Orijinalini görmek için tıklayınız : Baştan Sona JDM...
bildiğiniz gibi ülkemizde bir jdm fırnıtası almış başını gidiyor.konunun zevkli geçeceğine inanıyorum.sadede gelirsek bir otomobile tam anlamıyla JDM demek için nelerin öncelikli olarak bulunması gerekir ? JDM otomobillerin olmazsa olmazlarını sıralayalım.maksat muhabbet olsun.hemde jdm tarzı modifiye yapacak arkadaşlarada bilgi olur.
DogukanB
09-04-2010, 13:33
önce vitesi sol elle değiştirmek lazım :)
akbaba78
09-04-2010, 13:41
ahanda ilk once bu sticker lazim ondan sonra gerisi gelir zaten:D
http://img231.imageshack.us/img231/6886/img003631.jpg
önce vitesi sol elle değiştirmek lazım :)
+098765332
küçük jant ,basık araba...
ygtkrmdnz
09-04-2010, 13:46
kısaca tam bir jdm olması için herşeyi japon yapmak gerekirse direksiyonu sağa bile alıyorlar :)
çeki demiri
orj far içi siyah:)
SekoLive
09-04-2010, 13:49
park sinyal :D
tamamen jdm olabilmesi için , japonya pazar için üretilmiş olması gerekir. yani sağdan direksiyonlu ve japon normlarına uygun ..
küçük jant ,basık araba...
büyük jantlar emanet durur zaten;):D
direksiyon sağa alınınca cam silecekleri ters kalacak onlarıda almak mümkün mü :D
sarı sisler.. siyah zeminli farlar. park sinyaller.. sarı-yeşil-mor farketmez coilover :D kaput amortisörlerine somun.:D:D japanes jdm sticker ları..
%100 orjin olmasada jedeme hissetmek bile güzeldir belki..
kısaca ben şöle diyorum Japonse Domestik Market ambiane tabirle '' zavallı görünümlü yol canavarı ''
yani iki stıkır takmakla jdm olmaz
sözüm meclisten dışarı
ocean0636
09-04-2010, 16:13
Kanka hayirdir Ae101 Jdm mı oluyor? :D
Shocker uluslararası bir amblemdir. Anlam hepsinde aynı.
Çoğu kişiye sorarsan zaten bir tek amerikan sinyal yapınca zaten JDM STYLE oluyorsun.
SOMEONESPECIAL
09-04-2010, 16:34
Shocker uluslararası bir amblemdir. Anlam hepsinde aynı.
Harbiden anlamını biliyorsunuz değil mi ? :D:D:D
ha_SaaaN
09-04-2010, 16:38
ufak jantlar yerle bir araclar ve stoc görünüm al sana türk versiyon JDM ;)
DogukanB
09-04-2010, 16:45
ufak jantlar yerle bir araclar ve stoc görünüm al sana türk versiyon JDM ;)
O kadar kasmaya gerek yok, Sinyalleri bağlat, bide jdm yapıştırması al sana Türk versiyon jdm:D
ıyıce abartıldı bu jdm zaten
aslında arkadaslarda solemıs zaten japanese domestic market diye .
japonya iç piyasası için üretilmiş olan araçlardır.japon trafik kurallarına göre sarı sinyaller ,mesela usdm lerde arka tamponların çıkık olması gıbı olmasıdır.
Salı pazarından giyinmem ben armani giyerim o nedenle italyadaki mağzadan alışveriş yaparım tutkunluğu ...
Sadece japon iç piyasası için üretilmiş mal otomobil vb. ürünlere verilen genel ad ...
Örneğin Kokoreç içinde TDM denilebilir ...
Bakınız TDM için Logo çalışması bile yapılmış :D
http://ahbvp.yuzde52.org/images/nah.jpg
Farlarınızı karartıp, aracınızı 5 metre düşürürseniz, siz de JDMSpor olabilirsiniz..
Türkiye'de böyle.
deeperblack
09-04-2010, 18:02
TDM için CMS 40 + örgü karpuz standart olmalı :) Genel görünüm "Faça Style" olmalı :)
Benim anlamadığım; JDM olmak için AMERICAN sinyal olması gerekiyor.Çelişki büyük.
Acaba ülkemizde yanlış mı isimlendirildi.
Japanese Domestic Market, asıl anlamıyla ve uygulanış olarak aracın japonya da satılan haline cevrilmesi. Bunlara farlar, döşeme ve donanım farklılıkları dahil. Yani JDM civic aslında orda satılan civic e benzemesi lazım. Bunun neresi modifiye derseniz herkesin hastalığı başka. Bizimki de her şeye JDM demek. :)
Boost Up
09-04-2010, 18:28
Farların içini siyaha boya, çeki demirini tak, AMERİKAN sinyal yap, olduk olmadık her yere sticker yapıştır, sis farı sarı, hooop sana JİDİEM
jdm'e ayak uydurmak isteyen imkanlari dahilinde bişiler yapiyor işte. yeri geliyo jdm spec getz oluyo , yeri geliyo transit connect oluyo. bence bunda şaşılcak ya da dalga geçilcek pekte bişey yok. tenekelerimi takata green'e boyayip sticker yapiştirmiştim bende. tow hook çeki demirimi bagliyip çapraz egsozumu koymuştum , tabi kafa yerlerde. zamaninda jdm'i böyle yorumladik böyle yaptik. keyif aldimmi? hemde çok=)
jdm oldu olmadi çokta önemli degil=) bana göre olmuştu=)
Serencebey
09-04-2010, 18:30
biliyorum çok ağır bir tabir ancak 2004 yılında oralarda ögrendigim bir tabir (US yani Japonya ile alakası yok)
two for p.ssy one for pinky
biliyorum çok ağır bir tabir ancak 2004 yılında oralarda ögrendigim bir tabir (US yani Japonya ile alakası yok)
two for p.ssy one for pinky
two in the pink, one in the stink..
