PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : iyi benzinlikler....

ygtrn
18-03-2010, 11:48
arkadaşlar benzin ve benzinlikle ilgili deneyimlerimi biraz paylaşmak istedim...

biliyorsunuz bazı akaryakıt istasyonlarında hatta ülkemizin genelinde akar yakıt kalitesi ciddi anlamda düşük, bazı benzinliklerden depo doldurunca arabalarımız iyi gidiyor bazılarında ise saçmalıyor.... en azından ben bu farkı çok net algılıyorum aracımda....
herkez bilirmi bilmiyorum ama, subarular benzin kalitesine karşı çok hassas araçlardır, en ufak bir değişiklikte diğer araçlara oranla fazla tepki ve değişiklik gösterirler...

öncelikle bu deneyimlerimden yola çıkarak size birkaç benzinlik önericem...

kanyon alışveriş merkezinin karşı çaprazındaki bp... çok fazla benzin alma fırsatım olmadı buradan ancak kaliteli gibi ve burayı öneren çok insan var

opet maslak mehmetçik vakfı...

ve son olarak siddetle tavsiye ettiğim benzinlik kayışdağı bp(yeditepe üniverisitesine giderken.... buradan aldığım 50 liralık benzinle aracım 120 130 km leri rahat görüyor, diğer yerlerden aldığım zamansa 100ü ancak görüyorum...

ayrıca çiftkurtlar maslak honda servisine giden arkadaşlar varsa orada üzerinde araç plakaları yazılı benzin şişelerinide görmüşlerdir sanırsam... iki şişenin içindedi benzinlerin üzerinde saçma sapan bir katman var, sanki suya yağ dökülmüş yağ üste çıkmış gibi, diğer şişe ise tertemiz saf benzin... benzinlerin hangi benzinliklere ait olduğunu bilmiyorum amcak bende yakın zamanda çeşitli benzinliklerden bidonla benzin alıp bu tarz bi test yapmayı planlıyorum....

sizde deneyimlerinizi paylaşrsanız sevinirim...

pnrkc
18-03-2010, 11:52
daha önce böyle bir konu vardı sanki:beuj:

brv
18-03-2010, 11:54
Levent BP yada Fulya BP'den alıyorum genelde...Barbaros Shell'den de çok alırdım eskiden...

Eskiden Maslak Opet'ten yıllar önce alıyodum beğenmiyorum oranın benzinini...

MiaMi
18-03-2010, 11:57
sanki shell benzin çok çabuk bitiyor gibi gelmekte bana.

Bp benzini nasıl değiştirsemmi

bp,total falan varmı beylikdüzü tarafında öneriniz.

Day Walker
18-03-2010, 11:59
bp shell den daha ii gibi geliyor banada bende hep bp den alırım

clioGT
18-03-2010, 12:07
ben shell ciyim valla...
almadığım tek shell s.cedid in ordaki shell...

sinan-s
18-03-2010, 12:08
Ben de shell den alıyorum ama Bp de iyidir..

ygtrn
18-03-2010, 12:20
ben hangi shelden alırsam alayım aracım daha az km gidiyor... bnce en iyisi bp

TarikS
18-03-2010, 12:33
kavacık BP, 95'i de 97'si de ultimate dizel'i de sorunsuz hem ailede hem şirkette yıllardır kullanıyoruz

KA®ANLIK
18-03-2010, 12:35
Nuhkuyusu cad. BP
Burhan Felek Spor Kompleksinin yanı.

