Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor aldık'dan sonra.baba''yı ikna etme..Hakkında Bilgi.?
KorkuluRuya
13-02-2010, 00:41
kafa çok karışık..2senedir.içimde motor aşkı var..
kendime çok güveniyorum..yetenek olarak.kawrama olarak hiç bir sorun yaşıcagımıda hiç sanmıyorum.
baba motora karşı..bi kaç kezde önünde kaza oldu.ölen oldu..
Asıl sorun?
normalde asla motor aldırmaz ama ben aldıkdan sonrasını kast ediyorum.
aldıktan sonrası babamın tepkisi tam ne olur die düşünüyorum.
nasıl alıştıra bilirim..arkadaşlarnız arasında böle sorunlar yaşaıyıp nasıl çözüm buldular.?
gizli binmek çözüm olur mu?
veya aldım bindigm ögrenildi..diyelim.sonra sat sat sat diye diye oluşan aile baskıdan nasıl etki.piskolojk olarak..yani bu durumda
ihtiyacım oldugu için konu açtım.bilgi veren paylaşan arkadaşlara içten teşekkür ederim.
baban kazanır ben aldım haberi oldu ve sattırdı bukadar baskı inanılmaz oluyor kolay gelsin
ALPER-VNS
13-02-2010, 00:49
babadır vardır bi bildiği.. 2 teker şeytan işi hem adam istediğin arabayı alalım demiş daha ne desin
kayaakin
13-02-2010, 00:51
arkadaşın 2 senedir kalbi chopper chopper diye atıyordu sonunda aldı aynen karşıydı sizinkiler gibi aile öyle bi baskı yediki annesi başına çorap ördü dayanamadı yeter dedi 1 ay sonra sattı
yani kısacası demagoji yap , yalanlar uydur ama onları azcıkda olsa ikna et
babayı ikna edersin bence.
onursumer
13-02-2010, 00:52
benimkide karşı bu işe ama 1-2 arkadaşımın arkasına binip gezince
başkasının arkasına biniceğine kendi motoruna bin demeye başladı belki yaza düşünülebilir artık birşeyler zemin hazır :D
ahmet3425
13-02-2010, 00:59
banada alırken baya karsı cıkmıslardı ama su an pek bisey demiyorlar aile ekonimisini benzin yonunden ciddi rahatlattıgım icinde olabilir tabi:D
KorkuluRuya
13-02-2010, 01:00
bennnnnnnnnnnnn
Bence bi süpriz yap aile durumunu bilemem ama genede denemekte yarar var bir gece eve motorla gel ve tepkiyi ölç buna göre bi kefene geçir ve ailene gerçekten istediğini kanıtla derim ben :)
benim arkadaşımda aynı şekilde aldı , sonra ailesi öğrendi ve motoru sakladılar :D yaklaşık 1 ay göstermedikten sonra sattırdılar :D
almak istediğin motor nedir ? ss mi ?
KorkuluRuya
13-02-2010, 01:07
almak istedgim motoru aldıktan sonra.paylaşıcagım.konu degişe bilir bu yuzden ama alie 2tekere bakıyor..güce ss cc baksa keşke..
sonra ben agresıf ukala sısman bencıl pıslık oluyorum, kardesım bız senı bılmeyız babanı hıc bılmeyız...herkesın babası kendıne sen kendın olc tart ıster al ıster alma! yok babam mı kazanır ben mı kazanırım? bence kutuna gıt...allahım ya...
ahmet3425
13-02-2010, 01:09
aynen alacagın motor nedir direk olaya racing ile girmeyeceksin heralde...
hayabusa gibi yaratıklar olsada 2 tekerlek işi sakat iş en ufak hatada kurtuluşun yok...
ahmet3425
13-02-2010, 01:12
sonra ben agresıf ukala sısman bencıl pıslık oluyorum, kardesım bız senı bılmeyız babanı hıc bılmeyız...herkesın babası kendıne sen kendın olc tart ıster al ıster alma! yok babam mı kazanır ben mı kazanırım? bence kutuna gıt...allahım ya...
ne var bunda simdi anlamadım tunay arkadas ailesini nasıl razi edeceği konusunda yardım istiyor bi coğumuzun basından aynı olaylar gecmistir bunda yadırganacak bisey yok ayrıca forumda o kadar cok bos konu var ki hepsine satasıyor musun boyle ben mi ilk kez sahit oluyorum?
ne var bunda simdi anlamadım tunay arkadas ailesini nasıl razi edeceği konusunda yardım istiyor bi coğumuzun basından aynı olaylar gecmistir bunda yadırganacak bisey yok ayrıca forumda o kadar cok bos konu var ki hepsine satasıyor musun boyle ben mi ilk kez sahit oluyorum?
fırsat buldukca satasıyorum...su anda da hıc uykum yok belkı ekmek cıkar dıye dusundum...
Vts_Power
13-02-2010, 01:18
ben tütüye katılıorum varmı karşı taraftan olan?bayadır konu kitlenmiodu sanırm :D:D
ben tütüye katılıorum varmı karşı taraftan olan?bayadır konu kitlenmiodu sanırm :D:D
eywallah abıcım:)
pesimist206
13-02-2010, 01:19
sonucta burası sohbet bolumu her turlu konu acılabılır gorusundeyım ...
Vts_Power
13-02-2010, 01:21
yahu iide ben mesela alırım istemezlersede evi terk ederim kaç kişi yapabilşr :D ki gençken çokda terk etmişliğim vardır ;)
sonucta burası sohbet bolumu her turlu konu acılabılır gorusundeyım ...
acılsında mantık hatası var konuda? bız nasıl yardımcı olucaz? "bence baban agresıf bır ınsan hemen soyleme" mı dıyelım?
madem sohbet kısmı bende konu acmak ıstıyorum...
"az once sıctım bokum kırmızı cıktı aramızda daha once sıcan arkadaslar varsa fıkrını almak ıstıyorum"...nasıl?
gizlice almayı dene.
Lisede hiç unutmam bir arkadaşım ailesinden habersiz 106 alıp 1 yıl binmişti.Aracıda okula yakın bi otoparkta saklıyordu:D
pesimist206
13-02-2010, 01:26
acılsında mantık hatası var konuda? bız nasıl yardımcı olucaz? "bence baban agresıf bır ınsan hemen soyleme" mı dıyelım?
"az once sıctım bokum kırmızı cıktı aramızda daha once sıcan arkadaslar varsa fıkrını almak ıstıyorum"...nasıl?
haklısın abıcım :D
kararını vermişsin zaten alıcaksın ama sonuçta esas sorunun cevabı şu :
baban kazanıcak ;)
ahmet3425
13-02-2010, 01:27
fırsat buldukca satasıyorum...su anda da hıc uykum yok belkı ekmek cıkar dıye dusundum...
seninle act de ikende cok tartıstıgımızı hatırlıyorum sanki kitlenmis konular falan bilmiyorum sen beni cıkarabiliyor musun?
ama bence artık gerek yok buyuduk koca adamlar olduk :D
Ve tech ailevi meselelere de el atar...
Yakında "Karım beni aldatıyor ne yapmalıyım ?" konusu gelicek diye korkuyorum...
