PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tekstil Boya işi yapan varmı? ACİL

Göki,ZD
19-07-2010, 21:01
Sektor adını doğrumu yazdım bilmiyorum..:)

Soruma gelince aracın taban halısı GRİ, bunu kırmızı yapmak istiyorum kırmızı spyer ile boyasam omaz, deri boyası ile boyasam oda olmuyor:) en son çare kırmızı kumaş ile kaplıyım dedim ama en ince kırmızı kumaş bile çok kalın mevcut halının üstüne kaplamaya izin vermiyor.

Boyacılar varmış tekstil ürünlerini tişört,kazak vs vs boyayan yerler, büyük kazanlar içinde karıştırılarak orantılı şekilde boyanıyorlarmış, böyle bi sektörle uğraşan varmı aramızda?

+ olarak şunu sorayım, bilen vardır belki, Eminönü Mercan yokusunda tekstil boyaları satıyorlarmış, bunlardan alıp kopmrasor tabanca yardımı ilede boyanabiliyormuş(bi tekstilci söyledi) katı kabuk kabuk olmazmı dediğimde oto boyası değil kumaş boyası biz kot tişörtlerde hataları kapatmak için kullanıyoruz dedi. hiç böyle bişey uygulayan oldumu?

Bu adam boyamış yapmak istediğim bu, 106 taban halısı buda

http://img836.imageshack.us/img836/5927/23042008145.jpg

Yönetim İzinlidir..

sinan-s
19-07-2010, 21:19
Kırmızı da fena duruyor hanii...

mmustu
19-07-2010, 21:37
moruk boyatma sonradan berbat oluyor bende kırmızı boyattım hondayı 1 aya olmadan hep çıktı boyalar ayak izleri falan kaldı hep

deniz
19-07-2010, 21:41
gokı dedıgın gıbı mercanın oralarda var hatta mısır carsındada var kumas boyası bende almıstım ...
ama olurmu bılmem cunku o tencerede kaynatılarak yada camasır makınasında oluyor taban halısı nasıl olur bır fıkrım yok ama yarın benım yanda dosemecı var sorarım ıstersen ?

Göki,ZD
19-07-2010, 21:42
moruk boyatma sonradan berbat oluyor bende kırmızı boyattım hondayı 1 aya olmadan hep çıktı boyalar ayak izleri falan kaldı hep

ne ile boyattın kanka ? internette bakıyorumda kırtasiyelerde ve piyasada kolay bulunan boyalar var bunlar ilerleyen zamanlarda sıkıntı oluyormuş eski renk ortaya filan çıkıyormuş, tekstilci bi arkadaş ile konustum az önce piyasada sizin ulaşamıcanız fabrikaların satın alabilceği endustiriyel toz boyalar var bunları büyük kazanlarda kullanırız, öyle yaparsan %100 bi sonuca ulaşabilirsin dedi.

böylemi yapsam :D
http://kelebeknehir.blogspot.com/2007/10/tencerede-kuma-boyama.html

Göki,ZD
19-07-2010, 21:44
gokı dedıgın gıbı mercanın oralarda var hatta mısır carsındada var kumas boyası bende almıstım ...
ama olurmu bılmem cunku o tencerede kaynatılarak yada camasır makınasında oluyor taban halısı nasıl olur bır fıkrım yok ama yarın benım yanda dosemecı var sorarım ıstersen ?

sorarsan sevinirim deniz, bu hafta bu işi sonuçlandırmalıyım araç içini toplamaya geçicem, bi an önce halı işini sonuçlandırmalıyım, hep yumurta döte dayanınca iş yapınca böle oluyor :D

Tayfun-E30
19-07-2010, 21:45
Dokunmadan konusmak zor ama polyester bazli oldugunu varsayiyorumki oyledir nem alma oranlari yani boyanabilirligi dusuk spreyle kumas icin olsa dahil kalici cozum olmaz hatta dert olur basina en sagliklisi yeniden kirmizi bi kumasla kaplamak olucaktir...

deniz
19-07-2010, 21:47
sorarsan sevinirim deniz, bu hafta bu işi sonuçlandırmalıyım araç içini toplamaya geçicem, bi an önce halı işini sonuçlandırmalıyım, hep yumurta döte dayanınca iş yapınca böle oluyor :D

yarın sorarım : )
e aynı sekıl kırmızı hazır halılarda var neden dusunmuyosun ? dosemecıler tabana yapıyor ?

