Orijinalini görmek için tıklayınız : tutunma sorunu lastık tavsıyesı :D
arkadaslar benım araba tutunmuyor ***** lastıklerden lastık alıcam 195 50 15 en ıyı lastık ve en ıyı tutunan lastık yardım beklıyourm sarma olayını ortadan kaldırsak :) tavsıyelerınızı beklıyourm daha once brıstone potenza g3 serısı kulllandım kuruda ıyı tutunuyordu ıslakta kopuyordu ıslak kuru en ıyı tutunan lastık hangısıdır ?????
bugra_0101
17-04-2011, 10:46
EMG de ve SVU da nokian var biz çok memnunuz , emre yeni corsa yada nokian aldı efsane güzel yol tutuyo serisini tam hatırlamıyorum ama kesinlikle tavsiye ediyorum :D bi sor ona melii
GokhanRS
17-04-2011, 10:46
paraya kıyıp bridgestone performans serilerinden birini düşünsen hiç uğraşmasan güzel olur :)
onursumer
17-04-2011, 10:49
ben michelin pilot excalto kullanıyorum yaz lastiği olarak tutunmasından çok memnunum ıslak kuru ikiside iyi
ama yağmur başlangıçlarında buz pistindeymişsin gibi :D
Bende conti sp3 kullanıyorum.. Islak ve kuruda gayet tatmin edici ama tozlu asfaltta birazcık sıkıntılı..
timucintt
17-04-2011, 10:55
Paran Varsa....
Goodyear Eagle GSD.....
Brigestone Adrenalin....
Michelin pilot SX MXX3....
Nokian V....
Yokohama AVS....
Falken ZIEX ZE912
Uygun arıyorsan....
Lassa İmpetus REVO...
Toyo T1R...
Falken FK 452...
sevgı arkadaslar parası onemlı deyıl sonuc olarak crx e takıcam can guvenlıgı en ıyısı hangısıyse onu alıcam :)
EMG de ve SVU da nokian var biz çok memnunuz , emre yeni corsa yada nokian aldı efsane güzel yol tutuyo serisini tam hatırlamıyorum ama kesinlikle tavsiye ediyorum :D bi sor ona melii
mercedese takmıs bızım sofor averel sokturdu gıttı brıstone bır serısını aldırmıstı ıyıdı ama hatırlamıyurm :)
paraya kıyıp bridgestone performans serilerinden birini düşünsen hiç uğraşmasan güzel olur :)
parası onelı deyıl yeterkı ıyı ve kalıtelı olsun yol tutsun sarma problemı cok :)
ben michelin pilot excalto kullanıyorum yaz lastiği olarak tutunmasından çok memnunum ıslak kuru ikiside iyi
ama yağmur başlangıçlarında buz pistindeymişsin gibi :D
ıslaktan kuruyu cıktıgında her lastık kayar :)
Bende conti sp3 kullanıyorum.. Islak ve kuruda gayet tatmin edici ama tozlu asfaltta birazcık sıkıntılı..
bu bana uymaz :) tesekkurler
Paran Varsa....
Goodyear Eagle GSD.....
Brigestone Adrenalin....
Nokian V....
Yokohama AVS....
Falken ZIEX ZE912
Uygun arıyorsan....
Lassa İmpetus REVO...
Toyo T1R...
Falken FK 452...
lıste guzel en ıyısı hangısı bunların :)
Paran Varsa....
Goodyear Eagle GSD.....
Brigestone Adrenalin....
Nokian V....
Yokohama AVS....
Falken ZIEX ZE912
Uygun arıyorsan....
Lassa İmpetus REVO...
Toyo T1R...
Falken FK 452...
Para varsa diye sormaya gere yok otomobilleriniz bölümüne baksana galeri gibi :D
para varsa diye sormaya gere yok otomobilleriniz bölümüne baksana galeri gibi :d
:D daha eklemedıklerım var oraya :)
fastchild
17-04-2011, 11:09
hıııııııı :eek:
Hahahahahah zengin fakir belli olsun diyosun
Hahahahahah zengin fakir belli olsun diyosun
yok ıbo kardes benı bılen bılıyor hayatım boyunca hıc bır zaman ınsan ayırmadım ayırmamda herkez rızkını yer yerı gelıyor parasız kalıyoruz yerı gelıyor durumlar farklı oluyor :)
yok ıbo kardes benı bılen bılıyor hayatım boyunca hıc bır zaman ınsan ayırmadım ayırmamda herkez rızkını yer yerı gelıyor parasız kalıyoruz yerı gelıyor durumlar farklı oluyor :)
Yok be reis espri yapiorum seni biliyorum yapmazsn öyle şey
Yok be reis espri yapiorum seni biliyorum yapmazsn öyle şey
kardeısmsın konu sapmasın :) bız konumuza gerı donelım :)
PPR engineering
17-04-2011, 11:22
goodyear f1 ama üretilmiyo artık sanırım 106 tıda vardı benim en son yol tutuş süperdi..
Nokian'ın performans serileri çok güzel tutunur ayrıca sessizdirde rakiplerine oranla ancak çabuk biter bizim memlekette hamurları yumuşaktır biraz.
Ben Nokian dan sonra (80.000km 2 takım) Continental'e geçtim sessizlik olarak memnun kalmasamda güzel gitti ömür olarak.
Şimdi Conti SSR3 Run flat kullanıyorum çok sert rahatsız ama çok iyi yol tutuyor bnm arabada :) 225 45 17.
