Orijinalini görmek için tıklayınız : 1 ağustos Ankara Hipodrom Mahalli
valla hiç sanmıyorum 2 lira vermemek için bugün neler yaptıklarını görsen sen verir parasını alırdın içeri kaldı ki 20-30 lira verip drag izlicekler :D güldüm bak :D
zaten şöyle bişey de var onlar hep o e30 furyası için geliyorlar. yani yarış yapılacağı zaman üstüne basa basa araba alınmayacak, önceden olan lastik yakma olayları yaşanmıcak derse önünden bile geçmezler hipodromun.
tribünde ki angaralıların muhabbet genelde şu şekildedir;
kuş serisi yarışcak olursa; anaaaa bu bizim mehmet abinin araba la ben sürdüm bunu çok iyi gidiyo(her zaman tanıdık olur)
başka bi araba yarışcaksa kendinden gayet emin noktayı koyan yorumlar, (şahsen bugün şahit oldum) mskyın seeding' inde, bişey yok la bunda açık egsoz yapmış, bizim şayin bunu geçer vs.
uzun lafın kısası
1) para vermezler girmek için
2) hadi oldu da verdiler baktılar e30 yok yarışlar pek ilgilerini çekmediği için aynen giderler
Bu durumda yanlış bişey göremedim ben. Kim ne desteklemek istiyosa onun için gelir. Bu kadar ilgi olmasa zevki de olmaz.
Canlı izleyemedim ama bariyerler ve kapalı padok için bile gelmiş geçmiş en iyi organizasyon denilebilir.
clio rs in ve onla kalkan siyah 106 nın speclerini bilen var mı cidden güzel gitmişler ayrıca poloda güzel iş çıkarmış emeği geçen herkese tebrikler
DogukanB
02-08-2010, 00:41
desteklemelerine hiç birimiz karışamayız. ama onlar destikçi değil işte sorun orada. yarışın başında boş beleş yorumlar yapıp, bi araba dönmeye başlayınca ooo adamın gıralısın diye fişekleyip ortalaığı galeyana getiren insanlar.
Mehmet bızı poloya bındır:)
güzel gündü Msky gene beni dinlememesi üzerine radyator sorunu yasadı hediye alıcağım sonunda gizli kapaklı takacağım onu :D zaten çok zorlamadıı ama güzeldi sonlara doğru birakmasına ragmen
Emin abi ile tanıştık (BTU) dünya iyisi bir insan muhabbetiçok güzel bir arkadaş
AMA ankarada kesinlikle sıkıntı çokbüyük dewamlı donenlerden ziyade birazda pit alanında insanlara yardım lazım
tebrik ederim yarvu,
iyiki zorlamadi :) sonlara dogru neyi birakti olum adam az daha gitse duz karsiya 19 mayis havuzuna gidecek:D
tebrik ederim yavru,
iyiki zorlamadi :) sonlara dogru neyi birakti olum adam az daha gitse duz karsiya 19 mayis havuzuna gidecek:D
Teşkkür ederim kankum
ben saniyeye kasalım dedim hayır dedi basıncıınıbana inat oılsun diye düşürdü kanakacı m 1.6lara ben 2.4 +200 shot istiyordum 1.6+100shot bastı ondada finishe doğru çekti hep malesef ben zaman derdindeydim keske deneye bileydik zamanı
YAKIT BİLE KOYAMADIMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
kankacım bıraktı inan bana da sen nerdeydin yahu görüşemedik
organizasyon bence gayet güzeldi. emeği geçen herkese içten teşekkürler.
bir önceki organizasyonda yarışlar bittiği gibi pistte bale gösterisi gibi dönen araçlar vardı herkes bilir bu komik sahneyi :)
şu salak sıfır çizme ve duman çıkarma çabaları engellenirse tadından yenmeyecek sanırım.. ve sanırım bu sıcak havada o ego otobüsünün motoru sürekli çalışmalı ve kliması açık olmalı. niye diyorum gürsel abinin o halini gördüm de ondan :) bu gönüllü insanların rahat etmesi lazım bence.
genel itibariyle yine söylüyorum gayet güzel bir organizasyon oldu. yine (az/çok)emeği geçen herkese içten teşekkürler.
Eve yeni girdim git gel dolaş 955 km yapmışız :)
Bir takım insanlar kendi kendilerine bişeyler kanıtlamaya çalıştı ama olsun neticeye bakarsak ne yarışın düzeni bozuldu nede herhangi bir aksaklığa sebep verdiler..Dev gibi bir festival havasındaydı ortam ben çok beğendim dört dörtlük bile diyebilirim.Emeği geçen herkese çok teşekkürler..Dereceye girenleride ayrıca tebrik ediyorum.
Not: Faberge iboyada bizi ağırladığı için çok teşekkürler :)
olağan şeyleri dile getirmek istemiyorum yeniden sıfır çizmeler burnoutlar fln hep oldu olacak engellemek çok zor. Organizasyon çok güzeldi fakat yarışan kişilerin ne ile kaç sn yarrıştığı muallaktı daha yeni öğrendim burdan 3. olduğumu o derece kimse ne bize süremizi nede ne durumda olduğumuzu söylemedi :) o açından komik bi durumdu anonslar çok zayıftı körlemeye kalktık resmen yani
Teşkkür ederim kankum
ben saniyeye kasalım dedim hayır dedi basıncıınıbana inat oılsun diye düşürdü kanakacı m 1.6lara ben 2.4 +200 shot istiyordum 1.6+100shot bastı ondada finishe doğru çekti hep malesef ben zaman derdindeydim keske deneye bileydik zamanı
biraderim benim 7 gundur fena basim agriyor, zonkluyor; o yuzden gec geldim direk kapaliya gittim oturdum, oradan seyrettim hic ortada gezmedim. sifir ceken, muzik acan gerizekali mal hemserilerim yuzunden iyice artti zaten ama simdi gecti biraz biraz da gozum acildi.
tekrar tebrik ederim emegi gecenleri, seni ve ismaili, bahane, laf yok tebrik var;) o gun hizli olan kazanir yavas olmanin bahanesi olmaz:)
Tüm yarışanlara tebrikler.. Herşeyden önce medeni cesaret..
1. lere ayrıca tebrikler..
Batu abi aferim, yüzümüzü kara çıkarmadın :D
Videolar ve fotolar eklensin de izleyelim :)
TAM35GNY
02-08-2010, 03:40
Oyle ya da boyle risk alip, bilinen tum ariza cikma olasiliklarina ragmen organizasyonu duzenleyenlere tesekkur etmek lazim.. Biz sartlar umarim daha iyi olur ve daha guzel org.lar duzenlenir yasana her olumsuzluktan ders almasini bildikten sonra Ankara, Izmir, Istanbul farketmez...
Ilker abiyi burdan tebrik etmek istiyorum bebek gibi araciyle gayet guzel bir sure cikarmis.. Katilan kimse oraya kaybetmek icin gitmez umarim herkes bir sonraki organizasyona daha iyi hazirlanir gelir ki TR de cok daha iyi sureler gorebilelim..
Ayrica siteden surekli nabzi dorukta tutan Ahmet abiye de tesekkur etmek isterim cunku bu isler sabir ister tum engellere herseye ragmen gercekten sabrini hepimiz gormus olduk...
Bizde RPM Race Events olarak bu organizasyonla insanlarin neler beklediklerini daha iyi gormus olduk.. Kismetse onumuzdeki gunlerde ELITE bir organizasyon da bizden bekleyin, hazirliklarimiz bitince insallah TR nin en iyi surelerini hep beraber tarihe kaziriz..
gozunu sevdigim evime dondum.Basta İsmail ve swap center ekibine cok tesekkur ederim dostluklarına ve samimiyetlerine.İsmaili birinciliginden dolayı tekrar tebrik ederim.Ayrıca Ozgun ile tanısma firsatı buldum ona da samimiyeti ve guleryuzlu ve dostca ictenliginden cok tesekkurler.
Ayrıca Basta Hakan Master olmak uzere Korhan Ustama Orhan Ustama ve ekibine ayrı ayrı cok tesekkurler.İstanbuldan bizi kırmayıp gelen Yuregir e de cok tesekkurler harika is cıkardılar cok minettarım.
Cok güzel bir organizasyondu.
Bizi karsılayan, ağırlayan, dün ve bugun yanımızda olan tüm arkadaslarımıza sonsuz tesekkürler, sevgiler. ;)
Bu arada bizim çalıştığımız otobüsün kliması yoktu. Bir çok kereler sıcaktan kafayı kırıp otobüsteki "Durun inecek var" düğmelerine bastım. :D
Sıcağa rağmen güzel bi gündü.
Bizi karşılayan ve en güzel şekilde ağırlayan hasan ve metin abiye sonsuz teşekkrüler:)
Teşkkür ederim kankum
Korhan Abi tribündeydi :)
tüm şartları zorlayarak girdik yarışa. son 3 günde 3 kez turbo problemi yaşadık,
seedinglerde vites arayıcı kırdık, sanayiye gidildi gelindi 1 saat içinde topladık.
biraz daha zorlayıp dilekçe ile s2'ye girdik yağ veren turbo ile ve RUF'la eşleştik. Utku kardeşim arabamı çok güzel kaldırdı 3. vites ortalarına kadar önde götürdü ama arabanın nefesi yetmedi:) geçildik ama mutlu ayrıldık.
60mm turbo , stok şanzıman-kapak-gömlek 1.5 barda gidişi bizi memnun etti.
Utku kardeşime, her türlü nazımızı çeken Kazım-Turgut ustalarıma sonsuz teşekkürler
Hava aşırı sıcaktı pist uzundu :D
Ve toz,yağ,kireç ne ararsan vardı birde abicim ankarada gerçekten gitmior arabalar yaw :D
pist yıkanıp süpürülüp vht lanacaktı..?
Herkese tebrikler ama aklıma takılan tek birşey var, o kadar denildi ki kimse müzik açmayacak,kimse sıfır mıfır çizmeyecek vs vs Anons yapılıyor,deniyor ki 2 tane şehit var biraz sessizlik ve saygı istiyoruz,o zihniyeti bozuk arkadaşlar hala dönüyor,ortada sese duyarlı başka garip bi kitle var,sesin geldiği yöne 300 kişi koşmayı başarabiliyorlar..o kadar güvenlik gördüm bir tanesi demiyor ki çıkın dışarı dönmek yasak,tam tersine güvenliklerde geçmiiş büyük keyifle izliyor..
İşin en ilginç kısmı başta bu kadar dönmeceler etmeceler yasak derken 10 15 tane e30un piste sokulup gazlanmalarına izin verilmesiydi,aralarına yatan 106 ve kuşlarıda unutmayayayım..Tahminimce organizasyonda bir problem oldu ve izleyicinin sıkılmaması için yapılan bir hareketti ama onları izlemektense boş oturmayı tercih ederdim :)
40 yıl 106,e30 ve kuş görmek istemiyorum açıkcası..
Yinede herşeye rağmen emeklerinize sağlık,çok daha iyileri yapılır inşallah
valla pist temizdi vht yoktu sanırım ama asfallttan ötürü sıkıntı vardı sanırım
yaw arkadaşlar e30 lara laf yok ankaralı e30 cu arkadaşlara edin lafınızı :D
güzel bir organizasyondu apacheler olmasa daha güzel olabilirdi btu ve swap centere ayrıca maşallah onların yarışını izlemek süperdi
güzel gündü illaki sıfır çizen vs olucak yarışa etki etmiyosa çok sorun yok ama yarışı izleyenler sıfır çizeni gördümü direk ona yöneliyorlar nasıl mantık çözemedim:) bir tane transporterda dönmeye çalışıyordu:D
chiefkadir
02-08-2010, 08:16
pist yıkanıp süpürülüp vht lanacaktı..?Yarış öncesi temizlenmişti ama yarış esnasında startta motordan akan yağlar nedeniyle son kalkışlar özellikle çok sıkıntılı oldu..vht yoktu..
Sabah yarıştan önce Erkut, Ahmet , Batu vs. yaklaşık 10 kişi pisti boydan boya yürüdük, geriye de taksi yollarından döndük gene yürüye yürüye. gözden kaçabilecek en ufak maddeleri bile (çakıl taşı, minik cam kırığı) temizledik söylemesi ayıp.
Ben e30ları umursamıyorum, düdükler kendisi dönsün dursunlar. Aman iyi ölüm kaza olmadı deniyor, bu dönen duran saksağanları izlemeye giden tipler zaten bir kaza olsa doğal seleksiyon ile temizlenirlerdi işte. Ama böyle düşünsek bile bir kaza olsa yarış biterdi.
Tekrar tekrar söylüyorum, daha önceki yarışlarda tamamen şans eseri kurada ne çıkarsa bahtınıza o gelirdi, yok bunun motoru şu kadar cc, yok bunda nos var yok şu var bu var denirdi. Ne oldu? Herkes süresine göre yarıştı.
Bu arada araç eşleştirmeleri seri başı , seri sonu şeklinde yapıldı.
Mesela S3'e bakarsanız 1 numaralı seri başı Turan abi , seri sonu Mehmet Gazihan ile, 2 numaralı seri başı Ali İskender 2 numaralı seri sonu Fuat Keskin ile yarıştı.
Herşeyi bırakın, hepinizin araçlarınızın süreleri var, eskiden olduğu gibi ay kim geçti, ay burun farkı mı oldu? Yok tampon vidası farkı oldu tartışmaları olmadı, olamadı.
Benim kişisel düşüncem, bir dahaki yarışta yarış bittiğinde sonucunuzun çıktısının sizlere verilmesi çok iyi olur. Normalde bu ekipman var, cumartesi testleri de yapıldı fakat çıktısı evrak olarak saklanmış olabilir. Bir sonraki yarış için kulübe tavsiye edeceklerim arasında bu çıktı mevzusu var. Sizler de lütfen önerilerinizi bir kenara yazın, vakit geçildikçe unutuluyor, bir sonraki tarih belli olduğu an hemen fikirleri söyleyelim, üzerine düşelim.
alicancalis
02-08-2010, 08:28
güzel gündü illaki sıfır çizen vs olucak yarışa etki etmiyosa çok sorun yok ama yarışı izleyenler sıfır çizeni gördümü direk ona yöneliyorlar nasıl mantık çözemedim:) bir tane transporterda dönmeye çalışıyordu:D
Asıl sizinki nasıl bir mantık? Siz zaten olayı baştan kabullenmiş, yadırgamıyorsunuz bile.
Öncelikle büyük tehlike yaratıyorlar. Bunların kalabalığa dalmaması, altına birini almaması büyük şans. En önemli etken bu. Bunun dışında müthiş ses ve görüntü kirliliği yaratıyorlar.
Çok yorucu ama güzel bir organizasyon oldu öncelikle...(Aksilikler de vardı tabi.)
KOP42'yi NOS memesini büyütüp geçen ve de elenmesi gereken yerde elenmeyen 206RC'nin bir üst tur nasıl içine sindi anlamak mümkün değil!Onur yaptığı tüm itirazlara ramen sonuç alamadı,çok ilginç!
TH700 Tuğbay'ın da başarısı gözardı edilemezdi.Ufak tefek aksilikler yüzünden 2-1'le finali kaptırması onu 2. yaptı.Halbuki roll'de sonuçlar çok farklıydı,kısmet böyleymiş.
Tüm kupa alanları tebrik ediyoruz : bravo :
Peki birşey sormak istiyorum,bildiğimden değil merak ettiğimden soruyorum yanlış anlaşılmasın;pistin temiz olması vht lenmesi isteniyordu,o e30ların bıraktığı lastik kalıntıları süreyi olumsuz etkilemiş olabilir mi ?
Birde keşke süreleri bizde görebilseydik.
Peki birşey sormak istiyorum,bildiğimden değil merak ettiğimden soruyorum yanlış anlaşılmasın;pistin temiz olması vht lenmesi isteniyordu,o e30ların bıraktığı lastik kalıntıları süreyi olumsuz etkilemiş olabilir mi ?
+1
Draglardam önce piste araç alınıp donut yaptırmak pistin güvenliği ve yol tutuş adına kepazelikten başka bişey değildi. Üzüldüm yarışacaklar için pistin ilk 100 metresi tamamen lastik kalıntıları ve lastik izlerinden ibaretti.
Asıl sizinki nasıl bir mantık? Siz zaten olayı baştan kabullenmiş, yadırgamıyorsunuz bile.
Öncelikle büyük tehlike yaratıyorlar. Bunların kalabalığa dalmaması, altına birini almaması büyük şans. En önemli etken bu. Bunun dışında müthiş ses ve görüntü kirliliği yaratıyorlar.
lastik yakanın yanına gidip onu izleyen onu kabullenmiştir zaten bunu pist alanında yapamadılar pist alanının dışında kalanlar yeri geldi içeriye kartsız girmeye çalıştı yada işte bu tip şeyleri izlediler asıl onlar kabullenmiş yarışı bile bırakıp onları izlemeye gidiyorlar bunada yapabilecek pek birşey yok bana en başından beri ilginç gelen birşey kabullendiğim birşey yok kaza olabilir evet ve bu kaza drag yarışında yapıldı diyede lanse edilebilir bunlar olabilecek şeyler ama organizasyona bunu yüklemek bence yanlış olur biraz pist içindeki güvenliği sağlamaları otoparktaki olanlardan daha önemli bence
e30lar pistte lastik yakmadı en azından ben 11 gibi piste geldim pist içinde e30 vs yoktu lastik yakan onlar otoparkta yada tribünün önünde yaktılar piste girmediler
e30lar pistte lastik yakmadı en azından ben 11 gibi piste geldim pist içinde e30 vs yoktu lastik yakan onlar otoparkta yada tribünün önünde yaktılar piste girmediler
kanku sen padokta görmedin sanırım e30 lar ve e36 lar pistin direk içinde lastik yakıp 0 çizdiler :icon_tup:
kanku sen padokta görmedin sanırım e30 lar ve e36 lar pistin direk içinde lastik yakıp 0 çizdiler :icon_tup:
onu görmedim ben geldiğimde yoktu
chiefkadir
02-08-2010, 08:42
Çok yorucu ama güzel bir organizasyon oldu öncelikle...(Aksilikler de vardı tabi.)
