PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dövme sildirme hakkında

GokhanE.
21-03-2011, 22:11
Arkadaşlar sildirmek istedigim tek renk (siyah renkte) bir dövmem var,lazer yöntemiyle sildirmeyi düşünüyorum.Merak ettiğim husus iz kalır mı??iz kalırsa nasıl bir iz kalır??

bu yöntemle dövme sildirenler yardımcı olurlarsa sevinirim...

gökan
21-03-2011, 22:12
bende bu konuda bılgı ıstyrum sıldırmem gereken bı dovmem var iz kalırmı sıyah renk benımde

JDM_5
21-03-2011, 22:20
yapılan dövmenin boyutuna bağlı silinme işleminde iz kalıp kalmaması çok acı werici bi işlem olduğunu biliyorum ama iz kalıo çoğunda beğenmiyosanız kaplatın bnce...

sulhi
21-03-2011, 22:21
dostum, silmesine siliyolar ama hem pahalı ve acı verici..

GokhanE.
21-03-2011, 22:28
Acısı neyse katlancaz artık,sağ bilek içinde yazı biçiminde bir dövmem var,çok büyük değil fakat yeri konumuyla derinin çok kalın olmadığı bir yerde.Acısı ve maliyeti önemli değil benim için,yeterki güzelce silinebilsin

bilalMW
21-03-2011, 22:28
nasıl siliyorlar onu merak ediyorum? Deriyimi kazıyorlar?

cabriolet
21-03-2011, 22:30
şekil şemali artık hoşunuza gitmediği için sildirmek istiyosanız bencede üstüne yeni bi dövme yaptırın en güzel bu şekilde kurtulursunuz :)

GokhanE.
21-03-2011, 22:31
nasıl siliyorlar onu merak ediyorum? Deriyimi kazıyorlar?

yok o farklı bir yöntem,benim konusunu açtığım yöntem deri altındaki boya maddesini lazerle parçalayıp vücut savunma mekanizması içinde sindirilmesini sağlamaya dayalı.

GokhanE.
21-03-2011, 22:34
şekil şemali artık hoşunuza gitmediği için sildirmek istiyosanız bencede üstüne yeni bi dövme yaptırın en güzel bu şekilde kurtulursunuz :)

benim rahatsız olduğum konu görünürlüğü,"aa ne yazıyor","aa anlamı ne?","aa bende yaptırcam ama kararsızım" geyiklerinden sıkıldım :) ön kol kısmında dövme taşımak istemiyorum o yüzden daha fazla boyutunu büyütmeyi düşünmüyorum.

cabriolet
21-03-2011, 22:48
valla benimde sol kolumla sağ bacağımda yaklaşık 10cmx30cm boyutlarında dövmelerim var sildirmeye kalksam acıdan ölürüm herhalde değiştirmek istesem o bile olmaz.. en güzeli hiç yokmuş gibi davranmak soru soranlarada boşver diyip geçiştirmek..

sildiren 2 arkadaşımında yarım yamalak olarak duruyo dövmeleri böyle silik sanki 500 yıllık dövmeymiş gibi izler var hiç tavsiye etmiyorum yani :)

gökan
21-03-2011, 22:49
acısı umrumd deıl sılınebılcekse razıyım

LegenD-R
21-03-2011, 22:50
Dövmenin resmini çekip koyarmısın?

B.Aktepe
21-03-2011, 22:50
ben şu an 2. seansı yaptırdım toplam 6 seans yapılıcak. lazerle sildirme yöntemini kullanıyorum. acı gerçekten oluyor ama zevkli :D ilk yapıldığı zaman kanama oluyor ilk 1 hafta kabuk vs kaşıntı oluyor sonradan hafif hafif geçiyor. her 45 günde bir aynı işlem tekrarlıyor yani 1 yıl boyunca hiç geçmeyen bir yaran oluyor açıkçası :) 2 seanstan sonra şu an belirli bir şekilde renk ton farkı var ama şekil haalen belli oluyor. bazı yerlerde deride yanık izine benzer yeni deri oluştu diyebilirim. çok mecbur değilseniz açıkçası ben tavsiye etmem.

Ufuk
21-03-2011, 22:54
Ya bişey söylicem ama dövme tekniği nedir nasıl yapılır bilmedeğimden belki size komik gelcek.
Hamam'a gidin bol sıcak su +2 kişi dalın kolunuza deriyi kazıyana kadar :)

RottingChrist
21-03-2011, 22:57
istanbul içi isteyen varsa yardımcı olabilirim. maaliyetli olduğunu söylemiş zaten arkadaşlar.

