Orijinalini görmek için tıklayınız : D series mini bilgiler :)
timucintt
12-05-2011, 08:24
bladerk kardeşim :D peki bir soruda benden :D d16a9 kodlu crx için beyin tavsiyen ne yönde olur ? egzantrık girmek istesek tavsiyen nedir ? vede egzantrıkle ılgılı yay+şapka+kasnak kesin ama başka extra bir parça neye ihtiyaç olur ?
sen önce o motorun glingirik contasından kurtul :) sonra güzel bir çelik conta al ince... ardından obd0 to obd1 yap p29 beyin alıp çiple... egzantrik felan gereksiz sana :)
bladerk kardeşim :D peki bir soruda benden :D d16a9 kodlu crx için beyin tavsiyen ne yönde olur ? egzantrık girmek istesek tavsiyen nedir ? vede egzantrıkle ılgılı yay+şapka+kasnak kesin ama başka extra bir parça neye ihtiyaç olur ?
ben MS kullanıyorum öneririm de egzantirik için öncelikle sıkıştırmaya ihtiyaç olur o olmadan da diğerleri boş takmanı önermem
çıtırdan 170 hp leri görsem yeter abi bana N/A :D
mugen d16a1 den 174 hp almıştı gayet mümkün
Valla erkut abi söylesin ama
crx e obd sıfır olarak al tak integra beyni var
bende ondan kullanıyorum şuan.aslında 300 lü güçler için çok yeterli değil ama senin istediğin atmosferik setupta gayet yeterli olur bana kalırsa. erkut usta siz ne dersiniz ? :D
en basit çözüm o onun haricinde ne yaparsan yap herhangi bi standalone gerekiyo
erkut usta :)
bana cok acil sılındır pozısyon sensoru lazım varmıdır elınızde ?
malesef yok
mustafa_KYR
15-05-2011, 14:23
kol-piston- beyin-egzantrık-4 lüsü için aşağı yukarı fiyat ne çıkar sizce ?
kola gerek yok kol saplaması 150
piston forged a gerek yok 350
beyin ne kullanacağınıza bağlı 400 - 2000 tl
conta 250
egz+ kasnak 950 falan
ortalama verdim sadece
mustafa_KYR
16-05-2011, 11:33
bunları nereden temin edebılırız bir bılgın var mı D: egz. beyın haric
bunları nereden temin edebılırız bir bılgın var mı D: egz. beyın haric
ebayde hepsi var
chevy_Boy
20-05-2011, 01:26
d serisi motorlar hakkındaki bilginiz ve harcadıgınızı emeğe saygı duymak elde değil. benimde birkaç sorum olacak. ef1 kasa d13b motora sahip bi civic imiz var ve birkaç gündür aklımızda soch vtec setup ı var. sormak istediklerim d13b bloğa d15b krank ve kollarını, 75mm hi comp pistonlar koyup yağlamayı güçlendirsek ayrıca soch vtec kapağı taksak aşağı yukarı elde edebileceğimiz güç nedir? ve harcanacak paraya göre değer mi acaba ? yani siz olsanız girişirmiydiniz bu projeye. az önce kaba taslak yazdığım listenin dışında birçok parça alınacak işin içine girince detaylar bazen can sıkabiliyor maddi ve manevi o nedenle sordum. bir de sizce ef kasa da bu setup ne derece eğlenceli olur :) şimdiden cevabınız için teşekkür ederim.
1.5 stroker ef kasa :) tadından yenmez bence jdm krank şart değil bu durum için 1.5 ex in kol krankıyla da yapılır pistolar d13 kalsın :)
eğer güzel bi setup yaparsanız 150 hp civarı alırsınız ef kasa o güçler kısa dereceliyle sizin de beklemediğiniz bişeye dönüşür
chevy_Boy
20-05-2011, 12:32
bunu duyduguma gerçekten sevindim :) aşağı yukarı beklediğim güç 150hp civarları zaten tabi dediğiniz gibi sağlam bi setup gerekli biraz araştırmadan sonra elimizde bi liste olur bunu sizle paylaşıp fikirlerinizi almak isterim. tekrar teşekkürler :)
satılık konusu gördüm sorayım dedim :D
ies e crx emmesi ve gaz kelebeği taksak bize artısı ne olur aralarındaki fark nedir?
timucintt
20-05-2011, 20:17
satılık konusu gördüm sorayım dedim :D
ies e crx emmesi ve gaz kelebeği taksak bize artısı ne olur aralarındaki fark nedir?
crx emmesi cuk oturmaz iese... flanş yaptırmak lazım ayrıca sensörleri çok farklı + CRX emmesi İes emmesinden daha kötü ve anlamsız bir emmedir :) en verimli en kolay bulunan emme ies emmesidir... ama integra gaz kelebeği takarsan birazda işlem yaparsan biraz fark yaratabilir...
crx emmesi cuk oturmaz iese... flanş yaptırmak lazım ayrıca sensörleri çok farklı + CRX emmesi İes emmesinden daha kötü ve anlamsız bir emmedir :) en verimli en kolay bulunan emme ies emmesidir... ama integra gaz kelebeği takarsan birazda işlem yaparsan biraz fark yaratabilir...
tahmin ettiğim gibiymiş ben orj emme ve kelebeğime polish yada vti gaz kelebeği düşünüyordum az önce ilanda iesciler kacırmasın cok iyi die görünce merak ettim bilmediğimiz bir sekilde daha iyimi die ama maceraya gerek yok :)
süper bilgiler .. emegine sağlık ..
Bladerk erkut abi :D bizim beyın hangısı oluyor forumda bır kac ayrı beyın gorunuyo açmaya usendımsenın bı fıkrın varmı 98 1.4 is
sizin beyin sıkıntılı model p2y tipi obd1 e çevirmek lazım yani 99 dan sonakine direk harness oluyo ama sizinkilere harnessı kendin yapıyosun
posta gazetesındekı haydar hoca gibi olmuşun erkut abi :) maşallah maşallah
sizin beyin sıkıntılı model p2y tipi obd1 e çevirmek lazım yani 99 dan sonakine direk harness oluyo ama sizinkilere harnessı kendin yapıyosun
Erkut abi pin outa bakacakdımda :) afc neoyu faliyete geçireyim artık.
şemalarda paylaşmıştım bulamazsan pm at
elimde sıfır d serilerine uygun skunk 2 emme var d ciler :)
mustafa_KYR
01-06-2011, 15:38
SN. Erkut bey Merhaba
crx'mle düzenli bir ilişkim var ama ilişkiye girerken özellikle üst devirlerde hafif bir zorlanma söz konusu acaba crx'imde vtekusmus mu var :D
gonderen: azgın teke :D hehe haydar dumen gıbı oldu ama gercekten cok yararlı bılgıler alıyoruz sayesınde. Bazı yanlış bildiklerimizi düzeltiyoruz sayesınde :D
gercek soru yağlamayı en iyi nasıl yaparım erkut kardesım? crx'in için d16a9 motor kodu. vede hararet yapması tek korkum hararetle baş edebılmek ıcın ne onerırsın?
SN. Erkut bey Merhaba
crx'mle düzenli bir ilişkim var ama ilişkiye girerken özellikle üst devirlerde hafif bir zorlanma söz konusu acaba crx'imde vtekusmus mu var :D
gonderen: azgın teke :D hehe haydar dumen gıbı oldu ama gercekten cok yararlı bılgıler alıyoruz sayesınde. Bazı yanlış bildiklerimizi düzeltiyoruz sayesınde :D
gercek soru yağlamayı en iyi nasıl yaparım erkut kardesım? crx'in için d16a9 motor kodu. vede hararet yapması tek korkum hararetle baş edebılmek ıcın ne onerırsın?
:D :D hastasıyızzzz dedeeeee
şemalarda paylaşmıştım bulamazsan pm at
hacım bide bizim d için bi ara bişeyler yapsan
mustafa_KYR
01-06-2011, 17:18
:D :D hastasıyızzzz dedeeeee
mokoko ya devam edebılmek ıcın bunlar şart abii :Dbu arada gelecek hafta beyin olayıda tamam :D
timucintt
01-06-2011, 20:29
SN. Erkut bey Merhaba
sen mersinde bırak arabanı bana... malzemeleride al sana liste yapam :D sonra 2 3 gün işi var sonra geri gel :D
mustafa_KYR
01-06-2011, 23:12
sen mersinde bırak arabanı bana... malzemeleride al sana liste yapam :D sonra 2 3 gün işi var sonra geri gel :D
sen ılk basta lısteyı yapsan daha sonra alsam parcaları daha ıyı olmaz mı :D ılk basta malzeme almak sıkıntı olur bılmedıgım parcanın neresını alacam :D
timucintt
01-06-2011, 23:21
sen ılk basta lısteyı yapsan daha sonra alsam parcaları daha ıyı olmaz mı :D ılk basta malzeme almak sıkıntı olur bılmedıgım parcanın neresını alacam :D
mersine geldiğinde bir arabayı inceleyem iyice sonrada gerekli listeyi yapar alırız o zaman :D
mustafa_KYR
01-06-2011, 23:41
hah sımdı oldu :D
ama buna mutlaka care bulmak gerek :D
timucintt
02-06-2011, 00:00
Bende hertürlü çare var sen yeterki beni bul :D :D
neyse konu dğaılmasın :D
motorları aynı lakin aerodınamıc yönünden ep bır mıktar öne cıkabılır dıye düşünüyorum, denemedım deneyende görmedim vtec2 ıle sport u
ep sport 1.6 otomatik
es7 1.6 otomatik
iki araçta da şöför harici ağırlık yok es7 çok rahat ayırıyor.
Fakat şunu fark ettim ep daha tok bir araç sanki daha ağır . ikisinide kullandım ve denedim izlenim nacizane :)
mersine geldiğinde bir arabayı inceleyem iyice sonrada gerekli listeyi yapar alırız o zaman :D
yapılanları bende görmek istiyom :D
esmerhan
02-06-2011, 22:46
bugun bana oku dedın bak okudum...okuyomm ben yaaaa:D
yavru ceylanım termostatı dırek sok su kafasına gore donsun haralet yapmaz ***** sızın oralar sıcak bolge :)
bu is boyle olmayacak erkutbey tatile mersine bekliyoruz :D
mustafa_KYR
03-06-2011, 09:42
Benim araba neden kafasına göre devir kesiyor :?dün otobana cıktım bırsey test etmeye 4. viteste 7600-7700 gibi d/d oldu limitör girmedi ,5 dk sonra tekrar bastım 4. viteste 7200 d/d gıbı limitöre girdi.
acaba 4gündür yatıyor azdımı sorunu nedir acaba=?,
havlaardan benım arabada dengesızlestı :)
timucintt
03-06-2011, 10:19
Benim araba neden kafasına göre devir kesiyor :?dün otobana cıktım bırsey test etmeye 4. viteste 7600-7700 gibi d/d oldu limitör girmedi ,5 dk sonra tekrar bastım 4. viteste 7200 d/d gıbı limitöre girdi.
tps ni değiş :)
mustafa_KYR
03-06-2011, 10:27
tps ni değiş :)
aq hemen değiş hiç çözüm arama :D :D
mustafa_KYR
03-06-2011, 10:30
havlaardan benım arabada dengesızlestı :)
benim araba da çok dengesizleşti ya melii kendını 200 hp sanıyor :D RC-1.8T-lerle felan koşuyor :D
sımdı yavru ceylanlarım ben bu motora cok yabancıyım sımdı kafamı karıstıran bır sorun var ben adana gımeden once cok normal calısıyrdu adanadan geldım sılındır pozısyn sensorum arızalıydı onu yaptım cok guzel oldu dun bıraz ıse gıtım geldım baktım devır bandım 1000 rpm de deyıldı 200 le 300 rpm arasında gelıp gıdıyordu kelebekten ayar verdım 500 rpm cıktı ve ole bıraktım sorun tps sensorundenmıdır ?
