Orijinalini görmek için tıklayınız : Amerika'da yaşamak?
Serlamlar arkadaşlar ,
Amerikada yaşayan arkadaşlardan bilgi toplamak için açtım bu konuyu .
şu aralar ciddi ciddi toparlanıp gitmek istiyorum japonyaya yada amerikaya . japonya daha düşük bir ihtimal zira japoncanın J sini anca biliyorum . İngilizcem advanced seviyede.
amerikaya yerleşmek için ne gerekiyor?
4 sene amerikada yaşamış bir arkadaşımla konuştum . elektrik mühendislerinin minimum 7000 $ ile işe başladığını söyledi. bende ufak ufak bakınmaya başladım amerikada işlere.
var mı detaylı bilgi verebilecek ? oturma izni almak için yapılması gerekenler. insurance durumları , emeklilik ( şu anda 1500 günlük ödenmiş ssk'm var işe yarar mı ?) . yada işten çıkma - çıkarılma durumunda neler oluyor. kurallar nelerdir yaşamak için ( 3 sene polisle başınbelaya girmicek vs. )
teşekkürler şimdiden
Maxiboost
22-07-2010, 12:40
ultimate çırak olarakta beni al yanına :D
kadioglu
22-07-2010, 12:47
Benim bir arkadaşım gitmişti.Ziraat mühendisi.Ama orada tekrar doktoramı ne yapması gerekiyormuş.Yoksa diploması işe yaramıyormuş.O yüzden hem muhasebecilik yapıp hemde okuyordu.Yeşilkartla gitmişti.
Efe benim facebook ta arkadaşlarımın arasından Tuncay Çelik kendisi.Ekleyebilir ya da mesaj yazabilirsin.Cevap verir.
timucintt
22-07-2010, 12:48
En kolay yolu bana göre dil kursu ayağına gidip kız tavlayıp oraya yerleşmek :D :D
ben bu sene green card için başvuruda bulundum. şubatta cekiliş var.. olurda kazanırsam bende yerleşmeyi dusunyorum. bole bişey olabilirse beraber takılalım :D:D
duydugum bildigim ekstra bir beceriniz mesleğiniz yoksa hiç gitmeyin diyorlardı.
türkiyenin havasını suyunu çok özlersiniz diyorlardı.
japonyayı çok istedim ama japonca çok zor diyolar.. 2 sene surekli konuş bişeyler kaparsın demişti bana bi tanıdıgım...
bakalım kısmet ..
saygılar
Rıdvan..
suprolla
22-07-2010, 13:27
2 senedir green card çekilişine katılıyorum hala bişey yok :D umudumu kestim artık ondan çıkma oranı baya düşüktü sanırım 60\1 gibi....
japonyaya lise bittiğinde gitmek istedim ama aylık 3000lira civarı masraf(öğrencilik için) olcağını sölediler bi kaç danıştığım yer oda kalın kaçtı hala burdayız şimdi olursa çift vatandaşlıktan umutluyum bulgaristan doğumlu babam,olursak ingiltereye giderim...
bütün olanakları zorluyorum :D
RottingChrist
22-07-2010, 13:44
2 senedir green card çekilişine katılıyorum hala bişey yok :D umudumu kestim artık ondan çıkma oranı baya düşüktü sanırım 60\1 gibi....
japonyaya lise bittiğinde gitmek istedim ama aylık 3000lira civarı masraf(öğrencilik için) olcağını sölediler bi kaç danıştığım yer oda kalın kaçtı hala burdayız şimdi olursa çift vatandaşlıktan umutluyum bulgaristan doğumlu babam,olursak ingiltereye giderim...
bütün olanakları zorluyorum :D
ben bulgaristan doğumluyum ve çifte vatandaşlık hakkım var. AB ülkelerine vizesiz seyahat edebiliyorum ve yanlış hatırlamıyorsam çalışma izini de alabiliyorum ama hiç gitmedim. İngiltere AB ülkelerinden hariç bir uygulaması var ve vize istiyor. Zaten AB üyesi olmasına ramen euro yerine kendi para birimlerini kullanıyorlar.ama Hollanda Almanya vs. ülkelere çok rahat gidersiniz. ABD de en son duyduğum şey otomotiv bilgisi olanların çok rahat ve yüksek gelir elde edebilecekleri şeklindeydi. Gidip görmedim şahsen. Amerikaya gitmek yerine Dubai falan düşünürdüm çılgın arap driftçileri izlemek süper olurdu :D
ABD de en son duyduğum şey otomotiv bilgisi olanların çok rahat ve yüksek gelir elde edebilecekleri şeklindeydi.
TT olarak göç ederiz ;);)
ABD de en son duyduğum şey otomotiv bilgisi olanların çok rahat ve yüksek gelir elde edebilecekleri şeklindeydi.
TT olarak göç ederiz ;);)
:D:D:D:D:D:D:D:D ahh aaaaahhhhhhhhhh bi gidebilsem japonya yada ABD ye :):)::)
saygılar
Rıdvan..
RottingChrist
22-07-2010, 14:39
ABD den şahsen nefret ediyorum. Avustralya veya Canada yı çok merak ediyorum ben.
Efe boşver Amerikayı. Avustralya ve yeni zellandaya yerleşmek daha kolay. Daha nezih geliyor bana. Hem jdm in japonyadan sonra yuvası :D
Avustralya ve Canada huzurlu yerler. Suc orani dusuk, hayat daha basit, sistematik, gelir iyi ama ABD kadar ucuk degil. Tabii ucuk olanlari da var ama daha az oranli.
ABD'e gelince TR'deki diplomanizin pek bir onemi olmuyor, hele ki gocmen iseniz. Calisma izni olmadan TR'deki diplomanizi cok kaale almiyorlar. ABD'de zanaat cok degerli, el isciligi, ustalik, muazzam paralar ve kolay isler donuyor. Bu alanlarda olsun, iste elektrik muhendisligi olsun en azindan burada sertifika programi bile olsa bir egitim almis olursaniz is bulma olanaginiz kolaylasir. 2 senelik bir yer bitirir ya da master yaparsaniz size sponsor olabilecek sirketler bilabilirsiniz (H1 vize).
Olmadi evlilik yaparsiniz. Biraz sosyal biriyseniz sizinle evlenicek amerikan vatandasi bulabilirsiniz. 3 sene evli kalir, vatandasligi alir, ne istiyorsaniz yaparsiniz.
Amerika'nin neresine geleceginiz cok onemli. Su an guney kesimi ekonomik krizden en cok etkilenen yerler. Insanlar ciddi ciddi dusunuyor sonlarini orada. Buyuk sehirler. kuzey dogu kesimleri daha iyi.
