Orijinalini görmek için tıklayınız : Xenon takanlara ceza!
Orijinal olmayan beyaz fara 62 lira ceza kesilecek
Trafik polislerinin 81 ilde yapacağı denetimlerde aracın orijinalinde olmayan standart dışı xenon far takanlara 62 lira para cezası verilecek.
Otomobillerde yüksek aydınlatma sağlayan xenon farların yaygınlaşması, Emniyet Genel Müdürlüğü'nü harekete geçirdi.
Kısa far durumunda bile uzun far gibi sürücülerin gözünü alan farlara karşı emniyet yeni bir denetim programı geliştirdi. 81 ilde yapılacak denetimlerde aracın orijinalinde olmayan standart dışı xenon far takanlara 62 lira para cezası verilecek. Standart dışı xenon farlar hakkında yapılan şikâyetler trafik ekiplerinin yeni denetime çıkmasına sebep oldu. Polisler, hız, alkol, emniyet kemeri, cep telefonu gibi denetimlerin yanı sıra artık xenon far kontrolü de yapacak. Standart dışı xenon far taktıran araçlara "Karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde ışık donanımı kullanmaktan" 62 lira ceza kesilecek. Bu farların araçların orijinalinde bulunması halinde ise herhangi bir ceza uygulanmayacak. Bu arada ekipler, xenon farların yanı sıra önümüzdeki günlerde cam filmli araçlara dönük de sıkı bir denetim gerçekleştirecek. Filmli araç kullananlara ilgili kanun maddesine göre cezai işlem yapılacak.
Kaynak (http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=968988)
Hayırlı olsun vatana millete :)
Kısa far durumunda bile uzun far gibi sürücülerin gözünü alan farlara karşı emniyet yeni bir denetim programı geliştirdi.
81 ilde yapılacak denetimlerde aracın orijinalinde olmayan standart dışı xenon far takanlara 62 lira para cezası verilecek. Standart dışı xenon farlar hakkında yapılan şikâyetler trafik ekiplerinin yeni denetime çıkmasına sebep oldu.
Polisler, hız, alkol, emniyet kemeri, cep telefonu gibi denetimlerin yanı sıra artık xenon far kontrolü de yapacak. Standart dışı xenon far taktıran araçlara "Karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde ışık donanımı kullanmaktan" 62 lira ceza kesilecek. Bu farların araçların orijinalinde bulunması halinde ise herhangi bir ceza uygulanmayacak. Bu arada ekipler, xenon farların yanı sıra önümüzdeki günlerde cam filmli araçlara dönük de sıkı bir denetim gerçekleştirecek. Filmli araç kullananlara ilgili kanun maddesine göre cezai işlem yapılacak.
(Zaman)
Başka bir forumda şöyle bir haber gördüm , Zaman gazetesinde yazıyormuş. O gazeteyi okumadığım için ne kadar doğrudur bilemeyeceğim. Var mıdır aslı astarı ?
Aynı anda açmışız konuyu yahu :)
emresener
03-04-2010, 10:00
haydaaaa olmadı şimdi bu.
VTec_king
03-04-2010, 10:01
sanırım aslı var
kartal sahilde denetimlerde polisler arabanın etrafını gezer oldular
bazıları gerçekten şu xenon ve film olayını abartıyorlar..
1 dakika önce açmışsın konuyu.. :)
3sene once ben şahsen bundan bi ceza yedim teknik değişiklik diye yazdı
Yok artık ya :) harbiden iyice suyunu çıkardılar yakında orjinal olmayan jant takmak orjinal olmayan lastik takmak orjinal olmayan yay takmak park ampülünü beyaz yapmakda suç sayılcak heralde :)
nakayama
03-04-2010, 10:04
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=50868
1 dk once acıldı :D
Yok artık ya :) harbiden iyice suyunu çıkardılar yakında orjinal olmayan jant takmak orjinal olmayan lastik takmak orjinal olmayan yay takmak park ampülünü beyaz yapmakda suç sayılcak heralde :)
Onlar suç zaten Melih :) Ama pek umursamıyorlar , eski aracım bağlandığında asıl sebebi egzozdu ama polisle tartışınca jantlardan bile yazıyorum demişti :) Tabi genel adı : Teknik Değişiklik :)
Yüksek ihtimal öyle olacak..
kişisel Zevkleri Paylaşmak yasak sayılır olacak artık..
Yani İyice Saçmalayacaklar bu bi gerçek..
Ne Desek Boşş.
Zonguldakta Pek Sorun olmuyor bunlar adına umarım olmamayada devam eder..
Sizin adınıza üzüldüm.
Burda sisleri açıyor geziyorsun polis sadece kapat diyor devam ediyorsun ve ilerde gene aç önünden geç bişey demiyor :)
EfeTopcu
03-04-2010, 10:06
artık xenon bile taktırmıcaklar ya !!
Onlar suç zaten Melih :) Ama pek umursamıyorlar , eski aracım bağlandığında asıl sebebi egzozdu ama polisle tartışınca jantlardan bile yazıyorum demişti :) Tabi genel adı : Teknik Değişiklik :)
o zaman toptan olacak hiç yapılmayacak ülkeye sokulmayacak. Ülkesinden soğutuyolar insanı ya bu kadarda olmaz
mutlaka yasaklayacaklarsa merceksiz xenon olarak düzenlemeleri gerekir kanunu.
Çok iyi olur, özellikle karanlık şehirler arası yolda kör ediyorlar insanı.
Ama mercek ile karışmamaları lazım.
Yahu güzel diyorsunuzda sarı farda göz alıyor gece karşıdan geleni. Nasıl olacak :S
plekumat
03-04-2010, 10:21
Merceksiz Xenon'lar gerçekten çok rahatsız ediyor, bence yerinde bir karar olmuş,
Herkes yapmıyordur ama, Uzun yolda merceksizler karşıdan uzunla geldiğinde ilerleyen birkaç kmde gözde renkler uçuşuyor..
Xenona karşı değilim ama merceksizler tamamen anlamsız,
Mercek kullanılmadığında Xenon dağılıyor, hiçbir artısı kalmıyor ve karşıdakine eziyet oluyor.
Yanlış anlaşılmasın, ilerde bende taktırabilirim fakat merceksiz asla
flexamin
03-04-2010, 10:22
küfür etmicem etmicem .. ulen ben bunların taaaaa....
Merceksiz fara xenon takmak bence kroluk.. aynen bu uygulama super olmus.. böyle merceksiz fara xenon takanlara inat sislerime taktırdım ve karsıdan öyle biri gelince sislerimi yakıorum bende gözlerine gözlerine...
haklılar,
mümkünse aynı uygulamayı sis olmayan havada şekil olsun diye arka sislerini yakanlarada yapsınlar,
ya o ampullerin Wattlarını düşürün yada yakmayın ya,
SekoLive
03-04-2010, 10:26
zevkdir v.s.dir ama cidden merceksizleri çok fena oluyor hele bide arabanız alcak arkanızdaki yüksekse değmeyin keyfinze gözleriniz maff oluyor arabanızın içine güneş doğuyor :D
kickboxer
03-04-2010, 10:27
daha ne dıyımkı:D arabalar olmasa bu devlet donmez herhalde benzını vergısı ota boka cezası
Emir_b16a
03-04-2010, 10:29
bncede merceksiz xenonlara bi uygulama gelmesi gerekiodu keza aracında mercek olupta sonradan takılanlara bişi deiceklerini zannetmiyorum orjinal donanım die yedirirsin ;)
connectlere falan takıolar uyuz oluyorum arkadan karşıda nerden gelirse gelsin kör oluyorum ztn ön cam çizik içinde hepten kör oluyorum :D
xenon direkt dikkat çekiyor zaten çevirmelerde hep xenonlu araçlar oluyor , polisler xenon varsa başka ibrelik de vardır diye çeviriyor
Merceksiz fara xenon takmak bence kroluk.. aynen bu uygulama super olmus.. böyle merceksiz fara xenon takanlara inat sislerime taktırdım ve karsıdan öyle biri gelince sislerimi yakıorum bende gözlerine gözlerine...
yanlışın var, kendi kendini kandırmışsın resmen :D sis farı gözlerine gözlerine gitmez, aksine sis farı yeri aydınlatır, sislere takılan xenon göz almaz
Merceği olmayıpta xenon takanlara ceza kesilmesi isabet olur..kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok
haklılar,
mümkünse aynı uygulamayı sis olmayan havada şekil olsun diye arka sislerini yakanlarada yapsınlar,
Evet bununla ilgilide bir uygulama olsa çok iyi olurdu...
gunluk kullanım ıcın arac alıcaktımm ama bu muhabbetten sonra sogudum yanıı herseyden sogudum arclardan ınsanlardan ulkemden bıle sogdum bu ne yaa
gunluk kullanım ıcın arac alıcaktımm ama bu muhabbetten sonra sogudum yanıı herseyden sogudum arclardan ınsanlardan ulkemden bıle sogdum bu ne yaa
xenon takamadığı için arabadan soğuyan ulvi :hahaha: ne alaka meli abi xenon takamamakla araba almak ya :D :hehe:
bencede isabet olmus, bi kontrol getirilmeliydi. gene 4300, 6000 bir yere kadar tamam ama bi de garip garip renkler takiyorlar, pembe falan
İst. xenonsuz araçlar sayılıdır önceden xenonlu araçlar dikkatimi çekerdi şimdiyse normal ampullüler dikatimi çekiyo. Dikiz aynasından arkama bakıyorum sahil yolunda alayı xenon....