GokhanE.
21-03-2011, 22:57
sildiren 2 arkadaşımında yarım yamalak olarak duruyo dövmeleri böyle silik sanki 500 yıllık dövmeymiş gibi izler var hiç tavsiye etmiyorum yani :)

sildiren arkadaşlarınızın dövmeleri tüm seansları tamamlamalarına rağmen mi öyleler?? aslında yarım yamalak silinse de beni kurtarabilir,çünkü boyuta vurursak 4cm x 0,5cm olmak üzere 2 satır,saat takarak kapatabiliyorum ama silinse daha rahat ederim

RottingChrist
21-03-2011, 22:59
peki ben birsey sormak istiyorum. bende de dövme var ve yaptırırken çok düşündüm. şu an bir pişmanlık yok ama sanırım bir süre sonra sildirmek istiyor insanlar. nedir bu sildirme işindeki asıl sebep biri açıklayabilirmi acaba?

hakotech
21-03-2011, 23:04
bunlar sildirme ile alakalı bilgiler c6 dıye bı makına varmıs onuda solıym ıstersen bı arastır..

Dvme Sildirme - Lazerle dvme sildirme - dvme sildirme yntemleri (http://www.dovme-sildirme.com/)

Silici Kremler / www.dovme-sildirme.com / dvme sildirme metodlar (http://www.dovme-sildirme.com/silici_kremler.html)

buda sıldırme ıle alakalı bı vıdeo;
Von lotfi mabrouk-italia gepostete Videos: How to Remove the Tatto | Facebook (http://www.facebook.com/video/video.php?v=102478553097375&ref=nf)

cabriolet
21-03-2011, 23:05
biri 5 seans gitti biri 8 seans gitti 8 seans giden arkadaşımın derisi çok hassas olduğu için derisi yanık gibi duruyo dövmesi diğerine nazaran daha az belli oluyo gölge gibi diyim.. 5 seans gidenin derisinde bi bozulma yok ama onunda dövmesinin renkli kısımları soluk bi şekilde duruyo hala..

GokhanE.
21-03-2011, 23:05
peki ben birsey sormak istiyorum. bende de dövme var ve yaptırırken çok düşündüm. şu an bir pişmanlık yok ama sanırım bir süre sonra sildirmek istiyor insanlar. nedir bu sildirme işindeki asıl sebep biri açıklayabilirmi acaba?

başka dövmelere de sahibim uzun senelerdir olmalarına rağmen onlardan bir rahatsızlığım yok ama önkolda dövme taşımak hoşuma gitmedi,iş hayatı gibi sebeplerde söz konusu..

y.e.colak
21-03-2011, 23:06
silinmesine siliyor ama,derin yanıkmış gibi kalıyor.hani böyle yaradaki kabuk düşerde pembemsi yeni bi deri kalır ya aynen öyle oluyor.

mira
21-03-2011, 23:09
bende yakın zamanda lazer ile burnumun yanındaki beni aldırdım.kolun ne kadar acır bilemiyorum fakat ince derinin olduğu bölgeler çok acıyor...15 dakika sürdü ama doktor benimi aldı yoksa "beni" mi aldı hatırlamıyorum :)

cabriolet
21-03-2011, 23:10
hako senin paylaştığın videoda ki gibi yapabilseler burdada bende sildiririm dövmelerimi yeni dövme yaptırırım valla :D

RottingChrist
21-03-2011, 23:11
başka dövmelere de sahibim uzun senelerdir olmalarına rağmen onlardan bir rahatsızlığım yok ama önkolda dövme taşımak hoşuma gitmedi,iş hayatı gibi sebeplerde söz konusu..

tabi dövmenin şekli kadar yeri de önemli.

GokhanE.
21-03-2011, 23:12
silinmesine siliyor ama,derin yanıkmış gibi kalıyor.hani böyle yaradaki kabuk düşerde pembemsi yeni bi deri kalır ya aynen öyle oluyor.

peki bu durum geçici süreli bir durum mu? yoksa seansların bitiminden sonra bir iyileşme süreci sonucu bu pembelik ve yanıklık görüntüsü kayboluyor yada hafifliyor mu?

hakotech
21-03-2011, 23:13
hako senin paylaştığın videoda ki gibi yapabilseler burdada bende sildiririm dövmelerimi yeni dövme yaptırırım valla :D

ee makınanın ısmı c6 kardesım bı baksanıza buralarda arastırın bıraz.kesin vardır.. google amcaya c6 tatoo delete yazınca makına cıkıyoo... :)

GokhanE.
21-03-2011, 23:14
bunlar sildirme ile alakalı bilgiler c6 dıye bı makına varmıs onuda solıym ıstersen bı arastır..

