Orijinalini görmek için tıklayınız : RB26DETT kimden temin edilir ?
hankalone
01-03-2010, 18:11
arkadaşlar bildiğiniz üzere skyline ın motoruna 200sx ime swaplamak istiyorum ama
bu ithalatı güvenli şekilde yapabileceğimiz birileri yada bir firma varmı bildiğiniz ?
önce bi tanıtsaydınız kendinizi:)
ben yardımcı olurum tam olarak getirmek istedilklerin neler ?
malı arapfaikten alıyoruz mersine kadar göki kullanıyo
hankalone
01-03-2010, 18:14
selam rb26dett komple motor ,şanzıman ,şaft,elektirik tesisatı ,diffensiyel öntakım (4 çekere çevirmek mümkünse tabi )
selam rb26dett komple motor ,şanzıman ,şaft,elektirik tesisatı ,diffensiyel öntakım (4 çekere çevirmek mümkünse tabi )
Mümkün 200 sx le R33 yürüyeni aynı ;) 1 - 2 ufak tadilatla herşey yerine oturuyor.1 - 2 güne haber veririm Türkiye teslim fiyatını :icon_tup:
hankalone
01-03-2010, 18:17
Mümkün 200 sx le R33 yürüyeni aynı ;) 1 - 2 ufak tadilatla herşey yerine oturuyor.1 - 2 güne haber veririm Türkiye teslim fiyatını :icon_tup:
tmm cok tesekkurler burada memnun oldum
tmm cok tesekkurler burada memnun oldum
Birşey değil :)
sıfır Rb26 sadece blok -manifoldlar - turbo 32.000 tl serviste
2jz vs rb26 konusundan :)
hankalone
01-03-2010, 18:29
önce bi tanıtsaydınız kendinizi:)
oguzhan ankaradan memnun oldum ...
oguzhan ankaradan memnun oldum ...
http://www.techturkey.com/forum/forumdisplay.php?f=3
emre yeşil
01-03-2010, 18:41
:):):) iyimişşşş
ankarada irfan diye biri vardı kendisi getirtiyomuş diye biliyorum... 1-1.5 sene evvelinde bende bu şekilde birşey isticektim bazı pürüzler oldu projeye başlayamadım..
9-10 milyar gibi bir rakama getirtiyodu sanırsam,,, 45 gunde faturalı olarak teslim ediyordu.
sanırım siteyede uye..
saygılar
Rıdvan :)
initial-D
01-03-2010, 19:53
s14 rb26 +şanzıman+şaftlar difransiyeller+gerekli ıvır zıvırla 4 çeker olabiliyormu?yapılmış örneği varmı?hiç görmediğimden soruyorumda ilgimi çekti
japoncu irfan getiriyor. yeri ostimde. rb26 ve 2jz. buraya üye zaten yazar kendisi de.
Vts_Power
01-03-2010, 20:10
irfan getirmior bu ara motor kendiside konuyu görünce yazar.
Vts_Power
01-03-2010, 20:11
boşver rb yi sana manuel şanzuman verelim :D otomatikdi senin araba hatırladığım kadarıyla
boşver rb yi sana manuel şanzuman verelim :D otomatikdi senin araba hatırladığım kadarıyla
manuel sanziman ne kadar ?
Vts_Power
02-03-2010, 00:33
konuşuruz onur sanamı lazım?
parcalari kac para bakiniyorum, ucuz manuel kalmamis memlekette :)
s14 rb26 +şanzıman+şaftlar difransiyeller+gerekli ıvır zıvırla 4 çeker olabiliyormu?yapılmış örneği varmı?hiç görmediğimden soruyorumda ilgimi çekti
oluyor küçük değişikler istiyor ama atla deve değil :) güzel bi seçenek... ilerde çok fantazi şeyler çıkar ortaya :)
Vts_Power
02-03-2010, 00:39
şanzumanlar 1.5 2 lira civarında satılıo ama gelgelelim bi forumda 700 dolara komple conversation kit kaçırdım :) bizim erkan var onla bi tane otomatik alıp bi antrenman arabası yapma planımız var :D
irfan dediğiniz arkadaşın K20'leri gümrükte takılmamışmıydı yanlış hatırlıyor olabilirim özür dilerim şimdiden :o
Vts_Power
02-03-2010, 00:46
irfan dediğiniz arkadaşın K20'leri gümrükte takılmamışmıydı yanlış hatırlıyor olabilirim özür dilerim şimdiden :o
doğru hatırlıyorsun. baya sıkıntı yaşadı istemedn etrafınada yaşattı.
s 14 4 ceker yapmak mümkünmü gereken bilgiyi kimden alabiliriz.
hankalone
02-03-2010, 08:01
evet bizim araba otomatik şanzıman malesef ama düz zannedende çoktur :)
rb26 komple kit için fiyat bakıyorum çok uçuk rakamlar çıkarsa bir önceki
projeye geçebilirm o projede
ford'un doch 32 valve 4600cc v8 bir motoru var çok iyi motordur hatta ana mühendiside
bir japondu shinoda diye hatırlıyorum. bir dönem 95-98 yılları arasında mustang cobra larda kullanılan bu motor 305 beygir bende ona ekstra bir de vortech supercharger ile
450 hp yapmayı düşünüyorum ... hemde ilginç olur 200sx de v8 makina ...içimden bir hisde sanki o motor cuk die 200sxin traversine oturur die düşünürüm hep
B.Aktepe
02-03-2010, 08:14
s 14 4 ceker yapmak mümkünmü gereken bilgiyi kimden alabiliriz.
http://www.full-race.com/r14/
detayları buradan öğrenebilirsin. baya eski bir projeydi.
Burak Kasim
02-03-2010, 08:40
hemde ilginç olur 200sx de v8 makina ...içimden bir hisde sanki o motor cuk die 200sxin traversine oturur die düşünürüm hep
Pistte tanismistim bi elemanla S14'e LS1 swaplamislardi, gercekten makineyi cok guzel oturtmuslardi.
