Orijinalini görmek için tıklayınız : iPhone & iPad & iOS Hakkında Herşey ( sorular & sorunlar )
B.cihangir
06-10-2013, 11:54
Benım dusuncem su kı 3-4 ay once beta surumunu ındırmıstım acaba dıyorum onun kullanımımı bıttı?
Baska ne olabılır bu konuda yardımcı olursanız sevınırım suan ınternetten ıos 7.0.2 yı ındırıyorum ,bundan sonra ızleyecegım yol nedir?
sorun su kı pc telefonu gormuyor nasıl yapcam bu yuklemeyı bundan sonra ıtunes gormuyor kı
aynı sorun bende de var bizim ios7 betanın zamanı doldu o yüzden hepimizin telefonları patladı :D
bu ıos 7 den cektıgım kadar hıc bırseyden cekmedım bu nedır ya
B.cihangir
06-10-2013, 12:11
Benım dusuncem su kı 3-4 ay once beta surumunu ındırmıstım acaba dıyorum onun kullanımımı bıttı?
Baska ne olabılır bu konuda yardımcı olursanız sevınırım suan ınternetten ıos 7.0.2 yı ındırıyorum ,bundan sonra ızleyecegım yol nedir?
sorun su kı pc telefonu gormuyor nasıl yapcam bu yuklemeyı bundan sonra ıtunes gormuyor kı
telefonu dfu moda alıcaksın ondan sonra ios 7.0.2 yi kuracaksın.Telefonu görmüyorsada başka bir bilgisayardan deniyeceksin
telefonu dfu moda alıcaksın ondan sonra ios 7.0.2 yi kuracaksın.Telefonu görmüyorsada başka bir bilgisayardan deniyeceksin
dfu moduna nasıl alcaz bunu:) bı de ıcındekı bılgıler gıder mı???
B.cihangir
06-10-2013, 12:18
dfu moduna nasıl alcaz bunu:) bı de ıcındekı bılgıler gıder mı???
içindeki bilgilerin durması lazım ama garanti veremem dfu mod işini bende bi saattir deniyorum yapamadım ama anlatayım kısaca
Cihazımızı açma / kapama butonuna basılı tutarak kapalı konuma getirelim.
İki saniye açma / kapama tuşuna basarak cihazı uyandıralım.
Hızlıca, açma / kapama butonu ile home (menü) tuşuna 10 saniye basılı tutalım.
Açma / kapama tuşundan elimizi çekelim ama menü tuşuna basmaya devam edelim.
10 saniye daha bekleyelim.
siyah bi ekran gelicek kapalı gibi telefon
B.cihangir
06-10-2013, 12:21
içindeki bilgilerin durması lazım ama garanti veremem dfu mod işini bende bi saattir deniyorum yapamadım ama anlatayım kısaca
Cihazımızı açma / kapama butonuna basılı tutarak kapalı konuma getirelim.
İki saniye açma / kapama tuşuna basarak cihazı uyandıralım.
Hızlıca, açma / kapama butonu ile home (menü) tuşuna 10 saniye basılı tutalım.
Açma / kapama tuşundan elimizi çekelim ama menü tuşuna basmaya devam edelim.
10 saniye daha bekleyelim.
siyah bi ekran gelicek kapalı gibi telefon
iphone nasıl dfu moda alınır.flv - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=vrAbrjMrmb0) bu video ya da bakabilirsin dfu mod için
denedım de olmuyor bırseyı yanlıs mı yapıyorum acaba?
B.cihangir
06-10-2013, 12:34
denedım de olmuyor bırseyı yanlıs mı yapıyorum acaba?
telefonu görüyormu bilgisayar?
goruyor ama
http://img163.imageshack.us/img163/7686/x9hp.png (http://imageshack.us/photo/my-images/163/x9hp.png/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
hata verıyor
B.cihangir
06-10-2013, 12:43
goruyor ama
http://img163.imageshack.us/img163/7686/x9hp.png (http://imageshack.us/photo/my-images/163/x9hp.png/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
hata verıyor
bende de aynı şey oldu birde diğer versiyonunu indiriyorum onunla deniyecem eğer olursa haber veririm
hocam buldum sanırım orada da ıphone a gerıyukle varya shıft tusuna basarak yaparsan oluyor
B.cihangir
06-10-2013, 12:48
hocam buldum sanırım orada da ıphone a gerıyukle varya shıft tusuna basarak yaparsan oluyor
denedim ama olmadı şimdi itunes'u güncelliyorum bakalım ne olcak
bende ıtunesı guncellıyorum suan yoksa yedeklemeyı gormuyor kafayıyıycem
suan ıtunesı guncelledım en son yedeklemeyı kuruyorum ıns eskısı gıbı olacak
turbo&quattro
06-10-2013, 14:54
Ios7 de mailleri okumadan silemiyormuyuz? Onceden mailin ustundeyken saga dogru ittirip delete cikiyordu ama simdi cikmiyor.
Görkem.Y
06-10-2013, 14:58
Ios7 de mailleri okumadan silemiyormuyuz? Onceden mailin ustundeyken saga dogru ittirip delete cikiyordu ama simdi cikmiyor.
Şimdi sola doğru çekip silin
turbo&quattro
06-10-2013, 15:03
Şimdi sola doğru çekip silin
Hahah hic aklima gelmedi oyle denemek:D sagolasin.
Belki yazılmıştır ama bulamadım.
İ7 de uygulamaların güncellemeleri otomatik yapılıyor,bunu kapatmanın bir yolu varmı ?
Day Walker
08-10-2013, 21:14
Belki yazılmıştır ama bulamadım.
İ7 de uygulamaların güncellemeleri otomatik yapılıyor,bunu kapatmanın bir yolu varmı ?
Ayarlarda apple store da olması lazım
Tholl-ga
08-10-2013, 21:23
ıos 7 den sonra app indiremiyorum bu sorunu yaşayan varmı ?
Day Walker
08-10-2013, 21:27
Fifa gibi büyük boyutluysa ben ipadde yaşadım ama bikaç seferden sonra düzeldi.
Ahmet Saraçoğlu
08-10-2013, 21:29
Ekran koruyucunun gyro ile haretek etmesi olayını nerden kapadıysam kapatmıştım.Şimdi bulamıyorum açmayı.Nerden yapılıyor?
Tholl-ga
08-10-2013, 21:35
Fifa gibi büyük boyutluysa ben ipadde yaşadım ama bikaç seferden sonra düzeldi.
Yok yaw ufak boyut
Blackbird
08-10-2013, 21:54
Ben beta versiyonda yaşadım o problemi ne app iniyordu nede app güncellemeleri ben çözüm bulamamıştım versiyon güncellemelerini almıyordu sonunda dfu mod + restore + 7.02 yaptım, şimdi sorun yok gibi ama yinede app stor bağlantısı biraz yavaş gibi geliyor bazen bağlantı kopuyor tekrar şifre istiyor ama internet bağlanmasında hiç bir sıkıntı yok.
iphone'da editlediğim fotoları pc ye aktardığımda xmp uzantılı olarak aktarıyor. Bu fotoları pc'de açamıyorum. Iphone bunları direk jpeg kaydedemez mi?
Ekran koruyucunun gyro ile haretek etmesi olayını nerden kapadıysam kapatmıştım.Şimdi bulamıyorum açmayı.Nerden yapılıyor?
Ayarlar>Genel>Erişebilirlik>Hareketi azalt
kapalı hale getirirsen hareket etmesi açılır.
iphone'da editlediğim fotoları pc ye aktardığımda xmp uzantılı olarak aktarıyor. Bu fotoları pc'de açamıyorum. Iphone bunları direk jpeg kaydedemez mi?
herhangi bir programlamı editliyorsun yoksa iphone un fotoğraf göstericisindeki düzelttenmi editliyorsun?
herhangi bir programlamı editliyorsun yoksa iphone un fotoğraf göstericisindeki düzelttenmi editliyorsun?
Normal iphone'da.. (ip5 ios7)
Mesela geçen 3 5 kare çektim. Fotoda ucundan görünen bir eşya çirkin görünüyor diye cropladım o kısmı. O fotodaki canıııım güzellik gitti:) Pc'de açamıyorum. Telde normal görünüyor.
Pc için bir kaç convertör pro baktım ama bir sonuç alamadım.
edit: Özel bir pro değil iphone default özelliği aracılığı ile yapıyorum herşeyi
çok ilginç az önce bende test edeyim dedim ama bende editlediğim fotoğrafı normal hali ile gösteriyo alıyo yani telefonda yaptığım değişiklik gözükmüyor bilgisayarda:beuj:
çok ilginç az önce bende test edeyim dedim ama bende editlediğim fotoğrafı normal hali ile gösteriyo alıyo yani telefonda yaptığım değişiklik gözükmüyor bilgisayarda:beuj:
Hay spor gazetesi. Arkadas cok baba fotogtafti onlar. bu isi cozmem gerek...
Ayarlarda apple store da olması lazım
teşekkürler,dediğiniz yerdeymiş.
Hay spor gazetesi. Arkadas cok baba fotogtafti onlar. bu isi cozmem gerek...
iphone dan bilgisayara nasıl aktarıyorsun? itunes? itools? veya bilgisayarımdan iphone a girip DCIMXX klasöründen manüel olarak mı alıyorsun?
aklıma birkaç seçenek geldi senin için;
a. fotoğrafı mail atmayı dene
b. başka bir android cihaza whatsapp dan gönder
c. facebook a yükle direk telefondan
d. dropbox googledrive gibi bulut hesabına yükle app si ile
o degilde bende neden editlenen fotoğraf orjinal halinde gözüküyor bilgisayara alınca onu anlamadım:beuj:
JackJones
09-10-2013, 19:03
Ip5 e İOS 7 yükledim yalnız hiç memnun değilim beğenmedim İOS 6 daha kullanışlıydı geri nasıl dönebiliriz ?? yada geri dönebilir miyiz ?? :(
iphone dan bilgisayara nasıl aktarıyorsun? itunes? itools? veya bilgisayarımdan iphone a girip DCIMXX klasöründen manüel olarak mı alıyorsun?
aklıma birkaç seçenek geldi senin için;
a. fotoğrafı mail atmayı dene
b. başka bir android cihaza whatsapp dan gönder
c. facebook a yükle direk telefondan
d. dropbox googledrive gibi bulut hesabına yükle app si ile
o degilde bende neden editlenen fotoğraf orjinal halinde gözüküyor bilgisayara alınca onu anlamadım:beuj:
Manuel takılıyorum:D Geyik bir yana evet manuel olarak kopyala yapıştır yolu ile alıyorum fotoğrafları.
