Orijinalini görmek için tıklayınız : Kül bulutu yaklaşıyor, ne önlemler alınmalı?
BlackEmperor
18-04-2010, 14:20
Az önce haberlerde denk geldi aklıma direk sizler geldiniz :) Salı günü gibi yağmur yağarsa asit yağmuruna dönüşmesi söz konusu marmara ve batı karadeniz civarı. İmkanı olanlar kapalı garajlara park etmesi olmayanlarda arabalarına kalıncana wax sürmesi yerinde olur diye düşündüm. !!!
http://www.cnnturk.com/2010/turkiye/04/18/kul.bulutu.yaklasiyor.ne.onlemler.alinmali/572603.0/index.html
Evet wax atıp sonrada aracı ıslatıp kurulamadan bol tozlu bir yerde dolaşıp üzerine doğal toprak koruma çok iyi olur :D
ahmet3425
18-04-2010, 14:36
arabalanızı kapalı garajlara kitleyin 3-5 gun cıkarmayın:D
BlackEmperor
18-04-2010, 14:44
Evet wax atıp sonrada aracı ıslatıp kurulamadan bol tozlu bir yerde dolaşıp üzerine doğal toprak koruma çok iyi olur :D
buda iyi fikir çamur banyosu :rolleyes::p
Kapalı garajdalarda gün icinde kullanmadan bişey olmaz herhalde :)
ustu camur kapli zaten su an bi mok olmaz :D
Araba 20 gündür kapının önünde zaten üstünde 2 cm toz ve çamur var onların altıda full wax bi *** olmaz :D olursada gider boyatırız atla deve değil :D
BlackEmperor
18-04-2010, 15:00
benım için sorun yok zaten pasta cila fakiri olduğundan olan sizin kaymak spec arabalarınıza olur :hehe:
benim boya zaten boyalıktan çıkmış :D dursun sokakta
aynen 2,5 haftadır sankoda yatıyo zaten toz toprak içinde çokta tınn...
yoğurt yiyin :D arabanın radyatör suyunada yoğurt karıştırın :D
Onurkk06
18-04-2010, 15:09
tamam işte sahtekarlara gün doğdu kazasız belasız araç sadece asit yağmurundan dolayı bi kaç parça boya var:p
Murat Süslü
18-04-2010, 15:11
valla arabam zaten çamur leş gibi :D o zaman vazgeçtim ben yıkatmıorum arabamı :D
üstüne gazete sermek lazım :D
SULTANOGLU
18-04-2010, 15:15
hemen iş yeri garajına gömüyorum arabayı :D
H22Power
18-04-2010, 15:17
arabaların üstüne kül tabağı koyun sorun çözülsün 'meguiars kül tabağı':D
:hehe::hehe::hehe::hehe::hehe::hehe::hehe::hehe:
ya olum Allah iyiliğini vermesin canım o kadar sıkkın ama nasıl güldüm :D
bombaydı :hahaha::hahaha::hahaha:
Bence arabaları Asit yağmurundan korumanın en güzel yöntemi arabanın üstüne ezilmiş Talcid ve Renie dökmek :D
harikulade :hehe: :hehe:
Bence arabaları Asit yağmurundan korumanın en güzel yöntemi arabanın üstüne ezilmiş Talcid ve Renie dökmek :D
ahahahaha hakkaten antiasid yazıyo kutusundada :D:D:D
Hatta arabanın depoya 10 tablet gaviscon dökün PH'i arttırsın hem gazınıda alır :D
heuheuheuheuheh :D :D
hiç gülesim yoktu berbat bir vizeden cıkıp geldim iyiydi valla :D :D
bu kül bulutu kötü bişeymiş yaz ayının yaşanmasını engelleyebilirmiş öyle diyorlardı haberlerde ...
bende folyo var nasılsa :P
ticarinin tavanında da folyo var..
