Orijinalini görmek için tıklayınız : modifiyeli araç satışı kolay oluyor mu?
modifiyeli araçlarınızı kolay satabiliyormusunuz merak ediyorum, yapılan masrafın yüzde kaçını geri alabiliyorsunuz, modlu araçlar genelde gıcır gıcır olur ama alıcı da bu orjinal değil diyip öldürmeye çalışır...
yaklaşık 1.5 ay önce opel bayine girdim, 50.000 tl'lik insignia alayım dedim, benim poloyu takaslayalım dedim, modifiyeli şöyle böyle diyince adamlar araca bile bakmadan, rakam konuşmadan takası kabul etmediler, bana enteresan geldi, aşağıda servisleri var, eski parçaları versem orjinale benzerdi:) tok satıcı mı oluyorlar anlamadım:) 50.000 tl az bazılarına az para bazılarına çok para...1-2 bin tl daha az kazansalar ne olurdu!!
BlackStone
07-08-2010, 18:58
poloya nasıl bi modifiye yaptınız merak ettim doğrusu
poloda dereceli, chip, hava f. kiti, splitfire buji ve kablolar, header, sebring kat iptali, seb. orta sus., seb. son susturucu, bir boy büyük ara borular, apexi neo, aem wideband, koni 5 cm yay ve amortisör, kule gergisi, bagaj da full yapılı tesko-pioneer:), ön torpido vs gri bazı yerleri ıvır zıvır, full deri koltuklar nişantaşında yapıldı ...brc24 sıralı da var
Tuning055
07-08-2010, 19:05
stock ta olsa öldürüyorlar:)
meggy ye 13bin harcadım 13 bin e sattım acaip kardayım ha:D
Ferhat_V
07-08-2010, 19:11
malesef 0 araç satan galeriler başka marka araçları öldürerek alıyorlar sizin aracınıza özel bişey değil bizimde başımıza geldi öyle sonra ilanlarda yüksek fiyat çekiyolar ama :)
scricco almaya gitsem farklı bir muamele sözkonusu olabilir mi acaba? adamlar sıfır araç satacak, fiyatı 50.000 tl ya da üzeri olacak, belki çingenelik etmezler cömert davranırlar diye düşünüyordum ama opel de sonuç hüsran olmuştu:)
0 araç satan galeriyle yetkili satıcı ile asla takasa girmem 2.el satış kısmı da varsa asla araba almam istisnalar kaideyi bozmaz ama 20 ye sattığın aynı arabayı sana 23 e satmaya çalışıyo bide zarar ediyorum diyo kendin satmaya çalışsan daha iyi:) sonuçta 2.eli olan bir araç
Normalde zaten düşük alırlar.Aracın da modifiyeli olunca yüzüne bile bakmamaları normal;çünkü inan araç gerçekten hırpalanmadıktan sonra;bir de meraklısı olmadıktan sonra yüzüne bakan yok bu tip arabaların.Millet gelir pazarda filan inceler;naptın bakalım diye sorar;anlatırsın;iyi masraf etmişsin der giderler..
onn_dear
07-08-2010, 20:36
5 araba değiştirdim bugüne kadar
hiçbirini galeriye ya da takasa vermedim
hepsine gözüm gibi bakmışımdır modeli ne olursa olsun en temizlerindendi
galericiler alım satım yapanlarla fiyat dahi konuşmam
binicisine veririm alanında kafası rahat olur benimde...
herkes orjinal alıp kendisi uğraşmak istediği için modifiyeli araç satışı zor oluyor açıkçası
ayrıca mod yapan adam hor kullanır gibi bir inanış var ülkemizde.
Ludacris
07-08-2010, 21:03
Modifiyeli araç satışı zor olur.
Extraların bedevaya gider.
