PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Güvercin besleyenler :))

ceco
06-04-2010, 12:55
EVET ARKADASLAR ÜYELERİMİZ ARASINDA KUS BESLEYEN WARMI, bende büyük bi tutkudur bu tekrar baslayacagım bu işe ;)

http://i40.tinypic.com/dm90y0.jpg

http://i42.tinypic.com/2ij0nk0.jpg

http://i39.tinypic.com/noj7lk.jpg

http://i40.tinypic.com/xm1z7p.jpg

:icon_tup:

yan53
06-04-2010, 12:57
ben kuş besliyorum kadıköyde SARI KANARYA....

kansu_ilhan
06-04-2010, 12:58
hayatımda tek beslediğim kuş şabab tır ;)
3 sene oldu bıraktım ama yer arıyorum bulayım bende başlayacağım :D
bide çok fena kanarya beslerim ötmeye başladımı susmaz :D:D

ceco
06-04-2010, 12:59
ben kuş besliyorum kadıköyde SARI KANARYA....

:D:D aman eksık kalma zaten :Deli:

clioGT
06-04-2010, 12:59
saksağan beslemeye çok heves ettim ama bir trlü yakalayamadım bende:)

ceco
06-04-2010, 13:00
hayatımda tek beslediğim kuş şabab tır ;)
3 sene oldu bıraktım ama yer arıyorum bulayım bende başlayacağım :D
bide çok fena kanarya beslerim ötmeye başladımı susmaz :D:D

ben şimdi otoparka bı arac parası verıp bı arac boyu kumes yapıcam tekrardan yerım cok güzel :D:D bende oyun kusu beslerım;)

yan53
06-04-2010, 13:01
:D:D aman eksık kalma zaten :Deli:

ubasız düğün olurmu :p konuyu pi.ç etmim sustum...

ceco
06-04-2010, 13:02
ubasız düğün olurmu :p konuyu pi.ç etmim sustum...

kanka saçmalama yaw sohbet bolmundeyız sıkıntı yok bak keyfıne:D kumesım hazırlansın bi çift kusumu ısterım, marka model farketmez :D

yan53
06-04-2010, 13:04
kanka saçmalama yaw sohbet bolmundeyız sıkıntı yok bak keyfıne:D kumesım hazırlansın bi çift kusumu ısterım, marka model farketmez :D

tamam pek anlamam ama bnm terasa saahları karga iniyooo iki çift yakalarım senin için ayıp ediyosun...

stlegal
06-04-2010, 13:05
CECO kanka bizde en az 100 tane var üstte :D Gelde gör :D

SekoLive
06-04-2010, 13:05
:) şahinde güvercin klasmanına girermi :D sonuçda kuş serisi :D

ceco
06-04-2010, 13:06
CECO kanka bizde en az 100 tane var üstte :D Gelde gör :D

abııı nedıosun sen yaa, harbımıiii :beuj:

ceco
06-04-2010, 13:07
:) şahinde güvercin klasmanına girermi :D sonuçda kuş serisi :D

ben zaten otoparkta beslıcem olur hacım oda olur:D:D

stlegal
06-04-2010, 13:07
abııı nedıosun sen yaa, harbımıiii :beuj:

VALLA kanka bizim üste çatıda sor koraya inanmazsan

ceco
06-04-2010, 13:08
VALLA kanka bizim üste çatıda sor koraya inanmazsan

doğrudur abi ne cins beslıyosunuz? oyun - posta -donek -şebab bango - baska- kelebek?

stlegal
06-04-2010, 13:10
doğrudur abi ne cins beslıyosunuz? oyun - posta -donek -şebab bango - baska- kelebek?

BANGO, baska, kelebek ,dönek, dolapçı, mardin kanka epey var bide tweety :D

ceco
06-04-2010, 13:12
BANGO, baska, kelebek ,dönek, dolapçı, mardin kanka epey var bide tweety :D

enkısa zamanda yanındayım , oyun kuslarına bı ayar açalım abi :D

SekoLive
06-04-2010, 13:13
http://www.vidivodo.com/279445/vizontele-_-taklaci-guvercin

:D :D

stlegal
06-04-2010, 13:14
enkısa zamanda yanındayım , oyun kuslarına bı ayar açalım abi :D

Hediyesiz gelme çiftleştirirz :D mardin getir :D

ceco
06-04-2010, 13:15
http://www.vidivodo.com/279445/vizontele-_-taklaci-guvercin

