Orijinalini görmek için tıklayınız : Kaliper kapaklari ??
emirhan sph
25-05-2010, 11:21
Merhaba arkadaslar. Su kaliper kapaklari hakkinda bilgiye sahip olann varmi ? Taktiracagimdan degil merakimdan soruyorum.
-Diske zarar veriyormu?
-Frenlemede bi etkisi oluomu (pozitif negatif)
-Yol actigi tehlikeler?
vs.vs.
Simdiden tesekkurler...:heyoo:
zarar vermez
artı eksısı olmaz
tehlıkeye yol acmaz
walla bende goruntusunu cok begenıyorum taktırmak da ıstıyorum ama benımde kafamda soru ısaretlerı vardı ıyı olmus bu konu...
delık acma durumları oluyormus sanırım o bıraz kıllandırmıstı benı hıc bı sorun yasatmıyorsa alıp takmak lazım cok guzel duruyor cunku...
bizim kuzenler çok Satti Sıkıntı Olmadı bu ürünlerden genelde hep bmw audi tarzı araçlardı sadece takılması için disk ile jantın arasında 1 parmak boşluk olması gerek yani 15 altı jantlara uymaz sanırım
emirhan sph
25-05-2010, 11:45
Benim arkadasta a5 var kapaklar kirlio demisti ama kafam basmadi neden ve nasil kirlidigina. Peki bu kapaklar isinmaya,balata tozunu tutarak bi zarara yol acmiyormu.
Yada montajinda disklere delme bicme yapiliyormu.
bora1311
25-05-2010, 11:52
bende eridigini duydum, böyle bişey var mı gercekten?
erime kırılma sanmıyorum hiç duymadım
emirhan sph
25-05-2010, 11:57
Yeni arac alirsam belki takarim ama basima is alicaksam boyatirim...
Montaji nasil yapiliyor ?
1 senedır kullanıyorum erıme kırlma falan hıcbısey olmadı
fsunnetci
25-05-2010, 12:12
sorunsuzluğu montajı yapan kişiye bağlı montaj önemli yoksa kısa sürede deforme oluyor hele birde jant ile kaliper birbirine yakınsa:rolleyes:
emirhan sph
25-05-2010, 12:16
Bunlarin boylari faln varmi:soru:
Fatih Kavak
25-05-2010, 12:17
Boyamadan çok daha temiz duruyor görüntüsüde güzel kullanan arkadaşlarımdan herhangi bir sıkıntı yaşayan olmadı en kısa zamanda bende yaptıracağım bu uygulamayı..
Öncelikle kaliper kapakları genelde fiberden yapıldığı için erime yapmaz..
delık acma durumları oluyormus sanırım o bıraz kıllandırmıstı benı hıc bı sorun yasatmıyorsa alıp takmak lazım cok guzel duruyor cunku...
Sizin aracınızda da orj jant varsa eğer takamazsınız, zira kaliper ile jant arasında 3cm lik(Hatırladığım kadarıyla) bir boşluk olması gerekiyor.
Honda ların hiç bir modelinde orj jantlarla kaliper arasında gerekli bu boşluk yok.
Bu kapağı illa takmak istiyorum diyorsanız jantlarınızı değiştirmeniz lazım. Yoksa kaliper boyası şeklinde de bir uygulama yapabilirsiniz.
Öncelikle kaliper kapakları genelde fiberden yapıldığı için erime yapmaz..
Sizin aracınızda da orj jant varsa eğer takamazsınız, zira kaliper ile jant arasında 3cm lik(Hatırladığım kadarıyla) bir boşluk olması gerekiyor.
Honda ların hiç bir modelinde orj jantlarla kaliper arasında gerekli bu boşluk yok.
Bu kapağı illa takmak istiyorum diyorsanız jantlarınızı değiştirmeniz lazım. Yoksa kaliper boyası şeklinde de bir uygulama yapabilirsiniz.
anladım bende 18lık jant war suan orjinaller depomda o konuda sıkıntı olmaz sanırsam=) ben sadece kesıp bıcme delmeye karsıyım aracımda,ınternetten bakıyorum sılıkonla yapıstırma yontemıylede takılıyormus bu yontem guzel ama sılıkon o sıcaklıklarda erıyebılır sankı ve yolda gıderken bı anda kalıperlerın kırılarak fln jantlarıma zarar vermesıne de ıstemem acıkcası!bu yuzden kafamda soru ısaretlerı war...