KOP42'yi NOS memesini büyütüp geçen ve de elenmesi gereken yerde elenmeyen 206RC'nin bir üst tur nasıl içine sindi anlamak mümkün değil!Onur yaptığı tüm itirazlara ramen sonuç alamadı,çok ilginç!
TH700 Tuğbay'ın da başarısı gözardı edilemezdi.Ufak tefek aksilikler yüzünden 2-1'le finali kaptırması onu 2. yaptı.Halbuki roll'de sonuçlar çok farklıydı,kısmet böyleymiş.
Tüm kupa alanları tebrik ediyoruz : bravo :RS'leri karıştırma, TH ile roll yapan TMT rs ,Dragda birinci olan BS rs egzantrikli vs...
NOS memesi büyütme diye bir olay yok, sadece memedeki pislik temizlendi
tüp değiştirirken gelen pislik memeyi tıkadığı için kalkışların birini nos olmadan yaptı
bu tıkanıklık nedeniyle hortum çatladı yine basılanın çoğu dışarı gitii
bilmeden etmeden yorum yapmayın:icon_wack
farketmez mustafacım 15 dk servıs suresınıde aştılar orda yırtındım ;) sureyı astılar dıe benı ancak nos basarak gecebılır baska turlu ımkanı yok.ki zaten nos bastıgı andan ıtıbaren suresını ayarlıyamadı elenmesı gereken yerde benım suremı bahene ederek onu tuttular halbukısı onun suresı cokdan aşmıstı ceza suresını dırek kafadan gıtmesı gerekırdı ama saglık olsun demekkı hata yaptıracak kadar rakıbıme arabam kosuyor onu
gormus olduk;)
edit@ mustafa servıs suresını 15 dk dıe söledıler 22 dk kenarda bekledım:icon_tup:
onu görmedim ben geldiğimde yoktu
hatta 2 tane palio da yine pistin içinde show yapmaya çalıştı falan bunlar yönetim izinliydi sama sanırım
ya sonuç itibariyle otoparkta olanları engellemek yarış heyetinin işi değil kaç tane ekip arabası vardı sıfır çizenin plakasını alacaklarına anahtarını alsalardı o zaman
tribünlerin önünde olan olay ise saçmalıktı yukarıda birisi yzmış sanırım onlar o alanı para verip tutmuş gibi yani stand vs kurmak için tamam adam para vermiş olabilir ama oradaki onlarca kişiyi rahatsız edemez en azından güvenliklerin onlara müdehale etmesi gerekirdi
farketmez mustafacım 15 dk servıs suresınıde aştılar orda yırtındım ;) sureyı astılar dıe benı ancak nos basarak gecebılır baska turlu ımkanı yok.
özellikle dikkat ettiler servis süresine direktör ve gözlemciler tam 20dk tanıdılarki zaten söylediler bize bizden önceki arabalar çizgiye geldiğinde bitirmezseniz elenirsiniz diye. hortumu bile yenileyemeden çıkarmak zorunda kaldık
lastik yakanın yanına gidip onu izleyen onu kabullenmiştir zaten bunu pist alanında yapamadılar pist alanının dışında kalanlar yeri geldi içeriye kartsız girmeye çalıştı yada işte bu tip şeyleri izlediler asıl onlar kabullenmiş yarışı bile bırakıp onları izlemeye gidiyorlar bunada yapabilecek pek birşey yok bana en başından beri ilginç gelen birşey kabullendiğim birşey yok kaza olabilir evet ve bu kaza drag yarışında yapıldı diyede lanse edilebilir bunlar olabilecek şeyler ama organizasyona bunu yüklemek bence yanlış olur biraz pist içindeki güvenliği sağlamaları otoparktaki olanlardan daha önemli bence
bence bu tamamen organizasyonun hatasıdır ve orda olacak en ufak yaralanmalı kaza bile boos'a yüklenecekti..Benim gördüğüm 40 50 tane güvenlik görevlisi vardı ve hiç göremedim gidip sıfır çizenleri uyardıklarını..Dediğim gibi çok ilginçti yarışacak otomobiller dışındaki otomobillerin pistin içine girmesine izin verilmesi.pistte birbirlerine makas attıklarını gördük daha ne olsun :)
Kop42 sanıyorum 32 numara ile yarıştı değil mi? Bendeki Listede Cemal Onur olarak geçiyor,
eğer bu ise rakibi 23 numara ile yarışan mustafa kılıç, arabası da 206 rc.
Sürelere bakalım :
23 Mustafa Kılıç 206 RC 16,703 15,366 15,718
32 Cemal Onur 106 gti 16,561 16,843 16,662
İlk kalkışta Onur geçmiş , ikinci de mustafa kılıç geçmiş, üçüncüde gene mustafa kılıç geçmiş.
Bendeki durum bu.
Onur'da bu konu ile ilgili yanıma geldi, ben sadece süre tuttuğum için Kalkış alanına yolladım Hasan abi ve direktör Ümit bey ile konuşması için.
Abiler ben şunu içten söylemek istiyorum, artık yok 1600 cc, yok 2000 cc , yok nos yok şu yok bu dönemi bitti.
Arabanızı Allah ve bütçeniz ne verdi ise doldurun, basın 2 bar, basın 200 shot nos, aracınızı yönetmelik elverdiğince boşaltın, güvenlik önleminizi de alın, gelin süreye göre yarışın. Artık süre konuşur, CC konuşmaz bu zamandan sonra.
hatta 2 tane palio da yine pistin içinde show yapmaya çalıştı falan bunlar yönetim izinliydi sama sanırım
ya sonuç itibariyle otoparkta olanları engellemek yarış heyetinin işi değil kaç tane ekip arabası vardı sıfır çizenin plakasını alacaklarına anahtarını alsalardı o zaman
tribünlerin önünde olan olay ise saçmalıktı yukarıda birisi yzmış sanırım onlar o alanı para verip tutmuş gibi yani stand vs kurmak için tamam adam para vermiş olabilir ama oradaki onlarca kişiyi rahatsız edemez en azından güvenliklerin onlara müdehale etmesi gerekirdi
Kanka şimdi ekip arabası niye ilgilensin ki mantıklı düşün. O araçlar hiç girmeyecekti oraya ben kapıda yaşanan olayları bire bir izlemledim. Kapıda 4 tane E30 vardı nasıl içeri girecez şeklinde planlar yapiyordu o anda onlardan birinin aklına içerdeki Murat abisi geldi. Aradılar adamı adam geldi kapıdaki görevlilere "Bunlar benim stand arabam show aracım" diğe içeri aldı halbuki alakası yoktu. Tüm E30lar sanırsam bu şekilde girdi içeri. Stand verilmiş ok verilmişte verilen adamda kişiliksiz olunca böyle oldu.
Kop42 sanıyorum 32 numara ile yarıştı değil mi? Bendeki Listede Cemal Onur olarak geçiyor,
Sürelere bakalım :
İlk kalkışta Onur geçmiş , ikinci de mustafa kılıç geçmiş, üçüncüde gene mustafa kılıç geçmiş.
Bendeki durum bu.
ilk kalkısda 16.01 yapmısım starttakı kagıtlarda öle yazıyordu orayı anlamadım
ama 1 sanıyeye yakın cezalı bı kalkısı oldu elenmesı gerekırken benım surem bahane edıldı elenmedı benım kalkısım kötuymus halbukısı hepsı aynıydı orda bı tuhaf durumlar oldu anlamadım benden sonra cem abının e30 ıle kalktı dırek elendi gıttı zaten kendıyle yarısırken bıle suresınde 1 sanıyeye yakın hızlı gıttı neyse saglık olsun dersımıze daha ıyı calısırız
Onur'da bu konu ile ilgili yanıma geldi, ben sadece süre tuttuğum için Kalkış alanına yolladım Hasan abi ve direktör Ümit bey ile konuşması için.
ilk kalkısda 16.01 yapmısım starttakı kagıtlarda öle yazıyordu orayı anlamadım
ama 1 sanıyeye yakın cezalı bı kalkısı oldu elenmesı gerekırken benım surem bahane edıldı elenmedı benım kalkısım kötuymus halbukısı hepsı aynıydı orda bı tuhaf durumlar oldu anlamadım benden sonra cem abının e30 ıle kalktı dırek elendi gıttı zaten kendıyle yarısırken bıle suresınde 1 sanıyeye yakın hızlı gıttı neyse saglık olsun dersımıze daha ıyı calısırız
RS'leri karıştırma, TH ile roll yapan TMT rs ,Dragda birinci olan BS rs egzantrikli vs...
Roll'deki zaman değerlerinden bahsetmiştim,cümleyi eksik kurdum ve dolayısıyla farklı anlaşıldı sanırım :) BS rs farklı biliyorum,onu tebrik ederiz zaten...
Kanka şimdi ekip arabası niye ilgilensin ki mantıklı düşün. O araçlar hiç girmeyecekti oraya ben kapıda yaşanan olayları bire bir izlemledim. Kapıda 4 tane E30 vardı nasıl içeri girecez şeklinde planlar yapiyordu o anda onlardan birinin aklına içerdeki Murat abisi geldi. Aradılar adamı adam geldi kapıdaki görevlilere "Bunlar benim stand arabam show aracım" diğe içeri aldı halbuki alakası yoktu. Tüm E30lar sanırsam bu şekilde girdi içeri. Stand verilmiş ok verilmişte verilen adamda kişiliksiz olunca böyle oldu.
kankacım benzer şeyleri konuşuyoruz aslında bak o içeriye girip stand aracıyız vs vs diyen araçlara kesinlikle org. heyetinin oradaki güvenliklerin falan müdehale etmesi gerekirdi burada hemfikiriz :icon_tup:
ama arka tarafta otoparkta dönenler vs vs onlara o yarış heyeti nasıl müdehale etsin abi adamlar polis arabasının etrafında döneceklerdi neredeyse :)
Onur benim elimden bişey gelmez, bana telsiz ile iletilenleri yazıyorum. Ama şuna emin ol, süreleri elemanlar belirlemiyor ki, sen kalkıp bitirdikten sonra ekran yazan rakamı telsiz ile okuyorlar, hakem doğruluyor, sonrasında biz kayıtlara işliyoruz.
16.01 yaptığını sana kim söyledi? Finiş hakemi süreyi okumadan kimse bir yere yazmaz rakamları.
nebılım startta bı kagıt cıkardılar sende seedıngde surenden ılerıye gıtmısın vs dedıler onun ıcın eleyemeyız gıbı bısıy oldu tam çözemedım orda olayı neyse saglık olsun bızde basarız bıdakıne nos hıc ısım olmaz dıyordum ama demekkı basmak gerekıyor
chiefkadir
02-08-2010, 09:06
Roll'deki zaman değerlerinden bahsetmiştim,cümleyi eksik kurdum ve dolayısıyla farklı anlaşıldı sanırım :) BS rs farklı biliyorum,onu tebrik ederiz zaten...Roll deki zaman değerlerini pek anlamadım,ama TH sıkı:icon_tup:
TH tuğbayda kardeşim sayılır Baturalpde ,o yarışta üçüncü olan Cem benim elektrikçim ilk üçe üçtane yakın arkadaşımın girmesi ayrıca sevindirdi beni:icon_tup:
Dediğim gibi ben bişey diyemiyorum. Bir dahakine nos , co2 , azot ne bulursan bas , emin ol bu yarışta süreye göre eşleşme olduğunu gören ve seri başı olmak isteyen herkes köküne kadar basacaktır.
NOS memesi büyütme diye bir olay yok, sadece memedeki pislik temizlendi
tüp değiştirirken gelen pislik memeyi tıkadığı için kalkışların birini nos olmadan yaptı
bu tıkanıklık nedeniyle hortum çatladı yine basılanın çoğu dışarı gitii
bilmeden etmeden yorum yapmayın:icon_wack
Peki tamam,biz zaten hiç NOS memesi görmedik hayatımızda...Zamanlar falan da hikaye,cihazlar sıcaktan arıza yapmıştır belki de.
O grupta kafaya gidecek arabalardan birinin böyle elenmesi ve emeklerin boşa gitmesi bizi üzdü.
Armageddon
02-08-2010, 09:31
O sıcakta yarışan, başarılı olan-olamayan tüm ekipleri tebrik ederim. Başka bir programım olduğu için bu kez yarışları izlemedim ama gördüğüm kadarıyla organizasyon gitgide güzelleşiyor, eskiden süregelen bazı problemler de aşıldığında herşey çok daha güzel olacak diye düşünüyorum...
Yarış oldukça geç başladı malesef, emniyet müdürümüz şehit cenazesine gittiği için onu bekledik biraz. Pistin asfaltı ne iyi ne kötüydü. günün sonuna doğru yağ ve su pistin başında, petşişe ve poşette pistin sonunda bizi bekliyordu. Mustafa Göçere, Tosfed görevlilerine ve BOOS görevlilerine ve gönüllü arkadaşlara çok teşekkürler. Güvenliğin zafiyetleri olmasına rağmen baya emek harcandı. 400 metrenin tadını aldık gerçekten, gelecek yarışlarda daha da düzelecek herşey.
Aracıma harcadığım emeğin karşılığını almak ayrı bir keyif verdi :) Kalkışlarda problem yaşasamda motor benim hatalarımı telafi etti :) Finale kadar problemsiz 2-0 la geçtim araçları, finalde th 106 ile baya çekişmeli bir mücadele oldu, ama DOM'un dediği gibi milimetreyle yada saliseyle, geçmek geçmektir. Tüm yarışmacı arkadaşları canı gönülden tekrar tebrik ediyorum.
Peki tamam,biz zaten hiç NOS memesi görmedik hayatımızda...Zamanlar falan da hikaye,cihazlar sıcaktan arıza yapmıştır belki de.
O grupta kafaya gidecek arabalardan birinin böyle elenmesi ve emeklerin boşa gitmesi bizi üzdü.
saçma sapan konuşmayın, insanları zan altında bırakmayın
Yarış oldukça geç başladı malesef, emniyet müdürümüz şehit cenazesine gittiği için onu bekledik biraz. Pistin asfaltı ne iyi ne kötüydü. günün sonuna doğru yağ ve su pistin başında, petşişe ve poşette pistin sonunda bizi bekliyordu. Mustafa Göçere, Tosfed görevlilerine ve BOOS görevlilerine ve gönüllü arkadaşlara çok teşekkürler. Güvenliğin zafiyetleri olmasına rağmen baya emek harcandı. 400 metrenin tadını aldık gerçekten, gelecek yarışlarda daha da düzelecek herşey.
Aracıma harcadığım emeğin karşılığını almak ayrı bir keyif verdi :) Kalkışlarda problem yaşasamda motor benim hatalarımı telafi etti :) Finale kadar problemsiz 2-0 la geçtim araçları, finalde th 106 ile baya çekişmeli bir mücadele oldu, ama DOM'un dediği gibi milimetreyle yada saliseyle, geçmek geçmektir. Tüm yarışmacı arkadaşları canı gönülden tekrar tebrik ediyorum.
Sanırım plaka BS idi,RS'i sevdirdin bana tebrikler :)
Sanırım plaka BS idi,RS'i sevdirdin bana tebrikler :)
:) Evet BS plaka, Kurbağa gibi araba, ama sevdiriyor insana kendini :)
baya güzel ve keyifli bi haftasonu geçirdik.. mertcan kardeşimize bizi karşıladıgı için teşekkür ederiz.. swap center'ı o kadar hummalı bi çalışma esnasında o kadar dolu dolu ziyaret etmek cok keyifliydi.. ayrıca ordaki bütün calışanlar araç sahipleri ve özellikle ismail abiye cok teşekkürler gerçekten hepsi inanılmaz sıcak kanlı insanlar.. mertcan kardeşim araban süper yürüyo maşallah :) ama benim aklım o S3te kaldı orası da ayrı :D Slalom organizasyonu da baya keyifliydi ordada güzel vakit geçirdik.. 75. yıl tepede güzeldi :) yarış günü orda yaşanacak apaçilikler o kadar büyük bi alan olsa eminim ki her şehirde yaşanacak tarzda bi olaydır.. onların o kadar gürültüsü ve lastik+debriyaj kokuları rahatsız edici , sıcak bunaltıcıydı.. ama sonlara dogru düşük süre cıkaran araçların yarışlarını izlemeye pistin yakınına gidince aldıgım keyif herşeyi unutturdu.. ismail abi araban inanılmaz güzel yürüyor maşallah ya :) ama emin abinin subaru ilk yarışınızda arkadan öyle bi geliyorki aklım almadı :) allah emeklerinize zeval vermesin.. organizasyonda görev alan her arkadaşa da helal olsun.. dışarda olacak şeylere karşı müdahele olamazdı tabiki normal olarak.. pist içinde , yakınlarında ve padok alanında tek bir aksilik bile yaşanmadı helal olsun hepinize arkadaşlar ;) eylüldeki yarış için nacizane fikrim seedinglerin cumartesi yapılması yönünde.. böylece pilotlar yaklaşık 12-13 saat boyunca orda eziyet cekmemiş olurlar.. ve daha düzenli bi organizasyon olacagına eminim.. seedingde en iyi süresini cıkaran araç yarışta sıcaktan dolayı daha yavaş kalmaya başladı normal olarak.. bide araçlar ısınınca iyice sıkıntı büyüdü tabiki.. benim dedigim gibi olursa eger 3 kalkışla yapılan seeding ardından araçlar ertesi günkü yarışa kadar hem dinlenir hem eksikleri giderilir hemde asıl yarış akşam üstü 4 gibi başlar ve 7 gibi biterse insanlar sıcaktan cok daha az etkilenirler ve akıcı yarış tüm seyirciyi cok cok mutlu edecektir ;) eylülde bende varım.. inşallah ciddi katılım olur.. başarılarınızın devamını dilerim arkadaşlar ;)
ahmet abi büyük geçmiş olsun ne sorun oldu anlamadık ama mükemmel bi süre cıkarmıştın.. yarışta izlemeyi cok isterdim seni ve aracını.. saglık olsun bi dahakine inşallah..
