Orijinalini görmek için tıklayınız : Official TOFAS Thread
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/207236_10150550399535366_606550365_18183882_606719 2_n.jpg
Mısır'dan. kendi çekimim
Faça Taksi Şahin konulu çalışmam :)
Mısır'dan. kendi çekimim
Faça Taksi Şahin konulu çalışmam :)
bunlar bizimkilerden fazla saçmalamışlar yaa. yazık yazıkkkk
///KDrÖZER
26-04-2011, 10:22
benim doğan conta yaktı bayadırda yanık yanık bindik bi sıkıntı yaparmı
yapar tabi en kısa zamanda değiştir contanı araba susuz yağsız kalır 2-3 mılyara mal olur 40 tl lik conta
benim doğan conta yaktı bayadırda yanık yanık bindik bi sıkıntı yaparmı
slx motorsa gömlek sekman ve diğer parçalara zarar vermesi daha kolay.kara motor biraz daha dayanıklı.ama tavsiyem bir an önce gerekli kontrolleri(kapak vs) yapıp contanı iki tarafıda sac olan kaliteli contalardan takman.. ;)
http://img709.imageshack.us/img709/2316/mmoutonjpg1.jpg
resim 523443534534 * 23434534532 galiba. hala açılıyor :D:D:D
maşallah bagajın ayarından belli org olduğu. başka resim yokmu
şahine doğana motor yapılsa kaç lira tutar
1.4 şahinlerin piyasası nasıl
1.6 ile çok fark varmı aralarında
yakıt olarak ne yakarlar
1.4 alsak yarın öbürgün satmak istesek çabuk gidermi
enjeksiyonluları karbüratörlüye çeviriyorlarmış iyimi kötümü bilgisi olan arkadaşlardan ricam...
SekoLive
27-04-2011, 22:36
abi 1.4ler tutulmuyor...
aralarındaki fark nedir bilmem ama sürenler arabanın çekmediğini anlatıyorlar.
yakıt olarak gazlısı bendeki araba için söliyorm 1.6 215 lastiklerle 240-260 arası gidip geliyoırdu uzun yokda 210a kadar düştüm
enjeksiyonluları tavsiye etmiyorlar genelde karbratorluye çevirdiler standart binenler.
1.4 alsan zor satarsın 1.6ya göre.
umarım yardımcı olmusumdur
abi 1.4ler tutulmuyor...
yakıt olarak gazlısı bendeki araba için söliyorm 1.6 215 lastiklerle 240-260 arası gidip geliyoırdu uzun yokda 210a kadar düştüm
enjeksiyonluları tavsiye etmiyorlar genelde karbratorluye çevirdiler standart binenler.
eyvallah kardeşim şimdi bende alırsam karbüratörlüyemi çevireyim haftada 2-3 gün binicez veya 95 ve altınımı alayım 98 de hidrolik var o güzel birde enjeksiyonda gaz ayarı tutmuyor diyenler var
mirafiori
27-04-2011, 22:52
Komple motor yapıldımı 500-600 civarı tutuyordu. (eski çalıştığım servisi baz alıyorum)
Bende 2000 model 1,6 i.e var karburotrlülere göre yakıtı biraz daha fazla.orjinal lpgli versiyonlardan en ufak bir çekiş sorunu (gazda veya benzinde) yaşamadım.60 65 tlye lpg fulleniyor.250 260 km civarı yol gidiyor.
Aracın ilk sahibiyim şu güne dek enjeksiyonla ilgili bir sıkıntı çıkarmadı.karburotere çevirmeyle ilgili bir düşünce hiç oluşmadı bende :)
1,4lerdeki motorun unolarda kullanılan motorlardır.Yakıtları fazladır en azından 1,4e göre çok fazla bana göre :)
SekoLive
27-04-2011, 22:53
eyvallah kardeşim şimdi bende alırsam karbüratörlüyemi çevireyim haftada 2-3 gün binicez veya 95 ve altınımı alayım 98 de hidrolik var o güzel birde enjeksiyonda gaz ayarı tutmuyor diyenler var
abi bugun şahin doğan alacak olsam 98 altı almazdım hidrolik şart eğer imkanın var ise doğan bulursan dahada iyi olur koltuk ve elektrkli cam bakımından.
Trance-R
27-04-2011, 22:54
kardeşim daha sonra temizleyip güzel bir günde aracı tanıtacağım zaten :)
saygılar :)
Komple motor yapıldımı 500-600 civarı tutuyordu. (eski çalıştığım servisi baz alıyorum)
Bende 2000 model 1,6 i.e var karburotrlülere göre yakıtı biraz daha fazla.orjinal lpgli versiyonlardan en ufak bir çekiş sorunu (gazda veya benzinde) yaşamadım.60 65 tlye lpg fulleniyor.250 260 km civarı yol gidiyor.
Aracın ilk sahibiyim şu güne dek enjeksiyonla ilgili bir sıkıntı çıkarmadı.karburotere çevirmeyle ilgili bir düşünce hiç oluşmadı bende :)
1,4lerdeki motorun unolarda kullanılan motorlardır.Yakıtları fazladır en azından 1,4e göre çok fazla bana göre :)
çelişkide kaldım bende bilenlere danışmak istedim avrupa araba almayı düşünmüyorum uzun bir süre, tofaş alıcam almışkende uğraşmak istemiyorum çok fazla vaktim yok sanayide uğraşıcak kadar
hiç dikkatinizi çektimi şahin ve doğanların bagaj kapakları 95 sonrası köşelerden çekme yapmaktadır ben çok dikkat ettim bi çoğu yamuk duruyor
mirafiori
27-04-2011, 23:01
çelişkide kaldım bende bilenlere danışmak istedim avrupa araba almayı düşünmüyorum uzun bir süre, tofaş alıcam almışkende uğraşmak istemiyorum çok fazla vaktim yok sanayide uğraşıcak kadar
98 ve üstü bakmaya çalışın mümkünse ozaman :)
ustası bol parçası ucuz sanayilik işide olsa çok fazla sıkıntı olmaz :)
şimdiden hayırlısı olsun :)
SekoLive
27-04-2011, 23:03
hiç dikkatinizi çektimi şahin ve doğanların bagaj kapakları 95 sonrası köşelerden çekme yapmaktadır ben çok dikkat ettim bi çoğu yamuk duruyor
ayarsızlık var bi cognda ama bu fotodaki efsane çıkmıs :D
ayarsızlık var bi cognda ama bu fotodaki efsane çıkmıs :D
harbiden ama bagaj ok gibi maşallah fotodan olsa gerek :D hadi bu fotoyu efsane yapalım:p
ALPER-VNS
28-04-2011, 01:14
ROUSHER bilgisayar kafayı yedi senin fotoyu açıcam diye çamaşır makinesinden yazıyorum bunu
abi 1.4ler tutulmuyor...
kesinlikle hepsine katılıyorum. hidrolik direksiyon seçimi çok iyi olur.kas yapmak istiyorum derseniz o ayrı tabi :D
95 ve sonrasına gerek yok.hepsi böyle dosdoğru duran çok az rastladım.5i geçmemiştir sayısı.
ROUSHER bilgisayar kafayı yedi senin fotoyu açıcam diye çamaşır makinesinden yazıyorum bunu
:D
By_HaNNibaLL
28-04-2011, 14:30
Fotoraftaki hatun kim ? :D
Fotoraftaki hatun kim ? :D
Michele Mouton, the Quickest Woman in the World :)
Flappy Paddle Heads: Killer B: This one is for the ladies (http://flappypaddle-heads.blogspot.com/2010/11/this-one-is-for-ladies.html)
Trance-R
28-04-2011, 19:49
kardeşim koptum çamaşır makinesi lafına vallahi sen beni güldürdün , allah da seni güldürsün... :)
Michele Mouton, the Quickest Woman in the World :)
Flappy Paddle Heads: Killer B: This one is for the ladies (http://flappypaddle-heads.blogspot.com/2010/11/this-one-is-for-ladies.html)
vaaaay nasıl sürüyor o öyle yaa. :eek:
hatta yolda makas atacak filan :D:D:D
///KDrÖZER
02-05-2011, 14:05
contamı yaptırdım kapağın gerekli parçalarınıda babam değiştirtmiş motor içine su aldığından komple temizlendi gerekli parçaları değişti bidaha gidicek kapak açılıp sıkıntısı varmı diye bakıcaklar...
şimdi benim arabam full stok yaklaşık bir sene babamın işleri dükkan macerasına arabam koşturdu kendi imkanlarımla aslında daha farklı bi araç alıcaktım ama küresel krizin azizliğine uğrayıp çar çur olmadan ve yayan kalmadan bi 2001 model doğan aldım ve köye git gel toprak yolda iyice dökülmesini istemediğimden arabayla pek oynayamadım...
bir kaç düşüncem var ve bu konuda deneyim sahibi abilerim emsallerimin yardımlarını bekliyorum.
Aracım full stok olduğundan esnemesi pek hoşuma gitmiyor bunun için yay ve kule gergisiyle yeterince çözebilirmiyim.?
yay olarak orjı yayı kesıp basmak yerine mercedes yayı felan alıp kestir bas diyorlar mantıklımıdır.? ve fiyatı ortalama nekadardır.?
birde ön ve arkaya custom kule gergisi düşünüyorum ***** bizim araçlarda tüp simit olduğundan arka kule gergisi olur ortalama fiyatı nekadardır.?
birde diffransıyeli kaynattırmayı dusunuyorum limitlerini haftada 1 kere zorlasak kaç ay dayanır ortalama dağıtıncada neleri değiştirmem gerekir.
okuyup yazan herkese teşekkür ederim
SekoLive
02-05-2011, 14:11
kadir okudum ama yazacak bişi bulamadm :) hayırlısı olsn şimdiden
///KDrÖZER
02-05-2011, 14:13
kadir okudum ama yazacak bişi bulamadm :) hayırlısı olsn şimdiden
niye abi ya :/
SekoLive
02-05-2011, 14:34
Çok teknik olarak bilmediğimden sordugun soruların olurunu :)
berkay_aydin
02-05-2011, 14:34
diff'i kaynatmak bence çok gereksiz dönüşlerde sıkıntı çekebilirsiniz..
///KDrÖZER
02-05-2011, 14:39
diff'i kaynatmak bence çok gereksiz dönüşlerde sıkıntı çekebilirsiniz..
daha altarnetif ne olabilir.?
yaa mesela benim sıkıntım şu avm otoparklarında 3 pedal yapınca arabanın tek tekeri dönmüyo :hahaha: buda moralimi bozuyor acıkcası:D
///KDrÖZER
02-05-2011, 14:40
Çok teknik olarak bilmediğimden sordugun soruların olurunu :)
peki abi öyle olsun
berkay_aydin
02-05-2011, 22:00
daha altarnetif ne olabilir.?
yaa mesela benim sıkıntım şu avm otoparklarında 3 pedal yapınca arabanın tek tekeri dönmüyo :hahaha: buda moralimi bozuyor acıkcası:D
ya çok amatörüm ve bilgim yok ama model araçlarda yarım hatta %75 kitlemek için gres yağı kullanıyorduk :)
berkay_aydin
02-05-2011, 22:03
Tofaş Kuş Seri 35 ledli Sis Gündüz farı Seti | FİAT | ElifTuning.com | (http://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=30082&k_id=1910&kn=Sis+Lambalar%FD)
Yorumlarınız nedir çok hoşuma gitti :D
contamı yaptırdım kapağın gerekli parçalarınıda babam değiştirtmiş motor içine su aldığından komple temizlendi gerekli parçaları değişti bidaha gidicek kapak açılıp sıkıntısı varmı diye bakıcaklar...