önerilmiş ama
nokian nrzi ve v patinaj için hiç iyi bi çözüm diil onu belirteyim.
toyo t1r1 de iyidir ama geçici çözüm
ÜSTÜNERC
17-04-2011, 11:44
uygun bı lastık arıyorsan KUMHO bak derım ama butce sıkıntı değil kalite olssun dıyorssan dunlop, goodyear dussun derım
goodyear f1 ama üretilmiyo artık sanırım 106 tıda vardı benim en son yol tutuş süperdi..
keske olsa alsak bende kulllandım zamanında cokta menmundum ama sımdı yok :(
Nokian'ın performans serileri çok güzel tutunur ayrıca sessizdirde rakiplerine oranla ancak çabuk biter bizim memlekette hamurları yumuşaktır biraz.
Ben Nokian dan sonra (80.000km 2 takım) Continental'e geçtim sessizlik olarak memnun kalmasamda güzel gitti ömür olarak.
cabuk bıtmesı onemlı deyıl ama sarmadan yurumesı aracı ama bakıcam bu lastıge :)
Şimdi Conti SSR3 Run flat kullanıyorum çok sert rahatsız ama çok iyi yol tutuyor bnm arabada :) 225 45 17.
denemek lazım :)
önerilmiş ama
nokian nrzi ve v patinaj için hiç iyi bi çözüm diil onu belirteyim.
toyo t1r1 de iyidir ama geçici çözüm
cok sarıyor ondan dolayı arastırmaya devam :)
arkadaslar yardımlarınız ıcın tesekkurler arastırmaya devam kalıtelı ve ıyı yol tutannı alıcam :)
tuner faruk
17-04-2011, 12:08
Coilover olupta leylek gezen insan :D Önce bi bas abi yaa :D sonrada gidelim Michelin Pilot Exalto alalım ohh misss:D
Melih başkan
Falken ZIEX ZE912 ıslak kuru çok memnunum
195/50/15 achilles in yarı slick lastikleri var..kullananlardan olumlu yorumlar aldım..fiyatı da uygun denenebilir.
Coilover olupta leylek gezen insan :D Önce bi bas abi yaa :D sonrada gidelim Michelin Pilot Exalto alalım ohh misss:D
gel sımdı gor bastım sımdı :D
Melih başkan
Falken ZIEX ZE912 ıslak kuru çok memnunum
bakaslım yumusak lastık lazım tutunma zorlugu cekıyourm sarmaktan 1 vıtes yok gıbı :D
195/50/15 achilles in yarı slick lastikleri var..kullananlardan olumlu yorumlar aldım..fiyatı da uygun denenebilir.
bulabılıcegım yer neresı ?
Turkiye yol şartlarında yanaklar 40-35 olduğundan ötürü biraz sert yanaklarıda extraload olsun diye bridgestone adrenalin aldım yaklaşık 10.000km dir kullanıyorum hiç memnun değilim.Geç ısınıyor ve kesinlikle yol tutmuyor.Yepyenı lastikleri satıp conti. sportcontact 3 almayı düşünüyorum.
gel sımdı gor bastım sımdı :D
bakaslım yumusak lastık lazım tutunma zorlugu cekıyourm sarmaktan 1 vıtes yok gıbı :D
bulabılıcegım yer neresı ?
ilan sahibini tanımam bir ara 90 tl idi..şu an fiyatı biraz artmış..veya distribütörü bulup onlardan sordurmak lazım.
195 50 R 15 ACHİLLES SPOR LASTİK - sahibinden.com' daki yüz binlerce vasıta ilanından dakika iki tanesi sahibini buluyor. (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-jant-ve-lastik-lastik-195-50-r-15-achilles-silik-kalkis-lastigi-38780289/detay/)
ne takarsan tak kalkışta tutunursun belki ama o crx le arkadan paraşüt bile açsan duramazsın :D
toyo t1r öneririm ısınınca çok güzel yol tutuyorr
Turkiye yol şartlarında yanaklar 40-35 olduğundan ötürü biraz sert yanaklarıda extraload olsun diye bridgestone adrenalin aldım yaklaşık 10.000km dir kullanıyorum hiç memnun değilim.Geç ısınıyor ve kesinlikle yol tutmuyor.Yepyenı lastikleri satıp conti. sportcontact 3 almayı düşünüyorum.
Alacağın lastiği bilmiyorum ama satman çok yerinde bir tercih olur. ;) Aynen dediğin gibi. Reklamdan başka bişi yok o lastikte.
rcbasaran
18-04-2011, 00:31
Acciless bizde var, satışını yapıyoruz. İyidir ama kuruda, ıslakta beklentiniz olmasın...
Good Year efficent grip veya Dunlop iyi seçeneklerdir bu ebatlarda, müsait olduğunuzda uğrarsanız yardımcı olurum, tüm seçenekleride artısıyla eksisiyle görebilirsiniz bizde..
Abi Bridgestone ömrü uzun ama ısıtana kadar canın cıkıyor...Isınmadımı da tutunmuyor...
Hele ıslakta.. Hamuru sert .. Hiç beğenmedim Potenzaları...
Alperen-B
18-04-2011, 02:17
pampa yokohoma avs çok güzel bi lastik öneririm :icon_tup:
GokhanRS
18-04-2011, 02:32
Benim gözümde ve kullandığım kadarı ile bridgestone ın s001 çok çok iyi bir lastik yol tutuşu için.
s003 de s001 çıkmadan önceki en iyi lastiği. bizzat test edip kullandım. subaru ve rs de mükemmeldi.
ama yokohamanın da şimdi aklıma gelmeyen bir modeli mükemmeldi.
michelin en pahalı lastiği bile 2 günde balon yapıp moralimi bozmuştu. hiç memnun kalmamıştım.
slowmotion
18-04-2011, 02:44
Acciless bizde var, satışını yapıyoruz. İyidir ama kuruda, ıslakta beklentiniz olmasın...
Good Year efficent grip veya Dunlop iyi seçeneklerdir bu ebatlarda, müsait olduğunuzda uğrarsanız yardımcı olurum, tüm seçenekleride artısıyla eksisiyle görebilirsiniz bizde..