benim araba da çok dengesizleşti ya melii kendını 200 hp sanıyor :D RC-1.8T-lerle felan koşuyor :D
senın araban hızlı hacı bındık gorduk sende yurutmeyı bılıyorsun :D
vurr kırbacı nurrr seni atlarda koşsun laa :D
mustafa_KYR
04-06-2011, 00:13
kendi çapımızda bişiler yapıyoruz bro işte :D bu arada beyınde eprom hazır tek yazılım kaldı :D
SN. Erkut bey Merhaba
hem yağ pompasını hem yatakları mdifiye etmeniz lazım sağlıklı yağlama için hararet sorunu yaşayacağınızı düşünmüyorum büyük bi radyatöre sahip crx
Pm attım abi
cevapladım alican
hacım bide bizim d için bi ara bişeyler yapsan
yakında yanındayım kardeşim cuflayalım biraz :))
bu is boyle olmayacak erkutbey tatile mersine bekliyoruz :D
onu yapacak vakti bulursam ankarada bile yaparım :(
bugun bana oku dedın bak okudum...okuyomm ben yaaaa:D
bi zahmet
göstergelerden dolayı olabilir herhangi bi şekilde datalog aldığınızda gözden geçirin
emreekin
05-06-2011, 12:57
draglarda d16 görmek istiyorummmmmm artık yaaa :)
mustafa_KYR
05-06-2011, 14:50
benim devirin 8000 lere cıkmasının sebebını sanırım anladım debrıyaj kacırmaya basladı çünkü, yuksek suratlerde bu kaçırma daha fazla oluyor sanırım tam baskı uygulamıyor balata. herhalde bundandır. :D
mustafa_KYR
05-06-2011, 14:51
bu arada modifiyeden kasıt nedır erkut kardes?
yağ pompasına ve yataklara çeşitli işlemler gerekir
otomatık ecu için harnes nasıl temın edebılırız (automatic obd2 to obd1 automatıc)
extra iki tane kablo selenoidlere bağlamak gerekiyo harnes olarak olmayabilir belki ama zor değil
Mikrop_Ali
18-06-2011, 17:41
soch zc yi ne zaman inceliyoruz:)
extra iki tane kablo selenoidlere bağlamak gerekiyo harnes olarak olmayabilir belki ama zor değil
beynı nasıl uyduracağız soketlerde farklı ?
yağ pompasına ve yataklara çeşitli işlemler gerekir
bu işlemleri bi açıklasan kardeşim de motoru açınca uygulasak ;)
teşekkürler
aklima bisey geldi, vtec2 sahipleri kol piston falan ucuz bol sansi yok ebayda gordugum kadariyla,
civic ies motorunun oem krank'i ve forged kol vitara pistonu uygulansa;
mumkun boyle bir calisma?
aklima bisey geldi, vtec2 sahipleri kol piston falan ucuz bol sansi yok ebayda gordugum kadariyla,
tamamda bıde o işe cesaret edecek vtec2 ci lazım :D
erkut ücret almam vtec2 sını zıyan edebılecek varsa derse eger arabayı ankaraya bırakırım bır haftalıgına :D
erkut ücret almam vtec2 sını zıyan edebılecek varsa derse eger arabayı ankaraya bırakırım bır haftalıgına :D
vefat eden arkadasimla 1 hafta once bunu konusmustuk kendi gitti projesi kaldi :rolleyes:
http://i33.tinypic.com/10yi2q9.jpg
vtec kapak tesisatsiz calisirmi peki sadece kapak... selenoidlerin ucu bos baglantisiz sadece kapagi oturturup vtec acmadan
BAHADIR24
13-07-2011, 17:22
vefat eden arkadasimla 1 hafta once bunu konusmustuk kendi gitti projesi kaldi :rolleyes:
barış ben ankarada askerken vefat etmişti güzel yürüyordu arabası Allah rahmet eylesin:(
DaRkNeSs-
13-07-2011, 22:14
abi cümle devrik oldu herhalde
öyle bi demişsin ki 1 hafta önce konuştuk gibi anladım ben :beuj::eek:
tabiki mümkün ancak herşeyden önce vtec2 ye d17 krank direk oturuyo hacimle başlanabilir crowerda kollar mevcut yani 400+ için hiçbi engel yok
ahahah 1 haftada bitmez iş ycp vitara pistona en benzerlik gödteren piston d17 pistnudur 0.27 90 değil de 94.4 storkla beklentilerin ötesinden bi setup çıkar ortaya vtec2 ler için lsd de mevcut yani mantıklı rakamlara çk verimli güçler çıkar da deneyecek adam yk dediğin gibi
vtec kapak tesisatsiz calisirmi peki sadece kapak... selenoidlerin ucu bos baglantisiz sadece kapagi oturturup vtec acmadan
evet direk takın çalışır sadece vtec açmaz eğer ef kasay takrsanız çk yüksek sıkıştırma eder tadından yenmez
bi de bana bununla ilgili pm atmışsınız kendi bilgisayarım bakımda emanet pcyle girdiğim için her zaman yazamıyorum 536 692 47 25 cep numaram arayıp sorabilirsiniz
tabiki mümkün ancak herşeyden önce vtec2 ye d17 krank direk oturuyo hacimle başlanabilir crowerda kollar mevcut yani 400+ için hiçbi engel yok
çok mantılı ve cok eglencelı bı araba olur valla
kasa da cok guzel :)
400ler meselesinden daha cok,
zebil gibi ies kranki doludur sanayi, d17yi getirt falan dartonla 1.8 olma var ama biri dokunmadan ılık ılık 300 gazlanir gibi ;)
kafayı kırmanın arefesindeyim zaten boyuna gaz vermeyın ahahah :D
zebil gibi ies kranki doludur sanayi, d17yi getirt falan dartonla 1.8 olma var ama biri dokunmadan ılık ılık 300 gazlanir gibi ;)
bu d17 krankın en güzel yanı çok hafif olması aslında yani hacim verirken b20 misal gücü piç etmiyo i es lerde aslında b16 kolu ve 2.5 mark2 toyota pistonuyla 16psi kullanan insanlar mevcut ama bu kranka sadece crover kollar oluyo dah ince kol yuvaları mevcut bu da ağırlığı daha aşşağı çekiyo bunları başarılı bi egzantirikle turboda düşünürsek :)) çk kmik bişey çıkıyo ortaya dartnla d18 öyle kolayki conta i es emme typer TB falan yine bir sürü oem destekli parça var 300 hp gündelik çok garip bişey olur gerçekten COP ateşleme mevcut krank okuyucusu var plug & play k pro aem ems gibi bi sürü ecu desteği
vtec2 aslında en yüklenesi model :hahaha: ama kimse bilmiyo
bu d17 krankın en güzel yanı çok hafif olması aslında yani hacim verirken b20 misal gücü piç etmiyo i es lerde aslında b16 kolu ve 2.5 mark2 toyota pistonuyla 16psi kullanan insanlar mevcut ama bu kranka sadece crover kollar oluyo dah ince kol yuvaları mevcut bu da ağırlığı daha aşşağı çekiyo bunları başarılı bi egzantirikle turboda düşünürsek :)) çk kmik bişey çıkıyo ortaya dartnla d18 öyle kolayki conta i es emme typer TB falan yine bir sürü oem destekli parça var 300 hp gündelik çok garip bişey olur gerçekten COP ateşleme mevcut krank okuyucusu var plug & play k pro aem ems gibi bi sürü ecu desteği
vtec2 aslında en yüklenesi model :hahaha: ama kimse bilmiyosaygıyla eğiliyorum be erkut önünde bune be kardeşim nesin sen yaa oooohannesburg yani :confused::icon_wack
benimkisi can sıkıntısı :))
Vtec2 motor olarak çok cimri ben çok beğeniyorum ama yüklenebileceği hiç aklıma gelmedi aile arabası olduğu için midir nedir
vtec2 aslında en yüklenesi model :hahaha: ama kimse bilmiyo
abiler, iştahlandırıyorsunuz beni :)
bilgiler icin teşekkürler.. potansiyel gücün farkında değilmişim :)
onn_dear
14-07-2011, 11:17
vtec2 den bir cacık olmaz diyen arkadaşlara selam olsun, demekki üstatlardan bilgi almadan havadan atıp tutmamak lazımmış.
timucintt
14-07-2011, 11:56
abiler, iştahlandırıyorsunuz beni :)
bilgiler icin teşekkürler.. potansiyel gücün farkında değilmişim :)
justinim girsene bu işe ;) :D
biz bolt on parçalar ile motor içini ellemeden gayet güzel yürüttük, üst sınıf araçları geçtik. kaldı ki erkutun dediği gibi hacim artar tb egzantrik yüksek cr vs. üstündeki şanzımanla çok zevkli olur.
kanashibari
14-07-2011, 12:12
Üzerindeki şanzuman gerçekten oranları iyi ayarlanmış kısacık :) Emrenin arabadan biliyorum çok güzel ivmeleniyordu o haliyle. Daha fazlası yapılırsa neler olur düşünmek bile güzel.
erkut arabayı ne zaman bırakayım garaja pampa :D
justinim girsene bu işe ;) :D
birşeyler yapıyorum şu anda ama tabii ki oyle fazla bir gidişi olmayacak. yakın tarihte işyeri açma olayım var, masraflar o yone kayacak mecbur, düzene oturduktan sonra kısmetse isterim gündelik 300'lü rakamlar ile gezmeyi timu :)
boyle sacma sapan bir ecumuz var :(
http://www.techturkey.com/forum/genel/88838-hondam-obd-kac.html
Erkut selamlar bir kaç kez karşılaştık seninle ama doğru dürüst tanışıpta konuşamadık. Şu an yurt dışındayım bir süreliğine döner dönmez Açmış olduğun iş yerinde görüşürüz hayırlısı ile ve geç duydum hayırlı olsun.
Benim Crx im 89 model ve motor kodu d16z5 :) elimde aracımın kitapçıklarına kadar mevcut. İlk sahibinden aldım aracımı. Ancak eski d16a9 kodlu Crx im gibi gitmiyor :) Aracımın motor bilgilerine yurt dışı forumlarında baktığımda aynı motor olduğu ek olarak katalitik konvertör ve oksijen sensörü olduğunu öğrendim. Aracımın fabrika çıkış verisi 124hp. Motor açılmamış ve en son bıraktığımda 247binde idi. Kalibrasyonunun düzgün yapılmadığını düşündüğüm bir dyno gününde de dynoya çıkan son iki araçtan biride bendim ve 113hp verdi tekerde. Bir de sanırsam manifoltun motor ile birleştiği noktadan üflüyor sanırsam bu bana güç kaybettirir mi? Geldiğimde açmış olduğun iş yerine gelip seninle konuşmak istiyorum benimde iş yerim İvedikte.
Kompresyonunu ölçtürmedim geldiğimde senden bilgi alacağım yapacağın tetkiklere bakarak :)
Hüseyin Özdemire götürdüm yıllarca arabalarımı ama son yaşadığım bir olaydan sonra kendisi küstürdü beni bir daha gitmedim. Hayırlısı ile seninle çalışırız :)
Aracıma Ebay tip 4-2-1 eksoz manifoltu ve spor kat aldım geldimğimde montajınıda yaptıracağım umarım biraz olsun bir işe yarar.
timucintt
15-07-2011, 23:18
Erkut abi acil bana lazımsın... D16 için amerikada satılan darton sleeveler bizim D14A1 i takmamız mümkünmü ? çünkü araba satılacak gibi satılmazsa motora sağlam bir şekilde girecez sana anlattığım şekilde 4.5 derecelik egzantrikler efi emme var aklımda :D :) gömleklerimin 2 sinde çizik ve yıpranma var onun yerine komple gömlek girmeyi planlıyorum piston segman ve yataklarla... tabi efi swap olacağı için altı güzel bir şekilde gelecekteki projeler için hazırlamayı planlıyorum... darton uyar dersen getirteceğim gömlekleri :)
erkut arabayı ne zaman bırakayım garaja pampa :D
motoru bırak git :hahaha:
boyle sacma sapan bir ecumuz var :(
http://www.techturkey.com/forum/genel/88838-hondam-obd-kac.html
obd 2 ye 5 kala bu model malesef dğru düzgün bi harnessı yok pin pin çekerek obd1 e çevirmek gerekiyo distribitör falan değişmesi gerekiyo lanet bi iş aslında ya da direk standalone la destekleyip hiç uğraşmamak
Erkut selamlar bir kaç kez karşılaştık seninle ama doğru dürüst tanışıpta konuşamadık. Şu an yurt dışındayım bir süreliğine döner dönmez Açmış olduğun iş yerinde görüşürüz hayırlısı ile ve geç duydum hayırlı olsun.
Benim Crx im 89 model ve motor kodu d16z5 :) elimde aracımın kitapçıklarına kadar mevcut. İlk sahibinden aldım aracımı. Ancak eski d16a9 kodlu Crx im gibi gitmiyor :) Aracımın motor bilgilerine yurt dışı forumlarında baktığımda aynı motor olduğu ek olarak katalitik konvertör ve oksijen sensörü olduğunu öğrendim. Aracımın fabrika çıkış verisi 124hp. Motor açılmamış ve en son bıraktığımda 247binde idi. Kalibrasyonunun düzgün yapılmadığını düşündüğüm bir dyno gününde de dynoya çıkan son iki araçtan biride bendim ve 113hp verdi tekerde. Bir de sanırsam manifoltun motor ile birleştiği noktadan üflüyor sanırsam bu bana güç kaybettirir mi? Geldiğimde açmış olduğun iş yerine gelip seninle konuşmak istiyorum benimde iş yerim İvedikte.
