Orijinalini görmek için tıklayınız : Kia Sorento 2.5 CRDi EX bilgi ?
arkadaslar arabayı satıp jeep dusunuyordum bır takas var arac Kia Sorento 2.5 CRDi EX 2004 model 160 bınde arabaya cok uzagım pek bır bılgım yok kronık sorunları varmıdır o km de sorun acarmı acaba etrafında kullanan veya bılen varsa yardımcı olabılırmı ? aracta kesınlıkle boya degısen yok.
devil_berk22
04-01-2010, 20:19
bence sorento eskisi kadar havası kalmadı 160bine dayanmış bir aracı almakta pek mantıklı gelmiyor açıkcası. arkadaşımda var 2009 X force denen modelinden açıkcası ben beğenmiyorum teybi için sürekli bozuluyor falan diyordu onun dışında nersinde ne arızası vardır tam olarak bilemiyorum
havasından degılde jeep olması dızel olması parcası ucuz olması vb motor durumları nasıldır acaba benıde tek dusunduren o zaten
s2000 gibi bi jip sen anla.ufak bi su görmeye versin kaza yapmaya çok müsait bi araba
Kanka 50.000 km'de bir arkadaşımın aracına bindim.Ses gelmeyen yeri yoktu berbat plastik işçiliği var.Bence girme derim.
motor saglamlık ne durumda acep ?
jeeplerın genelınde o durum var ama bende duydum sorentolarda daha fazlamıs.
Kanka 50.000 km'de bir arkadaşımın aracına bindim.Ses gelmeyen yeri yoktu berbat plastik işçiliği var.Bence girme derim.
160 bınde tumsekde ıkıye ayrılırmı acaba ahhaha :D
160 bınde tumsekde ıkıye ayrılırmı acaba ahhaha :D
Kanka muhtemel :D Lanet olsun dedi sattı gitti Auris aldı oh be dedi.Çok ama çok sorun çıkartmıştı saymakla bitmez ki sıfır km aldı çocuk.Ne zaman arasam Kia Servisindeydi :D
Arkadasım aldı , yol tutusu cok cok kötü diyor.
vay anasını neye elımı atsam kuruyor :D:D:D
nıssan kaskay yaaa aklım onda kaldı fena ama takaslı yokkı olanda tırsıyo :D:D:D
bahadırtelli
04-01-2010, 21:25
bende jeep bakıyorum bu ara biraz para varsa yeni kasa santa fe kovalayabilirsin deniz cok güzel araba
Ferhat_V
04-01-2010, 21:43
şehir içi ideal bir araç al bin..ama km çok yüksek kianın motorları hakkında bilgim yok elde patlama riskide olabilir..düz yolda takla atabilen modelleride mevcut fazla zorlarsan 2 tekere kalkıyor ::D:D:D
bahadır oralara cıkamam :D
kia baya marıfetlı o zaman :D
Sacmalama olum ne sorentosu :D
kia sorentosu ahahaha :D:D:D kanka zatı ıı seyler duymadım ya : (
Ahmet Saraçoğlu
04-01-2010, 22:18
sportage birazdaha derli toplu , içi falan birazdaha iyi gibi baktınızmı onlara?
ya onların kasasını pek begenmıyorum bırde bu takaslı benım arabayıda alıyorlar ıı paraya oldurmeden.
halilkarakas
04-01-2010, 22:26
dayımda vardı güzeldi araç ama çok savuruyordu...sorun çıkartıyor ufak olsada ..ben tavsiye etmem....
