PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : sağdan direksiyonu sola almak acil yardım

MKT
14-02-2010, 18:11
arkadaşlar gumrükte bulduğum bi Ef kasa var 89 model fakat sağdan direksiyon.bu aracı soldan direksiyon yapma imkanım varmı?ne tür işlemler lazım ortalama ne maliyet tutar.bu işlemi daha önce yapan varmı? veya bu aracı sağdan direksiyonlu kullanabilirmiyim?yardım ederseniz sevinirim

Yigit-Y
14-02-2010, 18:15
bulaşma derim çok yüksek maliyetler söz konusu olur araç ayrıca dikiş tutmaz ;)

KSK-VTEC
14-02-2010, 18:25
Basit işlem soldan direksiyonlu ef konsolu bulup takıcaksanız. delikleri filan hazır durumdadaır araçta (direksiyon mili ve pedallar ve tesisat için olan delikler)

M_PROJECT
14-02-2010, 18:27

yav yigit su bilmedigin konulara bi yazma lutfen , dunde rwd imprezaya cok maliyetli dedin 400 dolarlik is topu topu . biliyorsan yaz bilmiyorsan sus ...

tunceR
14-02-2010, 18:28
beyaz renk demi :)

CallMeInsane
14-02-2010, 18:32
evet cok yuksek maliyet
bir adet normal ef gögsü alacaksın onun dışında ki parçaları soküp diğer tarafa takacaksın bu kadar

Yigit-Y
14-02-2010, 18:37
tamam o zaman arkadaşa yardımcı olun...

toplam bir maliyet çıkarın...

çok kolaymış...

Spawn
14-02-2010, 18:40
bildiğim kadarıyla hem rhd hem lhd üretilen araçların direksiyon mili ve diğer aksamlar için ateş duvarında delikleri var. dolayısıyla çok sıkıntı olacağıonı sanmıyorum ..

hatta eğer yüklemeyi düşnüyorsan birazcık paraya kıyıp carbonfiberden göğüs bile yaptırabilrsin :) tabi ekstra maliyet. diğer türlü tr den çıkma ef civic göğsü ve bir adet elektrikçiyle iş hallolur sanki , ha tabi bir de direksiyon mil bağlantısının sola alınması

MKT
14-02-2010, 18:56
tesisat göğüs hadineyse de.
axislerin direksiyon milinin felan bağlantıları olacak vs bunların bana maliyeti lazım.değişecek parça varmı mesele.gaz pedalı debriyaj halatı firen halatı bunlar aynımı kalacak değişmeyecekmi?

despe
14-02-2010, 18:58
bence hiç elleme al öyle. kullanabilirsen o şekilde tam jdm style takılırsın :D

MKT
14-02-2010, 19:40
bilsemki sağdan direksiyonda sorun olmaz alırım.hem hiç uğraşmam.işime gelir.ama kesin bilgim yokki işte

Yigit-Y
14-02-2010, 19:46
maliyet hesabı çok uzun sürüyor galiba ???

sağsan sola alınsa bile ben sağlıklı olacağını düşünmüyorum...

sinan-s
14-02-2010, 19:55
Çok maliyeli olur o iş..

KSK-VTEC
14-02-2010, 19:56
maliyet hesabı çok uzun sürüyor galiba ???

sağsan sola alınsa bile ben sağlıklı olacağını düşünmüyorum...

Ne adamsın yaw çıkmacı forumumu burası, taş çatlasın 1000 tl maliyeti olur oda en fazla.

MKT
14-02-2010, 19:56
mersinde bir skyline vardı sağdan sola aldılar direksiyonu.nasıl yaptılarsa olmuştu güzeldi de.klima petekleri sağa bakıyordu hala.ben işin mekanik kısmındayım ama.bir göğüs değişir büyük dert değil.tesisatta halledilir.fakat mekanik olarak çok uğraştırırmı.ben alıp öyle doldurmayacam yüklemeyem bu arabayı alırsam okdar gücüm(maliyetim) yok.alırım elini yüzünü toplar LPG takar rahatıma bakarım

Yigit-Y
14-02-2010, 20:00
Ne adamsın yaw çıkmacı forumumu burası, taş çatlasın 1000 tl maliyeti olur oda en fazla.

birde nerede kime yaptıracağını söyle konu kapansın...

kolay iş değil sağdan alıp sola sağlam bir şekilde koymak...