şimdi benim arabam full stok yaklaşık bir sene babamın işleri dükkan macerasına arabam koşturdu kendi imkanlarımla aslında daha farklı bi araç alıcaktım ama küresel krizin azizliğine uğrayıp çar çur olmadan ve yayan kalmadan bi 2001 model doğan aldım ve köye git gel toprak yolda iyice dökülmesini istemediğimden arabayla pek oynayamadım...
bir kaç düşüncem var ve bu konuda deneyim sahibi abilerim emsallerimin yardımlarını bekliyorum.
Aracım full stok olduğundan esnemesi pek hoşuma gitmiyor bunun için yay ve kule gergisiyle yeterince çözebilirmiyim.?
yay olarak orjı yayı kesıp basmak yerine mercedes yayı felan alıp kestir bas diyorlar mantıklımıdır.? ve fiyatı ortalama nekadardır.?
birde ön ve arkaya custom kule gergisi düşünüyorum ***** bizim araçlarda tüp simit olduğundan arka kule gergisi olur ortalama fiyatı nekadardır.?
birde diffransıyeli kaynattırmayı dusunuyorum limitlerini haftada 1 kere zorlasak kaç ay dayanır ortalama dağıtıncada neleri değiştirmem gerekir.
yay olarak sertlik yumuşaklık kaç cm basmak istiosun bir çok seçenek war ankarada yaşıyosunuz sanırım ivedik ayanlar amortisör ziya abi var ona gidersen senin amortisör işini halleder takıcağın jantı tak öyle git , yanlamak istiyosan 13 jant tak dibine kadar bas diferansiyel kitleme sınıntılı oluyor günlük kullanıma hiç iyi olmaz kule gergisi öne ve arkaya çok mantıklı birşey ankarada yapan tornacılar var araştırırsan bulabilirsin şimdiden kolay gelsin
individual
02-05-2011, 22:28
Tofaş Kuş Seri 35 ledli Sis Gündüz farı Seti | FİAT | ElifTuning.com | (http://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=30082&k_id=1910&kn=Sis+Lambalar%FD)
Yorumlarınız nedir çok hoşuma gitti :D
Tofaş a beklemedeydim ne zaman ledli far yapacaklar diye sis yapmışlar şaşırmadım :)
esnemesinden memnun değilim demişsin.sen nasıl bişey istiyorsun.zıpzıp zıplasınmı istiyorsun.çok sert olsun dersen mercedes yayı tak.ama çok rahtsız olursun benden söylemesi.
amörtisörün üzerindeki yay yuvasını kaç cm indirmek istiyorsdan o kadar aşagı kaynattır.yayıda hiç elleme.öylece kalsın.arkada takoz varsa aldır.yaylardanda 1bucuk 2 bakla kestirebilirsin.
jantı taktıktan sonra bu işlemleri yap.
diff kaynatma işine hiç girme.haftada bi günlük zevk için o riske girilmez.motorunu biraz daha güçlendirsen kilite falan ihtiyacın kalmaz zaten...
kule gergisi süper olur herseyiyle hesaplı kitaplı yapılırsa.
kolay gelsin
///KDrÖZER
03-05-2011, 07:36
esnemesinden memnun değilim demişsin.sen nasıl bişey istiyorsun.zıpzıp zıplasınmı istiyorsun.çok sert olsun dersen mercedes yayı tak.ama çok rahtsız olursun benden söylemesi.
amörtisörün üzerindeki yay yuvasını kaç cm indirmek istiyorsdan o kadar aşagı kaynattır.yayıda hiç elleme.öylece kalsın.arkada takoz varsa aldır.yaylardanda 1bucuk 2 bakla kestirebilirsin.
jantı taktıktan sonra bu işlemleri yap.
diff kaynatma işine hiç girme.haftada bi günlük zevk için o riske girilmez.motorunu biraz daha güçlendirsen kilite falan ihtiyacın kalmaz zaten...
kule gergisi süper olur herseyiyle hesaplı kitaplı yapılırsa.
kolay gelsin
yay olarak sertlik yumuşaklık kaç cm basmak istiosun bir çok seçenek war ankarada yaşıyosunuz sanırım ivedik ayanlar amortisör ziya abi var ona gidersen senin amortisör işini halleder takıcağın jantı tak öyle git , yanlamak istiyosan 13 jant tak dibine kadar bas diferansiyel kitleme sınıntılı oluyor günlük kullanıma hiç iyi olmaz kule gergisi öne ve arkaya çok mantıklı birşey ankarada yapan tornacılar var araştırırsan bulabilirsin şimdiden kolay gelsin
jant cms 40 215 takacağım günlük kullanım bi araç olduğundan zaten haftada 600 km cıvarı yol yapıyor belkıde daha fazla kilit sıkıntı yapıyorsa vazgeçtim
aracın takozları felan duruyor hiç ellenmedi aldığımızda bakkal bi amcadan 69 binde aldık 15 gun sonra tam 1 sene olacak ve araba şuan 98 binde :)
ben çok esnemesini istemiyorum öne yığılma yapıyor buda pek hoşuma gitmiyor arkaya 3 4 kişi oturunca arabanın surtme yapmamasını ıstıyorum okadar sertlık olsa yeter sanırım pek anlamıyorum bunaltıyorsamda affola bilgi toplamak amaçlı yazıyorum...
birde motoru güçlendirme demişsiniz ne yapmamız gerekiyor.? Aşırıya kaçmadan araba 1.6 ie 2001 model
jant cms 40 215 takacağım günlük kullanım bi araç olduğundan zaten haftada 600 km cıvarı yol yapıyor belkıde daha fazla kilit sıkıntı yapıyorsa vazgeçtim
aracın takozları felan duruyor hiç ellenmedi aldığımızda bakkal bi amcadan 69 binde aldık 15 gun sonra tam 1 sene olacak ve araba şuan 98 binde :)
ben çok esnemesini istemiyorum öne yığılma yapıyor buda pek hoşuma gitmiyor arkaya 3 4 kişi oturunca arabanın surtme yapmamasını ıstıyorum okadar sertlık olsa yeter sanırım pek anlamıyorum bunaltıyorsamda affola bilgi toplamak amaçlı yazıyorum...
birde motoru güçlendirme demişsiniz ne yapmamız gerekiyor.? Aşırıya kaçmadan araba 1.6 ie 2001 model
cms 40 215 lastik işindende bence vazgeçmelisin.öle 3 4 kişi binecek sürtmeyecek dersen o iş yaş.araban 98binde org.camurluk orası burası mahvolur sürtmeyi halledicem derken.
14 15 hafif offsetli yada offsetsiz bi jant takarsın kibar bi lastikle on numara olur. hiçbiryeri oynamadan sürtme işinide halletmiş olursun.jantları taktıktan sorada basma işine girersin.
15 jant taksan motoru güçlendirmene gerek yok. yormaz zaten arabayı.kaliteli ve hafif jant secersen yararına olur.güzel bi subap ve yakıt ayarıyla aracın performansıda iyileşir.daha fazlasını istersende aşırıya kaçmadan bi dereceli egzantrik takarsın ilerde.o kadar. :D
///KDrÖZER
03-05-2011, 15:29
cms 40 215 lastik işindende bence vazgeçmelisin.öle 3 4 kişi binecek sürtmeyecek dersen o iş yaş.araban 98binde org.camurluk orası burası mahvolur sürtmeyi halledicem derken.
14 15 hafif offsetli yada offsetsiz bi jant takarsın kibar bi lastikle on numara olur. hiçbiryeri oynamadan sürtme işinide halletmiş olursun.jantları taktıktan sorada basma işine girersin.
15 jant taksan motoru güçlendirmene gerek yok. yormaz zaten arabayı.kaliteli ve hafif jant secersen yararına olur.güzel bi subap ve yakıt ayarıyla aracın performansıda iyileşir.daha fazlasını istersende aşırıya kaçmadan bi dereceli egzantrik takarsın ilerde.o kadar. :D
mesela nasıl bir jant önerirsin.? egzantrik olarak ne öneriyorsun.?
mesela nasıl bir jant önerirsin.? egzantrik olarak ne öneriyorsun.?
oz racing jantlar çok hafif ve kaliteli.ayriyeten sürtmede yapmaz offsetli olmadıgı için.egzantrik olarak derecelerini tam bilmiyorum su anda ama öle en büyük derecelileri degilde.org egzantriginden biraz daha performanslı egz var.onlar olabılır
///KDrÖZER
04-05-2011, 13:42
oz racing jantlar çok hafif ve kaliteli.ayriyeten sürtmede yapmaz offsetli olmadıgı için.egzantrik olarak derecelerini tam bilmiyorum su anda ama öle en büyük derecelileri degilde.org egzantriginden biraz daha performanslı egz var.onlar olabılır
oz benimde aklımda olan jant ama cms bulunması kolay oldugundan yazmıstım pmden msn atıyım oradan konuşsak olurmu
oz benimde aklımda olan jant ama cms bulunması kolay oldugundan yazmıstım pmden msn atıyım oradan konuşsak olurmu
cms takarsan diğer sahin doğanlardan farkın olmaz.biraz yeniliklere açık olmak daha iyi.
olur tabı
///KDrÖZER
04-05-2011, 13:51
cms takarsan diğer sahin doğanlardan farkın olmaz.biraz yeniliklere açık olmak daha iyi.
olur tabı
pm attım yeniliklere farklılılara açığımda şuan bununla biraz antreman yapıpcağım ve harçlıklarımla toplayacağım seneye nasipse güzel planlarım var başka bi araç üzerinde
///KDrÖZER
04-05-2011, 16:36
65 liraya ön için kule gergisi buldum ayarlanabilir uygunmu.?
SekoLive
04-05-2011, 16:38
kadir cms ile 215 alıcaksan bendekileri kaçırma cidden güzel lastikler
///KDrÖZER
04-05-2011, 16:40
kadir cms ile 215 alıcaksan bendekileri kaçırma cidden güzel lastikler
şehir farkı var abi kargo margo uğraşmayım ankaradan hallederim jantı cocukluk arkadaşım var o rotbalanscı jant lastik lazım olursa gel yanıma diyordu bakalım nekadar güzellik yapacak:D
kule gergisi uygun mu
SekoLive
04-05-2011, 16:42
okey kadir :)
bence fiyat uygun ama metin görürse net yazar uygun olup olmadıgını o daha hakim piyasaya
///KDrÖZER
04-05-2011, 16:43
okey kadir :)
bence fiyat uygun ama metin görürse net yazar uygun olup olmadıgını o daha hakim piyasaya
eksik olma abi jantı sanırım kollu 15'' den yana kullanacağım gibi bakalım allah büyük
slx motordan sadece egzantrik güç veriyor diyen varsa bana lütfen pm atsın bide ben öğreneyim nasıl alıyorlarmış gücü ,
bütün arabalarda bi güç eğrisi vardır vs vs .... egzantrik taktım 10 hp açık hava filtresi taktım 5 hp tamamen yalan kendilerini kandırmakdan başka bişiy değil , amcam alıyo bi açık hava filtresi kep yaptırıyo kendini tatmin ediyo olabilir ayrı konu , yaa motorun sıcaklığını tekrar pistonlara yolluyo onu hiç düşünmüyo araba eskisinden de kötü gibidiyo ama işte bilinen yanlışlar var , hiç bir araba sıcak hava sevmez zararlıdır neyse konumuz bu değil gelelim egzantrik e Türkiyede bilinen bir yanlış var örn, egzatrik takıldı arabanın silindir kapağına giren hava mesela 7000dd kaldırıyo diyelim hadi egzantrik taktık araba 7500 çevirdi ama araba 7000 dd den sonra güç bandı aksine iniyor , işte göz olarak sen devir saatinden yüksek görüyorsun ama motor olarak eksilere gittiğinin farkında bile değilsin . kapasitesi o kapakdan içeri o kadar a-f giriyo 500 dd fazla çevirecem die hem güçden oluyo hem motora zarar veriyo buna benzer bi örnek vermek gerekirse kimi zaman duyuyoruz orjınal atmosferik araba çipli eksozlu headers lı arabayı geçdi diye , çip yapılıyo ama neye göre hazır çipi atıyorlar noldu '' bak ben fazla devir çeviriyorum seni geçerim '' düşüncesi ortaya çıkıyo ama orjınal makine geçip gidiyo '' istisnalar kaideyi bozmaz '' bi arabaya egzantrik takcam devir çevircem hp , tork istiyorum diyorsan yay şapka , dereceli , ayarlı kasnak , yüksek sıkıştırmalı piston , port&polish ve remap yapmadıkdan sonra neyi takarsa taksın kendini kandırır ........