serhat_R
04-01-2010, 23:08
deniz abi annemde war kullanıyoruz.. 2006 model şu an 100binde fazla bi sorunu görmedim açıkcası enjektörün biri değişti bir tek motor bakımından.. başka bi sorundan dolayı iç serwise gitmedik.. ama yol tutuş olarak pek iyi değil araba beşik gibi :) uzun yolda güzel ama tanzer abi iyi bilir çankırı dönüşü o kullandı :) o paraya alınabilicek iyi jeeplerden biri derim ben... arazi koşullarında çıkmadığım yer kalmadı onuda söyliyim :) maşşallahı war gerçekten... ama senin almanı istemem çünkü nikahlık olabilir elinde :)
makyajlı kasasında bile esp opsiyonel diye hatırlıyorum,iç malzeme çok kalitesiz,birde aşırı yaylanma problemi var diye biliyorum
santa fe al deniz :D
2.5 vergisi kaç para olm baktın mı...dokunur senin gibi cimri adama :D
miss gibi araban var kullan gitsin...az gazla biraz hakim ol kendine :D
Emir_b16a
04-01-2010, 23:31
kapıcı jipi diolar :D
190bin km yol yaptım, bir sefer üzmedi beni. tavsiye ederim.
cok tesekkurler arkıdesler :D
Shadow_Dancer
05-01-2010, 19:39
kundi napacan sorentoyu.. bi ara erdem alıyodu :D
EmreAygun
05-01-2010, 19:52
kapıcı jipi diolar :D
abi o ne ya :D savurma olayına aynen katılıyorum haddınden fazla savuruyo yan yatma olayı da var Allah korusun direksynda haff bi dikatsizlk kötü olur
o butun jeeplerde varda bunda daha fazla heralde genelde bunu cok duydum : )
mırrı erdem o bır s2000 bır ml bır 3.20 bılıyon ahaaahhaha :D
yeni konu açmak istemedim, yorumlar baya kötü ama bi önceki kasa için yapılmış genel olarak
yarın bi araca bakıcam x force serisiyle ilgili bilgisi olan varmı?
benim bildiklerim eskiye göre viraj denge çubuğu eklenip esp varmış biraz daha iyi diyolar ama baktırırken nelere dikkat etmek lazım
yeni konu açmak istemedim, yorumlar baya kötü ama bi önceki kasa için yapılmış genel olarak
yarın bi araca bakıcam x force serisiyle ilgili bilgisi olan varmı?
benim bildiklerim eskiye göre viraj denge çubuğu eklenip esp varmış biraz daha iyi diyolar ama baktırırken nelere dikkat etmek lazım
Makyajlı almakta tabiki fayda var bütçe yeterliyse.
2006 Sorento var 2 senedir, 150binde aldım, şuan 190binde. ESP'siz olanlardan, alışmak gerekiyor araca hamur gibi virajlarda.
Eşşek niyetine günlük, mal taşımak için biniyoruz, gram sorun çıkartmıyor. Kötü yorum yapanlar X5 panjur takıp, o etkiyi bekliyor o paraya sanırım. :)
Sadece yakıt biraz fazla dizel olmasına rağmen. Xforce'ların yakıtları daha az tabi.
2007 ve sonrasına bak. Sakın 2007 altı alma. Bende vardı güzel offroad maceraları yaşadım iyi makinası var. 2.5 litre 170hp 400Nm tork var. ESP standard. Yol tutuşu fena değil iyi. Keçi gibi kaçıyor yazılım yaptırırsan benim diyen arabayı otobanda bozarsın. Güzel arazi lastiği ile arazide fena değil. Tek sorunu burun kısmından biraz basık olması. Arazide nekadar çamur kar varsa hepsini önüne topluyor ve bir süre sonra saplanıp kalıyor. Fix yaşadığım sorundu. Altyapısı sağlam. Motor ve yürüyen Mercedes. ESP yi kapatırsan kalkışlarda dip gazda kıçını sağa sola ata ata gidiyor. Baya güçlü makinası var. Ama bu bahsettiklerim hep 2007 ve üstü modeller.
Makyajlı almakta tabiki fayda var bütçe yeterliyse.
2006 Sorento var 2 senedir, 150binde aldım, şuan 190binde. ESP'siz olanlardan, alışmak gerekiyor araca hamur gibi virajlarda.
