PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Scirocco 1.4 TSI 160 Manuel Hakkında Görüşleriniz

Xenomorph
11-02-2010, 22:57
Allah Kısmet Ederse Sıfır Scirocco Almayı Düşünüyorum Araç Sahipleri Ve Hakkında Bilgi Sahibi Olan Arkadaşların 1.4 TSI 160'lık Motor Hakkında Düşünceleriniz ? Nelerdir

Genel Anlamda Yol Tutuş Sorunlar Vs..

Yorumlarınızı Esirgemesseniz Sevinirim

Hiçbir Şekilde 2. El Araç Almayacağım Allah Kısmet Ederse 2.El Onu Al Bunu Al Gibi Tavsiyelerde Bulunmayalım

DSG TARTIŞMASINA ÇEVİRMEYELİM KONUYU LÜTFEN 1.4 TSI 160BG 6 İLERİ MANUEL HAKKINDA YORUMLARINIZ LÜTFEN 50 Küsür Para VERECEĞİM BURDAKİ YORUMLARINIZ FAZLASIYLA ÖNEM TAŞIYOR BENIM ICIN

ocean0636
11-02-2010, 23:03
Benim bildigim hiç bir kronik sorunu vs yok sadece dsgler sorun cikartabiliyormus ama sen zaten manuel demissin, yol tutusuda gayet başarılı. Bu durumda cam tavanli beyaz al demek kaliyo :D

Dou
11-02-2010, 23:04
Süper araç, millet sapık gibi pancar A3 aldı aldı 70-80 milyar verdi, Scirocco çıkınca apışıp kaldı.

160'lık alacaksan DSG'li almanı önermem. Bu 7-ileri DSG'lerde 250 nm tork limiti var, sorun çıkarıyor. Araç zaten 240 nm tork üretiyor ki limitlerinde çalışıyor demektir.

Yol tutuş sorunlar vs.. kullananlar daha iyi yorumlar. Şimdilik benden bu kadar :)

brv
11-02-2010, 23:06
beyaz almada ne renk alırsan al :D

güzel tercih hayırlı olsun...

SaBRi
11-02-2010, 23:07

ahaha şimdi yazıyodum harbiden beyaz çok var :D:D

Xenomorph
11-02-2010, 23:08
Araç Kırmızı Olacak Allah Kısmet Ederse

GKS
11-02-2010, 23:08
güzel araç bence al

Melih-Ö
11-02-2010, 23:09
kırmızı olursa çok daha güzel olur tipi biraz garip geliyor bana ama yalan yok güzel araç :)

connectfun
11-02-2010, 23:13
benim ark ta var öve öve bitiremiyor yol tutusunu ivmelenmesini felan,
hayırlısı artık .

GKS
11-02-2010, 23:16
bazıları gitmiyo fln diyo ağırmış sanırım biraz ama ben kullanmadım hiç denicem en kısa zamanda

yusufcan_k
11-02-2010, 23:34
yol tutuşu hakkaten harika hızlanmasındada cok sorun yok 200 220 ye kadar cok rahat bir sekilde cıkıyor bizimdi dsg sanzuman yavas yavas sorun yapmaya basladı uzak dur bence :) manuel al

Safak
11-02-2010, 23:37
DSG den ne gibi sorunlar yaşadınız (sorun çıkarıyor diyenler için)? Onları da yazarsanız daha çok yardımcı olursunuz, almayı düşünen arkadaşlara?

Dou
11-02-2010, 23:39
Dediğim gibi, VW de bu konuda açıklama yaptı, işkembeden sallamıyorum yanlış anlaşılma olmasın. 7-ileri şanzıman 250 nm tork ve üstüne kesinlikle dayanmıyor.

Araç zaten 240 nm, yani limitlerde yürüyor.

Eski 6-ileri de sorunluydu diye hatırlıyorum. Ama bu konuda emin değilim.

yusufcan_k
11-02-2010, 23:42
DSG den ne gibi sorunlar yaşadınız (sorun çıkarıyor diyenler için)? Onları da yazarsanız daha çok yardımcı olursunuz, almayı düşünen arkadaşlara?

valla bizde yeni yeni cıkmaya başladı araba 10000 km ye geldi bugunlerde 1. viteste kalkarken titreme ve ugultu yapıyor sanki stop edecekmiş gibi cumartesi servise götürecegiz... bugun oldu ne oldugunu anlayamadık büyük ihtima sanzumandır diye düşündük bakalım.. daha başka şikayetini görmedik

LVN 97
11-02-2010, 23:43
slm öncelikle güzel seçim bence bu devirde parasını hakkedn ve benzeri olmayan bi araç en azından daha 1 sene oldu çıkalı gerçi şuan piyasada dolu var özelliklerine gelince yol tutuşu çok iyi değil yani iyi ama bi garip arabanın yapısından bazı yerde kayıyo hissi veriyo o yuzden çoğu kişide yay var yay taktıgınızda biraz düzgn oluyo bi kaç kişidede coilover var ozmn yol tutuşu süper oluyo dsg önermem 7 ileri kuru kavramalı oldugu için ses yapıyo bu audilerdde mevcut kronik bi sorun çözümü yok ve tork limtrü var arkdşların dedği gibi onun dışında güzel bi araç hızlanması 220 ye kadar rahat bi yazlım ilede araç kendinden geçiyo 160 hp 240 tork bi anda 220 hp 340 torka kadar çıkıyo kırmızı ise süper bi seçim olur aklıma gelenler bunlar diğer arkdşlarımda yazarlar gerisini

tool
11-02-2010, 23:49
Dediğim gibi, VW de bu konuda açıklama yaptı, işkembeden sallamıyorum yanlış anlaşılma olmasın. 7-ileri şanzıman 250 nm tork ve üstüne kesinlikle dayanmıyor.

cam bardak degilki bu 260nm torku gorunce parcalansin, omru daha cabuk kisaliyor olmasin?

Dou
11-02-2010, 23:50
Pastacım VW böyle açıklamış ben daha ne diyeyim, 250 nm üstü momente dayanmıyor ömrü kısalıyor.

6 ileri şanzımanlarda mekatronik adlı parça sorun çıkarıyordu, bu da böyle saçmalıyor işte.

yusufcan_k
11-02-2010, 23:50
peki chip yapınca o sanzuman nasıl dayanıyo 250 diyorsak :S

yusufcan_k
11-02-2010, 23:52
Ancak araç beklentilerimi karşılamak bir yana, sürekli serviste, bu yüzden pek kullanamadım! Araç 1000 km olmadan otomatik şanzıman arızası verdi, şanzıman Almanya'dan uçak ile kargo vasıtasıyla getirilerek komple değiştirildi. Araç 8800 km seviyesindeyken, bu seferde motor arızası verdi. Serviste aracın önce bobini değişti ancak sorun giderilmedi. Daha sonra bana bilinci silindir kompresyonunun olmadığını, ne olduğunu anlamak için motorun komple indirilmesi gerektiği herhangi parça değişimi olabileceği gibi blok hatasından da kaynaklanabileceği, bu durumda motorun komple yenilenmesinin (değişimi) yapılacağı bilgisi verildi. Araç şu anda tahminen en az 10 gün serviste kalacak ve sorunun ne olduğu tespit edilmeye çalışılacak. Scirocco'lar da bu tip arızlara sık sık rastlanıyor mu? Eğer böyle kronik sorunlar varsa, distribütör firma bunu müşterileri ile paylaşmalı zorunda değil mi? Aynı sorunlar Almanya'da yaşansa nasıl bir yaklaşım olurdu acaba? Geçici olarak araç tahsis etmek yerine neden aracı yenilemiyorlar?
Korhan Ölçen

Sahibi olduğunuz 2009 model VW Scirocco 1.4 TSl 160 HP DSG 7 ileri vites kutulu aracınızın satın alma sonrasında oluşan olumsuzlukların gerçek bir talihsizlik olduğunu belirtmeliyim. Özellikle 7 ileri DSG vites kutuları ile yaşanmış birçok örnek sonuçda var. 7 ileri olan DSG vites sistemleri ile ilgili en çok şikâyet edilen konu ise 3 bin km'den sonra oluşan vuruntulu çalışma sorunudur. VW yetkililerinin bu konuda yapmış olduğu açıklamalar, bu sistemin yapısının böyle olduğu ve bu seslere alışarak kullanılması gerektiği yönünde. Ayrıca birçok bölgeden gelen bazı zararlı sesler ve sorunlar da dile getirilmiş ve Doğuş grubu ve VW Almanya yetkilileri kontrollerine sunulmuş ve bunun sonucunda bazı düzenleme ve güncellemeler yapılmıştır. Ama yine de bu şanzımanlann yakın vites oranları ile hem daha iyi bir hızlanma hem de makul yakıt tüketimi gibi iki önemli özelliği bir arada sunabildiğini hatırlatmalıyım. Zaten bu düzeneğin daha çok küçük ve kompakt otomobillere göre hazırlandığını, yüksek güç ve 250 Nm'den fazla tork üreten motorlara uygun olmadığı da defalarca söylendi. O yüzden sadece 10 Nm daha düşük, yani 240 Nm tork üreten bir araçta bu düzeneğin sorun yaratabileceğini VW mühendisleri neden düşünmedi, bilmiyorum. Elimdeki veriler benim bu konuda onlar kadar bilgi sahibi olmadığımı gösteriyor ama gelen şikayetler, bu sorunun hiç de yabana atılır olmadığını gösteriyor. Sonuçta bu araçların satış sonrası garanti kapsamında belli hizmetleri kusursuzca veriliyor. Zaten tüm seri üretim araçlarda hatasızlık paylan % 70 dolaylarında, sizin de satın aldığınız kuruluşa ve garanti sözleşmesine kayıtsız şartsız güvenmek dışında yapacağınız fazla bir şey yok. Ayrıca VW Grubu'nun mühendislik ve üretim başarısı da ortada. Motor konusunda ise bugüne kadar kronik büyük bir soruna rastlanmadı. Sizin motor konusundaki sorununuzun şanzımandan farklı olarak, bir talihsizlik olduğunu düşünüyorum, aracınız garanti kapsamında olduğu için de fazla dert etmenize gerek yok. Söz konusu yenilemeler ikinci elde avantaj bile olabilir.

böyle birşey buldum..

ef186
11-02-2010, 23:52

VW resmi açıklama linki lütfen .
Sallıyosun falan demiyorum merak ediyorum nasıl bir açıklama yapmışlar ...

sito
11-02-2010, 23:53
valla 1.4 TSI motordan 160hp güç elde etmek aşınmayı ve ısınmayı nasıl etkiler motor yagına nası bi görev düşer ben açıkcası oradayım şu anda gözümüze hoş geliyoda bakalım ilerde ne olacak:D

dragstar
11-02-2010, 23:54
valla abi okuldan çok yakın arkadaşım aldı leonunu satıp leonda koni coilover vardı bayağı basıktı ve en sertteydi çok iyi yol tutuyordu, scirocconun sertlik olarak çok bir farkı yok çok az yatıyor, frenleri çok güzel hızlanmasıda ztn iyi ama gülle gibi 1340 kgmı neymiş:D

Dou
11-02-2010, 23:56
VW resmi açıklama linki lütfen .
Sallıyosun falan demiyorum merak ediyorum nasıl bir açıklama yapmışlar ...

