PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : evi arı bastı :S

ygtrn
09-11-2010, 14:55
arkadaşlar evimin arka odasında arılar kovan yapmış bulunmakta, ahşap pencere çerçevesinin içine ve camlar kapalı olmasına rağmen aralardan derelerden içeri giriyorlar.....

naptıysak nafile, fısfıs sinek ilaçları böcek ilaçları bi işe yaramadı.... kovanın içine kadar sıktım, hala geliyor ib..ler....
1 haftadır uğraşyorum.....

yokmudur bunun bi formülü?

Dou
09-11-2010, 14:58
kovanı at aşağı

Göki,ZD
09-11-2010, 14:58
belediye yi aradın mı ?

ygtrn
09-11-2010, 14:59
camdan girmiyorlar... pencere kasasının aralarından giriyorlar, ahşap pencere olduğu için kasanın içine kovan yapmışlar... :S

ygtrn
09-11-2010, 15:00
belediye yi aradın mı ?

aramadım, belediyenin hangi bölümü arancak bunun için?

ygtrn
09-11-2010, 15:01
kovanı at aşağı

komple pencereyi kasasıylamı atayım aşşa?

Enes-x
09-11-2010, 15:02
böcek ilaçlama diye yazıcaksın google a en yakınını arıyacaksın :) Kahve yakmayı deneyebilirsin ama kalıcı çözüm ilaçlama..

ygtrn
09-11-2010, 15:03
anlaşıldı biraz açıklık getirse iyi olur....

arkadaşlar pencere kasası pencereyi binanın duvarına bağlayan kısımdır, yani binayla bütündür, sineklik takma kovan atma gibi şeyler mümkün değil yani, pencere kasasının içinde ib..lerin kovanı....

Greentiger01
Bence mantıklı PVC yaptır daha sağlıklı

ygtrn
böcek ilaçlama diye yazıcaksın google a en yakınını arıyacaksın :) Kahve yakmayı deneyebilirsin ama kalıcı çözüm ilaçlama..

bi bakalım....

ömerve
09-11-2010, 15:04

gerekirse evet..kasayı değiştirebilirsin kökten çözüm için.sakat durum evde alerjisi olan varsa allah korusun arı sokması çok tehlikeli o durumda.

ef186
09-11-2010, 15:06
oncelikle sprey poliüretan kopuk kullanarak iceri girisi kez ama sakin fazla sikma cunku siktigin madde sisip kuruyacak ve eger fazla kacar ise ahsap pencere kasasini bile patlatir kirar sertlesirken .... siktigin hacmin 10 katina kadar buyuyup sertlesir ki kasa kiran coktur fazla sikip ...

CasabLanca
09-11-2010, 15:09
tezek yak..

TaGo
09-11-2010, 15:09
kardeşim arılar dumandan kaçar. gazete vs tüten bişeyle arıları öncelikle kaçır. Sonra yuvalarına silikon sık. Pencerenin etrafınada,süngerli şeritten geçki, aralık bulup geçemesinler.

flexamin
09-11-2010, 15:11
araya çekomastik + silikon ;) zımba gibi olur orda geberir ibn..ler.. bidaha arı girer ne başka bişe

ygtrn
09-11-2010, 15:15
benim kendi odamı basmaya kalktı önce şerefsizler zatende, polibilmemne köpüğüyle araları hemen doldurdum iş işten geçmeden.... gelgelelimki arkada 40 yılda bir kullandığımız odaya dadanmışlar busefer ve iş işten geçmiş, köpük sıkacam diye bi yanaşsam canıma okurlar, çünkü pencere sıvama arı olmuş, perde gibi neredeyse....

önce şu dumanla kaçırmayı deneyelim, sonra köpük sıkmaya çalışayım, eğer olmazsa ilaçlancak....

