Orijinalini görmek için tıklayınız : E72 Kullanıcıları
ErayCerit
01-11-2011, 01:43
yok malesef,ya da varsa ben bulamadım :S sadece gelen çağrı ya da mesajda yanma süresini ayarlayabiliyorsun,sürekli hale getiremiyorsun
TolgaEsentepe
01-11-2011, 04:22
herşey iyi hoşta, şu youtube den video izleyememek çok canımı sıkıyor.. nette biraz araştırdım yok program yükle falan filan diyorlar çok garip..
ben daha evvel seyrediyordum sonradan ne olduysa gitti
İnternet paketi almadıgım için su whatsapp'ı kapatayım dedim arkadas cıldırcam yaa :D :D
Wifi varken iyi hos fakat wifi olmadıgı yerde direk sebekeden baglanıyor..Etkin veri baglantılarından baglantıyı kes yapıyorum 2 dakika sonra tekrar otomatik baglanıyo..Baglantıyı önce wifi yapıyorum.Dolasımda etkinlestir tarzı bi bölümü isaretlemiyorum ama yine bi sonuc alamadım..
Nasıl ne sekilde komple baglantıyı kesip istedigim zaman kapatabilirim bu nalet programı :D :D
Whatsapp'cılar yokmu cözümü önerisi olan ???
Bendede olmuştu sildim kurtuldum :d Ama ayarlardan ben mesela internet'e girerken her seferinde soruyo o şekilde blki olabilir :)
onursumer
04-11-2011, 21:11
valla benim 4gb paket olduğu için hiç üstelemedim ama kapanmıyor sanırım
100mb lık paket alırsan sorun çozulur çünkü kesinlikle yetiyor
TolgaEsentepe
04-11-2011, 21:12
İnternet paketi almadıgım için su whatsapp'ı kapatayım dedim arkadas cıldırcam yaa :D :D
Wifi varken iyi hos fakat wifi olmadıgı yerde direk sebekeden baglanıyor..Etkin veri baglantılarından baglantıyı kes yapıyorum 2 dakika sonra tekrar otomatik baglanıyo..Baglantıyı önce wifi yapıyorum.Dolasımda etkinlestir tarzı bi bölümü isaretlemiyorum ama yine bi sonuc alamadım..
Nasıl ne sekilde komple baglantıyı kesip istedigim zaman kapatabilirim bu nalet programı :D :D
bende internet paketi olmasına rağmen lanet ettim bu özelliğinden.. bence kapanmıyor bu program herşeyi denedim olmuyor.. :) çok işime yaramasına rağmen sildim, sürekli açık olmasını istemiyorum hem aktif görünüyorsun hem de bataryayı baya götürüyo benim telefonumda..
Bendede olmuştu sildim kurtuldum :d Ama ayarlardan ben mesela internet'e girerken her seferinde soruyo o şekilde blki olabilir :)
Yok bende sorma falan yok varsa wifiden baglanıyo,wifi yoksa direk sebekeye geçiyo..
valla benim 4gb paket olduğu için hiç üstelemedim ama kapanmıyor sanırım
100mb lık paket alırsan sorun çozulur çünkü kesinlikle yetiyor
100 mb lık hediye gelicekti o yüzden internet paketi almadım..Suan kapatayım diyorum kapanır gibi oluyo sonra tekrar baglanıyo..wifiden baglansa suan için yine sorun değil ama otomatik sebekeye dönüyo tekrar..
bende internet paketi olmasına rağmen lanet ettim bu özelliğinden.. bence kapanmıyor bu program herşeyi denedim olmuyor.. :) çok işime yaramasına rağmen sildim, sürekli açık olmasını istemiyorum hem aktif görünüyorsun hem de bataryayı baya götürüyo benim telefonumda..
Evet gecenin yarısı biseyler yazıldıgında bık bık ötüyor :):) Mobilguard diye bi program kurdum arka planda calısan programları kapatıyo diye okudum ama programı ordanda disable yaptıgım halde halledemedim malesef :(
onursumer
04-11-2011, 21:39
tolga bataryada nekadar farkediyorki ?
bende hiç fark olmadı
telefon hiç elimden düşmesin twitter,mesajlaşma,whatsapp falan kulanıyım
sabah 10 akşam 10 gibi düşün en az 2 gün gidiyor 24 saatte 3g üzerinden bağlı internetim
Azimle mıcan duvarı delermiş :D :D
Mobile guard programını biraz kurcaladıktan sonra zafere ulastım.. Whatsapp ile ilgili arka planda ne calısıyorsa hepsini kapatıyosunuz ne sebekeye nede herhangi bir aga baglanıyor :D :D Acmak istediginizde normal sekilde whatsapp programına giriyoruz acılıyor..
Yarım saattir deniyorum hiçbir sekilde aga vs baglanmıyor :) :) İndirmek isteyen linktekini indirsin nette dolanan diger versiyonlar sertifika hatası veriyor..Kolay gelee :)
http://www.4shared.com/file/r3KHX2rG/NetQin_P1432_MG_S60OS9094_V30.html
TolgaEsentepe
05-11-2011, 19:54
tolga bataryada nekadar farkediyorki ?
bende hiç fark olmadı
telefon hiç elimden düşmesin twitter,mesajlaşma,whatsapp falan kulanıyım
sabah 10 akşam 10 gibi düşün en az 2 gün gidiyor 24 saatte 3g üzerinden bağlı internetim
valla whatsapp açık 2.günün gecesini göremiyorum ben..
Arkadaşlar yeni yazılım sürümü çıktı 071.004'ten 081.003 güncellemesi geldi yüklemenizi tavsiye ederim
onursumer
06-11-2011, 01:50
valla whatsapp açık 2.günün gecesini göremiyorum ben..
tmm yeter daha ne :D
2 gün full kullanımda bu ozelliklerde giden telefon yokki başka :D
ondertopcu
08-11-2011, 17:29
Hattım internete kapalı wifiden bağlanıyorum whatsaapı çalıştırıyorum numaramı yazıyorum contine deyince verification an sms because you are out of service range bu tarz bir hata veriyor neden olabilir? Netim kapalı diyemi acaba?
ben hiç memnun değilim telefondan... bazen çok kasıyo kapanıyo bazen falan neyse diyip kullanıyodum... bugün bi video çektik.... eve geldim telefonu kablo ile bilgisayara bağladım vidyo görünmüyo... yardımcı olursanız önemli bi videoydu :D
onursumer
08-11-2011, 20:12
ben hiç memnun değilim telefondan... bazen çok kasıyo kapanıyo bazen falan neyse diyip kullanıyodum... bugün bi video çektik.... eve geldim telefonu kablo ile bilgisayara bağladım vidyo görünmüyo... yardımcı olursanız önemli bi videoydu :D
telefonda gorebiliyormusun videoyu ?
pcye bağladığındamı çıkmıyor ?
eğer tel. hafızasına kaydettiyseniz videoyu ve telefonu depolama olarak bağladıysanız pcye görünmeyebilir. PC suite üzerinden girmeyi deneyin
Hattım internete kapalı wifiden bağlanıyorum whatsaapı çalıştırıyorum numaramı yazıyorum contine deyince verification an sms because you are out of service range bu tarz bir hata veriyor neden olabilir? Netim kapalı diyemi acaba?
dediğiniz gibi netinizle alakalı
Bugün telefonuma bişey oldu anlamadım tam telefon açılıyo kapanıyo ama ekranda hafif bi beyaz ışık geliyor görüntü yok açılış kapanış sesi geliyor tuşlara basıyom sesler geliyor... Acaba yazılımsal birşey mi olmuştur yoksa donanımsal mı (e 72)
onursumer
09-11-2011, 19:34
Bugün telefonuma bişey oldu anlamadım tam telefon açılıyo kapanıyo ama ekranda hafif bi beyaz ışık geliyor görüntü yok açılış kapanış sesi geliyor tuşlara basıyom sesler geliyor... Acaba yazılımsal birşey mi olmuştur yoksa donanımsal mı (e 72)
yazılımsal olabilir pcsuite ile bi restore yapıp işletim sistemini tekrar yüklemeyi dene istersen
Son 1 haftadır mesajlara girince ağırlaşmıştı zaten bazen donuyordu ekran gidip geliyordu bu sefer direk gitti gelmedi.