Jan 2, 2008

source: Volkswagen AG

Wolfsburg, GERMANY - The bestseller shifts up a gear. Following sales of around 1 million units, Volkswagen's intelligent DSG automatic gearbox is now not only available with six, but also with seven gears. The first 7-speed DSG is now available for the Golf and Golf Plus with the 1.4 TSI and 1.9 TDI engines. This represents a milestone in the gearbox strategy of the Volkswagen Group.

It is the values of efficiency, temperament and sportiness that make the DSG such a lasting success. Even today, the installation rate of the intelligent automatic is 25 percent in the Touran. Volkswagen will initially be offering the 7-speed DSG in the Golf and Golf Plus, with prices starting at 1,750 euro.

The new 7-speed automatic gearbox is based on two premieres: Firstly, it is the first DSG for front-traverse installation. Secondly, it is the first with clutches that are not immersed in oil, but which run "dry". This allows the latest Volkswagen DSG to achieve an even greater level of efficiency. The maximum torque that can be transmitted is up to 250 newton-meters.

http://www.vwvortex.com/artman/publish/volkswagen_news/article_2173.shtml

Daha resmisini bulamadım şu saatte üzgünüm. Ama onlar resmi kaynağı göstermişler zaten.

tool
11-02-2010, 23:58
Pastacım VW böyle açıklamış ben daha ne diyeyim, 250 nm üstü momente dayanmıyor ömrü kısalıyor.

6 ileri şanzımanlarda mekatronik adlı parça sorun çıkarıyordu, bu da böyle saçmalıyor işte.

ceyar valla benim dsg 6bine geldi, devamli kisa mesafede kullanilmakta. en kotu ihtimal garantiyi uzatim, servis dusunsun...

ef186
12-02-2010, 00:03
http://www.vwvortex.com/artman/publish/volkswagen_news/article_2173.shtml

Daha resmisini bulamadım şu saatte üzgünüm. Ama onlar resmi kaynağı göstermişler zaten.

okedir fazla detay vermemiş vw.
Caddylerdeki dsg ler bu dsgler oluyorsa eğer sorun yaşayanlar vardı cevremdede ...

Dou
12-02-2010, 00:03
Şimdi yollayacağım linkte de genel durumunu anlatıyor DSG'nin. Bizzat VW tarafından yayınlanmış.

13. sayfaya dikkat tabloyla özetlemiş.

http://www.volkswagen.com/etc/medialib/vwcms/virtualmaster/de/Unternehmen/mobilitaet_und_nachhaltigkeit/downloads/umweltpraedikate.Par.0034.File.pdf/ec_dsg_background.pdf

Dou
12-02-2010, 00:06
okedir fazla detay vermemiş vw.
Caddylerdeki dsg ler bu dsgler oluyorsa eğer sorun yaşayanlar vardı cevremdede ...

Yok caddydekiler benim bildiğim 6-ileri eski nesil DSG.

Onlar 350 nm ye kadar dayanıyor. Onlardaki esas problem mekatronik adlı zımbırtı o uçuveriyor.

ef186
12-02-2010, 00:10

Onlar 350 nm ye kadar dayanıyor. Onlardaki esas problem mekatronik adlı zımbırtı o uçuveriyor.

bu 7 ileri ile ilgili bilgim sıfırdı sanırım sıfır kalsa iyi olur :D
Azcık sorunlu gözüktü gözüme :D

Yarın birde servislerde yayınladıkları pdf leri kurcalıyıp neresine noluyo onu öğreniyim :D

Dou
12-02-2010, 00:14
Benim yakın bir dostum a3 te kullanıyor 7-ileri dsg 1.4 125 hp lik, gayet memnun. Yalan olmasın 20-25.000 km falan oldu hayvan gibi de gazlıyor, bir problem çıkarmadı mesela. Vuruntu falan yok bilhassa süper keyifli bir araç.

Ama 160'lıkta torktan ötürü banko bir noktada koyverir diye düşünüyorum. O sebepten önermedim arkadaşa dsg. :)

Caesar
12-02-2010, 00:15

Şöyle anlatayım DSG bir nevi Audide ki Multitronic ile benzer teknoloji olduğu için belirli NM değerlerine kadar kaldırabiliyor üstünde şanzumanı ele almak kaçınılmaz. Şunu unutmayın VW grubu audide dahil olmak üzere müşterinin arabayı yükleyeceğini hiç düşünmeden araba üretmeye devam ediyor.

Audiyi incelediğinizde güçlü hp ve Nm değerine sahip araçlarında S-Tronic kullanmıyor direk triptronic kullanıyor örneğin Audi S5. Olayda NM değerini kaldırması için.

Caesar
12-02-2010, 00:16
Benim yakın bir dostum a3 te kullanıyor 7-ileri dsg 1.4 125 hp lik, gayet memnun. Bir problem çıkarmadı mesela. Vuruntu falan yok bilhassa süper keyifli bir araç.

Ama 160'lıkta torktan ötürü banko bir noktada koyverir diye düşünüyorum. O sebepten önermedim arkadaşa dsg. :)

Audi de DSG yoktur. S-Tronic tir o vites! S-Tronic DSG den çok farklı bir sistem. R8 lerde bile rahatça kullanılıyor.

Dou
12-02-2010, 00:17
Audi de DSG yoktur. S-Tronic tir o vites!

Sistem DSG ama?

A3 te 7 ileri aynı şanzıman kullanılıyor???

Caesar
12-02-2010, 00:18
Sistem DSG ama?

A3 te 7 ileri aynı şanzıman kullanılıyor???

DSG sistem değil S-Tronic çift kavramalı şanzumandır. Elma ile armutu karıştırmamak lazım.

Dou
12-02-2010, 00:19
DSG sistem değil S-Tronic çift kavramalı şanzumandır. Elma ile armutu karıştırmamak lazım.

DSG ne peki? :)

Caesar
12-02-2010, 00:23
DSG ne peki? :)

Off bunu audi formlarında çok tartıştık DSG ile S-Tronic aynı değildir. S-Tronic çok daha gelişmişidir. Audi ve VW aynı teknolojiyi kullanıyor ok tamam ama ürettiği birşeye birşeyler katmadan adını değiştirmiyor.

Örneğin VW de FSI motor Audide CTI motor diğe geçmiyor Audi de de FSI motor olarak geçiyor. DSG yi direk audiye koymadılar çok fazla geliştirdiler o şekilde yarattılar.

Örneğin VW de DSG nin çıktığı zamanlarda Audi Multitronic şanzumanla sahneye çıktı. Desen ki DSG ile Multitronic benzerdir ok diyeceğim ki aynı sorunları iki şanzuman tipide vermektedir. Ama S-Tronic bambaşka bir dünya.

Emir_b16a
12-02-2010, 00:25
Off bunu audi formlarında çok tartıştık DSG ile S-Tronic aynı değildir. S-Tronic çok daha gelişmişidir. Audi ve VW aynı teknolojiyi kullanıyor ok tamam ama ürettiği birşeye birşeyler katmadan adını değiştirmiyor.

Örneğin VW de FSI motor Audide CTI motor diğe geçmiyor Audi de de FSI motor olarak geçiyor. DSG yi direk audiye koymadılar çok fazla geliştirdiler o şekilde yarattılar.

Örneğin VW de DSG nin çıktığı zamanlarda Audi Multitronic şanzumanla sahneye çıktı. Desen ki DSG ile Multitronic benzerdir ok diyeceğim ki aynı sorunları iki şanzuman tipide vermektedir. Ama S-Tronic bambaşka bir dünya.

farkları ne bn merak ettim şimdi ciddi soruyorum :confused: :beuj:

tool
12-02-2010, 00:26
garantili chip hizmeti veriliyor vw servislerine abt tarafindan, 122lik olanda 250nm civari tork elde ediliyor, ozaman ordada kirilir??

http://www.abt-sportsline.de/en/tuning/shop/VW-Golf-VI-5K0-Motortechnik_1280_1279_4/produkt/Abt-Leistungssteigerung-3054-1/

FaBeRgE
12-02-2010, 00:26
ya arkadaşlar bende araba alma arefesindeyim. Bende bu TSI motor ve 6 ileri şanzumandan düşünüyorum. Fakat çevremdeki birkaç golfu olan arkadaşlarım şanzuman ile sorun yaşadılar. Onlarınki tam tersi manuel idi :)

Caesar
12-02-2010, 00:28
Kısaca şöyle diyelim S-Tronic DSG nin gelişmişi aynı mantıkla çalışan daha gelişmiş bir şanzuman şekli.

DSG yeni bir teknoloji idi ve yanında sorunlarıyla geldi. Bu sorunların çözülmüş biçimi S-Tronic ile Audiye yüklendi.

DSG de çift kavramalı S-Tronic de çift kavramalı. VW de DSG den illet eden insanlar çok fazla ama Audide S-Tronic sorunu yaşayan çok fazla insan mevcut değil.

biri %80 gelişmiş bir teknoloji ise diğer %99 gelişmiş bir teknoloji bahsetmek istediğim bu benim.

