Orijinalini görmek için tıklayınız : Reklam savaşları devam ediyor.A8'den S-Serisi'ne "Goodnight"
YouTube - Audi - Goodnight Commercial (http://www.youtube.com/watch?v=fJnaOPzZ_pQ&feature)
YouTube - Audi - Goodnight Commercial (http://www.youtube.com/watch?v=fJnaOPzZ_pQ&feature)
Audi artık çekememezliğini iyice belli etmeye başladı..:)
Audi mümkünse A3 A4 üretsin
Lüks segment = S class
2+2 = 4 yani :)
Sefa_vts
18-01-2011, 22:25
TEknolojisi harika bir araç ama nedir ne değildir bilmem... Ne S serisi ile işim oldu ne A8 ile :D
Xenomorph
18-01-2011, 22:27
audi kim mercedes kim 20 fırın daha ekmek yemesi lazım bence..
Mercedes Ve Diğerleri (Her Ne Kadar Japoncu Olsamda)
Mercedes Başkadır Ya Ne olursa Olsun
O Kadar Param Olsa Audi Mercedes Arasında Kalsam Audi Olarak Tek Alıcağım Araç S3 Çünkü Onun Mercedeste Karşılığı Yok
TT Alternatifi olan SLK'yı Beğenmiyordum Ama Yenisi Noktayı Koymuş :)
Audinin yaptıgı arabaları cok severim... S serisinin en full üne binme sansım oldu, Audinin onunla pek aşık atabilecegini sanmıyorum..
Low-Rider
18-01-2011, 22:44
o evin önüne s kasa ne kadar yakışmış farkında değiller heralde , amg paket bide sanırım
beyaz yerine standart görünümlü kötü bir renk kullansalarmış belki işe yarardı reklam:D
audi A8 kiimmmm ya merco S serisi ile yarışabilirmi komik:slomo:
Kapıdaki beyaz S harbi harbi nokta olmuş yalnız =)
Şimdi Audi; Mercedes'le yarışabilmek için mi o kadar karmakarışık görünümlü bir konsol yapmış, ne yapacaklarını şaşırıyorlar Mercedes'i yakalamak için.
Şuunun güzelliğe bak AUDİ ymiş hahahahah komik yaa
http://img210.imageshack.us/img210/73/2010mercedesbenzsclassf.jpg (http://img210.imageshack.us/i/2010mercedesbenzsclassf.jpg/)
http://img94.imageshack.us/img94/3016/yenmers.jpg (http://img94.imageshack.us/i/yenmers.jpg/)
http://img714.imageshack.us/img714/59/mercedesbenzsserisi2959.jpg (http://img714.imageshack.us/i/mercedesbenzsserisi2959.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
individual
18-01-2011, 22:57
beyaz gecede daha belli eder diye kendini bence kullanmışlar ama audi'de bu savaş'da mercedes'e yanlız olmadığını söylüyor bence...
ben audinin son serilerini cok beğeniyorum bence yarısabilir. Özellikle a5 güzel bir seçenek. Tabiki S serisi lükste çok iddialı ama 8 ide görmek lazım yakından
HarunToprak
18-01-2011, 23:05
o evin önüne s kasa ne kadar yakışmış farkında değiller heralde , amg paket bide sanırım
beyaz yerine standart görünümlü kötü bir renk kullansalarmış belki işe yarardı reklam:D
+ S kasa nokta duruyor kapıda,mercedes reklamı gibi olmuş audiden çok o dikkatimi çekti :)
ah biz türkler pioneer senelerce en iyi müzik seti sandık ve inandık
a8 artık s serisi ile yarışır her türlü ikisinide kullandım hatta bazı yerlerde audi geçer bile
Şuunun güzelliğe bak AUDİ ymiş hahahahah komik yaa
http://img714.imageshack.us/img714/59/mercedesbenzsserisi2959.jpg (http://img714.imageshack.us/i/mercedesbenzsserisi2959.jpg/)
Audi'deki karmaşaya bak, Mercedes'teki ergonomiye zerafete bak :icon_tup::icon_tup::icon_tup:
Low-Rider
18-01-2011, 23:15
BMW ve Mercedes kullanıcıyı tuş karmaşasından kurtardı ama Audi hala devam ediyor.
Ama şu sağ sol köşelerde kalkan dalgalar çok hoşuma gidiyor:D
http://s2.desktopmachine.com/pics/Audi_A8_862_1280x1024.jpg
Valla S serisinin içini alıp vitoya oturtsalar hiçkimse yadırgamaz. Ben beğenmiyorum. Ayrıca S serisinde görünmesede göze direk carpmasada oldukca düğme var
ah biz türkler pioneer senelerce en iyi müzik seti sandık ve inandık
a8 artık s serisi ile yarışır her türlü ikisinide kullandım hatta bazı yerlerde audi geçer bile
Ben geçeceğini sanmıyorum.
Özetle Audi'nin daha oturmuş marka imajı bile yok doğru dürüst.
Mercedes-Benz denilince insanların aklına konfor odaklı otomobiller gelir.Bmw denilince spor ruhlu otomobiller gelir.Volvo sağlamlığı hususunda yer edinmiştir insanların kafasında..Ama Audi için böyle bir şey yok.100 seneyi aşkın bir süredir piyasada olan bir marka ama bizim de şu özelliğimiz var dedikleri bir araç yok ürettikleri.
Hatırlar mısınız bilmem;Mercedes-Benz'in konforunu,Bmw'nin sportifliğini,Alfa Romeo'nun tasarımını,Volvo'nun ise güvenliğini aldık diye 4 adet anahtar halkasını birleştirip ortaya "Audi" logosunu çıkardıkları bir reklamları vardı.O reklamda bile kendilerinin bu 4 markayı izlediklerini sonucunu çıkarmamak ve yine kendilerinin de oturmuş bir özelliği olmadığını idrak edebilmek zor olmasa gerek..
R8 reklamında bile Ferrari'ye taş atıyorlardı.Kırmızı renkli R8'ler,Modena'ya doğru gitmeler..
Yani özetle Audi hep başkalarının yaptıklarını yapma peşinde."Kendi" olma gibi bir düşüncesi yok;şu saatten sonra olamaz da..İnsanlar beğenmedikleri birisinin açıklarını arar ya da ona taş atarlar ya;Audi'de bu reklamda onu yapmış.Şaaşaalı bir ev;daha doğrusu malikâne;şık kol düğmeleri;huzurlu ve zengin insanlar;kapı önünde duran kuğu gibi bir Mercedes-Benz S-Klasse.İşte tüm bunların olduğu bir yerde S-Klasse'ın olacağını kendileri de kabul etmişler,iyi geceler demişler ama biz daha teknolojik odaklıyız deyip 2 led far yakıp-söndürüp,ortadaki in-dash misali çıkan ekranla da günaydın diyorlar..O ekranın açılıp kapanması bile itici bir unsur benim için.Zira lüks sınıfta araç sahibi olanların da hiçbirinin yanıp sönen led lambasına ya da açılıp kapanan ekrana dikkat edeceğini sanmıyorum.Genel anlamda istedikleri tek şey var;konfor,onu da S-Klasse 1950'lerden beridir yerine getiriyor.:)
-------------
Bir de nette S500L ve 750LI karşılaştırma videosu vardı.Sportif dediğimiz Bmw'den bile daha başarılı süreler ve tepkimeler veriyordu S500L o testte..
mechanıcer
18-01-2011, 23:23
audı herzaman arkadan gelır... bende japoncuyum ama mercedes s class ayrı bı olay. yıne tercıhım lexus ls430 olurdu :D
o emanet duran icerden cıkan ekran cok kötü gözüküyo hiç o lükse yakışmamış
Mercedes-Benz denilince insanların aklına konfor odaklı otomobiller gelir.Bmw denilince spor ruhlu otomobiller gelir.Volvo sağlamlığı hususunda yer edinmiştir insanların kafasında..Ama Audi için böyle bir şey yok.100 seneyi aşkın bir süredir piyasada olan bir marka ama bizim de şu özelliğimiz var dedikleri bir araç yok ürettikleri.
Hatırlar mısınız bilmem;Mercedes-Benz'in konforunu,Bmw'nin sportifliğini,Alfa Romeo'nun tasarımını,Volvo'nun ise güvenliğini aldık diye 4 adet anahtar halkasını birleştirip ortaya "Audi" logosunu çıkardıkları bir reklamları vardı.O reklamda bile kendilerinin bu 4 markayı izlediklerini sonucunu çıkarmamak ve yine kendilerinin de oturmuş bir özelliği olmadığını idrak edebilmek zor olmasa gerek..
R8 reklamında bile Ferrari'ye taş atıyorlardı.Kırmızı renkli R8'ler,Modena'ya doğru gitmeler..
Yani özetle Audi hep başkalarının yaptıklarını yapma peşinde."Kendi" olma gibi bir düşüncesi yok;şu saatten sonra olamaz da..İnsanlar beğenmedikleri birisinin açıklarını arar ya da ona taş atarlar ya;Audi'de bu reklamda onu yapmış.Şaaşaalı bir ev;daha doğrusu malikâne;şık kol düğmeleri;huzurlu ve zengin insanlar;kapı önünde duran kuğu gibi bir Mercedes-Benz S-Klasse.İşte tüm bunların olduğu bir yerde S-Klasse'ın olacağını kendileri de kabul etmişler,iyi geceler demişler ama biz daha teknolojik odaklıyız deyip 2 led far yakıp-söndürüp,ortadaki in-dash misali çıkan ekranla da günaydın diyorlar..O ekranın açılıp kapanması bile itici bir unsur benim için.Zira lüks sınıfta araç sahibi olanların da hiçbirinin yanıp sönen led lambasına ya da açılıp kapanan ekrana dikkat edeceğini sanmıyorum.Genel anlamda istedikleri tek şey var;konfor,onu da S-Klasse 1950'lerden beridir yerine getiriyor.:)
-------------
Bir de nette S500L ve 750LI karşılaştırma videosu vardı.Sportif dediğimiz Bmw'den bile daha başarılı süreler ve tepkimeler veriyordu S500L o testte..
1994'de de dünyanın tamamen alüminyumdan yapılmış ilk seri üretim otomobili olan A8 modelini sunan Audi, bu modeli ile ASF diye adlandırlılan (alüminyum uzay kafesi)teknolojisini kullanmaya başladığı ilk araç olmaktadır.Şu anda bu teknoloji sahim bir diğer aracı R8 tamamen ASF teknolojisi ile üretilmektedir.Ayrıca ortadan konumlu motou ile otomobil tarihinde binek araçlarda çığır açmıştır. 90'ların ortasında yeni serilerini piyasaya süren Audi dünyanın en kaliteli otomobilleri arasında yerini aldı.
2000 yılı itibariyle yarış dünyasının en zorlu ve prestijli yarışlarından olan 24 saatlik Le Mans yarışını 4 kez ard arda kazanan Audi, 2003'te de VW grubunun başka bir markası olan Bentley ile ancak tamamen Audi kadrosu altında bu başarıya imza attı.
Geçen 30 yıl içerisinde Audi yüksek güce sahip birçok model sundu. 1980'de piyasaya sunulan ünlü "Quattro" modeli ; İngiliz üretici Jensen'in 1966 yılında ürettiği FF modeliden beri dünyada ilk kez üretilen 4 çekerli binek bir araçtır.Adı Audi Quattro olarak lanse edilen Bu model 5 silindirli turbo motorlu, coupe karoserli bir spor otomobildi. Ayrıca bu modelle birlikte Audi rallilere katılarak yarışlarda 4 çeker sistemini kullanarak ralli tarihinde yeni bir çığır açtı. Üst üstte yarışlarda kazandığı başarılar yüzünden Audi yarışlardan çıkarıldı.Audi bu atılımla teknolojide zirveye oturdu. (Bu teknoloji daha sonrasında dünya'nın hemen hemen tüm otomobil şirketleri tarafından kullanılmıştır.)
Özellik derken direk böyle kullandıkları;geliştirdikleri bir sistemden bahsetmedim.
Mercedes-Benz konforla anılıyor,Bmw sportifliğiyle anılıyor,Volvo güvenliğiyle anılıyor,Alfa Romeo ise tasarımlarıyla anılıyor..Yani hepsinin de oturmuş bir karakteristik özelliği var.
Ama Audi?
Anahtar reklamında olduğu gibi Mercedes'in konforunu aldık,Bmw'nin sportifliğini aldık,Alfa'nın tasarımını aldık,Volvo'nun güvenliğini aldık;olduk Audi.Böyle bir şey yok.
Yani Audi denilince benim aklıma bu tarz şeyler gelmiyor..
Özellik derken direk böyle kullandıkları;geliştirdikleri bir sistemden bahsetmedim.
Mercedes-Benz konforla anılıyor,Bmw sportifliğiyle anılıyor,Volvo güvenliğiyle anılıyor,Alfa Romeo ise tasarımlarıyla anılıyor..Yani hepsinin de oturmuş bir karakteristik özelliği var.
Ama Audi?
Anahtar reklamında olduğu gibi Mercedes'in konforunu aldık,Bmw'nin sportifliğini aldık,Alfa'nın tasarımını aldık,Volvo'nun güvenliğini aldık;olduk Audi.Böyle bir şey yok.
Tabi seninki antipati olmuş biraz. Ama bence A8 Mersonun S serisiyle yarısabilcek bir firmanın ürünüdür diye düşünüyorum tarihine bakınca. Hatta son yıllarda yaptıkları ataklarda oldukca iyi bence. Bendede mersoya karsı bir antipati var o da ayrı konu :)
..ki daha Audi son A8'le W221'i geçtiğini iddia(!) ediyor.:)
MB yeni S-Klasse'ı(W222) çıkardı;çıkaracak.Blog sitelerinde kamuflajlı fotoları filan dolaşıyor.O çıkınca nasıl olacak durum..?:)
Tr'de M-B S320cdi Long ıle 3.0tdi a8 L arasında ortalama 30~40K € fark var.Bu durum motor seceneklerı degıstıgınde 100K € kadar cıkar.
Mercedes evet her zaman Mercedestir.
Şayet karşısında peugeot yok kimse kusura bakmasın,bmw 7seriside yok..
Bir araçta komfor,dizayn,güvenlik,sportiflik akışkan çizgiler aranır genelde..
İsteyen gıder bmw alır,
İsteyen gider saab-volvo alır ya da renault :)
İsteyen de gider AUDİ alır.
Audının o reklamı hıcte kotu bır reklam degıl,duz mantık gıdersek kardesım bız bunların hepsını bırlestırdık gel hepsı var bızde dıyolar :)
A8 full'u sunulsa,M-B full'u sunulsa önüme gider M-B alırım.Şayet sevdıgımden vs degıl sadece ısmı oldugundan.Yoksa farklı olmak,farkedılmek,farkettırmek kendını her zaman farklı duygular katar insan(lara)a.
gerçi 2si sunulsa gider A7 alırım orası ayrı da :D uehuaeh
Valla S serisinin içini alıp vitoya oturtsalar hiçkimse yadırgamaz. Ben beğenmiyorum. Ayrıca S serisinde görünmesede göze direk carpmasada oldukca düğme var
Lemm daha geçen gün iki dakka içine oturdunda anlata anlata bitiremedin ya ne ara sevmedin ne ara antipati kazandın :D
Geçen gün s cdi baya büyükce bir rakam yazan, 4 matic L filan gibi yazıları olan gördüm erif listenin sonundakinin sonundakini almış eziyordu.