Ama baya ugrastiklarini solemisti ama gercekten cok eglenceli bi makine olmustu.
Evet herşey sorunsuz bir şekilde yerine oturuyor.Şu an yok yapılmışı ama olacak inşallah ;)
ankarada irfan diye biri vardı kendisi getirtiyomuş diye biliyorum... 1-1.5 sene evvelinde bende bu şekilde birşey isticektim bazı pürüzler oldu projeye başlayamadım..
9-10 milyar gibi bir rakama getirtiyodu sanırsam,,, 45 gunde faturalı olarak teslim ediyordu.
sanırım siteyede uye..
saygılar
Rıdvan :)
9 - 10 milyara RB26 şanzuman tesisat şaft aks vs vs gelmez :icon_tup:
B.Aktepe
02-03-2010, 08:55
Evet herşey sorunsuz bir şekilde yerine oturuyor.Şu an yok yapılmışı ama olacak inşallah ;)
detayları buradan öğrenebilirsin. baya eski bir projeydi.
Mechanix
02-03-2010, 09:02
Eğer gidipte 4 çeker sx yaparsanız yemin ediyorum arkadan itiş impreza yaparım.
B.Aktepe
02-03-2010, 09:05
lXchb8GDvWs
evo verelim dorifto :D
Burak Kasim
Dogasina uymuo diosun :)
M_PROJECT
gtfo ricer :D
Neden mustafa :) Yap 1000 hp araba olduğun yerde say 4"de kadar sar ne anladım ben o işten :icon_tup:
10 numara 4x4 yapıces sen istediğini yap :)
5 sene oldu onu yapalı :D
Mechanix
02-03-2010, 09:11
Beygir eklemek bir yere kadar mantıklı ,üzeri anlamsız bana göre . 10 defa kullanmak için 1000hp araba yapmak paranı çöpe atmak gibi.
Ama 300-400hp arabayı hergün kullanmak , yaptığın şeyden zevk almak çok daha önemli.
4 çekeri ralli parkurlarında kullanmadıktan sonra pilotaja bile gerek yok.Arkadan itişin tarzı var :)
Beygir eklemek bir yere kadar mantıklı ,üzeri anlamsız bana göre . 10 defa kullanmak için 1000hp araba yapmak paranı çöpe atmak gibi.
Ama 300-400hp arabayı hergün kullanmak , yaptığın şeyden zevk almak çok daha önemli.
4 çekeri ralli parkurlarında kullanmadıktan sonra pilotaja bile gerek yok.Arkadan itişin tarzı var :)
1000 ide hergün kullanabilrisin Neden kırdın şimdi makinayi onu anlamadım :)
Mechanix
02-03-2010, 09:13
gtfo ricer :D
Kışt , beri git.
2 gün Impreza kullandım sinir krizi geçirdim.Kendimi elim kolum kelepçeli gibi hissettim.Nasıl yaşıyorsunuz siz anlayamıyorum.
Özgün , FF çi geldin FF çi gitcen sen zaten. :)
1000hp ne guzel kelımeymıs ne kadar kolay cıkyıor agızdan masallah. ınsallah olur mevlam da bıze nasıp ederse bızde ızlerız
M_PROJECT
02-03-2010, 09:16
Kışt , beri git.
2 gün Impreza kullandım sinir krizi geçirdim.Kendimi elim kolum kelepçeli gibi hissettim.Nasıl yaşıyorsunuz siz anlayamıyorum.
yok yok isin asli dedigine katiliyorum 300 civari bir 200sx en zevkli araclardan :icon_tup:
Mechanix
02-03-2010, 09:16
1000 ide hergün kullanabilrisin Neden kırdın şimdi makinayi onu anlamadım :)
Niye kırayım abi , işe giderken 1000 hp yi nerde kullanacaksın ki ? Yolda otobüsülerle rolling sarmaz hergün.
Araba dediğin sadece motoru ile değil , kullanımı ile de keyif vermeli.1000hp lik araba kullanıcam ,sağa sola hava atıcam diye sol bacağıma kramp girsin istemem istanbul trafiğinde.
Sonra yok e85'im bitmiş , metanol alsam , keşke işe özgünle gitsem, knock vuruyor olabilir şu an ,ohooo.Neymiş 20.000$ harcanmış , motorsiklet geçmiş. :D
1000hp makineyle kim 4te yerinde sayıyor?
B.Aktepe
02-03-2010, 09:18
tabiki gariban :D aahuahuauhauauauhhauau :D:D:D:D hiç güleceğim yoktu okur bunu inşalalh ahuahuauhahua:D
ewettt ıste bekledıgım cumle gelmısss bu konuda mokoko
tabiki gariban :D aahuahuauhauauauhhauau :D:D:D:D hiç güleceğim yoktu okur bunu inşalalh ahuahuauhahua:D
sen sar ben geliyorum :)
Niye kırayım abi , işe giderken 1000 hp yi nerde kullanacaksın ki ? Yolda otobüsülerle rolling sarmaz hergün.
Araba dediğin sadece motoru ile değil , kullanımı ile de keyif vermeli.1000hp lik araba kullanıcam ,sağa sola hava atıcam diye sol bacağıma kramp girsin istemem istanbul trafiğinde.