Kompresyonunu ölçtürmedim geldiğimde senden bilgi alacağım yapacağın tetkiklere bakarak :)
Hüseyin Özdemire götürdüm yıllarca arabalarımı ama son yaşadığım bir olaydan sonra kendisi küstürdü beni bir daha gitmedim. Hayırlısı ile seninle çalışırız :)
Aracıma Ebay tip 4-2-1 eksoz manifoltu ve spor kat aldım geldimğimde montajınıda yaptıracağım umarım biraz olsun bir işe yarar.
teşekkür ederim o aracı biliyorum garip temizlikte bi crx sizin motorun pistonlar da pm7 değil pg6bydi sanırım 130 u yakalamak çok da zor değil ama evet manifold kaçağı biraz gücü düşürecektir her zaman beklerim en azından fikir verebilirim
Erkut abi acil bana lazımsın... D16 için amerikada satılan darton sleeveler bizim D14A1 i takmamız mümkünmü ? çünkü araba satılacak gibi satılmazsa motora sağlam bir şekilde girecez sana anlattığım şekilde 4.5 derecelik egzantrikler efi emme var aklımda :D :) gömleklerimin 2 sinde çizik ve yıpranma var onun yerine komple gömlek girmeyi planlıyorum piston segman ve yataklarla... tabi efi swap olacağı için altı güzel bir şekilde gelecekteki projeler için hazırlamayı planlıyorum... darton uyar dersen getirteceğim gömlekleri :)
malesef timu dartonu 212mm bloğa çakarsın ama 204 mm blğa olmaz yeni gömleklerle de girebilirsiniz olaya ama büyük ölçüde destekliyo zaten ya da blockguardla
stroker kitler
genelde sadece b serisi hacim yükseltmeyi destekliyo olarak bilinir ancak D seirsi de stroker desteklidir hem de org parçalarla
d13 ler = d14 krank kol ile 1400 cc lere ulaşmaktadır d15b krank kolla da 1500ccye kadar destekler
d14 ler = jdm d15b krank d16 kol ile 1500cc hacme ulaşmaktadır
d15 ler = krank desteği yoktur ancak 76mm pistonla 1533 cc hacim elde edilebilir
d16 lar = darton gömlekle 78mm e destekler 79 kullanan hayvanlar da varır ancak önermem d17 krankla birlikte tabi kollar da değişirse ve bazı parçalar
78mm bore
94.4 stroke
1804cc desteklemektedir çok ileri bi setup için eagle d17 kranklar mevcuttur crower I tipi kollar
stock gomlekler max 77 mm piston çapını destekler ancak önermem 76 mm yerindedir TR de sadece 75.50 bulabilirsiiz
d16v1 ler direk d17 krank ve pistonla 1700cc lere yaklaşırlar
1.4 isler direk 1.5 krank kol piston desteğiyle yine 1500lere ulaşırlar
stroker yaparken oldukça dikkatli olunmalıdır her parça her zaman direk uyum sağlamayabilir işlem gerektirir
üstat harika bilgiler ben şimdi dediğin 1.4 is aracıma bir parçacıya gidip 1.5 krank + piston kolları alıp aracıma sorunsuz uygulayabilirmiyim.. siz uygulamasını yaptınızmı hiç,, ben aracıma uygulamak istiyorum ne önerirsiniz :)):soru:
kışın sonlarına ilk bahara doğru 1.4is aracıma port-polish ve ince conta düşünüyorum. O zamana aracım büyük ihtimalle 200k-210k km civarı olucak, ince conta işlemi sonuçta kapaktaki basıncı arttırıcak çıkması muhtemel bir sorun var mıdır?
conta değişim işleminden önce yapılması gereken başka işlemler var mıdır?
Hangi contayı önerirsiniz ve sıkıştırmam kaça çıkar?
Şu an rahat bir şekilde 7200RPM dönebiliyorum contadan sonra bu devire çıkmak sorun yaratır mı?
Conta ve polishten sonra yakıt tüketiminde bir artış olur mu? tüm işlemler bittikten sonra yeni yazılım yaptırsam daha az yaktırıp daha çok verim alabilir miyim?
üstat harika bilgiler ben şimdi dediğin 1.4 is aracıma bir parçacıya gidip 1.5 krank + piston kolları alıp aracıma sorunsuz uygulayabilirmiyim.. siz uygulamasını yaptınızmı hiç,, ben aracıma uygulamak istiyorum ne önerirsiniz :)):soru:
bu bölüme hiç bakmamışım :)
evet uyguladık gayet güzel çalışıyo hatta direk 15 ex in krank koluyla da yapılabilir uzaklarda aramaya gerek yok malzemeleri
kışın sonlarına ilk bahara doğru 1.4is aracıma port-polish ve ince conta düşünüyorum. O zamana aracım büyük ihtimalle 200k-210k km civarı olucak, ince conta işlemi sonuçta kapaktaki basıncı arttırıcak çıkması muhtemel bir sorun var mıdır?
conta değişim işleminden önce yapılması gereken başka işlemler var mıdır?
Hangi contayı önerirsiniz ve sıkıştırmam kaça çıkar?
Şu an rahat bir şekilde 7200RPM dönebiliyorum contadan sonra bu devire çıkmak sorun yaratır mı?
Conta ve polishten sonra yakıt tüketiminde bir artış olur mu? tüm işlemler bittikten sonra yeni yazılım yaptırsam daha az yaktırıp daha çok verim alabilir miyim?
contası zaten çok kalın değil sadece port polish yaptırıp i es emmeyle devam ederseniz çok keyifli olacaktır
halilkarakas
23-08-2011, 01:54
erkut abi sedan esayla heçbek esay ayna mahrutisi arasında fark varmı ?
biri viteslerde daha yüksek biri daha düşük km yapıyormu ? duydum sadece
erkut abi sedan esayla heçbek esay ayna mahrutisi arasında fark varmı ?
biri viteslerde daha yüksek biri daha düşük km yapıyormu ? duydum sadece
sadece sorun 2 tip s20 şanzuman olmasından yani ayna mahruti aynı sadece gruopdaki 3 4 farklı ki bu zaten lüzumlu bi özellik değil aslında halilcim
tarantino
23-08-2011, 10:24
sadece sorun 2 tip s20 şanzuman olmasından yani ayna mahruti aynı sadece gruopdaki 3 4 farklı ki bu zaten lüzumlu bi özellik değil aslında halilcim
garip ama dediğin doğru
civic si de de s20 şanzuman çıkıyor civic ex dede s20 şanzuman çıkıyor m.çölgeçenin aracını otomatikten manuele çevirdiğimde ex den çıkma s20 şanzuman takmıştık akslar falan cuk die oturmuştu hiç değişiklik yapmamıştım
searock///
14-09-2011, 01:01
///M serisini ne zaman kaleme alıcaksın???
her yeri arıyorum elle tutulur bi bilgi bulamıyorum ustam 90 model accord f20 varmıdır bizede verebileceğin bir akıl tavsiye
BAHADIR24
14-09-2011, 21:29
şanzıman ve volan hakkın rahmetine kavuştu hem çok açılmadan hemde daha kısa oranlı neler yapılabilir yardımcı olursanız çok makbule geçer; şimdiden teşekkürler...
şanzıman ve volan hakkın rahmetine kavuştu hem çok açılmadan hemde daha kısa oranlı neler yapılabilir yardımcı olursanız çok makbule geçer; şimdiden teşekkürler...
hımmm :hahaha: seni ben yüyerimm
Konuyu hayranlıkla takip ediyorum.
Abi arkadasımda d14 dual carb. ef arac var buna düz boru sona eksoz taktık.
bende d16 iesten cıkma orj headers var bu headers o araca takılsa verim alırmıyız yoksa aynı headersmidir bekleyip dc ebay vs 4-2-1 almak daha mı mantıklı olur
Ek.Civic_Spoon
03-10-2011, 11:24
erkut abi d14 ngk buji numarası nedir abi yada d14 filtre headers egsozlu ne tavsiye ederisn ??
erkut abi d14 ngk buji numarası nedir abi yada d14 filtre headers egsozlu ne tavsiye ederisn ??
BKR6E-11 ama 7de kullanabilirsin.
Ek.Civic_Spoon
03-10-2011, 12:29
teşekkür ederim siparişi verdim .. Peki şanzuman yağı ne kullanıcaz sanırım eksik biraz normal bilinen atf mi?
tarantino
03-10-2011, 12:55
1.4 orjinal bujisi zfr5-11 dir
şanzuman da 10\40 yağ kullansan da olur ;)
Ek.Civic_Spoon
03-10-2011, 13:10
mehmet şimdimi sölenir bu siparişi geçtim bile :(
10/40 dediğin bildiğin motor yağımı ?
tarantino
03-10-2011, 16:33
mehmet şimdimi sölenir bu siparişi geçtim bile :(
10/40 dediğin bildiğin motor yağımı ?
evet ben mobil 10\40 kullanıyorum ;)
Ek.Civic_Spoon
04-10-2011, 09:08
yeri değil belki ama bu ngk japon malı değilmidir sipariş ettiğim bujilerin üstünde made in france yazıyor ..!?
ne zamandır bakmıyodum yeni gördüm yazılanları :)
her yeri arıyorum elle tutulur bi bilgi bulamıyorum ustam 90 model accord f20 varmıdır bizede verebileceğin bir akıl tavsiye
aslında çok doldurulabilen bi motor amacınız nedir ne yapmak istiyosunuz
ex trans ilerde de 4.928 takabilirsiniz kesmezse
Konuyu hayranlıkla takip ediyorum.
teşekkürler
bende d16 iesten cıkma orj headers var bu headers o araca takılsa verim alırmıyız yoksa aynı headersmidir bekleyip dc ebay vs 4-2-1 almak daha mı mantıklı olur
ya orginal si manifoldu takacaksınız 4-2-1 olan ya da ebay
zfr5 11 eğer sıkıştırma varsa bkr6e-11 kullanın daha iyi olur çok doluysa 7 iyidir
ehe stoğa gerek yok ama zararını da görmedim 6e11in
ben şu şanzuman yağını yetkili ürünü önericem yoksa katalogda 10-30 10-40 şeklinde belirtiyo
yeri değil belki ama bu ngk japon malı değilmidir sipariş ettiğim bujilerin üstünde made in france yazıyor ..!?
japon tasarımı trde de üretilse aynı buji
d14e 1.6 ies emmesi takarken 1.6 ies kelebeği mi daha verimli olur yoksa vti gaz kelebeği mi?
vti gaz kelebeği tam randımanlı calısmıyor diye biliyorum ben rolanti sensörü uymuyordu galiba
ies kelebeğini ve emme manifoldunu polish yaptırıp takarsanız güzel verim alırsınız.
ben arabanin beyin semasini hatirlatayim :)
atmosferik olarak yavaş yavaş doldurmak istiyorum kasayı konfornu çok seviyorum otomatik olmasına ragmen keyif veriyo egzos hdrs filtre olayından başka neler yapılabilir f22 üst kapak uyuyor galiba ama bulmak imkansız gibi başka bir kapak uyarmı buna yada kapağa gelene kadar yapılabilecek başka verim verecek tavsiyelerin varmıdır neler yapılabilir
atmosferik olarak yavaş yavaş doldurmak istiyorum kasayı konfornu çok seviyorum otomatik olmasına ragmen keyif veriyo egzos hdrs filtre olayından başka neler yapılabilir f22 üst kapak uyuyor galiba ama bulmak imkansız gibi başka bir kapak uyarmı buna yada kapağa gelene kadar yapılabilecek başka verim verecek tavsiyelerin varmıdır neler yapılabilir
f20b ye h22 head oluyor.. sizin blokla bir karşılaştırmak lazım ..
civelek bende de f20 var. konu açtım neler yükleyebiliriz diye. İstersen birlikte oranın içeriğini geliştirelim. F serisi için orayı kütaphane haline getirelim.
http://www.techturkey.com/forum/atmosferik-besleme/98022-1990-accord-h22-swap-icin-gerekenler-nelerdir.html
erkut abi Sİ de beyin değişimi düşünüldügünde en verımlı,mantıklısı ve makul olan hangisi ???
d14a4 için SAFC'mi, emme manifoldumu(d15b3) ve gaz kelebeğimi aldım :)
manifoldu takmak ekstradan nelere ihtiyacım olacak acaba? conta seti vs. detaylı yazarsanız sevinirim.
Manifoldu ve kelebeği polish yaptırmak istiyorum, İst-Avrupa yakasında tavsiye edebileceğiniz yer var mı?
manifoldu takmak ekstradan nelere ihtiyacım olacak acaba? conta seti vs. detaylı yazarsanız sevinirim.