:D :D

:D:D:D:D: :icon_tup:

ceco
06-04-2010, 13:17
Hediyesiz gelme çiftleştirirz :D mardin getir :D

;) tamam başkann

sanko kanatlı hayvanlar koruma ve yasatma güvercin dernegı baskanı :D:D

!KO
06-04-2010, 13:18
bende besliyodum bi ara

ak bas ak kuyruk desenliler favorimdir:Dkarabas kara kuyruk kelebeklerimde vardı bi ara özledim şimdi:D

mmustu
06-04-2010, 13:19
bende besliyom taklacı babası gibi :hehe:

elpadre
valla guvercınd eyılde bır donem evde karga besledım dıger karkalar rahat bırakmadı saldırdı kargalarıma ve ölduler :(

Onurkk06
ben ankarada oturuyorum etlikde herkesin güvercini var ben de heves ettim de bi ara besleyecek dzgün yer bulamadım hırsız cok buralarda

H22Power
06-04-2010, 13:20
her erkek hayatı boyunca en az bir kuşu beslemek zorundadır genelde küçükken sorarlar kuşun durumunu aile büyükleri ötüyor mu die:D

ceco
06-04-2010, 13:21
bende besliyom taklacı babası gibi :hehe:

ben bi ara subarunu scoobunda beslıyodum intercole sıcıyolar dıye sattım :D:D:D:D:D:D:D:D

haldun31
06-04-2010, 13:21
bence arabalarımızı perişan eden bu hayvancağızları(özellikle araç yıkanınca )pek hoş karşılayan olacağını sanmıyorum.yalnız taklacı olan güvercinimi çok severdim onuda söyliyeyim:)))

ceco
06-04-2010, 13:23
ben ankarada oturuyorum etlikde herkesin güvercini var ben de heves ettim de bi ara besleyecek dzgün yer bulamadım hırsız cok buralarda

ankara ve konya oyun kuşlarında ısımlıdır, kalıtelı kuslarda genelde ordan cıkar ;) güvercın farklı bı hastalık, hırsızı bol ;) yeterkı kafaya koysun evınden kolıden alır gıderler a.q :Deli:

srk34
06-04-2010, 13:26
zamanında bir dünya vardı mezatlarda falan az gezmedik :) hastalık

Ertan-R
06-04-2010, 13:44
zamanında çok besledim.ihalelere çok gittim.sabuni miski arap beyaz mavi bango posta vs:D:D.sinege çıkanlar çatı fişekleri vs:)bugün karşı komşunun çatıya sabunu çekip çekip durdu zor indi çatıya utanmasam çıkıp yakalıcaktım:D.şuan zamanım olsa hiç düşünmem beslerim ama uçurmam bu saatten sonra çatılarda gezip çoluk çocukla ugraşmak zor.bu işin en sevdigim yanı uçuruyorsun kuşlar bulutlarda nokta oluyor onları izlemek çok zevkli veya kuş damar oluyor 30km uzaktan salıyorsun geri geliyor:):icon_tup:

Type-R
06-04-2010, 13:55
zamanında çok besledim.ihalelere çok gittim.sabuni miski arap beyaz mavi bango posta vs:D:D.sinege çıkanlar çatı fişekleri vs:)bugün karşı komşunun çatıya sabunu çekip çekip durdu zor indi çatıya utanmasam çıkıp yakalıcaktım:D.şuan zamanım olsa hiç düşünmem beslerim ama uçurmam bu saatten sonra çatılarda gezip çoluk çocukla ugraşmak zor.bu işin en sevdigim yanı uçuruyorsun kuşlar bulutlarda nokta oluyor onları izlemek çok zevkli veya kuş damar oluyor 30km uzaktan salıyorsun geri geliyor:):icon_tup:+11 söylediklerinin hepsine harfiyen katılıyorum:icon_tup::)

ceco
06-04-2010, 14:17
bence en güzelı bı kaçak geldıgınde onu ındırmek ıcın sarfettıgın caba:D:D

!KO
06-04-2010, 14:20
abi mardin gec dolan turbo gibi

taklaya baslasın süper ama catıya otursun inmiyo serefsiz laga kalıyo :hehe:

SekoLive
06-04-2010, 14:23
bizim arkadaşın yaklaşık 100 tanesi var evleri 9kat binanın üstü ve kümese giriş evin içinden güvercinin hırısız çok oluyordu duyuyorduk onlarda bu iş zor biraz :D ayrıyetten elinde demir boncuk atan bi tüfekle geziniyor çatıda :D martı ve karga vuruyor civardaki evlerin çanakları delik deişk durumda :D güvercin sevdası başka diye anlatır hep :D

ceco
06-04-2010, 14:31
abi mardin gec dolan turbo gibi

taklaya baslasın süper ama catıya otursun inmiyo serefsiz laga kalıyo :hehe:

:D:D:D:D:hahaha:

miniks
06-04-2010, 14:50
uçuranları izlemeyi seviyorum sadece

beslemeye girersek kurtulamassın diyolar :)

gambit49
06-04-2010, 15:03
bir sira :D kekligim vardi

Jerky
06-04-2010, 15:05
Bir ara apartman balkonunda 2 tane bango beslemiştim :) Küçüklük hevesi 4 tane yapıp geri vermiştim :)

YavuzNaz
06-04-2010, 15:13
hastalik isi uzun zaman once biraktim allah kolaylik versin :)

abidin TYPE-R
06-04-2010, 15:14
Ben bu kus ısını proesyonelce yapıyorum gecen turkıye bırın cısı oldun bu ayın 11 de de buyuk bır festıval var ordada ararp basma tepe aynakuyruk dalında tekrar derece almaya gıdıcem kus ısı araba ısı gıbkı deyıl arabaya cok para harcarsın gercı kusada ole bana gelıp bıtakım arap almak ıstesen 2bını gozden cıkaracaksın kusculuk zevk ısıdır turkıye benı bu konuda tanır

abidin TYPE-R
06-04-2010, 15:15
Avatarımdakı kus sampıyon dısıdır

Fatih Kavak
06-04-2010, 15:17
Acayip bi sevgi bu arkadaşım uzun zaman çatıda besledi bende yanında çok bulundum pat pat kanat seslerini dinleyip kendinden geçerdi:D

ceco
06-04-2010, 15:29
Ben bu kus ısını proesyonelce yapıyorum gecen turkıye bırın cısı oldun bu ayın 11 de de buyuk bır festıval var ordada ararp basma tepe aynakuyruk dalında tekrar derece almaya gıdıcem kus ısı araba ısı gıbkı deyıl arabaya cok para harcarsın gercı kusada ole bana gelıp bıtakım arap almak ıstesen 2bını gozden cıkaracaksın kusculuk zevk ısıdır turkıye benı bu konuda tanır

maasallah hadı hayırlısı bakalım allah yardımcın olsun,festıvallerde rakıpler dişli oluyor:D

yok be araba kadar emın olkı masraflı ve sıkıntılı deıl;) polıs bagladı sofor atladı lastık patladı derdı yok enazından bı seferlık kumes masrafı ve beslemek ıstedıgın kus sayısı ve ozellıgı kadar para harcıyosun, sonra cayını demle otur :D tam anlamıyla oturtayım kumesımı bıgun musafırın olmak ısterım kalıtelı kus beslemeyı ve ızlemeyı severım ;)

abidin TYPE-R
06-04-2010, 15:42
Yanlız ben kus ucurtmuyorum beklerım araba konusunda sonuna kadar hakklısın sonu yok ne yaparsan bellı bızaman sonra daha fazlasını ıstıyosun oda maddıyata dayanıyor hep zarar

SekoLive
06-04-2010, 15:45
Yanlız ben kus ucurtmuyorum beklerım araba konusunda sonuna kadar hakklısın sonu yok ne yaparsan bellı bızaman sonra daha fazlasını ıstıyosun oda maddıyata dayanıyor hep zarar

kuş besleyip neden ucurmuyorsunuz ? bilgi amaçlı soruyorm varmı bi tekniği

MRC
06-04-2010, 15:53
basma tepe ayna kuyruk arap,miski,çift tepe beyaz,sabuni,mavi:)
eğer doğru gördüysem senin kuşlarınmı?

ceco
06-04-2010, 15:55
kuş besleyip neden ucurmuyorsunuz ? bilgi amaçlı soruyorm varmı bi tekniği

kanka bu adam masa kusu beslıyor yanı, görüntü amaçlı yapılan güzellık yarısmasına kus hazırlıyor;)

bıde performans kusları war ucarak yarısanlar o benım ılgı alanım ;)

ceco
06-04-2010, 15:57
basma tepe ayna kuyruk arap,miski,çift tepe beyaz,sabuni,mavi:)
eğer doğru gördüysem senin kuşlarınmı?

aynen saydıgın gıbı, hayır kusların resımlerı wardı bende sadece benım deıl...