Sonra yok e85'im bitmiş , metanol alsam , keşke işe özgünle gitsem, knock vuruyor olabilir şu an ,ohooo.Neymiş 20.000$ harcanmış , motorsiklet geçmiş. :D
inandınmı sen :) bu söylediğine valla benim 1000 de 5000 de olsa ben kullanırım :) ite köpeğeede gazlarım :) artı onun orda EVc die bi alet kullanıyorlar ahanda bildinmi :) yada basarsın switch e düşer beygirin 97 octanını alır gezersin :)
bu arada e85 in kk sana bişi olmasın :)
Adam gibi laf dinlersen hiçbişi olmaz sadece öküz olmamak lazım :)
her çekiş sisteminde çok zorlu makineler illa olacaktır geçilmesi cidden zor ama 1000hp 4 çeker makine diyip sarmıcana inanmak hayal olur öyle makine yaparsın arkadan itiş kimse yanına yanaşamaz öyle 4 çeker yaparsın her viteste sararsın kime göre neye göre:)
M_PROJECT
02-03-2010, 09:22
cekis sistemlerinin babasi rwd bence , drag olsun pist olsun drift olsun heryerde en iyisi . mesele gucu yere vermekte 1000 degil adamlar 5000hp yi sardirmadan yere aktarabiliyorlar bknz : topfuel araclar
Mechanix
02-03-2010, 09:23
inandınmı sen :) bu söylediğine valla benim 1000 de 5000 de olsa ben kullanırım :) ite köpeğeede gazlarım :) artı onun orda EVc die bi alet kullanıyorlar ahanda bildinmi :) yada basarsın switch e düşer beygirin 97 octanını alır gezersin :)
bu arada e85 in kk sana bişi olmasın :)
Adam gibi laf dinlersen hiçbişi olmaz sadece öküz olmamak lazım :)
1000hp lik arabayla ile günlük sağa sola gidilir derken sende inanmışsın valla :D
her çekiş sisteminde çok zorlu makineler illa olacaktır geçilmesi cidden zor ama 1000hp 4 çeker makine diyip sarmıcana inanmak hayal olur öyle makine yaparsın arkadan itiş kimse yanına yanaşamaz öyle 4 çeker yaparsın her viteste sararsın kime göre neye göre:)
hayır cok yanlıyorsun bılıp bılmeden konusuyorsun. patınaj için once aracın yerıdnen kıpırdaması lazım.:):) 500-600hp sı daha kalkarken paramparça oluyor bı yerlerı. 1000hp :lol:
1000hp lik arabayla ile günlük sağa sola gidilir derken sende inanmışsın valla :D
sen eskilerde kaldın bence:)
kardesım saga sola gıder mı bılmem ama saga sola surterım sen uyurken topspeed yaparım
kardesım saga sola gıder mı bılmem ama saga sola surterım sen uyurken topspeed yaparım
AHAHAHAH gözümü açtım yağmurda 260 yapmaya çalışıyor :)
napıosun dedim bide gülerek top speeed dedi sağnak yağmur var
hayır cok yanlıyorsun bılıp bılmeden konusuyorsun. patınaj için once aracın yerıdnen kıpırdaması lazım.:):) 500-600hp sı daha kalkarken paramparça oluyor bı yerlerı. 1000hp :lol:
dss le ppgyle güzel ilişkiler içinde olursan kırmıyosun fazla:D
M_PROJECT
02-03-2010, 09:28
adam dag bayir biniyo birakin gunlugu alin size 1000hp :D 8 ceker ama bu :D
CnErOM9r4lI
dss le ppgyle güzel ilişkiler içinde olursan kırmıyosun fazla:D
abı zn ıkı kere dagıttı gozumuzun onunde. aks kırılmıo ama lale bılyaları yerınden fırlıyor.
Mechanix
02-03-2010, 09:30
Türkiye den bana 1 tane örnek ver susayım abi , daha ötesi yok.Ama "yağ değiştiriken bir de yatakları değiştireyim" tayfası olmasın lütfen.
Veyronlar da olmasın.
adam dag bayir biniyo birakin gunlugu alin size 1000hp :D 8 ceker ama bu :D
CnErOM9r4lI
zaten en sonunda bızım daf ın motorunu atıcam ef kasa bı cıvıc (hep bı cıvıc var) stock makına alayına go. 1700nm 897hp
yok methanol yok yakıt yok 97 yok 100 derdıne son. alıcam kırsalı(mazot) verıcem ayarı verıcem ayarı
neden kırdığın önemli ne lastik kullandın ne debriyaj var bunları sende biliyosun:) aman aman kırılmayan 9slerde koşan stilarda var stock transferi kıran stock evoda:)
M_PROJECT
02-03-2010, 09:30
ole deme 1000 var 1000 var :D
M3 var M3 var - typer var typer var ( hemen kutsal konumuza dondıreyım konuyu):):):)
Türkiye den bana 1 tane örnek ver susayım abi , daha ötesi yok.Ama "yağ değiştiriken bir de yatakları değiştireyim" tayfası olmasın lütfen.
Veyronlar da olmasın.
fazla eskide kaldın bencede:D
Mechanix
02-03-2010, 09:34
Olm söyleyin o zaman ya , zor değil.Bana şu adam işe şu arabayla gidiyor diyin :)
gri supra hayet güzel 15 bindir kullanıo sorunsuz msupra var msky var açılmadan yürüyen S2000 turbo var 640 Whp mi neydi ensn gerçi yanlışvites atınca 50 beygirde olan kırılır ama olur okadar :)
gerçi suprayı ben kullanıom genelde ama olur okadar ewe mewe gidiom çok zevkli lan Nosta sıkıom arada :AHAAHAH
Mechanix
02-03-2010, 09:36
1000 ( yazıyla bin ) beygir Öz :)
900Whp 1000 üstü eder mustaafa bence iddasına girmeyelim onun dimi
msupra ölçülmedi belki güç olarak az çok bilyioruz seviyesini hergün işkence çekiyor sabah akşam kesicide noslu nossuz ne ısınması bekleniyo ne bieşy yapılıyor benzin ne var o belli değil maşallahı var halen herşeyi tertemiz bu yetmezmi:) en yakın örnek
+ msupranın yediği eziyeti kimse kimse cekmez insan bile, çalıştırıp nosla gidermi insan ayıptır ya :D
sen sus diamond star motors:D
one la ? what dedin gülüm
Mechanix
02-03-2010, 09:40
Bunlar Türkiyenin en hızlı araçları olabilir , ama hiçbirinin sahibi bunları günlük kullanmıyor.Bu araçların sahiplerinde mutlaka başka araçlarda var.Günlük kullanılacak araçlar değil.
15.000km yapmış motora rekor gözü ile bakan sensin be abi , ben daha ne diyeyim ki.