DEVLET ŞAŞIRMIŞ KENDİNİ......
deeperblack
03-04-2010, 10:38
Benim xenonlarımda merceksiz ve fabrikasyon. Ben ne yapayım.
Denetlemeyi yapan gerizekalılara farın orjinal olduğunu anlatmak için dil mi dökücez bide ?
Saçmalık...
xenon takamadığı için arabadan soğuyan ulvi :hahaha: ne alaka meli abi xenon takamamakla araba almak ya :D :hehe:
ne alaka dımıı mantıklı duusn hergun baska bır sey cıkıyor farkındaysan oto boka her seyee karısılıyor dıkkat ettıysen ondan dolayı sıtem edıyrum en sonunda range dolasıcam oda xenonlu gelsınler ona karıssınlar
burdada sıtem edıyımmıı :D
ben merceksizde kullanıyorum hiç böyle göz alıyor falan diyeni görmedim ama mercek araştırmasına başladım mercek takayım en azından sarı farlardan nefret ediyorum
Murat Süslü
03-04-2010, 10:43
eee nolcak şimdi benim arabamda mtec in xenon ampulü var xenon değil tabiki ama ben muayeneden geçtim farlarım çok iyi aydınlatıyo hafif kusurlu geçti oda orjinal plaka ve park lambaları değil diye yaaa bu devlet varya bizdende fakir çıktı hee :) paranın nerden geliceğini şaşırdılar artık yolda niye yürüyosun hemen 62 tl ceza yaparlar bugün yarın :)
dragstar
03-04-2010, 10:44
iyi olmuş uyuz oluyorum merceksiz fara xenon takanlara kör ediyorlar gerek trafik gereksede uzun yollarda
M U R A T
03-04-2010, 10:46
haklılar,
katılıyorum ilave olarak ön sislerine xenon takanlarıda ben kınıyorum
ya millet xenon takar takmaz kimene?aracın far ayarı yoktur vs vs tabiki karşıdakinin gözünü alır.bazen otobanda giderken arkadaki aracın kısaları yanmasına ragmen far ışıgı direk dizik aynamda.hele arka sisler.bölelerine bas cezayı.aslında en güzeli orj.
Merceksiz,fabrikasyon xenon araçlarda mevcut özellikle mercedes lerde bir dönem böyle üretildi..
uygulama aşaması karışık ve meşakatli olur
garip garip renkler ve göz alma durumları mevcuttu ve herkezi rahatsız ediyordu orası doğrudur.Keza sonradan takılan merceklerede 10000-30000k gibi xenon lar uygulayanlarda mevcut.
ama teknik bilgisi nerdeyse olmayan olmamasıda çok doğal olan polis lerin kanunu uygulama aşaması sıkınıtlı geçer..
Benim xenonlarımda merceksiz ve fabrikasyon. Ben ne yapayım.
Denetlemeyi yapan gerizekalılara farın orjinal olduğunu anlatmak için dil mi dökücez bide ?
Saçmalık...
farlara mercek modifiyesi yapalım müdür? :D
Ersin YILDIZ
03-04-2010, 10:49
ıyı dıleklerımızı ıletıyoruz zaten sabah aksam kulakları cın cın gezıolar
SekoLive
03-04-2010, 10:49
konuyla belki alakalı deil ama :D
dün polisler lamborgini yi çevirmişlerdi :D florya kavşağında neye çevirdiler neden çevirdiler cidden merak ettim xenondan mı motor sesinden mi radardan mı ön plaka olmamasından mı ?? :D :D
plakayok diye ceza kesmiş abart egzoz var diye bağlamıştır ahahahah :D
farlara mercek modifiyesi yapalım müdür? :D
ben cidden düşünmeye başladım :D farı açmak kolay oraya yerleştirmekde kolay olsa gerek biraz üstünde çalışma yapayım xenonlarımdan vazgeçemem :D
konuyla belki alakalı deil ama :D
dün polisler lamborgini yi çevirmişlerdi :D florya kavşağında neye çevirdiler neden çevirdiler cidden merak ettim xenondan mı motor sesinden mi radardan mı ön plaka olmamasından mı ?? :D :D
burası turkıyee normaldır
merttepe
03-04-2010, 10:52
sarı farlar yasakmı, bilen varmı?
o minibüslerdeki gibi sapsarı olanlar yasak diye biliyorum eskiden babamda eg kasa civic varken vardı çok ceza yemiştik :)
renault_f1
03-04-2010, 10:54
trafikte ilerlerken merceksiz xenon farlar benim gözümü alıyor öndende arkadanda fark etmiyor arkadaşlar bu 1 gerçek mercek şart ....
bnm arabamda sırf mercek far yok diye xenon yaptırmıyorum açıkcası , düşünüyorum...
SekoLive
03-04-2010, 10:54
sarı kırmızıysa sorun olmaz
:D :D :D :D
mercek olayı sorunsuz olursa ramazan abinin işleri yoğun olacak demektir :D
merttepe
03-04-2010, 10:56
o minibüslerdeki gibi sapsarı olanlar yasak diye biliyorum eskiden babamda eg kasa civic varken vardı çok ceza yemiştik :)
hadi ya tüh, oldskool yapalım dediydik, yapamıcaz anlaşılan :D
Merceksiz farımda bende eski aracımda kullandım kimsenin gözünü almıyor sanıyordum ama meğer uzun yolda çok küfür yiyormuşum farkında değildim.
İyice yaygınlaşınca anladım ne kadar göz aldığını
hadi ya tüh, oldskool yapalım dediydik, yapamıcaz anlaşılan :D
herşey yasssak :D
yanlıs bır karar degıl aslınd amauygulamsı cok mumkun degıl...ortalıkta ayarsız 10000000k xenonlarla dolasan o kadar adam varkı....aynı zamanda su sıs farlarınada bır yaptırım gerekıyor ama onunda uygulaması pek mumkun degıl...
merttepe
03-04-2010, 10:58
sarı kırmızıysa sorun olmaz
:D :D :D :D
eyvallah, izmirde sarı kırmızı =
http://www.lanetli.org/Images/Channel/f152c790f02df09403b88601528e47f0.gif
:D
merceksiz fara taktırıp yolda gözümü alanlara cok sövüyorum zaten mümkünse Q7 lerede kessinler bunlar kör olcam yakında ya töbe töbe
lucky Jackal
03-04-2010, 11:01
Standart sti ların kanadını ayırt edemeyen zihniyet her arabaya takılabilen bi aksesuar olan xenon u nasıl ayırt edicek.Büyük ihtimal şöyle olacak bmw mercedes suv falan gördükleri zaman geç dicekler (lüks arabalarda standarttır zihniyeti ile) geri kalanlarda dil dökmek zorunda kalıcak abi vallah'a standart bilmem ne die.Saçma sapan bi uygulama arkadaş ya,bu ülkede hiç bir kanunun veya uygulamanın bir ön çalışma yapılıp çıkarıldığına şahit olamayacağız herhalde.Merceksiz xenonların rahatsız ettiğini herkes biliyor bunu trafik polis olarak yani bu uygulamayı yapacak kişi olarak en iyi senin bilmen lazm,ona göre bi uygulama üretmen lazm.adam sana nasıl anlatsın şimdi onun standart olduğunu veya sen nerden biliceksin? yanında broşür mü gezdiricek standart xenon kullanıcıları?
bu işin sonunu söliyim size,tamamen polisin insiyatifinde bir uygulama olur,dedğim gibi lüks araçlar kurtarır,diğerleride artık polisin insafına ve sizin ikna kabiliyetinize kalır.Zaten o baltalara laf anlatmak deveye hendek anlatmaktan daha zor olduğu için paşa paşa 61Tl leri yeriz
deeperblack
03-04-2010, 11:02
Standart sti ların kanadını ayırt edemeyen zihniyet her arabaya takılabilen bi aksesuar olan xenon u nasıl ayırt edicek.Büyük ihtimal şöyle olacak bmw mercedes suv falan gördükleri zaman geç dicekler (lüks arabalarda standarttır zihniyeti ile) geri kalanlarda dil dökmek zorunda kalıcak abi vallah'a standart bilmem ne die.Saçma sapan bi uygulama arkadaş ya,bu ülkede hiç bir kanunun veya uygulamanın bir ön çalışma yapılıp çıkarıldığına şahit olamayacağız herhalde.Merceksiz xenonların rahatsız ettiğini herkes biliyor bunu trafik polis olarak yani bu uygulamayı yapacak kişi olarak en iyi senin bilmen lazm,ona göre bi uygulama üretmen lazm.adam sana nasıl anlatsın şimdi onun standart olduğunu veya sen nerden biliceksin? yanında broşür mü gezdiricek standart xenon kullanıcıları?
bu işin sonunu söliyim size,tamamen polisin insiyatifinde bir uygulama olur,dedğim gibi lüks araçlar kurtarır,diğerleride artık polisin insafına ve sizin ikna kabiliyetinize kalır.Zaten o baltalara laf anlatmak deveye hendek anlatmaktan daha zor olduğu için paşa paşa 61Tl leri yeriz
KEsinlikle katılıyorum sana.