Dvme Sildirme - Lazerle dvme sildirme - dvme sildirme yntemleri (http://www.dovme-sildirme.com/)

Silici Kremler / www.dovme-sildirme.com / dvme sildirme metodlar (http://www.dovme-sildirme.com/silici_kremler.html)

buda sıldırme ıle alakalı bı vıdeo;
Von lotfi mabrouk-italia gepostete Videos: How to Remove the Tatto | Facebook (http://www.facebook.com/video/video.php?v=102478553097375&ref=nf)

bu videodaki yöntem varsa eğer benim dövmem 30 saniyede silinir sanırım :)
bu yöntem türkiyede var mıdır, bilen var mı??

Ertug_T.
21-03-2011, 23:15
sildirmeden çok şekli başka bi hale döndürmeyi tavsiye ederim ben..geçenlerde bi arkadaş sildirmiştide resmen yanık izi gibi bi iz kaldı çok çirkindi

GokhanE.
21-03-2011, 23:17
ben şu an 2. seansı yaptırdım toplam 6 seans yapılıcak. lazerle sildirme yöntemini kullanıyorum. acı gerçekten oluyor ama zevkli :D ilk yapıldığı zaman kanama oluyor ilk 1 hafta kabuk vs kaşıntı oluyor sonradan hafif hafif geçiyor. her 45 günde bir aynı işlem tekrarlıyor yani 1 yıl boyunca hiç geçmeyen bir yaran oluyor açıkçası :) 2 seanstan sonra şu an belirli bir şekilde renk ton farkı var ama şekil haalen belli oluyor. bazı yerlerde deride yanık izine benzer yeni deri oluştu diyebilirim. çok mecbur değilseniz açıkçası ben tavsiye etmem.

oluşan yanık izine bu işlemi yaptırdıgnız kliniktekilerin yorumu nedir?geçici bir durum olarak mı nitelendiriyorlar yoksa ee olacak o kadar gibi birşey mi sözkonusu? sizin dövmenizin boyutu ne kadardı ?

GokhanE.
21-03-2011, 23:25
araştırırken bir de " buz tedavisi " diye birşey çıktı karşıma,bununla ilgiil tam açıklama bulamadım fakat kullanılan lazerler de dalga boyu,genlik vs. gibi birsürü değişken gösteriyormuş lazer deyip basitleştiriyordum şahsen...
ilmine bilmine bizi daha fazla sokmadan "şurda,şu yöntemle sildirdim ve yanık izi dahil hiçbir iz kalmadı" diyebilen birisi var mı acaba? bir de acıbadem tarzı büyük hastanelerde de uygulanabiliyormuş doğru mudur?

edit:istanbul için medlite c6 lazer sisteminin kullanıldığı birkaç yer buldum
istanbul için : http://esteistanbul.com/
ankara için de : http://www.estetik-ankara.com/spectra.php
kendim şahsen ankara g.o.p taki bu klinikle görüşmeyi düşünüyorum,bu klinikle ilgili olumlu yada olumsuz bir fikri olan var mıdır aramızda?

berkay_aydin
21-03-2011, 23:32
dövme şırınga ile boya akıtılarak yapılıyor dimi? Acaba tekrar şırınga ile o boyayı çözerek geri çekmek mümkün müdür? veya ten renginde dövme ile üzerinden geçmek?

ugurbora
21-03-2011, 23:38

dostum biraz daha açarmısın bu konuyu bende cıddı buyukluklerde dovmeler var ama eski olanları yani 8-9 yıl önce yaptırdıklarımı renksiz olanları bu konudaki teknoloji ciddi ilerlediyse sildirmek isterim ama illaki yaptırıcam diye bir derdim yok gerçekten tamamen siliniyorsa denemeye değer.