BP Petrol A.Ş'nin bizzat kendisinin... Şahsa ait değil yani.
Hata oranı %0 :)

tuFAN
18-03-2010, 12:37

haramidere sanayi sitesinin girişindeki total, totalin kendisine ait yani şahıs tarafından işletilmiyor
bana biraz ters kalıyor ama benzinkalitesi çok iyi

JumboAli
18-03-2010, 12:41
Girne Shell , Bostanlı Opet

Bornova Shell (vebaş) Uckuyular Shell

Burdan alınca benzınlerı ıcım bı rahat oluo nedense :D

SULTANOGLU
18-03-2010, 12:48
alisamiyenin arkasındaki opet, benzini devamlı ordan alırım.

hatta hep en içte sağ uçtaki dış pompadan :D

M.A.D
18-03-2010, 12:55
alisamiyenin arkasındaki opet, benzini devamlı ordan alırım.

hatta hep en içte sağ uçtaki dış pompadan :D

:confused::confused:

fsunnetci
18-03-2010, 13:07
Evet üçkağıtçılık yapan benzin istasyonları bir kaç pompaya solvent veya türevi katkılar atmıyor nedenide kendi araçlarına ve özel müşterilerine o pompalardan benzin koyuyorlar:D

mgnPower
18-03-2010, 13:10
Ankara icin istanbul yolu tan oto yanindaki total ve yildiz sanayi kavsagindan giderken atisan girisine gelmeden sagdaki ilk total benzin istasyonlari total'in kendi yeri. bunun artisi benzin kalitesi ve aldiginiz hizmetin kalitesine kadar bir cok konuda avantaj sagliyor. ayrica tum denetlemeleri gerektigi gibi yapildigindan temizlik ve hizmet olarak arti donus sagliyor.

B.Battal
18-03-2010, 13:24
haznedar ve incirli shell'den alıyorum hep ama incirli cad. daha iyi sanki belki de psikolojiktir bilmiyorum :)

tuFAN
18-03-2010, 13:26
haznedar ve incirli shell'den alıyorum hep ama incirli cad. daha iyi sanki belki de psikolojiktir bilmiyorum :)
incirli caddesindekini shell kendisi işlettiği için kalite en üst düzeyde

B.Battal
18-03-2010, 13:30
incirli caddesindekini shell kendisi işlettiği için kalite en üst düzeyde

hmm iyi oldu bunu öğrendiğim teşekkürler incirlishell4eva o zaman :)

Sefa_vts
18-03-2010, 13:33
İncirli shell-Maslak opet(mehmetcik vakfı)

fsunnetci
18-03-2010, 13:36
Hangi marka olursa olsun kendi aralarında bile farklılıklar olabiliyor.Y.Bosna Çobançeşme üzerindeki OPet istasyonundan 50tl'lik 97 oktan benzin aldım birde Basın ekspress yolu üzerinde ki 212 mağzasının arkasındaki Opet istasyonundan 50TL'lik 97 octane benzin aldım aralarında bariz fark var Çobançeşme'nin ordaki Opet'ten aldığım benzin 25km daha az yol gitti..Bu fark neden oluyor anlamış değilim markalar arası fark zaten oluyorda istasyonlar arası bu kadar fark neden oluyor anlamış değilim:beuj:

_Burak_
18-03-2010, 13:37
g.o.p meydanında oturduğum halde özellikle
karadolap totale gidiyorum oradan alıyorum mazotu , keza ticarilerde oradan alıyor
bereçteki totalin kendisine ait ; karadolaptaki şahısa
yalnız karadolapın mazotu çok daha iyi , dinlenmiş oluyor aktif çok hızlı satışı yok

Vtec
18-03-2010, 15:34
"Bp Shelle göre daha fazla km yaptırıyor" cümlesini baya duydum , tesadüf değildir herhalde..

Saro-Ş
18-03-2010, 15:38
Ataköy Opet
Mehmetçik Vakfı Opet(Maslak)
İncirli Sehll
Florya Bilgin Kardeşler Shell (En Üst Sağ Pompa Meli Abi Ordan Al Diyodu :))
Kumburgaz Shell(Harika Benzini Var)

_sinan_
18-03-2010, 16:04
ben shell ciyim valla...
almadığım tek shell s.cedid in ordaki shell...

aynen orda bi gariplik var , nezaman alsam az geliyo (baban petorl)

bide lukoil nasıldır acaba ? evimin yakınındaki total lukoil olduda , evimin etrafındaki 4 benzinciden 2si lukoil birinden almıyorum (s.dedid shell) , bitane kalıyo oda en uzağı :D