Avanta için bir kapı daha açıldı...
haha aynen :) hiç sanmıyorum bir bmw, mercedesin xenondan ceza yiyeceğine :) aman şahinler takmasın.
bende forumda merceksiz fara xenon uygulamasına karşı amma çok kiş varmış onu gördüm şaşırdım valla :D
haklılar,
sissiz yağmursuz havada arka sis açmanın cezasını yapsınlar şöyle 150 200tl helalinden...
nasıl göz almadır o öyle.. nasıl gereksiz birşeydir anlamadım gitti amacını...
SekoLive
03-04-2010, 11:04
haha aynen :) hiç sanmıyorum bir bmw, mercedesin xenondan ceza yiyeceğine :) aman şahinler takmasın.
allah var dün polis lamboyu çevirince benle ilgilenmedi :D xenon bize gelmez zaten biz philipsciyiz :D
sissiz yağmursuz havada arka sis açmanın cezasını yapsınlar şöyle 150 200tl helalinden...
nasıl göz almadır o öyle.. nasıl gereksiz birşeydir anlamadım gitti amacını...
arka sise bende karşıyım kırmızı olmasından mıdır nedir direk göze vuruyor
cezayı erken ödeyin 46 lira ile sıyrılın :D yapcak başka bişey yok :D
nihan.kabayel
03-04-2010, 11:11
2 günce rx 8 le beni durdurdular ve adamlar egzozdan ses cıkıyo dye bana ceza yazmaya kalktılar bende hepsini şikayet ettim başbaknlığa bile gittim savclk aklınıza ne geliyosa hepsini yaptıkk...arkadaşlar hakkınızı arayın kesinlikle üstüne gidin.bizim memlekette onların kanunları var ama kesinlikle üstlerine gidin mahkemeye gidin..tüv de bi işe yaramıyo avrupadaki gb değil.egzoz testine gidiyosun yok 86 db. geçmiyecekmiş..her arabadan aynı ses cıkacakmışş böyle bişi imkansızz.. birde bu Hks.borla vb. egzozları satan bayilerin bunu Türkiyede satacaklarsa bize uygunluk belgesi verme zorunluluğu olmalı yoksa kaç euro para veriyoruz ondan sonra bi okadarda ceza yiyoruz bu ne salak bir iştir..kanunların değişmesi farz oldu artık..para kazancak ceza kalmadı heralde xenon a takmışlar..
bende forumda merceksiz fara xenon uygulamasına karşı amma çok kiş varmış onu gördüm şaşırdım valla :D
Özellikle uzun yolda karşından gelende olunca zaten akraba oluyorsun otomatik olarak :D
Aracın içinde olan önünü gayet güzel görüyorda karşıdan gelen hiç bişey göremiyor :D
bndede mercek yok merceksız oldugundan ıllakı goz alıyordur ama yınede far ayarını en aşagıda tutuyorum goz almasın dıye
Özellikle uzun yolda karşından gelende olunca zaten akraba oluyorsun otomatik olarak :D
Aracın içinde olan önünü gayet güzel görüyorda karşıdan gelen hiç bişey göremiyor :D
abi daha öncede böyle bir konu görmüştüm başka bi yerde hiç dikkat etmiyordum dikkat etmeye başladım bende mi bi anormallik var çözemedim. Sarıda göz alıyor xenonda ayırt edemedim. O kadar trafikte olmama rağmende hiç ihtar almadım bu da ilginç.
plekumat
03-04-2010, 11:14
ben merceksizde kullanıyorum hiç böyle göz alıyor falan diyeni görmedim ama mercek araştırmasına başladım mercek takayım en azından sarı farlardan nefret ediyorum
Osram Night Breaker veya Cool blue serileri beyaz görüntüsü veriyor.
Merceksiz Xenon'dan daha iyi aydınlatır ve xenon gibi göz almaz
Ben NightBreaker H4ünü Abimde H7sini kullanıyor
http://img526.imageshack.us/img526/1340/sdc15850.jpg (http://img526.imageshack.us/i/sdc15850.jpg/)
http://img29.imageshack.us/img29/7484/snc00090p.jpg (http://img29.imageshack.us/i/snc00090p.jpg/)
Kısa
http://img704.imageshack.us/img704/1391/sdc15827asd.jpg (http://img704.imageshack.us/i/sdc15827asd.jpg/)
Uzun
http://img651.imageshack.us/img651/6466/sdc15829d.jpg (http://img651.imageshack.us/i/sdc15829d.jpg/)
Daha beyaz görüntü için Cool Blue'leri tavsiye ediyorlar..
bndede mercek yok merceksız oldugundan ıllakı goz alıyordur ama yınede far ayarını en aşagıda tutuyorum goz almasın dıye
kroyuz abi :D
kılına denk gelirsen aracın niye bu renk der ona bile yazar cezayı yeterki yazmak istesin illaki bulur bişey
Osram Night Breaker veya Cool blue serileri beyaz görüntüsü veriyor.
Merceksiz Xenon'dan daha iyi aydınlatır ve xenon gibi göz almaz
Ben NightBreaker H4ünü Abimde H7sini kullanıyor
http://img526.imageshack.us/img526/1340/sdc15850.jpg (http://img526.imageshack.us/i/sdc15850.jpg/)
http://img29.imageshack.us/img29/7484/snc00090p.jpg (http://img29.imageshack.us/i/snc00090p.jpg/)
http://img189.imageshack.us/img189/3351/sdc15970.jpg (http://img189.imageshack.us/i/sdc15970.jpg/)
Kısa
http://img704.imageshack.us/img704/1391/sdc15827asd.jpg (http://img704.imageshack.us/i/sdc15827asd.jpg/)
Uzun
http://img651.imageshack.us/img651/6466/sdc15829d.jpg (http://img651.imageshack.us/i/sdc15829d.jpg/)
Daha beyaz görüntü için Cool Blue'leri tavsiye ediyorlar..
mtec cosmo blue ile osramın birkaç modelini önceki araçlarımda kullandım beni tatmin etmiyor...
ne kadar ayar yaparsak yapalım uyarı almasak da hükmen kroyuz :D
ne kadar ayar yaparsak yapalım uyarı almasak da hükmen kroyuz :D
aynen öyle Mali :D
plekumat
03-04-2010, 11:17
Görüntü içinde Ledli park ampülü aldım.
Şiçi Gezerken parkla sis açıyorum, farlar bembeyaz oluyor sislerde önümü gösteriyor :)
http://img59.imageshack.us/img59/3695/snc00084ctr.jpg (http://img59.imageshack.us/i/snc00084ctr.jpg/)
Bu işi düzgün yapanlar arada kaynıyacak ama beyler kusura bakmayın ben mutlu oldum. Adamın kısaları benim uznlarımın katlarca misli kuvvetli ve odaklanmamış bir ışık saçıyorsa ben yolu göremekte zorluk çekiyorsam öyle zevk olmaz olsun. güzel uygulamalar sayılı olunca cezalar kaçınılmaz.
Rockford
03-04-2010, 11:19
filmin karşıdakine zararı yok onun için cok problem degilde xenonların bazıları cidden beter ediyo trafikte hakediyo bazıları.
Daha önce forumda bu konu hakkında konu açayım dedim ama araçların yarısında olduğundat tepki alırım diye açmamıştım. Şimdi içime dökmek nasip oldu.
Onur typer
03-04-2010, 11:24
6000k ve 8000k dısındakıler karsıdakını rahatsız edıo ewet ama polıs onu bılmezkı xenonluysan cezayı yedın artık dıcek bıse bulamıyorum gıtgıde ıstedıklerı oluo ınsanların herseyıne mudahele etmeyı adet edındıler devletın tum organları defolup gıtselerdı bı artık yeter her alanda sınır bozuyolar
emre yeşil
03-04-2010, 11:28
bence güzel bir uygulama olmuş xenon zaten merceksiz bir işe yaramıyor normal fardan farkı yok sis ve arka sis içinde yazsalarda rahatlasam o arka sisini yakana öle güzel şarkı sölüyorumki
ulasoztas1
03-04-2010, 11:42
polis anliyabilicek sanki mercekli merceksiz göz alıyor almıyor orjinalmi sonradan mı... Muayenede far ayarından geçen araçlarada yazıcak cezayı dediğiniz gibi ancak lüks sınıfa giren araçlara yazamazlar.
Egzozu anlıyorum ses kirliliği yaratıyo ama açık film ve xenonun kine ne zararı war ?
