PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yağ lambasının sönük şekilde yanıp sönmesi?

by_hayali
05-02-2010, 16:44
arkadaşlar arabam 15 gündür otoparkta -2 katta yatıyordu bugün çıkarayım dedim yağına suyuna baktıktan sonra marş bastım 30 sn sonra falan yağ lambası ufaktan ufaktan sönük şekilde yanıp sönmeye başladı sonrasında arabayı kapattım. ilk olarak aklıma yağ müşürü geldi ama sizlerinde fikrini alayım dedim. neden yanar bu lamba :soru:

mmustu
05-02-2010, 16:46
müşür yada pompadan dolayı yanar dadlım yarın gelsene sanayiye

by_hayali
05-02-2010, 16:48
müşür yada pompadan dolayı yanar dadlım yarın gelsene sanayiye

Abi bu şekilde bi sorun olurmu ondan bi sorayım dedim Fedai usta bi bakalım büyük ihtimal müşürdür ama bakmadan bişey diyemem dedi Cem abide aynı şekilde söyledi ne yapayım geleyimmi sen söyle :D

mmustu
05-02-2010, 16:50
ahuahua her harükarda ipe ipe geleceksin olum :D

merak etme ufaktan ufaktan gel müşürdense zaten yolda bellide eder kendini bi söner bi yanar falan inceden inceden gel

by_hayali
05-02-2010, 16:51
ahuahua her harükarda ipe ipe geleceksin olum :D

merak etme ufaktan ufaktan gel müşürdense zaten yolda bellide eder kendini bi söner bi yanar falan inceden inceden gel

ya araba yatıyo 15-17 gündür yerin altında ondan olumuki müşüre bişey soğukta falan :D zaten bi yanıyo bi sönüyo ufaktan ufaktan gelecem olmadı yarın

mmustu
05-02-2010, 16:53
sen en iyisi yarın 2 araba gel senin arabayı bana bırak ben onla güzel bi rodaj yapayım :D bu ne olum 15 gün arabamı yatar :D

y@sin
05-02-2010, 16:54
kasko varsa çekiciyle en güzeli götür :) mustafa m en güzeli hiç uğraşma ışıktı pompaydı pompa yağ falan keser Allah korusun..

by_hayali
05-02-2010, 16:55
sen en iyisi yarın 2 araba gel senin arabayı bana bırak ben onla güzel bi rodaj yapayım :D bu ne olum 15 gün arabamı yatar :D

kar falan bıraktım arabayı abi işlerde yoğun hiç fırsatım olmadı çalıştırmaya falan bugün indim öğlen arasında bi marş yaptım baktım ışık yanıyo ufaktan kapattım bende verecem zaten sana bu gidişle bitir şu rodajı :D

by_hayali
05-02-2010, 16:57
kasko varsa çekiciyle en güzeli götür :) mustafa m en güzeli hiç uğraşma ışıktı pompaydı pompa yağ falan keser Allah korusun..

ya kanka pompa değişeli 1300km oldu sıfırdan yine İTR yağ pompası koyduk ondan olacağını sanmam ama yinede mekanik bu belli olmaz dediğin gibi he bu arada kaskom yok olum yaw :D

y@sin
05-02-2010, 16:59
ya kanka pompa değişeli 1300km oldu sıfırdan yine İTR yağ pompası koyduk ondan olacağını sanmam ama yinede mekanik bu belli olmaz dediğin gibi he bu arada kaskom yok olum yaw :D

Kanka benim pompanın yağ kesmesi sonucu bir anım var ondan böyle telaşım sanırım :D

XoR
05-02-2010, 17:18
iticiler mekanik ise 1 saat çalıştıktan sonra kendine gelir. Bende aynı sorun olmuştu. Ama Integrada iticiler naısl bilmiyorum. En sağlamı 1lt yağ al yanına yavaş yavaş gel yolda bi sakatlık olursa eklersin.

timucintt
05-02-2010, 18:34
Belki sigortan yanıktır ; bazen aracın direksiyon altındaki bir sigortası yanıncada alakasız gösterge ışıklar yanık gözüküyor hafiften... bir bak al eline bir sigorta ışığı bir gez bakalım belki sigortalardan biri yanıktır gösterge panelini kandırıyordur :D benim başıma gelmişti tegde dedim önce noluyoz lan heryer yanıyor dedim sonra bir baktım alaksız bir sigorta yanmış dğeişince kendine geldi kerata... tabi bu bir tahmin sende farklı birşeyde olabilir :)

sinan-s
05-02-2010, 18:40
Geçmiş olsun...

Maxi
05-02-2010, 18:41
yağ lambasının bir şekilde yanması veya yanıp sönmesi çok ciddi bir iştir,
en azından risk kabul etmez
acaba bundanmı? acaba böylemi ? acaba şundanmı ? dediğiniz her dakika aleyhinize işler. hemen nedenini araştırın ve o şekilde aracı çalıştırmayın ,yürütmeyin derim .

bladerk
05-02-2010, 19:01
kartelin sağlammı bak ezilip yağ süzgecini tıkadıysa yağın olsa da pompa çekemez dikaktli ol

by_hayali
05-02-2010, 21:52
yağ lambasının bir şekilde yanması veya yanıp sönmesi çok ciddi bir iştir,
en azından risk kabul etmez
acaba bundanmı? acaba böylemi ? acaba şundanmı ? dediğiniz her dakika aleyhinize işler. hemen nedenini araştırın ve o şekilde aracı çalıştırmayın ,yürütmeyin derim .