Bunlar Türkiyenin en hızlı araçları olabilir , ama hiçbirinin sahibi bunları günlük kullanmıyor.Bu araçların sahiplerinde mutlaka başka araçlarda var.Günlük kullanılacak araçlar değil.
15.000km yapmış motora rekor gözü ile bakan sensin be abi , ben daha ne diyeyim ki.
msupra günlük çıkan bi araba:)
one la ? what dedin gülüm
ne nerde 4 çekermi dedin:D
mustafa sen şakamısın ? 100 beygirden bahsetmiyoruz yada senin 200 Sx inden bahsetmiyoruz sen sanırsam yanladığın zaman 300 beygirle motorun kırılıcağını sanıyorsun onu 1 milyon kilometre götütürüm ama iş beygir yükseldikce değişir 15 bindir sürüyorlar dedim 15 bin gitti demedim msupra 32 bin km boyunca dewamlı nosla gezildi senin yaklaşık 200 bin ine esittir bunu herkese sorabilrsin günlük kullanmıo evet hergün çıkıo boluya kadar 250 ile gidip gelio gidip gelsene 30 bin KM üstünden inmeden dewamli sürermsin arabanı lütfen bolu tünelinde top speed felan dene görelim neymiş su sx leriniz
+ dier gittte sor supracılara amerikada kaç binde söküyorlar 200 beygir deil herifler 1500 beygirden bahsediyor yıpranma payını benden ii biliyorsundur metalin :)
M_PROJECT
02-03-2010, 09:43
+ msupranın yediği eziyeti kimse kimse cekmez insan bile, çalıştırıp nosla gidermi insan ayıptır ya :D
iyide zaten onun icin yapilmadi mi ? msky , msupra . hibrid arabalar yani azcik ondan azcik bundan vsvs kisacasi yaris arabasi . ise gitmek icin degil yani :D normal geliyo bana cektigi eziyet amaci var cnk :d
Mechanix
02-03-2010, 09:44
Ama onunda 1000hp olup olmadığı belli değil diyorsun , ki sizin günlük araba anlayışınız haftada 1-2 kullanmak abi sanırım.
Herneyse , eğer 1000hp ise tamam sustum.Eğer başka arabası da yoksa ve hergünde onu kullanıyorsa.
Ama ben yine söylüyorum , 1000 hp lik bir araba günlük arabadan çok günlük işkencedir.
nasıl baktığına bağlı:) işkence oluşu :) böyle işkenceye can kurban
benim arabam 700 civariydı hergün kullanıyordum sıkıntım yokru dewamlida basardım
ayrıca tek arabamdı basınca biraz yakıyordu ama olsun
ayhan abi mzsky ı hergün işine giderken kullanıyor ayrıca
mustafa sen şakamısın ? 100 beygirden bahsetmiyoruz yada senin 200 Sx inden bahsetmiyoruz sen sanırsam yanladığın zaman 300 beygirle motorun kırılıcağını sanıyorsun onu 1 milyon kilometre götütürüm ama iş beygir yükseldikce değişir 15 bindir sürüyorlar dedim 15 bin gitti demedim msupra 32 bin km boyunca dewamlı nosla gezildi senin yaklaşık 200 bin ine esittir bunu herkese sorabilrsin günlük kullanmıo evet hergün çıkıo boluya kadar 250 ile gidip gelio gidip gelsene 30 bin KM üstünden inmeden dewamli sürermsin arabanı lütfen bolu tünelinde top speed felan dene görelim neymiş su sx leriniz
+ dier gittte sor supracılara amerikada kaç binde söküyorlar 200 beygir deil herifler 1500 beygirden bahsediyor yıpranma payını benden ii biliyorsundur metalin :)
Ben hadi lan o kadar değil diyordum uzun zaman önce şu videoyu izledim tamam dedim OZ haklı.
Videoda sanırım kontağı çevirip basıyor.
TIK TIK TIK (http://www.izlesene.com/video/arabalar-06-pt-335msupravideo-by-orhann/390694)
Mechanix
02-03-2010, 09:49
Tüm bunlar ilk yapılan motorla oldu bitti diyorsun :)
ayhan abi mzsky ı hergün işine giderken kullanıyor ayrıca
Arkaya iki torba çimento atıp inşaata gitmiyorsa günlük kullanım sayılmaz :p
Mechanix
02-03-2010, 10:38
Madem o kadar çok daily drive 1000hp araba var, neden bir tanesi bile Hulk la denemiyor çıkıpta ? Adamlar yırtınıyor ekşın olsun diye kaç gündür. :D
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=48174
arkadaşlar,,, ankaradaki irfan arkadaşımız artık motor getirtmiyormu gerçekten?
bilen biri solerse sevinirim. gectiğimiz sayfalarda biri solemiş yanılma payı warmı acaba?
saygılar
Rıdvan..
Madem o kadar çok daily drive 1000hp araba var, neden bir tanesi bile Hulk la denemiyor çıkıpta ? Adamlar yırtınıyor ekşın olsun diye kaç gündür. :D
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=48174
kardesım grı supra daıly drıve oldugu ıcın denemıyormus zaten ben daıly drıve m dıyor sen yarıs arabasısın apacısın dıyor bana :):):)
onu gectım corvette ler var bı suru 100-200u acaıp olan
porcshe lar var skylıne a gelınce denıyorlar ben deneyelım deyınce forumdan atıyorlar hahahaha
kardesım grı supra daıly drıve oldugu ıcın denemıyormus zaten ben daıly drıve m dıyor sen yarıs arabasısın apacısın dıyor bana :):):)
porcshe lar var skylıne a gelınce denıyorlar ben deneyelım deyınce forumdan atıyorlar hahahaha
İnsan doğası değişik birşey; egzotik arabası olanlar modifiyeli arabalarla denemekten zevk almıyorlar.
iyi bana sayisal falan cikmiyor, egzotik modifiye eden zibidi olmaktan korkuyorum :D
İnşallah :)
Kışt , beri git.
