Orijinalini görmek için tıklayınız : Forumdaki Zıpkıncılar
Arkadaşlar son 1aydır fena halde zıpkına merak saldım.
ekipmanları alıp mart sonu gibi dalışlara başlayacağım.
ancak daha önce tecrübem olmadığından ötürü birazda tereddürlerim var.
gerçi zıpkıncılara ait bi foruma üye oldum oradan bi şekilde eş dost arkadaş bulacam.
ancak bizde yapanlar var mı diye de merak ettim. bi tek miniklerin yaptığını hatırlıyorum.
başka yapan varmı?
SekoLive
20-01-2010, 23:24
Bora RS bi ara bayağa foto eklemişti zıpkınla ilgili görünce yazıcakdır :)
zıpkıncı com a uye ol olmadıysan en detaylı yardımı alabılırsın
06 ANIL 38
21-01-2010, 00:51
walla sana şöyle söyleyim çok zewkli bi olay.heleki gece zıpkın avcılığı yaparsan inannılmaz zewkli.ışığı gören balıklar we ahtapotlar sanki beni seyredebilirsin der gibi sana poz werıorlar.ama kesinlikle yanında bıçak taşımanı tawsiye ederim..
Bro bende bizim yazlıkta çocukluktan beri dalardım.Zevkli baya.Suda nişan almak karadaki gibi değil ilk başta onu alışman zaman alıcak ama ondan sonra gayet güzel :)
cressi sub kullanıyorum ben fiyatları öle ahım şahım pahalı değil ve güzel zıpkınlar tavsiye ederim sana
Bro bende bizim yazlıkta çocukluktan beri dalardım.Zevkli baya.Suda nişan almak karadaki gibi değil ilk başta onu alışman zaman alıcak ama ondan sonra gayet güzel :)
cressi sub kullanıyorum ben fiyatları öle ahım şahım pahalı değil ve güzel zıpkınlar tavsiye ederim sana
kardeşim bende apnea powerpoint alacam 75mm başlangıç için.
seacsub ve apnea ürünleri ağırlıklı teçhizatı kuracam.
yaza beraber dalarız :)
zıpkıncı com a uye ol olmadıysan en detaylı yardımı alabılırsın
üye oldum, oradan kaptım hastalığı zaten :)
ne mart mı olum beklenmez o zamana kadar. alıosun 6mm ya da 8mm hemen dalısa gıdıyoruz hadı bende adam arıyorum kısın benımle dalıcak. kus avı zevk vermıo bu hılmı sardı kuru av sahasına cıkmıo. gel saroz a...
ne mart mı olum beklenmez o zamana kadar. alıosun 6mm ya da 8mm hemen dalısa gıdıyoruz hadı bende adam arıyorum kısın benımle dalıcak. kus avı zevk vermıo bu hılmı sardı kuru av sahasına cıkmıo. gel saroz a...
işte bu yaaa aradığım dalış arkadaşı :D
kanka benmde aklımda saroz var zaten. 5mm alayım diyorum yaz kış ist. ve çevresinde kullanırım. şubat başı gibi alıcam ekipmanları sonrasında yapalım dalışı.
sende kaç mm zıpkın var?
moruk bende 60-75-90-120 lık zıpkınlar var hepsı de sporasub mares baska markalara da var hatta daha ıyılerıde ama bana hıtap etmıyor. yazlık kıslık bır olmaz yazlık 3mm al kıslık 6mm ya da 8mm hangısı sana uyarsa daha rahat hareket edersen. ama 6mm en ıyısıdır bana gore.
apnea phantom alıcam 7mm (genelde 7mm bulunuyor)
apnea zıpkın alıcam 75mm (amator için dönüşlerde vs kolay olsun diye) alışana kadar.
yaza 90mm alırım. dediğinde haklısın yazada elbise 3mm alırım.
bende biraz ağız sulandırim :D
balıkları vurun ... mangala atın .. salatanızı yapın eh bide rakı :D ve sohbet ah ulan ...
walla sana şöyle söyleyim çok zewkli bi olay.heleki gece zıpkın avcılığı yaparsan inannılmaz zewkli.ışığı gören balıklar we ahtapotlar sanki beni seyredebilirsin der gibi sana poz werıorlar.ama kesinlikle yanında bıçak taşımanı tawsiye ederim..