Otomobil bilgisine ve becerisine guvenen arkadaslar;
Burada teknik okullar, sertifika programlari var. Cabbar cevval olup buraya bu isler icin gelmenizi tavsiye ederim. Benim gozum yemedi, yapmak istemedim ama baktim gordum arastirdim ki, inanin cok degerli. Hele ki guney kesimlerinde bu gibi zanaatcilari kapiyorlar. Bizim Turk insanin eli de becerikli, makinelerle calismaya yatkin adamlariz. Kesinlikle cesaret edin ve deneyin derim.
En kotu egitim icin gelir, sonra yol alirsiniz. Biraz da sizin atlangoçlugunuza bagli bu tip seyler.
Efe boşver Amerikayı. Avustralya ve yeni zellandaya yerleşmek daha kolay. Daha nezih geliyor bana. Hem jdm in japonyadan sonra yuvası :D
10numara 5yildiz ;)
Thracian
22-07-2010, 15:50
Son bi haftadır kimnle nerede konuşşsam yurt dışı hep anılıyor. Bende bu konuyu inceliyorum. ABD ye gitmek, yaşamak için neler gerekli buradan giderken neler yapmalı yada kendimizi geliştirmeliyiz.
Bu cok genis bir soru. Bunun cevabi ancak sizin ne yapmak istediginizle belirlenebilir. Kafanizda bir emeliniz ya da ulasmak istediginiz bir basari varsa veya her ne ise gitme sebebiniz, ona gore belirlenir yapilmasi gerekenler.
ilkerrrrr
23-07-2010, 08:01
Amerika, Kanada, Avustralya, Yeni zelanda, japonya ... tamam bunlar güzel de. Hangisine nasıl gidilip, nasıl yerleşilir? Nasıl iş bulunur? Buradaki diplomamız ile orada geçerli mi? gibi soruların cevabını biliyor musunuz arkadaşlar.
amerikada başın belaya girer kendimden biliyorum orda yaşanmaz. hayat şartları görüldüğü gibi deil baskı var . en iyisi tatil yaparsın.
suprolla
23-07-2010, 12:50
ben bulgaristan doğumluyum ve çifte vatandaşlık hakkım var. AB ülkelerine vizesiz seyahat edebiliyorum ve yanlış hatırlamıyorsam çalışma izini de alabiliyorum ama hiç gitmedim. İngiltere AB ülkelerinden hariç bir uygulaması var ve vize istiyor. Zaten AB üyesi olmasına ramen euro yerine kendi para birimlerini kullanıyorlar.ama Hollanda Almanya vs. ülkelere çok rahat gidersiniz. ABD de en son duyduğum şey otomotiv bilgisi olanların çok rahat ve yüksek gelir elde edebilecekleri şeklindeydi. Gidip görmedim şahsen. Amerikaya gitmek yerine Dubai falan düşünürdüm çılgın arap driftçileri izlemek süper olurdu :D
kaç göçmenisin abi 89 mu?daha öncesi ise neler yapmak lazım 2 belgemiz kaldı ordan ikametgah alıp bankaya para yatırmamız gerekmiş bana sölenen(doğum kağıdı,göç tarihi aile kütüğü eski ev adresi vs bunları aldık)
aslında gitmekteki amacım araba vs değil biraz para kazanıp tekrar gelmek okulda kendi kendime yetmek için
eger yuksek lisans yapmadiysan bir yuksek lisans programina katilip okulu bitirip, 1 sene calisma izni (opt) sansini degerlendirebilirsin. Hem amerikada yasama sartlarini gormus olursun hemde karsina cikan -eger olursa- firsatlari degerlendirebilirsin.
yuksek lisans yaparken de ufak islerde calisip harcligini cikarabilirsin ben ole yaptim en azindan.
Çok şanslı olmanız lazım. Yurtdışında kalifiye bir iş yapmak için Türkiyedeki diplomalar yetmez. Kaldıki ekonomik kriz ordada var ve işsizlik ordada sorun. Çok başarılı olmadıktan sonra ordada mba ve phd yapmadıktan sonra kolay kolay iyi işlerde çalışamazsınız...
Haa çok şanslısındır düşeş birşeyler gelmiştir olmuştur, istisnai durumlardır.
Ama şunuda unutmamak lazm orda barmen olursun. Burdaki mühendisin yaşadığı hayattan daha insani yaşarsın
turbo&quattro
24-07-2010, 07:18
Burada okul bitirip bir is bulmak ve kalmak oldukca kolay ancak ayni sey Tr'den direkt gelmek icin gecerli degil...Tamam geleceksiniz de nasil ? Burada nereyi biliyorsunuz ? Nerelerden is basvurusunda bulunabilrisiniz? Buldugunuz firma nasil guvenecekte vize ve calisma izni evraklarinizi hazirlayip gonderecek ? Bunun gibi bir ton soru var cevaplanmasi gereken.Yani Amerikaya gidiyorum demekle olmuyor :)
Yaklasik 4 sene oldu az biraz bilgi sahibi oldigumu dusunuyorum...
Amac gelip bir sekilde Amerika'ya kapagi atmaksa eger al turist vizesi, bul birini ve para karsiliginda evlen...(tabiki tanidik birileri sart )..Al green cardini daha sonrasinda Amerikan vatandasligini mutlu mesut yasa...Amerikada kalmanin yasamanin en rahat ve sancisiz yolu budur...
Yok ben elektrik muhendisiyim amacim alanimda ilerlemek diyorsan ogrenci olarak gel...En azindan Tr'den olan diploman, ogrenci vizen ve egerki gittigin okulda alaninda birseyler ise is bulma sansin dahada yuksek olur...Tabi h1 vizesi ile birlikte green card almak cokta kolay degil..
Madalyonun obur yuzu var birde...Herkese Amerika'da yasama dusuncesi toz pembe geliyor ama hicte oyle degil..Burada hayat zaman zaman Tr;de yasadigimizdan daha zor.
Cok daha uzun seyler soylenebilir, yazilabilir ama gecenin bu vakti anca bu kadar :) Sormak istediginiz birsey varsa buradan sorun elimdne geldigince cevaplamaya calisirim..
Not....Tr de guzel bir maasla yasamayi Amerika;da yasamaya kesinlikle tercih ederim...
turbo&quattro
24-07-2010, 07:25
amerikada başın belaya girer kendimden biliyorum orda yaşanmaz. hayat şartları görüldüğü gibi deil baskı var . en iyisi tatil yaparsın.
Basi neden belaya girer ? Ve nelere nicin baski var ?