Usb kablosunu bulunca bi deniyeyim teşekkürler
Artık dayanamayıp servise vericem. Ses problemi yaşıyorum. Ses çok az çıkıyor. Bazen beni duyamıyorlar. Ayrıca çekim problemide yaşıyorum arada.
otuzdört
10-11-2011, 21:48
2 haftadır kullanıyorum. duruşu cok hosuma gidiyor. güncel yazılım varmı? guncelleyelim. herhangib bir faydası olurmu artı eksi şeyler varmı update le ne gelir ne gider?
BarışArdalı
10-11-2011, 22:17
wirelessi kapatıyorum yine de kendi kendine arama yapıyor.yazılımsal bi problem mi acaba ?
onursumer
11-11-2011, 00:14
en son surum V71 surumu kontrol edin (*#0000#)
daha düşük bir sürümse güncelleyin bayağı eksikleri giderildi şuan çok stabil
BarışArdalı
11-11-2011, 00:18
071.004 diyor ?
bendede e72 var 3 aydır kullanıyorum hiçbir sıkıntı yok
mstfcn28
11-11-2011, 00:31
herşey iyi hoşta, şu youtube den video izleyememek çok canımı sıkıyor.. nette biraz araştırdım yok program yükle falan filan diyorlar çok garip..
Youtubeden video izleniyor hiçbirşey yapmadım.
en son surum V71 surumu kontrol edin (*#0000#)
daha düşük bir sürümse güncelleyin bayağı eksikleri giderildi şuan çok stabil
v81 güncellemesi çıktı
videoların bilgisayarda görünmemesini hallettim ama... genel olarak telefondan memnun değilim.... mesela hiç bi yer açık değilken menüde bütün yerler açık gibi köşelerinde işaret oluyor falan... bazen takılıyo.... hiç tavisye etmiyorum telefonu.. zaten arkadaşlarım hediye olarak aldılar yakında değiştiricem...
onursumer
11-11-2011, 19:45
videoların bilgisayarda görünmemesini hallettim ama... genel olarak telefondan memnun değilim.... mesela hiç bi yer açık değilken menüde bütün yerler açık gibi köşelerinde işaret oluyor falan... bazen takılıyo.... hiç tavisye etmiyorum telefonu.. zaten arkadaşlarım hediye olarak aldılar yakında değiştiricem...
sol ortadaki menu tuşuna basılı tutuğunda açık program çıkmadığı halde oyle gosteriyorsa
yazılımında sorun var
bu arada evet bugun kontrol ettim yeni sürüm çıkmış daha yüklemedim
tarayıcı ve email programı güncellemesi gelmiş
işlerim bitince telefonla yükleyip deneme yaparım :D
otuzdört
11-11-2011, 21:49
- Benim 51 li bişeyler yazıyor. simdi nokiann sistesinden pcsuet indireyim bakalım neler değişcek:) Göze değişik gelen bir değişim varmıdır. yoksa sadece arka plana yönelikmi
otuzdört
11-11-2011, 22:34
- Birde benim telefonda bir sıkıntı var. Chat vs yazıor tıkladıgımda girmiyor. feysbook uygulaması indirdim onada girmio sıkıntısı ne acaba güncellemeden öncede böyleydi güncellemeden snra yani simdide böyle . sürüm 81
onursumer
11-11-2011, 22:46
v51 de yukledıgın programlar acılmıyordu turkce dıl secenegınde yukledıgınden 81 yaptıysan o programları sılıp tekrar yukle duzelır
otuzdört
12-11-2011, 00:03
hayla aynı acılmıyor valla :)
e72 e71 arasında farklılıklar nelerdir kamera dışında?
E71'in arttırılabilir hafızası 8, E72'de 16 GB
Dahili hafızaları farklı
E72'de optik navi tuşu var
Yazılım ve işlemci farkı
Yanılmıyorsam E71'de 3.5mm kulaklık girişi yok
Bildiklerim bunlar
onursumer
12-11-2011, 18:30
e72 e71 arasında farklılıklar nelerdir kamera dışında?
E72 biraz daha gelişmiş bir cihaz zaten arkadaş birkaç ozellğini yazmş
ayrıca benim gozlemlediğim klavyesi daha kullanışlı ve genel performansı daha iyi
e72yi arkadaşlarım hediye almışlardı , kardeşime verdim telefonu. türkcel t20 veya samsung geo almayı düşünüyorum veya android işlemcili çok uçuk olmayan bi telefon :) yardım ederseniz sevinirim :)
TolgaEsentepe
12-11-2011, 18:50
e72 çok tarz bi telefon özellikle beyazı :) özellikleri bana fazla fazla yetiyor ama hala youtube videolarını açamıyorum arkadaşın biri pm attı dediklerini yaptım ama olmadı.. :(
switch to standart video player yapın sonra videonun ustune tıkların telefon real video playerdan acıyo videoyu
TolgaEsentepe
12-11-2011, 19:26
real player da bekleye bekleye bi hal oluyorum ama açmıyor orda da :)
onursumer
12-11-2011, 20:46
real player da bekleye bekleye bi hal oluyorum ama açmıyor orda da :)
realplayere gerek yokki
m.youtube şeklinde gir tarayıcıdan direk oynatıyor
internet sekmesinde youtube widget'ı var ordan youtube'a girip açabilirsiniz
Bakındım ama göremedim.. İstemediğimiz bi numarayı nasıl engelleyebiliriz ? Yani bu numara bana mesaj atamıcak ? Aramasa da güzel olur :)
onursumer
16-11-2011, 18:58
ovi storede BlackBaller bide blacklist gibi 2 program gormuştum nekadar düzgün çalışıyor bilmiyorum ama iş gorebilir
Bulamadım her ikisinide başka yolu yok mu ?
telefonun içinde mesaj ve arama engellemesi yapabilmek için ad. com. manager uygulaması var
Eyv. saolasın valla ilaç gibi geldi :)
TolgaEsentepe
16-11-2011, 20:53
sms hiç gelmiyor, arama da 1sn gözüküp düşüyor galiba.
beğendim güzel uygulamaymış bu :D
ErenErdem
17-11-2011, 17:25
Güncelleme yapmadan önce sms leri bilgisayarda nasıl yedekleyebiliriz?
Pc suite ile bağlayınca mesajlar bilgisayarda gözükmüyor.
onursumer
17-11-2011, 17:59
Güncelleme yapmadan önce sms leri bilgisayarda nasıl yedekleyebiliriz?
