PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : E72 Kullanıcıları

Sayfa : [1] 2

mrtngn
06-11-2010, 12:32
E72 icin bütün sorular,merak edilenler icin bi konu olsun istedim.

Dün itibariyle bende E72 aldım sonunda.Sormak istedigim bi durum var E72 kullanıcılarına.

Telefonun icindeki WWF seslerinden birini actıgımda hoparlör biraz cızırtı yapıyor.Normal zil seslerinde bu durum yok fakat bahsettiğim ses dosyalarında yapıyor.Ayrıca hoparlörden konusurkende biraz bi cızırtı yapıyor.Sanki hoparlör sesi kaldıramıyormus gibi bi cızırtı.

Bu durum herkeste varmı yoksa benim şansızlığım mı ??

onursumer
06-11-2010, 12:35
8 aydır falan kullanıyorum bende herhangi bir cızırtı vs problemi yok

hangi sesler tam onları deniyim bende ?

mrtngn
06-11-2010, 12:45
Müzik çalarda WWF bölümünde hayvan sesleri falan biseyler var.. Panda2 ve panther seslerinde özellikle cızırtı yapıyor.

OmeR-FE
06-11-2010, 12:51
Bende yaklaşık 1 aydır kullanıyorum en ufak cızırtı yok.
Yalnış ayarlar bölümünde arama ayarlarında, gürültü giderme sekmesi var.
Onu açık konuma alarak konuşma esnasındaki çızırtıyı veya rahatsız edici sesleri giderebilirsin sanırım. Tam olarakta bilmemekle birlikte ben kurcalarken o kapalıydı, açık konuma aldım ve şuan sıkıntı yok.

mrtngn
06-11-2010, 12:55
Gürültü gidermede acık konumdaymıs zaten..Bende yeni yeni kurcalıyorum konusma sırasında cok değil ama bahsettiğim ses dosyalarında cızırtı yapıyor

DoguErdogan
06-11-2010, 13:06
hiç bir dosyada yapmaması lazım dısardan yuklediğn bi dosya olsa olabilir ama telefonun içindeki dosya ise yapmaz kvklı ise direk verin garantiye

onursumer
06-11-2010, 13:10
ben ozellikle o ses dosyalarını denedim bende yapmıyor

ürünün bellliki bir sorunu var eğer yeni aldıysan direk birebir değişim yaptır sakın servis vs diye uğraşma

ilk 30 gün birebir değişim yapmak zorunda aldığın yer ;)

mrtngn
06-11-2010, 13:22
Alalahh yaa..Daha dün aksam Gold'dan aldım cihazı.

Dediğim seslerdede hiçbisekilde yapmıyor diyosunuz yani..

Kuzenin N79'a attım o sesleri ondada hiçbirsekilde cızırtı yok..

Acaba telefonun üretim yeriyle alakalı olabilirmi bicok kişinin üretim yeri cin olurken benimki finlandiya.

mrtngn
10-11-2010, 10:11
Cihazı hemen götürdüm birebir değişim yapıldı bundada aynı cızırtıdan var ama cok az.Diğerinde cok daha fazlaydı sanırım kronik sorunlu bi seriye denk geldim :D:D

Simdide mesaj saatleriyle ilgili bi sorunum var...Misal 10:30'da gelen mesaj 9:30'da geldi gibi gözüküyor ve eski mesajların altında kalıyor saat sıralamasına göre...En son gelen mesaj çoğunlukla alt taraflarda biyere gidiyor..

Saat ayarlarını tekrar tekrar yaptım.Bölgeyi ve dilide tekrar ayarladım yinede düzelmedi..Güncellemeyle olur diye düşündüm fakat cihaz son sürümdeymiş oda olmadı..

Bi önerisi olan basına gelen varmı acaba.

onursumer
10-11-2010, 10:14
Cihazı hemen götürdüm birebir değişim yapıldı bundada aynı cızırtıdan var ama cok az.Diğerinde cok daha fazlaydı sanırım kronik sorunlu bi seriye denk geldim :D:D

Simdide mesaj saatleriyle ilgili bi sorunum var...Misal 10:30'da gelen mesaj 9:30'da geldi gibi gözüküyor ve eski mesajların altında kalıyor saat sıralamasına göre...En son gelen mesaj çoğunlukla alt taraflarda biyere gidiyor..

Saat ayarlarını tekrar tekrar yaptım.Bölgeyi ve dilide tekrar ayarladım yinede düzelmedi..Güncellemeyle olur diye düşündüm fakat cihaz son sürümdeymiş oda olmadı..

Bi önerisi olan basına gelen varmı acaba.

cihazın sürümü ne ?

ayrıca fabrika ayarlarına geri don diyip herşeyi sıfırdan yapmayı denedinmi

veya kısayolu unuttum soft format var symbianda o şekilde deneyebilirsin ?

birde şoyle birşey var ilk cihaz açılırken ülke,şehir,saat dilimini falan seçiyorsun +2,1 vs orda yanlışlık olabilirmi ?

otuzdört
10-11-2010, 10:20
*#7370# yaptıktan sonra sorun devam ederse siz yine bir GOLD' yapın gelin :)

onursumer
10-11-2010, 10:27
*#7370# yaptıktan sonra sorun devam ederse siz yine bir GOLD' yapın gelin :)

evet soft format kısayolu bu

ama dediğin olay yazılımsal birşey belli

ben saat dilimi ayarlarından kaynaklandığını düşünüyorum bu arada ben telefonumun versiyonuna baktım

051.018 sıknıtısı yok bu versiyonun :D

mrtngn
10-11-2010, 10:37
Fabrika ayarlarına döndürdüm yine değişmedi..

Değişim için gittiğimde telefonu orda hemen test etmek icin actım.İlk acılısta tusa 2kere hızlı bastıgım icin farklı bi ülke sectim..Sonra onu saat-tarih ayarlarından değiştirdim ama ordan mı değiştirmem gerekiyor yoksa baska biyerdenmı onu anlamadım..

Benim cihazın sürümüde 051.018

Bide özel sürüm diye birsey yazıyor 051.018.C00.01

*#7370# deniyorum simdi.

mrtngn
10-11-2010, 10:43
Suan yeniden basladı türkiye olarak sectim falan...Telefon saati 11:46 olarak gözüküyo fakat mesaj saati 10:46 yine :(

Gökhan Aydoğdu
10-11-2010, 10:44
bende E72 kullanıcısıyım ortalama 1 sene oldu ama son zaman yaşadığım sorun Oviden indirdiğim aplikasyonların birçoğunu açmıyor. İndirip kuruyorum açmaya kalktığımda bekletiyor biraz açılır gibi oluyor fakat açmıyor. Özellikle haber aplikasyonlarında...

oytn
10-11-2010, 11:07
Suan yeniden basladı türkiye olarak sectim falan...Telefon saati 11:46 olarak gözüküyo fakat mesaj saati 10:46 yine :(

aynı sorun bendede var telefonu yeni almadım yaklaşık 6 aydır kullanıyorum. fakat hiç yoktu bu son 1 haftadır olmaya başladı. mesaj 1 saat önce gelmiş gözüküyor...

soneR
10-11-2010, 11:07
ççok şükür bende bu sorunların hiçbiri yok :)

mrtngn
10-11-2010, 11:11
aynı sorun bendede var telefonu yeni almadım yaklaşık 6 aydır kullanıyorum. fakat hiç yoktu bu son 1 haftadır olmaya başladı. mesaj 1 saat önce gelmiş gözüküyor...

Acaba bizim saatleri 1 saat geri almamızdan falan mı kaynaklanıyor bu sorun nasıl bi iş anlamadım yaa...Bu zamana kadar hiç böyle bi sorun olmadımı yani ??

oytn
10-11-2010, 11:14
Acaba bizim saatleri 1 saat geri almamızdan falan mı kaynaklanıyor bu sorun nasıl bi iş anlamadım yaa...Bu zamana kadar hiç böyle bi sorun olmadımı yani ??

bu zamana kadar yoktu evet. telefon tarih/saati kendi güncelledi ben hiç dokunmadım. sonra bu sorun ortaya çıktı önceden kullandığım N95te de aynı sorun vardı. yazılımsal deniliyor hep akşama doğru bir formatlayıp deniyeceğim bende.

mrtngn
10-11-2010, 11:20
Ozaman benlik bi durum değil bu..Biraz arastırdığımda bikac kişinin daha basına gelmiş aynı olay...

3.ye formatladım hala aynı..Can sıkıcı bi durum malesef

oytn
10-11-2010, 11:25
saat ayarlarında 'otomatik zaman yenilemeyi' açık seçersek düzeldiğini söyleyenlerde oluyor.n95 te öyle kullaıyordum daha az yapıyordu. e72 de öyle kullanıyordum saatler geri alındıktan sonra bozuldu :)

onursumer
10-11-2010, 11:39
çok garip gerçekten kesinlikle ince bi ayarı olmalıki bu şekilde çıkıyor yoksa mümkün değil :)

acaba dedim şebeke saatimi farklı ama hangi hatta kulanıyorsunuz ?

gmt+2 istanbul olduğu surece ve otomatik saati ileri geri alıyorsa bu şekilde olmaması gerekiyor garip

mrtngn
10-11-2010, 11:43
Gmt+2 istanbuldaydı.Formattan sonra ankara yaptım suan tekrar istanbul'a geri cevirdim...Ben avea kullanıyorum insallah aveadan değildir cok kötü küfür edicem.

oytn
10-11-2010, 11:44
Gmt+2 istanbuldaydı.Formattan sonra ankara yaptım suan tekrar istanbul'a geri cevirdim...Ben avea kullanıyorum insallah aveadan değildir cok kötü küfür edicem.

bende avea kullanıyorum. bence aveadan ...

mrtngn
10-11-2010, 11:55
Turkcell kullanma ihtimalin varmı dostum.Eger varsa turkceli deneyip bi bakabilirmisin aynı sorun devam edicek mi??

CLIORS
10-11-2010, 11:57
alakasız olacak ama E36 E46 derken BMW tipi mi diye dusundum biran :D

oytn
10-11-2010, 11:58
Turkcell kullanma ihtimalin varmı dostum.Eger varsa turkceli deneyip bi bakabilirmisin aynı sorun devam edicek mi??

maalesef yok. ama eski telefonumda bir dönem vodafonde kullanmıştım ondada aynı sorun devam ediyordu telefonu sattım:)

onursumer
10-11-2010, 12:00
ben turkcell kullanıyorum başka hattım olsa denerdimde hepsi turkcell

bence şebeke saatinde sorun olabilir :D aveanın bi hatası bulunmuş oldu muşteri hizmetlerine yazmak lazm :D

M.A.D
10-11-2010, 12:01
iphone3g takaslı E72 mevcuttur :D mür: malii

mrtngn
10-11-2010, 12:24
Ahh insallah aveadandırda biraz kavga ederim...Telefondan soğudum yemin ederim yaa.

Ayrıca bu navigasyon icin ne tavsiye edersiniz.Kimisi garmin falan daha iyi diyor.

Kullanmak icin mutlaka internet paketimi gerekiyor..Ücretsiz kullanma gibi bi ihtimalimiz yokmu hiç bu mereti:)

mrtngn
12-11-2010, 15:28
Bugün tak etti Nokia'ya mail attım ardından dayanamayıp müsteri hizmetlerini aradım..

Mevcut sürümü tekrar yükleyebilcegimi ardından düzelebilcegini söledi fakat cihazdaki zaten son sürüm ve bu tekrardan yüklenebiliyormu onuda anlamadım,yapamadım yani...

Tekrar aradıgımda bi bayan cıktı; mevcut güncelleme tekrardan yüklenemeyebilir dedi servise götürün yazılım atılsın diye bi cümle kurunca actım agzımı yumdum gözümü:ofk::ofk:

Ve sonra bi türkcell hat bulup mesaj attım 12-13 tane mesaj sıkıntısız geldi ama sonrası yine aynıydı...Nasıl olcak bilmiyorum bu iş..

Sanırım gmt+3 diye bi secenek olsa düzelcek.

oytn
13-11-2010, 00:04
ben e 72 yi formatladım sorun devam etti bugün itibariyle elime bir samsung geçti onu kullanmaya başladım ondada aynı sorun oldu mesaj 1 saat önce gelmiş gözüküyor. kesinlikle aveadan bence ....

onursumer
13-11-2010, 00:38
Bugün tak etti Nokia'ya mail attım ardından dayanamayıp müsteri hizmetlerini aradım..

Mevcut sürümü tekrar yükleyebilcegimi ardından düzelebilcegini söledi fakat cihazdaki zaten son sürüm ve bu tekrardan yüklenebiliyormu onuda anlamadım,yapamadım yani...

Tekrar aradıgımda bi bayan cıktı; mevcut güncelleme tekrardan yüklenemeyebilir dedi servise götürün yazılım atılsın diye bi cümle kurunca actım agzımı yumdum gözümü:ofk::ofk:

Ve sonra bi türkcell hat bulup mesaj attım 12-13 tane mesaj sıkıntısız geldi ama sonrası yine aynıydı...Nasıl olcak bilmiyorum bu iş..

Sanırım gmt+3 diye bi secenek olsa düzelcek.

nokia software update ile pcde denediğin zaman genede yükle diyebiliyorsun

belki o şekilde bahsetmişlerdir

telefondan güncelleme yerine istersen oyle dene ;)

mrtngn
13-11-2010, 00:46
ben e 72 yi formatladım sorun devam etti bugün itibariyle elime bir samsung geçti onu kullanmaya başladım ondada aynı sorun oldu mesaj 1 saat önce gelmiş gözüküyor. kesinlikle aveadan bence ....

