PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cd-Rom Ve Disketsiz Mini Book'a Format

Xenomorph
16-04-2010, 01:03
Ya Arkadaşlar Bir Arkadaşımın Ablasının Notebuu Bana Kilit Durumda 2 Aydır Yapmadım Artık Yapayım Diyorum Ama Casper Minibook Laptop Driverlarını Bulmak Sıkıntı Oldu Ama Buldum

Fakat Cd-Romsuz Olan Bu Notebook'a Format Hangi Program Aracılığıyla Atılır Bilen Varsa?

Boot Edilebilecek Bir Usb Flash Bellek Disk Nasıl Oluşturrulur :D

Nette Dolandım Ama Pek Fayda Göremedim Bilenler Yardımcı Olursa Sevinirim

Teşekkürler

EREN34
16-04-2010, 01:05
Bootable flash benim bildiğim elektronik bir tasarım yani kendin yazılımla o hale getiremezsin bir flash diski.En güzel yöntem ide hdd case alıp içini dağıtıp normal pc rom bağlamaktır.Bu saatte aklıma başka birşey gelmiyor açıkçası

Xenomorph
16-04-2010, 01:06
Bootable flash benim bildiğim elektronik bir tasarım yani kendin yazılımla o hale getiremezsin bir flash diski.En güzel yöntem ide hdd case alıp içini dağıtıp normal pc rom bağlamaktır.Bu saatte aklıma başka birşey gelmiyor açıkçası

oha be hocam naaptın :D

EREN34
16-04-2010, 01:08
oha be hocam naaptın :D

Daha az uğraşarak çözersen söyle bizde öğrenek :D

tool
16-04-2010, 01:09
google'layinca cikiyorki:
http://shiftdelete.net/usb-bellekten-xp-yuklemek-10303.html

Xenomorph
16-04-2010, 01:12
google'layinca cikiyorki:
http://shiftdelete.net/usb-bellekten-xp-yuklemek-10303.html

olmuyor öyle malesef normal bi şekilde açılıyor :D

tool
16-04-2010, 01:20
olmuyor öyle malesef normal bi şekilde açılıyor :D

normal derken?

tool
16-04-2010, 01:24
ben bu sekilde kurdum:
http://komku.blogspot.com/2009/09/wintoflash-guide-install-windows-xp.html

farkli program videolu anlatim: http://www.bilgisayardestek.com/araclar/sistem/134-usb-diskten-windows-kurulumu

Yiğit Ş.
16-04-2010, 01:28
olmuyor demeyin oluyor. bi yanlış yapmışsınızıdır.

deeperblack
16-04-2010, 01:29
Valla usb den boot edilebilen işletim sistemleri var hatta win7 usb edition bile görmüştüm biyerlerde.
Ek olarak o tarz makinalarda genelde diskin bir partitionu işletim sistemini kurmak için ayrılıyor. Açılışşta F2 yada F10 gibi bir tuşla bir menü çıkması lazm recovery gibi bişeyler onunla birlikte işletim sistemi yüklenebilir.

Low-Rider
16-04-2010, 01:38
Normal xp yi usb ye bootable olarak attığımda bende yapamamıştım

işletim sisteminin usb edition olanını bulmaya çalış , o şekilde direk kuruluyor

yavuz364
16-04-2010, 08:49
USB den yapıcaksınızı, ben normal bilgisayarı bile USB den kuruyorum :) windows 7 yada XP farketmez.. ikiside USB den kuruluyoru... ayarlarını internetten bulabilirsin, ben de hatırlamıyorum ama her seferinde internetten bakıyorum..

türker42
16-04-2010, 08:51
netbook a formatı usb bellek ile atmıştır, dosyaları da silmemiştim, atıyım diyecemde 700 MB :D

kellepaca
16-04-2010, 09:48
Ben bi tanıdığınkine yapmıştım. Bir program var ismini hatırlayamadım şimdi ama aratınca bulursun. Bu programla normal windows cd'sini usb belleğe atıyorsun. Doğrudan kopyalama şeklinde değil ama, uzun bir işlem yapıyor. Sonra bu usb bellekle boot edip normal windows kurulumu yapıyorsun. Biraz gıcık bi iş, ben epey uğraşmıştım. Bir de cd sorunluysa olmuyor, benim başıma geldi.

kop42
16-04-2010, 10:10
kullandıgınız pc buyuk ıhtımalle uzerınde kendı ısletım sıstemı ıle gelmıstır lısanlıdır ve ıcerısınde recovery partıon bulunmaktadır bunu anlamak ıcın su sekıldebı yol ızlıyebılırsınız bılgısayrımın uzerıne sag tıklayın yönet deyın sol tarafda menulerde alt kısımlarda disk yönetimini bulun ve uzerıne bır kere tıklayın onunuze gelıcek menude dısklerınızın ayrılmıs olan partıonlarını göruceksınız orda recovery ıcın ayrılmıs bı partıon vardır.acılısta pc nızı yenıden baslattgınızda partııonu devreye sokmak ıcın buyuk ıhtımalle f9 veya f11 veya baska bır tus olabılır ona bastıgınız zaman recovry partıonunuz devreye gırer ve sıze işletim sıstemını yenıden kurmanız gerektıgını dıskı 2 bölmek ıvır zıvır menüler sunar ordan ne ıstyosanız yapın

