Orijinalini görmek için tıklayınız : Fakirlere/Kimsesizlere/Küçüklere yardım ?
Merhaba arkadaşlar,
Az önce gardorabımı düzenlerken farkettimki kullanmadığım ölece duran baya bir kıyafetim var. Dedim en iyisi bunları yeğenlerime vereyim, ondan sonra da onların durumu iyi kimsesizlere veya parası olmayanlara vereyim onlar değerlendirsin. En sonunda da buraya konuyu açıp daha çok kişiye ilham vererek bir kampanya gibi bişi yapmaya karar verdim :)
Eğer sizde uygun görürseniz giymediğiniz kıyafetler,kullanmadığını kitap defter vs. varsa istanbul'da bir toplanma merkezi oluşturup bunları toplayıp sonra dağıtabilirsiniz.
Var mı bu konuda yardımcı olabilecek / destek verecek kişiler ?
onursumer
10-09-2009, 04:02
bende geçen hafta odamı temizlerken kullanmadığım herşeyi çevremdekilere dağıttım ihtiyacı olanlara en iyisi aslında ilk olarak çevremizdekilere dağıtmak ;)
mehzent kadir gecesinde cami gezecegiz diyordu bunu da yapabiliriz aslinda bu aralar :)
Yiğit Ş.
10-09-2009, 09:17
mehzent kadir gecesinde cami gezecegiz diyordu bunu da yapabiliriz aslinda bu aralar :)
güzel bişi ama keşke bu aralar olarak düşünülmese.
Yiğit Ş.
10-09-2009, 09:17
Merhaba arkadaşlar,
Az önce gardorabımı düzenlerken farkettimki kullanmadığım ölece duran baya bir kıyafetim var. Dedim en iyisi bunları yeğenlerime vereyim, ondan sonra da onların durumu iyi kimsesizlere veya parası olmayanlara vereyim onlar değerlendirsin. En sonunda da buraya konuyu açıp daha çok kişiye ilham vererek bir kampanya gibi bişi yapmaya karar verdim :)
Eğer sizde uygun görürseniz giymediğiniz kıyafetler,kullanmadığını kitap defter vs. varsa istanbul'da bir toplanma merkezi oluşturup bunları toplayıp sonra dağıtabilirsiniz.
Var mı bu konuda yardımcı olabilecek / destek verecek kişiler ?
kardeşm bir aile var ümraniyede yardımcı olduğumuz. istersen bağlantıya geçebiliriz.
evet bu işi kesinlikle organizatör buuuraaa abimiz halleder :)
burada bir toplama merkezi oluşturulursa elimizden geldiği kadar yardımcı oluruz.
Kime vereceğiz 15 çocuk yapan sonra aç gezen tiplere vereceksek ben yokum. adam gibi kökeni pkk olmayan birilerine gidecekse her türlü yardım ederim. Şuan kızımın 3 çanta dolusu ufalmışı var arabanın bagajında gezdiriyorum.
ağırlık yapmıyo mu moruk bagajda :D
Olabilir evde falan bulunan ayırdığım şeyler var benimde gerçi benim kıyafetlerimi falan nasıl değerlendirebilirler bilmiyorum ama elbet faydası olur birilerine.
toplayıp DENİZ FENERİ'ne bağışlayalım ne dersiniz :D
SekoLive
10-09-2009, 09:36
içinde fener varsa ben yokum :D
ağırlık yapmıyo mu moruk bagajda :D
Mustafa 7/24 yarışmı yapıyoruz heleki bu durumda ortalık kötü iken.
vtecburhan
10-09-2009, 09:48
Kime vereceğiz 15 çocuk yapan sonra aç gezen tiplere vereceksek ben yokum. adam gibi kökeni pkk olmayan birilerine gidecekse her türlü yardım ederim. Şuan kızımın 3 çanta dolusu ufalmışı var arabanın bagajında gezdiriyorum.
aynı mantıkdayım ;)
Boost Up
10-09-2009, 09:49
Arkadaşlar benim annem Lions üyesi, Kozyatağında sürekli ellerine belli bir miktarda ürün geçtiğinde(yaklaşık 1 kamyonet kadar) bunlar doğudaki okullara, eğitime muhtaç olanlara yollanılıyor. Hatta bir ara kuzenim vatani görev sırasında yaptığı yardımı vardır, Savaş Ay a çıkmıştı.
http://www.turklider.org/TR/EditModule.aspx?TabId=871&mid=6839&ItemId=4874
Eğer böyle bir şey isterseniz, annemle konuşabilirim direk. Böyle bir olayı zaten seve seve yapacağına eminim:)
Unutmadan, bu tür yardımlar gerçekten ihtiyaç sahiplerine gidiyor. Öyle dediğiniz gibi 15 tane çocuklu aileye gitmiyor, yada PKK üyelerine gitmiyor. Zaten o çocukları görseniz hele ki yardımları aldıktan sonra, işte o zaman dünyanın en mutlu insanı oluyorsunuz:)
doğuya lunapark lazım. doğu için iğne vermem
Ben gecen gün dolapta ne varsa ablamların sirkette ise baslayan gariban bi arkadasa verdim.