Gece dalışı ve övünerek anatıyorsun
Sen balıga hiç şans tanımıyorsun işte senin gibi zihniyetler yüzünden Av yapanlar herzaman katil gibi görünüyor
bunu bir zıpkın yada dalış forumunda yazma cok tepki cekersin
gece dalmana kimse bişi diyemez ama yanında zıpkının olmadıgı sürece
bütün güsellikleri keşfedersin
Buyrun... ben de sürekli dalıyorum.. :)
Bu arada gece dalışı yasaktır arkadaşım, zıpkın forumlarında tepki çekmekle kalmaz jandarmaya yakalanırsan tüm techizatlarına el konulur, altıyüzküsür TL'de ceza yersin..
Etik olarak da gece dalmakla katliam yapmak aynı şeydir..
Zıpkıncıyım diyorsan, ciğerine güveneceksin, gündüz dalacaksın... ;)
Diğer tüm detaylar ve teknikler için:
www.zipkinci.com
apnea phantom alıcam 7mm (genelde 7mm bulunuyor)
apnea zıpkın alıcam 75mm (amator için dönüşlerde vs kolay olsun diye) alışana kadar.
yaza 90mm alırım. dediğinde haklısın yazada elbise 3mm alırım.
evet ilk başlayanlar için 75mm uygundur
apnea ürünler iyidir
bende ALlah izin verirse yeni bir tüfek almak istiyorum yıllardır kullandıgım marka mares ve sporasub viper
fakat bu tüfek hakkında hep olumlu yormlar duydum
http://www.orkadeniz.com/default.asp?x=9&urun=316
birde sezai ilk önce seninle marmarada bir kaç kez suya girelim sıg suda agaşonu falan bir güsel kavra yavaş yavaş nefes ve kulak açma tekniklerini ilerlettikçe daha derinlere gireriz
evet ilk başlayanlar için 75mm uygundur
apnea ürünler iyidir
bende ALlah izin verirse yeni bir tüfek almak istiyorum yıllardır kullandıgım marka mares ve sporasub viper
fakat bu tüfek hakkında hep olumlu yormlar duydum
http://www.orkadeniz.com/default.asp?x=9&urun=316
kanka bu ürünleri nerden almak daha avantajlı (fiyat-servis-hizmet)
Buyrun... ben de sürekli dalıyorum.. :)
Bu arada gece dalışı yasaktır arkadaşım, zıpkın forumlarında tepki çekmekle kalmaz jandarmaya yakalanırsan tüm techizatlarına el konulur, altıyüzküsür TL'de ceza yersin..
Etik olarak da gece dalmakla katliam yapmak aynı şeydir..
Zıpkıncıyım diyorsan, ciğerine güveneceksin, gündüz dalacaksın... ;)
Diğer tüm detaylar ve teknikler için:
www.zipkinci.com
zipkinci.com a üyeyim ordan alıyorum bütün bilgileri :)
moruk kafana göre isedigin yerden alabilirsn
ben karaköyden alıyorum NİL denizden mares ürünleri
fakat OMER i orka satıyor
apnea da galiba göztepede bir yerde yeri vardı bir kre gitmiştim
cressi kızıltoprakta benim eve cok yakın
birde sezai ilk önce seninle marmarada bir kaç kez suya girelim sıg suda agaşonu falan bir güsel kavra yavaş yavaş nefes ve kulak açma tekniklerini ilerlettikçe daha derinlere gireriz
ahmedim evet bencede tecrübe için bizim buralarda 1-2 deneme yapmak lazım.
rüzgarsız dalgasız günler denemek lazım, agoşon nasıl yapılır, nefesimi nasıl kontrol edicem vs gibi.
valla aklımda uçakla marmaris-antalya yapıp avlanıp dönmek bile var kanka o derece bileylendim.
moruk zıpkıncı com a iyi bak her gün gir oku
apnea ile ilgili makalelere bak
sıg su bayılması hakkında bilgilen
nefes tutma kulak acma tkniklerini iyi kavra bunları suya grdiginden deniceksin
herkes te aynı kulak acma teknigi tutmayablir sende de bir tanesi yada hepsi iş yapıcaktır ama önemli olan hangi teknigin sende işe yaradıgını kavrayana kadar bütün teknikleri ögrenmendir
moruk zıpkıncı com a iyi bak her gün gir oku
Burası çok önemli işte, her gün yeni birşey öğreniyorsun..