Tövbe bismillahh :Deli::Deli:

nokia software update ile pcde denediğin zaman genede yükle diyebiliyorsun

belki o şekilde bahsetmişlerdir

telefondan güncelleme yerine istersen oyle dene ;)

Hocam dedigin gibi suan tekrar denedim ve bende bu sekilde cıkıyor..Yani tekrardan yükle vs o tarz bisey cıkmıyor.Benmi yanlıs yapıyorum anlamadım :(:(

http://i54.tinypic.com/25i6tfl.png

ZeoN
13-11-2010, 00:50
Nokia Club Servislerinden birine gidiyorsun üzerine yazılı olan sürüm son sürümde olsa sorunum var tekrar sıfırdan temiz bir biçimde kurun diyorsun, işini çözüyorsun..

Nerede oturuyorsun bilmem ama Altunizade'den Kadıköy'e inen (İstanbul Avrupa Yakası) Nuhkuyusu Caddesi üzerinde Eski Şengüller bayisinin yerinde (Daha önce üst katındaydı) Club Nokia servisi var.. Evim zaten hemen onun arkası ve her konuda yardımcı oluyorlar.. ;)

onursumer
13-11-2010, 00:54
bayağıdır pc suite kullanmuyorumda onceden çıkıyordu boyle bir seçenek senin şuan kullandığında nedendirbilmiyorum kaldırmışlar ;)

ZeoN nun dediği gibi nokia shoplardan yardım alabilirsin

mrtngn
13-11-2010, 00:57
Tesekkür ederim ama malesef Bursa'da oturuyorum.Dediginiz gibi yapıcam burda.

D.H forumunda garantiyle ilgilide biri içime kurt düşürdü harbiden soğudum su telefondan yaa yemin ederim.:(

Okadar severek bekleyerek aldım bide:mad:

onursumer
13-11-2010, 01:01

D.H forumunda garantiyle ilgilide biri içime kurt düşürdü harbiden soğudum su telefondan yaa yemin ederim.:(

ne gibi bi sorun ?

nokia a.ş ise ürün zaten kvk bakıyor

kendi ithalatı ise birşey diyemicem

nokia yı turkiyeye dora iletşim veya kvk getiriyor.

Ahmet Saraçoğlu
13-11-2010, 01:03
ilk başlarda büyük umutlarla aldım ama sonradan kafa basmayınca şık bi kılıf aldım , alo dan alo ya kullanıyorum , bide mail , başka bişe için kullanmadım anlamayınca.

Herhangi bi mp3 çalar , media oynatıcı (mp3leri liste olarak görebileceğim) 'sı varmı kendi içinde??Bide en önemlisi navigasyonu aktive eden varmı?

onursumer
13-11-2010, 01:06
ilk başlarda büyük umutlarla aldım ama sonradan kafa basmayınca şık bi kılıf aldım , alo dan alo ya kullanıyorum , bide mail , başka bişe için kullanmadım anlamayınca.

Herhangi bi mp3 çalar , media oynatıcı (mp3leri liste olarak görebileceğim) 'sı varmı kendi içinde??Bide en önemlisi navigasyonu aktive eden varmı?

içinde mp3 çalar var fena diil kullanıyorum arada

hatta bi ara dizilere altyazı gomup içine atmıştım çokta güzel izleniyor :D

navigasyonu kullanıyorum ben surekli internet paketi ile çok çok başarılı araçta gittiğim hızı dahil tam gosteriyor

mrtngn
13-11-2010, 01:08
ne gibi bi sorun ?

nokia a.ş ise ürün zaten kvk bakıyor

kendi ithalatı ise birşey diyemicem

nokia yı turkiyeye dora iletşim veya kvk getiriyor.

Şöyle bi sorun; cihazı aldıgımda ordaki elemana sordum garantisi ne bunun genpamı kvk mı diye..Oda öle bisey yok dedi nokia garantisi altında oldugu icin hepsi bakıyor garanti kapsamında,herhangi bir ayrım söz konusu değil dedi...Bende tam olarak bilmediğim icin bisey demedim.

Kvk'nın Genpa'nın sitesinden imei sorgulattıgımdada hiçbirsey cıkmıyo...Ve D.H bi eleman olmaz öle sey mutlaka birinin bakması lazım dedi.

Cihazın kutusundada ESS(eletronic service solutions) yazıo anlamadım gitti

Ahmet Saraçoğlu
13-11-2010, 01:15
içinde mp3 çalar var fena diil kullanıyorum arada

hatta bi ara dizilere altyazı gomup içine atmıştım çokta güzel izleniyor :D

navigasyonu kullanıyorum ben surekli internet paketi ile çok çok başarılı araçta gittiğim hızı dahil tam gosteriyor
navigasyon ile ilgili adresi bulur bulmaz yaklaşık bi 30 sn sonra ücretli aktive etme sayfasına yönlendiriyo ve kredi kartı vss istiyo.Nasıl aktive edicem?veya igo, route66 vss ücretsiz başka bi program varmıdır e 72 için?

bide o mp3 çalar tam olarak nerede??:D
(acaip nokia özürlüyüm ve biyerden sorna bıraktım aramayı :D:D)

onursumer
13-11-2010, 01:22
Şöyle bi sorun; cihazı aldıgımda ordaki elemana sordum garantisi ne bunun genpamı kvk mı diye..Oda öle bisey yok dedi nokia garantisi altında oldugu icin hepsi bakıyor garanti kapsamında,herhangi bir ayrım söz konusu değil dedi...Bende tam olarak bilmediğim icin bisey demedim.

Kvk'nın Genpa'nın sitesinden imei sorgulattıgımdada hiçbirsey cıkmıyo...Ve D.H bi eleman olmaz öle sey mutlaka birinin bakması lazım dedi.

ithalatçıları belli açıkcası biz direk onlarla çalıştığımız için iyi biliyorum

http://www.doraas.com/teknik_servis.php?act=src&time=1289607730

burdanda bakabilirsin marmara bolgesi mesela kvk,genpa vs dir dora ithal etse bile tr disbiritoru bu firma

senin ürünün ozel ithalat veya x bi firmanın ithalatı olabilir ürünün klavyesinde

1-2 tuşun yeri farklımı dikkatini çektimi ?

navigasyon ile ilgili adresi bulur bulmaz yaklaşık bi 30 sn sonra ücretli aktive etme sayfasına yönlendiriyo ve kredi kartı vss istiyo.Nasıl aktive edicem?veya igo, route66 vss ücretsiz başka bi program varmıdır e 72 için?

bide o mp3 çalar tam olarak nerede??:D
(acaip nokia özürlüyüm ve biyerden sorna bıraktım aramayı :D:D)

ovi suite ile içindeki tüm haritaları silip sadece tr yi yükle ben o şekilde yapmıştım

ZeoN
13-11-2010, 01:27

Laf olsun diye yazmıyorum inan teknoloji üzerine ok fazla araştırma yaparak satın alan birisiyim ve uzun yıllardırda birçok yeni teknolojiyi ve ürünleri takip ederim..

Çok değerli bir telefon kullanıyorsun.. O yüzden telefonundan kısacası soğuma..

Ayrıca ufak bir hatırlatma daha, (Eminim Bursa'da da mevcuttur. www.nokia.com.tr yada Club Nokia Servisleri diye "Google İt"le) Nokia Shoplar değil, Club Nokia Servisine gideceksin.. ;) çok hızlı bir şekilde ve sağlıklı bir şekilde çözerler.. Çözemezlerse direk değişim iste, cızırtılarıda bunun içine kat hatta hala tam çözülmediğini ekle.. (Zannetmiyorum ama) Böyle bir durumda olursa eğer şansına kötü bir parti mala denk gelmişsin demektir..

E71 olsun (Ara ara ufak tefek takılma problemi dışında) E72 olsun, sıkıntı çeken yada en azından verdiği parayı hak etmediğini düşünen birine rastlamadım diyebilirim..

1-2 kişi dışında (İstisnalar;)), onlarda farkında olmadan kendilerine uymayan tarzda bir telefon (E72 yada E71) aldıklarından ötürü kaynaklanıyordu..

İyi günlerde kullan dostum..

ZeoN
13-11-2010, 01:28

Club Nokia Servisinede gitsen(Ki sen bu servise git:)), Genpa'yada gitsen, KVK'yada gitsen kendileri IMEI numarasından nokia sitesi üzerinden garanti durumuna bakarak işlemlerini yapacaklardır..

Eski sistem kalkalı çok oldu..

mrtngn
13-11-2010, 01:30
Yerler farklı değil fakat "K" tusunda Ş harfide var "L" tusunda İ tusuda var..Yani bi kac tusta türkçe karakterlerde mevcut..

Kutunun icinden avrupa tipi sarj aleti cıktı ve navigasyon tutacagı cıktı...Satılan bicok yerde bu sekilde değildi sonradan farkettim :):)

mrtngn
13-11-2010, 01:42
Cok sağol hocam tesekkür ederim.Cihazda dedigin gibi garanti problemi yoksa pek sorun etmem.Cızırtılarda öle zil seslerinde falan cıkmıyor zaten oda sorun teskil etmiyor.Tek sorun suan icin mesaj saat olayları canımı sıkıyor onuda halletmeye calısıcam bakalım.

Dediğin Nokia Club olarak cıkmıyor yanlız nokia shop diye cıkıyor eger seninde bahsettiğin aynı yerse:S

onursumer
13-11-2010, 01:49
Yerler farklı değil fakat "K" tusunda Ş harfide var "L" tusunda İ tusuda var..Yani bi kac tusta türkçe karakterlerde mevcut..

Kutunun icinden avrupa tipi sarj aleti cıktı ve navigasyon tutacagı cıktı...Satılan bicok yerde bu sekilde değildi sonradan farkettim :):)

eğer nokia nın navigasyon kitiyle gelen mavi kutuysa en son sanırım kvk nın ithalatları buşekildeydi yarınişyerinde bakarım :D

klavye olması gerektiği gibi garanti olayını oğren sen ;)

mrtngn
13-11-2010, 10:15
Evet hocam mavi kutu..Suan Gold genel merkezi aradım sordum IEC güvencesi altında bi sorun oldugunda bize getirin dedi..

Sonra Kvk ve Genpa'yı aradım.;Garantili tüm Nokia cihazlara bakıyoruz herhangi bi ayrım söz konusu değil dedi..

Mesaj olayıda düzeldi sanırım.15-20 mesajdır sorun cıkmadı gün icinde tekrar kontrol edicem.

onursumer
13-11-2010, 10:19
sorun olucağını sanmıyorum turkiyeye yasal yolla giriş yapmış her nokia telefona genpa ,kvk bakıyor

zaten garantide faturaya pek bakmazlar

sim kart takılıp şebeke ile irtibat kurduğu andan itibaren garanti başlar ;)

SPORTING
13-11-2010, 10:37
çok sık donması dışında memnunum ama illet ediyo bazen.

06 vp-eth 320
13-11-2010, 10:49
e72 ıle ılgılı program farklı seyler sahıbı olan arkdaslar varmı acaba ?

mrtngn
13-11-2010, 11:03
sorun olucağını sanmıyorum turkiyeye yasal yolla giriş yapmış her nokia telefona genpa ,kvk bakıyor

zaten garantide faturaya pek bakmazlar

sim kart takılıp şebeke ile irtibat kurduğu andan itibaren garanti başlar ;)

Cok sağol hocam tesekkür ederim ilgilendiğin icin...Mesaj olayıda düzeldimi tamamdırr :):)

çok sık donması dışında memnunum ama illet ediyo bazen.

Valla 2gün önce bikere dondu benimde dahada bisey olmadı.Kapadım actım düzeldi ins. ilerlemez :)

Sık sıkmı donuyor ??

Ahmet Saraçoğlu
28-11-2010, 01:00
Evet donma olayı benide rahatsız ediyor,,,bu arada az önce opera mini kurdum huzura erdim ,, hem net acayip hızlandı hemde resimleri sıkıştırarak aldığı için kota dostu...çokta kullanışlı , kesinlikle tavsiye edilir.

aldıım günden beri anlamadıım ; ekranın en alt orta kısmında yanıp sönen minik mesaj simgesinin amacı nedir??mesaj kutumda okunmayan mesaj olmaasına ramen,,hatta bazen hiç mesaj olmamasına ramen sürekli yanıp sönüyo o simge..

farklı programlar varsa bende yükleyebilirim..yavaş yavaş ısındım sayılır :D

mrtngn
28-11-2010, 01:29
Valla bende 2 kere dondu su zamana kadar,dahada öyle bisey olmadı cok sükür.Mesaj simgesi cıkıyorsa büyük ihtimal simkart hafızasındaki mesajlardan kaynaklanıyordur.