Manifoldu ve kelebeği polish yaptırmak istiyorum, İst-Avrupa yakasında tavsiye edebileceğiniz yer var mı?
PPR motorspor diye birileri var forumdan, yaptıkları işlerin fotograflarınıda gördün güzel işçilikleri var
ppr a ulaşıcam teşekkür ederim
1.4 yada 1.6 emme contası fark eder mı? takarken manifold D15 e ait çünkü
Buji problemi yaşıyorum bir türlü kaliteli buji bulamadım iridium koymayı düşünüyorum
Hangi iridium bujiyi tavsiye edersiniz?(koduyla beraber)
Yanında hangi buji kablolarını kullanmak max verim sağlar?
civic_ef
19-10-2011, 13:06
duz boru ve egzoz sonrası güç ve yakıt tuketımı ne durumda bırazda olsa merak edıyorum :icon_tup:
valla test etme imkanı olmadı cok fazla ama ole bi fark görünmedi ufak bi rahatlama var aracta o kadar headers filtre carb. ayarı vs sonrası daha iyi olur tabiki
f20b ye h22 head oluyor.. sizin blokla bir karşılaştırmak lazım ..
civelek bende de f20 var. konu açtım neler yükleyebiliriz diye. İstersen birlikte oranın içeriğini geliştirelim. F serisi için orayı kütaphane haline getirelim.
http://www.techturkey.com/forum/atmosferik-besleme/98022-1990-accord-h22-swap-icin-gerekenler-nelerdir.html
bisimoto f20 diye aratırsan yapılmışını inceleme şansın olur ama napacaksan yap işletim sistemiyle başlaman gerekiyo
erkut abi Sİ de beyin değişimi düşünüldügünde en verımlı,mantıklısı ve makul olan hangisi ???
kendi beyni gayet iyi chiplenebiliyo ayrıca neptune s300 de destekliyo
sitede port polish yapan arkadaşlar var kesinlikle ulaş
manifold contası ve kelebek contasına ihtiyacın olacak o setupa fuel regülator bile yeter
PPR motorspor diye birileri var forumdan, yaptıkları işlerin fotograflarınıda gördün güzel işçilikleri var
fena değil
ppr a ulaşıcam teşekkür ederim
1.4 yada 1.6 emme contası fark eder mı? takarken manifold D15 e ait çünkü
Buji problemi yaşıyorum bir türlü kaliteli buji bulamadım iridium koymayı düşünüyorum
Hangi iridium bujiyi tavsiye edersiniz?(koduyla beraber)
Yanında hangi buji kablolarını kullanmak max verim sağlar?
bkr6eix contalar aynı
duz boru ve egzoz sonrası güç ve yakıt tuketımı ne durumda bırazda olsa merak edıyorum :icon_tup:
bişey değişmiyo aslında gücü yokuşlarda bayıldığın noktalarda hissedersin daha geç vites düşürmeye başlarsın
valla test etme imkanı olmadı cok fazla ama ole bi fark görünmedi ufak bi rahatlama var aracta o kadar headers filtre carb. ayarı vs sonrası daha iyi olur tabiki
+1
teşekkürler cevaplar için tavsiye edeceğiniz fuel regulator var mi peki
abi senin bu cevabının üstüne fena olmayan bir işçiliği kendimde yaparım önümde zaman sıkıntısıda yok.Kısmet olursa haftaya başlarım.
**okan**
20-10-2011, 09:58
merhaba cahilligimizi bagışlaryın ama 1,6ies sedana daha iyi yürümesi için negibi şeyler yapabilirizz şimdiden bilgiler için teşekürler..
merhaba cahilligimizi bagışlaryın ama 1,6ies sedana daha iyi yürümesi için negibi şeyler yapabilirizz şimdiden bilgiler için teşekürler..
okan standart seylerı yapmadıysan onlardan baslayabılırsın.
headers
fıltre
duz boru
egsoz
duruma gore dewam edersin;port polısh,bujıler,bujı kabloları,kasnak vs vs..
**okan**
20-10-2011, 11:00
okan standart seylerı yapmadıysan onlardan baslayabılırsın.
headers
fıltre
duz boru
egsoz
duruma gore dewam edersin;port polısh,bujıler,bujı kabloları,kasnak vs vs..
kanka headır lazım bide filitre ***** egzoz sıkıntı onların dışında gerekli şeyler laazımm...onlar bılındık seylerr..
**okan**
20-10-2011, 11:01
ama saol yınede........ :) spoon bulabıldınmii ayna
civic@ef
20-10-2011, 14:05
d serisinden bişey olmaz diyolar d15 non vtec den hiç bişe olmaz diyolar bladerk ne diyon :D
EmrahERKAN
20-10-2011, 14:20
d serisinden bişey olmaz diyolar d15 non vtec den hiç bişe olmaz diyolar bladerk ne diyon :D
Hurafe onLar hurafeee :)
Erkut abi d16 motor için headers arıyorum tavsiyen ne olur elinde varmı 4-1 mi daha verimli olur yoksa 4-2-1 mi arac crx srp piston eagle kol kapak emme işli supertec subap teg kelebek ve beyin var volan debriyaj vs
bLackModeL
20-10-2011, 21:14
Erkut abi d16 motor için headers arıyorum tavsiyen ne olur elinde varmı 4-1 mi daha verimli olur yoksa 4-2-1 mi arac crx srp piston eagle kol kapak emme işli supertec subap teg kelebek ve beyin var volan debriyaj vs
zaten dolmuss taşmış header daha once niye koymadin ki bilinmedik bişey mi var bu kadar doluya bi bisimoto gider diye düşünüyorum ama 4/1 yada 4/2/1 hakkında bi fikrim olmaz
zaten dolmuss taşmış header daha once niye koymadin ki bilinmedik bişey mi var bu kadar doluya bi bisimoto gider diye düşünüyorum ama 4/1 yada 4/2/1 hakkında bi fikrim olmaz
headers var zaten ama baskasının benm almam gerekli kendime
dc 4-1 bence dostum crx te çok fark ettiriyor ki senin motorunun içi dolu sıkıştırma yüksek kesinlikle 4-1 derim
bLackModeL
20-10-2011, 21:22
headers var zaten ama baskasının benm almam gerekli kendime
kardeşim ilk oneri geldi bu headerin farkını bende anlıcam bakalım ne kadar fark edecek ?
dc 4-1 bence dostum crx te çok fark ettiriyor ki senin motorunun içi dolu sıkıştırma yüksek kesinlikle 4-1 derim
dc değilde xs power 4-1 var bi arkadasta onu alabilirim satarsa aracı roll için hazırlıyorum ve kısa sanzıman oldugu için alt devirlerim cok önemli değil 5000-7200dv arası en performanslı headersı arıyorum birde eksoz borusunu 51mm mi kullanayım yoksa 63mm mi?(izmir işi düşünüyorum bu iki secenek var)sonda 63mm megan racing eksoz kullanılacak.
DaRkNeSs-
23-10-2011, 16:13
ya çok pardon ama yanlış anlaşılmazsam bişey sorcam
şu izmir işi dediğinz egzos nasıl oluyo :D izmirliyim ama bilmiyorum :)
GökhanAk
23-10-2011, 18:56
potsuz eksoz borusu galiba
DaRkNeSs-
25-10-2011, 04:15
e düz boru o zaman :)
erkutbey sanzimani bozdugumuz 1.4 is icin 1.6 i es sanzimani bulduk tadilat gerektirmeden cuk diye takabilirmiyiz yada si sanzimani (d16a9) takabilirmiyiz ???
erkutbey sanzimani bozdugumuz 1.4 is icin 1.6 i es sanzimani bulduk tadilat gerektirmeden cuk diye takabilirmiyiz yada si sanzimani (d16a9) takabilirmiyiz ???
evet takabilirsiniz ex şanzumanı biraz daha kısa ex bulursanız daha iyi olacaktır si şanzumanı direk olmaz
hasan genç
28-10-2011, 16:53
iyi günler arkadaşlar .bende headers alıcam 4-2-1 lik fakat araç sohc headers ı kaç inç lik almalıyım 2 lik mi 2.5 luk mu bu neyi etkiler .marka model fark etmez demişlerdi yüklü olmadığı için bu doğrumu ?motru standart olarak kullanmayı düşünüyrum şuan vti son susturucu ve kat iptal ayrıca orjinal hava filtresinin deve boynu dedikleri parcayı söktüm ve kn kutu içi var sessiz performans modu yanlısıyım öneriniz ne olur cevaplar şimdiden sağolun kolay gelsin.
o setupta kullanıcaksan 4-2-1 ebay malı hem en ekonomik hemde işe yarayanı olur abi.2" olması gerekli onların
hasan genç
28-10-2011, 18:04
sağ olasın ömer kardeşim zaten o deve boynu olayını da senden kaptım sessiz dediğime bakma dip gazda big tube gibi olmasa tat veriyo sen simota yapmıştın .ayrıca cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar .var bitane yeni ilan verilmiş onu alıcam sanırım d-c replika fikirleriniz önemli sağolun.
abi o alt kutuyu cıkarttıysan filtre altını boş bırakma esnek bi boru ile biraz daha alta indirebilirsin yada yan taraftan headerstan gelen sıcak havayı yalıt yazın dur kalklarda sıcak ceker o sekilde.(ben o sekilde kullandım perf gayet tatmın edici olmustu 300lira bi tube vermek mantıksız)
dc replikanın fiyatı uygunsa alın ebay olan dc replikaları 200-250 arası alıcı buluyor.
hasan genç
28-10-2011, 19:03
tamam ömer kardeşim yapıcam dediğini .bekleyelyim bakalım belkim uygun fiyatla bi headers buluruz.
BAHADIR24
06-11-2011, 21:03
arabamı özledim 1.5 aydır yatıyor:( baskı balata bronz oldu ankaradan kargoya verildi volanımız hafiften taşlandı( veya yüzeyi temizlendi) şimdi geldi şanzımana, ex şanzımanı öncelikli tabi ama son bir bilgiye ihtiyacım var 1.5 ex şanzımanı alsak d14 baskı balatayla kullanabilirmiyiz? tüm bilgilendirmeler tekrardan çok teşekkürler...
iyi günler arkadaşlar .bende headers alıcam 4-2-1 lik fakat araç sohc headers ı kaç inç lik almalıyım 2 lik mi 2.5 luk mu bu neyi etkiler .marka model fark etmez demişlerdi yüklü olmadığı için bu doğrumu ?motru standart olarak kullanmayı düşünüyrum şuan vti son susturucu ve kat iptal ayrıca orjinal hava filtresinin deve boynu dedikleri parcayı söktüm ve kn kutu içi var sessiz performans modu yanlısıyım öneriniz ne olur cevaplar şimdiden sağolun kolay gelsin.
ebay 4 2 1 stock araç için fiyat/olarak gayet mantıklı :icon_tup:
o setupta kullanıcaksan 4-2-1 ebay malı hem en ekonomik hemde işe yarayanı olur abi.2" olması gerekli onların
+1
tabi kullanabilirsin
ex sanzıman motora uyarda saseye uyarmı kulakları acaba
her yeri uyar biri s20 biri s40
hasan genç
07-11-2011, 09:46
Herkesin kurban bayramı mübarek olsun öncelikle .Erkut ustam ceavapların için ayrıca teşekkür ederim ve bir sorum daha var bu d -serisi bilgilerinde egzos la olan kısımda en verimlisi orjinal olarak dohc-zc demişsiniz bu crx manifoltu mu oluyor ? ben öyle olduğunu düşünerek aldım forumda bi arkadaştan araç stock olduğu için aynı performansı verir dediler bir de bu ısı yalıtım için orjinalde saclar olduğu için daha iyi olur dedim .replika headers leri sarınca catlama oluyormuş o yüzden bunu aldım ayrıca bu crx lerin iç capı kaclık benmkisi orta 45 lik son 51 .iyi yaptım kötü mü bilmiyorum bi katkı sağlayacğı kesin de yorumun ne olur ustacım ! teşekkürler
size de iyi bayramlar evet aynı manifolddan bahsediyoruz orta kısım 48 olsa daha verimli olur ama
hasan genç
07-11-2011, 10:19
sağ olasın Erkut ustacım cok merak ettiğim konuya acıklık getirdin en kısa zamanda ortayı 48 liğe veviricem cok sağ ol kolay gelsin teşekkürler.
hasan genç
10-11-2011, 16:25
Arkadaşlar ben crx headers 4- 2- 1 aldım. yalnız aldığım arkadaş 1.4 civic de kullanmış ben 1.6 ies te kullanacam yalnız söyle bir sorun var ! headers te sensör yerini arkadaş sağ taraftan (kaputu acınca size göre sağ ) açmış veya öyle idi ve sensör kablosu kısa geliyor buna ek olurmu ? .Ayrıca bu ebay headerslerinde sensör yerleri sol tarafta kaputu acınca size göre sol )ve 1 piston cıkışına yerleştirilmiş 20 cm mesafeden demem oki 1.6 ies te sensör orjinal olarak 4 cıkışın sonunda eğer biz crx headers ına 1 nci piston cıkışından ve 10-15 cm mesafeden delik acıp somun kaynatıp taksak sensörü arıza ışığı yakarmıyız ? yada 2 veya 3 ncü piston cıkısına gelen herhangi bir yerden delsek ne olur ? deneyimli arkadaşlardan ve Erkut ustam acil cevap bekliyorum yarın gidip taktırıcam ve randımansız ve saçma sapan calışan bir aracım olsun istemem bu yüzden cok önemli cevaplarınıza göre şimdiden teşekkürler .
erkut abi d16a9 için konuşacak olursak ve performans/maliyet durumunu da göz önünde bulundurucak olursak daha iyi yürütmek adına stock motora veya şanzumana yapılması gereken ilk 10 değişiklik veya daha fazlası nedir abi cevaplarsan çok sevinirim..
