PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Atmde para sıkışması

Enes-x
31-10-2010, 10:49
Sabah yapıkredi atmsine k.kartı borcu için 5 tane 200 tl 2 tane 100 tl olarak 1200 tl yatırdım..200 tllik banknotlardan birini uygun görmeyip geri vermeye çalıştı ama paranın ucu kıvrılmış dışarı çıkamadı orda kaldı anahtarla almaya çalıştım ama nafile..Uzun süre geçtiği için heralde kapattı para kısmını geri çekti o banknotuda.Ekranda da güvenlik sebebiyle kimsenin yardım talebine izin vermeyin paranıza güvenlik nedeniyle el koyulmuştur yazdı.Hemen bi 20 tl daha yatırdım para oralarda bi yerde kalmış mı diye ama yok onu kabul etti fişimide verdi.

Bankayı aradım yaptığım işlem sadece 20 tl ödenmesi olarak gözüküyor.Durumu anlattım şikayetinizi aldık p.tesi veya salı atm sayımı yapılacaktır ona göre kart hesabınızı kontrol edip yatıp yatmadığına bakın dedi.

Özetle tatmin edici hiç bi yanıt alamadım sorunuma karşılık.Bu adamlar parayı sayarken içerde fazladan 1200 tl yok dese ki resmi olarakta yatırdığım gözükmüyor zaten apışıp kalıcam..

Kuzu kuzu bekleyecek miyiz yoksa yapmam gereken ekstra birşey varmı aklınıza gelen daha önce böyle bi olay yaşamış arkadaşlar varsa merak ediyorum.

alex
31-10-2010, 10:52
bankamatıklerde kamera wardır bır burdan bellı olr 2cısı ıslem yapıldıgında belırlı bılgıler kayıt edılır 3 cusu kasa sayımında fazla cıkarsa da sızın 200 tl olabılır :)

Enes-x
31-10-2010, 10:55
bankamatıklerde kamera wardır bır burdan bellı olr 2cısı ıslem yapıldıgında belırlı bılgıler kayıt edılır 3 cusu kasa sayımında fazla cıkarsa da sızın 200 tl olabılır :)

Kamera benimde aklıma geldide paralar sayılı cüzdanımdaydı direk çıkartıp bankamatiğe uzattım kamera önünde saymadım..İçerde de 1200 tl kaldı toplamda sadece 200 değil.İşlem kaydında yada para sayımında mutlaka çıkar diyorsun.

Pazar pazar huzurum kaçtı valla..

E.Güleç
31-10-2010, 10:56
varolan parayı yok gibi gösterme lüksleri yok dostum kamerası işlem kayıtları vs vs bi sürü detay var mağdur etmezler ama biraz sıkboğaz etmen lazım bankayı ;) geçmiş olsun..

Dookan
31-10-2010, 11:00
Kamera benimde aklıma geldide paralar sayılı cüzdanımdaydı direk çıkartıp bankamatiğe uzattım kamera önünde saymadım..İçerde de 1200 tl kaldı toplamda sadece 200 değil.İşlem kaydında yada para sayımında mutlaka çıkar diyorsun.

Pazar pazar huzurum kaçtı valla..

hehehehehe....seni biras rahatlatıyım....ben bankacıyım..atm de sık sık bu durumlar yaşanır...ama siz almaya calıştıkça paraları böyle anahtarla falan daha da zarar verirsiniz..atm paraya el koydugu an da son kontrollerı yapıp(yani parayı geri verirmi gibi bekleyerek) atm yi terk etmenız gerekir..zaten sizin aramanıza gerek yok atm kendisi yetkilileri arar :) ben para sıkştırdım gelin kurtarın diye..pzrtsi akşam 4 le 5 arasında atm sayımı yapılır..çöpteki senin paran fazla olarak gozukur sana geri iade edilir..ama pzrtsi sabah git ve ben hafta sonu para yatırmaya calıstım kabul etmedi de...ztn fiş çıktısında senın yatırmaya calıstıgın gozukur...bu nedenle hiç bi sıkıntı yok o parayı geri alırsın :)

Diyadin
31-10-2010, 11:02
Bende isme eft yaparken aynı olay ile karşılaştım ertesi gün sabah dilekçe düzenleyip başvurdum paramı hesaba geçtiler hemen.