Göki,ZD
19-07-2010, 21:48
Dokunmadan konusmak zor ama polyester bazli oldugunu varsayiyorumki oyledir nem alma oranlari yani boyanabilirligi dusuk spreyle kumas icin olsa dahil kalici cozum olmaz hatta dert olur basina en sagliklisi yeniden kirmizi bi kumasla kaplamak olucaktir...

şimdi polyester ne dicem :D yenisini döşemeciler yapamıyor döşemenin altı sert bi madde kalıpdan çıkmış sanki halı, döşemenin üstündeki kumaş kalıpla bir ayrılan bişey değil, ne tip halıysa artık

yarın sorarım : )
e aynı sekıl kırmızı hazır halılarda var neden dusunmuyosun ? dosemecıler tabana yapıyor ?

106 nın halısı farklı deniz kalıp fibi sanki altına sertleştirici sürmüşler kaplada olmuyor, en ince kırmızı kumaş taban halısı için 3mm çok halın geliyor kıvrımlarda bükümlerde pot yapıyor.

mmustu
19-07-2010, 21:49
moruk bildiğin döşemecide tekstil boyasımı ne onla boyattık bayada para vermiştim 1 hafta falanda kuruttum sermedim

sonra paspasları bi attım 1 hafta sonra paspaslar yapışmış :D bi söktüm boya geldi :D

orcuns
19-07-2010, 21:54
kanka bunu sen bır boyahaneye verıceksın buyuk kazanlar var kontını boya yapıyorlar sana bır renk kartelası verırler ordan bır kırmızı tonunu begenırsın yusek sıcaklıkta kımyasallarla komple halıyı boyarlar burdakı sorun su yapılmıcak bır sey degıl ama tanıdık bır boyahane bulman lazım bır ıkıcısı burda olsan hemen hallederdık ordan bu ısı kovalaman lazım kontını boya yaptırman lazım obur turlu spreyle kaplamayla olucak ıs degıl dedıgım sıstemı yaptırırsan kokten cozum olur senın ıcın bu arada kazanlar 20 kg lıktır sana fazla fıyat soylerler kılosu 7.5 $ yanı bu sana yaklasık olarak 150 $ cıvarı bır seye patlar

mmustu
19-07-2010, 21:54
http://img835.imageshack.us/img835/6732/167r.jpg (http://img835.imageshack.us/i/167r.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

deniz
19-07-2010, 21:55
Allah allah yarın gosterım benım arabayı ne dıcek bakım merak ettım bende : )
olmadı bır kırmızı yolluk kesıp bıcelım :D:D:D

Göki,ZD
19-07-2010, 21:56
moruk bildiğin döşemecide tekstil boyasımı ne onla boyattık bayada para vermiştim 1 hafta falanda kuruttum sermedim

sonra paspasları bi attım 1 hafta sonra paspaslar yapışmış :D bi söktüm boya geldi :D

tahmin etmiştim:D:D

bikaç tekstilci ile daha konuştum kazanda boyatmak daha kesin sonuç verir dediler,karıştırılıyormuş bu kazanlarda ben küvette yapıcam diyince orantılı şekilde karıştırıp boyayamazsın dediler, nerde yaptırırım diyince bi adres gösteremiyorlar, umarım bilen yada bu işi bilen biri vardır sitede, bu hafta yaptırmalıyım en acilinden

kanka bunu sen bır boyahaneye verıceksın buyuk kazanlar var kontını boya yapıyorlar sana bır renk kartelası verırler ordan bır kırmızı tonunu begenırsın yusek sıcaklıkta kımyasallarla komple halıyı boyarlar burdakı sorun su yapılmıcak bır sey degıl ama tanıdık bır boyahane bulman lazım bır ıkıcısı burda olsan hemen hallederdık ordan bu ısı kovalaman lazım kontını boya yaptırman lazım obur turlu spreyle kaplamayla olucak ıs degıl dedıgım sıstemı yaptırırsan kokten cozum olur senın ıcın bu arada kazanlar 20 kg lıktır sana fazla fıyat soylerler kılosu 7.5 $ yanı bu sana yaklasık olarak 150 $ cıvarı bır seye patlar

