Orijinalini görmek için tıklayınız : Xenon takanlara ceza!
omercanilica
04-04-2010, 22:51
Benim 166 nın farları orjinal mercekli, far yıkaması ve otomatik yükseklik ayarı var ama fabrikasyon xenon yok. Bende 6000k xenon kiti taktım, bakalım bana ne diyecekler tüvtürk'de. Gideceğim, sonucu yazarım.
hafıf kusurlu gecersın ayarsız olsa bıle .... cam fılmı ve xenonlar artık gecıyor zaten tuvturkten
http://civictyper.org/gallery/ep3civic.jpg
Boost Up
04-04-2010, 23:13
Kardeş bu normal karakterde yazanları anlamıorm ben, ne yazıolar. Allahtan kalın yazmışsın ya Allah senden razı olsun. Aylardır sadece girip resimlere bakıp çıkıorm..
Yaşım küçük ya ondan olsa gerek ?
Sus sen senin kafan basmaz böyle şeylere, küçüksün sen.. Ne haddine senin konuşmak?
Opelde xenonsuz mercekli farlı çok araç gördüm, xenonsuz olanlarda far yıkamaad olmuyo.Ama orj xenonlu far yıkamasız araç hiç görmedim...
AMA mercekli xenonsuzda far yıkama şart diil, xenonlu merceklide neden şart onu çözemedim..
Bide bu bold yazma alışkanlığı ne saçma bişider, benimde ağzım çok bozuk ozaman ana avrat küfür ediyim ben böyleyim heryerde küfür ediyorum diyim.Bana göre aynı şey, böyle bi kural varsa saygı duyup uyucaksın.....
Opelde xenonsuz mercekli farlı çok araç gördüm, xenonsuz olanlarda far yıkamaad olmuyo.Ama orj xenonlu far yıkamasız araç hiç görmedim...
AMA mercekli xenonsuzda far yıkama şart diil, xenonlu merceklide neden şart onu çözemedim..
evet katılıyorum.. opelde mercekli olupta xenonsuz arabalarda var
corsa c cosmo gibi
6k serbest olablr aslnda merceklerle göz almıyor..ama üstü gerçekden sinir bozucu
SOMEONESPECIAL
05-04-2010, 13:38
Bence doğru bir uygulama ama o zaman sattırmayacaksın madem yasaksa :beuj:
Örneğin H4 xenon hiçbir zaman orjinal olamaz :icon_tup:
ogunozcan
05-04-2010, 13:53
Bold ? Nedir o ? Bilediğim için soruyorum.
blackberry bold;)
8.000rpm
05-04-2010, 15:01
kayınpederin 2007 avensis , orj mercekli farlarında xenon kit var , far rengi uygun değil / hafif kusur diye muayeneden geçti
kanunda beyaz ışık olarak geçiyor.
xenon denmiyor.
bu osram ın nightbreaker denilen ampulleri var. xenon kadar değil ama o da baya beyaz. xenon a çok yakın. (4300k xenon beyazlığında belki biraz daha beyaz olabilir)
ona da mıkırnadacak mı şimdi polisler acaba
Viper_Si
05-04-2010, 15:50
muayeneden hafif kusurla geçtik şimdi ceza mı yicez, ne biçim bi düzen, madem yasak sattırma kardesim, satan adamdan vergini alıyorsun. sonra kullanınca yasak.sadece bu xenonda degil egsozdada böyle sattırma o zaman!!!
........... :confused: :D
Bu düzen alışmış düzmeye :D
senin bisiklette xenon varmıydı emin abi :D aman dikkat et derim :D
mgnPower
05-04-2010, 16:17
duzenler degil duzulenlerin degismesi lazimki duzenler biraz degisiklige ugrasin.
corvette ve ferrolarda yok far yıkama.orj xenon ama far yıkama yok
Far yıkama zorunluluğu (tam hatırlamıyorum) ya 1998 yada 2000 senesinden sonraki araçlar için geçerli olması lazım. Yeni araçlarlarda xenon fabriksyon ise far yıkama ve akslara bağlı otomatik far yükseklik ayarı olması lazım. İlla mercek şart değil. d1 ve d2 tip ampuller merceksiz , d1r d2r tip mercekli ampulleridir zaten. Bu şartlara uymayan araçlar hakkında hiç bir bilgim yok ama.