MKT
14-02-2010, 20:36
iyi güzel torum yapmışsınızda yapılacak işlemleri bilmem lazım.napılacağını bilelim ki ona göre alırız yada almayız.

DejaVu
14-02-2010, 21:05
mersinde bir skyline vardı sağdan sola aldılar direksiyonu.nasıl yaptılarsa olmuştu güzeldi de.klima petekleri sağa bakıyordu hala.ben işin mekanik kısmındayım ama.bir göğüs değişir büyük dert değil.tesisatta halledilir.fakat mekanik olarak çok uğraştırırmı.ben alıp öyle doldurmayacam yüklemeyem bu arabayı alırsam okdar gücüm(maliyetim) yok.alırım elini yüzünü toplar LPG takar rahatıma bakarım

ya ben biliyorum bi ara koşturmuştum peşinde sonra waz geçmiştim sağdan direksiyon die gümrükteki o skyline r33 gri onu nasıl aldılar sağdan sola konsol ne oturttular halen şaşırmış durumdayım asla olmaz die bekliodum ben:confused:

BlackStone
14-02-2010, 21:35
ya ben biliyorum bi ara koşturmuştum peşinde sonra waz geçmiştim sağdan direksiyon die gümrükteki o skyline r33 gri onu nasıl aldılar sağdan sola konsol ne oturttular halen şaşırmış durumdayım asla olmaz die bekliodum ben:confused:

para var çare var niye olmasın sonuçta kul yapısı

delsolemrah
14-02-2010, 21:49
bence hiç girme direksiyon kutusu deyişicek konsol alıcan elektirik tesisatı uraştırır gaz teli uzatırıcan debriyaj teli aynı şekil firen sistemi de uydurmasyon bişeyle sağdan sola alman lazım maliyet 1000 tl ile 2000 tl arası tutar bence en büyük sorun konsol !

capri
14-02-2010, 22:05
bende bi 205 vardı sağdan sola alınma..

işlemler:
-komple göğüslük-kadrana falan gerek yok-bazı araclarda mesela 205te orta konsola gerel olmuo.
-direksiyon kutusu
-pedallara gerek yok tellerin deişmesi kafii
-fren için hidrolik tesisatı
-komple silecek mekanizması ve kollar
-sağlam elektrik işi
-kapı kilit mekanizmasında deişiklikler gerekebilio.
-çok önemli değil ama taban halısındaki topukluk.
-güneşliklerdeki ruhsat cebi ve yolcu makyaj aynası
-205te yan aynalar da sıkıntı idi ef de nası olur bilmem

şimdilik aklıma gelenler bunlar geldikce yazarım....

car wolf
14-02-2010, 22:17
vectrayı sağdan sola aldığımdan tecrübe var

- direksiyon kutusu
- kolorifer kutusu
- torpido
- tesisat belki istiye bilir sağdan sola alınca kısa kala bilir vectrada uzu nbile gelmişti
- pedallar
- silecekler
- yer yoksa saç a yer açılcak göğüs demiri isteye bilir
- vestenhaus un yeri değişcek
- özellikle İYİ USTA şart ustan yoksa bulaşma sakın

bu arada bende baktım o civic e 1.3 motor varmış detaylarında öyle yazıyor ama güzel oynamışlar araçlar

Yigit-Y
14-02-2010, 22:34
iyi güzel torum yapmışsınızda yapılacak işlemleri bilmem lazım.napılacağını bilelim ki ona göre alırız yada almayız.

yukarıdaka iki arkdaş anlatmış...

adana da olman işleri daha da zorlaştıracak gibi...

erkanayasli
14-02-2010, 22:38
sağdan direksiyon olsun tam jdm işte.