Ama yine birseyler bulur cıkartırız.
Bu arada dogu demeyin, doguya ben de hicbir sey göndermem.
Karadenize gönderirim, Türkiyenin heryerine gönderirim ama doguya göndermem.
Agzından Türk kelimesi cıkmayanlarla isim olmaz.
kardeşm bir aile var ümraniyede yardımcı olduğumuz. Istersen bağlantıya geçebiliriz.
ben ümr bld özel kalemde çalışıyorum ümraniye de bu işi organize edebilirim.. Sosyal yardım işleri müdürlüğü vasıtasıyla..
Boost Up
10-09-2009, 13:23
Ben gecen gün dolapta ne varsa ablamların sirkette ise baslayan gariban bi arkadasa verdim.
Bizim dediklerimiz öyle PKK lıya falan gitmiyor. Lionsu az çok biliyorsunuzdur, bu tür şeylere yardım etmezler. Zaten öyle Hakkariye Şırnağa Diyarbakıra yada öyle terörizmin olduğu yerlere gitmiyor bu yardımlar. Sivasın, Malatyanın yani Doğunun batı sınırındaki şehirlerinin köylerine gidiyor daha çok. İsterseniz ayarlayabilirim.
bence herkes ilk çevresinde bildiği, emin olduğu insanlara versin.. o kadarçok ihtiyaçlı varki eminim sizin çevrenizdede bir sürü vardır..
onursumer
10-09-2009, 13:32
bence herkes ilk çevresinde bildiği, emin olduğu insanlara versin.. o kadarçok ihtiyaçlı varki eminim sizin çevrenizdede bir sürü vardır..
evet aynı fikirdeyim ben evde kullanmadığım ne varsa verdim çevremdekilere ;)
evet o kadir gecesini yapıcaz inş. :)
Kesınlıkle doğru abi boyelerıne gıdecekse yakarım daha ıyı...
Iyı organıze etmek gerek benden de cıkar baya bişey...
Cok güzel düşünmüşün ...Sanırım dediğin gibi toplanma yeri vs olmadı senini buldugun cevrende kişi olursa yazarsın bende yardım etmeye calışırım elimden geldiğince.
Kesinlikle katılıyorum... ;)
evet arkadaşlar hazır bayram üstüyken giymediğimiz kıyafetlerimzi kullanmadığımız eşyaları GERÇEK ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak lazım onlarıda bir nebze olsa sevindirmek sevaba girmek lazım.izmir veya çevre il doğu batı hiç önemli değil insan heryerde insan ben gönderirirm! kendim şahsen malatyalıyım ama izmir doğma büyümeyim türklüğümle gurur duyuyorum.yani demem odurki her doğuda ikamet eden T.c vatandaşı pkk lı değil !
yolda bırakmıycağını bilsem ben bu ekeyi bir yardım kurumuna veresim var :)
hahha =) destek yerine köstekmi diorsun abi :)
Sierra Rs
10-09-2009, 16:56
biz bunu yapıyoru etrafımızdakilerde bizde cok memnunuz ve icimiz rahat.
kansu_ilhan
10-09-2009, 16:57
nasıl bi kuruma bağışlayacağını söylede abi hemen kuralım bı dernek ;) :D:D
bırak bu işleri daha dün 3 bin liralık jantlara bakıyodun :D
ahauhaa sen varya cok fenasın ya:D:D
nasıl bi kuruma bağışlayacağını söylede abi hemen kuralım bı dernek ;) :D:D
ahauhaa sen varya cok fenasın ya:D:D
ya jeton yeni düşüyo :D cem abi alacağın olsun :D
ama jantlar bombaydı araba gelsin takıyorum onları :icon_tup:
ya jeton yeni düşüyo :D cem abi alacağın olsun :D
ama jantlar bombaydı araba gelsin takıyorum onları :icon_tup:
çok safsın muştucum sana seviyorum :D
doğuya lunapark lazım. Doğu için iğne vermem