Pc suite ile bağlayınca mesajlar bilgisayarda gözükmüyor.
yedek al dediğin zaman nelerin yedeini alıcağını seçebiliyorsun
sms leri işaretleyip yedekleme dosyasını oluşturursan
telefonu sıfırlayıp tekrar atarsan telefonda gozukur sms ler ama pc den direk okuyamıyorsun diye biliyorum
ErenErdem
17-11-2011, 18:06
telefonu sıfırlayıp tekrar atarsan telefonda gozukur sms ler ama pc den direk okuyamıyorsun diye biliyorum
bunu bir türlü yapamadım :S
rehberimi yedekledim ama sms lerle ilgili bir yedekleme bulamadım, hem pc ye bağladığımda hemde telefonda
ErenErdem
17-11-2011, 23:58
güncel :) sonunda hallettim :)
15ekim sürümüyle sıkıntım kalmadı.
Nokia suite senkronizasyon yaptığınızda mesajlar telefon rehberi vs. her türlü içeriği görebilirsiniz pcden :icon_tup:
Yine ben :) Geçenlerde e-posta göndermeyi denedim gitmedi ama alt tarafta gönderilio simgesi kaldı kaç kere açıp kapattıysam gitmedi nasıl halledebiliriz ?
mstfcn28
18-11-2011, 10:42
Ben yanlışlıkla mesajı panoya kaydettim şimdi o mesajı silmem gerekli ne yapmam lazım ? :)
onursumer
18-11-2011, 10:51
Yine ben :) Geçenlerde e-posta göndermeyi denedim gitmedi ama alt tarafta gönderilio simgesi kaldı kaç kere açıp kapattıysam gitmedi nasıl halledebiliriz ?
giden mailler kısmında kalmıştır o gitmeye çalışıyor yani hala onu sil oraya girip :D
Sonunda kurtuldum o işaretten :D Saolasın Onur abi..
Ağalar su whatsapp'taki konusmaları bisekilde biyere kopyalamam lazım :D :D Varmı böyle bi sansımız..Pc suite'ten baglıyorum fakat herhangi bisey yapamadım konusmaları bulamadım bile...
Mesajların üstüne tek tek gidip kopyala yapıstır yapmam lazım ama ciddi uzun ve baya zor olcak.
onursumer
04-12-2011, 14:19
Ağalar su whatsapp'taki konusmaları bisekilde biyere kopyalamam lazım :D :D Varmı böyle bi sansımız..Pc suite'ten baglıyorum fakat herhangi bisey yapamadım konusmaları bulamadım bile...
Mesajların üstüne tek tek gidip kopyala yapıstır yapmam lazım ama ciddi uzun ve baya zor olcak.
valla benim bildiğim bir yolu yok :)
bu youtube de video açmama sorununu çözen varmı ?
valla benim bildiğim bir yolu yok :)
Hiç olmadı bu yaa bi sekilde kaydetmem lazımdı :D:D
onursumer
04-12-2011, 14:38
bu youtube de video açmama sorununu çözen varmı ?
ne gibi bir sorun yaşıyorsun ?
hem tarayıcıdan hemde realplayer ile oynatabiliniyor
ondertopcu
04-12-2011, 15:05
orjinal tarayıcan nete girdiğimde hafıza dolu gibi bir hata veriyor neden olabilir?
onursumer
04-12-2011, 15:18
orjinal tarayıcan nete girdiğimde hafıza dolu gibi bir hata veriyor neden olabilir?
telefon hafızasını mı kullanıyorsun birçok şey için ?
ayrıca m.youtube.com adresinden girmeyi dene
hem tarayıcıdan oynatabilirsin hemde orda ayrıca sayfaya yonlendirip videoları realplayerde açabilirsin rahatlıkla
ondertopcu
04-12-2011, 15:25
telefon hafızasını mı kullanıyorsun birçok şey için ?
ayrıca m.youtube.com adresinden girmeyi dene
hem tarayıcıdan oynatabilirsin hemde orda ayrıca sayfaya yonlendirip videoları realplayerde açabilirsin rahatlıkla
evet onur tel hafızasına kaydediyorum genelde ondan oluyor sanırım:confused:
M U R A T
04-12-2011, 15:32
e 63 te 3g yi kapatmak mümkün müdür? ben internet kullanmasam bile kendisi bağlanıyor
onursumer
04-12-2011, 15:39
e 63 te 3g yi kapatmak mümkün müdür? ben internet kullanmasam bile kendisi bağlanıyor
eğer hiç kullanmayacaksan operatoru arayıp kapattırabilirsin
veya ayarlardan internet ayarlarının içine girip ayarları boz ozaman bağlanmak istesede giremez :D
M U R A T
04-12-2011, 16:24
eğer hiç kullanmayacaksan operatoru arayıp kapattırabilirsin
veya ayarlardan internet ayarlarının içine girip ayarları boz ozaman bağlanmak istesede giremez :D
istediğim zamanlarda kullanmak istiyorum fakat böyle kendi kafasına göre giriyor ben açmasamda internet bağlantısı açıyor tek çare internet paketini iptal etmek midir?
onursumer
04-12-2011, 16:56
istediğim zamanlarda kullanmak istiyorum fakat böyle kendi kafasına göre giriyor ben açmasamda internet bağlantısı açıyor tek çare internet paketini iptal etmek midir?
e63 te tam nasıl bilmiyorum ama
yüklü servis sağlayacının gonderdiği ayarları bulup atıyorum turkcell internet isiminin 1 harfini sil
kullanıcağın zaman düzeltip girersin
ne gibi bir sorun yaşıyorsun ?
hem tarayıcıdan hemde realplayer ile oynatabiliniyor
sayfa geliyor onur ondan sonra bekliyor video başlamıyor yüklemiyor bi türlü videoyu.
onursumer
04-12-2011, 18:16
sayfa geliyor onur ondan sonra bekliyor video başlamıyor yüklemiyor bi türlü videoyu.
o sanırım geçici bir sorun internet hattı ile ilgili olabilir diye düşünüyorum
bende bazen giriyor bazen girmiyor o dediğinle karşılaştırğım oldu
alala ben bayadır giremiyorum bi türlü
Telefonu servisten aldım dün, Telefon'a nos bağlamışlar sanki çok hızlandı :D :Dbirkaç program yükledim hemen şimdilik bi sorun yok :D
TolgaEsentepe
04-12-2011, 19:02
benimde bir ara internetim kapanmıyordu ben kapatıyodum o giriyodu. Meğersem mail in bağlantısını kes işlemini yapmıyormuşum belki o olabilir sorun diye dedim :)
birde 2 ayda bir güncelleniyor cihaz ben hiç fark goremiyorum ne hızlanıyor ne yavaşlıyor nedir bu işin mevzusu
onursumer
04-12-2011, 19:09
bende mail ayarlarımı yapamıyorum son güncellemeden sonra :D
kendi domain hesabımı tum onceki ayarları yapıyorum yok çalışmıyor deli oldum :D
benimde bir ara internetim kapanmıyordu ben kapatıyodum o giriyodu. Meğersem mail in bağlantısını kes işlemini yapmıyormuşum belki o olabilir sorun diye dedim :)
birde 2 ayda bir güncelleniyor cihaz ben hiç fark goremiyorum ne hızlanıyor ne yavaşlıyor nedir bu işin mevzusu
tolda ufak tefek düzeltmeler oluyor kullandğn ozellik varsa farkediyorsun
mesela son güncelleme ile biraz daha hızlandı daha stabil çalışyıor
son güncellemeyi yaptıktan sonra e-posta sorunlarıyla karşılaştım sonra wi-fi bağlantısı kurmama sorunu başladı, serviste yazılım yüklediler o şekilde düzeldi ama her gelen update'den sonra bir sorunla karşılaşıyorum o kesin. Telefonun beyninde mi bişey var anlamadım gitti.
