Orijinalini görmek için tıklayınız : askere gidecekler ?
bugün yeminimizi ettik artık askermişiz öyle diyolar =)) batıya düşenler dağıtım izinlerine gittiler biz enayi gibi 29 una kadar kaldık KTM ayarlaması yapıcakmışlar.. adama okadar çok koyuyoki anlatamam.. Allahtan evdekiler geldide evci iznine çıktım pazar günü saat 4 e kadar manisa sınırlarını aşmamak üzere sivilim.. benden size tavsiye ne yapın edin okuyun öyle gelin burda gerçektende zaman geçmiyo kafasına göre uyandırıyolar saat 4 te 5 te canı kaçta isterse yatırıyo kaldırıyo kafalarına göre staylaa =)) 1 ayı atlattık bakalım 14 ay nasıl geçicek =)) K.K. Kom. AKY ( Akaryakıt ) ikmal taburu 3. AKY bölüğü ERZURUM. bu saatten sonra bide pompacı olduk iyimi =))
Yanlış hatırlamıyorsam Akaryakıt komutanlığı Ankarada . Oda Afyondaki İkmal komutanına bağlıydı :D Ben İkmal deydim oradan az çok biliyorum :D
Bİrde İkmal olur yavru ağzı nefteler olur :)
Birşey sormak istiyorum , 1 yıllık tecilim vardı tecilim bitti gidip muaniye oldum şimdi ben kütüğümün bulunduğu zaman mı giderim yoksa devre kaybı mı olur ?kütük mayıs gonderıyor şubeyi aradım mayıs gozukuyor ama kesin değil diyor.bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim
çağlarcoskun
04-04-2011, 01:06
Birşey sormak istiyorum , 1 yıllık tecilim vardı tecilim bitti gidip muaniye oldum şimdi ben kütüğümün bulunduğu zaman mı giderim yoksa devre kaybı mı olur ?kütük mayıs gonderıyor şubeyi aradım mayıs gozukuyor ama kesin değil diyor.bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim
mayısta alırlar :icon_tup:
aynen benim durumum tecilim bitti muayene oldum zaten verdikleri kağıttada yazıyor celp dönemi hatta soruyorlar sana rastgelemi kütüğüne göre mi gitmek istersin diye
kütük mayıssa ve muayaneni yakında olduysan yada olacaksan mayıs celp döneminde ya 23 mayısta yada 04 temmuzda gidersin
çağlarcoskun
04-04-2011, 12:49
aynen benim durumum tecilim bitti muayene oldum zaten verdikleri kağıttada yazıyor celp dönemi hatta soruyorlar sana rastgelemi kütüğüne göre mi gitmek istersin diye
kütük mayıssa ve muayaneni yakında olduysan yada olacaksan mayıs celp döneminde ya 23 mayısta yada 04 temmuzda gidersin
abi sen nezaman geliyosun yaa =)) benim acemilik bitti yarın usta birliğine erzuruma gidiyorum :D
mayısta alırlar :icon_tup:
inş ya hayırlısı mayısta gitmem gerekiyor artık :D
Piyade komando yedek subay istanbul tuzla....
Arkadaşlar Edırne süloğluna gıdecek varmı hazıran 1 usta bırlıgındeyım :D
çok rahat olursun orda en azından ben ordayken öyleydi.rütbelileri de çok iyi insanlardı.