Bahsettiğin seçenekleri deneyeyim. En mantıklısı e mail gibi geldi kulağıma.
Sorun zaten sende değil bende:) "Bende neden olmuyor?" diye irdeleme:D
Teşekkür ettim destek için
edit: mail yolu ile oldu. Yahoo direk PNG çevirdi. Save as dersen jpeg de var seçeneklerde. Artık herşey net:) Teşekkür:)
Ip5 e İOS 7 yükledim yalnız hiç memnun değilim beğenmedim İOS 6 daha kullanışlıydı geri nasıl dönebiliriz ?? yada geri dönebilir miyiz ?? :(
Malesef geri dönüş yok.
CasabLanca
09-10-2013, 20:55
bu vineda felan ellemeden video çekmeyi bilen var mı? :D assive touch ile felan yapılıyor dediler ama
Manuel takılıyorum:D Geyik bir yana evet manuel olarak kopyala yapıştır yolu ile alıyorum fotoğrafları.
Bahsettiğin seçenekleri deneyeyim. En mantıklısı e mail gibi geldi kulağıma.
Sorun zaten sende değil bende:) "Bende neden olmuyor?" diye irdeleme:D
Teşekkür ettim destek için
edit: mail yolu ile oldu. Yahoo direk PNG çevirdi. Save as dersen jpeg de var seçeneklerde. Artık herşey net:) Teşekkür:)
yok sendeki sorundan değil, ben fotoğfarı editliyorum siyah beyaza çeviriyorum iphone da siyah beyaz bilgisayardan girip açsamda kopyalayıp yapıştırsamda renkli ilk çekilmiş hali gözüküyor.
bir tane resim çektim resmin %50 sini kırptım telefonda %50 kırpık halde ama bilgisayara aldığımda veya bilgisayardan telefonun içindeki resmi açtığımda %100 hali hiç editlenmemiş halini görüyorum. sendeki sorun bende yok ama böyle bi sorun keşfettim ilginç:beuj:
ONURRBAKI
10-10-2013, 08:18
özel prof çekim yapabileceğimiz bi program varmı bildiğiniz indirdiğiniz kullandığınız?
Bim 5s satacakmış yarın. Güzel fiyat. :D
http://img51.imageshack.us/img51/2803/owj6.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/51/owj6.jpg/)
Bim 5s satacakmış yarın. Güzel fiyat. :D
yok canım satmaz herhalde o fiyata ????:confused:
özel prof çekim yapabileceğimiz bi program varmı bildiğiniz indirdiğiniz kullandığınız?
Blux Pro felaket güzel özellikleri olan çekim programı
Photosynht 360 derece yer gök ön arka heryeri çekebilen microsoftun şahane programı
iPhone 5s ve iPhone 5c ler için acele etmeyin.
Geçen yıl Gold Vatan gibi yerlerin getirdiği telefonların imei lerinin teker teker nasıl patladığını unutmayın.. Biraz daha bekleyip operatörlerden nakit alın, paranızla rezil olmayın..
Nacizane tavsiyemdir.
25pp için jb olması şart mı
Day Walker
11-10-2013, 18:59
Arkadaşlar apple storeda whatsapp ücretsiz olmuş bilginize :)
5s ve 5c 1 Kasım da avea ya geliyormuş.
5s ve 5c 1 Kasım da avea ya geliyormuş.
turkcellede aynı şekilde 1 kasımda geliyo :)
turkcellede aynı şekilde 1 kasımda geliyo :)
valla moruk 5 aldık yeter bu bikaç sene. artık 6 serisini beklicem 6s mi olur 6w mi olur bilemicem :D
yok sendeki sorundan değil, ben fotoğfarı editliyorum siyah beyaza çeviriyorum iphone da siyah beyaz bilgisayardan girip açsamda kopyalayıp yapıştırsamda renkli ilk çekilmiş hali gözüküyor.
bir tane resim çektim resmin %50 sini kırptım telefonda %50 kırpık halde ama bilgisayara aldığımda veya bilgisayardan telefonun içindeki resmi açtığımda %100 hali hiç editlenmemiş halini görüyorum. sendeki sorun bende yok ama böyle bi sorun keşfettim ilginç:beuj:
Bu editleme işi bize göre değil anlaşıldı:D
Allah bu ios7'inin belasını vermesin:)
Arkadaşlar apple storeda whatsapp ücretsiz olmuş bilginize :)
Aylardır ücretsiz o yahu :)
Whatsapp bir süredir "ilk yıl ücretsiz sonraki yıllar için yıllık 0.99usd" olayına girdi :)
Bende omur boyu yaziyor:) gerci yilda 20 tl falan olsa yine hakediyo adamlar.adamlar sms paketlerine posta koydu resmen helal olsun
Bende omur boyu yaziyor:) gerci yilda 20 tl falan olsa yine hakediyo adamlar.adamlar sms paketlerine posta koydu resmen helal olsun
daha önceden aldığın için o..
daha önceden aldığın için o..
Bende daha önceden aldım ömür boyu idi. Telefona başka hat takıp yeniden kurunca 1 yıl süreli oldu.
Anladığım kadarıyla hatta tanımlı bu yıllık yada ömürlük işi? Yani eski hattımı takıp ona tanımsarsam tekrar ömür boyu olacak değil mi?
Bende daha önceden aldım ömür boyu idi. Telefona başka hat takıp yeniden kurunca 1 yıl süreli oldu.
Anladığım kadarıyla hatta tanımlı bu yıllık yada ömürlük işi? Yani eski hattımı takıp ona tanımsarsam tekrar ömür boyu olacak değil mi?
telefon numarası ile eşleştiriliyor
Aynen hatta tanimli cunku numarani giriyosun.yoksa sen apple sifren ile bi cok telefona kurardin cakallik yapip:)
bi gecede bütün telefon rehberim uçtu kafayı yemek üzereyim sebebi ne olabilir?
telefon 4s
İtunes ayarlari ile alakalidir yokmu yedek falan
İtunes ayarlari ile alakalidir yokmu yedek falan
yedekte varda ne olduda gitti onu çözemedim gece şarja taktım sabah rehber bomboş :confused:
yedekte varda ne olduda gitti onu çözemedim gece şarja taktım sabah rehber bomboş :confused:
icould ta n indirdiyseniz daha önce sehberi , idould dan rehberi kapatınca, rehber uçuyo sanırım . bi bakın i coulda a bi kurcalayın.
icould ta n indirdiyseniz daha önce sehberi , idould dan rehberi kapatınca, rehber uçuyo sanırım . bi bakın i coulda a bi kurcalayın.
tşk ettim sorun çözüldü
Sa hayirli bayramlar herkese. İtalyada 5s ne kdr haberi olan varmi acaba ? Pm atabilirmisiniz
Son 10 dk dır ne wifi dan ne de 3g den whatsapp a bağlanamıyorum.
whatsapp dışında her şey çalışıyor. Sadece bende mi böyle ?
Son 10 dk dır ne wifi dan ne de 3g den whatsapp a bağlanamıyorum.
whatsapp dışında her şey çalışıyor. Sadece bende mi böyle ?
Whatsapp da genel sorun var galiba
italyada 5s in fiyatını bilen yokmu ya ?
s2kfreak
17-10-2013, 05:43
suan annem amsterdamda 1 hafta sora gelıcekmıs ne yazıkkı ıtalyadada yoktur sanırım 1 haftaya oda gelır. apple store soledı.
turbo&quattro
17-10-2013, 06:15
Apple Italia da 25 ekimde gelecegi yaziyor.
http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=it&u=http://www.apple.it/&prev=/search%3Fq%3Dwww.apple.it%26client%3Dsafari%26hl%3 Den
5c ye üstünkörü bi baktım da, apple a leke getirecek bi telefon değil bence. Çok ta satacaktır tahminimce.
yandex navigasyon ücretsiz ve inanılmaz iyi deneyebilirsiniz...daha önce yazıldımı bilmiyorum ...
CasabLanca
20-10-2013, 01:03
5s gold isteyen var mı? :)
5s gold isteyen var mı? :)
bobregi nereye satıyorduk :D
Ahmet Saraçoğlu
21-10-2013, 19:28
arkadaşlar bikaç haftadır harita da büyük bi sıkıntı var.Edge 3d allah ne verdiyse açık olmasına ramen yer aratma esnasında internete bağlı değil diyip hiçbiyer bulamıyor.Kaç kere navi ye güvenip yolda kaldım.Yeniden açtım kapadım telefonu , geçmedi.Benzer problem yaşaayan , çözümü bilen varmı?
Emre Akçay
22-10-2013, 18:08
Bilen vardır belki. Bu sabah telefonumu suya düşürdüm. 1-2 saniye durdu durmadı hemen aldım. Sildim telefonu , hiçbirşey yoktu. Ekranı olsun, kulaklık, zil sesi vs hepsi çalışıyordu. Telefonu hiç kapamadım. Sadece saç kurutma makinesiyle ılık havayla kurutmaya çalıştım. Acelem de vardı çıktım evden işe gittim. İşte telefon görüşmesi mesajlaşma felan derken şarjım bitti. Bugün de telefonu şarja taktım. Şarja taktıktan sonra telefonun şarja takma resmi gitti. Fakat telefon şarj olmuyor. Pil hep kırmızı da duruyor. Şarja taktığımda pil dolup boşalma şeklinde resim çıkıyordu. İnternetten baktım pirince koyun diyorlar. Koydum şimdi bekliyorum. Şarj soketinde mi bir arıza oldu acaba? Bilginiz var mı?