Youtube sorunu yaşayanlar telefon hafızasını boş tutmaya çalışsınlar, telefondaki widget üzerinden bağlanın youtube'a. Videolar ve bazı başka uygulamalar telefon hafızasını cache bellek olarak kullanabiliyor bu yüzden sorunla karşılaşıyor olabilrsiniz.
otuzdört
15-12-2011, 11:33
- Telefonda hiçbir uygulamayı kullanamıyorum. Chat Feysbuk vs hiç biri acılıyor tıklıyorum ne bir hata ne bibaska bişey sadece tıklamakla kalıyor. Sebebi nedir. Güncelleme yaptım. Güncellemeden öncede böyleydi hayla böyle sıkıntıyı nasıl çözebilirim daha 1 aylık cihaz.
onursumer
15-12-2011, 11:40
- Telefonda hiçbir uygulamayı kullanamıyorum. Chat Feysbuk vs hiç biri acılıyor tıklıyorum ne bir hata ne bibaska bişey sadece tıklamakla kalıyor. Sebebi nedir. Güncelleme yaptım. Güncellemeden öncede böyleydi hayla böyle sıkıntıyı nasıl çözebilirim daha 1 aylık cihaz.
güncellemeden once yüklendiyse eski sürümlerde telefon dili türkçe iken kurulum yapıldığında programlar açılmıyordu
haliyle yeni surumde bu sorunu çozduler ama programları silip tekrar yüklemen gerekiyor
otuzdört
15-12-2011, 11:42
bu programlar aldıgımda yüklü olanlar ben hiç birşey yüklemedim daha bugune kadar. nasıl bu sorunu aşıcam ben:) nerden yüklicem hiç anlamam nokiadan aslında
onursumer
15-12-2011, 11:51
bu programlar aldıgımda yüklü olanlar ben hiç birşey yüklemedim daha bugune kadar. nasıl bu sorunu aşıcam ben:) nerden yüklicem hiç anlamam nokiadan aslında
kontrol paneli => uygulama yonetici sine gir ordan çalışmayan programları teker teker kaldır
peşinden ovi ye bağlan istediğin programları bul indirip tekrar yükle
büyük ihtimalle sorunu çozucektir
*#0000# yapıp telefonun surumunude kontrol et
yazılım surumu 081.003 tu en son
otuzdört
15-12-2011, 20:11
format attım. düzeldi ne iştr anlamadım ama. tesekkürler.
format attım. düzeldi ne iştr anlamadım ama. tesekkürler.
Ben olmasam gene bişey yapcan yok :D :D :D
Nimbuzz yükledim facebook chat'a giriş yapmak istiyom facebook'a girerken email adresimi ve şifremi doğru yazmama rağmen hatalı eposta veya parola diyor deli olcam
ErenErdem
19-12-2011, 19:28
Arkadaşlar, satılık bölümünde E72 mi satıyorum, 4 ay kadar garantisi de devam ediyor, siyah renk.
ahmet3425
23-02-2012, 01:55
ben E71 kullanıyorum ama zannedersem fazla bır farklılık yok bı kac problemım var yardımcı olabılırsenız cok sevınırım.
İlk olarak Telefon her kapanıp acıldıgın da hafıza kartından yukleme tamamlanamadı dıyor neden acaba ?
Bırde fotoraf cektıgım de hafıza kartına kaydettıklerım galerıde ya gozukmuyor yada bastan sona aynı resım gozukor onu sılınce arkadakı gelıyor gıbı bunun sebebı ne olabılır?
Bırde bu whatsapp da paylastıgımız cekıp gonderdıgım resımler yada bana gelen resımlerın nereye kaydoldugunı bulamıyorum. Gelen bır resmı yukle dıyorum sonra goruntuledıgım de seceneklerde kaydet secenegı olmuyor galıba otomatık kaydedıyor ama nereye gıttıgı bellı degıl. Ayarlarda kayıt yerı E:1 gb olarak gozukuyor.
Son olarak tarayıcıdan yada bır ınternet sıtesınden kopyaladıgım bır metni whatsapp a yapıstıramıyorum bunun bır kısayol tus kombınasyonu mu var acaba nedır anlamadım. Whatsapp dakı yazısmakarı kopyalayıp baska yere yapıstırabılıyorum ama baska yerdekını whatsapp a yapıstıramıyorum bazen cok lazım oluyor kafayı yıycek gıbı oluyorum varsa bı yolu yardımcı olursanız sevınırım bu arada whatsapp ın son surumu yuklu.
ahmet3425
23-02-2012, 18:15
guncel arkadaslar yok mu bılgısı olan?
onursumer
23-02-2012, 18:19
Hafiza kartini bicimlendirmeyi denedinmi
Normalde whatsapp ta normal galriye kaydediyor
E: dizini hafıza kartına karşılık geliyor. E72'de Whatsapp ile aldığım resimler doğrudan galeride görünüyor, kart üzerinde de fotoğraflarım klasöründe oluyor.
SHOCKİNG
02-03-2012, 09:32
Arkadaşlar bende nokia e72 kullanıcısıyım son 3 gündür mesaj bildirim sesi çıkmıyor. sadece ortada bulunan bildirim ışığı yanıp sönüyor.. gelen aramalarda sıkıntı yok telefon çalıyo fakat sorunum gelen mesajda telefondan ses çıkmaması... Bu sorunla daha önce karşılaşan varmı ?
hsynylmz
02-03-2012, 10:37
mesaj uyarısını bırısı kapatmıs olabılır mi ?
SHOCKİNG
02-03-2012, 12:26
mesaj uyarısını bırısı kapatmıs olabılır mi ?
edit : sorunu çözdüm googledan biraz araştırma yaptım.. mesaj kutusundaki mesaj sayısı fazla olunca çalmıyormuş. 2700 e yakın mesajım vardı 500 tanesini sildim sorun çözüldü..Aynı durumu yaşayan arkadaşlara tavsiye bu yöntemi kullanabilir..
edit : sorunu çözdüm googledan biraz araştırma yaptım.. mesaj kutusundaki mesaj sayısı fazla olunca çalmıyormuş. 2700 e yakın mesajım vardı 500 tanesini sildim sorun çözüldü..Aynı durumu yaşayan arkadaşlara tavsiye bu yöntemi kullanabilir..
Mesaj işaretininin kaybolmaması gibi bir sorun da olabiliyor E72lerde, onun da çözümü budur.
Ahmet Saraçoğlu
01-04-2012, 01:04
hortttt ,, beyler e72 ye wifi hotspot yaptırabilirmiyiz ekstra bi programla?çok önemli.evetse htc desire hd yi anında satar , e72 ninde bataryasını ve kasasını orjinalle sıfırlar evladiyelik kullanırım :D
Ahmet Saraçoğlu
01-04-2012, 01:57
şöyle bişey buldum.