SULTANOGLU
09-04-2011, 23:50
Adı ve Soyadı HAKAN SULTANOĞLU
Baba Adı SERHAT
Kuvveti Jandarma Genel Komutanlığı
Sınıfı Jandarma
Statüsü Kısa Dönem Er
Branşı -
İlk Katılışını Yapacağı
Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi İL J.K.LIĞI/ANKARA
ANKARA
İlk Katılışını Yapacağı Tarih 12.04.2011
Temel Eğitimini Müteakip
Katılış Yapacağı Esas Birliği J.OKLL.K.LIĞI/BEYTEPE
ANKARA
Adı ve Soyadı HAKAN SULTANOĞLU
Baba Adı SERHAT
Kuvveti Jandarma Genel Komutanlığı
Sınıfı Jandarma
Statüsü Kısa Dönem Er
Branşı -
İlk Katılışını Yapacağı
Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi İL J.K.LIĞI/ANKARA
ANKARA
İlk Katılışını Yapacağı Tarih 12.04.2011
Temel Eğitimini Müteakip
Katılış Yapacağı Esas Birliği J.OKLL.K.LIĞI/BEYTEPE
ANKARA
hayırlı olsun konusuyoduk gecen aylarda gün geldi çattı dimi uyku muyku kalmadı:)
vayyy hayırlı olsun tertip :D :D
Vaaaaaay bizim torunların yerleri belli olmaya başlamış bile,teslim olduğunuz gün orda olmak isterdim,kayıt kabulde görevli olurdum yüzde 90,hava değişimi bitsin yeni poşetleri görelim :D
balıkesir bakım okuluna düşen olursa elimden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım :)
bu gece belli oluyo dimi yav.herkese hayırlı teskereler.kimsenin dediğine bakmayın.herkesin yaptığı askerlik ana kurallar hariç farklıdır.
SULTANOGLU
10-04-2011, 00:11
b.aktepe yi getirin banaa :D:D
hahaha hacı onun tahminler fos çıktı hacı rahatladım :D
SULTANOGLU
10-04-2011, 00:26
ahhaahha muştu inşallah aynı yere düşeriz :D yani bak sınava beraber girdiğim cocukluk arkadaşımla aynı yere düştük :D ne desem bilemedim :D
ARKADASLAR BENIM USTA BIRLIGIM 5'inci Zh. Tug. 1'inci Hd. A. 1'inci Hd. Tb. 2'nci Hd. Bl. K.lığı
AKÇAKOYUNLU GAZİANTEP BUKADAR KISALTMA KOYMUSLAR BULAMADIM VALLAHI YERINI BILEN VARMIDIR BURAYI NASILDIR NE DEGILDIR.
abi sen nezaman geliyosun yaa =)) benim acemilik bitti yarın usta birliğine erzuruma gidiyorum :D
Çömeeeeez. (:
çağlarcoskun
02-05-2011, 09:52
Çömeeeeez. (:
alt devre ayık ol ben çarşıdayım sen askeriyede yardır king stayla ahahaha :D benmi yardırıyım benmi gidiyim nöbete harun bu şafaktan sonra :p yazıcı olmak ayrı bi dünya yaaaa :D hadi bi şafak söyliyimde serinle birazcık $ 379 :eek: sen kalk erzuruma askere gel techturkeyden adam bul şans işte =))
çağlar nasıl gidiyor gardaş :D bu ayın sonunda geliyorum bende :D
mustu abi sana ugurlama yapacakmıyız?