Ve bu öğrendiklerin zıpkın gibi tehlikeli bir sporda, bir anlık dalgınlıkta veya aşırı kendine güvendiğin zamanlarda hayatını kurtarabilir. ;)
Burası çok önemli işte, her gün yeni birşey öğreniyorsun..
Ve bu öğrendiklerin zıpkın gibi tehlikeli bir sporda, bir anlık dalgınlıkta veya aşırı kendine güvendiğin zamanlarda hayatını kurtarabilir. ;)
Aynen ne tecrübeli insanların hayatına mal oldu hırs
giden balıgın yerine yenisi gelir ama bir ufak hesab sonucu 1 metre kala bayılabilirsin bu yüzden cok dikkatlice makaleleri okumalısın
Apnea powerpoint 75 başlangıç için çok iyi bir seçim olacaktır. İlk zıpkınımdı.
Halen bazı sığ meralarda ikinci zıpkın olarak Geronimo ile beraber taşırım... Levreğe dalarken sürüden bir tanesine çaktığında, "nooluyo lan" şeklinde dönüp gelen diğerlerinden ikincisini almak için çok işe yarıyor.. :)
Tabii ki günlük 5Kg olan limitimizi aşmıyoruz, doğaya saygılı bir şekilde yiyeceğimiz kadar balığı alıp çıkıyoruz..
Dalışa başlamak için Mart sonu demişsin ama balık şu aralar bolca var. ;)
Sağlıklı dalışlar dilerim..
Bu konuda hiç bilgim yok konuyu okuyunca merak ettimde gece dalmak niye etik değil veya yasak gündüzle arasındaki fark ne ve neden bir arkadaş yanında bıçak taşı demiş korunma amaclımı.
Bu konuda hiç bilgim yok konuyu okuyunca merak ettimde gece dalmak niye etik değil veya yasak gündüzle arasındaki fark ne ve neden bir arkadaş yanında bıçak taşı demiş korunma amaclımı.
gece dalışında fener kullanıılıyor ve tilki yada tavşandaki etkinin aynısı balıktada oluıyor. ışığı görünce kımıldamıyor. sende çakıyorsun zıpkını. yani avlanmak için beklemek yada balğın dikkatini çekecek hamlelerle uğraşmıyorsun.
fakat bende hala bıçağın işlevini daha bilmiyorum :)
Aynen ne tecrübeli insanların hayatına mal oldu hırs
giden balıgın yerine yenisi gelir ama bir ufak hesab sonucu 1 metre kala bayılabilirsin bu yüzden cok dikkatlice makaleleri okumalısın
sığ su bayılması - senkop.
okudum nerede nasıl olduğunuda kavradım.
o nedenle çok fazla derinlerde şuan macera aramayacağım, beni seven bekleyen bi sevdiğim ve ailem var. herşey kurallara uygun olmalı, kural dışına çıkan oyundan da çıkıyor. bakalım amedim senden feyz alıcaz kardeşim.
Aslında bu konuda çok güzel düzenlenmiş kanunlar ve sirkülerler var.. Amaç doğal yaşamın devam edebilirliği ve bilinçli amatör avcılık..
Gece karanlıkta fenerle dalarken balığın gözüne feneri tuttuğunda balık donmuş gibi hareketsiz kalır.. Balıklar genelde akşam suyunda sığa gelmeye başlarlar, sığ suda gecelerler ve sabah suyunda yemlenip derine kaçarlar, temel balık davranışı budur.
Dolayısıyla gece fenerle dalarken çok ciddi trofelerle karşılaşabilirsin ve tamamen yüzeyde iken dahi (nefes tutup dalmadan) bi dünya balık vurabilirsin..