kansu_ilhan
06-04-2010, 16:25
ben şimdi otoparka bı arac parası verıp bı arac boyu kumes yapıcam tekrardan yerım cok güzel :D:D bende oyun kusu beslerım;)

kümesi kurduğunda haber et bi çift hediye edeyim şabab veremem ama oyun kuşu cins renk söylersen bi çift hediye edebilirim ;)

SekoLive
06-04-2010, 16:29
kanka bu adam masa kusu beslıyor yanı, görüntü amaçlı yapılan güzellık yarısmasına kus hazırlıyor;)

bıde performans kusları war ucarak yarısanlar o benım ılgı alanım ;)

eyvalalh :D

bizde asfalt kuşu besliyoruz uçmayanından :D :D demekki aşşa yukarı aynıyız :D

ceco
06-04-2010, 16:41
kümesi kurduğunda haber et bi çift hediye edeyim şabab veremem ama oyun kuşu cins renk söylersen bi çift hediye edebilirim ;)

:) eyv saolasın, gonlunden kopmus yaboz yakalayıp gondersen gozum gıbı bakarım :)

kansu_ilhan
06-04-2010, 16:46
:) eyv saolasın, gonlunden kopmus yaboz yakalayıp gondersen gozum gıbı bakarım :)

önceki postlarda bahsetmişin zaten memleketten (konyadan) getirecem :D
ama mazur gör şimdi heryerde farklı isimleri var yaboz dediğin hangisi oluyor ;)
bi resim verebilirsen bana çok makbul geçer ;)

SOMEONESPECIAL
06-04-2010, 16:51
ama mazur gör şimdi heryerde farklı isimleri var yaboz dediğin hangisi oluyor ;)

Yaboz yabani yani... Cami önlerinde yem atarsın ya :icon_tup:

kansu_ilhan
06-04-2010, 16:53
Yaboz yabani yani... Cami önlerinde yem atarsın ya :icon_tup:

abi onları pek kaile almazlar oyun kuşu dedin mi bizde kırmızı çilli akkuyruk hele kırmızı çillinin ciğerlisi olsun bekle dur inecek diye aşağı :D

HALUK
06-04-2010, 17:00
dükkanda bakıyorlar 15 kadar var, her hafta söylüyorum keselim yiyelim diye ama izin vermiyolar, önce uçuruyolar ıslık çalıp ellerini sallıyorlar :) sonrada geri gelsin diye yem atıyolar :) sanırsam çokta zevk alıyorlar :)

av hayvanları yensin diye yaratılmış bir güvercin yarım ekmek arasında domates biber eşliginde off offf :)

kansu_ilhan
06-04-2010, 17:02
dükkanda bakıyorlar 15 kadar var, her hafta söylüyorum keselim yiyelim diye ama izin vermiyolar, önce uçuruyolar ıslık çalıp ellerini sallıyorlar :) sonrada geri gelsin diye yem atıyolar :) sanırsam çokta zevk alıyorlar :)

av hayvanları yensin diye yaratılmış bir güvercin yarım ekmek arasında domates biber eşliginde off offf :)

sadece tek kuşumu aldığı için 4 sene baktığım köpeğimi sürgün gönderdim abi :D

ceco
06-04-2010, 17:48

hacım bız burda yabanilere yanı camı avlularında gezenlere yaboz diyoruz, anlatmak ıstedıgım sonucta hedıyedır goz bebegı olur bızde yani;) yoksa yabozun ne ısı war kumeste:D:D

Dragger
06-04-2010, 17:50
Ben de klimanın üstünde besliyorum, birkac güvercin birkac kumru :)

Ekmekleri hep asagı düsürüyorlar, etiform ile besliyorum artık :D

ceco
06-04-2010, 18:04
Ben zamanında çok beslemiştim gerek balkonda gerek yerde kümes yaptırmıştım o kadar korunaklı bir kümesti ki 3 kez patlattılar çaldılar kuşlarımı daha sonra arkadaşın balkonunda baktık sonra bıraktık kuşçuluğu ayrı bir heves gerçekten çok güzel bir hobi ama aşırılığa kaçınca tam bir hastalık zaman çok lazım kuş inmez onu beklersin kedi kapar atmaca dalar hırsızıdır yerine göre fare girer kuş yer :)

oyun kusları evet sıkıntılı, kalıtelı bı oyun kusu en az 2 3 saat ucar beklekı ınsın, ama kelebek donek bango baskada oyle deılkı ver alttan pırıltıyı 10 sanıye sonra yerdeler:D:D