Benimde en cok istedigim ücretsiz navigasyon :D:D:D cokmu sey istiyorum nee

Spawn
28-11-2010, 01:36
mesaj saati operatör tarafından ayarlanıyor diye biliyorum ben . yani, telefonun alakasız bi saate ayarlı bile olsa mesaj bilgilerindeki saat doğru olur. dolayıs ıile mesaj saati sanki telefonla alakalı değil gibi

mrtngn
28-11-2010, 02:26
mesaj saati operatör tarafından ayarlanıyor diye biliyorum ben . yani, telefonun alakasız bi saate ayarlı bile olsa mesaj bilgilerindeki saat doğru olur. dolayıs ıile mesaj saati sanki telefonla alakalı değil gibi

Sanırım öyle ama bütün avea kullananlarda bu sorun yok nedense onuda anlamıs değilim..Derslerin yoğunlugundan dolayı bitürlü götüremedim telefonu..

Aynı sorunu yasayan kişilerin bazıları Nokia'ya sikayet formu yolladılar ve verilen cevap;mevcut baz istasyonunun güncellenmemesinden kaynaklanan bir durum demişler.

Ahmet Saraçoğlu
28-11-2010, 10:37
bu arada, ordan burdan ve nokia nın kendi ovi sitesinde ilginç bikaç program buldum

*g meter ,,, ivme ölçer

*I Parked here ,,, arabayı parkettiimiz bi avm vss de yerini işaretleyip dönüşte bulmaya yarıyomuş , daha deneme fırsatım olmadı

*Race Chrono ,,, herhangi bi pistte belli bi daire içinde sur zamanı yapılacaksa o yolu gps te çiziyo ilk turdan sonra , ve zamanlamanı ölçüyo ,,, ayrıca 0-100 -200 gibi zamanlama da ölçüyo gps bağlantısıyla ama daha tam kurcalayamadım.Bi nevi driftbox galiba.

*Fun torch ,,, istediiniz renkte ekran ışığıyla el fenere mi ne yapıyo gereksiz bi program:D

*N97 Compass ,,, n97 için yapılmış bi pusula ,, ama bizimkilerdede çalışıyo.

Şimdilik race chrono harici dişe dokunur bi program bulamadım.Uzak masaüstü dalan gibi bi , yada daha değişik bi program bulan biri olursa yazsın lütfen.

onursumer
28-11-2010, 10:39
şu donma olayını anlamadım telefonu alaı 8-9 ay oldu daha 1 kere donmadı :D

telefonda mail hesabım ve whatsapp surekli açık 3g ile telefon 24 saat bağlı konumda kulanıyorum

arada face,msn ve gps kullanıyorum daha 1 kere takıldığına şahit olmadım ki kapatıp açma huyum yoktur :D

Ahmet Saraçoğlu
28-11-2010, 10:44
hemen şimdi açıp kapadım donduğu için:D:D, menüde herhangi birinin içine girdikten sonra (örnek mesajlar) , ondan bi sonraki sekmeye girmeme izin vermiyor , donuyor (örnek , gelen kutusu ,, gönderilenler) ,,,optik navi algılama yapıyor , titreişmle tepki veriyor ama ekranda bi hareketlillik yok....

Bazen de yazı yazarken space tuşu boşluk yapmıyo metinde (tuştan kaynaklı mekanik bi problem değil , yeniden başlattığımda tamamen geçiyor)
İki günde bi aklına estimi yapıyo buna benzer cinslikler.

onursumer
28-11-2010, 10:47
hemen şimdi açıp kapadım donduğu için:D:D, menüde herhangi birinin içine girdikten sonra (örnek mesajlar) , ondan bi sonraki sekmeye girmeme izin vermiyor , donuyor (örnek , gelen kutusu ,, gönderilenler) ,,,optik navi algılama yapıyor , titreişmle tepki veriyor ama ekranda bi hareketlillik yok....

Bazen de yazı yazarken space tuşu boşluk yapmıyo metinde (tuştan kaynaklı mekanik bi problem değil , yeniden başlattığımda tamamen geçiyor)
İki günde bi aklına estimi yapıyo buna benzer cinslikler.

bence kullandığınız sw de sıkıntı var

hangi versiyon şuan kullandığınız ?

telefon id sini değiştirip programla sw güncelleme yapılırsa düzelir diye düşünüyorum

arkadaşımın siyah turkcellden gelen e72 ye bu şekilde yaptım benimki gibi oldu gerçi kodu bronz renge çevirdim ama sorun olmuyor :D

Ahmet Saraçoğlu
28-11-2010, 10:54
2 ay önce teknosa ankaradn aldım , sw vss çok anlamadığım için güncellemedim.Sadece bikaç hafta önce denerken bi hard reset yapmıştım o kadar.

Yazılım sürümü
021.024

Yazılım sürümü tarihi
17-Oct-2009

Özel sürüm
021.024.c00.01

Özel sürüm tarihi
17-Oct-2009

Dil paketi
07.01

Model
E72-1

yazıyor...

Ome_RS
28-11-2010, 11:05
bunun sarjı denildiği gbi 20gun civarı gidiyormu?

Ahmet Saraçoğlu
28-11-2010, 11:08
bunun sarjı denildiği gbi 20gun civarı gidiyormu?

varmı öle bi telefon hacı 20 gün neymiş:D:D

onursumer
28-11-2010, 11:17
2 ay önce teknosa ankaradn aldım , sw vss çok anlamadığım için güncellemedim.Sadece bikaç hafta önce denerken bi hard reset yapmıştım o kadar.

Yazılım sürümü
021.024

Yazılım sürümü tarihi
17-Oct-2009

Özel sürüm
021.024.c00.01

Özel sürüm tarihi
17-Oct-2009

Dil paketi
07.01

Model
E72-1

yazıyor...

abi surumde sıkıntı var senin :D

benimki 051.018

sürüm tariği 05 aug 2010 :)

senin yazılım güncellemen gerekiyor :)

Ahmet Saraçoğlu
28-11-2010, 11:26
şimdi bişey diycem gülüceksiniz biliyorum ama çok takozum bu konularda naapiim :D ,,,

bu güncelleme dediimiz olay garanti dışı bırakırmı?yarın öbürgün garantilik bi mevzuda kurcalamış gözüyle bakarlarmı bize :D

bide bu güncelleme zor bişeymi?format gibimi?

onursumer
28-11-2010, 11:29
şimdi bişey diycem gülüceksiniz biliyorum ama çok takozum bu konularda naapiim :D ,,,

bu güncelleme dediimiz olay garanti dışı bırakırmı?yarın öbürgün garantilik bi mevzuda kurcalamış gözüyle bakarlarmı bize :D

bide bu güncelleme zor bişeymi?format gibimi?

yok hiçbirşey olmuyor

zaten şoyle soylim sana

menu=> kontrol paneli=> telefon a gir

orda sw güncelleme var internet varsa çevrende zaten download yapar yüklersin

telefon kendi hallediyor herşeyi

ben hep ordan yapıyorum sadece bu turkcell cihazlarda turkcell menulerinden kurtarmak için pc ye bağlamak lazım ;)

Ome_RS
28-11-2010, 11:41
varmı öle bi telefon hacı 20 gün neymiş:D:D

walla teknik özellklerde 24gune kadar gittiği soleniyo :D
ne kadar gidiyor ortalama sarjı

Ahmet Saraçoğlu
28-11-2010, 11:44
yok hiçbirşey olmuyor

zaten şoyle soylim sana

menu=> kontrol paneli=> telefon a gir

orda sw güncelleme var internet varsa çevrende zaten download yapar yüklersin

telefon kendi hallediyor herşeyi

ben hep ordan yapıyorum sadece bu turkcell cihazlarda turkcell menulerinden kurtarmak için pc ye bağlamak lazım ;)

şimdi kurcalıyorum , çok saolasın

walla teknik özellklerde 24gune kadar gittiği soleniyo :D
ne kadar gidiyor ortalama sarjı

valla 2-3 arası geziyorum kullanıma göre.

senna
28-11-2010, 11:47
şaka maka sağlam telefonlarmış ama e72de e71 kadar sağlammı bilmiyorum ama geçen arabaya fırlattım yerden aldım devam ettim :)

onursumer
28-11-2010, 11:48
şaka maka sağlam telefonlarmış ama e72de e71 kadar sağlammı bilmiyorum ama geçen arabaya fırlattım yerden aldım devam ettim :)

72 nin kasası 71 kadar sağlam olamyabilir :D 71 tecrubelerim var beton gibide bunla ilgili şuphelerim var kasa tasarımı hiç sağlam durmuyor :D

Ahmet Saraçoğlu
28-11-2010, 11:54
enişteme aldım dün bitane ,, sağlamlık olarak değilde , aşınma konusunda bizimkilerin arka yüzeyindeki tırtıklı plastik birazdaha zayıp e71 e göre.
E71in arkası da parlak bi plastik kaplama.Aşınma olacak cinsten değil gibi geldi gözüme.

Ome_RS
28-11-2010, 11:55
şimdi kurcalıyorum , çok saolasın

valla 2-3 arası geziyorum kullanıma göre.

sırf sarjı için alıcaktım yeminle telden sogudum bak şimdi :D
baska arayıslarda bulunayım en iyisi :D

Anıl E.
28-11-2010, 12:02
E72 nasıldır :D..almak istiyorum aslında

MELİH
28-11-2010, 12:04
E71 kullanıyorum donma sorunu var sıfır alınan bi cihazdada böyle bir sorun var vede yavaşlama E72 geçmek istiyorum fakat bu telefondada böyle sorunlar varmı ?

senna
28-11-2010, 12:07
72 nin kasası 71 kadar sağlam olamyabilir :D 71 tecrubelerim var beton gibide bunla ilgili şuphelerim var kasa tasarımı hiç sağlam durmuyor :D

72 alıcaktım yanına ama muhtmeeln ayfon 4 alırım sağlam telefon ama aldım yerden çalışıyor hala :D

Ahmet Saraçoğlu
28-11-2010, 12:10
abi surumde sıkıntı var senin :D

benimki 051.018

sürüm tariği 05 aug 2010 :)

senin yazılım güncellemen gerekiyor :)

abi nokia software uptader indirdim , eşleştirdim ,,,
ama mevcut sürüm : 21.024 ,,, güncelleme 31.024 diyor...

bahsettiğin 051.018 i nereden bulabilirim?

Anıl E.
28-11-2010, 12:12
E72 Önerenler var mı?2.el 600-650 arasında buldum 2 tane telefon..
Artıları eksileri nelerdir?Yardımcı olur musunuz

onursumer
28-11-2010, 12:33
abi nokia software uptader indirdim , eşleştirdim ,,,
ama mevcut sürüm : 21.024 ,,, güncelleme 31.024 diyor...

bahsettiğin 051.018 i nereden bulabilirim?

cihazların bide codları var

bu serilere gore güncelleme çıkıyor şimdi benimki bronz renk

codu 0587277

seninkine bakarsan arka da imei nin altında yazan başka bi kod hangi ülkeler için üretilmiş bilmiyorm ama demkki seninki için daha çıkmamış

yapman gereken o kodu nss diye bi program var onla değiştirmek

ve tekrar güncelleme yapmak

eğer uğraşmam diyorsan zaten v31 e kesin yükselt farkeder :)

bak bahsettiğim programın bi anlatımı var

http://www.reis-ieagles.com/anlatimlar-makaleler/nss-ile-turkcelestirme-anlatimi-by-reis-i-eagles-t29.html

e72 ile ilgili detaylı bilgiyi bu konu hakkında forumdonanimhaberde kesin bulabilirsin konu var orda :D

onursumer
28-11-2010, 12:34
E72 Önerenler var mı?2.el 600-650 arasında buldum 2 tane telefon..
Artıları eksileri nelerdir?Yardımcı olur musunuz

sıfırı ortalam 730tlfalan zaten şuan

olumsuz hiçbir yanı yok

+ sı çok

gps,klavye rahatlığı internet vs

ne için kullanıcağına bağlı

ygtkrmdnz
28-11-2010, 12:37
bu konu e serisi telefon sahipleri için aslında paylaşım konusu olabilir

telefonunuzda hangi programları kullanıyorsunuz

e71 e önereceğiniz programlar ovi vs.. nelerdir ?

Ahmet Saraçoğlu
28-11-2010, 13:09
cihazların bide codları var

bu serilere gore güncelleme çıkıyor şimdi benimki bronz renk

codu 0587277

seninkine bakarsan arka da imei nin altında yazan başka bi kod hangi ülkeler için üretilmiş bilmiyorm ama demkki seninki için daha çıkmamış

yapman gereken o kodu nss diye bi program var onla değiştirmek

ve tekrar güncelleme yapmak

eğer uğraşmam diyorsan zaten v31 e kesin yükselt farkeder :)

bak bahsettiğim programın bi anlatımı var

http://www.reis-ieagles.com/anlatimlar-makaleler/nss-ile-turkcelestirme-anlatimi-by-reis-i-eagles-t29.html

e72 ile ilgili detaylı bilgiyi bu konu hakkında forumdonanimhaberde kesin bulabilirsin konu var orda :D

anlattığın kod değiştirme olayını anladım (benim kasa arkasındaki kod 0587336 )

,,gereken programları da kurdum.Fakat değiştirilecek kodu kendim bulmamı söylüyo anlatımda..
netten e72nin dil paketi için kod arattıımda 0531459 olarak buldum
denedim uyguladım ama Nokia Software Updater de update arattığımda bu telefona uygun güncelleme yok dedi..

ondan sonra bu sefer de senin kasanın arkasındaki kodu deniym dedim :D ,, 0587277 ile deneyip tekrar gncelleme arattıımda v31 i gösterdi yine..

v51 için senin yazdığın kod aklımdamı?

onursumer
28-11-2010, 13:14
ya işte ben bi kod yazmadım benim cihaz kendi yükledi bu surumu

ben akşam eve gidince bi bakayım sana net bilgi veririm benim kodu yazdığında çıkması gerekiyorda

nss ile ben evde benim telefonu bağlayıp koduna bakim içinde farklı birşey varmı diye ;)

Ahmet Saraçoğlu
28-11-2010, 13:16
tamamdır saolasın , olmadı kod bulamazsan v31 i yüklerim akşam ,, benimkinden iyidir illaki.

mrtngn
28-11-2010, 15:22
Sahsen ben tavsiye ederim..Sarj konusunda cok memnunum,ilk aldıgımdan 3 gün sonra falan pcye baglayıp kurcaladım yaklasık yarım saat civarı.O sırada sarj olmus biraz ve toplamda aldıgımda ve o yarım saatlik sarj bana 8 gün gitti.Sarj konusunda cok memnunum zaten telefonun yarısından fazlası batarya :D:D

Tek hosuma gitmeyen devamlı sorunum olan ve geçicek gözüyle baktıgım mesaj saati:) bide internette dolasırken optik tus insanın elini yoruyor asagı dogru basılı tuttgunuzda sayfayı indirmiyor.Tek dokunusları algılıyor..

onursumer
28-11-2010, 15:46
ben optik tuşu en az hassasiyete getirdim

normal basıyorum daha rahat..