parasında değilim kanka güzel, fotodaki gibi olsunda gerisi önemli değil:) kanka halının kg si 3 mü ne 20 kg boya neresine çekicek bunu :D

orcuns
19-07-2010, 21:58
tahmin etmiştim:D:D

bikaç tekstilci ile daha konuştum kazanda boyatmak daha kesin sonuç verir dediler,karıştırılıyormuş bu kazanlarda ben küvette yapıcam diyince orantılı şekilde karıştırıp boyayamazsın dediler, nerde yaptırırım diyince bi adres gösteremiyorlar, umarım bilen yada bu işi bilen biri vardır sitede, bu hafta yaptırmalıyım en acilinden

kuvette yaparsan bırıncısı onu 1 dakıka dondurursun ama 2 dakıka sonra kolun kopar yeterlı sıcaklıgı yakalayamazsın yakalayamadıgın gıbı kımyasalı sen kendı kafana gore verdınmı yada boyayı :D halıdan olursun dur bır bakıyorum sımdı ben

Göki,ZD
19-07-2010, 22:01
kuvette yaparsan bırıncısı onu 1 dakıka dondurursun ama 2 dakıka sonra kolun kopar yeterlı sıcaklıgı yakalayamazsın yakalayamadıgın gıbı kımyasalı sen kendı kafana gore verdınmı yada boyayı :D halıdan olursun dur bır bakıyorum sımdı ben

bi bak kanka istanbulda tanıdık varmı senin bu işi yapan ? tekstilcimisin bu arada :D:ramo:

By_HaNNibaLL
19-07-2010, 22:11
Olursa bende yaparim özendim valla cok :)

mrtngn
19-07-2010, 22:13
Abi yeni model bicok arabanın bagajı halısı senin istedigin sekilde gibi bisey..Bu kadar sert olmasada buna yakın yani bunu yaparlar diye düşünüyorum..

Şöyle bisey var belki yardımcı olabilir..

http://www.sahibinden.com/ilan/vehicles-parts-accessories-cars-suvs-renault-master-ic-doseme-tavan-yanlar-ve-zemin-850-eu-kdv/detay

Göki,ZD
19-07-2010, 22:20
Abi yeni model bicok arabanın bagajı halısı senin istedigin sekilde gibi bisey..Bu kadar sert olmasada buna yakın yani bunu yaparlar diye düşünüyorum..

Şöyle bisey var belki yardımcı olabilir..

http://www.sahibinden.com/ilan/vehicles-parts-accessories-cars-suvs-renault-master-ic-doseme-tavan-yanlar-ve-zemin-850-eu-kdv/detay

bu düz zemin gibi bişey taban halısı o kadar girintili çıkıntılıki, en ince kumaşı aldım kırmızının kapladımda denedim ama bikaç yerde pot yapıyor ve düz olması imkansız o yerlerde çok belirgin yerlerde oldugu için kaplama işine girmedim, bu boya işini yapıcam ama yerini bi bulsam

mmustu
19-07-2010, 22:21
hacı benim resmi gördün demi :D çiçek gibiydi :D ama sökerkenki halini bulamadım :D

Göki,ZD
19-07-2010, 22:23
hacı benim resmi gördün demi :D çiçek gibiydi :D ama sökerkenki halini bulamadım :D

gördüm kanka fotoda iyi gözüküyor aynen öle tok bi görüntü lazım ama milatlık bişey lazım bana :D

Schumi
20-07-2010, 21:49
Moruk olmaz o boya işi söyliyim sana. Bence şöyle yap. Yek pare kaplama yapamıyorsun ya. Koltuk altına gelen kısımlardan kesip katlarını ver. Gözükmez böylece.