Bu marka benimde gozume carpti, kumho mx de olabilir yari slick. normal lastik istersen hankook evo v12 kullaniyorum 2aracimdada.lastik testlerine bakarak aldim. cok memnunum.potenzadan sonra hem yoltutusu ogrendim hemde konforu. netten arastr istersen k110 olarak geciyor
Emir_b16a
18-04-2011, 02:48
vtı da michelin pilot serisinden gayet memnundum exaltoda kullandım sportta
keza o zmn goodyear eaglef1 ler vardı hala warmı bilgim yok ama muhakkak onun yerini alan bi tane vardır kalkışta en iyi tutunma ondaydı
potenza s03 te kullandım oda kalkışta iyiydi frenlemede çok iyiydi ama yanal tutunmada hepsinden çabuk bırakır geç ısınırdı ıslaktada en çabuk o kopardı
3 markayı karşılaştırıcak olursam kesinlikle michelin seçerdim
eyer slick le yada yarı slick le binmeyi düşünüyosan nası olsa mevsimi geldi zorluk çekmezsin çok fazla
belki karşılaştırma fikir verir bu modellerin yerini alan modellere yönelirsen üzülmezsin
keza balonuda potenzayla yapmıştım bu lastıklerle pek sert çukurlara düşmeye gelmiodu
bristone gec ısınır ama ısındıgı zaman ıyı yol tutar kullandım bılıyourm
ilan sahibini tanımam bir ara 90 tl idi..şu an fiyatı biraz artmış..veya distribütörü bulup onlardan sordurmak lazım.
tutunma sorunu yasıyurm bu lastıklerın nasıl tutunur acaba ???
195 50 R 15 ACHİLLES SPOR LASTİK - sahibinden.com' daki yüz binlerce vasıta ilanından dakika iki tanesi sahibini buluyor. (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-jant-ve-lastik-lastik-195-50-r-15-achilles-silik-kalkis-lastigi-38780289/detay/)
guzel bır seye benzıyor ama arastırmaya devam
ne takarsan tak kalkışta tutunursun belki ama o crx le arkadan paraşüt bile açsan duramazsın :D
yavrum ebc kullanıyor bıraz duruyor sankı :D
toyo t1r öneririm ısınınca çok güzel yol tutuyorr
onada bakıcam arastırmaya devam
bn t1r dan cok memnundum
:)
Alacağın lastiği bilmiyorum ama satman çok yerinde bir tercih olur. ;) Aynen dediğin gibi. Reklamdan başka bişi yok o lastikte.
en kalıtelısını en ıyı yol tutanı arıyorum :)
hımmm nerde sızın yerınız ?
Abi Bridgestone ömrü uzun ama ısıtana kadar canın cıkıyor...Isınmadımı da tutunmuyor...
Hele ıslakta.. Hamuru sert .. Hiç beğenmedim Potenzaları...
kullandım bılıyourm :)
pampa yokohoma avs çok güzel bi lastik öneririm :icon_tup:
onada bakıcam yavrumm :)
Benim gözümde ve kullandığım kadarı ile bridgestone ın s001 çok çok iyi bir lastik yol tutuşu için.
s003 de s001 çıkmadan önceki en iyi lastiği. bizzat test edip kullandım. subaru ve rs de mükemmeldi.
ama yokohamanın da şimdi aklıma gelmeyen bir modeli mükemmeldi.
michelin en pahalı lastiği bile 2 günde balon yapıp moralimi bozmuştu. hiç memnun kalmamıştım.
s003 evoda kullandım guzel lastık
Bu marka benimde gozume carpti, kumho mx de olabilir yari slick. normal lastik istersen hankook evo v12 kullaniyorum 2aracimdada.lastik testlerine bakarak aldim. cok memnunum.potenzadan sonra hem yoltutusu ogrendim hemde konforu. netten arastr istersen k110 olarak geciyor
tesekkurler onalarada bakıcam
vtı da michelin pilot serisinden gayet memnundum exaltoda kullandım sportta
keza o zmn goodyear eaglef1 ler vardı hala warmı bilgim yok ama muhakkak onun yerini alan bi tane vardır kalkışta en iyi tutunma ondaydı
potenza s03 te kullandım oda kalkışta iyiydi frenlemede çok iyiydi ama yanal tutunmada hepsinden çabuk bırakır geç ısınırdı ıslaktada en çabuk o kopardı
3 markayı karşılaştırıcak olursam kesinlikle michelin seçerdim
eyer slick le yada yarı slick le binmeyi düşünüyosan nası olsa mevsimi geldi zorluk çekmezsin çok fazla
belki karşılaştırma fikir verir bu modellerin yerini alan modellere yönelirsen üzülmezsin
keza balonuda potenzayla yapmıştım bu lastıklerle pek sert çukurlara düşmeye gelmiodu
ben vırajda yapıyourm yana olarak tutunması lazım sonuc olarak crxte kullanıcam ucmuyalım bır yerlere :) eaglef1 olsa bulsam konu bıle acmama gerek yok :)
SekoLive
18-04-2011, 08:35
eagle f1 bulmak istiyorsan bana ulaş meliii başkan
195/50R 15 michelin Pilot Exalto (82V) lastik bu ay kampanyaya girdi...150 liraya kadar nakit alabilirsin...bence ucuz lastik takma yani...lastik başına 15-20 lira fazla ver.düzgün bir lastik al
melii ben ekede kullandım korkunç memnundum Lassa İmpetus Sport bence on numara lastik
eagle f1 bulmak istiyorsan bana ulaş meliii başkan
pm at numaranı ararım ben senı :)
195/50R 15 michelin Pilot Exalto (82V) lastik bu ay kampanyaya girdi...150 liraya kadar nakit alabilirsin...bence ucuz lastik takma yani...lastik başına 15-20 lira fazla ver.düzgün bir lastik al
ben parasında deyılım hem guvenlık hem yol tutusu sureklı vıraj yapan adamım ondan dolayı guvenlıgı ön planda tutuyourm :)
melii ben ekede kullandım korkunç memnundum Lassa İmpetus Sport bence on numara lastik
kankam onada bakıcam korayla konustum bristone andralın dedı yagmurda bıle guzel tutuyor dedı once ona bakıcam hepsıne bakıcam yanı tavsıye edılen lastıklere
arkadaslar hepınıze tesekkur ederım ılgılendıgınız ıcın :)
Potenza g3 modeli eski bi model oldu için belkide lastiğinde dot tarihi olarak eski bi lastik olabilir buda özelliğini kaybetmiş olabilir anlamına geliyor o ebatta adrenalin var tavsiye ederim..