Ankarada kayıt yaptırdık sıralama turlarınada çıktık fakat sıralama turlarında turbo okey atınca yarışamadık gerçi bir gün evvel kendini belli etti ama genede kırılana kadar deneyelim dedik kısmet olmadı işallah bidahaki sefere.
ferhat-a
02-08-2010, 10:08
..............
onası bı konusma seklı öle ya ???? neyı yıyorsa surası burası yerse felan dıe hadı dıyelımkı ben dıyorum napıcaksın atesmı edıceksın bana uslupluca dur kımse sana agır bı lafla yaklasmıyor hemen söle böle yıyorsalı konusmalara gırıyorsun
Cimmeria
02-08-2010, 10:13
Öncelikle bu sıcakta organizasyonu yapan herkese teşekkür etmek istiyorum, gerçekten hemen hemen hepsi bir 5 kilo vermiştir. Hepsi de o sıcağa ve saçma sapan insanlara rağmen çok güleryüzlü ve yardımseverlerdi.
Her organizasyonda olduğu ve olacağı gibi bu organizasyonda da eksikler vardı. Önemli olan yıkıcı değil yapıcı eleştiriler yapmaktır. Aynı zamanda da bu eleştirileri dikkate alıp organizasyonu geliştirmek önemlidir.
Bir yarışmacı olarak yorumlarımı yapmak isterim. Birincisi kalkış koordinasyonu biraz eksikti, bu kadar büyük bir organizasyonda bir sunucunun olması herkes için çok daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca öğlen ara verildikten sonra servis alanına dolan yüzlerce adam nasıl içeri girebildi neden içeri girdi anlamış değilim. Bir ara gezip fotoğraf çekip arabalara yapışan saçma sapan adamlardan dolayı arabaların yanına bile gidemedik.
Yarışma gelirsek cmt akşamı yolda ciddi sıkıntılar yaşamıştık sağolsun ankaralı arkadaşlar ve kazım usta sayesinde yarışa girebildim, ki onun için ayrı konu açacağım :)
sanırım ilk drag trecrübem olmasından ve lastiklerimi fazla ısıtmaya çalışmamdan dolayı debriyajım fazla ısındı ve bir türlü 2. vitese geçiremedim. Sadece son kalkışta bekledim bekledim öyle attım o zamanda araba 5000 devirdeydi :D. Arabayı kaldırabildim ama yürütemedim :D Neyse tecrübe olmuş oldu benim için...
yarış esnasında tanıştığım herkes gerçekten inanılmaz güleryüzlü ve yardımseverdi, hatta rsle kalktıktan sonra birlikte 2 ye nasıl geçer muhabbeti bile yaptık :), herkese çok teşekkür ediyorum.
[QUOTE=streetrunner38;1597623].................QUOTE]
Arkadaşım bu nasıl bi üslup!Biz size bu tarz konuşmuyoruz!Gördüklerimiz ve de zaman rakamları ortada diyoruz,senin takındığın tavırlara bak!Aynı şekilde sen elenseydin,senin de tavrın farklı olurdu.
Ayrıca Kazım Usta da tanır bizi,öyle gelip gitmediğimiz yerler değil BMS,sen rahat ol...
ahh ahh su 2. vıtesın yuzunden kafyaı yedım ben trbunde:D
E30///M3
02-08-2010, 10:26
Sürelere bakalım :
Bendeki durum bu.
Onurcum bir kez de burdan anlatayım sen yaptığın süreye göre sen 16-17 sn sınıfına girdin.istikrarın süper kalkışlarında saliselerin birbirine çok yakın ve bu setupla aracının yapabileceği max süre bu gözüküyor.ve bu sınıfda dereceye girmen rakiplerinin kötü olmasına bağlıydı yani hayaldi.sürelerine bakıp şunu yapabilirdin aracına 25-30 kg ağırlık koyup dereceni 16.750 seviyelerine çekmek ve 17-18 sn sınıfında yarışabilirdin ve birinciliğin kesin gibi olurdu.bu o anda yapabileceğindi.şimdi ne yapabilirsin 100 shot bir nosla dereceni 0.75 sn daha iyileştirip 16-17 sn sınıfının toleraslı cezaya girmeyecek en iyi süresi 15.750 ye yaklaşmaya çalışacaksın.şimdi bu nos olayını yapmış olarak gelseydin 2. kalkışında 16.00 drece yapsaydın rakibin ne yapmış 15.336 0.5 sn üzerinde toleransı geçtiğin için 1 sn ceza alaca ve eklenen ceza ile süresi 16.336 olacakdı ve sen 16.00 sn yenle o kalkışda rakibini geçmiş ve elemiş olacaktın.ama cezalarda da bir düzenleme yapmayı düşünmüyor değilim çünkü hala hedef rakibi ne şekilde geçersem geçiyim.206 rc nin sınıfı değil girdiği sınıf 1 sn yi geçip diskalifiye olmasına 0.116 saniye kalmış.şahsım adına konuşuyorum bu şekil aldığım bir kupa beni sevindirmezdi.15-16 sn arasına girer nos memesini büyütür 14.750 yi zorlar ve daha iyi saniyelerle daha üst bir sınıfda yarışmanın gururunu yaşardım.
ferhat-a
02-08-2010, 10:27
onası bı konusma seklı öle ya ???? neyı yıyorsa surası burası yerse felan dıe hadı dıyelımkı ben dıyorum napıcaksın atesmı edıceksın bana uslupluca dur kımse sana agır bı lafla yaklasmıyor hemen söle böle yıyorsalı konusmalara gırıyorsun
hocam senin arabana gidişine bir şey diyen yok sadece yalan yanlış bilmeden konuşmayın kendi gözünle gör ona göre yaz ve okuolurmu eğer sen üzerine alındıysan hata af ola bana yakışanı yaparım ama zt 106 nickli arkadaş ÖZLELİKLE BÜYÜK YAZIYORUM OKUSUN DİE YALAN SÖYLEMESİN
ferhat-a
02-08-2010, 10:28
Arkadaşım bu nasıl bi üslup!Biz size bu tarz konuşmuyoruz!Gördüklerimiz ve de zaman rakamları ortada diyoruz,senin takındığın tavırlara bak!Aynı şekilde sen elenseydin,senin de tavrın farklı olurdu.
Ayrıca Kazım Usta da tanır bizi,öyle gelip gitmediğimiz yerler değil BMS,sen rahat ol...
istediğin zaman rahatım ben her zaman relax olurum arkadaşım merak etme sende
Cimmeria
02-08-2010, 10:30
ahh ahh su 2. vıtesın yuzunden kafyaı yedım ben trbunde:D
sen bide bana sor vites kolunu bükecektim sinirden :D
yarış esnasında tanıştığım herkes gerçekten inanılmaz güleryüzlü ve yardımseverdi, hatta rsle kalktıktan sonra birlikte 2 ye nasıl geçer muhabbeti bile yaptık :), herkese çok teşekkür ediyorum.
Tanıştığımıza bende memnun oldum, umarım şanzımanı kısa sürede halledersin. Araç daya yeni, seninde ilk yarışındı ama keyif almayı başardın, asıl önemli olanda buydu.
hah, Hasan abi geldi , sorun sorularınızı :)
sen demıyormuydun hasan abı seedıgnde kı sureler baz alınarak kalkıs sırasında ceza torelansı degerlendırılcek dıe rakıbımımın suresı ortada 1 sanıyeye yakın one attı demekkı seedıngde daha ıyı yapabılırdı kasmaması bazı seylerı garantılemek ıcın ? veya ayarlıyamadı nosunu zamanını oda bana denk geldı ben buna kızıyorum ne yaptı bılmıyorum servıs ıstedıklerınde jetmı vetmı meme mı ne buyuttu bılmıyorum gerı geldınde 1 sanıye fark yaptı neyse olan oldu yasanan yasandı sorun degıl benım hıc bırseyım hayel degıl grubumda noslu turbolu arac varken onların arasında olabılıyorsam zorluyorsam buda benım basarımdır hayel degıl ;) lıstede farktteydsen bızden cok ıyı suresı olan araclar varı ama ılk3 u bana cok yakın araclar paylasdı senın lafınla cevap vereyım rakımızı hata yapmaya zorluyabılırdık buda benım ıcın avantaj saglardı
öncelikle bu yarışta emeği geçen herkesin tebrik edilmesi gerekir gerçekten o sıcağa ve o kadar kalabalığa ragmen böyle bir organızasyon olduğu için evet inanılmaz sıcaktı biz antlayadan geldik ve bu ne dedik sadece izleyemediğim tek olay turbo saxoya üzüldük onu çok merat etmiştik neyse geçmiş olsun inşallah önemli diildir. Sanırsam ahmet abinin arabası (bilmiyorum ) antalyadan o kadar yolu çektiğimize deydi inşallah diğer yarışlardada ordayız
tanıyorsan o zaman 2 kere düşünüp yazarsın.
Kazımı, bizi yaptığımız işleri iyi kötü insanlar biliyor
çirkinleşmeyin, çirkefleşmeyin, adam zaten elenmiş.
biz 2 arabamızı zorlayıp, görmek için oraya çıkardık. hedefimiz kupa vs olsaydı ne benim arabayı 2 sınıfa sokardık ne Mustafa arabasını o kadar yorardı. biz sonucumuzu gördük, değerlendircez.
streetrunner38 arkadaşım bak,bizim kimseye yalan söylediğimiz yok.Öncelikle sen bi sakin olup öyle atarlı tutarlı konuşmamayı öğren.Biz diyoruz ki,bu şekilde bir olay olduğu görüldüğü an biz de zaman konusuna 2. kalkışta özellikle dikkat ettik ve de doğrularcasına zaman cezaya girecek ölçüde düşük çıktı.Olay bu ve biz de haklı olarak itiraz ettik...
[QUOTE=ZT106;1597651]
tanıyorsan o zaman 2 kere düşünüp yazarsın.
Kazımı, bizi yaptığımız işleri iyi kötü insanlar biliyor
çirkinleşmeyin, çirkefleşmeyin, adam zaten elenmiş.
biz 2 arabamızı zorlayıp, görmek için oraya çıkardık. hedefimiz kupa vs olsaydı ne benim arabayı 2 sınıfa sokardık ne Mustafa arabasını o kadar yorardı. biz sonucumuzu gördük, değerlendircez.
Arkadaşım,kimsenin çirkefleştiği veya ne Kazım Abi'ye ne de yapılan işlere bişey dediği yok...Herşeyi tersten anlamayın lütfen.
Bu arada Mustafa (RC Turbo) kardeşimiz seeding süresine baktığınızda en altta yer aldı. İstese hiç kasmayıp Sınıf 4-5-6 ya gelip, yada 7 de kalıp alır kupasını evine dönerdi. Dilekçe verip 2. gruba çıktı. Rakiplerine de dikkatinizi çekerim. Kendisini kutlamak lazım...
ferhat-a
02-08-2010, 10:46
streetrunner38 arkadaşım bak,bizim kimseye yalan söylediğimiz yok.Öncelikle sen bi sakin olup öyle atarlı tutarlı konuşmamayı öğren.Biz diyoruz ki,bu şekilde bir olay olduğu görüldüğü an biz de zaman konusuna 2. kalkışta özellikle dikkat ettik ve de doğrularcasına zaman cezaya girecek ölçüde düşük çıktı.Olay bu ve biz de haklı olarak itiraz ettik...
ya bak dostum ismin ile hitap etmek isterim benim adım ferhat mustafanın abisiyim rc' nin volvoda servis danışmanıyım gelir çayımı içersin uslüp yanlış olabilir ama yalanda başka bir yanlıştır meme temizlemek ayrı büyütmek ayrı işi bilmeyen bir adam olsan sana nosu anlatırım ama biliyorsun. itiraz etmeniz doğal çünki ilk kalkışta nosu kullanamadık ister işnanırsınız ister inanmazsınız o size kalmış ikinci kalkışta nosu kullandık evet bastık ve geçtik ardında da elendik sizde elendiniz ikimizinde eline geçen sadece eğlence ve yarışmış olmak kaldı. ama siz hırs yapıyorsunuz standart üstüne nos basmış bir aracın geçmesini buda tartışma yaratıyor ve tekrar açıklık getireyim MEME BÜYÜTME YOK SADECE TEMİZLİK VAR anlaşılmıştır sanırsam.
konu saptırmaya veya geçmişin üzerine devamlı gitmeye gerek yok
sanırım ilk drag trecrübem olmasından ve lastiklerimi fazla ısıtmaya çalışmamdan dolayı debriyajım fazla ısındı ve bir türlü 2. vitese geçiremedim. Sadece son kalkışta bekledim bekledim öyle attım o zamanda araba 5000 devirdeydi :D. Arabayı kaldırabildim ama yürütemedim :D Neyse tecrübe olmuş oldu benim için...
Ahh o 2 bitirdi bizi Kamer abiyle :D Zaten ayağa kalkıp çektiğim bir sizin yarışlarınız bir de spoon eg vtec idi :) O kaldıramadı güzel vites attı siz güzel kaldırdınız 2 ye girmeyince gerisi doğru düzgün gelmedi :( Yine de güzel bir senfoni dinlettiğiniz için sağolun :D
ama araban super duruor maşallah:)
bı dahakı yarışta yanyana gelırız ıns:)
ben 2 sene önce geldiğimde de böle sıcaktan yanmiştim ama cok güzel bi gün gecirmiştim..bu sefer gelmedim ve sıcaktan yanan insanların bugun durumunu cok ii anlıorum umarım herkez cok güzel eylenip tatlı heyecanlar geçirmiştir..yarişan herkeze candan terbrık edıorum.
sen niye o kadar büyük slick taktın :)
ya bak dostum ismin ile hitap etmek isterim benim adım ferhat mustafanın abisiyim rc' nin volvoda servis danışmanıyım gelir çayımı içersin uslüp yanlış olabilir ama yalanda başka bir yanlıştır meme temizlemek ayrı büyütmek ayrı işi bilmeyen bir adam olsan sana nosu anlatırım ama biliyorsun. itiraz etmeniz doğal çünki ilk kalkışta nosu kullanamadık ister işnanırsınız ister inanmazsınız o size kalmış ikinci kalkışta nosu kullandık evet bastık ve geçtik ardında da elendik sizde elendiniz ikimizinde eline geçen sadece eğlence ve yarışmış olmak kaldı. ama siz hırs yapıyorsunuz standart üstüne nos basmış bir aracın geçmesini buda tartışma yaratıyor ve tekrar açıklık getireyim MEME BÜYÜTME YOK SADECE TEMİZLİK VAR anlaşılmıştır sanırsam.
konu uzamasın olan olmus yapılmıs eşşeğin davası surulmez. ama anlatmak ıstedgım olay su 15 sanıyelere ınebılıyorsunuz cok rahat neden seedıngde bu basarıyoı gostermedınız rakıp sızı zorlayınca ındınız benım takıldıgım o ozaman sız seedıngde nos basmadınız rakıbe göre ayarluycakdınız kendınızı dusuncenız oyöndedyı fazla kacırdınız nosu :) kendınızıde benıde yaktınız olay bu
metinalan
02-08-2010, 10:59
konu uzamasın olan olmus yapılmıs eşşeğin davası surulmez. ama anlatmak ıstedgım olay su 15 sanıyelere ınebılıyorsunuz cok rahat neden seedıngde bu basarıyoı gostermedınız rakıp sızı zorlayınca ındınız benım takıldıgım o ozaman sız seedıngde nos basmadınız rakıbe göre ayarluycakdınız kendınızı dusuncenız oyöndedyı fazla kacırdınız nosu :) kendınızıde benıde yaktınız olay bu
Olay öyle saçma sapan dediğin gibi de değil herkesi kendiniz gibi fesat sanmayın...
haydaaaa benmı fesatlık yaptım sımdı komık olma ya uzamasın konu dıyorum gelıosun damarıma basıyorsun fesatlık felan dıyerek nedır derdın söle bakım bana
ya fesati falan birakinda eylulde yurur hale getirin arabalari, ya kafayi degistirin yada parcalari
uzatmanın anlamı yok söylenilen gibi nos memesi büyütme falan öyle bir işlemde yok kazım abiylede görüştüm sıralama turlarında o dereceyi çıkartması nos memesinin tıkanmış olması daha sonra düzeltilmiş
tabi burada şöyle bir olay var eğer mustafanın nos memesi temizlendikten sonra çıkardığı süre bu grubun süresinin dışında kalıyorsa ki kop un itirazı sanırım bu yönde ( atıyorum bunlar 16-17 saniye grubundalar töleransla 15,75 çıkarsınlar diyelim adam o işlemden sonra 15,35 çıkarıyorsa ) ceza almalı yada elenmeli yada diğer sınıfıa geçmeli yani prosedür neyse o olmalı o şekilde itiraz ediyor sanırım
aynen öle mustucum en sonunda benı anlayan bırı cıktı helal olsun sende kop dıe yazdın ya ellerınle daha duzen tutmam ben randıman vermem bıde geldın dun sarıldık felan benım hayattan beklentım kalmadı :D mustu zede olduk
Ben de Alp,umarım bi ara fırsatımız olur da tanışırız.Tabii ki önemli olan yarışmak ve getirisinde de eğlenmek.Bizim itirazımız farklı,yani hırs olayı yok.Meme büyüdü veya temizlendi,bir şekilde 2 araç da elendi...