SOMEONESPECIAL
09-11-2010, 15:15
Valla profesyonel destek lazım.
Bu arılar kincidir. O kovanı alıp atarsan aşağı saldırırlar...
Belediyeyi arayıp destek isteyin. Kovanın alınıp zarar görmeden
başka bir yere götürülmesi lazım. Aksi taktirde ilaçla, silikonla
olacak iş değil...

TaGo
09-11-2010, 15:16
duman en etkili yöntem. Tezek iidir, ancak ev içi olduğu için ben önermiyorum.

can_ank
Ne kadar dogru bilmiyorum ama arılarda dogustan gelen GPS sistemi tarzı bi özellikleri varmış. Sabah uyandıklarında hangi noktadan dısarı cıkarlarsa gene aynı noktaya donerlermiş. Gece arı kovanını cok sarsmadan dısarıda bir noktaya bırakırsan bir daha içeri girmezler diye okumuştum bir yerlerde. Ama gene de araştırmakta fayda var. :)

Oconner
duman abi duman duman ver arılara koruyucu giy ama öyle sık ilac duman oyle kurtarırsın koruma elbisesi giy kesinlikle

Ufuk
Kovanın içine basın sıcak silikonu sonrada tütsü felan yakın evde :)

Emir_b16a
ewi sat :D

Göki,ZD
09-11-2010, 15:18
belediye yi aradın mı ?

Valla profesyonel destek lazım.
Bu arılar kincidir. O kovanı alıp atarsan aşağı saldırırlar...
Belediyeyi arayıp destek isteyin. Kovanın alınıp zarar görmeden
başka bir yere götürülmesi lazım. Aksi taktirde ilaçla, silikonla
olacak iş değil...

Kerem abi yazmış, belediyeyi ararsan onlar gelip zarar görmeden kovanı doğal ortama taşırlar. kovanı aşağı filan atayım deme, süzgeçe çevirirler adamı bi karı için :D

ygtrn
09-11-2010, 15:18
ewi sat :D

knka ev kiralık öğrenci evi :D

ygtrn
09-11-2010, 15:19
ben en iyisi evi komple ateşe veriyim :D

SOMEONESPECIAL
09-11-2010, 15:21
Arı ( apoidea) kanatlı hayvanlar sınıfını birer üyesidir. Arı vücudu üzerinde zar şeklinde şeffaf kanatları bulunur. Bu kanatları ile çok uzak mesafelere kadar uçarak gidebilirler. Baş kısmında 1 çift kısa antenleri bulunur.

Arı bu antenler sayesinde en hassas iletişim dalgalarını algılar. Arılar besinlerinin yerlerini bu antenlerden gönderdiği frekanslar sayesinde bulurlar. Arılar kendi kovanından ve yuvasından km'lerce uzağa uçarlar ve arı beslendikten sonra belli bir rotayı takip edip tekrar yuvasını rahatlıkla bulurlar. Arıların ağız kısmında kesici bir kıskaç bulunur bu kıskaçlar sayesinde besinleri parçalar ve yerler.

Arı böceği beslenmesinde hem bitkiseldir hem de hayvansal besinleri tükettir. Bal arısı insanlar tarafından sevilen ve yetiştirilen bir arı cinsidir. Bu arı çeşidi insan besini olan bal üretimini yapmaktadır. Bu bakımdan kendisine has bir kovan içinde yetiştirilir. Bu arıların ilaçlanması söz konusu değildir. Yaban arısı ve eşek arısı insanlara çok zarar veren bir hayvanlardır. Bu haşereler ile mutlaka mücadele etmek gerekir. Çünkü bunlar insanlara her türlü zarar verirler. Yaban arısı beslenmesinde sebze ve meyvelerin öz suyunu, açıkta bırakılan yemek ve gıdaları, ufak böcek türlerini, bal arılarını ve hayvansal ürünleri kullanır. Çiftçilikle uğraşan insanlara çok zararları vardır.