Thracian
31-10-2010, 11:06
hehehehehe....seni biras rahatlatıyım....ben bankacıyım..atm de sık sık bu durumlar yaşanır...ama siz almaya calıştıkça paraları böyle anahtarla falan daha da zarar verirsiniz..atm paraya el koydugu an da son kontrollerı yapıp(yani parayı geri verirmi gibi bekleyerek) atm yi terk etmenız gerekir..zaten sizin aramanıza gerek yok atm kendisi yetkilileri arar :) ben para sıkştırdım gelin kurtarın diye..pzrtsi akşam 4 le 5 arasında atm sayımı yapılır..çöpteki senin paran fazla olarak gozukur sana geri iade edilir..ama pzrtsi sabah git ve ben hafta sonu para yatırmaya calıstım kabul etmedi de...ztn fiş çıktısında senın yatırmaya calıstıgın gozukur...bu nedenle hiç bi sıkıntı yok o parayı geri alırsın :)

Aynen,,,

Her bankanotun 10-20-50-100 ün kaset denilen kutuları vardır, birde karışık olarak ÇÖP adı verilen okunamayan yıpranmış paraları toplayan yer var. Paranız kaybolmaz, siz p.tesi sabah erken gidip konuşun onlar 48 saat içinde parayı verir yada hesabınıza yatırır

Enes-x
31-10-2010, 11:08

yorumlar rahatlattı sağolun :) Para orda sıkışmış bana bakıyor ben ona.. birşeyler yapmam lazım dedim o panikle giriştim anahtarla bi 5 dakika daha verseydi bankamatik kurtarırdım :D Hatta 5 km ilerideki banka şubesine gittim , tabi ***** bugün pazardı kapı duvar olunca hatırladım :)

Dookan
31-10-2010, 11:11
yorumlar rahatlattı sağolun :) Para orda sıkışmış bana bakıyor ben ona.. birşeyler yapmam lazım dedim o panikle giriştim anahtarla bi 5 dakika daha verseydi bankamatik kurtarırdım :D Hatta 5 km ilerideki banka şubesine gittim , tabi ***** bugün pazardı kapı duvar olunca hatırladım :)

:):) gonlunuz ferah olsun...atm den para yatırma içerde yatırmadan bile daha saglıklı içerde eksik cıkar atm de ckmaz :) atm mesai saatleri içerisinde 16.00 17.00 saatleri arasında acılır sayımı yapılır çöp haznesine düşen paralar dier çöp haznesine düşen kartlar falan hep fazla olarak gözükür sahipleride ztn çok aceleci heycanlı bi şekilde ben atm de para kaptırdım ne yapmam lazım diye gelir :) bizde veriris paralarını..iyi hafta sonları dilerim :)

Low-Rider
31-10-2010, 11:13
atm ye bak paraya çöp muamelesi yapıyor:D

Evrenoz
31-10-2010, 11:15
Benzer olay finansbank atm'sinde başıma gelmişti. Paramı almış, ama geçersiz banknot uyarısı vermişti. Bankayla konuştum, sorun olmayacağını icab ederse kamera görüntülerinden kontrol edilebileceğini söylediler ve 2-3 güne para hesabıma geçti.