MKT
14-02-2010, 22:45
anlaşılan vazgeçecem bu işten.adanada usta var hatta kralı var ustanın da.istanbulda-ankarada bu işi 500 yapacaksa burdaki ustalar 1000 ister 1500 ister.birde komşum trafikte komiser 2 yıldızlı.onunla konuştum.aracı üzerine alırsın ama trafikte kullanamazsın.direksiyonu sola alacaksın tüv türkten geçireceksin daha sonra ruhsat işlemlerini halledebilirsin dedi.o yüzden bu iş adnada olacak gibi değil.sağolsun arkadaşlar.kafa yordunuz yorum yaptınız.çok teşekkür ederim

Yigit-Y
14-02-2010, 22:47
anlaşılan vazgeçecem bu işten.adanada usta var hatta kralı var ustanın da.istanbulda-ankarada bu işi 500 yapacaksa burdaki ustalar 1000 ister 1500 ister.birde komşum trafikte komiser 2 yıldızlı.onunla konuştum.aracı üzerine alırsın ama trafikte kullanamazsın.direksiyonu sola alacaksın tüv türkten geçireceksin daha sonra ruhsat işlemlerini halledebilirsin dedi.o yüzden bu iş adnada olacak gibi değil.sağolsun arkadaşlar.kafa yordunuz yorum yaptınız.çok teşekkür ederim

kolay birşey olsa niye söylemeyelim değil mi...

keşke istediğin gibi olabilseydi...

Emir_b16a
14-02-2010, 22:51

konsolu fiberden yaptırabilirsen yada uğraşıp yapabilirsen çok daha ucuza çıkar bnce pek korkulucak bi iş diil

erkanayasli
14-02-2010, 22:52
kolay bi iş ne arabaların çevrildiğini gördüm ben parça sıkıntısı olan. Ef kasanın hurdacılarda parçası bulunur.

Yigit-Y
14-02-2010, 22:52
teknik üniden proje olayı ile olabilir belki yasal mevzuatı ama uğraştırıcı ve maliyetli bir iş bu ...

değermi bence değmez...

-ER-
14-02-2010, 22:55
sağdan direksiyonla sür ne olacak al sana Tam anlamı ile TR tek JDM olursun :)

Konsolu alsanda yetmiyor westinghouse mu ne ise nasıl yazılıyo bilmiyorum fren merkezi işte
onunda yeri değişmesi gerekir kanımca :)

Bence sağdan sür daha tarz :)

gökberk
14-02-2010, 22:59
Yaanii :icon_tup:

erkanayasli
14-02-2010, 23:02
sağdan direksiyon arabalara plaka cıkıyor diyo biliyorum. cok var tr de sağdan direksiyon..

MKT
14-02-2010, 23:09
polis komşu sordu birilerine çıkmıyormuş.geçici tadilat belgesi veriyormuş trafik.keşke çıksada hiç uğraşmasam.çünkü daha bunun Makina Mühendisleri Odası birliğinden projesi var TÜV muayenesi var ondan ziyade yola çıkacaz.basacaz edecez.direksiyon elimizde kalır felan maazallah.fantaziye gerek yok bence.ama araştırmaya devam edecem.belki kullanabilirim sağdan direksiyonla.belki izin verirler diye düşünüyorum.
bir taraftanda izin verselerdi mersindeki adamlar skyline ı sağdan sola alıp o arabaya işkence çektirmezlerdi.

renault_f1
14-02-2010, 23:48
evet bende merak ediyorum sağdan direksyon yasal olarak kullanılabilyormu diye....

delsolemrah
14-02-2010, 23:51
tüv geçmiyo ingilte deyil burası adamların her iş ters :D

timucintt
15-02-2010, 00:04
sağdan sola almak için düzgün bir iş istiyorssan kazalı bir tane ef alacaksın önü olan sadece göğüsünü ve arkasında bulunan ne varsa söküp takacaksın. aynı zamanda sağ sol kapı içleirnide dğeişeeksin. aynı zamanda konsolun arkasındaki sacıda dğeişeceksin fren merkezini sola alacan direksiyon sistemini sola alacan. ayrıca tasişten kaça çıkacak araç onunda hesabını yaptınmı ? :) 2000 liraya bile alsan vergilerle beraber 4000 lirayı bulur sola alman 2 3 lira tüv müftü 10 lirayı geçer o paraya tertemiz arabalar var piyasada. boş işler....

