Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç Uzaktan Çalıştırma Sistemi..!
kerem_euk34
03-03-2011, 17:38
Honda civic vti sahibiyim araca uzaktan çalıştırma sistemi uygulamak istiyorum maliyeti hakkında bilgisi olan varmıdır? ve ne derece sağlıklıdır...
mustafaa_akca
03-03-2011, 18:00
yanlıs bılomıosam sadece otomatık arabalarda oluorr..
SULTANOGLU
03-03-2011, 18:01
düz vitestede olurda boş viteste bırakmak lazım
DCO Works
03-03-2011, 18:03
çok eski bir sistemini arkadaş arabasına takmıştı. şimdi ise 2 kanallı alarmlarda fln o özellik varmış aksesuar satan internet sitelerinde vardı sanırsam 200 den aşağı yoktu heralde.
benim eski sistemden bildiğim kadarıyla araç boşta olmak zorunda sürekli eğer viteste unutup düğmeyle uzaktan çalıştırmaya kalkarsan zıplar öne doğru.
birde arabayı çalıştırdıktan sonra binip kontağı takıp çevirmek gerekiyodu yoksa direksiyon kitliyodu
CasabLanca
03-03-2011, 23:01
eskişehire gittiğimizde matte integrada vardı süper sistem :D
kışları özellikle sıcacık arabaya biniyorsunuz felan
eskişehire gittiğimizde matte integrada vardı süper sistem :D
kışları özellikle sıcacık arabaya biniyorsunuz felan
o mercedeslerdekı webasto olmuyormu önceden ısıtıyor :D
cyclone'nun böyle bir alarm sistemi var, Eray'ın dediği TEG'de var ve çok güzel bir sistem. Kendisi bu alarmı satmayı düşünüyor istersen görüşebiliriz :)
CasabLanca
03-03-2011, 23:20
o mercedeslerdekı webasto olmuyormu önceden ısıtıyor :D
yok yani geceden açarsın kaloriferi en sıcakta :D veya caravellerdeki termal gibi bir sistem olsa :icon_tup:
cylone alarm sisteminde öyle bir özellik var die duymuştum bi araştır istersen fiyatı hakkında bilgim yok...
dragstar
03-03-2011, 23:37
vw lerde kendinden var sistem açmak gerekiyor sadece :D
Kero Bizim Ramazan abi yapar Sıkıntı yok... Araba çalıştırmalı alarm piyasada sebil =)
bunu aracıma bende uygulatacaktımda ancak bana biraz sakat göründü. nedeni ise anahtarın içindeki immobilizer'in sökülüp kontağın içinde yapıştırmaları.... immobilizerde aracın içinde bulunduğu zaman aracın çalınması çok kolay oluyor biliyorsunuz.....
Aracı uzktan çalıştırdık diyelim, anahtarı kontağa taktik direksiyon ve elektrikğide açtık. Yanlışlıkla tekrardan marşa basarsak nolacak?
Çünkü anahtarla bir kez marşa basıldığında anahtar kendini kitler, taki anahtar yuvadan çıkıncaya kadar tekrar marşa bastırmaz.
Bilen var mı?
clifford alarmlarda vardı öyle özellik bende vardı sattım kurtuldum 2 günde aküyü bitiriyodu marş süresi falan ayarlanıyo bayaa güzel bişey aslında ama aküyü harcıyordu bendeki.
bide elimde webasto tipi timer modülü var tarih gün saat olarak belli süreler çalıştırma kapatma yapabilen scheduler modulü. düz viteste de 1 veya geri müşürüne bağlayıp vitesteyken çalışmasını engelleyebilirsiniz.
Boşta araç ısıtmak ne kadar sağlıklı?
Hareket halinde ısıtmak varken...?
Sercan K.
04-03-2011, 13:28
Boşta araç ısıtmak ne kadar sağlıklı?
Hareket halinde ısıtmak varken...?
zararı nedir acaba boşta ısınmasının :soru:
bu konu uzar gider =) araçı fan açana kadar bekleyip sonra hareket etmeli diyip olayı kızıştırayım mı =)
Kerem yapmaya karar verirsen ankarada bu işin en iyisi Ramazan abi'dir
Aracı uzktan çalıştırdık diyelim, anahtarı kontağa taktik direksiyon ve elektrikğide açtık. Yanlışlıkla tekrardan marşa basarsak nolacak?
Çünkü anahtarla bir kez marşa basıldığında anahtar kendini kitler, taki anahtar yuvadan çıkıncaya kadar tekrar marşa bastırmaz.
Bilen var mı?
marşa basmana gerek yok ama acık konuma getiriyorsun .. Zaten araç marşta değil açık konumuda calışıyor.. anlatamadım ama anlamışsındır
kerem_euk34
04-03-2011, 16:15
bu konu uzar gider =) araçı fan açana kadar bekleyip sonra hareket etmeli diyip olayı kızıştırayım mı =)
Kerem yapmaya karar verirsen ankarada bu işin en iyisi Ramazan abi'dir
kanka hbrleşelimde yaptıralım sabahları ısınmasını beklerken sıkılıorum walla 10dk boyunca...
zararı nedir acaba boşta ısınmasının :soru:
Zararı senin cebine yoksa benlik birşey yok :)
Yürüyen aksamın ısınması ne olacak? Tek motorun ısınması yeterli mi sizce?
Gazlamadan, hemen hızlanmadan gidersen, aracın sağlıklı bir şekilde ısınır.
kerem_euk34
04-03-2011, 16:26
Zararı senin cebine yoksa benlik birşey yok :)
Yürüyen aksamın ısınması ne olacak? Tek motorun ısınması yeterli mi sizce?