Enes-x
31-10-2010, 11:17
:):) gonlunuz ferah olsun...atm den para yatırma içerde yatırmadan bile daha saglıklı içerde eksik cıkar atm de ckmaz :) atm mesai saatleri içerisinde 16.00 17.00 saatleri arasında acılır sayımı yapılır çöp haznesine düşen paralar dier çöp haznesine düşen kartlar falan hep fazla olarak gözükür sahipleride ztn çok aceleci heycanlı bi şekilde ben atm de para kaptırdım ne yapmam lazım diye gelir :) bizde veriris paralarını..iyi hafta sonları dilerim :)

Bu çöp haznesine düşen paralar yırtık,sahte,kıvrık vs. kabul görmeyenler heralde..Yalnız 1000 tllik kısmı kabul etti 200 tlyi geri verirken sıkışınca kaldı.Neyse her türlü çıkar o yatırılmış para diyorsunuz tekrar teşekkürler :)

Frid
31-10-2010, 11:17
bende rahatladım ya yazık olucaktı 1200 e yoksa geçmiş olsun

+ bir deger daha kazandık teşekkürler bilgiler için :D

Caesar
31-10-2010, 11:18
Enes-x senin para yandı bilgilerini biliyorum nasılsa sabahda sen uyanamazsın senin yerine gider alırım parayı oyeah:D

Kakus
31-10-2010, 11:19
Eğer siz 1200tl die girdiyseniz bankamatik ekranına, illaki bir log tutuluyodur. Bence kameralardan kontrol etmek son işlem olmalı, biraz saçma gibi geldi bana.

__FrK__
31-10-2010, 11:21
bi keresınde akşam vakti tam parayı yatırırken paranın yarısında kapak kapandı aradım bankayı yırtın dedı kalan yerden yarında gelıp dıger yarısını alırsınız demişti :D:D komikdi ama işimi aynen görmüşlerdi

yusufaltintepe
31-10-2010, 11:22
hiçbişey olmaz rahat olun p.tesi yada salı dedikleri gibi hesabınıza yatırılır

MertS
31-10-2010, 11:23
Eğer siz 1200tl die girdiyseniz bankamatik ekranına, illaki bir log tutuluyodur. Bence kameralardan kontrol etmek son işlem olmalı, biraz saçma gibi geldi bana.

Katılıyorum,
her okuduğu banknot için log tutar bilgisayar.
kabul etmediği geri verdiği 200 liranında log unu tutar.

sanmıyorum büyük bi sorun olacağını.Halledilir umarım.

Dookan
31-10-2010, 11:25
atm ztn ya sahte parayı ya da buruşuk kotu parayı geri iade etmez...sahte genelde cıkmaz atm de..insanlar sahtelerini elden iteklemeyi dusunur..atm yemez cunku :) senın 200 geri ckmay calısırken cok dar bi duzlukten geçiyo..o sıra ucu yukarı kalkınca paranın yırtmasın dıye dırek korumaya geçer..sonra atar çöp e..hemen arar yetkiliyi..yetkililer 1 2 saate gelir sıkışan parayı alır ordan ama sen istesen bile geri veremezler..hem mesai saati dışında hmde atm sayılmadan ıadesı yasaktır.sen pzrtsi öğleye dogru git bankaya yapı kredi oglen de acık ztn..(hepsi için geçerlimi tam bılmıyorum) benım param atm de sıkıştı de akşam gelmenı soylucekler..yada sen gelme hesabına geçelim dicekler...

Enes-x
31-10-2010, 11:26
Evet mantıklı kayıt tutuyorsa herşey gözükür.

Enes-x senin para yandı bilgilerini biliyorum nasılsa sabahda sen uyanamazsın senin yerine gider alırım parayı oyeah:D

Dün gece gelip video çekmedim diye beddua ettin dimi hep senin yüzünden bunlar banka vermezse senden alcam o paraları :D

Caesar
31-10-2010, 11:27
Evet mantıklı kayıt tutuyorsa herşey gözükür.

