PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : B sınıfı ehliyet A2 ekletmek?

barutçu
23-04-2009, 21:40
Yazın arada bir kullanmak için A2 ehliyet almaya karar verdim. Kursa yazılmak gerekiyor herhalde? Kurslarda artık derse devam zorunluluğu vs... getirilmiş. Bunlar olmadan halletmek istiyorum işimi? Direk motor sınavına girerek? Maliyeti ne olur bana?
Birde aklıma takılan bir soru, atıyorum motorla alköllü yakalandım. Ehliyetime 6 ay el koydular araba kullanmama engel olur mu?
Sonuçta 2 ayrı ehliyet gibimi geçiyor? :)

miniks
23-04-2009, 21:42
farketmez direk ehliyetine el konuluyor

barutçu
23-04-2009, 21:46
İyide ben A2 kullanırken yakalanıyorum, B den polise ne? mantık olarak...
Birde bazı ehliyet alanlarda eski B ehliyetini geri almadan vermişler die okudum başka forumlarda?

onurdemir
23-04-2009, 21:47
Yazın arada bir kullanmak için A2 ehliyet almaya karar verdim. Kursa yazılmak gerekiyor herhalde? Kurslarda artık derse devam zorunluluğu vs... getirilmiş. Bunlar olmadan halletmek istiyorum işimi? Direk motor sınavına girerek? Maliyeti ne olur bana?
Birde aklıma takılan bir soru, atıyorum motorla alköllü yakalandım. Ehliyetime 6 ay el koydular araba kullanmama engel olur mu?

Teker teker cevaplayım. Öncelikle A2 ehliyet alma isteğinden dolayı tebrikler. Çoğu kişi ehliyetsiz motosiklete binmenin ne demek olduğunu bilmiyor. Allah korusun motosikletle bir kaza yapıp birisinin ölümüne neden olursan ve ehliyetin yoksa direkt olarak katil olarak yargılanıyorsun.

Devam zorunluluğu ben A2 ehliyetimi alırken problem değildi. Şimdide olacağını pek sanmıyorum. Eğer tanıdık bir ehliyet kursu bulabilirsen hallettirebilirsin. Kursta motosiklet namına pek fazla birşey öğretmiyorlar. Aynı tas aynı hamam. "Filtre ne işe yarar, buji nedir, egzozdan siyah duman geliyorsa ne anlama gelir vs." Motosiklet ehliyetinin maliyeti bana yanlış hatırlamıyorsam 350 TL kadardı. (Kursun haricinde trafik şubesine ödenen para ile birlikte.)

Ehliyetine diyelim ki el konuldu her türlü diğer aracı da kullanamıyorsun. Bu arada motorla alkollü olarak polise yakalanmasan bile Azrail'e yakalanabilirsin. Aralarındaki fark biri ehliyetini, diğeri canını alıyor :D

Ehliyetin yenilenirken mecburen kullandığın ehliyeti vermek durumundasın. Trafik, senin B sınıfı ehliyetini almadan işlemleri başlatmıyor. Tahmini olarak da 2 gün içinde yeni ehliyetine kavuşuyorsun. Yalnız benim ehliyetimde bir hata yaptılar. Benim B sınıfı ehliyeti aldığım tarihi silip A2 motosiklet ehliyetimi aldığım tarihi yazdılar. Bazı A2 ehliyet sahibi arkadaşlarımın ehliyetlerinde B sınıfı tarihi ayrı, A2 ayrı yazıyor. Buna mutlaka dikkat edin. 2si de yazsın. Yoksa araç kiralarken insanlara 7-8 senelik ehliyetinizin olduğunu inandıramayabilirsiniz.

barutçu
23-04-2009, 21:52
Teker teker cevaplayım. Öncelikle A2 ehliyet alma isteğinden dolayı tebrikler. Çoğu kişi ehliyetsiz motosiklete binmenin ne demek olduğunu bilmiyor. Allah korusun motosikletle bir kaza yapıp birisinin ölümüne neden olursan ve ehliyetin yoksa direkt olarak katil olarak yargılanıyorsun.