Neyse,senin de dediğin gibi konuyu daha fazla uzatmanın bi anlamı yok...
capcapca
02-08-2010, 11:07
abi ben uslubu bı bozacagım o nos memesını buyutuyo dıyen arkadasa ama ortam hıc musaıt degil gecıldıysenız gecıldınız olayı tracedıye donusturmeyın yenmesını bıldıgınız gıbı yenılmesını de bılın mahalle karıları gibi yalan yanlıs laflarla konusmayın 1 1,5 ay sonra ankarada yıne var draglar ozaman sızde nos basın gecınn gucunuze gıtmesın
yarışta emeği geçen,,görev alan,,yarışan herkese teşekkürler ,,,genel anlamda ankara için başarılı bi yarıştı ,,,,herkesin söledii gibi sıfırcı arkadaşlar her zaman gibi görev yerlerindeydi :) ama genede zevk aldım ben padok alanı felan başaralıydı gerçektende,,,,yarışta geçikmeler olmasa tabiki bu sıcakta hem yarışanlar hem izleyenler açısından iyi olucaktı,,,,cidden çok sıcaktı ankaranın en sıcak gününe denk geldi yarış .................
hayır ilk başta anlattık, meme tıkandı hortum yırtıktı diye ZT106 nickli arkadaş
meme büyüttünüz diye iddia ediyor. elenmesine Mustafa dahil kimse birşey demiyor
abi ben uslubu bı bozacagım o nos memesını buyutuyo dıyen arkadasa ama ortam hıc musaıt degil gecıldıysenız gecıldınız olayı tracedıye donusturmeyın yenmesını bıldıgınız gıbı yenılmesını de bılın mahalle karıları gibi yalan yanlıs laflarla konusmayın 1 1,5 ay sonra ankarada yıne var draglar ozaman sızde nos basın gecınn gucunuze gıtmesın
:D :D :D
gülüm gece bms ye geldik buji bırakmaya hem yoğun hemde yorgundun gelmedim yanına :) yarıştada görüşemedik zaten
dediğim gibi uzatmaya gerek yok kop tamamen çıkan sürelere göre ve olayın akışına göre bir yorum yaptı sıkıntı yapmayın birbirinize :D
ferhat-a
02-08-2010, 11:10
aşağıda Metin kardeşim sana cvp vermiş hocam siz istediğinizi düşünün yazın ama doğruları görerek yazın meme ağzına pislik gelmiş ilk katagori kalkışında da her şey sürücünün heycanına bağlıdır heycan daha sonra aşmış ve iyi derece yapmıştı gerçi siz bunada inanmazsınız ama neyse bizimde pek umrumuzda değil inanıp inanmamanız
bak anlatamıyorum sanırım mustunun yazdıgını bı oku artı su laflarınıza bı dıkkat edın fesatlık dı yok mahale karıları gıbı olayını bı atlatın ustunuzden
farklı seyler konusyoruz gelıp gıdıp nos buyutme olayına gırıyorsunuz hatalısınız kardesım anladınmı madem memen tıkalı temızleyıp öle gelcen sonradan temızleyım 1 sanıye fark yapıp grubun dengesını bozmuycan anladınmı
E30///M3
02-08-2010, 11:10
Bu arada Mustafa (RC Turbo) kardeşimiz seeding süresine baktığınızda en altta yer aldı. İstese hiç kasmayıp Sınıf 4-5-6 ya gelip, yada 7 de kalıp alır kupasını evine dönerdi. Dilekçe verip 2. gruba çıktı. Rakiplerine de dikkatinizi çekerim. Kendisini kutlamak lazım...
Evet abi 10 numara tespit sen bu işi kaptın Gürsel..Benim anlatmak istediğim anlanmasını istediğim mantık bu..dünkü emeklerin katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.gönünlü safty olarak başladığı günün ilk dakkalarında görmüşdüm kapalı parkı düzenliyodun baktım sorumluluk verilmez alınırın süper örneği olarak yarış merkezinde süreleri kayıtlayıp düzenliyor.. süper destekdi..:icon_tup:
cezalarıda mümkün olabilirse düzenleme yaptırabilirsem 0.25 üzerine 0.5 sn ceza
0.5 üzerine 1sn ceza 0.75 üzeri diskalifiye şeklinde olabilir öneriler yapabilirsiniz.bu şu anki şahsi düşüncem..
capcapca
02-08-2010, 11:12
hayır ilk başta anlattık, meme tıkandı hortum yırtıktı diye ZT106 nickli arkadaş
meme büyüttünüz diye iddia ediyor. elenmesine Mustafa dahil kimse birşey demiyor
kardesim onlara ne kı ya buyutsek bılee ben nasıl gectıgıme bakarımm keske 2-4 vitesdede bassaydım nosa da daha fazla fark atsaydımm :) belkı ozman daha az konusurlardııı
ferhat-a
02-08-2010, 11:14
bak anlatamıyorum sanırım mustunun yazdıgını bı oku artı su laflarınıza bı dıkkat edın fesatlık dı yok mahale karıları gıbı olayını bı atlatın ustunuzden
farklı seyler konusyoruz gelıp gıdıp nos buyutme olayına gırıyorsunuz hatalısınız kardesım anladınmı madem memen tıkalı temızleyıp öle gelcen sonradan temızleyım 1 sanıye fark yapıp grubun dengesını bozmuycan anladınmı
hatamız yok hatalı sizsiniz hala suçlu arıyorsunuz sizde nos takın o zaman madem geçilmeyi hazmedemiyorsunuz geçin mutlu olun tabi sizde daha iyi derece yapanlarıda rencide etmeyin olurmu denge bozanda sizsiniz
ferhat-a
02-08-2010, 11:15
kardesim onlara ne kı ya buyutsek bılee ben nasıl gectıgıme bakarımm keske 2-4 vitesdede bassaydım nosa da daha fazla fark atsaydımm :) belkı ozman daha az konusurlardııı
olum büyütmedik memeyi ama keşke büyütüp milleti emzirseydik D
arkadaşlar şu geçme geçilme olayını bir kenara bırakın
mevzu şu isteyen istediği kadar nos basar bundada sıkıntı yok
ama sıralamada tıkalı meme ile uzun süre çıkarıp bir gruba yerleşip yarışta o dereceden daha az bir süre çıkartıyorsanız ve bu süre verilen töleransları geçiyorsa sorundur.Ha geçmiyorsa töleranslar dahilindeysede yapacak birşey yoktur.
chiefkadir
02-08-2010, 11:17
Evet abi 10 numara tespit sen bu işi kaptın Gürsel..Benim anlatmak istediğim anlanmasını istediğim mantık bu..dünkü emeklerin katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.gönünlü safty olarak başladığı günün ilk dakkalarında görmüşdüm kapalı parkı düzenliyodun baktım sorumluluk verilmez alınırın süper örneği olarak yarış merkezinde süreleri kayıtlayıp düzenliyor.. süper destekdi..:icon_tup:
0.5 üzerine 1sn ceza 0.75 üzeri diskalifiye şeklinde olabilir öneriler yapabilirsiniz.bu şu anki şahsi düşüncem..Abi ceza sistemi güzel..Değişikliğe gerek yok iyi düşünülmüş fakat şu atmosferikcileri bi ayırın abi ya...Olmuyo abi biz neyapsak aynı dereceleri çıkarıyoruz bakın atmo grubuna dereceleri çok yakın bizler birdünya para harcıyoruz arabayı atmosferik olarak götürmek için ..Nos bağlayanada saygı duyuyorum tamam bağlar nosunu grubunda yapar ayarını sıkar sıkmaz vs.
turbocu adam geçşliyor bi bakmışın arabanın tepesinde 5 kişi açıyo westgate dan vs. Bizim tek derdimiz atmo 1600cc 2000cc olarak Tek Grup ve apayrı olsun..biz biribirimizi yiyelim...Bakın en kötü hali ile 10-12 araba çıkıyor..Nos mos olmasa bu gruba bisürü insan girecek bizde aç çok nabız tutuyoz birsürü genç kardeş elenme geçilme korkusuyla giremiyor...
capcapca arkadaşım bak,yazılanları okuduysan uzatmamak için kısa kestik herşeyi streetrunner38'le.Ama sen hâla mahalle karıları falan filan tarzı konuşmalara girersen olmaz!
olum büyütmedik memeyi ama keşke büyütüp milleti emzirseydik D
yaw şu tarz yorumlar yapmayın işte abicim bu olmuyor :(
hani şuanda bu konunun muhattabı ben olsam küfür ederdim sonra mevzu çıkardı burda :D o yüzden gerenk yok abi :D
İnanılmaz sıcaktı... Orda yarış izlemek hiç akıl karı değildi.. Organizasyonda birtakım iyleşmeler vardı.. Fakt halen yeterli düzeyde değil.. Katılım ücretleri bir miktar yukseltilip, izleyicilerden alınan giriş ücretleri de bira daha yükseltip daha kaliteli bir yarıs izlenebilirdi... Tribün önlerine araba lınmayacak stand vs olmayacak denmişti ama malesef bunlar gerceklestirilemedi... Çünkü burası ankara ve almanyadan fazla e30 mevcut.. Herseyin ötesinde kocaman kocaman insanlar, nerde bi araba lastik yaksa, eksoz patlatsa o sıcagın ortasında tüm güçleriyle bi saga bir sola kosusturdular.. Açıkcası yarısı izleyen kişi sayısının yaklasık 3 katı kadar kişi lastik yakanları izledi.. Gercekten yarıs izleyecek insanlara ozel bir organizasyon yapılmalı bence..
Bu arada gectigimiz yıllardan bahsedildi ve en azından artık zamanlar tutuluyor gibi seyler okudum forumlarda.. Hersey geliştigi gibi bizlerde gelişiyoruz ve bazı seyleri yapmak kolaylasıyor. Bunu kişilere baglamak yanlıs olur.. O zamanlar bu dragları duzenleyenler de tekrar yapsa en az bu kadar guzel olurdu organizasyon.. Organizasyondaki sıkıntılar aynıydı ve herzamanki gibi apaçilerden kaynaklanıyordu..
Genel olarak yarısta katılımcı cok azdı. saece btu ve msky kalkısı izlemek için ordaydım denilebilir. onun dısında da 2-3 kalkıs daha izledim. Eskiden cok daha keyifliydi.. Gerci bizde o zamanlar 106 lardan bıktık diyorduk ama gelen gideni arattı ve keske o zamanlardaki gibi 1 saat 106 kalkısları izleseydik :) Üst sınıfta cekişme cok iyi ve centilmence gidiyor. ama onun dısıdna draglarda malesef bi heyecan yok, keyif yok.......
ferhat-a
02-08-2010, 11:18
Ben de Alp,umarım bi ara fırsatımız olur da tanışırız.Tabii ki önemli olan yarışmak ve getirisinde de eğlenmek.Bizim itirazımız farklı,yani hırs olayı yok.Meme büyüdü veya temizlendi,bir şekilde 2 araç da elendi...
Neyse,senin de dediğin gibi konuyu daha fazla uzatmanın bi anlamı yok...
kısmetse garage biliyorsun gelir çayımızı içersin bilader
ferhat-a
02-08-2010, 11:19
yaw şu tarz yorumlar yapmayın işte abicim bu olmuyor :(
hani şuanda bu konunun muhattabı ben olsam küfür ederdim sonra mevzu çıkardı burda :D o yüzden gerenk yok abi :D
abi ne yapayım ya ortam yumuşasın yoksa birbirimiz kırcaz :icon_tup:
0.5 üzerine 1sn ceza 0.75 üzeri diskalifiye şeklinde olabilir öneriler yapabilirsiniz.bu şu anki şahsi düşüncem..
Abi ne demek, her zaman bu tür desteğimiz var, sadece ben değil, Ahmet ve KAdir yarışmacı olduğu halde kayıt masasını toparladılar, Erkut teknik kontrole destek verdi, bende birlikte arabaları numaralarına göre dizdi.
İkinci yarışta eğer görev alırsak bundan daha iyisini de yaparız inşallah, bir çok konuda tecrübem oldu benim.
aslında Hasan abi şu işe bi açıklama getirebilir hani kuralları ve mevzuatı tam bilmediğim için fazla karışmak istemiyorum ama
atıyorum 16-17 sn araçlar grubu için tölerans nedir abi yani en az kaç en fazla kaç sn yapabilirler ??
yani aşağıda ki sürelere göre 16-17 sn sınıfındaki bir araç töleransla 15,36 yaparsa sıkıntı olur mu olmaz mı ?
chiefkadir
02-08-2010, 11:21
aslında Hasan abi şu işe bi açıklama getirebilir hani kuralları ve mevzuatı tam bilmediğim için fazla karışmak istemiyorum ama
atıyorum 16-17 sn araçlar grubu için tölerans nedir abi yani en az kaç en fazla kaç sn yapabilirler ??15.750 nin altına inemez...
İnerse ceza...
15 335 ceza almadı ama :) sorun orda
metinalan
02-08-2010, 11:22
sıralama turunda memenin tıkalı olduğu bilinseydi ztn temizlenip öyle girilirdi yarışa. o sıcağın altıında insanlarla birde süreyle yarıştığını düşünürsek meme değiştirmek için o zman anlaşılır ne olduğu olayın haala yok tıkalı yok büyüttü olayı yapmaya gerek yok biz araçlarımızı denemeye çıkmıştık ne olduğunu görmek için yarıştık..
ferhat-a
02-08-2010, 11:22
capcapca arkadaşım bak,yazılanları okuduysan uzatmamak için kısa kestik herşeyi streetrunner38'le.Ama sen hâla mahalle karıları falan filan tarzı konuşmalara girersen olmaz!
karı felan laflarını geç sadece oku dostum yazılanda kötü bir şey yok yoksa kavga çıkacak işin sonunda yazdığım şaka mahiyetli ve ortam yumuşatmak için
15.750 nin altına inemez...
İnerse ceza...
anladım kadir abi o zaman yanlış anlamayın arkadaşlar ama KOP bu konuda pekte haksız sayılmaz
chiefkadir
02-08-2010, 11:23
15 335 ceza almadı ama :) sorun ordaCeza alıyo ..fakat aldığı 1sn. ceza rakibinin derecesinden iyiyse sorun yok...
brutal de ceza aldı..ama rakibi yavaştı ceza bile kurtarmadı onu..
bende ceza aldım rakip yakınmış kurtarmadı..
onur kardeş yarıştıgın araba 206 Rc midir ? eger öyleyse helal olsun.. orjinal halde senden cok cok kuvvetli olan bi araba + nos basıyodu sanırım.. yine cok cok iyi gittin keyif alarak izledim yaptıgın kalkışları :)
chiefkadir
02-08-2010, 11:25
anladım kadir abi o zaman yanlış anlamayın arkadaşlar ama KOP bu konuda pekte haksız sayılmazCombo bak benim yukardaki mesajlarıma 15,366 yaptığı anda kop 16.800 mü ne yapıyo yani aldığı ceza ile bile 16.366 olduğu için elenmiyo;)
bu arada amma göbek yapmışın la:hahaha:
sıralama turunda memenin tıkalı olduğu bilinseydi ztn temizlenip öyle girilirdi yarışa. o sıcağın altıında insanlarla birde süreyle yarıştığını düşünürsek meme değiştirmek için o zman anlaşılır ne olduğu olayın haala yok tıkalı yok büyüttü olayı yapmaya gerek yok biz araçlarımızı denemeye çıkmıştık ne olduğunu görmek için yarıştık..
gülüm benim ben sıralamada kasten oldu falan demiyorum zaten tamam meme tıkalı insanlık hali bu gülüm gece kendim gördüm nasıl uğraşıldığını o arabanın başında ;)
ama bu işin bir prosedürü olmalı kurallar ne diyorsa o yapılır ne diyim :)
karı felan laflarını geç sadece oku dostum yazılanda kötü bir şey yok yoksa kavga çıkacak işin sonunda yazdığım şaka mahiyetli ve ortam yumuşatmak için
Senle alâkalı bi durum yok,şurda hepimiz yanlışımızla doğrumuzla olayları değerlendiriyoruz.Sadece herşey saygı çerçevesinde olmalı...Kavga çıkacak bi durum da yok zaten,kimse gerilmesin.
Combo bak benim yukardaki mesajlarıma 15,366 yaptığı anda kop 16.800 mü ne yapıyo yani aldığı ceza ile bile 16.366 olduğu için elenmiyo;)
bu arada amma göbek yapmışın la:hahaha:
haha turboyken göbek sorun değildi de :D şimdi ne olacak bilmiyorum abi :D
bu arada anladım dediğini evet o zaman süreler kurtarıyo abi
birşey daha sorayım bu tarz bir sıkıntıda sadece süre cezası mı var abi
chiefkadir
02-08-2010, 11:32
haha turboyken göbek sorun değildi de :D şimdi ne olacak bilmiyorum abi :D
bu arada anladım dediğini evet o zaman süreler kurtarıyo abi
birşey daha sorayım bu tarz bir sıkıntıda sadece süre cezası mı var abiyoo direk diskalifiyede olabiyo..kurallar kitabı var link atemde bak..
"Madde 2.7.4 Zaman Cezaları
İlk altı sınıfa, yarışma içinde, 0.25 saniye kadar gelişme-
iyileşme toleransı tanınmıştır. Bu sınıflarda
kayıt/start listesindeki zaman sınırlamasının tolerans
payının altında kalan derecelerde ;
- 0.25 - 0,5 saniye için 0.5 saniye
- 0.5 - 1.0 saniye için 1 saniye
zaman cezası uygulanacaktır.