Ahmet Saraçoğlu
28-11-2010, 16:22
opera miniyle takılıyodum iki günür ,,, şimdi yeni bi tab açmaya kalktıımda şu hatayı veriyor

connection failed
Verification of server sertificate failed.
Please check the date setting your device.

ne yapmam lazım?

onursumer
28-11-2010, 16:50
opera miniyle takılıyodum iki günür ,,, şimdi yeni bi tab açmaya kalktıımda şu hatayı veriyor

connection failed
Verification of server sertificate failed.
Please check the date setting your device.

ne yapmam lazım?

cihazın saat tarih ayarlarını kontrol et diyor :soru:

onursumer
29-11-2010, 21:02
biraz geç oldu ama şimdi kontrol edebildim cihazı

benim numaram

0587277

bunla yükselmesi gerekiyor programdan kesin değişip değişmediğini kontrol et nss ile değiştirdikten sonra ;)

Ahmet Saraçoğlu
29-11-2010, 21:07
aynen halloldu...tarihten saatten operaya neymiş , ona ne oluyosa:D
Bu arada kod ile ilgili bilgi edinebildinizmi?:D

(((kalp kalbe karşıymış edit i :D , deniyorum şimdi saolasın))))

onursumer
29-11-2010, 21:20
sanırım bu surum sorunuda sadece siyah renklerde var

çevremde gri ve bronz kullanların telefonlarına baktım hepsi son sürüme yükselmiş :D

Ahmet Saraçoğlu
29-11-2010, 21:23
denedim ama yine v31 dedi ,,, başlattım şimdi v31i i yüklemeyi ,, illaki rahatlatır eski sürüme göre.

Ahmet Saraçoğlu
29-11-2010, 21:24
bu arada bu e72 nin ana menüsünü , masaüstünü falan birazdaha canlandıracak , ffaklı bi tema yada bi ara yüz varmı i phone , vista falan gibi bişeyler?

onursumer
29-11-2010, 21:36
denedim ama yine v31 dedi ,,, başlattım şimdi v31i i yüklemeyi ,, illaki rahatlatır eski sürüme göre.

çok garip valla kaldırdılarmı ne yaptılar sorunlu vs diye :D

belki v31 de nsonra güncelle dersen çıkabilir emin değilim ama çok garibime gitti :D

bu arada bu e72 nin ana menüsünü , masaüstünü falan birazdaha canlandıracak , ffaklı bi tema yada bi ara yüz varmı i phone , vista falan gibi bişeyler?

bi ara buraya bakmıştım ama hiç denemedim burdaki temaları hangi çozunurlukler hangi versiyonlar için oldukları yazıyor temaların ;)

http://www.symbianthemes.us/nokia-e72/

onursumer
29-11-2010, 21:47
bu arada biraz araştırdım v51 biraz sıkıntı çıkarmış birçok insana bende yok orası ayrıda :D

0587569 kodu ile v52.005 ingilizceye donebilirsin ;) tr dil desteği şimdilik yok

*Adobe Reader sürüm 2.5.202 güncellendi
*Varsayılan sistem başlangıç tarihi 2010/11/10 olarak değiştirildi
*Saat zaman yazı tipi kalınlaştırıldı (bir önceki v51 deki daha küçük) değiştirildi
*Cihaz Yönetimi düzeltildi
*Tuş takımı kilitlenme düzeltildi (kilitlenme şimdi ana ekran ile sınırlı)
*QuickOffice sürüm 6.2.558 güncellendi
*Saat dilimleri değiştirildi

yapılan fixlerin listesi

Ahmet Saraçoğlu
30-11-2010, 23:18
Dün akşam güncelledim telefonu.V31 yaptım.Şu ana kadar donma vss yok.Bu arada ben hard format tadında bi silinme bekliyodum herşey için.Nokia software updater de de bilgilerinizi yedekleyin vss yazıyodu ama programlar , rehber , mesajlar , notlar , masaüstü , ayarlar vss hepsi yerli yerinde duruyodu.
Bu arada yeni sürümle birlikte nokia ovimaps te yenilenmiş ve yamamen ücretsiz hale gelmiş (aslında menüleri e71 in navigasyon menüleriyle aynı) ,, öğrenmek başta biraz bocalama yaşatsada kısa sürede anladım ve telefonu aldığımdan beri ilk defa adam akıllı navigasyonu anca kullanabildim.Hiçdeğilse aktivasyon maktivasyon onlarla uğraşmıyorum.

Schumi
01-12-2010, 00:09
E72 için yeni yazılım çıktı. Aldığımdan beri V31 de bekliyordum sorunlu V51 yüklememek için. Şimdi V52 çıktı. Yarın yükleyecem.

Ahmet Saraçoğlu
01-12-2010, 07:58
E72 için yeni yazılım çıktı. Aldığımdan beri V31 de bekliyordum sorunlu V51 yüklememek için. Şimdi V52 çıktı. Yarın yükleyecem.

v52 de v31 den farlı neler var?
Nereden indirip kurabilieiz v52yi?

Bide misal yeni bi sürüm kurduk ama memnun kalmadık... Eski sürüme dönüş mümkün oluyomu?

ZeoN
01-12-2010, 16:36
v52 için Türkçe dil desteği gelmediğinden ötürü gözükmüyor şu anda sw updater'da (Telefon üzerinden)

Ahmet Saraçoğlu
12-12-2010, 18:12
arkadaşlar haritaların tr harici olanlarını nasıl siliyoruz hafıza kartından?

mrtngn
12-12-2010, 20:37
Hafıza kartındaki cities klasöründe bulunuyor bu dosyalar...

Suan nasıl sildigimi tam hatırlamıyorum ama yanlıslıkla hepsini silmiştim Türkiye'de dahil..Sonra pc suite'ten sadece Türkiye'yi yükledim halloldu...Bosuna yer kaplayan bisey yok en azından

ergin
22-12-2010, 11:23
ya arkadaşlar teknoloji özürlü biri olarak bi sorum olacak maili acmaya calışıyorum ama i harfını almıyor neden olabılır ingilizce falan fıstan dedık yıne farketmıyor :S bılen varsa yardımcı olursa sevınırım

onursumer
22-12-2010, 11:43
ya arkadaşlar teknoloji özürlü biri olarak bi sorum olacak maili acmaya calışıyorum ama i harfını almıyor neden olabılır ingilizce falan fıstan dedık yıne farketmıyor :S bılen varsa yardımcı olursa sevınırım

i harfini genel olarak mı kullanamıyorsun klavyen tr olarak ayarlıysa zaten ust L şeklinde i koyabiliyorsun ?

mrtngn
18-01-2011, 21:16
Şuan itibariyle telefona garmin navigasyon kurdum.Cok güzel çalısıyor az önce denedim.Görseller cok cok güzel olmasada gayet iş görür vaziyette.

Türkçe yönlerdirmede mevcut.Bedava olmasıda cabası :D

Zaten bi navigasyon cihazından beklenilen performans beklememek lazım.Biri sadece navigasyon için üretilmiş alet biri telefon.

SPORTING
18-01-2011, 21:57
arkadaşlar bende aşırı donma oluyo sizlerdede oluyomu bu sorun ?

onursumer
18-01-2011, 22:10
aynı anda birden çok uygulama kullanıyorum

web tarayıcı,whatsapp,live messenger

bunlar çalışırken sms vs yazıyorum herhangi bi takılma olmuyor çok nadir

SPORTING
18-01-2011, 22:51
aldığımdan beri günde en az 2 kez donuyor kendini resetliyor veya ben pili söküp takıyorum bazen arama yapmıyor felan çok sıkıntı yaşadım daha önce 2 kez güncelleme yapmıştım var bir sıkıntısı ama :)

onursumer
18-01-2011, 22:54
sürüm ne şuan ? sürüm V31 ve yukarısı ise cihazla ilgili bi sıkıntı olabilir ;)

Schumi
18-01-2011, 23:27
Bu gün telefonumu güncelledim. v30 larda Turkcell'in reklam içeren orjinal yazılmında önce hard reset attım. Sonra girdiğim product code ile yazılım güncelledim. Versiyonum v53.001 oldu. İşin ilginç kısmı telefon Türkçe. Büyük bir şans. :) Sorunsuz gözüküyor.

onursumer
18-01-2011, 23:44
Bu gün telefonumu güncelledim. v30 larda Turkcell'in reklam içeren orjinal yazılmında önce hard reset attım. Sonra girdiğim product code ile yazılım güncelledim. Versiyonum v53.001 oldu. İşin ilginç kısmı telefon Türkçe. Büyük bir şans. :) Sorunsuz gözüküyor.

hangi kodu kullanıyorsun :D

hemen bi deneme yapalım :D

-fatih-
19-01-2011, 03:14
Şuan itibariyle telefona garmin navigasyon kurdum.Cok güzel çalısıyor az önce denedim.Görseller cok cok güzel olmasada gayet iş görür vaziyette.

Zaten bi navigasyon cihazından beklenilen performans beklememek lazım.Biri sadece navigasyon için üretilmiş alet biri telefon.

nerden indirdin acaba bizde indirelim :)

3rk4n
19-01-2011, 09:03
Messenger olarak ebuddy kullanıyorum tarayıcı olarakda opera 2 si birlikte kullanıldığında telefon ısınıyor ve şarj 1 gün anca gidiyor normal mi bu durum ?

ukku
19-01-2011, 09:11
messenger olarak ben sana daha güzelini atayım, şarj için şunu söyleyebilirim;
bi programı kapattıktan sonra kapattığına, arkada çalışmaya devam etmediğine emin ol..
bir de haftada bir, iki haftada bir şarjı komple bitirip, kapalı pozisyonda şarj edersen bataryan daha verimli çalışır..

SPORTING
19-01-2011, 10:05
sarj olayı bendede aynı 1 günü geçemedim daha hiç bir programda kullanmıyorum bozuk sanırım benimki :)

versiyona nereden bakıcam :)

onursumer
19-01-2011, 10:41
Messenger olarak ebuddy kullanıyorum tarayıcı olarakda opera 2 si birlikte kullanıldığında telefon ısınıyor ve şarj 1 gün anca gidiyor normal mi bu durum ?

elinden hiç duşurmuyorsan ve surekli internet bağlıysa normal gibi :)

ama bana en kotu 2 gün gidiyor

sürekli 3g bağlı whatsapp açık şekilde eğer az kullanırsam 3-4 gün çok rahat gidiyor

Ahmet Saraçoğlu
19-01-2011, 11:15

Garmin i bende merak ediyorum , yüklediğiniz linki atabilirmisiniz?Herhangi ekstra bi sürüm güncellemesi , program yüklenmesi gerekiyomu?(v31 yüklü bende)

arkadaşlar bende aşırı donma oluyo sizlerdede oluyomu bu sorun ?
ben versyon güncellediktne sonra donmayı unuttm diyebilirim , eski sürüm bendede sıkıntılıydı.

Bu arada geçe arabanın rolanti videosunu çekerken ilk defa videoyu denedim , 2 şer saniyede bi donma vide çekiminde.Yni ne çekersem çekiym 2 sn de bir takılmalı çekiliyo video.Böyle bi problem yaşayan varmı?

3rk4n
19-01-2011, 11:19
messenger olarak ben sana daha güzelini atayım, şarj için şunu söyleyebilirim;
bi programı kapattıktan sonra kapattığına, arkada çalışmaya devam etmediğine emin ol..
bir de haftada bir, iki haftada bir şarjı komple bitirip, kapalı pozisyonda şarj edersen bataryan daha verimli çalışır..

tmm kanka yaz msn den ne kullanıyorsan onuda deneyeyim. Batarya olayına dikkat ederim.

elinden hiç duşurmuyorsan ve surekli internet bağlıysa normal gibi :)

ama bana en kotu 2 gün gidiyor

sürekli 3g bağlı whatsapp açık şekilde eğer az kullanırsam 3-4 gün çok rahat gidiyor

whatsapp msn mi ? Elimden düşürmedimmi evet 1 güne düşüyor şarj yoksa msn i açık bırak 3 4 gidiyor.

