Orijinalini görmek için tıklayınız : sibirya kurdu bakımı hakkında
bgn tayfunun yavrulardan birini almaya karar verdim sağolsun tayfunlada anlaştık,daha sonra bi arkadaşıma husky aldığımı söyleyince ona soğuk yer lazım filan dedi nasıl yapcan dedi benim huskyler hakkında bilgim yok
şimdi ben köpeğe çatı katında bakmayı düşünüoyrum kışın tabiki evde daha soğuk ama yazlrıda evden daha sıcak oluyor haliylen bu köpeğe zarar verirmi yani şimdi sakat bi durum varsa eziyette etmek istemem hayvana tecrübesi olan palaşırsa seviniirim
AhmetKadir
15-09-2009, 19:03
kopegınız kac aylık, oncelıkle asıları tam mı, eger tam degilse uygun bi aşı takvımı ıle asılarının tamamlanması gerek.
internettekı aşı takvımlerı bıraz abartılı ve ticarı amac ile hazırlandıgı ıcın daha kalabalıktır.
en mantıklısı bi veterıner klınıgıne gidip, hekım ile konusmak. insanlar antalyada bile sibirya kurdu besliyor, o yuzden soguk yer olayı biraz zor :)
yine de hayvanlar hakkında en dogru bılgıyı size veterıner hekım verebilir.
emretorlak
15-09-2009, 19:04
Bırak Husky'i herhangi bir köpeğin bile yazın sıcağında çatı katında sağlıklı yaşama ihtimali yok.Lütfen bu eziyeti ona çektirme.
Emir_b16a
15-09-2009, 19:07
yazın çatı katına koyarsan köpek muhtemelen orda pişer :D bol spor yapması gereken haywanlar ama sıcak hawalarda halsiz kalıolar arada 1 ewdeki küweti doldurup içine soksan çok mutlu olur :) sıcak hawada bol bol yıka denize götür
kışın zorluk çekmezsin ama yazın köpeğe işkence olur çatı katına ufak şişme hawuzlardan alıp koyabilirsin su doldurursun içine darlandımı oraya gider suyunuda deiştirirsen sorun olmaz (japon balıı sanki :D) geriside çatı çok sıcak oldumu ewe alıcaksın senenin 1 2 ayı sizle yaşıcak gibi de bi çözüm üretilebilir kışın en sewdiği yerler buzdolabı önü we klima önü olucaktır :)
her gün muhakkak koşuya çıkar çok yağlanmamasını sağla ki yazın zorlanmasın
daha detaylı bilgi wericek arkadaşlar çıkıcaktır illaki bnmkiler tawsiye :)
Emir_b16a
15-09-2009, 19:08
kopegınız kac aylık, oncelıkle asıları tam mı, eger tam degilse uygun bi aşı takvımı ıle asılarının tamamlanması gerek.
internettekı aşı takvımlerı bıraz abartılı ve ticarı amac ile hazırlandıgı ıcın daha kalabalıktır.
en mantıklısı bi veterıner klınıgıne gidip, hekım ile konusmak. insanlar antalyada bile sibirya kurdu besliyor, o yuzden soguk yer olayı biraz zor :)
yine de hayvanlar hakkında en dogru bılgıyı size veterıner hekım verebilir.
