Orijinalini görmek için tıklayınız : orjinal oltu taşı nasıl anlaşılır...
Merhaba arkadaslar bugun erzurumdan askerlik arkadaşım bir tane oltu taşı tesbih yolladı...acaba nasıl anlarım gerçek olduğunu...(arkadasıma guvenip güvenmeme meselesi değil bu arada sadece merak biri sorarsa cevap verebilmek amacı ile )
Teşekkürler...
ya gülüm ne yapıyoduk dur :D beyaz kağıda bastırıp sürüyosun kahverengi gini bir iz yaparsa oltuydu sanırım öyle kapalı çarşıda bi abimiz söylemişti
SekoLive
05-04-2010, 19:26
yaw konuyla alakalı deil ama erzuruma 90 kilo kaç liraya gider :D mustu abi bilirsin sen
yok onun başka bi yöntemi daha vardı ama aklımda değil şu an yaw.
ya gülüm ne yapıyoduk dur :D beyaz kağıda bastırıp sürüyosun kahverengi gini bir iz yaparsa oltuydu sanırım öyle kapalı çarşıda bi abimiz söylemişti
ya abi kazı kahverengi toz cıkarsa gercek dıyolar ama lanet tesbih okadar güzelki kazımaya acıyorum :D :o
işte kazımamak için kağıda bastır oni :D
işte kazımamak için kağıda bastır oni :D
şini oldi :D :icon_tup:
gümüş işleme var zarar vermesin ?
yaw konuyla alakalı deil ama erzuruma 90 kilo kaç liraya gider :D mustu abi bilirsin sen
ceset mi taşıyacan :D
yakmaya gerek yok :D olum kağıda sür işte kahverengi iz çıkarsa oltu :D çıkmazsa bana hediye edersin :hehe:
sanctuary35
05-04-2010, 19:49
kağıt deilde taşlar genelde seramiğe sürtülerek iz rengine bakılır
hımm onu sormak gerek gümüş işlemeli olanına bu testi yapmadım ;)
eyw yinede saol video king...
yakmaya gerek yok :D olum kağıda sür işte kahverengi iz çıkarsa oltu :D çıkmazsa bana hediye edersin :hehe:
kahverengimsi bi renk verdi ama nyse :D
kahverengimsi bi renk verdi ama nyse :D
gülüm bendede var ve %100 eminim :D şimdi senin için denedim dediğim gibi işlem :icon_tup: oltun hayırlı olsun
kagıda veya duvara cok bastırmadan sürttügün zaman iz bırakırsa oltu taşıdır.. ayrıca böyle elinde sertce ovuşturdugun zaman yumuşakmış gibi gelir sana ama serttir aslında..
gülüm bendede var ve %100 eminim :D şimdi senin için denedim dediğim gibi işlem :icon_tup: oltun hayırlı olsun
eyw abicim tesekkur ederim...bi rizeye gidip gelem ..
ısır dişinin izi çıkarsa oltudur...
ısır dişinin izi çıkarsa oltudur...
izi cıkarsa sahtedir . ignenin ucunu ısıtıp batırmayı deneyin batarsada sahtedir.
%100 emin olmak icin zimparaya surtun.
valla ne cok yontem varmıs....kagıt olayı en dertsiz tasasız olanı imiş orjinal bi oltumuz varmıs hayırlı ugurlu olsun :D
MR.TurboALİ
05-04-2010, 20:17
çakmakla yakmaya çalış erirse plastiktir erimezse oltudur ben hep öyle ayırt ederim ;)
:icon_tup: aynen. imamenin ucunu ısıt.
ALPER-VNS
05-04-2010, 20:52
bende denedim kağıtta kahverengimsi bi iz çıktı hakkaten