despe
20-07-2010, 21:57
tekstille uğraşıyorum, kazanda taban halısı boyanmaz. kazanda haşatı çıkar :) kimsede boyamaz.

ben bundna 7-8 sene önce falan doğanın tavan döşemesini siyah sprey boyayla boyamıştım :D ne rengi gitti ne bişey oldu.

eğer taban halısını sprey ile boyamak istesen baya bi boya gider. çünkü sen boyadıkça halı onu emcek :D

despe
20-07-2010, 21:59
mdf leri kapladıkları ince kumaşlar var. bence onlardan yapılır. yurt dışında yapılmış bi kaç uygulaması vardı. bulursam link vericem.

R.I.P
20-07-2010, 22:07
pigment boya yapılması lazım.ama onunda sürtünme haslığı pek iyi değil ve fazla binder kullanılırsa tutumu sertleşir.
griye boyanmışsa üstüne başka boya yapıldığında nüans kayabilir ve ayrıca yüksek sıcaklıklarda boyandığında halının şekli bozulabilir.

BlackEmperor
20-07-2010, 22:53
toprağım hiç bulaşma o işe o keçeyi boyatman için 130 derece yüksek basınçlı kazan bulman lazım boyanın kalıcı olması için ;) en iyisi o renk keçe bulmak.

aqustic
20-07-2010, 23:25
ya sprey boya kullancaksın ki en az 10 tane falan alman gerekli.
yada büyük bi pilav kazanı bulup boyayı içine boşaltıp bir gün falan içinde bekletmen gerekli.

by_BuRoCk
20-07-2010, 23:41
tekstille uğraşıyorum, kazanda taban halısı boyanmaz. kazanda haşatı çıkar :) kimsede boyamaz.

ben bundna 7-8 sene önce falan doğanın tavan döşemesini siyah sprey boyayla boyamıştım :D ne rengi gitti ne bişey oldu.

eğer taban halısını sprey ile boyamak istesen baya bi boya gider. çünkü sen boyadıkça halı onu emcek :D

7 ay önce bende tekstil ile ugraşıyordum çalıştıgım fabrikda boya işide yapıyorduk
kesinlikle senin malzeme boyanmaz kazanda haşat olur bişeye benzemez
ona yapıştırıcı ve zımba teli ile potluklarını alarak kaplama yapabilirsin en mantıklısı o olur

ceco
21-07-2010, 07:52
kanka bahsettıgın sekılde boyanırsa yuksek ısılarda boyanılacak oncelıkle taban halısını yıpratır, cokta saglıklı bısey olmayabılır.

bide bunun ıcın ugrasmayabılır o tekstıl boyacıları, küçük kazana sıgmaz buyuk kazanda da ugrasmayabılırler. ınsallah dıledıgın gıbı olurda guzelce bınersın. bende bugun bı boyacı ıle konusurum senın ıcın.

Brs_eg
21-07-2010, 08:06
Balamir eg ye kendi kirmizi taban halisi bulup kaplamişti gayette iyi olmustu gorunce yazar konuya kanka

imhotep
21-07-2010, 08:11
gokı senın halın sertmi yoksa yumusakmı?

eger yumusaksa parça boyacılarda rahatlıkla boyatabilirsin.

ümit boya 6373309 merter

ceco
21-07-2010, 08:15
gokı senın halın sertmi yoksa yumusakmı?

eger yumusaksa parça boyacılarda rahatlıkla boyatabilirsin.

ümit boya 6373309 merter

sert kanka sert gokının ısını boyacılar halledemezzz. bılmem kac derece sıcaklıkta boyuyolarkı boya otursun dıye, gokının taban halısı ebesının ...... benzer :D:D

R.I.P
21-07-2010, 08:21
toprağım hiç bulaşma o işe o keçeyi boyatman için 130 derece yüksek basınçlı kazan bulman lazım boyanın kalıcı olması için ;) en iyisi o renk keçe bulmak.