Sadece silikon değil. Kaliperi delip kapakla kaliperi tek bir vida ile de sabitliyorlar.
Ayrıca silikon erimesi gibi bir durumla zaten karşılaşmıyorsunuz.
Endişelerinizin boşuna olduğunu söyleyebilirim :)
Gayet sağlam bir şekilde montajını yapıyorlar. Oldukça da kalın bir malzeme zaten. Ucuz plastik değil. Öyle olsa endişelerinizde haklısınız zaten..
Ben takar mıyım? 150 TL verip taktırmam.
150 TL ye en kaliteli yağı alırım,
ya da gider hava filitresi alırım,
ya da arabamın bakımını yaptırırım,
ya da üzerine biraz daha koyup navigasyon alırım,
Ama kaliper kapağı almam.. :)
Çok gereksiz bir aksesuar bana göre :)
Otomobilin frenleri brembo değil, üzerinde brembo yazıyor :)
Magirus sarı dolmuşlara ferrari logosu takmaktan farkı yok :)
150tl ye almam bende zaten e-bay de 30dolar a var ki tr de satılanlardan daha kalıtelı gozukuyor alırsam oyle almayı dusunuyorum...
montaj konusu sıkıntıydı onuda sız acıklamıssınız zaten tesekkur edıyorum kendım takmayı dusunuyordum sadece sılıkonlayıp ama kalipere vida lazım anladıgım kadarıyla bi delme isi olucak anlasılan o zaman pek kafama yatmadı:)
walla aslında bızım bu hondalara brembo lazım frenlerımden o kadar sıkayetcıyım kı bılmıyorum sızde de war mı sıkıntı? stoptech disk balata bıde çakma brembo kaliper kapağı cok guzel olur:)
emirhan sph
25-05-2010, 12:58
Okadar delmeden bisey olucagini sanmiorm:). Ebayden alicaginiz malzeme kargosuyla birlikte nekadara geliyo?
daha irtibata gecmedım satıcılarla ama ilanlara göre e-bay deki 30-40 dolara en fazla kargo dahil gelir buraya...
150tl ye almam bende zaten e-bay de 30dolar a var ki tr de satılanlardan daha kalıtelı gozukuyor alırsam oyle almayı dusunuyorum...
montaj konusu sıkıntıydı onuda sız acıklamıssınız zaten tesekkur edıyorum kendım takmayı dusunuyordum sadece sılıkonlayıp ama kalipere vida lazım anladıgım kadarıyla bi delme isi olucak anlasılan o zaman pek kafama yatmadı:)
walla aslında bızım bu hondalara brembo lazım frenlerımden o kadar sıkayetcıyım kı bılmıyorum sızde de war mı sıkıntı? stoptech disk balata bıde çakma brembo kaliper kapağı cok guzel olur:)
Ben diskleri değiştirmeden sadece balataları değiştirdim sorun kalktı.. Tabi diskleri garantiden orj diskleri ile değiştirdikten sonra :) Arabanın üzerinde gelen orj diskler sizlere ömür :) toplasan 125 çıkarsan 125 beygir araba zaten. E İstanbul trafiğinde de her gün 170-180 lere çıkmıyorum. Şu anki frenler gayet tatmin edici benim için. (Yada stoptech balatalardan sonra öyle düşünmeye başladım bilmiyorum:D )
Kaliper döküm biliyorsun. 3-4 milimetre matkapla giriyorlar, sonra bir freze ile vida yeri açıyorlar. Çok derine girmiyorlar yani. O yüzden delme kısmını düşünme. Sen takabilir misin? Bilmiyorum ama sadece silikonlayıp bırakma derim ben yine de :)
Serkan VTEC
25-05-2010, 13:22
Ben aracımda 17" jantla 1,5 yıldır kullanıyorum montajda kolay ve delmeden ypıldı(yapıştırma hiç değil).Erime,kesme, biçme, delme filanda yok gayet güzel. Kaliperlere delik delme işine sıcak bakmıyorum sonuçta döküm malzeme dayanımını etkiler diye düşünüyorum. Özellikle yıkamalarda tertemiz oluyor ve jantların daha temiz kalmasını sağlıyor (en azından balata tozu olmuyor).
