Orijinalini görmek için tıklayınız : aramızdaki olta balıkcıları
istanbul ve çevresinde kıyıdan balıga giden varmı ?
***** kış geldi havalar kapalı cumartesi pazar kös kös kapalı yerlerde oturmak yerine, sakin güzel bir yerde hem balık tutup hem mangal yakmak için bilinen tenha yerler varmı acaba, balık çıkıp çıkmaması mesele degil arasıra bir tane gelsin onun muhabbeti yeter :)
tekne var ancak sallantıda iyi içilmiyor, o nedenle karada yer bakıyoruz :)
şuraya gittim 10 numara yerdir diyebileceginiz yerleri önerirseniz memnun olurum.
saygılar.
SOMEONESPECIAL
19-10-2010, 10:11
Gürpınar sahili...
Sarıkanat çıkıyormuş bu sıralar
YavuzNaz
19-10-2010, 10:24
babamla çok sık gideriz geceden hatta genelde bogaz tarafındayız aşiyan kalender yeniköy bazen salacak sahile gidiyoruz bazen çubukluya genelde burası daha güzeldir :)
ben genelde asmalı mescit - bebek - aksaray tarafında çıkıyorum artık oltaya ne gelirse :hehe:
ne tür avı tercih ediyorsunuz
deniz mi
gölmü
akarsumu
Gürpınar sahili...
Sarıkanat çıkıyormuş bu sıralar
peki ne tür misina, igne ve yem atılıyor onuda yazarmısın sana zahmet üstad ;)
babamla çok sık gideriz geceden hatta genelde bogaz tarafındayız aşiyan kalender yeniköy bazen salacak sahile gidiyoruz bazen çubukluya genelde burası daha güzeldir :)
son kararın hangisi neresi çok güzel. ne balık çıkıyor ne atıyorsunuz onları yazarmısın.
birde sakinmi :)
ne tür avı tercih ediyorsunuz
deniz mi
gölmü
akarsumu
deniz olursa seviniriz.
itina ile;
sazan - kızılkanat - testere - yayın tutulur :D
büyükçekmecegölü.
YavuzNaz
19-10-2010, 10:35
son kararın hangisi neresi çok güzel. ne balık çıkıyor ne atıyorsunuz onları yazarmısın.
birde sakinmi :)
sakinlik tercih ederseniz çubuklu veya kulelinin önü olabilir ama bazen kalabalık oluyor biz gecen hafta salacaktaydık 5 tane sarıkanat aldık ben biraz istavrit aldım çubuklu tarafındada sarıkanat varmış bu ara belki bu hafta oraya gideriz :)
SOMEONESPECIAL
19-10-2010, 10:36
Kamışla kaşık atıyorlardı gördüğümde...
Ama farklı bir oltaydı attıkları.
Fisherman gibi bir şeydi...
Instant Fisherman Profesyonel Olta Takımı (Yem Seti Hediyeli, Stoktan Hemen Teslim!) (http://www.tvshop.com.tr/pinfo.asp?pid=3085)
ben genelde asmalı mescit - bebek - aksaray tarafında çıkıyorum artık oltaya ne gelirse :hehe:
mustu maksat muhabbet be, mazda camlı tek koltuklu minübüs, içine katalitik soba çekyat ufak bir tv, balık çıkarsada onun dayanılmaz geyigi, uhhh suna bak inek kadar istavrit :) bol kahkahalı bir gece, sabahlara kadar yanan mangal, falan filan işte :) biz tutucu, degiliz yiyiciyiz ;)
itina ile;
sazan - kızılkanat - testere - yayın tutulur :D
büyükçekmecegölü.
büyükcekmecegölüne ignesiz misina at yine balık geliyor :) o kötü hayattan çekip alıyorsun o balıkları:) deniz iyidir, temizdir ;)
valla abi çok fazla anlamıyorum o işten bi sefer gittim dünya para verdim bi heves bi ton takım aldım 1 gece gittim ne kurşun bağlayabildim ne bişi yapabildim :D bıraktım
ama arkadaşlarla çok sabahladık aşiyan tarafında bi yandan mangal bi yandan rakı :D
oluşursa bi ortam duruma göre katılırım muhabbete
SOMEONESPECIAL
19-10-2010, 10:53
valla abi çok fazla anlamıyorum o işten bi sefer gittim dünya para verdim bi heves bi ton takım aldım 1 gece gittim ne kurşun bağlayabildim ne bişi yapabildim :D bıraktım
ama arkadaşlarla çok sabahladık aşiyan tarafında bi yandan mangal bi yandan rakı :D
Bi muhabbetten eksik kal yahu...
Rakı balık... Muhabbet... Aslında şöyle kamaralı bi tekne olacak ama )))
Mustu varken batarız :D:D:D
tuzlada bizde istavrite atarız karadan.
teknem varken güzel güzel vakit geçirebiliyoduk da bi fırtınada battı.
şimdi de ara sıra sarıyerden pederle atlıyoruz tekneye,boğazda ne çıkarsa. palamut,istavrit,çinekop.. :)
Kamışla kaşık atıyorlardı gördüğümde...
Ama farklı bir oltaydı attıkları.
Fisherman gibi bir şeydi...
Instant Fisherman Profesyonel Olta Takımı (Yem Seti Hediyeli, Stoktan Hemen Teslim!) (http://www.tvshop.com.tr/pinfo.asp?pid=3085)
orası yakınmış bi deneyelim ozaman sagolasın ;)
fisherman almıştım seneler önce ilk çıktıgında, erkek adamın kamışı uzun olur abi :) 7 mt. kamışı şöyle kuvvetli bir çektinmi balık su üstünden uçarak geliyor, yada sadece agzı geliyor :)
düşünen varsa bundan alabilir hem hesaplı hemde yem derdi yok ;)
Yakaladin Yakaladin Her gün tek ürün ve inanılmaz bir fiyat (http://www.yakaladinyakaladin.com/default.asp?islem=urd&ID=1878&gclid=CKuU4fzF3qQCFcmQ3wodMTJBJQ)
RottingChrist
19-10-2010, 10:59
geçen sene aşiyan da 12 kg istavrit tutmuştum bidaha da olta almak nasip olmadı elime. ama balıkları babam konserve yaptı hala 3 kavanoz duruyor. şu anda köprüde çinekop başlamış ama dün giden arkadaşlar siftahsız gelmiş. :D
ortam varda daha birşey tutamadık hep uzak yerleri seçiyolar, daha otobandan çıkmadan sarhoş oluyoruz, yakın yer olursa haber ederim :) elimizde olta mangalda sucuk, tavuk, köfte, bir tek balık eksik :)
tekneyi çok denedik olmuyor üstad, içki şişedeki gibi durmuyor :) içince yüzme bilmedigini unutup oltayla tutamadıgı balıgı denize atlayarak yakalamak isteyen bile var, ve yüzme bilmedigini bile bile ötekini kurtarmak için suya atlayanlar var, sakat yani :)
o sebeple karada iyidir balık.
mustu elinin hamuru ile erkek işine karişma derim sana..:)
şimdi haluk abi balıkcılık derken eğer dere balıkcılığı tatlı su istıyosanız eğer benım bu yazım ..sazlı bosna kulakçayırı kemerburgaz cakıllı şamlar kucukcekmece vb bi sürü yerde gectı ve çoğunda sabahladık balımızı tuttuk zevklerimi tatmin ettik kafa dinledık vs böle bi yer arıyosanız eğer bu satten sora.. inan camurdan giremezsiniz..ben gecen hafta sazlı bosna yaptım ve inanılmaz camurdu ki allahtan jipim ekıpmanlı da zorlanmadan cıktım..size sadece tavsıyem normal bi araba ile dere kenarı bi yere bu satten sora gitmeyın saygılar.. gc8 kolları baskanı istanbuL mümessili
suLhi SERİNDERE.
geçen sene aşiyan da 12 kg istavrit tutmuştum bidaha da olta almak nasip olmadı elime. ama balıkları babam konserve yaptı hala 3 kavanoz duruyor. şu anda köprüde çinekop başlamış ama dün giden arkadaşlar siftahsız gelmiş. :D
evden çıkmadan bal kavanozuna bir parmak atıcaksın, o gün ballı ol diye :)
4 sene önceydi sanırsam çanakkale taraflarında balıga gittik, bütün gece tek bir balık gelmedi, sabah güneşin ilk ışıkları ile palamutlar kendini sahile atmaya çalışıyordu, sagolsun bir kaç yunus balıgı bize kıyak geçti, 4 kişiydik benim payıma 22 tane düştü, kovayla balık yakalamak derler ya aynen öyle oldu :) inek kadar olmasada büyüktü palamutlar :)
vay be ne günlerdi :(
SOMEONESPECIAL
19-10-2010, 11:20
tekneyi çok denedik olmuyor üstad, içki şişedeki gibi durmuyor :) içince yüzme bilmedigini unutup oltayla tutamadıgı balıgı denize atlayarak yakalamak isteyen bile var, ve yüzme bilmedigini bile bile ötekini kurtarmak için suya atlayanlar var, sakat yani :)
o sebeple karada iyidir balık.
İçki denizde 1e 3 yazıyor :D:D:D
Küçükçekmecede otururken tek başıma nevaleyi hazırlayıp (ekmek, katık,
beyaz peynir, domates, biber vs vs + kutu efes) gündüzden zarganaları
hazırlayıp tekne ile sabaha kadar ambarlı yeşilköy arası
lüfere uzun olta attığım zamanların tadını hiç unutamam...
Resmen denizin üzerinde kocaman bir şehir oluştururdu lüx ışığında tekneler
O mübareğin suyun üzerine yaklaştığında küçük kepçe ile tekneye almanın
hazzı... Aman Allahım canım çekti ya
yada galata köprüsüne gidin millet yukardan olta sallarken sizde alttan rakı balık yaparsınız yapakmı muştu :D
hahahaha var öyle bi maceram zaten :D
menekşe sahilden bi tekne kiralıyıp marmaraya açılabilirsiniz çok bereketli oluyor maşallah
mustu elinin hamuru ile erkek işine karişma derim sana..:)
şimdi haluk abi balıkcılık derken eğer dere balıkcılığı tatlı su istıyosanız eğer benım bu yazım ..sazlı bosna kulakçayırı kemerburgaz cakıllı şamlar kucukcekmece vb bi sürü yerde gectı ve çoğunda sabahladık balımızı tuttuk zevklerimi tatmin ettik kafa dinledık vs böle bi yer arıyosanız eğer bu satten sora.. inan camurdan giremezsiniz..ben gecen hafta sazlı bosna yaptım ve inanılmaz camurdu ki allahtan jipim ekıpmanlı da zorlanmadan cıktım..size sadece tavsıyem normal bi araba ile dere kenarı bi yere bu satten sora gitmeyın saygılar.. gc8 kolları baskanı istanbuL mümessili
suLhi SERİNDERE.
yok abicim çamurun yanısıra, tatlı su balıkları hem kılçıklı oluyor hemde kokuyor o nedenle deniz tercihimiz, löp et olcak yani ;)
mazda E2200 ü yabana atma :) en batak yerlerden hiç zorlanmadan çıkar çünkü onun full donanımlı kaskosu ve kaskosunda sınırsız çekici hizmeti var :)
saygılar bilmükabele ;)
abi estafuruLLAh zaten en kaldığın yerde ben recebi ararım yukardan helikopterle cekerler sizi :)
sanırım siz gecenlerde bi yerde off road buluşmasınada gitmiştiniZ?