Bu sorulardan hariç uygulamalar arası yani msn türevleri ve tarayıcılar arası kullanımda şarj süresi değişkenliği yaratırmı yani x yazılımla 2 gün gider y yazılımla 3 gün gider diye bi olay varmı

SPORTING
19-01-2011, 12:40
yazılım sürümü 051.018 sanırım bu son versiyon degil.

onursumer
19-01-2011, 13:55
tmm kanka yaz msn den ne kullanıyorsan onuda deneyeyim. Batarya olayına dikkat ederim.

whatsapp msn mi ? Elimden düşürmedimmi evet 1 güne düşüyor şarj yoksa msn i açık bırak 3 4 gidiyor.

Bu sorulardan hariç uygulamalar arası yani msn türevleri ve tarayıcılar arası kullanımda şarj süresi değişkenliği yaratırmı yani x yazılımla 2 gün gider y yazılımla 3 gün gider diye bi olay varmı

whatsapp msn gibi bir program msn dışında bende o sürekli açık

pil süresi işlemci kullanımıyla alakalı aslında işlemci çok yükte çalışırsa pil çobuk bitiyor yani kullandığın uygulamaların etkisi mutlaka vardır ;)

mrtngn
19-01-2011, 16:02
@f@tih_28
@Ahmet Saraçoğlu

Benim telefon 051.018 RM-530 sürümü mevcut ama V31 mi 30'mu bilmiyorum nerden bakıldığını söylerseniz onuda yazarım.

Navisgasyon için herhangi bir güncelleme vs birsey yapılmadı.Reis-ieagles forumunda kurulum tek tek anlatılıyor antılanları tek tek düzgün bi şekilde yaptım ve sorunsuz kullanıyorum.

Kurulum linki;
Garmin Mobile XT v5.00.50 Kurulum Kılavuzu by Reis-i Eagles (http://www.reis-ieagles.com/gps-ve-navigasyon/garmin-mobile-xt-v5-00-50-kurulum-kilavuzu-by-reis-i-eagles-t1425.html)

Navigasyonu kullanma linki;
Garmin Mobile XT Kullanım Kılavuzu by Reis-i Eagles (http://www.reis-ieagles.com/anlatimlar-makaleler/garmin-mobile-xt-kullanim-kilavuzu-by-reis-i-eagles-t27.html)

Ayrıca Ovi için Wlan şeklinde bağlantıda kursam operatörden bağlanmak istemesemde girdiğim gibi hemen kontör düşüyordu.Onu şu linkten yaptım oda halloldu.
GPS'e Bağlanırken Kontör Düşme Durumu : Genel Sorunlar ve Çözümleri (http://www.reis-ieagles.com/genel-sorunlar-ve-cozumleri/gps-e-baglanirken-kontor-dusme-durumu-t273.html)

Hersey gayet açık şekilde yazıyor.Linkleri indirmek içinde ücretsiz üye olmak gerekiyor.Takıldığınız biyer olursa yardım etmeye çalısırım :)

Melih-Ö
19-01-2011, 16:04
Arkadaşlar wirelessle bağlanırken bağlantı koptuğunda turkcell wap devreye giriyomuş o yüzden bi ton fatura ödedim geçen aylarda sonra wap aarların kapattım ne o.facebook ne bişey giremiyorum bunu nasıl düzeltebilirim bilgisi olan varmı bedava msn nasıl oluyor birde ?

mrtngn
19-01-2011, 16:08
Bağlantıdan erişim noktasından herzaman sor yapıldığında düzelmesi gerekiyor ama bu sorun navigasyonda ve ovide genelde başıma geldi.Benim sorunu bu şekilde hallettim.Yukarda link olarak attım ama tekrar buraya yazayım

Şebeke üzerinden internete giriyor ve kontör düşüyorsa;
Şebeke tabanlı işaretliyse maks. 15sn'de uyduya bağlanırsınız ve karşılığında 1 kontör alır. (Şebekeye bağlanıyor zira.)
Eğer kapatırsanız ortalama 3-4dk çeker.

S60v3 FP1'ler: (N95, N95 8GB, N82 vs)
Menü -> Araçlar -> Ayarlar -> Genel -> Konumlama’dan Şebeke Tabanlı’yı kaldırın. (Sadece Yardımlı ve Tümleşik GPS işaretli olsun.)
(Ne olur ne olmaz)* Menü -> Araçlar -> Ayarlar -> Bağlantı -> Erişim noktaları bölümüne gelin. Varsayılan bağlantı isminizi (Turkcell Internet) kısaltın. bkz. Turkcell Int.
Uygulama açılırken yine size bağlantı noktası tanımlamanızı ister. Tanımlamazsanız şebekeye bağlanmaz, kontör de düşmez.

S60v3 FP2'ler: (N78, N79, N85, N86, N96 vs)
Menü -> Araçlar -> Ayarlar -> Genel -> Konumlama -> Konumlama yöntemleri'nden Şebeke tabanlıyı kaldırın. (Sadece Yardımlı ve Tümleşik GPS işaretli olsun.)
Menü -> Araçlar -> Ayarlar -> Genel -> Konumlama -> Konumlama sunucusu'nu kapalı konuma getirin.

S60v5'ler: (5530, 5800, N97, X6 vs)
Menü -> Uygulamalar -> Yer -> Konumlama -> Konumlama yöntemleri'nden Şebeke tabanlıyı kaldırın. (Sadece Yardımlı ve Tümleşik GPS işaretli olsun.)
Menü -> Uygulamalar -> Yer -> Konumlama -> Konumlama sunucusu -> Konumlama sunuc. kullan'ı da kapatın.

ygtkrmdnz
19-01-2011, 16:09
Arkadaşlar wirelessle bağlanırken bağlantı koptuğunda turkcell wap devreye giriyomuş o yüzden bi ton fatura ödedim geçen aylarda sonra wap aarların kapattım ne o.facebook ne bişey giremiyorum bunu nasıl düzeltebilirim bilgisi olan varmı bedava msn nasıl oluyor birde ?

e72de nasıl bilmiyorum ama e63 ve e71 de böyle birşey yok wlan ile bağlantı kurmaya çalıştıktan sonra eğer bağlanmassa bir pencere çıkıyor orada daha önce bağlandığın ağlar , en üstte wlan ağ ve aşağıda kullandığın hatta bağlı olan wap işlem sayfası çıkar tıklanmassa bağlanmaz :)

Melih-Ö
19-01-2011, 16:10
bazen hani kopuyo wireless sonra turkcelle bağanıyomuş direk turkcellden öyle dediler kanalda her yer wireless zaten ama arada koptuğu oluyodu 50 tl internet gelmişti sadece geçen aylarda ondan kapattırdım ama wap açık olmadan whatsapp falandao lmuyor herlde

ygtkrmdnz
19-01-2011, 16:12
bazen hani kopuyo wireless sonra turkcelle bağanıyomuş direk turkcellden öyle dediler kanalda her yer wireless zaten ama arada koptuğu oluyodu 50 tl internet gelmişti sadece geçen aylarda ondan kapattırdım ama wap açık olmadan whatsapp falandao lmuyor herlde

ilk defa duyuyorum açıkcası bağlantı koptuktan sonra bağlantı kesildi der ağlara girip tekrar bağlanırsın yani fatura ile bir alakası yok kesinlikle :)

Ahmet Saraçoğlu
19-01-2011, 22:28
@f@tih_28
@Ahmet Saraçoğlu

Benim telefon 051.018 RM-530 sürümü mevcut ama V31 mi 30'mu bilmiyorum nerden bakıldığını söylerseniz onuda yazarım.

Navisgasyon için herhangi bir güncelleme vs birsey yapılmadı.Reis-ieagles forumunda kurulum tek tek anlatılıyor antılanları tek tek düzgün bi şekilde yaptım ve sorunsuz kullanıyorum.

Kurulum linki;
Garmin Mobile XT v5.00.50 Kurulum Kılavuzu by Reis-i Eagles (http://www.reis-ieagles.com/gps-ve-navigasyon/garmin-mobile-xt-v5-00-50-kurulum-kilavuzu-by-reis-i-eagles-t1425.html)

Navigasyonu kullanma linki;
Garmin Mobile XT Kullanım Kılavuzu by Reis-i Eagles (http://www.reis-ieagles.com/anlatimlar-makaleler/garmin-mobile-xt-kullanim-kilavuzu-by-reis-i-eagles-t27.html)

Ayrıca Ovi için Wlan şeklinde bağlantıda kursam operatörden bağlanmak istemesemde girdiğim gibi hemen kontör düşüyordu.Onu şu linkten yaptım oda halloldu.
GPS'e Bağlanırken Kontör Düşme Durumu : Genel Sorunlar ve Çözümleri (http://www.reis-ieagles.com/genel-sorunlar-ve-cozumleri/gps-e-baglanirken-kontor-dusme-durumu-t273.html)

Hersey gayet açık şekilde yazıyor.Linkleri indirmek içinde ücretsiz üye olmak gerekiyor.Takıldığınız biyer olursa yardım etmeye çalısırım :)

benim ilk başta bu kadar istekli olmamın sebebi bi anda okumdan garmin i i-go zannetmem oldu.(onuda laz navigasyon seçeneği için istiyodum:D) , ama garmin e şu an ihtiyaç yok o dil seçeneği makarası olmadığı için.Ama Ovi ye kıyasla başarılı derseniz yüklerim.Oviye kıyasla tavsiye edermisiniz?

mrtngn
19-01-2011, 23:36
Ovi'yi tam olarak kullanmadığım için kesin bisey diyemicem.Ama gayet iyi ve güzel çalısıyor,ücretsiz olduğu içinde aklınıza hani dandiktir falan gelmesin.Ses yönlerdirmeleride gayet başarılı.

mrtngn
20-01-2011, 15:01
Arkadaslar bugün Ovi'nin navigasyonunu tekrardan denemek istedim.Önceden denediğimde her defasında şebekeye baglanıyor yada Wlan'a baglanmak istiyordu bunlar olmayınca hiç birşekilde kullanamadım navigasyonu.Gps bekleniyor diyodu ve o şekilde kalıyordu.

Bugün arabada evin yerini işaretledim Gps'i buldu ve eve kadar sesli şekilde güzel güzel götürdü.Ne internet paketim var nede kuruş kontörüm var.Nasıl baglandıgını nasıl oldugunu bende anlamadım.Herkes ücretli kullanıyor diye biliyorum.Yanlısmı biliyorum yoksa.Herkes ücretsizmi kullanıyor??

onursumer
20-01-2011, 17:05
Arkadaslar bugün Ovi'nin navigasyonunu tekrardan denemek istedim.Önceden denediğimde her defasında şebekeye baglanıyor yada Wlan'a baglanmak istiyordu bunlar olmayınca hiç birşekilde kullanamadım navigasyonu.Gps bekleniyor diyodu ve o şekilde kalıyordu.

Bugün arabada evin yerini işaretledim Gps'i buldu ve eve kadar sesli şekilde güzel güzel götürdü.Ne internet paketim var nede kuruş kontörüm var.Nasıl baglandıgını nasıl oldugunu bende anlamadım.Herkes ücretli kullanıyor diye biliyorum.Yanlısmı biliyorum yoksa.Herkes ücretsizmi kullanıyor??

benim internet paketim olduğu için emin değilimde

internetsizde bağlanabiliyor diye biliyorum açık alanda çok rahat sadece daha hızlı bağlanmak için interneti kullanıyor

ayrıca whatsapp kullananlar kesinlikle yeni sürümü indirsinler artık iphonedeki ses gonderme bulunduğun yeri gps ile gonderme ve video goruntu gonderme ozellikleri eklendi ;)

onceden sadece iphone ve android de vardı :)

mrtngn
20-01-2011, 17:12
Açık alanda sürekli gps bekleniyor yazısı cıkıyordu orda kalıyordu hiçbir şekilde ne yol gösteriyordu nede baska bisey bugün sasırdım baglandıgında bende.ücretli diye biliyodum :S

onursumer
20-01-2011, 17:15
Açık alanda sürekli gps bekleniyor yazısı cıkıyordu orda kalıyordu hiçbir şekilde ne yol gösteriyordu nede baska bisey bugün sasırdım baglandıgında bende.ücretli diye biliyodum :S

son güncellemeleri yapınca ucretsiz oluyordu :)

mrtngn
20-01-2011, 17:22
Vay anasını dün Ovi'nin güncellemesini yapmıştım yaklasık 70mb'lik bi paket ondan oldu demek ki

Schumi
21-01-2011, 13:29
hangi kodu kullanıyorsun :D

hemen bi deneme yapalım :D

Klavye Almanca. Yüklemeyin. Z ile Y tuşları ters. İngilizcede olamıyor klavye. Ama halletçem.

onursumer
21-01-2011, 13:33
Klavye Almanca. Yüklemeyin. Z ile Y tuşları ters. İngilizcede olamıyor klavye. Ama halletçem.

ozaman beklemeye devam :D

fangio
21-01-2011, 13:55
Arkadaşlar Garmin'in son halini nasıl yükleyebilirim. Ovi Maps'in haritası koskoca devlet karayolunu görmüyor.

mrtngn
21-01-2011, 16:40
2 gündür garmin ve ovi kullanan birisi olarak ovi tercih ediyorum...Sanıyorum ki oda artık ücretsiz.