Ben connettin ön sinyal kısmına xenon takan gördükten sonra çok yerinde bir karar olduğunu düşünüyorum. Adam sinyal+sis xenon geziyor vamı ötesi? =)
allah var dün polis lamboyu çevirince benle ilgilenmedi :D xenon bize gelmez zaten biz philipsciyiz :D
Yalnız beyaz far olarak geçiyor , philips ampul takıyorsun diye kurtulacagını sanma , o da bu yasağın içinde :)
SekoLive
03-04-2010, 11:49
Yalnız beyaz far olarak geçiyor , philips ampul takıyorsun diye kurtulacagını sanma , o da bu yasağın içinde :)
anil ama alıcaklarım jdm byaz jdm olmasıda kurtarmazmı_? :D :D
ulasoztas1
03-04-2010, 11:50
Ben connettin ön sinyal kısmına xenon takan gördükten sonra çok yerinde bir karar olduğunu düşünüyorum. Adam sinyal+sis xenon geziyor vamı ötesi? =)
haklısın bazıları çok göz alıyor karşıdakini kör ediyo nerdeyse ama bunun karşılığında her xenonlu araca ceza yazın diye bir karar çıkartamamaları lazım. Bi kriter olur,polis xenonu göz alanı çevirir yada ayar belgesi gibi bişey istesin eyw. ama şimdi tüm xenonlulara savaş açıcaklar
anil ama alıcaklarım jdm byaz jdm olmasıda kurtarmazmı_? :D :D
Jdm beyazı ne :beuj: :D
valla gözümü delenlere oyle arkamdan projektor takmıs gibi gelenlere yazsınlar cezayı. mübarekler stadyum aydınlatması gibi geliyor arkadan. orjinaller zaten projektor gibi olmuyor ayırt etmesi kolay kör ediyo ya bazıları hayattan araba surmekten soğutuyor
SekoLive
03-04-2010, 11:54
Jdm beyazı ne :beuj: :D
:D işin makarası
bide polis bu yasayı çıkartsınlar bak neler yapıyor
Polis: lan xenon mu deilmi anlayana kadar gözüm kör oldu yazıyorm hemen tutanağa görevli polisin gözünü kör etmekden dava acılmıstır :D
Araç sahibi: hastir :Deli:
eğer olay kesinleşirse cem yılmazın taksici muhabbetindeki gibi abi sen saat 12yi geçir gerisini bize bırak :) beyazdı sarıydı ampüldü lambaydı hiç farketmez yazar benim yurdumun polisi sonra davaydı v.s. di uraş dur :D
Merceksiz xenon normalde var yalnız.Mesela 2002-2005 arası cooper s'lerin hemen hepsinde fabrikasyon xenon var ve hepside merceksiz ayrıca eminim kimseyide rahatsız etmiyor,zaten etse bugüne kadar birileri dile getirirdi problemi.Volvo xc90'lardada mesela merceksiz fabrikasyon xenon mevcut.Teknik bir belge ile ayrım yapabilirler rahatçana..Sonuçta balastların bağlandıkları yer vs. benim arabamda belli.Sonradan takılanlar direk sırıtıyor.Sislere falan takanlara direk yazmaları lazım valla iğrenç göz alıyor gerçekten..
:D işin makarası
Jeton paraşütle iniyor bugün bende , dün akşam biraz fazla kaçırmışım , aptal gibiyim şu an berbatım , midemden kıvranıyorum falan , ölüyorum vs vs :D :D Hor görme anlamamı :D
Bu ceza işinin olacağı da şu madem bazı araçlarda merceksiz orjinal fabrika çıkışı xenon var , polisler bakacaklar modifiyeliyse xenon varsa yaz cezayı , yok modifiyeli değilse mavi gibi yanıyorsa yine yaz cezayı kıvamına gelecektir.
Xenomorph
03-04-2010, 12:02
Nerden Bilicek Bu Ayılar Standartında Arabanın Xenon Oldugunu Olmadıgını....Istedıklerı Gıbı Ceza Kıtlıcekler Hayırlı Olsun....
ocean0636
03-04-2010, 12:14
Merceksiz xenon normalde var yalnız.Mesela 2002-2005 arası cooper s'lerin hemen hepsinde fabrikasyon xenon var ve hepside merceksiz ayrıca eminim kimseyide rahatsız etmiyor,zaten etse bugüne kadar birileri dile getirirdi problemi.Volvo xc90'lardada mesela merceksiz fabrikasyon xenon mevcut.Teknik bir belge ile ayrım yapabilirler rahatçana..Sonuçta balastların bağlandıkları yer vs. benim arabamda belli.Sonradan takılanlar direk sırıtıyor.Sislere falan takanlara direk yazmaları lazım valla iğrenç göz alıyor gerçekten..
2010 makyajli kasa yeni civiclerdede fabrikasyon merceksiz xenon var ve merceklilerle(fabrikasyon) aynı gösteriyor ve otm. far yükseklik ayarı vs de olduğu için aslaa göz almıyor. Hatta arkadaşımın angel farindaki mercekli xenonlardan daha güzel gösteriyor ve göz almıyor.
Şimdi ben bu durumu polise nasıl açıklayacağım?
SekoLive
03-04-2010, 12:15
2010 makyajli kasa yeni civiclerdede fabrikasyon merceksiz xenon var ve merceklilerle(fabrikasyon) aynı gösteriyor ve otm. far yükseklik ayarı vs de olduğu için aslaa göz almıyor. Hatta arkadaşımın angel farindaki mercekli xenonlardan daha güzel gösteriyor ve göz almıyor.
abi sen yaz ben dava açıcam dersin :D
ocean0636
03-04-2010, 12:21
abi sen yaz ben dava açıcam dersin :D
Anlaşılan polislere yeni eğlence çıktı :D
ygtkrmdnz
03-04-2010, 12:23
30.000 k 20.000 k lar yalan olacak o zaman maviler yeşiller kırmızılar beyazlar bitiyor :)
onu Honda TR takıyor olmasın ?
yeni çıkan araçlarda merceksiz ve far yıkamasız xenon olası bile değil kanuna aykırıdır zaten..
sacma bi olay bence esas önemli olanın far ayarı olduğunu düşünüyorum bircok arabnın far ayarı yok sarı ayarsız far daha fazla goz alıyor doğal olarak.birde şöyle bir olay var bunları ozaman sattırtmıycaklar neden egsoz xenon cam filmi satılıyor ozaman satılmaması lazım.aracı ozaman vizedende geçirmiceksin ne sacma sapan işlerdır yaw
yeni çıkan araçlarda merceksiz ve far yıkamasız xenon olası bile değil kanuna aykırıdır zaten..
2010 makyajlı civic lerde xenon orj ve merceksizdir farlar da.. 4300k xenon vardır.
aynı şekilde fn2 typer larda da merceksizdir farlar ve xenon orjinaldir
bızde gıder gebzeye honda fabrıkasının bahcesınde xenon montajı yaparız sorarlarsa fabrıkasyon deriz.
orijinal olanlar gerekli yerden orijinal belgesini alır polisin gözüne sokar olur biter.
Geriside yansın onlara bizi önemsemiyorsa ben hiç önemsemem :D
2010 makyajlı civic lerde xenon orj ve merceksizdir farlar da.. 4300k xenon vardır.
aynı şekilde fn2 typer larda da merceksizdir farlar ve xenon orjinaldir
kendi problemleriymiş o zaman
yeni kanuna göre ceza yemelerinde bir kusur mevcut değil
tüvtürk muayenesinde xenon için far yıkama koşulu mevcuttu yanlış hatırlamıyor isem..
evet haklısın..
merceksiz olup orjinal xenon ile sonradan takılan xenonu ayırmanın tek yolu far yıkama var mı yok mu ona bakacaklar.
orjinalinden merceksiz xenon olan tüm otomobillerin far yıkaması vardır.
polis buna mı dikkat edecek allahaşkına ? hahahaah güldürmeyin :)
sen okkalı bir çevirmeye denk gelmedin galiba mehmet alicim
devil_berk22
03-04-2010, 13:12
ledli stoplara teknik değişiklik yazdırıcaksın diyen zihniyet xenona kusur bulursa çokmu ağır olur ? 10 tane başbakanlığa jip alındı onların benzinleri masrafları tabiki bizim farının üstünde kaşın var diye ceza yazılarak karşılancaktır
SekoLive
03-04-2010, 13:12
polis buna mı dikkat edecek allahaşkına ? hahahaah güldürmeyin :)
adamlar arabayı komple söküyorlar yada söktürüyorlar :) denk gelirsen :D
Xenonların ayarlı olduğu sürece bişey yapacaklarını zannetmiyorum.Çünkü piyasada yüzbinlerde Xenon takılı araç trafikte mevcut.
Mercekli Xenonlara da ceza yazma gibi bir lüksü olmazdır diye düşünüyorum.
KuBilaYY
03-04-2010, 13:16
adamlar arabayı komple söküyorlar yada söktürüyorlar :) denk gelirsen :D
sen daha önce bişeyleri söktürttün galiba :D
emirhan sph
03-04-2010, 13:21
Su ulkemde polisler beni germekten baska hic bi ise yaramadilar. Hic bisey bilmezler yapamazlar,bulamazlar ne ise yarar bu polisler onu anlamiorm ben cidden anca para araklamak icin milletin arabasina ceza yazsinlar,ceksinler vs. vs.
Araban calinir cevirmeden kacirirlar ya bole rezillik varmi. Sonrada gelip 'kanun bu bole bole ceza yazmam lazim size' demeye nasil yuz buluyolar. Bole sacma sapan cezalar yazilacaksa once polise egitim verilmeli. Mercekli xenonlarin dha iyi aydinlatigi kanitli,ve goz almadigida kanitli. Butun xenonlu araclara yazamazlar.
Ayarsiz xenonlara,sisleri acik gezenlere yazsinlar (ozellikle arka sisleri acik gezenlere) ona lafim yok ama gelipte mercekli xenona da yazmasinlar ya bi kere mantikli bsey yapsinlar. Sti a kanat var diye ceza yazmaya mi kalkisilir biz surekli kataloglami gezicez...
D16inside
03-04-2010, 13:25
ya bunun nerden bilicek polis orjinal olup olmadıgını jazz sanroof orjinal degil diye ceza yazan adam lar önüne gelene ceza yazacaktır allah yardımcımız olsun.
devil_berk22
03-04-2010, 13:33
Xenonların ayarlı olduğu sürece bişey yapacaklarını zannetmiyorum.Çünkü piyasada yüzbinlerde Xenon takılı araç trafikte mevcut.