İçki denizde 1e 3 yazıyor :D:D:D
Küçükçekmecede otururken tek başıma nevaleyi hazırlayıp (ekmek, katık,
beyaz peynir, domates, biber vs vs + kutu efes) gündüzden zarganaları
hazırlayıp tekne ile sabaha kadar ambarlı yeşilköy arası
lüfere uzun olta attığım zamanların tadını hiç unutamam...
Resmen denizin üzerinde kocaman bir şehir oluştururdu lüx ışığında tekneler
O mübareğin suyun üzerine yaklaştığında küçük kepçe ile tekneye almanın
hazzı... Aman Allahım canım çekti ya
efesler izmirdi demekki unutamıyorsun :)
ambarlıda muhafa abimiz var limana girişte sıkıntı yok ama alkol kesinlikle yasak :(
yada galata köprüsüne gidin millet yukardan olta sallarken sizde alttan rakı balık yaparsınız yapakmı muştu :D
abooo nerden hatırlattın abi yaaa valla güzel olur :D
abi estafuruLLAh zaten en kaldığın yerde ben recebi ararım yukardan helikopterle cekerler sizi :)
sanırım siz gecenlerde bi yerde off road buluşmasınada gitmiştiniZ?
ne olcak altına vitara yada niva alan, anasına, hanımına darılıp kızan, sevgilisinle tartışan, elinede iki kutu bira alan herkes offroadcı olmuş :) diyomki olum şurası düz ordan geç, diyoki traktörü çaldırsana telefonu açıkmı :) bataga sürcek makinayı totoş :) ama lada niva çogu jeep e kök söktürür maşallah ;)
balık iyidir, karadan olanı daha da iyidir ;)
dün gece yeşilköy sahilinde kamış ile lüfer alıyolardı yem ile tam kıvamında lüferdi walla inananmadım nasıl aldıklarına :)
yahu bir olta balıkçılıgı dedik konu haliçte rakı balık oldu :) bizede haber uçur reis ;)
uyuzum bu baliga Sudak balığı - Vikipedi (http://tr.wikipedia.org/wiki/Sudak_bal%C4%B1%C4%9F%C4%B1)
boyle cinslerde varhttp://www.balikavi.net/galeri/files/6/7/1/7/dekanamazu.jpg
dedigim gibi tatlı su, benim diyen balıgı bile bozuyor :)
balık dedinmi denizden olucak :) bakınca ye beni diyecek,
tutunca zevk verecek, yiyince türk kası yapacak :)
http://www.resimbankasi.net/image-8F6A_4CBD80E2.jpg (http://www.resimbankasi.net/share-8F6A_4CBD80E2.html)
Sefa_vts
19-10-2010, 13:36
dün gece yeşilköy sahilinde kamış ile lüfer alıyolardı yem ile tam kıvamında lüferdi walla inananmadım nasıl aldıklarına :)
Yumurlamaları bitmiştir lüferler.. Her sene bu dönem çıkıyorlar karadenizden marmaraya doğru..
flexamin
19-10-2010, 15:00
orası yakınmış bi deneyelim ozaman sagolasın ;)
fisherman almıştım seneler önce ilk çıktıgında, erkek adamın kamışı uzun olur abi :) 7 mt. kamışı şöyle kuvvetli bir çektinmi balık su üstünden uçarak geliyor, yada sadece agzı geliyor :)
düşünen varsa bundan alabilir hem hesaplı hemde yem derdi yok ;)
Yakaladin Yakaladin Her gün tek ürün ve inanılmaz bir fiyat (http://www.yakaladinyakaladin.com/default.asp?islem=urd&ID=1878&gclid=CKuU4fzF3qQCFcmQ3wodMTJBJQ)
instant rezalet özellikle motoru çabuk bozuluyor. oltayla ne uğraşcan git kayalığa al zıpkını müren yada yılanbalığı yakala :) denizede girmene gerek yok kayalıkların dibine balık parçaları at üşüşüorlar sonra tepeden sapla
:D bi yanda da mangalından ye :D
Yumurlamaları bitmiştir lüferler.. Her sene bu dönem çıkıyorlar karadenizden marmaraya doğru..
aynen sefa dün balıkçı motorları bile yeşilköyde kıyıda atıyoları ağ bu akşam üşenmezisem çıkıca ben de sahile bakınıyım bi lüfer gelse tutamamda elimle hırçın balık :) kumburgazda tekneyle giderken teknenin yönünü değiştiriyodu walla :)
flexamin
19-10-2010, 15:16
zargana kullanın lüfer için yem olarak ;) bol bol gelir birde misina ile oltanızın ii olması lazım :)
RottingChrist
19-10-2010, 15:17
kanıma girdiniz. bu akşam galata köprüsündeyim arkadaşlar. hava da güzel. iş yerinden arkadaşlarla gidiyoruz. saat 9 gibi orda olurum. gelen olursa 16 plakalı siyah SI ın lastiğine tekme atsın alarmına ben gelirim tanışımış oluruz. :)
zargana kullanın lüfer için yem olarak ;) bol bol gelir birde misina ile oltanızın ii olması lazım :)
tekneyle çıkarken kaşık atıyoduk zargana falan takıyoduk fakat çoğu zaman parçalayıp ucundan kaçıyodu:) tekneye çekmekte cidden çok zor oluyo :) bu akşam gidip izlicem önde nasıl çekiyolar sahilden :)
YavuzNaz
19-10-2010, 15:19
yeminle bende imrendim valla babama söyliimde gece gidelim yahu :)
bu ara Çinekop var,sarıkanat dedigimiz türden.
Oltası Normal Sırığa 4 adet misinayla bölüm yapıyosunuz.
her misinada 3 adet kanca vardır. yani bi seferde maksimum alacağınız balık 4'tür oda koparmazsa.
numara olarak bişey diyemicem geçen akşam zokaya kaldık bizde burda :)
Fena balık var yalnız.
yem olarakta istavriti ister bütün ister ortadan 2ye keserek (kafası hariç :D ) bağlandıktan sora balık sizindir :D
Çinekopda var yeşilköy kıyılarında:D bu ara güzel bi balık yicez :D yağlanmıştırr :D
RottingChrist
19-10-2010, 15:30
akşama köprüye gelen yanında tavuk göğüsü getirsin. az önce gelen habere göre eşşek istavriti çıkıyormuş. :D
Çinekopda var yeşilköy kıyılarında:D bu ara güzel bi balık yicez :D yağlanmıştırr :D
yağlandı sarı yağlanmaz mı.fena hemde.
Sefa_vts
19-10-2010, 16:17
akşama köprüye gelen yanında tavuk göğüsü getirsin. az önce gelen habere göre eşşek istavriti çıkıyormuş. :D
Yok artık :D
Kazan dibi olmuyo muymuş?
yağlandı sarı yağlanmaz mı.fena hemde.
tammm ızgaralık ozaman :D palamutunda tavası çok güzel ama :D
huhaha acaba tatlı olarak mı et olarak mı :) et ise kalça kısmını yemiyomu :) tatlı ise yanık sevmiyo balık sanırım :D
flexamin
19-10-2010, 16:47
yemin içine azcık sakız yapışıtın :) bakın neler oluo ozmn kancadan sitesede kurtulamıyor :D ahahah
tammm ızgaralık ozaman :D palamutunda tavası çok güzel ama :D
Izgaralık evet :D
Palamutu bende tavada sewerim,Bence hamsiden başkası ızgarada YALAN :D
yemin içine azcık sakız yapışıtın :) bakın neler oluo ozmn kancadan sitesede kurtulamıyor :D ahahah
Ondan sorası ne olacak,hadi denizdeyken tamam :d
Eger dedigin gibi Çıkmıyorsa kancayı ve oltayı ne yapıacksın sora balığı nası çıkaracaksın :D
yahu bir olta balıkçılıgı dedik konu haliçte rakı balık oldu :) bizede haber uçur reis ;)
bir mangal yapamadık reis senle :)
flexamin
19-10-2010, 16:57
Izgaralık evet :D
Palamutu bende tavada sewerim,Bence hamsiden başkası ızgarada YALAN :D
Ondan sorası ne olacak,hadi denizdeyken tamam :d
Eger dedigin gibi Çıkmıyorsa kancayı ve oltayı ne yapıacksın sora balığı nası çıkaracaksın :D
kancayı cart çek çıkar :) balığın ağzı da kopar ama :) sonra o ağzı çıkartırsın balık kendi çabası ile çıkamaz.. Kapiş ?:D:icon_tup::hahaha:
ya peki deyinki bana 15 20 kıloluk yayın cıkıo İST e yakın neresi şşimdi giderim..
bir mangal yapamadık reis senle :)
ekibini kur reis 4 de 4 maç yapalım bi kaç gün önceden söyle bir pazar yazlıga alayım sizi :)
denize girmek serbest havuzda buluruz yeterki girmeye adam olsun :)
hatta cumartesi akşamından yatılı gidelim şömine, şarap şekli, yanlız 4 yatak var :) ekibi saglam tut :) istenmedik olaylara karşı :)
kanıma girdiniz. bu akşam galata köprüsündeyim arkadaşlar. hava da güzel. iş yerinden arkadaşlarla gidiyoruz. saat 9 gibi orda olurum. gelen olursa 16 plakalı siyah SI ın lastiğine tekme atsın alarmına ben gelirim tanışımış oluruz. :)
gelirizde agır olur şimdi bizim misafirlik:)
instant rezalet özellikle motoru çabuk bozuluyor. oltayla ne uğraşcan git kayalığa al zıpkını müren yada yılanbalığı yakala :) denizede girmene gerek yok kayalıkların dibine balık parçaları at üşüşüorlar sonra tepeden sapla
:D bi yanda da mangalından ye :D
balık avlayacaz misina dolanacak motor bozulacak makara kukara olacak, şimdi zıpkın alcaz mürene atacaz mürende bize atacakmı:) yılanbalıgını avlarsak denize düşünce neye sarılcaz :)
zıpkın ve alkol çok uyumsuz şeyler ;)
bi adamı sabaha kadar kamışlasan biş olmaz ama zıpkın gercekten sakat;)
tavuk gögsü yagsız oldugu için tercih ediliyor istavritler rejimde ya:)
şaka bir yana igneye daha kolay takılıyor çıkması daha zor oluyor;)
dedigim buydu eşşek istavriti ilerleyen saatlerde alkolün etkisiyle van gölü canavarına dönüşüyor :)
ya peki deyinki bana 15 20 kıloluk yayın cıkıo İST e yakın neresi şşimdi giderim..
gölet var ama kesin tutarmısın, biliyorsun yayın beklemek zor iş çıngırak çalsın diye çok beklemekte var, istersen ayarlıyayım ama ne balıgı ellerim nede yerim :)
RottingChrist
19-10-2010, 17:44
aaa aşkolsun. köprüde çok işe yarıyor. kukuşmuş karideslerle uğraşmaktan çok daha iyi.