balata tozunu önlediğini sizden duydum ilk kez. Eğer öyle bir özelliği varsa faydalı bir şey. Ama benim iki arkadaşım taktırdı, tek fark brembo yazılı estetik görünüm. :)
Kapakların şekil farklılığından olabilir gerçi
Ben aracımda 17" jantla 1,5 yıldır kullanıyorum montajda kolay ve delmeden ypıldı(yapıştırma hiç değil).Erime,kesme, biçme, delme filanda yok gayet güzel. Kaliperlere delik delme işine sıcak bakmıyorum sonuçta döküm malzeme dayanımını etkiler diye düşünüyorum. Özellikle yıkamalarda tertemiz oluyor ve jantların daha temiz kalmasını sağlıyor (en azından balata tozu olmuyor).
serkan delmeden ve yapıstırmadan nası taktırdın paylasır mısın?
MuratGürakan
25-05-2010, 19:09
,Ben 1 yıldan fazladır kullanıyorum.
Eğer kalitesiz 50 60 tl ye satılanlardan aldıysanız erir mutlaka. Erimiş halini gördüm çünkü erimesi bir yana eriyen plastik janta damladığı için jant mahfoluyor. BAlata tozunu janta bulaştırmyor buda doğru bir tespittir. Delme işlemide kaliperlerin demir en dış kısmına minicik bir vida ile yapılıyor soruna yol açamaz. Herhangi bir eksi yönünüde görmedim.
emirhan sph
25-05-2010, 19:18
Eet bende bi kac ilanda okudum bi plastik var bide fiber olan var pilastikler ucuz zaten cok dandik duruyorlar ama fiber olanlari hem daha gercekci duruyo hem daha kaliteli
gokhan035
25-05-2010, 22:45
peki jant balata tozu olmuyor diyorsunuz, nereye gidiyo bu balata tozları? kapağın içinde birikiyor olması lazım, o da bir müddet sonra frenlemeye negatif etki yapmaz mı acaba? arada bir kapakları açıp temizletmek mi gerekir?
bir de kapaklar fren balatası kısmını çevrelediği için balatanın soğumasını da engelliyor olması lazım, bu da balatanın fazla ısınmasına ve fren mesafesinin bi nebze de artmasına yol açmaz mı?
peki jant balata tozu olmuyor diyorsunuz, nereye gidiyo bu balata tozları? kapağın içinde birikiyor olması lazım, o da bir müddet sonra frenlemeye negatif etki yapmaz mı acaba? arada bir kapakları açıp temizletmek mi gerekir?
bir de kapaklar fren balatası kısmını çevrelediği için balatanın soğumasını da engelliyor olması lazım, bu da balatanın fazla ısınmasına ve fren mesafesinin bi nebze de artmasına yol açmaz mı?
harbıden noluo o balata tozlarına ya:) arkadasın dedıgı gıbı bırıkıp sıkıntı cıkarması muhtemel...
MuratGürakan
26-05-2010, 14:20
İçine birikiyor evet :D Belli periyotlarda temizlemek faydalı olacaktır. Daha temizlemedim .Bir kere içini açtım simsiyahtı üşendim temizlemeye taktım direk :D Ben temizleyim en iyisi. Frenajda öyle hissedilecek negatif etki olduğunu düşünmüyorum çünkü tamamiyle çevrelemiyor. Ön kısmı açık balata gene hava alıyor ve soğutma işi oluyor. Ama genede illaki soğutmayı biraz engelliyordur eşşek değil ya :D
Gerçek brembom var hangi renge boyatacağımı şaşırdım takmadan önce bu kapaklar yüzünden.
emirhan sph
26-05-2010, 23:17
o kapaga kompresorle sus siksak o balata tozlari gitmezmi :D
15 janta göre yoktu en son? varmı suanda cktımı piyasaya 15 jant içn. bn orj jantların arasına 3 cm flanş koymustm ztn kurtarır heralde:) varmı 15 jant içn bilgisi olan:)
G.S.İ_07
27-05-2010, 14:30
bende 15 jant var aracımda ,jant taktım stock kampana sığmadı ,şahin flanşı koyduk cuk oturdu ama bilyaları uzatmak zorunda kaldık.Bende aradki boşluğa takabilrim heralde.