Eger hala garmin yüklemek istiyosanız bi önceki sayfada linkleri verdim,yazılanları tek tek yaptıgınız taktirde kurup kullanabilirsiniz.

Ahmet Saraçoğlu
21-01-2011, 18:03
Garmin i bende merak ediyorum , yüklediğiniz linki atabilirmisiniz?Herhangi ekstra bi sürüm güncellemesi , program yüklenmesi gerekiyomu?(v31 yüklü bende)

ben versyon güncellediktne sonra donmayı unuttm diyebilirim , eski sürüm bendede sıkıntılıydı.

Bu arada geçe arabanın rolanti videosunu çekerken ilk defa videoyu denedim , 2 şer saniyede bi donma vide çekiminde.Yni ne çekersem çekiym 2 sn de bir takılmalı çekiliyo video.Böyle bi problem yaşayan varmı?

evet arkadaşlar karambole gelmiş , videoda sıkıntı yaşayan varmı?

mrtngn
21-01-2011, 18:21
Şuan denedim videoyu yaklasık 1 dakikalık çekim yaptım ama herhangi bir kesilme duraklama falan olmadı dediğiniz gibi...

V31 falan buna nerden bakıyoruz tam olarak görülebiliyormu?

Schumi
21-01-2011, 23:15
*#0000#

yapıyosun versiyon gözüküyo.

mrtngn
22-01-2011, 00:49
*#0000#

yapıyosun versiyon gözüküyo.

Bu şekilde yaptığımda v31 falan yazmıyor hiç ondan merak ettim acaba baska bölümdenmi gözüküyor diye..Yok valla bende öle bisey:):)

onursumer
22-01-2011, 09:45

şimdi denedim hemde hareketli olarak sağa soğla hızlı hareketlerle falan çok temiz kusursuz çekim aldım izlerkende çekerkende sıkıntı yok ;)

Bu şekilde yaptığımda v31 falan yazmıyor hiç ondan merak ettim acaba baska bölümdenmi gözüküyor diye..Yok valla bende öle bisey:):)

*#0000# çevirdikten sonra zaten direk yazılım surumu diye karşına çıkması gerekiyor

çıkmaması mümkün değil :D

mesela bende 051.018 ;)

mrtngn
22-01-2011, 12:03
*#0000# yaptıgımda bendede 051.018 cıkıyor ama v31 falan yazmıyor :):)

Yazanlar aynı şu sekilde;

Yazılım sürümü
051.018

Yazılım sürüm tarihi
05-Aug-2010

Özel sürüm
051.018.C00.01

Özel sürüm tarihi
05-Aug-2010

Dil paketi
07.01

Model
E72-1

Tür
RM-530

Son güncelleme
Güncellenmedi

:)

onursumer
22-01-2011, 12:13
Tamam iste v51 :D

mrtngn
22-01-2011, 12:40
Ahauahauuhaauhuh benim duruma tam kör cahil denirr::D:D:D:D:D

Sürümün basındaki 31-51den bahsediliyomus demek ki:D:D:D:D

Tesekkür ederim bilgilendirme için:):)

fangio
22-01-2011, 23:49
2 gündür garmin ve ovi kullanan birisi olarak ovi tercih ediyorum...Sanıyorum ki oda artık ücretsiz.

Eger hala garmin yüklemek istiyosanız bi önceki sayfada linkleri verdim,yazılanları tek tek yaptıgınız taktirde kurup kullanabilirsiniz.

teşekkürler :icon_tup:

Ahmet Saraçoğlu
24-01-2011, 15:45
arkadaşlar şu programı bulalım birimiz , dynoya çıkmadan işimizi görürüz :D, ivmeölçer var nasılsa , illaki bi türevi veye nokia versyonu vardır.
Dynolicious
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/73721-iphone-dyno-sheet-stock-accent-era-amp-chipped-accent-era.html

ukku
24-01-2011, 15:47
ivmeölçer yok e72 de :)

Ahmet Saraçoğlu
24-01-2011, 15:51
g ölçer çalışıyor , nası olmaz?yıkma beni:D

ukku
24-01-2011, 16:02
g ölçer çalışıyor , nası olmaz?yıkma beni:D

iphone da var g ölçer, hatta iphone4'de cayroskop var (3 eksenli ivmeölçer)
ama e72 de sadece basit bi dönme sensörü var, ters çevirince telefon sustursun yeterli :)

Ahmet Saraçoğlu
24-01-2011, 16:14
iphone da var g ölçer, hatta iphone4'de cayroskop var (3 eksenli ivmeölçer)
ama e72 de sadece basit bi dönme sensörü var, ters çevirince telefon sustursun yeterli :)

http://www.m-shell.net/media/8181/gmetermainscreensquare-whit.jpg
bahsettiğim g meter da telefonun pozisyonuna göre (yani zemine paralel sağa-sola, yukarı-aşağı hareket ettirdiğimizde) ibre o pozisyona göre mutlaka yukarıda olacak şekidle hareket ediyor , sol alttaki rakam harekete göre anlık ivmeyi , sağdaki rakam da program açık kaldığı süre boyunca yapılan en yüksek ivmeyi gösteriyor.Yani iphone daki teoride bundan ekstra bi parametreyi de ölçüyormu?

(Sadece dyno yu aramama değip deymeyeceğine karar vermek için emin olmak adına yazıyorum.İspat , inat olarak yazmıyorum kesinlikle.Yanlış anlaşılmasın)

fangio
24-01-2011, 16:16
http://www.m-shell.net/media/8181/gmetermainscreensquare-whit.jpg
bahsettiğim g meter da telefonun pozisyonuna göre (yani zemine paralel sağa-sola, yukarı-aşağı hareket ettirdiğimizde) ibre o pozisyona göre mutlaka yukarıda olacak şekidle hareket ediyor , sol alttaki rakam harekete göre anlık ivmeyi , sağdaki rakam da program açık kaldığı süre boyunca yapılan en yüksek ivmeyi gösteriyor.Yani iphone daki teoride bundan ekstra bi parametreyi de ölçüyormu?

(Sadece dyno yu aramama değip deymeyeceğine karar vermek için emin olmak adına yazıyorum.İspat , inat olarak yazmıyorum kesinlikle.Yanlış anlaşılmasın)

E72 için g meter varsa linki pm alabilir miyim? Bende denemek isterim :)

Ahmet Saraçoğlu
24-01-2011, 16:19
Ben hardreset öncesi n95 için olan programı kurmuştum.Ekrana tam oturmuyodu ama iş görüyodu , işlevler çalışıyodu.Biraz araştıriym şimdi kendimede kuracağım linki bulup pm atarım.

SiMaO
24-01-2011, 16:30

Benim e72'dede wireless koptuğunda bi mesaj geliyo ekrana koptu die turkcell WAP ile devam edeyim mi die soruyor..

Bendede arada video çekerken 3 saniyede bir donuyo oynattığımda telefonu...

-----------------

Ben Turkcellden aldım arada bir donma felan yapıyor telefon facebook'u tam site olarak açtığımda donuyor.Navigasyon 3 gb'dı hafıza kartında bende sildim çok yer kaplıyo die şimdi yükliyemiyorum :D
Birde *#0000# yaptğımda

güncelleştirmeyi nasıl yapıcam yada yapmam gerekir mi
yazılım surumu : 031.023

yazılım sürüm tarihi: 31 Mart 2010

Özel sürüm 031.023.232.02

özel sürüm tarihi
12 haziran 2010

tür
rm-530

ukku
24-01-2011, 16:32
İnat durumu yok, siz de yanlış anlamayın lütfen, ben donanımı bildiğimden yazıyorum, bence hassas bişey bulamazsınız, dediğim gibi basit bi sensör var :)

Ahmet Saraçoğlu
24-01-2011, 17:41
E72 için g meter varsa linki pm alabilir miyim? Bende denemek isterim :)

pm attım , kurmak isteyen ulaşabilir.

oytun200sx
27-01-2011, 21:54
yeni bi konu açmak istemedim... nokia e71 için oyun,program.. vs indirebileceğim sizin tavsiye edebilceğiniz site var mı? :icon_wack bayadır araştırıorum ama düzgün bi site bulamadım... :beuj: yardımcı olursanız sevinirim...

SiMaO
28-01-2011, 12:47
Arkadaşlar e72 teelfonuma hafıza kartındaki bütün klasörler .exe olarak gözüküyo açılmıyor.Telefon hafızasındaki bütün resimler felan silindi. ne yaparımda düzeltirim şarkı ve resimler önemli değil :)

ygtkrmdnz
28-01-2011, 13:09
biçimlendir gitsin eğer içindekiler önemli değilse

onursumer
28-01-2011, 13:47
Arkadaşlar e72 teelfonuma hafıza kartındaki bütün klasörler .exe olarak gözüküyo açılmıyor.Telefon hafızasındaki bütün resimler felan silindi. ne yaparımda düzeltirim şarkı ve resimler önemli değil :)

virus tarzı birşey o biçimlendirmen lazımda

pc ye taktığında olduysa once pcnde bi temizlik yapman gerekiyor

SiMaO
28-01-2011, 17:18
İçindekiler önemli değilde zaten hiçbirini kullanamıyorum.PC'ye taktığımda oldu biçimlendirme yapayım karta.İçindeki o dosyalar ne işe yarıyor tam olarak 3 gb a yakın dosya vardı ilk aldığımda.

mrtngn
28-01-2011, 17:48
Ovi'nin dünya haritaları yüklü.3gb yakın yer kaplayan onlar ;)

onursumer
28-01-2011, 18:02
İçindekiler önemli değilde zaten hiçbirini kullanamıyorum.PC'ye taktığımda oldu biçimlendirme yapayım karta.İçindeki o dosyalar ne işe yarıyor tam olarak 3 gb a yakın dosya vardı ilk aldığımda.

gereksiz dosyalar çok onemli değil

biçimlendirmeyi telefonda yap ;) bilgisayarında virus var ;)

///m3
29-01-2011, 15:34
s.a
ben evde phılıps sna6500 modelli modem kulnıorm teli 2 gn önce aldım ewde modeme baglanamıyorum şifreyi dogru yazdıgımdan eminim hata şifri en az 10 kere dgştiim gene olmadı üst kattaki komşmuzun netine baglnıorm ama bnm modeme bglnmıorm nden acaba bi yardım

mrtngn
30-03-2011, 23:11
Suan 54.005 sürümü olarak güncelleme gözüküyor yangından mal kacırır gibi yüklemeye basladım nedense:D:D Güncelleyen sorun yasayan varmı acaba bir güncel cekelim konuya :):)

otuzdört
30-03-2011, 23:20
1203 feysbuk girmek istiorum ama olmuyor yardım :D

mrtngn
30-03-2011, 23:42
Suan yüklemiş bulunmaktayım.Menü geçişleri vs benim önceki haline göre gayet hızlandı diyebilirim.Farkettiğim tek değişiklik ana menüde alt tarafta küçük gözüken saat simgesi biraz büyümüş gibi :):) Ama harbi hızlandı :D

Ahmet Saraçoğlu
31-03-2011, 01:17
Arkadaşlar önemli bişey sorucam.

Telefon uçuş modu , çevrimdışı vss herneyse ;; o moddayken wireless la internete bağlanmaya çalıştığımızda yinede şebekeden yermi??
Almanyada bu şekilde çevrimdışı modda evin wireless inden nete girdim , çevrimdışı olmasına ramen arada bi türksel internet falan yazıyordu ama anten simgesi olmadığı ve telefon çevrimdışı modda olduğu için pek kaale almadım...

Ama şuan türksel faturamda olması gereken paket ücretinin bi 80 lira fazlası var.O çevrimdışı wireless ten girmemdem kaynaklanmış olabilirmi?Yarın ona göre dökümlü fatura falan uğraşıcam.

Ahmet Saraçoğlu
31-03-2011, 23:43
güncel ,, bugün gidemedim yarın gidicem:D

onursumer
31-03-2011, 23:46
bence çevrimdışı modda girmesi mümkün değil

ama telefon bu ne yapıcağı belli olmaz :D bağlanmayı denemiştir birşey olmuştur :D

Ahmet Saraçoğlu
01-04-2011, 00:40
bence çevrimdışı modda girmesi mümkün değil

ama telefon bu ne yapıcağı belli olmaz :D bağlanmayı denemiştir birşey olmuştur :D

öyle bi fatura getirebilecek başka hiçbişey yapmadım çünkü.120DK 70 liraydı.120 nin 100 ü dahi dolmadı ve arama yaptığım anlar paso çevrimdışıydı...tr de de en fazla 1 dakika arama yapmışımdır dışarıya , belki o da yoktu.Ona ramen 160 lira fatura geldi.Yani olsa olsa çevrimdışında wireless ten girerken bi pislik yaptı.O da değilse yıkıcam türkseli çünkü:D

mrtngn
01-04-2011, 17:31
Varmı 54.005 sürüme yükselten.Otomatik tus kilidine alısmıştım güncellemeden sonra otomatik tus kilidi sadece ana menüdeyken devreye giriyor.Mesajlarda vs herhangi bir bölümdeyken hiçbir sekilde devreye girmiyor ayar etti bu durum beni.Varmıdır bunun cözümü acep :)

onursumer
01-04-2011, 18:51
Varmı 54.005 sürüme yükselten.Otomatik tus kilidine alısmıştım güncellemeden sonra otomatik tus kilidi sadece ana menüdeyken devreye giriyor.Mesajlarda vs herhangi bir bölümdeyken hiçbir sekilde devreye girmiyor ayar etti bu durum beni.Varmıdır bunun cözümü acep :)

herkes ondan şikayetçiydi aslında sanırım o yüzden kaldırmışlar bende geri istiyorum o ozelliği :D

saatin biraz büyümesi iyi olmuş ayrıca menu geçişleri hızlı

ve java program yüklerken ingilizce dil seçeneğinde yüklemek gerekiyordu orn trapster

türkçeyken yükledim direk çalıştı o sıkıntıyıda çozmuşler zaten mail güncellemesi ile artık html falan tüm mailler eksiksiz goruntuleniyor

başkada bi fark gozlemleyemedim :)

mrtngn
01-04-2011, 19:19
Javayla ilgili birsey denemedim ama menü geçişleri ve tarayıcada farkedilebilir bi hız değişikliği var.