Using a Nokia phone as a Wifi Hotspot via JoikuSpot - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=T6bWswe_F5I)
http://www.youtube.com/watch?v=m7BIQHddjaE
donanımhaberde de bayaa bi kullanan varmış symbianlı telefonlarda.Şimdi deneyemiyorum arkadaşa verdim telefonu onunki servisten gelene kadar.Yarın alıp kurucam.Hem htc nin hem e72nin şarjı fulleyip ikisindede açıcam hotspot u ,,, hangisi erken kapanırsa satıcam :D
onursumer
01-04-2012, 14:57
hortttt ,, beyler e72 ye wifi hotspot yaptırabilirmiyiz ekstra bi programla?çok önemli.evetse htc desire hd yi anında satar , e72 ninde bataryasını ve kasasını orjinalle sıfırlar evladiyelik kullanırım :D
telefonu güncelle store gir
normalde paralı olan joikuspot premium ücretsiz
ben bayağıdır bunu kulanıyorm
wifi ile laptopla bağlanıyorum speed testte 5-6 mb goruyor :D
fakat sarjı uçuruyor
aslında uçurmaktan ziyade telefon ısındığı için pil sapıtıyor
mesela batarya zayıf derken programı kapatı telefonu soğutursam sarj 2 diş çıkıyor yukarı
ben gnelde aynı anda saja takıyorum :D
Ahmet Saraçoğlu
01-04-2012, 18:06
ben geri dönüyorum e 72 ye :D , elden çıkarıcam htc yi ,,, e72 de de iapd için gerek kalmadı wifi paylaşıma ama ankaraya gittiğimde laptopla falan gidersem lazım olucak illa.O esnada da pil mesele değil , şarja takar öyle kullanırım....
Son dönemlerinde özenmemiştim e72ye , kullanıma bağlı çizikler var ,,, kasayı komple değiştireyim diyorum (hatta belki başka renkle) , servise versem fiyatta uçarlarmı?Servis kalitesinde orjinal malzemeyle nerde yaptırabiliriz istanbul içi?
onursumer
01-04-2012, 18:12
bence hiç kasayı değiştirmeye okadar para verme orjinali pahalıdır
sahteside yaramaz hemen dokuluyordur
çok kotu değilse kasası oyle kullan derim
wifi hotspot olayı arabada çok işe yarıyor bide araç sarjı miss :D
heryerde hayatımı kurtarıyor valla :D
bu arada ekleme yapıym bu program bildiğin pilin omrunu bitiyor
normalde çok rahat 2-3 gün kullandığım telefon şuan 1.5 gün oldu ciddi pile eziyet ediyor :D
sarj aletsiz hiç denemedim ama htc den uzun dayanır gibi gozukuyor
Ahmet Saraçoğlu
01-04-2012, 22:29
telefonu güncelle store gir
normalde paralı olan joikuspot premium ücretsiz
ben bayağıdır bunu kulanıyorm
wifi ile laptopla bağlanıyorum speed testte 5-6 mb goruyor :D
fakat sarjı uçuruyor
aslında uçurmaktan ziyade telefon ısındığı için pil sapıtıyor
mesela batarya zayıf derken programı kapatı telefonu soğutursam sarj 2 diş çıkıyor yukarı
ben gnelde aynı anda saja takıyorum :D
onur güncelleme dediğin nasıl yapılıyo bunda?joikuspot premium ücretli bende....Onu inidirmek lazım galiba 3g var çünkü.
Ya benim telefon iyi de joystick tuşunun kenarları ufak ufak beyazlamaya başladı. Dikkatli bakmayınca görülmüyor ama rahatsız ediyor. Garantiye göndersem hallederler mi acaba?
Joikuspot'un şu an Ovi Mağaza'da ücretsiz olması gerekiyor geçenlerde gezinirken görmüştüm
onursumer
02-04-2012, 00:21
onur güncelleme dediğin nasıl yapılıyo bunda?joikuspot premium ücretli bende....Onu inidirmek lazım galiba 3g var çünkü.
normal sw güncelleme yap
sonra oviye girmek istediğinde oviye güncelleme geliyor
peşinden ovi hediye paketi diye birşey var ordan indiriyorsun
normalde ucretli ama ustunu çizmiş oluyo indir diyorsun direk
TolgaEsentepe
02-04-2012, 01:35
satılık beyaz e 72 :D
Ahmet Saraçoğlu
02-04-2012, 02:04
normal sw güncelleme yap
sonra oviye girmek istediğinde oviye güncelleme geliyor
peşinden ovi hediye paketi diye birşey var ordan indiriyorsun
normalde ucretli ama ustunu çizmiş oluyo indir diyorsun direk
çözüyorum sanırım....bu arada bişey sorucam , zamanında araştırmıştım ama unuttum şimdi.Bu e72 lerin e71 den artısı neydi?babama bunu verip e71 alayım diyorum , onların tipi çok daha güzel geliyo.Eksileri nelerdi_?
onursumer
02-04-2012, 10:08
çözüyorum sanırım....bu arada bişey sorucam , zamanında araştırmıştım ama unuttum şimdi.Bu e72 lerin e71 den artısı neydi?babama bunu verip e71 alayım diyorum , onların tipi çok daha güzel geliyo.Eksileri nelerdi_?
işletim sistemi,işlemcisi klavyesi ve pil omru olması lazım fark olarak
birde kamerası 5mp :D
Ahmet Saraçoğlu
02-04-2012, 12:05
kamera , işlemci vss hiç önemli değil , bi pil bi navigasyon aynı olsa direk e71 alır bitane dağılana kadar kullanırım.Tipi daha güzel geliyo bana.Bide metal kaplama yüzey daha fazla.Aşınma , köşelerde parlama olayı daha az oluyo.Daha geç deforme oluyo öyle olunca.E72 mat plastik , köşeler hemen aşınıyor.
onursumer
02-04-2012, 12:17
benim e72 de flan hiç aşınma vs olmadı yaw :D
koşeleri falan metal ztn aşınması çok zor :D
Ahmet Saraçoğlu
02-04-2012, 12:22
benim e72 de flan hiç aşınma vs olmadı yaw :D
koşeleri falan metal ztn aşınması çok zor :D
arka sırt mat plastik ya , inceden tırtıklı... O köşeler parıl parıl parlıyo.A1018 den bu yana en uyuz olduğum kullanılmışlık efekti :D:D
Bide ekstradan ekran çok çizildi , o krom çerçevenin biyeri ezildi , nacigasyon tuşu aşınıp ışık sızdırıyo vss vss , inceden turşu oldu özette...Bunu babaya veriym , kendime de yine e72 yada e71 alayım diyorum , arada kaldım.E72 alırsam bronz mu kapuçino mu ne bi renk vardı , ondan :D , e71 olursa da beyaz yada yine o renkten.
onursumer
02-04-2012, 12:25
ben 2.5 yıldır bronz olandan kullanıyorum
kasasında sıfır aşınma :D hemde yoğun kullanmama rağmen klıf falanda yok :D
Ahmet Saraçoğlu
02-04-2012, 12:30
Benimde ilk sene gayet güzeldi ,, taaki inşaatta uygulama işine girene kadar :D , Orda alınan bikaç çizikten sonra ipin ucu öyle kaçtı ki ,, yerde şarj etmeye , mercedesin parçaları sökerken olur olmaz yerlerde el feneri olarak kullanmaya , mercedesten sökülmüş onlarca vidayla aynı cepte gezmeye kadar gitti olay :D
onursumer
02-04-2012, 12:32
tecavuz olmuş yaw seninki resmen :D
Ahmet Saraçoğlu
02-04-2012, 16:44
tecavuz olmuş yaw seninki resmen :D
aynen felaket...Onun için kasayı değiştireyim diyorum ciddi ciddi.Çünkü sabah çıkardığım şarjın şuan hala full olduğunu görerek (orjinal ama bu zaman kadar hep özensiz doldurulmuş , dolmadan çekilmiş , bitmeden doldurulmuş batarya + pc den düşük voltaj şarja ramen) tekrardan bağlandım telefonuma :D , android çok farklı bi eziyet şekliydi hakkaten.