kanka bir çok kullanıcıdan duyduğum kadarı ile adrenalin almam şahsen çok olumsuz yorumlar geldi bana
lassa impetus 2 evo ları al arkana bıle bakma lastık budur...
Potenza g3 modeli eski bi model oldu için belkide lastiğinde dot tarihi olarak eski bi lastik olabilir buda özelliğini kaybetmiş olabilir anlamına geliyor o ebatta adrenalin var tavsiye ederim..
kullandım cokta menmundum ama yagmurda kayıyordu ısındıgı zaman superdı
kanka bir çok kullanıcıdan duyduğum kadarı ile adrenalin almam şahsen çok olumsuz yorumlar geldi bana
ee koray oyle dedı :D
lassa impetus 2 evo ları al arkana bıle bakma lastık budur...
hımm o zaman ılk lassa ımpatustan baslıcagız :)
EDİTE:Evet abi impetusuda tavsiye ederim er300de var o ebatda ama yanaklarından dolayı sorun yaşamak istemiyosan ben tercihin ikisinden biri olsun derim ;)
EDİTE:Evet abi impetusuda tavsiye ederim er300de var o ebatda ama yanaklarından dolayı sorun yaşamak istemiyosan ben tercihin ikisinden biri olsun derim ;)
ok bunuda bakıcamm :)
toyo kullanıyorum şuan için sıkıntısız... memnun kalacağına eminim tam modeline bakarım akşam
toyo kullanıyorum şuan için sıkıntısız... memnun kalacağına eminim tam modeline bakarım akşam
yağmurda nasıl tutunma olayı ?
SekoLive
18-04-2011, 10:37
ya melii abi bide şunu soracam sen yağmurdamı gazlamak istiyorsn :D nedir bu yağmur tutkun :D
cook kötü değil ama kuru havadaki kadar başarılı değil ben yağmurlu havada fazla cıkarmıyorum aracımı ama gerçekten bu lastik cook başarılı..
Adrenalin'den çok memnunum.
SertacTDemir
18-04-2011, 14:04
toyo px4 nasıl lastiktir bilgisi olan varmı?
ya melii abi bide şunu soracam sen yağmurdamı gazlamak istiyorsn :D nedir bu yağmur tutkun :D
senna gıbı olmak :)
senna gıbı olmak :)
Michelin-Lassa-Bridgestone için fiyat verebilirim yer yenibosnada ama ben bir p.m kadar yakınım :D
Michelin-Lassa-Bridgestone için fiyat verebilirim yer yenibosnada ama ben bir p.m kadar yakınım :D
fıyatları alallım :) bende floryadayım :)
Michelin Türkiye - Michelin Pilot Exalto (http://www.michelin.com.tr/tr/front/affich.jsp?codeRubrique=20060301144538)
bu lastık nasıl sızcee
Michelin Türkiye - Michelin Pilot Exalto (http://www.michelin.com.tr/tr/front/affich.jsp?codeRubrique=20060301144538)
bu lastık nasıl sızcee
denemedıgım ıcın bılmıyourm bugun lassa ıcın fıyat aldım 120 lıra 4 tanesı 480 lıraya buldum uygunda geldı bana hayvanı yol tutusu lazım o yuzden arastırmaya devam :)
Toyo T1R. Yağmurda süper. Kuruda iyi.
Toyo T1R. Yağmurda süper. Kuruda iyi.
tutunma olayı nasıl ? kuruda :)
Meliii al oku kardeşim en detaylı Adrenalin yorumudur aşağıda okuyacakların. Bunu yazanda 15 senelik arkadaşımdır yaşı bizim civarımızda olanlar tanır Ucin'i
Geçen günlerde sitemizin üst kısmında bulunan Bridgestone Adrenalin reklamını hatırlarsınız. Ordaki testin talihlilerinden biri olarak dün (27 Nisan) İstanbul Park'ta yapılan Adrenalin isimli yeni lastiğin tanıtım gününe katıldım. Sizlerle paylaşmak istedim.
Bir gün önce kurye ile bedenime uygun Adrenalin yazılı gömlek ve şapka yolladıkları için işi baya ciddiye aldıklarını düşünüyordum, ki öyle de yapmışlar. Benim gibi 9 tane daha yarışma talihlisi arkadaş, bir çok basın mensubu, Bridgestone firmasının davetlileri ve çalışanlarıyla birlikte kalabalık sayılabilecek bir insan topluluğu vardı. Önce salonda Potenza RE001 Adrenalin modelinin tanıtımı yapıldı, firmanın lastiklerinin geliştirilmesinden sorumlu eski F1 pilotu Stefano Modena bizlere lastiği nasıl geliştirdiklerini ve test aşamalarını anlattı, görüntüleri izledik. Sonra 5 gruba ayrıldık ve her grup farklı istasyonlara yöneldi.
Bizim grubumuzun programında ilk sırada karting vardı. 12 kişi 30 dk. boyunca hazırlanmış karting pistinde yarıştık. Araçlar gayet hızlıydı, virajlarda koltukta sabit oturmaya çalışmaktan dolayı herkes için yorucu oldu bu iş.
