Orijinalini görmek için tıklayınız : ehliyetımi aldılar
arkadaşlar yalovadan dönüşte radara yakalandım 85 puanım varmiş benımde haberım yok ehlıyetime el koydular 2 ay..
SOMEONESPECIAL
24-11-2009, 15:32
Geçmiş olsun bayram üstü... Nasıl görüyorlar 85 puan olduğunu...
Gerçi yılbaşında sıfırlanıyor puanlar ama ???
Moruk çok geçmiş olsun yaw 2 ay derken yılbaşına kadar sanırım yeni yılla ceza puanları sıfırlanıyo diye biliyorum
valla 6 ay gezdim ehliyetsiz riskli ama mecbur :D bu arada arabaları kullanmayacaksan ver birinize bayramda gezeyim :D
al dedi git dedi benım cekıcek halim yok dedi..patron dedi kızar dedi AL dedı kendını git dedii
http://www.youtube.com/watch?v=rNJNnwCLbRE&feature=related
SULTANOGLU
24-11-2009, 15:35
geçmiş olsun
olcay_bora
24-11-2009, 15:35
amaaaannn bişey olmaz gezmene bak :) 2 ay ddgn ne ki
yaw benımde haberım yoktu ya ne bileyim amann alsınlar be kac kere cıkardımki ömrumde ben gene gezerım öle ya:)
ilk ceza tarihinde mi 0 lanıyor yoksa yeniyılda mı?
SOMEONESPECIAL
24-11-2009, 15:37
ilk ceza tarihinde mi 0 lanıyor yoksa yeniyılda mı?
YILBAŞINDA :icon_tup:
ben hersene 0 lanıo sanıyodum öle bşley yokmus yaw..
SOMEONESPECIAL
24-11-2009, 15:38
ben hersene 0 lanıo sanıyodum öle bşley yokmus yaw..
olmaz olur mu ? O zaman elbet herkes doldurur bir gün 100 puanı..
Nasıl olacak o zaman ?
Eray Yümsel
24-11-2009, 15:38
yediğin cezanın üstünden 1 sene geçtikten sonra sıfırlanıyo her ceza için 1 sene tekerrür yani geçmiş olsun sulhi
öncelikle geçmiş olsun.. cezalar her sene sıfırlanmaz.. ceza gününden 1 sene sonra sıfırlanır...
Geçmiş olsun Sulhi...
Ceza puanı cezaı yedıgınız tarıhten 1 sene sonra sılınıyor.Yılbaşından sonra sılınme gıbı bır durum yok.
kaan megi
24-11-2009, 15:41
en son ceza yediğiniz tarihden 1 sene geçmesi gerekiyor sıfırlanması için tabi o 1 sene içindede hiç ceza yememeniz gerekiyor
SOMEONESPECIAL
24-11-2009, 15:41
yediğin cezanın üstünden 1 sene geçtikten sonra sıfırlanıyo her ceza için 1 sene tekerrür yani geçmiş olsun sulhi
nasıl takip edecekler ki onu ? Ben kırmızı ışık ihlali yaptım diyelim
ceza yedim aradan 1 sene geçti ve 90 puanım oldu hızdan yedim doldurdum 100 puanı ama bu 1 sene zarfında kırmızı ışık ihlalinden
hiç yemedim ceza ?? Nasıl olur ki böyle ?
şöyle olacak sen ocakta radar cezası yedin şubatta park cezası falan yedin
sonraki yıl ocakta radar cezası siliniyor puanı düşülüyor şubatta park cezası silinip puanı düşüyor
yani ceza puanı sıfırlanma diye birşey yok
şöyle bir yazı buldum
KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİ:
CEZA PUANI UYGULAMASI VE SÜRÜCÜ BELGELERİNİN GEÇİCİ OLARAK GERİ ALINMASI
Madde 167 - (Değişik fıkra: 09/06/2008 - 26901 S.R.G Yön\13mad) Karayolları Trafik Kanununun kural ihlali saydığı fiilden dolayı haklarında ceza uygulanan sürücülere, aldıkları her ceza için (Ek:35)'deki "Ceza Puanı Cetveli"nde belirlenen ceza puanları verilir.
Trafik kuralının ihlal edildiği tarihten geriye doğru bir yıl içinde toplam 100 ceza puanını aştığı Emniyet Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Merkezince tespit edilen sürücülerin, sürücü belgeleri 2 ay süre ile geri alınır. Bu süre sonunda kanunda öngörülen eğitimi gördüklerini belgeleyen sürücülerin sürücü belgeleri iade edilir.
.
b) Ceza puanlarının hesaplanması, belgelerin geri alınması ile ilgili yapılacak işlemler,
1) (Değişik alt bent: 09/06/2008 - 26901 S.R.G Yön\1.mad) Sürücülerin ihlal etmiş olduğu her trafik kuralı için, ihlalin özelliğine göre 5'ten 20'ye kadar ceza puanı verilir ve sicillerine kaydedilir.
2) Karayolları Trafik Kanununun ilgili hükümlerine göre cezai işlem yapılan sürücüler hakkında "Ceza Puanları Bildirim Listesi" tanzim edilerek, bilgisayar ortamına aktarılmak ve sürücü sicillerine kaydedilmek üzere ilgili trafik zabıtasına bildirilir.
(Değişik paragraf: 09/06/2008 - 26901 S.R.G Yön\3.mad) Trafik kuralını ihlal eden sürücülerin almış oldukları ceza puanları, uygulamaya başlama tarihi esas olmak şartıyla ve son ihlal tarihinden başlamak üzere geriye doğru 1 yıl içindeki ceza puanları toplanır.
Ceza puanları toplamı 100 sayısını (100 dahil) aşan sürücüler tespit edilerek haklarında işlem yapılmak üzere bilgisayar kayıtları esas alınarak hazırlanan "Ceza Puanı Çizelgeleri"ne istinaden 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 118 inci maddesine göre birinci defada 2 ay süre ile geri alınır ve Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğine göre eğitime tabi tutulur. Aynı yıl içinde ikinci defa 100 ceza puanı dolduran sürücülerin sürücü belgeleri 4 ay süre ile geri alınarak, psiko-teknik değerlendirmeye ve psikiyatri uzmanının muayenesine tabi tutulurlar. Muayene sonucunda sürücülük yapmasına engel hali bulunmayanların belgeleri, süresi sonunda iade edilir.
1 yıl içinde 3 defa 100 ceza puanını dolduran sürücülerin sürücü belgeleri süresiz olarak iptal edilir.
c) (Değişik bend : 18/05/2007 - 26526 S.R.G Yön/35.mad) Alkollü içkilerin etkisi altında araç kullanmak suçunun geriye doğru 5 yıllık süre içerisinde birinci ve ikinci defa işlenmesi durumunda, geriye doğru bir yıl içerisinde hız sınırlarının % 30'dan fazla 5 kez ihlal edilmesi halinde ve bir yıl içerisinde 100 ceza puanının birinci ve ikinci defa doldurulması halinde, sürücülerin sürücü belgeleri, trafik polisi veya jandarmanın trafik eğitimi görmüş personeli tarafından Karayolları Trafik Kanununda yazılı süreler kadar re'sen geçici olarak geri alınır.
SOMEONESPECIAL
24-11-2009, 15:46
Ne karışık işler bunlar ya... Atacaksın sakalı geçeceksin kamera yoksa eğer ne puan ne ceza
yaw şimdi sorguladımda aradığınız belge numarasına ilişkin ceza kaydı bulunamadı diyor ?
ama yakın zamanda bi kaç tane ceza yemiştim ?
Eray Yümsel
24-11-2009, 15:48
nasıl takip edecekler ki onu ? Ben kırmızı ışık ihlali yaptım diyelim
ceza yedim aradan 1 sene geçti ve 90 puanım oldu hızdan yedim doldurdum 100 puanı ama bu 1 sene zarfında kırmızı ışık ihlalinden
hiç yemedim ceza ?? Nasıl olur ki böyle ?
abi atıyorum bugün ceza yedin 90 puan yarın ceza yedin 5 puan 95 puan. 1 sene sonra ilk yediğin cezanın tarihi geldiğinde 90 puan gider. 5 puanın kalır sonra 5 puanın tarihi gelir gibi gidiyo.
SPORTING
24-11-2009, 15:51
geçmiş olsun
Geçmiş olsun sülü ...
İki ay dinlen evinde vakit geçir yeni evli adamsın polis amcalar ondan almıştır ehliyetini :D
Sanayilerde sürtme die :D
Eray Yümsel
24-11-2009, 15:55
en basit açıklama geçenlerde konu açmıştım
bu ilk açtığım konu;
http://img11.imageshack.us/img11/8030/asdsadadsa.jpg
buda bugünkü sorgulamam 8 puan yok
http://img442.imageshack.us/img442/847/asdadsa.jpg (http://img442.imageshack.us/i/asdadsa.jpg/)
Moruk çok geçmiş olsun yaw 2 ay derken yılbaşına kadar sanırım yeni yılla ceza puanları sıfırlanıyo diye biliyorum
valla 6 ay gezdim ehliyetsiz riskli ama mecbur :D bu arada arabaları kullanmayacaksan ver birinize bayramda gezeyim :D
3 tane var kanka .. ben subıyı alırım sen bmw yi cem abıyede tayyar kalır:D
geçmiş olsun kanka uzuldum.
eray ehliyet numaranı özelden yazsana yanlış mı sorguluyorum ben hiç bişi çıkmıyo
Eray Yümsel
24-11-2009, 16:02
ah senınki burda başka yok
http://img101.imageshack.us/img101/847/asdadsa.jpg (http://img101.imageshack.us/i/asdadsa.jpg/)
şu puan baktığınız linki yazarmısınız
Eray Yümsel
24-11-2009, 16:07
tabiki söyleriz sayın samsa
http://sorgu.trafik.gov.tr/tbssorgular/puansorgulama.aspx
çok kibarsınız sayın eray bey :p a.k. ama verdiğin link çalışmıyor hahahah
SULTANOGLU
24-11-2009, 16:09
nasıl çalışmıyor yav ben baktım şimdi bembeyaz bir sayfam varmış trafikte :o hiç cezam yok
Eray Yümsel
24-11-2009, 16:10
:D moruk ozaman google a ehliyet puan sorgulama yaz tıking go WTF
SOMEONESPECIAL
24-11-2009, 16:10
tabiki söyleriz sayın samsa
http://sorgu.trafik.gov.tr/tbssorgular/puansorgulama.aspx
Biz bakcaz ya açılmıyor
Biz bakcaz ya açılmıyor
adı kerem olanlarda bir sorun var demekki ağabey :D bendede açılmıyor
SOMEONESPECIAL
24-11-2009, 16:12
adı kerem olanlarda bir sorun var demekki ağabey :D bendede açılmıyor
vay mınakino
Valla link calısıyor, 1 tane radar var 10 puan :)
SOMEONESPECIAL
24-11-2009, 16:16
Valla link calısıyor, 1 tane radar var 10 puan :)
bende bu çıkıyor kapı gibi
The page cannot be displayed
Explanation: There is a problem with the page you are trying to reach and it cannot be displayed.
Try the following:
* Refresh page: Search for the page again by clicking the Refresh button. The timeout may have occurred due to Internet congestion.
* Check spelling: Check that you typed the Web page address correctly. The address may have been mistyped.
* Access from a link: If there is a link to the page you are looking for, try accessing the page from that link.
Technical Information (for support personnel)
* Error Code: 500 Internal Server Error. An internal error occurred. (1359)
Link belki bu şekilde işinize yarayabilir
http://sorgu.trafik.gov.tr/
SPORTING
24-11-2009, 16:25
buda açılmıyo :)
Day Walker
24-11-2009, 16:30
sulhicim geçmiş olsun :(
bora1311
24-11-2009, 17:14
gecmis olsun...
SekoLive
24-11-2009, 17:17
abi sen ehliyetsiz daha tehlikeli olursun :D durmak için sbebin yok artık çevirmelerde
Geçmiş olsun Kanko
savas abiye gidilmiş sanırım:D:D:D
cok gecmiş olsun abi.
Geçmiş olsun Kanko
ben böle entersan olayları senden beklerim bu aralar ses çıkmıyo senden :D
savas abiye gidilmiş sanırım:D:D:D
cok gecmiş olsun abi.
hahahah valla bugün Savaş geldi aklıma o hep Kanko der :D yarın uğrıycam yanına :)
ben böle entersan olayları senden beklerim bu aralar ses çıkmıyo senden :D
sessiz,sakin,derinden :D
geçmiş olsun, 2 ay önce kadar yeşilköyde 2 kere eds den geçtim kırmızı ışıkta daha ceza filan gelmedi ne kadar zamanda geliyor, yada ben kadir gecesinde mi dogdum :)
Ceza puanı konusunda Polis Memurlarımız ellerindeki sorgulama aletinden anında online kaç ceza puanınız olduğunu görebiliyorlar.Fazlasıyla update edilmiş şekilde çalışan bir cihaz maalesef :D
Benim 2002 senesinden olan ceza puanlarımı bile gördük geçen birisinden rica ettim baktım :D
Her ceza puanı sana işlendiği tarihten bir sene sonra düşülür. Misal şubat 2009 da 20 puan yersen haziran 2009 da 10 puan yersen şubat 2010 da 10 puanın kalır haziran 2010 da puanların sıfırların. Benim bildiğim budur. Yoksa yıl başı olsa git aralık ayında 80 puan ye ocak ayından anadan doğmuş gibi ol.
bu arada 214 le girmişim radara :)
bu arada 214 le girmişim radara :)
kanka nerde burası ekeyle gidelim hem km kalibrasyonuna bakarız :D
yalova abi neresi olcek :)
İyi olcek ozaman ..trakyalıyız beya :D
DaRkNeSs-
24-11-2009, 19:05
geçmiş olsun sulhi,gezersin sen gene arabayla sıkıntı olmaz :D
bu arada yalovada nerde o kadar hız yaptın 1 geliş 1 gidiş 2 şerit yolda :D
bide o kadar hızlı geçince polis ne dedi onu da merak etmedim değil :D
dip not : eklenen linkler bende de açılmıyor :)
Ehliyet bişeye yaramıyor zaten nası olsa arabalar ofsayt :) liseli spec dolaş kaçak bişey olmaz kanka
yalovadan cıkısta ciftlikköyu gecınce o arada sıktım darlandım anasını satıyım feribot kactı bende daralla sıktım bana kactı :D amannnn canım sağolsunnnn hehe o deilde radar arabası da arkamda geldi bu egzoz ne dedi sandım helıkopter gectı allahtan arabada ailem vardı yoksa kesın bağlardı :)
DaRkNeSs-
24-11-2009, 23:37
valla iyi cesaret o yolda çok çukur var doğru anladıysam yolu :D
tayyarla gitmiştin dimi? :)
radarda 217 yazdıysa sen o anda kadranda 225 230 civarı bi hız görmüşsündür :D
CallMeInsane
25-11-2009, 01:26
olmaz olur mu ? O zaman elbet herkes doldurur bir gün 100 puanı..
Nasıl olacak o zaman ?
dikkat ediceksin kuralları ciynemiyceksin cezada yemiyceksin kimse puanını kesmez ozaman
emreekin
25-11-2009, 01:29
boşver sulhicim takma kafanaaaaa :D :D
Almanci Tane-R
25-11-2009, 06:59
2 ay sonra puan sıfırlanıyor. yeniden doğuş gibi :)
bugra_0101
25-11-2009, 07:24
geçmiş olsun , bende dün akşam veriyodum tam ama 10 puan yazdılar 95 de tıkandı :D
Geçmiş olsun ben o yoldan sık sık gelip gidiyorum ama radar olduğunu bilmiyodum öyrenmiş oldum
geçmiş olsun abi..ben 6aydır kullanıyorum ehliyetsiz daha çevirmeye girmedim hiç çok şükür..az kaldı şurda 4ünde alıyorum geriye..kaç puan acaba alkolden yakalanmak bilen varmı?
Murat Süslü
02-12-2009, 16:29
abi geçmiş olsun sen yapmazdın ama :D
yaw oldu bi kere aldılar 2 kere :D
e-devleti açıyor bu site illa şifreyle mi bakabiliyoruz
Antalyalogy
02-12-2009, 17:42
al dedi git dedi benım cekıcek halim yok dedi..patron dedi kızar dedi AL dedı kendını git dedii
http://www.youtube.com/watch?v=rNJNnwCLbRE&feature=related
Puhahahha bu ne abi ya nerden buluyorsun böyle şeyleri ya..Bu arada Alper topladı parçaları MS hazırlanıyor gelde bi sıkalım beraber...:D:D
Sana da çok geçmiş olsun ...Allah beterinden saklasın...
Al dedi git dedi puahahhah yarıldım ya :D
batu__06
19-06-2012, 21:44
Arkadaşlar cam filmi cezalarından 100 ceza puanım doldu ehliyetime polis 2 aylığına el koydu cezanın üstünden 2,5 ay geçti.Sürücü kursu temmuz 25 den önce alamazsın dio ama temmuz 8 de uzun yola gitmem lazım ne yapmalıyım ltfn yardımcı olun..
Arkadaşlar cam filmi cezalarından 100 ceza puanım doldu ehliyetime polis 2 aylığına el koydu cezanın üstünden 2,5 ay geçti.Sürücü kursu temmuz 25 den önce alamazsın dio ama temmuz 8 de uzun yola gitmem lazım ne yapmalıyım ltfn yardımcı olun..
sana verdikleri kagitta aldigin gunun 2 ay sonrasi yazar, 25mayista kaptirdiysan 25 temmuzda alirsin, 2.5 ay diyosun tahmini 30mart gibi kaptirdiysan 30mayista alman gerek?
Elindeki yesil kagitta gayrettepe sube mi neresi yaziyor? gidip istedin de vermediler mi?
2.5 ayın tam dolması gerekiyor...
Örn: bende 9 ocakta ehliyetimi alkolden kaptırdım...6 ay alındı ama haziran değilde temmuz 9'da geri alıcam...E devlet şifren varsa bakabilirsin yada belge no yu özelden gönder bakayım edevletten
Gecmis olsun yaz sonuda benim gitmisti.normalde 2010 mayista almalari gerekiyormus o kdr cevirmeye girdim ettim bisey olmadi bu yaz bodrumda rutin trafik kontrolunde el koydular.git yazil bi kursa trafik cevre dersi aliyomusun gbi yapip 2 ay sonra zabitta yazan sureden itibaren gidip alirsin.
Bu arada konu hort olmus bi konu sulhi abinin ehliyet eskimiştir bile :D
puhahahahaha.. ya bunun üstünede aldılar kac senelık konu hort olmus ya puhahahah
buyuk başarı 3 senelik konuyu hort etmek nasıl arayıp buluyosunuz konuları
merhaba konuma en son hoşgeldin dien arkaşa cvp yazmamışım
bunun üzerine cvp yazasım geldi şimdi :D
buyuk başarı 3 senelik konuyu hort etmek nasıl arayıp buluyosunuz konuları
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/1303-britney-spearsin-sivilcelerini-patlatin.html
2006dan buldum iğrencmişizzz :D
herhangı bır ceza senesı doldugunda ''0'' lanıyor atıyorum radardan 20 puan gıttı sene dolana kadar radar cezası yemezsenız 0 lanıyor yersenız sabıt kalıyor 100 e dogru ılerlıyor yanı suan benımde 80 puanım var 1 radar yersem aynı duruma dusecegız :)
Ahmet_28
20-06-2012, 17:10
zombiler iş başında :D
orhan_guney
20-06-2012, 17:10
piskoterapi görüceksin :D