PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2 Pcyi birbirine bağlama?

.::EmrE::.
24-01-2010, 14:40
Selam arkadaşlar.
Kuzenim ile bilgisayarları ethernet kablosu ile bağlayıp multiplayer yapmak istiyoruz.Evde kablosuz router aracılıgı ile internete girebiliyoruz.İki PC de internete bağlı.Kablo ile bağladıktan sonra "Ağ" klasöründe diğer PCnin ismi çıkıyor ve "Ortak" isimli bir klasör görünüyor. Paylaşıma açtıgımız herhangi bir dosya da görünüyor ancak açmak istediğimizde "Erişim engelledi" mesajı veriyor. Ayrıca oyunda da birbirimizi göremiyoruz,ve "Ağ bağdaştırıcıları"nda "tanımlanmayan ağ" olarak görünüyor bağlantı.

İki pc de Windows 7 64bit , biri Home Premium diğeri Ultimate . Önerisi olan var mı?

_sinan_
24-01-2010, 14:44
hocam oyun için bilmiyorum ama dosya paylaşımı için ayarlardan hepsini açman gerek , yoksa bağlanmıyor , bide nedenini bilmediğim bi şekilde şifre olmamasına rağmen şifre istiyor , o yüzden şifresi yoksa kullanıcına şifre ver..

24-01-2010, 14:46
hocam oyun için bilmiyorum ama dosya paylaşımı için ayarlardan hepsini açman gerek , yoksa bağlanmıyor , bide nedenini bilmediğim bi şekilde şifre olmamasına rağmen şifre istiyor , o yüzden şifresi yoksa kullanıcına şifre ver..

Şifre verdik :)

_sinan_
24-01-2010, 14:48
valal hocam şuan 2pc bağlı durumda benim , şifre verip ağ ve paylaşımdan medya paylaşımı dahil hepsini açtığında bağlanması gerekir , belki güvenlik duvarından bi sorun olabilir , yoksa bağlanmaması için bi sebep yok bu arada tanımlanamayan ağ demesi normal sadece yerel olduğu için öyle gözüküyo..

yavuz364
24-01-2010, 14:52
klasörlerin değiştirme ve açma izinlerinin de verilmiş olması gerekli, birde oyun oynayabilmek için paylaşım açılması gerekmez, o farklı.. aynı ağ üstünde olmanız yeterli.. bence ethernet kablosu ile hiç uğraşmayın eğer ikinizde aynı modeme bağlı iseniz kablosuz üzerinden daha kolay yapabilirsiniz.. ayarlar aynı şekilde..

24-01-2010, 15:19
klasörlerin değiştirme ve açma izinlerinin de verilmiş olması gerekli, birde oyun oynayabilmek için paylaşım açılması gerekmez, o farklı.. aynı ağ üstünde olmanız yeterli.. bence ethernet kablosu ile hiç uğraşmayın eğer ikinizde aynı modeme bağlı iseniz kablosuz üzerinden daha kolay yapabilirsiniz.. ayarlar aynı şekilde..

Kablosuz da bağlanılmıyor malesef :( Bu Win 7nin ağ sistemi kadar berbat bir sistem görmedim yahu...LAN Bağlantısı kur diye bir seçenek yok bir kere :D XP nerde yahu..

FaBeRgE
24-01-2010, 16:04
sabit ip verdiniz mi ?

Chatin
24-01-2010, 16:14
2 pc/laptop u normal ethernet kablosu ıle mı baglıyorsun bırbırıne yoksa x(cross) cable la mı

deeperblack
24-01-2010, 16:23
Oyunda birbirinizi görememe sebebiniz firewall olabilir

onu kapatıp deneyin. Birde dosya paylaşımlarının tümünü açmanız gerekli.

-ER-
24-01-2010, 16:28
Biz arklarla aynı evde pcleri ethernet kablolarından kaynaklı galiba çünk özel bi kablo takmıyorduk :D
direk aynı model e bağlı olduğumuz için galiba oluyordu :D
Bilgisayar bağlamı ona benzer bişi vardı ağ bağlantılarımda direk çıkıyordu
Pek yardımcı olduğumu zannetmiyorum ama :)

morgy_drag
24-01-2010, 16:32
Hamachi diye bir program vardı..
sanırsam o işinizi görür..

-ER-
24-01-2010, 16:33
O program güzel bişi aynı ağdaymışsın gibi direk ist ankara 15 kişi ekle CS oyna keyifli bişi :)

24-01-2010, 16:39
Statik mtatik her bir yolu denedik :D Wireless ağ bile kurduk o da olmadı,sürekli tanımlanmayan ağ diyor..Şİmdi son çare hamachi kurduk , PCLer birbirini görüyor Hamachiden ama yine oyunda tık yok :D

mrtngn
24-01-2010, 16:42
Cross baglantıyı arastırın ;) İki ucunda kablo sıralaması farklı oluyor,bide o sekilde deneyin

24-01-2010, 17:17
Hamachi kullanan var mı? Kafayı yiyeceğim artık,hamachide bağlanıyorum karşı tarafa,chat yapıyorum,bilgisayarını görüyorum yine LAN bölümünde yok oyunun...5. oyunu denedik yine yok yahu. Ne iğrenç bişi :D

sinan-s
24-01-2010, 17:21
Cross ehternet ağ kablosu ile birbirne bağlayabilirsiniz.ozaman görecektir

Killah
24-01-2010, 18:37
Hangi oyunu oynamaya çalışıyorsunuz?

Chatin
24-01-2010, 18:48
2 pc/laptop u normal ethernet kablosu ıle mı baglıyorsun bırbırıne yoksa x(cross) cable la mı

Cross baglantıyı arastırın ;) İki ucunda kablo sıralaması farklı oluyor,bide o sekilde deneyin

Cross ehternet ağ kablosu ile birbirne bağlayabilirsiniz.ozaman görecektir

...............................

26-01-2010, 13:58
Hangi oyunu oynamaya çalışıyorsunuz?

Heroes of Might and magic 5

Kablo Cross mu emin değilim.Ethernet kablosu işte CAT5

Onurkk06
26-01-2010, 14:01
firewall ayarlarını devre dışı bıraktınız mı

R-13239
26-01-2010, 14:05
Bazı oyunlarda iletişim kuralı yüklemek gerekebiliyor , onları yükleyip deneyin.

Ağ Bağlantıları > Özellikler > Yükle > İletişim Kuralı > IPX/SPX bilmemne kuralı.

Zamanında Red Alert 2 'yi bu şekilde oynayabiliyorduk sadece..

a3t
26-01-2010, 16:32
İki bilgisayarında çalışma gurubu aynı dimi birisi workgroup birisi home sa yada farklı şeylersede sorun çıkarabilir.
Paylaşımları açtım diyosun o tamam. Şifrede vermişsin oda tamam. Çalışma gurubunuda kontrol et ondan değilse kablodan dır büyük ihtimal. Bide iki bilgisayara elle ip ver

Schumi
26-01-2010, 19:42
Kablosuz bağlantı izolasyona ayarlı ise clientler birbiri ile haberleşemez. Ayrıca Win7 nin ağ özellikleri gibisi yok çok kolay ve çok iyi. :)