son bişi daha dicem tofaşlar için el yapımı dereceli egzantrik yapıyoruz yok 290 derece yok 308 derece lütfen inanmayın arkadaşlar yarısı kamlarını kaynakla uzatıyo derece diye bişi kalmıyo ortada , kamı yükseldikçe dereceli olduğunu sanıyorlar :D yarısıda tipo mpi ve uno hobby egzantriklerinin kamları biraz yüksek çıkıyo diye dereceli diye satıyor daha neler neler var anlatsam sayfalara sığmaz ama lütfen bilinçlenelim artık ....
slx motordan sadece egzantrik güç veriyor diyen varsa bana lütfen pm atsın bide ben öğreneyim nasıl alıyorlarmış gücü ,
bütün arabalarda bi güç eğrisi vardır vs vs .... egzantrik taktım 10 hp açık hava filtresi taktım 5 hp tamamen yalan kendilerini kandırmakdan başka bişiy değil , amcam alıyo bi açık hava filtresi kep yaptırıyo kendini tatmin ediyo olabilir ayrı konu , yaa motorun sıcaklığını tekrar pistonlara yolluyo onu hiç düşünmüyo araba eskisinden de kötü gibidiyo ama işte bilinen yanlışlar var , hiç bir araba sıcak hava sevmez zararlıdır neyse konumuz bu değil gelelim egzantrik e Türkiyede bilinen bir yanlış var örn, egzatrik takıldı arabanın silindir kapağına giren hava mesela 7000dd kaldırıyo diyelim hadi egzantrik taktık araba 7500 çevirdi ama araba 7000 dd den sonra güç bandı aksine iniyor , işte göz olarak sen devir saatinden yüksek görüyorsun ama motor olarak eksilere gittiğinin farkında bile değilsin . kapasitesi o kapakdan içeri o kadar a-f giriyo 500 dd fazla çevirecem die hem güçden oluyo hem motora zarar veriyo buna benzer bi örnek vermek gerekirse kimi zaman duyuyoruz orjınal atmosferik araba çipli eksozlu headers lı arabayı geçdi diye , çip yapılıyo ama neye göre hazır çipi atıyorlar noldu '' bak ben fazla devir çeviriyorum seni geçerim '' düşüncesi ortaya çıkıyo ama orjınal makine geçip gidiyo '' istisnalar kaideyi bozmaz '' bi arabaya egzantrik takcam devir çevircem hp , tork istiyorum diyorsan yay şapka , dereceli , ayarlı kasnak , yüksek sıkıştırmalı piston , port&polish ve remap yapmadıkdan sonra neyi takarsa taksın kendini kandırır ........
son bişi daha dicem tofaşlar için el yapımı dereceli egzantrik yapıyoruz yok 290 derece yok 308 derece lütfen inanmayın arkadaşlar yarısı kamlarını kaynakla uzatıyo derece diye bişi kalmıyo ortada , kamı yükseldikçe dereceli olduğunu sanıyorlar :D yarısıda tipo mpi ve uno hobby egzantriklerinin kamları biraz yüksek çıkıyo diye dereceli diye satıyor daha neler neler var anlatsam sayfalara sığmaz ama lütfen bilinçlenelim artık ....
tamamen katılıyorum..biri yorum yazdı sonradan silindi mi anlayamadım.bişey yokken yazmıssın gibi olmuşda_??
siz dediniz ben sırf sizin yazınızı istinaden yazmadım bilinen çok yanlışlar ve gerçekler var bilinçlendirmek için yazdım :icon_tup:
kimse yanlış anlamasın amacım bilgi paylaşmak :heyoo:
///KDrÖZER
06-05-2011, 13:28
kimse yanlış anlamasın amacım bilgi paylaşmak :heyoo:
forum'un amacı bu zaten :icon_tup:
siz dediniz ben sırf sizin yazınızı istinaden yazmadım bilinen çok yanlışlar ve gerçekler var bilinçlendirmek için yazdım :icon_tup:
dereceli işi takıp kapagı kapatmakla olmuyor.ben bunu demek istemedim.tabiki basit bi iş değil.mesajınızda yazdıklarınıza bende katılıyorum.yanlış anlasılmasın.
///KDrÖZER
09-05-2011, 10:35
2001 model 1.6 ie doğanlar kaç bg birde kartaldan kesmeleri mi ne varmış aralında fark varmı.?
individual
09-05-2011, 10:40
http://image5.sahibinden.com/photos/13/80/36/44138036k82.jpg
Kartaldan çevirme doğan işte depo kapağından çözebilirsiniz. direkde olursa doğan arka çamurluğun üstünde olursa kartaldan cevirme doğan dır.
http://arabamcdncube.dmcimg.com/IlanFotograflari/2011/03/30/2960886/2_image_for_silan_2960886.jpg
///KDrÖZER
09-05-2011, 10:42
arasında fark varmı motor yürüyen sanzuman vb
otuzdört
09-05-2011, 10:44
Vaybe bunu daha yeni öğrendim :)
///KDrÖZER
09-05-2011, 10:58
arasında fark varmı motor yürüyen şanzuman gibi
individual
09-05-2011, 11:05
şahin doğan kartal 1996'dan sonra tempra motorlu yatık motorlu olarak üretildi hepsi aynı yanlız benim bildiğim kartalların direksiyon turu biraz daha fazla onun dışında bir farkları yok.
Hatta 2005 yılında bir kaç arkadaşım kartaldan cevirme doğan arıyordu deposu altta içerde değil diye kartaldan cevirme doğan bulmak aslında daha mantıklı.
SekoLive
09-05-2011, 11:08
arkadaşlar arabayı iyi incelerseniz, kartaldan kesip doğan yapmaları mümkün değil sadece yakıt ve ya alt tarafı aabanın kartaldan alınma ve bence arkadan çok çirkin duruyor doğan alıcak olursam depo sağdan olanı özellikle tercih ederim.
///KDrÖZER
09-05-2011, 11:12
şahin doğan kartal 1996'dan sonra tempra motorlu yatık motorlu olarak üretildi hepsi aynı yanlız benim bildiğim kartalların direksiyon turu biraz daha fazla onun dışında bir farkları yok.
Hatta 2005 yılında bir kaç arkadaşım kartaldan cevirme doğan arıyordu deposu altta içerde değil diye kartaldan cevirme doğan bulmak aslında daha mantıklı.
benim ki kartaldan kesme oluyor ben memnunum da dün liseye başladığım yılda aynı okulda okuduğum bir arkadaşıma denk geldim okulu bırakıp sanayiye başlamıştı yok onlar 60 65 bg felan demişti pek bilmediğimden aklıma takıldı birde şanzuman dişleri incemi öyle garip bişeyler söylemişti biraz aydınlatırmısınız.
individual
09-05-2011, 11:16
benim ki kartaldan kesme oluyor ben memnunum da dün liseye başladığım yılda aynı okulda okuduğum bir arkadaşıma denk geldim okulu bırakıp sanayiye başlamıştı yok onlar 60 65 bg felan demişti pek bilmediğimden aklıma takıldı birde şanzuman dişleri incemi öyle garip bişeyler söylemişti biraz aydınlatırmısınız.
Valla pek bir fark yoktur tofaş oturup da doğan için bir dişli kartal için ayrı bir dişli üretmez uğraşmamışlardır zaten mantıksız olur kartal doğan ın sw olan modelidir arasındaki tek far bagaj hacmi o kadar bide kartal yük taşıma olayından biraz daha yüksek gelir yaylardan dolayı.
DetailEF
09-05-2011, 11:18
Valla pek bir fark yoktur tofaş oturup da doğan için bir dişli kartal için ayrı bir dişli üretmez uğraşmamışlardır zaten mantıksız olur kartal doğan ın sw olan modelidir arasındaki tek far bagaj hacmi o kadar bide kartal yük taşıma olayından biraz daha yüksek gelir yaylardan dolayı.
2.0 16v vereyim sana çak weberleri :)
individual
09-05-2011, 11:20
2.0 16v vereyim sana çak weberleri :)
Aklımda 2.0 16V Kartal Yapmak ;) :D :icon_tup:
///KDrÖZER
09-05-2011, 11:22
kartalın sw olduğunu ayırt edemiyecek kadar da cahil değilim:)benim merak ettiklerim dışından ziyada mekanikti
Arkadaşlar 1.6 şahine takılabilecek egsozlar nelerdir ? Cutout lu yada vanalı nasıl denirse öyle yapmam gerekiyor..Yardımlarınızı bekliyorum :)
Depo kapağı sol arka çamurlukta olan şahin veya doğanların hepsi kartaldan çevrilme mi ?
bu kartaldan dönme dogan sanayıdemı yapılıyor ? fabrıkadanmı öööle çıkıyor ???
SekoLive
09-05-2011, 12:24
bu kartaldan dönme dogan sanayıdemı yapılıyor ? fabrıkadanmı öööle çıkıyor ???
yok öyle bişey abi üste açıkladım zaten araba kesip araba üretirlermi öyle bi dünyamı var bide kartalla doğanın arka kapıdan itibaren olan direklere bakn okadarmı dandik bu işler :) alt takım kartal yakıt deposyla birlikde.
berkay_aydin
09-05-2011, 12:34
Neden ? Ben olsam kartalın viteslerini kısaltırım ki yüklü halde düşük viteste çekişten düşmesin.. Farklı olabilir yani..
individual
09-05-2011, 12:37
Depo kapağı sol arka çamurlukta olan şahin veya doğanların hepsi kartaldan çevrilme mi ?
Öle bir söylenti var ama ben görmedim resimleri falan cevirme işlemi ama depo kapağı ve deponun yeri duruşu falan kartal'a benziyor cevirme falan deniyor ama ben görmedim.
h.guroglu
09-05-2011, 12:45
onlar fabrikasyon lpg li olduğu için depo girişleri solda diye biliyorum bende
///KDrÖZER
09-05-2011, 12:49
onlar fabrikasyon lpg li olduğu için depo girişleri solda diye biliyorum bende
evet fabrikasyon tek nokta enjeksiyon lu anlayamadım gitti yaa ne iştir bilen yokmu var sayım değilde kanıt sunarak açıklayacak bu işleri
individual
09-05-2011, 12:55
fabrikasyon lpg li olarakda üretilen var lpg olmadan da üretilen var.ama yine depo kapağı sol çamurluğun üstünde.
h.guroglu
09-05-2011, 13:07
fabrikasyon lpg li olarakda üretilen var lpg olmadan da üretilen var.ama yine depo kapağı sol çamurluğun üstünde.
peki kaç model aralığında üretildi bunlar bilgin varmı..?
ben soldan deposu olanların hepsini fabrikasyon lpg li olarak biliyordum
individual
09-05-2011, 13:09
peki kaç model aralığında üretildi bunlar bilgin varmı..?
ben soldan deposu olanların hepsini fabrikasyon lpg li olarak biliyordum
kaç model hangi yılda üretildi bilmiyorum ama sol çamurlukdan depo kapağı olup lpg siz doğan gördüm lpg lide fiat servisde görmüştüm ilk üretilen lpg li olarak.