Rockford
13-02-2010, 01:29
yaş genc eger alırım kelle koltuk giderim gibi plan varsa direk vazgeç cünkü hata toleransı otomobile göre cok düşük. 18yaşında kullandıgım gibi araba kullanmıyorum en basitinden. 18inde araba degil motor kullansak şimdiye durumumuz neydi oda tartışılır. yaşla birlikte bazı şeylerin farkına varıyo insan. kendine şunu sor bunu alırsam tehlikeli kullanmam kendime irademe hakim olurum diyosan ve gerçekten buna inanıyosan al bence. sonucta ailende düzgün kullandıgını gordukce kısmen gerilimleri azalıcaktır.
almayı düşündügün motor tipi ne bilmiyorum ama ss ise daha dikkatli olmanı önerim. bende yeni yeni güneşli günlerde keyif için binilecek bi sport touring motor bakınıyorumda onlar için bile süratli dikkat et diye cok sefer uyarıyolar ss de durum cok daha ciddi yani.
ve kararın ne olursa olsun ne babanla bunun için kavga büyüt nede aileye yalan falan gibi sacma işlere gir. aile kalıcı motor otomobil vs gelip geçicidir aile ile tartısma sebebi bile etmeye degmez :)
ahahah buda güzel :D
Eray Yümsel
13-02-2010, 01:31
annen ne diyo bu duruma
seninle act de ikende cok tartıstıgımızı hatırlıyorum sanki kitlenmis konular falan bilmiyorum sen beni cıkarabiliyor musun?
ama bence artık gerek yok buyuduk koca adamlar olduk :D
hafızam hıc ıyı degıldır malesed tartısmak gıbı bı derdım yok,bana sadece konu cok sacma geldı tepkı verdım bende...sen koca adam olmus olabılırsın, ben dah aıcımdekı cocugu oldurmedım:D:D
Rockford
13-02-2010, 01:31
gizlice almayı dene.
Lisede hiç unutmam bir arkadaşım ailesinden habersiz 106 alıp 1 yıl binmişti.Aracıda okula yakın bi otoparkta saklıyordu:D
lisede nası bi harclık varmış öle aileden gizli 106alıcak kadar :) ama saklamak için ebatlar uygun :D
adam konuyu actı bastı gıttı:) burda bırbırımızı yıyecegız bızde...
ahmet3425
13-02-2010, 01:33
şimdi oaly burda daha baska.
her konu acan adamıda tanıyamayız arkadasın nasıl bir psikoloji icerisinde oldugunuda bilemeyiz insan psikolojisi diye bir sey var belki kendini bu konuda cok huzursuz hissediyor belki birilerine bu konuyu acmak istiyor akıl fikir danısmak istiyor belki bu onun rahatlamasını sağlayacak direk yıkıcı mesajlarla girmeden once bi dusunmek lazım.
ahmet3425
13-02-2010, 01:35
adam konuyu actı bastı gıttı:) burda bırbırımızı yıyecegız bızde...
yanılıyorsun bana kalırsa adam senin mesajını gorunce hayal kırıklıgına ugradı ve basıp gitti:D
Babası da foruma üye olsun bence ;)
Bırakın sosyal mesaj vermeyi...
Böyle konu mu olur ?
tünay adamın şevkini kırdın :D
şimdi oaly burda daha baska.
her konu acan adamıda tanıyamayız arkadasın nasıl bir psikoloji icerisinde oldugunuda bilemeyiz insan psikolojisi diye bir sey var belki kendini bu konuda cok huzursuz hissediyor belki birilerine bu konuyu acmak istiyor akıl fikir danısmak istiyor belki bu onun rahatlamasını sağlayacak direk yıkıcı mesajlarla girmeden once bi dusunmek lazım.
asıl yanlıs orda ...ben araba dısında kendı hayatım ıle ılgılı bır konuyu asla foruma acmam alayı manyak,psıkopat forumun zaten...bunun gorulmesı lazım...eger psıkolajık sıkıntılar darlanmalar ıcerıyorsa konu doktora gıtcek yada sabah programına katılacak bence...
yanılıyorsun bana kalırsa adam senin mesajını gorunce hayal kırıklıgına ugradı ve basıp gitti:D
ben sımdı cozdum...mesaı saatı basladı onun ondan gıttı:) bknz. nick name:)
babanı mahkemeye ver, yaşını doldurmuşsun sana karışıyor
ahmet3425
13-02-2010, 01:38
asıl yanlıs orda ...ben araba dısında kendı hayatım ıle ılgılı bır konuyu asla foruma acmam alayı manyak,psıkopat forumun zaten...bunun gorulmesı lazım...eger psıkolajık sıkıntılar darlanmalar ıcerıyorsa konu doktora gıtcek yada sabah programına katılacak bence...
puhahahha aksam aksam hiç guleceğim yoktu allahta seni guldursun:D
annen ne diyo bu duruma
Babası da foruma üye olsun bence ;)
ben sımdı cozdum...mesaı saatı basladı onun ondan gıttı:) bknz. nick name:)
babanı mahkemeye ver, yaşını doldurmuşsun sana karışıyor
ahahhahahahhah :hehe::hehe::hehe:
mükemmel bi yorum :D:D:D:D:D:D
gelelim sana arkadasım motor iyidir güzeldir hoştur aşık olursun arabayı özlemessin ona 2 gün binme deli olursun,üstüne binince dünyalar senin olur cok farklı bi his binmeyen hicbirzaman anlıyamaz..
ama sonuc olarak baba sana o motoru her halükarda sattırır benim tavsiyem o tadı hic almadan kısacası o lanet seyi damara vermeden vazgecmen:icon_tup:
eger bi kere oturursan sonra cok sıkıntı cekersin artısı bide cooook iç çekersin baba motoru sattırınca..
hee diyeceksinki binmedende iç çekiyorum,ama inanki o tadı bilmeden iç çekmen bilerek iç çekmenden 123897129 kat daha az rahatsız edicektir seni ;)
pesimist206
13-02-2010, 01:40
yarıldım bırazdan kıtlenır konu :D
yarıldım bırazdan kıtlenır konu :D
sen yarılınca mı kıtlenıyor konular?:)
hahahhahh a ben bunu kacırmısım ya:D:D
Eray Yümsel
13-02-2010, 01:42
yarılmayan user ler istiyoruz !
pesimist206
13-02-2010, 01:42
sen yarılınca mı kıtlenıyor konular?:)
huyum kurusun ;)
mertacar
13-02-2010, 01:43
bunadamı yarılmasın :D hahah zaten silincek konu, biraz rahatlama adına :D:D hauhauah
.......................
Vts_Power
motor aldıktan sonra babanıda bindir oda otursun bi kere kalkamazki bi daha :D:D
mükemmel bi yorum :D:D:D:D:D:D
gelelim sana arkadasım motor iyidir güzeldir hoştur aşık olursun arabayı özlemessin ona 2 gün binme deli olursun,üstüne binince dünyalar senin olur cok farklı bi his binmeyen hicbirzaman anlıyamaz..
ama sonuc olarak baba sana o motoru her halükarda sattırır benim tavsiyem o tadı hic almadan kısacası o lanet seyi damara vermeden vazgecmen:icon_tup:
eger bi kere oturursan sonra cok sıkıntı cekersin artısı bide cooook iç çekersin baba motoru sattırınca..
hee diyeceksinki binmedende iç çekiyorum,ama inanki o tadı bilmeden iç çekmen bilerek iç çekmenden 123897129 kat daha az rahatsız edicektir seni ;)
fatih ortayı iyi açtın buna gol atılırr :D:D
Eray Yümsel
angaradan şimdi döndüm 2gündür yollardayım uyumuyorum kafam bimilyon yemin ederim 48 saatin patlamasını yaşarım burda
ahmet3425
yalnız ''cem'' in mesajındaki özel iceriği kacırmıssız
fatii iyi yakalamıssın sayende koptum yeniden:D:D:D
o değilde araba için evden kaçanlar kimler ?
ahmet abi itiraf etti
bende 6 ay firar ettiydim :D:D
DetailEF
13-02-2010, 01:44
motor aldıktan sonra babanıda bindir oda otursun bi kere kalkamazki bi daha :D:D
Nereye doğru bindiricek :hehe:
gizlice almayı dene.
bence burdaki büyük basarı o arabaya habersiz 1 yıl binmek deilde lisede okuyup aileden habersiz 106 alacak parayı bulmak :D:D:D
ahmet3425
13-02-2010, 01:44
sen varsın ya eray foruma yeter ztn :D:D
o değilde araba için evden kaçanlar kimler ?