Dou
12-02-2010, 00:28

Audiciler hala pancar 1.6 8v motoru dünyanın en gelişmiş motoru sanmaya devam etsin.

Benim bahsetmeye çalıştığım, Golf'te de Audi A3'te de DSG şanzıman kullanılıyor. Arada hiç bir fark yok. A3'te kullanılan S-Tronic = DSG.

Diğer modellerde farklılık olabilir tabi ama 1.4 litrelerde kullanılan 7 ileri aynı sadece ad farklı.

http://en.wikipedia.org/wiki/Direct-Shift_Gearbox#Audi

After originally using the 'DSG' moniker, Audi subsequently renamed the Direct-Shift Gearbox to "S tronic".

Juggernaut
12-02-2010, 00:30
ya arkadaşlar bende araba alma arefesindeyim. Bende bu TSI motor ve 6 ileri şanzumandan düşünüyorum. Fakat çevremdeki birkaç golfu olan arkadaşlarım şanzuman ile sorun yaşadılar. Onlarınki tam tersi manuel idi :)

Onların genelde senkromeçi problem yaratıyor dsg kadar masraflı değil.

Dou
12-02-2010, 00:31
garantili chip hizmeti veriliyor vw servislerine abt tarafindan, 122lik olanda 250nm civari tork elde ediliyor, ozaman ordada kirilir??

http://www.abt-sportsline.de/en/tuning/shop/VW-Golf-VI-5K0-Motortechnik_1280_1279_4/produkt/Abt-Leistungssteigerung-3054-1/

Abi ben üretmedim bu şanzımanı kıran düşünsün :hahaha:

Caesar
12-02-2010, 00:31
Audiciler hala pancar 1.6 8v motoru dünyanın en gelişmiş motoru sanmaya devam etsin.

Benim bahsetmeye çalıştığım, Golf'te de Audi A3'te de DSG şanzıman kullanılıyor. Arada hiç bir fark yok. A3'te kullanılan S-Tronic = DSG.

Diğer modellerde farklılık olabilir tabi ama 1.4 litrelerde kullanılan 7 ileri aynı sadece ad farklı.

http://en.wikipedia.org/wiki/Direct-Shift_Gearbox#Audi

Yine söylüyorum mantık aynı sistem aynı DSG deki hatalar S-tronic de ne yok? S-tronic DSG nin gelişmiş halidir. Hatalarının eksilerinin giderilmiş halidir. Audide kilerde neden sorun çıkmıyor?

Adam S3 S-tronic alıyor 500HP ye kadar arabayı yüklüyor ama şanzuman sorunu yaşamıyor? DSG de %90 yaşıyor. Gelde şimdi ikisinede aynı de? Denmez. Teknoloji farkı var.

BMW SMG ve SMG2 de aynı ama versiyon farkı var bunun gibi düşün.

Xenomorph
12-02-2010, 00:32
Yanlız Konu DSG'ye Kaymış Lütfen Arkadaşlar Araç Manuel Alıncak onlara Göre Yorum Yapalım DSG Tartışmanızı Başka Bir Topic'de Paylaşalım

6 İleri Manuel Ve 160 Tsi Motordan Bahsedelim Lütfen

!!!!

Caesar
12-02-2010, 00:33
Yanlız Konu DSG'ye Kaymış Lütfen Arkadaşlar Araç Manuel Alıncak onlara Göre Yorum Yapalım DSG Tartışmanızı Başka Bir Topic'de Paylaşalım

!!!!

Kaç para vereceksin o arabaya? Önden çeker araba alma. O fiyata 2005 2006 model A3 2.0 TFSI Quatro alabilirsin ve sürüşün kralını yaşarsın.

FaBeRgE
12-02-2010, 00:34
Onların genelde senkromeçi problem yaratıyor dsg kadar masraflı değil.

3 aracında komple şanzumanları değişti :beuj:

hadi 1 tanesi J turn yaparken gitti de :D diğer 2si de gözümün önünde oldu sabit hızla giderken oldu :beuj:

Dou
12-02-2010, 00:35
Ben sadece 1.4 litre kategorisinde kullanılan şanzımandan bahsettiğim için tartışıyorum. Yoksa üst hacim kategorisinde yapılan farklılıkların zaten farkındayım.

Ama 7-ileri şanzıman A3'te 160 hp likte kullanılmıyor sadece 125 hp likte var. Onu da unutmamak lazım :)

1.8 TFSI da 6-ileri eski nesil DSG var diye biliyorum.

Xenomorph
12-02-2010, 00:36
Kaç para vereceksin o arabaya? Önden çeker araba alma. O fiyata 2005 2006 model A3 2.0 TFSI Quatro alabilirsin ve sürüşün kralını yaşarsın.

2.El Araç Almayacağım Demiştim Arkadaşlarımda Var O Araçtan Biliyorum Sürüş Keyfini Vs Garantili Aslan Gibi Sıfır Alacağım Ama Burda Bu Bahsettiğim Araç İçin Görüşlere İhtiyacım Var Vericem O Parayı Önden Çeker Araç Kullanıyorum Yıllardır Kayması Beni Sıkıntıya Düşürmez

LÜTFEN ŞUNU AL BUNU AL DEMEYİN BU ARAÇ HAKKINDAKİ YORUMLARINIZI RİCA EDİYORUM

Dou
12-02-2010, 00:37

!!!!

Kusurabakma dalıp gitmişiz :)

Bu arada mutlaka xenon paketini öneririm, diğer Sciroccolardan farklı olman açısından bir de viraja uyumlu far olayı süper.

Xenomorph
12-02-2010, 00:37
Kusurabakma dalıp gitmişiz :)

Bu arada mutlaka xenon paketini öneririm, diğer Sciroccolardan farklı olman açısından bir de viraja uyumlu far olayı süper.

%90 Ekleticem Peder Bey Darlanmassa İyice :)

Caesar
12-02-2010, 00:38
2.El Araç Almayacağım Demiştim Arkadaşlarımda Var O Araçtan Biliyorum Sürüş Keyfini Vs Garantili Aslan Gibi Sıfır Alacağım Ama Burda Bu Bahsettiğim Araç İçin Görüşlere İhtiyacım Var Vericem O Parayı Önden Çeker Araç Kullanıyorum Yıllardır Kayması Beni Sıkıntıya Düşürmez

LÜTFEN ŞUNU AL BUNU AL DEMEYİN BU ARAÇ HAKKINDAKİ YORUMLARINIZI RİCA EDİYORUM

Kardeşim sen madem almayı kafana koydun ne yorumu bekliyorsun millete sadece "HAYIRLI OLSUN" demek düşer. Sanada hayırlı olsun diyoruz o zaman. Hem tavsiye etmeyin şunu yapmayın diyorsun hemde yorum bekliyorsun.

Hayırlı olsun aracın al hayrını gör. Kafaya koymuşsun.

Xenomorph
12-02-2010, 00:39
Kardeşim sen madem almayı kafana koydun ne yorumu bekliyorsun millete sadece "HAYIRLI OLSUN" demek düşer. Sanada hayırlı olsun diyoruz o zaman. Hem tavsiye etmeyin şunu yapmayın diyorsun hemde yorum bekliyorsun.

Hayırlı olsun aracın al hayrını gör. Kafaya koymuşsun.

Almadım daha Aracı Sadece Bu Aracı Kullanan Bilen'lerden Yorum Bekliyorum ne Diyimki. Yani Şimdi Ben Sana Canım Kardeşim....2.El Araç Almayacağım Allah Kısmet Ederse

Kafama Koydum Caydırcak Birşey Bulursam Benden Katbekat Tecrübeli Arkadaşlardan Bende 0 Başka Araçlara Kaydırcam Gözümü

Caesar
12-02-2010, 00:43
Almadım daha Aracı Sadece Bu Aracı Kullanan Bilen'lerden Yorum Bekliyorum ne Diyimki. Yani Şimdi Ben Sana Canım Kardeşim....2.El Araç Almayacağım Allah Kısmet Ederse

Kafama Koydum Caydırcak Birşey Bulursam Benden Katbekat Tecrübeli Arkadaşlardan Bende 0 Başka Araçlara Kaydırcam Gözümü

Caydırmaya calışacam o zaman seni. Aracın sadece dış görüntüsü güzel bana göre ben içini beğenmiyorum. İçi dar. Piyasada çok fazla scirocco olmaya başladı bi avantajı kalmıyor artık. 2. El piyasası arabanın şu anda kötü satamıyorlar çok fazla. Audi her zaman bir üst segment eğer gücün varda tercihini Audi den yapmanı tavsiye ederim. Hem kalitesi yüksek hem satması çok daha kolay.

Bir süre sonra VW nin 2. eli ölü fiyatına gidiyor. Audi her daim koruyor fiyatını. İç dış S-line yepyeni bir A3 daha şık durur. S3 hele muhteşem olur.

Eworen
12-02-2010, 00:44
dgs li versiyon arkadaşımda var en dolusundan (xenon,sunroof spor paket...) daha öncede manueli ile test sürüşüne çıkmıştım yol tutuşu falan gayet iyi tek sorunu iri yapılı arka kısmı çok çok ani haraketlerde sürüşünüze itaat etmekte zorlanıyor bundan dolayı sizin kontrolünüz dışında gibi bir hissiyat yaşatıyor yol tutuş ile ilgili aklımda kalanlar bunlar idi ama genel olarak başarılı oldığı doğrudur
bindiğim test aracında iç mekanda tıkırtılar söz konusu idi zaten çıktığı günden beri EOS ile aynı dashboard u kullanmasından dolayı büyük eleştiriler almıştı keza kalite seviyesi GOLF VI ya göre ciddi olarak geride son serilerde düzeltme yapıldığı söylenir yok öyle bişey direksiyon değişimi ve ibre lerin olduğu kısım elden geçirildi
öte yandan eğer "0" km alıcaksanız sipariş ile istedeğiniz aracı getirmeye bakın bence özellikle xenon suz scirocco olmuyor eksik kalıyor ve xenon lu sciorocco da yollarda nerdeyse göremezsiniz..
şimdilik aklıma gelenler bunlar

bide aklıma gelen
308 RCZ bu fiyatlara yakın bi şekilde bi kaç ay içinde çıkması bekleniyor ben olsaydım büyük bi ihtimalle aklım ona kayar ve alabilirdim..