RottingChrist
19-10-2010, 17:46
ekibini kur reis 4 de 4 maç yapalım bi kaç gün önceden söyle bir pazar yazlıga alayım sizi :)
denize girmek serbest havuzda buluruz yeterki girmeye adam olsun :)
hatta cumartesi akşamından yatılı gidelim şömine, şarap şekli, yanlız 4 yatak var :) ekibi saglam tut :) istenmedik olaylara karşı :)
gelirizde agır olur şimdi bizim misafirlik:)
balık avlayacaz misina dolanacak motor bozulacak makara kukara olacak, şimdi zıpkın alcaz mürene atacaz mürende bize atacakmı:) yılanbalıgını avlarsak denize düşünce neye sarılcaz :)
zıpkın ve alkol çok uyumsuz şeyler ;)
bi adamı sabaha kadar kamışlasan biş olmaz ama zıpkın gercekten sakat;)
tavuk gögsü yagsız oldugu için tercih ediliyor istavritler rejimde ya:)
şaka bir yana igneye daha kolay takılıyor çıkması daha zor oluyor;)
dedigim buydu eşşek istavriti ilerleyen saatlerde alkolün etkisiyle van gölü canavarına dönüşüyor :)
gölet var ama kesin tutarmısın, biliyorsun yayın beklemek zor iş çıngırak çalsın diye çok beklemekte var, istersen ayarlıyayım ama ne balıgı ellerim nede yerim :)
yok biz içmiyoruz bu akşam. dönüş yolunda deneme yapacağız ayık olmak lazım. :D
yok biz içmiyoruz bu akşam. dönüş yolunda deneme yapacağız ayık olmak lazım. :D
biz içecektik ya neyse ısmarlamayacan sen demekki:)
Babamla yapardım küçükken cuma akşam üzeri kireçburnu sahiline gider orda araç park etme için olan ceplere park eder.Arabanın tam önünden sallardık oltayı pek birşey çıkmazdı.Zaten çıkmama ihtimaline karşı yanımızda yemek götürürdük.Akşam çok eğlenceli olurdu. :D
abi gel sen tekirdağ marina tarafında güzel balıklar çıkıyormus
kancayı cart çek çıkar :) balığın ağzı da kopar ama :) sonra o ağzı çıkartırsın balık kendi çabası ile çıkamaz.. Kapiş ?:D:icon_tup::hahaha:
kapiş kapişte onun tadı orda gelecek kaçacak sövecen edecen ohoo :)
O olmadn olmaz,Birde Balığın ağzı koptuktan sora ne anlamı var,olta balığı dedigin sağlam olur :D
Bizede çarpan vuruyor bol bol :D
ammada balık sevdalısı varmış arkadaş :D duygulandım şuan araba teknik bilgi paylaşımı için giriyosun ne ararsan var hehe :D işin şakası balık tutmayı çok severim babadan geçme bişey olsa gerek. Menekşede teknemiz var fırsat buldukça bende babamla çıkıyorum yeşilköy- ambarlı arası ama bu yaz denizde bereket yoktu inşallah normale döner, bu aralar lüfer yapıyo diye duydum hadi rasgele ...
yucelebeci
19-10-2010, 18:56
alkol mangal balık diyorsan gölde takılcaksın en güzeli sazlıbosna yada hazerfan havaalanı büyükçekmece bu iş için ideal yerler bu aralar çok kalabalık değildir herhalde havalardan ama yazın yer bulamazsın buralarda
abi gel sen tekirdağ marina tarafında güzel balıklar çıkıyormus
tekne o marinada zaten :)
sulhi zilin sesini duydun gidiyoruz mangal şarap şekli
sulhi zilin sesini duydun gidiyoruz mangal şarap şekli
reis bikaç gün önceden haber verinde, özel macır şaraplarından 10 litre sipariş geçeyim ;) 100 oktan olarak bilinir :) yanınada kasap sucuk offf :)
maymoon stayla :)
edit : kamışı olan alsın deniz yakın atarız bi kaç saat ;)
ben her hafta gidiyorum, arnavutköyden tutuyorum. en az 1 kilo yakalıyıp dönüyorum. dip takımla büyük istavrit gelio ama uğraştırıyor. ben kalın çaparı takımla tutuyorum yemde koyuyorum. böyle, izmarit ve iskorpit tutuyorum. ince çapari takımla gümüş ve normal boyda istavrit tutuyorum. kulelinin ordan ve hemen ilersindende baya çıkıyormuş, ortada ters akıntıdan çıkanlar sahil şeridine çok vuruyormuş. bi arkadaşım gitmiş 6,7li çekiyormuş tek atışta.
RottingChrist
20-10-2010, 08:27
dün akşam köprüde saat 21:00 dan 00:00 e kadar 4 kişi 32 parça çinekop çektik. ben ilk kez köprüden ikili takım ile iki çinekop birden çeken gördüm. aç gözlü arkadaş balıklara el koydu resimlerini çekip koyacağaım gün içinde. akşama ziyafeti tahmin edebiliyorsunuzdur az çok. köprü hem boş hem de çok güzel balık yapıyor.
ben her hafta gidiyorum, arnavutköyden tutuyorum. en az 1 kilo yakalıyıp dönüyorum. dip takımla büyük istavrit gelio ama uğraştırıyor. ben kalın çaparı takımla tutuyorum yemde koyuyorum. böyle, izmarit ve iskorpit tutuyorum. ince çapari takımla gümüş ve normal boyda istavrit tutuyorum. kulelinin ordan ve hemen ilersindende baya çıkıyormuş, ortada ters akıntıdan çıkanlar sahil şeridine çok vuruyormuş. bi arkadaşım gitmiş 6,7li çekiyormuş tek atışta.
asayiş nasıl peki polis gelip rahatsız edermi o balık degil bu balıktan tutun diye ? etmezse gelelim senin mekana ;)
SekoLive
20-10-2010, 08:58
asayiş nasıl peki polis gelip rahatsız edermi o balık degil bu balıktan tutun diye ? etmezse gelelim senin mekana ;)
:D yok daha neler o işede karışıyorlarmı yaw.
ömerli barajına gidicen conı :)
Mikrop_Ali
20-10-2010, 09:22
ankaradan da varsa sevdalılar birlikte gidebiliriz.
gölbaşı,dikilitaş,çanılı,kesik köprü uygun zaman bulup gidebiliriz..
flexamin
20-10-2010, 09:34
ankaradan da varsa sevdalılar birlikte gidebiliriz.
gölbaşı,dikilitaş,çanılı,kesik köprü uygun zaman bulup gidebiliriz..
her türlüüü :D:D:D şöle aynalı sazan :D
kor alevin içinde (kömürün içinde) pişirip yanında da rakı of of of
bagajımda her daim el oltası , kamış olta, 2 adet zıpkın wardır stepne lpg tankı ve 15 kiloluk alet çantasından hariç
Mikrop_Ali
20-10-2010, 14:59
her türlüüü :D:D:D şöle aynalı sazan :D
kor alevin içinde (kömürün içinde) pişirip yanında da rakı of of of
bagajımda her daim el oltası , kamış olta, 2 adet zıpkın wardır stepne lpg tankı ve 15 kiloluk alet çantasından hariç
gölbaşında 1.5-2 kg rahat sazan gelıyo çanılıdaydım 2 gun once kadıfe geldı 1kg fılan turnaya gıtmıstık bız aslında 1-1.5m turna cıkıyor ama gelmedı canlı yeme.
uygun zamanda organızasyon yapıp gıdebılırız.
flexamin
20-10-2010, 15:08
hertürlü :) haftasonuna denk gelipde müsait olduğum bir zamana denk gelirse süper olur. özellikle kömürde aynalı sazanı çok özledim yafs karnım acıktı iş yeride bak şimdi :) neyse rooftan ton balıklı sandiviç sipraiş edeyim :D:D:D
:D yok daha neler o işede karışıyorlarmı yaw.
demek istedigim dark içme lıght iç derlermi :)
haluk abi sen zamanı belirle ben kolumun altına ne var ne yok alır gelirim sen yeterki gün söle :D
haluk abi sen zamanı belirle ben kolumun altına ne var ne yok alır gelirim sen yeterki gün söle :D
sizden iyi olmasın bir arkadaş bizi geçmiş zamanda kırmızı benekli alabalık tutmaya götürdü, ormancıyada bir şişe şarap aldık bizi görmesin diye, mekana geldik allahım nasıl balık at çek at çek kollarımız agrıdı ortalama 22 cm alabalıklar bir çuval tuttuk :)
neyse sabah oldu, gün ışıdı baba bir levha gördük ATATÜRK ORMAN ÇİFLİGİ ALABALIK YETİŞTİRME TESİSİ :) nasıl kaçtık sorma :)
tamam ben araştırayım en uygunu nereyse haber verecegim, benim buldugum yer biraz uzak olur ama sorun olmaz sanırım :)
ohh ne güzel oltacılar toplanmış :) valla bende yaklasık bır aydır acayip sardım bu olta balıkçılıgına .. nerdeyse her pazar sabah 5 te kalkıp aşiyanda yerimi aldım :) bu sene balık çok nazlı ama .. bır aydır yakaladıklarım bı kac zargana ve yaklasık 1 kg istavrıt ve gecen hafta ilk sarıkanatımı aldım boğazdan..
kamış olarak lineafee sprit surf ve makina okuma distance surf 60 kullanıyorum..
bazen çapari bazende rapala ile at çek yapıyorum genelde..
bu pazarda aşiyandaydım ama aksama kadar 2 stavrıt ,1 zargana ıle yetınmek zorunda kaldım.. artık kısmet bu haftaya vakit ayırabilirsem yine aşiyandayım:)
herkese rastgele :)
Sefa_vts
20-10-2010, 20:54
sizden iyi olmasın bir arkadaş bizi geçmiş zamanda kırmızı benekli alabalık tutmaya götürdü, ormancıyada bir şişe şarap aldık bizi görmesin diye, mekana geldik allahım nasıl balık at çek at çek kollarımız agrıdı ortalama 22 cm alabalıklar bir çuval tuttuk :)
neyse sabah oldu, gün ışıdı baba bir levha gördük ATATÜRK ORMAN ÇİFLİGİ ALABALIK YETİŞTİRME TESİSİ :) nasıl kaçtık sorma :)
tamam ben araştırayım en uygunu nereyse haber verecegim, benim buldugum yer biraz uzak olur ama sorun olmaz sanırım :)
Ahahaha yerdeyim :D
cumartesi akşamından aksicim barajı, sazan ve turna avı hava şartlarıda uygun programına bak tmm dersen elemanlara haber vereyim, rezerve yapsınlar :)
haber bekliyorum. bu arada cadır varmı sende ?
balıkçılar uyuyor mu :) iş çıkışı hafta içi gece avlansak, sohbet de olurdu denize karşı :)
denizde istavritten başka bir balık yok ki :) göl balıkçılarına takılmak daha mantıklı şimdilik :)
ProdriveSTI
08-05-2011, 20:03
Bazen arkadaşla Gölbaşına gidiyoruz,baya bi balık tutuyoruz ama geç geliyor :)
İlk gelen balık sonrakiler biraz daha büyüktü :D
http://i56.tinypic.com/35i4npi.jpg
en son yazsın gölbaşında sazan tutmuştuk sabah 4 den akşam karanlıgına kadar.
ama balığın soyunu tükettiler gölbaşında.mevsimsiz avlanmamaya dikkat edelim.