Far yıkama zorunluluğu (tam hatırlamıyorum) ya 1998 yada 2000 senesinden sonraki araçlar için geçerli olması lazım. Yeni araçlarlarda xenon fabriksyon ise far yıkama ve akslara bağlı otomatik far yükseklik ayarı olması lazım. İlla mercek şart değil. d1 ve d2 tip ampuller merceksiz , d1r d2r tip mercekli ampulleridir zaten. Bu şartlara uymayan araçlar hakkında hiç bir bilgim yok ama.
ters oldu sanırım. d1r ve d2r merceksiz takılabilen xenon ampul tipleridir. ama buna bağlı olarak farda buna göre imal edilmiştir.
erkanayasli
05-04-2010, 22:18
Zaten firmalar bilmiyolar far ayarı yapmayı o yuzden mercekli far yapıyorlar... Hırsız ugursuz diyosun da, o farlar yuzunden ailenden birisinin gozleri kamasıp kaza yapsa ölse yine hırsızla ugursuzla ugrassınlar dermiydin merak ediyorum..
ben aynı araçlara xenon uygulaması yapılıp birinde cok fazla göz alırken birindede hiç rahatsız etmediğini defalarca gördüm. burda xenon takan arkadaşlarımıza farların ayar yapılması gerektiğini sorunun %99 çözüleceğini düşünüyorum. böylece kimse rahatsız olmaz ve kimsede kaza yapmaz. ayrıca farları xenon olmayıp ayarsız farla dolaşan bi cok araba var. polis ayarsız farların peşine düşsün. ama ilk iş hırsızı uğursuzu yakalasın.
çok geç kaldılar çıkarsınlar bakalım :)
erkanayasli
05-04-2010, 22:26
Yaklaşık bir aydır Ankara da subaru kayıp
adamların isimleri evlerinin adresine kadar bılınıyor
Ellerini kollarını sallıyalarak gezıyorlar
bizim Türk Polisimiz anca fardaki xenona camdaki filimle uğraşır ama hırsızları uğursuzları yakalamakla uğraşmaz......
benim demek istediğim buydu önceliklerini yapmıyorlar. böyle ıvır zıvır işlerle uğraşıyolar. muayene istasyonu var işte avrupa standartlarında onlar baksın böyle işlere.
ters oldu sanırım. d1r ve d2r merceksiz takılabilen xenon ampul tipleridir. ama buna bağlı olarak farda buna göre imal edilmiştir.
haklısınız ders çalışmaktan beynim sulandı yanlış yazmuşım d1r d2r merceksiz, d1s d2s mercekli.
Fatih Kavak
05-04-2010, 22:39
Buda güzel bakalım yakında neler çıkacak:icon13:
zenon olayı iyi olmuş... rahatsız olanların başında ben geliyordum zaten...
ayrıca şahsi görüşüm eski araç yada far camları buzlu olan araçlara hiç ama hiç yakışmıyor ayrıca zenon ya mercekli olacak yada hiç olmayacak, onun dışında apaçi oluyor... şahsi görüşüm...
senin bisiklette xenon varmıydı emin abi :D aman dikkat et derim :D
Ahahha bende sixon var tayt giydiğim için :D Şaka bir yana bir flaşör var akıllara zarar görmelisin :cool:
Aytepe53
07-04-2010, 14:38
memlekete para lazım bi yerden toplamak lazım en çon ney var piyasada modif. arabalar bahane de hazır xenon
dun itibari ile peder 62 tl yedi :(
nasıl yazıyolar anlamıorum ki orjinalinde olup olmadığını nerden anlıyorlar
janer106
28-04-2010, 08:42
Ülkeye girerken vergisini almayı biliyorlar kullanmaya gelince cezayı basıyorlar böle devlet olmaz olsun yaa resmen binmeyin diyorlar