Yigit-Y
15-02-2010, 00:08
sağdan sola almak için düzgün bir iş istiyorssan kazalı bir tane ef alacaksın önü olan sadece göğüsünü ve arkasında bulunan ne varsa söküp takacaksın. aynı zamanda sağ sol kapı içleirnide dğeişeeksin. aynı zamanda konsolun arkasındaki sacıda dğeişeceksin fren merkezini sola alacan direksiyon sistemini sola alacan. ayrıca tasişten kaça çıkacak araç onunda hesabını yaptınmı ? :) 2000 liraya bile alsan vergilerle beraber 4000 lirayı bulur sola alman 2 3 lira tüv müftü 10 lirayı geçer o paraya tertemiz arabalar var piyasada. boş işler....

ama bazı arkadaşlar 1000 tlye hal olacağını söylemişlerdi konunun başında...

mesela bu arkadaş ???

1000 tl demişti...

enteresan bir hadise şimdi hangisi doğru...

timucintt
15-02-2010, 00:13

Nasıl alacağına bağlı... bazıları göğsü ortadan ikiye bölüp sola alanları da biliyorum. Örneğin o bahsedilen skylinın göğüsün herifler kasap usulü kesip sola aldılar bagaj açma kolları bile halen sağdaydı... Ben en ince ayrıntısına kadar sola almaktan bahsediyorum ;) konsolun arkasındaki panel sacının bile değişmesi taraftarıyım ben bu işlemlerde...

ruudvan
15-02-2010, 00:25
ef civic hemde sag dıreksıyon sdahıbı olarak bagaj acma kolu depo kolu ve kaput sagdadır onları sola alman baya zahmetlı olur ,
dıreksıyonu bı sekılde gogusle sola alırsın ama dıreksıyon mılının gectıgı yerın arkasında ne var yada sol tarafta ne var hatırlamıorum ama ef nın motoruda baya kalabalıktır .

mesela sag dıreksıyonlu reno9 ların fren merkezı ve dıreksıyonu harıc herseyı sol dıreksıyonla aynıdır ama proje arabasıysa eger motor fln atıcaksan araca dıreksıyonuda motor atarken rahatlıkla degıstırırsın aks mıl vs ...

sag dıreksıyon kullanmakta zevklıdır hıcbır sekılde sorunda olmaz canını sıkma...

bn sag dıreksıyondan ınıp sol dıreksıyona gecıp ters trafıkte arac kullanabılıosam demekkı garıp gelıcek bı noktası yoktur...

M.Can Çimir
15-02-2010, 19:44
vectrayı sağdan sola aldığımdan tecrübe var

- direksiyon kutusu
- kolorifer kutusu
- torpido
- tesisat belki istiye bilir sağdan sola alınca kısa kala bilir vectrada uzu nbile gelmişti
- pedallar
- silecekler
- yer yoksa saç a yer açılcak göğüs demiri isteye bilir
- vestenhaus un yeri değişcek
- özellikle İYİ USTA şart ustan yoksa bulaşma sakın

bu arada bende baktım o civic e 1.3 motor varmış detaylarında öyle yazıyor ama güzel oynamışlar araçlar

Olm arabanın arkasını önüne almak daha kolay lem :D

fsunnetci
15-02-2010, 19:52
Evde ki hesap çarşıya uymaz adamım bence hiç bulaşma bence 2bin 3bin gider belli de olmaz değer mi değmezmi karar senin..

Schumi
15-02-2010, 20:11
Forumda civicler ile sevişmiş yatağa beraber giren her tarafını söküp takan bir çok civic toplayan birisi bence kendi el emeği ilede beraber bu işin altından 1500 liraya felan çıkar. Yanlız şöyle birşey var. Ustaya bırakırsan tüm işi araç p.ç de olabilir yada fiyatı çok çok fazlada çıkabilir.