Tus kilidi olayından neden sikayetçiler onuda anlamadım :D:D Sikayetci olan otomatik yapmasın olsun bitsin :):) Alışmıştım tuş kilidi yapmadan kılıfa sokuyodum simdi önüne geleni arıyo telefon kılıfın içindeyken :D

onursumer
01-04-2011, 19:47
Javayla ilgili birsey denemedim ama menü geçişleri ve tarayıcada farkedilebilir bi hız değişikliği var.

Tus kilidi olayından neden sikayetçiler onuda anlamadım :D:D Sikayetci olan otomatik yapmasın olsun bitsin :):) Alışmıştım tuş kilidi yapmadan kılıfa sokuyodum simdi önüne geleni arıyo telefon kılıfın içindeyken :D

Aynen bendede o şekilde alışmıştım otomatik tuş kilidi konusunda kesin bi çalışma yaparlar şikayet eden kadar memnun olanda vardı

Melih-Ö
01-04-2011, 19:48
Bu e72lerin donma sorunun güncelleme ile mi çözdünüz :) menüden mesaja giricem takılı kalıyor böyle :) apatıp açıyorum biraz hızlanıyor gibi :)

onursumer
01-04-2011, 19:50
Bu e72lerin donma sorunun güncelleme ile mi çözdünüz :) menüden mesaja giricem takılı kalıyor böyle :) apatıp açıyorum biraz hızlanıyor gibi :)

valla oylebi sorun hiç yaşamadım :)

bence bi güncelleme yap son güncelleme ile zaten fark oldu ;)

Melih-Ö
01-04-2011, 19:53
valla oylebi sorun hiç yaşamadım :)

bence bi güncelleme yap son güncelleme ile zaten fark oldu ;)

nasıl yapıyoruz önceki sayfaları kaçırdım sanırsam :) galeriye giricek resimler bayağı bekliyorum valla :s

onursumer
01-04-2011, 20:02
nasıl yapıyoruz önceki sayfaları kaçırdım sanırsam :) galeriye giricek resimler bayağı bekliyorum valla :s

telefondan internete girebiliyorsan hiç pc ye gerek yok

menu=> kontrol paneli => telefon=> sw güncelle şeklinde pilin dolu olsn güncellemeleri kontrol ettir yap çok farkeder

Melih-Ö
01-04-2011, 20:06
teşekkürler yapıcam bunu :)

mrtngn
01-04-2011, 23:54
Aynen bendede o şekilde alışmıştım otomatik tuş kilidi konusunda kesin bi çalışma yaparlar şikayet eden kadar memnun olanda vardı

Cok sacma ya adi ustunde yani otomatik tus kilidi.Istemeyen adam hic kullanmaz olur biter,en kisa surede bi mail aticam bende bu konuyla ilgili nokia'ya.

Ayrica bendede bu zamana kadar en ufak bir donma vs olmadi bence guncellemeyle duzelebilir.Benim arada mesajlarda aramalarda nedendir bilmiyorum hicbir sekilde ses cikmiyordu.Guncellemeden sonra umuyorum bidaha olmaz:)

ZeoN
02-04-2011, 10:28
@onursumer "031.023.232.02 / RM-530 / E72-1" telefona sahibim ancak SW güncellemede Software Updater'da hiçbir güncelleme yok diyor..

Nasıl geçiş yaptınız konu hakkında bilginiz var mı?

mrtngn
02-04-2011, 10:31
Bilgisayara baglayarak pc suite'ten denediniz mi? ben pc suite baglayarak yaptim mesela

onursumer
02-04-2011, 12:14
@onursumer "031.023.232.02 / RM-530 / E72-1" telefona sahibim ancak SW güncellemede Software Updater'da hiçbir güncelleme yok diyor..

Nasıl geçiş yaptınız konu hakkında bilginiz var mı?

nsu ile ürün kodunu güncelleme alan bi kodla değiştirmek lazım

bazı uretim serilerine geç çıkıyor güncelleme sizin kullandığınız cihazda bunlardan biri

çok basit bir işlem forum.donanimhaberde falan bakabilirsiniz

veya nsu vs diye aratın internette dolu konu çıkıyor en kotu eve gittiğimde bi ss alıp anlatım hazırlarım :)

ta_one
04-04-2011, 17:05
suanda hangı magazada kampanyası var bılen varmı veya en ucuz nerden alabılırım :) arkadaslar

onursumer
04-04-2011, 18:12
suanda hangı magazada kampanyası var bılen varmı veya en ucuz nerden alabılırım :) arkadaslar

rengine aksesuar paketine gore değişir

en pahalısı white edition paketi bluetooth kulaklıka falan geliyor 740tl cavarı

sihah olanı 600-670 tl aralığında bulursun ;)

ta_one
04-04-2011, 20:49
rengine aksesuar paketine gore değişir

en pahalısı white edition paketi bluetooth kulaklıka falan geliyor 740tl cavarı

sihah olanı 600-670 tl aralığında bulursun ;)

tesekkur ettım ustammm

mrtngn
26-04-2011, 23:50
Evet uzun süredir sormak istediğim ama unuttuğum biseyi sorayım ahali :)

Telefonun kulaklıgını bilgisayara taktıgımda,eger kulaklık girişini dibine kadar yuvaya sokarsam ses değişik geliyor yankılı gibi hiçbir sekilde sesler müzikler anlasılmıyor ama biraz geri cekince yani bikac mm cekersem ses düzeliyor.

Tam soktugumda ses yankılı gelirken mikrofon üzerindeki tusa basılı tuttugum sürecede ses düzeliyor.

Bilgisayara baska bircok kulaklık taktım hiç böyle bir sorun olmadı.İlginçtir ki telefonun kulaklığını mp3 calara taktıgımda yine bir sorun olmuyor.

Herkeste varmı bu problem ?

onursumer
27-04-2011, 00:07
Evet uzun süredir sormak istediğim ama unuttuğum biseyi sorayım ahali :)

Telefonun kulaklıgını bilgisayara taktıgımda,eger kulaklık girişini dibine kadar yuvaya sokarsam ses değişik geliyor yankılı gibi hiçbir sekilde sesler müzikler anlasılmıyor ama biraz geri cekince yani bikac mm cekersem ses düzeliyor.

Tam soktugumda ses yankılı gelirken mikrofon üzerindeki tusa basılı tuttugum sürecede ses düzeliyor.

Bilgisayara baska bircok kulaklık taktım hiç böyle bir sorun olmadı.İlginçtir ki telefonun kulaklığını mp3 calara taktıgımda yine bir sorun olmuyor.

Herkeste varmı bu problem ?

e72 nin denemedimde

benim iphone4 un kulaklığını mp3 playere taktığımda benzer yakın bi problem ortaya çıkıyor :)

Ahmet Saraçoğlu
27-04-2011, 00:11
benimkinde normal ses alamilmek imkansızdi pc de , sonrada yatakta dinlemekten koptu gitti

Ahmet Saraçoğlu
27-04-2011, 00:12
bu arada benimde bi sorum var ,,, bu aletin mp3 çaları nerde yahu??yani mp3leri koyup sıradan biri bittikçe diğerini kendi çalacağı bi program bi bişey yokmu??dosya yöneticide bi şarkı bitince ondan çıkıp diğer şarkıyı açmaktan helak oldum:D

mrtngn
27-04-2011, 00:20
e72 nin denemedimde

benim iphone4 un kulaklığını mp3 playere taktığımda benzer yakın bi problem ortaya çıkıyor :)

Pcde sorun oluyo ama mp3te falan nedense sorun yok.

benimkinde normal ses alamilmek imkansızdi pc de , sonrada yatakta dinlemekten koptu gitti

Benimkide en sonunda kopcak ip kadar bisey zaten.En ufak harekette ses bozuluyor falan sinirlerimi zıplatıyo ayarını tutturmak için ugrasıyom.

Ayrıca müzik çalar var medya'nın içinde ordan actıgında sıradan calması lazım ya:D:D:D

Sarkıyla müzikle telefonda hiç işim olmuyor ama ordan olması lazım

TolgaEsentepe
02-06-2011, 22:05
wireless den güncelleme yapamıyormuyuz ya

ta_one
02-06-2011, 22:58
e72 aldık guzel hos telefon ama kamerası benı ayar ettı ıyıce ya fotoyu cekıyosun baya bı beklıon anca kaydedıyo onuda gectım bagzen oyle donuyo kırmızıya basınca dırek masaustune donuyo.vıdeo cekıyorum vıdeoda cekerken donuyo telefon vıdeoyuda pc attıgımda aynı donmalar vıdeo da cıkıyo nası cozum bulcam buna ya

onursumer
02-06-2011, 23:30
e72 aldık guzel hos telefon ama kamerası benı ayar ettı ıyıce ya fotoyu cekıyosun baya bı beklıon anca kaydedıyo onuda gectım bagzen oyle donuyo kırmızıya basınca dırek masaustune donuyo.vıdeo cekıyorum vıdeoda cekerken donuyo telefon vıdeoyuda pc attıgımda aynı donmalar vıdeo da cıkıyo nası cozum bulcam buna ya

son sürüme güncelledinmi ?

bende o sorunlara artık raslamıyorm gerçi ayda yılda 1 kullanıyorum :)

TolgaEsentepe
05-06-2011, 16:10
Arkadaşlar acil bilgi lazım bu e72 sürekli internete giriyor ben kapatıyorum 3 sn sonra tekrar bağlanıyor ne yapıcam

R.I.P
05-06-2011, 16:13
Arkadaşlar acil bilgi lazım bu e72 sürekli internete giriyor ben kapatıyorum 3 sn sonra tekrar bağlanıyor ne yapıcam

bende e5 e geçen whatsapp yüklemiştim sonra kaldırmama rağmen sürekli wifi arama açık ve bulduğunda da bağlanıyordu hard format atmam gerekti

TolgaEsentepe
05-06-2011, 16:18
hard format nasıl atılıyor ? hiçbir program bişey yüklü değil telefonda yeni aldım bi arkadaştan hiçbişey yok uygulama falan nasıl atılıyor hard format bi sıkıntı yaratıyormu atayım abi hemen düzelicekse vodafone internet diye bağlanıyor anasını ağlatıyordur muhtemelen faturalı hat birde

CaNeR44
05-06-2011, 16:22

aynı sorun bendede var kendi kendine wriles arama yapıyor daha farklı çözüm

TolgaEsentepe
05-06-2011, 16:24
wireless yapsa keşke direk vodafone internete giriyor muhtemelende güzel rakamlar getiricektir bu olay faturaya.. hard formatı araştırdım güvenlik kodu falan diyorlar telefonun onun hakkında da hiçbir bilgim yok malesef

R.I.P
05-06-2011, 16:30
önce ovi suite ile herşeyi yedeklemeni tavsiye ederim *#7370# ile telefon kutudan çıkmış gibi oluyor :)

R.I.P
05-06-2011, 16:32
ayrıca e5 kullananlardan mail ayarlarını yapabilen var mı? biraz araştırdım sanırım genel olarak bir sorun var.

mrtngn
05-06-2011, 19:01
Uygulamalardan traveler programini kurcalayinca o internet ayarlarini degistiriyor surekli baglanmaya calisiyor..bendede olmustu googledan aratinca cikiyor...orda yazilani yapmistm duzeldi...suan telefondan yazdigim icin linki bulamicam.buyuk ihtimal sorun o

TolgaEsentepe
11-06-2011, 13:14
hard format attım düzeldi iyi oldu :) birde şu iphone de facede yer bildirimi dalgası var. e72de de onu yapabiliyormuyuz acaba

onursumer
11-06-2011, 13:23
hard format attım düzeldi iyi oldu :) birde şu iphone de facede yer bildirimi dalgası var. e72de de onu yapabiliyormuyuz acaba

evet yapabilirsin

opera mobile kur face e onla gir m.facebook adresinden yer bildirimi yapılabiliyor ;)

TolgaEsentepe
11-06-2011, 13:29
ya şimdi öyle şeyler dedin ki normal şekilde zor giriyorum zaten facebook a bunları nasıl yapcam :D

onursumer
11-06-2011, 13:31
m.opera.com adresine gir normal e72 nin tarayıcısından

ordan son sürümü yükle peşinden artık internete girmek için operayı kullan çok daha başarılı bi tarayıcı

aynı adreslere bi E72 ninkiyle bi operanınkiyle girip farkı gorunce demek istediğimi anlayacaksın zaten :D

TolgaEsentepe
11-06-2011, 13:38
tamamdır dayı şimdi hallediyorum bunu :D

onursumer
01-07-2011, 18:55
E72 için v71 güncellemesi yayınlandı tam olarak hangi telefonlara düştü bilmiyorum ama yavaş yavaş herkesinkine düşer

ben bugun güncellemeyi yaptım

ilk uyarım normalde güncellemede verilerimiz kaybolmuyor fakat forumlarda okuduğum ve benim yaşadığım şeylere dayanarak soyleyim

V71 güncellemesinde hata verme olasılığı var benimki tam telefon açıldıktan sonra sistem hatası verdi ben kurtardım ama komple sıfır format atmak zorunda kalanlar olmuş haliyle verilerinizde uçuyor :)

yenilik ne var derseniz

New, faster version of the web browser, including web search integrated into the web address field, and support for multiple windows

- Here and Now application, which provides you with timely information on your current location, including the weather forecast and details of local movies, restaurants, and events

- Emoticons can be used in text and multimedia messages

- New versions of Maps and Ovi Store

- Ovi Contacts removed

- General performance and usability improvements

telefon biraz daha hızlandı ozellikle web tarayıcıyı değiştirmişler arkadaşlarınız size : ) şeklinde smiley gonderirse smslerde onu gulucuk olarak gosteriyor :)

tam olarak detaylı inceleyemedim ama farklar var

yükledikten sonra bi yedek alıp hard format atmak en ağlıklısı olur sanırım :)

mrtngn
03-07-2011, 16:25
2 saattir güncelleme için ugrasıyorum.. 4.adımda hizmete baglanamadı diyip bitiyor.Sinir katsayım yükseldi

mrtngn
03-07-2011, 16:58
Suan güncellemiş bulunmaktayım..Bendede sistem hatası verdi yeniden baslatılacak dedi ve düzeldi..Herhangi birsey yapmadım ama yedek almakta fayda var..