Sonrasında slalom parkuruna geçtik. Park alanında slalom için oluşturulan parkurda, Adrenalin lastiği takılı yeni Toyota Corolla araçlarla önce dar sonra geniş slalomlar yaptık ve lastiğin limitlerini test ettik. 30 dakika kadar sürdü bu testimiz de.
Ardından ıslak zemin parkuruna geçtik ve yine Corollar araçlarla lastiğin ıslak zemindeki yeteneklerini önce test pilotlarının yanında, sonra kendi kullanımımızla inceledik. Bu parkurda da 30 dakika harcadık.
Ardından kuru pist diye adlandırdıkları parkura geçtik. Yine park alanından bölümlenmiş bi arlanda kukalarla oluşturulmuş dar bir çizgide turlar atarak lastikleri daha yüksek hızlarda sert manevralarla ve frenajla denedik. Yarım saatte burda geçirdikten sonra sıra günün en
önemli bölümü olan piste çıkmaya geldi.
Sabah piste geldiğimizde ortalıkta dolanan Adrenalin logolu Evo 8, 350Z, İmpreza gibi araçları görünce epey heyecanlandık ama sonra bütün testleri Corolla'larla yapınca açıkçası biraz hayal kırıklığı yaşadık. Piste de bu araçlarla çıkacağımızı düşünmüştük. Pit alanına geldiğimizde manzara tek kelimeyle süperdi. Arka arkaya sıralanmış birbirinden güzel araçlar. En başta ve sonra güvenlik aracı olarak 2 Alfa 159 3.2 V6 (ki 3.2 kısmını sonradan öğrendim, ilk bakışta 2.0 gibi duruyolardı :) ) bize ayrılan araçlar da sırayla 350 CLS, 2 tane, 3.20D, 350Z, A4 2.0 TFSI, 2 adet Leon FR, bir adet Mini Cooper ve bir de Mini Cooper S. Ayrıca kenarda duran bir Evo8 ile Impreza da gözden kaçmadı tabi. Ben direk Evoya yapışınca, kenardaki iki aracın, atacağımız turlar sonrası Dream Tur adıyla test pilotlarının yanında oturarak turlayabileceğimizi öğrendim. Kavga dövüş olmasın diye hangi aracı kimin kullanacağını belirlemek için çekiliş yapıldı. Çekilişte Subaruyu çekince uçarak Imprezanın yanına gittim, ama aynı "Dream Tur" cevabını aldım. Benim çektiğim Subaru, sabahki grupta bi arkadaşın vitesi 5'ten 4 diye 2'ye çekmesiyle trigeri sıyrılan İmpreza'ymış ve onun yerine CLK getirdiklerini söylediler. BMW'lerin falan 3.20D olduğunu düşünerek CLK'nın da 200K olacağını varsaydım ve CLK istemem diye tutturdum :) Organizasyon görevlileri sağolsunlar oldukça anlayışlıydılar ama Subaru'nun imkanı olmadığı için CLS350'yi önerdiler. Piste çıkış sırasında en önde olduğunu da düşünerek kabul ettim. Ve pistte 12 araç arka arkaya 2 tur döndük. Ardından araç değiştirdik, bu sefer benim şansıma Leon FR çıktı, onunla da 2 tur döndüm. Ardından Mini Cooper S ile turlayacak Gökhan Saraçoğlu'nun yanına oturup onunla da 2 tur attım. Ve sonra Dream Tur deinlen aktivite başladı. İlk olarak İmpreza'yı kullanan Bridgestonun 20 küsür yıllık test pilotu Ahmet Bey'in yanına oturdum ve sağolsun inanılmaz 2 tur yaşattı bana :) Arabanın gücü ve kontrolüyle Ahmet Bey'in pilotajı ve Adrenalin lastikleri birleşince ortaya olağanüstü 2 tur çıktı :) Ardından Evo ile tur atmak için sıramı beklerken Evonun pistte kaldığı haberi geldi. Debriyajı bitmiş. Sabah İlhan Mansız kardeşimiz araçla kalkış denemesi yaparken debriyajı epey yakmış, ortalığı dumana boğmuş. Sonrasında da
pistte ömrü bitmiş garibanın. Velhasıl Evo'ya binemedim. Ancak ilk turda kulandığım CLS350 de dream turda yer alıyordu ve kullanan kişi F1 Pilotu Stefano Modena'ydı. Tabiki derhal yanına oturdum :) Ve F1 pilotu olmanın nasıl bişey olduğunu gösterdi :) 200 üstü
hızlarda giderken lastiğin inceliklerini anlatıyor, sorularımı cevaplıyor, bunları yaparken de tüm virajları maks hızda santim hatasız dönüyordu. Bir ara 180 km. ile sola 90 derece viraja girdiğimizde şüphe ettim, acaba bana bakarak konuşurken unuttu mu virajı diye :) Ama gayet bilincindeymiş herşeyin. Biz turlarken bir ara araba viraj öncesi gerektiği kadar yavaşlayamadı ve apeksi kaçırdık, ufaktan pist dışına çıktık ama çabuk toparlandık. Ordaki açıklaması arabanın frenlerinin artık tutmadığı şeklindeydi. Zaten bilgisayar frenlerle ilgili sürekli uyarı veriyordu, en sonunda frenlerde derman kalmadı :) Son turumuzu yavaşça bitirip CLS'yi kenara ayırdık. Günün sonunda en başta istemediğim CLK önümden geçip gidince, kendisinin 200K değil CLK 55 AMG olduğunu gördüm ve içim cız etti resmen :)