Akşam enişte gelsin kurcaliym adam akıllı onun e71 i ,, ya kendime e71 alır bunu babaya veririm bu haliyle ; yada kasa değiştirir sıfır kahverengi yada beyaz yaptırırım.Bu şekil kullanılmaz hakikaten.
Kasa değişimiyle servis ilgilenir her şekil dimi?(parasını verdiğimizde , servise arıza için verilmiş telefon gibi 10 15 gün bekletmeden yani)Kasa değişimi için telefoncuya güvenebilirim ,, hatta elimden gelir bu tür işler ; netten videosunu birebir uygular kendimde yaparım..Ama gerçek , orjinal kasa temin etme konusuna güvenemem dışarıda...İllaki çakmasını kakalarlar sıkıntı olur.Kasa temini yada değişimi güvenebileceğimiz nerede yaptırabilirim?
onursumer
02-04-2012, 17:06
garantisi yoksa boşver servisi ya cumhur abiye ulaş forumda veya mustafa abinin kardeşide bu işi yapıyor
değiştirirler servis hem dudukler hemde 1 haftadan once vermez telefonu arızalı gibi işlem gorur
Ahmet Saraçoğlu
02-04-2012, 17:39
yok yok garanti olayı hiç problem değil.Tek derdim yan sanayi kasa olmaması.Gerekirse nereden satın alabiliyosam orj. kasa santın aliym.İşin ehli telefocuya güvenirim kasa değişiminde problem değil.
Ahmet Saraçoğlu
03-04-2012, 16:18
Suan sirinevlerde , Nokia Servisi'nin yanından bildiriyorum :D , bişeyler estiyse aklıma tutamıyorum kendimi , araştırdım buldum geldim kasa degisimine , 1 saate teslim ederiz dedikleri için ve zaten kasdan çaktiklarından dolayi montajdan ekstra bı para yazmadıkları için verdim ,,, 6 gibi teslim alcam.kahverengine çeviriyorum kasayı..BAkalim nasıl olacak.
onursumer
03-04-2012, 16:33
fiyat ne verdiler ?
kahverengi kasa çok daha iyi kesinlikle onu soyleyebilirim :)
benimde pil almam lazım wifi hot spot kullanmaktan pert oldu
Ahmet Saraçoğlu
03-04-2012, 16:37
Kasa + degisime 125 istediler..bunu gözden çıkarıp e71 alayım dıyordum 350 400 e ...onun için çok zararda hissetmiyorum kendimi.
Ahmet Saraçoğlu
03-04-2012, 19:06
Teslim aldım telefonu geldim...gayet güzel oldu..orijinal sifir halinden ayırmak imkansız (bronz)....bi müsait zamanda da bataryayı sıfırlarım orijinaline ,,,, uzun süre kullanırım.
focus musty35
06-05-2012, 14:36
arkadaşlar whatsp ı kaldırdım 1 saat sonra tekrar yukledım sureklı baglanıyorda kalıyor daha once basına gelen oldumu ne yapmam gerekir
KCANN_220
06-05-2012, 14:44
ya benımki delirdi ne internete girebiliorum ne foursquare falan hangı uygulamayı acsam memory full close some apps and try fuck again gibisinden yazı cıkıyor telefondan sogudum yemin ederim versionda güncel icide cok dolu degil 2-3 gb bos hafıza var nedir bu problemin sebebi ?
ya benımki delirdi ne internete girebiliorum ne foursquare falan hangı uygulamayı acsam memory full close some apps and try fuck again gibisinden yazı cıkıyor telefondan sogudum yemin ederim versionda güncel icide cok dolu degil 2-3 gb bos hafıza var nedir bu problemin sebebi ?
Telefonun ram'i yetmiyor ondan kaynaklanıyor. Ben de aynı sorunu yaşıyorum ama henüz net bir çözüm bulamadım. Telefonu komple formatladım kuracağım tüm uygulamaları karta kurdum artık o kadar sık karşılaşmıyorum hata ile ama net bir çözüm bulduğumda onu da burada paylaşacağım.
Bi e72 de ben almak istiyorum herkes memnun galiba ? Şarj konusundan vs.
focus musty35
06-05-2012, 15:28
9 ay garantili kutulu faturalı 320 tl tekktürkeyy özel fiyatı :D
Özellikle şarjından çok memnunum. Belli başlı problemleri vardı ama onlar da güncellemeler ile çözülüyor. WhatsApp ve bluetooth (arabada kullanıyorum) sürekli açık duruyor. Günlük ortalama 1 saat konuşmam oluyor. Bu şekilde 4-5 gün civarı dayanıyor şarjı. WhatsApp hiç açmadığım zamanlar 1 hafta... :) Tavsiye ederim.
Ahmet Saraçoğlu
06-05-2012, 16:29
Ben de joukispot la modem olarak kullanıyorum bu hafta Ankara'da oldugum için ..aynı anda 3 pc bağlı...hersey iyi guzel ama mail e dosya uploadinda takılıp kalıyor.deliricem...diğer yerlere upload yada download da hic bı sıkıntı yok.
e72 gpsi nasıldır özellikle otomobil ile kullanırken ekran 2.34 inçti sorun oluyormu bu ?
Ahmet Saraçoğlu
06-05-2012, 17:02
Ankara İstanbul ve Almanya'da kullandım...yönlendirmesi çok isabetli....bitek sagında solunda 5 6 kat bina olan dar ara sokaklarda sapitiyor ama onun haricinde çok kullanışlı.
Ankara İstanbul ve Almanya'da kullandım...yönlendirmesi çok isabetli....bitek sagında solunda 5 6 kat bina olan dar ara sokaklarda sapitiyor ama onun haricinde çok kullanışlı.
sapıtması geçici ama dimi abi :)
Haftaiçi ben de beyaz e72 sahibi olacağım kısmetse :)
Ya benimde sarj olayında bi sıkıntım var..2-3 çizgi sarj olmasına ragmen 5-10 dakikalık telefon görüsmesinden sonra en dibe iniyor,tasarruf moduna geçiyor..Yarım saat sonra falan tekrar düzeliyor..Önceden böle bisey yoktu son zamanlarda olmaya basladı.Aynı durumla karsılasan oldumu acabaa ?
onursumer
06-05-2012, 22:29
kaç yıllık pilin ?
benim 2 yılı geçti ve surekli wifi hot spot yaparak sarja taktığım için sıcaktan bozuldu pil
sıcakken batarya zayıf diyor soğuyunca normale donuyor :)
1 yılı daha yeni geçmişimdir..en fazla olsun 1,5 yıl ama whatsappı dahi hergün kullanmıyorum dikkat ediyorum yani sarj olayına..Dedigin gibi ısınınca düşüyo soguyunca normale dönüyo ama hot spot bile kullanmıyorum :D :D Ne varsa bizi buluyo bu teknoloji işinde yaa :D
onursumer
06-05-2012, 23:09
senin pil erken gitmiş
benim 2 yılı geçti bukadar yoğun kullanıma hala 2 gün gidiyor :)
ben pil full doluyken hot spot olarak açıp sarja takıyorum işim bittiğinde 1 saat sonra falan sarjdan çıkardığımda batarya zayıf diyor :)
Anlasılan öyle olmus ama öle bızıklamazsam 4-5 gün gidiyo benimde..mesaj konusma vs yaparsam max 3 gün :) :)
onursumer
06-05-2012, 23:25
senin pil sağlam ozaman daha ben 2. günün sonunda zor yetişiyorum ama yoğun kullanıyorum 24 saat 3g bağlı whatsap vs :)
Seninki gibi aynı sekilde kullansam 3 gün sidik zoruyla olur işte :D :D
Ahmet Saraçoğlu
05-07-2012, 17:55
beyeler numaralar rehberimde olmasına ramen aradıklarında gözükmüyor ,, iş görüşmelerinde sesini alamadığım kişilere her seferinde kimsiniz diye sorunca ,kaydetmemişim , sallamamışım gibi hoş olmuyor.Herşeyinden çok memnunum ama sırf bu yüzden emekliye çıkarıcam galiba..yokmu çözümü?