Girdiği grubun alt limitine göre 1 saniyeden daha iyi bir
derece yapan sürücü, yarışmadan ihraç edilir ve sonraki
yarışlarda bu sınıfta yarışamaz. Bu durumdaki sürücüler,
ancak otomobilin gireceği sınıfın tüm güven
önlemlerine uygun olması halinde, bir üst sınıfta yarışabilirler.
http://www.tosfed.org.tr/kitaplar/13_otodrag-18012010.pdf
Örnekleyelim 16-17 gurubunda 14.999 yaparsan hadi yavrum evine:hahaha:
bu arada arkadaşlar bi öneridir sadece.. yarış komitesi dikkate alırsa sevinirim.. oraya gelen insanlardan kişi başı 5 TL alınsa.. otoparka deil de tribün önüne giren araçlardanda 20 TL alınsa.. hem oraya giren apaçi sayısında baya bi azalma olur.. hemde cok yüksek olan yarış ücreti bu sayede diger pistlerinkiyle aynı rakama cekilir ve katılım cok daha fazla olur.. bu spora gönül veren insanlar daha fazla katılırsa.. daha fazla kalkış yapılır.. ve gönül verip izlemeye gelen kişiler 5 TL vermekten cekinmezler bana göre.. araç ücreti de apaçi sayısını baya baya azaltır gibi geliyor bana..
yaa arkadaşlar o nos basmış o basmamış o tıkandı bu yırtıldı o bozuldu bırakın artık olanlar geçmişde kaldı önümüzdeki yarışlara bakalım tartışmaya gerek yok ...
chiefkadir
02-08-2010, 11:38
Dou malbro 20 lira olsa noolur ? :D
Yahu finishe ilk varan galip gelsin atmoyla atmo NOS la NOS turboyla turbo gibi çok basit bir mantık ile yarışılsaydı herkes açısından daha kolay olmaz mıydı acaba :rolleyes: Bu kadar komplike bir sisteme gerçekten gerek ve ihtiyaç var mıydı anlamadım. Ama kuralları koyanlar tabii ki daha iyi bilirler mevzuyu.:icon_tup:
Dou malbro 20 lira olsa noolur ? :D
kaçak içerim abi :D ya şaka bi tarafa da ciddi fazla abi katılım ücreti ya :) ögrenci indirimi falan olsun eylülde hazırlıyoruz girecez bak :D
bu arada arkadaşlar bi öneridir sadece.. yarış komitesi dikkate alırsa sevinirim.. oraya gelen insanlardan kişi başı 5 TL alınsa.. otoparka deil de tribün önüne giren araçlardanda 20 TL alınsa.. hem oraya giren apaçi sayısında baya bi azalma olur.. hemde cok yüksek olan yarış ücreti bu sayede diger pistlerinkiyle aynı rakama cekilir ve katılım cok daha fazla olur.. bu spora gönül veren insanlar daha fazla katılırsa.. daha fazla kalkış yapılır.. ve gönül verip izlemeye gelen kişiler 5 TL vermekten cekinmezler bana göre.. araç ücreti de apaçi sayısını baya baya azaltır gibi geliyor bana..
evet yani rakamları misal olarak vermiş doğu,,,, belkide daha yüksek tutulmalı belkide tribün onüne hiç araç alınmamalı ,,,,yani yarış biraz daha ucuz olabilirse amatör oalrak katılım sayısı artabilir,,,,tamam yüksek meblalar harcanarak yapılmış araçlar için katılım ücreti çok bi sorun yaratmayabilir ama adı üstünde mahalli boyuttaki bi yarışta amatörlerde yarışabilmeli :icon_tup:
chiefkadir
02-08-2010, 11:47
bu arada arkadaşlar bi öneridir sadece.. yarış komitesi dikkate alırsa sevinirim.. oraya gelen insanlardan kişi başı 5 TL alınsa.. otoparka deil de tribün önüne giren araçlardanda 20 TL alınsa.. hem oraya giren apaçi sayısında baya bi azalma olur.. hemde cok yüksek olan yarış ücreti bu sayede diger pistlerinkiyle aynı rakama cekilir ve katılım cok daha fazla olur.. bu spora gönül veren insanlar daha fazla katılırsa.. daha fazla kalkış yapılır.. ve gönül verip izlemeye gelen kişiler 5 TL vermekten cekinmezler bana göre.. araç ücreti de apaçi sayısını baya baya azaltır gibi geliyor bana..Yaw ucuz olsa buseferde denilecekki apaçiler vs doluştu gelin şunu 300 yapalım herkes giremesin bıktık şumarka arabaları seyretmekten gece oldu yarış bitmedi,keşke sınırlansaydı vs olurdu:icon_tup:
DogukanB
02-08-2010, 11:49
bu arada tribünün arkasında bulunan kapı açık tı bilet kesen görevli de unutuldu sanırım :D baya giren vardı ordan da
Arabayı zorlayıp, en iyi şekilde test etme olanağını elde etmiş olduk, amacımız da buydu. geçildik ama sonuçtan memnunuz
JapanVsGermany
02-08-2010, 11:51
Abi ceza sistemi güzel..Değişikliğe gerek yok iyi düşünülmüş fakat şu atmosferikcileri bi ayırın abi ya...Olmuyo abi biz neyapsak aynı dereceleri çıkarıyoruz bakın atmo grubuna dereceleri çok yakın bizler birdünya para harcıyoruz arabayı atmosferik olarak götürmek için ..Nos bağlayanada saygı duyuyorum tamam bağlar nosunu grubunda yapar ayarını sıkar sıkmaz vs.
turbocu adam geçşliyor bi bakmışın arabanın tepesinde 5 kişi açıyo westgate dan vs. Bizim tek derdimiz atmo 1600cc 2000cc olarak Tek Grup ve apayrı olsun..biz biribirimizi yiyelim...Bakın en kötü hali ile 10-12 araba çıkıyor..Nos mos olmasa bu gruba bisürü insan girecek bizde aç çok nabız tutuyoz birsürü genç kardeş elenme geçilme korkusuyla giremiyor...
Atmo Grubu isteriz ;)
Çok güzel bir noktaya parmak basmışsın kadir abi tebrik ederim...
Yaw ucuz olsa buseferde denilecekki apaçiler vs doluştu gelin şunu 300 yapalım herkes giremesin bıktık şumarka arabaları seyretmekten gece oldu yarış bitmedi,keşke sınırlansaydı vs olurdu:icon_tup:
ya tabi orası da dogru da abi.. ne bilim kafada bayaca fikir beliriyo da yapılması kolay deil tabiki size de hak veriyorum ;) süre kısıtlaması yine olsa da yarış konyadaki veya akhisardaki ücretlerde olsa 30 araba yerine 40 araba olur ama cok daha keyifli olur.. insanlar önlerinde sıfır çizen e30ların veya egzoz patlatan 106ların yerine yarışan arabaların seslerini duyabilirler belki böylece..
kadir abi haklı dou busefeferde katılım ücreti ucuz die adam sırf gırgırına alır 18-19 sn aracını çıkar gelir:D bide onlarla uğraş onları bekle dur.
kayıtlar yapılırken kadir abinin güzel bi fotoğrafını çekmiştim.kızmış o an birilerine yüz ifadesinden belli.akşam ekleyecem resimleri.
onurun başına gelen olayda büyük talihsizlik.aslında onurun demek istediği daha üst sınıfta yarışmak varken alt sınıfta yarışıp benide o grupran elediniz demesi. bu olaylar için tartışmaya gerek yok bence.amaç eğlenmek ve eğlendirmek.sizler yarıştınız bizler eğlendik.hepinizin ayağına sağlık.bidahaki sefere inşallah daha soğuk bir ortamda hatta üşüyerek yarış ileriz hatta adanamızın araçlarını izleriz inş.
dou 131 nasıldı:D 350 mt sararak gitti arba.mzsky bile okadar sarmadı.:D
ferhat-a
02-08-2010, 11:54
Atmo Grubu isteriz ;)
Çok güzel bir noktaya parmak basmışsın kadir abi tebrik ederim...
hadi sende gel reşo paşa
Abiler süreye göre yarış bence en iyisi. Sizin yönteme bakalım... adam b16yı alıp stroklamış, 1.9 yapmış gelir yanına. Yada gelir bmw ci m50 2.0 bloğu alır, 1mm oversize piston, TDS krankı, al ana 3.0 litre ama ben 2 litreyim der. Bunun önüne geçilemez.
En güzeli süreler çıksın ortaya, ona göre yarışılsın. Bu mantık zaten zamanla oturacak bence..
kadir abi haklı dou busefeferde katılım ücreti ucuz die adam sırf gırgırına alır 18-19 sn aracını çıkar gelir:D bide onlarla uğraş onları bekle dur.
kayıtlar yapılırken kadir abinin güzel bi fotoğrafını çekmiştim.kızmış o an birilerine yüz ifadesinden belli.akşam ekleyecem resimleri.
onurun başına gelen olayda büyük talihsizlik.aslında onurun demek istediği daha üst sınıfta yarışmak varken alt sınıfta yarışıp benide o grupran elediniz demesi. bu olaylar için tartışmaya gerek yok bence.amaç eğlenmek ve eğlendirmek.sizler yarıştınız bizler eğlendik.hepinizin ayağına sağlık.bidahaki sefere inşallah daha soğuk bir ortamda hatta üşüyerek yarış ileriz hatta adanamızın araçlarını izleriz inş.
dou 131 nasıldı:D 350 mt sararak gitti arba.mzsky bile okadar sarmadı.:D
kalıp izleseydiniz görürdünüz mzsky naptı :D
chiefkadir
02-08-2010, 12:02
dou 131 nasıldı:D 350 mt sararak gitti arba.mzsky bile okadar sarmadı.:DBu kayıt muhabbeti beni pek sardı:hahaha:
Düzcede arkadaşa baktım içinden çıkması mümkün değil yardım edem dedim,Ankarada kayıt için oturdum baktım arkadaş darlanıyo yardım edermisin dedi kırmadık tabiki aldık kayıtları:)
Abiler süreye göre yarış bence en iyisi. Sizin yönteme bakalım... adam b16yı alıp stroklamış, 1.9 yapmış gelir yanına. Yada gelir bmw ci m50 2.0 bloğu alır, 1mm oversize piston, TDS krankı, al ana 3.0 litre ama ben 2 litreyim der. Bunun önüne geçilemez.
En güzeli süreler çıksın ortaya, ona göre yarışılsın. Bu mantık zaten zamanla oturacak bence..
o tarz bişey sölemedim ben sanırım üzerime alınmadım da cevap yazmak istedim :) kesinlikle hacme göre yarış yapılmamalı o konuda hepimiz hemfikiriz.. yalnızca benim fikrim şudur.. izleyiciden para alınarak yarış ücretleri aşagıya cekilse.. 10-15 araba daha fazla katılır.. ama yine zaman sınırı koyulur.. 17 saniye mesela.. güvenen girer.. elenen de o saatten sonra kendi düşünür.. zaten siz uyarmış olursunuz.. bak arkadaş bu kadar ücreti var bu işin.. eger 17 saniyeyi geçebiliyosan katıl.. yok geçemiyosan eger orda bize tekrar bu soruyu sorma.. ücretini geri talep etme.. bu işin zalimligi falan yok. yani ;)
korkan adam 16saniyelik gruba girebilir, 16 saniyede gecen ares var listeye gore demekki sorun sure degil gecilme ;)
chiefkadir
02-08-2010, 12:04
En güzeli süreler çıksın ortaya, ona göre yarışılsın. Bu mantık zaten zamanla oturacak bence..Tamam süreye bişey demiyoruz turboluda gelsin ama nos çok adaletsiz yaw..Elinin altında bir güç var sadece araba geçmeye odaklı son 50 metre ve geridesin hafiften tısslayıp önüne geçiyosun:hahaha:
Neyse ben nos sever arkadaşları kızdırmayım şahsi fikrimdir adaletli bulmuyorum:icon_tup:
E30///M3
02-08-2010, 12:05
dahası gizli noslar..standart mı sökük mü tartışmaları yaşadık yarıştık maduriyet çok daha fazla ve çaresiz maduriyetler.. burda ise b,c planlarınız var enc azından.hacim sınıfına bir tane atmosferik 15 bin dolar harcanmış bir araba çıkıyor o bırakana kadar o sınıfda kimse olmuyor.zamanında oktaykanların sınıfı böyleydi mesela kim ikinci olcak diye giderdik dua ederdik kurada bize çıkmasındaoktaykan kafadan elenmeyelim diye.bu yarış dünyada süreye göre.uyum sağlayalım artık...
JapanVsGermany
02-08-2010, 12:06
hadi sende gel reşo paşa
geliodum ferhatcım ama araba 1 ay sanayide parça bekledi maalesef, perşembe akşamı anca çıkardık,onda da deneme imkanımız olmadığı için giremedim,yoksa çok istiyordum :)
Bakalım artık hayırlısı diyelim,önümüzdeki müsabakalara bakalım :)
chiefkadir
02-08-2010, 12:09
korkan adam 16saniyelik gruba girebilir, 16 saniyede gecen ares var listeye gore demekki sorun sure degil gecilme ;)Onur olay o değil nos birgecede bağlanıyor ve anında 100hp güç alınıyo..
brutal arkadaşımız inanın biraydır ar-ge yapıyo arabasını bir adım öte götürmeye hergün yeni bişeyler katıyor zevkle..Yani onun o çabasını gayretini sadece nos un gücüne yenik düşürmek kötü :) Sınıf 1 -2 de arabalar turbolu ve 400-500+ hp hepsi onlar turbo üzerine nos basması kadar normal bişey yok yeri geliyo basamıyor tutunma probleminden bizim olayımız atmosferik grup bizdede zaman olsun Stock bir saxo ile gırtlak typer aynı olmasın ama işin içine nos girmesin :D
ya gizli nos yapar gene girer nolcakki, olmayan iş sanki :)
chiefkadir
02-08-2010, 12:13
ya gizli nos yapar gene girer nolcakki, olmayan iş sanki :)Ya bu birinci olma kupa alma muhabbeti "yarış zevkinin"hep önünde oluyo zaten.. Öyle bir milletizki hakkımızla biyerlere gelmektense hep gaydırıgubbak gizli işler:hahaha:
abiler alın size fırsat işte, Hasan abi de söylemiş. Allah ne verdiyse koyun arabaya. Ben seedinglerden önce elimden geldiğince tanıdığım tanımadığım her yarışmacıya, Allah'ına sığın , köküne kadar bas seedingde, ondan sonra stratejini belirlersin, önce bi seeding derecen olsun dedim.
Bu arada komiserler kurulu 1. ve 2. seedinglerin de ortalamasını almadı, direkt sizler düşünülerek iyi olan sürenizi göz önüne aldılar. Bunu da unutmayın.
Bir de gene komiserlerimize buradan teşekkür etmek lazım, adamcağızlar çoook eskiden olduğu gibi kapı duvar insanlar gibi değillerdi. Grup sıralamaları ile ilgili gelen her dilekçeyi gündeme aldılar.
Hatta Tosfed gözlemcisi bir abimiz tüm gün otobüste bizi ve yarışı izledi.
Onur olay o değil nos birgecede bağlanıyor ve anında 100hp güç alınıyo..
brutal arkadaşımız inanın biraydır ar-ge yapıyo arabasını bir adım öte götürmeye hergün yeni bişeyler katıyor zevkle..Yani onun o çabasını gayretini sadece nos un gücüne yenik düşürmek kötü :) Sınıf 1 -2 de arabalar turbolu ve 400-500+ hp hepsi onlar turbo üzerine nos basması kadar normal bişey yok yeri geliyo basamıyor tutunma probleminden bizim olayımız atmosferik grup bizdede zaman olsun Stock bir saxo ile gırtlak typer aynı olmasın ama işin içine nos girmesin :D
kadir abinin demek isteiği atmo kategorisi kendi içinde sınıflansın ,,,15-16sn---16-17sn--17-18 sn gibi gene ayrılcak bölecede dediği gibi stock saxo 106 vs araç ile dolu olanlar aynı kategoride olmıcak .................
Bide Kadir abi bak sende dün Turbo araba ile yarıştın, bırak artık atmosferik işleri, devlet şu işleri. Gel bizim gibi üflemelilerin dünyasına , ver üfürüğü, üstüne ver nos'u , rahat et.
chiefkadir
02-08-2010, 12:18
abiler alın size fırsat işte, Hasan abi de söylemiş. Allah ne verdiyse koyun arabaya. Ben seedinglerden önce elimden geldiğince tanıdığım tanımadığım her yarışmacıya, Allah'ına sığın , köküne kadar bas seedingde, ondan sonra stratejini belirlersin, önce bi seeding derecen olsun dedim.
Bu arada komiserler kurulu 1. ve 2. seedinglerin de ortalamasını almadı, direkt sizler düşünülerek iyi olan sürenizi göz önüne aldılar. Bunu da unutmayın.
Bir de gene komiserlerimize buradan teşekkür etmek lazım, adamcağızlar çoook eskiden olduğu gibi kapı duvar insanlar gibi değillerdi. Grup sıralamaları ile ilgili gelen her dilekçeyi gündeme aldılar.
