PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : FREN ve DEBRİYAJ HİDROLİĞİ ?

despe
23-02-2010, 12:07
Uzun süreli fren kullanımında frenlerim şişmeye başlıyor, ve buda oldukça can sıkıyor. ben fren hidroliğinden olduğunu düşünüyorum. Tavsiye edebileceğiniz bir marka model var mıdır. Biraz araştırdım motul un iyi olduğunu söylüyorlar. Motul kullanmak istesem hangi modelini kulanmalıyım, yada başka ne marka önerirsiniz.

Teşekkürler.

despe
23-02-2010, 15:42
yok mu bi bilgisi olan ?

tarantino
23-02-2010, 15:50
ben ce arızayı yanlış yerde arıyorsun gibime geldi uzun süreli frende balata ısınmasıyla değişkenlik gösterir fren hidroliğiyle alakalı birşey yapmaz bana kalırsa

delsolemrah
23-02-2010, 15:54
selvoya ve ana merkeze baktır arkadaşım dot 3 motul hidrolik yağ koy

mmustu
23-02-2010, 15:56
ya markasını tam hatırlamıyorum ama bu hidroliğin ısınma derecesi ile alakalı bir sorun

ben en son motul kullandım sistemdeki bütün yağı boşaltıp ısınma seviyesi diğerlerine nazaran epey yüksek ti ve sorunum ciddi anlamda çözülmüştü

despe
23-02-2010, 15:59
ya markasını tam hatırlamıyorum ama bu hidroliğin ısınma derecesi ile alakalı bir sorun

ben en son motul kullandım sistemdeki bütün yağı boşaltıp ısınma seviyesi diğerlerine nazaran epey yüksek ti ve sorunum ciddi anlamda çözülmüştü

bende ondan olduğunu düşünüyorum. roll geceleri kullandığımız yolda kısa mesafede durmak gerekiyor o yüzden fenler çok ısınıyor ve fren pedalı neredeyse tabana değecek kadar gidiyor.

Bu arada kullandığım diskler hem delikli hem kanallı.

despe
23-02-2010, 16:01
Ben hidroliğin ısınmasından kaynaklı olduğunu düşündüğümden, nasıl bir hidrolik yağı kullanmalıyım merak ediyorum. Normal zamanlarda frenlerimde hiç bir sorun yok. Aşırı ısındığı zaman başıma geliyor bu.

mmustu
23-02-2010, 16:05
valla benim önler normal disk arkalar kampana :D

ciddi anlamda fren sorunum vardı önlere yine standart brembo disk ate balata taktım ve dediğim gibi hortumlarda vs bütün yağı boşaltıp ısınma seviyesi daha yüksek bir yağ ile değiştirdim şuan boncuk gibi hiç sıkıntım yok :D

despe
23-02-2010, 16:16
benimde öyle. önler disk arkalar kampana. fren hortumlarınıda değiştirmeyi düşünüyorum fren tepkisi daha iyi olur en azından :D

Mechanix
23-02-2010, 16:26
Motul de 5.1 fren hidroliği var, lazımsa yardımcı olabilirim.Ancak diğerinin aksine 5 sınıfı hidrolikler diğer hidroliklerle karıştırılmaz.Yani içindekinin tamamını boşaltıp bunu koymanız gerekir.
istenirse Mobil in Dot 4 hidroliği de var.

mmustu
23-02-2010, 16:29
heh işte adaşımın dediği gibi bende bundan kullandım :)

despe
23-02-2010, 16:34
Motul de 5.1 fren hidroliği var, lazımsa yardımcı olabilirim.Ancak diğerinin aksine 5 sınıfı hidrolikler diğer hidroliklerle karıştırılmaz.Yani içindekinin tamamını boşaltıp bunu koymanız gerekir.
istenirse Mobil in Dot 4 hidroliği de var.

Komple boşaltıpta kullanacağım. Özelden fiyat alabilirmiyim.

TarikS
23-02-2010, 20:46
zaten hidrolik ne olursa olsun eskisi tam bosaltilmadan, havayla cekilmeden yenisi konmamasi gerekmez mi :)

ben de yeni degistirdim fren hidroligimi, dedigin sorun bas gostermeye baslamisti frenler sismeye pedal dibe gitmeye falan baslamisti, hidroligimi degistirdim sorun kalmadi..marka model hatirlamiyorum, yarimlik 2 sise koymustuk, sisesi 20 liraydi.. ekstra ozellikli bir sey degildi, standardinda ne varsa o