gc8 kapalı garajda bu hava beni vurmaz agaaa :D:D:D
BlackEmperor
18-04-2010, 16:40
tamam işte sahtekarlara gün doğdu kazasız belasız araç sadece asit yağmurundan dolayı bi kaç parça boya var:p
:D:hahaha:
Xenomorph
18-04-2010, 16:58
Ahahhahahahahhahhahahha :D
ahsdasjhdasj vallahi gülceğim yoktu :D
almanya uçak seferleri iptal olduğunu öğrendim.dolayısıyla almanya üzerinden gelen dış seferkerde iptal olacakmış.
bu iş yurt dışından kargoyla parça bekleyen tüm arkadaşların işlerini aksatacak...
cagri-35
18-04-2010, 17:20
Fransada iptal yengem gelemıyor mahsur kaldı :)
bu iş yurt dışından kargoyla parça bekleyen tüm arkadaşların işlerini aksatacak...
Amerika'dan buraya direkt gelen uçaklarda sıkıntı yok :) Aynı şekilde Asya Kıtasından gelen uçaklarda inebiliyolar. Ama avrupadan parça bekleyenler bi 15 gün daha eklesinler bekleme süresine :)
SULTANOGLU
18-04-2010, 17:35
bu baya iyiyidi:D:DAAAHHAAHAHAHAHaha:hehe:
az mı kullandım be talcid ile rennie yi :D :D :D
İngilizce öğretmenim ve 10 kişiye yakın bizim okuldan öğrenci 4 gündür İngiltere'de mahsur kaldılar. Hala da oradalar. Keşke ben de orada mahsur kalsaydım hahaha herşeylerini THY karşılıyormuş ohh mis :D
ygtkrmdnz
18-04-2010, 19:45
bende haberlerde okudum araçlarınızın üzerini örtün bence :D
yarısı boyasız zaten :D:D
yarısı boyasız zaten :D:D
:D
Pazartesi boyaya giriyordu değil mi? :)
plekumat
18-04-2010, 21:00
Arabanın üstüne mazot sürüp salı gününe kadar sanayide bırakın,
En sağlıklı çözüm :D
folyo kaplı araçlar daha büyük sıkıntıda sanki!şuan trakyadaymış ve gece 3 gibide istanbul üzerinde olacakmış.pencereleri kapatıp yatmak mantıklı olacak :)
:D
Pazartesi boyaya giriyordu değil mi? :)
giriyoda 1 hafta cıkartmam :D
Tuning055
18-04-2010, 22:06
3 haftalık kir var ustunde :D bişe olmaz sanırım:D
onursumer
18-04-2010, 22:50
gece yağmadığı surece sorun yok zaten iş yerinde tüm gün kapalı garajda :D
Eray Yümsel
18-04-2010, 22:53
giriyoda 1 hafta cıkartmam :D
ömer bida boyat bide asit yağmuru yağsın üstüne tam tescilleriz gudubetliğini :hehe:
meLaNchoLic
18-04-2010, 22:57
asit yagmurunun zararını kasko karşılıyosa ben istanbula getirem sorada komple boyatırız aracı kaskodan :D
ömer bida boyat bide asit yağmuru yağsın üstüne tam tescilleriz gudubetliğini :hehe:
asit yağmuru yine olağan direk tas yagacak ondan korkuyom ben :D:D
Araba zaten çamur içinde bi mok olmaz :D
ulasoztas1
18-04-2010, 23:59
bugün yıkatıcaktım bilerek yıkatmadım 2haftanın tozu war üzerinde yeni yağan asit ve kül kaportaya ulaşamaz heralde :)
şu saat itibariyle havada buluttttt yokkkkk :D:D:D:D
dış hatlar iptal
iç hatlarda böyle bir durum olmaz dimi
yok mu bi uçak şöferi , muavini falan bilgi verecek :D :D
samsun iptal ;)
hassimülasyon :)
ben izmirden gelecem istanbula salı günü öğlenden sonra ama sorun çıkar mı acaba :beuj::beuj:
izmir istanbul dümdüz
hava boşluğu ak git işte
recep ivedik :D:D
Avrupa'da yaşamı durduran kül bulutu, Türkiye hava sahasına ulaştı. Zonguldak, Samsun ve Sinop'ta uçuşlara yasak getirildi...
