura yazmıslar stecker muabbetine bişey demezler onlara ne a m k :D bence bi basıklık sıkıntı acabilir o frenleri kontrol etmek için soktugu kanala cok hızlı girio lavuklar

AhmetYılmaz
05-06-2011, 23:50
Bakalım ya egsozu satıcam zaten. Ama basık gidicem oraya. sanmam sıkıntı olmaz. He ama muayneden sonra 40 yanakları takınca tehlike detected. :D :D

deeperblack
05-06-2011, 23:54
Muaynede katalitik konvertore bakan varmi acep?

ruudvan
06-06-2011, 01:12

katsız araba gecmez susturucun olmasın ama katın yoksa kalırsn kesın ve net ama bırı gelır katı yok dıe umursamaz gecırırı o ayrı konu kurallarda kat olmalı dıyor.

bu arada ahmet sen gıt muayeneye kalırsan kusurları gormus olursun duzeltır tekrar gırersın ılk tekrar ucretsız.

S.Özeren
06-06-2011, 01:25
Aşşa komşum kusursuz geçti. :D :D Ya bide benm arabada çamurluğa sürtme yok basıklık sorun olmaz gibi.

fren testinde tampon yere vurur söliyim ben sana :D

cenk
06-06-2011, 09:49

benim arabada da komple dümdüz boru var. iki sene önce muayeneye götürdüğümde kat olmadığı için ağırkusur yapmışlardı.Geçirmediler.
allahtan randevum sabahtı, hemen servisime gittim orjinal katımı taktırdımda öğleden sonra geri geldim de tekrar muayene istasyonuna girip geçtim.

şimdi benim muayenede 07 ayda bakalım napacaz:o

Jehuty
06-06-2011, 10:15
katsız araba gecmez susturucun olmasın ama katın yoksa kalırsn kesın ve net ama bırı gelır katı yok dıe umursamaz gecırırı o ayrı konu kurallarda kat olmalı dıyor.

bu arada ahmet sen gıt muayeneye kalırsan kusurları gormus olursun duzeltır tekrar gırersın ılk tekrar ucretsız.

Aracın doğasında Kat yoksa ne olacak ?
ispat falan istiyor mu yoksa o kadarından anlıyor mu ?
91 Crx'te kat falan yok başımız ağrımasın dümdüz boru var :soru:

XoR
06-06-2011, 10:21
Aracın doğasında Kat yoksa ne olacak ?
ispat falan istiyor mu yoksa o kadarından anlıyor mu ?
91 Crx'te kat falan yok başımız ağrımasın dümdüz boru var :soru:

1996 Imprezada orjinalde kat olmayan araçlardan.

Nassı olacak bu kat durumu ?

bg_cano
06-06-2011, 10:24
1996 Imprezada orjinalde kat olmayan araçlardan.

Nassı olacak bu kat durumu ?

arkadaslar 2000 ve ustu model araclarda kat .a bakılır oda değişkenlik gösterir

lamda sondası varsa istenir yoksa istenmez..:icon_tup:

aslan
06-06-2011, 10:24
muayenede kredi kartı geçiyormu?

Omak
06-06-2011, 10:25
benim fabi de kat yok bu aralar topluyorum muayeneye girmesi lazım içi boş bi kat taksak olurmu?

aliozel
06-06-2011, 10:26
Şahinle orhanlı istasyonuna muayeneye gittim.ilkinde alt çürük dediler,ön fren hortumlarını değiştir dediler.1 ay süre verdiler.Tüm çürükleri yaptırdım.Ön fren hortumlarını değiştirdim.Gittim kontrole.Arka fren hortumlarının değişmesi gerektiğini yazmamışlardı kağıda.Muayeneyi yaktılar.Boşu boşuna 150tl parayı yaktılar.. :(

Cliosportve
06-06-2011, 10:35
Kaç defa muaynelere götürdüm araçları
Kaç defada muayneden geçirdim
Herkez kafasına göre söylüyor birşeyler
Film hafif kusur
Eksozt kesinlikle geçmez silencerlı olsa bile(spor kesinlikle geçmiyor ( orjinale benzeyen herhangi bir tane takabilirsin istersen UNO eksoztu tak geçersin)
Basıklık konusunda kesik yay olduğunu anlarlarsa kalıyorsun
Orjinal spor yay kesk olmayan olursa geçiyorsun
Ben ne basık arabaları geçirdim kendimde dahil spor yay olsun yeter

Jehuty
06-06-2011, 10:55
muayenede kredi kartı geçiyormu?

Peşin çalışıyorlar..

by_hayali
06-06-2011, 11:09
benimde muayeneye girmem gerekiyor.
sonradan turbo yapılan araçlarda sıkıntı çıkarıyorlarmı?
downpipe 76mm sonrası 60mm ortada susturuculu şekilde sonada orj egsozu taksam(ses sıfıra yakın oluyo) sıkıntı çıkarmı?
coilspring var ve ön çamurluk lastik arası 2 cm bu basıklık sıkıntı çıkarırmı?
ön tamponu kesip biçtim :) intercooler için birşey derlermi?
içerideki göstergelere birşey derlermi?
:)

dd-vti
06-06-2011, 11:11
Ya en çok şu silencer işini merak ediyorum. :) eyvallah abim.

eksozu muayeneden geçirmezler.

dd-vti
06-06-2011, 11:13
benimde muayeneye girmem gerekiyor.
sonradan turbo yapılan araçlarda sıkıntı çıkarıyorlarmı?
downpipe 76mm sonrası 60mm ortada susturuculu şekilde sonada orj egsozu taksam(ses sıfıra yakın oluyo) sıkıntı çıkarmı?
coilspring var ve ön çamurluk lastik arası 2 cm bu basıklık sıkıntı çıkarırmı?
ön tamponu kesip biçtim :) intercooler için birşey derlermi?
içerideki göstergelere birşey derlermi?
:)

içerideki göstergelere demezler intercoler tamponun iç tarafında göze batmayacak şekilde uygun duruyorsa muayeneden geçer sıkıntı olmaz eksoz bagırmasın orjinal susturucuları istiyolar

by_hayali
06-06-2011, 11:27
içerideki göstergelere demezler intercoler tamponun iç tarafında göze batmayacak şekilde uygun duruyorsa muayeneden geçer sıkıntı olmaz eksoz bagırmasın orjinal susturucuları istiyolar

bu şekilde egsoz sesim orjinalden daha az olur :) ondan yırtarız inşallah.
intercooler ve borular önden bakınca bariz şekilde görünüyo ama tamponun iç tarafındalar onada bişey demezlerse geçerim gibi görünüyo.

bu arada anadolu yakası hangi istasyona gideyim?

driftboy
06-06-2011, 11:42
Bursa'da NR Civic SLincer'i takmadan otto'yla gecti muayeneden :) Adamdan adama degisiyo demekki...

AhmetYılmaz
06-06-2011, 13:22
Kaç defa muaynelere götürdüm araçları
Kaç defada muayneden geçirdim
Herkez kafasına göre söylüyor birşeyler
Film hafif kusur
Eksozt kesinlikle geçmez silencerlı olsa bile(spor kesinlikle geçmiyor ( orjinale benzeyen herhangi bir tane takabilirsin istersen UNO eksoztu tak geçersin)
Basıklık konusunda kesik yay olduğunu anlarlarsa kalıyorsun
Orjinal spor yay kesk olmayan olursa geçiyorsun
Ben ne basık arabaları geçirdim kendimde dahil spor yay olsun yeter

Abi yay pres. Sıkıntı olmaz sanırım...