Arı çiçek açmış bir bitkinin çiçeği içine girer ve çiçeğin suyunu içer ve çiçeğin kurumasına neden olur. Aynı zamanda meyveler ve sebzelerin suyunu içerler ve bunların verimini düşürürler. Yaban arıları ve eşek arıları yuvasını toprağın alt kısmına, ağaç boşluklarına, kaya yarıklarına, evlerin çatılarına, duvar yarıklarına yaparlar. Yaban arısı ve eşek arısı çok zehirli bir haşerelerdir.

Bu haşereler koloni halinde yaşarlar. Yaban arısı ve eşek arısı kendisine zarar veren canlılara toplu halde saldırır ve zehirli iğnesi ile sokar ve zehirler. Yaban arısının ısırdığı yer acır, şişer, kızarır ve kabarır. Isırılan yerde uyuşmalar olur. Birden fazla yaban arısı ve eşek arısı tarafından ısırılan kişi mutlaka en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalı.

Yaban arısı ve eşek arısı ile mücadele için yapmanız gereken ilk etapta yasal bir ilaçlama şirketine ulaşmaktır. Size bir telefon kadar yakın olan bir ilaçlama şirketi olarak her türlü haşere ile tüm sorunlarınıza çözüm olmaktayız. Günün 24 saati çalışıp tüm müşterilerimizi memnun etmekteyiz.

Arı ilaçlamada profesyonel olunmalı aksi takdirde arılar toplu halde saldırır ve bu saldırı sonucu ölümcül dahi olabilir. Bu bakımdan arı ilaçlama ayrı bir titizlik ister ve ilaçlama eğitimi almayan kişiler asla bunu yapmaz ve yapmamalı.

ygtrn
09-11-2010, 15:22
duman en etkili yöntem. Tezek iidir, ancak ev içi olduğu için ben önermiyorum.

bu tezek olayı şaka değildi yani :beuj: :hahaha:

SOMEONESPECIAL
09-11-2010, 15:23
Belki olayı hafife alıp ti ye alıyorlar arkadaşlar ama
önemli bir sorun yaşıyorsunuz... Siz bence profesyonel bir yardım alın :icon_tup:

TaGo
09-11-2010, 15:24
bu tezek olayı şaka değildi yani :beuj: :hahaha:

Tezek uçan tüm haşerelere karşı ii bir ilaçtır, tabi yanıyorsa :D Bunu sakın yaş tezekle denemeyiniz.

E.Güleç
09-11-2010, 15:25
duman etkili yöntem ;)

ygtrn
Arı ( apoidea) kanatlı hayvanlar sınıfını birer üyesidir. Arı vücudu üzerinde zar şeklinde şeffaf kanatları bulunur. Bu kanatları ile çok uzak mesafelere kadar uçarak gidebilirler. Baş kısmında 1 çift kısa antenleri bulunur.

Arı bu antenler sayesinde en hassas iletişim dalgalarını algılar. Arılar besinlerinin yerlerini bu antenlerden gönderdiği frekanslar sayesinde bulurlar. Arılar kendi kovanından ve yuvasından km'lerce uzağa uçarlar ve arı beslendikten sonra belli bir rotayı takip edip tekrar yuvasını rahatlıkla bulurlar. Arıların ağız kısmında kesici bir kıskaç bulunur bu kıskaçlar sayesinde besinleri parçalar ve yerler.

Arı böceği beslenmesinde hem bitkiseldir hem de hayvansal besinleri tükettir. Bal arısı insanlar tarafından sevilen ve yetiştirilen bir arı cinsidir. Bu arı çeşidi insan besini olan bal üretimini yapmaktadır. Bu bakımdan kendisine has bir kovan içinde yetiştirilir. Bu arıların ilaçlanması söz konusu değildir. Yaban arısı ve eşek arısı insanlara çok zarar veren bir hayvanlardır. Bu haşereler ile mutlaka mücadele etmek gerekir. Çünkü bunlar insanlara her türlü zarar verirler. Yaban arısı beslenmesinde sebze ve meyvelerin öz suyunu, açıkta bırakılan yemek ve gıdaları, ufak böcek türlerini, bal arılarını ve hayvansal ürünleri kullanır. Çiftçilikle uğraşan insanlara çok zararları vardır.