BALIĞADA ŞANS VERİLMELİ.
Av sezonu kapand balık sezonu açılıyor yavaş yavaş deniz ısısı da artmaya başladıkça bizlerde dalmaya başlarız inşallah
Dalış derken zıpkın ile mi dalıyorsunuz ?
Bazen arkadaşla Gölbaşına gidiyoruz,baya bi balık tutuyoruz ama geç geliyor :)
İlk gelen balık sonrakiler biraz daha büyüktü :D
balığın altındakini pek anlamadım :S ?
bursa ve cevresi 200 km capında sağlam tatlı su balığı cıkan yer var mı:soru:
gece kalmalı falan
Bursa çevresinde uluabat gölünde bayağı oluyormuş tatlısu balıkçılığı.
ProdriveSTI
08-05-2011, 22:24
küspeli olta,onu attığımız zaman ağırlığından suyun dibine doğru gidiyor birde balıklar kokusuna geliyor sanırım arkadaşım böyle bişeyler anlatmıştı.
Bursa çevresinde uluabat gölünde bayağı oluyormuş tatlısu balıkçılığı.
oltacılıga uygun degil
küspe denir etrafında 5 6 iğne olur balık ortadaki preslenmis mısır veya aycicegine geldiğinde yakalanır cok tavsiye ederim 1 ila 6 kg arası balık için idealdir
Av sezonu kapand balık sezonu açılıyor yavaş yavaş deniz ısısı da artmaya başladıkça bizlerde dalmaya başlarız inşallah
bu gün sarozda sezon açılışı vardı dalgıçların ama coil sevdasına gidemedik :(
sezonu yaklaşıyo burdada iyi istarvit tutuyoruz
ProdriveSTI
08-05-2011, 23:04
Peki yayın balığı tuttunuz mu hiç küspeli olta ile ?
Ben memlekette,Kızılırmak'ta tırıvırı denilen olta ile küçük tutmuştum,küspeli oltayı kızılırmakta hiç denemedim hani sürekli akıntı olduğu için sabit durmuyor oltalar.Acaba denesek mi küspeyi.
SekoLive
10-09-2011, 15:14
beyler bugun emirgan civarına gidicez balık tutmaya :) emirgan civarı boğazda şurada iyi balık cıkarırsınz diyen birileri varmı? tavsiyelerinize ihtiyacımız var
RottingChrist
07-11-2012, 14:03
arkadaşlar, az önce bir arkadaşım emirgan aşiyan civarlarında çapari ile 2 şer 3 er çinekop çektiklerini söyledi. yarın işten izin alıp gitmeyi planlıyorum var mı gelecek birileri. hafta içi sakin olur hafta sonu boğazda acemi çok.
Emir_b16a
07-11-2012, 14:14
eğer beşiktaş bebek arasında balık tutanınız varsa akşam saatlerinde arkanızdan geçip lan oltayı düzgün salla bna takılmasın diye size bakıp yürüyen kel bnm :D
kamışınız hep ileri baksın inş :D
çekmece gölünde görüyorum hep araçlar temden giderken, ne çıkıyor orda?
RottingChrist
07-11-2012, 14:25
boğaz olmazsa eminönü köprüye de gidebiliriz :)
ChtArdARSL
07-11-2012, 14:27
bende olta dgıl ama tekneyle bebekte acıkta tutyorum gecen gun 110 tane cınekop aldık,yemli olarak tutyoruz bız aksam 8 den - gece 2 ye kadar :)
bende akşamları avlanıyorum var mı izmirde balığa çıkan
RottingChrist
07-11-2012, 14:32
hadi ya. tayfaya dahil olma şansımız var mı? :) hep istemişimdir tekne ile açılmayı.
bende olta dgıl ama tekneyle bebekte acıkta tutyorum gecen gun 110 tane cınekop aldık,yemli olarak tutyoruz bız aksam 8 den - gece 2 ye kadar :)
bende arnavutköycüyüm, gümüş, istavrit, çinekop çok tuttum. çoğu zaman 3,4 kişilik balıkla akşam döndüm eve. olta balığının lezzeti çok başka. çokta zevkli uğraşmayı sevenle. dün bir arkadaşım 20 dakikada boğazdan 6 tane çinekop tuttu hemde çapari ile. yem atsa heralde atıp çekicek. bu hafta suya güzel yağmur değdiği için balık bol, ama saatler biraz değişmiş daha çok sabah ve hava kararmadan önce çok güzel oluyomuş, arnavutköy civarlarında tutan varsa beraber buluşabiliriz.
ChtArdARSL
07-11-2012, 14:39
hadi ya. tayfaya dahil olma şansımız var mı? :) hep istemişimdir tekne ile açılmayı.
Olur neden olmasın pazar cok bereketlıydı at cek 2 kg ıstavrıt bıttı nerdeyse durgun olunca balıgı anlıyorsun..
pazatesıde lodos wardı cok dalgalıydı 1 kg ıstarıt bıttı 43 tane anca aldık :D
Kısmet bu ısler her znmkı gıbı bugun hava ıyı olur lodos olmazsa cıkmayı dusunuyorum cıkarsam ararım Bebek sahılden alırım..
RottingChrist
07-11-2012, 14:45
gerçekten çok sevinirim. az önce geçen arkadaşlar iri ve çok çıktığını söylediler. evim yakın zaten 10 dakkada bebekteyim. pm den telefon atıyorum şimdi. :)
Olur neden olmasın pazar cok bereketlıydı at cek 2 kg ıstavrıt bıttı nerdeyse durgun olunca balıgı anlıyorsun..
pazatesıde lodos wardı cok dalgalıydı 1 kg ıstarıt bıttı 43 tane anca aldık :D
Kısmet bu ısler her znmkı gıbı bugun hava ıyı olur lodos olmazsa cıkmayı dusunuyorum cıkarsam ararım Bebek sahılden alırım..
beyler bigün çıkalım gelmek isteyen varsa beraber yahu ..
RottingChrist
09-11-2012, 20:29
bugünkü hasılat :)
http://g1211.hizliresim.com/13/9/fshp9.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://g1211.hizliresim.com/13/9/fshrw.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
SekoLive
10-11-2012, 09:08
timur abi neredeydiniz bayağa iyişeyler cıkartmısnz :)
bu aksam biz de gidicez balığa, nereye gidelm yemlimi gidelim yemsizmi?
yucelebeci
10-11-2012, 09:30
ohh maaşallah tekneyelemi çıktınız ? ben sarayburnundan atıyorum bazen geçen hafta gittim pek bişey yoktu ama lüfer takımıyla 35 cm 1 kg karagöz yakaladım sürpiz oldu biraz
http://d1211.hizliresim.com/13/b/fsxr1.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
oh oh maşallah çok güzel valla karagöz iyi asılmıştır oltaya :)
yucelebeci
10-11-2012, 09:36
oh oh maşallah çok güzel valla karagöz iyi asılmıştır oltaya :)
sorma çıkardıktan sonra bile zapt edemedim yere atıp üstüne ayağımı koydum :)
kelalper
10-11-2012, 09:38
Dün assostan bizim bakkal aradı. Sahilden kamışla 4.5 kglık levrek tutmuş. Ben hayatımda o kadar büyüğünü ne gördüm ne duydum. Bi kere 2.8 kg lık tutmuştum tekneyle Şubat ayında. Kayaya takıldı sanmıştım olta. Kaç sene önce. Yazları tekneyle her çıktığımda 5-6 tane alırdım 3 ü 2 si 1 kilo artık sezonda 2-3 tane levrek çıkıyor.
salı günü bizde tekne ile 7-8 mil açıldık mercan için ama p.ç mercan peşimizi bırakmadı bi türlü arada mercan ile palamutta tuttuk
http://img534.imageshack.us/img534/5773/fotoraf1h.jpg (http://img534.imageshack.us/i/fotoraf1h.jpg/)
http://img838.imageshack.us/img838/8945/fotoraf2q.jpg (http://img838.imageshack.us/i/fotoraf2q.jpg/)
Dün assostan bizim bakkal aradı. Sahilden kamışla 4.5 kglık levrek tutmuş. Ben hayatımda o kadar büyüğünü ne gördüm ne duydum. Bi kere 2.8 kg lık tutmuştum tekneyle Şubat ayında. Kayaya takıldı sanmıştım olta. Kaç sene önce. Yazları tekneyle her çıktığımda 5-6 tane alırdım 3 ü 2 si 1 kilo artık sezonda 2-3 tane levrek çıkıyor.
Kankacim 4.5 kg normal bir rakam levrek icin. Ben 3 sene once Anadolu yakasinda biryerlerde :D 50 cm suda 7kg vurdum. 8 kisi yedik bitiremedik. Evelki sene yine ayni yerde 5.5 kg vurdum. Gecen sene arkadasim adalarin orda 9.5 kg bir 5.5 kg bir vurdu.
Mrmara bu konuda cok bereketlidir. Simdi tam da mevsimi basladi levregin. Subata kadar cok irileri gecer bogazdan. İri dedigim 10kg ve ustu. Gecen sene Sarayburnunda 12.5kg luk vuruldu. Yurtdisindan doneyim bi yoklama cekecegim meralara. Bu ara deli kofana varmis.
Bak sagdaki 9.5kg soldaki 5.5kg geldi.
http://i1307.photobucket.com/albums/s588/btaser2/e4d7ddb1e3ad1cec0f34ba97fa241b70_zps0a34964b.jpg
Bu da gecen sene yine Marmarada yaptigimiz siradan bi levrek avi;
http://i1307.photobucket.com/albums/s588/btaser2/308cae725375cc9d08f6dfc4820f9b95_zpsc5881157.jpg
Kuleli askeriyenin önündede güzel oluyor kayalıkların arasında ateşte yakıla bilinir ısınmak amaçlı
ChtArdARSL
10-11-2012, 10:31
bugünkü hasılat :)
abi bu aksam cıkarsam senı arıycam tırım arıza yaptı bır turlu cıkamadım nerden aldın akc tane tutdun?
SekoLive
10-11-2012, 10:31
bora abi bu mevsimde balık nereden tutulur olta ile amatör olarak :) varmı bi tavsiyen aksam gidicez yer kararlastıramadık
cahit cıkarsan bizide ara :D
Acemiyiz laa biz balık tutamadık daha :D
ChtArdARSL
10-11-2012, 10:32
Bak sagdaki 9.5kg soldaki 5.5kg geldi.
nerde tutunuz abı bunları senın tekne nerde?
SekoLive
10-11-2012, 10:33
Acemiyiz laa biz balık tutamadık daha :D
arkadaş geçen sene ayancıkda bi balığa cıkmıştı videoyu izledik boğaza neden balık gelmediğini anladık :D adam kayıkla at cek yapms bayağa bi balık tutmustu :D sen nasıl sinopdasın
Burda da has kefal goc surusune denk gelmistim bikac parca aldim iclerinden;
http://i1307.photobucket.com/albums/s588/btaser2/b94eed5be3e101303fd1042aad284f27_zpscb238260.jpg
nerde tutunuz abı bunları senın tekne nerde?