Dün gece gelip video çekmedim diye beddua ettin dimi hep senin yüzünden bunlar banka vermezse senden alcam o paraları :D

Bu gece benlesin kurtuluşun yok. Profesyonel videoman'im benim:D

Enes-x
31-10-2010, 11:30
atm ztn ya sahte parayı ya da buruşuk kotu parayı geri iade etmez...sahte genelde cıkmaz atm de..insanlar sahtelerini elden iteklemeyi dusunur..atm yemez cunku :) senın 200 geri ckmay calısırken cok dar bi duzlukten geçiyo..o sıra ucu yukarı kalkınca paranın yırtmasın dıye dırek korumaya geçer..sonra atar çöp e..hemen arar yetkiliyi..yetkililer 1 2 saate gelir sıkışan parayı alır ordan ama sen istesen bile geri veremezler..hem mesai saati dışında hmde atm sayılmadan ıadesı yasaktır.sen pzrtsi öğleye dogru git bankaya yapı kredi oglen de acık ztn..(hepsi için geçerlimi tam bılmıyorum) benım param atm de sıkıştı de akşam gelmenı soylucekler..yada sen gelme hesabına geçelim dicekler...

yarın sabah kontrol edeyim o zaman hesabımı yada bankaya giderim direk dediğiniz gibi.içim rahat artık :)

rathje
31-10-2010, 12:16
bir kere de bana atm 5 tl fazla vermişti atm işi sakat aslında geçmiş olsun diyelim ama sorun olmaz buyul ihtimalle para fazla çıktıgı zaman geri iade ederler...

ugurbora
31-10-2010, 12:17
biraz daha rahatlatıyım o zaman içinizi bende garantinin atm sinden para yatırırken aynı şey başıma geldi 250 yatırmıstım 50 si aynen dediğiniz gibi oldu ve bende çok acele işim oldugundan ve parayı alamam diye düşündüğümden aramadım bile fakat pazartesi öğlen beni bankadan aradılar özel bilgilerimi sordular ve parayı telefonu kapatır kapatmaz hesabıma geçtiler rahat ol yani %100 alırsın paranı :)

Ome_RS
31-10-2010, 12:22
bankamatik sayımı yapan uyanık vatandas 1200tl yi cebe atıp fazla yok derse :D

mmustu
31-10-2010, 12:24
enes hangi bankamatik buuu :D

Enes-x
31-10-2010, 12:25
enes hangi bankamatik buuu :D

Adıyaman merkez şubesi abi :D

olcay_bora
31-10-2010, 12:29
yapıkredide o tarz görüşmeler tatmin edici gelmiyor ama herhangi bir problemlede karşılaşılmıyor çok sık yaşadıgım için ykb den artık içim rht arayıp hbr vermek yetiyor ztn vermesekte hangi işlem aralıgında ne oldugunu sonradan görüyorlarmış fln öle şeler demişlerdi hesaba aktarılıyormuş

ykavcioglu
31-10-2010, 12:58
boş kasetde yatıyor 200 lük:)

türker42
31-10-2010, 13:17
çok başıma geldi, saolsun bankalarımız hep hesabıma iade ettiler, gelicektir rahat ol

typer46
31-10-2010, 14:46
aynısı banada oldu teb mecidiyeköy şubesinde para makınede kaldı alamadım sonra bankayı aradım hemen hafta sonuna denk gelmişdi pazartesiye kadar bekledim ilk defa başıma gelmişdi pazartesi bankaya gittim form doldurdum zaten sayım yapıyolar para fazla çıkmış dedim benim para :) hemen geri kredi kartı hesabımdan düştüler.

ömerve
31-10-2010, 15:49
benimde geldi başıma..sorunsuz alıyorsun paranı,ama çok uyuz bir durum soyuldu gibi hissediyor insan o an :D

rdmmm
31-10-2010, 16:40
aynısı benimde başıma geldi ertesi gün bankaya gittim söyledim dün param kaldı bankamatikte diye sayım yapıldı verdiler hemen elden

ahmet3425
31-10-2010, 16:53
kanka rahat ol o para senin hesabına yatar aynısı benim basıma geldi 10 liram sıkıstı garanti atm sine sonra yuttu parayı serefsiz ne sovdum ne sovdum anlatamam :D

10 lira oldugu icin hiç bi yeride aramadım koy dodutene dedim gectim 2 gun sonra garantiden beni aradılar ve atm de 10 liranız sıkısmıs ozur dileriz dediler paranız hesabınıza gecti dediler bende tşk ettim konu kapandı

rahat ol yani 1-2 gune gecer hesaba para...