Bilen vardır belki. Bu sabah telefonumu suya düşürdüm. 1-2 saniye durdu durmadı hemen aldım. Sildim telefonu , hiçbirşey yoktu. Ekranı olsun, kulaklık, zil sesi vs hepsi çalışıyordu. Telefonu hiç kapamadım. Sadece saç kurutma makinesiyle ılık havayla kurutmaya çalıştım. Acelem de vardı çıktım evden işe gittim. İşte telefon görüşmesi mesajlaşma felan derken şarjım bitti. Bugün de telefonu şarja taktım. Şarja taktıktan sonra telefonun şarja takma resmi gitti. Fakat telefon şarj olmuyor. Pil hep kırmızı da duruyor. Şarja taktığımda pil dolup boşalma şeklinde resim çıkıyordu. İnternetten baktım pirince koyun diyorlar. Koydum şimdi bekliyorum. Şarj soketinde mi bir arıza oldu acaba? Bilginiz var mı?
Sarj soket kısmı oksit yapmış olabilir temizlemeye çalışın veya bekleyin biraz
Emre Akçay
22-10-2013, 20:00
Sarj soket kısmı oksit yapmış olabilir temizlemeye çalışın veya bekleyin biraz
Bu kadar kısa sürede yapmaz heralde ya. Pc'ye taktım bir tepki yok. Bağlantı kurmuyor. Şarjda olmuyor.
Edit: Düzeldi. Şarjda biraz bekletmem gerekiyormuş. Düzeldi telefon.
Yeni Macbook Pro - Yeni Mac Pro - iPad Air - iPad Mini Retina
Ellerinizden öperler amcaları :)
Mac Pro çok merak ediyordum, 3000$ başlangıç fiyatını gördüm ve sustum. :D
DERAN_TUYNER
23-10-2013, 00:43
iOS 7.0.3 çıktı arkadaslar ve GarageBand ücretsiz su anda kaçırmayın derim
keşke kurutma makinası yerine direkt pirince atsaymışsın. benim de geçenlerde i5 in ön yüzüne bi fincan sıcak çay döküldü, telefonu kapatıp direkt pirincin içine attım bi yarım saat filan bıraktım sonra açtım hiç bişe olmamıştı.
Telefonum yamuldu!(i5)
Usadaki epıl sıtorlar yamuk olan telefon için değişim yapabilirmi,bilgisi olan yazarsa sevinirim.
evrendogu
23-10-2013, 21:09
Az önce 7.0.3 sürüme güncelledim. Sıkıntı yok henüz.
Ahmet Saraçoğlu
23-10-2013, 21:18
arkadaşlar bikaç haftadır harita da büyük bi sıkıntı var.Edge 3d allah ne verdiyse açık olmasına ramen yer aratma esnasında internete bağlı değil diyip hiçbiyer bulamıyor.Kaç kere navi ye güvenip yolda kaldım.Yeniden açtım kapadım telefonu , geçmedi.Benzer problem yaşaayan , çözümü bilen varmı?
????????????
İnternet ayarlari varya ordan ayarlari sifirla de.sonra 3g yi ac kapat oyle dene
Ahmet Saraçoğlu
23-10-2013, 21:51
yeni ios le değişti. , bu arada yeni ios bariz farklı , menü geçişleri 5te ciddi hızlandı , artı 'hareketi azalt'ı seçince artık sadece arkaplan değil , menü geçiçleri de basic bi hal almış.Beğendim.
Ben anlamadim sorunun cozuldumu?
Ahmet Saraçoğlu
23-10-2013, 22:05
ayarla değilde , yeni ios gelince düzeldi :D
Anladim:) ayarlada duzelcekti buyuk ihtimal.sifirlamak ise yariyor
emresener
24-10-2013, 08:16
watzap ta facebook kişileri nasıl kaldırıcam yüzlerce gereksiz listesi var içinde :(
ki facebook'uda kapatalı yıl oldu :)
hsynylmz
24-10-2013, 18:32
Güncellemeyi yaptım.dün bugün birisini aradım arıyor gözüküyor ama çalmıyordu.Bir diğer problem de akşam tech bakarken telefon kendini resetli durduk yere...
CooLeqenD
24-10-2013, 18:33
Sıkıntı yok reset konusun da benim ki sürekli yapıyor. Alıştım artık, ios7 nin çıktığı güne lanet olsun :D
watzap ta facebook kişileri nasıl kaldırıcam yüzlerce gereksiz listesi var içinde :(
ki facebook'uda kapatalı yıl oldu :)
Senkronizasyon yaptın mı ? Yaptıysan bunu kaldırman gerekebilir..
Ken_Block
25-10-2013, 08:16
AppStore'a BBM (Blackberry Messenger) gelmiş..!
Aynen ben indirdim kurdum :)
7659c60e pinim :)
Aynen ben indirdim kurdum :)
7659c60e pinim :)
7.0.3 de baya iyi olmus hizlandi tel
bbm indirdim. saatler sonra mail geldi ama bi kod vs. bişey yazmıyo :S
Ken_Block
25-10-2013, 09:42
bende mail bekliyorum çok uzadı bu iş :confused:
Böyle bir konu varken sırf başlıka macbook yazmıyor diye yeni konu açmak istemedim..
Arkadaşlar bir kaç sorum olacak,
Macbook Air i5 4gb ram 64gb ssd hdd makina gözüme kestirdim.
a) Bu zıkkımın usb'e harici hdd direk takılıp kullanılabiliyor mu?
b) Kullanılmıyorsa airport express ile bu işi kesin çözebilir miyiz?
c) Oyun oynamam ama nette her türlü gezer ederim. Bu makina işimi tam anlamıyla görür mü? Yok adobe yok, yok flash yok vs durumlarla karşılaşıp internetin dibini bulmamı engeller mi? (iphone'da bazen olduğu gibi)
d) Laptop işini birebir yapabilir mi? Dediğim gibi oyun oynamam etmem.
Ipad kullanıyorum ama maillerime girdiğimde sadece o gün gelen maillerimi görüyorum. Cihazı ilk aldığım zaman görebiliyordum. Bunun bi çözümü var mı acaba ?
cihan_06MLC60
28-10-2013, 18:53
Böyle bir konu varken sırf başlıka macbook yazmıyor diye yeni konu açmak istemedim..
Arkadaşlar bir kaç sorum olacak,
Macbook Air i5 4gb ram 64gb ssd hdd makina gözüme kestirdim.
a) Bu zıkkımın usb'e harici hdd direk takılıp kullanılabiliyor mu?
b) Kullanılmıyorsa airport express ile bu işi kesin çözebilir miyiz?
c) Oyun oynamam ama nette her türlü gezer ederim. Bu makina işimi tam anlamıyla görür mü? Yok adobe yok, yok flash yok vs durumlarla karşılaşıp internetin dibini bulmamı engeller mi? (iphone'da bazen olduğu gibi)
d) Laptop işini birebir yapabilir mi? Dediğim gibi oyun oynamam etmem.
a ) mac uyumlu hdd ile direk takıp kullanırsın .
b) çözebilirsin ben mac uyumlu kullandığım için bilmiyorum ama duyduğum hep o yönde.
c ) engellemez . internet de istediğini yapabilirsin. program çizim v.s yapacaksan bunlar paraya bakar . uygulama satın almak zorunda kalırsın .
d ) laptop da ne yaptığına bağlı bu. internet film dizi ise sadece amaç en kral cihazın yaptığını ikiye katlayarak yapar. çünkü işletim sistemi kuvvetliiiiii .virüs yimez çökmez kolay kolay.
a ) mac uyumlu hdd ile direk takıp kullanırsın .
b) çözebilirsin ben mac uyumlu kullandığım için bilmiyorum ama duyduğum hep o yönde.
c ) engellemez . internet de istediğini yapabilirsin. program çizim v.s yapacaksan bunlar paraya bakar . uygulama satın almak zorunda kalırsın .
d ) laptop da ne yaptığına bağlı bu. internet film dizi ise sadece amaç en kral cihazın yaptığını ikiye katlayarak yapar. çünkü işletim sistemi kuvvetliiiiii .virüs yimez çökmez kolay kolay.
Aradığım basit ama öz cevaplar. Teşekkür ederim.
d) Laptop tan beklentim internette yapılabilecek herşey. Yoksa çizimdi proydu kastırmıyorum. Basic kullanıcı modeliyim artık denebilir.
Youtube'daki video yu mp3 olarak indir gibi çetrefilli olaylara cevap verebiliyor mu? Netten kafamıza göre istediğimizi indirip açabiliyormuyuz? (mp3 jpeg vs)
Cahillik başa bela... Kusura bakma:)
cihan_06MLC60
28-10-2013, 19:39
Aradığım basit ama öz cevaplar. Teşekkür ederim.
d) Laptop tan beklentim internette yapılabilecek herşey. Yoksa çizimdi proydu kastırmıyorum. Basic kullanıcı modeliyim artık denebilir.
Youtube'daki video yu mp3 olarak indir gibi çetrefilli olaylara cevap verebiliyor mu? Netten kafamıza göre istediğimizi indirip açabiliyormuyuz? (mp3 jpeg vs)
Cahillik başa bela... Kusura bakma:)
internet bazlı programlar olduğu için söylediklerin hepsini yapabilirsin rahatlıkla. ki zaten torrent den de ne indirmek istersen sonuna for mac yazıp ilaçlılarını bulabilirsin. alacakmısın aldın mı cihazı ? almadıysan tavsiyem air senin isteklerini fazlasıyla karşılayacaktır pro ya gerek yok .
estafurullah ne demek
Day Walker
28-10-2013, 20:52
Ipad kullanıyorum ama maillerime girdiğimde sadece o gün gelen maillerimi görüyorum. Cihazı ilk aldığım zaman görebiliyordum. Bunun bi çözümü var mı acaba ?