Ettiğin lafa bak mustafa yerler ıslak basamazsın yerler tozlu basmazsın yerler karlı basamazsın araba sarıyor 2 de 3 de basayım dersin bunların hepsini yapmak seni çıldırtmıyorda istediğin viteste tutunma korkusu olmaksızın basmak mı çıldırtıyor :) ( Yapılı arabalar için geçerli yazdıklarım )
Arkadan itiş önden çeker slik takmayan her araba....
İnsan doğası değişik birşey; egzotik arabası olanlar modifiyeli arabalarla denemekten zevk almıyorlar.
Abi bu biraz şeye benziyo; semt lisesinde okumuş çocuğun, kolejde okuyan çocuğu dövmesi gibi . . .
ancak kim ne derse desin ben bu işin bu noktasını çok seviyorum:) Normalde çok zayıf görülen bi araba ile fiyatı onun 5-10 kat fazla olan bi aracı geçmek... Bunu düşünmek bile modifiyeyi sevdiriyor insana, hırslandırıyor :)
1000hp ne guzel kelımeymıs ne kadar kolay cıkyıor agızdan masallah. ınsallah olur mevlam da bıze nasıp ederse bızde ızlerız
Telafuzu kolay ama gerçekleştirmesi çokkkk zor ....Allah herkese nasip etsin inşallah...
Mechanix
02-03-2010, 11:17
Niye basamayayım ya , kontrol etme konusunda sıkıntım yok abi :)
Eğer arabanı yükleyecek kadar biliyorsan bu işi , tutunma içinde para harcarsın.
Tutunma için para harcamıyorsan hiç birşey bilmiyorsundur .
Ben para harcayıp tutunmamasını sağlıyorum.Orası farklı tabii .
Ettiğin lafa bak mustafa yerler ıslak basamazsın yerler tozlu basmazsın yerler karlı basamazsın araba sarıyor 2 de 3 de basayım dersin bunların hepsini yapmak seni çıldırtmıyorda istediğin viteste tutunma korkusu olmaksızın basmak mı çıldırtıyor :) ( Yapılı arabalar için geçerli yazdıklarım )
peynircim sen inanmissin 4ceker olunca sarmiyacak diye, ZN bin beygir degil ama yolda sariyor napicaz :D
Abi bu biraz şeye benziyo; semt lisesinde okumuş çocuğun, kolejde okuyan çocuğu dövmesi gibi . . .
ancak kim ne derse desin ben bu işin bu noktasını çok seviyorum:) Normalde çok zayıf görülen bi araba ile fiyatı onun 5-10 kat fazla olan bi aracı geçmek... Bunu düşünmek bile modifiyeyi sevdiriyor insana, hırslandırıyor :)
Normalde zayıf gözüküpte fiyat olarak 5-10 kat fazla olan araç grubu çok büyük bir grup yanlız.
Bana göre fakir zengin yavan dolu olayı
Turbo VTI , Audi RS4 ü geçer ama Audi RS4 koltuğundan kokpitine vs.vs. çok daha doluluk ve tokluk hissi verir. Bu tamam pahalı araba alınır binilir ok.
Ama örnek olsun Yüklü bir RS4 Enzo geçer işte burda fiyatı 5 10 kat fazla olayı ortadan kalkıyor. Bana göre enzodan daha güzel daha kullanışlı Rs4. Enzo alıpta geçilince koyar bana ama rs4 ile beni turbo vti geçsin o koymaz. Zaten zevkini doluluğunu tadıyorum performansıda var gideride olur yükledimi.
Üst limitlere çıkmaya gerek yok.
valla allah yürü ya kulum dese çok param olsa
bir tane 911 turbo alırım; netekim type-R turbo genç bir arkadaş deneyelim abi derse denemem ne yalan söyliyim:)
Niye basamayayım ya , kontrol etme konusunda sıkıntım yok abi :)
Eğer arabanı yükleyecek kadar biliyorsan bu işi , tutunma içinde para harcarsın.
Tutunma için para harcamıyorsan hiç birşey bilmiyorsundur .
Ben para harcayıp tutunmamasını sağlıyorum.Orası farklı tabii .
Tutunmak var tutunmak var mustafa her istediğin yerde istediğin şekilde gaz pedalına acaba diye basıyorsan o iş sakat.Bir gün boş anına gelir sonra Allah korusun....
valla allah yürü ya kulum dese çok param olsa
bir tane 911 turbo alırım; netekim type-R turbo genç bir arkadaş deneyelim abi derse denemem ne yalan söyliyim:)
gt2 alinca butun japonlarla denemek istiyorum :D
peynircim sen inanmissin 4ceker olunca sarmiyacak diye, ZN bin beygir degil ama yolda sariyor napicaz :D
Benim araba da 2 de sarıyor onu ne yapacağız :) inanmak değil onur daha güvenli gaza basmak olay ;)
herşey lafta çok güzel ama keşke dediğin gibi olsa 4 çekerdede kontrolü kolay kaybedersin 4 çeker olunca iyi yol tutucak sarmıcak gibi bişey yok olay güvenli gaza basmaksa her arabada yaparsın bunu bazı şeyleri çok kolay söylüyosun:)
Benim araba da 2 de sarıyor onu ne yapacağız :) inanmak değil onur daha güvenli gaza basmak olay ;)
kaaz cusco vs ile gorus, onlarin kitlerini dene ;)
drag pisti sıcak asfalt vht ne ararsan var 1000hp oldugu soylenen yalan bır araba.
http://www.youtube.com/watch?v=x3sWrAcrelw
bu da 800hp skylıne
http://www.youtube.com/watch?v=th4xsJbzI4A&feature=related
herşey lafta çok güzel ama keşke dediğin gibi olsa 4 çekerdede kontrolü kolay kaybedersin 4 çeker olunca iyi yol tutucak sarmıcak gibi bişey yok olay güvenli gaza basmaksa her arabada yaparsın bunu bazı şeyleri çok kolay söylüyosun:)
11 senedir 4 çeker araba sürüp yalayıp yuttuktan bazıların viraj dönmek için fren yaptığı yerde ben gaza daha da bastıktan sonra artık bazı şeyleri daha kolay söyleyebiliyorum ;)
Semih subaru çok gördüm inceledim hiç kullanmadım bilmiyorum arazi aracı haricinde 4 çeker kullanmadım diyebilirim.