Balık neslini koruma amaçlı olarak gece dalışı yasaklanmıştır.. Aynı şekilde harici hava kaynağı ile zıpkıncılık yapmak suçtur.. ( Tüp+zıpkın) Balıklar doğaları gereği meraklı hayvanlardır, suyun altında kalabildiğin süre ne kadar uzunsa balığın merakını cezbedersin ve hayvan dibine kadar gelir... Agaşon denen tekniğin de temel prensibi budur, nefesini tutarak dipte hareketsiz kalmak... Apnea kondisyonun ve dip süren ne kadar uzunsa balık vurma şansın o kadar artacaktır..
Bıçak muhtemelen gece dolaşan hayvanlara (müren, mğrı) karşı koruma amaçlı olarak söylenmiştir.. Ancak her daim dalarken bıçak taşımak gereklidir, hiç ummadığınız bir derinlikte ip, kemer, dipteki ağ parçaları vb. kesmeniz gerekebilir.. ;)
Bıçak vurdugunuz balıgı da hemen öldrmek içn zaten gerekli :)
BigHunter
24-02-2010, 15:31
Yüzmeyi bilmez bu bizim sezai dalmaktan bahsediyor şimdi .
Hay allam yaa :D
Dip Not = Deniz altında bayıldınmı kurtuluşu zor sezo :D
Premier4509
24-02-2010, 15:59
Aslında bu konuda çok güzel düzenlenmiş kanunlar ve sirkülerler var.. Amaç doğal yaşamın devam edebilirliği ve bilinçli amatör avcılık..
Gece karanlıkta fenerle dalarken balığın gözüne feneri tuttuğunda balık donmuş gibi hareketsiz kalır.. Balıklar genelde akşam suyunda sığa gelmeye başlarlar, sığ suda gecelerler ve sabah suyunda yemlenip derine kaçarlar, temel balık davranışı budur.
Dolayısıyla gece fenerle dalarken çok ciddi trofelerle karşılaşabilirsin ve tamamen yüzeyde iken dahi (nefes tutup dalmadan) bi dünya balık vurabilirsin..
Balık neslini koruma amaçlı olarak gece dalışı yasaklanmıştır.. Aynı şekilde harici hava kaynağı ile zıpkıncılık yapmak suçtur.. ( Tüp+zıpkın) Balıklar doğaları gereği meraklı hayvanlardır, suyun altında kalabildiğin süre ne kadar uzunsa balığın merakını cezbedersin ve hayvan dibine kadar gelir... Agaşon denen tekniğin de temel prensibi budur, nefesini tutarak dipte hareketsiz kalmak... Apnea kondisyonun ve dip süren ne kadar uzunsa balık vurma şansın o kadar artacaktır..
Bıçak muhtemelen gece dolaşan hayvanlara (müren, mğrı) karşı koruma amaçlı olarak söylenmiştir.. Ancak her daim dalarken bıçak taşımak gereklidir, hiç ummadığınız bir derinlikte ip, kemer, dipteki ağ parçaları vb. kesmeniz gerekebilir.. ;)
İlk defa duydum güzel bilgilermiş mantıklı aslında..
utku_speed
26-02-2010, 06:02
ben basligi gorunce forumda zipkinli yapmak sikayet kafasi analdim.
Yüzmeyi bilmez bu bizim sezai dalmaktan bahsediyor şimdi .
Hay allam yaa :D
Dip Not = Deniz altında bayıldınmı kurtuluşu zor sezo :D
hade len oradan :)
zateb sığ su bayılması... sonra bye bye...
Arkadaşlar son 1aydır fena halde zıpkına merak saldım.
ekipmanları alıp mart sonu gibi dalışlara başlayacağım.
ancak daha önce tecrübem olmadığından ötürü birazda tereddürlerim var.
gerçi zıpkıncılara ait bi foruma üye oldum oradan bi şekilde eş dost arkadaş bulacam.
ancak bizde yapanlar var mı diye de merak ettim. bi tek miniklerin yaptığını hatırlıyorum.
başka yapan varmı?
Tereddütün olmasın hiç. Bu işi spor ve stres atmak amaçlı yaparsan tadına doyulmaz bir keyif verir insana su altı. Hele hele içinde balık olan güzel ve sakin bir meraya gittiğin zaman o balıkları avlarken aldığın haz bambaşkadır.