///KDrÖZER
09-05-2011, 13:09
BAŞKA FORUMDAN ALINTIDIR...
sorularımın cevabını buldum paylaşayım...
Evet arkadaşlar, şimdiye kadar çok şahin doğan sahibi oldum. Söylemek istediğim bir kaç şey var.
Bazı şahin ve doğan 1.6 ie lerde motor gücü ruhsatta 96 hp yazar ..
96 hp olsaydı bu arabayı tutamazsınız. O zaman 100 hp lik ve yaklaşık 1200 kg lik 1,6 Astralara toz yuttururdunuz.
96 hp SAE normuna göre verilmiştir. Bu Tofaşın yaptığı ufak bir aldatmacadır.Gerçek değeri veren ölçü birimi DIN'dir. DIN e göre tempra motorlu (karbüratörlü ve enjektörlü farketmez) hepsi 86 hp.dir. Aradaki beygir farkını küçümsemeyin, millet 8-10 beygir için binlerce ytl harcıyor..Bu arada eski 1,6 motorları da 79 veya 81 hp. diye duymuştum, ondan pek emin değilim işte.
Şahin ve doğanların yürür aksamı aynıdır. Her ne kadar millet bir farkı yok desede şanzıman dişli oranlarında çok küçük bir farktan dolayı doğan ve kartal slx/ie ler şahinlere göre 5-10 km daha süratli giderler.
En kaliteli işçilikli doğanlar 1995 yılında çıkmıştır. Düşük model doğan alacaklar bu modelin temizlerine baksınlar.
1997 den itabaren bütün şahin ve doğanların kapı içlerinde koruma barları vardır.
1,4 motorlu şahinler, 1,6 motorlu abisine göre daha tutumlu değildir. Tesler sonucunda her iki motorun neredeyse aynı yakıtı yaktığı görülmüştür. Bu yüzden 1,4 motorlu olan Şahinler tutulmaz.
2001 ve 2002 de çıkan kuşların tamamının altı kaplamalıdır ve arabanın altının çürüklere karşı korunması amaçlanmıştır. Bu modellerdeki kuş serileri yaş itibariyle daha eskimediği için işe yarayıp yaramadığını sonraki yıllarda göreceğiz.
En kısa üretilen kuş modeli ise Kartal kargodur. Piyasada neredeyse hiç yok.
En süratli olan doğanlar Doğan SL dir. Halbuki onda da tempra motoru vardır, farkı yok ama neden daha hızlı gittiğini hiç çözemedim. Sanayideki tofaş ustalarının da çoğu bunu söylerler ve nedenini açıklayamazlar.
Enjektörlü tofaşlar karbüratörlü olanlarından daha üstün değil. Karbüratörlüler bence daha iyi. Bakımı daha kolay. Kaputun altı daha az kalabalık. Enjektörün tek farkı 100 km.de 1 litre daha az yakması. Karbüratörlü tofaşlar modifiyeye daha uygundur.
Katalizör iptalinin motora nefes aldırdığı doğrudur. Ama enjektörlü Şahin ve Doğanlarda bu geçerli değildir. Motorum rahatlasın diye sadece katalizörü iptal ederseniz geleceğini sandığınız beygirler gider. İlla eksoz yaptırmak istiyorsanız headers ve ona göre de komple tesisat döşeyin.
Bu araçların en zayıf yerleri arka akis kolları ve bilyalarıdır. Sadece bilyanın dağılması yüksek risk vermez ama aşınıp sıkılığını kaybetmiş bir akis kolu gevşeyip yerinden çıkar. Tekerlek te akis koluyla beraber yerinden çıkar ve araba yürümez. Yüksek hızdayken bu olursa çok tehlikelidir.Kontrol ettirmekle de bişey anlaşılmaz. Bu araçlara uzun yıllar binecekler, akis kollarını-bilyalarını periyodik olarak değiştirsinler. Sanayide size 'abi kolu değiştirmeye gerek yok, sen yeni bilya yüzük al,kaynak yapalım' derse ağzını burnunu dağıtın. Kaynağın ne zaman kopacağı belli olmaz, bu resmen ölüme davetiyedir. Bu konuda masraftan kaçmayın.
Şimdi de tofaş hakkındaki bir efsaneye gelelim:
DEPO KAPAĞI SOL ARKA ÇAMURLUKTA OLAN Şahin Doğanlar kartaldan bozma diye adlandırılır. Ayrıca piyasada tutulmadıkları gibi cahilce bir inanış ta vardır.
Sorduğunuzda size Tofaşın ellerinde kalan Kartalları değişikliğe uğratarak Şahin Doğana çevirdiğini anlatırlar. İşte Kartalların arka kısmını ve tavanını kesmişlermiş te, binek tipine çevirmişlermişmiş te.. Bişey biliyormuş gibi atıp tutmayın be kardeşim.. Bunu söylerken tükettiğiniz oksijene, ağzınıza kaçan sineklere yazık..
Böyle bir uygulama, işçilik olarak arabanın maliyetini geçeceği gibi, bir araç üreticisi için olması mümkün olmayacak bir uygulamadır. Halbuki Tofaş, talep azlığı olduğu için kuş serileri içinde Kartalı daima az sayıda üretmiştir. Tofaş salak mı ki bile bile Kartalı kıyamet kadar üretsin? Tofaş gibi malzemeden çalan bir firmanın aynı arabayı ikinci kez rektefe edeceğini zaten düşünemeyiz.
Depo kapağının sol arka çamurluğa alınmasıyla benzin deposunun bagajın altına monte edilmesi sağlanarak, bagajın genişlemesi, gerektiğinde arka koltuğun yatırılarak bagajın maksimum kapasitede kullanılması hedeflenmiştir. Ayrıca arka koltuktaki diz mesafesi de arttığından geniş geniş oturma imkanı sağlanmıştır.
Kartaldan bozma-kesme-kanırtma-törpüleme-iteleme-tepeleme diye bişey yok kardeşim..(nokta)
Dikkatinizi çektiyse, bütün arabaların depo kapakları arka çamurluk üzerinde. O zaman piyasada Kartaldan bozma BMW, Mercedes, Honda dolaşıyor diyelim.
Son olarak ta;
Orjinalinde alüminyüm alaşımlı jant bulunan Doğan serisini, son yıllarda Şahinler gibi plastik kapaklı standart jantlarla çıkaran Tofaş, 'aynı modeli geriye götüren' araç üreticisi olarak güneş sisteminde 'tektir'..
BAŞKA FORUMDAN ALINTIDIR....
h.guroglu
09-05-2011, 13:16
taşekkürler konuya açıklık getirmiş oldu ki doğruluk ihtimali bence oldukça yüksek
SekoLive
09-05-2011, 13:32
bidaha bu konuya engin bilgilerimi yazmıcam biz yazdık 2 satır araştırıp 5 sayfa yazı bulup koydunuz ayp ama :D :D
///KDrÖZER
09-05-2011, 13:35
bidaha bu konuya engin bilgilerimi yazmıcam biz yazdık 2 satır araştırıp 5 sayfa yazı bulup koydunuz ayp ama :D :D
abi 65 liraya kule gergisi buldum iyi mi.?
SekoLive
09-05-2011, 13:36
abi 65 liraya kule gergisi buldum iyi mi.?
bana göre iyi oldugunu yazmıstım ya kadircim. ama metin var piyasaya daha hakim fiyatlar konusunda onla bi görüş derim
bana göre iyi oldugunu yazmıstım ya kadircim. ama metin var piyasaya daha hakim fiyatlar konusunda onla bi görüş derim
işte geldim burdayım :D
Kule gergisi fiyatları aşşaği yukarı oyle işçilik malzeme önemli fiyatını belirlerken yanlız slx motorlarda kule gergisi hava filtre kazanına denk gelir ona dikkat etmek gerekir
Ayrıca kartal kesme olayıda şehir efsanesi diğer siteden alıntı yazıda gayet guzel anlatılmış
///KDrÖZER
09-05-2011, 15:20
işte geldim burdayım :D
Kule gergisi fiyatları aşşaği yukarı oyle işçilik malzeme önemli fiyatını belirlerken yanlız slx motorlarda kule gergisi hava filtre kazanına denk gelir ona dikkat etmek gerekir
Ayrıca kartal kesme olayıda şehir efsanesi diğer siteden alıntı yazıda gayet guzel anlatılmış
pm attım metin abi
Tofaş Şahin 1.6 ie 1994 Model 35.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Pembe renk (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-tofas-1-8-evo7-turbolu-passat-motorlu-seker-pembesi-49098081/detay/)
nedir bu ya :D
berkay_aydin
09-05-2011, 21:10
1.8 evo7 turbolu,passat motorlu,bmw e36 şanzuman,as950 intercover,audi yağ başınç,Subaru impreza spooyler,
Ahahahha feci sesli güldüm :D :D :D kaç araba parçası var :D
Tofaş Şahin 1.6 ie 1994 Model 35.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Pembe renk (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-tofas-1-8-evo7-turbolu-passat-motorlu-seker-pembesi-49098081/detay/)
fake ilan:rolleyes:
kartaldan bozma işi tırt :D zaten gerekli acıklama yapılmış.
ilan bence de fake. kurdugu cümlelerden ve kullandıgı kelımelerden belli.. :D
h.guroglu
10-05-2011, 08:10
yaw merak etim arasakmı bi gırgır yaparık azcık :D:D:D
mirafiori
10-05-2011, 21:32
buda benim aracım.2000 model sağdan depolu ve orjinal lpgli versiyonlardan :) (telefonla çekmiştim kusura bakmayın)
http://i1105.hizliresim.com/2011/5/10/11835.jpg
http://i1105.hizliresim.com/2011/5/10/11867.jpg
http://i1105.hizliresim.com/2011/5/10/11966.jpg
Trance-R
27-06-2011, 09:46
canlandıralım ortalığı nerelerdesiniz :)
arkadaşlar 94 şahinlerin kapı içlerine kaç cm lik hoparlör takmak lazım ? 10mu 13 mü? birde nasıl uygulamalar vardır sesi iyileştirmek için bu konuyla uğraşan oldu mu hiç ?
EmrahERKAN
25-07-2011, 12:26
13cm Dir Şahinin ön kapıları. Biz şahine tesisat yaparken genelde yaptğımız işlem. Ön kapılara 13cm Mid takımı arka pandizot a 6*9 Oval hoporlor. 4 Kanal yada 5 Kanal anfi, Pioneer yada JVC ana ünite, 30 CM bass Şahin için ideaL bir ses sistemi
Trance-R
25-07-2011, 12:33
arkadaşlar 94 şahinlerin kapı içlerine kaç cm lik hoparlör takmak lazım ? 10mu 13 mü? birde nasıl uygulamalar vardır sesi iyileştirmek için bu konuyla uğraşan oldu mu hiç ?