Dou
12-02-2010, 00:45
İçinin Eos - Golf V kıvamında olması kötü gerçekten,

Ama dışı çok güzel.

Dizeli olsa onu alacaktım kısmet değilmiş :)

Xenomorph
12-02-2010, 00:45
Caydırmaya calışacam o zaman seni. Aracın sadece dış görüntüsü güzel bana göre ben içini beğenmiyorum. İçi dar. Piyasada çok fazla scirocco olmaya başladı bi avantajı kalmıyor artık. 2. El piyasası arabanın şu anda kötü satamıyorlar çok fazla. Audi her zaman bir üst segment eğer gücün varda tercihini Audi den yapmanı tavsiye ederim. Hem kalitesi yüksek hem satması çok daha kolay.

1.6 105 bg audiye 60 lira para isteyene ben napabilirimki birde öyle bir gerçek var Babama Ne Dicem :) Hade Onuda Geçtim Kuvvetli Audi Alıcak Param Yok Sıfır. VTI'dan İnen Bi Adamıda 1.4 122'lik Kesmez Kanaatindeyim :)

Yigit-Y
12-02-2010, 00:46
Standart kullanılacaksa DSG en ideal seçim olur...

Viper yeşili olabilir piyasada hiç görmediğim renk...

Xenomorph
12-02-2010, 00:47
dgs li versiyon arkadaşımda var en dolusundan (xenon,sunroof spor paket...) daha öncede manueli ile test sürüşüne çıkmıştım yol tutuşu falan gayet iyi tek sorunu iri yapılı arka kısmı çok çok ani haraketlerde sürüşünüze itaat etmekte zorlanıyor bundan dolayı sizin kontrolünüz dışında gibi bir hissiyat yaşatıyor yol tutuş ile ilgili aklımda kalanlar bunlar idi ama genel olarak başarılı oldığı doğrudur
bindiğim test aracında iç mekanda tıkırtılar söz konusu idi zaten çıktığı günden beri EOS ile aynı dashboard u kullanmasından dolayı büyük eleştiriler almıştı keza kalite seviyesi GOLF VI ya göre ciddi olarak geride son serilerde düzeltme yapıldığı söylenir yok öyle bişey direksiyon değişimi ve ibre lerin olduğu kısım elden geçirildi
öte yandan eğer "0" km alıcaksanız sipariş ile istedeğiniz aracı getirmeye bakın bence özellikle xenon suz scirocco olmuyor eksik kalıyor ve xenon lu sciorocco da yollarda nerdeyse göremezsiniz..
şimdilik aklıma gelenler bunlar

bide aklıma gelen
308 RCZ bu fiyatlara yakın bi şekilde bi kaç ay içinde çıkması bekleniyor ben olsaydım büyük bi ihtimalle aklım ona kayar ve alabilirdim..

Bugün Makyajlanmıs Olanına Bindim Zaten Sipariş Üzerine Gelicek Araç Xenon Paket Olacak

İçi TT Havasına Yakın Bir Hava Yakalamış Bence Eskisiyle Biraz Uzak Gibi
2.El Pek Umrumda Değil 4 Yıl Garantisi Bitince Satacağım Çünkü

Peugeot Asla Almam Gibime Geliyor :)

Teşekkürler Yorumların Aydınlatman İçin

Caesar
12-02-2010, 00:48
1.6 105 bg audiye 60 lira para isteyene ben napabilirimki birde öyle bir gerçek var Babama Ne Dicem :) Hade Onuda Geçtim Kuvvetli Audi Alıcak Param Yok Sıfır VTI'dan İnen Bi Adamıda 1.4 122'lik Kesmez Kanaatindeyim :)
2. El olup hala garantisi devam eden araçlar mevcut. Sıfır araba ne bileyim sipariş formu doldurcaksın sipariş vereceksin geldiği gün ki Euro bazından arabayı almak zorundasın. Euro bi artsa insana kalp krizi geçirtir nerden baksan 2 ay bekleyeceksin ki bu 2 ayda da menkul kıybetler profesörü olacaksın. Euro arttımı artmasın inşallah diğe geceler geçireceksin. Satarken büyük zarar edeceksin.

Juggernaut
12-02-2010, 00:49

hadi 1 tanesi J turn yaparken gitti de :D diğer 2si de gözümün önünde oldu sabit hızla giderken oldu :beuj:

Garanti varsa komple değiştiriyolar şanzımanı benim de arkadaşlarımın aracının değişti garantiden komple.10.000km civarında sorun çıkardı ikiside..değişeli yaklaşık 20-25.000km civarı oldu biri sürekli gazlar diğeri biraz daha sakin kullanır şuan için bir problem yok ikisindede.Bu dediğim araçların yüksek devirde biraz hızlı vites atınca çartlama sorunu vardı genelide bu yönde sorun çıkartıyor gördüğüm kadarıyla.Ama sabit hızda gidip kıran ilk defa duyuyorum:) kaç bin km civarında arkadaşlarının araçları?

Xenomorph
12-02-2010, 00:50
2. El olup hala garantisi devam eden araçlar mevcut. Sıfır araba ne bileyim sipariş formu doldurcaksın sipariş vereceksin geldiği gün ki Euro bazından arabayı almak zorundasın. Euro bi artsa insana kalp krizi geçirtir nerden baksan 2 ay bekleyeceksin ki bu 2 ayda da menkul kıybetler profesörü olacaksın. Euro arttımı artmasın inşallah diğe geceler geçireceksin. Satarken büyük zarar edeceksin.

4 Yıl Garantiyle Huzur İçersinde Binmek İçin Zararı Göze Aldım :)

Euro İse Bu Memleketin Halinin Ne Olacağı Belli Olmaz Belki Darbe Bile Olabilir 3 Ay İçersinde :) Olan Kaporama Olur

Dou
12-02-2010, 00:51

Euro İse Bu Memleketin Halinin Ne Olacağı Belli Olmaz Belki Darbe Bile Olabilir 3 Ay İçersinde :) Olan Kaporama Olur

Fiyatlar artınca kaporanı geri alabiliyorsun. Her markada böyledir.

Xenomorph
12-02-2010, 00:51
Fiyatlar artınca kaporanı geri alabiliyorsun. Her markada böyledir.

o zman dahada bi güzel :)

Caesar
12-02-2010, 00:52

:D napalım bir musubet bin nasihate bedelmiş. Şimdiden hayırlı olsun. Alırken en fullünü alman dileğiyle:D

Xenomorph
12-02-2010, 00:52
:D napalım bir musubet bin nasihate bedelmiş. Şimdiden hayırlı olsun. Alırken en fullünü alman dileğiyle:D

:) 53.000'e Onun Ayarında Sıfır Araç Söyle Alayım Senin İçin :)

LVN 97
12-02-2010, 00:53
ya nerden nerelre getirmssnz konuları bu arada dsg ile s trnk arasındaki farkı bilmiyorum ama sistemin aynı oludgunu biliyiroum scirocco 1.4 tsi dsg 7 ileri kuru kavramalı vites geçişlerinde takırtı ses yapıyo aynı olay 1.4 tsi audi a3 lerdede var aynı şanzıman aynı şikayet sonuç olarak

Xenomorph
12-02-2010, 00:54
ya nerden nerelre getirmssnz konuları bu arada dsg ile s trnk arasındaki farkı bilmiyorum ama sistemin aynı oludgunu biliyiroum scirocco 1.4 tsi dsg 7 ileri kuru kavramalı vites geçişlerinde takırtı ses yapıyo aynı olay 1.4 tsi audi a3 lerdede var aynı şanzıman aynı şikayet sonuç olarak

Manuel'den Konuşalım Lütfen :) Snn Aracın Manuelse Anlat Dinlerim :) Sahibisin Sahibi Olacağım Aracın :)

Caesar
12-02-2010, 00:55

Söyleyemem:D 78 falan deseydin. Sedan BMW 1.20D derdim 170HP :D

LVN 97
12-02-2010, 00:55
ben manuel kullanıyorum hiç bi sorun yok çk şkr aracım 32 binde takır takır gazla rahatça :D

Xenomorph
12-02-2010, 00:57
ben manuel kullanıyorum hiç bi sorun yok çk şkr aracım 32 binde takır takır gazla rahatça :D

he şöyle ya :) Gezelim Bigün Hatta Müsait Olursan :)

LVN 97
12-02-2010, 00:57
olur fark etmez hatta her perşmbe floryada blşuyrz gel sitemizide incele uye ol sorularını orda sor burda ugraşma hiç www.sciroccoteam.com :D

Xenomorph
12-02-2010, 00:58
Söyleyemem:D 78 falan deseydin. Sedan BMW 1.20D derdim 170HP :D

Bizim Pederin Kalbine İndi 50 civarı 70 Dersem Evden Kovar :)

Eworen

53.000 TL mi scirocco ?
28.000 € baz fiyatı var donanımlarla 30-32 bine € dayanır ??

Caesar

he şöyle ya :) Gezelim Bigün Hatta Müsait Olursan :)

Beni de alın bende merak ettim:D

Xenomorph
12-02-2010, 00:59
53.000 TL mi scirocco ?

Ağır Torpil Spec :) Garanti Bankası :)

Caesar
12-02-2010, 01:00
53.000 TL mi scirocco ?

İndirim yapıyorlar her zaman. Tabii ellerinde olan arabayı alınca. Siparişe ne olur bilinmez.

Eworen
12-02-2010, 01:01
Ağır Torpil Spec :) Garanti Bankası :)

53.000 TL ye xenon sunroof sportline 18" jant falan alabiliyorsan zaten hiç açmasaydın konuyu sadece fotoları paylaşsaydın :D

LVN 97
12-02-2010, 01:01
ellerinde araba olmuyo genelde nası bi sistemse 3 ayda bir geliyo :D

Dou
12-02-2010, 01:04
ellerinde araba olmuyo genelde nası bi sistemse 3 ayda bir geliyo :D

Genelde baz donanımlıları getiriyorlar.