Ufak bir teknem var Marmara' da Fenerbahçede duruyor. Mart sonu Nisan başı gibi suya atacağız tekneyi. O zaman seni de mutlaka götürürz bir organizasyona.
Hilmiyi de alırız beraber gideriz. Marmarada dalışa elverişli nokta bol. Ha balık bulurmuyuz orası da kısmet artık :)
Bu arada sana bu işi az çok bilen birisi olarak tavsiyem ilk dalış tecrübeni, bu sporu daha çok sevebilmek ve daha çabuk alışabilmek açısından keyifli ve güzel bir organizasyon ile yapmandır. Bunun için de bu mevsimler Marmara ve Saroz için balık açısından bereketli olabilse de soğuk açısından seni rahatsız edebilir. 5mm veya 7mm pek farketmez. Neticede suda üşümezsin ama çıkınca donarsın. Unutma bu sporu keyif ve haz için yapıyorsan sana tavsiyem havaların biraz daha ısınmasını beklemen. Dereceler şöyle 15-20 dereceyi gösterdiği zaman dalarsan sudan çıktığın zaman o güzel güneş içini ısıtırken sıcak çayını içer sevdiğin dalış arkadaşların ile dalışın kritiğini yapar işin zevkine varırsın.
Şimdiden rastgelsin :)
Zıpkın ile gece dalışı yasaktır.
Ancak fenerle dalmak artık yasak değil diye duymuştum. Zaten yasak olmasına da hiçbirzaman anlam veremedim. Gündüz dalan ve taşaltı avı yapan bir avcının kesinlikle olmazsa olmaz ekipmanlarından ilki fenerdir arkadaşlar. Fener olmazsa taşın altında sadece kuyruğunu veya kafasını görüp de vuran sonra da balığı taşın altından çıkarınca bebek eşkina, karagöz veya orfoz olduğunu anlayan çok avcı bilirim. ***** bu hayvanların kuyruk boyutları büyüktür. İnsanı yanıltır.
Ayrıca çoğu zaman kayaların altı çok karmaşık oyuklarla doludur. Vuracağınız balığı en doğru yerinden vurup en az eziyetle çıkarabilmek için taşın altında çok kısa süreliğine analiz yapabilmek için (max birkaç saniye) fenere çok ihtiyacınız olacaktır.
Dalışta bıçağın gerekliliği;
Balığı vurduktan sonra belinizdeki balık teline veya dizgisine takmanız gerekir ki avınıza devam edesiniz. Bu durumda yaralı ve sürekli çırpınan bir balığı balık dizgisine takarsanız hem konsantrasyonunuz sürekli bozulur hem de balık sürekli çırpınmaktan ağzını yırtar ve kaçar. O nedenle balığı vurduktan sonra hemen bıçağınızı kullanarak hayvanı söndürmeniz gerekir. İşte bıçağın gerekli olduğu durumlardan biri budur.
Bir diğeri ise ki bu bence en önemlisi, dibe dalış yaparken orta suda veya tabanda eskiden kalma bir balıkçı ağı var ise ki Marmara' nın dibi silme eski balıkçı ağları ve trol ağları ile örtülüdür, Allah (c.c.) korusun biranda kendinizi ağın içinde bulmanız söz konusu olabilir. Buna da çapariz denir. İşte bu tür durumlarda yapmanız gereken ilk şey kesinlikle panik yapmayarak önce bıçağınızı kullanarak takıldığınız ağı kesmek, ikincisi de hemen ağırlık kemerinizi atıp suyun üstüne süzülmektir. Panik yaparsanız ağa daha beter dolanırsınız.
ben soguk havayı tercıh edıyorum balık bollugu acısından. agırlık hıc kullanmıyorum 165kg oldugum ıcın sıkıntı olmuyordu ama bu sene kullancıam ***** kılo120 oldu dahada gıdıyoruz asagıuya dogru bu yuzden agırlık gerekıcek. bırde nefes antrenmanı yapmam lazım. bayadır derınlere ınmıyorum. sabah erken balık sıg suda oldugu ıcın 7-8metre yeterlı oluyor.
Zıpkın ile gece dalışı yasaktır.
