Orijinalini görmek için tıklayınız : Trafik kazası ile ilgili yardım
Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 10 gün önce talihsiz bir kaza yaptım. Gece 23.00 civarı, normal hızda ve caddede seyrederken, tek yön sokağın birinden ters yönde giden bir araç aniden önüme çıktı, sağ far ve kaputta yaklaşık 2 karışlık hasar oluştu, tampon ve çamurluklarda sıkıntı yok.. polis çağırdık tutanak tuttuk, çarpıştığım aracın sürücüsü alkollü çıktı, polis ehliyetine el koydu ve tutanak tuttu.. karşı taraf 8/8 hatalı.
Aracımı Peugeot servisine götürdüm, karşı tarafın sigortasının hür sigorta olduğunu gördüklerinde suratlarını ekşitip beni geri çevirdiler, hür sigortayla anlaşmamız yok dediler, kendi sigortacımı arayıp danıştım, hür sigortanın çok lanet bir sigorta olduğunu ve hiç bir servisin hür sigortayla çalışmadığını söyledi. Peugeot servisi de Hür sigortanın Gaziantep'te sadece 1 tane anlaşmalı servisinin olduğunu söyledi..
Internetten ufak bir araştırma yaptığımda Hür sigortanın orj. parçayla değişim yapmadığına dair şikayetler okudum, ayrıca bir arkadaşım bahsi geçen hür sigorta anlaşmalı servise ihbar dosyası açtırıp peugeot'a aracımı yaptırabileceğimi söyledi. Fakat Peugeot servisi bana hiç böyle bir şeyden bahsetmedi..,
kafam çok karışık önerilerinize açığım, bu işten anlayan arkadaşlar varsa ne yapmam gerektiğini söyleyebilir mi ?
Senın kaskon varsa
kaskondan yaptır
senın kaskon karsı tarafdan tahsıl eder ucretı
sorunda yaşamazsın.
20 lira ucuz diye insanları bu hale sokuyorlar gercekten yazık millete.dusunmuyolarki aynı duruma kendileri dusecek ben sırf bu yuzden 20 30 fazla veririrm adam gibi bi sigorta sirketine yaptırırım..
sanada gecmis olsun işin çok zor gibi bu sigorta orjinal parca cok pahalı oldugu icin parca teminini kendisi yapıyor vede cogu yan sanayi parcalar itiraz ettigindede işine geliyorsa diyolar..
anlıyacagın lanet bi sigorta şirketine rastlamışsın
Geçmiş olsun ya.Üzüldüm ..DAha yeni boyanmıştı araba dimi :(
snan1910
06-02-2011, 21:27
hür sigorta hakkında pek bilgim yok ama anlaşması olmayan servislerde yaptırdığın zaman iş bittikten sonra servise parayı sen peşin olarak veriyorsun. 15-20 gün içinde sigorta şirketi senin hesabına yatırıyor parayı. en azından bize öyle olmuştu..
hddsheriff
06-02-2011, 21:36
arkadaşım hür sigorta parça tedarikçisi muadil yan sanayi parça gönderiyorlar servislere hür sigorta adına bilgin olsun.
Hür sigortayla görüştüm, yan sanayi takacaklarını söylüyorlar.. sinir oldum...
Peugeot servisine aracınızı verirseniz, orj parça ile yedek parça arasındaki fiyat farkını siz ödemeniz gerekir dediler..
orj kaput 600 tl yan sanayi 150 tl.. yan sanayi içime sinmeyeceği için aradaki 450 TLyi cebimden ödemek zorunda kalıyorum.. çok sinirliyim..
sarhoşun biri ters yönden gelip aracıma vuruyor, fatura bana patlıyor.. off off..............
geçmiş olsun cok sinir edici bi durum
SekoLive
07-02-2011, 10:49
mertcanın dediğini yapsana.
karsiyakaliozi
07-02-2011, 10:52
8/8 kusur karsı tarafda ıse kaskonuzda hasarsızlık ındırımınız bozulmadan yaptırabılmenız lazım sızın kaskonuz karsı taraf kaskosundan hasarı tahsıl eder dıye bılıyorum sız neden karsı tarafın kasko sırketıyle muhattap oluyorsunuz acaba yanlış mı bılıyorum
karsiyakaliozi
07-02-2011, 10:53
Kaskom yok ki
:( bu kötü olmuş
geçmiş olsun dostum.. ne b.ktan bir firmaymış bu hür sigorta.. şikayetvar.com'a da yaz en azından millet duysun sigorta yaptırmayı düşünenleri vazgeçirebilirsin.. tüketici derneklerine de durumu bildir bence.. her türlü şansını dene..
geçmiş olsun dostum.. ne b.ktan bir firmaymış bu hür sigorta.. şikayetvar.com'a da yaz en azından millet duysun sigorta yaptırmayı düşünenleri vazgeçirebilirsin.. tüketici derneklerine de durumu bildir bence.. her türlü şansını dene..