Arkadaşlar ben crx headers 4- 2- 1 aldım. yalnız aldığım arkadaş 1.4 civic de kullanmış ben 1.6 ies te kullanacam yalnız söyle bir sorun var ! headers te sensör yerini arkadaş sağ taraftan (kaputu acınca size göre sağ ) açmış veya öyle idi ve sensör kablosu kısa geliyor buna ek olurmu ? .Ayrıca bu ebay headerslerinde sensör yerleri sol tarafta kaputu acınca size göre sol )ve 1 piston cıkışına yerleştirilmiş 20 cm mesafeden demem oki 1.6 ies te sensör orjinal olarak 4 cıkışın sonunda eğer biz crx headers ına 1 nci piston cıkışından ve 10-15 cm mesafeden delik acıp somun kaynatıp taksak sensörü arıza ışığı yakarmıyız ? yada 2 veya 3 ncü piston cıkısına gelen herhangi bir yerden delsek ne olur ? deneyimli arkadaşlardan ve Erkut ustam acil cevap bekliyorum yarın gidip taktırıcam ve randımansız ve saçma sapan calışan bir aracım olsun istemem bu yüzden cok önemli cevaplarınıza göre şimdiden teşekkürler .
o2 sensoru aynı açıda ve mesafede olmalı belki yeni bi yuva açtırmanız gerekebilir yani
erkut abi d16a9 için konuşacak olursak ve performans/maliyet durumunu da göz önünde bulundurucak olursak daha iyi yürütmek adına stock motora veya şanzumana yapılması gereken ilk 10 değişiklik veya daha fazlası nedir abi cevaplarsan çok sevinirim..
ilk sayfadakileri izlmen yeterli bence
hasan genç
10-11-2011, 21:48
Erkut ustam peki bu sensör kablosunu kesip uzatma şansımız varmı ? kablonun yapısı itibariyle bir sıkıntı olurmu ? kessek eklesek . crx headers ı icinde artık ebay malı olanlar gibi 1-4 cü piston cıkışları kesiştiği yerden yeni bir delik actırıp denicem şansımı çünkü resimlerden gördümüz kadarıyla sensör yeri öyle bakalım artık .Ustam sensör kablosu için ne dersin siz hiç kesip ekleme yapıp uzattınızmı ! bilgi verebilirsen memnun olurum cevabın için ayrıca teşekkür ederim emeğine sağlık kolay gelsin .
aldıgın arkdsın motor kodu d14 z2 oldugu ıcın cıft o2 sensor yerı var sende tek onan fazladan yer actrmıs o sende orayı kapat orjın o2 yerın nereyse ordan actr
heartness
10-11-2011, 21:55
erkut abı mrb pm attım kutu dol galıba :D abı si headersı alsam benım ex'e stock motorda faydası olurmu bu enjeksıon ısını sorcaktım abı yanına gelmem lazım aslında :)
hasan genç
10-11-2011, 22:04
Tamam şimdi oldu Gökan kardeşim öyle yaparım o2 sensör kablo suylada işimiz olmaz ozaman yalnız headers ın birleştiği yerden sonra cift oluyorya borular 1-4 olan tarafdan takmak mantıklı değil mi gökhan kardeşim sen denediysen daha önce bende öyle yaptırayım !
Erkut ustam peki bu sensör kablosunu kesip uzatma şansımız varmı ? kablonun yapısı itibariyle bir sıkıntı olurmu ? kessek eklesek . crx headers ı icinde artık ebay malı olanlar gibi 1-4 cü piston cıkışları kesiştiği yerden yeni bir delik actırıp denicem şansımı çünkü resimlerden gördümüz kadarıyla sensör yeri öyle bakalım artık .Ustam sensör kablosu için ne dersin siz hiç kesip ekleme yapıp uzattınızmı ! bilgi verebilirsen memnun olurum cevabın için ayrıca teşekkür ederim emeğine sağlık kolay gelsin .
sensor kablolarını uzatmanızı çok önermem açıkcası eskisinin açısında bi yere monte ederseniz mecbur kalırsanız uzatın o2 kablolar lehim tutmayan kablodur ayrıca ısıya dayanıklıdır kesmeden uzatma şansınız olursa bunu yapın
aldıgın arkdsın motor kodu d14 z2 oldugu ıcın cıft o2 sensor yerı var sende tek onan fazladan yer actrmıs o sende orayı kapat orjın o2 yerın nereyse ordan actr
o da ters sanırım gökhan
erkut abı mrb pm attım kutu dol galıba :D abı si headersı alsam benım ex'e stock motorda faydası olurmu bu enjeksıon ısını sorcaktım abı yanına gelmem lazım aslında :)
boşaltıyorum sorabilirsin si headers tabiki faydası olacaktır
Tamam şimdi oldu Gökan kardeşim öyle yaparım o2 sensör kablo suylada işimiz olmaz ozaman yalnız headers ın birleştiği yerden sonra cift oluyorya borular 1-4 olan tarafdan takmak mantıklı değil mi gökhan kardeşim sen denediysen daha önce bende öyle yaptırayım !
gökhan denemişti diye hatırlıyorum
hasan genç
11-11-2011, 13:43
CRX manifoltunu taktırdım bugün .sensör içinde iki boruya geçiş yerinden deldik 18 e 1.5 somun kaynattı tornacı oldu şimdilik yalnız en sonda kat iptali olan yerde bağlantı contasında problem oldu tam karşılamadı kaçırma yaptı alttan sürtme olduğu için boruları yamulmuş biraz hallettik .arıza ışığı şuan yanmıyor yanarmı bilmem biz 2-3 portundan an gelen boruya giriş yaptık sensörü bi sıkıntı yok şimdilik dengesiz calışma falan da yok .Etkisi ne oldu derseniz bariz bir şekilde canlandı araç cekiş acısından süper son hız deneyemedim yol müsait değildi ancak 3 cü viteste rampa yukarı kartal köprüsünden girip teme cıkan yol da 160 gördüm 7250 devir civarı benim araç 7400 rpm de kesici yapıyor sonuç cok olumlu yakıt olarak birsey diyemicem kullanıcam bakalım ne olacak konuda emeği geçen herkese teşekkür ederim herkese iyi günler .
Civic si aracım var spec olarak: filtre headers duz borulu launch olayını nasıl yapabılırım bilgi verirmisiniz acaba?
jdmpoint
15-11-2011, 00:13
Civic si aracım var spec olarak: filtre headers duz borulu launch olayını nasıl yapabılırım bilgi verirmisiniz acaba?
launch olayı beyinle alakalı orjinal beyin ciplenebiliyo p29.ama p29 la olucak launc kesici hızı biraz düsük olur fazla zevk vermez launch ta catarapatara gibi seslere özeniyosan s300 ve rpt modül işini görür ...
CRX manifoltunu taktırdım bugün .sensör içinde iki boruya geçiş yerinden deldik 18 e 1.5 somun kaynattı tornacı oldu şimdilik yalnız en sonda kat iptali olan yerde bağlantı contasında problem oldu tam karşılamadı kaçırma yaptı alttan sürtme olduğu için boruları yamulmuş biraz hallettik .arıza ışığı şuan yanmıyor yanarmı bilmem biz 2-3 portundan an gelen boruya giriş yaptık sensörü bi sıkıntı yok şimdilik dengesiz calışma falan da yok .Etkisi ne oldu derseniz bariz bir şekilde canlandı araç cekiş acısından süper son hız deneyemedim yol müsait değildi ancak 3 cü viteste rampa yukarı kartal köprüsünden girip teme cıkan yol da 160 gördüm 7250 devir civarı benim araç 7400 rpm de kesici yapıyor sonuç cok olumlu yakıt olarak birsey diyemicem kullanıcam bakalım ne olacak konuda emeği geçen herkese teşekkür ederim herkese iyi günler .
sevindim sizin adınıza
beyninizin chiplenmesi sonucu launch kontrol shift light gibi eklentiler yapılması mümkün
FatihÖnderBLR
16-11-2011, 15:52
:eek: Çok faydalı bi konu olmuş benim gibi bir motor cahili bile cok seyi anladına göre :D eline emeğine saglik.:) :icon_tup:
:eek: Çok faydalı bi konu olmuş benim gibi bir motor cahili bile cok seyi anladına göre :D eline emeğine saglik.:) :icon_tup:
Aracınız standart ise deneme yapabiliriz.
son mesajlarımda 1.4 is'e 1.6ies emme manfoldu takmak için parça sormuştum, o zamandan bu yana parça topluyordum.
-d15b3 emme manifoldu - gaz kelebeği ve yakıt kütüğü
-Manifold ve kelebeğe port polish (bu henüz yapılmadı yapılacak)
-Apexi SAFC II
-Innovate LC-1 wideband tamam.
Şimdi bu hafta servisten motor kulağı siparişi vericem fakat eğer bana lazım olucaksa conta siparişide vereyim diyorum.
Şşimdi gelelim soruma hazır enjektörler ve benzin kütüğü sökülmüşken Bosch Service'te temizlikleri yapılacak.
-Enjektörler, benzin kütüğü ve manifoldu toplarken yeni conta takmak gerekir bunları ancak servisten mi sipariş edebilirim yoksa başka yerden temin edebilir miyim?
-Emme manifoldu için illa d15 contasımı bulmam lazım yoksa 1.4 ve ya 1.6 contası uyar mı?
bLackModeL
21-11-2011, 21:59
son mesajlarımda 1.4 is'e 1.6ies emme manfoldu takmak için parça sormuştum, o zamandan bu yana parça topluyordum.
-d15b3 emme manifoldu - gaz kelebeği ve yakıt kütüğü
-Manifold ve kelebeğe port polish (bu henüz yapılmadı yapılacak)
-Apexi SAFC II
-Innovate LC-1 wideband tamam.
Şimdi bu hafta servisten motor kulağı siparişi vericem fakat eğer bana lazım olucaksa conta siparişide vereyim diyorum.
Şşimdi gelelim soruma hazır enjektörler ve benzin kütüğü sökülmüşken Bosch Service'te temizlikleri yapılacak.
-Enjektörler, benzin kütüğü ve manifoldu toplarken yeni conta takmak gerekir bunları ancak servisten mi sipariş edebilirim yoksa başka yerden temin edebilir miyim?
-Emme manifoldu için illa d15 contasımı bulmam lazım yoksa 1.4 ve ya 1.6 contası uyar mı?
bende conta degıstırcemmı kı skunk ı takarken
eski conta kullanmak mantıksız olur emmede kaçak olma ihtimali cok fazla yuksek
teflon conta kullanılmasında daha faydalı olcağını düşünüyorum custom yapan yerler mevcut daha detaylı bilgiyi size verecek arkadaslar illaki vardır
bende conta degıstırcemmı kı skunk ı takarken
contalar sağlıklı ve verimli olmaları açısından tek kullanımlıktır.
emme manıfoldu contasımı degstrceksınız:)
emme manıfoldu contasımı degstrceksınız:)
emme manifoldu değiştiricez :)
emme manifoldu değiştiricez :)
conta nasıl bulucaksınız merak ettım bende ies emme alıcam bakalım:)
servsten sipariş vermeyi düşünüyorum ben motor kulağı ile beraber ama aldığım emme d15e ait. Acaba bütün D serisi emmelerinin contaları aynı mı? Eğer aynıysa sorun yok ama farklıysa hangisini sipariş etmek lazım?
d16 mı d14 mü yoksa d15 bulmak için kasıcak mıyım?
emme contaları aynı 1.4 is 1.6 i es 1.5 vti hepsi servis zorunluluğu yok sanayien bulabilirsiniz
şimdiye kadar yan sanayi ne parça aldıysam tekrar servisten almak zorunda kaldım conta fiyatını öğrenir yazrım buraya
peki enjektörler ve benzin kütğü sökülecek onların contası ya da başka birşey değişmesi gerekir mi?