Mercekli Xenonlara da ceza yazma gibi bir lüksü olmazdır diye düşünüyorum.
harın aracın orj den xenonlu değilse hertürlü bağlar götürür aracını farın ayarlı ayarsız pek umrunda olmaz açıkcası. o an çevirmeye kim denk geldiyse onları toplar götürürler
TolgaEsentepe
03-04-2010, 13:41
uzun süredir sarı ampül kullanıyorum. zenonlardan sonra hem daha az küfür yiyorumdur hemde polislerin daha az dikkatini çekiyorum :)
harın aracın orj den xenonlu değilse hertürlü bağlar götürür aracını farın ayarlı ayarsız pek umrunda olmaz açıkcası. o an çevirmeye kim denk geldiyse onları toplar götürürler
Demokrasi de çare tükenir mi ? :D
http://www.otostart.com/images/stories/img_pr/060101-1el008700311.jpg
sanırım aslı var
kartal sahilde denetimlerde polisler arabanın etrafını gezer oldular
bazıları gerçekten şu xenon ve film olayını abartıyorlar..
Tam dragosa gelmeden viraj var orada başlıyorlar uygulamaya hadi bakalım hayırlısı..
Gokhan43
03-04-2010, 14:18
Güzel bi gün olsun diyodum okuduğum habere bak ya :mad::mad:
benim merak ettiğim yeni MB lerin E class C class Sclass bunların hepsinin gündüz led farları tamponda bunlar hep acık duruyor acaba sis diye ceza kesiyorlarmıdır :D
devil_berk22
03-04-2010, 14:38
Demokrasi de çare tükenir mi ? :D
http://www.otostart.com/images/stories/img_pr/060101-1el008700311.jpg
http://images.gittigidiyor.com/2369/PEUGEOT-206-ANGEL-FAR__23697511_0.jpg
hani far yıkaman nerde angel farlardada mercek var ona bakarsan :rolleyes:
typeRace
03-04-2010, 14:43
hırsızı,kapkaçcısı kol gezsin bunlar milletin 3 kuruşluk zevkinin peşindeler..
arabamda film var hemde zift gibi cezayı da yedim ama söksem ne değişicek..film olmasaydı orjinal egsoz a kesicekti,utanmadan söyledi birde..şimde egsoz film herşey var bari tam girsin giricekse..
görende halkın iyiliği için yapıyorlar sanıcak..amaç farklı kaz gibi yolmak milleti.. Haram zıkım olsun HAKSIZ yediğim tüm cezalar..
aracınızda far yıkama yoksa tanıcağınız merceklerin bir anlamı olmaz, hepsi teknik değişiklik olarak sayılır.
dünya üzerindeki bütün kendinden xenonlu araçlarda far yıkama vardır...
ayrıca güzel bir uygulama, xenon takıp far ayarı yapmayanlara bende yolda ağzıma ne geliyorsa sövüyorum...
YavuzNaz
03-04-2010, 14:47
merceksiz fara takanlara olabilir cok sık uzun yol kullaniyorum ozellikle geceleri gozlerim cok yoruluyor kristal fara xenon takanlar yuzunden merceksizse uygulamayi begendim.ayrica sislere takilan xenonun gercek sisli havada hic bir faydasi yok aksine kus gibi kaliyor siste.
merceksiz fara takanlara olabilir cok sık uzun yol kullaniyorum ozellikle geceleri gozlerim cok yoruluyor kristal fara xenon takanlar yuzunden merceksizse uygulamayi begendim.ayrica sislere takilan xenonun gercek sisli havada hic bir faydasi yok aksine kus gibi kaliyor siste.
sislere 3000k takıcaksın asıl :) o zaman dünyan aydınlanıyor...
gayet yerinde bir uygulama olur.eminim yakında bu offset kavun lastik olayınada el atarlar.
http://images.gittigidiyor.com/2369/PEUGEOT-206-ANGEL-FAR__23697511_0.jpg
hani far yıkaman nerde angel farlardada mercek var ona bakarsan :rolleyes:
Yaw mercek var mı var bitti :)
kendımce bir cozum buldum çevirmelere girmeden far ayarını en alt seviyeye indiriyorum
devil_berk22
03-04-2010, 14:59
Orjinal xenonlarda otomatik yükseklik ayarı vardır
orjinal xenonlarda far yıkama vardır
orjinal xenonlarda mercek vardır (hondalarda yok nasıl bir işse anlamadım bu kısmı)
xenon farların trafikte tehlike yarattığı kanaatine vardıysa, polis memuru şu kanun md.lerine dayanarak ceza kesebilir (trafik cezaları 2010 yılına aittir.)
Md. 30/1-a Servis freni, lastikleri, dış ışık donanımından yakını ve uzağı gösteren ışıklar ile park, fren ve dönüş ışıkları noksan, bozuk veya teknik şartlara aykırı olan araçları kullanmak 62 TL
Md. 63 Araçlarda şartlarına uygun ışık donanımını bulundurmamak 270 TL
Md. 64/1 b-1 Gece sis ışıklarının sisli, karlı ve sağanak yağmurlu havalar dışında diğer farlarla birlikte yakılması 62 TL
Md. 64/1 b-5 Yönetmelikteki esaslara aykırı ışık takmak ve kullanmak 62 TL
http://img369.imageshack.us/img369/9279/30122008996qp5.jpg
xenon kullanmak yasaksa sattırtmıycaklar ozaman satandanda nasıl vergı alıyolar nası bi mantıktır bu
Far ayarım zaten hep -2 -3.
Cevirme varsa da direk farı kapatıp parklarla giriyorum, farlar niye kapalı diyince de gözünüzü almasın diye diyorum.
Hic sıkıntı da yasamadım.
sabah annem gazeteden haberi okudu varmı xenon far bizde diyo :D
dedim yok ama ay sonu taktırcam :D:D
dragstar
03-04-2010, 16:01
orjinal xenonlarda mercek vardır (hondalarda yok nasıl bir işse anlamadım bu kısmı)
xenon farların trafikte tehlike yarattığı kanaatine vardıysa, polis memuru şu kanun md.lerine dayanarak ceza kesebilir (trafik cezaları 2010 yılına aittir.)
Md. 30/1-a Servis freni, lastikleri, dış ışık donanımından yakını ve uzağı gösteren ışıklar ile park, fren ve dönüş ışıkları noksan, bozuk veya teknik şartlara aykırı olan araçları kullanmak 62 TL
Md. 64/1 b-1 Gece sis ışıklarının sisli, karlı ve sağanak yağmurlu havalar dışında diğer farlarla birlikte yakılması 62 TL
ben trafikte arkamdan xenonla gelip beni kör edenlere uyuz oluyordum hatta amerikanı gündelik kullansam 1 frenle xenon iptali yaparım diyordum gerek kalmamış bu yasanın çıktığına çok sevindim doğrusu
Polis nasıl ayırt edicek orjinal olup olmayacağını
bu arada 64/1 b-1 kanununda açıklık var gece diyor,gündüz sis lambaları açıksa(niye açılırsa bilemem)sis farların açık diye ceza yazamaz.
haaha sende nekadar yasak varsa :hehe:
EfeTopcu
03-04-2010, 16:23
kendımce bir cozum buldum çevirmelere girmeden far ayarını en alt seviyeye indiriyorum
far ayarı olmayanlar napsın :D
3000k alacam inadına :D
hem sarı :)
blueedeep
03-04-2010, 16:25
ceza yiyene kadar devam sattıracaklar arabayı full stock devam ondan sonra
SekoLive
03-04-2010, 16:27
3000k alacam inadına :D
hem sarı :)
kanında var etiketcilik :D :D :D
ocean0636
03-04-2010, 16:30
Far yıkama, xenon, otm far yükseklik ayarı her şey standart var zaten bilip bilmeden boş konusmayalim lütfen!
Honda'nın sitesine girip inceleyebilirsiniz :icon_tup:
SekoLive
03-04-2010, 16:30
çevirmeyi gördüğünde farları kapat :D olay bitsin yanmıyo hesabı :p
Xenon'u olan arkadaşlar lüften alınmasın ama bu xenonlar gerçekten karşıdan gördüğümde beni çok etkiliyo :S O yüzden kendi aracımızda xenon yok ama beyaz yanan ampülü sevdiğimden halojen beyaz ampül takmayı düşünüyorum . Tekrar söylüyorum sadece kendi yorumumu söyledim , lütfen üstüne gidilmesin .