Müyendiz konuştu :)

despe
21-07-2010, 08:28
7 ay önce bende tekstil ile ugraşıyordum çalıştıgım fabrikda boya işide yapıyorduk
kesinlikle senin malzeme boyanmaz kazanda haşat olur bişeye benzemez
ona yapıştırıcı ve zımba teli ile potluklarını alarak kaplama yapabilirsin en mantıklısı o olur

aynen zaten 106 nın halısı nekadar ki ufak bişey. potluk olmadan çok rahat kaplanır. ben kendi aracıma yapıcam kırmızı halıfleksten.

imhotep
21-07-2010, 08:35
sert kanka sert gokının ısını boyacılar halledemezzz. bılmem kac derece sıcaklıkta boyuyolarkı boya otursun dıye, gokının taban halısı ebesının ...... benzer :D:D

sertse o iş yaş kanka.. :D

araba boyacısına boyatsana olm ya...:D

despe
21-07-2010, 08:39
polyester iplik 180 derecede boya alır. 180 derecede halının altındaki plastik kaplama büyük ihtimal sıcaktan bozulur yamulup bükülür :D

imhotep
21-07-2010, 08:49
amma tekstilci varmıs..:)

Day Walker
21-07-2010, 08:58
Hacım al beş metre halıflex kırmızı renkte olandan istediğin gibi döşe :D

ilkerrrrr
21-07-2010, 09:08
Daha küçüğüm kung-fu ya yazıldım. Benim kıyafetim karate kıyafeti ve beyazdı. Bunu annem kumaş boyasıyla bir güzel siyaha boyadı. Lakin boyadıktan bir süre sonra yuvarlak yuvarlak alt taraftan beyazlar çıkmaya başladı. Bir süre zebra gibi dolaştıktan sonra siyah kung-fu kıyafeti almıştım. Bu küçüklüğümden bana kalan, içimi acıtan, her hatırladığımda gözlerimden iki damla yaş süzülen bir anımdır. Velhasıl kelam o gün bu gündür kumaş boyama denince bu anım aklıma gelir uzaklara dalarım :).

Göki,ZD
30-07-2010, 10:00
istediğim incelikde kırmızı halı bulunca kaplatma yolunagittim, ama yinede orjinal halının üstüne kaplama olunca kalınlık oluyor ve pot yapıyor o yüzden 3 parça şeklinde yapıldı.. Parça şeklinde olan yerler paspas altına geldiği için gözükmüyor ve tek parça gibi gözüküyor, bi kaç yerde hata yok değil(pot var)onlarda önemli değil küçük küçük zaten oralarda konsolun ve bakalitlerin altına geliyor o yüzden sıkıntı etmiyorum, %70 içime sindi, gönül isterdi orjinalden kırmızı halı olsa 106 ya :):):)

detaylı fotoyu aracın üstüne koyunca paylaşırım, fotoyu webcam ile çektim :)

http://img710.imageshack.us/img710/3504/resim003um.jpg
http://img710.imageshack.us/img710/3504/resim003um.jpg

cembozbey
30-07-2010, 10:04
komple döşemeleri sıfır al can alıcı yerlerinede pejo sport renkleri deseni diktirirsin bence girme bu işe

Göki,ZD
30-07-2010, 10:07
komple döşemeleri sıfır al can alıcı yerlerinede pejo sport renkleri deseni diktirirsin bence girme bu işe

Hangi döşeme ? :D

Halının sıfırı fahiş bi fiyattır kesin :p ve kırmızı yok normalde puglarda bi 205 in bi modelinde var hangisinde onuda bilmiyorum hemde olmaz 106 ya, ama iyi uzunca bi süre idare eder beni görsellik olarak:)

cembozbey
30-07-2010, 10:10
Hangi döşeme ? :D

Halının sıfırı fahiş bi fiyattır kesin :p ve kırmızı yok normalde puglarda bi 205 in bi modelinde var hangisinde onuda bilmiyorum hemde olmaz 106 ya, ama iyi uzunca bi süre idare eder beni görsellik olarak:)

yer halı döşemesi komple ,okadar özenle topladın onu da sıfır al koy bence bi araştır sonucta diger106 veya quiksilverlerinkide uyuyordur

Göki,ZD
30-07-2010, 10:13
yer halı döşemesi komple ,okadar özenle topladın onu da sıfır al koy bence bi araştır sonucta diger106 veya quiksilverlerinkide uyuyordur