Niye kasindim bilmiyorum gene ben bu konuyu okuyup duruyorum.. :D
heartness
21-11-2011, 23:00
cenk vtec yakısır sana :D
şimdiye kadar yan sanayi ne parça aldıysam tekrar servisten almak zorunda kaldım conta fiyatını öğrenir yazrım buraya
peki enjektörler ve benzin kütğü sökülecek onların contası ya da başka birşey değişmesi gerekir mi?
stone marka kullanırsan hiçbir sorun yaşamazsın
enjektör oringlerine bakın eğer sorun varsa değiştirin tabiki bir de gaz kelebeği contası değişecek
sen bittin cenk :hahaha:
heartness
21-11-2011, 23:31
stone marka kullanırsan hiçbir sorun yaşamazsın
enjektör oringlerine bakın eğer sorun varsa değiştirin tabiki bir de gaz kelebeği contası değişecek
sen bittin cenk :hahaha:
:D erkut abı benı su karburatorden kurtar gozunu sevıyım sımdılık emme alsam gazda yurumezmı araba :D
yazın yürür kışın yürümez :)
erkut bu emmeye teflon conta işini bi açsana kardeşim
teflon conta silindir kapaktaki ısıyı emme manifolduna daha az iletir ve manifold daha soğuk kalır bu da extra güç demek aracın şişmesi gerektiği yerlerde
teflon conta silindir kapaktaki ısıyı emme manifolduna daha az iletir ve manifold daha soğuk kalır bu da extra güç demek aracın şişmesi gerektiği yerlerde
eywallah kardeşim :icon_tup: nerden ve nasıl temin edebiliriz :soru:
Gene turbo yaparim ben atmo kagit ustunde tatmin etmiyor:)
:D erkut abı benı su karburatorden kurtar gozunu sevıyım sımdılık emme alsam gazda yurumezmı araba :D
Yapmisken bi kerede cikart hepsini:) abinede soyledim cok iyi olur diye erhan:)
eywallah kardeşim :icon_tup: nerden ve nasıl temin edebiliriz :soru:
PPR Kaan abi teflon conta kesiyor
heartness
22-11-2011, 00:04
yazın yürür kışın yürümez :)
hahaha abı ozman bız baharı bekleyelım :D kenara uc bes atcam komple halledelım bız bu ısı :)
heartness
22-11-2011, 00:06
Yapmisken bi kerede cikart hepsini:) abinede soyledim cok iyi olur diye erhan:)
ole yapcam cenk walla su kaputu acmak ıstemıorm karburatoru gormemek ıcın ne akla hızmet bole bsy yapmıs yollamıslar turkıyeye anlamadım gıttı arabanın kasa kodunda type france yazıyor fransızlara kakalamıs olamazlar bunları :D
bLackModeL
22-11-2011, 20:37
beyaz bısey mı oluyo bu teflon contaaa
son sorum:) gaz kelebeği contasini sanayiden bulabilir miyiz ? tavsiye ettiğiniz bir marka var mı?
benimde aklıma takılan bi kaç soru var erkut abi bizim sedan si ile hb si nin beyin kodları farklı biri ary biri atx olması lazım bu yazılımsal bi farklılık doğururmu yani ikisinin arasında yazılımsal bi fark varmıdır ayrıca sedan ile hb şanzumanı arasında fark varmı onu sorucaktm Bide bizim araçlarda o2 sensoru olmadıgı için ima sensoru mevcut potansiyometre gibi bişe biliosun araştırdıgımda bunun boşta hava yakıt karışımını ayarladıgı yazıyo bunu açmak veya kısmak arabaya yürürken etki edermi ?
PaSHa-brk
27-11-2011, 21:07
merak ettiğim bi konu var;stock Sİ ne kadar devir çevirir? redline a kaçta girer..?
crx emmesı d14 e oluyrmu yada d16 si emmesı
beyaz bısey mı oluyo bu teflon contaaa
evet beyaz
son sorum:) gaz kelebeği contasini sanayiden bulabilir miyiz ? tavsiye ettiğiniz bir marka var mı?
kestirtebilirsin çok az bulunur takım contaların içinde olur
benimde aklıma takılan bi kaç soru var erkut abi bizim sedan si ile hb si nin beyin kodları farklı biri ary biri atx olması lazım bu yazılımsal bi farklılık doğururmu yani ikisinin arasında yazılımsal bi fark varmıdır ayrıca sedan ile hb şanzumanı arasında fark varmı onu sorucaktm Bide bizim araçlarda o2 sensoru olmadıgı için ima sensoru mevcut potansiyometre gibi bişe biliosun araştırdıgımda bunun boşta hava yakıt karışımını ayarladıgı yazıyo bunu açmak veya kısmak arabaya yürürken etki edermi ?
kesinlikle eder imayla ve distribitörle parça takmadan boy almak mümkün ama düzgün ayar lazım ecular arasında bi fark yok yanı yazılım var sadece bazı sedanlarda farklı şanzuman oranı çıkar az sayıda
merak ettiğim bi konu var;stock Sİ ne kadar devir çevirir? redline a kaçta girer..?
7411 de keser ne kadar cevirebilirim diyosan 7800 ü geçmenizi önermem yağ pompası modifiyeliyse fazla da dönebilir ben 9000 dönüyorum
çift egzantiriklerin emmesi sohclara uymaz egsozlar aynıdır bzk 1.sayfa janım
PaSHa-brk
28-11-2011, 00:51
7411 de keser ne kadar cevirebilirim diyosan 7800 ü geçmenizi önermem yağ pompası modifiyeliyse fazla da dönebilir ben 9000 dönüyorum
aracım orjinal hiçbir işlem yok 8200-8400 ceviriyor? nedeni nedir çözemedik?
bLackModeL
28-11-2011, 12:02
bende var uyması ıcın flanss gokhann teflon contada var bılgınızeee
http://www.yukleresim.com/images/3tjmD.jpg
ima sensör bu mu? bununla sadece rolanti afr değerimi ayarlanıyor. yoksa tüm devirlerin afr değerleri değişiyormu. birde merak ettiğim hondanın diğer modellerinde varmı yoksa sadece civic Sİ' da mı var bu çünkü sadece bir vidayla afr değerleri değişiyor.
bLackModeL
30-11-2011, 18:07
http://www.yukleresim.com/images/3tjmD.jpg
ima sensör bu mu? bununla sadece rolanti afr değerimi ayarlanıyor. yoksa tüm devirlerin afr değerleri değişiyormu. birde merak ettiğim hondanın diğer modellerinde varmı yoksa sadece civic Sİ' da mı var bu çünkü sadece bir vidayla afr değerleri değişiyor.
tfp galıba gaz kelebek sensoru gorudugum kadarıyla :D rolantı ayrı oluyo o daha degısık bısey bu benım d14 dede var gaz kelebek acısı ıle ılgılı bı sensor galıba ..
tfp galıba gaz kelebek sensoru gorudugum kadarıyla :D rolantı ayrı oluyo o daha degısık bısey bu benım d14 dede var gaz kelebek acısı ıle ılgılı bı sensor galıba ..
hayır bu TPS sensörü değil bu aracın içerisinde. ben bununla afr değerlerinin değiştiğini gördüm
ima obd1lerde olur ya da 0 larda
tüm bandı değiştirir sadece rolanti gibi değil distribitör gibi düşünün widebandsiz kurcalamayın ama
yeni konu açmak yerine buraya bakmanız açısından güncel
erkut abı ıntegra gazkelebegı dırek oluyrmu bıze artısı nedır
inventor
15-12-2011, 23:02
ben aracıma integra gaz kelebeği,port poliş,super tec süpop,blok ve kapak taşlandı,crx 3-4-5 dişlisi (5.vites 3000 devir 82km ) chip 51mm krom düz boru,s2000 egzost ile vti ile yürüyorum bazılarını geçiyorum bazılarından 1 boy yiyorum
ben aracımdan memnunum :)
inventor
15-12-2011, 23:03
1 boy yeiğim vti dede headers,60 lık düz boru,dc egzost,hava filtre kiti var belirteyim
1 boy yeiğim vti dede headers,60 lık düz boru,dc egzost,hava filtre kiti var belirteyim
aynen gitmesi gerektiği kadar gidiyo o setupla :icon_tup: sağlıklı araç yani
ben aracıma integra gaz kelebeği,port poliş,super tec süpop,blok ve kapak taşlandı,crx 3-4-5 dişlisi (5.vites 3000 devir 82km ) chip 51mm krom düz boru,s2000 egzost ile vti ile yürüyorum bazılarını geçiyorum bazılarından 1 boy yiyorum
bu setup civic Sİ 'demi var?
Abi selamlar Şeref abilerin orada benim arabayı görmüşsündür. Şanzıman uğraştırdı durdu 7 kere falan şanzıman indi bindi bir türlü ayar tutmadı.
Si ayna mahrutisi almıştım kalın gelmiş taşlandı vs. taktık 1-2-3 var 5 ten atıyor 4 yok
indi bişiler yapıldı değişik versiyonları oldu bunun bir türlü olmadı anlayacağın.
si 5. vites dişlisi komple takıldı onda da aynı sorunlarla karşılaşıldı aynı zamanda.
arkadaşlarımı arıyorum onlar takmışlar olmuş benim arabama niye olmuyor.
Şanzımanım L3 şanzıman 89 olduğu için iki şanzıman arasında şu farkları gördük şanzıman içerisinde bulunan dişli takımlarının oturduğu rulmanlar bende daha kalın ama iç çapları aynı,bir de ayna mahrutinin oturduğu rulmanın dış çapı yine aynı şekilde daha büyük benim arabamda.bunun dışında diğer her şey aynı abi.
birde benim vitesim ortada duruyordu yayını ters takmışlar o sorun çözüldü.
şeref abide yasinde illet ettiler arabamdan dolayı :)
benim arabanın şanzımanı hala dükkanda duruyor komple şanzıman aldık benim arabaya onunla geziyorum 15 gün arabasız kaldım bu durumdan dolayı.
Dükkana gelirsen seninde yardımlarını beklerim. Benim sistem olursa benden çıkan 5 i sana hediye edicem :)
inventor
16-12-2011, 18:59
aynen gitmesi gerektiği kadar gidiyo o setupla :icon_tup: sağlıklı araç yani
belki biraz daha iyi gidebilir erkut :)
inventor
16-12-2011, 19:00
bu setup civic Sİ 'demi var?
evet hepsi aracımda var hepsini tek tek kendim yaptırdım
abi si ler kaç kiloki :beuj:
bayada yürümesi için malzeme var gibi filtresine kadar stock sağlıklı rex 3,88 finalle filtre hıdırlı vti la rahat yürüyor banada yavaş gibi geldi ama deneme yaparken mümkünse stock veya ne olduğunu bildiğin arabalarla dene derim
Abi selamlar Şeref abilerin orada benim arabayı görmüşsündür. Şanzıman uğraştırdı durdu 7 kere falan şanzıman indi bindi bir türlü ayar tutmadı.
Si ayna mahrutisi almıştım kalın gelmiş taşlandı vs. taktık 1-2-3 var 5 ten atıyor 4 yok
indi bişiler yapıldı değişik versiyonları oldu bunun bir türlü olmadı anlayacağın.
si 5. vites dişlisi komple takıldı onda da aynı sorunlarla karşılaşıldı aynı zamanda.
arkadaşlarımı arıyorum onlar takmışlar olmuş benim arabama niye olmuyor.
Şanzımanım L3 şanzıman 89 olduğu için iki şanzıman arasında şu farkları gördük şanzıman içerisinde bulunan dişli takımlarının oturduğu rulmanlar bende daha kalın ama iç çapları aynı,bir de ayna mahrutinin oturduğu rulmanın dış çapı yine aynı şekilde daha büyük benim arabamda.bunun dışında diğer her şey aynı abi.
birde benim vitesim ortada duruyordu yayını ters takmışlar o sorun çözüldü.
şeref abide yasinde illet ettiler arabamdan dolayı :)
benim arabanın şanzımanı hala dükkanda duruyor komple şanzıman aldık benim arabaya onunla geziyorum 15 gün arabasız kaldım bu durumdan dolayı.