ahmet abi itiraf etti
bende 6 ay firar ettiydim :D:D
senın turkce hocanın ta ....... :D ettıydım ne la? edıyormustum de barı:D:D
Eray Yümsel
13-02-2010, 01:45
bunadamı yarılmasın :D hahah zaten silincek konu, biraz rahatlama adına :D:D hauhauah
http://img194.imageshack.us/img194/4083/nowhiteafterlabordaydem.jpg
mertacar funclub açıcam bi konu sana :D
senın turkce hocanın ta ....... :D ettıydım ne la? edıyormustum de barı:D:D
onun bende amk zaten onun yüzünden tekrar yapmıştım :D
mertacar
13-02-2010, 01:46
takılı kalmışın fotoda :D
ahmet3425
13-02-2010, 01:46
bence burdaki büyük basarı o arabaya habersiz 1 yıl binmek deilde lisede okuyup aileden habersiz 106 alacak parayı bulmak :D:D:D
valla parayı nerden buluyorlar onu bende bilmiyorum ama ailesinden gizli S2000 alan bir arkadasım var 800 lirada maas alıyordu hayret etmistim:D
Vts_Power
13-02-2010, 01:47
allah raazı olsun korkulu rüyaa :D:D:D
fatih ortayı iyi açtın buna gol atılırr :D:D
cocuk sabah konuyu okursa bidaha bu siteye girmez valla :D:D:D
ahmet3425
13-02-2010, 01:48
tam gidip yatıcaktım nerden gordum bu konuyu yaw butun uykularımı kacırdı:D
ahmet abi bende dogbox için pederi ikna edicem nasıl bi yol izleyim ?
DetailEF
13-02-2010, 01:49
Dogbox gibi adamsın zaten ne işin var dogboxla :soru:
Eray Yümsel
13-02-2010, 01:49
takılı kalmışın fotoda :D
yokmu başka :D
modlardan rıca edelımde konuyu kapanmaya yakın paket yaptırıp gondersınler KorkuluRuya ya, yazık mındar olcak yoksa:D
temden ankara istikametine dogru direk devam et
asgjaskflşaskfaş..böööh
mert çok fenasın severek izliyoruz seni yani fotoları :D
ahmet3425
13-02-2010, 01:51
bende ayrı eve cıkıcam pederi nasıl razı edeyim arkadaslar evlenene kadar bu evde bizimle oturacaksın diyor baskada bisey demiyor:D:D
mertacar
13-02-2010, 01:51
yokmu başka :D
son bi tane daha atıp cıksammı yaw :) saatte 3 olmuş zaten :d
motorun arkaya bı sepet ıcınede kaskını attınmı tmmdır anahtarıda koyarsın cebıne ne baban gorur ne annen ama trafıkte karsılasma karsılasırsanda tanımıomus gıbı yap..
yardır bacanak:D
Eray Yümsel
13-02-2010, 01:52
ka ka ka si si si ka si ka si ka :D
Vts_Power
13-02-2010, 01:53
şimdi gece gizlice pederin odaya dalıp cüzdanı patlatıosun kredi kartı ne varsa annenikileride. dolduruosun depoyu geliosun yapıoz gidince dogboxu görünce baban sevincinden unutur herşeyi :D::DD
pesimist206
13-02-2010, 01:53
bende ayrı eve cıkıcam pederi nasıl razı edeyim arkadaslar evlenene kadar bu evde bizimle oturacaksın diyor baskada bisey demiyor:D:D
evlenıp ayrılsan olmazmı abı hem duzenıde kurmus olursun :D
ahmet3425
13-02-2010, 01:54
evlenıp ayrılsan olmazmı abı hem duzenıde kurmus olursun :D
yok evlenemem daha gt28 alıcam :D
bende ekliyim kankacım :ramo::D
http://img688.imageshack.us/img688/2762/n5752049241323113197.jpg
Bulut Y.
13-02-2010, 01:55
hacı abi cok ciddiyim baban seni bir gıdım seviyorsa o motoru benzin döker yakar. demedi deme bu cumlemi ciddiye al illede alıcam motoru dıyosan kasko yaptır bari paran yanmasın bişeyler koparırsın sigorta şirketinden :p
mertacar
13-02-2010, 01:55
biraz eli yüzü düzgün olsun ama :D kanka hahaha
.................................
naturel yok mu yaw? bu ne boyle top gıbı? soyle curumus kavun kıvamında lazım...:)
1 Nisan'ı bekle :D Bir arkadaşından o günlük motorunu ödünç al baba baaak motor aldım diyerek tepkisini ölç :D Sonrası kolay zaten ya pozitif ya negatif...
Eray Yümsel
13-02-2010, 01:57
mert kaynak verde öle git bari :D
trajda etmiş :D
mert kaynak verde öle git bari :D
:hehe: :hehe: :hehe: :hehe: :hehe:
ahmet3425
13-02-2010, 01:59
bende ciddi bi mesaj yazayım konu silinmesse okursun:)
daha 1 hafta once yakın bi arkadasım 2 motorunu birden sattı 600 rr ve suziki burgman hatta elbiseleri kaskı ayakkabıları eldiveni alayını sattı toptan veda etti:)
sebep ise artık aile baskısına dayanamıyor olması simdi ise slk 230 comp. aldı ve gayet mutlu gorunuyor motora binmiyor olmak o kadarda kotu değil:) en azından sakat kalma olme gibi riskleri minimuma indirmis oldu.
konuya binaen :D
motor dediğin için birçok şeyi kaybediyorsun zaten.
motosiklet işlerindeki apaçiler emin ol araba işlerinden kat kat fazla..
fazla görmüyoruz ortalıkta zira doğal seleksiyon mekanizması daha hızlı işliyor onlara :o
dolayısı ile onların üzerinden yürüyen konjönktür sana bu konuyu açtırtıyor..
oysa makinayı kullanan sen olacaksın kendini öldürecek olanda sen olacaksın makina birşey yapmıyor ;)
Baba ya bu noktayı anlatabilirmisin bilmiyorum, ama anlatsan ve tamam oğlum dese bile arkasından kuracağı cümlede sen iyi kullanırsın ama başkası çarpar der konu uzar :)
Bu işler heves etmekle olmuyor velhası..
önce A2 ehliyetinden den tut kaskına montuna eldivenine vs ekipmanına yatırım istiyor..
zaten 100 - 150 liralık kask alacaksan pakistan malı ceket alacaksan hiç bulaşma :)
soğumak istiyorsan bestgore.com a takıl araştırırsan enteresan motosiklet kazaları görmen olası.. ben en son incelediğimde tüm gayretime rağmen "hayırlı bir ölüm" göremedim :o
mertacar
13-02-2010, 02:00
naturel yok mu yaw? bu ne boyle top gıbı? soyle curumus kavun kıvamında lazım...:)
naturel mi diyon bacanak :D oda olur.. isteklerden uyuyamıycaz :)
ahmet3425
13-02-2010, 02:01
aynen aynen travesti goğsu gibi:D
ama fizik 10 numara ona laf yok
paylasımların devamını bekliyoruz mert:D
Eray Yümsel
13-02-2010, 02:01
bende ciddi bi mesaj yazıyorum bu konuyu okuduktan sonra çık ve beni bul bunu okursan çık ve beni bul gerçek cevap bende
:hehe:
motorun kısıra yol açtıgı doğrumu ? :D sıcaktan daşaklar sarkık oluyomuş :hehe:
ahmet3425
13-02-2010, 02:03
konuya binaen :D
motor dediğin için birçok şeyi kaybediyorsun zaten.
motosiklet işlerindeki apaçiler emin ol araba işlerinden kat kat fazla..
fazla görmüyoruz ortalıkta zira doğal seleksiyon mekanizması daha hızlı işliyor onlara :o
dolayısı ile onların üzerinden yürüyen konjönktür sana bu konuyu açtırtıyor..
oysa makinayı kullanan sen olacaksın kendini öldürecek olanda sen olacaksın makina birşey yapmıyor ;)
Baba ya bu noktayı anlatabilirmisin bilmiyorum, ama anlatsan ve tamam oğlum dese bile arkasından kuracağı cümlede sen iyi kullanırsın ama başkası çarpar der konu uzar :)
Bu işler heves etmekle olmuyor velhası..