emirhan sph
20-06-2010, 20:33
Konu kirliligi olmasin diye tekrar buraya yaziim dedim :)
Kaliperleri boyamak icin nasil bi sprey lazim bi kac arkadasim kirmiziya boyatmisti cikmaya basladi onlarinki. Her sprey icin gecerlimi yoksa bunlarin saglam olanlari varmidir?
Bide siyah gri jantli bi megane 3 coupeye ne renk tavsiye edersiniz :D:D
altin sarisi,beyaz,kirmizi,siyah,mavi arasinda cok kaldim :D fotoshopta yaptim ama karar veremiyorum:D
maxpower
20-06-2010, 20:55
geçen sorduğumuzda 16 janta bile olmadığını söyledi satan kişi
montajda arkadaşın dediği gibi küçük bir vidayla tutturuyorlar
bora1311
21-06-2010, 00:29
Kaliperleri boyamak icin nasil bi sprey lazim bi kac arkadasim kirmiziya boyatmisti cikmaya basladi onlarinki. Her sprey icin gecerlimi yoksa bunlarin saglam olanlari varmidir?
altin sarisi,beyaz,kirmizi,siyah,mavi arasinda cok kaldim :D fotoshopta yaptim ama karar veremiyorum:D
ben yakın zamanda boyadım, normal kırmızı sprey boya kullandım. ilk once iyice zımpara yapın, daha sonra astar atın, ondan sonra boyayı kullanın ve son olarak üzerine vernik atarsanız cok guzel oluyor...
bunların hepsini oto boyacısından sprey olarak alabiliyorsunuz, ben öyle aldım...
Fatih Kavak
21-06-2010, 00:35
Bence Gri yap en temiz görünen ve her jantla uyan :icon_tup:
bende baya bi sattım bu kitlerden, benim sattığım kitler tamamen ABS plastik. Kesinlikle erime vs. yapmaz. 30-40$a alacağınız kapaklar eski versiyonlardır. Benim getirdiklerimin brembo yazısı kabartmalı ve yağ borusu da var. Buralarda baya bi inandırmıştım millete :p
emirhan sph
21-06-2010, 10:41
Bence Gri yap en temiz görünen ve her jantla uyan :icon_tup:
En son siyahta karar kildim :) Ben burdayim diye bagirmio ve agresif gozukuo. Yeni tip kapaklardan takarim heralde :D bakalim bakalim o kapagi alana kadarda boyayabilirim ;)
emirhan sph
21-06-2010, 10:42
ben yakın zamanda boyadım, normal kırmızı sprey boya kullandım. ilk once iyice zımpara yapın, daha sonra astar atın, ondan sonra boyayı kullanın ve son olarak üzerine vernik atarsanız cok guzel oluyor...
bunların hepsini oto boyacısından sprey olarak alabiliyorsunuz, ben öyle aldım...
Tesekkur ederim aradigim cevap buydu :icon_tup:
emirhan sph
21-06-2010, 10:43
bende baya bi sattım bu kitlerden, benim sattığım kitler tamamen ABS plastik. Kesinlikle erime vs. yapmaz. 30-40$a alacağınız kapaklar eski versiyonlardır. Benim getirdiklerimin brembo yazısı kabartmalı ve yağ borusu da var. Buralarda baya bi inandırmıştım millete :p
Yeni tip dedigin su buyuk olanlardan degilmi :) Arabam gelsin ekim kasim gibi olursa eger siyahini takicam ins :)
O yag borusu ne ise yariyo peki goruntumu sadece :D
2 senedir yaz kış karda yagmurda kullandım hiçbişe olmadı,herhangi bir zararını görmedim,bauhaustan aldıgım ısıya dayanıklı silikonla yapıştırdım sadece vida delik falan yapmadım hiçbişede olmadı
emirhan sph
21-06-2010, 10:54
Yapistirma olayi iiymis :) ama tehlikeli bsii olursa valla parcalar ortaligi :D
jant parçalar atar onu en kötü ihtimal,belki birazda jantı çizer katliam çıkıcagını sanmıyorum:)
emirhan sph
21-06-2010, 10:58
tabi katliamlik bsiiler olmaz :D
Yeni tip dedigin su buyuk olanlardan degilmi :) Arabam gelsin ekim kasim gibi olursa eger siyahini takicam ins :)
O yag borusu ne ise yariyo peki goruntumu sadece :D
evet onlardan :) Kapak üstündeki herşey görüntüden ibaret :)
http://i46.tinypic.com/6ycpau.jpg
emirhan sph
21-06-2010, 16:29
Vay be cidden cok iimis hocam :) araba gelsin size de danisicam siyah rengi icin.