onursumer
05-07-2012, 22:54
beyeler numaralar rehberimde olmasına ramen aradıklarında gözükmüyor ,, iş görüşmelerinde sesini alamadığım kişilere her seferinde kimsiniz diye sorunca ,kaydetmemişim , sallamamışım gibi hoş olmuyor.Herşeyinden çok memnunum ama sırf bu yüzden emekliye çıkarıcam galiba..yokmu çözümü?
Hangi surum yuklu?
Bence yedeklerini al sw guncelleme yap pesinden son surumle hard format at duzelmesi gerek
Ahmet Saraçoğlu
05-07-2012, 23:05
Valla yapıyordum ama unuttum hepsini ,, nasi yapılıyodu sw , sürüm falan , nerden goruluyodu?:D
Valla yapıyordum ama unuttum hepsini ,, nasi yapılıyodu sw , sürüm falan , nerden goruluyodu?:D
Abi Nokia Ovi Suite üzerinden pcye bağla, oradan sw güncellemesi yapabilirsin. En son sürüm varsa bile oradan tekrar kurulum yapabilme imkanın var.
Şu anki güncel sürüm 091.003
Ahmet Saraçoğlu
05-07-2012, 23:11
Peki beyler sizde böyle rehberde görünmeme problemi var mı?E72 rehber yazınca Google a bi cok konu var nette
Kaydettiğim numaraların bazıları ara ara siliniyor yani sanki hiç kaydetmemişim gibi oluyor. Lazım olduğunda bir numarayı bulamamak insanı çileden çıkartıyor. Sw güncellemesinden sonra da düzelmedi :icon_wack
Ahmet Saraçoğlu
05-07-2012, 23:27
Bendeki mevzu su sekilde ,,, misal hep aradığım babamin numarası ,,, rehbere baba yazınca çıkıyor , ama o aradığı zaman ismi görünmüyor , sadece numara...eşte dostta sıkıntı olmuyor ama işle ilgili bı numara olduğu zaman buyuk problem
Bendeki mevzu su sekilde ,,, misal hep aradığım babamin numarası ,,, rehbere baba yazınca çıkıyor , ama o aradığı zaman ismi görünmüyor , sadece numara...eşte dostta sıkıntı olmuyor ama işle ilgili bı numara olduğu zaman buyuk problem
Eğer numaralar hem simde hem telefon hafızasında kayıtlıysa aynı kayıttan iki adet olduğu için o numaralardan çağrı geldiğinde isim göstermez. Aklıma ilk gelen bu oldu. Böyle bir durum yoksa sw güncelleyip deneyin, çözüm olmazsa onur abinin dediği gibi hard format atın muhtemelen düzelir :)
Bende olmustu bi ara o sorun..Kayıtlı olmasına ragmen birisi aradıgında gözükmüyodu isim falan ama tam olarak nasıl yaptıgımı hatırlamıyorum..
Numara basındaki +9'u falan silip deneyin..Rehber görününümü sim yapın,sonra telefon yapın o da olmazsa sim+telefon yapıp deneyin..Bu sekilde yaptım ama hangisi işe yaradı hatırlayamıyorum.
Ahmet Saraçoğlu
05-07-2012, 23:43
Valla su haliyle o sorunu çözersem kirana kadar kullanırım ama sırf bu yüzden boşa çıkarıcam çözemezsem.
Valla su haliyle o sorunu çözersem kirana kadar kullanırım ama sırf bu yüzden boşa çıkarıcam çözemezsem.
Nasıl kullanıyorsun bilmiyorum abi ama numaralarını tel. hafızasına kopyalayıp sim hafızasını iptal et o şekilde de bir dene :icon_tup:
Yok yok düzelir bi sekilde..Suan ben telefonuma baktım sim hafızasında hiçbisey yok bütün numaralar tel. hafızasında...Öle bi dene hemen deneyebiliyosan
Ahmet Saraçoğlu
06-07-2012, 00:01
Suan herseyi sim den telefona aktardım , varsayilan i sim den tel e aldım , ve görüntülenecek lerden sim i kaldırdım....bakalım nasi olucak.hallederim inşallah.
onursumer
06-07-2012, 00:58
benim bu telefonu kullanalı 2 yılı geçti hiç başıma gelmedi
bence sen bi sw güncelleme yap nokia sitesinden programını indirip
bende rehberde olup gorunmeme problemi sadece whatsapp uzerinden arama yaparsam numara olarak çıkıyor kendi rehberle ilgili hiç sıkıntı yaşamadım
kullandığın sw ile ilgilide olabilir
*#0000# yap bi surume bak en son 091 çıktı
Ahmet Saraçoğlu
06-07-2012, 01:36
091.0003 varmis uzerinde , en son bu dimi?
Ahmet Saraçoğlu
07-07-2012, 19:23
son denememi de yaptım , kayınpeder aradı ç, ekranda gözükmedi isim , tanıyamadım rezil olduk yine :D , çaresi yok e72 emekliye çıkıyor :D
onursumer
07-07-2012, 19:30
son denememi de yaptım , kayınpeder aradı ç, ekranda gözükmedi isim , tanıyamadım rezil olduk yine :D , çaresi yok e72 emekliye çıkıyor :D
alla alla çok garip bir sorun hard format denedin dimi ?
Ahmet Saraçoğlu
07-07-2012, 19:40
rehberdeki no lar gider dimi?Yedekleyip son olarak onu da deniym.Ex aşkım bb9900 dan da hayır yokmuş , durduk yere e71 alıcaz yoksa iimi :D
onursumer
07-07-2012, 19:49
herşey gider rehber yedeğini al kesinlikle dene son surum olması ile çozulmuyor çoğu problem son sürüme yükletip hard format atmak gerekiyor
Ahmet Saraçoğlu
08-07-2012, 21:39
rehber yedeği aldım , hard reset attım , sonra rehberi tekrar yükledim telefona , simdeki numaraların da hepsini sildim.Şimdi beklemedeyim , inşallah düzelir , çünkü beğendiğim , işimi görücek hiçbi telefon yok ama ilk yanlışında harcıycam :D
Cok ilginç :)
Benim rehber ayarları aynen şu şekilde;
Gösterilecek rehber: Telefon hafızası,sim hafızası işaretli
Varsayılan kayıt hafızası: Telefon hafızası
Bu sekilde değilse bu sekilde yapıp dene bide
Ahmet Saraçoğlu
08-07-2012, 22:25
benim normali
Gösterilecek rehber: Telefon hafızası,sim hafızası işaretli
Varsayılan kayıt hafızası: sim hafızası
idi....
Şimdi
Gösterilecek rehber: Telefon hafızası
Varsayılan kayıt hafızası: Telefon hafızası
şeklinde yaptım , ve sim hafızasını boşalttım komple.Bakalım bi iki gün takıliym bu şekil , düzelicek mi....