01ASU
22-03-2011, 05:17
valla bnmde sırtımdan boynuma doğru istemediğim bişi vardı dövmecimle konuştum biraz daha büyük bişi yapıp üstüne yeni bi şekille kapatıcam

Anıl_Kuru
22-03-2011, 06:57
Yakin bi arkadasimin dovmeci olmasi munasebetyle benmde komple kolumda dovme var omuzdan bilege kadar:) ama sildirmeyi dusunen arkadaslarada sole bi tavsiyem var...Kesinlikle lazer tedavisi disinda diger yontemleri denemeyin enfeksiyon riski yuksek...Arti lazer tedavisinide kaliteli byerde yaptirmaniz lazim..ve sadece 2 veya 3 seansta olmaz zamana yayilmasi lazim..insanlar yara bere kalmasinin nedeni bazi kisiler az para vereyim die basio lazeri dibine dibine 2 seansta halletmeye calisio....6 7 seansta kaliteli guzel byerde yaptirin iz falan kalmaz..

B.Aktepe
22-03-2011, 08:02
oluşan yanık izine bu işlemi yaptırdıgnız kliniktekilerin yorumu nedir?geçici bir durum olarak mı nitelendiriyorlar yoksa ee olacak o kadar gibi birşey mi sözkonusu? sizin dövmenizin boyutu ne kadardı ?

2. seans sonunda henüz doktora gitmedim, oluşan izleri bir sonraki sefer gittiğimde göstereceğim doktorun yorumunu alacağım.
ilk hali ile şimdiki halinin resimlerini çeker eklerim sen karar verirsin. ama çoook acil değilse ben tavsiye etmem bırak kalsın.
dövme boyutu da sol kolda 15x5cm, sağ bacakta 15x3cm

Q switched ND YAG diye geçiyor kullanılan lazer çeşiti şu an kullanılan en etkili lazer esmer tenli kişilerde dövme sildirmek için.

Sivilce | Sivilce İzleri Tedavisi MD Dermatoloji Lazer Epilasyon Dermatoloji Lazerle Sivilce Kılcal Damar Tedavisi MD DERMATOLOJİ Sivilce, Sivilce İzi Tedavi Lazer Epilasyon Cilt Hastalıkları Tedavisi (http://www.mddermatoloji.com/)

burasıda gittiğim yer.

Sert@ç
22-03-2011, 08:08
Dövmeci bir abim her zaman söyler iyi düşün ve asla isim yazdırma diye...
Yoksa boynuma öpücük dövmesi yaptırcaktım ama onun yerine rujla hergün öpmesi gereken biri buluyorum :p

imhotep
22-03-2011, 08:24

dovmeyi yaptırırken sarhoşmuydun:D

baskan senın gibi bilge bir insan hadi yaptırdı neden sildiriyorsun çok özel değilse sıkıldınmı ?

svs
22-03-2011, 08:53
lazer ile dövme çıkartan çoğu yer dandik iş yapıyor,kaliteli yapanlarda var fakat iyi araştırıp bulmak lazım siyah dövmeler renklilere göre daha çabuk ve daha az iz bırakarak çıkıyor..

Bunun dışında karbon buzu ile yakma yöntemi var( yanmadan dolayı iz bırakıyor)
zımparalama yöntemi (iz bırakıyor)
estetik ise dövmeyi ameliyatla alıp ,eğer bulunduğu yer yumuşak deri ise orayı çizgi şeklinde dikiyorlar yada kalçadan,bacaktan deri alıp dikiyorlar.(sadece dikiş izi gözüküyor)

birde eski yöntemler var sıcak hamur ve dağlama,bu iki yöntemi tavsiye etmiyorum
hem acı hemde iz bırakıyor..:)

http://img202.imageshack.us/img202/1684/img0508z.jpg

B.Aktepe
22-03-2011, 08:55
dovmeyi yaptırırken sarhoşmuydun:D

baskan senın gibi bilge bir insan hadi yaptırdı neden sildiriyorsun çok özel değilse sıkıldınmı ?

zor bir askerlik sonrası geldiğim zaman girdiğim o özgürlük havası ile yaptırdım yoksa ne işim olur dövme ile ya :) şimdi tekrar askere gidebilmek için sildiriyorum tam bir ironi vallahi :)

devilboy
22-03-2011, 14:25
maliyeti yüksek bende 5 tane var en küçüğü 8cm bi tayyar parası harcayarak sadece şekil içindeki boyaların gideceği dış hatların kalacağı söylendi ve vazgeçtim yapan arkadaşım var lazer tedavisi cildi hassas tedaviden sonra daha büyük bi dövme yaptırmak zorunda kaldı çok iyi düşünülmesi lazım