şu okul bitsin basıp gidicem amerikaya.. master'ımı yaparım daha da dönmem geri
En kolay yolu bana göre dil kursu ayağına gidip kız tavlayıp oraya yerleşmek :D :D
Ben gibi yani hee :)
En basta cekilen psikolojik bozukluklar adami bunaltiyor hersey ust uste geliyor ama yasam sartlari kesinlikle Turkiye'den daha iyi .. Ozlemem diyerek artik bu ulke beni baymaya basladi dedigin Turkiye'yi ozlemeye basliyorsun ..
En guzeli Turkiye'de bir gunde 20 TL kazanirken burada en kotu iste saatte 12 $ aliyorsun . Guzel tarafida var kotu tarafi da .. Amerika'yi ne icin dusunuyosun? Mesela Amerika'nin adini telaffuz etmek bile korkutuyor beni cesaret edemem oraya ..
Meslek cok onemli mesela bulundugum yerde eger bir meslegin var ise altin adam , arananadamsin .. 3 tane saati en az 25$ dan is buldum fakat ogrenci olmak meslegimi part-time olarak yapmama sebeb verirken bu imkansiz oldu ilk sene icin ..
Ve yukari da ki arkadasin dedigi gibi Turkiye'de iyi bir maasla yasamak herseyden cok iyi ..
Burada dusunuyorsun gidip 15.000 $ 'a supra almisim ,subaru almisim bir anlami yok o bile keyif vermez adama ..
Teyzem-eniştem orada 3 senedir.Enişte daha öncedende gitmiş çalışmış vatandaşlık için bekliyorlar ( ne olacaksa vatandaş olup sanki :o ) odtü pc mühendisi 9000 $ alıyormuş.
Kira fazlaymış herhalde aldığının 4te 1ini kiraya veriyormuş.
Benide çağırıyorlar gitmiyorum sırf boğazım için :D
memleketim gibisi yok....
orada yaşamak için gurbeti yaşamış olmak lazım herkes harcı degildir..
ben yapamam mesala :)
orada yaşamak için gurbeti yaşamış olmak lazım herkes harcı degildir..
ben yapamam mesala :)
Dısarda olan arkadaslara bir sorum var :) Burda 1000 tl maaslamı gecınmek (ist) yoksa amerıkanın istanbulunda 2500$ lamı gecınmek ?
bakıyorumda hep iyiler konuşuluyo bi akrabam gitti zengin oldu bi arkadaşım gitti şu kadar maaş alıyo peki kötüler ? onlar hiç konuşulmuyo
Dısarda olan arkadaslara bir sorum var :) Burda 1000 tl maaslamı gecınmek (ist) yoksa amerıkanın istanbulunda 2500$ lamı gecınmek ?
Orda da herşey ucuz değilki
Yeme içme, ev fiyatları pahalı ?
2 bavul dolusu gıda gönderiyoruz her sene :)
34btr1907
24-07-2010, 15:15
bakıyorumda hep iyiler konuşuluyo bi akrabam gitti zengin oldu bi arkadaşım gitti şu kadar maaş alıyo peki kötüler ? onlar hiç konuşulmuyo
kötüsünü anlatıyım ben ozamn öğrenci vizesi ile gittim san diegoya dil kursuna başladım 1 ay sonrada pedicab e başladım iyi güzel hoş parası da güzel şehirde güzel okulu aksatmaya başladım parasını verıp okula uğramıyordum bu arada işe devam tabi 3 ay 5 ay hıc gıtmedım okula bı gün telefon geldi okuldan denetleme olucak okula gel
i20 (öğrenci belgesi) esksini iptal edciez devamsızlık görünüyor yenisini çıkartmamaız gerek neyse gittim okula eskıyı ıptal edip yenısnı verdıler sorunsuz...amma sorun orda başladı benım o yenı belge ile abd göçmenlık sıstemine tekrar giriş yapabilmem için herhangı bır sınırdan çıkış ve giriş yapmam gerekıyormus
(ne benım ne okulun böyle olması gerektiği hakkında 1 bilgisi i yok)
meksıka sınırı da cok yakın 15dk... hatta ben turkıyeye o gunden 2 gun önce ucak bıletı almısım tatıle gelıcem bana tr ye cıkma gırerken sorun olur dedıler okuldan keske dınlemesydım...
ben yenı öğrencı belgemle mutlu mesut yasarken bir sabah 5 te 2 tane rozetli fbi kılıklı adam benı evde sorguya aldılar pasaprt kontolu ogrencı belgesı kontrolü vs...sistemde yoksun kaçak durumundasın vs... öğrencı belgemın damgasına ve tarıhe bakıyorlar sorun yok ama sistemde yokum sınırdan giriş yaparken damga ve pc ye giriş olmadıgı için göz altına alınıyorum o anda ve 1 gun şehir nezaratınde kaldıktan sonra hapishaneye sevk ve tam 31 gun hapis yattım mahkemeye kadar daha sonra kefalatle serbestlık aldım ve çıktıktan 2 ay içinde abd yı terk etme ve 1 yıl gırememe cezası verdıler 2 yıl oldu daha gidip konsolosluga sormadım benım cezam ne oldu vs...hoş parmak izleri ioldugu için vize almam tekrar belkı zor ama sorma bıle geregı hıssetmedıgım ıcın benı cokta baglamıyor abd su an için
ben kendımın ve okulun bilgisizliğini kurbanı oldum dıyebilirim ama okul devamsızlıgı konusu hariç orda hatam buyuk devamsızlık konusu nda sözum yok kendıme ama sınır dan gırıs cıkıs kısmı okulun buyuk bılgızılıı yuzunde oldu ++ san diegoda emsal oldugum için benden sonra okul degıstıren yada aynı sey basına gelen öğrencıler artık öğrendıklerı ıcın sıstemın nasıl oldugunu sınırdan grıs çıkıs yaparak bu sorunu ortadan rahatca kaldırdılar ve kımsneın bası agırmadı benım basıma gelmeden baska bırnın basına gelseydı durum ben yırtmış olucaktım artık bu benım sansızlıgımmı allahın taktırımı bılemıorum ama dıkkatlı olun arkadaslar gözunuz yasına burdakı gıbı bakmazlar:)
ayrıca yukarda arkadasların yazdığı gibi en temız yol türk erkeğinin cazibesini kullanın kandırın bi hatunu ve evlenın ;)
Pug sydneyde nerdesin?
City Of Sydney , Town Hall'e 2 dk uzaklikta yasiyorum ..
Gurbet cok kolay degil.. disaridan gorenler sizin her daim sey ustunde findik kirdiginizi dusunurler sanki burda ki o guzel hatunlar sizin gelmenizi bekliyormus gibi ..
Ama yeterli diliniz olmadan elinizden baska sevgiliniz olamaz ..