Yani opsiyonsuz olanlar.

Ne alırsan al özel sipariş diye çakıyorlar haliyle. :)

LVN 97
12-02-2010, 01:05
yok ya baz donanımlı falanda yok şanşa sipariş varsa almaktan vazgeçenler oluyo yada doğuş oto kendine saklıyo bi kaç onlarda yalan oluyo anca oyle piyasaya 3 4 tane çıkıyo genelde çoğu kişi 2 3 ay bekledi 6 ay bekleyenler var

LVN 97
12-02-2010, 01:06
Burayı direk satış hee:eek::nokta::D

haha adam scirocco için bilgi istiyo şimdi burdan her kafadan ses çkar çktı bile :D o yuzden içine girsin detayları orda ogrensin die buaraya satış olmaz =)

Yigit-Y
12-02-2010, 01:07
almanyadaki satış fiyatını bilen varmı acaba ?

Dou
12-02-2010, 01:07
A3 te de aynı problem vardı. Demek doğuşa has bir problem bu.

Zamanında mal gibi gidip a3 alıyordum 1.4 tfsi sportback. S-line istiyordum ama ben istediğimi değil onların bana istediğini satmaya çalışmaları hiç hoşuma gitmemişti. "Efendim xenon+ paketi alırsanız özel siparişe girer 3 ay beklersiniz size elimizdeki bu aracı verelim" vs..

LVN 97
12-02-2010, 01:09
buraya göre 10 15 milyar ucuza geliyo

Caesar
12-02-2010, 01:09

Zamanında mal gibi gidip a3 alıyordum 1.4 tfsi sportback. S-line istiyordum ama ben istediğimi değil onların bana istediğini satmaya çalışmaları hiç hoşuma gitmemişti. "Efendim xenon+ paketi alırsanız özel siparişe girer 3 ay beklersiniz size elimizdeki bu aracı verelim" vs..

Araçlar tırla geliyor kardeş:D o tırı doldurmak içinde 3 ay bekliyorlar toplu halde geçiyorlar:) Yoksa tek araç için nakliye verilmez:D

LVN 97
12-02-2010, 01:10

aynen oyle daha neler neler var saymak istemyorm şimdi

tool
12-02-2010, 01:12
Genelde baz donanımlıları getiriyorlar.

Yani opsiyonsuz olanlar.

Ne alırsan al özel sipariş diye çakıyorlar haliyle. :)

1.6tdi turkiyeye giris yaptiginda tsi icin sira vardi, butun bayilere dizelleri dizmisler bunlari satin diye :D

Dou
Araçlar tırla geliyor kardeş:D o tırı doldurmak içinde 3 ay bekliyorlar toplu halde geçiyorlar:) Yoksa tek araç için nakliye verilmez:D

Öyle tabi de VW grubunun tırları 3 ayda dolmaz mı ya?

Sadece VW olsa yine öpüp başıma koyacam, Audi-Skoda-Seat-Porsche alayını getiriyor adamlar bir tırı doldurmak bu kadar mı zor?

3 ayda nakliye olayı külliyen saçmalık. Eğer fabrikada sizin istediğiniz donanımda hazırda üretilmiş araç varsa (ve sıra yoksa) zart diye 1 haftada anahtar teslim yaparlar, öyle yapmaları da lazım.

LVN 97

hiç alakası yok biz sormuştuk anlatmışlardı farklı bi satış politaksı aslında doğuşunda bi suçu yok fln fln bisürü şey gevelediler ama genede saçma bu kadar tutulan bi aracı neden getirip stockta tutmassın ki ben anlamıyorum şuan türkiye genelinde 150 200 e yakın scirocco var belki daha fazla ama bunları % 70 i hep bekleyerek aldılar araçlarını halada aynı git şimdi istedğin yere sor arac yok :D

Dou
12-02-2010, 01:14
1.6tdi turkiyeye giris yaptiginda tsi icin sira vardi, butun bayilere dizelleri dizmisler bunlari satin diye :D

Ben Civic'i almadan önce Jazz bakarken, Polo'ya da bakıyordum. 1.6 90 hp dizel hoşuma gitmişti.

Daha girer girmez araca bakarken, "Polo'yla mı ilgileniyorsunuz" dedi adam.

Son fiyat sormama kalmadan ancak Şubat sonu teslim yapabilrim dedi.

1.6 dizelleri de satmıyorlar anlayacağın. Belki Golf'te durum farklıdır.

LVN 97
12-02-2010, 01:14
ve hatta asıl saçmalık türkiyede aracın yedek parçası yok arkdş en dandik boktan ufacık bir parça için 2 hafta bir yan cam için 3 hafta bekletiyolar neler var neler anlatsam bitmz

Dou
12-02-2010, 01:15
Doğuş grubuna sesleniyorum galeyana geldim.

http://www.youtube.com/watch?v=3DVIdyNTVw0

tool
12-02-2010, 01:18
olayda dogrudan dogus'un hatasi var;
rocco hadi ozel diyelim, golf icin renk sirasi bile var :D

DogukanB
12-02-2010, 09:56
İç ve dış tasarımı konusunda bence şu yıllarda çıkan en güzel tasarıma sahip

M.A.D
12-02-2010, 10:09
konu başlığına dair en ufak elle tutulur bi bilgi göremedim koskoca konuda :)

8.000rpm
12-02-2010, 10:25
twincharge 1,4 tsi motorun önü gayet açık , ufak müdahalelerle güzel rakamlar geliyor
çiple 200hp olabiliyor , egzoz ve filtreye müdahale edersen dahası da gelir
bu motor için parçalar yavaş yavaş çıkmaya başladı , bence yıldızı yakın gelecekte çok parlayacak
yol tutuş sıkı pist kullanımları için yumuşak kalıyor ama normal yol koşulları için gayet uygun ve yeterli
arkada oturanlar klostrofobik insanlar olmamalı , zira arka yan camlar - C sütunu ve küçük arka cam bazı kişileri daraltabilir
sadece alırken eğer bütçene uyarsa cam tavanlısını al derim , hem içi daha ferah olur hem satarken değerini arttırır hem de aklında kalmamış olur , çünkü cidden aracı çok farklılaştırıyor
bu arada cam tavan ağırlığı biraz arttırıyor diye biliyorum..
henüz daha çok yeni bir araç , o yüzden kronik sorunları varsa da kendini henüz göstermemiş olabilir
ama motor 2007den beri piyasada , bence kendini ispat etti çoktan :)
şimdiden hayırlı olsun

M.A.D
12-02-2010, 10:28
özgün abide de vardı sanırım scirocco.. hatta sanırım değil kesin vardı :D dr.ECU plakalı, o da görüşlerini yazarsa seviniriz :)

ygtrn
12-02-2010, 10:35

aynen... buzdolabı gibi ne o öyle

Ludacris
12-02-2010, 10:47
beyaz-kırmızı DGS'SİZ bi şirokko gayet mantıklı
dgs ler dertli sorunlu patlak çatlak :D aman Allah korusun onlardan

ygtrn
12-02-2010, 11:04

dsg de çift kavramalı bir şanzımandır...

MUY37
12-02-2010, 11:04
KOnu baya bi dönmüş dolaşmış :) bir kaç birleyde ben yazayım... Şu anda VW acarların elinde hazır 2 tane araç var bildiğim kadarıyla renk takıntınız yoksa bi gidip bakın derim Berilyum gri ve beyaz araçlar... Cam tavan hakkında bir kaç yorum olmuş ferahlatır die. VW mühendisleri saçma bir sistem yapmış cam tavanda dışardan bakıldığında tamamen cammış gibi görünen tavan içeriden normal bir sunrooftan farkı yok hatta eksiği var sadece arka tarafından 5 cm kadar havaya kalkıyor o kadar , gereksiz bir masraf olucaktır. Sipariş geçilecekse kesinlikle Xenon tavsiye ederim. Performansıda 1.4 TSI 160 için konuşuyorum standart haliyle bile gayet tatminkar , ufak eklemelerle filtre chip egzos gibi 220bg lere rahatlıkla çıkıp sonuna kadar hissetiren bir araç oluyor bunun yanında yakıt ekonomiside cabası sakin kullanımlarda 90-110km arası yakıt tüketimi 5,0-5,5 seviyelerinde dolaşıyor. Tabi eksi yönleride var bitmeyen tıkırtılar , 15-20 dk lık sıkıştırmadan sonra şişip kalan motor vs... Umarım sizide yeni aracınızla aramızda görürüz :)

ygtrn
12-02-2010, 11:09

eskişehirde dağıldı dimi şanzımanlar... ahahahhh

Xenomorph
12-02-2010, 12:00
KOnu baya bi dönmüş dolaşmış :) bir kaç birleyde ben yazayım... Şu anda VW acarların elinde hazır 2 tane araç var bildiğim kadarıyla renk takıntınız yoksa bi gidip bakın derim Berilyum gri ve beyaz araçlar... Cam tavan hakkında bir kaç yorum olmuş ferahlatır die. VW mühendisleri saçma bir sistem yapmış cam tavanda dışardan bakıldığında tamamen cammış gibi görünen tavan içeriden normal bir sunrooftan farkı yok hatta eksiği var sadece arka tarafından 5 cm kadar havaya kalkıyor o kadar , gereksiz bir masraf olucaktır. Sipariş geçilecekse kesinlikle Xenon tavsiye ederim. Performansıda 1.4 TSI 160 için konuşuyorum standart haliyle bile gayet tatminkar , ufak eklemelerle filtre chip egzos gibi 220bg lere rahatlıkla çıkıp sonuna kadar hissetiren bir araç oluyor bunun yanında yakıt ekonomiside cabası sakin kullanımlarda 90-110km arası yakıt tüketimi 5,0-5,5 seviyelerinde dolaşıyor. Tabi eksi yönleride var bitmeyen tıkırtılar , 15-20 dk lık sıkıştırmadan sonra şişip kalan motor vs... Umarım sizide yeni aracınızla aramızda görürüz :)