Dükkana gelirsen seninde yardımlarını beklerim. Benim sistem olursa benden çıkan 5 i sana hediye edicem :)
çok geçmiş olsun garip bi versiyon farkına denk gelmişsiniz l serisi de s20/40 gibi içi çok saçma çıkabilen farklı versiyona sahip bi şanzuman grubudur arada bikaç kez geldim şanzumanı inceledim hatta grup verdim dizili test için ama yardıma gidemedim çok yoğundum neyseki şeref usta sorunu başka şanzuman takarak çözmüş diğer şanzumanı da beraber inceleye ölçe toplayıp test etmeyi düşünüyoruz zaten
bu arada crx 5 hediye kelimesini duyunca nedense dişleri çıkan vampir gibi oldum :hahaha:
versiyon farkı sorununu iyi biliyorum muhtemelen o şeyi hatasız dizip ufak bikaç değişiklikle 4.25 + uzun 5 li hale getiricez seref ustayla trde eşi olmayınca adamların da pek şansı kalmamış vakit olsun yeterki olmadı şeref ustayla o şanuzmanı yakıp uçurumdan atıcaz :hahaha:
belki biraz daha iyi gidebilir erkut :)
ehehe setup güzel tabiki daha iyi gidebilir bi ara görüşelim çanlandıralım o setupı
bayada yürümesi için malzeme var gibi filtresine kadar stock sağlıklı rex 3,88 finalle filtre hıdırlı vti la rahat yürüyor banada yavaş gibi geldi ama deneme yaparken mümkünse stock veya ne olduğunu bildiğin arabalarla dene derim
si lar tartıda 980 geliyolar
bu araç zaten bazı vtiları geçiyo iyi yürüyorum sağlıklıyım diyen hafif modluları geçemiyo yani bi sorun yok şu an sağlıklı sağlıksız 2 crx arasında 10 boy fark olur onun gibi düşün
heartness
17-12-2011, 00:59
erkut abı bgun forumdan donerken benzınde arac kasmaya basladı lpgde yapmıyor bunu arac kafasını egıyor gaza asıldıgımda benzın pompamda mı acaba sıkıntı yoksa su lanet karburatormu kelek yapıyor bıze :(
camaro rs 01
17-12-2011, 23:48
öncelikle paylaştıgın bilgiler için teşekkürler. bende de d16a9 var araçta vtı gaz kelebegi 4-2-1 head ve aem filtre var ekstra olarak eksoz s300 beyin almyı yada p29 u ciplesek nasıl olur abi bunların yanımda piston girdigimizde yag pompasını degişmemiz gerekirmi sorun yaşarmıyız
camaro rs 01
17-12-2011, 23:50
tavsiyelerini bekliyorum erkut abi teşekkürler
erkut abı bgun forumdan donerken benzınde arac kasmaya basladı lpgde yapmıyor bunu arac kafasını egıyor gaza asıldıgımda benzın pompamda mı acaba sıkıntı yoksa su lanet karburatormu kelek yapıyor bıze :(
senin aracında benzin pompası yok benzin otomatiği var ama bence deponun ordaki yakıt filtreni değiştir orginal kullanmanı öneririm muhtemelen oradan çıkar sorun ikinci ihtimalin benzin otomatiği olsun yani
öncelikle paylaştıgın bilgiler için teşekkürler. bende de d16a9 var araçta vtı gaz kelebegi 4-2-1 head ve aem filtre var ekstra olarak eksoz s300 beyin almyı yada p29 u ciplesek nasıl olur abi bunların yanımda piston girdigimizde yag pompasını degişmemiz gerekirmi sorun yaşarmıyız
o setupa chip yeterli gelecektir daha fazla doldurursan piston egzantirik falan s300 / neptune / ectune gibi şeyle şart diyebilirim yağ pompası herhangi bi durumda açılıp kontrol edilmeli tabi içini tr de pek fazla açıp bakan insan yok duruma göre deşipmesi ya da modifiye edilmesi gerektiğine karar verilir
inventor
18-12-2011, 20:33
okan benim araçta lpg tankıda var onuda sökeceğim
inventor
18-12-2011, 20:35
erkut izmite veya istanbula geldiğinde görüşelim
yakında istanbul izmit içi değirmendereye kadar gidicem görüşelim
camaro rs 01
19-12-2011, 07:48
bilgilerin için teşekkürler erkut abi :D :D
Merhaba Erkut Abi
Gecen istanbul a geldiginde konusmustuk.
d14 sarı otomatik 99 vardi bende
big tube aldım.
emme yi degistirmek istiyorum bide beyin de alip kurcalama niyetim var.
d16 emme istiyorum, (beyin i takicagim sekilde düşünürsek, benzin rayı ve regilator gereklimidir? Yoksa orjinalleri işimi görürmü)
kelebek degistirmeyecegim.
p28 + neptune beyin düşünüyorum, öncesinde sen bir test yapiyorum onu bekle demistin.
bide otomatik Şanzımanın devir araligini biraz yukari çekebilirmiyiz?
inventor
19-12-2011, 20:44
yakında istanbul izmit içi değirmendereye kadar gidicem görüşelim
yarın ararım erkut
heartness
20-12-2011, 18:02
senin aracında benzin pompası yok benzin otomatiği var ama bence deponun ordaki yakıt filtreni değiştir orginal kullanmanı öneririm muhtemelen oradan çıkar sorun ikinci ihtimalin benzin otomatiği olsun yani
o setupa chip yeterli gelecektir daha fazla doldurursan piston egzantirik falan s300 / neptune / ectune gibi şeyle şart diyebilirim yağ pompası herhangi bi durumda açılıp kontrol edilmeli tabi içini tr de pek fazla açıp bakan insan yok duruma göre deşipmesi ya da modifiye edilmesi gerektiğine karar verilir
tmm abı bı ara seref abıye ugrayım ıns malıyetlı bsy dgldır:confused:
beklerız istanbula :) kafamdakı soru ısaretlerınde cozmemde bana yardımcı olursan sevınırım :)
92-95 SOHC VTEC D15B motor çikisli Emme Manifoldu ve üzerindeki tüm hersey.D14 is ve karbüratörden enjeksiyona geçmek isteyen arkadaslar için birebir. Liste su sekilde ..
-Emme Manifoldu * 250TL
-Gaz Kelebegi *120TL
-Benzin Rayi *80TL
-Enjektörler *90TL
-Sensörler (MAP+TPS+IACV+IAT) (*60+60+80+25TL)
PAKET Fiyati : 450TL -- Fiyat düştü 380TL --350TL](ayri satis fiyatlari mallarin yaninda belirtilmistir)
Erkut abi liste bu almayı düşünüyorum bu yaza kadar aracı karbüratör belasından kurtarmak istiyorum. ekstra bunlara ilaveten e.tesisatı beyin yada (ms ) benzin pompası gerekicek yapmısken ince conta crx header 48 mm düz güze bi son susturucu . bu işe girişsem mi acaba aracta belirgin bi farklılık hissedermiyim cok performans olsun önemli deil sağlıklı olsun karb cok sorunlu . 1500 tl yi falan gözden cıkardım ben . D serisi üstadı olarak önerilerini bekliyorum abi tesekkürler
Merhaba Erkut Abi
Gecen istanbul a geldiginde konusmustuk.
d14 sarı otomatik 99 vardi bende
big tube aldım.
emme yi degistirmek istiyorum bide beyin de alip kurcalama niyetim var.
d16 emme istiyorum, (beyin i takicagim sekilde düşünürsek, benzin rayı ve regilator gereklimidir? Yoksa orjinalleri işimi görürmü)
kelebek degistirmeyecegim.
p28 + neptune beyin düşünüyorum, öncesinde sen bir test yapiyorum onu bekle demistin.
bide otomatik Şanzımanın devir araligini biraz yukari çekebilirmiyiz?
eğer ecu olursa regülatör yakıt rayı gerekmez zaten gerekemz o şeyler ectune automatic ecu desteği veriyo vitesleri selenoidleri kontrol ediyo p28 üzerine düşünebiirsin
beklerız istanbula :) kafamdakı soru ısaretlerınde cozmemde bana yardımcı olursan sevınırım :)
inşallah sıkıldım ankaradan :)
92-95 SOHC VTEC D15B motor çikisli Emme Manifoldu ve üzerindeki tüm hersey.D14 is ve karbüratörden enjeksiyona geçmek isteyen arkadaslar için birebir. Liste su sekilde ..
-Emme Manifoldu * 250TL
-Gaz Kelebegi *120TL
-Benzin Rayi *80TL
-Enjektörler *90TL
-Sensörler (MAP+TPS+IACV+IAT) (*60+60+80+25TL)
PAKET Fiyati : 450TL -- Fiyat düştü 380TL --350TL](ayri satis fiyatlari mallarin yaninda belirtilmistir)
Erkut abi liste bu almayı düşünüyorum bu yaza kadar aracı karbüratör belasından kurtarmak istiyorum. ekstra bunlara ilaveten e.tesisatı beyin yada (ms ) benzin pompası gerekicek yapmısken ince conta crx header 48 mm düz güze bi son susturucu . bu işe girişsem mi acaba aracta belirgin bi farklılık hissedermiyim cok performans olsun önemli deil sağlıklı olsun karb cok sorunlu . 1500 tl yi falan gözden cıkardım ben . D serisi üstadı olarak önerilerini bekliyorum abi tesekkürler
gayet sağlıklı olacaktır meraka etme kullananlara ulaş şikayet eden görmedim
canı sıkılıp kaşınanlara :D Super D (Page 1) - Honda Engines - www.9000rpm.co.za (http://forum.9000rpm.co.za/viewtopic.php?id=856)
oem parçalarla güç artırma ek bilgi;)
canı sıkılıp kaşınanlara :D Super D (Page 1) - Honda Engines - www.9000rpm.co.za (http://forum.9000rpm.co.za/viewtopic.php?id=856)
oem parçalarla güç artırma ek bilgi;)
gece gece rüyama girecek rex :D yarın aranmaya başlarım :D
Peki erkut abi d14a4'ün sıkıştırmasını nasıl yükseltiriz?
Mutlu KOÇER
05-01-2012, 01:49
Sorum olmicak sadece tebrik mesajı yazmak istedim. Siz olmasaydınız sanırım fazla kişi Sohc olayına pek el atmicakti.
Kişisel tavsiyem D serisinde kısıtlamayın kendinizi imkanlar dahilinde J serisinede bir el atın allah aşkına nasılsa alayı Sohc :p
Peki erkut abi d14a4'ün sıkıştırmasını nasıl yükseltiriz?
beyin takmadan yükseltmeni önermem pistonla yükseltirsin ilk sayfada yazıyo
Sorum olmicak sadece tebrik mesajı yazmak istedim. Siz olmasaydınız sanırım fazla kişi Sohc olayına pek el atmicakti.
Kişisel tavsiyem D serisinde kısıtlamayın kendinizi imkanlar dahilinde J serisinede bir el atın allah aşkına nasılsa alayı Sohc :p
teşekkürler inşallah o da olur
DaRkNeSs-
05-01-2012, 03:27
abi çok pardon j serisi ne ya :D
Mutlu KOÇER
05-01-2012, 03:36
Cancım şöyle açıklayayım. :D J Series Honda/Acura'nın V6 gurubu tamamı Sohc motorlarıdır. Türkiyede bazı Accordlarda var.
Bknz : Honda / Accord / 3.0i / ACCORD V6 200HP ORJİNAL , 170.000km sahibinden.com'da - 69106207 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-accord-v6-200hp-orjinal-170-000km-69106207/detay)
Amerikada genelde J32A2 (260 hp 315 Nm tork) motor kodunu EG'ye swaplarlar. O Seride en yeni teknoloji ve yüksek güç üreten Acura ZDX'tir. Tabiki oda Türkiyede yok :/
Peki bunun manuel vites olma imkanı nedir
Mutlu KOÇER
05-01-2012, 12:37
4 Silindir olan F22B1 şanzumanları uyuyor bunlara, onlar sayesinde manuele çevrilebiliyor. Aslında daha kolay yolu Acura Type-s olan J32A2 manuel onların şanzumanlarıda daha kolay uyuyor.
Konuyu saptırmiyayim, amacından aşdı biraz :)
erkut abi teşekkürler cevap için
EJ9larda OBD2 protu nerede acaba bulamadımda ya da var mı öyle bir port?
P3Y beyin var araçta
çok zor olan bi malzeme bi bakıyım belki vardır bende yine de extradan 23 tane kablo çekilmesi gerek
cumartesi angaradayım erkut ustaa , feyz almaya gelıyorum senden :D
çok zor olan bi malzeme bi bakıyım belki vardır bende yine de extradan 23 tane kablo çekilmesi gerek
bunu bana yazdın sanırım erkut abi yok mu öyle bir port?
haydii:D
Yiğit G.
12-01-2012, 11:14
d series geneli 90 hpden oluşan motorlardır i es 120 hp crx 124 si 130 hpdir (bu konuda tartışmayalım )
124hp olan crx ler eu versiyonu olan katalatik kon. lü crx lerdir.Bize gelenler 130hp konvertorsuz olanlardır.
HONDA CRX 1.6i-16 cat.