Ertan-R
06-04-2010, 18:32
Ben zamanında çok beslemiştim gerek balkonda gerek yerde kümes yaptırmıştım o kadar korunaklı bir kümesti ki 3 kez patlattılar çaldılar kuşlarımı daha sonra arkadaşın balkonunda baktık sonra bıraktık kuşçuluğu ayrı bir heves gerçekten çok güzel bir hobi ama aşırılığa kaçınca tam bir hastalık zaman çok lazım kuş inmez onu beklersin kedi kapar atmaca dalar hırsızıdır yerine göre fare girer kuş yer :)

aynen dediklerinin hepsine katılıyorum.benim yuva çatıdaydı heryeri beton gömme kilit 2 tanede asma kilit vardı yine patlatmışlardı.Kimide diyorki güvercin beslemek ugursuzluk getirirmiş:D:D:hahaha:

MRC
06-04-2010, 18:49
aynen dediklerinin hepsine katılıyorum.benim yuva çatıdaydı heryeri beton gömme kilit 2 tanede asma kilit vardı yine patlatmışlardı.Kimide diyorki güvercin beslemek ugursuzluk getirirmiş:D:D:hahaha:
hırsızlar yüzünden beslenmiyor adam gibi tam yavru alıcam hayvan yumurtaya yatıyo bi bakmıssın yuvayı patlatmışlar gelde katil olma..

ibrahim
06-04-2010, 19:05
zamanında çok besledim çokda yuvayı patlattılar artık beslemiyorum müstakil bi evim olursa hiç düşünmeden yine beslerim güvercin

MRC
06-04-2010, 19:10
müstakil apartman hiç farketmiyor hırsızlara buna başka bir çare bulmak lazım

erhann
06-04-2010, 19:14
bende ıkı cıft vardı her hafta satıyordum gerı gelıyordu:D:D

ibrahim
06-04-2010, 19:23
ben çok güvercin gördüm ama abidindekiler gibi kaliteli kuş görmedim ben anfazla 150tl veririm kuşa ama abidin 1000 2000 veriyor ve aldığı kuşlarıda satanlar geri almak için 3000tl gibi bir rakam veriyorlar :) suan abidinde çok rahat bir s2000alacak kadar kuş var ama satmıyor :)

aqustic
06-04-2010, 19:35
güvercin beslemenin büyük sevabı vardır.
besledigim güvercinlerimden küçük bi kare.Daha önce çalındı.sansar yedi.Son olarak çift alarm sistemi ve 2 adet köpek koydum barınaklarının etrafına.
http://i39.tinypic.com/6qwh86.jpg

gökan
06-04-2010, 19:37
11 yıllık muhabbet kuşum 4 ay önce öldü çok üzülmüştüm buarada dayım hobı olarak guvevrcın beslıyor

Tuner
06-04-2010, 19:40
ak baba satan bır yer bulsam alırımm :D

melii:)

MRC
06-04-2010, 19:46
güvercinin soyu önemli 10.000tl veren bile var canlı şahidim:)

MRC
06-04-2010, 19:48
hemde bir çift sabuni:D

ibrahim
06-04-2010, 20:00
ya bu güvercinleri çalan adamların güvercin hırsızlığından ceza yatanı gören oldumu ben görmedim duymadım ölede bi enteresan durum var :)

MRC
06-04-2010, 20:12
kuş caldıgını oğrenınce savcı kapı dısarı kovar bence:)

can_gnr
06-04-2010, 22:19
bizim arkadasda besliyodu posta güvercinii izmitee goturuyoduk orda salıyoduk bızden once eve gelıyolardı:D:D

ceco
07-04-2010, 08:44
ya bu güvercinleri çalan adamların güvercin hırsızlığından ceza yatanı gören oldumu ben görmedim duymadım ölede bi enteresan durum var :)

walla ceza yatanını gormöedım ama yakalannca komposto olan, çatıdan atılan, kümese kıtlenenlerı cok duydum:D

güvercın yasası kanunlarına gore cezalandırılıyor onlar :icon_tup:

SOMEONESPECIAL
07-04-2010, 08:52
kuş caldıgını oğrenınce savcı kapı dısarı kovar bence:)

Kuşu bırak ekmek çalana 10 sene veren zihniyet, memleketi soyanları affediyor

MRC
07-04-2010, 08:58
Kuşu bırak ekmek çalana 10 sene veren zihniyet, memleketi soyanları affediyor
haklısın...