S.Özeren
03-04-2010, 16:31
Çifte standart var bence bu işte, kağıt seninmi bilmiyorumda geçmemiş xenondan.. geçenlerde aracımı sattım satmadan önce muayneye götürdüm xenonlu "merceksiz" far ayarını yaptırdım geçti verdiler pulu ?
hahahahaha :D
kanında var etiketcilik :D :D :D
şayindeki xenonları söktüm
ama bora pavyon gibi oldu uzun kısa sis xenon :D
far şapkası buldum şayine sapsarı ama oturmadı
yoksa apaçiliğin kralını yapacam :D
far ayarı bendede var en altta duruyor bide far ayarı yaptırmıştım ilk taktırdığımda kroluktan çıkamıyom mu gene :D
bu arada bende jazzla geçirmiştim :) far yıkaması yoktu merceksizdi :)
benım arabada gecti vizeden 6000k mtec xenonla
xenondan vazgeçip ampule dönmek isteyenlere satılık 5000K mtec xenon style ampul :D 25 lira gel abi gel :D 8000k xenon ile takas olur :D:D
OPC Emre'ye yazik olacak adamda normal ampul yok kisa-uzun-sis alayi xenon :D arabayi standarda cevirmisti ne guzel simdi de onlardan ceza yemesi muhtemel
bende mercekli var diye kurtaririm sanirim
orhansah
03-04-2010, 18:14
merceksiz arabama 6000k taktırmıştım. 2-3 ay sonra başka araçla kendi aracımın önünde giderken öndeki aracın gözünü ne kadar aldığını farkeder farketmez söktürdüm.
valla bende otomatik yukseklik ayarli far yikamamda var ama ici bos heralde:D kapacik sadece hahahahaha:D
ya nerden napcaklarini ceza yazip ekonomiye can vverceklerini sasirdilar,cagirsana her sene yada her 2 senedebir tum ehliyeti olan kisileri,muayne yenilesinler(gozleri bozulmusmu,bozuksa nie gozluk takmadan trafikteler,reflexlerde dusukluk varmi,renk koru olan varmi,tekrar direksiyon testine tabi tut,) al sana kazanc kapisi,hemde trafikte aptal saptal dolanan olmaz(almis ehliyeti 5sene once)simdi trafige cikiyo tabi insanin eli ayagi dolasir..cok tip var boyle..neyse ya sustum..
ii olmuş yaa Xenon takıp dolanıyorlar. Far ayarı yapılsada ne göz kalıyor nede birşey özellikle merceksiz farlara takanların akranlarını anıyorum ben bol bol en güzeli olmuş :)
redbaron
03-04-2010, 18:42
topunun aq ya bu nasl iş,bunlar orjinal olup olmadığını nasıl anlıcak acaba???
H22Power
03-04-2010, 19:09
orjinal zenonlu araçlarda mercek bulunuyor mercek zenon un etrafa yayılmadan tek nokta üzerinde diğer sürücülerün görüşünü engellememesi için kullanılıyor tabii angel eye daki mercek için geçerli değil angel eye sağ far sağ çayır çimeni sol far sol çayır çimeni aydınlatıyor yol kapkaranlık:D ben angel eye i çöpe atıcam:hahaha: zaten mercekli orjinal farını alıp zenonu ona takıcaktım benim arabamı zenondan o şekilde bağlayacak delikanlı yok;) bizim türk polisleri orjinal mercek orjinal far anlarlar mı bilmem ya neyse:D
redbaron
03-04-2010, 19:15
orjinal zenonlu araçlarda mercek bulunuyor mercek zenon un etrafa yayılmadan tek nokta üzerinde diğer sürücülerün görüşünü engellememesi için kullanılıyor tabii angel eye daki mercek için geçerli değil angel eye sağ far sağ çayır çimeni sol far sol çayır çimeni aydınlatıyor yol kapkaranlık:D ben angel eye i çöpe atıcam:hahaha: zaten mercekli orjinal farını alıp zenonu ona takıcaktım benim arabamı zenondan o şekilde bağlayacak delikanlı yok;) bizim türk polisleri orjinal mercek orjinal far anlarlar mı bilmem ya neyse:D
işte sorun orda ya zaten:D sen ,ben, biz anlarızda yurdumun nacizene ruhlu polisleri aaa bunda mercek mi var yoksa yok mu diye bakıp anlar mı acep:D:D
tolga900
03-04-2010, 19:36
aracınızda far yıkama yoksa tanıcağınız merceklerin bir anlamı olmaz, hepsi teknik değişiklik olarak sayılır.
dünya üzerindeki bütün kendinden xenonlu araçlarda far yıkama vardır...
ayrıca güzel bir uygulama, xenon takıp far ayarı yapmayanlara bende yolda ağzıma ne geliyorsa sövüyorum...
corvette yok arkadaşım rahat ol
http://img411.imageshack.us/img411/7214/chevroletcorvettec6insi.jpg (http://img411.imageshack.us/i/chevroletcorvettec6insi.jpg/)
ferrarilerde flnda yok far yıkama
ohh siviller zenonlu ekip otoları park sis bize ceza... nasıl iştir bu yaw:D
xenon direkt dikkat çekiyor zaten çevirmelerde hep xenonlu araçlar oluyor , polisler xenon varsa başka ibrelik de vardır diye çeviriyor
yanlışın var, kendi kendini kandırmışsın resmen :D sis farı gözlerine gözlerine gitmez, aksine sis farı yeri aydınlatır, sislere takılan xenon göz almaz
tam tersine.. Sis farları ışığı dagıtır. sadece alttarafta olmasının etkisiyle sislerde yolu daha iyi ışıtır. Aractır istersen sislerin ışığı toplama veya yönlendirme gibi bir özelliği yoktur ;) Hayır dükkanda far ayar cihazı da o da aynısını söylüyor :)
bence harika bir karar...bu xenonlular yüzünden gece trafiğe çıkamaz oldum karşıdan xenonlu araç geldiğinde önümü göremiyorum bazen...bence çok yerinde ve geç kalınmış bir karar...
Cıhat YAVAS
03-04-2010, 21:46
ohh siviller zenonlu ekip otoları park sis bize ceza... nasıl iştir bu yaw:D
daha 2 gün önce ışıklarda aynı şekilde kısa sis şeklinde dolaşan bir polis otosu ile yan yana denk geldik camı açması için elimle işaret yaptıktan sonra geçen gün 62 tl sislerden ceza yedim en iyisi sizde kapatında ceza kesmesinler dedim memurun o andaki yüz ifadesini hala unutamıyorum
blueedeep
03-04-2010, 22:04
daha 2 gün önce ışıklarda aynı şekilde kısa sis şeklinde dolaşan bir polis otosu ile yan yana denk geldik camı açması için elimle işaret yaptıktan sonra geçen gün 62 tl sislerden ceza yedim en iyisi sizde kapatında ceza kesmesinler dedim memurun o andaki yüz ifadesini hala unutamıyorum
lafı güzel yapıştırmışssın :icon_tup::icon_tup::icon_tup:
cooook iyi ve yerinde bi karar. tabi merceksiz farlar icin soluyorum.
bu gun caddede giderken karsidan bitane kangoo geldi hayvan uzunları acık dolasıyo ve gunes vardı daha 16 17 sularında oluyo bu olay. gozlerımı mahfetti okuz oglu okuz. insallah ona bı ceza keserler.
çek kenara demedi mi :)
dragstar
03-04-2010, 22:13
adam heralde neye uğradığını şaşırmış yoksa bşy bulur kesinc ceza yazardı:D
Gokhan43
03-04-2010, 22:13
İyi demişsin Cihat helal :D
2010 yaz modası 3000k sap sarı farlar artık xenon yerine heryerde sarı şapkalar sarı farlar satılır ... sonra jdm sis piyasası mort herkes sarı :D
xenon ben 1 ay taktım oda yazın sonrada soktum bidaha takmadım...
MR.TurboALİ
03-04-2010, 23:30
gerek varmıyı bilemem hem iyi hem kötü olmuş.
bende yedim 61 tl di ama :) bahçeli 7. caddede 2009 volvo s80 i çekti xenondan fabrika çıkışlı bide
şimdi belki kınanıcam burda ama, ben buna çok sewindim kimsenin beni kör etmeye hakkı yok, sırf beni kör ediyo diye arkasına geçip uzunlarımla taciz edip mümkün olduğunca rahatsız ettiğim çok insan var.Kavga ettiğimde...Kimsenin beni kör etmeye hakkı yok...
erkin006
03-04-2010, 23:56
2 buçuk senedir 6000k xenonla geziyorum daha Allaha şükür selektör yemedim...far ayarını aşağı indirdikten sonra sıkıntı yok...
peki orj. ile sonradan takılanı nasıl ayırt edecekler...tek tek herkesi durdurup kaputu açtırmaları lazım...yaparlarmı yapabilirler belli olmaz...
2 buçuk senedir 6000k xenonla geziyorum daha Allaha şükür selektör yemedim...far ayarını aşağı indirdikten sonra sıkıntı yok...
peki orj. ile sonradan takılanı nasıl ayırt edecekler...tek tek herkesi durdurup kaputu açtırmaları lazım...yaparlarmı yapabilirler belli olmaz...
bende 6000k ve 8000k ile gezdim sürekli önemli olan far ayarıydı 8000k merceklide 6000k oem farda kullandım kesinlikle 1 kez selektör yemedim bende ayarsız olanlara kesinlikle güzel bir uygulama ama arada bizde kaynamış oluyoruz
Xenon var xenon var,
Misal, 50000 kelvin xenonu uzun kısa sis fark etmeksizin projektör misali takıp, arabasının "güzelleştiğini" sanan yarım akıllı sorentoculara (genelde sorentolar bu şekilde geziyor genelleme olarak söylüyorum) çok iyi olacak.