Ayarlardan kaç mesaj gösterileceğini düşük olarak ayarlamışsındır.bi kontrol et.
Eğer ordan değilse mail sunucun mobil cihaz için kotalama yapmış olabilir.
Eski maili arama yapmak istediğinde çıkıyomu yada sunucuda armaya devam diye bir bildirim geliyormu?
Ayarlardan kaç mesaj gösterileceğini düşük olarak ayarlamışsındır.bi kontrol et.
Eğer ordan değilse mail sunucun mobil cihaz için kotalama yapmış olabilir.
Eski maili arama yapmak istediğinde çıkıyomu yada sunucuda armaya devam diye bir bildirim geliyormu?
Büyüksün Day Walker :) Dediğin gibi hallettim.. Tüm geçmiş geri geldi.
internet bazlı programlar olduğu için söylediklerin hepsini yapabilirsin rahatlıkla. ki zaten torrent den de ne indirmek istersen sonuna for mac yazıp ilaçlılarını bulabilirsin. alacakmısın aldın mı cihazı ? almadıysan tavsiyem air senin isteklerini fazlasıyla karşılayacaktır pro ya gerek yok .
estafurullah ne demek
Almadım, alma arifesindeyim. Bende air ları gözüme kestirdim. i5 64gb ssd 4gb ram bir makina üzerinde git geller yaşıyorum.
Pro ya bencede gerek yok. Hakkını veremedikten sonra o kadar para vermenin alemi yok. Bu air ların klavye fiyatları ne durumda? Şu an Belçika'dayım. Buradan alacağım ama TR ye gelince TR klavye ister gönül illa ki..
Sahibindene baktım 150 lira gibi rakamlar göze çarpıyorda orayada pek güvenemiyorum. Millet elinde olmayan mala ilan açıyor. İş satmaya geldimi mal yok..
İpad'e torrent tarzı sitelerden film/music indirebiliyormuyuz ?
Varsa imkan hangi programı kurmak lazım ?
Almadım, alma arifesindeyim. Bende air ları gözüme kestirdim. i5 64gb ssd 4gb ram bir makina üzerinde git geller yaşıyorum.
Pro ya bencede gerek yok. Hakkını veremedikten sonra o kadar para vermenin alemi yok. Bu air ların klavye fiyatları ne durumda? Şu an Belçika'dayım. Buradan alacağım ama TR ye gelince TR klavye ister gönül illa ki..
Sahibindene baktım 150 lira gibi rakamlar göze çarpıyorda orayada pek güvenemiyorum. Millet elinde olmayan mala ilan açıyor. İş satmaya geldimi mal yok..
komple kalvyeyi degistirmene gerek yok bence turkce klavye icin hazır stickerlar var hatta macbook icin özel stickerlarda olması lazım
yanlıs hatırlamıyorsam harici hdd bagladıgında hepsini gorebiliyorsun fakat sadece ntfs veya fat (hangisi tam hatırlamıyorum) dosya sisteminde diskin icini gorebiliyorsun fakat icine dosya atamıyorsun
Day Walker
29-10-2013, 18:48
Büyüksün Day Walker :) Dediğin gibi hallettim.. Tüm geçmiş geri geldi.
Yardımcı olabilidiğime sevindim :)
komple kalvyeyi degistirmene gerek yok bence turkce klavye icin hazır stickerlar var hatta macbook icin özel stickerlarda olması lazım
yanlıs hatırlamıyorsam harici hdd bagladıgında hepsini gorebiliyorsun fakat sadece ntfs veya fat (hangisi tam hatırlamıyorum) dosya sisteminde diskin icini gorebiliyorsun fakat icine dosya atamıyorsun
Sticker'lara göz attım da ben biraz takıntılıyım:)
Alır almaz hdd yi ntfs yada fat (hangisi ise artık) şeklinde biçimlendirip normal pc'de olduğu gibi kullanabiliyoruz yani? Güzelmiş:)
Ben bu cihaza iyice ısınmaya başlıyorum sayenizde...
Belki geride kalan sayfalarda vardir , varsa simdiden kusura bakmayin . İphone 3gs var 4 yada 5 sene once almistim . Surumu 3.1.2 ve jbli . Kapandiginda pcden reboot yaparak aciyordum , 3 hafta once kapandi ve devamli kullandigim laptop suan yurtdisinda. Baska laptoplarda deniyorum ama dll hatasi veriyor. Dll sorununu eski laptopda cozmustum bir klasorun altina atiyorduk ama simdi denedigim laptoplarda ayni klasoru bulamiyorum . Bu sorunu nasil cozebilirim ? İtunesdan guncelleme yaparsam icindeki telefon bilgileri ve fotograflar gider degil mi ?
Klasor --- program files/ common files / apple / apple application support gibi biseydi .
Day Walker
29-10-2013, 18:56
İtunesde fiyatlar çok düşük ordan al ben şarkıları 89 kr a alıyorum.
Dediğin gibi yapmak için jailbreak yapmak lazım oda torrent programı yükledikten sonra işkemcinin anasını ağlatıyor.Cihaz kendine gelemiyor.
Sticker'lara göz attım da ben biraz takıntılıyım:)
Alır almaz hdd yi ntfs yada fat (hangisi ise artık) şeklinde biçimlendirip normal pc'de olduğu gibi kullanabiliyoruz yani? Güzelmiş:)
Ben bu cihaza iyice ısınmaya başlıyorum sayenizde...
aynen oyle alınca bakarsın hangisi olduguna zaten
alırken mutlaka ssd li almaya calıs hız olarakda baya farkediyor
cihazdan memnun kalırsın hatta tekrar windows kullanmayabilirsin :D
Belki geride kalan sayfalarda vardir , varsa simdiden kusura bakmayin . İphone 3gs var 4 yada 5 sene once almistim . Surumu 3.1.2 ve jbli . Kapandiginda pcden reboot yaparak aciyordum , 3 hafta once kapandi ve devamli kullandigim laptop suan yurtdisinda. Baska laptoplarda deniyorum ama dll hatasi veriyor. Dll sorununu eski laptopda cozmustum bir klasorun altina atiyorduk ama simdi denedigim laptoplarda ayni klasoru bulamiyorum . Bu sorunu nasil cozebilirim ? İtunesdan guncelleme yaparsam icindeki telefon bilgileri ve fotograflar gider degil mi ?
Klasor --- program files/ common files / apple / apple application support gibi biseydi .
Ben bir kaç defa yedeklemeden güncelleme yaptım ve datam uçmadı. Ancak güncellediğim makinalar aktif çalışan makinalardı.
Yedek dosyanı o laptop tan kenine göndert. Dosyayıda şu an kulandığın laptop ta ilgili yere koy..
aynen oyle alınca bakarsın hangisi olduguna zaten
alırken mutlaka ssd li almaya calıs hız olarakda baya farkediyor
cihazdan memnun kalırsın hatta tekrar windows kullanmayabilirsin :D
Macbook Air i5 4gb ram 64gb ssd hdd intel hd4000 ekran kartı. Makina özellikleri bu. Mağaza elinde kalmış mal.Sıfır ambalajlı ucuz yollu alacağım.
Almayı düşünüyordum artık alacağım diyebiliyorum:)
edit: ben alana kadar adamlar eritmişler....
mert_can 41
29-10-2013, 19:11
watsup da sorun yaşıyan varmı bağlanıyor yazıyo bağlanmıyo bende başka aynı sorunu yaşayan varmı :(
mert_can 41
29-10-2013, 19:16
Aynn whtsp evde yok
abi şimdi düzeldi benim uçak moduna alıp çıkarın 4 kere üst üste yaptım anca geldi :)
EDİTT YİNE GİTTİ
Whatsapp ta sohbetler kendi kendine uçuyor. Uçanlardan biri tekrar birşey yazarsa hepsi geri geliyor:D
Actim kapattim ayni sanirim sorun var
kız gibi ama biraz yamuk olan telefonumu satıyorum.ilgilenen arkadaslar pm atabilir.
http://www.techturkey.com/forum/off-topic-satiliklar/168193-satilik-iphone-5-a.html
mert_can 41
29-10-2013, 19:31
evet abi sorun var açıp kapatmayla geçmiyo abi bir kere daha aynı sorunu yaşamıştım bir tek uçak modu işe yarıyo oda bir kez geri getirdi msj yazdım kapadım tekrar açtığımda yine aynı sorun
Bekleyelim. Hayırlısı :)
Day Walker
30-10-2013, 15:37
Jailbreaksiz iPadinize Torrent Indirin - iPad Genel - iPhoneYardim.net (http://www.iphoneyardim.net/topic/100908-jailbreaksiz-ipadinize-torrent-indirin/#entry1098793)
Şöyle bişey var akşama bende evden kontrol edicem.
Music std. music değil zaten. Dj setleri indirmek için.
32gb cihaz. İndirebildiğim kadar film yüklerim ;)
ios 7 ile birlikte gelen fotoğrafları farklı tonlarda yani sıcak soğuk siyah beyaz vs. çekme özelliği var fakat telefonu bilgisayara bağladığımda fotoların hepsi standard gözüküyor yani örneğin siyah beyaz çektiğim fotoğraf bilgisayardan telefonun fotoğrafların saklandığı dosyaya girdiğimde standart gözüküyor telefonda ama siyah beyaz ?
Day Walker
30-10-2013, 17:37
Music std. music değil zaten. Dj setleri indirmek için.
32gb cihaz. İndirebildiğim kadar film yüklerim ;)
Bende 64 gb var arşiv yaparım artık :D
By_HaNNibaLL
30-10-2013, 18:00
4s için iso 7 yi pc ile restorasyon yapsam sarj süresinde değişiklik olur mu acaba
4s ıcın yenı batarya almak ıstıyorum ınternette onerebılecegınız bı ste mı var mı?
sahibinden aplikasyonunda sıkıntı var uzun zamandır silip yüklememe rağmen düzelmedi. açmak için tıklıyorum açılıp gibi yapıp home ekranına dönüyor. ne yapmak gerekli?