Turkiye'de belli bir standartta yasiyorsunuzdur normal bir yasam ama mutlu .. Mutevazi yasiyorsunuzdur orta halli arabaniz ,belli bir cevreniz rutin bir yasantiniz ..
Ama burada varlik icinde yokluk cekmek o gunleri mumla aramaniza sebep olur ..
Binlerce $ vererek buraya gelirsiniz ama en iyi universite de yillik 30000 $ 'a okumaniz bile sizi ogrencilerin sahip oldugu haklara eristirmez.Otobus biletinizi bile ogrenci tarifesinden alamazsiniz .. Yolda annenize soven gavura birsey yapamazsiniz.. Buranin vatandasi olmadan hicbir haktan yararlanamazsiniz ..
Vatandas olmak icin ya escinsel evlilik ya normal evlilik ya iyi bir bransta mesleginiz yada okul bitirip vatandaslik alabilecek duzeye gelmeniz yada turkiyede yasam guvencem yok teroristim diyip siginma almak kalmaniza sebep olur ..
Bana yurtdisinda kalmak icin evlenmek inanilmaz sacma geliyor mesela ..
Ayda asgari 4000 $'i 25 yasimda kazanabilecekken okudugum icin bir cok seyden mahrumum zaman meselesi 1100 $ kazaniyorum en az haftada yaklasik 30 saat calisarak 500 $ kira veriyorum aylik yemek giderim inanilmaz az yol masrafim yok ama gene de mutlu olamiyorsunuz cunki huzurunuz yok .. En ufak bir anda psikolojik moral bozuklugu icine girmeniz icten bile degil .. Hele ki ben gibi Turkiye'de calisarak para kazanmaya alisip o sekilde birseylere sahip olmak hayatinizin bir parcasi haline gelmisken bu yasta Turkiye'de yoklugu bilerek babanizdan ayda 1000 $ istemek size oyle bir koyar ki varliginizdan utanir hale gelirsiniz ve aksi bir durum sizin elinizde bile degildir .. Cok defa verdigim 10000 $ okul parasini dusunmeyip donucem dige gozyasi doktum .. Evet ben vermistim gelmeden 2 ay oncesinde sattigim arabamin parasini yatirdim buraya , buraya vesile oldu ailem git dedi benim fikrim degildi .. Ama bir de su var " sabir " bu cok onemli .. Cunki her gecen gun cok daha iyiye gidiyor , bir cok icin ayni sey gecerli .. Dil ogreniyor insanlarla iliskileriniz iyilesiyor para kazaniyorsunuz bir muddet sonra Turkiye'ye dondugunuzde 10 gun sonra pisman olacaginizi bilmek sizin sadece Turkiye'ye 1 aylik tatil icin gitmeyi istemekten baska bir dusunceye saptirmiyor ..
Soylenebilecek cok sey var .. Ama Turkiye'de iyi bir gelecege sahip olacaginizi dusunuyorsaniz , bence yurt disini hic dusunmeyin ..
Burada okul bitirip bir is bulmak ve kalmak oldukca kolay ancak ayni sey Tr'den direkt gelmek icin gecerli degil...Tamam geleceksiniz de nasil ? Burada nereyi biliyorsunuz ? Nerelerden is basvurusunda bulunabilrisiniz? Buldugunuz firma nasil guvenecekte vize ve calisma izni evraklarinizi hazirlayip gonderecek ? Bunun gibi bir ton soru var cevaplanmasi gereken.Yani Amerikaya gidiyorum demekle olmuyor :)
Yaklasik 4 sene oldu az biraz bilgi sahibi oldigumu dusunuyorum...
Amac gelip bir sekilde Amerika'ya kapagi atmaksa eger al turist vizesi, bul birini ve para karsiliginda evlen...(tabiki tanidik birileri sart )..Al green cardini daha sonrasinda Amerikan vatandasligini mutlu mesut yasa...Amerikada kalmanin yasamanin en rahat ve sancisiz yolu budur...
Yok ben elektrik muhendisiyim amacim alanimda ilerlemek diyorsan ogrenci olarak gel...En azindan Tr'den olan diploman, ogrenci vizen ve egerki gittigin okulda alaninda birseyler ise is bulma sansin dahada yuksek olur...Tabi h1 vizesi ile birlikte green card almak cokta kolay degil..
Madalyonun obur yuzu var birde...Herkese Amerika'da yasama dusuncesi toz pembe geliyor ama hicte oyle degil..Burada hayat zaman zaman Tr;de yasadigimizdan daha zor.
Cok daha uzun seyler soylenebilir, yazilabilir ama gecenin bu vakti anca bu kadar :) Sormak istediginiz birsey varsa buradan sorun elimdne geldigince cevaplamaya calisirim..
Not....Tr de guzel bir maasla yasamayi Amerika;da yasamaya kesinlikle tercih ederim...
Kardeşim çok güzel söylemişsin en güzeli kalmak ve vatandaşlık almaksa 6 aylık turist vizesi ile gelip birini bulup para karşılığı evlenmektir. Bulduğun kişi rastgele olmamalıdır yoksa anan ağlar. Tabii turist vizesi almakda eskisi kadar kolay değil.
Ben LA de Berkeleyde okumuş bir kişi olarak şunuda söyleyebilirim; öğrenci değişimi ile odtu den 2. sınıf sonunda Berkeleye gittim. Herşey süper olacak diğe düşündüm ama büyük hayal kırıklığına uğradım.
Uğradığım bu hayal kırıklıkları:
1. Alışma dönemin çok sıkıntılı geçiyor. Arkadaşlık kuramıyorsun kültüre alışamıyorsun. Hor görülüyorsun.
2. Müslüman olduğun için terörist gözü ile bakabilirler alışman lazım onlarıda yadırgamaman lazım çünkü müslümanlardan çok çektiler.
3. Hayat şartları güzel evet ama Türkiyede ki gibi oturarak para kazanma şekli orada yok.
4. Mezun olduktan sonra iş verenin seni alması sanıldığı gibi kolay değil. İlk olarak bir amerikalı senden bilgisiz dahi olsa senin bir adım ötende olacaktır. Kendin iş veren olduğunu düşünürsende neden herşekilde anlaşacağın bir Türk yerine senin ülkene daha yeni alışmış ve kültüründen uzak bir amerikalıyı işe alasın...
5. Herşeyinden yararlanmak için, birinci sınıf insan olmak için vatandaş olman lazım. Ki okul okuyarak belirli bir sene de çalışmadan bu imkansız. Kaldıki keyiflerine kalıyor vatandaşlık vermeleri.
O yüzden yine ilk seçenek ağırlık basıyor. Turist git evlen vatandaş ol. İngilizceye iyi hakim ol kültürlerini benimse ondan sonra dilersen TR'ye dön dilersen orada kal. Çok para kazanacam hevesi ile gidip taksici yada pompacı olmakta var bu işin sonunda.