Ogedov
18-03-2010, 16:34
1-yenibosna kuyumcukentin ordaki total(erkoç petrol)
2-incirli'deki total çaklar'ı öneririm(gökbora taşımacılığın sahibi oldukları için benzinlikten gelen paraya pek ihtiyaçları yok baba meslei die takılıolar)

aslında markaya takılmamak lazım ben müşteri araçlarında çok karşılaştım bp,opet,shell vb.çok beğendiğimiz markaların istasynlarından benzin alan bi çok müşterimizin deposunda çamur gibi kahverengi yakıttan tutun torpido sütü gibi yakıt çıkan dahi gördüm.
o yzden önemli olan istasyon!

Bartu_evo
18-03-2010, 17:02
bugün etiler shell den benzin aldım araba sapıttı düşük devirlerde gaz yemiyor tepkimesi garipleşti bende inandım bugünden itibaren benzin kalitesine:D

YUSUF
18-03-2010, 17:11
altunzade zeynepkamil bp girişten en sağdaki pompa :)

plekumat
18-03-2010, 17:41
Afyon'da Shell Genelioğlu Petrolden alıyorum bende.
Babam benden öncede ordan alıyormuş :)
'99 dan beri mazotunu alırız. '06da Astra'yada almaya başladık. memnunuz.

C2'yle şimdilik deneme aşamasındayım;
Opet'ten aldığım 97 oktan ciddi derecede az gidiyor
Shell'in 95 oktanı, yaklaşık 50-70km arası daha uzun gidiyor..
BP çok uzak olduğundan daha hiç almadım..

Petrol Ofisinden ('99)VitoL'ye bir kerelik 50lira Mazot almıştım;
Bitene kadar bende bittim..
İlk çalıştırmada eskiden normal miktarda duman atıyordu, o mazotla bacaya döndü,
Soğukta zor çalışmaya başladı..
Sonraki depoyu Shell'den aldım eskisine dönmüştü..
Bu hadiseden sonra korkar oldum PO'dan..

MSK
18-03-2010, 17:42
bütün petrol ofisleri :D

EMG
18-03-2010, 17:49
Bağlarbaşı Burhanfeleğin ordaki BP iyidir

HarunToprak
18-03-2010, 18:09
Merter shell'den alıyorum genellikle.

tılsım
18-03-2010, 18:44
gayrettepe opet

tılsım
18-03-2010, 18:46
bugün etiler shell den benzin aldım araba sapıttı düşük devirlerde gaz yemiyor tepkimesi garipleşti bende inandım bugünden itibaren benzin kalitesine:D

Ordan bi kere benzim aldım aynı tepkime benim araçta da oldu bir daha uğramam.

.

seref1
18-03-2010, 19:06
Nuhkuyusu cad. BP
Burhan Felek Spor Kompleksinin yanı.

BP Petrol A.Ş'nin bizzat kendisinin... Şahsa ait değil yani.
Hata oranı %0 :)

aynen öle bnde orayı yazıcaktm.evim üsküdarda ama yolda kalıcağımı bilsem oraya giderim mazotumu almaya.ayrıca altunizade opete dava açılmıs birkaç taxi sahibi tarafından.lpg sinden sikayet etmsler.detayını blmiorm. bnde opetten bikackere aldım dizel aracıma önermiorm mazotunu.duman atmayan araba opetten alnca karatren oluo:D

CRUEL
18-03-2010, 19:22
Maslak Opet...