Gözle görülür derecede hızlanmış menü geçişleri ve tarayıcı :) Ama otomatik tus kilidi olayı yine aynı değişmemiş:ofk:

estremo
04-07-2011, 00:47
kayıtları muhtemelen hafıza kartına yapıyordur. hafıza kartını pc ye takıp biçimlendir. sonrasında sorunun çözülecek;)

-fatih-
28-07-2011, 16:53
son 1 haftadır E72'im kapanıyor durup dururken sonra tekrar açmak istiyorum açılınca sim kart çıkarmış gibi saat ve tarih girmem gerekiyor..neden kapanır,başına gelen varmıdır ne yapmam lazım acaba ?

ErayCerit
28-07-2011, 17:06
sadece E72 değilde tüm E serisini kapsasa konu daha iyi olmazmı ?

onursumer
28-07-2011, 17:14
son 1 haftadır E72'im kapanıyor durup dururken sonra tekrar açmak istiyorum açılınca sim kart çıkarmış gibi saat ve tarih girmem gerekiyor..neden kapanır,başına gelen varmıdır ne yapmam lazım acaba ?

bir sorun var gibi donanımsal bir sorun olmasa o şekilde problem yaşamazsın hiçbir versiyonda bu sorun duymadım ;)

sadece E72 değilde tüm E serisini kapsasa konu daha iyi olmazmı ?

zaten aşağı yukarı tum E serileri birbirine yakın ozelliklerde soran dahil sayılabilir ;)

sadece E71 ile E72 yazılım olarak farklılar ;)

ysf20
28-07-2011, 17:22
bende yeni aldım bendede cızırtı filan yok üstat bence sen garantiden değiştir.

ErayCerit
28-07-2011, 17:29
E63 kullanıyorum ben de. facebookdan video açabilecek bir app biliyormusunuz ?

onursumer
28-07-2011, 17:45
E63 kullanıyorum ben de. facebookdan video açabilecek bir app biliyormusunuz ?

ben opera kulanıyorum her video izin vermesede büyük bir kısmını download edip playerinde açıyor ;)

TolgaEsentepe
19-08-2011, 03:37
e72 de kendi tarayıcısı olsun, opera olsun facebook a fotoğraf yükleyemiyorum cepten.. choose file a tıklamama rağmen hiçbir pencere açılmıyor. sorun ne olabilir acaba çok can sıkıcı..

mrtngn
19-08-2011, 12:10
Aynen yaa facede bu sorunu bende yasıyorum...Operada yükleme bölümü dahi cıkmıyor bende :S

onursumer
19-08-2011, 12:14
sorun facebookta sizde değil

geçici olarak çozum şu m.facebook.com adresinde sayfanın en altına inin yardım vs var

bide basit siteyi dene diye birşey var ona tıklayın sayfa çok daha basit şekilde açılıcak o şekildeyken yüklemek isterseniz yükleme çalışıyor sonra işiniz bitince aşağıdan normale çevirirsiniz :)

mrtngn
19-08-2011, 12:25
Bunuda denemiştim olmamıştı.İlginctir ki suan denedim oldu :D :D Tesekkür ederim :)

TolgaEsentepe
19-08-2011, 14:06
ilaç gibisin yemin ederim dayı :D

MBuğra
19-08-2011, 21:08
Bende düşünüyordum E72 almayı. Bayağı araştırma yaptım. Dokunmatiklerden bıktım adam gibi klavyeli istiyorum. Ancak E72'nin gerek symbian işletim sisteminden gerek kullananların yaşamış olduğu sorunlardan dolayı almadım.

Androidli klavyeli bir telefon bakınıyorum. samsungun galaxy var birtane onunda özellikleri çok düşük. piyasaya yeni çıkacak telefonları bekliyorum :)

onursumer
19-08-2011, 21:57
Bende düşünüyordum E72 almayı. Bayağı araştırma yaptım. Dokunmatiklerden bıktım adam gibi klavyeli istiyorum. Ancak E72'nin gerek symbian işletim sisteminden gerek kullananların yaşamış olduğu sorunlardan dolayı almadım.

Androidli klavyeli bir telefon bakınıyorum. samsungun galaxy var birtane onunda özellikleri çok düşük. piyasaya yeni çıkacak telefonları bekliyorum :)

glaxy pro okadar düşük ozellikli bir telefon değil aslında başarılı

nokiade E6 var hem dokunmatik hem klavyeli yakın zamanda bb de çıkarıcak bu tarzda ;)

KorkuluRuya
20-08-2011, 05:10
e50 e51 e52 e55 hepsinı kullandım e72 şuan kullanıyorum yeni aldım yazılım son yazılımmıs şarjından şikayetciyim e55gibi dayansa daha bır haftalık dusununen olursa sıfırından 100tl indirimli verrim ;)

MBuğra
20-08-2011, 17:28
glaxy pro okadar düşük ozellikli bir telefon değil aslında başarılı

nokiade E6 var hem dokunmatik hem klavyeli yakın zamanda bb de çıkarıcak bu tarzda ;)

Abi benim için klavyeli olsunda, dokunmatik olsun olmamış çok önemli değil.

galaxy pro'nun 3 mplik kamerası, 256k lık ekran çözünürlüğü ve bir kaç daha özelliği almama engel oldu. yoksa şekli şemali 10 numara telefon.

ErayCerit
20-08-2011, 18:09
Nimbuzz kullananan varmı ? E63'de 8 9 aydan beri kullanıyordum şimdi sohbete giremiyorum kimseye yazamıyorum :S silip tekrar yükledim fakat çözümlenmedi

ErayCerit
22-08-2011, 01:33
yok mu Nimbuzz kullanan ?

onursumer
22-08-2011, 10:23
nimbuzz değilde

goruntulu konuşmak için fring ve yazışmak içinde whatsapp kullanıyorum ben :)

ErayCerit
22-08-2011, 10:25
fring'den face chat'a bağlanabiliyormuyuz ?

fangio
22-08-2011, 10:31

aynı problem 15 gündür bende de hasıl oldu. Sen nasıl bir çözüm buldun?

PaSHa-brk
24-09-2011, 15:18
operadan yer bildirimleri artık calısmıyoo varmıdır aynı sorunu yasayan?baska nerden yer bildirimi yapabiliriz?

onursumer
24-09-2011, 19:02
aynı problem 15 gündür bende de hasıl oldu. Sen nasıl bir çözüm buldun?

o tarz problemler hafıza kartından kaynaklanıyor

resim çekerken video çekerken telefon hafızası seçili olmadığından ve telefonun orjinal hafıza kartı yavaş olduğundan dolayı sıkıntı çıkıyor

class sayısı yüksek bi micro sd sorunu çozer ;)

ErayCerit
25-09-2011, 02:58
operadan yer bildirimleri artık calısmıyoo varmıdır aynı sorunu yasayan?baska nerden yer bildirimi yapabiliriz?

Aynı sorunu ben de yaşıyorum E63 kullanıyorum ve operadan yer bildirimi yapamıyorum artık

onursumer
25-09-2011, 09:12
facebook yenilendiğinden dolayıdır duzelir yakında :)

brkkksln
25-09-2011, 11:19
navi kullanırken saçmalayan oldumu hiç? geçen esenboğadan dönüyorum dedim bi açayım bakalım.dümdüz yoldan gelirken beni sokak arasında gösteriyor kendi kendine şuraya dön buraya dön diyor falan.

tuş kilitinden şikayetçi arkadaşlar varmış.e kapatsın otomatik tuş kilitini yahut açıkken süresini uzatsın.

kendi içinden çıkan hafıza kartı gayet tatminkar.çektiğim fotoyu en fazla 1sn içinde kaydediyor.

wifi üzerinden bağlanıp görüntülü chat yapma imkanımız varmı bu zımbırtıda?

onursumer
25-09-2011, 12:02
navi güzel çalışıyor kısa yolları falan buluyor kendince hesaplıyor bilmediğimiz yollara sokuyor o yüzdendir bence :D

fring ile goruntulu konuşma yapabilirsin

valla benim tuş kilidinden ki tek şikayetim otomatik devreye girmiyor eskiden nerde olursa olsun hemen devreye giriyordu

brkkksln
25-09-2011, 12:05
ayarlar/genel/güvenlik/telefon ve sim kart/otomatik tuş kilitlenme süresi. buradan ayarladınmı ?
fring wifi mı kullanıyor bağlantıda?

onursumer
25-09-2011, 12:25
ayarlar/genel/güvenlik/telefon ve sim kart/otomatik tuş kilitlenme süresi. buradan ayarladınmı ?
fring wifi mı kullanıyor bağlantıda?

ben 3g kullanıyorum hiç denemdim wifi ile ama sen neyi seçersen onla bağlanıyor

ayrıca bendede ayarlı da sadece ana ekranda otomatik killetleniyor diğer menulerde bırakınca telefonu kitlenmiyor

v31 den sonrakigünceleme ile kaldırdılar o ozelliği sinir oluyorum o yüzden

Mr.K
25-09-2011, 13:09
fring ve whatsapp candır caan :D fring ıcın lımıtsız bı ınternet paketı yeterlı.:)

sonra ıstedıgınız yerde ıstedıgınız zman goruntulu konusabılırsınız :)

brkkksln
25-09-2011, 13:37
bana bi pm atmanız mümkünmü programın? deneyelim bakalım.
iphone gibi güç ölçer programı falan fistan yokmu bu zımbırtının :D

onursumer
25-09-2011, 18:17
bana bi pm atmanız mümkünmü programın? deneyelim bakalım.
iphone gibi güç ölçer programı falan fistan yokmu bu zımbırtının :D

oviden ucretsiz indiriyorsun zaten

brkkksln
25-09-2011, 18:18
oviden ucretsiz indiriyorsun zaten

varmı orda :D bir daha bakayım ben.

KCANN_220
25-09-2011, 18:20
ya sorun olarak yazılanlara baktımda hep goremedım bnmkındede hoperlor yerınde salak bı ses war serwısı gıttı hoperlor deıstı ama hala aynı..we sınır bozuyor..:(

onursumer
25-09-2011, 18:23
ya sorun olarak yazılanlara baktımda hep goremedım bnmkındede hoperlor yerınde salak bı ses war serwısı gıttı hoperlor deıstı ama hala aynı..we sınır bozuyor..:(

nasıl bi ses ?

fangio
25-09-2011, 23:59
o tarz problemler hafıza kartından kaynaklanıyor

resim çekerken video çekerken telefon hafızası seçili olmadığından ve telefonun orjinal hafıza kartı yavaş olduğundan dolayı sıkıntı çıkıyor

class sayısı yüksek bi micro sd sorunu çozer ;)

evet bendeki hafıza kartını hatunun telefona takma zamanı gelmiş o zaman :D

ErayCerit
27-10-2011, 23:38
çağrı,mesaj ya da e-mail geldiğinde yanan bildirim ışığı (orta tuşun etrafındaki ışık) sürekli yanıp sönmesini sağlayacak bir şey varmı acaba ? E63

_Emre_
28-10-2011, 00:53
çağrı,mesaj ya da e-mail geldiğinde yanan bildirim ışığı (orta tuşun etrafındaki ışık) sürekli yanıp sönmesini sağlayacak bir şey varmı acaba ? E63

E63 bilemiyorum da E72'de ayarlardan kişiselleştirmeye girip bildirim ışıkları bölümünden ayarlanıyor. E63'te de benzer bir yerde olabilir.

ErayCerit
28-10-2011, 01:43
malesef sürekli hale getiremiyoruz ordan :( acaba bi programı ya da başka çaresi yokmudur :/

_Emre_
28-10-2011, 10:57
beklemede ışığı menüsü yok mu?