Kardeşim çok güzel söylemişsin en güzeli kalmak ve vatandaşlık almaksa 6 aylık turist vizesi ile gelip birini bulup para karşılığı evlenmektir. Bulduğun kişi rastgele olmamalıdır yoksa anan ağlar. Tabii turist vizesi almakda eskisi kadar kolay değil.
Ben LA de Berkeleyde okumuş bir kişi olarak şunuda söyleyebilirim; öğrenci değişimi ile odtu den 2. sınıf sonunda Berkeleye gittim. Herşey süper olacak diğe düşündüm ama büyük hayal kırıklığına uğradım.
Uğradığım bu hayal kırıklıkları:
1. Alışma dönemin çok sıkıntılı geçiyor. Arkadaşlık kuramıyorsun kültüre alışamıyorsun. Hor görülüyorsun.
2. Müslüman olduğun için terörist gözü ile bakabilirler alışman lazım onlarıda yadırgamaman lazım çünkü müslümanlardan çok çektiler.
3. Hayat şartları güzel evet ama Türkiyede ki gibi oturarak para kazanma şekli orada yok.
4. Mezun olduktan sonra iş verenin seni alması sanıldığı gibi kolay değil. İlk olarak bir amerikalı senden bilgisiz dahi olsa senin bir adım ötende olacaktır. Kendin iş veren olduğunu düşünürsende neden herşekilde anlaşacağın bir Türk yerine senin ülkene daha yeni alışmış ve kültüründen uzak bir amerikalıyı işe alasın...
5. Herşeyinden yararlanmak için, birinci sınıf insan olmak için vatandaş olman lazım. Ki okul okuyarak belirli bir sene de çalışmadan bu imkansız. Kaldıki keyiflerine kalıyor vatandaşlık vermeleri.
O yüzden yine ilk seçenek ağırlık basıyor. Turist git evlen vatandaş ol. İngilizceye iyi hakim ol kültürlerini benimse ondan sonra dilersen TR'ye dön dilersen orada kal. Çok para kazanacam hevesi ile gidip taksici yada pompacı olmakta var bu işin sonunda.
Taksici olmak mi :) Keske olabilsem cok iyi gideri var ..
Taksici olmak mi :) Keske olabilsem cok iyi gideri var ..
New york'ta türkler genellikle taksicilik yapıyor:D Dikiz aynasında CD görürsen durduracaksın direk:P
Orda da herşey ucuz değilki
Yeme içme, ev fiyatları pahalı ?
2 bavul dolusu gıda gönderiyoruz her sene :)
Yerine göre değişiyor ama ev pahalı değil Turbo&Quatro nun aylık 600$ (900$ da olabilir:) ) a oturduğu evin aynısı istanbulda 7.000$ kira geliri yapar:) Bide kafayı çalıştırırsan onun gibi 500$ a 10 numara odanın tekini zenci ve şişman bi hatuna kiralarsın ev beleşe gelir:)
peki üniversiteler nasıl Türkiye ye göre kolaymıdır zormudur ?
peki üniversiteler nasıl Türkiye ye göre kolaymıdır zormudur ?
Vallaha ben odtüde daha çok zorlandım. Ama bir insanın kendi dilinde eğitim alması kadar güzel bir şey yoktur.
Uni ler içi genel olarak TR den daha basit ama yüksek lisans zor diyor burda okuyan arkadaşlarım.
bi tecrübede benden olsun (Acı bi tecrübe)
26 Nisanda trafik kazası yaptım çoğu kişi biliyor, arıyan soran herkesten tekrardan allah razı olsun.
Amilliyatım 10.5 saat sürdü 3 farklı doktor girdi.Abd en son düşeceğiniiz yer hastane olsun lafını duymuşunuzdur hastane fiyatları çok kalabalık.
Amilliyatım ve 6 hafta hastanede kalışım 500.000 dolardan daha fazla tuttu.Amilliyattan 2-3 gün sonra kendime biraz gelince ödemeyi nasıl yapıcağımı sordular.Para istediklerinde ödemeye gücüm olmadıgını söyledm.Sigortam da yok sadece iş yerinde çalışırken geçerli olan iş yerinin yaptığı bi tane var.Tamamen sıçık bi durum yane...
Tekrar konuşcaz dediler.2 gün sonra gene geldiler beni araştırmışlar 2 senedir burda düzenli yaşadığımı hiç bi sorun çıkarmadığımı kural dışı birşey yapmadığımı görünce tüm masraflarımı devlet ödedi tek kuruş almadılar benden.Kontroller de normalde 300-400 doalr arası birşey onları bile talep etmiyorlar devlet ödüyor.
Ben amerikan vatandaşı değilim bu arada green kartım bile yok vize ile burdayım ...
Ben Türkiyede Türkiye vatandaşı olmama rağmen bu kazayı yapsam sigortam ve param yok desem ne olurdu acaba yazmaya gerek varmı ? özel hastaneler trafik kazasından çıkardıkları insanları hastaneye götürürken resmen mal varlığını sorguluyor ambulansta halbuki kanunen bedeva tedavi etmesi lazımken !
aynen iste, insana deger, insani el ustunde tutma var. Cok onemli. Boyle zamanlarda nufus kagidimi yirtasim geliyor.
Bir konuya dikkat cekmek isterim; Ailesine, sevdiklerine cok bagimli, etrafini seven adamsaniz, kendinizi iyi hazirlayin. Ben hic hazirlamadim, tahmin bile etmedim bu kadar zorluk cekecegimi ama 2 sene sonunda anca alisabildim. Psikolojim cok cok bozuldu, bayagi kotu. O yuzden buna hazirlikli olun temelli kalmaya gelecekseniz. Veya uzun sureli neyse iste...
Uni ler içi genel olarak TR den daha basit ama yüksek lisans zor diyor burda okuyan arkadaşlarım.
26 Nisanda trafik kazası yaptım çoğu kişi biliyor, arıyan soran herkesten tekrardan allah razı olsun.
Amilliyatım 10.5 saat sürdü 3 farklı doktor girdi.Abd en son düşeceğiniiz yer hastane olsun lafını duymuşunuzdur hastane fiyatları çok kalabalık.
Amilliyatım ve 6 hafta hastanede kalışım 500.000 dolardan daha fazla tuttu.Amilliyattan 2-3 gün sonra kendime biraz gelince ödemeyi nasıl yapıcağımı sordular.Para istediklerinde ödemeye gücüm olmadıgını söyledm.Sigortam da yok sadece iş yerinde çalışırken geçerli olan iş yerinin yaptığı bi tane var.Tamamen sıçık bi durum yane...