S, Cls Ve E Serisinde düşünülmez mercedes ama alta indikçe Audi farkı konuşturur, ayrıca geçmişten günümüze Audi çok ilerledi, diğer alman üreticilerini ezdi, yeni mercedes tasarımları çok çok iyi ama Audi bu şekilde büyüme devam ederse ilginç sonuçlar çıkabilir.
audi gözükene kadar çok güzeldi reklam :D ben mukayese etmem
HondatugraL
19-01-2011, 00:02
audı nın poposunu fazla kaldırmıslar sanırım Yıldız kalıtesıyle yarışabılcegını sanıyor :) almanda param sınırsız olsa merso bmw audı 3 lusunden dusunmeden mersoyu seçerım.
Audi çoğu reklamında, ünlü olmaya çalışan yeni şarkıcılar gibi birilerine sataşıyor. Şaşırmadım =)
YouTube - Audi A8 L W12 (http://www.youtube.com/watch?v=X2q83VEw8ig)
X2q83VEw8ig
:):):)
valla yenilerine binmedim ama şu anda 2004 a8 var bizde.2004 s350 vardı s350 i kesinlikle audiye degismem..
Audi iyidir güzeldir ama Mercedes başkadır.
Lemans ı kazandılar iyi güzelde , 10 senedir karı gibi F1 den kaçıyorlar .Ne anladım ben Lemanstan ...
beyler o kadar para verdim araba amuda bile kalkmalı
ikisinide kullandım audi a8 daha iyi diyorum aynı model olarak
Low-Rider
19-01-2011, 00:18
valla yenilerine binmedim ama şu anda 2004 a8 var bizde.2004 s350 vardı a8 i kesinlikle audiye degismem..
değişik bir yaklaşım:D
aynen.... :D
Ama Audi?
hepsi bi arada.hepsinden azar azar değil :)
değişik bir yaklaşım:D
hemen duzelttım caktırma :D
Nedense benimde dikkatimi merso çekti...Biraz çirkin yapmaları gerekirdi :D:D
yukardaki arkadasa benimde iki cift lafım var 95 senesinde 4.8 sn 0-100 yapan 4 kapı bi mercedes varmıydı :D
arabamı ovıyım bıraz :D
tamam s serisi cook iyi bir araba ama eksik okadar para vericem standart bir gti veya typer yolda benle dalga geçecek ara hızlanmalar acısından
kar lastiği ile bile karda gidemeyceğim :)
tamam s serisi cook iyi bir araba ama eksik okadar para vericem standart bir gti veya typer yolda benle dalga geçecek ara hızlanmalar acısından
yavasss :D bi turbo s600 var adamı uzer :D
Alperen-B
19-01-2011, 00:28
daha çok mercedes in lehine bi reklam olmuş. o evin önünde gayet mükemmel duruyor mercedes :D
yavasss :D bi turbo s600 var adamı uzer :D
brabus yaptığımı eger oysa dogru adamı üzer 5 viteste yolda kaldı tam emin olmamakla beraber ab motourda olabilir
overblack
19-01-2011, 00:30
mercedes kim audi kim ya :) mercedes otomobil üretir audi ancak araba üretir..
hepsi bi arada.hepsinden azar azar değil :)
Bir markanın ihtiyaçları kullanıcı talepleri ile ilgilidir.Bu anlamda sürücülerin çok büyük bir kısmının bir araçta "ruh" ve "efsanelik" kavramlarını aramadığını belirtmek isterim.Bu konudaki talep azlığı sebebiyle veya bu talepleri yeterince yerine getiremeyeceği düşüncesiyle Audi özgün işler yapmıyor olabilir.Satışları iyi de olabilir.Fakat tüm bunlar o markada/araçta bir ruh ve belirgin karakter olduğu anlamı taşımıyor.
-Malzeme ve işçilik kalitesi anlamında iyi olduğuna bir şüphem yok.Zaten bu durum Audi araçlarının fiyatı ve alıcı kitlesi ile de kanıtlanabilir bir mevzudur.
Benim Bmw,Mercedes,Audi üçlemesine yaklaşımım;aralarından herhangi birinin kötü malzeme ve kötü işçilik ile araçlar üretip çok veya az satmaları değildir.Yaklaşımım şu şekildedir:
Audi,kendini betimlemeye yarayacak baskın bir özellik sahibi değildir.Bunu "karaktersiz" ve "ruhsuz" olarak ta ifade etmek mümkündür.
Bana göre bir markanın "karakter" sahibi,"ruh" sahibi olabilmesi için şunlar gerekir:
-En genel anlamda özgün olması.
-Kendi motorlarını kendisinin üretmesi.
-Firma politikası olarak bütün modelleri bazında 4 çeker olması(Subaru gibi..)
-Herhangi bir sıfatla nitelendirilebilecek olması.(Spor,Konfor,Sağlamlık,Dizayn,Sorunsuz gibi)
-Markanın farklı tasarımlara sahip olsa da her aracından tanıyabileceğiniz tasarım detayları içermesi(Bmw nin böbrekleri,Mercedes'in bir dönem kullandığı kedi gözler,Japon markalarındaki çekik farlar gibi..Ama Audi'de son 6-7 senedir bunu yapmaya başladı.)
-Hatta abartıya kaçarak diyebilirim ki aracın motor sesi.(Bmw'nin yüksek devirlerde "metalikleşen" "aluminyum alaşımlı " motor sesi,Mercedes Amg lerdeki "amerikanvari" motor sesi,Mazda'nın Rx-8 aracındaki Rotary motorun ince ve uğultulu sesi,Ferrari'nin kulak çınlatan F1 sesi,Subaru İmpreza'nın devir çevirdikçe hırıltılaşan motorunun ardından çuff diyen blow off sesi)Bugün birçok aracı sadece sesinden tanıyabilirim.Fakat ne yazık ki bunların içerisinde Audi'nin bir modeli yok.Audi'nin hrehangi bir modelini motor veya eksoz sesinden ben tanıyamam,siz tanıyabilir misiniz?
İşte tüm bu sebeplerden dolayı bence Audi karaktere sahip bir marka değildir.Çünkü benim kafamda şu anda Audi denince tek bir imge oluşuyor.O da Led farlar.:)
Kaliteli bir marka olabilir,malzeme ve işçilik kalitesi yüksek olabilir,pahalı,hızlı,güçlü,dayanıklı,sağlam herşey olabilir.Ama tek bir konuda uzman olmadığından karakterize bir marka değildir.:)
Xenomorph
19-01-2011, 00:32
sen rollde denerken ecel korkusu dıreksıyonu tutma derdıyle araba nasıl yurur dıye dımdık pozısyonda belıne ıskenceler ederken o adam sadece yayılır gaza basar 3 5 boy acarsın 200den sonra yanından bı ayırır 250 260la gıderken kahvesını yudumlar ne yan ruzgar etkıler ne yoldakı vırajlar tumsekler vs rahattır o huzurludur kemerını taktıysa olum korkusu yoktur vs vs
HondatugraL
19-01-2011, 00:34
bu işe bentley gibi el koyacak bır gonullu yokmu :D
Xenomorph
19-01-2011, 00:34
Bir markanın ihtiyaçları kullanıcı talepleri ile ilgilidir.Bu anlamda sürücülerin çok büyük bir kısmının bir araçta "ruh" ve "efsanelik" kavramlarını aramadığını belirtmek isterim.Bu konudaki talep azlığı sebebiyle veya bu talepleri yeterince yerine getiremeyeceği düşüncesiyle Audi özgün işler yapmıyor olabilir.Satışları iyi de olabilir.Fakat tüm bunlar o markada/araçta bir ruh ve belirgin karakter olduğu anlamı taşımıyor.
-Malzeme ve işçilik kalitesi anlamında iyi olduğuna bir şüphem yok.Zaten bu durum Audi araçlarının fiyatı ve alıcı kitlesi ile de kanıtlanabilir bir mevzudur.
Benim Bmw,Mercedes,Audi üçlemesine yaklaşımım;aralarından herhangi birinin kötü malzeme ve kötü işçilik ile araçlar üretip çok veya az satmaları değildir.Yaklaşımım şu şekildedir:
Audi,kendini betimlemeye yarayacak baskın bir özellik sahibi değildir.Bunu "karaktersiz" ve "ruhsuz" olarak ta ifade etmek mümkündür.
Bana göre bir markanın "karakter" sahibi,"ruh" sahibi olabilmesi için şunlar gerekir:
-Herhangi bir sıfatla nitelendirilebilecek olması.(Spor,Konfor,Sağlamlık,Dizayn,Sorunsuz gibi)
-Markanın farklı tasarımlara sahip olsa da her aracından tanıyabileceğiniz tasarım detayları içermesi(Bmw nin böbrekleri,Mercedes'in bir dönem kullandığı kedi gözler,Japon markalarındaki çekik farlar gibi..Ama Audi'de son 6-7 senedir bunu yapmaya başladı.)
-Hatta abartıya kaçarak diyebilirim ki aracın motor sesi.(Bmw'nin yüksek devirlerde "metalikleşen" "aluminyum alaşımlı " motor sesi,Mercedes Amg lerdeki "amerikanvari" motor sesi,Mazda'nın Rx-8 aracındaki Rotary motorun ince ve uğultulu sesi,Ferrari'nin kulak çınlatan F1 sesi,Subaru İmpreza'nın devir çevirdikçe hırıltılaşan motorunun ardından çuff diyen blow off sesi)Bugün birçok aracı sadece sesinden tanıyabilirim Fakat ne yazıkki bunların içerisinde Audi'nin bir modeli yok.Audi'nin hrehangi bir modelini motor veya eksoz sesinden ben tanıyamam,siz tanıyabilir misiniz?
İşte tüm bu sebeplerden dolayı bence Audi karaktere sahip bir marka değildir.Çünkü benim kafamda şu anda Audi denince tek bir imge oluşuyor.O da Led farlar.:)
Kaliteli bir marka olabilir,malzeme ve işçilik kalitesi yüksek olabilir,pahalı,hızlı,güçlü,dayanıklı,sağlam herşey olabilir.Ama tek bir konuda uzman olmadığından karakterize bir marka değildir.:)
ne dıyımkı ancak +1903 denılır
Bir K20 Geldiğinde B16 Geldiğinde F20 Geldiğinde Denilirki Vtec Açılmış Geliyor
Bir Toyota Geldiğinde Bu Böyle 1.000.000 km Daha Gider Denir
Bir Renault Geçtiğinde Yurdum İnsanı Çok Seviyor Aslında Sağlam Arabalar Ama İşte Denir
Bir Fiat Geçtiğinde Dandik Araba Ama Türkiye İçin En İyi Araba Denir
Bir Porsche Geçtiğinde Agızlar Susar Gönüller Konuşur
Bir Ferrari Geçince Herkes Susar
Bir Lamborgini Geçince Gözler Konuşur
Bir Subaru Geçince Karlı Yağmurlu Günler Ralliler Gelir Gözün Önüne
Bir Vw Geçerken Nostalji Gelir Aklına İnsanın Gözler Dolar
Bir Bmw Geldiğinde Denilirki M52 Geliyor,M44 Geliyori,Yada M Geliyor
Bir Volvo Geldiğini Bile Hissetirmez Geçtimi Şerit Değiştirilir Aman Çarpmasın Arabayı Pert Etmesin Diye
Bir Mercedes Geçtiğinde Off Be Denilir,Uzun Yola Çıkıcan Bunla:D
Bir Peugeot Geçtiğinde Az Daha Trafik Olsaydı Ne Eğlenirdi Diye..
Ama Ben Bir Audi Geçtiğinde RS6 Hariç Diyemiyorum Hiçbirşey Ancak Diyebildiğim Para Var Bunu Almış Güzel Araba Sonuçta
brabus yaptığımı eger oysa dogru adamı üzer 5 viteste yolda kaldı tam emin olmamakla beraber ab motourda olabilir
al gelde bi gti dene :D :D
JWJzPD5WGJc&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=JWJzPD5WGJc&feature=related
-Hatta abartıya kaçarak diyebilirim ki aracın motor sesi.(Bmw'nin yüksek devirlerde "metalikleşen" "aluminyum alaşımlı " motor sesi,Mercedes Amg lerdeki "amerikanvari" motor sesi,Mazda'nın Rx-8 aracındaki Rotary motorun ince ve uğultulu sesi,Ferrari'nin kulak çınlatan F1 sesi,Subaru İmpreza'nın devir çevirdikçe hırıltılaşan motorunun ardından çuff diyen blow off sesi)Bugün birçok aracı sadece sesinden tanıyabilirim.Fakat ne yazık ki bunların içerisinde Audi'nin bir modeli yok.Audi'nin hrehangi bir modelini motor veya eksoz sesinden ben tanıyamam,siz tanıyabilir misiniz?
s3,s4,s5,s6,s8,rs2,rs4,rs6 seslerini duymamıs oldugunuzdan olmasın sakın :D
Low-Rider
19-01-2011, 00:36
Audi dendi mi VW geliyor hep benimde aklıma.VW skoda ve seat'ın 1gömlek üstü , audi VW'nin 2gömlek üstü
Şunu değişmem hiçbirine bee:D
http://www.audirs4pic.com/audirs4/car/pictures/2010/07/audi-rs4-2000-800x600-wallpaper-01.jpg
Öyle olsun..:)
sen rollde denerken ecel korkusu dıreksıyonu tutma derdıyle araba nasıl yurur dıye dımdık pozısyonda belıne ıskenceler ederken o adam sadece yayılır gaza basar 3 5 boy acarsın 200den sonra yanından bı ayırır 250 260la gıderken kahvesını yudumlar ne yan ruzgar etkıler ne yoldakı vırajlar tumsekler vs rahattır o huzurludur kemerını taktıysa olum korkusu yoktur vs vs
sen s350 kullan ondan sonra nedemek istediğimi anlayacaksın araba konfor icin yapılmış inan virajlarda bir gti dan daha cok korkutuyor cok yüksek hızlarda hele o salınma ama yoldan kopmuyor
ama altında bir a8 varsa en iyi spor arabanın bile standart olarak cok kopmadan takip edebilirsin hele ışıklarda dur şu godomanın fıyakasını bozayım derseniz a8 yolla cok fena kapaklar bırakır:):)
güzel reklam,
para benim değil mi?audi alırım satarım,mercedes alırım vs. vs. :)
kendime söylediğim bir laf vardı reklamı izlerken,zenginin malı züğürdün ağzını yorarmış dedim kendi kendime :D
overblack
19-01-2011, 00:40
YouTube - Mercedes SL 600 0-250 Acceleration (http://www.youtube.com/watch?v=JWJzPD5WGJc&feature=related)
nasıl başlıyorsa öyle bitiriyor :)
Çok iyi ya S serisi alıcan aragaz larla uğraşıcan :)
S serisi alan biri pek ara gazlamalarla uğraşmaz gibi geliyor bana ...