Xenon var xenon var,
Misal, 50000 kelvin xenonu uzun kısa sis fark etmeksizin projektör misali takıp, arabasının "güzelleştiğini" sanan yarım akıllı sorentoculara (genelde sorentolar bu şekilde geziyor genelleme olarak söylüyorum) çok iyi olacak.
bide mersoculara itina ile göz tecavüzü yapan , uzman mühendislik ürünü desenli camı sayesinde yerden başka her yeri aydınlatan şayinciler var :D
bide mersoculara itina ile göz tecavüzü yapan , uzman mühendislik ürünü desenli camı sayesinde yerden başka her yeri aydınlatan şayinciler var :D
Seninkide türksat'ı aydınlatıyodu valla, apaçiliğine veriyom :hahaha:
Seninkide türksat'ı aydınlatıyodu valla, apaçiliğine veriyom :hahaha:
bende onu diyorum zaten :D
boraya geçirdim şahindekileri
sislerede hella micro de mercek alıp xenon taktım :hehe:
şayine 3000k alcam şimdi far şapkası kesmiyor :D
abowwww sadcee vti de var hemen sölerim vala ben karşıydım .. herkeste var farkımız yok die:D
tuner faruk
04-04-2010, 01:36
abowwww sadcee vti de var hemen sölerim vala ben karşıydım .. herkeste var farkımız yok die:D
Dediğin gibi abi biz hella sarısı ampul takalım da farkımız olsun :D
Dediğin gibi abi biz hella sarısı ampul takalım da farkımız olsun :D
yakında takıom esaya sapppp sapp sappsarıı yaa..vti avununu yalasın<:D
Kabul edelim bazı xenonlar gerçekten rahatsız edici oluyor ve bazıları da sislerede taktırıyor ve hepsi açık geziyorlar. Bence iyi oldu, xenon takılacaksa mercekli far şart arkadaş. Öndeki insan için kabus bir durum ortaya çıkıyor.
buda yasak gerçi ama , kullanmışlığım var ama buda şoförün gözünü yoruyor :D
http://img230.imageshack.us/img230/3328/narva.jpg
megan2 standart zenonlarida beni rahatsiz ediyor :D
Bu arada merceksiz oem xenonda var,
Benim civic öyle mesela, mercek yok ama xenon mevcut.
Xenon farda tek zorunluluk far yıkama sistemi.
Bu arada merceksiz oem xenonda var,
Benim civic öyle mesela, mercek yok ama xenon mevcut.
Xenon farda tek zorunluluk far yıkama sistemi.
öne hortum bağlayalım :D
merceksiz kullananlar için uygulanırsa evet güzel olur. ama alayımızı çevireceklerse ben karşıyım.
bu arada sislere xenon takma aracına göre değişir mesela 308'in sislerine xenon takarsan gayet bolca gözü alır.
artık şaşırmıyorum zaten bütçeyi bizim benzinimiz ve bize yazılan cezalar sayesinde kurtarmaya çalışan bir devletimiz var
belli 1 standart içerisine bu uygulamayı yaparlarsa iyi ama bizim devletimizin memuru kendi sınırlarını kendi çizer buda 1 gerçek , Allah herkese yardımcı olsun
bence süper karar, fakat doğru ile yanlışı nasıl ayıracaklar , haklı şekilde uygulanamayacak bence.
arka sis farını açanlara da ceza gelsin lütfen
Bende zamanında sislerime taktım xenon yada 8000lik xenonda kullandım ama sonradan hepsini söktüm cünkü cok gözü alıyor far ayarı olmayan sislerine parklarına farlarına sinyallerine xenon takan bisürü araba var cevirsinler yazsınlar.
Sonradan merceklendirip, 6000K xenon taktım bi aracımıza.
Far ayarı falan hepsi düzgün şekilde ayarlandı.
Sisler ise orjinal ampülüyle duruyor. Ben de mi ceza yicem şimdi ?
Ayırt edemicekler bence...
ayarsız okadar xenonlu araba varki.kaldırıyo farı en yukarı tamam artık.
Farı aşşağı vericez durdurursada orjinal:D bi xenonumuz vardı ulennnn
Dün akşam bu haberi hatırlamadığım bi kanalın ana haberinde izledim.Haberin sonunda emniyet müdürlüğünden aldığımız bilgiye göre emniyet teşkilatının sıradaki hedefi cam filmli araçlar diye koca koca yazdı..Allah milletimize sabır versin bu kadar benzin araç vergisi ödediğimiz için plaket verceklerine bide ceza kesiyorlar..Hiç inanmıyorum adaletli bi şekilde xenon cezası uygulancağına..
ocean0636
04-04-2010, 11:35
ayarsız okadar xenonlu araba varki.kaldırıyo farı en yukarı tamam artık.
Farı aşşağı vericez durdurursada orjinal:D bi xenonumuz vardı ulennnn
Senin xenonlar cidden göz almıyor ama :). Yaklasik 1 ay önce araçları denemek için çıkmıştık ama polislerden deneyememistik ya o gece kıçıma girdin bı ara ama gözümü almadı gerçi bende 2 kat film var ama olsun :D
bence süper karar, fakat doğru ile yanlışı nasıl ayıracaklar , haklı şekilde uygulanamayacak bence.
arka sis farını açanlara da ceza gelsin lütfen
bencede, anlamıyorum nası bi apaçilik adam trafikte açmış arka sisini.Hani gazlarsın edersin anlarımda....Gerçi ben onların arkasındada uzunlarımı açıp kör ediyorum (=
erkanayasli
04-04-2010, 12:37
ayarları düzgün yapılmış far ne ampul olursa olsun göz almaz. bunun ölçüsü ne anlamadım. bide tüv far yıkama istiyo xenon varsa. Polise neymiş xenondan. hırsızın uğursuzun peşine düşsünler. ne suçlar işleniyo eyvallah diyolarda dertleri omuymuş şimdi emniyet müdürlüğünün.
benim arabayı çektiklerinde xenonlar akıllarına gelmez bile diğer şeylerden :hehe:
Evet boşuboşuna arka sis açan arkadaşlar hepinize ayar oluyorum. :D
Evet boşuboşuna arka sis açan arkadaşlar hepinize ayar oluyorum. :D
sırf onlar yüzünden arkaya xenon bağlatasım var
önüne geçip açacan :D
ayarları düzgün yapılmış far ne ampul olursa olsun göz almaz. bunun ölçüsü ne anlamadım. bide tüv far yıkama istiyo xenon varsa. Polise neymiş xenondan. hırsızın uğursuzun peşine düşsünler. ne suçlar işleniyo eyvallah diyolarda dertleri omuymuş şimdi emniyet müdürlüğünün.
Zaten firmalar bilmiyolar far ayarı yapmayı o yuzden mercekli far yapıyorlar... Hırsız ugursuz diyosun da, o farlar yuzunden ailenden birisinin gozleri kamasıp kaza yapsa ölse yine hırsızla ugursuzla ugrassınlar dermiydin merak ediyorum..
SekoLive
04-04-2010, 12:53
trafikde arka sisi yakanları indirip 3 dakika sağa sola sallıyıp bırakacaksn rahatlamak için :D
Neyse bende far yıkama var orjinal diye yuttururum :D
devil_berk22
04-04-2010, 13:35
Çifte standart var bence bu işte, kağıt seninmi bilmiyorumda geçmemiş xenondan.. geçenlerde aracımı sattım satmadan önce muayneye götürdüm xenonlu "merceksiz" far ayarını yaptırdım geçti verdiler pulu ?
kağıt benim değil nette gördüm :) benimde aracımda xenon vardı merceksiz farda. far ayarı yapılıydı ve muayneden geçti rahatlıkla
güzel bir uygulama umarim cabucak devreye girer dün gece sirf bu yuzden birini hakikaten dövecektim... adamin far hizasi otobandaki tabela hizasi gozum mahvoldu
farı yanmayan veya yakmayanlara da ceza istiyorum!!
Yaklaşık bir aydır Ankara da subaru kayıp
adamların isimleri evlerinin adresine kadar bılınıyor
Ellerini kollarını sallıyalarak gezıyorlar
bizim Türk Polisimiz anca fardaki xenona camdaki filimle uğraşır ama hırsızları uğursuzları yakalamakla uğraşmaz......
peki kimse sormamış xenonla far yıkamanın alakası nedir???
.::EmrE::.
04-04-2010, 19:19
Herşey yerindeymiş gibi xenona laf eden arkadaşlar ilginçler :) egzoz , cai , blow off gibi parçalar ne olacak? Onlar rahatsız etmiyor mu milleti? Subwoofer , ses sistemi, hepsine toptan ceza kessinler bence madem...
Aracımda xenon var merceksiz,hiçbirini ben takmadım,aldıgımda bu şekildeydi,ancak boş yere masraf yapmak istemiyorum şimdi,1500 TL mi vereyim mercekli farın tekine?
Bu işin sonu hayırlı değil.Bugun xenon,yarın jant,öbür gün lastik,koltuk kılıfı,oto parfümü derken herşey stock olacak birgün :)
Benim anlamadığım madem Xenon yasak neden satışı yasal?
peki kimse sormamış xenonla far yıkamanın alakası nedir???
Mercek ışığı bir noktada tuttuğu için odaklayarak aydınlatıyor.Far kirlenince yolu nasıl aydınlatıcak ? Mecburen far yıkama da şart
04-04-2010, 19:22
Mercek ışığı bir noktada tuttuğu için odaklayarak aydınlatıyor.Far kirlenince yolu nasıl aydınlatıcak ? Mecburen far yıkama da şart
corsa'larda mercek olmasına rağmen far yıkama yok :confused:
SekoLive
04-04-2010, 19:25
Herşey yerindeymiş gibi xenona laf eden arkadaşlar ilginçler :) egzoz , cai , blow off gibi parçalar ne olacak? Onlar rahatsız etmiyor mu milleti? Subwoofer , ses sistemi, hepsine toptan ceza kessinler bence madem...