13 cm diye biliyorum .. mdf kullanman lazım fakat :) ses alamazsın düzgün :(
arka pandizot bölgesini de hiç bozma bence , arka kapı direklerinin oralara pandizot yaptırtıp dinleyenler var 16 lık da oralara yerleştir. çok tatlı durur ve hatta da şık olur :)
13cm Dir Şahinin ön kapıları. Biz şahine tesisat yaparken genelde yaptğımız işlem. Ön kapılara 13cm Mid takımı arka pandizot a 6*9 Oval hoporlor. 4 Kanal yada 5 Kanal anfi, Pioneer yada JVC ana ünite, 30 CM bass Şahin için ideaL bir ses sistemi
yok oyle cok setlık bı durumumuz yok. mınımum malıyetle arabada tıngırtı olsun. dusunuyoruz sadece on kapılara takılıcak zaten.
DEH-P5150UB alet var. orta yollu ses vericek bişeyler bakıyoruz.
13 cm diye biliyorum .. mdf kullanman lazım fakat :) ses alamazsın düzgün :(
arka pandizot bölgesini de hiç bozma bence , arka kapı direklerinin oralara pandizot yaptırtıp dinleyenler var 16 lık da oralara yerleştir. çok tatlı durur ve hatta da şık olur :)
zaten arka pandizota hic ellenmiycek ve kapılarada yapılmaz pandiozot yapılmıycak. araba 94 model ılk kez teyp girio araca oyle soyleyım.
13 cm dırekt uymuyormu kapı ıclerıne mdf neden ?
lada ama olsun :)
http://img340.imageshack.us/img340/8223/lada1200s997turbo.jpg
hamidowic
04-08-2011, 01:34
yok oyle cok setlık bı durumumuz yok. mınımum malıyetle arabada tıngırtı olsun. dusunuyoruz sadece on kapılara takılıcak zaten.
DEH-P5150UB alet var. orta yollu ses vericek bişeyler bakıyoruz.
zaten arka pandizota hic ellenmiycek ve kapılarada yapılmaz pandiozot yapılmıycak. araba 94 model ılk kez teyp girio araca oyle soyleyım.
13 cm dırekt uymuyormu kapı ıclerıne mdf neden ?
İlk kez teyp takılan şahinin sahibiyim, daha doğrusu kullanıcısıyım ruhsat üstümüze olmadığı için sadece kullanabiliyoruz, egzantrik olaylara giremiyoruz:Deli:
By_HaNNibaLL
04-08-2011, 01:49
Gecen gün servise bi doğan geldi 95 modeldi sanirim aracin teyp yerinin plastiği duruyor teyp takilmamiş ve 56 binde araç komple ön takim ve bakimlari yapildi buraya dikkat fiat yetkili servisinde yaptirdi :D 1750 tl gibi bir fiyat cıktı :D araç cok güzeldi ya hasta oldum içi piril piril motorda 5 cm toz var kaput toplasan 10 kere bile acilmamiştir zor aciliyor:D
Gecen gün servise bi doğan geldi 95 modeldi sanirim aracin teyp yerinin plastiği duruyor teyp takilmamiş ve 56 binde araç komple ön takim ve bakimlari yapildi buraya dikkat fiat yetkili servisinde yaptirdi :D 1750 tl gibi bir fiyat cıktı :D araç cok güzeldi ya hasta oldum içi piril piril motorda 5 cm toz var kaput toplasan 10 kere bile acilmamiştir zor aciliyor:D
yapıscaksın ıste oylesınede adam 1750 liraya servis yaptıysa ne kadar ister yada istermi dusunmek lazım :D
hamit inde duruyo teyp yerindeki plastik ya kafayı cıkarınca onu koyuyoruz :D:icon_tup::icon_tup:
İlk kez teyp takılan şahinin sahibiyim, daha doğrusu kullanıcısıyım ruhsat üstümüze olmadığı için sadece kullanabiliyoruz, egzantrik olaylara giremiyoruz:Deli:
olum sen harbi bot musun lan :D benim gördüğüm 1 konu 3 mesajın var hala 1 msj gozukuyo profılınde :D
hamidowic
04-08-2011, 11:38
hacı onu bende çözemedim napayım şimdi 1 olsun bizim olsun :)
driftboy
04-08-2011, 12:08
bizim komşuda var bitane dedigin gibi daha teyip takılmamış. Beyazmı senin dedigin ?
Bunlarda bende
http://xs.to/media/79248/640x480
http://xs.to/media/79249/640x480
http://xs.to/media/79250/640x480
http://xs.to/media/79251/640x480
http://xs.to/media/79252/640x480
http://xs.to/media/79253/640x480
http://xs.to/media/79254/600x452
http://xs.to/media/79255/640x480
http://xs.to/media/79256/640x480
http://xs.to/media/79257/640x480
berkayGLRN
04-08-2011, 12:20
http://xs.to/media/79249/640x480
http://xs.to/media/79250/640x480
vay bu aracı bursadan almıştık 2,3 sen önce bizde yattı baya bi sonrada jantlarını satmıştım ..
ondan sonra bı kaç parcasını kullanmıstık benım diger 124 e ondan sonrada satmıstım :)
hamidowic
04-08-2011, 12:20
http://img209.imagevenue.com/loc336/th_452585209_hdr_00000_4_122_336lo.jpg (http://img209.imagevenue.com/img.php?image=452585209_hdr_00000_4_122_336lo.jpg) http://img259.imagevenue.com/loc548/th_452645662_hdr_00003_4_122_548lo.jpg (http://img259.imagevenue.com/img.php?image=452645662_hdr_00003_4_122_548lo.jpg) http://img252.imagevenue.com/loc40/th_452683229_hdr_00006_2_122_40lo.jpg (http://img252.imagevenue.com/img.php?image=452683229_hdr_00006_2_122_40lo.jpg)
sayfayı kasmasın diye küçük yükledim tıklayın büyüsün :)
Turtle wax tan sonraki hali. Ersinle beraber yaptık bittikten sonra kollarımızı arnold gibi hissediyoduk :D
By_HaNNibaLL
04-08-2011, 12:22
bizim komşuda var bitane dedigin gibi daha teyip takılmamış. Beyazmı senin dedigin ?
Kırmızı benim dediğim araç
şu 124 leri koymayın rica edicem icim kotu oluyo..:S
yalnız 16 plaka cok diri duruyo.. masallah.
http://img209.imagevenue.com/loc336/th_452585209_hdr_00000_4_122_336lo.jpg (http://img209.imagevenue.com/img.php?image=452585209_hdr_00000_4_122_336lo.jpg) http://img259.imagevenue.com/loc548/th_452645662_hdr_00003_4_122_548lo.jpg (http://img259.imagevenue.com/img.php?image=452645662_hdr_00003_4_122_548lo.jpg) http://img252.imagevenue.com/loc40/th_452683229_hdr_00006_2_122_40lo.jpg (http://img252.imagevenue.com/img.php?image=452683229_hdr_00006_2_122_40lo.jpg)
sayfayı kasmasın diye küçük yükledim tıklayın büyüsün :)
Turtle wax tan sonraki hali. Ersinle beraber yaptık bittikten sonra kollarımızı arnold gibi hissediyoduk :D
sol on camurluk cok boşş sanki bi hella iyi gider..
berkayGLRN
04-08-2011, 21:16
16 ds 263 bendeki hali:D:D
[img]http://a1108.hizliresim.com/11/8/4/13245.jpg (http://goo.gl/mc9cY)
[img]http://b1108.hizliresim.com/11/8/4/13333.jpg (http://goo.gl/mc9cY)
[img]http://b1108.hizliresim.com/11/8/4/13395.jpg (http://goo.gl/mc9cY)
hamidowic
04-08-2011, 21:28
sol on camurluk cok boşş sanki bi hella iyi gider..
yapıcaz onuda yapıcaz sırayla :D
kamera dandik olmasına rağmen ışıltı güzel
16 ds 263 bendeki hali:D:D
[img]http://a1108.hizliresim.com/11/8/4/13245.jpg (http://goo.gl/mc9cY)
[img]http://b1108.hizliresim.com/11/8/4/13333.jpg (http://goo.gl/mc9cY)
[img]http://b1108.hizliresim.com/11/8/4/13395.jpg (http://goo.gl/mc9cY)
kac modeldı bu cengaver ?
bide sol on lastikte sanki ince gariplikmi var ?
berkayGLRN
04-08-2011, 21:45
73 modeldi ..
valla bilemiyorum ama baya garip bi arabaydı :D
73 modeldi ..
valla bilemiyorum ama baya garip bi arabaydı :D
guzel aletmiş ama. saglam duruyo. yatırmamak lazım bole lerını yattıkları zaman curumeye baslıyolar..
berkayGLRN
04-08-2011, 22:01
yok dostum bu alet sağlam falan degıl ben yedek parça olarak almıştım bu aracın altı komple acıktı nerdeyse hep kendim yaptım ettim patlak bi 124 tü kısacası ..jantlarını sattım sonra bi kaç parçasınıda diğer 124 üme kullandım sonrada sattım :)
hamidowic
04-08-2011, 22:04
guzel aletmiş ama. saglam duruyo. yatırmamak lazım bole lerını yattıkları zaman curumeye baslıyolar..
slick tadında kabak lastik + ıslak zemin =FC
:):heyoo:
berkayGLRN
04-08-2011, 22:13
fena yanlıyodu +vanalı egzozu vardı :D
hamidowic
04-08-2011, 22:25
fena yanlıyodu +vanalı egzozu vardı :D
yan varsa bende varım dostum
:D:icon_tup::icon_tup:
slick tadında kabak lastik + ıslak zemin =FC
:):heyoo:
hamit deşme..:D
valla bizdede vardı bitane 76 model son model 124 lerden arabistan icinmi ne uretilmiş daha sonra satıs iptal olmus tekrar piyasaya salmıslar.
babanem kullanıyodu bundan 4 sene oncesıne kadar. 1.5 sene kadar da bende kaldı.
heryeri orjinaldi cok sevişmiştik. halada ozlerim yani onu. tadını bilmesem arabamı bu derım ama oyle deıl... kullanımı rahat akvaryum gıbı heryer elinin altında. hele o kelebekleri nasıl guzeldi. kelebekler yazın cok etkili oluyo 50 dereceyı yakalayıp bacaklara vurdurunca hafıf tempolu hızda ıcerde bı klıma etkısı :D
canım babam 700 liraya kıydı....
yan varsa bende varım dostum
:D:icon_tup::icon_tup:
sizin o lastiklerle zaten alet kendini m3 sanıyo :D:D hastasıyız kalkışta yan vermeye dedeee...:D
berkayGLRN
04-08-2011, 22:29
Buda benim orginal :D
http://i51.tinypic.com/25arrma.jpg
http://i55.tinypic.com/11b3scg.jpg
http://i52.tinypic.com/fx87xf.jpg
http://i53.tinypic.com/14w6j48.jpg
http://i55.tinypic.com/2myw39i.jpg
http://i55.tinypic.com/2ccp4w7.jpg
http://i56.tinypic.com/34rc94w.jpg
http://i54.tinypic.com/29dtvy8.jpg
http://i55.tinypic.com/zxv22t.jpg
http://i55.tinypic.com/5zi69j.jpg
hamidowic
04-08-2011, 22:30
şahinde herkes kelebek iptali yaptırıyo ben kelebek eklemesi yapıcam hatta murodan çıkma kelebek alıcam :D
bel altı klima, yaz aylarını muroyla sevdik
masallah cook guzel. yalnız tek bısey soyluycem onuda yap harbı orjınal olsun.
vites topuzunu siyah top yapmalısın.