SekoLive
07-04-2010, 09:01
kuş hırsızların bi garip özelliğide arkadaşlarımın anlattıgı
.bneler çalmıyor kafasını çekip çekip bırakıyorlar derdi en uyuz ediciside bu olsa gerek

SOMEONESPECIAL
07-04-2010, 09:02
Küçükçekmece'de oturduğumuz tarihlerde arkadaşımı bu güvercin hastalığı
nedeniyle cinayete kurban verdim. O gündür bugündür güvercin beslemem.
Neymiş Avcılar'da kaçan bir güvercini çekmiş ve geri vermemiş. Alt tarafı
bir kuş ulan. 12 Yaşındaydık o zamanlar ve arkadaşımı bıçaklayarak öldürmüşlerdi :(

SekoLive
07-04-2010, 09:03
Küçükçekmece'de oturduğumuz tarihlerde arkadaşımı bu güvercin hastalığı
nedeniyle cinayete kurban verdim. O gündür bugündür güvercin beslemem.
Neymiş Avcılar'da kaçan bir güvercini çekmiş ve geri vermemiş. Alt tarafı
bir kuş ulan. 12 Yaşındaydık o zamanlar ve arkadaşımı bıçaklayarak öldürmüşlerdi :(

amk. kuşbeyinlisi bi kuş için yapılırmı:ofk:....başınız saolsn

SOMEONESPECIAL
07-04-2010, 09:07
amk. kuşbeyinlisi bi kuş için yapılırmı:ofk:....başınız saolsn

O zamanlar öyleydi. Kuş namus meselesi gibi bir şeydi. Kız kaçırmak gibi
çok önemli bir olaydı. Şimdilerde nasıl bilmiyorum ama ??? Şimdi dönüp
bakıyorsun geriye bir kuş için canından olmak, hayatını yakmak !
Ne kadar boş !!!

!KO
07-04-2010, 09:16
bizim köpeklerde mikroçip var
mesela calındı buldunuz diyelim polise haber verip okuyucudan çipi okutturup sizdeki belgeyle karşılaştırıp köpeğin sahibi olup olmadıgınız anlasılıo böyle yakalanırsa dava acılır ama öbür türlü sonuç cıkmıcak dava acsan ble senın oldugu bellı degıl :(

güvercinlerdede olabilir pirinc tanesi kadar bişey zaten

kansu_ilhan
07-04-2010, 12:42
hacım bız burda yabanilere yanı camı avlularında gezenlere yaboz diyoruz, anlatmak ıstedıgım sonucta hedıyedır goz bebegı olur bızde yani;) yoksa yabozun ne ısı war kumeste:D:D

estagfurullaf kardeşim burdan orayada o kuş gönderilmez ki ne derler adama sen ayarla kümesi bende var bi iki çift kuşun ;)

Sierra Rs
07-04-2010, 12:51
bende bir aydır saka ile kanarya kırması bi kuş var evde bakıyoruz. ilk zamanlar cok ürkekti simdi elimden karnını doyuruyor cok akıllı ama .iken bi kuş :D

simdiye dek yedigi yem haric;

ıspanak,pırasa,maydanoz,ceviz,tüm peynir çeşitleri...

ve hic doymuyor aksama kadar kafese devamlı biseyler bırak hepsini yiyor.

bu kuşla ilgili bir püf nokta var mıdır ? dikkat edilmesi gereken bisey? bende tecrübeli değilim bu konu iyi oldu :)

kansu_ilhan
07-04-2010, 12:53
doyuramazsın onu sen verdik sıra yer ilerleyen zamanda şişer bu sefer uçamaz hale gelir fazla verme ;)
hele peynir hiç verme onların karışık yemleri olur aktarlarda bitki tohumları onlardan ver ;)
birde erkek mi dişi mi kuş

SOMEONESPECIAL
07-04-2010, 12:54
bende bir aydır saka ile kanarya kırması bi kuş var evde bakıyoruz. ilk zamanlar cok ürkekti simdi elimden karnını doyuruyor cok akıllı ama .iken bi kuş :D

bu kuşla ilgili bir püf nokta var mıdır ? dikkat edilmesi gereken bisey? bende tecrübeli değilim bu konu iyi oldu :)