Teknem Suadiyede marinada. Geceleri luks ile dip oltasi atiyor arkadaslar acikta iyi lufer ve sari kanat aliyorlar. Ara ara da kirlangic denk geliyor. Resimdeki baliklar olta baligi degil. Onlar zipkin.
ChtArdARSL
10-11-2012, 10:38
bora abi bu mevsimde balık nereden tutulur olta ile amatör olarak :) varmı bi tavsiyen aksam gidicez yer kararlastıramadık
kısmetse cıkıcam abı bakalım eger balıkcıyla cıkarsam panjarla ararım senıde ınsallah durgun olursa denız alırız..
Burda da has kefal goc surusune denk gelmistim bikac parca aldim iclerinden;
abı senın bılmedıgın ne war?
ChtArdARSL
10-11-2012, 10:39
Teknem Suadiyede marinada. Geceleri luks ile dip oltasi atiyor arkadaslar acikta iyi lufer ve sari kanat aliyorlar. Ara ara da kirlangic denk geliyor. Resimdeki baliklar olta baligi degil. Onlar zipkin.
aynen bızde bebekte dıp atıyoruz yemlı at cek yapıyoruz su sıra baya bol ve buyuk oluyor palamut zor oluyor sabahları uyanamıyorum :(
Buda sabahlardan bır kara ufak ama olsun :)
http://img442.imageshack.us/img442/4274/31788124086679401936331.jpg
kelalper
10-11-2012, 10:56
Bora Assosta yerleşik balık o kadar büyüyemiyor. Assos levrek göçü almaz. Marmara o konuda bayaa şanslı. Burada o kadar balık çıkmıyor diye ben burada tekne tutmuyorum. Demek ki burayada bi tane alıcaz. 90 dan beri Marmara pislendi diye tekne tutmadık doğru düzgün balığa çıkmadım. Hep assosta çıktım. Orasıda bitti tekne wakeboard çekmeye Midilliye gitmeye yarıyor artık. :D
arkadaş geçen sene ayancıkda bi balığa cıkmıştı videoyu izledik boğaza neden balık gelmediğini anladık :D adam kayıkla at cek yapms bayağa bi balık tutmustu :D sen nasıl sinopdasın
Ben burda kıyıdan olta atıyorum hep taşlara takılıyor , yemi kovaya koyuyorum bekle babam bekleee ,oltayı çekiyorum yemler gitmiş ama balık yok,yeni yem takayım diyip arkamı bir dönüyorum. :D :D :D bizim tavuk cigeri ve zarganalar kedi ve köpeklerin agzında :D :D
Oltayla köpek kovalıyorum anasını satayım :hahaha::hahaha::hahaha:
RottingChrist
10-11-2012, 13:00
ben dün sabah eminönü köprüye gittim. çapari ile çinekopa attım yaklaşık 40 50 çinekop 20 30 da eşek istavriti aldım. bir gün öncesinde çok daha fazla tutmuşlar.
RottingChrist
10-11-2012, 13:02
aslında imkanın varsa sabah çıkmak çok daha iyi olmazmı?
abi bu aksam cıkarsam senı arıycam tırım arıza yaptı bır turlu cıkamadım nerden aldın akc tane tutdun?
ChtArdARSL
10-11-2012, 13:43
aslında imkanın varsa sabah çıkmak çok daha iyi olmazmı?
Tek ızınlı gnum war ondan dolayı sabah kalkmak ıstemıyorum, sabah cıktıgım znm plamut levrek ve caparı ıle cınekop alıyorsun daha basıt ama ıtemek onmlı :)
RottingChrist
10-11-2012, 13:51
bende de durumlar aynı maalesef. akşam için belli oldu mu? benimde işim var ona göre erken halletmeye çalışayım :)
Tek ızınlı gnum war ondan dolayı sabah kalkmak ıstemıyorum, sabah cıktıgım znm plamut levrek ve caparı ıle cınekop alıyorsun daha basıt ama ıtemek onmlı :)
Serkan bu mevsim aslinda Marmarada en cok uzun olta lufer ama tekne sart, kiyidan cinekop ve iri istavrite olta atabilirsin. Aslinda Marmaranin asil en verimli oldugu aylar Nisan Mayis Hazirandir. Nisanda dev levrek gecis yapar Bogazdan. Okadar irilerdir ki sasirtirlar bizi. Hep de suru olurlar ve agasona fena gelirler korkusuzca. Mayis Haziranda da Kofana gecisi olur. Suruler halinde dev kofanalar gecer bogazdan. Bogazda birkac nokta disinda o baligi zipkinla vuramazsin. Ben gecen sene vurmustum 1 tane 4.5 kg gelmisti. Resmini bulursam eklerim.
...abı senın bılmedıgın ne war?
Zamanla ogreniyoruz Cahitim :)
Bora Assosta yerleşik balık o kadar büyüyemiyor. Assos levrek göçü almaz. Marmara o konuda bayaa şanslı. Burada o kadar balık çıkmıyor diye ben burada tekne tutmuyorum. Demek ki burayada bi tane alıcaz. 90 dan beri Marmara pislendi diye tekne tutmadık doğru düzgün balığa çıkmadım. Hep assosta çıktım. Orasıda bitti tekne wakeboard çekmeye Midilliye gitmeye yarıyor artık. :D
Alper Assos kis aylarinda cok cok iri levrek surulerine ev sahipligi yapar. Canakkaleden cikan hayvan kendini Bozcaada taraflarina atar. Ordan da en yakin ve en guzel mesken olan Assosa. İnanmazsin ama bu balik taa Bodruma kadar iner. Ocak ayinda Bodrumda vurulan levrek Turkiyenin hicbiryerinde vurulmaz. Ama tabii isi ve yerleri bilene :) Bak Asosta Tavukcu Sedat diye biri vardir. Gecen sene yanina gittik ziyarete. Bikac da dalis yaptik. Kendisi anlatasin sana Assosun levreklerini ;)
Ama bir laf vardir ki butun avcilarin agzinda dolanir durur. En iyi mera Marmara diye :) Ben Marmara ve Bogazdaki bollugu ve cesidi inan baska hicbiryerde gormedim. Bak bende bir resim var. Bulursam koyarim. Kartal sahilde park ettik arabalari atladik 4 arkadas suya. Suda gorus 10 metreden sonra basliyor Kartalda. İnanmazsin vurdugumuz Palamudun haddi hesabi yoktu ama gunun asil surprizi tam 15 metrede tesadufen denk geldigimiz bir kayanin icinde 2 tane dev gibi istakoz vardi birini alabildik ancak. Tarttigimizda 4.5 kg gelmisti. Sen hic hayatinda 4.5kg lk bir isakoz gordun mu :) İste o yaratik Marmaradan hem de kimsenin tahmin bile edemeyecegi bir yerden cikti :)
Denk geldigim sinaritler, orkinoslar, torikler ve diger göç surulerinden bahsetmiyorum bile :)
Bunlar da tadimlik olsun :)
Bu torigi yaklasik 30 parcalik suruden aldim. 5 kilo 250 gram geldi tam tamina. 10 kisi afiyetle mangalda yapilarak tuketildi :)
http://i1307.photobucket.com/albums/s588/btaser2/56fc6bf5309061a83fbf6008544844e9_zpse5e061b8.jpg
Bu da eski teknemi o zamanlar yeni almistim bundan 3 sene kadar once. Tam goc levrek surusune denk gelmistim. Bu kuzu 5.5 kilo gelmisti. Bunun arkasindan bir babos geldi ama malesef buna coktan tetik dusurmustum bile. Bunun vurulma sesine geldi buyugu. Temiz 10kg ustu vardi yaratik gibiydi kopekbaligi sanmistim gordugumde :)
http://i1307.photobucket.com/albums/s588/btaser2/06c886ac85e3173436183ef06232ee9d_zps34a53428.jpg
Hayvanin kafasini firin tepsisine zor sigdirdik :)
http://i1307.photobucket.com/albums/s588/btaser2/b2c0f5e7899a51f4ee8cc3c14f43e320_zps3f136bb5.jpg
http://i1307.photobucket.com/albums/s588/btaser2/bd15b70754a5912f572bc7924ddda530_zps876ee136.jpg
RottingChrist
11-11-2012, 11:10
iki kilo çinekop koyduğuma utandım şimdi. bora maşallah işi bitirmişsin. bana göre en güzel hobilerden birisi. imrenerek baktım koyduğun resimlere.
ulan bizde balık tuttuk diyoruz :D RottingChrist hocam senin tuttukların bile bizim hayallerimizin ötesinden boşver sen profesyonelleri , olta değil hem o klasman dışı :D
kelalper
11-11-2012, 18:43
Tavukçu sedat kim olm. Ben doğma büyüme assosluyum tanımadığım balıkçı yok iskelede ve bizim orada. Oltaya gelmio olm böyle balıklar bizim hiç. Ulan gelse bizim bakkal aramaz zaten heyecanlı heyecanlı. Herif 40 senedir orada.
Tavukçu sedat kim olm. Ben doğma büyüme assosluyum tanımadığım balıkçı yok iskelede ve bizim orada. Oltaya gelmio olm böyle balıklar bizim hiç. Ulan gelse bizim bakkal aramaz zaten heyecanlı heyecanlı. Herif 40 senedir orada.
yaw bilmediğin bir şeyde yok :))
Kanka sen tabii Asos sosyetesinden kopup da halkin arasina karismiyosun ki :D
izmirde olta balıkcılıgı yapan varsa katılmak isterim :).yeni yeni heveslenmeye basladım...kara avından sonra denizede el atmak lazım :D
RottingChrist
11-11-2012, 19:38
dün akşam köprüde takılan arkadaşlarım 60 parça çinekop almış yemli takım ile. salı akşamı bende gidip sabahlamayı düşünüyorum. gelen olursa beklerim. yakarız ateşi bakarız keyfimize :)
Hadi rastgelsin o zaman :)
RottingChrist
11-11-2012, 22:02
zıpkını alıp buyurun :)
Hadi rastgelsin o zaman :)
SekoLive
11-11-2012, 22:34
bora abi teşekkürler
timur abi dün biz gidemedik yağmur var diye sabah arkadaşlar gitti eminönü köprüye, 2 de aradım daha bi tane yakalayamamıslardı :D dedim bahtsızlıkmı iş bilmezlikmi sizinki bilemedm :D
RottingChrist
11-11-2012, 22:38
hep kısmet serkan. can sıkıntısından balığa gidiyorum kıyamet gibi balık çıkıyor. arkadaşlarla plan program yapıp heveslenip gidiyoruz elimiz boş geliyoruz. mevsimine göre takip edip değişik yerleri denemek lazım. az önce rapala ile lüfer avı videoları izledim fena gaza geldim. :)
SekoLive
11-11-2012, 22:55
hep kısmet serkan. can sıkıntısından balığa gidiyorum kıyamet gibi balık çıkıyor. arkadaşlarla plan program yapıp heveslenip gidiyoruz elimiz boş geliyoruz. mevsimine göre takip edip değişik yerleri denemek lazım. az önce rapala ile lüfer avı videoları izledim fena gaza geldim. :)
aynen abi haklısn :)
aynen abi haklısn :)
serkan sen ben tolga balıga gıdekmı :D
SekoLive
11-11-2012, 23:05
serkan sen ben tolga balıga gıdekmı :D
abi biz tolgayla giderizde sen gelirsen balık bize gelirmi bilmiyorum :D
abi biz tolgayla giderizde sen gelirsen balık bize gelirmi bilmiyorum :D
de get nan
Biz bu hafta Mugla/Dalyandaydik tekneyle iztuzu pilaji civarlarina acildik mavi yengec -cupra-mirmir-tekir tuttuk teke ve mamun kullandik tavsiye ederim o taraflardaki arkadaslara
Bu arada bu bolgelerdeki balikcilarinda tavsiyelerini bekliyorum. Rastgele :D
kerimvtec
12-11-2012, 11:49
tekne ile olta avcılığı yapanlar genelde rumelı fenerı roke taşı,buyuk lıman çakarı,yeniköy çakarı,umur yeri etrafında aşırı derece lufer tutuyorlar..kireçburnu ve buyukderede kıyıdan çinekop sarıkanat tutanlarda çok ama balığın kuvvetlısı marmaraya girdi şuan boğaz ağzında parça parça av verıyo kıyıcılara pek hayır etmedı bu sene lufer hep kanaldan girdi boğaza..