Bunca yıldır bu alemdeyim birtek şey aklımda kaldı subarunun yol tutuşu ile ilgili paylaşayım onuda.
Hazerfen dragları kaç senesi idi hatırlamıyorum Ali abimiz Namı değer Patlak ali dönüş yolunda yani beylikdüzünden ataköye geliyormuş gibi e-5 .
Avcılar düzlüğünün bittiği yerde küçükçekmece köprüsüne giriş var bilen bilir sert sağ sert sol yaparsın hızlı girersen.
4*4 ün ne olduğunu o gün orda anladım ne söylesem kadranı görmediğimden yalan olur ama 120 den aşağı değildi yanımdan geçti ve o virajı yan yan alıp çıktı.
Görenlerde vardır aramızda o anı. Bariyelerin altındaki tozun üstündeydi arka lastikler öyle bir yol tutuş viraj alma görmedim bu güne kadar.
kaaz cusco vs ile gorus, onlarin kitlerini dene ;)
Yok hacı subaru görevini tamamladı başka hiçbirşey yapmayacağım.Arasıra kopması güzel oluyor...
Semih subaru çok gördüm inceledim hiç kullanmadım bilmiyorum arazi aracı haricinde 4 çeker kullanmadım diyebilirim.
Bunca yıldır bu alemdeyim birtek şey aklımda kaldı subarunun yol tutuşu ile ilgili paylaşayım onuda.
Hazerfen dragları kaç senesi idi hatırlamıyorum Ali abimiz Namı değer Patlak ali dönüş yolunda yani beylikdüzünden ataköye geliyormuş gibi e-5 .
Avcılar düzlüğünün bittiği yerde küçükçekmece köprüsüne giriş vardı bilen bili sert sağ sert sol yaparsın hızlı girersen.
4*4 ün ne olduğunu o gün orda anladım ne söylesem kadranı görmediğimden yalan olur ama 120 den aşağı değildi yanımdan geçti ve o virajı yan yan alıp çıktı.
Görenlerde vardır aramızda o anı. Bariyelerin altındaki tozun üstündeydi arka lastikler öyle bir yol tutuş viraj alma görmedim bu güne kadar.
patlak ali afferin iyi cevirmis,
semihin bahsettigi gunluk kullanimda yuksek gucte tutunma ;)
11 senedir 4 çeker araba sürüp yalayıp yuttuktan bazıların viraj dönmek için fren yaptığı yerde ben gaza daha da bastıktan sonra artık bazı şeyleri daha kolay söyleyebiliyorum ;)
kolay gelsin sen şu 1000hp 4 çeker makineyi yap senle ilk denicek arabayı ben ayarlıcam söz arkadan iter olarak istediğin şekilde olurmu?
kolay gelsin sen şu 1000hp 4 çeker makineyi yap senle ilk denicek arabayı ben ayarlıcam söz arkadan iter olarak istediğin şekilde olurmu?
burda bıraz garıban havası estı
İyide buğuz edecek ne var şimdi burda ? Kötü birşey mi dedim ? + Gene diyorum ben kimseyi geçmek yada denemek için araba yapmıyorum :icon_tup: Kısmet olur yapar bitirirsem gelirsin gezeriz...
burda bıraz garıban havası estı
arkadan iter dedim önden çeker demedim:)
İyide buğuz edecek ne var şimdi burda ? Kötü birşey mi dedim ? + Gene diyorum ben kimseyi geçmek yada denemek için araba yapmıyorum :icon_tup: Kısmet olur yapar bitirirsem gelirsin gezeriz...
bak sen öyle bi yazıyosunki 4 çeker olunca herşey oldu bitti zannediyosun sanırım yalayıp yutmuşsun ya kolay geliyomuş ondan işte ben sadece söyledim hazırlansın bitsin inşallah güzel yürüsün deneriz
abı 4x4 k20 yapmaya ugrasıyorum sızın 1000hp lerı yapın ben 500hp k20 4x4 ypıcam azmedıcem yapıcam bırgun k20 de 4x4 olucak ahhahaha
http://www.youtube.com/watch?v=VrE544X1Fu4&feature=related
bunu untmusum 850hp aktarmadıgı ıcın yanlızca 12.9 yapabılıyor
B.Aktepe
02-03-2010, 11:58
abı 4x4 k20 yapmaya ugrasıyorum sızın 1000hp lerı yapın ben 500hp k20 4x4 ypıcam azmedıcem yapıcam bırgun k20 de 4x4 olucak ahhahaha
http://www.epictuning.com/_images/awd10.jpg
ef civic 370 küsür whp d serisi realtime 4 şeker:D
Mechanix
02-03-2010, 12:00
İş motordan aktarmaya döndü :)
Özgüne sorsak en iyi aktarma önden çekiş der ,
ben arkadan itiş diyorum ,
Ice 4 çeker diyor.
Neyi karşılaştırarak konuşuyoruz arkadaşlar yaw ? Rolling mi drag mı yoksa genel mi ?
Ben tarzını sevmiyorum 4 çekerin.Yolda çok anlamsız.Toprak parkurda da bir o kadar şart.Onun dışında elimi sürmem.
Minikler sara sara hızlanırım diyor , rollingci adamlar ,rolling top speede kadar yapılırsa FF çok iyidir.FR da iyidir.O zaman 4wd kötüdür...