Arı çiçek açmış bir bitkinin çiçeği içine girer ve çiçeğin suyunu içer ve çiçeğin kurumasına neden olur. Aynı zamanda meyveler ve sebzelerin suyunu içerler ve bunların verimini düşürürler. Yaban arıları ve eşek arıları yuvasını toprağın alt kısmına, ağaç boşluklarına, kaya yarıklarına, evlerin çatılarına, duvar yarıklarına yaparlar. Yaban arısı ve eşek arısı çok zehirli bir haşerelerdir.

Bu haşereler koloni halinde yaşarlar. Yaban arısı ve eşek arısı kendisine zarar veren canlılara toplu halde saldırır ve zehirli iğnesi ile sokar ve zehirler. Yaban arısının ısırdığı yer acır, şişer, kızarır ve kabarır. Isırılan yerde uyuşmalar olur. Birden fazla yaban arısı ve eşek arısı tarafından ısırılan kişi mutlaka en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalı.

Yaban arısı ve eşek arısı ile mücadele için yapmanız gereken ilk etapta yasal bir ilaçlama şirketine ulaşmaktır. Size bir telefon kadar yakın olan bir ilaçlama şirketi olarak her türlü haşere ile tüm sorunlarınıza çözüm olmaktayız. Günün 24 saati çalışıp tüm müşterilerimizi memnun etmekteyiz.

Arı ilaçlamada profesyonel olunmalı aksi takdirde arılar toplu halde saldırır ve bu saldırı sonucu ölümcül dahi olabilir. Bu bakımdan arı ilaçlama ayrı bir titizlik ister ve ilaçlama eğitimi almayan kişiler asla bunu yapmaz ve yapmamalı.

bu adamların bilgilerini pm lermisin abi?

typeRace
kovana sakın bilinçsiz şekilde müdahale etmeyin,direk savaş ilan etmiş olursunuz.. amcam ölüm tehlikesi atlatmıştı 3 gün yoğun bakımda kaldı arı saldırısından.. 3-5 tane de değil tüm kovan halinde saldırıyor manyaklar..

ygtrn
09-11-2010, 15:29
ben bu salakları 1 haftadır ara ara ilaçladım hiç toplu saldırı olmadı...

ancak sesbi ilaç sanıyorum, gidip bişeylerle dürtersem eminim süzgeç yaparlar beni....

VTec_king
09-11-2010, 16:03
sitede böcek masterlar çokmuş hahahah :)

Günkut
09-11-2010, 16:03
tezek yak..

hasikome demek istiyorum :D :D

kahve yakmak degilde.cok kaliteli bir hasere ilacı vardı şirkette su ile karıstırılıyor ve 1 fıstta toz cok cok kaliteli birşeydi eminimki işini görürdü ismini ögrenip buraya yazarım 40 tl filandı kücük bir kutusu :D

SOMEONESPECIAL
09-11-2010, 16:07
ben bu salakları 1 haftadır ara ara ilaçladım hiç toplu saldırı olmadı...

ancak sesbi ilaç sanıyorum, gidip bişeylerle dürtersem eminim süzgeç yaparlar beni....