kurpat
01-11-2010, 11:26
ben de bankacı olarak yazayım 1 hafta önce bire bir aynı olay başımıza geldi, müşteri 4.000 tl yatırıyor bi şekilde hatalı işlem olarak atm parayı alıtyor ama hesaba geçmiyor. müşteri de bize başvurdu, sistemden ve kasada parayı bulamadık, kamera kayıtlarında da tam göremediğimiz için müşteriye olumsuz yanıt verdik, 1 hafta sonra atm'nin alakasız bir yerinden para çıktı ve iade ettik :)

Alican
01-11-2010, 11:43
Sabah yapıkredi atmsine k.kartı borcu için 5 tane 200 tl 2 tane 100 tl olarak 1200 tl yatırdım..200 tllik banknotlardan birini uygun görmeyip geri vermeye çalıştı ama paranın ucu kıvrılmış dışarı çıkamadı orda kaldı anahtarla almaya çalıştım ama nafile..Uzun süre geçtiği için heralde kapattı para kısmını geri çekti o banknotuda.Ekranda da güvenlik sebebiyle kimsenin yardım talebine izin vermeyin paranıza güvenlik nedeniyle el koyulmuştur yazdı.Hemen bi 20 tl daha yatırdım para oralarda bi yerde kalmış mı diye ama yok onu kabul etti fişimide verdi.

Bankayı aradım yaptığım işlem sadece 20 tl ödenmesi olarak gözüküyor.Durumu anlattım şikayetinizi aldık p.tesi veya salı atm sayımı yapılacaktır ona göre kart hesabınızı kontrol edip yatıp yatmadığına bakın dedi.

Özetle tatmin edici hiç bi yanıt alamadım sorunuma karşılık.Bu adamlar parayı sayarken içerde fazladan 1200 tl yok dese ki resmi olarakta yatırdığım gözükmüyor zaten apışıp kalıcam..

Kuzu kuzu bekleyecek miyiz yoksa yapmam gereken ekstra birşey varmı aklınıza gelen daha önce böyle bi olay yaşamış arkadaşlar varsa merak ediyorum.

Aynı olay benımde basıma geldı ve üstelik şirketin parasıydı. Parayı yatırdım para sayma sesi bitmek bilmedi bekle allah bekle bakdım işleminiz iptal edildi dedi ve parayı vermedi hemen içeri girdim durumu soyledım. Bayanda bankamatık kısmına seslendi saolsunlar ben işlem yaparken bankamatıgı acıp para eklemeye calısmıslar:icon13: içeriye 1000tl sıkısmıs arkadasın dedi ordakı adamda dogrudur dedi. bana örnek bir dilekçe verdiler ve doldurdum 15 iş günü içinde hesabınıza geçer dediler.Aradan 1 ay geçmişdi ve doğal olarak unutmuşduk ekstrayı kontrol ettik ve hesaba 100 lira geçtiğini gördük doğal olarak salak bir süphe duydular benden direk bankaya gittim durumu anlattım ordan bır bayan saolsun ılgılendı ve bankanın hesabında fazladan 900tl oldugu goruldu. Tekrar bır dılekce yazıp durumu anlattım ve ertesı ay hesaba gecdı

crazydog
01-11-2010, 11:51
bankamatik sayımı yapan uyanık vatandas 1200tl yi cebe atıp fazla yok derse :D

atm de ki işlem bilgileri aynı anda bankanın bilgisayar sisteminede giriyo yapamaz yani :)

Almanci Tane-R
01-11-2010, 12:12
cumartesi benimde aynısı başıma geldi. bu sabah bankaya gittim banka kasa sayımından sonra parayı hesabıma gecti

Selcuk_RoL
01-11-2010, 12:46
kankacım valla üzülerek söylüyorum ama bence su içicen :(

by_hayali
01-11-2010, 12:53
Kasa fazlasından ve senin işlemindeki eskikten anlaşılacaktır paran bi kaç güne hesabına yatar merak etme Enes (bende bankacıyım bu arada :D)