önce A2 ehliyetinden den tut kaskına montuna eldivenine vs ekipmanına yatırım istiyor..
zaten 100 - 150 liralık kask alacaksan pakistan malı ceket alacaksan hiç bulaşma :)
soğumak istiyorsan bestgore.com a takıl araştırırsan enteresan motosiklet kazaları görmen olası.. ben en son incelediğimde tüm gayretime rağmen "hayırlı bir ölüm" göremedim :o
100 liralık kask kullanıyorum memnumum tavsiye ederim GDR spec:D
motorun kısıra yol açtıgı doğrumu ? :D sıcaktan daşaklar sarkık oluyomuş :hehe:
:D:D:Deheuehe olabilir
mertacar
13-02-2010, 02:03
son organikler :D
[...................
Eray Yümsel
13-02-2010, 02:04
100 liralık kask kullanıyorum memnumum tavsiye ederim GDR spec:D
abi ben 35milyondu ağladım sızladım 25e düşürdüm kullanıyorum çok memnunum hiç rüzgar geçirmiyo :hehe:
ahmet3425
13-02-2010, 02:05
son organikler :D
http://img3.imageshack.us/img3/362/cutepinkbikinihotboobsc.jpg
bak bu cidden iyimis pamuk gibidir onlar eminim:D
Rusta olabilir.Airbagler sağlam görünüyor :D
Eray Yümsel
13-02-2010, 02:06
cem olsaydı çakmıştı şimdi buraya bi liseli fotosu
ahmet3425
13-02-2010, 02:07
abi ben 35milyondu ağladım sızladım 25e düşürdüm kullanıyorum çok memnunum hiç rüzgar geçirmiyo :hehe:
onlar tam karton elinle duvara vur parcalanıyor puhahha ama ruzgar gecirmez o doğru:D
Vts_Power
13-02-2010, 02:07
tütü ateş etmeye gitti :D
ahmet3425
13-02-2010, 02:08
tütü ateş etmeye gitti :D
poligon nerdeymis bizde gidelim:D
Rusta olabilir.Airbagler sağlam görünüyor :D
hangı rusta hakkıyla cicik gordun kardes sen? ha rus ciciği ha yatma tahtası:D
polıgon kagut havlu:D hhahha bı yere gıtmedım ya burdayım:)
Vts_Power
13-02-2010, 02:10
bu yaşa gelmişin poligonu bulamıosan vay halinee :D:D:D
Eray Yümsel
13-02-2010, 02:11
tünay arada bi 3dk afk kaldın nerdeydin ?
Vts_Power
13-02-2010, 02:11
polıgon kagut havlu:D hhahha bı yere gıtmedım ya burdayım:)
ulan tütü eskiden gidiodun bilgisayara fln sıçrar die D:D:D
gögüs arası diyorum ;)
guzun kestı yanı bu goguslerı:D alltan verıdıgınde kafası cıkmassa tepeden sıkıntı cıkmasın moraller bozulmasın sonra:D:D:D
guzun kestı yanı bu goguslerı:D alltan verıdıgınde kafası cıkmassa tepeden sıkıntı cıkmasın moraller bozulmasın sonra:D:D:D
:hehe::hehe::hehe: jeton geç düştü ahgahahahaha
tünay arada bi 3dk afk kaldın nerdeydin ?
sumkuruyodum ya:D bı nevı squırtıng:D
ahmet3425
13-02-2010, 02:14
http://img528.imageshack.us/img528/4861/123yo.jpg
bu hatunu tanıyan var mı:D
unlu oyuncu french box mı yoksa?:)
Vts_Power
13-02-2010, 02:16
hatunu tanımıomda koltuu olayım onun benn abaza speccc i:D:DD
ahmet3425
yok değil ama ondan daha unlu:D
bı sıgara ıcıp gelıcem, yersenız:D
Eray Yümsel
sumkuruyodum ya:D bı nevı squırtıng:D
:hehe:
http://www.uzmantv.com/erken-bosalma-nasil-tedavi-edilir
bn daha önce hiç karşılasmadım anadolu yakasında deil sanırım karşı tarafa bakmak lazım
ahmet3425
13-02-2010, 02:17
hatta soyle soliyim su an forumda bu hatunu tanımayan 1 tane adam yoktur kalıbımı basabilirim:D:D
Keşke alıcağın motoru yazsadın ...
yetenek olarak kendine güveniyorum kavrarım demişin demekki daha önce tecrüben yok ? bu çok kötü 20 yaşı ne olursa olsn başlama açısında çoktan iş işten geçmiş demektir ...
Babanım tepkilerine dikkat et derim istediğin arabayı alırım ama motor olmaz ...
bunu biraz açarsan oda bu yaştan sonra işin geçtiğini düşünüyor.
aynı olay benimde başıma geldi o motoru alıp eve gelsen ne olucak ? her dışarı çıktığında annen baben stres içinde bin bir telaşla senin gelmeni beklicek her calan telefonda acaba bişimi olduy diye acıcaklar ? bi motor hevesi onları bu kdar yıpratmaya değermi? ben deymez dedim bıraktım .
Eray Yümsel
13-02-2010, 02:18
başkan söyle çatlatma adamı alttan alttan veriyon gazı hadi ter bastı :D
sigaram bittiydi sabah alcaktım ama karının cigara içişini görünce bu saate bi benzinlike yol düşer adamın... ::D:D:D:D:D
Vts_Power
13-02-2010, 02:18
hatta soyle soliyim su an forumda bu hatunu tanımayan 1 tane adam yoktur kalıbımı basabilirim:D:D
bihteeeerrrr :D
nedense adriana lima demek geliyor içimden :D
ahmet3425
13-02-2010, 02:20
başkan söyle çatlatma adamı alttan alttan veriyon gazı hadi ter bastı :D
%100 amerikan malı hollywood dan cok unlu bi hatundur kendisi benimde hayallerimin hatunu:D
Eray Yümsel
13-02-2010, 02:21
aynştayn ın çaktığı hatunmu bu :D
ahmet3425
13-02-2010, 02:22
aynştayn ın çaktığı hatunmu bu :D
puhahaha:D o kim ya :hehe:
gecenın bu saatınde yenı kuracagım sıtenın adını buldum sonunda:D
www.31bizimişimiz.com :D
Eray Yümsel
13-02-2010, 02:23
rrrrrrrrrrrrr
ahmet3425
13-02-2010, 02:24
kimse bilemedi yaw:) soyleyince kendinize guleceksiniz:D
charlize theron:D:D
ahmet3425
13-02-2010, 02:25
onu bunu bırakında kamber ayarını fazla kaçırmış :D
http://lh4.ggpht.com/fisherwy/R1bNq6zeSxI/AAAAAAAALxw/cKlwELiLCvE/Mary+Carey+Auctions+Breast+Implants+on+eBay%5B2%5D
oha taximden kacırmıslar heralde bunu:D
kimse bilemedi yaw:) soyleyince kendinize guleceksiniz:D
charlize theron:D:D
way encüğünü yidiğim:D:D
ahmet3425
13-02-2010, 02:27
aynen ku ku ki ki sini yediğim:D
mertacar
13-02-2010, 02:27
konu açıldığından beri okuyan ama hiç yazmayanlar var hala yorulmadılarmı ya :D:D
http://www.youtube.com/watch?v=CflMP7CmuFk
Eray Yümsel
13-02-2010, 02:28
cem ban list kabarmadan sil olm postları alttan alttan okuyon sinsi sinsi :D
bu gece nobetcı cem,rahatız:D:D
ahmet3425
13-02-2010, 02:29
korkuluruya hala mesajları okuyor yarım saat once konu actı 13. sayfaya gelmis konu :D
Eray Yümsel
13-02-2010, 02:29
bu gece nobetcı cem,rahatız:D:D
Oz`
TechTurkey
Mesaj gönder Kullanıcı Listesi Son Aktivitesi: Bugün 03:29
Şuanki Aktivitesi: Konu Okuyor 34 aht 73 evo x dyno sonucu
yanlışlıkla bu konuya tıklarsa papaz olcaz :D
ahmet3425
13-02-2010, 02:30
http://www.youtube.com/watch?v=CflMP7CmuFk
ohh rakımı getirin:D
KorkuluRuya
13-02-2010, 02:31
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:DD:D:D:D:D
mükemmel forum..gece gece iyi gitti fotolar..motora kaymak oldu.