Adamlar telefonda yasalara uygun hareket ettiklerini, yasalarda yan sanayi parça kullanmanın serbest bırakıldığını söylüyorlar...
yalan olduğunu bilsem soluğu adliyede alıcam da, bilemiyorum.. sizin bilginiz var mı? öyleyse neden diğer sigorta firmaları yan sanayi takmıyor da orjinal takıyor
Geçmiş olsun. :(
Ne güzel iş gelip bana çarpsınlar,karşı tarafın sigortası dandik diye hiçbir işlem yaptıramıyayım.
Seviyorum ülkemi yahu :ofk:
Hür sigortayla görüştüm, yan sanayi takacaklarını söylüyorlar.. sinir oldum...
Peugeot servisine aracınızı verirseniz, orj parça ile yedek parça arasındaki fiyat farkını siz ödemeniz gerekir dediler..
orj kaput 600 tl yan sanayi 150 tl.. yan sanayi içime sinmeyeceği için aradaki 450 TLyi cebimden ödemek zorunda kalıyorum.. çok sinirliyim..
sarhoşun biri ters yönden gelip aracıma vuruyor, fatura bana patlıyor.. off off..............
Yok öyle bi dünya sen sallama adamları.. Yaptır herşeyini istediğin gibi org parçalarıyla değiştir. Cebinden öde tamamını sonra ipe ipe sana o parayı yatıracak sigorta şirketi. Herkez nasıl öpsem diye bakıyor ya memleketimde :Deli:
Adamlar telefonda yasalara uygun hareket ettiklerini, yasalarda yan sanayi parça kullanmanın serbest bırakıldığını söylüyorlar...
yalan olduğunu bilsem soluğu adliyede alıcam da, bilemiyorum.. sizin bilginiz var mı? öyleyse neden diğer sigorta firmaları yan sanayi takmıyor da orjinal takıyor
bunu tanıdık bir eksper bulup, ona danışmak lazım.. benim de bilgim yok :(
Tketici Bilgi Sistemi (http://www.tuketici.gov.tr/source.cms4/index.snet?wslt=etuketici.gov.tr.ce)
bu adrese de durumu anlatan bir mektup yaz. yan sanayi parça takıldığında arabanın değerinin düşeceğini falan söyle..
Yok öyle bi dünya sen sallama adamları.. Yaptır herşeyini istediğin gibi org parçalarıyla değiştir. Cebinden öde tamamını sonra ipe ipe sana o parayı yatıracak sigorta şirketi. Herkez nasıl öpsem diye bakıyor ya memleketimde :Deli:
honda forumundan bir arkadas da aynı dertten muzdarip olmus ve yazdigina gore yasalara aykırı bir yanı yok bu uygulamanın ne yazık ki.. ben de dedigini yapmayi düsündüm ama onlar hakli görünüyor sanırım kanunlar önünde..
arkadasımın hondasına hür sigortalı bir minibüs carptı, sol kapı hasarlı, servise bırak sanayide ugrasma dediler,
karsı taraf %100 hatalı, evraklar fotolarla beraber servise bıraktı,
1 hafta sonra zahmet edip lütfedip eksper gelip aracı görmüs,
hür sigorta izmirin dediği orjinal parca karsılayamıyoruz, kurtarmıyor...
dayanğı da su madde:
Karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortası ( trafik sigortası ) genel şartlarının B.2 maddesine istinaden uygulanmakta olup, söz konusu genel şartlara ait madde gereğince;
Hasar halinde, hasar gören parça, onarımı mümkün değilse veya eşdeğeri parça ile değiştirilme imkanı yok ise yenisi ile değiştirilir. Bu durumda taşıtta birm kıymet artışı meydana gelse dahi bu fark tazminat miktarından indirilemez.
yetkılı servıste eşdeğer parça olmaz, onarımı mumkun mu değil mi bilmiyoruz, bu durumda ne olacak???
arastırdım bole bı sey duyan bıle yok dıger fırmalardan, honda da ilk kez basımıza geldı dıyor,
ekspere de ulasamıyorlar...
değişmeden düzelecek durumda değil mi?
bence sanayide iyi bi kaportacıya bırak arabanı. onlar düzeltsin hem parça değişmemiş olur hem de parça yerine paranı alırsın.