Saldırı yuvasını dağtırsan olur, ben bu arı saldırısı yüzünden bir arkadaşımı
kaybettim muğla'da bilirim yani acısını...

http://www.berfinilaclama.com/ari.htm

Ozan Özer
09-11-2010, 16:10
ben en iyisi evi komple ateşe veriyim :D

:D:D kesin çözüm

Kakus
09-11-2010, 16:12
Yap bi kağıt, yak. Kafaları iyi olsun uçamasın pe*emenkler.

oğuzk
09-11-2010, 16:32
Pencerenin altındaki demir çerçeveye yuva yapmış sanırım pencereyi değiştirmekle yetmez

Zaten değiştirene kadar ustalara sokarlar :D

ergin
09-11-2010, 16:45
belediyenin ılaclama bolumu var bızım iş yerındede buna benzer bı olay olmuştu ılaclama ekıbı yolladı beledıye sorun yok 1 senedır

ygtrn
09-11-2010, 16:46
az önce elektrik süpürgesiyle daldım ib..lere :D
odanın içi pırıl pırıl oldu, uçan kaçan hepsini çektim :D

ama hala aralardan içeri giriolar süpürgeyi topladım içeri götürdüm, geri bi döndüm yine üşüşmüşler :D

soykırım yaptım şerefsizlere banamısın demediler... dalga geçiolar resmen :D

makif84
09-11-2010, 16:47
Kuru kahve yakın dumanında baya etkileniyorlar daha sonra o girdikleri yeri köpükle doldurun.

hotsauce
09-11-2010, 16:48
Zippo benzini ve cakmak yuzde yuz ise yarar denenmistir 2-3 tane ari olucek diye belediyeyle ugrasma

ygtrn
09-11-2010, 16:49
Zippo benzini ve cakmak yuzde yuz ise yarar denenmistir 2-3 tane ari olucek diye belediyeyle ugrasma

evi ateşe veriyim derken şaka yapmıştım :D
ama sen bizi havaya uçurmaya niyetlisin anlaşılan :D

keşke 3 5 tane olsa elektrik süpürgesinin torbası doldu resmen :D

ygtrn
09-11-2010, 16:53

ama hala aralardan içeri giriolar süpürgeyi topladım içeri götürdüm, geri bi döndüm yine üşüşmüşler :D

süpürgeyede kovan yapmasın bu ib..ler :icon_wack:D

M.A.D
09-11-2010, 16:56
arımaya meeting yapıolardır sıkıntı yok

pnrkc
09-11-2010, 16:57

hahaa :D:D

gökan
09-11-2010, 16:58
memelekettekı evın pnecre ekenarına dev gıbı kovan avrdı bırtane tahta agac farketmez uzun olsun ucuna bez sar ve benzınle yak onu ve arı kovanına orya tut arılar ölcek ama yapıcak bişide yok

ygtrn
09-11-2010, 16:58
süpürgeden garip sesler gelio korkmaya başladım :D

volume81
09-11-2010, 17:07
air vick oda spreyinden nefret ediyolardı :D bi ara bizim tuvalete kovan yapmışlar bize zararı yoktu ama duruyodu bende her gece 2-3 tane sigara içtikden sonra WC kokmasın die sıkıyodum baktım sonra gitmişler ya sigaradan yada air vick'den :D

emir91
09-11-2010, 17:09
Al bir eline çakmak bi eline deodorantı ver coşkuyu ver coşkuyu :D şaka bi yana geçmiş olsun bencede belediyeden falan yardım almakta yarar var

Dağhan
09-11-2010, 17:10
1 ay kadar önce dedemlerin evinde başımıza geldi.Aspiratör bacasının içine yuva yapmış eşek arıları 100lerce tanesi bacaya kaşıkla vurduğumuzda camın önüne çıkıyolardı hemen 1 tanesinin üstüne bi kutu raid boşalttık bana mısın demedi.Sonra gittiler ama.
Öneri camın önüne bi kap su koyun nedense suya giriyolar ve geneli sudan çıkamayıp boğuluyolar :)

olcay_bora
09-11-2010, 17:50
balkonda ateş yak :D onun dumanıyla bidaa hiç gelmezler arılar dagılınca da gunahı da kalmaz kovanı kes at ordan koparabildgn kdrbi güzelde alçı çek tmmdır

alpbodrum
09-11-2010, 17:54
Hiçbirşey yapma sokmazlar yazık hayvanlara yaw.