Biraz da lastikten bahsedeyim. Potenza RE001 Adrenalin isimli bu lastiğe tek kelimeyle hayran kaldım. Slalomda ve yüksek süratli geniş dönüşlerdeki tepki süresi, yanakların hiçbir şekilde katlanmadan aracın çizgiden çıkmaması, ve o kadar zorlamaya rağmen çok sessiz oluşu gerçekten takdire şayan. Islak zeminde yaptıklarına ise resmen inanamadım. Test pilotumuz ıslakta yapılmayacak ne varsa yaptı, buna rağmen araç kontrolü hiçbir şekilde kaybetmedi. Suda sert frende ABS neredeyse devreye bile girmiyordu. Virajda gaza yüklendiğimizde kafadan kaymadığı gibi, fren yapınca da arka tarafın kontrolü kaybolmuyordu. Araçların tamamen standart Toyota Corolla olmasına rağmen bu performansı gösterebilmesi beni gerçekten şaşırttı. Hani tüm bunları Evoyla falan yapsalar lastikten ziyade arabanın yeteneği derdim, sanırım bu yüzden sıradan bir aile otomobili seçmişler. Pistte turlarken ise, yine olağanüstü bi başarı gösterdi. Yüksek süratli dönüşlerde çizgisini hiç kaybetmezken, sert ve dar virajlarda direksiyona ne kadar yüklenirsem yükleneyim kontrolü kaybettirmek çok zor oldu. CLS gibi piste ait olmadığını haykıran bir arabayla bile pist keyfini yaşatması sanırım en büyük başarısı :) Takılacak aracın performansı ve sınıfı ne olursa olsun, kesinlikle düşünülmesi gereken bir lastik. Herşeyden önce kontrol hissini tam vererek insana özgüven aşılıyor. Yarış pistinde fazla özgüven iyi bişey değil elbet ama trafikte kendini güvende ve kontrolün elinde olduğunu hissetmek mutlaka güzel bişey.
Bridgestone firmasını ortaya çıkardıkları bu harika ürün için tebrik ediyorum, ayrıca hazırladıkları bu süper organizasyonla yaşattığı güzel gün için de teşekkür ediyorum :)
Ben kullandım ve son derece memnun kaldım. Hayatımda ıslak'da bu kadar iyi tutunan bir lastik kullanmadım. Kuru performansını zaten söylememe gerek bile yok :)
2 takım adrenalin eskittim, ilk taktığın 3 ay semi slick kıvamında sonra giderek sertleşiyor.
Meliii al oku kardeşim en detaylı Adrenalin yorumudur aşağıda okuyacakların. Bunu yazanda 15 senelik arkadaşımdır yaşı bizim civarımızda olanlar tanır Ucin'i
kankam cok tesekkurler ama mmustu oyle demıyor :D bastan sona okudum hosumada gıttı acıkcası daha once potenza serısı kullandum g3 serısı oda guzeldı ama yağmurda ıs gormuyordu kuruda mukemmeldı sonuc olarak ben bu lastıklerı crx e takıcam araba kafasına gore kopup gıdıyor dıreksıyon olmasa patlardım coktan ama ben bu lastıkten alıyım en ıyısı ılgılendıgın ıcın cok tesekkurler kardesım :)
Adrenalin çok güzel bir pist lastiği aslında
Ama tr yollarına hiç uygun değil, sürekli pistte de gazlamıyoruz :)
Isınana kadar canı çıkıyor insanın, ayrıca acayip asfalt seçiyor.
Islak zeminde de hiç güzel değil, sanırım pistin asfaltındna ötürü tutuyor ama normal tr koşullarındaki ıslak asfaltta bildiğin takoz.
Adrenalin çok güzel bir pist lastiği aslında
Ama tr yollarına hiç uygun değil, sürekli pistte de gazlamıyoruz :)
Isınana kadar canı çıkıyor insanın, ayrıca acayip asfalt seçiyor.
Islak zeminde de hiç güzel değil, sanırım pistin asfaltındna ötürü tutuyor ama normal tr koşullarındaki ıslak asfaltta bildiğin takoz.
haydaa sımdı kafam karıstı :)
cabriolet
18-04-2011, 22:13
korayın alıntı yaptığı ulaş pistte test etmişti bide istanbul parkta orda tutunması normal korayın 4 çeker arabadada güzel tutmuştur ama olay 2 çeker bi arabada değişiyo lastik resmen kumholardan kötü :)
zaten yenisi çıkıcakmış adrenalinlerin :D
korayın alıntı yaptığı ulaş pistte test etmişti bide istanbul parkta orda tutunması normal korayın 4 çeker arabadada güzel tutmuştur ama olay 2 çeker bi arabada değişiyo lastik resmen kumholardan kötü :)
zaten yenisi çıkıcakmış adrenalinlerin :D
ıyıcene kafam karıstı yaaww :D bızım araba onden ceker cok kacar cınsınden :D
haydaa sımdı kafam karıstı :)
pist ile yol koşulları çok farklı olaylar
asfalt kalitesi bile %100 farklı
yeni versiyonu çıkıyor adrenalinin re002 adı altında o denenebilinir bence
pist ile yol koşulları çok farklı olaylar
asfalt kalitesi bile %100 farklı
yeni versiyonu çıkıyor adrenalinin re002 adı altında o denenebilinir bence
yanı arastıryorum her kafadan bı ses cıktı kafam karıstı ne alıcagımı ıyıcene sasırdım yanı :soru:
cabriolet
18-04-2011, 22:36
valla çokta kafa karışıcak bişey yok ben mesela gpde lastik bulamadığım için geçende idareten kumho ku39 le sport diye bi lastik taktım fena değilmiş bayağı yumuşak bi lastik :) gerçi sezon açılsın lastikler gelsin değiştiricem ama o zamana kadar sıkıntısız kullanırım gibi geliyo memnunum şuanda :D
120 lıra bedava bı fıyat bende önlerde 4 senelık lassa lar var 5mm diş derınlıgı olmasına ragmen cok cok ıyı yol tutuyor ıslaktada bı yanlışını görmedım ama kuruda slick gıbı yol tutuyor kesinlikle pişman olmazsın bu arada arac saxo vts(chip+filtre+düz boru+kısa)