Arac ustunde foto varmi hic?
Vay be cidden cok iimis hocam :) araba gelsin size de danisicam siyah rengi icin.
Arac ustunde foto varmi hic?
Şu anda yok ama sizin için birkaç foto çekerim :)
emirhan sph
21-06-2010, 16:43
:) zahmet olmazsa cok sevinirim valla. Cunku arabaya bisey almadan once 100 kere tartip geri koyan bi insanim yanlis bi karar vermek istemiyorum :)
Acaba megane 3 coupenin orjin jantlariyla uyycakmidir cunku kislari 'aralik ocak subat' orjinleri kullanicam onun disinda 18 inch olucak :)
elinde kırmızı mevcutmu brembo kapağın ?
konu biraz eski ama bende almayı düşünüyorum mavi renk 18 inc advan rg II jantlarım var yeni FD6 civic te takılı acaba uyarmı ?
erhanarici18
24-03-2012, 11:31
örnek foto
http://img403.imageshack.us/img403/9546/img2879q.jpg
By erhanarici18 (http://profile.imageshack.us/user/erhanarici18) at 2011-12-16
yarın takıcaz bakalım nasıl olucak bizim araça :)
http://img850.imageshack.us/img850/8942/dscf1754.jpg Bu markayı nasıl bılırsınız? Erime yapar mı korktum sımdı?
Erime yapmaz da fren soğumasını engelliyor diye düşünüyorum / duydum.
redbaron
13-04-2012, 17:34
hazır konu güncellenmişken bende sorayım.bunlardan aldım bende 40 tl ye .ama taktırmaya fırsat bulamadım. bir kaç yerede sordum pek takmaya yanaşmadılar. takmaya niyetlenende 80 tl istedi montaj için. 40 tl lik ürüne 80 tl montaj parası vermek saçma geldi.Avrupa yakasında bildiğiniz bir yer var mı montaj için ? birde bunu kimler takar jantçılar mı ,rot-balans yapanlar mı?
bende yaklaşık 6-7 aydır kullanıyorum.Hiçbir zararını görmedim.Görsel olarak güzel duruyor
hazır konu güncellenmişken bende sorayım.bunlardan aldım bende 40 tl ye .ama taktırmaya fırsat bulamadım. bir kaç yerede sordum pek takmaya yanaşmadılar. takmaya niyetlenende 80 tl istedi montaj için. 40 tl lik ürüne 80 tl montaj parası vermek saçma geldi.Avrupa yakasında bildiğiniz bir yer var mı montaj için ? birde bunu kimler takar jantçılar mı ,rot-balans yapanlar mı?
Ben aracıma yaylar takılırken kendim taktım.Siyah silikon ile güzelce yapıştırdım.Şimdi beton gibi hiç sorun yok.80 lirayı isteyen şaşırmış.Ben yay montajına o kadar verdim.