Eşşek niyetine günlük, mal taşımak için biniyoruz, gram sorun çıkartmıyor. Kötü yorum yapanlar X5 panjur takıp, o etkiyi bekliyor o paraya sanırım. :)
Sadece yakıt biraz fazla dizel olmasına rağmen. Xforce'ların yakıtları daha az tabi.
yorumları yapanlar genelde eski 140 lıklardan çekenler sanırım teşekkürederim yorumunuz için
2007 ve sonrasına bak. Sakın 2007 altı alma. Bende vardı güzel offroad maceraları yaşadım iyi makinası var. 2.5 litre 170hp 400Nm tork var. ESP standard. Yol tutuşu fena değil iyi. Keçi gibi kaçıyor yazılım yaptırırsan benim diyen arabayı otobanda bozarsın. Güzel arazi lastiği ile arazide fena değil. Tek sorunu burun kısmından biraz basık olması. Arazide nekadar çamur kar varsa hepsini önüne topluyor ve bir süre sonra saplanıp kalıyor. Fix yaşadığım sorundu. Altyapısı sağlam. Motor ve yürüyen Mercedes. ESP yi kapatırsan kalkışlarda dip gazda kıçını sağa sola ata ata gidiyor. Baya güçlü makinası var. Ama bu bahsettiklerim hep 2007 ve üstü modeller.
abi 2007 x force 170 lik anlaştık araca baktırıcam yarın boyasız bi araç km de çok düşük şehir içinde kullanacağım suv bakıyordum birazda büyük olsun istiyordum en mantıklısı sorento geldi gene
arazide de bahsettiğin kadar iyi olduğunu bilmiyordum kısmetse yarın bitirirm soru işaretlerini sildin attın benden :) teşekkürederim.
Yazılımı mutlaka yaptır. Araba yazılım sonrası fena oluyormuş. Hayırlı olsun şimdiden.
Sehir icinde 13 14 litre yakar mi acaba
Arkadasimda 140lik vardi hatta sirketlerinde 5 tane vardi
Ortalama 13-15 yakiyo diyolardi gecen yil hepsini sattilar
Onur Şanlı
10-04-2014, 22:51
Bende 2008 modeli vardı. Aldığıma alacağıma pişman olmuştum. O kadar kötü bir ünü var ki millet bana afedersiniz ama kro jipi diye dalga geçiyordu. Yakıtı desen 12 lt den aşağı düşmedi. Teyp sürekli bozuluyordu. En sonunda nedensiz yere 8 bin tl aldığım rakamın altına verdim. Eşim bile olsun kurtulalım da zarar edelim dedi. Belki bana kötüsü denk geldi ama. Kımınle konuşsam aynı yorumlsrı duyuyorum. Bi de satarken kendi bayisi bile piyasanın10 bın altında rakam verıp almamak için ugrasıyordu. Savurmasını söylemıyorum bile.
Alacak olan ıyı dusunsun derim.
Yazılımı mutlaka yaptır. Araba yazılım sonrası fena oluyormuş. Hayırlı olsun şimdiden.
Sehir icinde 13 14 litre yakar mi acaba
Arkadasimda 140lik vardi hatta sirketlerinde 5 tane vardi
Ortalama 13-15 yakiyo diyolardi gecen yil hepsini sattilar
Bende 2008 modeli vardı. Aldığıma alacağıma pişman olmuştum. O kadar kötü bir ünü var ki millet bana afedersiniz ama kro jipi diye dalga geçiyordu. Yakıtı desen 12 lt den aşağı düşmedi. Teyp sürekli bozuluyordu. En sonunda nedensiz yere 8 bin tl aldığım rakamın altına verdim. Eşim bile olsun kurtulalım da zarar edelim dedi. Belki bana kötüsü denk geldi ama. Kımınle konuşsam aynı yorumlsrı duyuyorum. Bi de satarken kendi bayisi bile piyasanın10 bın altında rakam verıp almamak için ugrasıyordu. Savurmasını söylemıyorum bile.