+ Merso ya göre 1.6 - 2.0 motorlarla performnans olmaz ... Performans istiyorsan ciddi şeylere bakar .
SL lere bakın 1200 NM tork .Bu kısaca beni dellendirmeyin alayınızın içinden geçerim demek.
s500-7.50 lafı geçmiş daha agırdan giriyim :D
7.60-s63
YouTube - BMW 760Li vs Mercedes S63 AMG - Top Gear - BBC (http://www.youtube.com/watch?v=xsofZq2pxVA)
xsofZq2pxVA
HondatugraL
19-01-2011, 00:42
YouTube - Mercedes SL 600 0-250 Acceleration (http://www.youtube.com/watch?v=JWJzPD5WGJc&feature=related)
duvar saati gibi maaşallah :) aynı hızda dayadı sona hiç tıkanmadı...
Low-Rider
19-01-2011, 00:45
s500-7.50 lafı geçmiş daha agırdan giriyim :D
7.60-s63
YouTube - BMW 760Li vs Mercedes S63 AMG - Top Gear - BBC (http://www.youtube.com/watch?v=xsofZq2pxVA)
xsofZq2pxVA
2.30-2.40 arasında ön yolcu koltuğu ne biçim titiriyor öyle
Xenomorph
19-01-2011, 00:45
sen s350 kullan ondan sonra nedemek istediğimi anlayacaksın araba konfor icin yapılmış inan virajlarda bir gti dan daha cok korkutuyor cok yüksek hızlarda hele o salınma ama yoldan kopmuyor
ama altında bir a8 varsa en iyi spor arabanın bile standart olarak cok kopmadan takip edebilirsin hele ışıklarda dur şu godomanın fıyakasını bozayım derseniz a8 yolla cok fena kapaklar bırakır:):)
s350 vs a8 diyosun yanlız :) belirtiyim şöför aracı farkeder kendinde soylemısın korkutuyor ama yoldan cıkmıyor dıye :) cıkmazda zaten fakat a8 vs s500 den baslıcan :D
bu arada topgear testındekı dumanları gordunmu :D
beyler standart ları yarıştırın özel modellere girmeyin
rs6 310 km brabus gibi ceviriyor
Audi dendi mi VW geliyor hep benimde aklıma.VW skoda ve seat'ın 1gömlek üstü , audi VW'nin 2gömlek üstü
Şunu değişmem hiçbirine bee:D
http://www.audirs4pic.com/audirs4/car/pictures/2010/07/audi-rs4-2000-800x600-wallpaper-01.jpg
al o zaman :D
YouTube - Essai de l' Audi RS4 (2001) (http://www.youtube.com/watch?v=TBuPuFp8zwQ)
TBuPuFp8zwQ
YouTube - Audi RS4 (http://www.youtube.com/watch?v=LNjkhGrje0s)
LNjkhGrje0s
Low-Rider
19-01-2011, 00:54
xenomorphla aynı fikirdeyiz inanamıyorum:D
ama hundai hepsini ezer genesis içlerinden geçer:D
CL 65 AMG 680 HP VS RS6 MTM 730 HP ! 50 HP fazlası var Audi nin + Büyük ihtimal de Merso daha ağırdır tam bilmiyorum kilolarını
Dikkat uyarim +18 dir ... 200+ km den sonra çocukları ekran başından uzak tutun ! :D
SrIufSbgK2M&feature=related
YouTube - MB CL65 Evotech vs AUDI RS6 mtm 730hp (http://www.youtube.com/watch?v=SrIufSbgK2M&feature=related)
Xenomorph
19-01-2011, 00:55
xenomorphla aynı fikirdeyiz inanamıyorum:D
ama hundai hepsini ezer genesis içlerinden geçer:D
hyundai candır :D
Low-Rider
19-01-2011, 00:56
hyundai candır :D
4levent-taksim güzergahında ki metroyu kullanıyomusun
Xenomorph
19-01-2011, 00:57
4levent-taksim güzergahında ki metroyu kullanıyomusun
yok metroya bındıgım toplamda 10'dur toyota'm yolda bırakmadı daha sagolsun :D
bu arada velosterın ıcı ınsıgnıa astra kopyası :D
Low-Rider
19-01-2011, 00:58
yok metroya bındıgım toplamda 10'dur toyota'm yolda bırakmadı daha sagolsun :D
o vagonları hyundai üretmişte
hani hayatta binmem diyodun ya hyundai ye,farkında olmadan binmişin:hehe:
Xenomorph
19-01-2011, 01:00
o vagonları hyundai üretmişte
hani hayatta binmem diyodun ya hyundai ye,farkında olmadan binmişin:hehe:
çok kullandım ya :D alıpta bınmem dıyorum yoksa taksı olarakta bınıoruz :D:D,cekık gozlu dedıgın japondur gerısı yalandur :D
sen onu bunu bırak sımdı audımı mersomu :D
ozaman biraz şıtandart modelleri koyalım :D
gerçi kim drag roll yapcak bunlarla oda ayrı ama :D
YouTube - M-Benz S500L (388ps) 2008 vs BMW 750Li (407ps) 2009 (http://www.youtube.com/watch?v=VdsGPmLCpcQ)
VdsGPmLCpcQ
YouTube - BMW & Benz Rev Up @ the Track - BMW 750Li and Mercedes S550 (http://www.youtube.com/watch?v=R0LIau58Hdg&feature=channel)
R0LIau58Hdg
Audinin bir karakteri olmadığını söylemek biraz abartılı olur. Audiyi 80 li yılların başından itibaren düşünün derim. Quattro marka imajını baştan yarattı sonrasında buna üretim kalitesi ve lüks eklediler mekanik mükemmeliyet anlayışı var bi bakıma araçlarda. Yeniden quattroyu çıkarıyor yakında audi güzel bir adım olacak. Ayrıca sıralı 5 audi quattro sesine karakteristik audi demeyenin alnı karışlanır.
Diğer yandan Mercedes-Benz in üretici olarak daha önde olduğunu bende düşünüyorum. Teknoloji ve modeller olarak çok farklı bir seviyede oynuyolar. Bugün BMW nin bırakın bir süpersporu safkan spor otomobil üretimi belliyken Mercedeste SLS AMG, SL65,CL65,SL65 Black, SLR, SLR 722 gibi absürd GT ve süperspor araçlar var. Maybach ları söylemiyorum bile.
Sonuç olarak reklamda audi, S sınıfını öyle bir özetlemiş ki reklamın sonuna kadar kapıda belirmesini yadırgamadığımız beyaz mercedes i düşünüyoruz.
Berkan bro bu sana 36 dan sonra iyi izle :D
OtG27_JMn50
http://www.youtube.com/watch?v=
YouTube - Fifth Gear Mercedes-Benz CLS - Brabus Rocket (http://www.youtube.com/watch?v=PLWUcTqTajA)
video nasıl ekleniyor bilmiyorum ama bakarsanız 2.07 sn anlarsınız bu programı discovery seyretmiştim mercedes:D
bırakın abi ya o evde o rehavette olan adamın kapısında merso,şoföründe audi,garajında bentley vardır ;)
Sene 1987.Audi'nin reklam politikası o zaman da aynıymış..
oWh6sSl_5Is
Yalnız bu şey gibi olmuş..Hani büyükler topu elleriyle tutarlar da çocuklar da alamaz ya..Audi 100'de MB E ile Bmw 5'in arasına girip çıkıp duruyor;birşeyleri ispatlama çabasında gibi..:D
Low-Rider
19-01-2011, 01:12
Sene 1987.Audi'nin reklam politikası o zaman da aynıymış..
YouTube - Audi 1987 vs BMW & Mercedes commercial (http://www.youtube.com/watch?v=oWh6sSl_5Is&feature)
Yalnız bu şey gibi olmuş..Hani büyükler topu elleriyle tutarlar da çocuklar da alamaz ya..Audi 100'de MB E ile Bmw 5'in arasına girip çıkıp duruyor;birşeyleri ispatlama çabasında gibi..:D
Audi diğer ikisi arasında çok çirkin
Ha bu arada audi'nin kendine has karakteristik bir özelliği yok derken yanılıyorsun.Adamların diğer markalara sataşma gibi bir özelliği var:D
Ha bu arada audi'nin kendine has karakteristik bir özelliği yok derken yanılıyorsun.Adamların diğer markalara sataşma gibi bir özelliği var:D
Onu iyi belledim zaten.23 sene önce de varmış bu durum..:D
mercedes ciler bu görüntü ile ilgili yorum lütfen özellikle 2.07 den sonrası için
YouTube - Fifth Gear Mercedes-Benz CLS - Brabus Rocket (http://www.youtube.com/watch?v=PLWUcTqTajA)
Moscow unlim 500+
gtboard
videolarını ızleyın .
mesela rs6 sls amg'yı gecıyo.
Sımdı SLS amg mı tuu kaka durumunda yoksa rs6 mı kahraman ? :soru:
Low-Rider
19-01-2011, 01:22
komik bir örnek olmuş bu video
yanan r8leri napcaz ozaman:)
onlar lpg lidir.
yeni çıkarılan bir üründeki hatalar kabul edilebilir yanar bozulur yolda kalır
ama senelerdir yaptığınız bir ürün heledeki dünyanın en iyi araba programında yolda kalırsa bu cook acıdır discoveryde yayınlandı bu
overblack
19-01-2011, 01:27
hakkaten ya r8'ler neden böyle ateşli çıktı :))
Yanan ferrarılerı napcaz pekı ?
Ferrarıler cok yalnız:(
Low-Rider
19-01-2011, 01:28
ama senelerdir yaptığınız bir ürün heledeki dünyanın en iyi araba programında yolda kalırsa bu cook acıdır discoveryde yayınlandı bu
Her araba yolda kalabilir bunun marka model ayrımı yok ki , kul yapısı sonuçta mekanik.
Video koyupta aha mercedes dandik demek komik:)
Ayrıca yeni çıkarılan bir modelin bozulması kabul edilebilir de yanması nasıl kabul edilebilir:D
Formula 1 de araçlar yolda kalıyor , abartılcak ne var bunda ? Mekanik iş bu çok doğal birşey.
Öle bi yazmışınızki sanki Audi nin motorları yüzde 0 hata , hiç sorun vermiyor , audiler yolda kalmıyor ...
İyi abi bundan sonra araba alırken audi alıcam hatasız sıfır arabaymış servislerle uğraşmayız
Low-Rider
19-01-2011, 01:30
Yanan ferrarılerı napcaz pekı ?
Ferrarıler cok yalnız:(
Tutkalı fazla kaçırmışlar onlar
Geçmişe biraz gidersek ilk tt çıktığında yaşanan büyük ve ölümlü kazalar sonrası kanat koymuşlardı arkaya.
yine mercedes te a serisinde benzer sıkıntı yaşamıştı
ama tt'nin spor model olduğunu göz önüne alırsak kabul edilemez:D
mercedes a serisinin marş dinomosu bozuldugunda ne yapmanız gerekir
inanmayacaksınız ama sorada bilirsiniz motorun inmesi gerekiyor
mercedes mühendisligi harikası:D
Low-Rider
19-01-2011, 01:33
A serisini mercedesten saymadığım için sıkıntı yok:D
Tutkalı fazla kaçırmışlar onlar
Geçmişe biraz gidersek ilk tt çıktığında yaşanan büyük ve ölümlü kazalar sonrası kanat koymuşlardı arkaya.
yine mercedes te a serisinde benzer sıkıntı yaşamıştı
ama tt'nin spor model olduğunu göz önüne alırsak kabul edilemez:D
Audi<M-B :(
M-B<R-R :D hahaha
5A30tJFDsoI&fs=1
İki video favorimdir s serisi ile ilgili
Her kasası ayrı güzel, W140-W220-W221 hepsinin ayrı ayrı hastasıyız
dragon07
19-01-2011, 01:35
yıldızı dünya kabus etmiş. biz etmesek neyazar.
audinin azmine hayran kaldım.herkeze gider yapıor buda bişey.
sonuş olarak MERCEDES-BENZ ezer.
söyle diyeyim o zaman
porshe cayenne alıp yolda bütün bozuklukları bir yerli araba gibi duyacaksam
range rover sport alıp yoldaki cok arabadan yavas kalakacak ve uludag yolunda
sahinler yukarı cıkarken ben durup zincir takacaksam
mercedes s serisi gibi ünlü bir markayı alıp yoldaki gti lar tarafından gecileceksem
bu ürünler sınıfının en iyisidir bunlara rakip tanımam deyip markacı olamam:)
söyle diyeyim o zaman
porshe cayenne alıp yolda bütün bozuklukları bir yerli araba gibi duyacaksam
range rover sport alıp yoldaki cok arabadan yavas kalakacak ve uludag yolunda
sahinler yukarı cıkarken ben durup zincir takacaksam
mercedes s serisi gibi ünlü bir markayı alıp yoldaki gti lar tarafından gecileceksem
bu ürünler sınıfının en iyisidir bunlara rakip tanımam deyip markacı olamam:)
Bu tartışmaya girmek istemem ancak hangi GTI mış bu ya:D S klasse mercedes performansında bir GTI var da benim mi haberim yok.
bu formu cok severek takip ediyorum ama su markacılık beni delirtiyor
2009 model toyota corolla 1.4 dizel kullandım motor cok güzel ama yol tutusu ile frenleri cok kötü dedim
vay efendim toyota hayata kötü olmazmıs iyiymişte
bu kadar markacı olmusuz:(
Bu tartışmaya girmek istemem ancak hangi GTI mış bu ya:D S klasse mercedes performansında bir GTI var da benim mi haberim yok.
mesala 2008 model s 350 ile 2008 model golf öyle bir gecerki :D
markacılığa değilde niye gti vti lara taktınki bukadar s-a8-7 etc. aldıysan o sınıfla işin ne 7/s/a8 heleki 7.60/amg/s8 parasına gtiların renk kartelasını dizersin kapının önüne.yada koydugum videolar dikkatinimi hiçmi çekmedi 4-5 saniyelerden bahsedilio 0-100de
bi ara a6 3.0tdi vs vti polemigi vardı simdide s350 vs gti baslar :D
mesala 2008 model s 350 ile 2008 model golf öyle bir gecerki :D
niye s serisinin en kötü giden modeli? golfün en iyi giden modeliyle kıyaslanıyor?
s500 ile gti denerse porno olur biliyorsun dimi, ki s600, s63 falan karıştırmıyorum daha
kıyaslamak bile yersiz, biri sadece gazlamak için, diğeri herşeyin bir arada olduğu bir araç
siz herşeyi dümdüz yürümek hızlı gitmek sanıyorsunuz ama değil. varsın s350 yi gti geçsin s350 yi alan adamın amacı geçmek değildir zaten.