Tekrar konuşcaz dediler.2 gün sonra gene geldiler beni araştırmışlar 2 senedir burda düzenli yaşadığımı hiç bi sorun çıkarmadığımı kural dışı birşey yapmadığımı görünce tüm masraflarımı devlet ödedi tek kuruş almadılar benden.Kontroller de normalde 300-400 doalr arası birşey onları bile talep etmiyorlar devlet ödüyor.
Ben amerikan vatandaşı değilim bu arada green kartım bile yok vize ile burdayım ...
Ben Türkiyede Türkiye vatandaşı olmama rağmen bu kazayı yapsam sigortam ve param yok desem ne olurdu acaba yazmaya gerek varmı ? özel hastaneler trafik kazasından çıkardıkları insanları hastaneye götürürken resmen mal varlığını sorguluyor ambulansta halbuki kanunen bedeva tedavi etmesi lazımken !
Çok geçmiş olsun. Bende buna benzer acı bir tecrübe yaşadım. Elime cam bardak girdi i20 formuyla gitmiştim 10$'lık sigortayla 2 ameliyat hallettiler. Arkadaşım 911'i aradığında ne olduğunu anlayamadıkları için polis, itfaiye ve ambulans üçü birden geldiler. İnsana önem verme konusu Türkiye'den kat ve kat fazla...
Fakat eğer düzgün para kazanıyorsan ki düzgünden kastım çok para kazanıyorsan Türkiye yaşanacak yer.
turbo&quattro
25-07-2010, 05:21
Yerine göre değişiyor ama ev pahalı değil Turbo&Quatro nun aylık 600$ (900$ da olabilir:) ) a oturduğu evin aynısı istanbulda 7.000$ kira geliri yapar:) Bide kafayı çalıştırırsan onun gibi 500$ a 10 numara odanın tekini zenci ve şişman bi hatuna kiralarsın ev beleşe gelir:)
Benim su an oturdugum ev bir musterimize ait ve yaklasik 1 seneden beri bosmus...Tesadufen denk geldi ve cok cok uygun fiyata $700e kiraladim..Cati katinida birine $550 e ye verdim..Yani su anki ev kiram $150 + faturalar :) Tabiki sans heryer boyle diye birsey yok kaldiki ev kiralari yerine gore degisiyor ama cok yuksek...
Cagri'ninda dedigi gibi ilk kez gelecek arkadaslar cok buyuk hayallerle gelmesinler Amerika;ya...Sonucta her ne kadar iyi derece ingilizce bildiginizi sansanizda halbuki bilmediginizi anliyorsunuz...E dil farkli, din farkli, kultur, trafik, yasam sekli vs....hersey farkli...Bu durumda ilk aylar inanilmaz zor geciyor..Kendimden ornek vereyim.Ilk birkac ay hic arkadasim olmadi Amerikali kiz arkadasim haricinde..Konusulanlari zerre kadar anlamiyordum ve kendimide dolayisi ile ifade edemiyordum..Stajimi bitirmeden donmeyi bile dusundum ama arabami fln satip geldigim ve buyuk hayaller kurdugum icin bir turlu domeye cesaret edemedim ne olursa olsun yapacagim dedim..Kiz arkadasiminda buyuk yardimlariyla herseyi atlattim ve alistim...Zaten alistikca da Amerikanin tadi cikmaya basladi....
Benim su an oturdugum ev bir musterimize ait ve yaklasik 1 seneden beri bosmus...Tesadufen denk geldi ve cok cok uygun fiyata $700e kiraladim..Cati katinida birine $550 e ye verdim..Yani su anki ev kiram $150 + faturalar :) Tabiki sans heryer boyle diye birsey yok kaldiki ev kiralari yerine gore degisiyor ama cok yuksek...
Cagri'ninda dedigi gibi ilk kez gelecek arkadaslar cok buyuk hayallerle gelmesinler Amerika;ya...Sonucta her ne kadar iyi derece ingilizce bildiginizi sansanizda halbuki bilmediginizi anliyorsunuz...E dil farkli, din farkli, kultur, trafik, yasam sekli vs....hersey farkli...Bu durumda ilk aylar inanilmaz zor geciyor..Kendimden ornek vereyim.Ilk birkac ay hic arkadasim olmadi Amerikali kiz arkadasim haricinde..Konusulanlari zerre kadar anlamiyordum ve kendimide dolayisi ile ifade edemiyordum..Stajimi bitirmeden donmeyi bile dusundum ama arabami fln satip geldigim ve buyuk hayaller kurdugum icin bir turlu domeye cesaret edemedim ne olursa olsun yapacagim dedim..Kiz arkadasiminda buyuk yardimlariyla herseyi atlattim ve alistim...Zaten alistikca da Amerikanin tadi cikmaya basladi....
Kesinlikle bende ayni durumdaydim .. giden bir mebla vardi ve donup o'nu cope atmak bi umrumda oluyor bi olmuyordu . Oyle kotu birsey ki psikolojiniz anlik degisiklik gosterebiliyor bir gun once donecegim diyip , ertesi gun tam tersi bir dusuncenin sahibi oluyorsunuz , kendinize sasiriyorsunuz .. Mesela ben geldim gordum burada yasayan Turk'lerin adi Turk geri kalan hicbirseye sahip degiller , ne kultur , ne insanlik , ne maneviyat .. Herkez sizi kullanmaya calisiyor .. Turk kizlari bile " Ingilizce bilmiyorsan seninle konusamam ogrende gel " diyor .. Benim zaten super ingilizcem olsa Turk kizi ile ne isim olsun . Yani Turkiye'de ki gibiler kaprisli vesaire ..
Ama egitim konusunda her turlu Turkiye'den daha iyiler bana gore .. Ciddige aliyorlar onemsiyorlar .. Ogrencilik hayatim boyunca gormedigim bir ogretmen ile ders isliyorum 2 haftadir .. Cevremde kime sorsam okulda laga luga olayina giremiyorlar ..
Ve quattro'nun soyledigi kesinlikle dogru , tadini almaya basladiginiz da asla vazgecilemicek bir yer .. O ayni emekle daha cok para kazandiginizi gormek ve rahat harcama yapabilmek gercekten guzel geliyor insana .. Ve onemli seylerden biride asla geride bir sevgili birakmayin , katlanilmiyor .. Yada ben gibi geldikten sonra yapmayin :icon13: Hele bir de ulkenin vatandasi kiz arkadas buldunuz mu tamam :) Ben gibi 2 gunde 150 kisiye ekleme talebi yollayarak Facebook uzerinden basarili olabilirsiniz :) Elbet birinden biri tutuyor haha :)
Amerikayla ilgili birsey sorucaktim quattro sana unuttum bak burayla aynimi acaba dige ..
