Orijinalini görmek için tıklayınız : Intake Air Temperature.
Rstmania
25-06-2009, 02:17
Dış sıcaklık 35 C iken aracımdaki IAT sıcaklığı yükte 45 dereceleri buluyor. 2-3 dk rölanti sonrası 60 dereceye kadar çıkıyor. Bu normal mi yoksa sorunumuz mu var?
Sizlerden IAT bilgisi alanlar kendi araçları için örnekler verebilir mi?
Araçta custom front mount intercooler var...
gazlarken kaçlara düşüyor normal trafikte 60 normal rakam
Rstmania
25-06-2009, 02:33
45-50 arası geziyor..
bence normal bu rakamlar..
daha soğuk istiyosan water spray, ya da fan uydur oraya en iyisi
Water spray sürekli souğuk tutmaz birde sensor den sonra bağlanır büyük ihtimal,
boruya yalıtım yapabilirsin, yada su soğutma sistemli emme borusu soğutucları var, bir seçenekte intercooler.
borunun etrafına nos sistemide olabilir, buda güzel bir seçenek.
Air to air intercoolerda dis isi sicakligi 35 derece iken, gazlarken iatnin 45 derece olmasi kabul edilebilir bir degerdir. zaten air to air intercoolerlarda dis isi sicakliginin altina inemezsiniz normal sartlarda, ilave uniteler kullanilmiyorsa. Belki yapilacak yalitim, intercooler boyutu, yerlesimi ve yollarindaki gelistirmelerle bir 5-6 derece daha dusme saglayabilirsiniz.
Water spray sürekli souğuk tutmaz birde sensor den sonra bağlanır büyük ihtimal,
boruya yalıtım yapabilirsin, yada su soğutma sistemli emme borusu soğutucları var, bir seçenekte intercooler.
borunun etrafına nos sistemide olabilir, buda güzel bir seçenek.
yada su soğutma sistemli emme borusu soğutucları var
Yogusan suyu nasıl drain ediliyor yada kaçlık kompressor ile sogutuluyor bilgin varmı ?
yada su soğutma sistemli emme borusu soğutucları var
Yogusan suyu nasıl drain ediliyor yada kaçlık kompressor ile sogutuluyor bilgin varmı ?
bu tiplerde var , linkte anlatmıştım bakabilirsin ;
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=23761
benim atmosferik araçta bile yaz günlerinde 50 dereceler seviyesinde geziyor, tabi her marka araçta sensörün nereye bağlandığı da fark ediyor. hanımın mercedes te atmosferik ve dış sıcaklıktan 2-3 derece fazla oluyor.
bu tiplerde var , linkte anlatmıştım bakabilirsin ;
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=23761
Neden sordum extreme overclock çu bir arkadasım var ona danıstım nasıl yaparız filan diye konu oradan cıktı :D
Neden sordum extreme overclock çu bir arkadasım var ona danıstım nasıl yaparız filan diye konu oradan cıktı :D
Kuru azot cold air intake. :D:D:D
Kuru azot cold air intake. :D:D:D
Hic sorma arkadas elinde habaş tan aldıgı azot tankı ile dolasıyor :D
Hic sorma arkadas elinde habaş tan aldıgı azot tankı ile dolasıyor :D
Yanığı kötüdür. Dikkatli olur inşallah. Kuru azot fabrikası Edirne'de mevcut. Çok komik paralara veriyorlar ama taşımak için özel donanımlı bir taşıyıcı lazım. O çok pahalı.
benim de trafikte 60 a çıktığı oldu.
dragstar
01-07-2009, 12:15
bnmde trafikte 60 a geliyor normalde 45 filan