:D
4x4 k20 kolay, sen zaman soyle :D
4wd 2jz diyelim o zaman supra şasesi üstüne işler karışsın:D yapılmışıda var:D
B.Aktepe
02-03-2010, 12:04
4wd 2jz diyelim o zaman supra şasesi üstüne işler karışsın:D yapılmışıda var:D
fena alevli oldu bak bu :D
yürüyen ne kullanıyorlar detay pls :D pm de olur:D
haha tamamen toyota diyimde kendini ye:D
B.Aktepe
02-03-2010, 12:04
tamamen duygusal diyorsun yani :D
B.Aktepe
02-03-2010, 12:05
semih evo yapak :D
fena hemde:D yakınlarda bi yerde bu supra hem uzak değil:D
semih evo yapak :D
2lt gt42 üstüne nos basalım ölelim pert olmazsak hızlı olur bak:D
B.Aktepe
02-03-2010, 12:07
RCUwIsSf5UQ
sevdiklerinden sana gelsin semüü sivilce çıkmış motorda çıban :D
ei7a8GBT4Xk
B.Aktepe
02-03-2010, 12:08
2lt gt42 üstüne nos basalım ölelim pert olmazsak hızlı olur bak:D
auhahuauha:D ölürüz garanti :D
yaw k20 4x4 nekadar kolay bana anlat onur abıcım ne olur zaman sıkıntı deıl bılıosun ama bız daha zoum uretemedık :)
2jz 4x4 mı yok artık sacmalık
göremiyorum iş yerinden :D sen arabayı söyle ben bilrim:D
yaw k20 4x4 nekadar kolay bana anlat onur abıcım ne olur zaman sıkıntı deıl bılıosun ama bız daha zoum uretemedık :)
2jz 4x4 mı yok artık sacmalık
fena bi araba oldu 2jzyide söktüler hatta 4lt yada 3.8 yalan olmasın düz 6 toyota motoru koydular drag motoru fena bişey 122mm turbo olması lazım üstünde:)
B.Aktepe
02-03-2010, 12:10
göremiyorum iş yerinden :D sen arabayı söyle ben bilrim:D
5 kafa büyüklüğünde bi turbo var:D awd 1fz engine filan yazıyor 4 şekerli sanırım:D
5 kafa büyüklüğünde bi turbo var:D awd 1fz engine filan yazıyor 4 şekerli sanırım:D
yes o araba:D
http://www.totalrace.ru/1fzsupra/IMG_0657.jpg
http://www.totalrace.ru/1fzsupra/IMG_0642.jpg
http://www.totalrace.ru/1fzsupra/IMG_0658.jpg
B.Aktepe
02-03-2010, 12:15
http://www.totalrace.ru/1fzsupra/IMG_0658.jpg
http://www.totalrace.ru/1fzsupra/IMG_0632.jpg
http://www.totalrace.ru/1fzsupra/IMG_0636.jpg
http://www.totalrace.ru/1fzsupra/IMG_0642.jpg
http://www.totalrace.ru/1fzsupra/IMG_0657.jpg
http://www.totalrace.ru/1fzsupra/IMG_0661.jpg
http://www.totalrace.ru/1fzsupra/IMG_0645.jpg
oha vantilatör takmışlar:eek:
initial-D
02-03-2010, 12:17
hmmmm.anlaşıldı şimdi:)hayırlısı:)
oha tasıyıcı ıle ılıskıye gırmek ıstıyorum cok ıyısın be
O kadar güce bu kadar karmaşık bi aktarım krılmazmı ya. Neden böyle bir aktarma sistemi kurmuşlar.
http://www.totalrace.ru/1fzsupra/IMG_0645.jpg
nesi karmaşık?
Bunun yerine
http://www.4wds.co.uk/images/four-wheel-drive-transfer.gif
http://moodle.student.cnwl.ac.uk/moodledata_shared/cdx%20etextbook/dswmedia/images/350px-Ptimetransfercase.jpg
Bu şekilde olsa daha iyi olmazmı. 4 motion örneğindeki gibi.
http://www.vw.com/cc/highlights/en/us/assets/cc_4Motion.jpg
yukarıdakide benzer transfer senin fakat otomatik şanzıman üstüne yapıldığı için transfer şanzıman üstünde değil fark bu
yukarıdakide benzer transfer senin fakat otomatik şanzıman üstüne yapıldığı için transfer şanzıman üstünde değil fark bu
Ok.
Yinede sorayım kırılma ihtimali nedir bu güç karşısında. Ne kadar dayanır ne kadar tercih edilmeli.
tam yürüdüğünde anlaşılr ama transfer kırılacak bi transfer değil şanzımanda öyle diğer elemanlara bakmak lazım yukarıda olan zincirli transfer vs bu güçler için yetersiz kalır
r35 ler bu sekılde tayfun ama onların sanzumanı arkada
Ice 4 çeker diyor.
Neyi karşılaştırarak konuşuyoruz arkadaşlar yaw ? Rolling mi drag mı yoksa genel mi ?
Ben tarzını sevmiyorum 4 çekerin.Yolda çok anlamsız.Toprak parkurda da bir o kadar şart.Onun dışında elimi sürmem.
Minikler sara sara hızlanırım diyor , rollingci adamlar ,rolling top speede kadar yapılırsa FF çok iyidir.FR da iyidir.O zaman 4wd kötüdür...
hızlı bir arkadan itere bindinmi yada 4 çekere ? binsen anlarsın demek istediğimi :) 300 beygirle korkutmuyorda 700 900 arasında bir arabaya bin anlarsın hepsinin gereksiz olduğunu ondan dolayı boş boş yazma lan :D
valla 600civarinda uretip full boost gelince serit degistiren ne guzel gc8ler vardi ;)
hayırdır kaşıntınızmı var?
bak sen öyle bi yazıyosunki 4 çeker olunca herşey oldu bitti zannediyosun sanırım yalayıp yutmuşsun ya kolay geliyomuş ondan işte ben sadece söyledim hazırlansın bitsin inşallah güzel yürüsün deneriz
Hicbirsey kolay degil amma 1000 hp'lerde bir makinayi 4 ceker yurutmek daha stabil ve kolay...
Proje bir bitsin Allah'in izniyle deneriz gezeriz vs vs
Bu arada merak ettim 1000 hp'e denk yuruyecek ne makina var sende ?
Ice 4 çeker diyor.