ProTuner
07-02-2011, 11:22
Geçmiş olsun cana geleceğine mala gelsin yan sanayi malları Tüv belgeli falanmıymış nasıl izin vermişler anlamadım nasıl düdüklesem diye bakıyorlar adamlar öyle birşey varsa serbest bırakılma gibi o zaman bütün sigorta şirketleri yan sanayi malı bırakın çıkma parça bile takarlar ruhumuz duymaz nasıl olsa ucuz maliyetlerde arabayı çıkartacaklar ve bu işten baya bi kar ederler heralde o kullanacakları yan sanayi malın kartondan farkı yok zaten ha takmışssın ha takmamışssın motora su girmesin diye takılır sadece..
Geçmiş olsun cana geleceğine mala gelsin yan sanayi malları Tüv belgeli falanmıymış nasıl izin vermişler anlamadım nasıl düdüklesem diye bakıyorlar adamlar öyle birşey varsa serbest bırakılma gibi o zaman bütün sigorta şirketleri yan sanayi malı bırakın çıkma parça bile takarlar ruhumuz duymaz nasıl olsa ucuz maliyetlerde arabayı çıkartacaklar ve bu işten baya bi kar ederler heralde o kullanacakları yan sanayi malın kartondan farkı yok zaten ha takmışssın ha takmamışssın motora su girmesin diye takılır sadece..
hani ayna cam falan olsa anlarım da kaput sonuçta hayati bir parça ve kaza sırasında insan hayatı için önemli bu nedenle diyorum gidip dava mı açsam ? kaybeder miyim davayı diye korkuyorum..
tamir ettirmeyi düşündüm de içime sinmiyor 30-35 cm lik bölge kat kat katlanmış durumda, yaptırsam bile eskisi gibi olamz..
ProTuner
07-02-2011, 11:36
kaput çamurluk kapı sacı vs vs ben bunları düzelttirmeden yana değilim varsın değişsin millet arabanın aa parçası değişmemiş demeyi birşey sanıyorlar bilmiyorlar ki bi kazada dahada fazla içeri girecek bu gibi parçaları orjinaliyle değiştirmek en mantıklısı çektirme macunlama yöntemi yapılan parça mukavemetini kaybediyor.siz serviste kendi paranızla yaptırıp faturayı kestirip sigortadan parayı talep ettiğiniz taktirde mike mike vermek zorunda diye düşünüyorum.
Exper gelip bakmadan yaptırırsan sıkıntı olabilir.
Xenomorph
07-02-2011, 13:21
Eksper Geldiği Zaman Tutsun Parça Raporunu
Ben Kendi İstediğim Yerde Yaptırıcam Ve Bana Orjinal Parça Ödeyeceksiniz Çünkü Tedariği Mümkün Ve Bahsettiğiniz Yasalarda Tedarik Yoksa Diyor..Diyeceksin
Açıkcası Uğraşacaksın Kastırmadan Olmaz Ama Cidden Allah Belasını Versin O sana çarpanın burda kendım gerıldım uzuldum
çarpandan ziyade sinir olunacak esas sorumlu hürsigorta.. kaza sonuçta bilerek isteyerek yapılmaz, çarpan kusurlu ama hürsigorta'nın yaptığı şerefsizlik..
İyide adam alkollü adamın sigortası para vermezki, alkollüyse sigorta devre dışı kalmıyormu ?
ProTuner
07-02-2011, 15:13
evet adam alkollü ise ki alkollü sigorta tek kuruş ödemez diyebiliyorum bende..
İyide adam alkollü adamın sigortası para vermezki, alkollüyse sigorta devre dışı kalmıyormu ?
evet adam alkollü ise ki alkollü sigorta tek kuruş ödemez diyebiliyorum bende..
o bahsettiginiz kaskoda gecerli fakat o bile karşının masrafını oduyor ama kendi arac masrafına karısmıyor..
bu zaten zorunlu trafik sigortası karşıdaki insanların mahrumiyetini gidermek için yapılır..o yuzden senin ne şekilde oldugun onemli degildir.
leader_T
07-02-2011, 15:50
Yok böyle bir şerefsizlik. ne demek biz orjinal parçanın parasını ödemeyiz.
bencede exper geldiğinde kullanılacak parçaların orjinal olmasını iste ki zaten orjinal parça sıkıntısı olmayacaktır ve mike mike ödeyecekler. ekstra olarak serviste orjinal parça sağlayabiliriz derse problem olacağını sanmıyorum.
Ozan Özer
07-02-2011, 19:39
Bir iş düzgün gitse;güzel sonuçlansa bu ülkede şaşırıcam resmen..Geçmiş olsun;inşallah orjinal parçalarla halledersiniz