GokhanRS
12-11-2012, 11:53
bu ara rapalayla iş yapabilen varmı beyler?
büyükçekmecde kıyıdan avlanabilen var mı? dün bir tur attım herkes mutsuzdu :(
RottingChrist
12-11-2012, 14:12
cahit takımları hazırladım gidiyormuyuz bu akşam :)
ben güzelbahçe tarafında at çek yapıyorum izmirde katılmak isteyen varsa buyursun.
GokhanRS
12-11-2012, 14:34
akşam büyükçekmece gürpınar yada avcılar da atmayı düşünüyorum bende. varmı oralarda takılmak isteyen.
sen gel müdür ben seni nereye istersen götürrüm:)
Tamam mudur bekliyorum :)
ChtArdARSL
12-11-2012, 14:54
cahit takımları hazırladım gidiyormuyuz bu akşam :)
Ksmetse gdıcez abı ınce takım aldın dımı gelmıyor yoksa.. 11 kulac asagısı ona gore mısennı ayarla ztn at cek ınsallah yakalrız
Timur abi yer varmı bende geleyim şubata kadar idare edin beni furadan alacagım bir tane tekne
Valla ben dün akşam babamla gittim arnavutköye 45 dakikada 3 adet çinekop bizdeydi :)
RottingChrist
12-11-2012, 15:28
valla cahit elimdeki malzemeden yaptım birşeyler ama takım konusunda destek istiycem senden. akşama kesin gideceksek çıkışta hamsi ve istavrit alıp yem hazırlayayım. :)
Ksmetse gdıcez abı ınce takım aldın dımı gelmıyor yoksa.. 11 kulac asagısı ona gore mısennı ayarla ztn at cek ınsallah yakalrız
Dün babamlar sarı kanat almış fena güzeldi :) bugün bol bol sarı kanat çekersiniz umarım :D
RottingChrist
12-11-2012, 15:38
Aslan ben ilk defa çıkacağım Cahit ile. tekne onun yer konusunda birşey diyemem :)
Timur abi yer varmı bende geleyim şubata kadar idare edin beni furadan alacagım bir tane tekne
Aslan ben ilk defa çıkacağım Cahit ile. tekne onun yer konusunda birşey diyemem :)
Hım bilmiyordum abi o zaman görürde davet ederse bakarım buradan
teşekkürler
ChtArdARSL
12-11-2012, 15:51
valla cahit elimdeki malzemeden yaptım birşeyler ama takım konusunda destek istiycem senden. akşama kesin gideceksek çıkışta hamsi ve istavrit alıp yem hazırlayayım. :)
ben senın kadar bılgılı degılımdır abı sanırım, ama benım amca bana yapıp verıyor ztn patpatlar cıkıcaz yagmur fılan atarsa ıslanmayız cıkmak ıstıyorum bu aksam dalgalı dglse
ChtArdARSL
12-11-2012, 15:52
Hım bilmiyordum abi o zaman görürde davet ederse bakarım buradan
teşekkürler
kac kısı cıkacagımız blli olursa bebege davete ederım sahılden alırım sızede 4 kıseden fazlası sorun oluyor cekerken mısıneler karısyor ondan
kac kısı cıkacagımız blli olursa bebege davete ederım sahılden alırım sızede 4 kıseden fazlası sorun oluyor cekerken mısıneler karısyor ondan
Tamam o zaman Timur abide numaram var belli oldugunda haber verir o bana
Bekliyorum haberini
Teşekkürler
RottingChrist
12-11-2012, 15:59
tamam ben akşama çıkarken yemlik alayım her ihtimale karşı. hazırlayıp dolaba atayım balık tutarken temizlemek zor oluyor. :) hava güzeldi bu gün inşallah deniz de güzel olur.
RottingChrist
12-11-2012, 16:10
cahit az önce arkadaşlar geldi sarıyer tarafından millet fena vurgun yapmış. nasıl heveslendim bilemzesin. izinim kalmış olsa bir hafta çıkar her gün balığa giderdim.
SekoLive
12-11-2012, 16:12
timur abi harbi balık sevdalısı adamsn yazılarından anlaybiliyorm :)
yer olursa benide unutmayın :D
ChtArdARSL
12-11-2012, 16:14
cahit az önce arkadaşlar geldi sarıyer tarafından millet fena vurgun yapmış. nasıl heveslendim bilemzesin. izinim kalmış olsa bir hafta çıkar her gün balığa giderdim.
tmm abi aksam senın ıcın cıkacagız tutarsak tupun warsa teknede yapıp yerız :D
RottingChrist
12-11-2012, 16:15
seko imkan ve zamanım olsa alıcam ufak bir bot. ne varsa denizde var aga. günümüz şartları robot yaptı bizi. insan küçük bir nefes alsa benim gibi heycanlanıyor işte. köyüme dönme zamanım gelmiş benim :D
RottingChrist
12-11-2012, 16:16
radyatörün üstünde zargana pişirmişliğimiz var sıkıntı yok. :)
tmm abi aksam senın ıcın cıkacagız tutarsak tupun warsa teknede yapıp yerız :D
ChtArdARSL
12-11-2012, 16:17
timur abi harbi balık sevdalısı adamsn yazılarından anlaybiliyorm :)
yer olursa benide unutmayın :D
sen hazır ol alabılırız
radyatörün üstünde zargana pişirmişliğimiz var sıkıntı yok. :)
tup warmı abı sende? warsa aslında yapsak fena olmaz hee :D
Cahit aslında kadro hazır
Sen timur abi seko ve ben
RottingChrist
12-11-2012, 16:21
bende yok ama kayınvalideden alırım eğer isterseniz. tava vs. gerekecekse onları getiremem taksi ile gelicem yolda seyyar kalaycıya dönmeyelim :) durum kesinleşti mi tahmini kaç gibi çıkarız.
sen hazır ol alabılırız
tup warmı abı sende? warsa aslında yapsak fena olmaz hee :D
RottingChrist
12-11-2012, 16:22
ulan o kayık batmazsa bende birdaha balığa çıkamam. :hahaha:
SekoLive
12-11-2012, 16:23
:hehe: :hehe:
timur abi cok iyidi güldüm bayağa :D:D:D:D:D
Abi sen bir taraftan seko karşı taraftan atrsa denge saglanır ikinizi bir araya getirmemek lazım :)
ChtArdARSL
12-11-2012, 16:31
Abi suan ben-arkadasım-tımur-serkan olarak balıkcı ustu kapalı patpatla gelıcem kesın olmamkla bırlıkte senıde alabılırz.
bız 1,5 kılo yem aldık bıttı artık cınekopları kesıp yem yaptık yemler dahıl 126 tane tutuduk 8 den 2 ye kadar.. Bakalım sen napcann :D:D
bende yok ama kayınvalideden alırım eğer isterseniz. tava vs. gerekecekse onları getiremem taksi ile gelicem yolda seyyar kalaycıya dönmeyelim :) durum kesinleşti mi tahmini kaç gibi çıkarız.
teknedek tuz-su-tava war tupte wardı ama bıtmıs olabılır ben 8 de kısmetse ısten cıkcam 9 da heralde bebkte olurum dıye dusnuyorum
RottingChrist
12-11-2012, 16:33
cahit amcanın teknede kasko ve en önemlisi can yeleği var mı? yoksa ben evden ufaklığın kolluklarını alayım.
[QUOTE=ChtArdARSL;6367686]Abi suan ben-arkadasım-tımur-serkan olarak balıkcı ustu kapalı patpatla gelıcem kesın olmamkla bırlıkte senıde alabılırz.
O zaman kadro tam belli oldugunda yer varsa tel noyu pm liyeyim sana bir tel çakarsın çıkarım bende yola olmamı?
ChtArdARSL
12-11-2012, 16:38
cahit amcanın teknede kasko ve en önemlisi can yeleği var mı? yoksa ben evden ufaklığın kolluklarını alayım.
ne kaskosu abı yaa :D:D buyuk teknelere sıgorta yapıyorlar,bizimkiler max 7 metre balıkcı ruhsatlı
2 tane can yelegı 1 tane sımıt standart abı olmazsa olumuyor ztn kesın baglıyorlar..
SekoLive
12-11-2012, 16:41
timur abi sgk'n yokmu :D
buarada 2 yelekden 1 bende ona göre :D:D:D
RottingChrist
12-11-2012, 16:41
yem olarak ne kullandınız cahit? hamsi mi istavrit mi?
ne kaskosu abı yaa :D:D buyuk teknelere sıgorta yapıyorlar,bizimkiler max 7 metre balıkcı ruhsatlı
2 tane can yelegı 1 tane sımıt standart abı olmazsa olumuyor ztn kesın baglıyorlar..