gülüm bu yaştan sonra ne uğurlaması yaa :D öyle konvoylar falan artık bize göre değil
ama yakın zaman içinde bi cuma yada cumartesi gecesi KUMKAPI org. düşünüyoruz uygun fiyatlı çalgılı çengili :D
çağlarcoskun
02-05-2011, 10:01
çağlar nasıl gidiyor gardaş :D bu ayın sonunda geliyorum bende :D
neolsun abi yaa çarşıda takılıyorum hastaneye gitmiştim MR çektirmeye ordan çarşıya geçtim takılıyorum :p sizi bekliyoruz abi alt devre gelsinde çek pas'a yardım etsin aahahahaa :D valla abi ben rahatım yaa burda çok şükür okadar bi zorluğu yok. yazıcı oldum. sadece tek sorun nöbet kulubesine sığmıyorum 2metre boy olduğu için ahauhauahauha :D belimdede fıtık olduğu için hem hücum yeleği , çelik başlık bide 2 saat çaprazda durma olayı olunca belim ağrıyo okadar.. diğer normal askerlerde rahat abi yaa sadece sıracılık var sabahları koğuşlara falan su basıyolar çek pas yapıyosun bilindik mıntıka olayı. ama ben yazıcı olduğum için girmiyorum kendi odamı temizliyorum =))) ama abi hiç görmediğin kadar saksağan adam görüceksin gidince okadar diyim ben sana. bukadarmı olur yaa diyip gülüceksin zaman geçer zaten onlara bakınca içimden diyorum bunun bittiyse benimde biter =))
hahhaha çek pas heee :D :D
olum eğitimdi spordu falan o işler nasıl oluyo nan :D benim g.t göbek kaldırmam baya zor olacakta :D
çağlarcoskun
02-05-2011, 10:08
hahhaha çek pas heee :D :D
olum eğitimdi spordu falan o işler nasıl oluyo nan :D benim g.t göbek kaldırmam baya zor olacakta :D
tüfekli tüfeksiz haraketler var abi eğitim yaptıran komutana bağlı valla tınlamazsa zor olmaz ama illa nizami olcak diyosa ( bizimki gibi ) süründürür yapamayanı :D sadece sabahları oluyo zaten abi. sanada çıkarsın hastaneye spor yapamaz alırsın olur biter yaptırmazlar. seni zaten ayırırlar abi emin ol girmezsin bile.iştimadan sonra görevi olanlar ayrılıyo spor yapmıyo. güzel biyere alırlar seni. banada öyle diyodular. okadar kişinin arasında neden beni alsın diyodum ama buraya geldim hak verdim onlara :D sana yemin ederim burda 2 tane komutan birbirine giriyodu. o diyo benim adamım olcak. o diyo benim yazıcım olcak :D :D
hahahha olum o kadarmı yaa :D hani millet diyordu abi o kadar boş adam varki diye :D
pm atmıştım sana gerçi ama :D
yaw o kadar askere giden gelen adam var şurada kimse tecrübelerini paylaşmıyor gidecek arkadaşlar için :D
birebir giden birisi şuraya yazsaya genel anlamda yeni gidecek olanlar için :D B. Aktepe hariç :D
lnd_samet
02-05-2011, 10:18
bence gider gitmez direk-g.tüm ağrıyo,başım ağrıyo.ben büyüğüm-yaşlıyım-onu yapamam bunu yapamam demeye bak abisi;).acemilikte dahi ayrılacaksın-çünkü herkesin abisi olacaksın,ya yemek hanede görevli yada sen kafana göre takıl diyecekler,ama işte acemelikte çektiğini hayatında çekmezsin yinede...
sonrada usta birliğinde efendi efendi konuşursan ilk gün(bölük kom. alay kom. neyse çeker seni kenara çünkü) ya pc bildiğin için yazıcı ya haberci ya çavuş gibi birşey olursun.
zaten merak etme bir kaç tane kanı bozuk illaki çıkacaktır ama gidenlerin hepsi yüzünde tüy bitmemiş cocuklar olduğu için abi abi diye diye bitirirsin askerliği.
ben 3 yıl geç gittiğim halde bütün bölüğün abisi gibi geziyordum -ki senn varya:D:D
umarım jandarma ve batıya düşersin.(bu söylediklerim hep rahat yerler için çünkü)
doğuda ayrım yoktur batı kadar sanıyorumki....
hayırlısı-çok takılmamak lazım yani herşey farklı gelişebiliyor.
bitireli 1 yılı geçmiş 460 gün küfür ede ede nasıl bitti arkaya dönüp bakınca anlaşılmıyor...