3 5 7 arkadaşın mesajı dikkate aldım.faydalı oldu..hemde çok.
minnettarım..
motoru aldıgımda nasıl bir çözüm buldumu konu açarak belirticem.
öle bir konu olucak ki..cevap yazıcak bir şey bırakıcagımı sanmıyorum.çok teşekkürler.konu kapatıla bilir.
arvadlar hoşuma gitmedi..pek.:D saglıcakla..
ahmet3425
13-02-2010, 02:31
Oz`
TechTurkey
Mesaj gönder Kullanıcı Listesi Son Aktivitesi: Bugün 03:29
Şuanki Aktivitesi: Konu Okuyor 34 aht 73 evo x dyno sonucu
yanlışlıkla bu konuya tıklarsa papaz olcaz :D
sence tıklamama gibi bisey soz konusumu bence değil birazdan damlar hiç merak etme:D alayımıza sut cekicek :hehe:
salakk sAslausk sapowe mal ehrıffler aptlmıssınzı sız sııkkecem hepınızzzzı dıye gelır sımdı:D
Eray Yümsel
13-02-2010, 02:34
hadi iyi geceler :D konu kapatılabilir :D
ahmet3425
13-02-2010, 02:35
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
minnettarım..
öle bir konu olucak ki..cevap yazıcak bir şey bırakıcagımı sanmıyorum.çok teşekkürler.konu kapatıla bilir.
nedemek yardımcı olabildiysek ne mutlu bize:D:D
hadi iyi geceler :D konu kapatılabilir :D
bızde anahtar var sen cık:)
mertacar
13-02-2010, 02:36
mesai bitti iyi geceler :D:)
ahmet3425
13-02-2010, 02:37
aynen arkadaslar yatıcaz son bi bakalım dedik 1,5 saat .iç oldu neyse iyide oldu:D
hadi iyi geceler herkese...
:D:D:D:D
minnettarım..
lan bi cigara almaya gittim 3 sayfa daha eklenmiş konuya.
bu arada konuya döneyim; 205 ile kaza yaptıktan soona anneme dedimki motosiklet alıcam anne en 300 yapanından. annem 100le giderken geberemedin di mi dedi :hahaha::hahaha::hahaha:
edit: 205 sürat değil peco 205
buraya konu acmak her yonden faydalı adamın moralı bozuksa bıle yerıne gelıo...umarım motorunuda alırsın gule gule bınersın ama bn tavsıye etmem ılk kullandıgımda bı dobloyu tamponundan ettım gozumun altına 4-5 dıkıs attılar 2ncı bınısımde sırtım dahıl hr yanım yara olmustu halbuki bısıkletle yapamıcaım hareket yoktur...kolay gelsın
KorkuluRuya
13-02-2010, 02:46
sagol çok teşekkürler.
Eriador arkadaşın yorumu.açıklaması.kararımı çok açık verdirmeme sebeb oldu.. elinden öperim..çok rahatladım.
sagol çok teşekkürler.
Eriador arkadaşın yorumu.açıklaması.kararımı çok açık verdirmeme sebeb oldu.. elinden öperim..çok rahatladım.
işine yaradıysa ne mutlu bana .. hayırlısı neyse o olsun :)
CasabLanca
13-02-2010, 03:07
konu güncelliği kaybediyor....
kaynak kaynak içinde;
clio rs mi tayyar mı?? :D:D
konu kapanmış ama bikaç bişey yazayım dedim.Bende senin gibib motor hastasıydım gençken ama yaş 20 sağlam alt yapın olması lazım yani ben 14.15 yaşlarından itibaren scooter tepelerinde manyak manyak gidiyordum ve ondan sonra büyük hacimli motora bindim.o zamanlar nasıl ölmedim hayret ederim hala.motor almak içine işlediyse biz ne desek sen yinede alırsın bişekilde ama bence motoru boşver,vazgeç derim bizim memlekette bu kadar cahil,kasap sürücü varken motora binilmez.
Birde ne yapıcağınıda yazmamışsın chooper alıp ince ince mi gidicen,süpersport alıp gazlıcanmı?street bike mı alıcan hepsi ayrı ayrı seçimler ve hayatına etken.Ailene de gelince bu işi kimse saklayamamış bu güne kadar ya bi tanıdığın görür motor tepesinde yada ailen den biri mutlaka yakalanırsın sonra daha kötü olur.gizli gizli bi zevkte alamassın vs yani ailenin de mototr olayını anlaması lazım o yüzden bence motor alma ama seçim senin
tazmaniac
13-02-2010, 08:22
ben 3 yil dil doktum we galiba yeterince olgunlastigimi anlayip aldi 4 tane oldu 1 yil icinde we arkamda babamla almanya ya kadar tur yaptik ;p yurt ici turlari saymiyorum yazim hemen hemen 2 haftada bir haftsonu tura cikiyorduk.yani senin anliycaan oncelikle babana olgunlastigini kanitlaman lagzim we sonrada ona motorsikleti sevdirmen lagzim,tavsiyem enduro ya yogunlar daha guvenli ve babanin begenme ihtimali daha yuksek
ahahahaha
[B]
kendime çok güveniyorum..yetenek olarak.
hiç kullanmamışsın neyine güveniyorsun onu anlamadım? bu güvenin sonu hayır değil onu bil
[B]kafam çok karışık..2senedir.içimde motor aşkı var..
kendime çok güveniyorum..yetenek olarak.kawrama olarak hiç bir sorun yaşıcagımıda hiç sanmıyorum.
böyle inanmis bir arkadasim vardi;
gecen ay askerden geldi ilk vitesli motor olarak 600rr tercih etti, viraj icindeki camuru hesap edemedigi icin suan grenajlari boyada :icon_wack
yarış motorum var babam değilde annem öğrenince benzin döküp yakacaktı zor kurtardık :D
ben babamı scooter almaya götürdüm ZX-9 aldı :D damardan girmen lazım. :)
buraya konu acmak her yonden faydalı adamın moralı bozuksa bıle yerıne gelıo...umarım motorunuda alırsın gule gule bınersın ama bn tavsıye etmem ılk kullandıgımda bı dobloyu tamponundan ettım gozumun altına 4-5 dıkıs attılar 2ncı bınısımde sırtım dahıl hr yanım yara olmustu halbuki bısıkletle yapamıcaım hareket yoktur...kolay gelsın
ulan gozumun onune geldi hertarafın sargılı okula geldigin gün uahahauhau =)
Gizli almada nasıl alırsan al .
Bi arkadasım gizli almıştı...:(
bence al bulunsun günlük kullanma haftasonu arasıra çıkar hava güzel olduğunda gez
Allah izin verir de sende birgun baba olursan evladinin caninin yanmasi yada onun bir tek sacinin teline zarar gememesi icin sende cirpinip durursun...Bence babani dinle vazgec bu sevdadan....