+ 1000 haywanın gittiiği bi weteriner hekimi mutlaka olsun we ondan başkasına götürme aşılarını tamamlasınlar we sütten kesilmeden anneden ayırma haywanı
daha almadım 45 günlük filanlar heralde ya normal köpek beslenir ölüm sıcağıda olmuyor yani :) ben husky için sordum :)
arkadaşımın pitbulluda çatıda duruyor bi problemi yok mesela hayatından memnun
gambit49
15-09-2009, 19:20
yazin gun boyu yatar zaten mutsuz olacaktir bahcede golge sansın varsa yazin bahceye cıkarabilirsin benimde akbasim var sicakdan nefret eder oda yazin leyene su koyarak birakiorm onn icine girip cıkıyo sende benzer bi sekilde hareket edebilirsin yawru oldugu icin ilk 1 yıl dikkat gerekli ozellkle 6 aylk ola kadar mama olarak yavru kopekler icin olan mamalar var bunlardan proplan eukanuba royal canin i oneririm ben eukanuba yı kullanıyorum simdilik bu kadar :D benm 2. kopegim oldugundan :D baya tecrubelendim yardim edebilirm :)
type-RRR
15-09-2009, 19:22
yazın çatıda ölür husky benim arkadaşımda vardı evin 1 odasını ona ayırmıştı 16derecede klima 24 saat çalışıyodu genede sıcak geliyodu hayvana
yazın çatıda ölür husky benim arkadaşımda vardı evin 1 odasını ona ayırmıştı 16derecede klima 24 saat çalışıyodu genede sıcak geliyodu hayvana
insandanda hassas sanırım bunlar bu durumda
evet biraz sıkıntı yaşayacaktr ama önünde sürekli taze su tutarsan bişey olmaz çok daha kötü koşullarda yaşayabiliyorlar sık sık banyo yapmalı şampuan vs. kullanmamalı köpekler içn ph sı ayarlanmış ürünler kullanılmalı ya da duru su le ıslat gitsin bişey olmaz
bence korkacağın bişey yok
eğer çok sıkıntı olursa traş önerebilirm sadece hayvanın sağlığı açısından
PROMINENT
15-09-2009, 19:41
bende var oytun saolsun ..
ben köpeği burhaniyeye fabrikaya gönderdim yazın genelde ya gölgede yada soğuk hava deposunda ...başka türlü yaşamıyor yazık hayvana..
Alper D.
15-09-2009, 19:49
abi nasıl yaşamıyor ya bende anlamadım gitti illaki her hayvanın sevdiği bi iklim şartı vardır ama burda ne şartlarda yaşayan ne köpekler var yani alıp hayvanı güneşin altına koymassanız düzgün bi şekiilde vitaminini yemeğini suyunu verirseniz sıkıntı olucağını sanmıyorumm.... UZMANN sende tırsma all besle yaa tecrübe etmiş olursun işte insan değil ya bu biz bile nelere alışıyoss yarın gider veterinere danışırız gene tam olarakk;))
bu arada husky ile sibirya kurdu aynı şey deilmiş sanırım bunlar husky miş :)
kayaakin
15-09-2009, 20:00
Yeriniz uygun değilse , husky değil en çirkin terrier bile olsa heves ugruna bir canlıyı çatı katında beslemeyin. Özgürlük onlar için herşey demek bir okadarda ilgi ve iyi bir ortam.
Pitbull lar birsüre sonra mekan kavramını unutuyor zaten, husky için aynı şey geçerli değil.
telef olur hayvan...
Cem sağolsun ilgilendi ve ciddi ciddi bu konuya değindi. Diğer insanlarada bilgi olsun. Biz annesini yavru iken aldık kardeşim terasta baktı büyüttü gölgesi hiç eksik olmadı ama çatı değil terastı esintisi sürekli olan biyer yani. Belli bir süre sonra çiftliğe koyduk su sorunu yok yani bacağım kalınlığında boruyu dolduracak tazzikte çıkıyor su ve gölge ağaç bitki vs.vs. çok var hayvan rahat etsin gerisi önemli değil.
Cem önümüz kış alır almaz zaten çatıya koyamazsın daha çok ufak evde bakmak gerekli. Müstakil ev olmayınca zor olur bunuda göz önünde bulundurmakta fayda var.
Cem sağolsun ilgilendi ve ciddi ciddi bu konuya değindi. Diğer insanlarada bilgi olsun. Biz annesini yavru iken aldık kardeşim terasta baktı büyüttü gölgesi hiç eksik olmadı ama çatı değil terastı esintisi sürekli olan biyer yani. Belli bir süre sonra çiftliğe koyduk su sorunu yok yani bacağım kalınlığında boruyu dolduracak tazzikte çıkıyor su ve gölge ağaç bitki vs.vs. çok var hayvan rahat etsin gerisi önemli değil.