M_PROJECT
15-02-2010, 23:44
birde nerede kime yaptıracağını söyle konu kapansın...

kolay iş değil sağdan alıp sola sağlam bir şekilde koymak...

ustasi olduktan sonra sendekini sana bile koyarlar .

KuBilaYY
15-02-2010, 23:48
ustasi olduktan sonra sendekini sana bile koyarlar .

hahahahah :D:DD:

brv
15-02-2010, 23:50

mesela bu arkadaş ???

1000 tl demişti...

bu tarz işleri sana sormak lazım cut&copy&paste konusunda üstüne yok ;)

y.güner
15-02-2010, 23:54
hç bulaşmamakta yarar var derimm .. ;)

_Burak_
16-02-2010, 00:04
http://www.viddler.com/explore/baris/videos/8

konu hakkında pek bilgim yok diyeyim ama aklıma bu geldi topici okuduktan sonra nedense...

redbaron
16-02-2010, 00:40

10 lira mı çüş artık! bi göğüs için kazalı araç mı alınır?niye sadece göğüs almıon:D hadi alındı diyelim 4bin anladık 2-3binde sağ sol işlemleri,tüv e 3bintl daha mı verceksin:D:D:D baya bi abartmışssın.işlem zor ama 2bin tl yi geçecek birşey yok ortada. se baya bi abartmışssın.

timucintt
16-02-2010, 00:50
10 lira mı çüş artık! bi göğüs için kazalı araç mı alınır?niye sadece göğüs almıon:D hadi alındı diyelim 4bin anladık 2-3binde sağ sol işlemleri,tüv e 3bintl daha mı verceksin:D:D:D baya bi abartmışssın.işlem zor ama 2bin tl yi geçecek birşey yok ortada. se baya bi abartmışssın.

Daha iyi oku... al olmadı sana daha açık bir hesap yapayım...

2500 liraya aracı alırsın...
ötv mtv ruhsatdı ardiye tasiş vergileeri zart zurt 2000 lira....
Kazalı araçtan kastım komple civicin önü yani göğüslük ve göğüslüğün önündeki parçalar Göğüslük kalurufer pedaller elektrik tesisatı sigorta kutuları. Konsolun önünde bulunan saç hani belki bilirsin şase numarasının yazılı olduğu hondalarda aynı zaman fren merkezinide taşıyan sactır kendisi... 2000-3000 lira....

işcilik 1000....

eksiği tarzı zurtu 1000... toplamda 9500 ettii.. bunu beş aşağı beş yukarı vur 8000-10000 lira arasında bir fiyat yapıyor başka bir sorunun varmı ?

ayrıca abartığım felanda yok belliki parça ve işcilik fiyatlarından haberin yok...

redbaron
16-02-2010, 01:41
Daha iyi oku... al olmadı sana daha açık bir hesap yapayım...

2500 liraya aracı alırsın...
ötv mtv ruhsatdı ardiye tasiş vergileeri zart zurt 2000 lira....
Kazalı araçtan kastım komple civicin önü yani göğüslük ve göğüslüğün önündeki parçalar Göğüslük kalurufer pedaller elektrik tesisatı sigorta kutuları. Konsolun önünde bulunan saç hani belki bilirsin şase numarasının yazılı olduğu hondalarda aynı zaman fren merkezinide taşıyan sactır kendisi... 2000-3000 lira....

işcilik 1000....

eksiği tarzı zurtu 1000... toplamda 9500 ettii.. bunu beş aşağı beş yukarı vur 8000-10000 lira arasında bir fiyat yapıyor başka bir sorunun varmı ?

ayrıca abartığım felanda yok belliki parça ve işcilik fiyatlarından haberin yok...