Day Walker
30-10-2013, 21:12
sahibinden aplikasyonunda sıkıntı var uzun zamandır silip yüklememe rağmen düzelmedi. açmak için tıklıyorum açılıp gibi yapıp home ekranına dönüyor. ne yapmak gerekli?
Sanırım son ios 7 güncellemesine göre ayar yapmadılar ama daha öncedende bağlantı sorunları vardı. Pek ilgilenmiyolar bu app işiyle.
Sanırım son ios 7 güncellemesine göre ayar yapmadılar ama daha öncedende bağlantı sorunları vardı. Pek ilgilenmiyolar bu app işiyle.
ios 6 abi güncelleme yapmadım
Day Walker
30-10-2013, 21:39
ios 6 abi güncelleme yapmadım
Dediğim gibi app işine kafa yormuyolar pek.
programların cookies çerezlerini silme yolu var mı nedir?
programların cookies çerezlerini silme yolu var mı nedir?
phoneclean diye bir pro. imobia.co.ltd. şirketinin yazılımı. free olarak google da falan bulunabiliyor
Ahmetfikri
31-10-2013, 15:51
Son güncellemeden sonra hızlanma hisseden varmı
ben :) ya bi allahın kulu yokmu yurtdısından 5s getircek ucuza
Apple Store Türkiye açıldı hayırlı olsun
Apple Store TR - Apple Store (Türkiye) (http://store.apple.com/tr)
iPhone fiyatları da gayet uygun :)
blumenberg
01-11-2013, 00:17
Bi arkadaşım 2 Kasım'da Londra'dan gelecek, ipad air 450 pound İphone 5s için ise 1850 TL ye getirebilirim dedi
7.0.3 ile şarj da daha iyi sanki :D Yada psikolojik :D
Apple Store Türkiye açıldı hayırlı olsun
Apple Store TR - Apple Store (Türkiye) (http://store.apple.com/tr)
iPhone fiyatları da gayet uygun :)
fiyatlar gayet uygun şimdi 1850 tl ye kayıtsız telefonları satsınlarda görelim 150 lira kar yapçam diye kayıtsız garantisiz telefon alınmaz
Bende hesap ettım sımdı kacak almak gercekten akıl karı degıl gayet uyguna gelıyor bugun turkcellden kontratlı 4gb ınternet paketlı alıcam aylık 144 liraya
iphone u bilgisayara bağladığımızda her seferinde itunesun açılmaması için ne yapıyorduk? Unutmuşum...
ONURRBAKI
01-11-2013, 08:25
7.0.3 ile şarj da daha iyi sanki :D Yada psikolojik :D,
Kesinlikle daha iyi :D yada delirdik artık :D :D
B.cihangir
01-11-2013, 08:31
Bi arkadaşım 2 Kasım'da Londra'dan gelecek, ipad air 450 pound İphone 5s için ise 1850 TL ye getirebilirim dedi
bro 2063 tl'ye apple kendisi satıyor artık havale ile
blumenberg
01-11-2013, 09:31
bro 2063 tl'ye apple kendisi satıyor artık havale ile
kendisine de dedim çok pahalı diye :) çünkü getirtenler bi de masraf yapacak 100 lira mı 200 lira mı ne, bi de garantisi sıkıntılı olacak, neden alsın ki, ben fiyatlarını bilmiyodum :)
GuneyOnur
01-11-2013, 09:32
7.0.3 ile şarj da daha iyi sanki :D Yada psikolojik :D
,
Kesinlikle daha iyi :D yada delirdik artık :D :D
Kesinlikle katılıyorum abiler şarj biraz daha uzun gidiyor ben bütün gün twitter,foursquare ve safari kullandığım için bayağı farketti yani ve telefon hissedilir derecede hızlandı bir sorunum vardı ama hatırlayamadım şimdi eğer aklıma gelirse yazacağım tekrardan.
Buraya yardımcı olacak var mı :D:D:D
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/168410-apple-store-turkiye-acildi-3.html#post7125406
ip4 ios 7 kurdum hiçbir sıkıntı yok gayet stabil kamera hızlandı eskisi gibi bekleme ve flu çekim yapmıyor özellikle kamerası yavaştır 4ün bayağı farketti
http://imageshack.us/a/img811/5599/k0wz.jpg
http://imageshack.us/a/img407/7320/2gmg.jpg
5s i inceledim. Home tuşu biraz daha sert gibi geldi. Telefona parmak atma olayı da çok cezbedici ama, bi zaman sonra o heveste geçer gibi geliyor. Yani kısacası 5 i olanların alması şart değil. Bizler 6 serisini bekleyeceğiz :D
İphone 5 var
6 kullanıyorum hâla
7.0.3 çıkmış sanırım geçmeli miyim ? :D
Neden ? :D :D
Evet 5S goldumuzu aldık, kurulumunu yapıyoruz :) 5`in yanina cok mu lazimdi derseniz, bence hicbir farki yok. Bakalim kullanip gorucez ;)
Evet 5S goldumuzu aldık, kurulumunu yapıyoruz :) 5`in yanina cok mu lazimdi derseniz, bence hicbir farki yok. Bakalim kullanip gorucez ;)
5 için mesaj yazmıştım sana ;)
Sacma sapan bayilerin çektiği fiyatlardan ve 32 lik bulamamaktan sıkılıp apple store dan sipariş verdim uzay grisini beklemedeyiz :)
Selam arkadaslar
Yandex trafik uygulamasini kullaniyorum.son iki gundur program kapali olsada konum isareti cikariyor.ayarlardan kapatmak istemiyorum cunku konum kullandigimda oluyor.kullanmasamda olur ama oluyor işte:)uygulamayi sildim tekrar yukledim yine ayni.reset attim falan hala konum isareti var.varmi bir bildigi olan
Mccandles
05-11-2013, 10:32
daha önce söyleyenler de olmuş. IOS7'de şarj olayında gözle görülür bir iyileşme mevcut. yolda özellikle telefonla çok oynayan biri olarak eskiye göre şarj olayının daha uzun ömürlü olduğu gerçek.
ONURRBAKI
05-11-2013, 10:42
kesinlikle 7.0.3 ten sonra bariz bi iyileşme var. Sabah %100 ile evden çıktıktan sonra gün ortasında yarım saatlik bi şarjla akşam 11 civarına kadar yetiyor artık. Öncesinde günde 2 defa tam şarj gerekiyodu.
5S net olarak söyleyebilirim ki 5e göre 3 kata yakın daha uzun gidiyor şarjı.
5'i ne kadara veriyosun son :soru:
daha önce söyleyenler de olmuş. IOS7'de şarj olayında gözle görülür bir iyileşme mevcut. yolda özellikle telefonla çok oynayan biri olarak eskiye göre şarj olayının daha uzun ömürlü olduğu gerçek.
kesinlikle 7.0.3 ten sonra bariz bi iyileşme var. Sabah %100 ile evden çıktıktan sonra gün ortasında yarım saatlik bi şarjla akşam 11 civarına kadar yetiyor artık. Öncesinde günde 2 defa tam şarj gerekiyodu.
bende ios7 son beta versiyonunda çok iyi gidiyordu şarjım fakat şimdiki heleki 7.0.3 den sonra su gibi bitiyor şarj birde 3g açıp kurcalarsam of of elimde kalıyor cihaz direk
abi bu post 5 sattırır adama. Emin misin ? :hahaha: :D
ip5 normal kullanımda 1 gün gidiyor şarjı ozaman 5s in 3 gün mü gidiyor?
2 gün gitse kafi vallaha öyleyse alırım direk bende
iki cihazında pil değerleri arasında çok bir fark yoktu. acaba tüketim mi daha aza indirgendi?
driftboy
05-11-2013, 11:35
benim niye yarım gün gidiyo şarjım :( 3g acık, ekran full acık yarım gün ya, 10 da evden çıkayım aksam 5 e kalmadan bitiyo şarj. günde 2 defa şarj ediyorum resmen
almadık almadık ark şimdide 16 gb lar bile 3-5 haftaya çıkmış sipariş ya gelde çıldırma tam sipariş verecektim
Batarya özellikleri:
iPhone 5s: 1.570 mAh
iPhone 5 : 1.440 mAh
Kullanılmış batarya ile yeni batarya arasında fark olacaktır. İlave olarak da 110mAh fazlalık da var. Ancak standart kullanımda 3 güne çıkacağını sanmıyorum. Zira iOS 7, iOS 6 ya nazaran biraz daha fazla kaynak kullanıyor.
Ancak tahminim eski telefonun(iPhone 5) uzun süredir kullanıldığı için içindeki artık sistem dosyaları çok fazla kaynak tüketiyor olduğu yönünde..
Apple ın ürettiği telefonların batarya özellikleri ise aşağıda..
http://cdn-static.zdnet.com/i/r/story/70/00/020606/2013-09-1213-25-40-481x525.jpg
dbahadir
05-11-2013, 12:54
gta5'i olanlar ifruit'u indirsin :icon_tup:
Ya whatsapp ye nezaman güncelleme gelecek acaba ios 7.0.3 geldi daha güncellenecek
Örnek veriyorum, Tech'te paylaşılan bi video'ya tıkladığımızda application'dan açıyor.
Bunun app'den değil de direk youtube internet sayfasından açılmasını ayarlayabilirmiyiz ?
By_HaNNibaLL
08-11-2013, 16:11
Pskolojik değildir inşallah bu 5s in sarj durumu şuan cinnet modundayim.
Eğer o kadar iyiyse ben 5s alirim. Yeterki normal kullanimda 1 gün yetsin
5s ilk aldım, %60 idi. şarja taktım %100 yaptım.
WiFi + 3G herzaman açık.
Ekran parlaklığı %50
6 mail hesabı ve bildirimleri
Whatsapp Facebook Twitter bildirimleri full açık.