çağlarcoskun
02-05-2011, 10:19
acemi birliğinde yürümekten bıkarsın abi :D yürüyüş kararı sayılacak , say.. diye bi ses gelir ve başlarsınız 1-2-3-4 sol sağ ahauhauaha :D yürümekten nefret edersin yemin törenine kadar :D usta birliğindede gerçekten çok değişiyo bisürü boş adam oluyo onların arasında gerçektende ayırıyolar abi :D böle amele seçer gibi diziyolar : sen gel sen gel :D öyle seçiyolar resmen ahahahhaa :D sonra görev dağılımın oluyo. sabah iştimadan sonra görev yerine gidersin öğlen iştimasına kadar iş varsa yaparsın yoksa oturursun yada nöbet varsa nöbete gidersin, akşam iştimasına kadar yine aynı. sonrada zaten genelde yat izni veriyolar. nöbetin varsa gidersin yoksa otur TV izle yada yat :D hepsi bu
lnd_samet
02-05-2011, 10:21
mmuştu-abisi senden dehşet gece çavuşu olur haaa şaka maka:D
kalkmayana basıcan tokatı --gagh lan nöbete diye---ahahahhahah:D:D:D:D
valla inanın spor ve eğitim olayları dışında bana hiçbirşey zor gelmez diyorum :D
ama eğitimi sporu sıkı bi yere düşersem harbi işim zor :D
neyse ya rahatladım baya birde çağlar gerçi yazdı giderken amanaman bi çanta yapmaya gerenk yok sanırım dimi :D
yaw o kadar askere giden gelen adam var şurada kimse tecrübelerini paylaşmıyor gidecek arkadaşlar için :D
birebir giden birisi şuraya yazsaya genel anlamda yeni gidecek olanlar için :D B. Aktepe hariç :D
o kadar gitme dedik gitte gor ebnin hörekesini :D
valla gıdenler umarım devrecılık olmayan bı yere duser.. yoksa ılk 6 ay zından olur tum trakya çanakkaleye kadar usta bırlıklerı korkunc kotu oraya dusenler yuksek bıyerden atlasınlar :D
abi arkadaş anlattı askerde komutan sormuş kimin ehliyeti var diye sazanlar atlamış benim var benim var diye sonra komutan alın bakalım şuradaki el arabalarını gelin benimle deyince diğer askerler kopmuşlar o yüzden nherşeye atlamamak gerekir
çağlarcoskun
02-05-2011, 10:33
valla gıdenler umarım devrecılık olmayan bı yere duser.. yoksa ılk 6 ay zından olur tum trakya çanakkaleye kadar usta bırlıklerı korkunc kotu oraya dusenler yuksek bıyerden atlasınlar :D
direk sürgün yeri :D bizim acemilikte yerler açıklanıyodu. manisa genelde batıya verir çorlu-tekirdağ-kırklareli-istanbul-kıbrıs :D açıklanıyo işte tekirdağ falan seviniyolar. bize yani doğuya bi geçtiler :D şırnak - hakkari - tunceli - erzurum falan millet böyle oooofff falan demeye başladı batıya düşenler. komutan dedi lan geyikler hiç offlamayın onlar sizden daha rahat eder. siz sürgün yerine gidiyonuz :D
çağlarcoskun
02-05-2011, 10:35
abi arkadaş anlattı askerde komutan sormuş kimin ehliyeti var diye sazanlar atlamış benim var benim var diye sonra komutan alın bakalım şuradaki el arabalarını gelin benimle deyince diğer askerler kopmuşlar o yüzden nherşeye atlamamak gerekir
ahahahahahaha aynısı burdada oldu. komutan geldi banyo yapmak isteyen 6 kişi arıyorum eksik var dedi :D dedim lan bunda bi iş var :D millet bağırıyo ben ben ben :D neyse komutan seçti 6 kişi.. şimdi dedi ilk önce bölük önü süpürülcek sonra kaza dairesi temizlencek sonra banyo yapabilirsiniz :hahaha:
ARKADASLAR BENIM USTA BIRLIGIM 5'inci Zh. Tug. 1'inci Hd. A. 1'inci Hd. Tb. 2'nci Hd. Bl. K.lığı
AKÇAKOYUNLU GAZİANTEP BUKADAR KISALTMA KOYMUSLAR BULAMADIM VALLAHI YERINI BILEN VARMIDIR BURAYI NASILDIR NE DEGILDIR.
Tahminim.