GokhanE.
22-03-2011, 21:38
2. seans sonunda henüz doktora gitmedim, oluşan izleri bir sonraki sefer gittiğimde göstereceğim doktorun yorumunu alacağım.
ilk hali ile şimdiki halinin resimlerini çeker eklerim sen karar verirsin. ama çoook acil değilse ben tavsiye etmem bırak kalsın.
dövme boyutu da sol kolda 15x5cm, sağ bacakta 15x3cm

Q switched ND YAG diye geçiyor kullanılan lazer çeşiti şu an kullanılan en etkili lazer esmer tenli kişilerde dövme sildirmek için.

Sivilce | Sivilce İzleri Tedavisi MD Dermatoloji Lazer Epilasyon Dermatoloji Lazerle Sivilce Kılcal Damar Tedavisi MD DERMATOLOJİ Sivilce, Sivilce İzi Tedavi Lazer Epilasyon Cilt Hastalıkları Tedavisi (http://www.mddermatoloji.com/)

burasıda gittiğim yer.

teşekkürler verdiginiz bilgiler için,resim eklerseniz de ayrıca sevinirim.acele etmeden araştıyorum,ankarada bahsettiginiz Q switched ND YAG kullanan bir klinik buldum orayla görüşmeyi düşünüyorum.aynı lazer kullanılacagı için sizin memnuniyetinize göre bende sildirme işlemine buldugum klinikle görüşüp başlarım

THUNDER
13-05-2011, 10:22
Dövmelerinizle barışık olmaya çalışın arkadaşlar. Benim sektörüm Lazer epilasyon ve güzellik üzerine, dövme silme işleminde de en son teknolojiyi kullanmamıza rağmen burdan gelen arkadaşlara satış yapmam ;) Yada garanti vermem. Kullanılan boyanın bile önemi var sonuç alınmasında, en iyi sonuç dövmeniz gözle görülmeyecek hale gelir ama o bölgede daha evvel bir şeyler olduğu cilt renk tonunuzdan her zaman anlaşılır. Yani silinecek sıfır olucak diye bir şey yok. İyide acı çekersiniz, cayır cayır yanarsınız o bölgeniz devasa su toplamalara maruz kalır. Evet kim istiyor şimdi dövme sildirmek yardımcı olurum fiyatta :))

imhotep
13-05-2011, 10:43
zor bir askerlik sonrası geldiğim zaman girdiğim o özgürlük havası ile yaptırdım yoksa ne işim olur dövme ile ya :) şimdi tekrar askere gidebilmek için sildiriyorum tam bir ironi vallahi :)

hayırdır ya ne askerliği :)

Jem89
13-05-2011, 10:44
Benimde sol kolumda 10x8 cm boyutunda bi dövme var.. Bende çok sıkıldım kaça yaptırdın..Sıkılmıyomusun.. Acımıyor mu ? vs gibi sorulardan.. Özellikle yaz aylarında çok soru geliyo :)

Birde bi dükkana veya cuma namazına kısa kolluyla gidince..Eyvah eyvah.. :) Satanist gibi bakıyorlar valla.. :)

Sanki dövmeli bi insan namaz kılamazmış gibi..

ceskin
13-05-2011, 11:12
Dövmelerinizle barışık olmaya çalışın arkadaşlar. Benim sektörüm Lazer epilasyon ve güzellik üzerine, dövme silme işleminde de en son teknolojiyi kullanmamıza rağmen burdan gelen arkadaşlara satış yapmam ;) Yada garanti vermem. Kullanılan boyanın bile önemi var sonuç alınmasında, en iyi sonuç dövmeniz gözle görülmeyecek hale gelir ama o bölgede daha evvel bir şeyler olduğu cilt renk tonunuzdan her zaman anlaşılır. Yani silinecek sıfır olucak diye bir şey yok. İyide acı çekersiniz, cayır cayır yanarsınız o bölgeniz devasa su toplamalara maruz kalır. Evet kim istiyor şimdi dövme sildirmek yardımcı olurum fiyatta :))

dövmeden memnunum da bu laserın kesık ızlerıne bı faydası olurmu acaba?

THUNDER
13-05-2011, 11:15
dövmeden memnunum da bu laserın kesık ızlerıne bı faydası olurmu acaba?