MUTLU RAFİ
01-11-2010, 13:17
Akbank feneryolu atm sinde benimde başıma geldi 2 sene önce 800 tl su içtim üstüne :(

individual
01-11-2010, 14:03
Benim hep merak ettiğim bi konudur ya başıma gelirse diye düşünürdüm.Ondan hep bankaya gider yatırırım :D

mmustu
01-11-2010, 14:08
valla bi sefer banada oldu ama tam tersi bankamatiğe gittim kartı soktum para çekmeyi tuşladım daha bişi yazmadan kapak açıldı içerden 1200 lira para çıktı :D önce işlem iptali dedim kartı aldım parayıda aldım :D tam yürüyecektim sonra aklıma kameralar geldi :D girdim içeri yetkili ile görüşüp verdim parayı :D

seko
01-11-2010, 14:27
para gitmez merak etme zaten bugn almısındır hrld parayı geri ..
gecmis olsun ..

üntar
01-11-2010, 14:37
PARANIN SUCU NE?:D geçmiş olsun kardeşim.

Kakus
01-11-2010, 14:47
valla bi sefer banada oldu ama tam tersi bankamatiğe gittim kartı soktum para çekmeyi tuşladım daha bişi yazmadan kapak açıldı içerden 1200 lira para çıktı :D önce işlem iptali dedim kartı aldım parayıda aldım :D tam yürüyecektim sonra aklıma kameralar geldi :D girdim içeri yetkili ile görüşüp verdim parayı :D

Seviyorum vallahi seni abi ya. :D :D :D Örnek vatandaşsın :D

Ya bu sayım işlemi nasıl oluyor? : ) Ben tutulan log'dan başka bişeye güvenmem açıkcası. Şöyle düşünelim. Bu bankamatik böyle bişey yaptıysa, bunu yapma ihtimali ve bozulabilme ihtimali var. E dolayısıyla bu bankamatiğin o görevi yapan zımbırtısının arızalı olup, sürekli olarak bu hatayı yapma şansı da var. O halde bu iş 1 kişinin değil 10 kişinin de başına gelebilir. Bankamatikte sayım yaparkende bu insanların benim param şu kadardı, şu kadar eksik verdi , şu kadar fazla verdi deme şansı da var? E sayım nasıl olucak o zaman?

aLEXander Kent
01-11-2010, 16:33

Vay anasını ya demek atm geri aramada yapıyor çok süper ya keşke şu atm hackerlarınada bi çare olabilse geçen hsbcden para çekiyorum televizyondada bangır bangır atm hackerleri ile haberler douyor yok ıste kamera koyuyorlarmıs bankamatıge yok şifreni görüyorlarmış sen tuşlarken bi baktım bankamatiğn üst kısmında küçük bir kamera aşağı doğru bakıyor şifre yazdığımız yere hemen bankaya girdim bi panik güvenliğe söyledim güvenlik çıktı bi baktı harbiden kamera var ama o kadar güzel yerleştirilmiş ki sanki makinenin parçası diyorum içimden güvenlikte hemen gitti şube müdürüne işte bankamatiğe kamera koymuşlar dedi kadın bi panik çıktı baktı sonra güldü meğerse o kamera optik okuyucu imiş faturaları bankamatikten ödemek isteyenler için sazan gibi kaldım :)

ama diyceğim şu madem bankamatik haber verebiliyor kendisine bir müdahalede bulunan birin olduğunda da arayabilse belki bu tür dolandırıcıların önüne geçilebilinir

kurpat
01-11-2010, 16:56
kakus maalesef hata olduğu zaman loglara tutar girmiyor sadece işlem saati ve işlem olmamıştır şeklinde, diğer taraftan da ilgili beyanlar, kasada bulunan tutarlar üzerinden çok rahat kimin ne kdarı kayıp anlaşılıyor.

aLEXander Kent; maalesef atm hackerlığı çok artmış durumda ben de bizzat rastladım, atm'ye cihaz yerleştirme 8-9sn daha sonra kartı cihazı söküp alma 2-3sn sürüyor .... en ufak şüphede, en ufak kitlenme kart alıp vermeme durumunda müşteri hizmetlerini arayıp kart şifre iptal edin, yanılmış olsanız bile 3 gün kart basım için kaybedersiniz.