RottingChrist
12-11-2012, 16:44
cahit ben şimdi işten çıkıp eve geçiyorum. balıkçıya uğrayıp balık alayım evde hazırlayayım. sen alo dersen bende atlar gelirim. tüpü de alıyorum yanıma öna göre :)
ChtArdARSL
12-11-2012, 16:48
cahit ben şimdi işten çıkıp eve geçiyorum. balıkçıya uğrayıp balık alayım evde hazırlayayım. sen alo dersen bende atlar gelirim. tüpü de
alıyorum yanıma öna göre :)
Abı 1.5 kg ıstavrıt al yem olarakk,kısmetse gıdıcez abı tupude alda ınsallah yapacak fırsatımmız olmaz :)
RottingChrist
12-11-2012, 16:52
tamam 2 kilo alayım ben hazırda olsun. senden alo bekliyorum görüşürüz. :icon_tup:
Abı 1.5 kg ıstavrıt al yem olarakk,kısmetse gıdıcez abı tupude alda ınsallah yapacak fırsatımmız olmaz :)
ChtArdARSL
12-11-2012, 16:58
tamam 2 kilo alayım ben hazırda olsun. senden alo bekliyorum görüşürüz. :icon_tup:
şmdi konustum deniz durgunmu kayıklar bebekteymıs abı bırde balık olmaz bız yerız madem..
balıkları unlamı ya yapıcaz normalmı? ekmek kola fılan alalım :)
Not: butun sıteye rezıl oluruz tutamazsakk :D:D:D
SekoLive
12-11-2012, 17:04
ekmek kola v.s. ben alabilrim gelirken. işten bi cıkayım cahit arayacağm senide timur abiyide
RottingChrist
12-11-2012, 17:37
Una gerek yok tuz olsun yeter. Ben simdi baliklari aldim. Bari hepsini temizlemeyeyim cikmazsa onlati yeriz. Hava cok guzel ruzgar yok umarim deniz de oyledir
yaw bi ara çok heveslendim baya malzeme aldım sonra beceremedim hediye ettim :D
kenarda takılalım olta atalım diyen olursa alırım ufak bişi takılırız bebekte :D
Cahit kadro için haber bekliyorum
ChtArdARSL
12-11-2012, 17:55
ekmek kola v.s. ben alabilrim gelirken. işten bi cıkayım cahit arayacağm senide timur abiyide
Una gerek yok tuz olsun yeter. Ben simdi baliklari aldim. Bari hepsini temizlemeyeyim cikmazsa onlati yeriz. Hava cok guzel ruzgar yok umarim deniz de oyledir
Kalın gıyının ayaz oluyor ayaklar ozellıkle ben motoru bozdum
RottingChrist
12-11-2012, 19:10
Tamam ben yorgani alip geliyorum.
RottingChrist
12-11-2012, 20:02
An itibatiyle Aslan ile bebek parkindayiz.
SekoLive
12-11-2012, 22:06
beyler ne alemdesiniz kuruttunz mu :) yükünüz ağırsa geliyim almaya :D
Evet baliklar agirlik yapiyorsa yardimci oluruz :)
kelalper
12-11-2012, 22:17
Kanka sen tabii Asos sosyetesinden kopup da halkin arasina karismiyosun ki :D
Ulan sosyeteden kimseyle işim olmaz esas. Behram köyünde tanımadığım köylü yoktur olm. Orada doğmadım ama 6aylıklığımdan beri oradayım heryaz. Yazlığım oradaydı sonra 10 km uzağa taşındım kalabalık olduğu için ama bayramda o taraftaysam kahveye gider herkesle bayramlaşırım.
Ulan buldum sedat ı. Edremitli zıpkıncıymış. Arada Sokakağzına falan gider zıpkın yaparmış. Assoslu falan değil. Sokakağzına bizim oraya gelirmiş. Assos liman ve çevresinde zaten zıpkın yapmak yasak. Yarın tam kim olduğunu bulurum bizim oradan bu saatte sormiim.
kelalper
12-11-2012, 22:35
yaw bilmediğin bir şeyde yok :))
kanka deniz üstünde yemediğim *** kalmadı. Assosta Kılıççılarla bile gece çıkardım yasaklanmadan önce. Tekne üstünden zıpkın atmışlığım bile var Kılıça vuramadım ayrı :D. 16 yaşındayken balıkçılığı tam öğrenmek için sabah erkenden gidip halde çalışmışlığım bile vardır yazın . Balık ayrı zevktir. Aileden gelen hastalık. Daha okula gitmiyodum teknemiz vardı yeşilyurtta klüpte. Her Nisanda tekneler yapılmaya başlar Mayısta mobilya gibi çıkardı. Tekneyle çıkar Floryaya kadar sayıyla lüfer tutardık. Bi gece önceden apartmandan sayı alır ona göre Floryaya geçene kadar kaşıkla tutardık. Bide tek tekne değil. Bütün sülalenin teknesi vardı. 2 eniştem dayım bizim 4 tekne. Floryada ya döner alırdık yemeğe ya da Abdullahtan alınmış sandviç ekmeği arasına salamlı sandviç yerdik. Dönerkende Yeşilköy fener önünde ya izmarit tutardık ya da abimler dalıp kiloluk kikla vururlardı. Abi ne istiyorsak o balığı tutardık. O kadar boldu. Ulan bugünde balık yok diye bigün hatırlamıyorum. Rahmetli babam sayesinde neler atlattık neler. Bahriyeli ya ohoo.
RottingChrist
13-11-2012, 00:48
Simdi geldim eve yarin eklerim artik sotolari. Cahit e tesekkur ederim biraz da balik tutabilse cok super olacakti.
ChtArdARSL
13-11-2012, 00:56
Simdi geldim eve yarin eklerim artik sotolari. Cahit e tesekkur ederim biraz da balik tutabilse cok super olacakti.
abi tamam 6 tane tuttuk diye niye boyle yapiyorsun ki? :)
birsonraki bulusmada banada haber edin herturlu uyarim :D
RottingChrist
13-11-2012, 08:01
http://hizliresimyukle.com/thumb-364717.jpg (http://hizliresimyukle.com/showpic-364717/20121113_011833.jpg)
RottingChrist
13-11-2012, 08:05
:) artık gerekli ekipmanın ne olduğunu biliyoruz. bir dahaki sefere daha hazırlıklı gideriz. şansımıza hava ve su çok güzeldi.
abi tamam 6 tane tuttuk diye niye boyle yapiyorsun ki? :)
sabahtan beri konuyu arıyorum be hava muhteşemdi bir o kadardı biz muhteşemdik :)
SekoLive
13-11-2012, 08:09
yakalamıssınz canlıları :D istavrit falan denk gelmedimi abi hiç
9 tane balık saydım nerede devamı :D
Gerisi bende balıkların hepsini ben tuttum 1 kovaya yakındı ;)
RottingChrist
13-11-2012, 08:15
iki iri istavrit vardı benim kovada. eve gidince göremedim ama :) sanırım onları cahite itelemişim. :) yalnız el takımı ile tutmanın zevki tartışılmaz.
RottingChrist
13-11-2012, 08:16
:) onları porsiyon porsiyon ayırıp dolaba attım. bunlar bir porsiyon. :)
RottingChrist
13-11-2012, 08:17
kova da benim ufaklığın parkta oynadığı kum kovası :)
Ben şu şubattaki fuardan bir motoryat alayımda hayırlısıyla o zaman görün siz balıkları
Xzort abi gidekmi nan baliga :D
dediğim gibi akşamları bebek aşiyan takılalım diyen olursa alırım ufak bi kamış :D
dediğim gibi akşamları bebek aşiyan takılalım diyen olursa alırım ufak bi kamış :D
Kenardan olmuyor abi birşey tekne şart
tekne sıkıntı akü ben olursam kesin batarız :D
olum kaç gündür arkadaşlar çıkıyor bayada balık alıyolar aşiyan tarafından yeter la biz :D
SekoLive
13-11-2012, 08:45
timur abi bi kova tuttuysanz iyimiş yaw :D :D
Herşey ortada Seko
http://www.go2fishing.com/wp-content/uploads/2011/11/16-Kas%C4%B1m-2011-%C3%87apariyle-%C3%87inekop.jpg
RottingChrist
13-11-2012, 08:50
yok seko kova yapamadık ama biraz daha erken gidip biraz daha takılsaydık eminim güzel balık tutardık. hatta dün arkadaşlar biraz erken sıkılmasa ben 2 saat daha kalırdım. ayrıca ekipman pek uygun değildi. bir sonrakinde çok daha iyi olacak inşallah. bu akşam oturup biraz takım bağlamam gerek :)
SekoLive
13-11-2012, 08:54
yok seko kova yapamadık ama biraz daha erken gidip biraz daha takılsaydık eminim güzel balık tutardık. hatta dün arkadaşlar biraz erken sıkılmasa ben 2 saat daha kalırdım. ayrıca ekipman pek uygun değildi. bir sonrakinde çok daha iyi olacak inşallah. bu akşam oturup biraz takım bağlamam gerek :)
sıfır çekmekden iyidir abi bence iyi sayılır. :)
bidahakine inş bende olabilirim dün evdekilerin benden habersiz yaptıkları plan beni diskalifiye etti :)
RottingChrist
13-11-2012, 08:56
çok şükür bu aralar boş dönmüyoruz. aslana baksana kovasına hiç bakmadım ama baya yakalamış. bu arada cahit nerde ya?
ChtArdARSL
13-11-2012, 15:59
:) artık gerekli ekipmanın ne olduğunu biliyoruz. bir dahaki sefere daha hazırlıklı gideriz. şansımıza hava ve su çok güzeldi.
denız cok ıyıdı abı ben usutum yoksa daha gece kalırdık..
birsonraki bulusmada banada haber edin herturlu uyarim :D
Sana ben kusum abı senı hıc dglse bayramda en az 3 kere aradım kerı donmedın :o
sabahtan beri konuyu arıyorum be hava muhteşemdi bir o kadardı biz muhteşemdik :)
kadro ıyıdı benım ıs arkadasım cıldıryordu 3 saatte 1 tane aldı :D:D
yakalamıssınz canlıları :D istavrit falan denk gelmedimi abi hiç
yemlıye gelsede buyuk ıstavrıt gelıyor
3 kısı 3 saate takımsız olarak 23 tane tutduk..
abı senın bır gozluk alman sart Tımur abı kac tane yakalamıstıı :D
Tam doldursamzda gene sıkılmadık zevk aldık yanımzda catır catır alıyorlardı kısmet ısı bıraz..Sen abı yap carsamba yada persembe cıaklım
sıfır çekmekden iyidir abi bence iyi sayılır. :)
bidahakine inş bende olabilirim dün evdekilerin benden habersiz yaptıkları plan beni diskalifiye etti :)
siftahı ben actım snr sıkıldım Tımur abı farkı actı :)
çok şükür bu aralar boş dönmüyoruz. aslana baksana kovasına hiç bakmadım ama baya yakalamış. bu arada cahit nerde ya?
Geldımmm Geldıımmm Dun beykozda kaldım balıklar superde cınekop 9 dusmus ıstavrıt 5 dun bızım takım olaydı fena olucaktı sankıı..
Cahit perşembe akşam tekrardan çıkalım ama biraz daha erken olsun uyarsa olmazmı?
ChtArdARSL
13-11-2012, 16:10
Cahit perşembe akşam tekrardan çıkalım ama biraz daha erken olsun uyarsa olmazmı?
deniz durumuna gore hbrlesırız benım erken sansım yok en erken 9 malsefkı
9 olsun bizim olsun perşembe günü konuşalım tekrardan o zaman erkenden yaparız pilanı ona göre takımları şimdiden ayarlayalım
RottingChrist
13-11-2012, 17:00
cahit ben takımları hazırladım. bana bir gün öncesinden haber vermen yeterli. hatta iş çıkışı eve giderken sahilden gelir havanın suyun durumuna bakarım ona göre çıkarız. yoksa akıntı ve dalgada zor olur. telefonum var haberleşiriz.
ChtArdARSL
13-11-2012, 17:22
cahit ben takımları hazırladım. bana bir gün öncesinden haber vermen yeterli. hatta iş çıkışı eve giderken sahilden gelir havanın suyun durumuna bakarım ona göre çıkarız. yoksa akıntı ve dalgada zor olur. telefonum var haberleşiriz.
okey abı bırdahakı sefere nevalede almamız lazım aclıktan olcez..