5. Zırhlı Tugayı
1. Hudud Alayı
1. Hudud Taburu
2. Hudud Bölük komutanlığı :)
Hayırlı olsun
Ne zaman açıklanıyor bu yerler ya bılgısı olan varmı ? şubeyi aradım önce 5 mayıs dedı 3 gun once aradım 10 mayısta acıklancak dedı bugun aramaktan korkuyorum artık 15 dicek diye :D
asalın sitesinde 6 mayıs diye görünüyor :D
spor olayı beni baya zorlamıştı. hala daha barfisk de 8i bulamam. 7 de kalıyo arkadaş nası iş anlamadım. 3000 de baya zorlamıştı en son 11.30 da girmiştim(sınır 14:30 du galiba) hakkınızı helal edin arkadaşlar dediğimi hatırlıyorum :D
barfisk mi :D :D ne 7 si ya ben 1 kere kaldıramam kendimi :D
mustu 1 sene 3 ay kanka aboovvvv
hacı 25inde gitsem 25.05.2011-25.08.2012 :D ne suç işledim nannn :D
avuç içlerim su toplamıştı bi ara hırs yaptıydım :D abi kilo kaç bu arada :D
bizdeki kısa dönemlerde spor zamanı 1 kere kalkamazken denetlemede albayın karşısında nizami 8 çektiler :)
116'NCI J.ER EĞT.A.K.LIĞI/ÇANAKKALE varmı burada yapan nasıl yerdır ?
1.80 e 120 :D
allah kolaylık versin :D
125. Jandarma Er Egitim Alayı Şöför Adayı Safranbolu/KARABÜK var mı burada yapan yada bilen arkadaşlar :)
hacı 25inde gitsem 25.05.2011-25.08.2012 :D ne suç işledim nannn :D
Hacı bende 24.05.2004 gitmiştim :D
izin kullanmadığımdan sanırım Ağustos başı dönmüştüm ben. Bide tabi Belçika Gidiş geliş yol izni vardı 1'er haftadan :D
SekoLive
06-05-2011, 10:27
125. Jandarma Er Egitim Alayı Şöför Adayı Safranbolu/KARABÜK var mı burada yapan yada bilen arkadaşlar :)
siteden izmili haasan orda yaptı benimde bir arkadaşm yaptı... biraz sıkıntılı yer genelde tim olarak yetip doğuya gönderim yapıyorlar. arkadsam bi türlü yrttı maraşa düştü hasan şuan diyabakırda yanlıs hatırlamıyorsam.
Hondafatih
06-05-2011, 10:32
116'NCI J.ER EĞT.A.K.LIĞI/ÇANAKKALE varmı burada yapan nasıl yerdır ?
benim acemiliğim orda geçti 30 gün meslekçi gitmiştim güzel bir yer ama it durmaz tepesi vardır googleye yaz zaten direk it durmaz tepesi çıkar sabah 5 kalk onca yokuşu çık akşama kadar eğitim vardı allah kolaylık versin :)
siteden izmili haasan orda yaptı benimde bir arkadaşm yaptı... biraz sıkıntılı yer genelde tim olarak yetip doğuya gönderim yapıyorlar. arkadsam bi türlü yrttı maraşa düştü hasan şuan diyabakırda yanlıs hatırlamıyorsam.
valla hayırlısı bakalım ya araştırıcaz kısmet böleymiş :) sağolasın bu arada üstat
Erzincan topçuya çıkan war mı ? Nasıl yerdir ?
muştu nere düştün kankaaaaaaaaaaa ahuahauhauha artık erkan yanına gelir :D:D:D
benim acemiliğim orda geçti 30 gün meslekçi gitmiştim güzel bir yer ama it durmaz tepesi vardır googleye yaz zaten direk it durmaz tepesi çıkar sabah 5 kalk onca yokuşu çık akşama kadar eğitim vardı allah kolaylık versin :)
gidip görücez artık hayırlısı ya ne dıyelım allah herkese kolaylık versın :)