kesinlikle atm önünde kimse ile konuşmayın bilgi paylaşmayın, çok organize çalışıyorlar, biri cihaz yerleştiriyor, yaşlı eli yüzü düzgün tipler de sırada laf kalabalığı bu makine bunu hep yapıyor, boşver kartı iptal etme, gibi yöneltmeler, dikkar edin!

yan53
01-11-2010, 17:34
enes ne oldu acaba alabıldınmı parayı acaba..inş almısındır...

aLEXander Kent
01-11-2010, 21:53
kakus maalesef hata olduğu zaman loglara tutar girmiyor sadece işlem saati ve işlem olmamıştır şeklinde, diğer taraftan da ilgili beyanlar, kasada bulunan tutarlar üzerinden çok rahat kimin ne kdarı kayıp anlaşılıyor.

aLEXander Kent; maalesef atm hackerlığı çok artmış durumda ben de bizzat rastladım, atm'ye cihaz yerleştirme 8-9sn daha sonra kartı cihazı söküp alma 2-3sn sürüyor .... en ufak şüphede, en ufak kitlenme kart alıp vermeme durumunda müşteri hizmetlerini arayıp kart şifre iptal edin, yanılmış olsanız bile 3 gün kart basım için kaybedersiniz.

kesinlikle atm önünde kimse ile konuşmayın bilgi paylaşmayın, çok organize çalışıyorlar, biri cihaz yerleştiriyor, yaşlı eli yüzü düzgün tipler de sırada laf kalabalığı bu makine bunu hep yapıyor, boşver kartı iptal etme, gibi yöneltmeler, dikkar edin!

Evet kesinlikle dikkat etmek lazı her gün bir gazete ya da haberlerde rastlar oldum bu tür şeylere ama sanıldığından çok sık :(

Enes-x
01-11-2010, 23:40
Bu aksam 6 gibi hesabima gectiler eksiksiz olarak..heyecan verici bi tecrube oldu benim icin :)

yan53
01-11-2010, 23:41
Bu aksam 6 gibi hesabima gectiler eksiksiz olarak..heyecan verici bi tecrube oldu benim icin :)

OH OH ıslatırız artık ....:p:p:p

saka bi yanada paranı alman ıyı oldu yapılan bagzı yorumlarla uzulmustum valla aaz para dııl 1200 lıra ...hadı gecmıs olsun enes...

Selcuk_RoL
01-11-2010, 23:43
OH OH ıslatırız artık ....:p:p:p

saka bi yanada paranı alman ıyı oldu yapılan bagzı yorumlarla uzulmustum valla aaz para dııl 1200 lıra ...hadı gecmıs olsun enes...

almış ohh :D

yan53
01-11-2010, 23:48
almış ohh :D

:D:D:o:o:o:o

Enes-x
02-11-2010, 00:42
Sağolun beyler :) Köksal valla ıslatcak bişi yok direk kredi kartı borcu için hüpletmişler parayı yine onlara gitti yani değişen birşey yok :D

Dookan
02-11-2010, 23:16

sonucu merak etmiştim...bankacılık sektorunden memnun olarak ayrıldıgınıza sevındım..nihayetinde bu sektorden ekmek yıyoruz :)

arkadaşlar su içtim ustune falan yazmışş onları cebine atmıştır memur.:D siz su içerken onlar o parayla bşka bişiler içmiştir..

bi arkadaş atm nin aradıgına şaşırmış ve bi nevi sevinmiş.:) öyle kardeşim..bu makınalar gerçekten teknolojide son nokta dıyebılırım..yıllarca hiç eksik veya hiç yanlış yapmayan atmler var..para kasetlere yanlışsız ve eksiksiz bi biçimde konursa herhangi bi yanlış yapmazlar..kaç adet banknot oldugundan toplamının ne kadar olduguna kadar tek tek manuel bi şekilde dkkatlice atm menüsüne yükleniyo..sık sık bozulma nedenleri de en ufak bi hatayı bile kabul etmemesidir.tıpkı enes kardeşimizin parasının azıcık burun kaldırmasıyla olan durum gibi..hemen makina kapatır kendini..