Allah izin verir de sende birgun baba olursan evladinin caninin yanmasi yada onun bir tek sacinin teline zarar gememesi icin sende cirpinip durursun...Bence babani dinle vazgec bu sevdadan....Kesinlik'le katılıyorum.;)
Büyük sözü dinlemek lazım..:):icon_tup:
ahmet3425
13-02-2010, 10:35
babayı ıkna etmeye calısyor galıba
babayi ikna eder sanırım:D
bu gidişle babayı ikna edecek :D
bu gidişle babayı alırrr :D:D
babanın rızası cok onemlı. ılk motora ılkokul cagında yazlıkta bınmıstım. sonra kendı motorumun hayalını kurdum ortaokulda cagında rx115 aldım yamaha snra runner derken ıs buyudu. ılk racıngım suzukı gsxr apachee 750 idi. sonra srad sonra 900rr derken bu motorlar hep baba rızası olmadan alındıgı ıcın hep kaza oldu hep yaralanmalar. 2002 den snra bıdaha bıjnmedım. daha snra trafık ıle bogusmaktan artık sıkldım gıttı mmotr aldım daha karısmayın ben buna bınıcem dedım. 2007 de olan mevzu. daha snra yanına racıng daha maxıscooter derken kardesıme de bulastı sımdı o da bı racıng bı scooter takılıo :) Allaha sukurler olsun ufak tefek kazalar tabı kı oluyor ama buyuk kazadan mevlam cemıl cumlemızı korusun. baba rızası cok onemlı
ilkerrrrr
13-02-2010, 11:18
Ben olsam almam.
Kendi zevkin mi önemli ailenin her dışarı çıktığında huzursuz olması mı, buna karar ver.
hiç kullanmamışsın neyine güveniyorsun onu anlamadım? bu güvenin sonu hayır değil onu bil
bence çooook önemli bende direk racingle basladım ve bende biliyodum sorunsuz kullanacagımı,hissedebiliodum yani..
motoru aldıgımın 2. ayında rollinglere gidiodum cok 600rr gecmisligim var :D:D:D
bu iş tamamen kabiliyet ve güven işi..
alkol almadan ve bakkala bile giderken kaskını takarsan bence gayet saglıklı binebilirsin motora...ama kafayı bulupta motora bincem dersen lafı uzatmaya gerek yok tabuta koyacak parcaları sectirmek zorunda bırakırsın aileni:)
alkolsuzken biyerden sonra korkmaya baslıyosun motorun üstünde o korkuda insan hayatının cogu noktasında yaptıgı gibi senin hayatını emniyet altına alıyo:icon_tup:
Day Walker
13-02-2010, 11:26
kendini banın yerine koy bakalım neler hissedeceeksin
Anne ya da baba onayı olmadan yapılan işten hayır gelmez , onları dinlemek ana kuzusu olmak değildir , bende bir ara çok istiyordum hala da istiyorum racing motora binebilmek ama hyatımda daha hiç kullanmadım ve deneyim olmadan binilmeyecek tek araç , kendime güvenmem hiçbirşeyi değiştirmiyor , zaten annem hakkımı helal etmem dedi olay bitti. Birşeyi bilmeden kendine güvenmek cahilliktir , bilerek güvenmek bilgeliktir. Onlar anne baba bırak onları istediği olsun zaten hep çocukların istedikleri oluyor.
SercanTurkoz
13-02-2010, 12:30
anne ya da baba onayı olmadan yapılan işten hayır gelmez , onları dinlemek ana kuzusu olmak değildir , bende bir ara çok istiyordum hala da istiyorum racing motora binebilmek ama hyatımda daha hiç kullanmadım ve deneyim olmadan binilmeyecek tek araç , kendime güvenmem hiçbirşeyi değiştirmiyor , zaten annem hakkımı helal etmem dedi olay bitti. Birşeyi bilmeden kendine güvenmek cahilliktir , bilerek güvenmek bilgeliktir. Onlar anne baba bırak onları istediği olsun zaten hep çocukların istedikleri oluyor.
''''''''''''''''''+1
zamanla alışırlar güven vermen lazım babana.
Bende Evo'yu aldığımda 1 seneye yakın sakladım :D, kolay gelsin ama motorsiklet işi sakat. Benimde çocuğum olsa aldırmamaya çalışırım.
bence çooook önemli bende direk racingle basladım ve bende biliyodum sorunsuz kullanacagımı,hissedebiliodum yani..
motoru aldıgımın 2. ayında rollinglere gidiodum cok 600rr gecmisligim var :D:D:D
alkol almadan ve bakkala bile giderken kaskını takarsan bence gayet saglıklı binebilirsin motora...ama kafayı bulupta motora bincem dersen lafı uzatmaya gerek yok tabuta koyacak parcaları sectirmek zorunda bırakırsın aileni:)
alkolsuzken biyerden sonra korkmaya baslıyosun motorun üstünde o korkuda insan hayatının cogu noktasında yaptıgı gibi senin hayatını emniyet altına alıyo:icon_tup:
aynen baskan cok dogru yazmıssın. motora bınıcegım gun kafamda hıcbırseyın olmamasına dıkkat ederım. o gun aklıma takılan bırsey varsa bınmemeye ozen gosterıyorum. motora sakın ve bos kafa ıle bınmek uyusturucu alkol vs gıbı seyler kullanmadan bınmek gerekır. etrafımızda cogu ınsan vardır alkol uyusuturucu kullanan ve ardından motorla gazlayan bu tıp hareketler olume goturur. bunları kullanmayanlar olmez mı tabı kı olur takdir-i ilahi denen birsey var vakit gelmişse motor bahanedir. ama Peygamber efendimiz (sas) eşeğinizi saglam kazıga baglayınız sonra Allah a emanet edınız buyurmustur. sız onlemınızı alır sakın ve saglıklı kafa ıle bınersenız Fatıh ın dedıgı gıbı bazı yerlerde frene basarsınız bu da hayatınızı kurtarır. kac yıldır motora bınerım bu alete korkmadan bındıgımı hatırlamıyorum.
baskıdan dolayı aile 1*0 önde oluyor.
yusufcan_k
13-02-2010, 14:05
ailede ilgilenen birisi yoksa yani arkanda destekcin yoksa işin cok zor benim amcam motorcuydu babamın en yakın arkadası telat can amcam (mekanı cennet olsun) motorcuydu bunlarında baskısı olunca fazla dayanamadı :)
slowmotion
13-02-2010, 14:07
scooter olsa ikna ederdin ama race motorsa işin zor...
aynen baskan cok dogru yazmıssın. motora bınıcegım gun kafamda hıcbırseyın olmamasına dıkkat ederım. o gun aklıma takılan bırsey varsa bınmemeye ozen gosterıyorum. motora sakın ve bos kafa ıle bınmek uyusturucu alkol vs gıbı seyler kullanmadan bınmek gerekır. etrafımızda cogu ınsan vardır alkol uyusuturucu kullanan ve ardından motorla gazlayan bu tıp hareketler olume goturur. bunları kullanmayanlar olmez mı tabı kı olur takdir-i ilahi denen birsey var vakit gelmişse motor bahanedir. ama Peygamber efendimiz (sas) eşeğinizi saglam kazıga baglayınız sonra Allah a emanet edınız buyurmustur. sız onlemınızı alır sakın ve saglıklı kafa ıle bınersenız Fatıh ın dedıgı gıbı bazı yerlerde frene basarsınız bu da hayatınızı kurtarır. kac yıldır motora bınerım bu alete korkmadan bındıgımı hatırlamıyorum.
motora binen herkez sen ben gibi düşünse kimse ailesini ikna etmek için evden kaçıp bin dereden su getirmek zorunda kalmaz:icon_tup:
SekoLive
13-02-2010, 14:09
Motor bana göre içki gibidir... İçmesini bilene zevk verebilir ama içmesini bilmeyeni öldürebilir... bu nedenle içmesini bilmiyorsan yada iyi içemiyorsan içmiceksin ve ana baba rızası çok önemli bazen sevdiklerimiz için zevklerimizden vazgeçebilmeliyiz....