120 lıra bedava bı fıyat bende önlerde 4 senelık lassa lar var 5mm diş derınlıgı olmasına ragmen cok cok ıyı yol tutuyor ıslaktada bı yanlışını görmedım ama kuruda slick gıbı yol tutuyor kesinlikle pişman olmazsın bu arada arac saxo vts(chip+filtre+düz boru+kısa)
kasap mmustu lassa dıyorsa vardır bır bıldıgı full axıon adam ben lassa bakıyım en ıyısı :) fıyatta cazıp geldı begenırsem 2 ıkı takım alır durur kosede bıottıkce takar kullanırm :)
valla çokta kafa karışıcak bişey yok ben mesela gpde lastik bulamadığım için geçende idareten kumho ku39 le sport diye bi lastik taktım fena değilmiş bayağı yumuşak bi lastik :) gerçi sezon açılsın lastikler gelsin değiştiricem ama o zamana kadar sıkıntısız kullanırım gibi geliyo memnunum şuanda :D
kumho kullandım ama menmun kalmadım hatta alman plakalı vr6 da vardı kumo lastık vardı uzerınde onun yuzunden pert oldu araba :)
cabriolet
18-04-2011, 22:51
valla pistede çıktım izmirde bu lastiklerle ben memnun kaldım zaten kumholar beni hep şaşırtıyo :D
valla benıde sasırtıyordu ne guzel tutuyor dedık yolun dıger tarafına gectım takla ata ata :D
cabriolet
18-04-2011, 22:56
o zaman lassa impetus sport al gitsin :D ucuzmuş zaten 6 ayda bi değiştirirsin :D
guncel dıyelım arayorum janlarm daha henuz elıme gecmesıı yanıı :(
ufuksaracci
01-05-2011, 21:35
yazlık lastik olarak bulabilirseniz nitto nt01. Uzun ömürlü değil ama sümük gibi yol tutar.
Serkan06
01-05-2011, 21:39
geçtiğimiz hafta 4 adet yazlık lastik aldım, alırken ıslak ve kuruda iyi olsun ve yanaklar darbeye dayanıklı olsun dedim lastikçi, dunlop sp sport lm 703 verdi, yağmurda denedim şimdlik iyi, aşağıdaki linki inceleyebilirsin.
Hepsiburada.com : DUNLOP 195/65 R15 91H Sp Sport LM703 | Oto Aksesuar (http://www.hepsiburada.com/Liste/dunlop-19565-r15-91h-sp-sport-lm703/ProductDetails.aspx?productId=otysf777929&categoryId=259720)
potenza s001
Tavsiyeler üzerine bu hafta bu lastikten almayı düşünüyorum.. Hem yanak sağlamlığı hemde yol tutuşu bakımından..
Arkadaşın konusunu çokta baltalamak istemiyorum..
Lastikler konusunda hayır alma diyebilceğiniz bir şey var mı ??
Tavsiyeler üzerine bu hafta bu lastikten almayı düşünüyorum.. Hem yanak sağlamlığı hemde yol tutuşu bakımından..
Arkadaşın konusunu çokta baltalamak istemiyorum..
Lastikler konusunda hayır alma diyebilceğiniz bir şey var mı ??
Senin şu anda kullandığın lastikler gayet güzel neyini beğenmiyon hacı
Senin şu anda kullandığın lastikler gayet güzel neyini beğenmiyon hacı
Kanka 18'e geçiyorum çaktırma :D
Ha oyle de o zaman okdir :D
S001 güzel ben contiler bitince megana da alabilirim
ihsanozyer
01-05-2011, 22:11
michelin pilot excalto
kumho mx iyidir yari slick
lastık satan arkadasım continental tavsıye ettı sıkıntısız kullanırsın dedı porcshe kullanıyor dedı bakalım onu arastırıcam bugun sıparısı gecıcemm bakalım :)
lastık satan arkadasım continental tavsıye ettı sıkıntısız kullanırsın dedı porcshe kullanıyor dedı bakalım onu arastırıcam bugun sıparısı gecıcemm bakalım :)
aga benim turanza er300 leri satam ben 16'' geçeçemde ;) manyak gibi tutuyo yolu :D
aga benim turanza er300 leri satam ben 16'' geçeçemde ;) manyak gibi tutuyo yolu :D
yavrum ben sıfır lastık alıcam su an lastık sıtelerınde gezıyourm tekerlek yazdım travestıler cıktı :D
ahmet3425
02-05-2011, 11:11
bridgedtone S001 bu lastiği kullananların yorumları oldukca tatmin edici...
sarmayı kokten cozmek icin semi slick lastikte tercih edebilirsin toyo R888 Yada Nitto gibi
bridgedtone S0001 bu lastiği kullananların yorumları oldukca tatmin edici...
sarmayı kokten cozmek icin semi slick lastikte tercih edebilirsin toyo R888 Yada Nitto gibi
bridgedtone sert lastık ısınmasınıı beklemem gerekıcek :) bu yuzdenyumusak lastık arıyorum
peki hayata tutunamayanlar için bir önerisi olan varmı
hayata tutunmayı sağlayacaksa öneri bir lastikte olabilir
Murat Özcan
02-05-2011, 11:34
toyo tr 1 onermıs arkadaslar gayet guzeldır ama tabı bir birstone veya coentiental kadar olmaz
yavrum ben sıfır lastık alıcam su an lastık sıtelerınde gezıyourm tekerlek yazdım travestıler cıktı :D
deme laa ,nasıldı :D
dervişin fikri , zikri ilişkisi :D
sen bosver onuu ıyı lastıkk lazım bana yumusak olucak sarmadan yurucegım + ıstanbul yollarındada kullanıcagım lastık :)
bridgedtone sert lastık ısınmasınıı beklemem gerekıcek :) bu yuzdenyumusak lastık arıyorum
s001 biraz daha iyi diğer bridgestonelere göre fakat yinede o bir bridgestone :D
yazacagım lastigi bulabilirsen ,bide alma kapasiten müsaitse hiç durma al derim
konunun yeri sohbet değil arkadaşlar,
taşındı
KA®ANLIK
02-05-2011, 13:03
para önemli değil ise,
Nokian ZG2 birinci tercihim olurdu.