Tıkırtı Derken ? Nası Tıkırtı Ya Sıfır Araçta Benım Vti'ımda Tıkırtı Yoktu

ygtrn
12-02-2010, 12:00
öncelikle pert olan aracın için cidden üzgünüm geçmişolsun.... arkadaşım bana soracak olursan seni tekrar uzakdoğuya doğru alalım... şimdi bu scirocco yu alacaksın antin kuntin saçma sapan birsürü sorunlarla uğraşacaksın yok şanzıman yok şu yok bu, kesinlikle vti ın kadar sorunsuz bir araç değil, garantisi var diyede tozpembe hayaller kurma, niye diye sorarsan, tamam aracın garantisi var ne sorun çıkarsa çıksın hallolur ama ciddi arızalarda 10 gün boyunca arabasız kalınca o toz pembe hayallerin kabusa dönecek emin ol, ufak tefek şeyler içinde arada bir servisrte kaybedeceğin sürelerden bahsetmiyorum... neye dayanarak bunları yazıyorum diye sorarsan bugüne kadar aracım sorunsuz canavar gibi kullanıyorum diyen bir vw kullanıcısı görmedim. benim sana tavsiyem bir adet civic typeS manuel, hem beklentilerini fazlasıyla karşılar hemde 160 lık tsi dan daha az yakar ayrıcada yetkili servise yağ değişimi dışında uğramazsın. ve bence sciroccodan çok çok daha şekil bir araç. sağlamlık konusuna değinecek olursak sadece hondayı değil uzak doğuyu ele almak istiyorum ilk sahibi olduğumuz baba yadigarı 99 forester sturbo aracım şuan 305bin km de, şanzımanı 280 bin km de ilkdefa açıldı 70 80 lira gibi bir masrafla 1. vites senkromeçi değişti ve toplandı, yani 12 yılda aracın şazımanının bize kaybettirdiği sadece 1 gün ve 70 80 lira okadar ve hondanında bundan farklı olacağını sanmam. benim biladerdede honda civic hatchbac var makyajlı kasa, bunu almadan önce golf scirocco ve bu araç arasında gitti geldi benim ısrarlarım ve tavsiyelerim üzerine honda aldı ve çok memnun, internette vw ile ilgili şikayetleri okuyunca bana nekadar teşekkür etti bilemezsin.
son bir konuya daha değinicem diğelim aradan 1 2 yıl geçti 160 hp artık seni kesmiyor aracına modifiye yapacaksın zaten neredeyse limitlerinde çalışan 1.4 litrelik motoru ben diyim 200 sen de 230hp gibi güçlere çıkarabilirsin daha fazlası olacağını sanmıyorum ayrıca o güçleri vw nin dandik manuel şanzımanının kaldıracağını sanmam bide şanzıman kuvvetlendirme işlerine gireceksin falan suyu çıkacak, ama altında düşünsene bi civic olduğunu 1.8 litrelik vtec motora neler yapılabileceğini düşündükçe insanın kanı kaynıyor....
son olarak, kesinlikle aracını aldıktan sonra garantiyi sallayıp modifiye işine gireceksin emin ol, ve bu yazdıklarımı göz önünde bulundur.

ygtrn
12-02-2010, 12:02
Tıkırtı Derken ? Nası Tıkırtı Ya Sıfır Araçta Benım Vti'ımda Tıkırtı Yoktu

bak gördünmü demedi deme :D

Xenomorph
12-02-2010, 12:08
öncelikle pert olan aracın için cidden üzgünüm geçmişolsun.... arkadaşım bana soracak olursan seni tekrar uzakdoğuya doğru alalım... şimdi bu scirocco yu alacaksın antin kuntin saçma sapan birsürü sorunlarla uğraşacaksın yok şanzıman yok şu yok bu, kesinlikle vti ın kadar sorunsuz bir araç değil, garantisi var diyede tozpembe hayaller kurma, niye diye sorarsan, tamam aracın garantisi var ne sorun çıkarsa çıksın hallolur ama ciddi arızalarda 10 gün boyunca arabasız kalınca o toz pembe hayallerin kabusa dönecek emin ol, ufak tefek şeyler içinde arada bir servisrte kaybedeceğin sürelerden bahsetmiyorum... neye dayanarak bunları yazıyorum diye sorarsan bugüne kadar aracım sorunsuz canavar gibi kullanıyorum diyen bir vw kullanıcısı görmedim. benim sana tavsiyem bir adet civic typeS manuel, hem beklentilerini fazlasıyla karşılar hemde 160 lık tsi dan daha az yakar ayrıcada yetkili servise yağ değişimi dışında uğramazsın. ve bence sciroccodan çok çok daha şekil bir araç. sağlamlık konusuna değinecek olursak sadece hondayı değil uzak doğuyu ele almak istiyorum ilk sahibi olduğumuz baba yadigarı 99 forester sturbo aracım şuan 305bin km de, şanzımanı 280 bin km de ilkdefa açıldı 70 80 lira gibi bir masrafla 1. vites senkromeçi değişti ve toplandı, yani 12 yılda aracın şazımanının bize kaybettirdiği sadece 1 gün ve 70 80 lira okadar ve hondanında bundan farklı olacağını sanmam. benim biladerdede honda civic hatchbac var makyajlı kasa, bunu almadan önce golf scirocco ve bu araç arasında gitti geldi benim ısrarlarım ve tavsiyelerim üzerine honda aldı ve çok memnun, internette vw ile ilgili şikayetleri okuyunca bana nekadar teşekkür etti bilemezsin.
son bir konuya daha değinicem diğelim aradan 1 2 yıl geçti 160 hp artık seni kesmiyor aracına modifiye yapacaksın zaten neredeyse limitlerinde çalışan 1.4 litrelik motoru ben diyim 200 sen de 230hp gibi güçlere çıkarabilirsin daha fazlası olacağını sanmıyorum ayrıca o güçleri vw nin dandik manuel şanzımanının kaldıracağını sanmam bide şanzıman kuvvetlendirme işlerine gireceksin falan suyu çıkacak, ama altında düşünsene bi civic olduğunu 1.8 litrelik vtec motora neler yapılabileceğini düşündükçe insanın kanı kaynıyor....
son olarak, kesinlikle aracını aldıktan sonra garantiyi sallayıp modifiye işine gireceksin emin ol, ve bu yazdıklarımı göz önünde bulundur.

Honda Bu Saatten Sonra Çok Zor O Kadar Tel Maşa Araçlara Para Vermiycem :)

Tavsiyelerin İçin Teşekkürler Ama Type-R'ı Olan Bi Aracın Type-S'ini Almak Bana Çok Ters Paramın Yettiği En İyi Araç Bu Ve %90 Tercihim Bundan Yana Kullanıcam

Dragger
12-02-2010, 12:10
Kesinlikle alınır ;)

Eworen
12-02-2010, 12:12
bu araca bi alternetif daha mevcut oda "0" km istediğin donanımda MCS R56..

ygtrn
12-02-2010, 12:15
Honda Bu Saatten Sonra Çok Zor O Kadar Tel Maşa Araçlara Para Vermiycem :)

Tavsiyelerin İçin Teşekkürler Ama Type-R'ı Olan Bi Aracın Type-S'ini Almak Bana Çok Ters Paramın Yettiği En İyi Araç Bu Ve %90 Tercihim Bundan Yana Kullanıcam

valla 10 yaşındaki hondadan tıkırtı gelmiyor ama 0 vw den geliyorsa tel maşa olan vw dir derim, bi tanıdığım son kasa golf aldı çukurlara girdiği zamanki tıkırtılar benim 12 yaşındaki aracımdan gelmiyor... hatta benim aracımdan hiç tıkırtı gelmiyor. ve tel maşa dediğin için bi civic hatcbac e hiç binmediğini anlıyorum normal civicle karıştırma verdiği hissiyat olsun malzeme kalitesi olsun tamamen farklı bir araç, çiftkurtlara git bi bak derim.

ef186
12-02-2010, 12:17
ve tanrı hondayı yarattıya geldi gene konu ...

SOMEONESPECIAL
12-02-2010, 12:17
Sunrooflu Kırmızı veya Beyaz olur tercihim...

cery
12-02-2010, 13:27
rocco gerçekten duruşuyla güzel bir araç ama tıkırtı problemi varmış ki bu bi süre bindikten sonra çıldırtır insanı. en azından ben çıldırırım :D
hondaya tel maşa dedik de 98 yılındaki araçla 2010 yılındaki aracı kıyaslama. aradan geçen 12 yılda honda araç şasilerini ya da malzemeleri illa güçlendirmiştir. bakıp görmekte fayda var.

alternatif olarak da mcs denmiş. düşünülesi bi alternatif bu bence de :D

yine de arabaya binecek olan onla gazlayacak olan sensin. hangisinden daha çok zevk alacağını hangisinin daha az sorun çıkaracağını düşün. kararını ver git al :D hayırlı olur inşallah

Eren G.
12-02-2010, 13:29
Tel maşa Civic;
http://www.euroncap.com/results/honda/civic/2009/356.asp
Tank Scirocco;
http://www.euroncap.com/results/vw/scirocco/2009/372.aspx

çok fark var cidden.

M.A.D
12-02-2010, 13:31
hayır bi de şöyle bi durum var o otobüs o hızla yanyan hangi arabaya çarpsa araba iki büklüm olurdu orası kesin..

Eworen
12-02-2010, 13:37
Tel maşa Civic;
http://www.euroncap.com/results/honda/civic/2009/356.asp
Tank Scirocco;

çok fark var cidden.

fark var tabikide
bu devirde ncap tan 5 yıldız alamamakta ne demekmiş..
not: civic linki yanlış olsa gerek
civic ;
http://www.euroncap.com/tests/honda_civic_2007/307.aspx
ayrıca dipnot aynı araç 09 da bir daha teste girmiş bu sefer 5 yıldız almış
onu görmemişim de anlamaıdığımne değişti de öyle oldu..