M.A.D
16-04-2010, 10:31
netbookların kendi bootu var diye biliyorum benim eee pc ye ben bios taraflarından girip format atmıştım, kendi içinde mevcut yani markasını modelini yazıp format atma diye aratırsanız google da , donanımhaberde sonuçlar çıkar elbet

onursumer
16-04-2010, 10:34
çok basit aslında bende surekli usb den kuruyorum boot edilebilir usb xp cd si hazırlayacaksın

sonrada takılıyken pc yi usb den boot seçeneği ile açıcaksın direk kurulum başlar ;)

eleanor
16-04-2010, 10:36
usb cd rom bulabilirsin bende eee pc mi öle formatlıyorum

dragstar
16-04-2010, 10:39
Ya Arkadaşlar Bir Arkadaşımın Ablasının Notebuu Bana Kilit Durumda 2 Aydır Yapmadım Artık Yapayım Diyorum Ama Casper Minibook Laptop Driverlarını Bulmak Sıkıntı Oldu Ama Buldum

Fakat Cd-Romsuz Olan Bu Notebook'a Format Hangi Program Aracılığıyla Atılır Bilen Varsa?

Boot Edilebilecek Bir Usb Flash Bellek Disk Nasıl Oluşturrulur :D

Nette Dolandım Ama Pek Fayda Göremedim Bilenler Yardımcı Olursa Sevinirim

Teşekkürler

abi netbook ların hafızalarında format dokumanları bulunuryor bilgisayarı ilk açtığında xpress recovery veya recovery tarzı yazı çıkması lazım f tuşları kombinasyonuyla çalışıyordur bende lg netbook var onda öyle arkadaşımdada asus un netbookunda vardı görmüştüm aynen senin gibi düşünüp external cd romdan formatlayıp lisanssız xp yükledi böylelikle bütün direverlar ve lisanlı vista kur dosyalarınıda silmiş oldu filan

Orhan
16-04-2010, 10:42
harici cd-dvd rom aldım kafam rahat etti tavsiye ederim sanırım işinizi görecektir

Schumi
16-04-2010, 12:07
Senelerdir kullanırım. Özel versiyonlarda hazırladım. Zahmetsiz.
Birazcık okumanız yeterli.

http://www.msfn.org/board/install-windows-winsetupfromusb-t120444.html

Programın adı WinSetupFromUSB

MKT
16-04-2010, 13:13
mixercempl@hotmail.com eklersen msn den yollarım sana flash diskin içine xp cd sini kopyalıyorsun.şakır şakır format atıyosun.çok basit bir program var elimde.günde 5-6 kere kullanıyorum iş gereği

MKT
16-04-2010, 13:14
http://www.uzmanim.net/Sorular/Windows/Windows-XP/Usb-flash-surucuden-windows-xp-nasil-yuklenir-usb-bellek-nasil-acilis-diski-yapilir/Q_26.aspx bu linkide okursan 10dk sürmez sorununu çözersin

Xenomorph
16-04-2010, 23:29
biosinfo.inf dosyası bulunamadı diye hata alıyorum bakalım ugrasıyorum hala

boosted_pug
17-04-2010, 01:08
'' petousb '' programın ismi xp cd si lazım bitane birde flash bellek ve bunların ikisininde bağlı olduğu bilgisayar ondna sonra bootable flash bellek yapabilirsin ben bi 100 kere formatlamışımdır bu programla yaptığım flash bellekle şöle bi sıkıntı oluyo (bende eee pc 1000h war bikaç markada daha okudum ama hepsinde oluyomu bilmiyorum) iki partition olan bilgisayarlarda C ve D mesela fortmatı attın dosyları kopyaladı ikinci başlatmada hall.dll hatası veriyo onun içinde partitionları birleştirip ham yapıp o şekilde kurman gerekli yani C ye format atıcam die D deki bilgilerin gidebilir

Xenomorph
17-04-2010, 01:48
şimdide canım notebokumuz casper 'ın nette olmayan sata driverini bulmaya çalışıyorum herşey tamam ama sata driverını entegre etmediğim için hdd'leri görmüyor windows kurulumu

bu yaptıgım 3. casper notebook hiçkimseyede tavsiye etmiyorum driverları yok resmen 2.5 saattir arıyorum yok!

Schumi
19-04-2010, 11:28
Elindeki XP cdsi Service Pack 3 içeriyorsa SATA driverlarına gerek kalmaz aslında. Büyük ihtimalle elinde eski bir CD var.

Yigit-Y
19-04-2010, 11:38
taşınabilir cd-rom vardı bir dostumda o şekilde halletmiştim ben...

burada usb den hal oluyormuş onuda öğrendim...

teşekkürler...