Dou
18-03-2010, 23:14
Evime iki tarafta yakın olduğu için ya kazasker minibüs yolu shell, ya da bostancı köprüsünün yanındaki shellden alıyorum (sahrayicedidteki değil daha ilerisinde),

BP, Total, Opet gibi yerlerden ancak yolum düşerse alıyorum ama normalde hepsi evime uzak. O sebepten mecburen shell su anda.

vtecburhan
19-03-2010, 08:59
STP selcugun motor pıston sarmıs benzın yuzunden dun bence o benzınlıgı ogrenın neresı oldugunu

ygtrn
19-03-2010, 10:13
eğer yolunuz düşerse yeditepe üniye doru bi gün mutlaka bahsettiğim bp ye uğrayın... özellikle 97 oktan benzini baya kalite

hakotech
19-03-2010, 10:21
Ataköy Opet
İncirli Sehll
Florya Bilgin Kardeşler Shell (En Üst Sağ Pompa Meli Abi Ordan Al Diyodu :))
Kumburgaz Shell(Harika Benzini Var)

kumburgaz shell bızım kardeş :D saol bu arda :)

EREN34
19-03-2010, 10:22
S.Cedit shell Baban Petrol değil Kapet Petrol.e5 sahrayı cedid deki yani.Kapet'ten alacağına in aşağı arabanı ittir daha iyi o kadar söyleyeyim :) Minibüs caddesi dersen dediğin gibi Baban Petrol ancak orası gerek tank temizliği olsun gerek filtre yenileme tabanca bakımları olsun muntazam yapılan ve çok resmi çalışan bir istasyon.Orası ve Koşuyolu Baban(şubeleri 2 tane) iş yapıyoruz akaryakıt ile ilgili.

Yakıtını beğendiğim bildiğim İstasyonlar
-Total Bostancı(e5te) (Total Oil A.Ş.)
-BP Göztepe(e5) (Güner Petrol)
-Opet(Maslak ve tem gebze) (Mehmetçik Vakfı)

Ben BP ciyim.Mecbur kalmadıkça BP dışına çıkmıyorum

EREN34
19-03-2010, 10:23
eğer yolunuz düşerse yeditepe üniye doru bi gün mutlaka bahsettiğim bp ye uğrayın... özellikle 97 oktan benzini baya kalite

Aynen.Bende ne zaman ordan yakıt alsam bereketli çıkıyor :)

EREN34
19-03-2010, 10:24
Bu arada İzmit eski Gölcük yolu üzerinde Petrol Ofisi de tavsiyemdir.Belediye nin yeri.Güvenle alınabilir

crazydog
19-03-2010, 10:27
Veliefendi bp den alıyorum genellikle veya mehmetçik vakfı opetleri maslak ile tem de ki

B!Rtan
19-03-2010, 10:38
tuzlada yakın zamana kadar tek petrol ofisi vardı,yada e5 e çıkıp totaldan alıp,tekrar tuzlaya dönerdim..
şimdi bp açıldı,arada dağlar kadar fark var kesinlikle..
millet bedava yıkama için benzinlik seçiyo,ben benzinin kalitesi 10km öteye içmelere gidip geliyorum :)

ukku
19-03-2010, 11:13
%90 Ataşehir shell..
Metro'un karşısındaki (Kayalar Petrol) shell ve minibüs yolu kazasker shell iyi değil, tavsiye etmiyorm..

Bi kere de atatürk caddesi BP 'ye girdim, yanlışlıkla 95 oktan koydular, ben biraz söylendim.. Bi sonraki gidişimde ben henüz bişey söylemeden arabanın başına 2 pompacı ve bi yetkili toplanıp "Beyfendiye kesinlikle 97 oktan konulacak, dikkat edin" vs söylediler, ilgi hoşuma gitti :)

karsiyakaliozi
04-07-2010, 10:34
arkadaslar sarıgermeç,köyçegiz, dalyan cıvarı temiz benzin nerden alabilirim teşekkür ederim

egeturbo
04-07-2010, 10:37
İzmir 1.Sanayi Sitesi Petrol ofisi
İzmir Adliye Opet

gökan
04-07-2010, 10:55
hmm iyi oldu bunu öğrendiğim teşekkürler incirlishell4eva o zaman :)

ıncırlıdekı tam nerde

Ahmet_28
04-07-2010, 11:01

shell yakıtları gerçekten çok ince gerek mazot gerek benzin olsun.tırda bile farkettik yakıt farkını fazla yakıyor.artık bende bp den alıyorum

güneşli yenibosna civarındakilere güneşli mc tavsiye ederim (bp) ;)