10 kadar foto çekme, 30-40 saniyelik bir video çekimi hepsi flash lı
Bu fotoları airdrop ile diğer 5s e gönderme (bluetooth kullanıyor burada)
vsvs
İkinci kez ertesi gün şarja takarken %38 idi. Beklemede 22 saat, Kullanım 5.5 saat.
iphone 5 e göre çok çok iyi.
İşlemcinin etkisi büyük bunda sanırım
İos6 da bugün gelen facebook güncellemesini yüklemede sıkıntı yaşayan var mı :soru:
http://s1311.hizliresim.com/1h/9/ucm0m.jpg
ios 7 de aynı sorun var bende de
Benim şuan, gün içi telde konuşma, nette forumda takılma, fb, twit vs full açık 3g hiç kapanmadan 1 gün net gidiyor şarjım iphone 5 ile, ekran ortalam 3 saat açık kalıyor 22 saat civarı bekleme süresinden sonra takıyorum hala %25-30 aralığında oluyor yani..
ygtkrmdnz
09-11-2013, 15:28
facebook da 2 gündür sıkıntı var zaten bugün biraz daha iyi gibi
blumenberg
09-11-2013, 17:29
facebook demişken şu facebook'a bildirim geldiğinde telefonda neden göstermiyor anlamış değilim, illa girip bakınca anlaşılıyor..
bu arada fb twit internet full açık diyenler de kendi aralarında farklılık gösterebilir, kimisinin 1000 arkadaşı varken kimisinin 100dür ve gelen bildirim sayısı ile alakalı olarak şarj süresi de değişiklik gösterir :) bana iphone 5 'de 5 saat en fazla gidiyor :)
Benim şuan, gün içi telde konuşma, nette forumda takılma, fb, twit vs full açık 3g hiç kapanmadan 1 gün net gidiyor şarjım iphone 5 ile, ekran ortalam 3 saat açık kalıyor 22 saat civarı bekleme süresinden sonra takıyorum hala %25-30 aralığında oluyor yani..
Aynı senin gibi kullanım, sadece benim ekran ortalama 5 saat açık kalıyor, 15 saat bekleme süresi ile hemen hemen 1 günü dolduruyorum sayılır. cihaz 5.
facebook demişken şu facebook'a bildirim geldiğinde telefonda neden göstermiyor anlamış değilim, illa girip bakınca anlaşılıyor..
Aynen ya bu duruma bende sinir oluyorum. ve ayrıca şu whatsapp a güncelleme gelse de, klavye ile arasındaki boşluk düzelse.. bu da sinirimi bozuyor :D
semprimena
09-11-2013, 18:55
Enteresan bir uygulama, panoramik foto sevenler kacirmasin; http://www.iphoneyardim.net/topic/101245-vay-be-dedirten-ios-uygulamalar%C4%B1/
semprimena
09-11-2013, 19:07
Cycloramic.
Edit; handsfree ozelligi iphone 5 ve 5s icindir. 4s te stabil calismadigi soylenmis deneme sansim olmadi.
Cycloramic.
Edit; handsfree ozelligi iphone 5 ve 5s icindir. 4s te stabil calismadigi soylenmis deneme sansim olmadi.
handsfree denedim de çok güzel ya :D
turbo&quattro
10-11-2013, 10:53
Ipad air isteyen varsa cok uygun fiyattan verecegim. Pm atabilirsiniz.
Az önce SloPro uygulamasını indirdim, çok iyimiş ya :D
Cycloramic.
Az önce SloPro uygulamasını indirdim, çok iyimiş ya :D
ikiside başarılı sevdim :)
ONURRBAKI
10-11-2013, 13:32
Cycloramic.
İlaç adı gibi :) indiriyorum şimdi...
hotmail de arşiv adlı bir klasör oluşturdum, telefonumdan (4s) 6 ay önceki mail i kontrol etmek istediğimde, aratarak bulabiliyorum. içeriğe baktığımda "bu ileti sunucudan indirilemedi" diyor. sebebi ne olabilir?
CasabLanca
10-11-2013, 16:07
vodafonedan az önce sıfır iphone 5 aldım eve geldim cihazı bir açtım bildiğin ikinci el :D benden önce yabancı birisi kullanmış ki rehberde yabancı numaralar fotoğraflar felan :hehe: hemen aradım shopu yanlışlık olduğunu yarın değiştireceklerini söylediler :D daha önce böyle birşey başına gelen oldu mu
vodafonedan az önce sıfır iphone 5 aldım eve geldim cihazı bir açtım bildiğin ikinci el :D benden önce yabancı birisi kullanmış ki rehberde yabancı numaralar fotoğraflar felan :hehe: hemen aradım shopu yanlışlık olduğunu yarın değiştireceklerini söylediler :D daha önce böyle birşey başına gelen oldu mu
ahahaha :D bu alemde teksin :icon_tup: :D
akucukdogan
10-11-2013, 16:16
Arkadaşlar iphone 5 kullanıpta pili %20den sonra hızlı bi şekilde düşen arkadaşlar oluyor mu ? Misal yüzde 20 den bi anda 11lere sonra 4 lere falan düşüp kapanıyor. Acaba pili mi sorunlu ?
Arkadaşlar iphone 5 kullanıpta pili %20den sonra hızlı bi şekilde düşen arkadaşlar oluyor mu ? Misal yüzde 20 den bi anda 11lere sonra 4 lere falan düşüp kapanıyor. Acaba pili mi sorunlu ?
Açık uygulamalarla alakalı sanırım, geçen akşam mesela benim %11 di, facebooka girip bişeye bakacaktım, tam girdim tel bekleme moduna geçti. Pilin %0 a ulaşmasını engelliyor sanırım.
4s ios 6 dan 7.3 geçtiğim ilk gün bende oldu. akşam yatarken %30 civarıydı sabahta uyandım %14 civarıydı :S
Day Walker
10-11-2013, 20:55
Bedevi kardeşim benim :D
CasabLanca
10-11-2013, 21:40
Bedevi kardeşim benim :D
yalnız apple çalışanı birisinin telefonuymuş galiba abi. rehberde onca isim var kime tıklasam mail uzantısı apple.com :D baktım özel belge felan yok :hehe:
yalnız telefon çalıntı mı nedir çözemedim apple store giriş kullanıcı adı ank.gucuu.1910@hotmail.com
APPLE iPad MD525TU/A 16GB WiFi + C - TABLET PC - Teknosa.com (http://www.teknosa.com/urunler/125042919/apple-ipad-md525tua-16gb-wifi-cellular-white-4-nes)
bunu almak istiyrm ama ikisi arasında kaldım sizce hangisini tercih etmeliyim ?
diğeride bu
APPLE iPad MD543TU/A mini 16GB WiF - TABLET PC - Teknosa.com (http://www.teknosa.com/urunler/125042931/apple-ipad-md543tua-mini-16gb-wifi-cellular-white)
Day Walker
10-11-2013, 22:06
yalnız apple çalışanı birisinin telefonuymuş galiba abi. rehberde onca isim var kime tıklasam mail uzantısı apple.com :D baktım özel belge felan yok :hehe:
yalnız telefon çalıntı mı nedir çözemedim apple store giriş kullanıcı adı ank.gucuu.1910@hotmail.com
Kaydet hepsini ilerde lazım olur :D bağğyanları ayrı listele :D
4S in ön camı tek başına değişmiyor sanırım değilmi? ön cam haşat oldu. nereden nasıl bulurum orjinal parça? Daha önce 3G dağıtmışlığım var bunu da hallederim diye düşünüyorum
alperkmen
10-11-2013, 22:21
4S in ön camı tek başına değişmiyor sanırım değilmi? ön cam haşat oldu. nereden nasıl bulurum orjinal parça? Daha önce 3G dağıtmışlığım var bunu da hallederim diye düşünüyorum
Forumdan cumhur nickli uyeye ulaş sana yardımcı olacaktır.
5'i ne kadara veriyosun son :soru:
5in basına neler geldı neler :D
abi bu post 5 sattırır adama. Emin misin ? :hahaha: :D
ip5 normal kullanımda 1 gün gidiyor şarjı ozaman 5s in 3 gün mü gidiyor?
2 gün gitse kafi vallaha öyleyse alırım direk bende
iki cihazında pil değerleri arasında çok bir fark yoktu. acaba tüketim mi daha aza indirgendi?
benim niye yarım gün gidiyo şarjım :( 3g acık, ekran full acık yarım gün ya, 10 da evden çıkayım aksam 5 e kalmadan bitiyo şarj. günde 2 defa şarj ediyorum resmen
Pskolojik değildir inşallah bu 5s in sarj durumu şuan cinnet modundayim.
Eğer o kadar iyiyse ben 5s alirim. Yeterki normal kullanimda 1 gün yetsin
5s ilk aldım, %60 idi. şarja taktım %100 yaptım.
WiFi + 3G herzaman açık.
Ekran parlaklığı %50
6 mail hesabı ve bildirimleri
Whatsapp Facebook Twitter bildirimleri full açık.
10 kadar foto çekme, 30-40 saniyelik bir video çekimi hepsi flash lı
Bu fotoları airdrop ile diğer 5s e gönderme (bluetooth kullanıyor burada)
vsvs
İkinci kez ertesi gün şarja takarken %38 idi. Beklemede 22 saat, Kullanım 5.5 saat.
iphone 5 e göre çok çok iyi.
Ortalama herkes aynı deneyımı yasıyor sanırım benım gıbı. 5 ıle sabah full sarj max oglen tamamen bıtıyordu. 5s ile ki ekstra mılletın kurcalamasına vs vs rağmen son kullanım 29 saat stand by 7 saat kullanım gosterıyordu :eek: hatta bu eskıye gore 3 katından bıle fazla :icon_tup: eskı telefon dedıgımız sonucta max 1 senelık bır telefon ama eger 5s ınde sarj kapasıtesı 1 senede bu kadar dusecekse yazıklar olsun apple a derım.