Şahsen altımda S'te olsa;7'de olsa;A8'de olsa ya da 2000 model E Serisi bile olsa bir GTI'ın beni geçip gitmesi hiç ama hiç umrumda olmaz.Biliyorum ki o araçta benim aldığım haz yok(ani hızlanma vs. dışında).Güvenli değil,konforlu değil,250 km/h'de yapsa istemezdim..;)
niye s serisinin en kötü giden modeli? golfün en iyi giden modeliyle kıyaslanıyor?
s500 ile gti denerse porno olur biliyorsun dimi, ki s600, s63 falan karıştırmıyorum daha
kıyaslamak bile yersiz, biri sadece gazlamak için, diğeri herşeyin bir arada olduğu bir araç
siz herşeyi dümdüz yürümek hızlı gitmek sanıyorsunuz ama değil. varsın s350 yi gti geçsin s350 yi alan adamın amacı geçmek değildir zaten.
arka koltukta masaj tv vs eşliginde yolculuk , yaya yaya gazeteni okumak otobanda gti lla yan yana /önünde giderken arka koltukta viskisine 2 buz katıp etrafı seyretmek vs vs
:D
arka koltukta masaj tv vs eşliginde yolculuk yaya yaya gazeteni okumak otobanda gti lla yan yana /önünde giderken arka koltukta viskisine 2 buz katıp etrafı seyretmek vs vs
:D
olm arka koltuktan aracın gerçek sahibi puroyu gözüne sallar gti cının 3. kornaya gelmeden :hahaha:
markacılığa değilde niye gti vti lara taktınki bukadar s-a8-7 etc. aldıysan o sınıfla işin ne 7/s/a8 heleki 7.60/amg/s8 parasına gtiların renk kartelasını dizersin kapının önüne.yada koydugum videolar dikkatinimi hiçmi çekmedi 4-5 saniyelerden bahsedilio 0-100de
elmayla armut toplamayalım senin o kartelesını dizdigin gti bir tanesi s 350 yolda topla oynar gibi oynar ama bir a8 le oynamaya kalkarsan o zaman sonucu anlarsın
elmayla armut toplamayalım senin o kartelesını dizdigin gti bir tanesi s 350 yolda topla oynar gibi oynar ama bir a8 le oynamaya kalkarsan o zaman sonucu anlarsın
bu a8lerin hepsi fabrika cıkısı rs6 swaplımı???????
Quattro'ya rağmen Audi deyince akla bişey gelmiyor ve dünya üzerinde en güzel araba sesleri arasında sayılan 5 silindir sesine rağmen, belirgin Audi sesi duymadım diyenlere bişey diyemeyeceğim..
S Serisi tartılışmaya gerek olmayan bir konudur. Başarısını ve kalitesini hiçbirimiz görmezden gelemeyiz. Ancak bir markayı sevmek ile başarılı olması farklı şeylerdir. Audi A8 olarak dünyada ilkleri üretmiş olsa bile (aluminyum şase vs.) Mercedes S Serisinin önünde olmayabilir.. Ama hepimiz biliyoruz ki çok da arkasında değil.. Ve aradaki fark da marka bağlılığı, zevk ve tercihe göre kapanabilecek bi fark..
Markaya taş atma olayına gelirsek;
Şu an sadece otomotiv sektöründe değil, reklamcılıkta her sektörde bu var.. Nokia iPhone'a taş atar, Sony Samsung'a taş atar, GoodYear Continental'a taş atar vs vs.. Bu demek değildir ki Nokia ya da GoodYear kötü marka. Hepsi başarısı kabul görmüş markalar. İşin içine ayrıntı ve zevk girdiği zaman birisi diğerinden üstün kalabiliyor. Audi seviyorum ama hiç bir zaman BMW kötü demem. Ama Ford ya da Renault da kötü demem. Spesifik modellerin kıyaslanması hariç bana mantıklı gelmiyor. Keza benim kötü demem bişey de değiştirmez, hepsi sınıfında öne çıkan markalar. Audi'nin de Ford'un da Renault'un da yaptığı AR-GE'leri, aldığı ödülleri bilmeden yazıp çizmek mantıklı değil.
olay bitmiştir abi ...
Mercedes kim ya daha GTI la oynıyamıyor ... Bak Audi ye nokta eder GTI .
Ya siz Kamera şakasımısınız ?
bi kaç önceki sayfada yazdım da cevap gelmedi gene yazim .
Siz bu mantıkla devam edin :) Mercedes o modellerde performans a uğraşmıyor !
Performans isterseniz ; Bırak GTI ı ... Audi nin de en kralını üst üste koyar ! içinden geçer h ! ardcore yapar ! tarihin en acı filmlerinden birini çeker...
http://www.zerotohundred.com/wp-content/uploads/2009/08/2009-mercedes-sl65-amg-black.jpg
Hocam Allah aşkına S350 diyip duruyorsun.Anladık Gti'ya geçilmiş..Geçilmiş te A8'in hangisi geçip gidiyor bunu?S350 benzinli ayarında 3.0 V6 var..O motorlu modeli meselâ boy boy fark mı açıp gidiyor Gti'ya?
Kaldı ki birçok arkadaş ta belirtti.Gti isterse havalara uçsun..S'le nasıl mukayese edilebiliyor..?
Ulan s350 sini gti bulup onla deneyen adam ya antrepoza girmiştir tatmin olamayınca kendine farklı heyecanlar arıyordur, ya da babasının arabasını kaçırmıştır
Bu kadar da açık söylüyorum, 2 tip kullanıcıdan biridir :hehe:
olay bitmiştir abi ...
Mercedes kim ya daha GTI la oynıyamıyor ... Bak Audi ye nokta eder GTI .
Ya siz Kamera şakasımısınız ?
bi kaç önceki sayfada yazdım da cevap gelmedi gene yazim .
Siz bu mantıkla devam edin :) Mercedes o modellerde performans a uğraşmıyor !
Performans isterseniz ; Bırak GTI ı ... Audi nin de en kralını üst üste koyar ! içinden geçer h ! ardcore yapar ! tarihin en acı filmlerinden birini çeker...
http://www.zerotohundred.com/wp-content/uploads/2009/08/2009-mercedes-sl65-amg-black.jpg
bende yazdım ızle ıstersen actıgım konu var ztn sıtede moscow unlım 500+ ;)
elmayla armutu sabahtan beri topluyosn taktın s350de s350. s500 s600 s63 s65 e gel onlar noldu fasulyemi :beuj: 2gti uzunluğunda devasa arabayı 4 saniyede 100 e cıkartıosn hala taktın 350 ye çok geçilmek istemiyosun madem git s350 alma 500 600 nebilim ne alıosan onu al ama ozamanda yanından bi gtr gecmesin yada ucak gecmesin yakarsın valla arabayı
mercedes s serisi o kadar 350-400 bin tl para vereceksem o araba beni her türlü
tatmin etmeli
ben diyorumki audiye de aynı parayı verirsin ama seni her türlü tatmin eder
OnurÖzden
19-01-2011, 02:18
Yıldız yıldızdır ya tartışmam:D
tatmin olacam diye 400.000 tl vermeye gerek yok
neyse neyse :hehe: benden bu kadar
bende yazdım ızle ıstersen actıgım konu var ztn sıtede moscow unlım 500+ ;)
Ya Onur yapma gözünü sevim oraları bizden daha iyi bilen bi adamsın , orada araçlar standart mı ?
SL 65 AMG yi standart geçicek Audi varmı ?
Ya Onur yapma gözünü sevim oraları bizden daha iyi bilen bi adamsın , orada araçlar standart mı ?
LAQWEDNOLAKFNOLFNMAQOLRS8 QUATTRO zauhauhauhuua
aslında 65 amg yi rs serileri belki düşük süratte- ufak viteslerde ilk anda geçebilir
şanzıman mecburen 5 ileri 15 sene öncesinin şanzımanı, çünkü o şanzımandan başka torku kaldırabilecek şanzıman üretmediler, haliyle fazlasıyla hantal
aynı şanzıman mercedesin yüksek hacimli motorlarında da kullanılıyor (s320,c320,e320, e240 falan)
hayvan herifler 1000 torka sınırlamış, üstüne çıkınca şaft buruluyomuş vay anasını şanzıman dayanıyor şaft pert oluyor çok şaşırmıştım:hehe:
yaklaşık 100 hp ve 500 nm eksikle sonuçlar;
http://img96.imageshack.us/img96/8140/adszlk.jpg
@ DOU
Evet dediğiniz doğru ufak süretlerde geçebilir değil , geçer ama 200 , 220 + larda Audi nin nefesi biter heleki Onurun bahsettiği yarışlar zaten uzun yarışlar direk Mercedes in işine gelicek şekilde
leader_T
19-01-2011, 02:29
GTI ve lüks segment araçlarıjn karşılaştırması için diyorum;
Aldığınız aracın ne olduğunu bilmiyorsanız almayın bence
bilinçli kullanıcı olumanızı tavsiye ederim :)
Mercedes S ve A8 karşılaştırmasına gelirsek.
tabili A8 yabana atılacak bir araç değil ancak Mercedes S yerine tercih edileceğini sanmıyorum.
Daha iyi görüş sağlayabilmek için firmalar far sistemlerine yeni teknoloji eklerken mercedes S'e gece görüş kamerası ekliyordu :D
doğus oto istinyedeyiz A7 yanlız yok satıyor bilginize :D
Quattro'ya rağmen Audi deyince akla bişey gelmiyor diyenlere bişey diyemeyeceğim..
Şimdi dünyada 4x4 çekiş sistemini genel anlamda ilk kullanan firma Subaru'ydu.Bugün Subaru'nun abartısız her modeli 4x4'tür ve firma bunu 1.5 litre hacimli motora sahip modelinde bile sunuyor.Bu Subaru firmasının karakteristik bir özelliğidir.Yani her arabası 4 çekerdir.
Audi'nin Quattro'su 1980'lerin başında ortaya çıkan bir sistemdir ve klasik 4x4 sisteminden de pek bir farkı yok.İlk ralli araçlarında kullandılar bunu ve bugün Q7 ve Allroad modelleri hariç çoğu modelinde opsiyonel bir özellik olarak sunuyorlar.Yani bu durumda Audi için isim haricinde bu karaketeristik bir özellik diyemeyiz.Zira Quattro'ya benzer sistemi bugün MB 4Matic,Bmw XDrive adı altında sunuyor.Bu durumda bu 2 firmanın da karakteristik özelliğine 4 çekiş sistemini eklememiz gerek ama değil.Kaldı ki 4 çeker sistemi bugün birçok firma bazı modellerinde de sunmuyor değil..
Bu arada sonuçta o mesajımı okuduysanız zaten Audi arabasının kötü vs. olmadığını belirttim.Ki bugün kimse bunun aksini iddia edemez.Evet Audi bugün belli bir kaliteyi oturttu,bunun da altına inmiyor.Ama kaliteli,pahalı,hızlı,lüks vb. olması onun mesajımda belirttiğim diğer firmalar gibi bir karakteristiğinin olduğuna işaret değil.
Audi en basitinden reklamlarında bile bunu gösteriyor.Kendi eliyle kendisini ele veriyor.23 sene önce reklam çekmişler.Direk MB E Serisi ile Bmw 5'i rakipleri konumunda gösterip aralarına giren çıkan bir araba konumunda Audi 100'ü göstermeye çalışmışlar.Sonuç ne oldu?Audi 100 denilen arabadan fanları(varsa) haricinde kaç kişinin haberi var?
Bugün S Serisi'nden iyi olduğunu iddia ettikleri reklam filmi çekmişler ama orada da kabul etmişler öyle bir yaşam sürenin doğal olarak ilk tercihinin S olduğunu ama bunu değiştirmek istediklerini belirtmişler..
Yani hep bir şekilde kendilerinden önde olanları takip/taklit/izleme..Adını ne koyarsanız koyun;Audi bunu yapıyor..
-----------------------
Gti geçen A8 ise diyecek birşey bulamıyorum.Paranın karşılığı Gti geçmekse bu sınıfta A8 nokta atışı olur.Ama hangi A8?Bir türlü onu öğrenemedik nedense..
a7 nin segmenti nedir a7 passat cc cls grubuna hitapsa eğer
4 kapı a5 nedir ?
4 kapı a5 varken niye a7 gibi bişey ürettiler veya a7 üretticeksen a4 varken çok bir fark olmayan a5 i
niye ürettin 4 kapı olarak ?
ben söyle yazayım lüks segmente mercedes baska arac yoktur yanına gelecek
ne audi ne bentley ne rolls royce ne jaguar :D:D
mercedes ve digerleri vardır
diyeyim bari
@ Ukku
şimdi verilere bakıyordum nette de videolara baktım bulamadım.
Ama SLS le bi video var .
SL65 AMG Black , SLS den daha hızlı ..
Burda da SLS AMG vs Audi R8 V10 E-gear
SLS i geçemiyorsa SL i nasıl geçiyor ?
alFLiG21cks&playnext=1&list=PL2A8CB418A9F108C1&index=26
http://www.techturkey.com/forum/newreply.php?do=newreply&noquote=1&p=1985225
leader_T
19-01-2011, 02:39
Bence Özel üretim araçlar ile seri üretim araçları kıyaslamayalım :D
ben söyle yazayım lüks segmente mercedes baska arac yoktur yanına gelecek
ne audi ne bentley ne rolls royce ne jaguar :D:D
mercedes ve digerleri vardır
diyeyim bari
Abi sen hangi A8'in Gti'ı geçtiğini;parasının hakkını verdiğini söyle yeter.S350 bile az kalmış ya..
3.0 V6?
3.2 V6?
3.7 V8
3.0 TDI?
4.0 TDI?
4.2 W12?
Bence Özel üretim araçlar ile seri üretim araçları kıyaslamayalım :D
bi saattir bunu diyorum ne hacime nede fabrikasyona bakılıyor
@ Ukku
SL 65 AMG Black dediğiniz SL65 'den çok farklı.. SLS le SL 65 AMG Black nasıldır bilmediğim için yorum yapmıyorum..
Ama şunu söyleyebilirim SL 65 AMG, R8 V10'un Nordschleife'de 30 sn gerisinde iken Black sadece 5 sn gerisinde..
Abi sen hangi A8'in Gti'ı geçtiğini;parasının hakkını verdiğini söyle yeter.S350 bile az kalmış ya..
3.0 V6?
3.2 V6?
3.7 V8
3.0 TDI?
4.0 TDI?
4.2 W12?
bosver simdi gecilip gecilmeyi millet yanlış anlıyor imkanın olursa ikisininde koltuklarına otur bir bak ön yargın gidecek hele bide kullanırsan o zaman beni anlayabilirsin :)
@ Ukku
Bir de şu var, Audi tek başına çalışan bir firma değil.
Örneğin, Audi'nin VW ile aynı platformdaki her aracı VW logolu olan ile minimum eşit kalitededir ve genelde daha prestijlidir.
Aynı şekilde Audi TT-S Cayman-S 'den yavaş olmak zorundadır.
Ya da R8 V10, 911 Turbodan yavaş olmak zorundadır.
Diğer firmalarla rekabet olsa bile kendi marka içinde altta ve üstte kısıtlamaları mevcut.
Sonuç olarak; R8 V10, SLS'e geçilebilir. Aynı çatı altında geçeni de var, ona havale eder :)
S350 1.9 ton olunca gitmeyecek sanılıyor heralde. Arabanın 0-100 ü 7.1 saniye, Golf GTI ile bu arabalarla top gibi oynayamazsın çünkü otobanda ne yüksek hız ne de yol tutuş olarak yaklaşabilirsin S350 ye. Anca dar ve kısa virajlı hızlanmalı bölümlerde daha hızlı olabilir. 2 gün sonra atmosferik v6 v8 ler turboya dönünce uçurum daha da büyür belirteyim.
Kayda değer bir savunma noktanız varsa belirtin, yoksa abartılı benzetmelerle bir yere varılmaz.
Diğer bir konu ise "markacı" ya da fanatik olmanın neresi kötü anlamadım, aksine otomobil kültürü açısındna daha iyidir.
2.30-2.40 arasında ön yolcu koltuğu ne biçim titiriyor öyle
atlamadan edemedim bu kısmı.. galiba masaj yapıyor koltuklar o yüzden :D
bosver simdi gecilip gecilmeyi millet yanlış anlıyor imkanın olursa ikisininde koltuklarına otur bir bak ön yargın gidecek hele bide kullanırsan o zaman beni anlayabilirsin :)
Abi o zaman S350 şöyle gitmiyor,Gti'a bile geçiliyor deme direk..
Hangi versiyonu diyorum;boşver diyorsun.:)
Bindiğin/kullandığın araç 3.7 V8,4.0 TDI,4.2 W12 filansa zaten S350 ile kıyaslanması saçma olur gider olarak..Çünkü sen direk gidiş olarak baktın olaya.
Kullanıyım da hangi versiyonunu kullanayım S350'yle karşılaştırabilmek için?4.2'ye binsem S350'yle gidiş olarak haklı bir karşılaştırma yapabilir miyiz sence?:)
Ozaman ben kendime bu konudan ders çıkartıyorum : Audi Mercedes den daha iyi bi araba imiş.Daha üstünmüş . Artık Mercedes ve diğerleri değil Audi ve diğerleri diyecez.
son olarak aklıma takılan birşey var bunun hakkında ne düşünüyorsunuz :
Audi Motorsporlarında Lemans ta ortalığı kasırdı dizelle kazandı reklamları filan yaptı ...
konuda bir arkadaş yazmış yeni ünlü olma peşinde olan şarkıcıların eskilere sataştığı gibi reklamlarda sataşıcağına ... son bi kaç senedir köklü kural değişikliği yapılan eski takımların avantajı bitirilen Motorsporlarının zirvesinde niye hala girmiyor ?
Fakir firmamı ? imkan mı yok ? ee sizin dediğiniz gibi teknoloji gidişi filan da iyi ? Lemans taki başarılarını reklamlara döküyorsa F1 deki başarı için uzaya mekiki çıkarır ?
Her türlü imkan varken şartlar uygun ken nerde Audi ? Motorspor larının zirvesinde niye yok ? boş boş reklamlarla uğraşcağına icrat yapsa daha iyi olmaz mı ?
a7 nin segmenti nedir a7 passat cc cls grubuna hitapsa eğer
4 kapı a5 nedir ?
4 kapı a5 varken niye a7 gibi bişey ürettiler veya a7 üretticeksen a4 varken çok bir fark olmayan a5 i
niye ürettin 4 kapı olarak ?
+ bende merak ediyorum
Ozaman ben kendime bu konudan ders çıkartıyorum : Audi Mercedes den daha iyi bi araba imiş.Daha üstünmüş . Artık Mercedes ve diğerleri değil Audi ve diğerleri diyecez.
Audi Motorsporlarında Lemans ta ortalığı kasırdı dizelle kazandı reklamları filan yaptı ...
konuda bir arkadaş yazmış yeni ünlü olma peşinde olan şarkıcıların eskilere sataştığı gibi reklamlarda sataşıcağına ... son bi kaç senedir köklü kural değişikliği yapılan eski takımların avantajı bitirilen Motorsporlarının zirvesinde niye hala girmiyor ?
Fakir firmamı ? imkan mı yok ? ee sizin dediğiniz gibi teknoloji gidişi filan da iyi ? Lemans taki başarılarını reklamlara döküyorsa F1 deki başarı için uzaya mekiki çıkarır ?
Her türlü imkan varken şartlar uygun ken nerde Audi ? Motorspor larının zirvesinde niye yok ? boş boş reklamlarla uğraşcağına icrat yapsa daha iyi olmaz mı ?
motorsporlarına girme o baska bi sey orda mercedes bi haltı yok
Audi'yi beğenmemekte herkes özgürdür. Ancak somut bişeyleri yok saymak Audi değil hangi marka sözkonusu olsa yanlıştır. Bir markayı sevmemek ile karalamak arasındaki ince çizgiyi bazen tutturamıyoruz. Şimdi F1'de Audi göremiyoruz diye kötü marka mı? Şimdiye kadar boş boş reklamlar çekti, icraat yapmadı mı?
Audi'yi beğenmemekte herkes özgürdür. Ancak somut bişeyleri yok saymak Audi değil hangi marka sözkonusu olsa yanlıştır. Bir markayı sevmemek ile karalamak arasındaki ince çizgiyi bazen tutturamıyoruz. Şimdi F1'de Audi göremiyoruz diye kötü marka mı? Şimdiye kadar boş boş reklamlar çekti, icraat yapmadı mı?
f1 de mercedes varmı ki:soru:
bana göre yapmadı ..
reklamlarda yok Mercedes de bizim quatro sistemi olsa böle yoldan çıkmazdı etmezdi gibi sataşmalar var ...
en basit şekilde : birine meydan okuyarsan bunu er meydanında yapıcaksın arkadan çik çak konuşarak değil , dimi ?
Silver Arrow ( Gümüş ok) = mercedes / mclaren senelerdir var yok demeyin bari
f1 de mercedes varmı ki:soru:
işte bu günün bombası oldu . :)
Mercedes var hemde öle bi varki ;
http://media.il.edmunds-media.com/non-make/ns/ns_203102_717.jpg
Direksiyonda da 7 şampiyonluğu 9 zaferi 67 pole pozisyonu ile tarihin en başarılı sürücüsü Michael Schumacher var :)
bu arada Efsane McLaren takımınada motor veren Mercedes tir . Takımın adıda McLaren-Mercedes zaten
Audi'nin başarıları yanında 1930'larden beri yarışan Gümüş Ok'ların esamesi bile okunmaz.:)
evet dogru mclaren mercedes var mercedes yok ikisini karıştırmayın bu da günün kapagı oldu
bana göre yapmadı ..
Şu anda dünya devleri arasında olduğuna göre, birilerine göre yapmış... Siz beğenmeseniz de :)
ukku işine gelen yeri alıntı yapma ...
tamamına cevap ver , çakallığa gerek yok :)
bana göre yapmadı ..
reklamlarda yok Mercedes de bizim quatro sistemi olsa böle yoldan çıkmazdı etmezdi gibi sataşmalar var ...
en basit şekilde : birine meydan okuyarsan bunu er meydanında yapıcaksın arkadan çik çak konuşarak değil , dimi ?
işte bu günün bombası oldu . :)
Mercedes var hemde öle bi varki ;
http://media.il.edmunds-media.com/non-make/ns/ns_203102_717.jpg
Direksiyonda da 7 şampiyonluğu 9 zaferi 67 pole pozisyonu ile tarihin en başarılı sürücüsü Michael Schumacher var :)
bu arada Efsane McLaren takımınada motor veren Mercedes tir . Takımın adıda McLaren-Mercedes zaten
senden bu lafları duydum ya SS alırım üstüne ölsemde gam yemem hahahaha ey M.S sen nelere kadirsin :hahaha:
ukku işine gelen yeri alıntı yapma ...
tamamına cevap ver , çakallığa gerek yok :)
Çakallık?
Nordschleife tur zamanlarını koydum, en hızlı dediğiniz Black edition bile standart bi R8 V10'dan 5 saniye yavaş kalmış. Daha uzun bi er meydanı var mı? :) Audi isminde reklamdan fazlası var bence.
evet dogru mclaren mercedes var mercedes yok ikisini karıştırmayın bu da günün kapagı oldu
ayrıldılar
ya allah askına bilmediginiz konuda yapmayın beyler
mclaren mercedes hehehehehehe
Çakallık?
Nordschleife tur zamanlarını koydum, en hızlı dediğiniz Black edition bile standart bi R8 V10'dan 5 saniye yavaş kalmış. Daha uzun bi er meydanı var mı? :) Audi isminde reklamdan fazlası var bence.
ben sana
bana göre yapmadı ..
bunu sordum
sen cevap olarak
bana göre yapmadı ..
[/B]
Şu anda dünya devleri arasında olduğuna göre, birilerine göre yapmış... Siz beğenmeseniz de :)
aynen böyle yazdın ... Bende sana söledim işine gelen yeri değil ! sorunun tamamına cevap ver .
bi dah soruyorum cevap bekliyorum iyi oku.
bilmeden boş konuşma , gülmeler sonunda rezil olmalar = SİZ :)
MERCEDES ayrı takımdır , McLaren-Mercedes ayrı takımdır ..
Mercedes de : Michael Schumacher ve Nico Rosberg sürüyor .
McLaren-Mercedes te : Lewis Hamilton ve Jenson Button sürüyor
sevgiler :)
ayrıldılar
söyleki bu 1
Full Team Name: Vodafone McLaren Mercedes
Base: Woking, UK
Team Principal: Martin Whitmarsh
Technical Chief: Paddy Lowe
Drivers: L Hamilton
J Button
Chassis: MP4-26
Engine: Mercedes-Benz
Tyres: Pirelli
First Season: 1966
World Championships: 8
Highest Race Finish: 1 (x169)
Pole Positions: 146
Fastest Laps: 142
Formula 1 (http://www.formula1.com/teams_and_drivers/teams/5/)
Buda 2
Mercedes GP
Full Team Name: Mercedes GP Petronas F1 Team
Base: Brackley, UK
Team Principal: Ross Brawn
Drivers: M Schumacher
N Rosberg
Chassis: MGP W02
Engine: Mercedes-Benz
Tyres: Pirelli
First Season: 2010
World Championships: 0
Highest Race Finish: 3 (x3)
Pole Positions: 0
Fastest Laps: 0
Formula 1 (http://www.formula1.com/teams_and_drivers/teams/190/)
önceki seneler bahisse konu motor mercedes zaten komik bir kısım yok mevzumuz motor zaten şasi değil
Gümüş Ok'lar varken Audi daha Audi değildi abicim."Horch" olarak üretim yapmaya çalışıyordu.Daha sonra "DKW" ve "Wenderer" filan geldi.Sonrasında DKW-Wenderer,Horch'la birleşip Auto Union'u kurdular.Audi olması epey zaman aldı yani..Bunlar olurken de küçümsediğin Gümüş Ok'lar yarışmaya başlamışlardı çoktan..
Ayrıca reklamlarında dahi "örnek aldıkları;mertebesine erişmeye çalıştıkları otomobilleri" gösteren bir firma sonuçta ve A8 gibi bir modeli Gti'ı geçtiği için seviliyor.Daha ne denilebilir ki..:)
leader_T
19-01-2011, 03:18
Şuan burada bile bu iki araç hakkında bir çok bilgi ortaya döküldüğüne göre demekki birşeyler yapılmış.
sonuçta bu bir reklam ve amaç ses çıkarmak ve çıkardılar da.
zamanında bmw ilede aynı şeyleri yaptılar örnek;
http://www.porhomme.com/wp-content/uploads/2009/04/audi-bmw-ad-war-cali-billboard-checkmate-1.jpg
ben sana
bunu sordum
sen cevap olarak
aynen böyle yazdın ... Bende sana söledim işine gelen yeri değil ! sorunun tamamına cevap ver .
bi dah soruyorum cevap bekliyorum iyi oku.
Her cevabımda "siz" üslubumla yanıtlarken emir kipiyle konuşacak kadar çizgiden çıkacak ve sinir yapacak ne buldunuz anlamadım. Güzel güzel konuşuyoruz, yakışmıyor.
Neyse, sizin için çikçak arkadan konuşuyor Audi. Reklam - TV reytingleriyle ayakta duruyor.
Her cevabımda "siz" üslubumla yanıtlarken emir kipiyle konuşacak kadar çizgiden çıkacak ve sinir yapacak ne buldunz anlamadım. Güzel güzel konuşuyoruz, yakışmıyor.
Neyse, sizin için çikçak arkadan konuşuyor Audi. Reklam - TV reytingleriyle ayakta duruyor.
ben soruma hala cevap alamadım .
Birine meydan okuyorsanız er meydanınamı çıkarsınız yoksa arkadan çik çak konuşurmusunuz ? cevaplarsanız sevinirm
leader_T
19-01-2011, 03:22
farkli bir polemik olacak belki birde buradan devam edelim :D
WpA0EHSdjm0
YouTube - Audi R8 V10 v Honda Civic Type R Mugen - autocar.co.uk (http://www.youtube.com/watch?v=WpA0EHSdjm0)
bilmeden boş konuşma , gülmeler sonunda rezil olmalar = SİZ :)
MERCEDES ayrı takımdır , McLaren-Mercedes ayrı takımdır ..
Mercedes de : Michael Schumacher ve Nico Rosberg sürüyor .
McLaren-Mercedes te : Lewis Hamilton ve Jenson Button sürüyor
sevgiler :)
basarılı olan mclaren mercedes :D
Nordschleife tur zamanlarını koydum, en hızlı dediğiniz Black edition bile standart bi R8 V10'dan 5 saniye yavaş kalmış. Daha uzun bi er meydanı var mı? :)
ben soruma hala cevap alamadım .
Birine meydan okuyorsanız er meydanınamı çıkarsınız yoksa arkadan çik çak konuşurmusunuz ? cevaplarsanız sevinirm
Daha önce yazdığım ancak sanıyorum dikkate alınmamış bir mesaj var.
Ermeydanına onlar çıkmış, arkalarından konuşan biziz bence :)
Daha önce yazdığım ancak sanıyorum dikkate alınmamış bir mesaj var.
Ermeydanına onlar çıkmış, arkalarından konuşan biziz bence :)
hep aynı şeyleri yazıyoruz . Bi daha sorucam Cevap gelmesse bi daha muhattab olicam kimse ile
Konuda S kasası GTI ile karşılaştırıldı ...
Audi nin Lemans dizel başarılana getirildi ...
Her zaman Audi nin üstünlüğü konuşuldu ... Lemans başarılını bu kadar reklama döken Audi ve konuşulduğu kadar üstün olan Audi
Kuralları değiştirilmiş eski takımların avantajı bitirilmiş motorsporların zirvesinde niye yok ? hadi şuan yok ? Hiç bi geçmişide yok ?
Bu kadar iyisin madem , niye zirvede yoksun ?
anca reklamlarda kendi hayal dünyanda yaşa.
ama bence motor sporlarında ralli de basarılı olmussa veya le mans ta basarılı olmussa marka iyidir:icon_tup::icon_tup:
ama bence motor sporlarında ralli de basarılı olmussa veya le mans ta basarılı olmussa marka iyidir:icon_tup::icon_tup:
motorsporlarına bu kadar önem veriyorsunuzda .. motorsporlarının zirvesine nasıl bu kadar uzak kalıyorsunuz ? hemde o kadar anlattığınız kadar iyi olmanıza rağmen :) :)
Kendimden biraz alıntı yaparak;
Şu anda dünya devleri arasında olduğuna göre, birilerine göre reklamdan fazlasını yapıyor...
Eminim sizin gibi düşünmeyen binlercesi var..
S Serisi tartılışmaya gerek olmayan bir konudur. Başarısını ve kalitesini hiçbirimiz görmezden gelemeyiz. Ancak bir markayı sevmek ile başarılı olması farklı şeylerdir. Audi A8 olarak dünyada ilkleri üretmiş olsa bile (aluminyum şase vs.) Mercedes S Serisinin önünde olmayabilir.. Ama hepimiz biliyoruz ki çok da arkasında değil.. Ve aradaki fark da marka bağlılığı, zevk ve tercihe göre kapanabilecek bi fark..
Markaya taş atma olayına gelirsek;
Şu an sadece otomotiv sektöründe değil, reklamcılıkta her sektörde bu var.. Nokia iPhone'a taş atar, Sony Samsung'a taş atar, GoodYear Continental'a taş atar vs vs.. Bu demek değildir ki Nokia ya da GoodYear kötü marka. Hepsi başarısı kabul görmüş markalar. İşin içine ayrıntı ve zevk girdiği zaman birisi diğerinden üstün kalabiliyor. Audi seviyorum ama hiç bir zaman BMW kötü demem. Ama Ford ya da Renault da kötü demem. Spesifik modellerin kıyaslanması hariç bana mantıklı gelmiyor. Keza benim kötü demem bişey de değiştirmez, hepsi sınıfında öne çıkan markalar. Audi'nin de Ford'un da Renault'un da yaptığı AR-GE'leri, aldığı ödülleri bilmeden yazıp çizmek mantıklı değil.
Bu da önceki sayfalardan bir mesajım,
Konu ile asıl alakalı olan :)
İyi sabahlar, güzel forumlar diliyorum herkese :)
hep aynı şeyleri yazıyoruz . Bi daha sorucam Cevap gelmesse bi daha muhattab olicam kimse ile
Konuda S kasası GTI ile karşılaştırıldı ...
Audi nin Lemans dizel başarılana getirildi ...
Her zaman Audi nin üstünlüğü konuşuldu ... Lemans başarılını bu kadar reklama döken Audi ve konuşulduğu kadar üstün olan Audi
Kuralları değiştirilmiş eski takımların avantajı bitirilmiş motorsporların zirvesinde niye yok ? hadi şuan yok ? Hiç bi geçmişide yok ?
Bu kadar iyisin madem , niye zirvede yoksun ?
anca reklamlarda kendi hayal dünyanda yaşa.
konun basından okursan anlaycaksın ama genede yazayım s kasaya o kadar para veriyorsam dandik bir gti beni gecmemeli diye örnek olsun diye verdim
audi lemans ralli wwrc firma olarak var ve basarılı seatlar falan
mercedes hic bir zaman kendi basına birinci olmadı mclaren amg gibi firmalar onların motorlarını geliştirdiler
auidi baska markalar olarak var motor sporlarında seat lar pist lemans ta dizeller falan
ama bunlar mercedesi kötü yapmaz
Sorduğum hiç bi soruya adam gibi cvp gelmedi 2 sayfadır tekrarlıyorum , sıkıldım laf cambazlığından ...
Audi dünyanın en iyi arabası Mercedes ten bile iyidir , GTI ları geçen bir araçtır.Sevgiler size Audi ile .
konun basından okursan anlaycaksın ama genede yazayım s kasaya o kadar para veriyorsam dandik bir gti beni gecmemeli diye örnek olsun diye verdim
Abi dedin ki o mesajında da Gti;A8'e kafa tutarsa görür sonucu gibisinden konuştun.
Ben de sana belki bu 3. ya da 4.soruşum olacak ama S350'nin performansı yetmediğine göre sen hangi A8 modelinin Gti'yla gider olarak boy ölçüşebileceğini,sahibini bir Gti'ı geçtim diye mutlu edeceğini söyler misin zahmet olmazsa?;)
Yoksa dandik bir Gti S350'yi geçebildiğine göre heralde A8 3.0 V6'yı da pekâlâ geçer bu mantıkla..
neyse ben kacar mercedes auidinin lüks segmentinde yeni a8 ile geçmiştir
bence
birde ben bmw severim :D:D
Abi dedin ki o mesajında da Gti;A8'e kafa tutarsa görür sonucu gibisinden konuştun.
Ben de sana belki bu 3. ya da 4.soruşum olacak ama S350'nin performansı yetmediğine göre sen hangi A8 modelinin Gti'yla gider olarak boy ölçüşebileceğini,sahibini bir Gti'ı geçtim diye mutlu edeceğini söyler misin zahmet olmazsa?;)
Yoksa dandik bir Gti S350'yi geçebildiğine göre heralde A8 3.0 V6'yı da pekâlâ geçer bu mantıkla..
birdaha yazıyorum arahızlanmaları ve tepkileri mercedes konforlu a8 daha atak
birdaha yazıyorum arahızlanmaları ve tepkileri mercedes konforlu a8 daha atak
Hangi A8 dedim ben de?Bunun cevabını vermek zor olmasa gerek..
S350 "şak" diye yazılıyor ama A8'in hangi versiyonu;bilen yok..
Tutturmuşsunuz bir A8 iyidir de iyidir,MB'den ataktır..İyi de hangi A8?
GokhanRS
19-01-2011, 03:58
hiç rektefiye görmeden 3 milyon km yapan audi varmı?
mercedes var da :)
hiç rektefiye görmeden 3 milyon km yapan audi varmı?
mercedes var da :)
öle deme Mercedes 3 yaptı ise audi en az 5 yapar ! Audi o GTI ları geçiyor ...
yanlışın var kahve değil viski olucaktı :D
Hangi A8 dedim ben de?Bunun cevabını vermek zor olmasa gerek..
S350 "şak" diye yazılıyor ama A8'in hangi versiyonu;bilen yok..
Tutturmuşsunuz bir A8 iyidir de iyidir,MB'den ataktır..İyi de hangi A8?
zor değil gti s350yi geciyosa 3,0-3,2fsi yada 3,0d a8ide geçer geriye 4,2fsi/tdi kalıyo :D
GokhanRS
19-01-2011, 04:06
bi gün 3 arkadaş oturuyoruz. biri sıfır laguna aldı. sene 2008. diğeri 99 model a6 aldı. lagunalı arkadaş 99 model a6 alan arkadaşa şunu sordu.
abi neden benim sıfır laguna aldığım fiyata sen 9 yaşında araba aldın?
cevap: 250 ile giderken kahvemi dökülmeden içebilmek için. sen 250 de iken kahveni içebiliyormusun dökülmeden sarsılmadan?
lagunalı arkadaş: abi 250 yapıyormu laguna diye sorsana önce :D
zor değil gti s350yi geciyosa 3,0-3,2fsi yada 3,0d a8ide geçer geriye 4,2fsi/tdi kalıyo :D
İşte o zaman da olaya direk S350 olarak bakmamak gerek.S500'ü var,600'ü var..
S,350'den ibaret değil ki..:)
audi bence yaptımı efsane yaratıyor
YouTube - Audi Quattro Sport S1 Rally Group B "Total Tribute" (http://www.youtube.com/watch?v=7AQmgeMoM0A&feature=related)
şahsi düşüncem ve çok bilinmiyenli denlemim var şimdi diceksiniz bunlar nasıl tercihler
a4 mü c serisimi deseler A4 alırım
a6 mı e serisimi deseler E serisi alırım(bide kahverengi olanını:D)
a8 mi s serisimi deseler S serisi alırım
ancak bmw mi audi deseler tercihim m3 ler dışında audi olur konfor performans olarak
audi detay olarak çok çalışan ve çoğu markadan ilerde bunu göz ardı edemezsiniz tamam mercedes kendini çoktan ispatlamış bir marka ama audi de şuanki modelleriyle boş hiç değil aksine alternatif olarak çok güçlü tercihim yalan değil lüks istiyorsam işadamı ceo vs isem S600 alır arka koltukta dünyadan ayrı oldugumu hissederdim A8 nedense aklıma gelmezdi ama dediğim gibi sadece tek model olarak değil modeller olarak ta düşünmek lazım audi yi ve quattro hiç bir zaman kolay kolay bozulmaz yolda bırakmaz:D
Reklamda en büyük hata s serisini amg ve beyaz kullanmaları olmus :D
Direk mercedes eziyor reklamda :D
redbaron
19-01-2011, 06:50
o berbat a8 tasarımını anca s klasse a çamur atarak düzeltmeye çalışmışlar, o da olmamış.s in asaletine bakın.audi kendi kazdığı çukura kendi düşmüş.
Guzel bir Mercedes reklamı olmuş :D BMW ve Mercedeste olan kendine özgü karakteristik otomobil ruhu,marka imajı dunyada bilinirlik ve popülerlik malesef audide yok.Heleki bu üst segmentte a8 hikaye olur ortayada böle komik bir reklam cıkar,audi 3 kasa önceki S kasayı bile koysaydı emınımki coğu insan yıldızı tercih edecektirki oraya beyaz son kasa AMG S koymak sıçıp üstünede sıvamaya benzemiş.Audi şahane otomobiller bunu kimse yadırgayamaz ama bence en önemli eksiği otomobil ruhu ve marka imajı...Onlarda birkaç senede şıp diye oluşmuyor.Audiye boşuna yahudi mercedesi denmiyor,marka önemi yok kalite uygun fiyata yeterli.
Yahudi Mercedes'i Citroen be Barancım :)
Kabul etmek lazım ki adamlar güzel reklam yapmış. Öyle veya böyle kendilerinden söz ettiriyorlar. Kimi S ezer diyor kimi ise acaba şu A8'in koltuğuna bir otursam mı diyor...
Mercedes'in makam aracı konusundaki geçmişi hiç bir markada zaten yok. O yüzden A8'de okları Mercedes'e çeviriyor. Hani hacker lar nasıl kendini ispatlamak için ilk Pentagon'u çökertmek isterler. Audi'de öyle yapıyor. R8 reklamında Ferrari'ye okları çeviriyor. Çünkü o da biliyor bu konuda ikon olmuş markanın kim olduğunu :)
Kısacası Audi bugün hem hızlı hem konforlu hem de zarif arabalar yapıyor. Evet her yeri power ledlere boğdular. Aracın ön kısmında ızgara ve fardan başka bir şey yok. :) Ama Reklam güzel olmuş. :)
Bu sınıfta 100 kişiye sorsalar heralde 80 kişi zaten S Klasse der. ;)
Reklamda en büyük hata s serisini amg ve beyaz kullanmaları olmus :D
Direk mercedes eziyor reklamda :D
Bende direk bunu düşündüm..
YavuzNaz
19-01-2011, 09:39
günlük audiye keyf için mercedese biniyoruz gibi bir reklam olmus :D
eski iş arkadaşım diye demiyorum ama mercedes baska bir otomobil :)
PPR engineering
19-01-2011, 09:51
mokova +500 yarışlarına giren araçların coğunda var bi şeyler ancak tock araçlada katılan çok var defalarca yerinde izledim..
Yani ordaki Mercedes dururken Audinin yanından bile geçmem.
oguzhan999
19-01-2011, 11:04
kesinlikle katılıyorum :) s bu şakaya gelmez
abi tamam eyvallah A8 de iyi araba ama hiç bir zaman S ile kıyaslanmamalı bence ki herifler gidip oraya en iyisini koymuşlar :D:D
Motorsporları ile otomobil markalarının değerini kıyaslamak bence abes oluyor. O mantıkla düşündüğümüzde Citroen yıllardır WRC'yi domine ederken Subaru ve Mitsu nal topladı. Hatta sonra çekildiler. Ama halen caddeye araba yaparak para kazanıyorlar ve ben dahil bir çok kişi STI ve EVO yu ayrı yere koyuyor. Ya da Renault, Ferrari'yi iki yıl yenerken hemde MSC Ferrari'deyken Renault ile Ferrari'nin cadde için ürettikleri araçlarda bir değişiklik mi oldu? Şimdi biri çıkıp diyebilir mi ki? Renault en iyi arabası ile önce gidip 40 sene önce üretilen 250 GTO'yu geçsin gelsin sonra konuşalım. :)
Silver arrow zamanları da çok geride kaldı. Ama Woking merkezli Mclaren her zaman Ferrari'nin ezeli rakibi oldu. Evet şasi üretimi Mclarendı ama bu firma en azından benim için hiç bir zaman tek başına mclaren olarak anılmadı. Porsche defalarca biz yol aracı üretiyoruz o yüzden pist şampiyonaları bizim için önceliktir dedi. Çünkü F1 birazda şov dünyası ve Ferrari ile o platformda boy göstermek belki de cesaretini kırıyor VW AG'nin :)
Yani her markanın belli dönemlerde motorsporlarında başarılı olması değil bence konu A8'in bugünkü gelinen noktada kendini ne kadar geliştirdiğidir.
dragstar
19-01-2011, 11:55
-------------
+1
mercedes lüks ü simgeler
bmw sportifliği
volvo sağlamlığı
audinin ne olduğu belirsiz genelde insanlar böyle düşünür hepimizin bildiği gibi
ve ben özellikle belirli bir amaca üretilmemiş herşeyden nefret ederim
Ulan s350 sini gti bulup onla deneyen adam ya antrepoza girmiştir tatmin olamayınca kendine farklı heyecanlar arıyordur, ya da babasının arabasını kaçırmıştırBu kadar da açık söylüyorum, 2 tip kullanıcıdan biridir :hehe:
zuahahahahha:D
bulusmanın bırıne babamın s320 ıle gıtmıstım HGT ile denemiştik:D
vıtesler uzun kalıyo bıraz ama genede ıyı gıdıyo:D
konunun basındakı vıdeoda beyaz mersoyu gorunce kalbım kut kut attı valla:
mal herıfler barı yeşil flan bı merso koysalarmıs.
ve bu sınıftakı bı araca audı dekı farlar hıc yakısmıyor.luks aracta antıpatık olur.
spor aracta neyse delerım gecerım parcalarım havası verıyor ama o arabaya bakan bınecek sanatcı bınecek devlet buyugu bınecek.her ne kadar onların ısınde de halkı delme parcalarma sındırme amacı olsada bunu dısa yansıtmamaları lazım:)
GTi konusunada degınırsek GTi yanda bı tarafınıda yırtsa gececem dıye arka koltuktakı Gti ın yanda yırtınışının farkında bıle olmaz:) o cızırtı nerden gelıyo bakıma gıtmedımı araba dıyo sorar sofore:D
Guzel bir Mercedes reklamı olmuş :D BMW ve Mercedeste olan kendine özgü karakteristik otomobil ruhu,marka imajı dunyada bilinirlik ve popülerlik malesef audide yok.Heleki bu üst segmentte a8 hikaye olur ortayada böle komik bir reklam cıkar,audi 3 kasa önceki S kasayı bile koysaydı emınımki coğu insan yıldızı tercih edecektirki oraya beyaz son kasa AMG S koymak sıçıp üstünede sıvamaya benzemiş.Audi şahane otomobiller bunu kimse yadırgayamaz ama bence en önemli eksiği otomobil ruhu ve marka imajı...Onlarda birkaç senede şıp diye oluşmuyor.Audiye boşuna yahudi mercedesi denmiyor,marka önemi yok kalite uygun fiyata yeterli.
İşte anlatmak istediğim;anlattığım ama saptırılan şeyin bir benzerini de siz söylemişsiniz.:)
Shadow_Dancer
19-01-2011, 13:51
Audi volkswagen'dir, seattır hatta skoda...
Mercedes ise sadece Mercedes'tir :)
ya o farlar LÜKS segmentte oyuncak gibi değil mi_? neresi güzel ve özel_? AUDİ şaşırmış
farkli bir polemik olacak belki birde buradan devam edelim :D
WpA0EHSdjm0
YouTube - Audi R8 V10 v Honda Civic Type R Mugen - autocar.co.uk (http://www.youtube.com/watch?v=WpA0EHSdjm0)
Bazen kahve içmekten daha değerli şeyler vardır :) Ben onu evimde yapıyorum, otomobil denilen şey farklı dünya.. Hissedebilmek önemli herşeyi, hani soichironun virajda koştuklarını hissetsinler dediği şey.. O kadar lüks benim gözümde tamamen para tuzağı :) Videoyla alakası yok genel olarak böyle düşünüyorum.. A85230853902 miş S 55329058932 miş falan amaann birbirinizi kırdığınıza değmez :D
Audi'de teksas gibi , bi ora bi bura saldırıyor ki büyük oldum havasında olayım :)
Anti Doğu Almanya yada Batı Almanya :) :D:D
İbrahim Erdem
19-01-2011, 15:15
O kadar tarışma olmuş okuyamadım maalesef.
Audi tamam iyi hoş güzel marka yapar mı yapar ama Mercedesin kalbimizdeki yerini almış s serisine doğrudan çatıyorsa biraz yavaş olsun bence.
audi ona buna sataşıyo sonra rezil olup çekiliyor BMW ile bilboarda olduğu gibi... Mercedes kim audi kim?
Emir_b16a
19-01-2011, 18:29
yaramaz ÇOCUK audi :)
2000 yılından itibaren üretilen Audi leri çok beğeniyorum.
Mercedes güzel sağlam arabadır ama mütahit kasa mersonun prestijini sarsıyor :D
O eve de S daha çok yakışmış
turbo&quattro
19-01-2011, 18:56
Her ne kadar audi fanatigi olsamda otomobiller vardor birde mercedes diyorum :)
Forumda bir arkadaşın imzası vardı.;
''106 porno yapar hardcore yapar ezer gömer dograr tır sokar uçak indirir parçalar içinden geçer ezer boy boy atar en az 20 boy atar.. yapar evet bunların hepsini yapar'' diye Bunu merso olarak değiştirip audiye postalamak isterdim :D
hakan308
19-01-2011, 19:54
+1
mercedes lüks ü simgeler
bmw sportifliği
volvo sağlamlığı
audinin ne olduğu belirsiz genelde insanlar böyle düşünür hepimizin bildiği gibi
ve ben özellikle belirli bir amaca üretilmemiş herşeyden nefret ederim
audide bunların hepsini halka olarak benimser hepsi birleşince anca bir audi ederler:D:D:D:D:D
Ne kolpa bir reklamdı o audinin reklamı:icon_tup:
ve sunu da eklıyeyım mercedesın w140 kasa dedıgımız 1992 - 1998 manda kasası bıle suankı A8 den cok cok daha ıyı
http://img17.imageshack.us/img17/3427/35262490.jpg (http://img17.imageshack.us/i/35262490.jpg/)
ve sunu da eklıyeyım mercedesın w140 kasa dedıgımız 1992 - 1998 manda kasası bıle suankı A8 den cok cok daha ıyı
http://img17.imageshack.us/img17/3427/35262490.jpg (http://img17.imageshack.us/i/35262490.jpg/)
Yok artık leberon ceyms.
kum verir mercedes
http://www.carsandtuning.org/wp-content/uploads/2008/03/mercedes-s-klasse-by-wald-international_2.jpg
Xenomorph
19-01-2011, 22:53
ya ralli diosun audi diyosun o zmn bende boyle cekeyım
celica gt4 varken nerdeydiler
impreza gc8 varken nerdeydiler
lancia delta varken nerdeydiler
205 ler 405 ler varken kim nerdeydi
stratos yasaklanırken kım nerdeydi
cidden okudum tüm yorumlarınıda bir kanıya vardım cok fazla transporter fılmı ızledın sen :D
a8 3.0 v6 napıcak acaba filtre egzozlu vti karsısında yada bahsettiğin gti tarzında arabalarda hadi bunlar 20 liralik :D ben 10 liralık crxle cıksam karsısına napıcak :D
valla kardeşim dinlen biraz
cemsultan
19-01-2011, 23:00
Şimdi o kadar sayfayı okumadım ama kabul edelim hepimizin aklında ya da bilinç altında bir gün mutlaka bir Mercedes alma isteği yatar, ama 25 yaşında ama 45 yaşında.
Geçenlerde 92 model 325bin km'de 75 beygirlik 200 D ile uzun yol yaptım, her ne kadar eşek olsa da, her ne kadar bakımsız olsa da, onda bile zerre lastik uğultusu yoktu, sanki araba yerden 10 cm havada gidiyordu. Dizel motor dışardan massey ferguson traktör gibi çalışsa da, kapıları kapattığın zaman içerde tık yoktu, varın gerisini siz hesap edin.
Serencebey
19-01-2011, 23:11
kum verir mercedes
http://www.carsandtuning.org/wp-content/uploads/2008/03/mercedes-s-klasse-by-wald-international_2.jpg
Wald Bodykitler stoklarımızda :D
Şaka maka bir tane yapıyoruz sımdı yakında cıkıcak piyasaya yok böyle bir araç :)
gokhandonmez
20-01-2011, 00:32
video için teşekkürler.
bu resimlerde audi nin iddası bizi seçen insanlarda bu aksesuarlar bulunmaz
peki aklıma takılan soru bunların hepsindeki insanlar hangi markayı ve hangi serisini kullanıyor.
http://i52.tinypic.com/1nz6ew.jpg
http://i52.tinypic.com/14obn8x.jpg
http://i54.tinypic.com/nfffpt.jpg
http://i54.tinypic.com/sgk4tj.jpg
Xenomorph
20-01-2011, 00:55
geçen annemi hastaneye kaldırmak zorunda kaldım ve kapının onune gelen a5ten ınen 2 gay ve 1 kızı gorunce arkadasla bayagı bı gulmustuk :)=
Audi sahipleri hepsi Harward , Oxford filan mevzunu ...
Bu fotolar gerçek mi şimdi?
Siyahlıklarından bile belli oluyor kolpa olduğu..;)
@turbo16 abim amacın ne bilmiyorum da Allah aşkına olayı farklı boyutlara taşıma artık.Anladık Audi fanısın,loverısın,kullanmışsın,beğenmişsin..
ya ralli diosun audi diyosun o zmn bende boyle cekeyım
celica gt4 varken nerdeydiler
impreza gc8 varken nerdeydiler
lancia delta varken nerdeydiler
205 ler 405 ler varken kim nerdeydi
stratos yasaklanırken kım nerdeydi
cidden okudum tüm yorumlarınıda bir kanıya vardım cok fazla transporter fılmı ızledın sen :D
a8 3.0 v6 napıcak acaba filtre egzozlu vti karsısında yada bahsettiğin gti tarzında arabalarda hadi bunlar 20 liralik :D ben 10 liralık crxle cıksam karsısına napıcak :D
valla kardeşim dinlen biraz
bunları yazarken biraz araştırmanı tavsiye ederim o yazdığın arabaların kullandıgı 4 çeker sistemini icat eden kimdi
youtube audi quattra rally yazarsan görürsün o senin yazdıgın 205 405 lerde ne kullanıldı onlardan önce kim champion du bi araştırı ver
onlar nasıl olduda bu kadar başarılı oldu yazayım auidi nin quattro yürüyenini kullanarak bakınız wikipedi
lemans kazanan takımların sıralamasına bak auidi kac kere kazanmış :)
Xenomorph
20-01-2011, 01:13
kusura bakmada mercedes f1de yok dıyenden le mansı gazteden okuyıp soyleyenden ben artık msj yazmıyorum
sana mutluluklar umarım en kısa zamanda alırsın bı audı
4 cekerı ılk audımı bulmus :D
o reklamlar vardı sanki mercedese biraz *** atmışlar yine :D
Audi 4 çekeri icat filan etmedi.
4 çekiş sistemini rallilerde kullanmak için geliştirdi ve adını da Quattro koydular.
Yakında otomobili de Audi icat etti diyeceksiniz bu gidişle..
Bu fotolar gerçek mi şimdi?
Siyahlıklarından bile belli oluyor kolpa olduğu..;)
@turbo16 abim amacın ne bilmiyorum da Allah aşkına olayı farklı boyutlara taşıma artık.Anladık Audi fanısın,loverısın,kullanmışsın,beğenmişsin..
google la audi reklam yaz görsellerde bir aratı ver
iki ben almanda bmw fanıyım daha dogrusu ben en iyisinin fanıyım
mesala benim için skyline r34 bir fenomendir motorda 2jz yi tek geçerim vs
google la audi reklam yaz görsellerde bir aratı ver
iki ben almanda bmw fanıyım daha dogrusu ben en iyisinin fanıyım
mesala benim için skyline r34 bir fenomendir motorda 2jz yi tek geçerim vs
Her görsellerde çıkana inanacaksak vay hâlimize..Doğuş Oto böyle reklamlar yapmadı.Madem bu fotolar gerçek altında ne yazıyor büyük hâlini koyun da görelim sayın abim..;)
Ne fanı olduğunuz beni de hiç mi hiç alâkadar etmiyor.
Daha gece bahsettiğiniz S350'nin yenişemediği GTI'ı tokatlayan A8'in bile hangi versiyonu olduğunu bilmiyoruz..
geçen annemi hastaneye kaldırmak zorunda kaldım ve kapının onune gelen a5ten ınen 2 gay ve 1 kızı gorunce arkadasla bayagı bı gulmustuk :)=
olabilir her insan alabilir audiyi dogrudur ama soruma cevap alamadım bu resimdeki
4 ayrı kişi veya tek kişi olsun hangi markayı alır ve hangi serisini:soru:
dragstar
20-01-2011, 01:25
bu konuda yorum yapmaya gerek yok artık son kez şunu diycem
herfirma otomobil yapmıyor yapamıyor araba yapabiliyorlar ancak
en basiti otomobil denilen şey arkadan itişdir
Her görsellerde çıkana inanacaksak vay hâlimize..Doğuş Oto'nun böyle reklamlar yapmadı.Madem bu fotolar gerçek altında ne yazıyor büyük hâlini koyun da görelim sayın abim..;)
Ne fanı olduğunuz beni de hiç mi hiç alâkadar etmiyor.
Daha gece bahsettiğiniz S350'nin yenişemediği GTI'ı tokatlayan A8'in bile hangi versiyonu olduğunu bilmiyoruz..
ya serhat konu basından beri yazıyorsun ama anlamıyorsun okumuyorsun gti typer bmw 328 farketmez
ben ne yazıyorum sen ne anlıyorsun
s serisine para veriyorsam beni her sekilde doyurmalı
kullandıgım 4.2 quattro idi
Almanların bir sözü vardır. Almanyada otomobil 2 kentten çıkar. Biri Stuttgart diğeri Bavyera. Alman tanıdığı veya alamancı akrabası olan varsa sorsun:)
overblack
20-01-2011, 01:36
bunları yazarken biraz araştırmanı tavsiye ederim o yazdığın arabaların kullandıgı 4 çeker sistemini icat eden kimdi
youtube audi quattra rally yazarsan görürsün o senin yazdıgın 205 405 lerde ne kullanıldı onlardan önce kim champion du bi araştırı ver
onlar nasıl olduda bu kadar başarılı oldu yazayım auidi nin quattro yürüyenini kullanarak bakınız wikipedi
lemans kazanan takımların sıralamasına bak auidi kac kere kazanmış :)
lancia,peco,mg metro,toyota asla audi yürüyeni kullanmadılar.bu markalar 4 çekerlerini çıkardıklarındada audi ancak 5. oldu. bkz.1986 sezonu.lancianın üzerinde seramik pistonlu bir makina vardıki audi o zamana kadar seramik malzemeyi ancak yemek tabaklarında kullanılır sanıyordu ;) rallinin efsanesi lancia ve peugeot'dur .audiyi filan bilmediği işlere karıştırma.
ya serhat konu basından beri yazıyorsun ama anlamıyorsun okumuyorsun gti typer bmw 328 farketmez
ben ne yazıyorum sen ne anlıyorsun
s serisine para veriyorsam beni her sekilde doyurmalı
kullandıgım 4.2 quattro idi
Heh abi bunu söyle işte.Konu başından beri okumamazlık etmedim;aksine her mesajı da okudum..;)
A8 4.2 W12'yse kullandığın araç o zaman S350,Gti'a bile geçiliyor deme.Çünkü arada bariz motor farkı var ve bu farktan ötürü oluşan gidişi de kıyaslaman yanlış.S Serisi diye S350'nin uçup gidecek hâli yok heralde.S350'nin dengi A8 3.7 V6'dır.
Pekâlâ A8'in 3.7'si de geçilecekti o hâlde Gti'a ara hızlanmalarda sizin mantığınızla.O zaman A8'e verdiğiniz paranın da karşılığını alamayacaktınız Gti'a geçildi;beni her yönden doyurmadı diye..
Yani burada siz kendiniz başlattınız bunu S350'den yola çıkarak.Ama birşeyi ısrarla atladınız;onu da anca şimdi söylediniz.A8 4.2 W12'ymiş kullandığınız araç;ee bırakın da gideri S350'den de,Gti'dan da iyi olsun.
S500 hatta S600'e de umarım binersiniz ve S'in sadece S350'den ibaret olmadığını anlarsınız.
Heh abi bunu söyle işte.Konu başından beri okumamazlık etmedim;aksine her mesajı da okudum..;)
A8 4.2 W12'yse kullandığın araç o zaman S350,Gti'a bile geçiliyor deme.Çünkü arada bariz motor farkı var ve bu farktan ötürü oluşan gidişi de kıyaslaman yanlış.S Serisi diye S350'nin uçup gidecek hâli yok heralde.S350'nin dengi A8 3.7 V6'dır.
Pekâlâ A8'in 3.7'si de geçilecekti o hâlde Gti'a ara hızlanmalarda sizin mantığınızla.O zaman A8'e verdiğiniz paranın da karşılığını alamayacaktınız Gti'a geçildi;beni her yönden doyurmadı diye..
Yani burada siz kendiniz başlattınız bunu S350'den yola çıkarak.Ama birşeyi ısrarla atladınız;onu da anca şimdi söylediniz.A8 4.2 W12'ymiş kullandığınız araç;ee bırakın da gideri S350'den de,Gti'dan da iyi olsun.
S500 hatta S600'e de umarım binersiniz ve S'in sadece S350'den ibaret olmadığını anlarsınız.
O değilde S8, S65 AMG BI-Turbo kadar gidebiliyor muymuş bunuda sorarmısın arkadaşa:)
Audi A3 le türkiyede duyuldu ve bu kadar tanındı. Daha öncesi hiç bir zaman olmadı. Çoğu kişi adını bile anmazdı kaldı ki Mercedes ve BMW nin yanında adı geçmezdi bile.
Şimdi ne olduysa Audi 4 çekeri yaratan marka oldu. Audi Le Mans fatihi, Ralli şampiyonu oldu.
Vay be.
Dipnot: Audinin bence en güzel yanı alınabilirlikte ne Quatro'sudur. Ne tipi nede sürüş keyfidir. En güzel özelliği Bang&Olufsen ses sistemi dilenirse içinde gelmesidir. Kaldı ki audi iç hacmi bu ses sistemini bile desteklemiyor. Eşeğe taksan muhteşem ses çıkartacak Bang&Olufsen A5'in saçma sapan dizayn edilen iç hacminde tıkırtı ve çızırtıdan başka bişey çıkarmıyor.
lancia,peco,mg metro,toyota asla audi yürüyeni kullanmadılar.bu markalar 4 çekerlerini çıkardıklarındada audi ancak 5. oldu. bkz.1986 sezonu.lancianın üzerinde seramik pistonlu bir makina vardıki audi o zamana kadar seramik malzemeyi ancak yemek tabaklarında kullanılır sanıyordu ;) rallinin efsanesi lancia ve peugeot'dur .audiyi filan bilmediği işlere karıştırma.
ben efsanelerine bi sey demedim zaten 4 çekeri rally audi soktu haksız rekabetten dolayı yeni bir grup açıldı peugot ilk ondan görüp aldı
AMG (Aufrecht Melcher Großaspach), Hans-Werner Aufrecht ve Erhard Melcher tarafından 1967 yılında
...Tümünü okumak için linke tıklayınız.Almanya nın
Almanya Orta Avrupa'da Kuzey Denizi ile Alpler arasında uzanan bir devlet. Doğusunda Çekoslovakya ve Polonya; güneyinde Avusturya, İsviçre; batısında Fransa, Hollanda, Belçika ve Lüksemburg; kuzeyinde Danimarka ve Kuzey Denizi yer alır. Almanya, birisi Baltık Denizinde, diğeri Kuzey Denizinde iki adaya sahiptir. Baltık Denizindeki Fehmarn Adası 185 km2, kuzeyinde bulunan Sylt Adası ise 99 kilometrekaredir.
...Tümünü okumak için linke tıklayınız.Stuttgart şehrindeki Großaspach kasabasında kurulmuş bir
Stuttgart Almanya'nın altıncı büyük şehri, Baden-Württemberg eyaletinin başkenti ve en büyük belediyesi, Stuttgart vilayetinin (Regierungsbezirk) merkezidir. Nüfusu 590 774'tür (1.7.2005). Neckar nehri Stuttgart ile 1905'te birleşmiş Bad Cannstadt semtinden geçiyor. Orada bir kaplıca var. Stuttgart Alman büyükşehirlerinin en dağlısıdır.
...Tümünü okumak için linke tıklayınız.modifiye şirketidir. "AMG" bir kısaltma olup; kurucularının soyadları ve bulundukları kasabanın baş harflerinin birleşmesiyle meydana gelmiştir. "AMG; Hans Werner Aufrecht - Eberhard Melcher - Großaspach"
AMG kuruluş yıllarının başında, yarış motorlarının test ve dizayn odaklı çalışıyordu. Sonradan büyüme kararı alarak; ısmarlama araç siparişi ve standart mercedes marka otomobillere odaklanmıştır. 1999 yılında Mercedes firması bünyesine katılarak Mercedes'in resmi modifiye şirketi haline gelmiştir. AMG firması araç üretmez. Varolan Mercedes marka araçtan en iyi derecede verim alınması için aracın gerek iç aksamıyla gerekse dış aksamı olan şasesinde modifikasyonlara giderek, varolan aracın ekstrem bir yapıya kavuşmasını sağlar.AMG firması tarafından dokunulmuş araçlara sertifika verilir. Bu sertifika AMG tesislerinde üretilen her motorun silindir kapağı üzerine yapıştırılır ve bu yapıştırılan sertifika kesinlikle yerinden sökülemez. Taklidi üretilemez çünkü her sertifika üzerinde "özel" bir seri numarası bulunur ve bu seri numarası aracın belirli yerlerinde tekrar edilir.
AMG (Aufrecht Melcher Großaspach), Hans-Werner Aufrecht ve Erhard Melcher tarafından 1967 yılında
...Tümünü okumak için linke tıklayınız.Almanya nın
Almanya Orta Avrupa'da Kuzey Denizi ile Alpler arasında uzanan bir devlet. Doğusunda Çekoslovakya ve Polonya; güneyinde Avusturya, İsviçre; batısında Fransa, Hollanda, Belçika ve Lüksemburg; kuzeyinde Danimarka ve Kuzey Denizi yer alır. Almanya, birisi Baltık Denizinde, diğeri Kuzey Denizinde iki adaya sahiptir. Baltık Denizindeki Fehmarn Adası 185 km2, kuzeyinde bulunan Sylt Adası ise 99 kilometrekaredir.
...Tümünü okumak için linke tıklayınız.Stuttgart şehrindeki Großaspach kasabasında kurulmuş bir
Stuttgart Almanya'nın altıncı büyük şehri, Baden-Württemberg eyaletinin başkenti ve en büyük belediyesi, Stuttgart vilayetinin (Regierungsbezirk) merkezidir. Nüfusu 590 774'tür (1.7.2005). Neckar nehri Stuttgart ile 1905'te birleşmiş Bad Cannstadt semtinden geçiyor. Orada bir kaplıca var. Stuttgart Alman büyükşehirlerinin en dağlısıdır.
...Tümünü okumak için linke tıklayınız.modifiye şirketidir. "AMG" bir kısaltma olup; kurucularının soyadları ve bulundukları kasabanın baş harflerinin birleşmesiyle meydana gelmiştir. "AMG; Hans Werner Aufrecht - Eberhard Melcher - Großaspach"
AMG kuruluş yıllarının başında, yarış motorlarının test ve dizayn odaklı çalışıyordu. Sonradan büyüme kararı alarak; ısmarlama araç siparişi ve standart mercedes marka otomobillere odaklanmıştır. 1999 yılında Mercedes firması bünyesine katılarak Mercedes'in resmi modifiye şirketi haline gelmiştir. AMG firması araç üretmez. Varolan Mercedes marka araçtan en iyi derecede verim alınması için aracın gerek iç aksamıyla gerekse dış aksamı olan şasesinde modifikasyonlara giderek, varolan aracın ekstrem bir yapıya kavuşmasını sağlar.AMG firması tarafından dokunulmuş araçlara sertifika verilir. Bu sertifika AMG tesislerinde üretilen her motorun silindir kapağı üzerine yapıştırılır ve bu yapıştırılan sertifika kesinlikle yerinden sökülemez. Taklidi üretilemez çünkü her sertifika üzerinde "özel" bir seri numarası bulunur ve bu seri numarası aracın belirli yerlerinde tekrar edilir.
Eeee panpa. Yani?
dersimiz Amg nedir öğrendiysek m'e s'e geçelim :D
O değilde S8, S65 AMG BI-Turbo kadar gidebiliyor muymuş bunuda sorarmısın arkadaşa:)
Audi A3 le türkiyede duyuldu ve bu kadar tanındı. Daha öncesi hiç bir zaman olmadı. Çoğu kişi adını bile anmazdı kaldı ki Mercedes ve BMW nin yanında adı geçmezdi bile.
Şimdi ne olduysa Audi 4 çekeri yaratan marka oldu. Audi Le Mans fatihi, Ralli şampiyonu oldu.
Vay be.
Dipnot: Audinin bence en güzel yanı alınabilirlikte ne Quatro'sudur. Ne tipi nede sürüş keyfidir. En güzel özelliği Bang&Olufsen ses sistemi dilenirse içinde gelmesidir. Kaldı ki audi iç hacmi bu ses sistemini bile desteklemiyor. Eşeğe taksan muhteşem ses çıkartacak Bang&Olufsen A5'in saçma sapan dizayn edilen iç hacminde tıkırtı ve çızırtıdan başka bişey çıkarmıyor.
standart bir a8 ile daha sonra 500cc daha fazla ve mod.lanmış mercedes mükemmel karşılatırma
kişisel fikrim amg firması mercedesin ayıbıdır
mercedes sen arabayı yapıyorsun ama tam beceremiyorsun bide ben elden gecireyim gibi birseydir(görsellik hariç)
overblack
20-01-2011, 01:55
ben efsanelerine bi sey demedim zaten 4 çekeri rally audi soktu haksız rekabetten dolayı yeni bir grup açıldı peugot ilk ondan görüp aldı
neden peco ondan görüp alsın 4*4 gizli saklı bişi değilki 1950'den beri seri üretim taşıtlarda kullanılan birşey.neyse ya uzatmaya gerek yok.audi iyidir güzeldir ama ben hiç 60-70 model audi göremiyorum sokakta mercedesler ise yığınla var halada sorunsuz yürüyorlar.demekki audiye veridğin paranın karşılığını 10-15 yıl mercedes'e verdiğin paranın karşılığını 50-60 yıl alabiliyorsun.sen audi al.ben mercedes alcam.
standart bir a8 ile daha sonra 500cc daha fazla ve mod.lanmış mercedes mükemmel karşılatırma
mercedes sen arabayı yapıyorsun ama tam beceremiyorsun bide ben elden gecireyim gibi birseydir(görsellik hariç)
S8 diyorum. S8 standart bir A8 midir. Senin audi bilgin bu mu gardaş? Yöri git derler adama. Sen biraz daha ders çalış öyle gel.
Ayrıca AMG Mercedesin malıdır. O zaman Audi de VW'nin bir ayıbıdır bence. Adamlar AMG yi almışlar kendilerine simge haline getirmişler. Yahu ne biçim yorumlar bunlar. Sana tavsiyem otomobil olayını bırak bence sen hiç kafa yorma. Senlik bi olay değil bu.
http://rtrinidad.com/images/owls/orly.jpg
dersimiz Amg nedir öğrendiysek m'e s'e geçelim :D
ögrenmek güzeldir;)
overblack
20-01-2011, 01:57
http://rtrinidad.com/images/owls/orly.jpg
valla bencede mugen hondanın ayıbıdır rezil köpekler :D :D ahahaha
valla yorumlara bısı dıyemıcem.fanatık olmak yada antı-fanatık olup sevmedıgın bır markayı karalamak hos degıl.bu sozum hem audı sevenlere hem merso sevenlere hemde bu 2 markayı karsılıklı atısarak karalamaya calısanlara.bos bos uzamıs yorumlar cok gereksız karsılastırmalara gırılmıs bence konu amacından baya baya sapmıs.acaıp acaıp yorum yapanlar bılmıyorum farkındamı ama topıgın konusu a8 reklamı.barı karsılastıracaksanız sadece reklamda gorunen 2 aracı karsılastırın.bu arada bencede bu reklam olmamıs :) dıger arkadaslarında dedıgı gıbı o kapıdakı beyaz merso barız sekılde audıden guzel gorunuyor :)
S8 diyorum. S8 standart bir A8 midir. Senin audi bilgin bu mu gardaş? Yöri git derler adama. Sen biraz daha ders çalış öyle gel.
Ayrıca AMG Mercedesin malıdır. O zaman Audi de VW'nin bir ayıbıdır bence. Adamlar AMG yi almışlar kendilerine simge haline getirmişler. Yahu ne biçim yorumlar bunlar. Sana tavsiyem otomobil olayını bırak bence sen hiç kafa yorma. Senlik bi olay değil bu.
pardon atlamısım s8 oldugunu
Şimdi ne olduysa Audi 4 çekeri yaratan marka oldu.
Abi ona hiç girmiyorum.Yakında otomobili icat ettiler derseler şaşırmam şu saatten sonra.Kaldı ki bir 4x4'ü sunan firma Audi değil.Bugün Subaru'ların hepsi de standart simetrik 4çeker.Fiat'ın 4x4 Panda'sı bile testte Range Rover'ın çıkamadığı yere çıkmıştı.Yani her firmada var 4çeker sistem ve aşağı yukarı hepsininki de gayet başarılı çalışıyor.
Bir de Gümüş Ok'ları küçümsüyorlardı dün gece.Onlar yarışıp;dereceler elde ederken daha önceki sayfalarda da yazdığım gibi Audi daha Audi değildi.Daha doğrusu "Auto Union" olmak için Horch,DKW,Wanderer şirketlerinin birleşmesiyle uğraşıyorlardı heralde..
amg boşuna debeleniyo yada m bosuna cırpınıyo senelerdir büyük terbiyesizlik içindeler senelerdir demek :D cıx cıx ayıp yakıstıramadım hiç
valla bencede mugen hondanın ayıbıdır rezil köpekler :D :D ahahaha
jcw mininin ayıbıdr sti subarunun ayıbıdır mtechnik bmwnin ayıbıdır boyle uzar gider :D
hatta brabus var terbiyesizin onde gideni....
amg boşuna debeleniyo yada m bosuna cırpınıyo senelerdir büyük terbiyesizlik içindeler senelerdir demek :D cıx cıx ayıp yakıstıramadım hiç
Evet haklısın AMG ve M terbiyesizlikten başka bir şey değildir. Bunu yapanlar insan olamaz!
jcw mininin ayıbıdr sti subarunun ayıbıdır mtechnik bmwnin ayıbıdır boyle uzar gider :D
hangisi kullandışı marka tarafından satın alınmıstır:soru:
overblack
20-01-2011, 02:04
herkes birinin ayıbı da bu audinin hiç ayıbı yokmu beyler? jsv felammı bunun partneri :D :D açık hava filtresi 10 beygir hemide en pervanelisinden :D
AMG firması Mercedes in ayıbımı ? ilk başta olayı anlamak lazım. Mercedes in kendi bünyesine kattığı yazıyor istese amg ismini koymadan düz adıyla çıkarır.Olay tamamen pazarlama stratejisi.
Audi nasıl spor modellerine Quatro sline cart curt koyuyorsa Mercedes de Mercedes GTI yazmıyor AMG olarak çıkarıyor.
+ Sadece gelişim için böyle biüyük bir departmanın olmasıda Mercedes in büyüklüğünü gösteriyor
http://www.meydansozluk.com/gorsel-buyuk/30076/olu+taklidi+yapin+gider+beyler