pardonda ne biçim yazıon sen biyerinden sorunun mu var?benim sorunum fln yok. yazmanda bile abartmışssın abartmıyorum diyorsun.sadece ön göğüs için kazalı araç almanın ne manası var en kötü arkadaşların dediği gibi fiber yada karbonfiberden yapılır bi direksiyon değiştirmeye 10bin fiyat çekmek abartı değilmi daha mantıklı bişey yapabilrsn. yazdığın parçaların çoğu araçta mevcut sadece yerleri değişcek..vergi cart curt diyon bunların hepsi 500tl hadi bilemedin 1000tl aracı üstüne geçirme fln,tüv ztn 150tl eee nerde 2bin -3bin tl ler?? ayaküstü 10bintl masraf çıkarmışssın sen öyle yap ama direksiyon değiştirmek için araç almak saçmalık

timucintt
16-02-2010, 01:53
pardonda ne biçim yazıon sen biyerinden sorunun mu var?benim sorunum fln yok. yazmanda bile abartmışssın abartmıyorum diyorsun.sadece ön göğüs için kazalı araç almanın ne manası var en kötü arkadaşların dediği gibi fiber yada karbonfiberden yapılır bi direksiyon değiştirmeye 10bin fiyat çekmek abartı değilmi daha mantıklı bişey yapabilrsn. yazdığın parçaların çoğu araçta mevcut sadece yerleri değişcek..vergi cart curt diyon bunların hepsi 500tl hadi bilemedin 1000tl aracı üstüne geçirme fln,tüv ztn 150tl eee nerde 2bin -3bin tl ler?? ayaküstü 10bintl masraf çıkarmışssın sen öyle yap ama direksiyon değiştirmek için araç almak saçmalık

Valla haklısın arkadaşım her konuda abartıyorum sen haklısın 2 tel çeker 500 liraya kapatırız bu işi...

redbaron
16-02-2010, 02:02
Valla haklısın arkadaşım her konuda abartıyorum sen haklısın 2 tel çeker 500 liraya kapatırız bu işi...

evet kardeşim aslda sen haklısın kusura bakma herkesin 2-3bine halledeceği işi sen 10bine hallet ksura bakma yanlış yaptık...

Talih.b16
16-02-2010, 02:24
sıtedekı arkadasların hepsı aksama kadar sanayıde sureklı arabalarıyla ugrasıyo bılen yazsın ıyı saglam bı usta sadece motoru acmadan yani tamır yapmadan kaca soker takar motoru yerine.ıyı bı elektrıkcı kaportacı gerekıcek frencı vs vb hangı 2 lıra redbaron bunları yapıcak duzgun bırı ıscılık ıster 2 lıra belkıde daha fazla.

redbaron
16-02-2010, 02:30
sıtedekı arkadasların hepsı aksama kadar sanayıde sureklı arabalarıyla ugrasıyo bılen yazsın ıyı saglam bı usta sadece motoru acmadan yani tamır yapmadan kaca soker takar motoru yerine.ıyı bı elektrıkcı kaportacı gerekıcek frencı vs vb hangı 2 lıra redbaron bunları yapıcak duzgun bırı ıscılık ıster 2 lıra belkıde daha fazla.

bizde uğraştık sanayide,parçaların çoğunun yeri değişcek tamam hadi 5bin tl olsun,arkadaş pert araç olup ondan parça söküp vergisini verip 10bintlye mal etmiş işi saçmalık,değer mi böyle bir işe ? ona 2000bin buna 3000 demiş ortada 5-6bin masraf var ıvırı zıvırınada 5000 demiş,nasıl bir ıvır zıvırsa bu?sence mantıklımı

Talih.b16
16-02-2010, 02:40
hesap mantıksız olabılır ama 3 mılyara alıyosan saglıklı bı sekılde ancak 10 mılyara yada 9 bınersın araca tuv e nıye mılyar verıcen sadece muayne dosya acılcak muh.odası onaylıcak plan proje yani vs vb rakamı bende attım ama bundan asagı olmaz kolay bi iş diil yani anlıycaan.he bıde yanılıyo olabılırım ama gogus yekparedır artı ustunde sase numaraları vardır faturasız bısey alıp nasıl ısletıcen onu.