Hakan abi pompa çalışıyo yani yağlama yapıyo araba onun için müşür olma olasılı daha yüksek gibi ama başka bir nedeni varmıdır dye size sorayım dedim şuan söndü işten eve geldim Koray'ında dediği gibi ort. 1 saat sonra söndü ışık ama yine yanarmı bilmiyorum sanki çok sönükte olsa yanıyo gibi yarın bakıcaz artık :)

kartelin sağlammı bak ezilip yağ süzgecini tıkadıysa yağın olsa da pompa çekemez dikaktli ol

Erkut abi araba 15 günü aşkındır çalımıyordu garajda yatıyordu ve alışkanlığımdan dolayı her çalıştırmadan önce yağına arabanın altına üstüne iyice bakıyorum karterde birşey olsaydı önceden anlardım büyük ihtimalle, Timu'nun da dediği gibi sigorta veya müşür gibi görünüyor yarın anlayacağız inşallah teşekkürler :)

metin01
05-02-2010, 21:56
yaklaşık yarım saat önce aynı olayı yaşadım.müşür yerinden çıkmış taktım düzeldi inş öyle bişeydir

by_hayali
05-02-2010, 22:02
yaklaşık yarım saat önce aynı olayı yaşadım.müşür yerinden çıkmış taktım düzeldi inş öyle bişeydir

sizede geçmiş olsun, eve geldikten sonra bende müşürü kontrol ettim müşür conversion kitin ucuna takılı vaziyette bende, büyük ihtimalle orada bi sorun var kablosu biraz garip geldi bana ama akşam gözüye tam bakamadım yarın bakıcam kısmetse

R.I.P
05-02-2010, 23:03
buna benzer problemi bende yaşamıştım.ilk çalıştırma ve stop etme zamanında yavaş yavaş sönme veya çok hafif yanma falan vardı.tam sınav dönemimdi üstelememiştim bikaç gün sonra tam sanayide tamamen yanmıştı.pompa temizlendi başkada bir problem yoktu tabi bahsettiğim araç corsa gsi hondada farklı olabilir.

KCANN_220
07-02-2010, 21:47
bnm arabada sabahları ılk kontagı acınca yag ısıgı yanmıor..:D ama yag basınc saatınden kontrol edıyorum tabı 5 barda falan yanı sıkıntı yok ama sabah ılk kontak actımı yanmıor meret...araba ısındıktan mısal bı yerde durım kapatıyım arabayı sonra tekrar acım yanıor calısıtırınca rutin sonuyor sıkıntı yok..:D

cıvıc si
08-02-2010, 00:39
arabayı cıkarmadan musuru degıstır bence problem cozulecektır cozulmezsede cekıcı :) gecmısolsun ;)

19gokhan90
09-02-2010, 17:57
aynı olay başımdan geçti lamba bozuktur dedim devam ettim motoru yedim bitirdim :) aman dikkat edin..

by_hayali
09-02-2010, 18:05
arabayı cıkarmadan musuru degıstır bence problem cozulecektır cozulmezsede cekıcı :) gecmısolsun ;)

kanka arabayı yarım saat çalıştırdım ısındı sonra ışık normale döndü ve müşüre giren kablo artık kopma noktasına gelmişti onuda değiştim şuan bi sıkıntı yok çok şükür ama yinede müşürü değişicem en kısa zamanda :)

clioGT
05-06-2014, 12:39
benzer sorun var bizim mondeoda.

rölantide yanıyor, gaz verince sönüyor. ama mesela cam açma kapama düğmesine basınca da yanıyor.

elektriksel bi sorun da nereye bakmak lazım?
mesela cam açma kapamaya basınca sanki motor titrek çalışıyor biraz

clioGT
05-06-2014, 13:39
yağ değişmiş sıkıntı bitmiş, ilginç:)

0M42
05-06-2014, 20:39
Yağ basıncınızı ölçtürün

gökberk
05-06-2014, 20:49
Yağ pompasını yeni değiştirdiğinize göre muhtemelen müşürdendir.

Shinigami
05-06-2014, 23:03
benzer sorun var bizim mondeoda.

rölantide yanıyor, gaz verince sönüyor. ama mesela cam açma kapama düğmesine basınca da yanıyor.

elektriksel bi sorun da nereye bakmak lazım?
mesela cam açma kapamaya basınca sanki motor titrek çalışıyor biraz

Allah göstermesin o Mondeo her an tutuşabilir... Belli ki elektirk kaçağınız var acilen bi elektrikciye toplatın tesisatınızı...

onur_si
05-06-2014, 23:44
benim ef kasada da olmuştu sert frende yağ lambası yanar gibi oluyordu :) sonra baktım müşürün bağlı olduğu kabloda temazsızlık varmış. müşürler kolay bozulcağını sanmıyorum kablolar açıkta kalıp şase alma durumu oksitlenme olabilir.