Sevgili olayi aman diyim... 2 sene kafami toparlayip da bir is beceremedim :) Ayril da gel techhh :D
serdar sen olmasan ben nasıl gülücem :hehe::hehe::hehe:
birde okullar felan ne zaman başlar ne zaman biter abd de
birde okullar felan ne zaman başlar ne zaman biter abd de
Agustosun son haftasi- eylulun ilk haftasi baslar genelde ama Ekimde de baslayan okullar var. Aralik 15-20 gibi kis somesteri bitiyor. Ocak'in son haftasi okul basliyor ve mayisin ortasinda ya da sonunda bitiyor. Yazin da 2 donem hizlandirilmis programlar var. Kisin da 1 donem
serdar sen olmasan ben nasıl gülücem :hehe::hehe::hehe:
Oglum sen kendini bana gulmeye programlamissin zaten :)
turbo&quattro
25-07-2010, 17:51
@pug
aklina geldiginde sor yazarim :)
turbo&quattro
25-07-2010, 17:52
Bu arada konu sahibi ortalikta yok ;d
Aynen tum gurbetciler burada , konu sahibi yok :) Neyse sabah 4'e geliyor 3 saat sonra uyanacagim yatiyorum haha :) Oo o'ndan beteri yarin aksam 6 sabah 7 is var 8:30'da da okul baslicak aman aman ..
Ahh ahhh
Macera dolu amerika:)
Burada yasayan arkadaslar tek tek guzelce aciklamislar herseyi..
-irkcilik 1 kez bile gormedim,Turkiyeyi zaten bilmiyolar okadar cahiller,bilmedigi biseye gicik olmuyorlar zaten.ha bilende,Turke cok saygili oluyor.
-unide okuyan arkadaslardan duydugum kadariyla Turkiyeye gore daha kolaymis,okumak icin cok secenek var .sen yeterki oku diyorlar yani:)
-part time islerle Turkiyedeki bir memur kadar para kazanip bir yandan okuyabilirsin.isin guzel tarafi herkes calisiyor 7 den 70 e:)
-benim en sevdigim en guzel yani amerikanin araba olayi,arabalar gercekten ucuz,hatta baya komik fiyatlar.
-birileri arkadas olayi zor demis sanki,oda sana bagli sosyalsen bir sorunun yoksa cokda guzel arkadasin olur ha bir Turk dostunun yerini tutarmi ASLA..
Gelelim kotu yanlarina
En basta kurallara uyman lazim,uymadigin an burasi bir cehennem.Misal;45 mph le gidelecek yerde 60 la gitmeyeceksin,gidersen sonucuda kotu olabilir:)
Polisler cok kati,aman abi etme abi olayi yok:)varda Turkiyenin 100 de 5 i diyeyim.
Ask hayati zor,duydugum kadariyla cunku kultur farki cok.hersey farkli.neyseki benim oyle bir derdim olmadi hic, nisanlimla buradayiz:)
Saglik inanilmaz pahali,sigortanin herseyinin tam olmasi lazim.
Aile ozlemi en zor olan sey olsa gerek.
Ha bide unutmadan yemekler,sanirim guzel bir iskendere 100$ verebilirim hemen suan:)))
Cok buyuk gecmis olsun.
Yemek olayini hic karistirmayin zaten. Geldim geleli bir tane dogru duzgun domates yiyemedim terbiyesizim. Saglikli bir yemek yemenin, atiyorum salata ve yaninda icecek, NY'da maliyeti 1 ogun icin 8-12 $
konu sahibi kelimesine kelimesine okuyor konuyu ...
şu aralar iş dolayısıyla biraz yoğunum bakamıyorum siteye.. yazanlar açok teşekkürler , hem bneim hem diğer arkadaşlar için klavuz niteliğinde olmuş ..
benim planım florida yada north carolina taraflarına gitmek .
gördüğüm kadarıyla en kolay yol turistik gidip oradan bir amerikan vatandaşı ile evlenmek...
NYC de üvey kardeşim yaşıyor , onun üzerinden zorlayabilirim belki , kendisine belirtmesemde bu konuyu henüz. belirtirsem hemen işlemlere başlar çünkü.
kafada kesinleştirmek lazım önceden anladığım kadarıyla bir de. psikolojik zorlama işi pek sıkıntı yaşatacağını sanmıyorum zira istanbulda çok az kalıyorum işim dolayısı ile.
ayrıca yabancı dil de sıkıntı olmaz , yine işim gereği 1 ayın 3 haftası sürekli ingilizce konuşmak zorunda kalıyorum müşterilerle günlük + teknik ingilizce olarak.
yazan herkeze teşekkürler bir daha
Hazır konusu açılmışken benimde merak ettiğim bi kaç şey var..
Beyler peki almanya nasıl bi yer? yani tam olarak önerirmisiniz yaşanası bi şehir mi? Dayımlar orda yaşıyor, ama oraya gidebilmek için format ne olur almanya nasıl bi şart koşuyor.. okul diploması önemlimi? mesela ilk okul mezunuda gidebilir mi? yada askerliğini yapmamış birisi:soru:
Biraz fazla soru sordum galiba:o umarım aydınlatan birileri çıkar tşk'ler.:)
Cok buyuk gecmis olsun.
tşk ler adaş , memnn oldm bu arada :)
turbo&quattro
25-07-2010, 23:09
Yemek olayini hic karistirmayin zaten. Geldim geleli bir tane dogru duzgun domates yiyemedim terbiyesizim. Saglikli bir yemek yemenin, atiyorum salata ve yaninda icecek, NY'da maliyeti 1 ogun icin 8-12 $
Sabah 5 te yaptigimiz kahvalti daha dogrusu yaptigim kahvalti nasildi...Off fena ozledim yaw :)
turbo&quattro
25-07-2010, 23:11
Az once harbor taraflarina gittim otobusle arabayi cikarmadim.Bir arkadasimla konusurken zenci bir eleman turkcemi konusuyorsun dedi evet dedim bende...25 sene Almanya'da yasamis ve hem turk kultuirunu hemde alman kulturunu cok iyi biliyor baya anlattik ayak ustu...TR'yi bilen oldukca iyi biliyor ama bilmeyen nerede oldugunu dahi bilmiyor.
Hazır konusu açılmışken benimde merak ettiğim bi kaç şey var..