O nasıl bi kuştur öyle :eek: köpek besle daha iyi :D:D

Sierra Rs
07-04-2010, 13:01
doyuramazsın onu sen verdik sıra yer ilerleyen zamanda şişer bu sefer uçamaz hale gelir fazla verme ;)
hele peynir hiç verme onların karışık yemleri olur aktarlarda bitki tohumları onlardan ver ;)
birde erkek mi dişi mi kuş
ne bilim abi kafamızı şişiriyor 4 kuş aynı anda ötüyormus gibi aynı anda farklı farklı melodiler cıkartıyor bende veriyorum bol bol yesinde sağlam olsun diye bundan sonra vermem :) bu arada kuş erkekmiş 1 yasındaymıs sanırım :D

O nasıl bi kuştur öyle :eek: köpek besle daha iyi :D:D
aynen abi daha suana kadar yemedigi sey görmedim, kafese elimi sokuyorum önceden kacardı dün aksam elimden yemeye sonrasındada elimden kapmaya basladı :D

kansu_ilhan
07-04-2010, 13:08
iyi bak o kuşa demedi deme;)

arada marul ver salatalık ver ama haftada bir :D

çok güzel name yapar o iyice otursun nefesi kesilene kadar name yapar sakın atayım deme değerini bil ;)

ceco
07-04-2010, 14:13

:D:D kanatlı bı canawar sanırım o :D güvercınlerde oyledır verırsen gunluk 1kğ yemyer a.q vermessende bı avuc yem 10 kusa yeter:D

Sierra Rs
07-04-2010, 14:43
iyi bak o kuşa demedi deme ;)

arada marul ver salatalık ver ama haftada bir :D

çok güzel name yapar o iyice otursun nefesi kesilene kadar name yapar sakın atayım deme değerini bil ;)
bakıyorum bakıyorum :) sabah bi başlıyor aksam saatlerine kadar 4 farklı kuşun cıkartıcagı sesi aynı anda cıkartıyor ama devasa bi sesle duymayan kalmadı apartmanda :D

:D:D kanatlı bı canawar sanırım o :D güvercınlerde oyledır verırsen gunluk 1kğ yemyer a.q vermessende bı avuc yem 10 kusa yeter:D
aynen canavar canavar :D

Runaway
08-08-2014, 08:48
konuyu yeni gördüm bi canlandırayım dedim.besleyen arkadaşlarla bilgi alışverişi tecrübe paylaşımı yapabiliriz.
daha toy sayılırım.8 ay oldu başlayalı.burdaki ustalardan bilgi edinmek isterim.
ben biraz kostum biraz oyun takkalı ağırlıklı besliyorum.
takka can benim için :)

benim kargalardan bir kaç foto

Maşallahı eksik etmeyelim :)

http://i.hizliresim.com/gjqlMO.jpg (http://hizliresim.com/gjqlMO)

http://i.hizliresim.com/d4Pjgp.jpg (http://hizliresim.com/d4Pjgp)

http://i.hizliresim.com/RE0yZ7.jpg (http://hizliresim.com/RE0yZ7)

bunlarda kuşcu bi abimin çekimlerinden

http://i.hizliresim.com/jz8JRr.jpg (http://hizliresim.com/jz8JRr)

http://i.hizliresim.com/Z2ZNRG.jpg (http://hizliresim.com/Z2ZNRG)

http://i.hizliresim.com/vYbzlz.jpg (http://hizliresim.com/vYbzlz)

http://i.hizliresim.com/LdyPXo.jpg (http://hizliresim.com/LdyPXo)

SOMEONESPECIAL
08-08-2014, 09:30

MAŞALLAH. Özellikle 6. fotodakine

Serhat
08-08-2014, 09:36
Çok güzel hayvanlar, küçüklüğümden beri merağım vardır ama bakacak yer olmadığından gerçekleştiremedim. Şu tepesindeki tüyleri dikili olanlara hastayım. Çok artist oluyorlar. :D

Runaway
08-08-2014, 10:30

MAŞALLAH. Özellikle 6. fotodakine

teşekkur ederim :)

@serhat : takkalı,tepeli olarak geçiyor benimde favorimdir :)

ErK_aY
08-08-2014, 11:08
Babamda buyuk hastalik suan evin terasinda 70 e yakin ve ciflikte 150 yakin guvercin var. Baba sehirdisuba cikinca illallah ediyorum yem ver su ver falan :)
Her cesitten var. Daha cok oyuncu kuslar var. Damizlik kuslari marti gibi :D
Her yem verdigimde kacmanin pesindeler haha.