29 saat stand by ne demek abi. ben 20 saat görsem 5 te şükür duası ederim.
mert_can 41
10-11-2013, 23:47
Benim de eski 5 im aldığım dan 4 ay sonra pili kafayı yemişti günde 2 defa takıyodum şarja ve %5 altına düştümü kapanıyodu telefonum değiştirdim yine gittim 5 aldım ama bu %3 kadar indim. devamlı internet ve günlük minumum 1 saat konuşma ile şarjım akşam 10 kadar gidiyo sabah 8 den sanırım biraz şansla alakalı dip not şimdiki telefonum 5s değil :D
CasabLanca
11-11-2013, 19:10
Bilgisayarda bulunan fotoğrafları iphoneda direk film rulosu klasörüne nasıl aktarırım, fotoğrafları aktarıyorum yeni klasör açıyor.
Benim ip5 %17 sarj durumunda bi anda bekleme moduna geciyor sarja taktigimda aninda aciliyor bitti sanirim bu telefon
akucukdogan
12-11-2013, 02:12
Benim ip5 %17 sarj durumunda bi anda bekleme moduna geciyor sarja taktigimda aninda aciliyor bitti sanirim bu telefon
Bende ve bi kaç arkadaşımdada benzer problemler mevcut... Ne oluyor anlamıyorum cidden...
Yazılımsal bence, halen daha stabil değil birşeyler , tuaflıklar oluyor arada
iphone 5 ciler üzülebilir 5s in şarj çok iyi :)
dün sabah çıkardım bugun 11bucuga kadar dayandı ful edge acık gece bile kapatmadım. 30 saati geçti yani
http://k1311.hizliresim.com/1h/d/ugkyz.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Bende ve bi kaç arkadaşımdada benzer problemler mevcut... Ne oluyor anlamıyorum cidden...
%80 sarj durumunda bazen %60 aniden dusus oluyor
Sarj cok skinti olmaya basladi
Ios7 den sonra bunlar cikti
iPad Air WiFi
16 GB iPad Air: 1.249 TL
32 GB iPad Air:1.499 TL
64 GB iPad Air:1.749 TL
128 GB iPad Air:1.999 TL
iPad Mini WiFi
16 GB iPad Mini: 999 TL
32 GB iPad Mini: 1.249 TL
64 GB iPad Mini: 1.499 TL
128 GB iPad Mini: 1.749 TL
iPad Mini WiFi+3G
16 GB iPad Mini: 1.349 TL
32 GB iPad Mini: 1.599 TL
64 GB iPad Mini: 1.849 TL
128 GB iPad Mini: 2.099 TL
iPad Air WiFi
16 GB iPad Air: 1.249 TL
32 GB iPad Air:1.499 TL
64 GB iPad Air:1.749 TL
128 GB iPad Air:1.999 TL
iPad Mini WiFi
16 GB iPad Mini: 999 TL
32 GB iPad Mini: 1.249 TL
64 GB iPad Mini: 1.499 TL
128 GB iPad Mini: 1.749 TL
iPad Mini WiFi+3G
16 GB iPad Mini: 1.349 TL
32 GB iPad Mini: 1.599 TL
64 GB iPad Mini: 1.849 TL
128 GB iPad Mini: 2.099 TL
ipad air satışa çıktımı ? teknosa gelmesei aralık sonu demişti
ipad air satışa çıktımı ? teknosa gelmesei aralık sonu demişti
27 kasımda apple tr online store da satıştaymış
ygtkrmdnz
14-11-2013, 19:33
7.0.4 cikti beyler guncelleyebilirsiniz
benım batarya hıc gıtmemeye basladı yenı batarya alcam ıntternetten nereden alıyım var mı guvenılırı bı sıte telefon 4s
Elinde fazladan 5 kablo olan varmı. Benim kablo dipten parçalandı şarj edene kadar canım çıkıyo artık telefonu. :D
Kablo şekilden şekile giriyo garibim anca çalışıyo :)
beyler iphone4 ü biraz da olsa nasıl hızlandırırız. eskiye göre oldukça yavaşladı. komple sıfırlasak bir çözüm oluyor mu veya arkaplanda dolan bir cache bellek varsa bunu temizleyebilmek gibi şansımız var mı.
beyler iphone4 ü biraz da olsa nasıl hızlandırırız. eskiye göre oldukça yavaşladı. komple sıfırlasak bir çözüm oluyor mu veya arkaplanda dolan bir cache bellek varsa bunu temizleyebilmek gibi şansımız var mı.
Restore ve sonrası new iPhone secenegi
Restore ve sonrası new iPhone secenegi
abi benim için mesajlar ve whatsapp içeriği çok önemli. bunların yedeğini itunes üzerinden alıp telefon kurulduktan sonra bunların yedeğini tekrar sorunsuz geri atabiliyormuyuz? daha önce hiç restore yapmadığımdan dolayı bu yedek vb. olayları hiç denemedim. o yüzden de korkuyorum açıkçası :)
abi benim için mesajlar ve whatsapp içeriği çok önemli. bunların yedeğini itunes üzerinden alıp telefon kurulduktan sonra bunların yedeğini tekrar sorunsuz geri atabiliyormuyuz? daha önce hiç restore yapmadığımdan dolayı bu yedek vb. olayları hiç denemedim. o yüzden de korkuyorum açıkçası :)
yedekleri geri almazsan zaten tam performans alırsın telefondan..
telefonu yavaşlatan şeyler o şişiren dosyalar
onlar da yedeklerle birlikte gelir ya da gider
restore yapar ve yedekleri geri yüklersen hiç bir şey yapmamış olursun aslında
mesajların bu kadar önemliyse ben olsam telefonu bu şekilde kullanmaya alışırdım.
ya da yerim mesajları deyip nos takılmış iphone 5 e merhaba derdim :) (yavaşlığından bu kadar şikayetçi isen yeni işletim sistemi sana nos takılmış gibi gelir :) )
yedekleri geri almazsan zaten tam performans alırsın telefondan..
telefonu yavaşlatan şeyler o şişiren dosyalar
onlar da yedeklerle birlikte gelir ya da gider
restore yapar ve yedekleri geri yüklersen hiç bir şey yapmamış olursun aslında
mesajların bu kadar önemliyse ben olsam telefonu bu şekilde kullanmaya alışırdım.
ya da yerim mesajları deyip nos takılmış iphone 5 e merhaba derdim :) (yavaşlığından bu kadar şikayetçi isen yeni işletim sistemi sana nos takılmış gibi gelir :) )
bu haber kötü oldu abi ya en iyisi hiç kurcalamayım nerde trak orda bırak modunda devam edeyim ben :D
benim telefenomda bazen herhangi bir app in rengi soluyor ana ekrandayken neden oluyor ne anlatmaya çalışıyor bu acaba :)
Peki rehberi sadece yedekliyebiliyor muyuz?
Peki rehberi sadece yedekliyebiliyor muyuz?
icloud yapıyor zaten onu.
icluoud a yedeklemenizi yapın, yedeklenecek şeylerden sadece rehberi seçin
ALPER-VNS
15-11-2013, 19:15
Gayet memnun olduğum 4 üm 7.2 den sonra hiç tad vermemeye başladı.. Apple ın stratejisi sanırım bu yenisini almaya mecbur etmek.. Samsungda da böyle bi zorlama var mıdır acaba ciddi manada geçiş yapmayı düşünüyorum..
Restore new iphone yapıldı buarada. 7.3 e geçmenin de bi faydası olacağını sanmıyorum pek ama denemeye değer mi sizce
ya abi niye güncelliyosunuz ki çalışan güzelim telefonunuzu :) bak ben ios6 daha mis gibi takır takır kullanıyorum ip5 imi :D
7.0.4 çıktı.
Facetime aramalarında sorun yaşayan kullanıcıların sorununun düzeltilmesi, bazı küçük hata düzeltmeleri ve iyileştirmeleri kapsıyor.
(Telefon kapanıp açılacağı için 5s kullanıcılarının cihazları ilk açılışta parmak izi ile açılmayacaktır. Telefon açılış parolanızı unutmadığınızdan emin olun)
şarj %20 %19 %18 direk kapanıp 5 dk sonra %21 açılma mevzusunu nasıl çözeriz, 7 0 4 bununla alakalı değil sanırım.
telefona kaydettiğim numaralar rehberde görünmüyo ve 50e yakın numaram silindi ios 7i yükledıkden sonra ne yapmam lazım cihaz iphone 4
CasabLanca
17-11-2013, 00:51
Day Walker Oğuz abi özellikle sana soruyorum yanlış hatırlamıyorsam sen eklemiştin. bir site vardı adamlar swap telefon satıyorlardı, senin telefonun ne kadar bozuk olursa olsun ne halde olursa olsun senden alıyorlardı üstüne bir fark alıp sana yeni telefon veriyorlardı, neresiydi orası hatırlayan var mı?
ya abi niye güncelliyosunuz ki çalışan güzelim telefonunuzu :) bak ben ios6 daha mis gibi takır takır kullanıyorum ip5 imi :D
ip5 te ios7 ile gayet memnunum. ip4 veya bi ihtimal 4s için söyleseniz eyvallah :)
2 gündür ipadle sıkıntı yaşıyorum . Forumlardaki bazı fotoğrafları göstermiyor, üstte mevi şey çeyrekte takılı kalıyor , sayfadaki diğer fotoğraflar -yazılar vs açılıyor ama arada açılmayan fotolar oluyor. Safari ve chrome ile denedim , çözemedim . Dns değiştirdim olmadı , cihazı kapatıp açtım hala devam .
Day Walker
17-11-2013, 19:48
Day Walker Oğuz abi özellikle sana soruyorum yanlış hatırlamıyorsam sen eklemiştin. bir site vardı adamlar swap telefon satıyorlardı, senin telefonun ne kadar bozuk olursa olsun ne halde olursa olsun senden alıyorlardı üstüne bir fark alıp sana yeni telefon veriyorlardı, neresiydi orası hatırlayan var mı?
Ben eklemişim mi hatırlamıyorum ama iphoneyardim net var oraya bi bak kardeşim.