Serkan gel beraber baliga cikalim :D
Nan mmustu sende gell :D
RottingChrist
13-11-2012, 17:47
sen nevale işini bana bırak.
okey abı bırdahakı sefere nevalede almamız lazım aclıktan olcez..
SekoLive
13-11-2012, 18:43
melii abi sen çılgınsın bende iyi yüzme bilmiyorm yem olmayalım balıklara :D
ChtArdARSL
13-11-2012, 19:50
sen nevale işini bana bırak.
benım tekneyle gelıcem ufak masa halletmı super olur
Bugun gunduz merada 40 kusur adet kaba lufer aldi arkadaslar. Biz de az once donduk luferden. 20-25 parca sarikanat ve lufer karisik aldik. Berektli ve zevkli bi avdi :)
RottingChrist
14-11-2012, 07:07
yine zıpkınla mı aldınız? sizin postlar çok kanıma giriyor. yakında recep ivedik gibi dalıp sağdan soldan çıkmaya başlarsam şaşırmayacağım. :D
Bugun gunduz merada 40 kusur adet kaba lufer aldi arkadaslar. Biz de az once donduk luferden. 20-25 parca sarikanat ve lufer karisik aldik. Berektli ve zevkli bi avdi :)
merakım dan soruyorum 40 küsür tane balığı yemek için mi tutuyosunuz yoksa ticarette var mı
GokhanRS
14-11-2012, 09:27
ne ticareti yaw. o balıktan gelecek para avcıların orda keyfe keder harcadıkları parayı bile karşılamaz.
tamamen spor ve keyif işi.
ne ticareti yaw. o balıktan gelecek para avcıların orda keyfe keder harcadıkları parayı bile karşılamaz.
tamamen spor ve keyif işi.:icon_tup: aynen
balığa gitmek için 60-70 tl para harcarız yakaladıgımız 1 karagöz 15-20 istavrit :D
GokhanRS
14-11-2012, 09:35
:icon_tup: aynen
balığa gitmek için 60-70 tl para harcarız yakaladıgımız 1 karagöz 15-20 istavrit :D
benim takımlar v.s büyükçekmeceden boğaza git gel filan derken 1 günde giden para 150yi bulabiliyor.
hani o da demlenilmezse. bide demlenenleri düşün 1 günde 300lük olan var :D
yani kaç kilo balık avlayacazda kâr edecez :D külliyen zarar.
ama o keyif hiç bişeye değişilmez.
benim takımlar v.s büyükçekmeceden boğaza git gel filan derken 1 günde giden para 150yi bulabiliyor.
hani o da demlenilmezse. bide demlenenleri düşün 1 günde 300lük olan var :D
yani kaç kilo balık avlayacazda kâr edecez :D külliyen zarar.
ama o keyif hiç bişeye değişilmez.
Agzina saglik Gokhan :)
Benim kendi teknemle tuttugum veya vurdugum hicbir baligi bugune satmadim. Yeri geldi vurdugum tek levrege 500-600 lira teklif eden adamlar oldu ama o baligi ben zaten suda gordugumde onu hangi dostlarimla nasil pisirecegimin hesabini yapmis bile oluyorum :) Geriye sadece tetigi cekip baligi dizgiye takmak kaliyor :) O birkac kilo baligin yarattigi sicak dostluk ortamini mumla ariyorsunuz bazen :)
Ama yukarida bahsettigim 40 kusur tane kaba luferi yakalayan arkadaslar o baligi sanirim satiyorlar. Ama dun aksam kendi teknem ile cikip yakaladigim luferleri arkadaslara dagittim simdilik sus payi :) ki bir dahaki sefere yakaladiklarima sulanmasinlar :)
ChtArdARSL
14-11-2012, 11:12
tamamen spor ve keyif işi.
wallahı ztn bır cıkmada aldıgın yıycek ıcecek ıvır zıvır benzın tekne sırf masraf :D ama zevkı yasaması super :icon_tup:
Benim kendi teknemle tuttugum veya vurdugum hicbir baligi bugune satmadim. Yeri geldi vurdugum tek levrege 500-600 lira teklif eden adamlar oldu ama o baligi ben zaten suda gordugumde onu hangi dostlarimla nasil pisirecegimin hesabini yapmis bile oluyorum :) Geriye sadece tetigi cekip baligi dizgiye takmak kaliyor :) O birkac kilo baligin yarattigi sicak dostluk ortamini mumla ariyorsunuz bazen :)
Ama yukarida bahsettigim 40 kusur tane kaba luferi yakalayan arkadaslar o baligi sanirim satiyorlar. Ama dun aksam kendi teknem ile cikip yakaladigim luferleri arkadaslara dagittim simdilik sus payi :) ki bir dahaki sefere yakaladiklarima sulanmasinlar :)
abi nerden yakaladın ya bızde gıdelım Tımur abı ıle.. gercı lufer acıkta oluyor bız sarıkanata eyw dıyoruz :)
wallahı ztn bır cıkmada aldıgın yıycek ıcecek ıvır zıvır benzın tekne sırf masraf :D ama zevkı yasaması super :icon_tup:
abi nerden yakaladın ya bızde gıdelım Tımur abı ıle.. gercı lufer acıkta oluyor bız sarıkanata eyw dıyoruz :)
Avciya mera sorulur mu len :) Adalarin onunde kardesim. Bazen de adalarin aciklarinda.
Cahit alirim ben senin gonlunu :D
haber verirsiniz banada musait olursam gelirim bende baliga ;)
5 aydır balıga goturucen benıı :(
Cahit yarın için oltaları hazırlıyorum
ChtArdARSL
14-11-2012, 11:26
Avciya mera sorulur mu len :) Adalarin onunde kardesim. Bazen de adalarin aciklarinda.
Hepımız kardesız abii :D:D
Cahit alirim ben senin gonlunu :D
haber verirsiniz banada musait olursam gelirim bende baliga ;)
tmm abicim ararım
Cahit yarın için oltaları hazırlıyorum
su sıralar benım arabayla ugrasıyorum gecem gunduzum bır cıkarsak yer olursa arayacagım abi..
onu merak etmiştim satıyolarmış. çünkü yemek içinse eğer yani 10-15 balık yeterli olur bence 3-4 kişi için. sosyal mesaj gibi olcak ama bence doğanın dengesi için idareli şekilde avlanmak gerekiyor düşüncesindeyim.
RottingChrist
14-11-2012, 12:31
dün saat 3 te arkadaşlar köprüye gittiler akşam 11 e kadar irili ufaklı 40 a yakın çinekop çekmişler. hava daha soğuyup yağmurlar başlamadın bir kaçamak lazım.
Timur abi akşamları kıyıdan olta ile atsak yemli gelmezmi?
RottingChrist
14-11-2012, 13:17
gelir gelmesine ama çok akıntı var ve çok kalabalık. milletin oltasına karışıyıor işin tadı kaçıyor. ben dün iş dönüşü emirgan tarafından geçtim balık çeken vardı. cahit ile çıktığımız akşamki yerden biraz daha ilerisi uygun aslında. kayıkların arasından denemek lazım.
Timur abi akşamları kıyıdan olta ile atsak yemli gelmezmi?
ChtArdARSL
14-11-2012, 13:46
dün saat 3 te arkadaşlar köprüye gittiler akşam 11 e kadar irili ufaklı 40 a yakın çinekop çekmişler. hava daha soğuyup yağmurlar başlamadın bir kaçamak lazım.
biz neden cekemıyoruz abı :D
onu merak etmiştim satıyolarmış. çünkü yemek içinse eğer yani 10-15 balık yeterli olur bence 3-4 kişi için. sosyal mesaj gibi olcak ama bence doğanın dengesi için idareli şekilde avlanmak gerekiyor düşüncesindeyim.
Tuncer oyle dusunme. Bu tip goc hayvanlari senede iki defa bize av verir. O da hepi topu 1 bilemedin 2 aydir. Oltayla tutulan balik doganin dengesini bozmaz. Asil dengeyi bozan girgirlar. Bak 2 sene oncesine kadar bu baligi bu bollukta bahsettigim meralarda tutmak hayaldi. İstavrite olta atardik, yanimiza koca girgir gelir agi serrer 1 saat icinde butun baligi toplar ceker giderdi. Simdi yeni yasayla bogazda avlanmak yasak. İc sularda derinligi de 24 metreye cikardilar yanlis hatirlamiyorsam. Boylelikle zaten tabani sig olan marmarada girgirlarin av yapabilmesi icin baya aciga cikmalari gerekiyor. O nedenle balik bogazdan rahat gecip marmaraya guzel yayiliyor. İki sene oncesine kadar tadini unuttugumuz luferin simdi boyutlarini ve bollugunu gordukce cok mutlu oluyorum. Demek biraz onlem alindi mi sonuclar sasirtici sekilde guzel oluyor. Bence asil ve en guzel sosyal mesaj budur :)
Ben sahsen her olta avinda makul saatler ve sureler icinde tutabildigim kadarini tutup dipfrize atiyorum. Sonra kis sonuna kadar cikarip cikarip tuketiyorum.
ChtArdARSL
14-11-2012, 13:52
Tuncer oyle dusunme. Bu tip goc hayvanlari senede iki defa bize av verir. O da hepi topu 1 bilemedin 2 aydir. Oltayla tutulan balik doganin dengesini bozmaz. Asil dengeyi bozan girgirlar. Bak 2 sene oncesine kadar bu baligi bu bollukta bahsettigim meralarda tutmak hayaldi. İstavrite olta atardik, yanimiza koca girgir gelir agi serrer 1 saat icinde butun baligi toplar ceker giderdi. Simdi yeni yasayla bogazda avlanmak yasak. İc sularda derinligi de 24 metreye cikardilar yanlis hatirlamiyorsam. Boylelikle zaten tabani sig olan marmarada girgirlarin av yapabilmesi icin baya aciga cikmalari gerekiyor. O nedenle balik bogazdan rahat gecip marmaraya guzel yayiliyor. İki sene oncesine kadar tadini unuttugumuz luferin simdi boyutlarini ve bollugunu gordukce cok mutlu oluyorum. Demek biraz onlem alindi mi sonuclar sasirtici sekilde guzel oluyor. Bence asil ve en guzel sosyal mesaj budur :)
Ben sahsen her olta avinda makul saatler ve sureler icinde tutabildigim kadarini tutup dipfrize atiyorum. Sonra kis sonuna kadar cikarip cikarip tuketiyorum.
Agızına saglık abı hava kararmadan 1 saat once cık denıze at cek ıstedıgın kdr ıstavrıt gecene sene bu kdr bol cınekop yoktu palamut yoktu sımdı cok ıyı allah sukur
RottingChrist
14-11-2012, 13:58
senin kafa başka yerde cahit. balığa çıkmışız sen elinde telefon tech ten parça alıp satıyon olmaz öye :D şaka bir yana sana güzel takımlar ayarladım artık öyle yarı yolda kaçırma derdin olmayacak.
biz neden cekemıyoruz abı :D