Alacak olan ıyı dusunsun derim.
aracın yakıtı konusunda şikayetim olmaz çok km yapmıyorum biraz konfor ve suv tadı versin diye istiyordum donanımını beğendim ama kısmet olmadı
baktığım aracın km si düşürülmüş çıktı bide satan vatandaş dolandırıcı gibi arada teli kapatıyor arkadaşından arıyor vs
neyse suvdan vazgeçtim alfa 159 jtd ye yöneldim :) yorumlar için teşekkürler :)
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-kia-inanilmaz-temizlikte-boya-yok-34-kia-08-ozel-plaka-63-km-170-hp-158816860/detay/
baktığım araç da buydu ilgilenen olursa bilgisi olsun
Onur Şanlı
11-04-2014, 08:35
aracın yakıtı konusunda şikayetim olmaz çok km yapmıyorum biraz konfor ve suv tadı versin diye istiyordum donanımını beğendim ama kısmet olmadı
baktığım aracın km si düşürülmüş çıktı bide satan vatandaş dolandırıcı gibi arada teli kapatıyor arkadaşından arıyor vs
neyse suvdan vazgeçtim alfa 159 jtd ye yöneldim :) yorumlar için teşekkürler :)
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-kia-inanilmaz-temizlikte-boya-yok-34-kia-08-ozel-plaka-63-km-170-hp-158816860/detay/
baktığım araç da buydu ilgilenen olursa bilgisi olsun
verilmiş sadakan varmış.
Ben kaza boya olmayan 2008'ini 29.200 e zor verdim. bayi 25 bin teklif etmişti.
verilmiş sadakan varmış.
Ben kaza boya olmayan 2008'ini 29.200 e zor verdim. bayi 25 bin teklif etmişti.
yok artık :D x force ları takibe aldım son 1 hafta da 45 civarı yazanlar kazasız boyasız 90 bin km ye kadar minimum 42500-43000 civarına satıldı
siz baya uyguna vermişsiniz ama zamanı bilmiyorum tabi şuan o paralara temiz 140 lık bile yok maalesef :)
Onur Şanlı
11-04-2014, 09:06
yok artık :D x force ları takibe aldım son 1 hafta da 45 civarı yazanlar kazasız boyasız 90 bin km ye kadar minimum 42500-43000 civarına satıldı
siz baya uyguna vermişsiniz ama zamanı bilmiyorum tabi şuan o paralara temiz 140 lık bile yok maalesef :)
benim bahsettiğim zaman 2013 ağustos :)
yazılan rakama bakma bence satmak istediğinde olay ortaya çıkıyor.
Bi de ben finanscıyım. otomotiv sektörü kredilerine bakıyorum. hatır gönül alırız diyen galerici bile 30 bin vermişti.
benim bahsettiğim zaman 2013 ağustos :)
yazılan rakama bakma bence satmak istediğinde olay ortaya çıkıyor.
Bi de ben finanscıyım. otomotiv sektörü kredilerine bakıyorum. hatır gönül alırız diyen galerici bile 30 bin vermişti.
piyasası çok değişik cidden dizel ihtiyacımı suvla yaparım diye düşünüyordum ama binek araç bakıcam gene :))
erhanarici18
11-04-2014, 17:01
subi forester candır :D
arkadaşımda vardı yol tutuş berbat süspansiyonlar aşırı esniyo
Bir arkadasim için hortlattim
140 lik ile 170 lik arasinda ciddi bir fark varmi
Yakit bakim kronik sorun olsun güncel kullanicilardan bilgi almak isterim teşekkürler şimdiden
2 ay önce arkadasım aldı 2008 170 lık onlanlarından çok seri ve güzel yakıtı 11 lt gösteriyor 2005 140 lıkta kullandım arada ciddi fark bence
Burak K.
15-03-2016, 19:01
Sorento değilde 2006 sportage kullanıyorduk 200 binde aldık yaklaşık 1 sene falan binip 265 binde sattık. Sorun çıkarmadı hiç sadece km'den dolayı enjektör nozzle'ları değişti onun dısında masraf cıkaran bi motor değil eğer bakımlıysa.