Youtube'dan müzik videolarını sadece müzik olarak indirebileceğimiz bi prog. Var mı ipad için? ( youtube downloader tarzı app'ler iş'e yarar mı? )
Youtube'dan müzik videolarını sadece müzik olarak indirebileceğimiz bi prog. Var mı ipad için? ( youtube downloader tarzı app'ler iş'e yarar mı? )
Var mı bi bilen :beuj: :rolleyes:
Day Walker
18-11-2013, 12:05
İtunesdan satın alsana 89 krş sadece.
eşimin iphone5'inden icloud a fotoğraflarını yükledik fakat şimdi ne telefonda nede bilgisayar üzerinden icloud a bağlandığımız da dosya ve foto olarak göremiyoruz.acaba ne şekilde bu fotolara ulaşabileceğimizi bilen var mıdır?
slowmotion
18-11-2013, 20:46
Muzik dinle uygulamasini denedinizmi?
İtunesdan satın alsana 89 krş sadece.
Hangi app bu
dünde video çekerken 20-30 sn sonra şarjı bitirip kapanıyor 5. dk sonra açıyorum açılmıyor şarj yok hesabı, 10 dk sonra hop %62 şarjla açılıyor. telefonumdan nefret ettirdi, ne ios7 miş arkadaş.
5S kullanan varsa yorum alabilir miyim bu hafta almayı düşünüyorum, daha önce apple ürünü kullanmadım çok da karşıydım ama ön yargılarım yüzündendi. Uzun süredir android kullanıcısıyım pişman olur muyum?
Muzik dinle uygulamasini denedinizmi?
Benim dinlediğim parçaları orası bulmuyor ya :D yüklü ama bnm dediğim gibi bişey lazım bana ;)
iOS 7.1 Beta, geliştiriciler için yayınlandı.
Yarın yükledikten sonra paylaşacağım ilave özellikleri.
Siyah klavye seçeneği vs koymuşlar. Neyse kurup inceleyeyim yazarım :)
akucukdogan
19-11-2013, 01:36
Şu şarjla ilgili problemler ne olacak acaba... Telefondan soğumaya başladım ciddi anlamda. ilk başta telefonda problem olduğunu düşünüyordumda sanırım bataryada yada telefonda problem yok. Şarjım %11ken hoop kapanıyor. Şarja takar takmaz %5te açılıyor falan filan. Garip garip şeyler. Umarım bunlar düzelir.
telefona kaydettiğim numaralar rehberde görünmüyo ve 50e yakın numaram silindi ios 7i yükledıkden sonra ne yapmam lazım cihaz iphone 4
sorunum hala güncel
akucukdogan
19-11-2013, 01:45
sorunum hala güncel
Gruplar diye bi seçenek var orada hepsi işaretli değil mi ? Bende bi ara whatsappta ismi görünen bi arkadaş vardı listede görünmüyordu sonra baktım ki gruplardan bi kaçında tik işareti yok. Onları yaptım görünmüştü listede. Hoş mutlaka yapmışsındır ama gözden kaçmış olabilir.
Siyah klavyeye en çok ben sevineceğim sanırım.
serkanokan
19-11-2013, 07:29
Siyah klavye çok iyi olacaktır. Ben bahsettiğiniz batarya problemlerini hiç yaşamadım. Ios 7.03 yuklu iphone 4 telefonum.
Day Walker
19-11-2013, 08:03
Hangi app bu
Cihazın ana ekranı (1.sayfada) itunes yazar mor renkli itunes store ordan sadece şarkılar 89 krş albüm fiuyatları popülerliğe göre değişiyor.
abi bide söyleyiver şu whatsappdaki klavye boşluğunu halletsinler ya uyuz oluyorum. :)
Siyah klavye çok iyi olacaktır. Ben bahsettiğiniz batarya problemlerini hiç yaşamadım. Ios 7.03 yuklu iphone 4 telefonum.
iphone 5 de var o sorunlar zaten
instegram videolarına müzik eklemek için program tavsiyesi alabilir miyim?
o whatsaptaki klavye boşluğu sanırım whatsapın sorunu
o whatsaptaki klavye boşluğu sanırım whatsapın sorunu
whatsapp ın güncelleme zamanı geldi ztn. klavye fln ios7 uyumlu dgl eski tip devam
o boşluğuda gidermeleri lzm artık. kendileri kullanmıyormu anlamıyorumki :s
Şu şarjla ilgili problemler ne olacak acaba... Telefondan soğumaya başladım ciddi anlamda. ilk başta telefonda problem olduğunu düşünüyordumda sanırım bataryada yada telefonda problem yok. Şarjım %11ken hoop kapanıyor. Şarja takar takmaz %5te açılıyor falan filan. Garip garip şeyler. Umarım bunlar düzelir.
O senin batarya ile ilgili bir sorun işletim sistemi ile değil. Artık ömrünü yarılamış sayın kendisi :)
abi bide söyleyiver şu whatsappdaki klavye boşluğunu halletsinler ya uyuz oluyorum. :)
whatsapp ın güncelleme zamanı geldi ztn. klavye fln ios7 uyumlu dgl eski tip devam
o boşluğuda gidermeleri lzm artık. kendileri kullanmıyormu anlamıyorumki :s
Apple ın sorunu değil bu. Uygulama yayımcı firma ile alakalı bir durum ki Apple dahil kimse de onlara uygulamanı güncelle diyemez. Onlar isterse günceller isterse güncellemez. Hatta keyifleri ister uygulamayı silerler, server ları kapatırlar vsvs canları ne isterse onu yapar. Kimsenin de bir şey deme hakkı yok kullanıcılar dahil :)
Nasıl olamaz ben para veriyorum bu uygulamaya diyen arkadaşlar olabilir belki, onlara da şunu diyebilirim. iTunes ve AppStore kullanım sözleşmesini okuyunuz. Orada bin tane şey yazıyor. Okumadan kabul ediyorum butonuna tıklıyor herkes de orada çok şey yazıyor aslında..
Öte yandan software işlerinde uygulama geliştiricisi kişi/firma, son kullanıcıya o programı satmaz. Kullanım hakkı verir. 1 TL 79 kuruş a bir program almıyorsunuz yani. Sadece kullanım hakkını satın alıyorsunuz. 1 dolara program satın alınmaz. Hele ki WhatsApp için bir kaç yüz milyon dolar gözden çıkarılması gerek "satın almak" için :)
Bu arada şöyle bir bilgi vereyim. 3 yıl önce SiRi Appstore da olan bir uygulama idi. AppStore dan uygulamayı indirenler bu kadar gelişmiş bir uygulama ile karşılaşmasalar da yine de "satın" aldıkları bir uygulama idi. Apple ne yaptı? Baktı güzel bir uygulama, gitti satın aldı uygulamayı köküyle.. ve uygulama AppStore dan kaldırıldı. Kim ne diyebildi? Kimse :)
Apple yine buna benzer bir şey yapıyor şu anda..
Apple bu yöndeki çalışmaları doğrultusunda iOS’te faaliyet gösteren kişisel asistan uygulaması Cue’yi satın aldı. Satın alma işlemine ilişkin resmi bir açıklama gelmese de, Apple’n Cue için 40 ila 60 milyon dolar arasında bir bedel ödediği konuşuluyor. Daha küçük ölçekli teknoloji şirketlerini satın almasıyla tanınan Apple, bu yönde eylemlerde bulunmaya devam edeceğini daha önce açıklamıştı.
Apple’ın Cue’yi satın almasıyla birlikte uygulama App Store’dan kaldırılırken, Cue’nin yeteneklerinin Siri, Bildirim Merkezi ve diğer Apple ürünlerine aktarılması bekleniyor. Kullanıcıların e-posta, takvim ve kişi bilgilerini tarayarak onlara günlerinin akıllı bir fotoğrafını çeken uygulama, Gmail, Google Takvim, Yahoo Mail, Facebook ve diğer hesaplardan da bilgi çekerek güne daha kapsamlı bir bakış atılmasını sağlıyor. Apple da iOS 7 ile birlikte benzer bir desteği Bildirim Merkezi’nde sunsa da, bu destek henüz Cue’ninki kadar geniş bir kapsamda sunulmuyor.
Apple iOS için kişisel asistan uygulaması Cue’yi satın aldı - Teknoblog (http://www.teknoblog.com/apple-ios-icin-kisisel-asistan-uygulamasi-cueyi-satin-aldi-64517/)
Apple ın sağı solu belli olmaz. Belki FaceTime ve iMessage ın yıldızlarını parlatmak ve kullanımını yaygınlaştırmak için Line, WhatsApp, Viber, Tango vs alayını satın alır, çöpe atar. Kimse de bir şey diyemez bunun için. :)
Whatsapp güncellenecektir. Belki bambaşka bir arayüz ve mimari ile yayınlanacak yeni sürüm. Bunu bilmiyoruz. Öyle word de bir cümle değiştirmek gibi değil bu işler.. Hele ki iOS 7 ile çok şey değişti geliştiriciler tarafında. Artık daha çok şeyi kontrol etmek zorundayız. (CPU kullanım testleri, güvenlik testleri, performans testleri vsvs) O yüzden biraz daha sabır. :)
emresener
19-11-2013, 11:18
whatsapp ta mikrofon tuşuna basılı tutup ses gönderebiliyoruz ya.
şu aralar "sesli notu kaydetme başarısız. Uygulama hatası diyor".,
bende bu aralar sarj %20 deyken birden 10 düşüp kapanıyor. 4s ve güncelleme yapmadim hala 6.1 kullanıyorum ios7 ye geçmedim. Bu sıkıntıyı nasıl düzeltebiliriz?
arkadaşlar 3 adet ip4 ios 7 kurduk hepsi 6 aylık teleon hiçbir sorun yok pil eskiye göre daha çok gidiyor fakat teller gayet titiz kullanılıyor sürekli orjinal şarj ve %10 lara gelmeden şarj etmiyoruz ne takılma var reset v.s hiçbir problem yok bilgi amaçlı yazdım pil sorunu olanlar bataryanız kullanımdan dolayı problem olabilir