:)
ameliyat olup gözleri inceden çektirmek gerekio
Evet biliyorum anlamını.
http://www.shockerpics.com/blog/wp-content/images/shocker-hand.png
Tüm dünyada aynı anlama geliyor. Jdm shocker diye bir şey yok. Evet en çok jdm ile ilişkilendirilmiş olması doğru. Ama şahine yapıştırsan da aynı anlama gelir bu onu "jdm" kültürüne bir adım yaklaştırmıyor ki. Far karartma jdm kültüründe yok. Japonyada beğendiğiniz araçlara bir bakın 9 tanesinde yoksa 1 tanesinde belki vardır. Böyle her kültürün b*ku çıktıkça açıkçası soğuyorum.
Farların içini siyaha boya, çeki demirini tak, AMERİKAN sinyal yap, olduk olmadık her yere sticker yapıştır, sis farı sarı, hooop sana JİDİEM
Anlatmak istediğim bu aslında. Burada yapılanlar "jidiem"(hepsi değil tabi ki). Gerçekleri "ceydiem" :D
two in the pink, one in the stink..
:)
two for the pink, one for the stink diye biliyodum bende :D Aynı b.kun laciverti nasılsa :D
D16inside
09-04-2010, 19:55
Evet biliyorum anlamını.
http://www.shockerpics.com/blog/wp-content/images/shocker-hand.png
Tüm dünyada aynı anlama geliyor. Jdm shocker diye bir şey yok. Evet en çok jdm ile ilişkilendirilmiş olması doğru. Ama şahine yapıştırsan da aynı anlama gelir bu onu "jdm" kültürüne bir adım yaklaştırmıyor ki. Far karartma jdm kültüründe yok. Japonyada beğendiğiniz araçlara bir bakın 9 tanesinde yoksa 1 tanesinde belki vardır. Böyle her kültürün b*ku çıktıkça açıkçası soğuyorum.
Anlatmak istediğim bu aslında. Burada yapılanlar "jidiem"(hepsi değil tabi ki). Gerçekleri "ceydiem" :D
dediklerine sonuna kadar katılıyorum b...k cıkdı gercekten.
konu başlıgıda JDM STYLE nasıl yapılır olsa cok daha iyi olurdu bence
stocka yakın dıs gorunum yerle bir arac ve motorun agzına kadar dolu olması.ama adam arabaya bi sinyal takıo JDM oluo sacmalık boyutuna geldi artık
dediklerine sonuna kadar katılıyorum b...k cıkdı gercekten.
konu başlıgıda JDM STYLE nasıl yapılır olsa cok daha iyi olurdu bence
baştan sonra jdm yapmak diye yazacaktım ama :D
stocka yakın dıs gorunum yerle bir arac ve motorun agzına kadar dolu olması.ama adam arabaya bi sinyal takıo JDM oluo sacmalık boyutuna geldi artık
Kesinlikle. Felsefe sadeliğe dayanıyor(biliyorum komik geliyor bazılarına ama her stilin bir felsefesi var. yoksa sorun var :) ).
D16inside
09-04-2010, 20:05
hakılısın..
baştan sonra jdm yapmak diye yazacaktım ama :D
o tam süper olurdu bak :icon_tup: :D
Kanka hayirdir Ae101 Jdm mı oluyor? :D
yok be güzel zevkli bir konu olsun diye açtım :)
Shocker aynı zamanda East Coast işareti olarakta biliniyor.
zaten jdm için " Sadelikle Gelen Sportiflik! " yorumu yapılır.ülkemizde biraz cılkı çıktı ama
Türkiye´de nadir bulabilirsiniz Jdm araç.
Yada arabayı yarıdan kesip Japonya´dan komple göğüsten önünü getirticeksiniz. Ekliceksiniz.
Jdm olayını abartan Amerikanların yaptığı gibi. :)
amerika es7 grubn sitesinde uyeliğim var.adamlar artık arabalarına jant bile takmıyor direk stock jant ustune yerle bir buyrun ornek :)
http://i117.photobucket.com/albums/o70/eloquentlyversed/Anthony.jpg
http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs202.snc1/6935_167846258155_746893155_3618178_2010065_n.jpg
ama sonuc ne aracın motorunda k20a2 var :)
bir arkadaş farları karatmanın jdm olmadığını söyledi ilk sayfalarda doğru mudur ?