Benim halım zaten temizdi ve iyiydi ben inatla Kırmızı istiyorum :) JDM illetyusuna karşı FDM(France Domestic Market) yapıcam arabamı ahuahauha.. Düşünmedim değil yeni halı alayım ama laz damarım tuttu :D illa kırmızı..

gkhunk
30-07-2010, 10:15
ben başarılı buldum. :)

berkred
30-07-2010, 10:30
gayet güzel olmuş göki

hddsheriff
19-12-2010, 02:38
Yeni konu açmadan devam edeyim dedim :) 2 sorum olacak 106 nın taban döşemesi yıkanır mı ? sıkıntı olurmu ? birde tavan döşemsi boyanır mı ?

-ER-
19-12-2010, 11:07
Yeni konu açmadan devam edeyim dedim :) 2 sorum olacak 106 nın taban döşemesi yıkanır mı ? sıkıntı olurmu ? birde tavan döşemsi boyanır mı ?

hakı yıkama makinası ile yıkanır tabi, ben bir çok kere yıkadım deforme olmadı, tüylenme kırışık vs vs ama durulama olayını iyi yapman gerek makina ile..

Göki,ZD

gökan
19-12-2010, 11:15
gokı bende ınce kırmızı halı buldum orjın ustune yapıştrcam yapışkan ne kullancaz

3rk4n
19-12-2010, 11:33
parca parca kesilip de olabilir aslında aynı renk iple dikilir

gökan
19-12-2010, 11:42
parca parca kesilip de olabilir aslında aynı renk iple dikilir

vlla benım malzeme cok ıyı kesmem ya yapıştrcam ama plastık aksam kalcak yerlerı dıktırebılırım kardesım

hddsheriff
19-12-2010, 12:45
hakı yıkama makinası ile yıkanır tabi, ben bir çok kere yıkadım deforme olmadı, tüylenme kırışık vs vs ama durulama olayını iyi yapman gerek makina ile..

Göki,ZD

tamamdır bir deneriz :)

Spawn
19-12-2010, 12:57
http://www.sxoc.com/vbb/showthread.php?t=470174

bende yapmayı düşünüyorum bu işi , elemanın biri yapmış ingiltrede benim çok hoşuma gitti şimdi sordum 4 ay geçmiş üstünden herhangi bi problem var mı diye bakalım ne cevap gelicek

hddsheriff
19-12-2010, 21:21
http://www.sxoc.com/vbb/showthread.php?t=470174

bende yapmayı düşünüyorum bu işi , elemanın biri yapmış ingiltrede benim çok hoşuma gitti şimdi sordum 4 ay geçmiş üstünden herhangi bi problem var mı diye bakalım ne cevap gelicek

bu işlem için sprey boya var diye duydum ama adı sanı yok tabi şehir efsaneside olabilir. bulursam tavan döşemesini boyamayı düşünüyorum.

Göki,ZD
20-12-2010, 18:25
gokı bende ınce kırmızı halı buldum orjın ustune yapıştrcam yapışkan ne kullancaz
bildiğimiz bally kullanıcaksın, hırdavatcılarda 100-250 gr olarak kutularda var fırça ile sürüp yapıştırıcaksın,fazla bastırma bally üste çıkabilir, ben mundar etmiştim o yüzden işinin ehline yaptırdım..

vlla benım malzeme cok ıyı kesmem ya yapıştrcam ama plastık aksam kalcak yerlerı dıktırebılırım kardesım
mecbur kesiceksin belli noktada bendeki 2 parça yoksa pot yapıyor..

Carpet dying. !!THE RESULTS!! - SXOC Bulletin Board (http://www.sxoc.com/vbb/showthread.php?t=470174)

hiç bir sıkıntı yok, ilk gün nasılsa halen öyle:) paspas kullanıyorum, dikkat ediyorum kirlenmemesine, ilerde kirlenirse makina ile yıkayamam bally ile yapıştırılıyor çünkü, sıcak suyu yiyince mutlaka yumaşayıp atacaktır...:):):)