Cilt yenileme dediğimiz bir kurgusu var bu cihazların ama derin kesiklerde sonuç almak zor bu kesikler jilet izi falansa daha zor

B.Aktepe
13-05-2011, 11:16
hayırdır ya ne askerliği :)

action olsun diye :D

ceskin
13-05-2011, 11:20
Cilt yenileme dediğimiz bir kurgusu var bu cihazların ama derin kesiklerde sonuç almak zor bu kesikler jilet izi falansa daha zor

abi zormu imkansızmı:)

nico
13-05-2011, 11:21
dövme yaptırmayı düşünen genç arkadaşlar için iyi bir konu. insan nelerden sıkılmıyor ya, birde hayat boyu sizinle gelecek yazılar cizgiler. dövme işini sanat olarak kabul etmiyor degilim, karşı da degilim, yanlış anlaşılmasın. sadece geçligin sonu Allah ömür verirse yaşlılık, yaşlanıncada omzumda veya vücudumum bir yerinde bircok insanın garip karşılayacagı bir yazı, şekil taşımak istemem acıkcası.

imhotep
13-05-2011, 11:22
action olsun diye :D

senin evlenme vaktin gelmiş :D

THUNDER
13-05-2011, 11:28
abi zormu imkansızmı:)

estetik cerrahi ile imkanlı diğer yöntemler hayal olur. Denemek için paranı alırlar. Ben biraz dürüst konuşuyorum kusura bakma

ceskin
13-05-2011, 11:43
estetik cerrahi ile imkanlı diğer yöntemler hayal olur. Denemek için paranı alırlar. Ben biraz dürüst konuşuyorum kusura bakma

ben kendımdekılerı kabullendım:) bıkacgun ıcerısınde arkadasımın kolu omuzdan bılege kadar dovmeyle kapatcaz kesıklerden dolayı.dovmenın malıyetıde dusuk degıl.hanı dedım izler kapanıyosa dovmeye vercemız parayı ız kapatmaya verelım.durust konusman bızım ıcınde cok ıyı oluyo en azından dorusunu orenıyoruz

ALPER-VNS
13-05-2011, 11:55
arapça yazı karakteri çok hoşuma gidiyo benim. hem camide de garip garip bakmaz insanlar öyle bişey yaptırırsak :) ama tırstım bu işten konuyu okuduktan sonra ne yalan söyliyim

01ASU
13-05-2011, 14:07
benim boynumdan enseye doğru var kurtulmak istiyordum lazerin acısı maliyeti vs korkuttu ondan farklı bişi çizdirdim üzerine şuan sıkıntım yok :)

Gogo
14-05-2011, 03:05
lazer tedavisi evet en doğru seçenek, fakat lazer tedavi kararından önce dövmenizi kime yaptırdığınız, ve ne kadar derine indiğini kestirebilmenizde gerekiyor. forumda tanıyanlar wardır, bir sürü dövmem wardır, sol kolum komple kapalıdır, danny garcia ya yaptırıyorum. kendi seansım sırasında danny'nin sadece siyah renkli ufak dövme sahibi olan bi hatunla aralarında geçen dialog ;

-danny ; lazer nası gidio sildirebildinmi ?
-hatun ; 4. seans, bir ton bile açılmadı rengi
-danny :D

danny nin eli serttir, yani kaba tabirle inebildiği kadar derine iner, dövmenin kalıcılığı açısından ve kalitesi açısından (renk kkoruma) ve de kendi tarzından dolayı.

tavsiyem ; iyi düşünün. sevgili isimlerinden eş isimlerinden kaçının, çocuğunuzun isminizi yaptırın, hayatınızda hiç bir zaman vazgeçemiceğiniz şeylere yönelin, yada manevi açıdan sizi yansıtabilen çalışmalar üzerinde yoğunlaşın.

dediğim gibi bir sürü dövmem war ve hiç pişman diilim, yok insanlar bakıo yok öle dio yok böle dio çokda fifi skntı yok. bnm hks yle sokaklarda gaza basarken küfür yiyorum sesten dolayı, dövmeden dolayı bakmışlar çokda fifi. elalem ne der mantalitesiyle bu tip işlere kalkışmayın derim.

kaliteli, portföyü olan lazer uygulayıcılarıyla görüşün derim.

By_Carizma
14-05-2011, 03:27
vallahi bende dövme yaptırmak istiyodum ama bunları okuduktan sonra vazgeçtim diyebilirim :D. birde bu geçici dövme denilen bişey var onun hakkında bilgisi olan var mı ?