Cem önümüz kış alır almaz zaten çatıya koyamazsın daha çok ufak evde bakmak gerekli. Müstakil ev olmayınca zor olur bunuda göz önünde bulundurmakta fayda var.
yok kanka alıcam bahçede var ztnde öle çok kullandığımız biyer deil büyüyünce gündüzleri orda bırakırım gece alırım yukarı sabah iner yine aşağıya :)
erkeklerden ayır bitane :)yarın ararım kanka ya yarn yada perşembe buluşuruz alırım kanka
Tamam kanka yarın telefonlaşırız.
emretorlak
15-09-2009, 23:19
düzgün bi şekiilde vitaminini yemeğini suyunu verirseniz sıkıntı olucağını sanmıyorumm.... UZMANN sende tırsma all besle yaa tecrübe etmiş olursun işte insan değil ya
Tabi ya nolacak deneyim olur.Olmadı bi başkasını alırsın ikinci kata indirirsin bakalım orada yaşayabiliyor mu
Vitaminini gübresini de verirsen, günde 1 kere de sularsan yaşar hatta çiçek bile açar
Tabi ya nolacak deneyim olur.Olmadı bi başkasını alırsın ikinci kata indirirsin bakalım orada yaşayabiliyor mu
Vitaminini gübresini de verirsen, günde 1 kere de sularsan yaşar hatta çiçek bile açar
hehe göz göre köpeğe eziyet etcek halimiz yokya ama yok ayrı oda ayırdı klima filan taktı biraz abartı onun için yazmış olabilir :)
Alper D.
15-09-2009, 23:31
;) aynen öyle sen besledin heralde çiçeklerinide aldınki bukadar bilmiş konuşuyosun.bende köpek besliyorum rahat ol ama yazılanlara baksana yok klimalı oda 16 derece falan gerek varmı sence.veya kaç insan köpeğini mükemmel şartlarda besliyo saçmalamassan sevinirimm
benim alaska malamutum var,gecen yil los angeles'ta bahcedeydi simdi adanadayim ve evim ufak, hayvana ve banada eziyet onada eziyet oluyordu ..simdi yaylada duruyor su anda gayet mutlu..
sicaklik derseniz gercekten halsiz oluyordu adanadayken ama bolca banyo,baraja sokuyordum bi sorun olmayacagini soyledi veterinerim.ama evde kopek beslemeyi kafaya koyduysaniz hergun en az 1 saat yuruyus-ozellikle acik alanda kosabilecegi sekilde- olayini mutlaka yapin
emretorlak
16-09-2009, 00:22
;) aynen öyle sen besledin heralde çiçeklerinide aldınki bukadar bilmiş konuşuyosun.bende köpek besliyorum rahat ol ama yazılanlara baksana yok klimalı oda 16 derece falan gerek varmı sence.veya kaç insan köpeğini mükemmel şartlarda besliyo saçmalamassan sevinirimm
Nerden bildin? Doğru onlarca çiçek aldım bugüne kadar hem beslediğim köpeklerden hem de kedilerden
Son çiçeklerim bunlar daha yeni dünyaya geldiler
http://img44.imageshack.us/img44/1750/24022009161.jpg
http://img44.imageshack.us/img44/2239/24022009119.jpg
Alışılmışın dışında misafirlerimde var
http://img44.imageshack.us/img44/7605/terra012.jpg
Evcil olsun olmasın birçok hayvanın beslenmesinden, doğal yaşam koşullarına,üretimine kadar bilgi sahibiyim.
Belki bi parça inanmışsındır kuru sıkı atmadığıma
ALPER-VNS
16-09-2009, 04:08
walla bence de abartmamak lazım klima falan benimde wardı husky.. yazın biraz halsiz oluyolar sadece.. şimdi de alman çoban köpeği war onu da kışın garaja alıyorm üşümesin diye ama belki de o da hatadır... köpek üşür mü kardeşim diyo herkes :S
turbo&quattro
16-09-2009, 04:24
Nerden bildin? Doğru onlarca çiçek aldım bugüne kadar hem beslediğim köpeklerden hem de kedilerden
Son çiçeklerim bunlar daha yeni dünyaya geldiler
http://img44.imageshack.us/img44/1750/24022009161.jpg
http://img44.imageshack.us/img44/2239/24022009119.jpg
Yaw bu nasil bir guzelliktir boyle:Deli:
type-RRR
16-09-2009, 08:35
insandanda hassas sanırım bunlar bu durumda
insandan hassas derken -30 derecede biz ondan hassasız ;)
pitbul bam başka bi köpek 2m'lik balkonda yıllarca bakan arkadaşlarım var
o hayvan için güzel yemek varsa gerisi teferruat :D
MGövercin
16-09-2009, 15:44
Bizde de var bi tane bıraz halsız oluolar o kadar baska hıcbır sorunu yok...ama husky de pek beslenecek bı kopek deıl yenı farkına vardık bızde