şahinde herkes kelebek iptali yaptırıyo ben kelebek eklemesi yapıcam hatta murodan çıkma kelebek alıcam :D
bel altı klima, yaz aylarını muroyla sevdik
deme ama... pufur pufur.... lan napalım sımdı temız muratmı arayalım ya :D
izmire donunce bi ctesi gidelim FeCi nin yanına bakalım nasıl durum.
berkayGLRN
04-08-2011, 22:40
masallah cook guzel. yalnız tek bısey soyluycem onuda yap harbı orjınal olsun.
vites topuzunu siyah top yapmalısın.
tesekkurler..:)
Dostum ama bu orjinal vites topuzu :)
tesekkurler..:)
Dostum ama bu orjinal vites topuzu :)
eminmisin?
belki ustunde gelmiştir de senden once ki kişi değiştirmiş olabilirmi ?
hiç orjinalde bole vites topuzu gormedım. yuvarlak bilardo topu gibi tabi biraz kucugu. olması lazım diye biliyorum.
berkayGLRN
04-08-2011, 22:48
eminmisin?
belki ustunde gelmiştir de senden once ki kişi değiştirmiş olabilirmi ?
hiç orjinalde bole vites topuzu gormedım. yuvarlak bilardo topu gibi tabi biraz kucugu. olması lazım diye biliyorum.
benden onceki sahibi 65 yasında bi amcaydı hiç bi şeyini degiştirmedim demişti birde aracım 74 model ondan olabilir ama mesela benım bu eski beyaz 124 un vıtes topuzu dedıgın gıbıydı ama o 73 modeldı ondan olabılır
hımm model farklılıgı da olabılır tabı. ama zannetmıyorum model degısıklıgı olarak vites topuzu !!!! :D ne demek istiyo bu fabrika :D:D
hamidowic
05-08-2011, 00:26
tofaşın klasik taktikler. şahininde model değişirken aynalarla panjur değişiyodu :D modele gell argeye gellll
hamidowic
06-08-2011, 14:28
küçük çaplı hellaflush uygulamam :D bence güzel oldu yorumları alayım :)
http://i53.tinypic.com/29nclm8.jpg
http://i54.tinypic.com/mvi3d3.jpg
berkay_aydin
06-08-2011, 16:05
renk seçimi dışında beğendim
güzel çalışma hoş olmuş :)
Burak K.
06-08-2011, 17:03
Bu kuş serisine spoon jant takan yok mu hiç ? :D
tek bişey sorcam renkler aynı da ekoselerı neden farklı yaptın olum ? şöförünkini beyendim hacı. ole diyim sana.
renk seçimi dışında beğendim
hamit böyle antin kuntin renkleri sever. nerde göz s..even renkler varsa hepsi adamın odasında mevcut :D
abi defter kabı gibi duruyor yaw kim çıkardı şu sticker olaylarını bi sevemedim gitti :)
ya aslında ben cmon corsalardan bırınde gormustum muhtemelen BOB tu sol on camurlukta ekoselı vardı. o hosuma gıtmıstı bahsettım hamıt renklerı bole yapınca bole oldu.
degısıklık ıyıdır ;)
hamidowic
07-08-2011, 00:07
içimiz canlansın maksat. 2,5tl sticker canavar gibi çıktı alıyoruz sıkıldıkça değiştirirz :D
ben canlı renkleri seviyorum, iyi kötü bütün yorumlarınıza teşekkürler :D
başka projelerde var :D:D
Jön Türk
18-08-2011, 23:02
18KmNfKSV8k&feature=related
Bu da benim 131 im :) 2010 Şubat ayında tamamen orjinal olarak 2. sahibinden Motor ustasından satın almıştım. İlk sahibi kırşehirli bir imammış :) kapı döşemeleri tamamen deri ve orjinaldi. Göğüsünde maalesefki çatlakları mevcuttu, döşemeleri ise yırtıksız ama 2 sigara delikli orjinal döşemesiydi :) Çok kurcalamadan orasını burasını kendimce birşeyler yaptım :) Bunlarda resimleri :)
Burada daha aynaları çalınmamıştı :)
http://c1110.hizliresim.com/11/10/8/18202.jpg
http://c1110.hizliresim.com/11/10/8/18223.jpg
Burada da Zalım bakışlarımla ben :) Hurdacıdan aldığım e30 mercek farlarını takmıştım, ve aynalarım çalınmıştı.
http://c1110.hizliresim.com/11/10/8/18314.jpg
silentpr
08-10-2011, 21:40
Bu da benim 131 im :) 2010 Şubat ayında tamamen orjinal olarak 2. sahibinden Motor ustasından satın almıştım. İlk sahibi kırşehirli bir imammış :) kapı döşemeleri tamamen deri ve orjinaldi. Göğüsünde maalesefki çatlakları mevcuttu, döşemeleri ise yırtıksız ama 2 sigara delikli orjinal döşemesiydi :) Çok kurcalamadan orasını burasını kendimce birşeyler yaptım :) Bunlarda resimleri :)
Burada daha aynaları çalınmamıştı :)
eline sağlık çok güzel bakılmış böyle güzelliğin devamı temenni ederim :icon_tup:
Teşekkürler ama maalesefki satıldı :) Benden sonraki sahibi apaçi işi yapmış arabayı maalesef :(
http://www.autowp.ru/pictures/fiat/131/autowp.ru_fiat_131_mirafiori_special_8.jpg
By_HaNNibaLL
05-12-2011, 13:12
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/254767_247805821903928_100000235370575_978658_2701 431_n.jpg
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/188262_247806375237206_100000235370575_978670_9107 5_n.jpg
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/386717_303020046382505_100000235370575_1197320_589 778965_n.jpg
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/386717_303020049715838_100000235370575_1197321_192 1006746_n.jpg
http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/386717_303020053049171_100000235370575_1197322_104 9772658_n.jpg
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/386717_303020059715837_100000235370575_1197323_253 585149_n.jpg
Buda bizim yavru satiliktir.
Si düşünüyoruz satip
mcolgecen
05-12-2011, 22:43
s.a abiler buğün itibariyle bir tofaşcı daha kazandınız fakat çevrem eşim dostum en yakın arkadaşlarım bile ciddi anlamda canımı sıkıyorlar sebebi ise 1985 model hardal sarısı murat 131 araç satınalmam kimisi yok bu taksi cıkması diyor kimisi tavuk kümesimi aldın diyor kimisi salakmısın oğlum biraz daha para koyup daha iyi birşey alsaydın diyor kimisi geri vitesi varmı bu modellerin diyor anlayacağınız heves heyecan hiç bir şey bırakmadılar. Hayalimde badem far- t stop klasik yeşil bir 131 toplamak vardı fakat Bu arac kısmetmiş siz abilerimin yardımıyla eşe dosta karşı bu arabayı ender klasikler arasına sokmak istiyorum.. Yeni aracım bu birçok parçaya ihtiyacım olacak lütfen bana yardımcı olun .
http://a1112.hizliresim.com/s/5/xy71.jpg
http://a1112.hizliresim.com/s/5/xy82.jpg
ARacı badem far ve t stopa çevirmek istiyorum ..
aracının hatları gayet düzgün güzel araç öncelikle
ön arka tampon far stop panjurları yenile
birde orjinal tas jant kapalarından tak yada mangels para delikli olabilir araban çok güzel kendını gostersın badem far t stop guzel olur fakat cok malıyetlı olur bence gerek yok
mcolgecen
05-12-2011, 23:16
aracının hatları gayet düzgün güzel araç öncelikle
ön arka tampon far stop panjurları yenile
birde orjinal tas jant kapalarından tak yada mangels para delikli olabilir araban çok güzel kendını gostersın badem far t stop guzel olur fakat cok malıyetlı olur bence gerek yok
ilginden dolayı teşekkürler t stopdan vazgeçicem gibi çünkü araka paneli değişmem gerekicek ama ön far ve panjur kesinlikle badem far olmalı - krom jant kapakları -iç kapı döşemelerinin siparişini verdim tamponlarım düzgün hasarsız ama biraz solmuşlar arka değilde ön yenilense hoş olaçak gibi kapı içlerinde ve bagajın altında çürükler var onları onarıcam koltuklar kalorifer panellerinde eksik ve kırıklar var daha çook işim var çook :)
babamı kafalasam olacak ama tutturmuş bbs :D
Eray Yümsel
06-12-2011, 14:09
satılık 316 motorlu şayin :D
131mirafiori
06-12-2011, 14:31
konumuz hayırlı olsun... mmustu,cgr328,nzm88,metin,invidual, arkadaşlarında katılımcı olmasını bekliyorum :)
bir eksik var gibi abi :) :)
Resim varmı resim :)
SekoLive
06-12-2011, 16:26
çıkaramadım kimdi o :) eğer sen isen o zaman sen yokdun sanrım :D
Eray Yümsel
06-12-2011, 16:27
Resim varmı resim :)
resmi napcan direk icraat var :) drag yapak şayin bulun :D
kankaaa eksik benim olummm :D tofaşçıyım ama konuyu yeni görüyorum ayıp:eek:
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/316566_10150355171294618_715174617_7731489_1998710 882_n.jpg
SekoLive
06-12-2011, 16:33
cliver git burdan kardeş bu tofaşmı :D
fiatcı :D
Germanian
06-12-2011, 16:35
ya beyler bi kartal aldım gecen hafta 40 kuruş yakıyor gaz ayarı falan yaptırdım buji dist.kapağı tevzi makarası falan değiştirdim hava filtresinide değiştirdim düşüremedim ne iştir anlayamadım bi el atın yaa
131mirafiori
06-12-2011, 18:03
çıkaramadım kimdi o :) eğer sen isen o zaman sen yokdun sanrım :D
Konu açılma tarihine bakmadan atladığım için Özür dilerim :D :D
Engin burası bize göre değil yerli burdakiler :D :D :D
Ölümüne TOFAŞ/K :D
131mirafiori
06-12-2011, 18:03
ya beyler bi kartal aldım gecen hafta 40 kuruş yakıyor gaz ayarı falan yaptırdım buji dist.kapağı tevzi makarası falan değiştirdim hava filtresinide değiştirdim düşüremedim ne iştir anlayamadım bi el atın yaa
enjeksiyonlu? karbüratörlü? ortalamaya vurunca hangi devirlerde kullanıyosun?
Germanian
06-12-2011, 18:07
karbüratörlü çift boğaz solexlerden var üzerinde .karışık kullanım ben 20 tl lik gaz alırsam yarısında sakin kalanında da canını alırım :)
Burak E.
06-12-2011, 19:13
bendede artık 89 model şahin mevcut kazasız 50 bin km de motor bütün parcaları orginal :) 90 yılına kadar kullanılmış 90 dan sonra hep yatmış bi araç geçen gün devir daim pompasını degiştirdim orginal pompa cıktı 89 takıldıgıyla duruyor :)
enginetune
06-12-2011, 19:45
http://img267.imageshack.us/img267/4631/31784310150319370509455d.jpg
http://img11.imageshack.us/img11/3975/32166810150319371214455.jpg
http://img20.imageshack.us/img20/1303/38010610150366175239455.jpg
http://img840.imageshack.us/img840/6527/38513210150366174989455.jpg
http://img52.imageshack.us/img52/8357/39086210150366175539455.jpg
Buda benim TofAŞK ım :)
enginetune
06-12-2011, 20:03
Evet arkadaşlar Cem başkanımızın katkılarıyla başlığımızıda bulduğumuza göre Tofaş'çı arkadaşlarımızı bu konuya bekliyoruz.
Her türlü bilgi,sorun ve çözüm önerilerini burada tartışacağız ;)
bu konu çok iyi oldu abi :)
mcolgecen
06-12-2011, 21:33
Murat 131 şahin için badem far ve panjurunu arıyorum sahibinden.com dışında nereden bulabilirim pazarlık yaparak elden teslim almak istiyorum şayet panjur ve fara 400 tl isteyen var ..
