PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : cep telefonunda navigasyon???

Ahmet Saraçoğlu
26-06-2010, 00:44
arkadaşlar gerçi 3120 arıyorum diye konuda açtım ama kafa biraz karışık ve tel olayından hiç anlamıyorum , özetle yardımınıza ihtiyacım var.Şimdi bi telefon alıcam , muhtemelen nokia ama hazır böyle bişe alıyoken navigasyonu da aradan çıkartayım diyorum.navigasyon gerçekten çok lazım bana ve hem burda hem ankarada kaybolup harcadığım mazot parasıyla en kısa zamanda amorti eder telefon kendini:D

Şimdi bana şu navigasyon cep telefonlarında nası oluyo anlatabilecek kimse varmı?
bütçem sınırlı olduğundan biraz tarzanca yöntemler kullanıcaz ekstra gps alıcısı vss gibi:D

Yani bildiğim kadarı ile bi gps anteni içinde olan cihazlar var , bide ekstradan pda veya telefona program yükleyip arkasınada bluetoothlu gps alıcısı takma olayı var dimi?

ikinci ihtimalde symbian işletim sistemi olan herhangi bi nokia veya ericsson p990 gibi telefonlar işimi görürmü navigasyon programı kurabilmek için?onun kıçına bağlayacağımız bluetooth gps anteni direk halledermi işi?

son olarak bana telefonun içinde gps anteni olan , navigasyonu aktif olarak kullanılabilen , ve anteni sonradan alacağımız an navigasonu çalıştırabileceğimiz telefon ihtimallerinden en ucuz olanları hangileridir söyleyebilirmisiniz?

hiç anlamadığım işler ve bikaçgüne bi telefon almam lazım , bi yarım edin , beni ne idüğü belirsiz tenkoloji sitelerine muhtaç etmeyin , kendi aramızda halledelim şu işi:D

Can_Doukan
26-06-2010, 00:47
Kanka Nokıa 5800 diye bir model var onda nagivasyon mevcut onlara bir bak ıstersen...

Serencebey
26-06-2010, 00:50
A-GPS dedigimiz olay senın kafanı karıstırmıs. A-GPS demek GPS gösterimi için hazır ürün demek onun yanına bır modül alıorsun ve o sekılde kullanıorsun.

Sen tümleşik yani icinde GPS modulu barındıran herhangı bır telefon aldıgında ıcıne herhangı bır sırketın mobile urunler ıcın cıkarmıs oldugu Software'ını yukleyerek devam edebılırsın.

Nokia bu aralar ucretsız surumler verıor sıfır telefonlarda alacaksan hemen al kacırma.

ANten takma muhabbetı ise bu telfonlar ıcındekı uydu modulu ıle uydularla alısverıs yapıor e tabı kucuk aletın ıcındekı kucuk antenlede bu ıslem bulutlu havalarda zor oluor. Harıcı anten baglanabılen modellerde (asus P535 ilk aklıma gelen ornek) bır harıcı anten alarak antenın mıknatısını arabnın tavanına takıp kablosunuda arkadaısndan taktıktan sora canavar gıbı ceken bır sıstemın oluor gibi gibi gibi

Ahmet Saraçoğlu
26-06-2010, 00:51
Kanka Nokıa 5800 diye bir model var onda nagivasyon mevcut onlara bir bak ıstersen...

vay doukanım burdamısın sen:D , birazdaha ucuza mal etmeye çalışıyorum ilk etapta , ama olmazsa fena değişmiş bununda fiyatı.

Ahmet Saraçoğlu
26-06-2010, 00:54
A-GPS dedigimiz olay senın kafanı karıstırmıs. A-GPS demek GPS gösterimi için hazır ürün demek onun yanına bır modül alıorsun ve o sekılde kullanıorsun.

Sen tümleşik yani icinde GPS modulu barındıran herhangı bır telefon aldıgında ıcıne herhangı bır sırketın mobile urunler ıcın cıkarmıs oldugu Software'ını yukleyerek devam edebılırsın.

Nokia bu aralar ucretsız surumler verıor sıfır telefonlarda alacaksan hemen al kacırma.

ANten takma muhabbetı ise bu telfonlar ıcındekı uydu modulu ıle uydularla alısverıs yapıor e tabı kucuk aletın ıcındekı kucuk antenlede bu ıslem bulutlu havalarda zor oluor. Harıcı anten baglanabılen modellerde (asus P535 ilk aklıma gelen ornek) bır harıcı anten alarak antenın mıknatısını arabnın tavanına takıp kablosunuda arkadaısndan taktıktan sora canavar gıbı ceken bır sıstemın oluor gibi gibi gibi

aynen o anteni ogs cihazı gibi cama yapıştırıp onla uyuşacak bi telefonlada sadece araba içinde navigasonu çalıştıracak biçimde halletmeyi düşünüyorum.Bi tek onu biliyodum zati gps ile ilgili ,

şimdi öyle bi gps parçasını hangi model telefonlarla çalıştırabilirm düşük bütçede?yazılım için ekstra ücret gerekirmi yoksa pdalar için falan kurulan i-go lar vardı bi ara , onlarla çözülürmü?

Jerky
26-06-2010, 01:03
Samsung i-550 Tavsiye ederim,

1 sene kadar kullandım, kamera, wifi, gps, symbian vb. Çok rahat işini görür.

(ilanla alakam yoktur :) )

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-cep-telefonu-cep-akilli-telefonlar-samsung-garantili-samsung-i550w-3g-wi-fi-navigasyon-uygun-fiyat/detay

Burak K.
26-06-2010, 01:18
5800 Tavsiye ederim. Dokunmatik olması Navigasyonun kullanılmasınıda kolaylaştırıyor..

Ahmet Saraçoğlu
26-06-2010, 01:24
samsung ve 5800 akılda kalsın , özellikle samsung baya küçük ve fiyatlarda güzel.

bu arada gps anteni bayaa bi varmış nette , 25 ten başlayıp 100küsüre kadar gidiyo nette...

peki ben herhangi bi telefon ve böyle bi alıcı kombinasyonuylamı yoksa kendinden navigasyonlu bi civazlamı daha iyi sonuç elde ederim?

bu arada sonradan bluetoothlu antenler hangi telefonlarda çalışır hala yardım bekliyorum.

Jerky
26-06-2010, 01:38
Tahminen gps dongle'ı symbian yada windows ce ile çalışır (yani eskiden böyleydi). Her bletoothlu telefonla olmaz yani. 2.el bir pocket pc işini görür mesela.

Dragger
26-06-2010, 01:40
Nokia 5800 alabilirsin ;)

Nokia Maps icinde geliyor + Garmin kurdum ben 2si de gayet güzel calısıyor.

Internet falan gerek yok, haritaları attın mı heryeri buluyor.