D16inside
09-04-2010, 20:13
japonlardan bizim neyimiz eksik önümüz kesilmemiş olsaydı otomabil sektörü yani (devrim)aracımızın benzin koymayı unutulup aracın üretimi durdurulmamış olsaydı belkide tdm (türkiye iç pazarı) olabilirdik diye düşünüyorum. :D
Boost Up
09-04-2010, 20:13
bir arkadaş farları karatmanın jdm olmadığını söyledi ilk sayfalarda doğru mudur ?
yalan soylemis,made in japan sprey boyayla boyarsan tabiki JDM olur.
onur
D16inside
09-04-2010, 20:15
amerika es7 grubn sitesinde uyeliğim var.adamlar artık arabalarına jant bile takmıyor direk stock jant ustune yerle bir buyrun ornek :)
http://i117.photobucket.com/albums/o70/eloquentlyversed/Anthony.jpg
http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs202.snc1/6935_167846258155_746893155_3618178_2010065_n.jpg
ama sonuc ne aracın motorunda k20a2 var :)
aslında kulandıgı jant EM1 si 7 kollu jantı evt dogru us anladı artık.
D16inside
09-04-2010, 20:16
onur
hahahahaa :D
sade gorunum on planda :)
Boost Up
09-04-2010, 20:18
hahahahaa :D
e oyle ama yani n diiym ki simdi..arkadas gicik oluyorum su jdm bilmemne cartcurt isine,yok ole olursa jdmimi olur yok bole olursa n sitayl olur,yahu arkadas hosuna giden janti tak,bas arabani istedigin kadar ister yuksek (yere sifir lmasin camurluk arasi kapansin) istersen surunsun,istedigin koltugu tak n bilim muzik istiosan tesisatini yap,begendigin renge boyat oldu bitti gitti..jdm ozenilcegine clean yada german`a ozenilse keske turkiyede..
onur
D16inside
09-04-2010, 20:20
e oyle ama yani n diiym ki simdi..arkadas gicik oluyorum su jdm bilmemne cartcurt isine,yok ole olursa jdmimi olur yok bole olursa n sitayl olur,yahu arkadas hosuna giden janti tak,bas arabani istedigin kadar ister yuksek (yere sifir lmasin camurluk arasi kapansin) istersen surunsun,istedigin koltugu tak n bilim muzik istiosan tesisatini yap,begendigin renge boyat oldu bitti gitti..jdm ozenilcegine clean yada german`a ozenilse keske turkiyede..
onur
evt haklısın bende onu diyorum işde önümüz engellenmemiş olsaydı belki de dünya bizi örnek alıcakdı :(
Arkadaşım sonradan hiç bir şekilde JDM olunmaz.
Anca Çakma JDM, JDM style olunur.
Öyle farları boyayıp, sinyalleri parka bağlamakla olacak işler değil bunlar...
Boost Up
09-04-2010, 20:24
evt haklısın bende onu diyorum işde önümüz engellenmemiş olsaydı belki de dünya bizi örnek alıcakdı :(
N gibi bi engel var ki ? yillardir body kitli araclar trafikte gezio,e egzodan butun herkeside baglamiyolar?araclarda istenilen renge boyanabiliyo? neyin engeli?biraz sans isi bu isler ...
:icon_tup:
onur
D16inside
09-04-2010, 20:28
N gibi bi engel var ki ? yillardir body kitli araclar trafikte gezio,e egzodan butun herkeside baglamiyolar?araclarda istenilen renge boyanabiliyo? neyin engeli?biraz sans isi bu isler ...
:icon_tup:
onur
kardeşim ben bu günden bahsetmiyorum ilk aracımı olan (devrim)den bahsediyorum üretimi engellenmemmiş olsaydı bu durumda olmazdık belkide diyorum sen halen nerdesin :beuj:
Boost Up
09-04-2010, 20:29
kardeşim ben bu günden bahsetmiyorum ilk aracımı olan (devrim)den bahsediyorum üretimi engellenmemmiş olsaydı bu durumda olmazdık belkide diyorum sen halen nerdesin :beuj:
anlayamadim afedersin. :) kusura bakma.. :)
onur:)
D16inside
09-04-2010, 20:55
anlayamadim afedersin. :) kusura bakma.. :)
onur:)
önemli değil ;)
biraz nostalji yaşamak istiyen baksın :)
http://www.youtube.com/watch?gl=JP&hl=ja&v=kOxas4lSpHw
bide ne dediğini anlasam :D
Boost Up
09-04-2010, 20:57
İçime şeytan kaçmış aaa:D:D
millet paradan kaçtı angel almadı stop almadı JDM dedi :D şimdi kriz fln ayağına boya yapamıyorlar onada rat style diolar:hahaha::hahaha:
:hahaha: .
onur
hahahahahah çok yalancıyım :hahaha:
onur
Haklısın herkes keyfine göre yapsın :D
Teşekkür ederim demek istediğim buydu :)
Sanki ben yaratmışım konumuna düştüm sanki de yani fikrimi söyledim sadece :)