Kaça satıyorlar bu kapakları ? Altın sarısı rengi var mı ? :D
38 liraya aldım . Valla sana atıyım numarasını sor bi. Kadın cıkıyor o bile kullanıyormuş yanlış aradım sandım. bu link: BREMBO KALİPER KAPAĞI SARI KIRMIZI BEYAZ MAVİ 4 adet - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com'da - 79854566 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-brembo-kaliper-kapagi-sari-kirmizi-beyaz-mavi-4-adet-79854566/detay)
Bu siparişi vereceğin kadının numarası. Özlem Arslan: 0536 286 40 10
@ozgur67: abi bende slikonlamayı dusunuyorum vidalama zarar verır mı korkuyorum ama yeniden cıkartamıyoruz değil mi slikonlanınca? Bende kendım takmayı denıyecegım olmazsa bi usta bulucam.
evolander
13-04-2012, 20:02
geçen ben kendim taktım bi arkadaşımın aracına
matkapla kaliperleri delip akıllı vidayla sabitledim her kapaga 2 şer vida attım kaya gibi oldu
takmadan kaliperlerin altınıda kaliper boyasıyla kırmızıya boyadan
kapakların kapatamadıgı yerler boya sayesinde sırıtmadı
ama biraz zahmetli oldu
gerçi çakmaga takılan elektirikli kirkomuz vardı o yönden rahat oldu...
geçen ben kendim taktım bi arkadaşımın aracına
matkapla kaliperleri delip akıllı vidayla sabitledim her kapaga 2 şer vida attım kaya gibi oldu
takmadan kaliperlerin altınıda kaliper boyasıyla kırmızıya boyadan
kapakların kapatamadıgı yerler boya sayesinde sırıtmadı
ama biraz zahmetli oldu
gerçi çakmaga takılan elektirikli kirkomuz vardı o yönden rahat oldu...
kalipere bi zararı yok mu delmenin? Çok cekınıyorum bı sey olur diye.
Benim için asıl önemli olan altın sarısı rengi var mı ?
redbaron
14-04-2012, 03:35
Benim için asıl önemli olan altın sarısı rengi var mı ?
sarısı varda altın sarısı hiç görmedim
edit: imla
poseidon
14-04-2012, 09:26
Kaliperlerin üstüne takıldığı için hava almasını engelliyor
dolayısıyla soğumasını geciktirip fren mesafesini uzatıyor.
Kaliper kullanan arkadaşlar itiraz edecek ama biraz kullanıp bir de kapaksız ani fren yapamayı denerlerse
aradaki farkı anlayacaklardır.
Tek zararı bu.
sarısı varda alın sarısı hiç görmedim
O zaman çok iyi sevindim bu duruma. :)
O zaman çok iyi sevindim bu duruma. :)
sen orjinal kaliperleri kaça aldın bu kadar kendimi yiyene kadar orjinallerini alayım diyorum :D
delmeden sıcak silikonla yapıştırabilirsiniz hiç bir zararı yok sadece takmadan once balataları degıstırsenız ıyı olur
şuayb im bugün gördüm yıldız tuning de altın sarısı kapak vardı :) söyleyeyim dedim :) sen iyisimi mor yap :D:D
Emre Akçay
06-08-2012, 13:18
Hort. Beyaz renk gövdeli, gri jantlı aracım var. Beyaz kapak, kırmızı d1 spec bijon nasıl gider?
Hort. Beyaz renk gövdeli, gri jantlı aracım var. Beyaz kapak, kırmızı d1 spec bijon nasıl gider?
jantın resmini koysanız daha iyi olur. ama size şöyle söyleyim jant kollarının arasından kaliper kapağı temizlenebiliyorsa takın derim.
çok çabuk kirleniyor helede önler
Emre Akçay
06-08-2012, 14:23
jantın resmini koysanız daha iyi olur. ama size şöyle söyleyim jant kollarının arasından kaliper kapağı temizlenebiliyorsa takın derim.
çok çabuk kirleniyor helede önler
Link olarak ekleyeyim. İşyerindeyim izin vermiyor lanet Mccaffee.
http://www.automobilesreview.com/gallery/2011-kia-pro-ceed-4/2011-kia-pro-ceed-4-01.jpg
ÜSTÜNERC
27-07-2013, 23:48
konu hortlucak ama yeni konu acmamak için buraya sorularımı sormak istiyorum.16 inc jant var aracımda.Brembo kaliper kapağı taktırmak ıstıyorum.Slikonda düşme yaptıgı için ufak bi delme işlemiyle montaj yaptırmak ıstıyorum.aracımın kaliperleri diskli ön arka.Acaba bi problem yaşarmıyım.
maskaran
28-07-2013, 02:03
konu hortlucak ama yeni konu acmamak için buraya sorularımı sormak istiyorum.16 inc jant var aracımda.Brembo kaliper kapağı taktırmak ıstıyorum.Slikonda düşme yaptıgı için ufak bi delme işlemiyle montaj yaptırmak ıstıyorum.aracımın kaliperleri diskli ön arka.Acaba bi problem yaşarmıyım.
ben hiç düşeni görmedim sıcaksilikon + dayson sökemezsin bile düzgün yaparsan
Bunlarin uzerinde baski olmayan duzleri varmidir acaba ?