Aracımda xenon var merceksiz,hiçbirini ben takmadım,aldıgımda bu şekildeydi,ancak boş yere masraf yapmak istemiyorum şimdi,1500 TL mi vereyim mercekli farın tekine?
Bu işin sonu hayırlı değil.Bugun xenon,yarın jant,öbür gün lastik,koltuk kılıfı,oto parfümü derken herşey stock olacak birgün :)
Benim anlamadığım madem Xenon yasak neden satışı yasal?
:) hepimizin sonu 78 model T stop şahin :)
emre tekine 1500 vericene ceza yedikce ödersin oda 3000tl tutmaz :)
corsa'larda mercek olmasına rağmen far yıkama yok :confused:
OPC de de mi öyle ?
04-04-2010, 19:28
OPC de de mi öyle ?
Evet aynen öyle :)
04-04-2010, 19:29
Ben her türlü öderim cezasını da,aracı bağlayıp TÜV e de sevk eder bunlar xenondan :D
SekoLive
04-04-2010, 19:30
Ben her türlü öderim cezasını da,aracı bağlayıp TÜV e de sevk eder bunlar xenondan :D
:) valla emre son sefer arabaları kurtardınız ya daha sizden uzmanı olmaz bu işlerde bi xenondan bağlasalar ne olur :D :D :D
Boost Up
04-04-2010, 19:30
Ya xenonları ayarlattıktan sonra gerisine pek karışmazlar diye düşünüyorum. Biraz da laf cambazlığı bitti gitti:D.
Evet aynen öyle :)
Fatih abinin aracında vardı diye biliyodum.
çok entersan normal farda gerek yok bunda var fabrika çıkışlı xenonlu 50 model arabada yok silicek demek bizim mühendisler baya aşmış vay be
çok entersan normal farda gerek yok bunda var fabrika çıkışlı xenonlu 50 model arabada yok silicek demek bizim mühendisler baya aşmış vay be
Normal farda Standart Halojen far gerekli...
Mercekte te dediğim gibi o sistem gerekli...
Boost Up
04-04-2010, 19:44
Bold yazmazsanız sevinirim:). Nitekim yasakta:).
SekoLive
04-04-2010, 19:45
xenon gibi bold da göz alıyor :D
Ertug_T.
04-04-2010, 19:46
tadı kaçtı..
Boost Up
04-04-2010, 19:48
xenon gibi bold da göz alıyor :D
Xenondan da öte bu:D.
Bold ? Nedir o ? Bilediğim için soruyorum.
Boost Up
04-04-2010, 19:50
Yazdığınız koyu yazı biçimi:).
SekoLive
04-04-2010, 19:50
üst mesajda verilmis cevap
yazdıkların zaten okunuyo niye bolt yazıyosunki :)
04-04-2010, 19:57
Ne far yıkama,ne de silecek mevcut...Ne olacak şimdii?
http://www.motiontrends.com/2006/m10/Opel/Corsa_AFL_headlamp.jpg
http://www.traraba.com/wp-content/uploads/2008/04/opel-corsa-opc-steinmetz.jpg
Yazdığınız koyu yazı biçimi:).
Üye olduğum bütün forumlarda koyu fontta yazıyorum.Bi sıkıntı olacağını düşünmüyorum.
yazdıkların zaten okunuyo niye bolt yazıyosunki :)
Üye olduğum bütün forum sitelerinde böyle yazıyorum.Sorun olacağını düşünmüyorum ;)
SekoLive
04-04-2010, 19:59
Üye olduğum bütün forumlarda koyu fontta yazıyorum.Bi sıkıntı olacağını düşünmüyorum.
Üye olduğum bütün forum sitelerinde böyle yazıyorum.Sorun olacağını düşünmüyorum ;)
:) (10krktr)
Ne far yıkama,ne de silecek mevcut...Ne olacak şimdii?
http://www.motiontrends.com/2006/m10/Opel/Corsa_AFL_headlamp.jpg
http://www.traraba.com/wp-content/uploads/2008/04/opel-corsa-opc-steinmetz.jpg
Demekki Opel böyle şeyleri bazen unutabiliyor. ( :
Boost Up
04-04-2010, 20:00
Demekki Opel böyle şeyleri bazen unutabiliyor. ( :
Israrcıyız sanırsam:).
bi ara sitede pempe yazan vardı oluyo demekki :) bana bold yazıldımı anlamıomusun kardeşim gibi geliyo :) çoğunluğa uymak iiyidir ;)
yeni civic ler için satılık mercekli far var :D
Israrcıyız sanırsam:).
Israrcı değilim.Böyle yazıyorum ;).
bi ara sitede pempe yazan vardı oluyo demekki :) bana bold yazıldımı anlamıomusun kardeşim gibi geliyo :) çoğunluğa uymak iiyidir ;)
Estağfurullah.Ben kesinlikle öyle bişey demedim.O bahsettiğiniz konu bence büyük harflerle yazanlar için diye düşünüyorum.
Boost Up
04-04-2010, 20:43
Sanırsam üyelerden alınan uyarıları kaale almıyorsunuz. İlla moderatörün mü gelip yasak diye demesi lazım? Ya da yaştan dolayı..
TolgaEsentepe
04-04-2010, 20:46
direk uzaklaştırmamı var önce bi kulak çekiliyormu :) :)
direk uzaklaştırmamı var önce bi kulak çekiliyormu :) :)
rüzgar nerden eserse :hahaha:
:hahaha:
77 olsun benim olsun :)
Sanırsam üyelerden alınan uyarıları kaale almıyorsunuz. İlla moderatörün mü gelip yasak diye demesi lazım? Ya da yaştan dolayı..
Yaşına veriyorum başka bişey demiycem.Aksi bir durum olursa zaten yöneticiler uyarı yapar.Senin uyarmana gerek yok eyvallah. ;)
Boost Up
04-04-2010, 21:09
Yaşına veriyorum başka bişey demiycem.Aksi bir durum olursa zaten yöneticiler uyarı yapar.Senin uyarmana gerek yok eyvallah. ;)
Ahh ah herşey yaşla olsa..
benım uzunlar xenon degıl hattta açınca kısa farlardan daha az aydınlatıyor artık uzunlarla gezecez polıs gorunce :D
ocean0636
04-04-2010, 21:16
Ahh ah herşey yaşla olsa..
Bi de aranızda 2 yas var hani görende 10-15 yas fark var sanacak :)
Boost Up
04-04-2010, 21:19
Bi de aranızda 2 yas var hani görende 10-15 yas fark var sanacak :)
Buna uygun güzel bir laf varda, yazmaya gerek yok:D.
crazydog
04-04-2010, 21:20
ya tamda xenonlarım geliyodu olucak iş mi bu şimdi
nese farlar merceklı orjınal diye yuttururuz herhalde :D
Adana'da uygulamaya başlamışlar; akşam özal'da çevirmişler baya ama neye göre yazdılar? belki vardır forumda çevirmeye takılan?
Benim 166 nın farları orjinal mercekli, far yıkaması ve otomatik yükseklik ayarı var ama fabrikasyon xenon yok. Bende 6000k xenon kiti taktım, bakalım bana ne diyecekler tüvtürk'de. Gideceğim, sonucu yazarım.
ErcanÇebi
04-04-2010, 21:31
para toplamanın en güzel yolu, trafikte seyreden araçlar.. yakında alüminyum jant ve ince yanak lastik takanlara da ceza gelecekmiş.. orjinalin dışında ya..
para toplamanın en güzel yolu, trafikte seyreden araçlar.. yakında alüminyum jant ve ince yanak lastik takanlara da ceza gelecekmiş.. orjinalin dışında ya..
bütçe:
gelirler:
vergiler, trafik cezaları...
giderler:
550 kişinin gereksiz yere aldığı astronomik maaşlar, mercedes-benz s600L araçlar ve doldurulan depoları
Benim 166 nın farları orjinal mercekli, far yıkaması ve otomatik yükseklik ayarı var ama fabrikasyon xenon yok. Bende 6000k xenon kiti taktım, bakalım bana ne diyecekler tüvtürk'de. Gideceğim, sonucu yazarım.
bişi demezler far yıkama olduktan sonra problem yok.
Ama ben bu far yıkamanın olayını anlamadım. Sarı ampulde far yıkama var ya da yok. Xenonda olunca ne fark ediyor?
ulasoztas1
04-04-2010, 21:45
yakında yazıcak bişey bulamayınca güneş gözlüğüyle araba kullanmayada ceza yazarlar
aLperTunga
04-04-2010, 21:47
anasını satayım zaten ehliyetim 90 puan oldu en ufak bi çevirmeye girsem ehliyete gidecek..naapalım şimdi xenonlarıdamı sökelim film sök egsoz sök ampulleride sökk ee ne kaldı a.q arabada..
Kardeş bu normal karakterde yazanları anlamıorm ben, ne yazıolar. Allahtan kalın yazmışsın ya Allah senden razı olsun. Aylardır sadece girip resimlere bakıp çıkıorm..
Yaşım küçük ya ondan olsa gerek ?