Runaway
09-08-2014, 09:26
yavru kızmasına yavaşdan idman yaptırmaya başladık :)

http://i.hizliresim.com/pv0kRr.jpg (http://hizliresim.com/pv0kRr)

Kahraman castle
09-08-2014, 16:30
EVET ARKADASLAR ÜYELERİMİZ ARASINDA KUS BESLEYEN WARMI, bende büyük bi tutkudur bu tekrar baslayacagım bu işe ;)

http://i40.tinypic.com/dm90y0.jpg

http://i42.tinypic.com/2ij0nk0.jpg

http://i39.tinypic.com/noj7lk.jpg

http://i40.tinypic.com/xm1z7p.jpg

:icon_tup:

birkaç tane sipariş verdim mardin'den gelecek önümüzdeki hafta :)

chronicle
09-08-2014, 22:07
konuyu yeni gördüm bi canlandırayım dedim.besleyen arkadaşlarla bilgi alışverişi tecrübe paylaşımı yapabiliriz.
daha toy sayılırım.8 ay oldu başlayalı.burdaki ustalardan bilgi edinmek isterim.
ben biraz kostum biraz oyun takkalı ağırlıklı besliyorum.
takka can benim için :)

benim kargalardan bir kaç foto

Maşallahı eksik etmeyelim :)

http://i.hizliresim.com/LdyPXo.jpg (http://hizliresim.com/LdyPXo)

Maşallah hepsi çok güzel. Bu son resimdeki beyazlar demkeş olması lazım ?

Runaway
11-08-2014, 07:39
Maşallah hepsi çok güzel. Bu son resimdeki beyazlar demkeş olması lazım ?

ewt doğrudur demkeş aile :)

kaiser_soze
11-08-2014, 13:02
kuzenim uzun yıllardır güvercin besler..
evlerindeki neredeyse 2 dairelik çatı katını yuva yapmış durumda..sanırım 100 un uzerinde güvercin var suan..gerçekten tutku galiba bu iş..

R21TURBO 41
11-08-2014, 13:28
Babam 13 yaşında başlamış şu an 73 yaşında ve hala besliyor. Bende kendimi bildim bileli besliyorum. Yaklaşık 25 yıl oldu güvercin olarak %99 sarıkır bakarım , kanarya da gres bakıyorum. Özellikle bu hayvanlarda nazar ın çok etkili olduğuna inanıyorum. Oyüzden hiçbirinin resmini çekmem yada çektirmem. Hırsızı ve yalanı çok olan bir uğraş olsa da , insana huzur veriyor.

Runaway
11-08-2014, 13:50
Babam 13 yaşında başlamış şu an 73 yaşında ve hala besliyor. Bende kendimi bildim bileli besliyorum. Yaklaşık 25 yıl oldu güvercin olarak %99 sarıkır bakarım , kanarya da gres bakıyorum. Özellikle bu hayvanlarda nazar ın çok etkili olduğuna inanıyorum. Oyüzden hiçbirinin resmini çekmem yada çektirmem. Hırsızı ve yalanı çok olan bir uğraş olsa da , insana huzur veriyor.

aynen öle abi artık bende inanır oldum.2,3 resim attım 2 gün sonra çok özenerek baktığım 1 takım yavrum vardı 1 tanesi koyboldu.büyük ihtimal kedi kaptı :(

Runaway
14-08-2014, 09:15
kuşlarımın bazılarının dişkiları sulu bazıları açık sarı renkte.bu kötüyemi işaret yoksa normalmidir.bilenlerden yardımlarını bekliyorum :)

free-hifi
07-08-2019, 09:34
Güncel güvercinciler kim kaldı :D 20 sene sonra heves ettim köye götürdüm 4 tane. Alıştırmak için tek kanat bantladım 1 tanesi o halde kaçtı. Diğerlerinin bu sefer sağlı sollu 7 şer bantlama yaptırdım . 1 hafta sonra kaçanda komşu kümese gitmiş oda bantlandı. Babam kaçarlar diye 2 hafta felan bantlı bırakmış. Eve yuvaya alışmışlar ama bant çözüldü babam uçmuyorlar diyor çatıya atıyorum ger geliyorlar diyor. Ne yapacağım açılmaları için ?

Cihan9
07-08-2019, 09:56
İdman yapman lazım abi. Geldiği yerde de yataksa uçuröak biraz zaman ister. Ama uzun süre bantlı kaldığı için kanatlarda tutulma var mı uçmasında sıkıntı var mı ona bakın. Yoksa vurun poşetle sırığı illaki uçacak. Ama uçmadan aç kalsın karnı tok olursa gider atar kendini. Bende ev değiştirdiğim için hepsini sattım bi takım hünkari ayırdım besleyeceğiz diye uğraşıyoruz :)