Orijinalini görmek için tıklayınız : plastik tampon boyama
baymustang
04-08-2009, 21:57
arkadaşlar plastik olan bütün aksamları boyadım fakat atma gibi bişey fark ettik şişme oluyor tamir yaptık ama yine atabilirmiş ne yapmamız gerekebilir
Yapılabilicek pek bişey yok bakalit üstüne boya tutturmak zordur. Astarı zımparası güzel atılmadıysa suyla bile sökülür. En kolay ve ekonomik yöntemi dikkat etmek. He fabrikalar nası atıyo dersek. Onların en başta boyaları farklı. Boyama şekli şaşırtıcı. Bizim piyasada satılan boyalar tamir boyası diye geçer zaten
baymustang
04-08-2009, 22:04
suyla dökülür gibi değilde opel yetlili serviste yaptırdım
kaliteli malzeme vardı işçilikte iyi ama attı bugün götürdüm tekrardan astarlanı yaron boyanacak yine
Biri dokunmuş falan olabilir sonucunda boya çatladıysa yine atmasına sebep olabilecek birsürü sebep var. Sonradan boyanan bakalit aksamlar malesef böyle olabiliyor. Ben zamanında az uğraşmamıştım eski aracımda kolay gelsin
SULTANOGLU
04-08-2009, 23:32
istanbulda olsam boya atma konusunda arabamın tamponunu ve sonradan boyattığım parçaların fotoğraflarını koyardım.
çok güzel astarlanması lazım başka türlü suyla bile cırt cırt gidiyor.
istanbulda olsam boya atma konusunda arabamın tamponunu ve sonradan boyattığım parçaların fotoğraflarını koyardım.
çok güzel astarlanması lazım başka türlü suyla bile cırt cırt gidiyor.
kesinlikle.pütürlü plastik yüzeyin boyadan sonra kaporta gibi pürüzsüz olması lazım.yoksa ilk yıkamada dahi atabilir.
depresif
05-08-2009, 12:44
iş astarda bitio komple plastik astarı atması lazım ama yinede garantisi yok
Ahmet Saraçoğlu
05-08-2009, 12:51
plastik üzerine boya yapmak ve tutması gerçekten zor , şans işi diyebilirim , çoğu caddy nin tamponu çıtır çıtır dökülürken arkadaşın megananeII nin çıtalar çiziksiz duruyo...
ama ben yerinizde olsam aracın rengi de zor bi renk değilse(metalik vss) araç kaplayan reklamcılardan araç rengi esnek yapışkanlı folyolardan alıp kaplar veya kaplatırdım , maliyetin (darbe çıtalarından bahsediyosak) fazla farklı olcağını zannetmiyorum ama en azından şu an yapılandan daha sorunsuz olacaktır.
Çıtalara Atmaması için özel bir ilaç süryolardı önce sonrada boya atıyolardı öyle hatırlıyorum fakat genel olarak pul pul sökülüyo her zaman
baymustang
26-08-2009, 00:51
sen biliyon mu taktiği
arkadaşım ben aracımın iç aksam plastıklerını komple boyattım ve 1 yıl gecti aradan en ufak bir atma olmadı hala ilk gun ki gibi duruyor plastık astar ıyı yapılması gerek bıde ek olarak üstüne plastık aksam ıcın kullanılan mat vernik uygulamıştım hala cok ıyı durumdalar hiç bir sıkıntı yaşamadım
arkadaşlar plastik olan bütün aksamları boyadım fakat atma gibi bişey fark ettik şişme oluyor tamir yaptık ama yine atabilirmiş ne yapmamız gerekebilir
Siyah plastikse, kiwi'nin ayakkabı boyasını tavsiye ediyorum ve çok ciddiyim. Veya ısı tabancasıyla ısıtın bütün griliği gider.
konu baya eski :) aracımın arka tampon altındaki siyah kısmı (avatarda görünen) araç rengine boyatmak istiyorum muhabbeti 4 sene önce dönmüş acaba şimdi durum nedir yapılırsa atarmı aracın görüntüsünde değişiklik yapmak istiyorum kit takıcam fakat takacağım kit ile tampon arasında siyah plastik aksam kalıo boyatmak istiyorum yardımmm
serkanaygün
26-03-2013, 09:10
konu baya eski :) aracımın arka tampon altındaki siyah kısmı (avatarda görünen) araç rengine boyatmak istiyorum muhabbeti 4 sene önce dönmüş acaba şimdi durum nedir yapılırsa atarmı aracın görüntüsünde değişiklik yapmak istiyorum kit takıcam fakat takacağım kit ile tampon arasında siyah plastik aksam kalıo boyatmak istiyorum yardımmm
Beyaz bi coupeye dediğin gibi uygulama yapılmıştı. Biraz araştırırsan uygulama yapılan yeri arabayı vs görebilirsin sanırım.