Makina gucluyse 4 ceker iyidir iyi...
hayırdır kaşıntınızmı var?
gaz acmak lazim Oz ;)
hmmmm.anlaşıldı şimdi:)hayırlısı:)
Amin herseyin hayirlisi olsun
valla 600civarinda uretip full boost gelince serit degistiren ne guzel gc8ler vardi ;)
Beni begenmiyor musun Onur :)
Beni begenmiyor musun Onur :)
projeyi sorunsuz bitirde neyi begenicez bakalim ;)
6nin sesi yeter bana :D
oz bu kimişş...?????
bunada nefes yatmez nefes yetse ömür yetmez...
http://www.youtube.com/watch?v=vpPlNc7y4js
http://www.youtube.com/watch?v=ccXmdd_SsBo
fena bi araba oldu 2jzyide söktüler hatta 4lt yada 3.8 yalan olmasın düz 6 toyota motoru koydular drag motoru fena bişey 122mm turbo olması lazım üstünde:)
4 lt abi doğrusun :)
Eray Yümsel
03-03-2010, 00:08
rwd iidir ya
http://www.facebook.com/?ref=logo#!/video/video.php?v=159750008004&ref=nf
hahaha ben bu basligi kacirmisim uzun zamandir bu kadar gulmemistim allahta seni guldursun;)
mustiyi bunalima sokmayin bu cocukkende boyleymis, trabzandan ters kayarmis hep:)
2 ceker impreza cok olum ecnebi drift tayfalarinda, cokta kolay cevirmesi daha tr deki drift camiasi o isi kesfetmedi, ben birgun drift e merak salarsam patlar rwd gc8 ama drift ile hic isim olmaz isin dogrusu bunca yildir mantigini kavrayamadim, sure olmayan yaris olur mu yaaa:) annalerimiz lafi vardir bilirsin " olum ne donup duruyorsun deli dana gibi" diye, bence drift kisaca bu:D
Hicbirsey kolay degil amma 1000 hp'lerde bir makinayi 4 ceker yurutmek daha stabil ve kolay...
Proje bir bitsin Allah'in izniyle deneriz gezeriz vs vs
Bu arada merak ettim 1000 hp'e denk yuruyecek ne makina var sende ?
sen yap ben sana çok makine bulurum
1000hp makınalarla ben gazlarım
1000hp makınalarla ben gazlarım
hehe:) moruk yokmu pıyasada yapılı corvette porshe felan zevklı olur du :)
hacı varda kimse yanaşmıyo miniğe :D
Mechanix
03-03-2010, 10:17
hahaha ben bu basligi kacirmisim uzun zamandir bu kadar gulmemistim allahta seni guldursun;)
mustiyi bunalima sokmayin bu cocukkende boyleymis, trabzandan ters kayarmis hep:)
2 ceker impreza cok olum ecnebi drift tayfalarinda, cokta kolay cevirmesi daha tr deki drift camiasi o isi kesfetmedi, ben birgun drift e merak salarsam patlar rwd gc8 ama drift ile hic isim olmaz isin dogrusu bunca yildir mantigini kavrayamadim, sure olmayan yaris olur mu yaaa:) annalerimiz lafi vardir bilirsin " olum ne donup duruyorsun deli dana gibi" diye, bence drift kisaca bu:D
Akşta mantık aramaz :)
konu nerden nereye gelmiş ..
saygılar
Rıdvan...
Ya bırakın bu işleri de
sizce HULK kaç HP çıkar Dyno dynamics te
ne hulkmuş beeee a.k gaztenekesi çıksa nolur 650hp :)
kardeşim neden zoruna gidiyor
çıkartşu arabanı da boruna gitsin bari bagırsaga dogru :):)
B.Aktepe
03-03-2010, 11:56
ahuauhauh :D
500-550 arası cıakr max daha fazla deıl.benım tahmınım
Ahmet
500-550 arası cıakr max daha fazla deıl.benım tahmınım
Ahmet
ohaaaaa
bilal msn de sana ne yazdım
ahmete sölemedim heee
oda ögrendi bu işi helal olsun :D:D:D
Hilmi
B.Aktepe
03-03-2010, 12:07
ohaaaaa
bilal msn de sana ne yazdım
ahmete sölemedim heee
oda ögrendi bu işi helal olsun :D:D:D
Hilmi
ehehhe:D ahmet supracı uğraşmaz 4 silindirlerle bu saatten sonra 4 çeker hep çeker ;)
bende 500-550 arası bekliyorum dynamicste.
ahuaha ortalama 200-250 hp kaç boya tekabül eder :D kendimi hazırlayayımda şimdiden şoka girmeyeyim :hehe:
sen yap ben sana çok makine bulurum
Peki........
M_PROJECT
03-03-2010, 18:55
Ya bırakın bu işleri de
sizce HULK kaç HP çıkar Dyno dynamics te
cenke sormak lazim haci dyno ve ciktilari ustune doktorasi bile var :D
cenk cok önceden tahminini yapştı 400 whp dedi zaten bir konuda :)
ben herkesle denerim bana laf sokmayın yada aradan çıkarın otobüslede denerim 126 bislede benim fark yapmaz muhabbet iyidir bende sıkıldım biri bana iyi bi koysunda msupra 2 stabını yapalım
ya arkadaslar elmayla armut toplamayın ister arka iteri ön çeker ister 4 çeker yaparsın
ister 1000hp yapar oldugu yerde sayar ister 10.000 watt yapıp arabanın puntalarını koparırsın
modifiyenin ruhundan uzaklaşmayalım herkes kendi aracını kendi için modlar kişileştirir işin ruhu budur bazısı begenir bazısı begenmez ama işibilen saygı duyar
benim hayalim 200 sx s14 mi s14a 300hp yapıp iyibir yol tutuşa sahip olmasını sağlamak:)
tayreep_john
13-04-2010, 04:19
İce Bu Arada Benim ALtimayada SR20DE yada rb20de getirebiliyomuyuz bende swap düşünüyorm araştırdım Benim Altimaya hepsi Uyum Sağlıyo Dikkate Alırsan Sewinirim İyi ForumLar... :)