MBuğra
09-11-2010, 18:19
Çoğu kişi benden büyük burda abim sayılır çoğu. Yalnız bir nokta var bu konuda takıldığım. O "i.ne,pe.evenk" dediğiniz arılar olmasaydı yaşamsal döngü olmazdı biliyorsunuz değil mi?

metin
09-11-2010, 18:38
tütsü yak dumandan etkılenırler kopuklede delıklerını kapat
bu arada arı böcekmidir hayvanmı ? :D

deniz
09-11-2010, 19:05
profosyonel ılaclama sırketı arıyın kesın cozum ..

doush
09-11-2010, 19:14
Öldürmemelerini isterim, duman sadece mayıştırır saldırganlıkları gider. Profesyonel bir destek alın ve öldürmekten çok arıları da kendinizi de kurtarın.

turbo16
09-11-2010, 19:20
çözümü basit kovana yakın naftalin koy bulursan amonyak dahada iyi:icon_tup:

turbo16
09-11-2010, 19:21
Öldürmemelerini isterim, duman sadece mayıştırır saldırganlıkları gider. Profesyonel bir destek alın ve öldürmekten çok arıları da kendinizi de kurtarın.

+9999 doğru bilgi;)

ygtrn
09-11-2010, 19:23
Çoğu kişi benden büyük burda abim sayılır çoğu. Yalnız bir nokta var bu konuda takıldığım. O "i.ne,pe.evenk" dediğiniz arılar olmasaydı yaşamsal döngü olmazdı biliyorsunuz değil mi?

Fasülyenin yararlarındanda bahsedermisin?

turbo16
09-11-2010, 19:36
Fasülyenin yararlarındanda bahsedermisin?

bknz arı filmi:D

ygtrn
09-11-2010, 19:42
arkadaşlar yapmayın milyonlarca arıyı öldürmeye zaten ömrümüz yetmez(süpürge macerasından sonra anladım:D ) ki burada bahsedilen tüm yöntemler arıları kaçırmakla ilgili...
Odaya zehiri basınca orada duracak değilya mahlukatı haşereler, çekip gidicekler sonra bizde geldikleri delikleri tıkayacaz....

dragstar
09-11-2010, 19:55
ilk odada duman çıkaracak bşy yakarsan pencereyide açıp bırakırsan kaçarlar sonrada arıların girdiği pencere arasındaki boşlığı silikon veya mastik le kapatırsan sorununu çözebilirsin bence

BaDCaT
09-11-2010, 20:01
arıcılığa başla bu sana bir işaret :D

belediye ye söyle bakalım ne dicekler...

Frid
09-11-2010, 20:28
bence sabah kahvaltılarınızda bal eksik olmayacak iyi davranırsanız :D

güllü naneli bir nargile yakın odada verin dumanı :D mayışınca dicemde içeri oyuk gibi yuva yamışlarsa silikonla tıksanda ahsapta yol almaları kolay olur ve bu sefer tünel kazarak salona çıkabilirler :D

sanırım en iyisi profesyonel yardım :D

gambit49
09-11-2010, 20:54
boslugu kopukle kullansan su sistanin falan olan dograma bosluklari icin sıkılanlardan

ygtrn
09-11-2010, 21:28
beyler arıların eşkalini belirledik... Eşşek arısıymış pezvngler.. İşin şakası yok süzgeç yaparlar valla adamı

kv661
09-11-2010, 21:55

Senide 20 küsür tane aynı anda soksun bak bakıyım takıonmu yasamsal döngüyü

allahtan alerjim yokmus 3 gun hastanede yattım serum yemekten kafam güzel oldu bu pezevenklerden. benim yasamsal döngüm n'olcak?

Arı gördüm mü 100 metre depar atıyorum yazın bea :D

M_PROJECT
09-11-2010, 22:00
bi kovan ari icin dunyanin kufru havada ucmus , arayin belediyeyi anlatin derdinizi .