Ancak fenerle dalmak artık yasak değil diye duymuştum. Zaten yasak olmasına da hiçbirzaman anlam veremedim. Gündüz dalan ve taşaltı avı yapan bir avcının kesinlikle olmazsa olmaz ekipmanlarından ilki fenerdir arkadaşlar. Fener olmazsa taşın altında sadece kuyruğunu veya kafasını görüp de vuran sonra da balığı taşın altından çıkarınca bebek eşkina, karagöz veya orfoz olduğunu anlayan çok avcı bilirim. ***** bu hayvanların kuyruk boyutları büyüktür. İnsanı yanıltır.
Ayrıca çoğu zaman kayaların altı çok karmaşık oyuklarla doludur. Vuracağınız balığı en doğru yerinden vurup en az eziyetle çıkarabilmek için taşın altında çok kısa süreliğine analiz yapabilmek için (max birkaç saniye) fenere çok ihtiyacınız olacaktır.
moruk taş altı avcılıgında bile yasaktı fener bende hala yasak diye biliyorum
ama herkes kullanıyor ki kullanılması şart bir gerec
benim başıma geldi fethiye de orfoz vurdum 5.700 kg lik
şeytan diye sıktım zaten sonra da bir daha taş altı yapmadım
moruk taş altı avcılıgında bile yasaktı fener bende hala yasak diye biliyorum
ama herkes kullanıyor ki kullanılması şart bir gerec
benim başıma geldi fethiye de orfoz vurdum 5.700 kg lik
şeytan diye sıktım zaten sonra da bir daha taş altı yapmadım
Abi sirkülerde tartışılacak daha çook karar var. Sirküleri düzenleyecek kişilerin, bu işe yıllarını vermiş ve bu camiada soz sahibi olan kişiler olması gerekir bence.
Sınır komşun Yunanistanda, kendi toprağın Kıbrısta orfoz serbest bizde yasak. Neymiş nesli tükeniyormuş. Eşkinanın da nesli tükeniyor. Marmarada Karagöz kalmadı. Ama onlar serbest. Ahtapotun nesli tükeniyor ama serbest. Istakoz bitti bitecek ama serbest. Ama güneye indiğinde biraz sakin bir yer bul dalacak, 10 metrenin altında her taşta orfoz var. Evet yasak olsun ama boyutlara göre yasak olsun. Örneğin 50cm altında orfoza yasak getir. Bebek yavru eşkinaların avlanmasına ciddi yasaklar getir. Ama nerde...
Örneğin ben her sene denk gelirsem 1 maximum 2 tane orfoz vururum. Vurduklarım min 7kg civarı olurlar. Örneğin geçen sene hiç vurmadım. Güneye indim ama denk gelmedim. Geldiklerimde de o an için içimden gelmedi. Çünkü sinolar daha güzeldi :) Bunu sırf etini sevdiğim ve benim için çok değerli bir hayvan olduğu için avlıyorum. Ama sadece 1 veya 2 tane.
Adam çamaşır suyunu yanına alıyor, ahtapot yuvasına çamaşır suyu sıkıyor hayvanı zehirliyor sonra takıyor belindeki dizgiye. İşin kötü tarafı, o yuvaya artık birdaha ahtapot yerleşmiyor. Çünkü akıntı filan olmadığı için zehirli çamaşır suyu yuvanın içinde uzun yıllar kalıyor.
Böyle kilolarca ahtapotu katlediyor i...neler ama yasak kime? Sana bana. Geçen birtanesine denk geldik Sarozda adam çamaşır suyuyla ahtapot yakalıyordu. Adama zorla içiyordum o çamaşır suyunu da elimden zor aldılar dangalağı. Ağzını burnunu patlattım herifin sinirden de sonra köylüler geldi jandarma geldi az daha ciddi mevzu çıkıyordu.:ofk:
Dalışta bıçağın gerekliliği;
Balığı vurduktan sonra belinizdeki balık teline veya dizgisine takmanız gerekir ki avınıza devam edesiniz. Bu durumda yaralı ve sürekli çırpınan bir balığı balık dizgisine takarsanız hem konsantrasyonunuz sürekli bozulur hem de balık sürekli çırpınmaktan ağzını yırtar ve kaçar. O nedenle balığı vurduktan sonra hemen bıçağınızı kullanarak hayvanı söndürmeniz gerekir. İşte bıçağın gerekli olduğu durumlardan biri budur.