(Not , eskiden beri yaşadığım bişey bu , yeni değil.Günlük rutin görüşmeler eş dost olduğu noktada sıkıntı olmuyordu ama iş görüşmelerinde gelen aramalarda baya sıkıntı oluyor.
onursumer
09-07-2012, 00:36
bence sim hafızasını kullandığı için oluyordu o problem :)
Ahmet Saraçoğlu
09-07-2012, 20:35
hard res , sim hafızası boş , tüm nolar rehber de ve gösterilen hafıza rahber olarak bir gün geçirdik ve bi sıkıntı yok şimdilik.İnşallah böyle devam eder.Çünkü hem teknosa hem tgar a gittim , hoşuma giden hiçbi klavyeli telefon yok 9900 harici ,, ama onunda pili ağlatır beni , alamam...
Yeni nokia lardan e6 yı beğendim ama onun da arka malzeme aşırı dandik geldi gözüme.Boydan plastik.İnsan bi metal kapak falan yapar.
Bi hort çekelim konuya :) :)
Bi ara nokia hediye paketinden joikuspot premium indirmiştim ücretsiz...Telefona format attım falan tekrardan yüklemek istiyorum indiriliyor diyor indirme cubugu dolduğu anda yükleme basarısız diyor..Defalarca denedim bi sonuc alamadım neden böle bisey yapabilir ??
onursumer
04-08-2012, 09:25
Bi hort çekelim konuya :) :)
Bi ara nokia hediye paketinden joikuspot premium indirmiştim ücretsiz...Telefona format attım falan tekrardan yüklemek istiyorum indiriliyor diyor indirme cubugu dolduğu anda yükleme basarısız diyor..Defalarca denedim bi sonuc alamadım neden böle bisey yapabilir ??
telefonun içerisinde download klasorune bir baksana onceden indirdiysen orda duruyor olabilir :)
Hafıza kartınıda biçimlendirmiştim ben..İşin ilginç yanı telefon hafızasında da, hafıza kartında da download klasörü yok..Yüklü dosyalar bölümü var onlarında içi boş:(
ben hiç güncellemedim daha telefonu :D
onursumer
04-08-2012, 19:02
Hafıza kartınıda biçimlendirmiştim ben..İşin ilginç yanı telefon hafızasında da, hafıza kartında da download klasörü yok..Yüklü dosyalar bölümü var onlarında içi boş:(
o kotu olmuş benim telefonu bi kurcalıyım indirmiştim ben duruyor olması lazım biryerlerde
o kotu olmuş benim telefonu bi kurcalıyım indirmiştim ben duruyor olması lazım biryerlerde
Telefon sürekli donmaya uygulamalar hata vermeye baslamıstı.Tekrar format attım joıkuspot sorunsuz yükledim bu sefer :) :) Sagolasın yinede :)
telefondan cok memnunum 2-3 telefon degıstırsemde yapamadım tekrar gerı aldım fakat telefona wotka dokuldu karsıdakı konusanın sesı baya kısık ve derın gelıyo napcaz ya kızlıgı bozulsunda ıstemıyorum .:(
onursumer
19-09-2012, 19:32
en azından alkol dokulmuş
iyi bir telefoncuya gotur temizlesinler gerekirse mikrofon kulaklık hoparloru değişir düzelir cihazın :)
beyler bacımın e 72 si surekli donuyor mesajlara ve galerıye resımler vıdeolar muzıklere kameraya falan gırınce donuyor bır kac sanıye sora acılıyor ve arada bır sım rehberı gorunmuyo telı ac kapa yapınca gerı gelıyo anlıyacagınız kafasına gore takılıyo ne yapabılırız ? teşekkürler
Merhabalar,
Daha önceden e72 vardı kardeşime vermiştim o kullanıyor fakat çok yavaşladı... Daha önce servise gitmişti yazılım güncellenmişti sanırım,
Şimdide gerekli sanırım çok uzun zaman oldu nasıl yapıcam ben bunu direk telefondan mı yapıcam yoksa bilgisayar yardımı ile mi ?
Teşekkürler şimdiden
Telefonun hafıza kartı bozuk oldugu için elimdeki baska bi hafıza kartını taktım..Haritaları bitürlü yükleyemiyorum.. Türkiye haritasını indir diyorum indirme basladıktan 2-3 dk sonra "Bilgisayarınızı internete bağlarak başlayın..Şuanda çevrimdışı görünüyorsunuz.İnternet bağlantınızın çalıştığından ve İnternet Explorer'ın çevrimiçi olduğundan emin olun" uyarısını alıyorum..Nokia'ya mail attım güvenlik duvarını kapat,virüs prog. kaldır,bağlantıyı çevrimiçi yap,formatla yeniden kurulum yap,cities klasörünü sil falan filan hepsini yaptım ama yinede düzelmedi..Farklı bilgisayarlarda denedim sorun yine aynı :) :) cıldırmak üzereyim artık bi el atın :)
onursumer
29-10-2012, 16:12
kartı telefonda biçimlendirdinmi ?
Aynen biçimlendirdim..cihazı bagladıgımda harita bulunmuyo diyor..Telefondan haritalara tıkladıgımda bi güncelleme tarzında bisey yapıyo indirmeye hazır hale geliyo ama inmiyo işte
beyler bende bugün aldım e72 ufaktan takılmalar var, hard format nasıl yapılıyor telefonu boşaltıyım eski sahibinden kalan şeyler var.. Takılma düzelir mi formattan sonra ?
*#7370# yada Shiht tuşu+space tuşu+backspace(silme tuşu) + power tuşuna telefon kapalıyken aynı anda açılana kadar basarak fabrika ayarlarına döndürebilirsin.
Telefonun hafıza kartı bozuk oldugu için elimdeki baska bi hafıza kartını taktım..Haritaları bitürlü yükleyemiyorum.. Türkiye haritasını indir diyorum indirme basladıktan 2-3 dk sonra "Bilgisayarınızı internete bağlarak başlayın..Şuanda çevrimdışı görünüyorsunuz.İnternet bağlantınızın çalıştığından ve İnternet Explorer'ın çevrimiçi olduğundan emin olun" uyarısını alıyorum..Nokia'ya mail attım güvenlik duvarını kapat,virüs prog. kaldır,bağlantıyı çevrimiçi yap,formatla yeniden kurulum yap,cities klasörünü sil falan filan hepsini yaptım ama yinede düzelmedi..Farklı bilgisayarlarda denedim sorun yine aynı :) :) cıldırmak üzereyim artık bi el atın :)
Simdi farkettim ki sadece haritalar değil suite programından hiçbirsey indiremiyorum..whatsapp vs hepsinde hata veriyo..Cerezleri geçmişi herseyi temizledim sildim yine fayda etmedi arkadas yaa :S
peki herhangi bir kilit kodu falan ister mi? Bilmiyorum cunku
benim bu telefonu kullanalı 2 yılı geçti hiç başıma gelmedi
bence sen bi sw güncelleme yap nokia sitesinden programını indirip
bende rehberde olup gorunmeme problemi sadece whatsapp uzerinden arama yaparsam numara olarak çıkıyor kendi rehberle ilgili hiç sıkıntı yaşamadım
kullandığın sw ile ilgilide olabilir
*#0000# yap bi surume bak en son 091 çıktı
051 var bende :D :D :D
Telefon üzerinde sorguladım güncelliyorum şimdi umarım hızlanır telefon bi değişiklik olur :D