Hatta Tosfed gözlemcisi bir abimiz tüm gün otobüste bizi ve yarışı izledi.Bidahaki sefere sende gir gürsel otobüsten izlemek yok sende yarış heyecanını yaşa :) 40 derece sıcakta kafanda miğfer gibi kaskla sıcaktan yanan arabanın içinde emniyet kemerini göbeğinin üzerinden bağlamaya uğraşıp camını kapatman için baskı yapan görevliye yanıt verirken benim gibi esp yi kapatmayı unutursun:hahaha:
capcapca
02-08-2010, 12:19
onur kardeş yarıştıgın araba 206 Rc midir ? eger öyleyse helal olsun.. orjinal halde senden cok cok kuvvetli olan bi araba + nos basıyodu sanırım.. yine cok cok iyi gittin keyif alarak izledim yaptıgın kalkışları :)
ne helalı ustam 6-7 boy fark oldu sankı bana kafa kafayamı gıttı
chiefkadir
02-08-2010, 12:19
Bide Kadir abi bak sende dün Turbo araba ile yarıştın, bırak artık atmosferik işleri, devlet şu işleri. Gel bizim gibi üflemelilerin dünyasına , ver üfürüğü, üstüne ver nos'u , rahat et.Heyaw pek zevkli oluyo 6000dd çekiyom vitesi hooort dolu veriyo:hahaha:
Sen gel o teneke kutusu otobüsün içinde sıcakta bir yandan telsizi dinle, bir yandan kayıt tut, bir yandan diğer gözlemci ile kayıtları doğrula, bir yandan sağdan soldan soru soran ile uğraş , inan keşke yarışsaydım diyorum.
Bu arada herkes otobüsü klimalı sandı, bırakın klimayı havalandırması yoktu. :(
chiefkadir
02-08-2010, 12:25
Sen gel o teneke kutusu otobüsün içinde sıcakta bir yandan telsizi dinle, bir yandan kayıt tut, bir yandan diğer gözlemci ile kayıtları doğrula, bir yandan sağdan soldan soru soran ile uğraş , inan keşke yarışsaydım diyorum.
Bu arada herkes otobüsü klimalı sandı, bırakın klimayı havalandırması yoktu. :(Belediye otobüsünde klima pek yoktur yaw :)
Ama yelleme aparatını çektirmişsin,jenaratörde çalışıyodu ..O kablo vs.bolluğunda bide "göremiyom" diye otobüsü ileri aldırdınya:hahaha:
EvrenCan_RS
02-08-2010, 12:34
Sıcaklar herkezi canından bezdirdi... Clio RS ile baturalp çok iyiydi kendisini tebrik ederim..
Abi sende stock meggy ile iyiydin fakat şu süre iyileştirme olmadı :(
Bu arada dün ile ilgili 1-2 komik anıyı da anlatayım.
İlk olarak swap center yarışa en son yetişti, otobüste form doldurun dendi, teknik kontrol toparlandığı için Teknik Hakemler yeniden nasıl kontrol yapalım dediler, Erkut bağırdı : "Abi yaa olur mu bu adamlar bu yarışın ağır topları" :) Sonrasında Turan abi, Ayhan abi, İsmail abi otobüse geldiler, İsmail abi sitem etti: "Hale bak yahu adam bizi top etti" :) Bende yok abi hepiniz ağırsınız , bak 100 kilo üstüsünüz, Erkut size Gülle namında söylemiştir, hani böyle Gülle gibi ağırsınız, düştüğünüz yeri yakarsınız ya ondandır dedim, güldük geçtik.
Sonrasında İsmail abi formu doldurmaya gelirken ruhsatını da al da öyle formu doldur dedim (Form doldurmaya gelen herkese söylediğim sözdü dün) , döndü "Lan oolum tenekeden araba yaptık ne ruhsatı ? " dedi, hali ile bir daha yerlere yattık :)
abiler video yok mu :heyoo:
şöyle MSKY& tork BTU :D
bi yerden bi tane buldum ama çok iyi değildi :)
ismail abiyide emin abiyide tebrik ediyorum.gerçekten güzel rakabetti :icon_tup:
kafadan GT30 a 1.7 basan bi aracla eşleşmem biraz kotu oldu sonucta benim arabanın ustunde vf 35 var vede 1.2 barda yuruyoruz uzerini uflemiyo zaten ama genede iyi mucadele verdigimi dusunuyorum..katılan herkeze tesekkurler..
zaten gruptaki surelere bakılırsa ne kadar iyi oldugu anlasılabilinir tek sorun grubun en iyi arabalarının 2 sinin ilk etapta birbirine dusmesi oldu...leventin aracı benle yarıstıktan sonra zaten arızalandı yoksa kupayı onun alacagını dusunuyodum..
bence organizasyon genel olarak iyiydi bence tek sorun padok alanına herkezin girmesiydi icerde cok bunaldık rahat hareket edemedik ara sıra bosaltsalarda 5 dakka gecmeden tekrar icerisi ana baba gunu oluyordu
6-7 boy fark olunca hemde kendi sınıfından olmayan aşırı beslemeli bir araçtan okadar fark yiyince helal olsun demek yanlışmı oluyor?tebrik edilmeyi haketmiyormu?
Onurcum bir kez de burdan anlatayım sen yaptığın süreye göre sen 16-17 sn sınıfına girdin.istikrarın süper kalkışlarında saliselerin birbirine çok yakın ve bu setupla aracının yapabileceği max süre bu gözüküyor.ve bu sınıfda dereceye girmen rakiplerinin kötü olmasına bağlıydı yani hayaldi.sürelerine bakıp şunu yapabilirdin aracına 25-30 kg ağırlık koyup dereceni 16.750 seviyelerine çekmek ve 17-18 sn sınıfında yarışabilirdin ve birinciliğin kesin gibi olurdu.bu o anda yapabileceğindi.şimdi ne yapabilirsin 100 shot bir nosla dereceni 0.75 sn daha iyileştirip 16-17 sn sınıfının toleraslı cezaya girmeyecek en iyi süresi 15.750 ye yaklaşmaya çalışacaksın.şimdi bu nos olayını yapmış olarak gelseydin 2. kalkışında 16.00 drece yapsaydın rakibin ne yapmış 15.336 0.5 sn üzerinde toleransı geçtiğin için 1 sn ceza alaca ve eklenen ceza ile süresi 16.336 olacakdı ve sen 16.00 sn yenle o kalkışda rakibini geçmiş ve elemiş olacaktın.ama cezalarda da bir düzenleme yapmayı düşünmüyor değilim çünkü hala hedef rakibi ne şekilde geçersem geçiyim.206 rc nin sınıfı değil girdiği sınıf 1 sn yi geçip diskalifiye olmasına 0.116 saniye kalmış.şşahsım adına konuşuyorum bu şekil aldığım bir kupa beni sevindirmezdi.15-16 sn arasına girer nos memesini büyütür 14.750 yi zorlar ve daha iyi saniyelerle daha üst bir sınıfda yarışmanın gururunu yaşardım.
evet abı hem fıkır oldgumuz nokta ya cok guzel degınmısın neyse saglık olsun bılıyorsun ılk yarıslarımız degıl gonul vermıs kısılerız herzaman daha ıyıye sınırları zorlamakk adına bısıyler yapıcagız
Bu arada dün ile ilgili 1-2 komik anıyı da anlatayım.
İlk olarak swap center yarışa en son yetişti, otobüste form doldurun dendi, teknik kontrol toparlandığı için Teknik Hakemler yeniden nasıl kontrol yapalım dediler, Erkut bağırdı : "Abi yaa olur mu bu adamlar bu yarışın ağır topları" :) Sonrasında Turan abi, Ayhan abi, İsmail abi otobüse geldiler, İsmail abi sitem etti: "Hale bak yahu adam bizi top etti" :) Bende yok abi hepiniz ağırsınız , bak 100 kilo üstüsünüz, Erkut size Gülle namında söylemiştir, hani böyle Gülle gibi ağırsınız, düştüğünüz yeri yakarsınız ya ondandır dedim, güldük geçtik.
Sonrasında İsmail abi formu doldurmaya gelirken ruhsatını da al da öyle formu doldur dedim (Form doldurmaya gelen herkese söylediğim sözdü dün) , döndü "Lan oolum tenekeden araba yaptık ne ruhsatı ? " dedi, hali ile bir daha yerlere yattık :)
ismail abi çok büyük adam hella olsun ona :icon_tup:
bu güzel anı içinde teşekkürler abi :)
ahmetgurlek
02-08-2010, 13:05
baturalp tebrikler kardeşim. ben izleyemedim ama derecelerin çok güzel.
kadir abi esp yi iptal etmemek ölümcül bi hata olmuş. araba direk yığılmıştır. onun dışında da acayip patinaja kalmıştır eminim. neyse önemli olan yarışmış olmak, daha çok gideri var arabanın. ne zaman başlıyoruz yüklemeye?:D:D
yusufcan_k
02-08-2010, 13:07
eylülde olacak yarış akşam 8 gibi başlansa, biletler en az 20 lira olsa ve ne tribün önüne ne de startın arkasına araba alınmasa, bizde tribünlerin tam karşısında bulunan beyaz üstü açık tribüne otursak (piste çok daha yakın ve güneş olmadığı için üstüde sorun olmaz) güzel olmaz mı? sanmıyorum ki bilet ücretleri yüksek olunca o tarz insanlar gelsin.
o zaman işte herkes yarışa odaklanır, ne güneş, ne gereksiz insan, nede gereksiz araçlar şahane olur
hipodromun akşam ışıklandırması varmı ki ? :S yada o kadar mesafeyi aydınlatabilecek sistem kurulabilirmi ki ? :confused: :rolleyes:
tavuk sensın ıbne benı kendınbe bulastırma serefsızlık yapma gecıldıysen gecıldın madem hazmademıycekdın gırmeseydın yarısa karılık yapmayın
biraz seviyeli olsak...!!!
chiefkadir
02-08-2010, 13:10
kadir abi esp yi iptal etmemek ölümcül bi hata olmuş. araba direk yığılmıştır. onun dışında da acayip patinaja kalmıştır eminim. neyse önemli olan yarışmış olmak, daha çok gideri var arabanın. ne zaman başlıyoruz yüklemeye?:D:DAhmetim biliyosun Esp yi kapatma tuşu ile Cruise tuşu yanyana ve gösterge üzerindeki işaretleri hemen hemen aynı ,o tuşa basmışım :)
Yükleme için az daha beklicez teknik danışmanımız sensin:hahaha:
bak canım benım adam gıbı konus benı kımseyle karıstırma neyın kafasını yasıyorsan yasa cıddı kırarım senı kac gunluk adamsın lan sen kafana göre ben kralım havasındasın adam gıbı delıkanlı gıbı yarıscaksın nos gancık işidir anladınmı yarısıcaksan kafa yorucaksın el emegıyle yarıscaksın 1 gece 100 hp almakla olmuyor ter akııtcaksın ogrenceksın neyın ne oldgunu adam gıbı konus cıddı canını yakarım
Beyler yapmayın böyle, yazık şunun şurasında yarın birbirinizin yüzüne bakacaksınız. Birbiriniz ile derdiniz var ise çıkın akşam yarışın görün ne durumda olduğunuzu.
Ahmetim biliyosun Esp yi kapatma tuşu ile Cruise tuşu yanyana ve gösterge üzerindeki işaretleri hemen hemen aynı ,o tuşa basmışım :)
Oha lan bu kadar da rahatlığa pes. Drag'ı cruise mode'da mı yapacaktın yani? Yeme bizi :D:D
ahmetgurlek
02-08-2010, 13:13
Ahmetim biliyosun Esp yi kapatma tuşu ile Cruze tuşu yanyana ve gösterge üzerindeki işaretleri hemen hemen aynı ,o tuşa basmışım :)
elimden ne gelirse yapmaya hazırım abi. nasip olur da yeni araç alırsam dyno da olurum senin rs e...
chiefkadir
02-08-2010, 13:14
Oha lan bu kadar da rahatlığa pes. Drag'ı cruise mode'da mı yapacaktın yani? Yeme bizi :D:DBi kere düştüm o hataya yaw :)
Orada yarışan iki zır stock araçtan biri bizimkiydi :)
SekoLive
02-08-2010, 13:15
920 tane yorum okudum yokmu bu günün fotoları yoksa kaçırdımmı fotolarla ilgili olayI? bekliyorum varsa fotoları
Bi kere düştüm o hataya yaw :)
Orada yarışan iki zır stock araçtan biri bizimkiydi :)
Ohooo, Stok konusunu açmayalım, başka yerlere gidiyor. Sökeydin espyi klimayı... :D
onurcum sakin ol gardaşım..
chiefkadir
02-08-2010, 13:20
Ohooo, Stok konusunu açmayalım, başka yerlere gidiyor. Sökeydin espyi klimayı... :DYarış gecesi karar verdik bro,akşam anca arka koltukları söktüm :)
Yaw birde şu muhabbeti uzatmayın yaw Ankaradayız hepimiz görüşüp anlaşmak konuşmak zor olmasa gerek...
Serencebey
02-08-2010, 13:22
Bir daha burada kufur gorursem Edenlere gereken cezayı verıcem.
Olay olmus bıtmıs varda derdınız gidin PM ile halledın yetmıorsa madem araba yapıorsunuz ıkınızde gıdın sanayıde halledın bulusun bı yerde halledın derdınızı.
Burası sızın birbirinize savüp sayacagınız bır yer degil. Hele ki bu konu hiç degil.
ahmetgurlek
02-08-2010, 13:23
Yarış gecesi karar verdik bro,akşam anca arka koltukları söktüm :)
sökerek de bi yere kadar kadir abi illa ki bi şeyler yapmak lazım, ama çok uğraşman gerekecek çoook...:D
onurcum sakin ol gardaşım..
sakınım sulhıcım kımseye ses ettım yok ama bazı seyler cıddı canımı sıkıo ben bugune kadar yarıstıgım herkeze sorabılırler gectım gecıldıgım her yarısta gıttım tebrık ettım ellerını sıktım kımse ınkar edemez yarıstım herkez bılır ben hep bu sekılde davrandım ınsanlara takı dune kadar dun 2.1 gecıldım tebrık bıle etmedım sınırlendım cıktım gıttım cunku ortada bı haksızlık vardı tahamul edemedım bunu bu kadar dallandırıp budaklandırmanın anlamı yok.benı cok merak edıyorsan kazım abıne sor hemen hemen hergun sanayıde yanına ugrarım cayını ıcerım selamlasırım konusurum benım nasıl bırı nasıl bı ınsan oldgumu anlatsın sana eger ıcımde ulan nası gectı benı dıe bı dusunce varsa kuran caprsın arabanın ustunde can vereyım ben bu kadar acık sozlu soluyorum ama benı haksız olarak elemek kızdırdı
Organizasyon guzeldi keyifliydi, sicaktan etkilenmemek icin kafama semsiyeyi takip dolastim, pek bir maskara olduk ama amele yanigi olmadigim icin sukrediyorum.. :D
Kalkislarin arasindaki beklemeler biraz daha kisa olsa, ilgi dagilmaz, millet E30'cularin etrafina bu kadar cok toplanmazdi diye dusunuyorum.. Genis bir bosluk oldugu anda izleyiciler farkli yerlere dagildi gibi gordum..
Msky ve BTU'yu bekledik butun gun, sorunsuz kalktilar neyse ki, en keyifli kalkis onlarinkiydi.. :icon_tup:
Gazihan'in Polo'su ve Kop42 guzel gittiler ilgimi ceken araclardan..
Mustafa'nin Turbo RC'yi hevesle bekledim ama duman salmaktan kurtulamasa da yine de cok iyi gidiyordu, gecmis olsun..
Tum araclara masallah, motor ve egzoz sesine doyduk.. :icon_tup:
Bu arada ramazan topu gibi patlayan Sti neydi öyleee tribunlerın onunde :hahaha:
o fenaydi ya ilk patlamada saglam korktum :D
çok önemli birşeyi unutmuşlar, sunucu yoktu
kapalının önündeki apaçileri de ekleyince baya karmaşa oldu, kim kiminle ne yaptı anlayamadık
sunucu vardi ama sabah biraz tartisma olmus vazgecti arkadas sunum yapmaktan
chiefkadir
02-08-2010, 13:27
sökerek de bi yere kadar kadir abi illa ki bi şeyler yapmak lazım, ama çok uğraşman gerekecek çoook...:D:)
Birader düşünsün mal onun :D
Birdahaki yarışa bende girecem diyo artık rakibimdir:hahaha:
capcapca
02-08-2010, 13:29
sakınım sulhıcım kımseye ses ettım yok ama bazı seyler cıddı canımı sıkıo ben bugune kadar yarıstıgım herkeze sorabılırler gectım gecıldıgım her yarısta gıttım tebrık ettım ellerını sıktım kımse ınkar edemez yarıstım herkez bılır ben hep bu sekılde davrandım ınsanlara takı dune kadar dun 2.1 gecıldım tebrık bıle etmedım sınırlendım cıktım gıttım cunku ortada bı haksızlık vardı tahamul edemedım bunu bu kadar dallandırıp budaklandırmanın anlamı yok.benı cok merak edıyorsan kazım abıne sor hemen hemen hergun sanayıde yanına ugrarım cayını ıcerım selamlasırım konusurum benım nasıl bırı nasıl bı ınsan oldgumu anlatsın sana eger ıcımde ulan nası gectı benı dıe bı dusunce varsa kuran caprsın arabanın ustunde can vereyım ben bu kadar acık sozlu soluyorum ama benı haksız olarak elemek kızdırdı
bence senın kızman gereken kısıler federasyon bı sorun varsa onlarla konus gruplama nıye bole oldu dıye eskıden olsa ben daha farklı katogorıde olurdumm benım ıcın daha zevklı olurduu bundan sonra yarıslar bu sekılde buna alıs bence yada sen de nos koy gel
Eyup Duygun
02-08-2010, 13:38
Cok yorulduk ama gunun sonundakı btu ve msky kalkısı ona degdi.206 rc turboyu cok merak ediyordum ondada problemler varmıs buradan ögrendik keske birkac kalkıs daha yapsa idi izlerdik :):) bunların harıcınde Faberge İbrahime cok tesekkur edıyorum bizim kahrımızı cekip agırladıgı icin.Ama e30cular hakikaten kafa şişirdi sayıları cok fazlaydı :D:D
Valla güzel bir günmüş ama gerginlikler herzamanki gibi bitmiyo sonrasın herşeyi çözmüşsünüz ama şuan hala birbirinize kızmaya devam ediyosunuz bence daha fazla yazmak yerine diğer yarışa kadar araçlar hazırlanır kim nasıl gidiyo rövanşı neymiş orda görürüz sonuçta bu işte bizden çok araçlarımız konuşacak doğru olan bu bence 2 tarafında kendine göre haklılıkları var ama işin başı iftiradan kopuyo o yüzden devam etmeye gerek yok bence herkese tebrikler sonraki yarıştada sürelere bakılır araçlara bakılır ne olduğu çıkar.İncitmeyin daha fazla birbirinizi ve stres yapıp kendinizi.