Dou
12-02-2010, 13:40
benim sana tavsiyem bir adet civic typeS manuel, hem beklentilerini fazlasıyla karşılar hemde 160 lık tsi dan daha az yakar ayrıcada yetkili servise yağ değişimi dışında uğramazsın. ve bence sciroccodan çok çok daha şekil bir araç.

son bir konuya daha değinicem diğelim aradan 1 2 yıl geçti 160 hp artık seni kesmiyor aracına modifiye yapacaksın zaten neredeyse limitlerinde çalışan 1.4 litrelik motoru ben diyim 200 sen de 230hp gibi güçlere çıkarabilirsin daha fazlası olacağını sanmıyorum ayrıca o güçleri vw nin dandik manuel şanzımanının kaldıracağını sanmam bide şanzıman kuvvetlendirme işlerine gireceksin falan suyu çıkacak, ama altında düşünsene bi civic olduğunu 1.8 litrelik vtec motora neler yapılabileceğini düşündükçe insanın kanı kaynıyor..

Ben buna katılmıyorum.

1.8 140 hp lik motor, o kasayla birlikte performans arayan birisini tatmin etmeyecektir. Özellikle VTI dan inmiş birisini hiç tatmin etmeyecektir. Scirocco'da en azından adam akıllı bir tork-tork bandı var ve bu kullanıcıyı çok daha memnun edecektir.

İkincisi, ben R18 motordan pek ümitli değilim performans konusunda. Öyle olsa zaten inatla K20 motoru FN2 type-r da kullanmazlardı.

Üçüncü olarak, arada dikkate değer bir vergi farkı olacaktır 1.4 litre ile 1.8 litre arasında.

Dördüncü nedenim, R18'lerin yakıt tüketimi gayet uygun olsa da, ekonomik kullanımda 1.4 TSI motordan daha ekonomik olacağını düşünmüyorum.

Beşinci nedenim ve sorum, acaba Civic Type-S lerde kullanılan şanzıman ne kadar güce dayanıyor bunun hakkında bilginiz var mı? Dediğiniz gibi sonradan yapılacak işlemlere dayanabilecek mi?

SOMEONESPECIAL
12-02-2010, 13:55

Şu cümleyi kullanan birinden duysam bir daha düşünürüm...Bir yan cam için
2 hafta beklemek vs vs vs... Diğer arkadaşlar HONDA demiş yorum yapamam
ama ya ne bileyim bence acele etme :icon_tup:

Eren G.
12-02-2010, 14:42
fark var tabikide
bu devirde ncap tan 5 yıldız alamamakta ne demekmiş..
not: civic linki yanlış olsa gerek
civic ;
http://www.euroncap.com/tests/honda_civic_2007/307.aspx
ayrıca dipnot aynı araç 09 da bir daha teste girmiş bu sefer 5 yıldız almış
onu görmemişim de anlamaıdığımne değişti de öyle oldu..
yanlış linki atmışım ki bende giremedim şimdi
civic'in 2009daki testinin linki burada;(+sanırım bu makyajlanan kasanın testi)
http://www.euroncap.com/results/honda/civic/2009/356.aspx
scirocconun'kide burada;

Civic görüldüğü gibi zaten 5 yıldız almış.Zaten 2'side 5 yıldız almamış olsa çok fark varmış zaten gibi bir cümle kurmazdım dimi.
Yetişkinlerde scirocco 87 puanm almış civic 79 6 puanlık bir fark scirocco lehine
çocuklarda scirocco 73 puan almış civic 76 3 puanlık fark civic lehine
yayalarda scirocco 53 civic 67 14 puan civic lehine
güvenlik desteğinde scirocco 71 civic 86 arada 15 puan civic lehine
scirocconun yetişkinlerdeki 6 puanlık +'sı hariç civic tüm kategorilerde daha başarılı 3,14,15 puanlık farklar ile.

ne sciroccoya ne civice karşı bir önyargım yok.Ama civic'e şu hali ile güvenlik konusunda tel maşa demek?bilemiyorum.

Ayrıca gayet güzel bir araba scirocco çok beğeniyorum ben.

TheAce
12-02-2010, 14:52
hondadan çok japon üreticilerin mekaniği gerçekten çok güzel durumda. mekanik anlamda mühendislik açısından çok iyi durumdalar. ama araçta kullanılan sac kalınlığından tutunda bütün güvenlik ekipmanlarına kadar uzak doğulular avrupalıların bir adım gerisinde bu kesinlik. ama bir gerçek daha varki bu ülkede sıfır alıcaksan honda alacaksın, 96 model araçları bile 20 bin liraya satılıyor.

Xenomorph
12-02-2010, 15:15
Konu honda'ya Geldi Eski Kullanıcısı Olarak Hondayı Severim Ama bana Göre Tel Maşa...

Honda'yı Savunmayın Bana allah Aşkına 1.8 Typ-s Nereeeee Scirocco Nere Bu Kadarda Marka Fanı Olmayın Yani

Scirocco Hakkında Yorumlar Yazalım Honda Vs VW Yapıcaksak Başka Konu Açayım Ordan Dvm Edelim

Xenomorph
12-02-2010, 15:21
Cooper S 60.000 Ytl Bu Arada Liste Fiyatı

GT
12-02-2010, 15:28
rocco güzel arabadır dizaynına laf eden olmas herhalde motorda bence cok başarılı ufak oynamalarla bile güzel değerler alınabiliyor varsa imkan al derdim:icon_tup:

ygtrn
12-02-2010, 17:00
Ben buna katılmıyorum.

1.8 140 hp lik motor, o kasayla birlikte performans arayan birisini tatmin etmeyecektir. Özellikle VTI dan inmiş birisini hiç tatmin etmeyecektir. Scirocco'da en azından adam akıllı bir tork-tork bandı var ve bu kullanıcıyı çok daha memnun edecektir.

İkincisi, ben R18 motordan pek ümitli değilim performans konusunda. Öyle olsa zaten inatla K20 motoru FN2 type-r da kullanmazlardı.

Üçüncü olarak, arada dikkate değer bir vergi farkı olacaktır 1.4 litre ile 1.8 litre arasında.

Dördüncü nedenim, R18'lerin yakıt tüketimi gayet uygun olsa da, ekonomik kullanımda 1.4 TSI motordan daha ekonomik olacağını düşünmüyorum.

Beşinci nedenim ve sorum, acaba Civic Type-S lerde kullanılan şanzıman ne kadar güce dayanıyor bunun hakkında bilginiz var mı? Dediğiniz gibi sonradan yapılacak işlemlere dayanabilecek mi?
normal bir civic i bile şanzımanla oynamadan 300 hp yapar ve binersin emin ol
araçları standart olarak kıyaslarsak evet motor bakımından fabrika çıkışı olarak vw birazdaha iyi olabilir ama kesinlikle atla deve değil, arada az bir fark var ve diğelim gün geldi aracı güçlendirme işlemlerine girildi işte ozaman vw eşşek honda deve olur:icon_tup:

ygtrn
12-02-2010, 17:07
Konu honda'ya Geldi Eski Kullanıcısı Olarak Hondayı Severim Ama bana Göre Tel Maşa...

Honda'yı Savunmayın Bana allah Aşkına 1.8 Typ-s Nereeeee Scirocco Nere Bu Kadarda Marka Fanı Olmayın Yani

Scirocco Hakkında Yorumlar Yazalım Honda Vs VW Yapıcaksak Başka Konu Açayım Ordan Dvm Edelim

ne bakımdan peki ben kalite olarak algıladım sen güvenliğimi kast ettin yada daha genel bişeymi?...
valla ben hiçbir zaman honda fanatiği olmadım benim için varsa yoksa ford yada subarudur ama bir markanın fanatiğiyim diye illa gidip onu almam iyisi neyse onu alırım

Boost Up
12-02-2010, 17:08
Bugun Golf e bindim TSI a, valla çokta güzeldi:). Scirocco çok daha güzeldir bence:icon_tup:

Dou
12-02-2010, 17:55
normal bir civic i bile şanzımanla oynamadan 300 hp yapar ve binersin emin ol
araçları standart olarak kıyaslarsak evet motor bakımından fabrika çıkışı olarak vw birazdaha iyi olabilir ama kesinlikle atla deve değil, arada az bir fark var ve diğelim gün geldi aracı güçlendirme işlemlerine girildi işte ozaman vw eşşek honda deve olur:icon_tup:

Standard olarak aradaki fark atla deve, aradaki farkı öyle anlatayım. Bunu anlamak için iki aracın tork eğrisine bakmak bile yeterli.

Bir Honda kullanıcısı olarak (15 senedir de ailemde aralıksız mutlaka 1 Honda'ya sahip olmuş biri olarak) bunu söylüyorsam bir bildiğim vardır.

Tabi bu benim görüşüm, keza senin görüşüne de saygım var. Sadece katılmadığımı belirttim.

Ek not: Açık söyleyeyim, sadece tork bandının daha başarılı ya da lineer olmasından ötürü bile 125 hp lik Scirocco'yu, 1.8 Type-S e tercih ederim.

nikox
12-02-2010, 18:38
Ben de 1 seneye yakın zamandır rocco kullanıyorum .aslında fn2 type-r ım varken rocco eşimin arabasıydı arasıra kullanırken rocco çok hoşuma gitmeye başladı oyuncak gibi 1.4 tsi turbo filan ve şuan ben kullanıyorum.Bence almaya niyetliysen kafanı hiç karıştırma ve manuel ini al derim .bu arabayı klasikle modern çizgilerin birleşiminden oluşan senelerce binilecek bi araç olarak görebilirsin ,kadran ve göğüslük kısmıda klasik havası mevcut güzel bi araç.performansa ve yol tutuşa gelince 20.000 km de arac ve hiçbir problem yaşamadım şu ana kadar, standar kullanımda çok güçlü olmasada bişeyler yapmaya çalışan bi motora sahip ama ben 1 ay önce chip yaptırdım tahminen 180 hp lere ulaştı 3-4-5 inci viteslerde gücü hissedebiliyorsunuz.yol tutuşu da gayet iyi limitleri zorladığınızda esneme eğilimi göstersede sonlarda arac yola hep oturuyor .bu güne kadar hiçbir virajda beni şaşırtmadı.Uzun lafın kısası honda da kullandım ve birçok marka ,her marka aracın artılarıda var eksileride burada günlerce tartışsak bu konular bitmez .bu araca niyetlendiysen al derim milleti dinlersen kafan karışır başka araba alırsın sonra aklında kalır pişman olursun.on numara sorunsuz kullanıyorum dsg sini bilemem .