_driver_
15-03-2016, 23:12
Ben iki ay önce 170lik 2008 model olanından aldım. Arkadaşlarımda da 140lık mevcut yakıtta ve çekişte ciddi farklar mevcut. Ben almadan da araştırmıştım 2007 model olanlara kadar 140 hp ve espsiz model üretilmiş. Herkes 2007 ve sonrasını önerdi şehir dışı ortalamam km de 0.27 kuruş iki kere şehirler arası denememde 4*4 kullandığım da oldu deneme amaçlı 160-180 km hızlara çıkmışlığım da oldu
Batuhan Gül
15-03-2016, 23:41
2007den öncekilerden esp olmamasının yanı sıra viraj denge çubukları yok diye biliyorum.
Çekiş olarak 2 sinide kullanma şansım oldu. Eğer o kasayı gerçek manada taşısın istiyorsanız 170lik tercih etmelisiniz.
Yakıt olarakta 140lığı test etme şansım olmadı ancak teknik verilere bakacak olursak 170liğin daha az yaktığı söylenmiş.
Yakıt olarak ortalama 40kuruş civarı bir tüketimimiz var bizim. 2.3ton civarı bir araç için çokta fazla bir değer değil aslında.
Kronik olarak motorda bir sıkıntısıyla karşılaşmadık ancak direksiyon simidinin neredeyse tüm sorento kullanıcılarında soyulduğunu söyleyebilirim.
Periyodik bakımı, yağ deposunun 8litreden fazla yağ aldığından ötürü +300tl gibi bir rakama yapılıyor.
LnchCntrl
15-03-2016, 23:43
Sen uğraşmak istemiyosun diye hatırlıyorum yiğit abi ama yazılımla çok tatlı oluyor 170 likler haberin olaa :)
Batuhan Gül
15-03-2016, 23:50
Sen uğraşmak istemiyosun diye hatırlıyorum yiğit abi ama yazılımla çok tatlı oluyor 170 likler haberin olaa :)
Yazılımın otomatik viteslerde sorun çıkarabileceği gibi bir hurafe yıllardır kafamı kurcalayıp aracıma yazılım yapmamı sürekli engelliyor.
Bunun sorentolar üzerindeki doğruluk payı nedir acaba bilginiz var mı ?
Kantarci
24-12-2016, 21:02
Kardeşim 2008 100 binde sorentom var.Tuhaf yol tutuşu olmayan cins bir araba :D
Ama aracı ben arazide ilçe vari bir yerde patika köy yollarında kullanıcam bas bas kullanmam çok gaza oturmam (60 kr buluyor) diyorsan ki eğer ;
50-60 bin tutarlarında alıcağın bir çok cipe çakar :) Aracın Muadiileri aynı model ve km de 100 bin küsürlerden başlıyor.
Ha şunlardanda bahsediyim.Kronik bir arızası veya büyük masraflı şok olucağın bir şey çıkmaz karşına araçta.Bakımlarını yapıp sakin kullanırsan sıkıntı yaşamazsın.Kiadan iyi anlayan sağlam birde usta buldunmu tamamdır.Çok servise bulaşma derim.Tuhaf ücretlerle karşılaşabilirsin.Ayrıntılı sorucağın sorun olursa yardımcı olurum. :)
arkadaşlar selam kia sorentoyu hala kullanmaya devam eden var mı. hiç aklımda yokken land rover freelander 2.0 dizel bakındım. 2005 model 5 kapılısına 47 isteniyor. bir yakınımın aracı. full bakımlı. ancak o fiyatlara sorento 2007 üzeri var. hangisini neden tercih etmeliyim. boyum 1.85, land roverda çok rahat edemiyorum. kia çok heybetli duruyor. en azından land e göre. çok basmam. köylere gittiğim olur. sert hareketler yapmam. dengeli kullanırım. sizin tavsiyeniz hangi araca yönelik olurdu. kullanıcılar özellikle.