Mustafa'nin Turbo RC'yi hevesle bekledim ama duman salmaktan kurtulamasa da yine de cok iyi gidiyordu, gecmis olsun..
.206 rc turboyu cok merak ediyordum ondada problemler varmıs buradan ögrendik keske birkac kalkıs daha yapsa idi izlerdik :):)
son 3 günde gt30'um bilya dağıttı onun yerine 2 defa t3 t60-1 topladık, düzen tutmadı. sadece egzoza yağ veriyordu yoksa başka bir sıkıntı yok arabada.
duman nedeniyle katılmak istemedim ama sorduğum herkes katıl dedi ben de Utku'ya emanet ettim arabayı
RUF'la eşleştik Utku çok iyi kalktı öndeydi ama sonlara doğru geçildi. RUF'a karşı gösterdiği performans nedeniiyle memnun kaldık arabadan her ne kadar dumanlı olsa da:)
turboyu yenileyip birkaç değişiklikle bir dahaki yarışa daha hazır döneriz
chiefkadir
02-08-2010, 13:56
RC ruf ile kalkışında müthişdi..Sanki mancınıkla fırlatılmış gibi gitti,
Ruf atmo hali ile daha iyi tutunuyodu tabiki ;)
ilkerrrrr
02-08-2010, 13:57
son 3 günde gt30'um bilya dağıttı onun yerine 2 defa t3 t60-1 topladık, düzen tutmadı. sadece egzoza yağ veriyordu yoksa başka bir sıkıntı yok arabada.
duman nedeniyle katılmak istemedim ama sorduğum herkes katıl dedi ben de Utku'ya emanet ettim arabayı
RUF'la eşleştik Utku çok iyi kalktı öndeydi ama sonlara doğru geçildi. RUF'a karşı gösterdiği performans nedeniiyle memnun kaldık arabadan her ne kadar dumanlı olsa da:)
Maşallah araç da iyiydi utku da mükemmel kalktı gerçekten. Tebrik ediyorum
O pistte süreleri yazacak bir ekran, söyleyecek bir adam yok muydu ben bunu merak ediyorum??
Dönenlere, sacmasapan gazlayanlara diyecek birsey yok Ankara normal karsılıyor bunu, orda en iyi arabalar kalkarken millet piste arkasını dönüp orda e30un dönüsünü izliyor, Allah akıl fikir versin.
highpower
02-08-2010, 14:02
genel olaraka yaşanan E30 sorunsalları ve apaçi sorunsalı dışında güzeldi.Emeği geçen herkese tonlarca teşekkür ederiz. O sıcak gölgede bile çekilecek değilken arkadaşlar gerçekten iyi koşturdu ve ter döktü tekrar tekrara teşekkür ediyoruz.
Sonraki yarışta eğer bizdende gönüllü olarak yardım beklenirse highpower tuning olarak yapmaya hazırız.İyi günler iyi forumlar.....
güzel bi gündü emeği geçenlere sonsuz teşekkür ederim
kim ne derse desin ne yazarsa yazsın çok güzel bi organizasyondu ve güzel bi gündü emeği geçenlere teşekkürler
Çok sağol hocam, bi aksilik olmadan bitirdik yarışı
Sıcaklar herkezi canından bezdirdi... Clio RS ile baturalp çok iyiydi kendisini tebrik ederim..
Abi sende stock meggy ile iyiydin fakat şu süre iyileştirme olmadı :(
Evren sizde yarışmacı olmanıza rağmen yardımlarınız için teşekkür ederim, Senin arabada maşşallahı var WRX i duman etti :) Son derecede çok güzeldi.
chiefkadir
02-08-2010, 14:19
kim ne derse desin ne yazarsa yazsın çok güzel bi organizasyondu ve güzel bi gündü emeği geçenlere teşekkürlerZebaan köründe Simitler boğazımızda düğümlendi çay satan yoktu tek eksik oydu:hahaha:
Bir ekranda zamanların, hangi araçların kalktığı yazılabilirdi. Ayrıca bu kalkış ışıkları biraz garip görünüyordu, yani ben ilk defa draglarda öyle gördüm. Noel lambaları tarzı bir şey bekliyordum. 3. sarıda kalkış için hamle yapıp yeşil yandığında tam kalkmaları falan :D Tag Heuer sistemini falan gördüm o hoştu :)
Zebaan köründe Simitler boğazımızda düğümlendi çay satan yoktu tek eksik oydu:hahaha:
abi zebaan köründe yanında ayran simitleri götürüyorduk hemen katılsaydın bize :D Hatta göz göze geldik tam ayranı yudumlarken ondan olabilir midir ? :hahaha:
chiefkadir
02-08-2010, 14:23
Bir ekranda zamanların, hangi araçların kalktığı yazılabilirdi. Ayrıca bu kalkış ışıkları biraz garip görünüyordu, yani ben ilk defa draglarda öyle gördüm. Noel lambaları tarzı bir şey bekliyordum. 3. sarıda kalkış için hamle yapıp yeşil yandığında tam kalkmaları falan :D Tag Heuer sistemini falan gördüm o hoştu :)
abi zebaan köründe yanında ayran simitleri götürüyorduk hemen katılsaydın bize :D Hatta göz göze geldik tam ayranı yudumlarken ondan olabilir midir ? :hahaha:Yuuu o sizmiydiniz :D Mahsus tanışlık vermediniz demi :d Ayranları indiragandi edecez diye:hahaha:
buna benzer olmasa bile yarısı kadar bile bir organizasyon neden istanbulda yapılamıyor anlasılır sey degil !!
yusufcan_k
02-08-2010, 14:24
ralli sistemi kurulmuştu onun için öyle oldu :) yani süre 12 34 00 gibi oldugunda start veriliyordu :)
ralli sistemi kurulmuştu onun için öyle oldu :) yani süre 12 34 00 gibi oldugunda start veriliyordu :)
Evet yani rally de gördüğüm sistemdi o yüzden :)
Yuuu o sizmiydiniz :D Mahsus tanışlık vermediniz demi :d Ayranları indiragandi edecez diye:hahaha:
:hahaha::hahaha: güzeldi ama ayran söylemesi ayıp hahahaha abi emin olamadım sen olduğna yani şimdi gidip kendimi tanıştırsam mı neyse rahatsız etmeyim hem o değilse kötü hissederim falan diye şey etmedim sonra emin oldum ama t-shirt çok hoştu :) ben de kıvırcık saçlı mavi kareli gömlekli yeşil şortlu tiptim belki hatırlarsın :)
ferhat-a
02-08-2010, 14:30
Onur olay o değil nos birgecede bağlanıyor ve anında 100hp güç alınıyo..
gel kardeşim önümüzdeki ay bir yarış daha var duyumları var :icon_tup:
edit alıntı japon germany olması lazımdı karışıklık için kusara bakmayın :D
E30_ORHAN
02-08-2010, 14:38
Öncellikle bu orgaziasyonu düzenleyen organizsyonda çalışan herkesi tebrik ederim...
Şahsım adına güzel birgün geçirdik...Maalesef firmalar stand kiralayınca reklam yapmak istiyolar birisi lastik yakarsa dieride aynısını yapıyor bu yüzden bazı araçların bazı grupların ismi çıkıyor bu yaptıkları yüzünden yarış izlenemiyor...Ben isterimki e30 lar 106lar vs. güzellikleriyle duruşlarıyla konuşulsun insanlar fotoğraf çekinmek için sıraya girsin ama maalesef olmuyor..Şahsım adına bu araçları orda yaptıkları deilde pistte yarışıp mücadele ettiğine sevindim..E30 lardan hue 52 yi izleyememek üzücüydü ama ruf,su,hm,tfa,42 ve diğer e30 ları pistte izlemek güzeldi...Yarışın aksaması kötü oldu demiştim ama akşama yaklaşması ve güneşin etkisinin azalmasıyla 5-6-7 sınıfları yakından izleyebilme şansım oldu...Msky ile btu da süperdi ayrıca...Siteden takip ettiğim kadarıyla süre olacağını biliyordum ama orda süre yok sandım:D padok ve yarış komitesinin oraya uzaktan olsada pek yaklaşmadım sıcaktı ve dahada kalabalık olmasın diye ama burdan gördüm güzel süreler olmuş..Alan büyük olduğundan araçları dışarıda durdurmak mümkün değil zaten araç sahipleride bu dşünce de olmayınca boyle sonuçlar çıkıyor..Kazasız belasız bitti şükür şahsım adına güzel birgündü anons olsa daha güzel olabilrid ama aksilikler olabiliyor herkese teşekkürler :)...
ferhat-a
02-08-2010, 14:38
kimi kırarım canını yakarım bölümünü silmişler ama capcapca ya diorsan yani kardeşime o iş geç derim onur kardeş o işi geç olurmu ortam bozmayalım konu dağılmasın adresimiz belli bizim
chiefkadir
02-08-2010, 14:48
gel kardeşim önümüzdeki ay bir yarış daha var duyumları var :icon_tup:Banamı yazdın bro nereye gelim anlamadım ? :)
Eylülde olacak yarış daha serin havada daha geniş katılımlı:icon_tup:
O pistte süreleri yazacak bir ekran, söyleyecek bir adam yok muydu ben bunu merak ediyorum??
.
+1
bence de organizasyonun tek eksiği buydu. kimin geçtiğini bayrakla bilmek - o bayrağı bile göremedim ben :) - dumanla iletişim kurmak gibi birşey.. bu es geçilmemeliydi aslında. ki drag denince özellikle seedingleri bile time trial olan bir yarışda bu kronometre ekranları olmazsa olmazdır.
2 taraflı bir ekran olsa idi ki bir tarafı açık tribüne bir tarafı kapalı tribüne bakan iyi olurdu. yani bunu eylül ayı için yapılacak organizasyon için diyorum tabii ki.padoktakiler de görür açık tribüne bakan ekrandan.
ferhat-a
02-08-2010, 14:56
Banamı yazdın bro nereye gelim anlamadım ? :)
Eylülde olacak yarış daha serin havada daha geniş katılımlı:icon_tup:
abi sana yazmama gerek yok sen zaten oradasın ben muhalefet kardeşim reşo' ya dedim :D:icon_tup:
chiefkadir
02-08-2010, 14:57
abi sana yazmama gerek yok sen zaten oradasın ben muhalefet kardeşim reşo' ya dedim :D:icon_tup:Benden alıntı yapmışında şaşırdım ,Reşo herzaman muhalefet olmayı bıraktı..Konyaya girecek bakalım:icon_tup:
KingoAtmo
02-08-2010, 15:00
Güzel yarış oldu diye biliriz eksiklikleri belirten arkadaşlar olmuş, bence
kalkışların sırası grup grup olmamalı.
yani gerçekten hızlı arabaları izlemek için 6ya kadar sabretmek zorunda kaldık.
Bu sporla pekde ilgilenmeyen, sevdiğim dostlarımı çağırmıştım tr'nin en hızlı arabalarını izliyeceğiz diye, şahin serçe mi izleyicez deyip 3-4 gibi basıp gittiler.
JapanVsGermany
02-08-2010, 15:06
abi sana yazmama gerek yok sen zaten oradasın ben muhalefet kardeşim reşo' ya dedim :D:icon_tup:
NOS açın da gelin konyaya!!!
Sıralama esnasında NOS açsın capcapca mustafa kardeşim ki yarış esnasında tebelleş olmayın başıma :D
Şaka bir yana da girmeyi çok istiyordum ama dediğim gibi 32gün park halinde parça bekledi araba ufacık bir arızadan dolayı, o sebeple yetişemedik,allahtan bir mani çıkmaz ise konyaya katılmak istiyorum ferhatcım,doğum günün de kutlu olsun :)
Vts_Power
02-08-2010, 15:07
arkadaşlar tartışmada olacak tabiki yarışın arkasından ama biraz sakin.
yarış haftasından itibaren üzerimizde birşeyler var maalesef.herşey ters gidior.önce ben kaza yaptım çok şükür cana gelmedi.
Klüp başkanı Mustafa Göçer abimiz abisini kaybetti, ve ona bağlı bazı aksaklıklar yaşadık.buradan tekrar Allah rahmet eğlesin diyorum.
spikerlik için taa istanbuldan kalkıp gelen batu kardeşime tekrar teşekkür ederim.ancak cenaze nedeni ile org. çok fazla sıkıştı o nedenle bir türlü sunucu dj ve ses sistemi ile ilgilenilemedi.bunun için ve diğer aksaklıklar adına klüp adına ben özür dilerim.bundan sonraki org.da böyle aksaklıkların yaşanmayacağını umud ederim.
arka taraftaki bmw cilere defalarca güvenlik müdahele etti ancak onları izleyen koyunların aşırı kalabalık olması ve güvenlikleri tartaklama girişimi ile yine devam etiler. o alandaki koyun sürüsüne hiç bir müdahele yapılamaz polis dışında.onlarda ilgilenmiorlar.allahdan bir kaza olmadı.ordaki seviyeyi hepiniz tahmin edersiniz hiç kolay deil başetmek.yarış olmasın e30lar orda dönsün mantığında gerizekalılar..
gelenlere tekrar teşekkürler sonraki org. için çalışmalar başladı, gün tarih belli olunca sitede yayınlanır.
ardacngns
02-08-2010, 15:18
konyaya gore cok memnun kaldım ankaradakı organızasyondan yalnız surelerı goremedık bırde techturkeyde yarıs baslama saatıne gore ızmıtten cıkıp geldık sabah 9 da seedıngler yazıyordu 9 da ordaydık saat 3 u gecıyorddu yarıs baslamamıstı seedngte oglen gıbı basladı 9 da baslamdı o sıcakta daha fazla duramayıp gerı donduk yarıs kacta basladı bılmıorm yıne de emegı gecenlere saygılar
ferhat-a
02-08-2010, 15:24
Benden alıntı yapmışında şaşırdım ,Reşo herzaman muhalefet olmayı bıraktı..Konyaya girecek bakalım:icon_tup:
Afedersin abi ya ben karıştırmışım kusura bakma
chiefkadir
02-08-2010, 15:24
Afedersin abi ya ben karıştırmışım kusura bakmaEstafurullah bro:icon_tup:
ferhat-a
02-08-2010, 15:26
NOS açın da gelin konyaya!!!
Sıralama esnasında NOS açsın capcapca mustafa kardeşim ki yarış esnasında tebelleş olmayın başıma :D
Şaka bir yana da girmeyi çok istiyordum ama dediğim gibi 32gün park halinde parça bekledi araba ufacık bir arızadan dolayı, o sebeple yetişemedik,allahtan bir mani çıkmaz ise konyaya katılmak istiyorum ferhatcım,doğum günün de kutlu olsun :)
doğum günümü kutladığın için teşekkür ederim kardeşim hep birlikte nice yıllara
nos basarım atar yapma bana .... sen anladın o maniyi kardeşim.pistler senin gibi güzel ve şakacı eğlenceli arkadaşları hep bekler bizde bekleriz inş. katılırsın ve kupa alırsın :icon_tup:
JapanVsGermany
02-08-2010, 15:31
doğum günümü kutladığın için teşekkür ederim kardeşim hep birlikte nice yıllara
nos basarım atar yapma bana .... sen anladın o maniyi kardeşim.pistler senin gibi güzel ve şakacı eğlenceli arkadaşları hep bekler bizde bekleriz inş. katılırsın ve kupa alırsın :icon_tup:
şanzımanı ya da motoru elime almadıktan sonra kupa almasam da sorun değil ferhatcım :)
capcapca'nın RC de gerçekten çok güzel yürüyor,çıplak gözle gördüm maşallah...
NOS basmasa da hani bu akşam bir ROLL yapsak, bizde zaman sınırı nedeni ile ceza da yok, olma mı ya la ferhat :) Eğlenirdik biraz :)
ferhat-a
02-08-2010, 15:35
şanzımanı ya da motoru elime almadıktan sonra kupa almasam da sorun değil ferhatcım :)
capcapca'nın RC de gerçekten çok güzel yürüyor,çıplak gözle gördüm maşallah...
NOS basmasa da hani bu akşam bir ROLL yapsak, bizde zaman sınırı nedeni ile ceza da yok, olma mı ya la ferhat :) Eğlenirdik biraz :)
Bir ara ayarlarız kardeşim ama fazla fark atmak yok senin vtec' in namını çok duyduk 2 boy üzeri kabul görmez elenirsin :D
Yarış güzeldi ama birçok kişinin de dediği gibi dragları izleyenlerden çok lastik yakan egzoz patlatan vs. izleyen daha çoktu. Üzüldüm sadece insanlar nereye ne yapmaya gittiğini bilemiyorlar diye düşünmedim değil. Yarışan arkadaşlara da ayrıca teşekkür ederim ihtiyacımız olan adrenalini biraz da olsa sağladılar ;)
bide bişey daha farkettim benim soyadım direk mertcan :D:D mert + can degil :D
JapanVsGermany
02-08-2010, 15:49
:D
Ankarada Drag olayı gerçekten kulağa hoş geliyor we herkesi heyecanlandırıyor hala...