Beyler peki almanya nasıl bi yer? yani tam olarak önerirmisiniz yaşanası bi şehir mi? Dayımlar orda yaşıyor, ama oraya gidebilmek için format ne olur almanya nasıl bi şart koşuyor.. okul diploması önemlimi? mesela ilk okul mezunuda gidebilir mi? yada askerliğini yapmamış birisi:soru:
Biraz fazla soru sordum galiba:o umarım aydınlatan birileri çıkar tşk'ler.:)
Vallahi bende gitmeyi uzun süredir düşünüyorum nasıl olacak bakalım? Almanya'ya 250.000€ yatırım yaparsan oturum veriyorlarmış, yeni yasa çıkartmışlar.
Ev de alırsan biraz kastırıp oturum alıyorsun galiba.
Sabah 5 te yaptigimiz kahvalti daha dogrusu yaptigim kahvalti nasildi...Off fena ozledim yaw :)
O bizim gibi sefa pezemengi adamlarin hastaligi :D Gel, daha iyisini yapariz.
tşk ler adaş , memnn oldm bu arada :)
Bende memnun oldum adas:)
turbo&quattro
26-07-2010, 05:17
Vallahi bende gitmeyi uzun süredir düşünüyorum nasıl olacak bakalım? Almanya'ya 250.000€ yatırım yaparsan oturum veriyorlarmış, yeni yasa çıkartmışlar.
Amerika;da ayni...Tarkan, Kenan Dogulu o bu yillarca nasil kaldilar Amerika;da....
Amerika;da ayni...Tarkan, Kenan Dogulu o bu yillarca nasil kaldilar Amerika;da....
aynen 1 milyon dolarlık yatırım yaptığınız an green card ı alabiliyorsunuz. yada bi hatun bulun paralı sahte evlilik yapın 10-20 bin dolar arası bi ücretle kapatın :) ama yüzde 95 anlaştığınuz fiyattan çok fazlasına mal olucak benm burda arklarımdan kim evlense bi süre sonra kadınlar hep ekstra para istedi ...
34btr1907
26-07-2010, 06:31
amerikada asker bi kadın bulursanız sahte evliliğe sıcak bakıyorlar maaşına zam alıyor evlendıgı için cayma olayıda yapamıyor asker oldugu için senden zam da zor talep eder bı yerde sende garantıye alabılıyosun kendını...
Aynen burada da ayni sey gecerli , ayni rakam hatta .. Adamlar kendi ulkelerine katki saglayabilecek herseye aciklar .. Ama bana cok sacma geliyor sirf oturumunu almak icin biriyle 2 sene de olsa evli kalmaya katlanamam bunu yapmam asla sahsi fikrim ..
Burada ki cogu kisi bir kadinla evleniyor , 2 sene sonra nafaka vermeden tazminatsiz bosanmak icin bir backpaper hotel'e veya benzerine gidip 1000 - 1500 $ para veriyor o'nun bir sene orada kaldigina dahir bir kagit aliyor mahkemeye delil olarak veriyor ve hic masrafsiz bosaniyor oturumu da elinde oluyor .. Eger ki ayrilmak istedigin esin ile hicbir sekilde gorusmedigini kanitlarsan yirtiyorsun yani ..
Yemek olayi kesinlikle 5 ay oldu geleli 3 kez corba icebildim .. Afedersiniz WC duzeniniz bile bozuluyor ..
Irkcilik ise insanina gore kesinlikle .. Ayak ustu tanistigimiz kizlara " We are from Turkey " dedigim de kacmislardi .. Sonra dusundum bundan sonra " Cyprus " diyecegim , dedim kendi kendime ..
Bir kac gun sonra diger bir kiza " I from Cyprus " dedim , orasi neresi dedi :D
Guzel yanlari da var ecel yanlari da .. Anlatsak roman olur herhalde arkadaslar he? herkezte bayagi bir sey var :)
turbo&quattro
26-07-2010, 18:19
Anlatsak tabiki roman olur yaw :)
Hem Turk hemde muslumanim dememe ragmen en ufak bir irkcilikla karsilasmadim..Gerci her ne kadar turkum desemde tipimden dolayi inanmiyorlar :)
StyleALP
26-07-2010, 18:38
Anlatsak tabiki roman olur yaw :)
Hem Turk hemde muslumanim dememe ragmen en ufak bir irkcilikla karsilasmadim..Gerci her ne kadar turkum desemde tipimden dolayi inanmiyorlar :)
:D :D
Ne yalan söyleyeyim ileride bende gidip denemeyi düşünüyorum. :rolleyes:
Aynen burada da ayni sey gecerli , ayni rakam hatta .. Adamlar kendi ulkelerine katki saglayabilecek herseye aciklar .. Ama bana cok sacma geliyor sirf oturumunu almak icin biriyle 2 sene de olsa evli kalmaya katlanamam bunu yapmam asla sahsi fikrim ..
Burada ki cogu kisi bir kadinla evleniyor , 2 sene sonra nafaka vermeden tazminatsiz bosanmak icin bir backpaper hotel'e veya benzerine gidip 1000 - 1500 $ para veriyor o'nun bir sene orada kaldigina dahir bir kagit aliyor mahkemeye delil olarak veriyor ve hic masrafsiz bosaniyor oturumu da elinde oluyor .. Eger ki ayrilmak istedigin esin ile hicbir sekilde gorusmedigini kanitlarsan yirtiyorsun yani ..
Yemek olayi kesinlikle 5 ay oldu geleli 3 kez corba icebildim .. Afedersiniz WC duzeniniz bile bozuluyor ..
Irkcilik ise insanina gore kesinlikle .. Ayak ustu tanistigimiz kizlara " We are from Turkey " dedigim de kacmislardi .. Sonra dusundum bundan sonra " Cyprus " diyecegim , dedim kendi kendime ..
Bir kac gun sonra diger bir kiza " I from Cyprus " dedim , orasi neresi dedi :D
Guzel yanlari da var ecel yanlari da .. Anlatsak roman olur herhalde arkadaslar he? herkezte bayagi bir sey var :)
olm bi karı kaldırıcam diye cyprus denirmi lan it :D:D
ya seni uzaktan izlemek vardı ne gülerdim :hehe::hehe::hehe:
Enverbah
13-12-2016, 10:59
Merhaba arkadaşlar,
Yeni konu açmak istemedim burdan devam edeyim.
Ağır vasıta havalı fren ve süspansiyon sistemleri üzerine çalışan aile işletmemiz var.
Bulgaristan dan iş teklifi aldım.2 ay kadar kaldım ama istediğimi bulamadım.(kendimi geliştirebilme anlamında)
Amerika da tamirhane veya servis gibi yerlerde çalışmayı düşünüyorum.
2 yıllık pazarlama mezunuyum.
Uzun zamandır internetten araştırıyorum.
Nereden başlamalıyım? kendi düzenimi hiç bozmamalı mıyım? benim için hayal olarak kalır mı? yardımlarınızı bekliyorum.