Shadow_Dancer
12-02-2010, 19:20
Valla ben ozgunun arabasina bindim cok begendim; bi defa ic mekan kalitesi arabadaki tokluk hissi mukemmel...

Okudugum kadariyla olay yine hondaya gelmis.. Tutup vw ile hondanin uretim kalitesini kimse tartismasin arada fark oldugunu 5 yasindaki kuzenim bile bilir...

Guzel bir renk ve jant kombinasyonuyla gayet keyifli olur bence..

Xenomorph
12-02-2010, 19:41
Ben de 1 seneye yakın zamandır rocco kullanıyorum .aslında fn2 type-r ım varken rocco eşimin arabasıydı arasıra kullanırken rocco çok hoşuma gitmeye başladı oyuncak gibi 1.4 tsi turbo filan ve şuan ben kullanıyorum.Bence almaya niyetliysen kafanı hiç karıştırma ve manuel ini al derim .bu arabayı klasikle modern çizgilerin birleşiminden oluşan senelerce binilecek bi araç olarak görebilirsin ,kadran ve göğüslük kısmıda klasik havası mevcut güzel bi araç.performansa ve yol tutuşa gelince 20.000 km de arac ve hiçbir problem yaşamadım şu ana kadar, standar kullanımda çok güçlü olmasada bişeyler yapmaya çalışan bi motora sahip ama ben 1 ay önce chip yaptırdım tahminen 180 hp lere ulaştı 3-4-5 inci viteslerde gücü hissedebiliyorsunuz.yol tutuşu da gayet iyi limitleri zorladığınızda esneme eğilimi göstersede sonlarda arac yola hep oturuyor .bu güne kadar hiçbir virajda beni şaşırtmadı.Uzun lafın kısası honda da kullandım ve birçok marka ,her marka aracın artılarıda var eksileride burada günlerce tartışsak bu konular bitmez .bu araca niyetlendiysen al derim milleti dinlersen kafan karışır başka araba alırsın sonra aklında kalır pişman olursun.on numara sorunsuz kullanıyorum dsg sini bilemem .

Valla Böyle Yorumlar Duyunca Bilgileniyorum Teşekkürler

Xenomorph
12-02-2010, 19:42
Valla ben ozgunun arabasina bindim cok begendim; bi defa ic mekan kalitesi arabadaki tokluk hissi mukemmel...

Okudugum kadariyla olay yine hondaya gelmis.. Tutup vw ile hondanin uretim kalitesini kimse tartismasin arada fark oldugunu 5 yasindaki kuzenim bile bilir...

Guzel bir renk ve jant kombinasyonuyla gayet keyifli olur bence..

İç Mekan Evet Akıyor Hele Makyajlı Dahada Fena Olmuş Jetgil Arabası Gibi Type-S'ler :)

Bakalım Büyük İhtimal Alıcam Şu An İçin Caydırcak Bir Şey Duyamıyorum Çevremden

MUY37
12-02-2010, 20:00
Caydıracak kadar negatif yönleri yok , 160 lık manuel şanzuman al birde yazılım yaptır 220bg+ miss gibi düşük bütçeyle yüksek güçler verebilen bir araç daha ne isterki insan :D

Xenomorph
12-02-2010, 20:01
Caydıracak kadar negatif yönleri yok , 160 lık manuel şanzuman al birde yazılım yaptır 220bg+ miss gibi düşük bütçeyle yüksek güçler verebilen bir araç daha ne isterki insan :D

Hayırlısıdır :D İnş Ne Diyelim

ahmet3425
12-02-2010, 20:30
ztn su aralar 55 bini bir araya getiren scirocco alıyor al dostum sende al guzel arabadır kaslı yakısıklı:)

bana gore tek eksi tarafı arka kısım surucu acısından cok kotu arka cam cok ufak dikizden hiç bisey belli olmuyor arka koltuk mesafesi biraz dar olsada idare eder onun dısında ztn gidisini motorunu falan herkes yazmıs...

onurdestan
13-02-2010, 22:30
kanka inşallah alınır araba ama 160 lık sciroccoyu hala 53 bine nası vericekler onu düşünüyorum bide ısmarlanıcak araba ellerinde olsa tamam ama indirimde olsa 53 bin lirayı aklım almıyor

.::EmrE::.
13-02-2010, 23:17
Çok güzel araç olsa da yine her taraf scirocco doldu :P
Onun dışında içi dışı çok hoş,bana göre eksikleri;
Konsolun Golf ile aynı olması,arka koltuk ve iç mekan çok dar,tavan çok basık,cam tavan oldugu halde tavan açılmıyor,arka cam çok çok küçük,ve burun biraz uzun. Kısacası çok klostrofobik bir otomobil.

MUY37
14-02-2010, 09:16
Öntarafta darlık hissi yokta arka taraf cidden bunaltıyor biraz..

nikox
14-02-2010, 14:41
Çok güzel araç olsa da yine her taraf scirocco doldu :P
Onun dışında içi dışı çok hoş,bana göre eksikleri;
Konsolun Golf ile aynı olması,arka koltuk ve iç mekan çok dar,tavan çok basık,cam tavan oldugu halde tavan açılmıyor,arka cam çok çok küçük,ve burun biraz uzun. Kısacası çok klostrofobik bir otomobil.

ben pek dediklerine katılmıyorum konsol değil kadran golf e benziyor konsol kendine has, arka koltuk ve içmekan da bu tarz spor otomobile göre makul seviyede mini cooper den geniş mesela ,bu aracın tavanıda basık olmassa ve arka camı küçük olmasa hiçbir özelliği kalmaz zaten bütün dizaynı gider,bu aracın engüzel kısmıları bahsettiğin yerleri,burnuda çokta uzun deği .Bu görsellik tabi zevk meselesi

Xenomorph
14-02-2010, 14:45
Bakalım Bugun Yine Konuştum Doğuş'la Bu Kadar Tok Satıcı Olamazlar Ya Neyse :) Onlar Yüzünden Vazgecicem :)....

Bir Kaç Araç daha Var Baktığım İlgilendiğim Scirocco Hakkında Hasar Danışmanı Arkadaşım Var Doğuş'ta Bakalım Servis İncelemesi Yapıcak Sorunu Vs Varmı :)

Ama Dün Gördüğüm Muameleden Sonra Alma İhtimalim Tamamen İndi Aracı..Min 4 Ay Sonraya Getirtmeleri Fiyat Konusunda Şimdi Ne Dersek O Tarihte Ne Olur Demeleri Can Sıktı Bakalım

SaBRi
14-02-2010, 14:56
valla ben rocco düşünüyodum 160 lık plus mı bişey vardı galiba ötv indirimide daha olmamıştı araçta dsg xenon cam tavan sadece deri yoktu 69.000 tl civarıydı arabanın içi golf ile aynıydı ama sonradan değişti güzelleşti ama arkası çok dar bindim ve indim daraldım tt s2k tarzı araçlardada daralıyorum orası sana kalmış :D ama beyaz alma çok var ben yeşilköyde oturuyorum beyaz 3 kasa ve scirocco çok var

arkadaşım kırmızı aldı birazdan test edicem daha ayrıntılı yazarım

mcs demişler servis olayı benim için çok önemli borusanda ilginç fiyatlar oluyo ben almazdım

tunch
14-02-2010, 18:04
ben pek dediklerine katılmıyorum konsol değil kadran golf e benziyor konsol kendine has, arka koltuk ve içmekan da bu tarz spor otomobile göre makul seviyede mini cooper den geniş mesela ,bu aracın tavanıda basık olmassa ve arka camı küçük olmasa hiçbir özelliği kalmaz zaten bütün dizaynı gider,bu aracın engüzel kısmıları bahsettiğin yerleri,burnuda çokta uzun deği .Bu görsellik tabi zevk meselesi

konsol golfe asiri benziyordu ama simdi makyajlandi sanirim ve ici cok daha guzel oldu :)

Eworen
14-02-2010, 19:01
EOS

http://img695.imageshack.us/img695/3586/eos.jpg (http://img695.imageshack.us/i/eos.jpg/)

SCIROCCO( MAKYAJ ÖNCESİ )

http://img148.imageshack.us/img148/1962/eskiscirocco.jpg (http://img148.imageshack.us/i/eskiscirocco.jpg/)

SCIROCCO

http://img535.imageshack.us/img535/8452/yeniscirocco1.jpg (http://img535.imageshack.us/i/yeniscirocco1.jpg/)

gry86
20-02-2010, 23:19
bende aracımı alalı 20 gün oldu 1.4 tsı 160 lık rocco gidişi bence gayet güzel yol tutuşu kısmen iyi ama ani hareketlerde acayip saçmalıyor ama bu araca bi coilover ve güzel bi yazılım yapılırsa bence tadından yenmez kesinlikle al derim bana sorarsan.. ayrıca yakıt olarakta ilk depomda 480 km yaptım şehiriçi 2. depomda 590 km yaptım yarısından çoğu şehiriçi yani ekonomi yapmak istediğinde ekonomi performans istediğide performans...

Dou
20-02-2010, 23:22
Bu arada, daha ilk seneden iç mekanda değişime gitmeleri çok kötü oldu.

EOS'un iç mekanını koymaları ayrı bir fiyasko, araç çıktıktan sonra akılları başlarına gelip düzeltme yapmaları da ayrı fiyasko.

Eski iç mekanla alanlar satarken sanırım baya zarar edicekler.

ukku
21-02-2010, 07:32
Öntarafta darlık hissi yokta arka taraf cidden bunaltıyor biraz..

Geçen bi arkadaşım benim arabada arkaya binince "Sciroccodan daha rahatmış" dedi.
O kadar da değildir heralde?
Keza ben 2 araçta da arkaya binemediğim için bilmiyorum :D