İkinci tercihim ise, Yokohama C Drive 2 (AC02) olurdu.
varsın 45.000-50.000 gitsin, tutunsun da ;)
yazacagım lastigi bulabilirsen ,bide alma kapasiten müsaitse hiç durma al derim
sen yaz bakalım beklıyourm
konunun yeri sohbet değil arkadaşlar,
taşındı
tesekkurler
para önemli değil ise,
Nokian ZG2 birinci tercihim olurdu.
İkinci tercihim ise, Yokohama C Drive 2 (AC02) olurdu.
varsın 45.000-50.000 gitsin, tutunsun da ;)
yagmurda nasıl pekı ?
bf goodrich G force kdw
benim çok param olunca bu tekerleri alcam :D
bf goodrich G force kdw
benim çok param olunca bu tekerleri alcam :D
fıyat nedır tahmınıı ?
KA®ANLIK
02-05-2011, 13:16
Nokian V kullandım yaklaşık 25-30k
İNANILMAZ başarılıydı, hatta çevremdekilere de söylemişimdir, yağmurda öyle bir tutunuyor ki, sanki kurudan daha iyi tutunuyor lastik diye :)
Nokian ZG2 ise V serisinin bir üst segmenti... Testleri çok olumlu.
AC01 i Selim kullanıyor, o inanılmaz memnun, AC02 de ise, AC01 deki eksiklikler giderilmiş durumda. yanal kanallar falan eklenmiş, Nokian da görüp anlam veremediğim desenler AC02 ye de yerleştirilmiş. yokohama türkiye nin sitesinde bunlarla ilgili detaylı da bir video vardı izledim. dolayısıyla onun da başarılı olacağını düşünüyorum.
bende yakın zamanda AC02 alacağım melii ;)
gözünü kırpmadan ZG2 veya AC02 alabilirsin ;)
Ben nokian h kullanmistim kuruda cok cok super olmasada yagmurda ciddi iyiydi
Ayrica 45.000 km yol yapmistim daha 6mm idi dis derinligi o sekilde sattim arabayi satmamis olsaydim muhtemelen 100.000 km yi devirirdim ayni lastikle
fıyat nedır tahmınıı ?
valla fiyatına bakmak bile istemiyom :D
Ben nokian h kullanmistim kuruda cok cok super olmasada yagmurda ciddi iyiydi
Ayrica 45.000 km yol yapmistim daha 6mm idi dis derinligi o sekilde sattim arabayi satmamis olsaydim muhtemelen 100.000 km yi devirirdim ayni lastikle
ben bunu crxte kullanıcam ondan dolayıı sarma olayı cok
valla fiyatına bakmak bile istemiyom :D
yaz yaw sıkıntı yok
crx turbomu?
hayır atmosferık standart arac yanı ama cok sarıyor
bak burda fiyatlarıda var conem :D
g-Force T/A KDW | BFGoodrich Tires (http://www.bfgoodrichtires.com/tire-selector/name/g-force-t-a-kdw-tires)
şuanda bursadaki bayiden aldıgım fiyatları yazıyom
bf goodrich G force kdw = 215*45*17 = liste fiyatı : 279 tl
indirimli fiyatı :240 tl kdv dahil +12 taksit
bf goodrich G force kdw = 225*50*17 = liste fiyatı 418 tl
indirimli fiyatı : 355 tl kdv dahil +12 taksit
http://img35.imageshack.us/img35/8303/1000918l.jpg (http://img35.imageshack.us/i/1000918l.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
http://img121.imageshack.us/img121/7855/10009131.jpg (http://img121.imageshack.us/i/10009131.jpg/)
http://img269.imageshack.us/img269/7060/1000911q.jpg (http://img269.imageshack.us/i/1000911q.jpg/)
bunlarada arabanın üstündeki fotoları
şuanda bursadaki bayiden aldıgım fiyatları yazıyom
bf goodrich G force kdw = 215*45*17 = liste fiyatı : 279 tl
indirimli fiyatı :240 tl kdv dahil +12 taksit
bf goodrich G force kdw = 225*50*17 = liste fiyatı 418 tl
indirimli fiyatı : 355 tl kdv dahil +12 taksit
bunlar tane fıyatı dımı
bunlar tane fıyatı dımı
yok 1 alana 3 hediye :D
195 50 15 bulabılırm yanıı uretıyorlarsa alıyım bunlardan :)
SuperCorr
03-05-2011, 21:24
toyo T1R, kumho KU31-25 vs., hankook ventus v12.. bu çilekeşler ısınınca kahkaha attırır..uygun fiyat acıma parçala parçala at,, zaten bizde bile ısınınca bişeyler oluyor. bende şu an maz1 var yanık kokusu güzel kafa yapıyo boşver;)
nakayama
03-05-2011, 21:27
Advan kesinlikle adrenalinde kullandık advanda advan başka bi dünya bence adrenalinden daha iyi tutuyor...
bakalımm bugun dananın kuyrugu kopucak janlatlarımhala elıme gecmedıı gectıgı zaman ılk ısım lastıkcıye gıtmek olucak :D