Tamam herşey için çok emek harcanmış,allah razı olsun,saolsun war olsun düzenleyen arkadaşlar...
Maalesef herkes gibi ben de şikayetçi oldum "çocukluğumun hayali olan E30"lardan...
Eminim ki o arkadaşlar (tüm e30cuları genellemiyorum) Drag izlemeye filan değil, "KENDİLERİNCE ŞEKİL YAPMAYA" gelen APAÇİLERdir... Hayır ya insan 1 döner 2 döner, akşam saat 6buçuk olmuş, hala dönen e30ların haddi hesabı yok, ne kafa kaldı ne beyin, bir yandan güneş bir yandan E30lar...
Bir başka sıkıntı da "EMNİYET'te 2 tane Şehit Cenazesi için (Allah Rahmet eylesin) 45 dakika ara werdik" anonsundan sonra 2 saat beklemekti... inanın ankara tarihinin en sıcak gününü yaşarken orada 2 saat boş boş bekleyip,ÇARESİZLİKTEN SIFIR ÇİZDİREN E30 SEYRETMEK kadar acı bir şey olamazdı...
Son olarak da...
Sınıflandırma tamam ama gerçekten de (Yanlış anlaşılmaz umarım) "HEYECAN WERECEK ARAÇLARI" izlemek için saat 16:30a kadar beklemek de kötü bir durum... turbo doğan şahin serçelre sözüm yok ama keşke her kategoriden 1er kalkış ard arda yapılsa da millet "buraya şahin izlemeye mi geldik bu güneşin altında" diyerek terketmesin erkenden...
Bana gelen liste böyle ne yazık ki, fena mı işte sana bir de göbek adı vermişiz, daha ne istiyorsun?
:D :D
Juggernaut
02-08-2010, 16:31
Organizasyonda aksaklıklar vardı okadar sıçağın altında çok uzun süre bekledik ama en kötüsü bence anons bile yapılmamasıydı önceki sayfaları henüz okumadım belki problemde olmuş olabilir ama büyük eksikliti..
Bukadar lastik yakmayı,sıfır çizmeyi seven adam görmedim sabah 10 da gittim akşamın 7.30 da çıkarken hala sıfır çizinler vardı bide işin ilginci adamlar yarış esnasında yapınca milletin yarısı yarışı bırakıp sıfır çizenleri izlemeye gidiyor bana çok enteresan geldi..Birdahaki organisayona eksiklikler giderilirse anons,süreleri gösteren ekran koyulması,beyaz tribünün üstüne gölgelik koyulması vs millet yarışı izlerken daha büyük keyif alır izlemek işkence gibi gelmez o sıcakta en azından.
KingoAtmo
02-08-2010, 16:34
Herşeye rağmen düzenleyen, emek ve para harcayan, yarışmaya , izlemeye gelen, herkese teşekkürler ...
JapanVsGermany
02-08-2010, 16:39
Bir de girişte kapıda 5tl werirken orda görewli kız demez mi "BU NE YA HERKES "ROL" PLAKA MI ALMIŞ" demesine uyuz oldum ama neyse :)
Eyup Duygun
02-08-2010, 16:46
Hadiya sizlerede gecmis olsun inşallah daha iyi hallerinide görürüz..gayet güzel kalktı dediginiz gibi 1-2 vites harika 3 den sonra arac duman hep.Emeginize saglık.Birdahakı katılacagınız yarısda izlemek nasip olur inşallah..
http://i444.photobucket.com/albums/qq170/baturbey/DSC03784.jpg
http://i444.photobucket.com/albums/qq170/baturbey/DSC03785.jpg
http://i444.photobucket.com/albums/qq170/baturbey/DSC03786.jpg
http://i444.photobucket.com/albums/qq170/baturbey/DSC03788.jpg
http://i444.photobucket.com/albums/qq170/baturbey/DSC03796.jpg
http://i444.photobucket.com/albums/qq170/baturbey/DSC03799.jpg
http://i444.photobucket.com/albums/qq170/baturbey/DSC03809.jpg
http://i444.photobucket.com/albums/qq170/baturbey/DSC03812.jpg
http://i444.photobucket.com/albums/qq170/baturbey/DSC03839.jpg
http://i444.photobucket.com/albums/qq170/baturbey/DSC03843.jpg
http://i444.photobucket.com/albums/qq170/baturbey/DSC03844.jpg
http://i444.photobucket.com/albums/qq170/baturbey/DSC03852.jpg
http://i444.photobucket.com/albums/qq170/baturbey/DSC03853.jpg
http://i444.photobucket.com/albums/qq170/baturbey/DSC03988.jpg
http://i444.photobucket.com/albums/qq170/baturbey/DSC03989.jpg
Bu arada listeye bakınca draglarda ençok kalkış yapan iki araçtan biri benim diğeride TH 106, listeyebakınca farkettim, zaten en çok aracın olduğu kategoriyde bizimkiydi 12 araç ile doluydu.
güzeldi dahada güzel olur iyi niyetli çalışıyor insanlar sonuçta
http://i444.photobucket.com/albums/qq170/baturbey/DSC03784.jpg
fotolar için sağol. bu fotoda soldaki yeşilli cem diye bir arkadaş o da foruma üye, yanında yarım kafa görünen kıvırcık da benim,muhtemeln sadece ayakkabı görünen de melih abi :D
Birkaç fotoğraf geldi nihayet:)
ErmanArseven
02-08-2010, 17:08
Birkaç fotoğraf geldi nihayet:)
foto var moruk ekleriz yalnız bir sorun var makine antalyaya gitti :D artık ordan eklerim
Bu kayıt muhabbeti beni pek sardı:hahaha:
Düzcede arkadaşa baktım içinden çıkması mümkün değil yardım edem dedim,Ankarada kayıt için oturdum baktım arkadaş darlanıyo yardım edermisin dedi kırmadık tabiki aldık kayıtları:)
tamamda abi koluna birisi dokunduğunda nolmuştu onuda anlat bari bilsin herkez:D:D
DogukanB
02-08-2010, 17:22
ahmet kadir bol bol çekti fotoğraf zaman bulunca ekler
o değil de köfteciler gelmedi allahtan dayanamayıp yicektik hepimiz, sonra Gürsel Abinin burger konusu gibi bi görüntüyle karşılaşcaktınız ekmeği açınca :D
2-1 bitmedimi sizin yarış ? 1 defa geçmiş yani.. helal olsun demekten başka bişey düşmez.. adam 120 beygir arabayla başlıyo yola , para harcamaya... siz 180.. daha bişey demem ben bu tarz bi yorum aldıktan sonra..
Yemek demişken Adana'dan Ankara'ya dönerci gönderelim ya olmuyor böyle :D Hala değişmemiş bildiğin ekmek arası et domates soğan salatası :D
Yemek demişken Adana'dan Ankara'ya dönerci gönderelim ya olmuyor böyle :D Hala değişmemiş bildiğin ekmek arası et domates soğan salatası :D
hipodrumda doner yersen ole olur :)
şırdancı yollayın şırdancı.burda yok:D
sen gel adanaya dostum şırdanın kralını yeriz :)
allah razı olsun kardesım geldıgımde hakan kardesım yedırdı.gercı sırdanı bız baska bısey bılıyoduk gercek sırdan gelınce goruntusunden bı şoka uğradık:Dsora 2 tane yedık:D
hipodrumda doner yersen ole olur :)
abi valla 4 sene önce aoç de yedim yine aynıydı :D ha ketçap mayonez vardı onda evet :icon_tup: :p :D
sıfırcı apaçiler harici bence güzel bi organizasyondu inşallah hep hipodromda olur bu organizasyonlar yada hipodrom gibi bi pist yapılır.emeği geçen herkese teşekkürler...
sıfırcı apaçiler harici bence güzel bi organizasyondu inşallah hep hipodromda olur bu organizasyonlar yada hipodrom gibi bi pist yapılır.emeği geçen herkese teşekkürler...
dostum aracının sesi mükemmeldi.. harika da vites atıyosun gerçekten ;) debriyajda sorun yaşadın sanırım ilk kalktıgın anda cok fazla devir düşmesi sorunu yaşadın.. yoksa süperdi herşey ;)
dostum aracının sesi mükemmeldi.. harika da vites atıyosun gerçekten ;) debriyajda sorun yaşadın sanırım ilk kalktıgın anda cok fazla devir düşmesi sorunu yaşadın.. yoksa süperdi herşey ;)
saolasın kardeşim valla debriyaja bahane buluyoduk ama videoyu izledik resmen 1 saniyeye yakın geç kalkmışım hata bende yani... geçen araba zaten eski arabamız Tuğbay kardeşimin canı saolsun...ilk kalkışı arkadan gelip aldım,ikincisinde vites kaçırdım yarıdan döndüm zaten 3cüsüde benim geç kalkmamdan dolayı tuğbay 1- 1,5 boyla kalktı pistin sonuna doğru arayı kapadım ama yetişemicemi anlayınca boşa atıp bıraktım arabayı yormamak için...şimdi izmire hazırlanıyoruz kısmetse orda daha iyi olucak...bu arada clio RS e maşallah şiir gibi gidiyo...
eg vtec canlı canlı gördük.sesi gidişi duruşu 10 numara.maşallah.
eg vtec canlı canlı gördük.sesi gidişi duruşu 10 numara.maşallah.
çok saol kardeşim sizin konyadanda bi eg gördüm dışarıda beyaz jantlı sahibini tanıyosan maşallah dediğimi iletirsin kardeşim :D
çok saol kardeşim sizin konyadanda bi eg gördüm dışarıda beyaz jantlı sahibini tanıyosan maşallah dediğimi iletirsin kardeşim :D
selman'ın arabası.oda ayrı bi güzel.
Eyvallah:D Valla bende çok inceledim padokdayken maşallahı var egvtec'in:)
Arabayı zorlayıp, en iyi şekilde test etme olanağını elde etmiş olduk, amacımız da buydu. geçildik ama sonuçtan memnunuz
ruf cok cok basarılı rakıbının ıyı olmasıda ovunc kaynagı yakındınız 400 te
Eyvallah:D Valla bende çok inceledim padokdayken maşallahı var egvtec'in:)
hadi ya keşke tanışsaydık kardeşim..ben senin arabayı padoktan gördüm dışarı çıktım bakmak için :D
hadi ya keşke tanışsaydık kardeşim
Arabada uyuyodunuz galiba rahatsız etmek istemedim:)
saolasın kardeşim valla debriyaja bahane buluyoduk ama videoyu izledik resmen 1 saniyeye yakın geç kalkmışım hata bende yani... geçen araba zaten eski arabamız Tuğbay kardeşimin canı saolsun...ilk kalkışı arkadan gelip aldım,ikincisinde vites kaçırdım yarıdan döndüm zaten 3cüsüde benim geç kalkmamdan dolayı tuğbay 1- 1,5 boyla kalktı pistin sonuna doğru arayı kapadım ama yetişemicemi anlayınca boşa atıp bıraktım arabayı yormamak için...şimdi izmire hazırlanıyoruz kısmetse orda daha iyi olucak...bu arada clio RS e maşallah şiir gibi gidiyo...
vites atarken olayı yaşıyosun arkadaşlar izlerken hepsi birden bana bakıp güldüler :D aynı stilde atıyoruz vitesi :D izmirde istedigin süreler cıkar inşallah ;) eylülde ankarada tekrarlanacak yarışta yine katılımcı olursan rakip olmak dilegiyle :) o ses eşliginde yarışmak gerçekten cok keyifli olur :)
En son azımız kulagımızda sırıta sırıta gıdıoduk :D
tabi tabi tabi tabi tabi tabi :D
minimal_freak
02-08-2010, 19:37
Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürler, uzun uzun yazmaya gerek yok aslında, APACHI bmw kullanıcıları ve yanlarındaki kezbanlar hariç herşey çok güzeldi, emeği geçen ve o sıcakta koşturan herkese teşekkürler...
vites atarken olayı yaşıyosun arkadaşlar izlerken hepsi birden bana bakıp güldüler :D aynı stilde atıyoruz vitesi :D izmirde istedigin süreler cıkar inşallah ;) eylülde ankarada tekrarlanacak yarışta yine katılımcı olursan rakip olmak dilegiyle :) o ses eşliginde yarışmak gerçekten cok keyifli olur :)
bide benim short shift biraz yan sanayi gevşek duruyo işgüzarlık yapıp değiştirmedik şimdi izmir için eksikleri gidericez İnşallah daha iyi olucak.vites atarken harbiden kendimden geçiyorum benim kanka hep kızıyo geç vites atıyosun diye ona inat bu sefer sağlam attım :D ankarada eylül ayında yine olucakmış sanırım olursa kesin ordayım tanışırız yarışırız İnşallah :D
bide benim short shift biraz yan sanayi gevşek duruyo işgüzarlık yapıp değiştirmedik şimdi izmir için eksikleri gidericez İnşallah daha iyi olucak.vites atarken harbiden kendimden geçiyorum benim kanka hep kızıyo geç vites atıyosun diye ona inat bu sefer sağlam attım :D ankarada eylül ayında yine olucakmış sanırım olursa kesin ordayım tanışırız yarışırız İnşallah :D
evet aynen ;) kısmet olursa gelecez yine bizde.. bu sefer bi kaç araba yarışmak için ;)
Sabah ilk geldiğinizde lastiklerinizi değiştirirken çaktırmadan yanınıza gelmiştik biz de :D sırf aracınızın sesini daha iyi duyabilmek ve aracınızı görebilmek için kapalı tribünde ayağa kalkıyordum dou abi otur lan göremiyoruz diye sövse de :D çok hoşuma gitti keşke daha iyi dereceler yapabilseydiniz de o güzel sesin de hakkı kazanmak olsaydı. maşallah aracınıza izmirde başarılar ;)
Ertug_T.
02-08-2010, 20:12
sarı eg tam bir şaheserdi gözümde...çok şıktı..ses ve vites atışları bnmde dikkatimi çekti;) maşallah sizede aracınızada..daha iyi derecelerinizi bekliyoruz :)
Arabada uyuyodunuz galiba rahatsız etmek istemedim:)
ben değildim bizim önerle metin usta uyumuşlar bizde yemeğe gitmiştik :D
evet aynen ;) kısmet olursa gelecez yine bizde.. bu sefer bi kaç araba yarışmak için ;)
inşallah görüşürüz ozaman..
Sabah ilk geldiğinizde lastiklerinizi değiştirirken çaktırmadan yanınıza gelmiştik biz de :D sırf aracınızın sesini daha iyi duyabilmek ve aracınızı görebilmek için kapalı tribünde ayağa kalkıyordum dou abi otur lan göremiyoruz diye sövse de :D çok hoşuma gitti keşke daha iyi dereceler yapabilseydiniz de o güzel sesin de hakkı kazanmak olsaydı. maşallah aracınıza izmirde başarılar ;)
valla dediğim gibi tamamen geç kalkmamdan dolayı yani kendi hatamdan kaybettik ama sağlık olsun arabanın o sıcağa rağmen ciğerli yürüyüşü mutlu etti..izmirde iddalıyız kısmetse... :D
sarı eg tam bir şaheserdi gözümde...çok şıktı..ses ve vites atışları bnmde dikkatimi çekti;) maşallah sizede aracınızada..daha iyi derecelerinizi bekliyoruz :)
çok saol kardeşim..inşallah daha iyi olucak
Pazar günü tam gün pistteydim. Bir ara otobüse geldim, o sıcakta süper bir iş çıkaran Yarış Komiserleri, Direktör, Neticeler Sorumlusu başta olmak üzere herkes elinden geleni yaptı. Yarışan ve dereceye giren herkese tebrikler...
19 Mayıs kapısından içeriye girdikten sonra piste gelene kadar düzenleme ve güvenlikler çok güzel konumlandırılmıştı. Padok çadırı ve pistteki beton bariyerler kimbilir ne zorluklarla geldi oraya... Sağ taraftaki beton bariyerler yaklaşık 250. metrede bitiyordu burda problem yok fakat bu metreden sonra sağdaki çim alanda oturanlar vardı. Finish hakemlerinin herhangi bir koruması yoktu. Antalya yaşadığımız üzücü kaza 350. metrede olmuştu :( Genel olarak pistin güvenliği iyiydi, 3 ambulans (bu sayı drag yarışlarında bir ilk), çekici, itfaiye yarış sonuna kadar hazır beklediler.
Büyük tribün önündeki gereksiz şovlar 100 değil 300 güvenlik olsa yine de engellenemezdi...Zihniyet belli çünkü...Güvenliğin asıl amacı pistin güvenliğini sağlamak...
Netice sistemine gelince; dakika başı start vermek organizasyonu çok etkileyen bir durum değil. Fakat responce time bu sürelerin içinde...Işıklar sönünce derece sayılmaya başlanıyor. Fodepar otomatik bu çok güzel...Bu sistem ralli için çok başarılı bir sistem fakat drag için reel süreleri görmek mümkün değil...Kulüp olarak üzerinde çalıştığımız süper bir sistem var. Ahmet Abi ye biraz anlattım. Bilgi paylaşımı faydalı olabilir...Fakat herkes için eşit bir sapma var...Adaletsiz bir sistem değil...Sadece reel zamanlara 1-1,5 sn bir artı geldi sadece...
Sol taraftaki tribünlerin üstüne bir bezde olsa gerilse, birçok seyirci öğlen gitmezdi.
Anons sistemi olmadığı için araçları tanımayan izleyiciler çok keyif almadılar. Yarış anında tribünde onların yanındaydım ordan biliyorum.
Sonuç olarak; organizasyonda görevli herkes elinden geleni yaptı. Zaten hiçbir kulüp kötü yarış yapmak istemez. Eksiklerin olması doğaldır. Önemli olan diğer yarışlarda bu eksikleri düzeltebilmek. Ellerinize sağlık... ;)