Hort yapalim, brembo yazisiz gri veya siyah olanlari var midir bu kapaklarin ? Kullanan arkadaslardan sorun yasayanlar var midir ?
Kaliperleri boyatmak daha mi akillica olur ? Boyatip uzerine vernik attirsam daha mi guvenli olur ? Bu isi bostanci veya maslakta nerde yaptirabilirim ? Kaliperler temizlenicek, boyanicak ve vernik atip tamamlanicak..
ANIL ERCAN
10-02-2014, 19:18
Bende cok ikilemde kalmıstım Fren sogumasını Engellermi Diye..
En sonunda gittim 30 liraya Aldım BYS'den kırmızı renk ön arka, Siteden GÖKHANRS nickli Gökhan abim sagolsun Kaliperleri Delerek vida atarak Montajını yaptı.. 3 4 Ay Kullandım O Sekilde herhangi bi problem olmadı ne fren soguması ne baska bişey tamamen Uydurma anlayacagınız..
Sökmek zorunda kaldım cunku ofsetli jant taktım Yoksa sökmezdim.. Taktırmak isteyen gonul rahatlıgıyla taktırabilir ama Dedigim gibi ben Silikona güvenmedim kaliperi delerek Vidalayarak taktırdım Gökhan abiye.
Arkadaşlar ankarada satıp montajını yapan yer var mı
HONDAHAN
11-08-2014, 13:24
O kadar hortlatılmış, bir kere de ben hortlatayım, ne gelmiş gelmiş :)
Arkadaşlar ben de olası jant değiştirme ya da balata değiştirme durumlarında kolaylık olsun diye vida düşünüyorum. Ama orası önemli bir nokta olduğundan da delme falan yaptırmak istemiyorum ! Birkaç arkadaş silikon demiş ve düşmez demiş ama peki balata değişiminde sorun olmaz mı bu silikon olayı ? Sonuçta vida olsa söker, balatayı değiştirince takarız ama silikon olunca ne yapacağız ? Silikonla yapınca kırmadan falan çıkarmı bu kapak ?
Hazır konusu gelmişken ben de sorayım, kampanaların üzerine kaliper kapağı takabilir miyiz? Uygulanmış hali var mıdır?
erhanarici18
11-08-2014, 19:06
O kadar hortlatılmış, bir kere de ben hortlatayım, ne gelmiş gelmiş :)
Arkadaşlar ben de olası jant değiştirme ya da balata değiştirme durumlarında kolaylık olsun diye vida düşünüyorum. Ama orası önemli bir nokta olduğundan da delme falan yaptırmak istemiyorum ! Birkaç arkadaş silikon demiş ve düşmez demiş ama peki balata değişiminde sorun olmaz mı bu silikon olayı ? Sonuçta vida olsa söker, balatayı değiştirince takarız ama silikon olunca ne yapacağız ? Silikonla yapınca kırmadan falan çıkarmı bu kapak ?
siyah silikonla yapmıştım ben sökerken ikisi kırıldı çok daha iyi tutmuş daha fazla yüzey temas etmiş
balatada kalan silikon da bi şekilde sökülüyo maketle kazımıştım ben
ben vidalattim. en ince uçla deldik. klavuzla yol açtık. 10 bine yakın oldu pek sıkıntı yok. ilk silikonlamıştım yolda düştü kırıldı. silikonlar da kampanaya yapışık kalmıştı güç bela temizleyebildik. Şimdi alyanla söküp balataları değişip yine takıyorum. Temiz.
Tiger_VTi
12-11-2014, 09:07
aracım 96 vti, üzerinde orjinal jantlar var, kaliper kapağı taksam jantlara sürtme olur mu?