http://www.skyturk.tv/news.jsp?c=1&newsId=85165
bileti almayayım beklemede kalayım o zaman
hay anasını ya
kaldık burada izmir-istanbul iç hatlar mantara bağlarsa :Deli:
VTec_king
19-04-2010, 07:48
Benimki kaplı yırttık:P
by_hayali
19-04-2010, 07:57
garaj spec :D
nxt üstüne 1 cm çamur var bişey olmaz :D
SekoLive
19-04-2010, 08:17
haftasonu arbaya ÇBS cila attık :D acaba ÇBS ye işlermi :D
ecthelion
19-04-2010, 08:24
açık filtreleri söküp orjinal kutu içi filtreye dönün.
Araçlarınızı temizleyip dışarıda bırakın küllerinden dogma fırsatı verin arabanıza :):)
YavuzNaz
19-04-2010, 12:33
bu açıklamayı okumakta fayda var yer seviyesinde etkili olmayacağını belirtmişler.
METEOROLOJİK DEĞERLENDİRME
Tarih: 19 Nisan 2010 Pazartesi Saat: 11:30 Uyarı No: 133 Uyarı Kodu: Normal
Beklenen Meteorolojik Hadise19.04.2010 PAZARTESİ 09:00 TSİ İTİBARİYLE VOLKANİK PATLAMA ETKİ DEĞERLENDİRMESİ
Genel DurumAlınan son uydu görüntülerine (09:00 TSİ) göre; toz ve kül bulutu halen Romanya, Bulgaristan, Yunanistan’ın kuzeyi, Batı Karadeniz kıyılarının açıkları, İtalya, İspanya, İngiltere’nin kuzeyi ve kuzey Avrupa üzerinde etkili olmaktadır.
Ülkemizin kuzey kesimlerinde bu gün ve akşam saatlerinde Orta Karadeniz ve Batı Karadeniz Kıyıları (Samsun, Zonguldak, Sinop, Ordu, Kastamonu, Amasya, Tokat, Bartın) ile İstanbul’un kuzey çevrelerinde tamamen zayıflayacağı tahmin ediliyor.
Toz ve kül bulutu yer seviyesinden özellikle 6000 ila 10.000 metre üzerinde yayılım göstermekte olup, belirtilen bölgelerde uçuş faaliyetleri açısından tedbirli olunması gerekmektedir. Bu kütlenin yer seviyesinde önemli bir etkisinin olmayacağı düşünülerek, halkımızın gereksiz paniğe kapılmamaları tavsiye edilmektedir.
Uydu görüntüleri takip edilerek, atmosferik sirkülasyon ve önümüzdeki periyotlarda üst seviye rüzgarlarının yön ve şiddetindeki değişiklikler dikkate alınarak yeni değerlendirmeler yapılacaktır.
www.meteoroloji.gov.tr
yağmur yağmadığı takdirde sorun yok yağarsa mıçtık :(
pasta cila zamanım gelmişti ben bi cila atayım :D
crazydog
19-04-2010, 13:42
kaskodan boyatırım yanardağ patlamasında bile verio muhahuahua :D
deeperblack
19-04-2010, 14:03
Boyaya ulaşana kadar 2 kat folyoyu eritmesi gerekecek :)
asit yağmuru yine olağan direk tas yagacak ondan korkuyom ben :D:D
sen boyatıosun ya, kesin yağar bak gör :) eheh
Uçuşlar nezaman düzelecek bilgisi olan varmıdır ?
fsunnetci
19-04-2010, 14:07
rüzgar gelcek kül bulutunun yönünü değiştirmiş korkulcak birşey yok rahat olun basının gazına gelmeyin..işi gücü zaten milleti galeyana getirmek Türk basını bu işi çok iyi yapıyor:heyoo:
ya arkadaslar ne wax i ne cilasi :)
katlı otopark yokmu gidin birakin arabayi vercegınız max 5 lira :D isterse lav yagsin :)
Tarih:19.04.2010Saat:14:40Uyarı No:134Uyarı Kodu:Seçiniz...