Haaa değerindede gider ama yüzdeye vursak 10-15
Boost Up
07-08-2010, 21:47
Turbo vtec i 26000 ya satamamıştık, herşeyi vardı:)
Senin aracın piyasası var en azından :) benim arkadaşım beyaz 6n poloyu modifiyeli haliyle 2 sene önce 1 haftadan kısa sürede sattı. Birde beni düşün hem Brava hem modifiyeli :) memur arabası die bilinen bi araca neler yaptık (dış olarak yaptık, motor stock) şimdi satmaya kalksam sahibinden de 8 bine brava var ama ben 12 bine aldım 2-3 milyar harcadım herşeyi serviste yapıldı edildi sanayi yüzü görmedi ama nafile :) işimiz zor yani ben satıcaktım vazgeçtim valla
harcadığın parayı satarken geri beklemek zaten saçma. Kimseninde modifiyeli bi aracı alırken (performans araçları hariç -typer/gc8 vs.) çok sıcak bakacağını sanmıyorum. En azından ben orjinal halindeki bi aracı alırken 1 kere düşünüyorsam diğer türlü 20 kere düşünürüm. Şöyle bişey de var, halkın modifiyeli araçları satın alırken bu kadar sıcak bakmamasının sebebi de o tarz araçları serseri olarak görüyo olmaları. Bunlar serseri arabayı ne biçim kullanmışlardır gibisinden.
modifiyeli araç satışı kolay oluyor mu?
oluyor..yaptıgın tüm masrafı hibe ediyorsun..Sonra bi de araç değerinin altına iniyorsuz zira aracın taklaı muamelesi görüyor..
Sonra satabiliyorsun..
En mantıklısı orjinal parçalarınız var ise ilk günkü haline çeviriyorsunuz ve satıp rahatlıyorsunuz. Aksi taktird öteki türlü aynen arkadaşın dediği gibi takla atmış motor yemiş yürüyen dağılmış muamemeli görünüyor ,) ama anlayan o şekilde düşünmüyor bazen de çok rahat satabiliyorsunuz. Tamami ile karşı tarafın tarzına bakış açısına bağlı.
phantomLord
08-08-2010, 07:41
Meraklısı gözü kapalı alır.
Arabalarımı satarken hep üstündeki ekstraları söküp öyle satarım.. Böylece daha cok insanın alabilecegini düsünürüm.. Nitekim de hep öyle olur, daha cok kişi arar sorar.. Parcaları da sonra ayrıca satarım..
Sonucta ne kadar güzel yaparsan yap, senin begenerek yaptıgın bişeyi bi baskası begenmeyebilir.. Bi de dediginiz gibi bi ön yargı var insanlarda, bu arabayı bu hale getirdiyse kesin canını almıstır, hor kullanmıstır, öldürmüstür arabayı vs vs vs..
Halbuki ben senden daha güzel, gözüm gibi bakıyorum arabama..
arabamı 5500 e aldım :) aldıktan 1 hafta sonra motor yaprıtdım mecburen yatak sardı 2500 tl harcadım :) sonra jant lastik aldım 1300 tl verdim sonra koltuklar vtec koltuk aldım 1000 tl ye bana geldi .. direksiyon topuz pedal vs. 400 tl para harcadım. sonra jdm olsun dedim far sinyal spoon aynısı cam vizörü derken bi 500 lük oldum :) kamberleri açalım dedim bide kit aldım coil falan derken bi 500 de öle gitti sonra motorda bişiler derken headrs egsozt falan derken bi 500 de öle gitti tesisat göstergeler ıvır zıvır 700-800 de ,öle gitti... sonra tam 6 ay sonra araba yine motor istedi :) bu sefer sekman conta falan yırttım 1000 de öle gitti ... aracı 3 hafta önce sattım :) 5450 tl ye :D olayın kısası araca yaptığın en ufak masrafı geri alamassınnnn arabayı satana kadar göbeğim çatladı :)
ERkut 205
08-08-2010, 13:31
Bayi satış yerleri en standart donanım ve temizliğini dikkate alıp fiyat verirler.
Sizin bahsettiğiniz modifi ekipmanlarında almak istemezler çünkü onlara o tarz bir araba arıyan müşteri azınlıkta gelir.
Dışarı satıcak olursanız bu modifiyeli araba satmak biraz şans işi yaptığınız işlemlerdeki kombinasyonlarda birisi bir araç arıyor ise normal arabadan bile daha çabuk satılabilir...
Ama genelde az denk gelir.