Oldschool
13-02-2010, 14:09
kardeş annenin babanın rızası olmadan bir işe kalkışma hayrını göremessin aynı sıkıntıyı ben yaşadım 1 ay kullanndım sıfır almıştım üstüne bide zarar ettik yani sonu hüsran kardeşş en güzeli ufaktan bi araba al sonradan motor alırsın küçük bi zevkini gidermk için
bizim ailedede durum tam tersi ben motordan tirsiyorum babamda kaliyor aklim hep ama o vazgecmiyor ..
Armageddon
13-02-2010, 14:54
Benimkilere sonunda kabul ettirdim :) Önce yokladım kabul etmediler. Sonra haber vermeden aldım, 6 ay gibi habersiz bindim, sonra bir ara ben zaten almıştım dedim. Diğer deliliklerim gibi buna da birşey yapamadılar... Ama daha sonra alıp satmalarım oldu, şu an bir motorum olduğundan haberleri yok... Anne babalar endişelenirken haksız değiller ama yapacak birşey yok.
Ben motor aldığımda kimseye sormadım gittim aldım sonra motordan superman gibi uçunca bu sevdadan vazgeçtim ne babam üzüldü ne de ben
harbi iyiydi :D
delsolemrah
13-02-2010, 16:17
ben 5 yıldır motor kulanıyorum bayağ deneyimim oldu 2 teker hastalık başka bişey kısacası tutku yaşam tarzı motordan asla vaz geçmem motora binemiyince mutlu olamıyorum ben ilk motrumu 125 cc çinoski oldu vespa replikasıydı :) annem karşıydı gördü ikna oldu peder baştan karşı hala karşı ama salayan yok şimdi vitesli 600 cc kulanıyorum bana yetiyo ama askereden sonra 750 cc honda magna yada shadow alıcam motor güzel bişey binersen inemesin allah kaza bela vermesin dikatsizliğin bedeli ağır kasksız asla binem yarım kask kulanma 200 tl aşa kask kafana takma montun korumalıklı olsun başlıcaksan schoter tarzı bişeyle başla hem ailen karşı cıkmaz fazla :)
kabiliyet güven işi değil, en az kabiliyet kadar tecrübe ve dikkat işi.. fazla güvenin sonu hüsran biter... sadece motor için değil herşey için.. güven olması için tecrübe olması lazım önce. 20 yaşında daha ilk defa motora bineceksin oda racing makina olacak ve kendime çok güveniyorum altından girer üstünden çıkarım diyeceksin allah korusunda kamyonun altından çıkma derim ben onu diyene...
yazdığınız mesajlara dikkat edin sen kısa sürede alışmış olabilirsin rollinglere gidiyor olabilirsin ama başkasının senin gibi çabuk alışabileceğini yada senin kadar dikkatli olabileceğini nereden biliyorsun? senin mesajınla daha çok güven gelir otobana çıkar sıkar önüne araba kırar nasıl kaçacağını bilemez ailesinin halini sen düşün sonra.. özendirmeyin bu kadar güven vermeyin boru değil hele istanbul trafiğinde.. biraz daha sorumlu yazın ne yazacaksanız
delsolemrah
13-02-2010, 16:26
hele ist traiğinde cok ama cok zor motor kluanmak 125 cc otomatik ile piş sonra vitesli 250 cc bi makine al onlada yaklaşık 2 sene alıştıktan sonra istediğine bin benim bir cok arkadaşım 1000rr 600rr ve buna benzer racing aldı ilk etapta hepsin motoru pert allah sukur kendilerinde bişey yok sen sen ol düşük cc al kimsenin gazına gelme motorunda firenine lastiğine dikat et
git motor için eğitim al bak bakalım ne hissettiriyor sana gerçekten istiyecekmisin devamlı kullanmayı .
ondan sonra al babanı karşına konuş aldığın eğitimden ve motora binmeyi neden istediğinden bahset .
Önce ailenin onayını onayı olmasa da en azından nefretini dindir motosiklete karşı.
Ha bir de söylemeden edemeyeceğim motosiklet işi şaka hata kabul etmez Allah korsun bisiklete iyi biniyordum racing de uçarım mantığını da kabul etmez ...
Belirli bir olgunluğa erişmeden (hız sabır sükunet gaza gelme vb. ) bence racing riskli iş ...
Başlangıç olarak daha farklı bir tip motor seçebilirsin mesela ...
Ayrıca Yetenek yetenek diye konuşulup duruyor aranızda sinandan yetenekli kaç motosikletçi vardı merak ediyorum ...
Yetenek diyipte kendi kendinizi gaza getirmeyin ...
Onurkk06
13-02-2010, 16:34
bence ilk olarak honda cbr 125le fln başlarsan daha iyi olur senin açından
kabiliyet güven işi değil, en az kabiliyet kadar tecrübe ve dikkat işi.. fazla güvenin sonu hüsran biter... sadece motor için değil herşey için.. güven olması için tecrübe olması lazım önce. 20 yaşında daha ilk defa motora bineceksin oda racing makina olacak ve kendime çok güveniyorum altından girer üstünden çıkarım diyeceksin allah korusunda kamyonun altından çıkma derim ben onu diyene...
yazdığınız mesajlara dikkat edin sen kısa sürede alışmış olabilirsin rollinglere gidiyor olabilirsin ama başkasının senin gibi çabuk alışabileceğini yada senin kadar dikkatli olabileceğini nereden biliyorsun? senin mesajınla daha çok güven gelir otobana çıkar sıkar önüne araba kırar nasıl kaçacağını bilemez ailesinin halini sen düşün sonra.. özendirmeyin bu kadar güven vermeyin boru değil hele istanbul trafiğinde.. biraz daha sorumlu yazın ne yazacaksanız
tecrübe ve dikkat kazanabilmesi için kendine güvenip o motorun üstüne oturması lazım..
şimdi burda bazı arkadaşlar yazmıs 125 cc al 250 cc al..yapmayın Allah aşkına siz sanıyomusunuz 125 cc yada 250 cc bi makina racinge benziyo.bu motorların racingle benzeyen tek yönü sadece vitesleri,başka hiç bir ortak noktası yok..vitesli motor kullanmayı bilen ama 125 lik motor sürmeyen bi adamla 125 likten racinge gecen bi adam arasında hic bi fark yok bence..hatta 125 lige binmeyen daha saglıklı olur niye derseniz 125 likte kendini uzman sanarak racinge geciyo ve sanıyoki 125 likle oynıyabildigi gibi o motorlada oynarım.işte cogu zaman o arkadasların sonu hüsran oluyo..benim düşüncelerim bu yönde kim ne yapmak istiyosa yapmakta özgür.
bence racing kendine güven meselesi,kendine güvenemiyen kimse o koltuga oturmasın...ben kimseye örnek olsun diye yazmadım ben yaşadıklarımı yazdım şu andada Allah a şükür daha motoru bi kere yana yatırmıslıgım yok
artı olarak kendine güven demek yola cıkıp 280 290 gez demek değil:icon_tup:
17 sayfanın hepsini okumadım ama anladığım kadarıyla racing istiyosun..bende senelerdir içimde bir racing aşkı besliyorum taki 2 hafta öncesine kadarda bu aşk devam ediyodu..ama arkadaşım aldı geçen ay racing..çocuğun hiç tecrübesi yok hayatında motora binmemiş ama kendine çok güveniyodu ben bodyciyim motora hakim olabilirim kullanırım alışırım diyodu ama öyle olmadı 2 hafta önce motor perte ayrıldı Allahtan kendisine birşey olmadı..bu işlere ailenin rızası olmadan sakın kalkışma hayır gelmez..rızalarını aldıktan sonrada ufak motorla başla racing gerçekten şakası affı olmayan birşey birebir canlı örneğini yaşadığım için yazdım bunları..
