PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Amerikadan alınan ürünün vergisinin geri alınması

Chatin
23-04-2011, 04:47
Özellikle bu konuda tecrübeli arkadaşların yardımına ihtiyacım var. Amerikan vatandaşı olmayan ve oraya seminere gidecek bir arkadaşım oradaki MIT (San Diego lu değil yani) de öğrenci olan arkadaş yoluyla (100$ lık apple öğrenci indirimi için) bana bir laptop alacak ama bazı sorularım var. Kısaca ileteyim ki;

San Diego dan alınacak bir ürüne Amerikan vatandaşı olmasak bile vergi verecek miyiz?
Diyelim verdik.Vergiyi geri alabiliyor muyuz?
Alabiliyorsak bu iş nasıl oluyor?

34btr1907
23-04-2011, 07:16
vergi veriyorsun tax muhabbeti var ne alırsan al geçerli.ama şunu duymuştum nekadar gerçek ben denemedim şahsen dönerken sandiegodan ,havaalanında belirli bi ofise fişi yada fişleri beyan edip vergiyi iade alabılıyorsun diye duymuştum nekadr doğru emın değilim net bilgisi olan yazar zaten.

turbo&quattro
23-04-2011, 07:30
Delaware ( USA nin ilk eyaleti oldugu icin vergi orani sifir ) haric her eyaletten alinan herhangibirsey icin o eyaletin vergisni odemek zorundasiniz...Yani San Diego California ya bagli ve oranin sales tax orani %8.25 olmasi gerek..Vatandas olup olmamakla alakasi yok yapilan tum alisverislerde o tax odenir..Ayrica alacaginiz urunun fisini saklayip ulkeden cikarken tax ofislerinden iade alabilirsiniz.

said_
23-04-2011, 07:46
Her eyalet için aynı dimi bu ?
Ülkeden çıkmadan önce fişleri versem geri öderlermi Taxleri

34btr1907
23-04-2011, 08:12
Her eyalet için aynı dimi bu ?
Ülkeden çıkmadan önce fişleri versem geri öderlermi Taxleri

üstündeki msj da 2 sorununda cevabını vermiş adam okumuyormusun?

said_
23-04-2011, 08:33
üstündeki msj da 2 sorununda cevabını vermiş adam okumuyormusun?

bazen eyaletten eyalete değişiklikler olabiliyo ;)

_FrKn_
23-04-2011, 10:27
Delaware ( USA nin ilk eyaleti oldugu icin vergi orani sifir ) haric her eyaletten alinan herhangibirsey icin o eyaletin vergisni odemek zorundasiniz...Yani San Diego California ya bagli ve oranin sales tax orani %8.25 olmasi gerek..Vatandas olup olmamakla alakasi yok yapilan tum alisverislerde o tax odenir..Ayrica alacaginiz urunun fisini saklayip ulkeden cikarken tax ofislerinden iade alabilirsiniz.

bazen eyaletten eyalete değişiklikler olabiliyo ;)

onuda yazmış.

said_
23-04-2011, 11:01
neyse tartısmıycam :)

bi netlik getirmeye çalışmıştım kendi kafamda .

pejocan
23-04-2011, 11:21
türkiyedekini aldıkta amerikadaki kaldı ....toooohoooo

Chatin
23-04-2011, 11:40
oo teşekkürler bilgiler için..peki tax i geri alacaksak apple dan taxfree çeki düzenlemesini istememiz de gerekiyor mu yoksa direk faturayı havalimanındaki taxfree point e götürdüğümüzde (sanırım sıra oluyor) sıra geldiği gibi sorgu sual etmeden al abicim bu senin tax hayrını gör mü diyorlar?

TAM35GNY
23-04-2011, 18:46
1. Burdan bu aldigin urune her turlu vergi vereceksin eger vermemek istiyorsan online Ebay gibi bir yerden urunu baska bir eyaletten satan bir yerden alacaksin ( Yani mesela Arizonadan bir saticidan alirsan " Out of States Sales" oldugu icin tax odemezsin ama urunu de hemen alamazsin kargo suresi girer, o indirimi de alamazsin tabi cunku sadece apple storelarda gecerli..

Arkadasinin burdaki statusu ogrenci ise o vergiyi hava alaninda da geri alamiyorsun %100 emin degilim ama eger J1 ise yani stajer vizesi ile geldiyse o zaman ne alirsan al hepsinin fisini gosterip odedigin vergiyi geri alabiliyorsun. Ama adamlar o parayi sana geri vermek icin can atmiyorlar yani o kadar kolay olmuyor..

Haa bir de benim etrafimda o vergiyi almak icin ugrasan sadece bir kisi oldu cunku zaten herkes TR den cok daha ucuza aldigi icin gayet memnundu:) Senin aldigin $100 indirim zaten TAX e gitmis say hic yorma adami da orda bence :)

Chatin
24-04-2011, 04:01
1. Burdan bu aldigin urune her turlu vergi vereceksin eger vermemek istiyorsan online Ebay gibi bir yerden urunu baska bir eyaletten satan bir yerden alacaksin ( Yani mesela Arizonadan bir saticidan alirsan " Out of States Sales" oldugu icin tax odemezsin ama urunu de hemen alamazsin kargo suresi girer, o indirimi de alamazsin tabi cunku sadece apple storelarda gecerli..

Arkadasinin burdaki statusu ogrenci ise o vergiyi hava alaninda da geri alamiyorsun %100 emin degilim ama eger J1 ise yani stajer vizesi ile geldiyse o zaman ne alirsan al hepsinin fisini gosterip odedigin vergiyi geri alabiliyorsun. Ama adamlar o parayi sana geri vermek icin can atmiyorlar yani o kadar kolay olmuyor..

Haa bir de benim etrafimda o vergiyi almak icin ugrasan sadece bir kisi oldu cunku zaten herkes TR den cok daha ucuza aldigi icin gayet memnundu:) Senin aldigin $100 indirim zaten TAX e gitmis say hic yorma adami da orda bence :)

teşekkürler bilgiler için. zaten şöyle bir durum var. fatura ismi ile tax i geri isteyecek kişi farklı kişiler. yani diğer arkadaşın öğrenci kimliğini kullanacağız ama tax i bizim arkadaş geri isteyecek. e kimlik farklı olursa sanırım havalimanında tax yerine anca 3ün1i ni alır bizim arkadaş. bu durumda tax i t sinden bahsetmem tabi :)

ama kimliğe bakılmazsa (dediğine göre bu çok zor bir ihtimal) 100$ ı kendisine jest olarak sunmayı planlıyorum zaten.

ReßeL
24-04-2011, 08:22
"O eskidendi artik tax geri alamiyorsunuz" demisti bana USA havaalani memuru. Dogru yanlis bilmiyorum gecen sene oldu bu olay bana.

Vizem ogrenciydi o zaman ama sormadi bile statumu.

said_
24-04-2011, 09:08
kesin nerden öğrenebilirkiz eğer vermiyolarsa biriken fişleri atıyım gitsin ya :D

mgnPower
24-04-2011, 09:33
zaten dunya kadar ucuza mal aliyoruz birde bunun uc kurusluk tax'i icinmi ugrasayim. dunyanin vergisini verdim adamlara analarinin ak sutu gibi helal olsun her bir cent'i.

Chatin
24-04-2011, 14:43
bana sadece şu bilgi lazım.. tecrübe etmiş biri varsa sevinirim;

fatura adı(u.s de post doc. öğrencisi) ile tax i geri almak isteyen kişi (u.s e seminer için giden bir akademisyen) farklı ise tax geri alınır mı?

yanıt evet ise; bu tax i havalimanında taxfree den fatura göstererek geri alabiliyor muyuz? almış biri var mı?
yanıt hayır ise; ilginiz için teşekkürler. yarışmacı arkadaşlara başarılar.

mgnPower
24-04-2011, 18:09
tam tersi olan bir uygulama ile ornek vereyim bizimkiler amerikan vatandasi buradan benim adima kesilmis faturali urunun vergisini cikisda odememisler fatura ismi farkli oldugu icin. dolayisi ile ayni mantikla gidersek diger ulkelerdekide farkli degildir.

rodya
19-11-2014, 11:21
Güncel
ps4 aldıracağım. 400$ bestbuy fiyatı.
Güncel tax ücretlerine göre los angelos ve houstan arasında ne kadarlık bir fark olacaktır?

rodya
19-11-2014, 18:07
Güncel
Güncel tax ücretlerine göre los angelos ve houstan arasında ne kadarlık bir fark olacaktır?

güncel çekelim :)

Kahn23
19-11-2014, 18:11
Günlerdir sitede "tax free" başlığı altında bu konuyu arıyordum :D
Misal Usa veya Kanada'dan tel aldık. 750$ bunun vergisini alanda geri alabiliyormuyuz ?

rodya
20-11-2014, 00:29
Güncel

Amerikanci arkadaşların düşme zamanı.

@Turbo&Quattro ; muhtemelen Kıkanma Favorilerini Paylaş konusunda insanları hayatlarından soğutmak yerine bi bakıver şu konuya lütfen:)

Dodoo
20-11-2014, 00:47
Amerikada vergi iadesi alındığını ilk kez duydum.

http://www.globalblue.com/customer-services/tax-free-shopping/

Bunun harici de bilgim yok tax free için. :D

turbo&quattro
20-11-2014, 00:57
Amerikanci arkadaşların düşme zamanı.

@Turbo&Quattro ; muhtemelen Kıkanma Favorilerini Paylaş konusunda insanları hayatlarından soğutmak yerine bi bakıver şu konuya lütfen:)

O konuda artik pek yazmiyorum :D

Hocam Los Angeles California eyaletine bagli, tax orani %9
Houston Texas eyaletine bagli, tax orani %6.25

$400 lik birsey icin arada odenecek tax farki incik boncuk .

M_PROJECT
20-11-2014, 07:43
Günlerdir sitede "tax free" başlığı altında bu konuyu arıyordum :D
Misal Usa veya Kanada'dan tel aldık. 750$ bunun vergisini alanda geri alabiliyormuyuz ?

belirli bir miktar vergi olması lazım geri alabilmek için .

örn : totalde aldığınız ürünlerin vergi toplamı 100$ üstü olmalı gibi .

Ny için örnek vermek gerekirse o eyalette yaşamıyorsanız zaten vergiden muafsınız . Manhattanda yapacağınız alışverişlerde bunu beyan ederseniz bazı ürünlerde muafiyet söz konusu . Bildiğim kadarı ile elektronik için de kendi içinde sınıflandırma var .
3000-5000$ lık alışveriş yapacaksanız değer aksihalde gerek yok .

dj_batukaan
20-11-2014, 08:50
Türkiye'de herşey bedava gelin buradan alın

rodya
20-11-2014, 14:57
tax free falan yok di mi Houstan'da? :)

rodya
20-11-2014, 15:06
Amerikada vergi iadesi alındığını ilk kez duydum.

http://www.globalblue.com/customer-services/tax-free-shopping/

Bunun harici de bilgim yok tax free için. :D

yabancılar Houstan 'dan çıkışlarında havalimanında ödedikleri vergiyi geri alabiliyorlar diye duydum. Ancak kesin bilgiye ihtiyacım var benim de:/

s2k
20-11-2014, 15:21
californiada tax free yok.

onurdestan
20-11-2014, 19:00
tax free houstonda yok ben newyork ta yapmıştım o işi diye hatırlıyorum eyalete göre değişiyor

ef186
20-11-2014, 19:28
http://www.tripadvisor.com/Travel-g191-c1484/United-States:Sales.Tax.html

inceleyin her detay var ;)