Europe
1.6-litre / 97 cui
91 kW / 124 PS / 122 hp (DIN)
diye geçer yada
(ED9)D16A9 -(No Cat) (1-6i-16) - DOHC - 130 hp (88-89 Civic/CRX)
(ED9) ^^SAME^^ with/ cat -D16Z5 DOHC (1-6i-16) - 124hp (89-92) CRX
buralardan inceleyebilirsin , 10 sene önce crx club ı kurdugumuzda bir arkadaşımız hondaya mail atıp butun bilgileri almıstı bulursam onuda koyarım.Hatta almanyadan Crx alan Onur arkadaşımızın 124 hp idi ve cat. convertorluydu Crx'i.Tr ye ise hiç cat. con gelmedi Crx ler.
Hatta şöyle farkı daha iyi gorursunuz.
D16A8
Found in:
1988–1995 Civic/CRX/Concerto (UK/Europe/Australia)
1992–1995 Rover 216/416 GTi (UK/Europe)
1993–1997 Rover 216 Sport Coupé (Europe)
Displacement : 1,590 cc (97 cu in)
Bore and Stroke : 75 × 90 mm (3.0 × 3.5 in)
Compression : 9.5:1
Power : 122 PS (90 kW; 120 hp) at 6,800 rpm
Torque : 14.9 kg·m (146 N·m; 108 lb·ft) at 5,900 rpm
Valvetrain : DOHC (4 valves per cylinder)
Fuel Control : OBD-0 and OBD-1 MPFI
ECU Code : PP5 (OBD-0), P29 (OBD-1)
Head Code : PM7
Gearbox : L3
D16A9
(Same as D16A8 but without a catalytic converter)
Found in:
1988–1991 Concerto (UK/Europe)
1988–1991 CRX 1.6i-16(UK/Europe/South Africa)
1990–1992 Ballade 160i-DOHC (South Africa)
1988–1991 Civic 1.6i-16(UK/Europe)
1992–1993 Civic GTi (New Zealand)
1989–1992 Rover 216/416 GTi (UK/Europe)
1992–1995 Civic Si (Japanese, European and Peruvian version)
Displacement : 1,598 cc (97 cu in)
Bore and Stroke : 75 mm × 90 mm (3.0 in × 3.5 in)
Compression : 9.5:1
Power : 130-137 hp (96.9-102.1 kW, 132-140 PS) @ 6.800 rpm
Torque : 105 ft·lbf (14.5 kg/m, 143 Nm) @ 5700 rpm
Valvetrain : 16 valve (4 valves per cylinder)
Redline: 7200 rpm
Limit: 7250 rpm
Fuel Cut: 7800 rpm (PM7)
Fuel Control : 88-91 OBD-0 MPFI (92-95 OBD-1)
ECU Code: PM7 (P29 OBD1)
GearBox : <non LSD> (88-91 L3) (LSD 92- 95 S20)
mesela en basiti supersprint den crx e headers bakarken gördüm 130 luk cat.siz veya 124 hp lik cat. liğede uyar yazıyor
(Supersprint - Honda
Subcategory : CRX/Civic (2d.) 1.6 16V (130hp-124Hp Cat) >91 - 60mm diam)
veya yabancı forumlarda da direk anlatılıyor (http://www.automotivehelper.com/topic37467.htm]
The Euro version is the D16A8, D16A9 and D16Z5 which pretty much is ZC. Euro version are 124hp or 130hp depending on cat.
(http://www.thezcr.com/forums/archive/index.php/t-4464.html)
in holland the second generation crx came out with a d16z5 with cat 124 hp,and a d16a9 without cat 130 hp
how do i know i h ave a jdm ZC motor??? '71-'87 Civic | CRX - Car Questions, Answers, and Discussion (http://www.automotivehelper.com/topic37467.htm)
Honda D engine - Wikipedia, the free encyclopedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Honda_D_engine)
2nd Gen JDM vs EDM vs USDM Write up!!! - Honda Forum : Honda and Acura Car Forums (http://www.superhonda.com/forum/f14/2nd-gen-jdm-vs-edm-vs-usdm-write-up-338711/)
1989 HONDA CRX 1.6i-16 cat. specs, photo & performance data (up to middle 1989 for Europe Switzerland) (http://www.automobile-catalog.com/car/1989/1101530/honda_crx_1_6i-16_cat_.html)
Erkut selam geçen söylemiştin bu konuya bir bak belki uyar.
http://www.techturkey.com/forum/otomobiller/107906-parca-parca-crx.html
yiğit G yüzeysel yazılmış genel D serisini kapsayan bilgiler yazıyo orada d16z5 le a9 arasındaki farkı azcık belirtmek istemişim yani sağol ancak bizim burada incelediğimiz şey stock halleri değil senin yazdıklarına nete giren d16a9 diye aratan herkes ulaşır mini bilgiler sağdan soldan alıntı değildir tecrube ve deneyimdir sen de tecrüben neyse paylaşır konuya eklersin ya da eklemezsin bu konuda alıntı görmek istemiyorum
mesela şöyle girebilirdin konuya d16z5lerin debriyaj seti ef tipi şanzumanları farklı ayrıca l3 şanzumanların hepsinden 3.888 çıkmaz 4.4375 de çıkabilir katlı modellerde 2 farklı vakum hattı da bulunur falan filan
alıntı yapmakla bilgi paylaşmak farklı şeylerdir anladın tecrübe varsa alalım :icon_tup:
Erkut selam geçen söylemiştin bu konuya bir bak belki uyar.
http://www.techturkey.com/forum/otomobiller/107906-parca-parca-crx.html
evrağı sıkıntılı bi araç yoksa almıştım zaten
civic@ef
18-01-2012, 10:49
alıntı yapmakla bilgi paylaşmak farklı şeylerdir anladın tecrübe varsa alalım :icon_tup:
ver yansın :p
Evet benim şanzuman aracımın d16z5 olması sebebi ile başa bela açmıştır :) exedy stage 1 Crx baskı balata seti arabama uymamıştır mesela civic'in kisi uymuştur. Kovan,dişli seti sekromençlerine kadar aynı içinde,dişli takımlarının rulmanların iç çapları aynı dış çapları farklı, bendeki daha kalın malzemeden imal edilmiş. Bana ekstradan 90-91 şanzumanı aldırdı bu namussuz.
Abi şu kısa ile 5. vites dişlisi işini çözüp yürütsün şeref usta yeter,seninde yardımlarını bekliyorum biliyorsun :) Gerçi crx 5.dişliye pek ihtiyacın kalmayacak sanırsam. Komple rex e döneceksen :) (umarım gaf yapıpta mevzuyu dillendirmiyorumdur :D ) Editlerim hemen :)
birinci sayfa 10 uncu postda yağ pompası modifkasyonu bilgileri eklenmiştir
abi japon üretimi EK kasalar ile anadolu yapımı EK kasaların elektrik tesisatı nekadar farklı. her ikiside obd2 olduğunda bile ecu soketleri farklı geldi bana doğrumu tespit ettim. Obd2-a ve obd2-b farklılığımı oluyor bu. hangi harnessları kullanırız bunlarda obd1 e çevirmek için.birde obd1 e geçiş yaptığımızda neptune yada s300 ile bağlandığımızda Şanzumanın üzeirndeki soket kaçıncı viteste olduğu bilgisini veriyormu beyine? yani launch Control yaptığımızda bu özelliği kullanabilirmiyiz? yada farklı biteslerde farklı devir belirtmek istesek felan.
abi japon üretimi EK kasalar ile anadolu yapımı EK kasaların elektrik tesisatı nekadar farklı. her ikiside obd2 olduğunda bile ecu soketleri farklı geldi bana doğrumu tespit ettim. Obd2-a ve obd2-b farklılığımı oluyor bu. hangi harnessları kullanırız bunlarda obd1 e çevirmek için.birde obd1 e geçiş yaptığımızda neptune yada s300 ile bağlandığımızda Şanzumanın üzeirndeki soket kaçıncı viteste olduğu bilgisini veriyormu beyine? yani launch Control yaptığımızda bu özelliği kullanabilirmiyiz? yada farklı biteslerde farklı devir belirtmek istesek felan.
tesisatlar neredeyse aynı ama ters birinin soketi sağda birinin solda bizim araçlara uydurmak biraz sıkıntı oluyo bu yüzden işi bileni çok kasmaz ama normal birine ömür törpüsü soketler aynı zaten yazdığın modeller mevcut lanuch destekliyo sorun yok
vtecturbo
30-01-2012, 12:51
4 Silindir olan F22B1 şanzumanları uyuyor bunlara, onlar sayesinde manuele çevrilebiliyor. Aslında daha kolay yolu Acura Type-s olan J32A2 manuel onların şanzumanlarıda daha kolay uyuyor.
Konuyu saptırmiyayim, amacından aşdı biraz :)
f22 nın sanzımanının uydugunu gosteren lınk verebılırmısın?
Mutlu KOÇER
30-01-2012, 15:30
f22 nın sanzımanının uydugunu gosteren lınk verebılırmısın?
Şuan iş yerindeyim, pekde vaktim olmuyor açıkcası, akşam eve gidince linki göndereyim, tüm uygulamaları görebilirsin.
imparatoR
31-01-2012, 14:01
[QUOTE=bladerk;2761907]sensor kablolarını uzatmanızı çok önermem açıkcası eskisinin açısında bi yere monte ederseniz mecbur kalırsanız uzatın o2 kablolar lehim tutmayan kablodur ayrıca ısıya dayanıklıdır kesmeden uzatma şansınız olursa bunu yapın
abi selam konuyu takip ediyordum zaten ama bu gün tekrardan bi gözden geçirdim paylaşımın için tekrar teşekkürler..
sorum olucak sana ;
alıntıdaki yazın aklıma takıldı pazar günü arabama (1.6 ies) headers (4 2 1 aırmass ), potsuz düz 51'' boru ve otto yu sonunda taktık taktıkta adam gibi bi gazlayıp deniyemedim ***** kar ve hala yağıyor.
aırmass header da manifolttaki sensör yuvası nı adamlar header ın 1 e düştüğü yerin motora bakan kısmına yapmışlar,oem e göre 30 cm gibi ek istiyordu bizde sıcaklıktan etkilenmicek yerlerden geçirip eki yaptık ve taktık.
şimdi ne diyorsun olumsuz bi durummudur bu?farklı bi delik açtırıp sensörü oem haldeki mevkileremi konumlandırmalıyım?
şimdiden teşekkürler.
o2 kabloları normalde lehim tutmaz tuttuysa da kopabilir aynı yer olması 30 cm bişey değiştirmez aynı açı olmasına dikkat edin yeter
imparatoR
01-02-2012, 09:25
aynı açı da montaj şansım yok oem de farklı bunda farklı..
aırmass taki adamların vardır bi dildiği dedik taktık..
hava düzelsin bi çıkiim arada marşa basıyorum sorun yok yazarım buraya..
sikintili bir is mustafa bende orada takilip kalmistim erkut kardesim hala bana d16 otomatik beyin semasini yollacak beni unuttu sanirim yada pc hala formattan gelmedi :D
sikintili bir is mustafa bende orada takilip kalmistim erkut kardesim hala bana d16 otomatik beyin semasini yollacak beni unuttu sanirim yada pc hala formattan gelmedi :D
peki elinde a t p28 ecu varmi
yav olmayacak bişe deil.beni uğraştıracak ama yakında yapacam.çok çok 1 hafta yatıracam arabayı. alacam bir p28+harness tek tek pin outları kendim orjinal tesisatın içinden bulacam.uğraştıracak ama hem temiz iş olur hem kafam rahat olur.Bakacaz bakim.Kafamda birkaç bişeler daha var.Birçok sensörü Display ekranda görmek için çalışmalarım var:)
şema yollamama gerek yok şema zaten işletim sistemileri konusunda var sizin ecu obd2a mıydı obd ecm mi sadece iki kablonun yerine bakıcaz o kadar selenoidler
imparatoR
13-02-2012, 14:15
aynı açı da montaj şansım yok oem de farklı bunda farklı..
aırmass taki adamların vardır bi dildiği dedik taktık..
hava düzelsin bi çıkiim arada marşa basıyorum sorun yok yazarım buraya..
çok şükür hiç bir sorun yok..
Erkut abi crx de (d16a9). hangi bujiyi kullanmamızı önerirsin orjinal bujinin kodu BCPR6E-11.Bu kodlu iridium bujisini bulmak çok zor. Genelde gördüğüm kadarıyla BKR6EIX-11 iridium bujiyi takıyorlar. Bu kodlu bujiyi kullanmak herhangi bir sorun yaratırmı yada iyimidir? Verimli olması ve performans için hangisini önerirsin abi iridium mu yoksa orjinalinimi iridiumsa hangi kodu kullanmalıyız?