Uyarı Yapan MerkezAnaliz ve Tahminler Şube Müdürlüğü
Beklenen Meteorolojik Hadise
BASIN AÇIKLAMASI
Başlama-Bitiş Zamanı
19.04.2010 14:40 - 20.04.2010 13:00
GENEL DURUM
Volkanik patlamanın gerçekleştiği 14.04.2010 gecesinden itibaren, Avrupa’nın orta ve kuzey bölümleri yoğun olarak etkilenmiştir.
Ülkemizin kuzey kesimlerinde dün (18.04.2010 Pazar) akşam ve gece saatlerinde Orta Karadeniz ve Batı Karadeniz Kıyıları (Samsun, Zonguldak, Sinop, Ordu, Kastamonu, Bartın) ile İstanbul’un kuzey çevrelerinde 6000 ila 10000m arasındaki uçuş seviyelerinde hafif şekilde etkili oldu. Tahminlerimize uygun olarak kül bulutu yer seviyesinde etkili olmadı. Fakat ülkemiz, Afrika ve Arabistan üzerinden gelen toz taşınımından (sahra tozları) etkilendi. İzlanda kaynaklı kül taşınımı ile toz taşınımı farklı olaylardır.
Yapılan son tahminlere göre; Ülkemizin önümüzdeki 24 saat içerisinde etkilenmesi beklenmemektedir. Bu süre içerisinde Avrupa’nın orta ve kuzey bölümünün (İngiltere, Fransa, Almanya, Danimarka ve Rusya ) etkilenmesinin devam edeceği beklenmektedir.
Volkanik patlamaların etkisi, uydu görüntüleri ile takip edilerek, atmosferik sirkülasyon ve önümüzdeki periyotlarda üst seviye rüzgarlarının yön ve şiddetindeki değişiklikler dikkate alınarak yeni değerlendirmeler yapılacaktır.
Oluşması Muhtemel Riskler.
Alınabilir Önlemler
yanlız herkez arabasını saklamak için bişileyler yazmış. insan sağlıgına çok zararı varmış biz nereye saklanıcaz :)
Her gece kuş pisliği temizlemekten sıkıldım
Ne mok yağarsa yağsın umrumda değil sağlığımdan olacam arabaları düşünmekten.
leventrc
19-04-2010, 15:54
Her gece kuş pisliği temizlemekten sıkıldım
Ne mok yağarsa yağsın umrumda değil sağlığımdan olacam arabaları düşünmekten.
Vallahi beni özetlemişsin:D aynen:icon_tup:
YavuzNaz
19-04-2010, 16:11
Uçuşlar nezaman düzelecek bilgisi olan varmıdır ?
yaklaşık 6 ay kadar bir süre zaman zaman aksaklıklar yaşanabileceğini söylediler cumartesi haberlerde.
almanyadan misafirimiz vardı perşembe günü niyetlendi gitmeye cumartesi sabah bükreşten aktarmalı ancak gidebildi.
beyazzehir
19-04-2010, 16:21
yanlız herkez arabasını saklamak için bişileyler yazmış. insan sağlıgına çok zararı varmış biz nereye saklanıcaz :)
+1 :):)
Hehe arabalara bişey olunca insanın sağlığınada direk taciz ve tecavüz oluyo :):)
ocean0636
19-04-2010, 16:30
Akdeniz bölgesine Antalya'ya falan gelme gibi bir ihtimal var mı çok az da olsa..?