bi arkadaş da 5 lira fazla almış...o aldgın 5 lira atm yetkilisinin cebindeki paradır haberiniz olsun :)

emr_
02-11-2010, 23:19

:icon_tup:

Sanırım içini rahatlatmıştır...Teknolojik işler olur böyle şeyler

Dookan
02-11-2010, 23:30
Vay anasını ya demek atm geri aramada yapıyor çok süper ya keşke şu atm hackerlarınada bi çare olabilse geçen hsbcden para çekiyorum televizyondada bangır bangır atm hackerleri ile haberler douyor yok ıste kamera koyuyorlarmıs bankamatıge yok şifreni görüyorlarmış sen tuşlarken bi baktım bankamatiğn üst kısmında küçük bir kamera aşağı doğru bakıyor şifre yazdığımız yere hemen bankaya girdim bi panik güvenliğe söyledim güvenlik çıktı bi baktı harbiden kamera var ama o kadar güzel yerleştirilmiş ki sanki makinenin parçası diyorum içimden güvenlikte hemen gitti şube müdürüne işte bankamatiğe kamera koymuşlar dedi kadın bi panik çıktı baktı sonra güldü meğerse o kamera optik okuyucu imiş faturaları bankamatikten ödemek isteyenler için sazan gibi kaldım :)

ama diyceğim şu madem bankamatik haber verebiliyor kendisine bir müdahalede bulunan birin olduğunda da arayabilse belki bu tür dolandırıcıların önüne geçilebilinir

hacker musterı gibi gelip guzelce şifreyi girdigi ve işlemleri yaptıgı için ne yazk ki atm lerimizin iç gudusel veya 6.his gibi guclerı olmadıgından bu konu hakkında biras basiretsiz kalıyolar :) :)

G_TT_I
04-11-2010, 15:32
Cadde'de boynerin karşısındaki Ykb'nin atm sine 2500TL yatırdım kartı iade etti arza nedeniyle işlemi tamamlayamadık dedi Şokkkkkkkkkkkkkk,
arkadaşı dikktim başına şubeye girdim en arkada bayan elaman çook sakin kaç para dedi 2500dedim masada duran yırtık bir post it'e numaramı yazdı tmm biz haftaya ararız yaptı, soyadımı bile sormadı :)

atm'ler sadece belirli tarihte açılabiliyormuş, kadının umrunda değil az bi para değil dedim geçen adamın biri 20.000tl yatırdı atm'den :):):):) aynı sorun oldu adam sorun etmedi dedi manyak, sonra bir dünya olay.
sonra ertesi gün 1 gün önce yatırılmış gözüktü, sorun olmadı.

Ufuk
04-11-2010, 17:22
Annemle acıbademden para çekicez sabah 9 civarı kartı soktuk.Küt makina ekranında garip garip şeyler yazdı .Diktim acıbademden 3 kişiyi bankamatiğin başına 2 kiişiyide yanıma alıp 200 metre uzaktaki şubeden getirdik görevliyi açtırdık makinayı aldık kartımızı :D annemde izledi olan biteni allahtan zorluk çıkarmadılar çıkarsalar eğlenceli olurdu :D

kurpat
05-11-2010, 08:54
atm'ler sadece belirli tarihte açılabiliyormuş,

bu da iyiymiş :) bizim şubede günde en az 3 defa açılır, bu tip durumlar, arıza, para bitimi gibi sebeplerle de arada yine açılır ... çok kuyruk yoksa müşteri itirazına göre de açılır :)

atm sizin durumdaki gibi kalabalık bir yerdeyse, atm açmak zor olur , parayı araştırma açma bulma en az 15 dakika, düşünsenize mesai saatinde atm 20 dakika servis dışı ...