redbaron
16-02-2010, 02:53
işte ıvır zıvır diyo 4-5bin tl eklemiş arkadaş nese.işçilik zor bu işte geriye kala fasa fiso türkiyede en çok ve ucuz parçalar var çıkmacılarda hondanın.çıkma parça alırsan numaralı onlar sorun çıkmaz çıkmacıdan fatura alır işletirsin tam o prosedürü bilmiyorum yanlış birşey yazmayayım. örnek bi cvc ön göğüs 400tl

http://www.sahibinden.com/honda_civic_ies_gogus_-_torpido_komple-95WQQaXQQ12951709WQQpXQQdisplayitem

Talih.b16
16-02-2010, 02:58
yannıs anlamada gogusle torpıdo arasında baya bı fark vardır.neyse sadece bılgı paylasımı ama bı arastır ıstersen kımse torpıdosunu ruhsata ısletmez

redbaron
16-02-2010, 03:22
yannıs anlamada gogusle torpıdo arasında baya bı fark vardır.neyse sadece bılgı paylasımı ama bı arastır ıstersen kımse torpıdosunu ruhsata ısletmez

örnek olarak verdim bunu parçaların uçuk fiyatlardan olmadığı göstermek için.

Ludacris
16-02-2010, 03:32
tartışırken bile problem çıkıyor. işin içine girdinmi bencede çıkamassın 5 sayfa oldu ama tatminkar " tamam böyle olur " denicek bişey çıkmamış:rolleyes:

gurcell
16-02-2010, 06:51
Motor yerinden çıkacak, geri konacak, pedallar yeni yere alınacak, gaz teli, debriyaj teli vs. çekilecek (veya hidrolikse alt üst merkez yeni yere alınacak) en az 750 tl usta para alır.
Antifrizdi, oydu buydu 100 tl ona gider.
Göğüs sökülecek, yeni göğüs takılacak, ıvır zıvır olacak 250 lira ona verilir.
Westinghouse'un yeri değişecek, fren hortumları yeniden yapılandırılacak, 250 tl frenci alır.
Elektrik sistemi yapılandırılacak (ecu,sigortalar vs.) Elektrikçi en az 250 lira para alır.
Çıkma göğüs , direksiyon kutusu vs. 500 tl civarına alırsın.

MKT
16-02-2010, 08:00
aynen arkadaşlar araştırdım çıkmacılara felanda sordum bu aralar EF moda olduğu için baya rövaştaymış parçası.satacak adamlar bile temiz çıkma göğüs bulursa değişiyorlarmış araçlarının göğüslerini ki satarken para etsin diye.bir aldık diyelim aracı hadi vergiis şuyu buyu yine ucuz iyi güzel ama tamirci tamirci dolaşmak.tamircinin kahrını çekmek ve okadar para harcamak gereksiz.en fazla 1000-2000 tl fark edecek belki TR de satılanlarla onları alırım daha iyi FANTAZİ YAPMAYA GEREK YOK.ama bu işi resimli anlatan bi forum sitesi felan bulamadım.hani şöyle yapım aşamasını gösteren resimli videolu bi konu bulsak iyi olurdu.

SOMEONESPECIAL
16-02-2010, 08:15
aynen arkadaşlar araştırdım çıkmacılara felanda sordum bu aralar EF moda olduğu için baya rövaştaymış parçası.satacak adamlar bile temiz çıkma göğüs bulursa değişiyorlarmış araçlarının göğüslerini ki satarken para etsin diye.bir aldık diyelim aracı hadi vergiis şuyu buyu yine ucuz iyi güzel ama tamirci tamirci dolaşmak.tamircinin kahrını çekmek ve okadar para harcamak gereksiz.en fazla 1000-2000 tl fark edecek belki TR de satılanlarla onları alırım daha iyi FANTAZİ YAPMAYA GEREK YOK.ama bu işi resimli anlatan bi forum sitesi felan bulamadım.hani şöyle yapım aşamasını gösteren resimli videolu bi konu bulsak iyi olurdu.

Noktayı koymuşsun... Paran ve zamanın varsa uğraş ama diğer türlü Macera:heyoo: