Orijinalini görmek için tıklayınız : Yurt dışından alkol getirme sınırı??
arkadaşlar şuan estonyadayım önümüzdeki ay geri dönecem...THY ile...gelirken burdan alkol getirmek istiyorum bunun bi sınırlaması varmı acaba mutlaka vardırda sınırı nedir ve valizde getirebilirmiyim uçakta?birde illa freeshoptanmı almam lazm burdan herhangibiyerden alıp valize koyup girebilirmiyim uçaga?
bişey daha soracam türkiyede satılmayan bi içki de getirebilrmiyim?ör : absinthe:D
omercanilica
20-11-2009, 18:13
getırılır ben getırdım bu arada sınır 2 lt olması lazım
SULTANOGLU
20-11-2009, 18:13
onu bavulda getirirsin onun dışında free shoptan aldıklarınıda freeshopun torbasında bile getirebilirsin
o bavulda olanın sınırı nedir peki? yüzde 22 alkolün üstü 1lt, altı 2 lt die bişe duydum ama bilmiorm doğrumu?
2 3 şişe de promosyonları kowala onlara bşi demiyolar öle ablam 2li şişe bide tekli şişe getrmişti.
ama bavulna koyabiliyosan hiçbişi demiyolar..
4 şişe ile kabine girdim elimde kimse bir şey demedi çantada da da vardı 2 şişe.
Gecenlerde almanyadan bi tanıdıgımız geldi,freeshopta 2 lt sınırı getirilmiş diyodu..
bi bavula doldur ne kadar sığarsa getir bişey olmaz kktcden getiriyoduk biz bişey olmuyodu
bi bavula doldur ne kadar sığarsa getir bişey olmaz kktcden getiriyoduk biz bişey olmuyodu
Aynen.....
suprolla
20-11-2009, 18:25
uçakta bilmiyorum ama arabayla sınırda 2-3 şişe kalana kadar alıyorlar başı 2-3 şişe izin veriyorlar
hiç bir şekilde birşey olmuyo ....
Boost Up
20-11-2009, 18:27
hiç bir şekilde birşey olmuyo ....
Merhabaaa:heyoo: Üyeler bölümünde kendinizi tanıtsaydınız keşke:rolleyes:
M_PROJECT
20-11-2009, 18:28
4 şişe ile kabine girdim elimde kimse bir şey demedi çantada da da vardı 2 şişe.
kabin amiri senin ne tasidiginla ilgilenmez , inecegin hava alanindaki gumruk gorevlisi ilgilenir . istersen 3 koli sok kabine , gumrukten cikarken incelenir getirdigin seyler .
Yeni Gümrük Kanunu yürürlüğe girdi. Yurtdışından getirilebilecek sigara miktarı 3 kartondan 2’ye, içki miktarı 5 litreden 3 litreye indirildi. Getirilebilecek kozmetik miktarı da yarı yarıya azaltıldı.
Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, kanunla ilgili açıklamalarında, “Zaten ülkemizde sigarayla mücadele çalışması yürütülüyor o çalışmalarla paralel bir düzenleme bu. Vatandaşlarımız da bunu takdirle karşılayacak diye umuyoruz” dedi.
7 Temmuz 2009’da yayımlanan 5911 sayılı “Gümrük Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” dün yürürlüğe girdi. 73 maddelik yeni kanun önemli değişiklikler getiriyor.
Yeni düzenlemede usülsüzlüklerle ilgili para cezası 198 liradan 60 liraya indirildi. Yurtdışından getirilen sigara, içki, kozmetik miktarı azaltıldı.
o bavulda olanın sınırı nedir peki? yüzde 22 alkolün üstü 1lt, altı 2 lt die bişe duydum ama bilmiorm doğrumu?
bu sınırlar duty freedeki sınırlardır, free shoptan bu sınırların üstünde alkol alamazsın dışardan gelirken bavula zulala güzelce kargoda filan kırılırsa sorun cıkabilir haberin olsun .
Freeshop'tan sınırlı sayıda alabilirsin. Örnegin, 3 sigara paketi ve 3lt alkol, xxxml parfüm. Ama sen çantana istedigin kadar koyabilirsin ama tam cıkışta polisler eger cantanda arama yaparlarsa 5lt'den fazla olan içkiyi alabilirler, geçen hafta arkadaşım çevirmeye geldiginde sormuş kaç lt sınır diye. Ama bu bayramda genellikle fazla karışmıyolar, bi çok kişi gelip gittigi için gözden kaçan çok oluyo. Ama yinede dikkat etmek lazım. :)
Buğra A.
20-11-2009, 18:53
2002 senesinden 2007 senesine kadar Absinthe sokmuştum.Genelde 8-9 hatta abartıp 12-13 şişeye kadar soktuğum ve sokturduğum olmuştu.
Eğer güzel bir paketleme yöntemi yaparsan,bavuluna bu civarda sokabilirsin.Gömleklerin,t-shirtlerin,kazakların içerisine sararak saklayabilirsin.Tabi ki sarmadan önce şişeyi mutlaka plastik bir şeylerle sar.
Burak Kasim
20-11-2009, 19:00
Freeshopta 2 litre sinirlamasi war ondan 3 lu paketlerden alin hic diilse .25 fazla alirsiniz :D
Onun disinda bavulundakine durdurulup bakilmadikca kimse karisamaz.
Burak Kasim
20-11-2009, 19:01
kabin amiri senin ne tasidiginla ilgilenmez , inecegin hava alanindaki gumruk gorevlisi ilgilenir . istersen 3 koli sok kabine , gumrukten cikarken incelenir getirdigin seyler .
Bundan bahsediodum iste, kim karisirki senin ne aldigina.
Turkiyede bavulda falan bisi demezler gecersen olay biter ama freeshopta kesinlikle sinir war.
kapıkulede değişikli olmadıysa 4 şişe 70lik ve 3 karton sigara sınırı var.
Elinde taşırsan 2-3 lt ama bavula pek bişey demezler...
hotsauce
20-11-2009, 19:29
kapıkulede değişikli olmadıysa 4 şişe 70lik ve 3 karton sigara sınırı var.
degisti 3 70 2 karton oldu
ben de absinth getirdim ama nedir bu içkinin sırrı böyle favori :)
turbo&quattro
20-11-2009, 19:55
THy ucakta duty free staisini kaldirmis bilginize:)
Ercan_35
20-11-2009, 20:40
bende absente tunel, bailey's, malibu, absoulute gibi birçok içki getirdim bavula koyarsan bişi demiyorlar yanınada 2 şişe alabiliyorsun. Absente Tunel'in 1 lt sini bitirdim ve ötekine hiç bulaşmamayı düşünüyorum, boşuna yasaklanmamış rakı gibi içen gözünü hastanede açar öle diim. Ötekini naapcam bilmiom.
deneyip görcem artık neolcak:D
gsi_club
21-11-2009, 01:25
bavulunda bana sorarsan istedegin kadar getirebilirsin.bunun yaninda ben senin yerinde olsam 4 ad 75 cl lik uçaktan ondan sonrada freeshoptan da 4 ad 75 cl lik alabiliyorsun.eger yanina oturdugun insanla sohbet edip kafaya alirsan daha da fazlasini alabilirsin...
ben kardeşimle 2 tane 1.75 litrelik şişe bavulda gönderdm tr ye hiç bi sıkıntı olmadı.
absinthe ide istanbul da yaşarken paris de yaşıyan ablam her geldiğinde getiriyordu bana onda da hiç bi zaman sıkıntı olmadı
2002 senesinden 2007 senesine kadar Absinthe sokmuştum.Genelde 8-9 hatta abartıp 12-13 şişeye kadar soktuğum ve sokturduğum olmuştu.
kuzenim 29 ekimden önceki hafta bangkok dönüşü 4 şişe absinthe getirdi aynı şekilde daha önce de getirdi 5-6 şişe tek seferde :)
bahadırtelli
21-11-2009, 09:50
ben hem dışardaki free shoptan hemde türkiyedekinde de 2 şişe aldım uçaktan iinince diğer şişeleri bavula koydum burdaki freeshoptan aldıklarımıda elimde geçirdim hiç bakmadılar bile
selimcan kardeşim hazır geliyoken bana da bi tane keglevich melon getir yaa :):)
önce geliceğin havaalanından limit neyse alkol alıyosun ardından uçaktan alıyorsun ardından indiğinde 2 tane 1 litrelik veya 3 tane 70'lik daha alıyorsun ;)
Toplamda en az 5-6 şişe ile geçiyorsun kıbrıs hariç pek bavul kontrolü yok :D son almanya ziyaretimde 22 şişe rigo, 2 şişe proseco, 1 şişe tekila, 3 şişe martini ve 2 şişe absolute ile giriş yaptım :D bavula baksalar satıcam diye düşünürlerdi ama bakan yok :D
ben bır valız dolusu sarap getırdım hem kara yoluyla hem ucakla farkınıda odedım ucakta yuk fazlalıgından dolayı
yurtdısı free shopta 2 lt türkiyedeki freeshopta 1lt imiş sınır..
arkadaşlar şuan estonyadayım önümüzdeki ay geri dönecem...THY ile...gelirken burdan alkol getirmek istiyorum bunun bi sınırlaması varmı acaba mutlaka vardırda sınırı nedir ve valizde getirebilirmiyim uçakta?birde illa freeshoptanmı almam lazm burdan herhangibiyerden alıp valize koyup girebilirmiyim uçaga?
bişey daha soracam türkiyede satılmayan bi içki de getirebilrmiyim?ör : absinthe:D
getirirsin bizede getir, özledik :D
omercanilica
19-12-2009, 01:07
yurtdısı free shopta 2 lt türkiyedeki freeshopta 1lt imiş sınır..
yanlısın var yurt dısında nereden bahsedıyorsun kıtalardan kıtaya degısır vede turkıyede o kadar az degıldı en son 2 lıtreydı ne zaman ındırdılerkı?
honour35
19-12-2009, 11:29
çoğu arkadaş yazmış zaten bavulundaki eşyaya arama olmadığı sürece biey olmaz istersen bavulla içki sok.ama arama yaparlarsa belli bir limitin üstüne el koyabilirler.bende yaz tatilimde yunanistana gitmiştim,1'er şişe baileys,malibu,absolut,archers falan aldım,çantamda 6 şişe içki vardı, t-shırtle sardım sarmaladım.free shopta'da sınırı sordum ya 2 tane 1 lt,yada 4 tane 70 lik alabilirsiniz dediler bizde 4 tane 70 lik alıp rahat rahat geçtik..buarada giderken izmir adnan menderes havalimanında free shoptan absinthe baktık alkol oranı %70 miydi neyd tam hatırlamıyorum,ülkeye giriş yaparken gemi yoluyla geldik çeşmeden,orda baktım aynı içkiyi % 52 yazıyodu alkol oranı.bu içkinin 2 çeşidimi var??
ben de absinth getirdim ama nedir bu içkinin sırrı böyle favori :)
abi bi halta yaramaz. çöpe at gitsin. yada ver bana ben atayım :D
her gidiş gelişimde absinthe getiriyorum. isteyen olursa satabilirim her türlü..:D
Konuyu hortlatıyorum Özür dilerim .
Kibristan çarşamba günü 5 tane içki getirdim ve bunlara yasa dahilinde el konuldu . Herhangi bir vergi ödeyip bu içkileri Gümrükten alma şansım nedir ?
Kibristan çarşamba günü 5 tane içki getirdim ve bunlara yasa dahilinde el konuldu . Herhangi bir vergi ödeyip bu içkileri Gümrükten alma şansım nedir ?
Geri kıbrısa dönerken alabiliyorsun ama belirli bir süresi var diye hatırlıyorum. Babam kıbrıstan alanyaya gelirken 4 tane bırakmıştı geri almadık. Ben uçakla gelirken ayrı ayrı valizlerde toplam 9 tane getirdim sıkıntı olmamıştı. Ama vergi ödeyip alma muhabbeti yok diye biliyorum
Bilfiğim kadarıyla alma şansın yok.
Yasal içki limiti 2lt'dir. Onu geçersen sorgusuz sualsiz alınır senden..
Ama keşke gümrüğü geçene kadar birilerine versydin uçaktan
Bilfiğim kadarıyla alma şansın yok.
Yasal içki limiti 2lt'dir. Onu geçersen sorgusuz sualsiz alınır senden..
Ama keşke gümrüğü geçene kadar birilerine versydin uçaktan
Aklıma geldi fakat bu lanet şehirde sadece Kıbrıs uçağının yolcularinin valizlerine bakiyorlar . Çaktırmadan çıkayım derken yakalandım. :( neyse bana geçmiş olsun o zaman :(
suprolla
17-08-2014, 16:39
atatürkten başka yere gidiceksen limiti geçmemekte fayda var...sana bi rapor gibi bisey vermiş olmaları lazım türkiyeden çıkarken onunla içkileri alabiliyorsun...60 lira cezası var (tanesine mi total mi bilmiyorum onu)
atatürkten başka yere gidiceksen limiti geçmemekte fayda var...sana bi rapor gibi bisey vermiş olmaları lazım türkiyeden çıkarken onunla içkileri alabiliyorsun...60 lira cezası var (tanesine mi total mi bilmiyorum onu)
Evet verdiler ben zaten tartistim orada onlarla . Mecbur Kibris'a döneceğim zaman alacağım o zaman :(
Aklıma geldi fakat bu lanet şehirde sadece Kıbrıs uçağının yolcularinin valizlerine bakiyorlar . Çaktırmadan çıkayım derken yakalandım. :( neyse bana geçmiş olsun o zaman :(
Kıbrıstan içki alırken özellikle soruyorlar. Abi İzmir ya da Antalya'ya gideceksen fazla alma diye. Yok İst diyince hee istediğin kadar al diyorlar :D
suprolla
17-08-2014, 17:04
Evet verdiler ben zaten tartistim orada onlarla . Mecbur Kibris'a döneceğim zaman alacağım o zaman :(
eğer içkilerin pahalıysa o kağıdı kaybetme ki dönerken alırsın yoksa boşver ödiceğin cezaya değmez...bende arabayı getirirken 1.5 litre viskiyi kaptırdım taşucunda :)
arabanın içinde bi sürü araba parçası vardı onlara bakmadı bile...alkol ve sigara odaklılar sadece
Kıbrıstan içki alırken özellikle soruyorlar. Abi İzmir ya da Antalya'ya gideceksen fazla alma diye. Yok İst diyince hee istediğin kadar al diyorlar :D
Tam tersi olması gerekmez mi gümrük için :D:D
eğer içkilerin pahalıysa o kağıdı kaybetme ki dönerken alırsın yoksa boşver ödiceğin cezaya değmez...bende arabayı getirirken 1.5 litre viskiyi kaptırdım taşucunda :)
arabanın içinde bi sürü araba parçası vardı onlara bakmadı bile...alkol ve sigara odaklılar sadece
evet aslında fazla pahalı değiller ama Kıbrıs'a kim bilir ne zaman döneceğim birde o var :(
el valizinize aldiginiz her turlu sivinin kurallar dahilinde paketlenmis olmasi gerekiyor.
Ben free shoptan Arap Rakisi almistim butun kontrolleri gectim. Ic aktarma da firlamanin biri cantanizda kurallara uygun paketlenmemis bir sivi sisesi var diye laga luga etti ben de al o zaman sen ic diye gence verdim...
Uluslararasi kontrol noktasini gecmisim. Ulkemdeki ic hatlar kontrol noktasini gecemedim..
Ayrica ucaga binerken yaninda parfum tasiyan arkadaslar varsa 100ml uzeri yasak bundan dolayi 200ml lik aqua di giomu butun ucaktaki yolculara sikmak zorunda kaldim.. :D
Alltaki etiketini sokun hacim yazan...
Ozetle, el valizinize aldiginiz sivilara ile ilgili kisitlanma var... Ozellikle alkollu olanlar icin....
Ben Kıbrıs'tan geldim geçen hafta. 3 lt elimde 3 lt valizde geldim hiç sknti olmadi
suprolla
17-08-2014, 18:21
evet aslında fazla pahalı değiller ama Kıbrıs'a kim bilir ne zaman döneceğim birde o var :(
3 ay kadar sakliyolar sonra imha :)
suprolla
17-08-2014, 18:23
İsi bildikten sonra paletlede getirirsin simdi yaptigim vurgunlari solemiyim moral bozucu oluyo :D
güncelto:)
kıbrısa gidicem yarın. 2lt mi son durumda sınır? bir de paketleme nasıl olmalı? özel bi şekli var mdıır?
taylaner
07-04-2016, 19:36
Free shoptan 1 lt ağır 1 lt hafif alkollu alabilirsiniz tek pasaporttan. Ama gümrükden vergisiz geçirme hakkı adam başı toplam 4 lt
şehir merkezinden toplam 4 litre alabiliyor muyuz? yukarıda 2 lt denmiş ama
yucelebeci
07-04-2016, 20:40
şehir merkezinden toplam 4 litre alabiliyor muyuz? yukarıda 2 lt denmiş ama
Ben her gidişimde girne'den bir bavul alıyorum marketçiler kartonlarla çok güzel paket yapıyorum hiç yakalanmadım, yasal sınır 2 şişe diye biliyorum
dasemert
07-04-2016, 21:42
Ben 4 şişe birer litrelik yanında da ufak şişe alkoller birde kurukafa şeklinde orta boy getirdim 4 karton sigara,tekli olarak da 4-5 sigara getirdim bavula paketlemiştim güzelce.Herhangi bir sorun olmadı kontrolede takılmadım. :D
aslanneron
07-04-2016, 21:51
Gümrük muhafaza memuru x raydan geçerken bakmıyorsa yada kontrol yoksa istersen 2 bavulda soka bilirsin :D ama 4 şişe ile gelip bir şişeyi kaptıranda var 2 valizle gelip elini kolunu sallayarak geçende tamamen şans işi
Kıbrısdan gelirken ben her seferinde en az 3 şişe içki getiriyorum. Bir keresinde 5 şişede getirdim sorun yaşamadım. 16x100cl rakı getiren arkadaşım oldu onada bizzat şahit oldum :D Şans meselesi biraz.
dragstar
08-04-2016, 07:16
maksimum 2 lt
Yuksek alkollulerden 1 sise
Dusuk alkollulerden 2 sise
30 şişe getirene gözümle şahit oldum. O yüzden 1-2 lt olayına takılmayın.
Tamamen gümrük memurunun keyfine kalmış..
30 şişe getirene gözümle şahit oldum. O yüzden 1-2 lt olayına takılmayın.
Tamamen gümrük memurunun keyfine kalmış..
Aynen ;) Ben 5-6 şişeyi korkarak aldım,iş arkadaşım bir valizini sırf içki doldurup getirdi. 20 şişeydi,1 tanesini kırılmış :)
punto_multijet
08-04-2016, 09:31
pragdan dönerken 9 şişe hemde yükse thujone lu absinth ile gelmiştim kimse ne bunlar dememişti. sanırım olay biraz da şans
onursumer
08-04-2016, 09:59
güncelto:)
kıbrısa gidicem yarın. 2lt mi son durumda sınır? bir de paketleme nasıl olmalı? özel bi şekli var mdıır?
istanbula iniyorsan sorun yok , ben sırt çantası yapıyorum genelde 6-7 şişede koysan kontrol etmiyorlar , bu arada ne alıyorsan ordan al atatürk hava alanında geliş pahalı
Yuksek alkollulerden 1 sise
Dusuk alkollulerden 2 sise
Evet %20 altı alkol oranına sahiplerden 2 lt, %20 üstü alkol oranına sahiplerden 1 lt.
Evet %20 altı alkol oranına sahiplerden 2 lt, %20 üstü alkol oranına sahiplerden 1 lt.
Bu duty free kuralı. Kıbrısdakiler bilete işlemiyorsa bilemem. Avrupanın her yerindeki duty freeden biniş kartı başına sınırla verir.
Bu arada 2 ay önce kıbrıstan 2x100 cl'i 24 euroya almıştım. :o
Bu duty free kuralı. Kıbrısdakiler bilete işlemiyorsa bilemem. Avrupanın her yerindeki duty freeden biniş kartı başına sınırla verir.
Bu arada 2 ay önce kıbrıstan 2x100 cl'i 24 euroya almıştım. :o
Duty Free kuralı değil, Bizim Türklerin işgüzarlığı. Yurtdışından gelirken hava alanından yüklen yüklenebildiğini. Poşeti uçaktan inerken sırt çantana koy, indiğinde gene alacaksan bahsedilen limitlerden al (ki bence alınmaz çünkü pahalı)
Kıbrısta genelde marketlerden alıyorum ben. Free Shop'tan ucuz oluyor :)
Ben yazın elimde 70cl ile x-ray'den geçeyim dedim. Ne el bagajı ne de normal bagajım vardı. Ercan'da pasaport kontrolünden sonraki kontorl noktasına geldiğimde polis bu geçiremezsin, ya bize bırakacaksın ya da uçağ'a vereceksin.
Mecbur sardırıp bagaj olrak uçağa verdik. Kontrol noktasının önü olduğu gibi free-shop, ordan alıp uçağa gitsek ne yazar diyorum prosedür bu diyor polis.
yucelebeci
08-04-2016, 11:09
Ben yazın elimde 70cl ile x-ray'den geçeyim dedim. Ne el bagajı ne de normal bagajım vardı. Ercan'da pasaport kontrolünden sonraki kontorl noktasına geldiğimde polis bu geçiremezsin, ya bize bırakacaksın ya da uçağ'a vereceksin.
Mecbur sardırıp bagaj olrak uçağa verdik. Kontrol noktasının önü olduğu gibi free-shop, ordan alıp uçağa gitsek ne yazar diyorum prosedür bu diyor polis.
Güvenlik sebebiyle dışarıdan 100 ml üstü su bile sokamazsın
Duty Free kuralı değil, Bizim Türklerin işgüzarlığı. Yurtdışından gelirken hava alanından yüklen yüklenebildiğini. Poşeti uçaktan inerken sırt çantana koy, indiğinde gene alacaksan bahsedilen limitlerden al (ki bence alınmaz çünkü pahalı)
Ben kabin memuruyum, ve uçak içi satış yapan bir firmada çalışıyorum. Bunlar devletlerin kuralları. Ben sizin denk gelmediğiniz kontrol adına konuşamam ama ortada kurallar var. :)
Gümrük kurumlarına bağlı duty freeler, çünkü vergisiz satış yapıyorlar. Yani tam olarak uygulunaır ya da uygulanmaz "kural" bunlar. Avrupa birliğinin dahil olduğu ülkeler dahil her ülkenin gümrüğünün limitleri var. Misal ben de uçak içinde istediğim kadar satarım, çünkü boarding karta işlenmiyor, ama girecek ülkenin kurallarına göre ürünleri teslim + 3 haneli cezası dahil var bunun.
Aşağıda Türkiye gümrük kuralı. Sen gümrük kontrolde el koysa diyemezsin ki benim boarding kartımı istemediler bana limiti belirtmediler. =)
"Muafiyet kapsamındaki eşya tür ve miktarları şu şekildedir:
TÜTÜN VE TÜTÜN ÜRÜNLERİ
1- Sigaralar 600 adet
2- Sigarillolar (her biri 3 gr.dan ağır olmayan purolar) 100 adet
3- Puro 50 adet
4- Kıyılmış tütün (200 yaprak sigara kağıdı ile) 250 gr.
5- Pipo tütünü 250 gr.
ALKOLLÜ ÜRÜNLER
1- Alkol derecesi % 22’yi geçen alkol ve alkollü içkiler 1 lt.
2- Alkol derecesi % 22'yi geçmeyen alkol ve alkollü içkiler 2 lt. "
onursumer
08-04-2016, 11:49
atatürk havalimanında sınır uygulanıyor, ercanda tartışılır eskiden sorun yoktu ama yenilendikten sonra yüklü alışveriş yapmadım, amsterdam schiphol airportta alışveriş yaparken , ordaki çalışanlara sorduğumda istanbula gidiyorsan sorun yok demişlerdi 10 şişe viski almıştım
ki zaten atatürk havalimanında sen beyan etmediğin sürece bakmıyorlar, canları sıkılırsa aradan 1-2 supheli genelde okulların kapandığı donem oğrencileri arıyorlar :D
Ben kabin memuruyum, ve uçak içi satış yapan bir firmada çalışıyorum. Bunlar devletlerin kuralları. Ben sizin denk gelmediğiniz kontrol adına konuşamam ama ortada kurallar var. :)
Gümrük kurumlarına bağlı duty freeler, çünkü vergisiz satış yapıyorlar. Yani tam olarak uygulunaır ya da uygulanmaz "kural" bunlar. Avrupa birliğinin dahil olduğu ülkeler dahil her ülkenin gümrüğünün limitleri var. Misal ben de uçak içinde istediğim kadar satarım, çünkü boarding karta işlenmiyor, ama girecek ülkenin kurallarına göre ürünleri teslim + 3 haneli cezası dahil var bunun.
Aşağıda Türkiye gümrük kuralı. Sen gümrük kontrolde el koysa diyemezsin ki benim boarding kartımı istemediler bana limiti belirtmediler. =)
"Muafiyet kapsamındaki eşya tür ve miktarları şu şekildedir:
TÜTÜN VE TÜTÜN ÜRÜNLERİ
1- Sigaralar 600 adet
2- Sigarillolar (her biri 3 gr.dan ağır olmayan purolar) 100 adet
3- Puro 50 adet
4- Kıyılmış tütün (200 yaprak sigara kağıdı ile) 250 gr.
5- Pipo tütünü 250 gr.
ALKOLLÜ ÜRÜNLER
1- Alkol derecesi % 22’yi geçen alkol ve alkollü içkiler 1 lt.
2- Alkol derecesi % 22'yi geçmeyen alkol ve alkollü içkiler 2 lt. "
Bilgi için teşekkürler de, inceyi kaçırmışsın.
Yurtdışı havalanındaq bulunan Duty Free ler bizim Gümrük'ê bağlı değil. Hatta bizimle hiç bir şekilde bağlı değiller :)
Senin uçak içi yaptığın satış konusunda muhtemel görev yaptığın havayolu firmasının TR base'ne ait bir uçuşta görevlisin ki limitleriniz var. Ör: Güneş Exp. Havacılık A.Ş. (Sun Express)
Yurtdışı base'li bir havayolunda çalışırsan o havayolunun hangi base'ine ait uçuşsa o ülkenin gümrük kuralları geçerli olur. Ör: Air Asia ile uç, uçak içinda paran yettiği kadar alış-veriş yap.
Bilgi için teşekkürler de, inceyi kaçırmışsın.
Yurtdışı havalanındaq bulunan Duty Free ler bizim Gümrük'ê bağlı değil. Hatta bizimle hiç bir şekilde bağlı değiller :)
Senin uçak içi yaptığın satış konusunda muhtemel görev yaptığın havayolu firmasının TR base'ne ait bir uçuşta görevlisin ki limitleriniz var. Ör: Güneş Exp. Havacılık A.Ş. (Sun Express)
Yurtdışı base'li bir havayolunda çalışırsan o havayolunun hangi base'ine ait uçuşsa o ülkenin gümrük kuralları geçerli olur. Ör: Air Asia ile uç, uçak içinda paran yettiği kadar alış-veriş yap.
Tamam işte ben de Tr gümrüğü bizi sınırlıyor demedim ki. Ben size istediğiniz kadar satış yaparım, gireceğiniz ülkenin kurallarını hatırlattım. "Misal ben de uçak içinde istediğim kadar satarım, çünkü boarding karta işlenmiyor, ama girecek ülkenin kurallarına göre ürünleri teslim + 3 haneli cezası dahil var bunun. " diyerek.
Hepimizin dönüp dolaşacağı yer ülkemiz(kürkçü dükkanımız) olduğu için bizim kuralları hatırlattım. =)
http://www.mfa.gov.tr/turkiye_ye-ait-gumruk-bilgileri.tr.mfa
TÜRKİYE’YE AİT GÜMRÜK BİLGİLERİ / T.C. Dışişleri Bakanlığı (http://www.mfa.gov.tr/turkiye_ye-ait-gumruk-bilgileri.tr.mfa)
Hahahaha. okumaktan bunaldın dimi :)
Hahahaha. okumaktan bunaldın dimi :)
vallahi öyle:D
sınır tanımaksızın kafama göre alıyorum hep şuana kadar bir şey olmadı.
ipsala sınırına dair bi bilgi;
72 saatten az yunanistanda vakit geçirirseniz alkol sigara almak komple yasak. eskiden arma sorma yoktu ama son 2 dönüşümüzde de detaylı incelediler var mı alokol sigara diye.
vallahi öyle:D
sınır tanımaksızın kafama göre alıyorum hep şuana kadar bir şey olmadı.
ipsala sınırına dair bi bilgi;
72 saatten az yunanistanda vakit geçirirseniz alkol sigara almak komple yasak. eskiden arma sorma yoktu ama son 2 dönüşümüzde de detaylı incelediler var mı alokol sigara diye.
İşte altın değerinde bilgi. Kızanlar zırt pırt gidip geliyor ya, ondandır :)
arkadaşlar benim alkole alerjim var (geyik yapmıyorum hakketden fiziken var :) ) o sebeble çok merakım yok ama çok çok sık yurtdışına gidiyorum ve sürekli isteyenler oluyor.
benim tecrübeme göre eğer gümrük kapısı olan bağlantılı bir uçusunuz var ise işiniz ayna,kralsınız.
mesela thy ile Almanya Frankfurt -İstanbul yaptınız ama iniş yeriniz Adana ve Adanada gümrük kapısı var bu durumda cidden çok şanslısınız.
Nasılmı? şöyle:
Adana'da indiğinizde 2 tane uyduruktan yer görevlisi haricinde allahın kulu yok size soru soran ve indiğiniz uçağın %95i iç hatlar uçan yolcu olduğundan salak gibi parlamadığınız sürece sizi iç hat binmiş birisi sanabiliyorlar ve iç hatlardan gelmiş gibi iç hat inişe gidiyorsunuz ordada allahın kulu sizi kontrol etmiyor.
özetle şöyle, frankfurtda alın alkolünüzü, istanbuldada alın hakkınız olan limitlerdeki alkolunuzu, sonra sırada pasaportunu kullanabileceğiniz alkol almayan birininde hakkını kullanmayı rica edin ondanda biraz alın (çok zor değil gayet sıradanlaşmış bir durum özellikle atatürkte).
sonra bolca olan alkolunuzu önceden hazır ettiğiniz içi boş el çantanızıa koyun, geriye kalanınıda duty free damgalı torbada gidin atatürk dış hatlardan iç hatlar terminaline.
burada kontrol eden memur ağızı kapalı ve duty free damgalı torbayı görünce genelde hiçbirşey yapmıyor yaparsada en fazla kardeşim az önce babam geçti lavaboya torbadakiler onun adama taşıtmak istemedim dersiniz gülüp geçiriyorlar.
sonra iç hatlar uçuşunuzdaki indiğiniz notkada (benim için adana) iner inmez bir yer görevlisi yurtduşındamı geldiniz diyor yerde bir dış hatlar bir iç hatlar otobüsü var, o salak adama :) yok dışardan gelmedim deyip direk iç hatlar otobüsüne biniyorsunuz.
sonuç ? nema problemo, kontrol montrol yok elinizde 4-5lt alkol geçiyorsunuz , kimse olmaz molmaz demesin önceden çok yapmışlığım var en azından adanada bu böyle.