Gazlamadan, hemen hızlanmadan gidersen, aracın sağlıklı bir şekilde ısınır.
şimdi şöyle yüksek sıkıştırmalı motorlarda motor ısınmadan biraz bile zorlanması halinde normal araçlara göre daha büyük yıpranma olabilir motorda... yani motor yağının ısınıp olması gereken akışkanlığa gelmesi lazım hareket etmek için bu sadece motorun ömrünü uzatır ve ilk aşınmayı en aza indirger...
Motorun 30 sn çalıştırılıp yola çıkılması gerektiğini herkes biliyordur sanırım.
Benim dediğim 1 dk ve daha fazla için geçerli...
kerem_euk34
04-03-2011, 16:41
Motorun 30 sn çalıştırılıp yola çıkılması gerektiğini herkes biliyordur sanırım.
Benim dediğim 1 dk ve daha fazla için geçerli...
normal arabalar için doğrudur senin değidin ama benim araba hareket halinde ısınana kadar 10tl fln yaktığı için durmakta fayda var :)
Siz rölantide ne kadar yaktığınızı biliyor musunuz?
ben yaptim, a4 1.8t araca immo. yüzünden arac calisir calismaz kapatiyordu kendini. chip tunnig ile immo iptalide yaptim . simdi sorunsuz calisiyor. takmasi biraz satafatli. ben kendim taktim ama 2 gun ugrastim.
kerem_euk34
04-03-2011, 18:03
Siz rölantide ne kadar yaktığınızı biliyor musunuz?
çok yaktığını biliorum... her sabah araba ısınana kadar benzin 2çizgi düşüyo yani...
kirvecim yanlış anlamada amacı ne olucak peki bu işin :)
kerem_euk34
04-03-2011, 18:22
kirvecim yanlış anlamada amacı ne olucak peki bu işin :)
sabahları veya her hangi bi zaman arabaya bindiğimde araba asınmış olcak...
En kralını arıyorsan tek adres: Viper - Car Alarms | Remote Starters | SmartStart | Window Tint | Window Film | Vehicle Security | Keyless Entry | Interface Modules | Accessories | Transmitters | Remote Start | Find Your Next Car Alarm or Remote Starter (http://www.viper.com)
iphone dan ondan bundan da çalıştırıp çeşitli atraksiyonlar yaptırabiliyorsun.
Aracınıza bir kutu takıyorlar, içine de bir simkart (Farklı bir telefon no)
Siz otomobildeki takılı simkart ı arıyorsunuz
Karşınıza bir telesekreter çıkıyor.
Otomobili çalıştırma, stop ettirme, kapıları açma kapama, otomobilin o anki bulunduğu gps koordinatları vsvs bir sürü şey yapabiliyor, öğrenebiliyorsunuz.
Kısmi olarak araç takip sistemi de var içinde koordinat öğrenme anlamında.
Böyle bir şey de taktıraiblirsiniz, sirkecide 300tl civarlarına satılıyordu.
Biz oto alım satım işiyle uğraşıyoruz bugün bir araç aldık 2002 model hyundai accent bu sizin bahsettiğiniz sistemden taktırmış baya inceledim sistem güzel ama aracı viteste unutmamak lazım.Soğuk havalarda veli nimet yani bas çalıştır bas stop et beğendim hatta bi ara kaptırdım kendimi devamlı basıp duruyodum sonra dedim bukadar yeter :D
Arabanın rolantıde ısınmasını neden beklıyorsunızkı anlamadım :S
yag ısı sevıyesı belırlı bı dereceye gelınce yola cıkıp ısınması bence daha saglıklı.
kerem_euk34
04-03-2011, 20:07
Arabanın rolantıde ısınmasını neden beklıyorsunızkı anlamadım :S
yag ısı sevıyesı belırlı bı dereceye gelınce yola cıkıp ısınması bence daha saglıklı.
mertcan abi ısınmadan kastımız zaten hareret ibresinin yerinden oynamaya başladığı ana kadar ondan sonra yawaş yawaş yol alıyorum zaten... ibrenin tam ortaya gelmesini beklemiorum...
benım arabadamı sıkıntı var anlamıyorum :)
ben çalsyıorum arabayı 3 dk beklyorum evden cıkıp 3 km gıdınce hararet ıbresı ortaya gelıyor :)
2005 den berı bu boyle :)
ben çalsyıorum arabayı 3 dk beklyorum evden cıkıp 3 km gıdınce hararet ıbresı ortaya gelıyor :)
Yani tam ısınması beklenmez heralde ama bence dizel araç için mantıklı olabilir benim eski araç ısınana kadar baya bir zaman geçiyodu :D
kerem_euk34
04-03-2011, 20:17
abi sabah biraz sıkıntı oluyo 10dk fln sürüyo bende biraz titiz dawranıyorum yoksa sorun yok yani...
Ben burda gördum marşa basıp hemen yol almak.
marşa basmana gerek yok ama acık konuma getiriyorsun .. Zaten araç marşta değil açık konumuda calışıyor.. anlatamadım ama anlamışsındır
Dediklerini biliyorum, soruyu ben soramadım sanırım =) Yanlışlıkla marşa basarsak marş motoru yada volanta zarar verirmiyiz genel olarak. Çünkü motor çalışırken marş motoruna tetikleme giderse tekrar çalışır, bir koruma devresi yok.
sırf bu iş için zibille sistem var. Manuel arabalarda araç boşta değilse çalışmıyor. Ayrıca anahtar yerinde değilken frene basılırsa direk stop ediyor. (modeline göre tabi) yani turbo timerlar gibi, istediğiniz güvenlik önelimini alıyorsunuz. Burada servisler satıp taktığına göre immo ile alakalı bir riski olmaması lazım.