Arkadaşımın başına geleni söyliyim sana, aynı senin gibi hevesli gitti habersiz motor aldı 2 hafta sonra kaza yaptı biz aradık babasını böyle böyle hastaneye gelin kaza yaptı vs. ve neticede babasının ona olan güvenini tamamiyle yitirdi. Böyle olmasını istiyorsan hayırlı olsun şimdiden.
yaklasık 13-14 yasımdan berı motorsıklet kullanıyorum.marmarıse gelenler bılır,burda otomobılden cok motorsıklet vardır.bızde aılecek motor merakı oldugu ıcın aılesel bır sıkıntım olmadı ama yınede ozellıkle annem acaıp telaslanır motorsıklet kullandıgım zamanlar.yanı aıleden rıza alsan bıle onlar hep stresslı hep senı dusunuyor olucak ,bunu kabullenıyorsan bısı dıyemem.bunun dısında racıng makınalarla ılgılıde bırseyler soylemek ıstıyorum.yanlıs anlama hava atmak ıcın falan soylemıyorum ama benım bugune kadar yaklasık 10 farklı motorsıkletım oldu.11 senedır motorsıklet kullanıyorum.bunların ıcınde bıldıgımız 100-200cc arası scooterlar/maxıler ve runner gıbı aletler ,endurolar ve chooperlar'ım oldu farklı farklı.ama bu yasıma geldım hala racıng dusunmuyorum bu kadar tecrubeye sahıpken.arkadaslarımın racınglerını kullandıgım oluyor bazen , cıdden hıc sakası yok.trde motora bınen adama saygı olsa (tt userları ustunuze alınmayın :) ,o 2 tekerının bastıgı yol adam gıbı yol olsa ve daha evvelden bıraz tecruben olsa al bın derım ama suan ıcın kesınlıkle onermem.hele aıleden gızlı gızlı kesınlıkle..Allah korusun basına bır ıs gelse motorun ustunde bır dusunsene aılenın halını ? senın suan yapacagın aılenın rızası bır sekılde alıp dusuk hacımlı vıteslı bır motorla bu ıslere baslamak bence.2-3 sene sonra kendını ıyıcene gelıstırınce racıng tabıkı dusunebılırsın.hem bu sure zarfında motorsıkletle bır vukuatın olmassa eger ,aılen artık sana karsı cıkmayacaktır.
DogukanB
13-02-2010, 18:35
:heyoo::heyoo::heyoo:
DetailEF
13-02-2010, 18:56
Türkiye'de SS mi ? Hem de ilk motorun :)
Git yerini ayırt mezarını parselle. Ailen uğraşmasın :)
tecrübe ve dikkat kazanabilmesi için kendine güvenip o motorun üstüne oturması lazım..
şimdi burda bazı arkadaşlar yazmıs 125 cc al 250 cc al..yapmayın Allah aşkına siz sanıyomusunuz 125 cc yada 250 cc bi makina racinge benziyo.bu motorların racingle benzeyen tek yönü sadece vitesleri,başka hiç bir ortak noktası yok..vitesli motor kullanmayı bilen ama 125 lik motor sürmeyen bi adamla 125 likten racinge gecen bi adam arasında hic bi fark yok bence..hatta 125 lige binmeyen daha saglıklı olur niye derseniz 125 likte kendini uzman sanarak racinge geciyo ve sanıyoki 125 likle oynıyabildigi gibi o motorlada oynarım.işte cogu zaman o arkadasların sonu hüsran oluyo..benim düşüncelerim bu yönde kim ne yapmak istiyosa yapmakta özgür.
bence racing kendine güven meselesi,kendine güvenemiyen kimse o koltuga oturmasın...ben kimseye örnek olsun diye yazmadım ben yaşadıklarımı yazdım şu andada Allah a şükür daha motoru bi kere yana yatırmıslıgım yok
neyse senin bakış açın çok farklı allah kaza bela vermesin
neyse senin bakış açın çok farklı allah kaza bela vermesin
amin cümlemize
+1..
Bu dünyada yanlız değilmişim.. :)
Mide kanaması geçiriyor olabilirsin doktora git :p
devil_berk22
13-02-2010, 19:40
motorun kaportası sen oluyorsun kullanan kişi yani bence hiç gerek yok güzel heyecanlı bir alet ancak bi o kadarda tehlikeli
Eray Yümsel
13-02-2010, 19:45
oo hala banlanmamışız :D
Babası foruma üye olup, biz ikna etsek olay daha cabuk cözülürdü :D
mertacar
13-02-2010, 23:48
oo hala banlanmamışız :D
bugun sakat gibi :D
Babası foruma üye olup, biz ikna etsek olay daha cabuk cözülürdü :D
"techturkey sabah sekerlerı" olarak ıkna ederdık:)
SekoLive
13-02-2010, 23:54
"techturkey sabah sekerlerı" olarak ıkna ederdık:)
cemin bi lafı vardı bence babayı ikna edersin diye :D sabah sabah kimse kimseyi ikna edemez :D bu iş öğlenden sonra desti izdivaç şekli çözülür eğer çözülebiliri varsa :D
halilkarakas
14-02-2010, 00:26
ben bu konuyu önceden açtım nabız yokladım.
bu yoklama yüzünden tartışıp.babamla işe gitmiyorum.şuan meskel işim olan işe başlıyorum.
bi kaç agır kelime aldım.dahada inada bindim.alma konusunda..bir yaşı 45 50olan insanla.20olan insan bir olamaz.40yaşına geldigimde.ya boşmuş diye bilen ben olmalıyım..
aklı başındayım.ölümün sakatlıgın..farkında olan insanım..ama yaşlaşık 3ay.içinde alıyorum.
o zman.başlıcak olay.zemin..
en son yazdığın kelimeleri kullan..ölüm ne biliorum falan sakatlık nedir diye konuş babanla...birde baban iç motora binmemişse eğer bu kadar baskısı normaldir...mesela dedem beni döverek öğretmişti motor sürmeyi 9 yaşımda ;) bendede istek vardı ama :icon_tup:
Hayatta bizim için en dogrusunu en iyisini babalar ve anneler bilir..
Onlar ne söylese haklılar
Bence motor alma gerçekten ölüme daha fazla yaklaşırsın..
Yazık olur yaşımız aynı.Benimde motor hayalim vardı senin gibi düşünüyordum ama bana fazla tavsiye etmediler üniversite yolundaki kazayıda gözümle görünce yok abi dedim bu genç yaşta ben yaşamak istiyorum dedim üstelemedim fazla babamla kavga etmedim araba aldık..
Çünkü öyle motorlar altımızda olunca hız yapmam öylesine sürerim demek saçmalık olur.
Motordan o ses gelince ister istemez basmak istersin
Araba al huzurla bin
Senin söylediklerine katılmak pek mümkün değil ben racing kullanırken herzaman küçük motorlarla yaşadığım tecrübelerden faydalanmışımdır.yetenekle artisliği karıştırmamak lazım birçok arkadaşım seningibi düşünüp hiç tecrübesi olmadan gidip 600 cc lik motor aldılar biri köprücük kemiğini kırdı,biri bacağını kırdı vs allahtan ölüm olmadı.küçük mototra binip limitleri zorlamalı ve nerde ne tepkiler gösteriyor mototr bunları öğrenmek algılamak lazım ,iki tekerin dengesini öğrenmek lazım .kaza yapıcaksada başlarda 80-90 km yle kaza yapmak başka 120 -200 km gibi yüksek hızlarda kaza yapmak başka .tecrübe tecrübedir.cesareti yerinde kullanmak lazım bence