Orijinalini görmek için tıklayınız : yeni seat ıbıza cupra ?
ersin_srndg
12-12-2010, 14:42
Arkadaşlar bir süredir yeni bir araç alma düşüncesindeyim biraz araştırdım ve yeni ıbıza cupra 1.4 lt lik 180hp cift turbolu motoru ve dsg şanzımanıyla ilgimi çok çekti.
Sizlerinde görüşlerini almak isterim sizce fiyatına deyicek bir arabamı ? Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
http://img3.imageshack.us/img3/9941/977ibizacupra20101.jpg (http://img3.imageshack.us/i/977ibizacupra20101.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
ocean0636
12-12-2010, 14:45
45-46 lira civarı sanırsam, bence fiyatına göre gayet alınabilir bir araç.
Boost Up
12-12-2010, 14:46
Çift turbo mu Ibiza Cupra lar?
ersin_srndg
12-12-2010, 14:47
Çift turbo mu Ibiza Cupra lar?
evet şaşırtıcı ama öyleymiş :)
Boost Up
12-12-2010, 14:49
Biz de bi arkadaşıma Bocanegra alcaktık ama arada kaldık çift turbo olduğunu bilmiyordum. DSG ama, ciddi derecede yüksek torku kaldırmayacaktır..
DoDo_hamann
12-12-2010, 14:51
Çift turbo değil supercharger+turbocharger, bilindik 1.4 tsi motorun geliştirilmiş bir versiyonu.
ersin_srndg
12-12-2010, 14:56
Çift turbo değil supercharger+turbocharger, bilindik 1.4 tsi motorun geliştirilmiş bir versiyonu.
peki olayı nedir yeterlilik açısından nasıldır bilgi verebilirsen sevinirim.
Bocanegra cok güzel bir arac ya dsg dayanıklılıgı bilmiyorum ama tasarım motor değerileri olarak cok güzel bir arac :)
Cupra ve bocanegra arasında bilinmeyen farkları yazim ben çok karıştırılıyor.. Cuprada bocanegraya ekstra olarak 18 jant ve açılır cam tavan var.. Bocanegranin jantlari 17 inç on tampon ve ızgara cevresi piano black.. Stoplari biraz daha farklı.. Bocanegranin koltuk dikişleri kırmızı cupranin koltuk dikişleri beyaz..
Motor olarak bana çok anlamsız geliyor 1.4 tsi motorlar.. Yani sc ve tc ile çok canlı bı motor olacaktır elbet ama yükleme gibi bi düşünce akla girdiğinde 1.4 lt hacim belli bı yere kadar izin verebilir anca.. Dsg sanzimanda belli bir zaman sonra vites geçişlerinde ses yapıyormuş.. Biraz yuklenincede bence daha kemikli olacaktır vites geçişleri ve daha fazla hissettirecektir..
Fiyata göre alınacak mantıklı araçlar içerisinde.. Cupra donanımı daha güzel olmasına rağmen bocanegradan ucuz.. Cam tavanli 18 inç jantli cupra 45000 tl iken cam tavan olmayan 17 jantli bocanegra 47000 tl..
Başka bı soru olursa seve seve cevaplarım ;)
peki olayı nedir yeterlilik açısından nasıldır bilgi verebilirsen sevinirim.
İyi bir yazılım iyi bir markanın cooleri komple egzoz downpipe falan derken 250 hpleri goruverirsiniz bir anda.. Ama sanziman ciddi hissettirir bunu orası kesin
ersin_srndg
12-12-2010, 15:33
Cupra ve bocanegra arasında bilinmeyen farkları yazim ben çok karıştırılıyor.. Cuprada bocanegraya ekstra olarak 18 jant ve açılır cam tavan var.. Bocanegranin jantlari 17 inç on tampon ve ızgara cevresi piano black.. Stoplari biraz daha farklı.. Bocanegranin koltuk dikişleri kırmızı cupranin koltuk dikişleri beyaz..
Motor olarak bana çok anlamsız geliyor 1.4 tsi motorlar.. Yani sc ve tc ile çok canlı bı motor olacaktır elbet ama yükleme gibi bi düşünce akla girdiğinde 1.4 lt hacim belli bı yere kadar izin verebilir anca.. Dsg sanzimanda belli bir zaman sonra vites geçişlerinde ses yapıyormuş.. Biraz yuklenincede bence daha kemikli olacaktır vites geçişleri ve daha fazla hissettirecektir..
Fiyata göre alınacak mantıklı araçlar içerisinde.. Cupra donanımı daha güzel olmasına rağmen bocanegradan ucuz.. Cam tavanli 18 inç jantli cupra 45000 tl iken cam tavan olmayan 17 jantli bocanegra 47000 tl..
Başka bı soru olursa seve seve cevaplarım ;)
çok teşekkürler.:)
ersin_srndg
12-12-2010, 15:37
İyi bir yazılım iyi bir markanın cooleri komple egzoz downpipe falan derken 250 hpleri goruverirsiniz bir anda.. Ama sanziman ciddi hissettirir bunu orası kesin
yüklemeyi pek düşünmüyorum eşimle ortak kullanıcam.bu sebepten birazda cazip geldi bana.
dou cupra 18 jant degıl ayrıca cam tavan da opsıyonel standart degıl.Cupra da 17 boca da 17 jant kullanıyor.Kozmetık olarak dedıgın gıbı pıano black koltuklardakı yazılar fln var fark olarak ve stopları da aynı b fark yok
DoDo_hamann
12-12-2010, 15:53
Şu an piyasada fiyatına göre alabileceğiniz en iyi arabaların başında geliyor, özellikle yakıt/performans açısından çok tatminkar.
Cupra alınır, piano black tampon için fazla para verip bocanegra almak pek mantıklı değil ;)
Yazılımlada baya bir hızlanır ama ilerisi için dsg uygun değil, yinede az yakar, çok gider.
Boost Up
12-12-2010, 15:53
Birde Bocanegrada cam tavanın sadece arka kısmı açılıyor, normal Cuprada da durum aynıdır değil mi?
Birde Bocanegrada cam tavanın sadece arka kısmı açılıyor, normal Cuprada da durum aynıdır değil mi?
yenı cam tavanların hepsınde aynı durum var sadece arka taraf 2-3 parmak yukarı kalkıyor
Boost Up
12-12-2010, 15:59
Teşekkür ederim:).
S.Özeren
12-12-2010, 15:59
ben olsam bocanegra alırım ..
Cupra cok daha guzel ve mantikli bir arac ;) Yuklemek icin degil ama zevkle binmek icin
Boca'nin jant ve koltuklari kotu bence Cupra'ninkiler daha alimli duruyor, on tampon zaten rezalet
Boost Up
12-12-2010, 16:05
Tarık bordosu güzel duruyor vallahi:) Her an alabiliriz:D.
ersin_srndg
12-12-2010, 16:15
Cupra cok daha guzel ve mantikli bir arac ;) Yuklemek icin degil ama zevkle binmek icin
Boca'nin jant ve koltuklari kotu bence Cupra'ninkiler daha alimli duruyor, on tampon zaten rezalet
güzel tespit :icon_tup:
bizim okulda 2-3 tane cupra 1 tane de bocanegra var görüyorum sık sık .. ben olsam kesinlikle cuprasını alırdım ..
ayrıca 1.4 tsi ve çift turbo .. turbo + sc değil ..
bakınız resmi sitesi ;
http://i164.photobucket.com/albums/u34/byarfy/resm.jpg
Araba cıft turbo flan degıl,Vw artık SC de olsa Turbo da olsa yaptıgın ısın sonuna T koyuyor.Aynı durum cıft Sc lı yenı s4 te de mevcut.Sıtedekı tamamen cevırı ozurlulugu.Sc+turbo araba,kaput altına bakın
Araba cıft turbo flan degıl,Vw artık SC de olsa Turbo da olsa yaptıgın ısın sonuna T koyuyor.Aynı durum cıft Sc lı yenı s4 te de mevcut.Sıtedekı tamamen cevırı ozurlulugu.Sc+turbo araba,kaput altına bakın
dorudur muhtemelen.. motora hic bakmadim konusu gecince siteye bakmistim smdi sen boyle diyincede ing. sitesine baktim orda twincharge yazio ..
ss i telefondan aldim nsl goruncek bilmiyorum kusura bakmayin ..
http://i164.photobucket.com/albums/u34/byarfy/7e48608a.jpg
Juggernaut
12-12-2010, 18:07
Nasıl bir siteyse bu seat Türkiye twin charger arabaya çift turbo,son hızı 225km olan arabaya 255km yazıyorlar.
Fiyatına göre iyi bir araba alıp binilebilir.
twin charger turbo + sc anlamına geliyor zaten.. ulan bu çevirmenlere para veriyorlar bir de.. biz boşuna ing okuyoruz :D
DoDo_hamann
12-12-2010, 22:44
bizim okulda 2-3 tane cupra 1 tane de bocanegra var görüyorum sık sık .. ben olsam kesinlikle cuprasını alırdım ..
ayrıca 1.4 tsi ve çift turbo .. turbo + sc değil .. [/IMG]
Bilmediğim şey hakkında yazmam, bilmiyosam okurum öğrenirim, çift turbo tsi üretim bi motor yok, her gün mıncıkladığımız tsi motor işte bu araçtakide.yazını editlede insanlar yanlış bilgi edinmesinler:)
Bilmediğim şey hakkında yazmam, bilmiyosam okurum öğrenirim, çift turbo tsi üretim bi motor yok, her gün mıncıkladığımız tsi motor işte bu araçtakide.yazını editlede insanlar yanlış bilgi edinmesinler:)
eksini idda etmedik işte bizde .. bilmediğimizden ziyade yanlış bildiğimizi gene kendimiz bakarak öğrendik kendimiz düzelttik yanlış olan ne ?
Bildigim kadariyla kisitli sayida uretilecek ve ozel olacak.Alan ozel bir arabaya sahip olacak.Ben olsam Bocanegra alirim,aklima girmis durumda.
Xenomorph
12-12-2010, 23:44
ınternette cevremde vs o kadar dsg ıle ılgılı problemler duyarken dsg sanzıman almak bana gore mantıksızlık
sahsen manuel olsa superdı ama ben dsg alıp ıhale almam sahsen basıma :)
sorunsuz dsg kullananlar olabılır ama sorunlularda pek cok bende rısk almam (dsg sahıplerı kızmasın)
ınternette cevremde vs o kadar dsg ıle ılgılı problemler duyarken dsg sanzıman almak bana gore mantıksızlık
sahsen manuel olsa superdı ama ben dsg alıp ıhale almam sahsen basıma :)
sorunsuz dsg kullananlar olabılır ama sorunlularda pek cok bende rısk almam (dsg sahıplerı kızmasın)
bu denilen belirli gücü aşınca oluyor genelde.. stockta sorun şansı çok düşük
Stock surenin problem yasayacagini zannetmiyorum.Ama yukleyen sadece DSG'de degil,her sanzimanda problem yasiyor.Sadece filtre ve egzoz problem cikartmaz bence.
Xenomorph
13-12-2010, 00:03
tsi makina olucak 180 ps olucak chiplenmicek :) yapmayın allah aşkına kaşıntıdan yara olur adamın bı yerı :D
tsi makina olucak 180 ps olucak chiplenmicek :) yapmayın allah aşkına kaşıntıdan yara olur adamın bı yerı :D
katılıyorum :cool::cool:
slowmotion
13-12-2010, 00:30
Dostum yerinde olsam polo gti bakardim. fiyat seviyesi denk gibi duruyor
leader_T
13-12-2010, 01:04
DSG şanzıman hakkında aklım iyice karıştı :soru:
şimdi anladığım kadarıyla eğer araç orjinal kalırsa DSG de bir problem çıkmıyor. ancak işlem yapılınca DSG problem çıkartabiliyor. bu doğrumudur? :soru:
bildiğim kadarıyla DSG şanzıman yüksek torka dayanıklı değil yanlış mı biliyorum??:soru:
DoDo_hamann
13-12-2010, 07:41
eksini idda etmedik işte bizde .. bilmediğimizden ziyade yanlış bildiğimizi gene kendimiz bakarak öğrendik kendimiz düzelttik yanlış olan ne ?
yanlış demedikki editle dedim sadece bunda yanlış olan ne?sen öğrendin başkaları yanlış öğrenmesin diye.
RottingChrist
13-12-2010, 08:09
bir keresinde kafa tutmak gibi bir cahillik yaptım ve sonuç rüyalarıma girecek kadar kötüydü benim için :D eve gittiğimde gecenin yarısında seat ın web sitesine nasıl girdiğimi hatırlamıyorum çift turbo olduğunu orda okumuştum.
GokhanE.
14-12-2010, 20:52
Benzer tsi motora sahip sciricco neden dusunmuyorsunuz?fiyatinin 47 nin cok uzerinde oldugunu sanmiyorum
Benzer tsi motora sahip sciricco neden dusunmuyorsunuz?fiyatinin 47 nin cok uzerinde oldugunu sanmiyorum
1.4 tsi 160 hp olanlar 28.600 euro + 744 TL den başlıyor .. ki bu başlangıç fiyatı :)
fiyat olarak çok fark var aralarında malesef
GokhanE.
15-12-2010, 11:15
1.4 tsi 160 hp olanlar 28.600 euro + 744 TL den başlıyor .. ki bu başlangıç fiyatı :)
fiyat olarak çok fark var aralarında malesef
Bir arkadasim 122lik manuelini 48-49 gibi bir fiyata aldi,sahsen 122ligni tercih etmem ama 2.el kilometresiz bir 160 lik dusunulebilir..