131mirafiori
06-12-2011, 22:02
Murat 131 şahin için badem far ve panjurunu arıyorum sahibinden.com dışında nereden bulabilirim pazarlık yaparak elden teslim almak istiyorum şayet panjur ve fara 400 tl isteyen var ..
0 mı 2. el mi arıyorsun..? Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım...
mcolgecen
06-12-2011, 22:09
0 mı 2. el mi arıyorsun..? Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım...
sıfır veya ikinciel olması önemli değil yeterki kırık cıkık olmasın çünkü keyfi olarak değişiyorum ayrıca 85 şahinim için kıl tüy baya bir parçaya ihtiyacım var kocaeli istanbul civarında bu modellerin parçalarını nereden temin edebilirim yardımcı olursanız sevinirim ..
normal benım kartalda su an aynı yakıyo karısık kullanımda
gazcı da soyledı 350 -370 yakar dedı benım gaz ayarı cok kısık değil benzınde nasılsa gazdada aynı gıdıyor 390 cıvarı yakıyor maalesef havalarda soğuk onunda etkısı var
resmi napcan direk icraat var :) drag yapak şayin bulun :D
yokki istanbulda kalmadı tofaşla uğraşan yürütiyim diye :o
131mirafiori
06-12-2011, 22:18
sıfır veya ikinciel olması önemli değil yeterki kırık cıkık olmasın çünkü keyfi olarak değişiyorum ayrıca 85 şahinim için kıl tüy baya bir parçaya ihtiyacım var kocaeli istanbul civarında bu modellerin parçalarını nereden temin edebilirim yardımcı olursanız sevinirim ..
Sen bana neye ihtiyacın olduğunu pm atarsan hangi parçayı nerde en ucuz ve kalite li olarak alabileceğini yazarım :)
mcolgecen
06-12-2011, 22:22
Sen bana neye ihtiyacın olduğunu pm atarsan hangi parçayı nerde en ucuz ve kalite li olarak alabileceğini yazarım :)
hıım bende özelden msj atmıştım sen benden önce davranmışsın peki gerekenleri yazayım :D
Eray Yümsel
06-12-2011, 23:13
yokki istanbulda kalmadı tofaşla uğraşan yürütiyim diye :o
bugün 318 le denedim videoları eklerim birazdan :D
enginetune
07-12-2011, 03:21
bende denedim ama sürtme yaptı yaylardan dolayı :)
yuh olum amma esnafsın haa alalı kaç saat oldu :)
mcolgecen
08-12-2011, 11:13
etiketci arkadaşlar murat 131 için tırnaklı jant arıyorum elinde olan kullanmayan satmayı düşünen arkadaş varmıdır veya jantcı hurdacı tanıdığı olan varsa elinde varmıdır benim adıma sorarsanız çok sevinirim. gsm:0532 258 40 60
halilkarakas
08-12-2011, 11:16
etiketci arkadaşlar murat 131 için tırnaklı jant arıyorum elinde olan kullanmayan satmayı düşünen arkadaş varmıdır veya jantcı hurdacı tanıdığı olan varsa elinde varmıdır benim adıma sorarsanız çok sevinirim. gsm:0532 258 40 60
bende var iyi fiyat verirsen satarım belki lastikli :D
mcolgecen
08-12-2011, 11:19
bende var iyi fiyat verirsen satarım belki lastikli :D
fiyatı sen vericeksin ben verirsem pazarlık yapamayız lastiklerin durumu nedir şayet aracında kullanıyırsan bendekiler ile takas edip üste para verebilirim bendekiler tırnaksız krom jant kapağı olmuyor.
2 takım wardı 1 ini hediye ettim de 1 i nerde bi bakıyım bulursam pm atarım
By_HaNNibaLL
08-12-2011, 15:26
bugün 318 le denedim videoları eklerim birazdan :D
başganim videolar nerde
Eray Yümsel
08-12-2011, 17:41
başganim videolar nerde
arkadaş telefonla çekti hala atacak pc yede izlicez :D
mcolgecen
12-12-2011, 21:41
iyi geceler arkadaşlar şahinin marşbiyel bakaliti murat 131 e uyarmı ?
mcolgecen
12-12-2011, 22:34
ooooo Nerde abi bu etiketciler kuşcular hiç hayat yok :( :(
enginetune
13-12-2011, 02:55
iyi geceler arkadaşlar şahinin marbiyel bakaliti murat 131 e uyarmı ?
bildiğim kadarıyla uymuyor 131 ler boydan kısa ama yinede kaportacıya bi sorun isterseniz yanlış bilgi vermiş olmayım
mcolgecen
13-12-2011, 23:17
Resimde kırmızı daire içine aldığım ayna ayar kumandasının dış plastiği lazım yardımcı olursanız sevinirim aynalarım sağlam sadece plastik lazım ??
http://a1112.hizliresim.com/s/g/13313.jpg
131mirafiori
14-12-2011, 01:09
Resimde kırmızı daire içine aldığım ayna ayar kumandasının dış plastiği lazım yardımcı olursanız sevinirim aynalarım sağlam sadece plastik lazım ??
http://a1112.hizliresim.com/s/g/1313.jpg
Her hangi bir yedek parçacıda bulabilirsin onu...
mcolgecen
14-12-2011, 01:22
Her hangi bir yedek parçacıda bulabilirsin onu...
ya hocam bulunduğum şehirde ayna vs var ama böyle kıl tüy parçlar yok ya :(
131mirafiori
14-12-2011, 01:35
ya hocam bulunduğum şehirde ayna vs var ama böyle kıl tüy parçlar yok ya :(
Ayna al o zaman bir tane o parçasını kullan aynayı yedek yap :)
yok mu şöyle fiyatı uyun acil masrafı olmayan elime para geçtikçe ufaktan restore edebileceğim bildiğiniz bi t stop
131mirafiori
14-12-2011, 02:53
yok mu şöyle fiyatı uyun acil masrafı olmayan elime para geçtikçe ufaktan restore edebileceğim bildiğiniz bi t stop
Varda senin limit nedir :) Ona göre yönlendirelim :)
bi limit belirlemedim kendime acil masrafı olmayan en uygun fiyatlısına yönlendirin hocam mümkünse :D öğrenciyim
http://images.gittigidiyor.com/4985/Eski-kutulu-Gurel-Fiat-131-Polis-Trafik-arabasi__49852569_0.jpg
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/167672_1849677405674_1352902481_2074476_5755737_n. jpg
http://i1136.photobucket.com/albums/n489/musalar/s-1.jpg
herkeslere merhabalar forumda böyle bir konu oldugunu yeni gördüm benim aracıda görün istedim :)
http://img696.imageshack.us/img696/5298/grnt023d.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/696/grnt023d.jpg/)
http://img269.imageshack.us/img269/9427/grnt018tv.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/269/grnt018tv.jpg/)
3. resmin boyutu ?
TuGaY_TaN
30-01-2012, 05:00
Buda benım SLx :)
[IMG]http://img27.imageshack.us/img27/199/47475293.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/27/47475293.jpg/)
http://img21.imageshack.us/img21/8799/86089844.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/21/86089844.jpg/)
[IMG]http://img695.imageshack.us/img695/5083/sdc16294n.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/695/sdc16294n.jpg/)
Murat Süslü
30-01-2012, 23:41
italyan panjur aramayıp normal siyah panjur istersen bi abimizde var italyan farlarla beraber 200 lira istiyo 0537 549 05 80 telefonum istediğin bi parça olursa bi telefon açman yeter bulmaya çalışırız eğer italyan panjur arıyosan 400 450 liralar çok normal yani
LowLife16
08-02-2012, 21:35
Arkadaşlar 2000 model enjeksiyonlu şahin i.e ye sahibim.1-2 Aya kadar adana işi 4'Lü manifold + 51 lik ara boru + içerden düğmeli aç-kapa egzoz yaptırmayı düşünüyorum.Arabaya + olarak ne katar - olarak ne katar.Bilgilerinizi almak isterim...
bLackModeL
08-02-2012, 21:50
buda benden olsun teyze oglunun
http://img824.imageshack.us/img824/1185/dscf0508r.jpg
http://img820.imageshack.us/img820/2056/dscf0511x.jpg
http://img13.imageshack.us/img13/2338/dscf0513b.jpg
http://img810.imageshack.us/img810/3079/dscf0514u.jpg
http://img17.imageshack.us/img17/7900/dscf0516z.jpg
///KDrÖZER
05-03-2012, 09:45
beyler yakıtlarla aranız nasıl? kaç lt lpg ile kaç km yapıyosunuz
hamidowic
05-03-2012, 09:48
kmde 25-30kr yakıldığını tahmin ediyorum
///KDrÖZER
05-03-2012, 09:50
gazın fiyatı baya arttı lt olarak hesaplayarak yazabilirmisiniz bende 2001 doğan ie var yakıtı çıldırtmak üzere
hamidowic
05-03-2012, 09:58
bnde tüp taktıralı 3 ay falan oldu :)
benzindeyken kabaca litre hesaplaması yapmıştım 100 kmde 13litre bulmuştum, yanlışta olabilir.
lpg de aşşağı yukarı aynıdır diye tahmin ediyorum
benzinli yeni teknoloji arabalar bile 7-8lt yakıyosa kuşların 13 yakması normal ama seninki injeksiyonlu oda 11-12ltdir bence tahminen
///KDrÖZER
05-03-2012, 10:22
benim araba kesin sıkıntılı kesin bunun kanısına vardım. tüpün kırma olması birşey fark ettiriyormu birde birşey soracağım tüp tankı kaç yılda bir değişmesi gerek.?
hamidowic
05-03-2012, 10:31
kırma tüp nedir bilmiyorum.
tankın değişme olayınıda hiç duymadım, sonuçta tank döküm bi parça yani mekanik yada elektronik bi durumu yok onun içinde değişmesi için gerekte yok sanırım. senin sıkıntı varsa elektronik yada mekaniklerdededir yakıt konusunda
benim araba kesin sıkıntılı kesin bunun kanısına vardım. tüpün kırma olması birşey fark ettiriyormu birde birşey soracağım tüp tankı kaç yılda bir değişmesi gerek.?
resmi değişme süresi 8 sene.
lpg'nin litresi konya'da bugün itibariyle 2.71 TL civarlarında.
Km'de ortalama 30 ila 35 kuruş yakıyor benim araba.
turbo 1200 motor murat 124. 1bar turbo basıncı ile...
son durum
http://e1203.hizliresim.com/v/6/38mhx.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
agresive
06-03-2012, 01:19
ahh ahh zamanında 86 şahin le 88 doğan vardı garibim doğan çok çekmişti benden cihaz yapcam diye benzin deposunu falan sökmüştük sadece tüple çalışıyordu hurda fiyatına zor satmıştım :D
enginetune
07-03-2012, 08:57
beyler yakıtlarla aranız nasıl? kaç lt lpg ile kaç km yapıyosunuz
10 TL lik gazla 35 km yapıyorum .
Not : mersinde gazın litresi 2.71 tl
:icon_tup:
enginetune
07-03-2012, 09:04
http://img560.imageshack.us/img560/1333/42080510150563797264455.jpg
http://img263.imageshack.us/img263/4242/41707910150637018774455.jpg
http://img442.imageshack.us/img442/2641/42815610150637018129455.jpg
bu da benden tda 58
mcolgecen
20-03-2012, 15:05
s.a abiler eski kasa şahinin arka tekerlerine camber verebilirmiyiz ayrıca kocaeli ve istenbul cevresinde kısaltılmış yay ve amortisör arıyorum yardımcı olursanız sevinirim ?
mcolgecen
20-03-2012, 15:08
ön yayları ısıttırdım sanırım yaylar özelliğini yitirdi çok vuruntu yapıyor komple yenilediğim ön takımı mafetmek üzere sadece ön amortisörleri kısaltmanın maliyeti ortalama kaç tl dir ?