Bir diğeri ise ki bu bence en önemlisi, dibe dalış yaparken orta suda veya tabanda eskiden kalma bir balıkçı ağı var ise ki Marmara' nın dibi silme eski balıkçı ağları ve trol ağları ile örtülüdür, Allah (c.c.) korusun biranda kendinizi ağın içinde bulmanız söz konusu olabilir. Buna da çapariz denir. İşte bu tür durumlarda yapmanız gereken ilk şey kesinlikle panik yapmayarak önce bıçağınızı kullanarak takıldığınız ağı kesmek, ikincisi de hemen ağırlık kemerinizi atıp suyun üstüne süzülmektir. Panik yaparsanız ağa daha beter dolanırsınız.
herzaman böyle bir keyife katılmak isterim.
org. olduğunda haber edersen sevinirim bora hocam.
sevgiler
Adam çamaşır suyunu yanına alıyor, ahtapot yuvasına çamaşır suyu sıkıyor hayvanı zehirliyor sonra takıyor belindeki dizgiye. İşin kötü tarafı, o yuvaya artık birdaha ahtapot yerleşmiyor. Çünkü akıntı filan olmadığı için zehirli çamaşır suyu yuvanın içinde uzun yıllar kalıyor.
Böyle kilolarca ahtapotu katlediyor i...neler ama yasak kime? Sana bana. Geçen birtanesine denk geldik Sarozda adam çamaşır suyuyla ahtapot yakalıyordu. Adama zorla içiyordum o çamaşır suyunu da elimden zor aldılar dangalağı. Ağzını burnunu patlattım herifin sinirden de sonra köylüler geldi jandarma geldi az daha ciddi mevzu çıkıyordu.:ofk:
Etik avcı olmayan çok malesef, ama dediğiiz gibi orfoza da bir sınır getirilmeli.
arkadaşlar bu işe ankaradan golun vermeye hazırlanan birisiyim ama degermi deymez mi onun korkusu içindeyim
yaz geldi marmara yolcusu kalmasın mayısın ılk haftaları tam levrek sezonu valla denızı ozledım zıpkını yenıler yenılemez hop denızde alıcam solugu yokmu kacamak yapan:D
Bu sene malesef iyi levrek yapmadi. Genel anlamda balik olarak kit bir sezon geciyor. Ben de tekneyi buyuttum bol bol dalisa giderim diye ama dogru duzgun balik yok. Sular cok sicak.
ya arkadaş nerden gözüme takıldı konu 2 haftadır müthiş bir şekilde yeniden dalma hevesimi canlandırdınız
Bora senin kadar usta bir dalıcı değilim.
Ben yıllardır yılmaz ile dalıyordum . 3 yıldır ara vermiştim dalmaya partner bulamamaktan .
Şimdi komple bir takım oluşturacam kendime müthiş bir araştırma içine girdim .
Gözlük şnorkel bel kurşunu palet vede zıpkın
Zıpkında tercih ne olmalı ?
Formda herkesin tercihi hep farklı ( zıpkınavi , zıpkıncı .....)
paletti seçtim Cressi Gara 3000 almayı düşünüyorum
Kıyafette tercihim 5mm olucak ama marka önemli mi ?
mercan_shark
24-08-2012, 17:11
Daha yeni geldim yazliktan surekli dalmama ragmen gercekten bu sene marmarada balik yok eskina karagoz kikla mirmir levrek hic gormedim bu sene.pendikteyim orgqnizasyonlara vakit ayirabildigim kadar gelirim.bu arada ben zipkini seac sub thunder kullaniyorum 75 lik nokta atisi yapiyorum gayet memnunum tavsiye ederim maske imerson kullaniyorum cok maske denedim hic bukadar rahat maske bukadar yumusak silikon gormedim siddetle tavsiye ederim.snorkel tusa silikon yumusak olmasi kaya alti dalislarinda takilmayi onler silikon al derim elbise 5 mm cressi sub competition modeli 3 sezondur tik yok ben bunlari kullaniyorum en azindan arastir bak