Beyaz bi coupeye dediğin gibi uygulama yapılmıştı. Biraz araştırırsan uygulama yapılan yeri arabayı vs görebilirsin sanırım.
eyvallah;)
Skyhawk34
26-03-2013, 09:13
plastik astar ve zımpara takımı
tutmuyor atıyo denio ondan çekiniyorum biraz acaba izmirde bu işi hakkıyla yapabilecek yer varmı bilginiz varmı
Sequental
31-03-2013, 17:54
Plastik astar atmalisin once..
Sonra uzerine hangi boyayi atarsan at, metalik, akrilik...
Mesela Motip'in plastik astari var asagidaki linkte. Link sadece referans olsun diye, oradan urunun kodunu alip yakinlarda bir yerden alirsin..Kod 1169
Ben kullanmistim bikac defa. 5 dakika gecmeden kuruyor, transparant,renksiz bir astar..
Gayet basarili.
Motip Kunststof Primer - 400 ml (http://www.spuitbuswinkel.nl/index.php?item=motip-kunststof-primer--400-ml&action=article&aid=4052&lang=NL)
fatihcakin
31-03-2013, 18:43
Son teknoloji plastik astar,
Plastik astar atmalisin once..
Sonra uzerine hangi boyayi atarsan at, metalik, akrilik...
Mesela Motip'in plastik astari var asagidaki linkte. Link sadece referans olsun diye, oradan urunun kodunu alip yakinlarda bir yerden alirsin..Kod 1169
Ben kullanmistim bikac defa. 5 dakika gecmeden kuruyor, transparant,renksiz bir astar..
Gayet basarili.
Motip Kunststof Primer - 400 ml (http://www.spuitbuswinkel.nl/index.php?item=motip-kunststof-primer--400-ml&action=article&aid=4052&lang=NL)
Son teknoloji plastik astar,
teşekkürler :) işleme başlayalım ozaman
Sequental
01-04-2013, 10:54
Astardan sonra boya atarken dikkat edecegin bir husus var.
Boyayi kardirirken tiner karisiminin cok iyi hazirlanmasi gerekir; TINER ORANI YUKSEK OLURSA, BOYA CATLAR....
Bu cokonemli arkadasim. Belki sen biryerlere sprey boya atmissindir, bazi markalarda basina gelmistir. Atarsin boyayi, daha kurumadan buzusur !! Tiner fazladir karisimda. Bazi hazir sprey boyalarda da
olur bu.
Bazen boya atolyelerinde de isine oyle gelen boyacilar vardir, ince boya atim rahatligi (hata yaparsa uzerine tekrardan kolay gecmek icin) veya bunlardan hicbiri olan bilincsiz boya karma diyelim..
Kolay gelsin.
P.S: Plastik astari attirirken (Bi yere yaptiracsan eger isi) mutlaka kendin kontrol et, astar gercekten plastik yuzey icin mi diye. Zaten normalastarla alakasi yok. Su gibi ince ve renksiz. Resmen alkol kokusu hissedersin. 3-5 dakika icinde kurur.Atildiginda,atilan yerde astar oldugu belli bile olmaz, transparanttir.
Oyle gri normal astar gibi degil yani.
Bende fiestanın ön tamponun alt kısmını boyatmak istiyorum. İzmir'de bu işi en güzel şekilde yapabilecek, hatta garanti verebilecek bir yer var mı ?
http://img22.imageshack.us/img22/4159/33230775.jpg
Sequental
01-04-2013, 11:24
Motip urun kodu duzeltme:
Urunun kendi orijinal kodu: 04063
Ilk postta verdigim aceleyle sitenin kendi stok kodunu yazmisim:)
plasti-dip işinizi görebilir.
servste ayna kapaklarını boyatmıştım beyaz yada krem rengi tarzı bişey atmışlardı önce sordm plastk astarı dediler ve boyadılar 2 senedir hiç bi sorun yok ve kaporta gibi pürüzsüz oldu muhtemelen önemli olan plastik astar denilen madde
sinanbaysal
26-09-2013, 09:04
Yenı konu acmak ıstemedım bende on arka orjınal sıfır tampon aldım boyacımla konustum gecen gun ( usta tanıdık samımıyet var ) abı ogrencıyım boyle soyle derken 150 lıraya boyayıverıyım ama boya atabılır garantı veremem dedı . Hemen 5-6 ay ıcınde atmaz demı dedım , basıncı suyla yıkarsan atar dedı ıyı dedım bende tabancayla yıkamam ..Bunu soyleyınce benım de ıcıme kurt dustu bırkac kısıye sordum arastırdım plastık astarı atarsan atmaz flan dıyolar acaba boyacı plastık astarı atmıcak mı yoksa az mı atcak anlamadım boya atcak dedıgıne gore..