131mirafiori
20-03-2012, 15:33
s.a abiler eski kasa şahinin arka tekerlerine camber verebilirmiyiz ayrıca kocaeli ve istenbul cevresinde kısaltılmış yay ve amortisör arıyorum yardımcı olursanız sevinirim ?
Kamber işi çok zor onu unut :) Yaylara gelince hurdacılarda falan vardır bakmanı tavsiye ederim.
ön yayları ısıttırdım sanırım yaylar özelliğini yitirdi çok vuruntu yapıyor komple yenilediğim ön takımı mafetmek üzere sadece ön amortisörleri kısaltmanın maliyeti ortalama kaç tl dir ?
Yaylarını bir daha sakın ısıttırma kestir 2 bakla tamam sonra aynen yerine tak. Maliyet olarak sadece işçilik alırlar onunda fiyatı 2 yay için 30 lirayı geçmez heralde :)
mcolgecen
20-03-2012, 15:51
Kamber işi çok zor onu unut :) Yaylara gelince hurdacılarda falan vardır bakmanı tavsiye ederim.
Yaylarını bir daha sakın ısıttırma kestir 2 bakla tamam sonra aynen yerine tak. Maliyet olarak sadece işçilik alırlar onunda fiyatı 2 yay için 30 lirayı geçmez heralde :)
ilginden dolayı teşekkürler yayları buluruzda bu amortisörü kısaltma işlemi çook maliyetlimi bilgin varmı ?
mcolgecen
21-03-2012, 18:05
http://img706.imageshack.us/img706/1075/dscf0540n.jpg
131mirafiori
21-03-2012, 18:14
O konuda bir bilgim yok ama Tornacının alıcağı işçiliğe göre değişir ben 10 veririm senden 50 isterler gibi :)
mcolgecen
21-03-2012, 18:29
http://img824.imageshack.us/img824/1734/dscf0542j.jpg
Ön tarafı biraz daha düşürmek istiyorumm..
SerhatA.
21-03-2012, 18:53
ilginden dolayı teşekkürler yayları buluruzda bu amortisörü kısaltma işlemi çook maliyetlimi bilgin varmı ?
biz 2 amartisörü kısaltmaya 25tl vermiştik..
yayları kestikden sonra amartisörlerdende aldırınca konfor çok artıyor.. (düşüklükde artıyor)
mcolgecen
21-03-2012, 19:12
biz 2 amartisörü kısaltmaya 25tl vermiştik..
yayları kestikden sonra amartisörlerdende aldırınca konfor çok artıyor.. (düşüklükde artıyor)
ahhhh abim ah nerde burada onu o fiyata yapacak esnaff :( :(
slx cilere bi tüyoda ben vereyim 1.6 dogan sl S slx motorlara 1.4 şahin S motorların silindir kapagını takıyorsun araç çıldırıyor yanma odası daraldıgı için inanılmaz gideri oluyr detaylar için özel msj atabilirsiniz bircok araca taktım sonuç süper sadece biraz fazla ısınıyor fanın müşürünü ayarlıyoruz olur biter
http://img824.imageshack.us/img824/1734/dscf0542j.jpg
Ön tarafı biraz daha düşürmek istiyorumm..
bu ayar yeterli bence daha düşürme aracın bu tarz olacaksa sadece arkadan yarım bakla al araba düz dursun kıçı kalkık gibi su an
bu arada arabanı ilk hakline göre çok iyi toparlamışsın güzel olmuş
mcolgecen
22-03-2012, 11:33
bu ayar yeterli bence daha düşürme aracın bu tarz olacaksa sadece arkadan yarım bakla al araba düz dursun kıçı kalkık gibi su an
bu arada arabanı ilk hakline göre çok iyi toparlamışsın güzel olmuş
ilginden dolayı teşekkürler ilk haline göre baya toparladık km telinden arka cam rezistansına kadar herşeyi çalışır durumda ,tüm aksamı yeniledik tek eksiğimiz krom dikiz aynası kaldı yolda önüme atlayıp aracını satarmısın denmesi herşeye değer..
SerhatA.
22-03-2012, 11:34
slx cilere bi tüyoda ben vereyim 1.6 dogan sl S slx motorlara 1.4 şahin S motorların silindir kapagını takıyorsun araç çıldırıyor yanma odası daraldıgı için inanılmaz gideri oluyr detaylar için özel msj atabilirsiniz bircok araca taktım sonuç süper sadece biraz fazla ısınıyor fanın müşürünü ayarlıyoruz olur biter
1.3 takınca dahada değişiyor sıkıştırma artıyor :) sonra ver yansın SLX
h.guroglu
22-03-2012, 11:52
tempra motor diye tabi edilen motorlara dediğin gibi 1,4 kapak
eski tip tofaş motorlara 1,3 131 lerin kapakları
ancak aracı fazla sıkıştırmada dediğin gibi hareret çabuk yükseliyor asılınca bir gözünün sürekli hararette olması lazım
ahahhahahahah çok iyi yaaaaa:D
SerhatA.
22-03-2012, 15:55
tempra motor diye tabi edilen motorlara dediğin gibi 1,4 kapak
eski tip tofaş motorlara 1,3 131 lerin kapakları
ancak aracı fazla sıkıştırmada dediğin gibi hareret çabuk yükseliyor asılınca bir gözünün sürekli hararette olması lazım
aynen sıkıştırmayı arttırğında hararet sıkıntılı oluyo conta yakabilme ihtimalin artıyo.. bunlar göz önüne alınmalı
///KDrÖZER
22-03-2012, 16:45
arabaya jant alma konusunda kararsızım barok kırmızı rengi 16 inch ofsetli bir jantmı yoksa 15 ınc beyaz spoon mu beyaz spoon takılı tofaş görsem aslında kafamda biraz soru işaretleri gidecek çünkü 16 ınch çok arabada görüyorum
///KDrÖZER
22-03-2012, 16:47
10 TL lik gazla 35 km yapıyorum .
Not : mersinde gazın litresi 2.71 tl
:icon_tup:
araban kaç model gazı nerden alıyorsun lpg kitin ne
Al bitane ats cup on numara olur bence
enginetune
22-03-2012, 19:39
araban kaç model gazı nerden alıyorsun lpg kitin ne
95 model doğan s arabam mümkün oldukça pogaz dan alıyorum gazı sistemde yeni takıldı bir sene olucak mayısta daha önceleri lpg yoktu benzinde kullanıyordum. Sistemde Lovato
1998corsa
22-03-2012, 21:10
şahinlerin sileceklerı en randımanlı nasıl calısır arkadaslar yada sılecek kolları ??
1998corsa
22-03-2012, 21:16
buda benım yenı aracım şaka makinası :D
http://img32.imageshack.us/img32/3113/img0379wy.jpg
burda arkadasın 540 ı ıle beraber :D we karsılarında ferrarı f430 :D
http://img714.imageshack.us/img714/1060/img0378x.jpg
nasıl araba memnunmusun :)
1998corsa
22-03-2012, 22:57
nasıl araba memnunmusun :)
şuan memnunum satmaktanda vazgeçtim 2 sene binicem araca sonrasında askerlik var o zmna kadar beraberiz geçenlerde ismail abi ilede karşılaştık biraz sohbet ettik yardımları da oldu saolsun...
şuan eksikleri var onları yaptırıcam sonrasında bol video ve foto gelicek :D
oda söyledi geçen karşılaşmıssınız , hadi bakalım kolay gelsin :)
1998corsa
22-03-2012, 23:01
oda söyledi geçen karşılaşmıssınız , hadi bakalım kolay gelsin :)
eyvallah saol tekrardan teşekkür ederim sana. önerdiğin için
///KDrÖZER
23-03-2012, 12:40
yokmu doğana jant önerisi olan kararsız kaldım 16 ınch ofsetlimı yoksa beyaz spoon mu araç barok kırmızı renginde
Germanian
23-03-2012, 12:43
yokmu doğana jant önerisi olan kararsız kaldım 16 ınch ofsetlimı yoksa beyaz spoon mu araç barok kırmızı renginde
MANGELS cici jant - En uygun jant lastik fiyatları Türkiye'nin ilan sitesi sahibinden.com'da - 78722164 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-jant-lastik-jant-lastik-takimlari-mangels-cici-jant-78722164/detay)
tavsiye ederim.. bu hafta allah nasip ederse bende alıcam bunlardan
///KDrÖZER
23-03-2012, 13:10
sevmiyorum bu jantı yav ben
Mangels candır
benim eski araç
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/422827_2409080761223_1677344269_1548481_116077151_ n.jpg
///KDrÖZER
23-03-2012, 15:27
spoon lu tofaş resmi yokmu
şimdilik bu kadar buldum
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/419568_270205023057679_100002045496823_614083_5886 81989_n.jpg
http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/420766_312001925519746_100001298225617_785401_1180 033866_n.jpg
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/380890_178305082217447_100001138692745_405296_1836 077367_n.jpg
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/195971_178303632217592_100001138692745_405261_7727 081_n.jpg
///KDrÖZER
23-03-2012, 15:46
köküne kadar basmak lazım sanırım spoon takınca
ensoztrk
23-03-2012, 17:24
Mangelsleri tek geçerim.
istanbulda 124 yada 131 orjinal jant kapağı satan bildiğiniz bir yer varmı:soru:
mcolgecen
24-03-2012, 13:17
istanbulda 124 yada 131 orjinal jant kapağı satan bildiğiniz bir yer varmı:soru:
ıspartada doğanay otomativden satınalabilirsin anlaşamalı corgosu var hesaplı ve hızlı gönderiyor ertesi gün elinde..
enginetune
24-03-2012, 15:32
şahinlerin sileceklerı en randımanlı nasıl calısır arkadaslar yada sılecek kolları ??
en iyisi muz silecek tabi bunun için orjinal sistemin elden geçmesi gerekiyor :)
chatlaxs
24-03-2012, 16:16
ilginden dolayı teşekkürler ilk haline göre baya toparladık km telinden arka cam rezistansına kadar herşeyi çalışır durumda ,tüm aksamı yeniledik tek eksiğimiz krom dikiz aynası kaldı yolda önüme atlayıp aracını satarmısın denmesi herşeye değer..
hocam toplam maliyet nekadarı buldu tahminen ? :soru: 87 doğan var bendede atsan atılmıyor satsan satılmıyor kerata toplayayım diyorum :D
1998corsa
24-03-2012, 18:11
en iyisi muz silecek tabi bunun için orjinal sistemin elden geçmesi gerekiyor :)
benımde ogrenmek ıstedıgım yapılan ıslemler ne ? onuda anlatırsan daha aydınlatıcı olur kanımca
ıspartada doğanay otomativden satınalabilirsin anlaşamalı corgosu var hesaplı ve hızlı gönderiyor ertesi gün elinde..
en son çağre orası kaldı istanbulda bulamadım.
mcolgecen
25-03-2012, 13:28
hocam toplam maliyet nekadarı buldu tahminen ? :soru: 87 doğan var bendede atsan atılmıyor satsan satılmıyor kerata toplayayım diyorum :D
1000 tl motor ve direksiyon kutusuna varana kadar değişen ön takım - 1000 tl şasideki çürükler -elektirik ve aydınlatma aksamı Far-stop-tampon orjinal kapı döşemeleri ve işcilik tuttu - 500 tl'ye boyandı - 500 de kıl tüy gidiyor toplam 3000 tl tuttu .
///KDrÖZER
04-04-2012, 16:40
------------