Devam zorunluluğu ben A2 ehliyetimi alırken problem değildi. Şimdide olacağını pek sanmıyorum. Eğer tanıdık bir ehliyet kursu bulabilirsen hallettirebilirsin. Kursta motosiklet namına pek fazla birşey öğretmiyorlar. Aynı tas aynı hamam. "Filtre ne işe yarar, buji nedir, egzozdan siyah duman geliyorsa ne anlama gelir vs." Motosiklet ehliyetinin maliyeti bana yanlış hatırlamıyorsam 350 TL kadardı. (Kursun haricinde trafik şubesine ödenen para ile birlikte.)

Ehliyetine diyelim ki el konuldu her türlü diğer aracı da kullanamıyorsun. Bu arada motorla alkollü olarak polise yakalanmasan bile Azrail'e yakalanabilirsin. Aralarındaki fark biri ehliyetini, diğeri canını alıyor :D

Teşekkürler bilgiler için.

Zaten alköllü olarak araca binmeyi tercih ederim motor yerine :D

Ama merak ettim sadece, tanıdık sürücü kursu yok valla, benim ehliyetimi aldığım yerde çok eskide kaldı gitsem belki sahipleri bile değişmiştir :D

Fiyat aralığı 250-350 arasında diyorlar. Sürücü kursuna göre :)

Ben normalde motor hiç sevmem ama yazlık yerde lazım oluyor, 1-2 tur atıp bırakcam alacağım motorda öyle iyi bişey değil zaten Honda Daily düşünüyorum. Max. hızı 60km olması lazım :) Bakkala götürsün getirsin, mayoyla arabaya binmeyelim yeter :D

eeyore
23-04-2009, 23:02
yok yookk motorda ehliyetini kaptirsan arabada sorun cikartmiyorlar ama genede nolur nolmaz diyolar bnm arkadas arabada kaptirdi ehliyetini motorla biz gttik cinarciga kadar polis durdurdu bsi dememisti.

surucu kursu war tanidik istiyosan yardimci olurum??

barutçu
23-04-2009, 23:05
yok yookk motorda ehliyetini kaptirsan arabada sorun cikartmiyorlar ama genede nolur nolmaz diyolar bnm arkadas arabada kaptirdi ehliyetini motorla biz gttik cinarciga kadar polis durdurdu bsi dememisti.

surucu kursu war tanidik istiyosan yardimci olurum??

Teşekkürler, valla çok sevinirim. Bu hafta yazılcaz kursa :) 2 kişiyiz.
ÖM attım ;)

::ZaFeR::
23-04-2009, 23:06
Bende bu sene B alıyorum,keşke alırken A2ye de yazılsaydım...

barutçu
23-04-2009, 23:10
Bende bu sene B alıyorum,keşke alırken A2ye de yazılsaydım...

valla yazıl bence daha sonava girmediysen. Dosyan hazır değildir muhtemelen.
Aslında ben ağır araç vs... de isityorumda ona daha zman var herhalde :D

23-04-2009, 23:11
Neyse bu sene zaten cepte para pek fazla yok seneye alırız belki :) Acaba onun direksiyon sınavı nasıl oluyor...arkamıza bir tane gözetmen alıp tur mu attıracaz :D

Oldschool
23-04-2009, 23:14
sonuçta iki ehliyetin olunca B+A2 yazıyo iki ayrı ehliyet vermiyorlar ehliyetini alırsa B yede geçiyordur sanırım bide kurs 150 +130emniyet 300 400 e denk geliyor B ehliyetin varsa sadece motordan giriyorsun ve 5 dk içinde sınavı bitirip hocayı yada diger sınavdakileri izlemeye başlıyosun:D

barutçu
23-04-2009, 23:18
Neyse bu sene zaten cepte para pek fazla yok seneye alırız belki :) Acaba onun direksiyon sınavı nasıl oluyor...arkamıza bir tane gözetmen alıp tur mu attıracaz :D
Ben ehliyeti alırken ağır alanda motor alanda vardı. Ağırda yanına oturuyorlardı, motorda bi 100mt gidip dönüp geliodun, yanında (arkanda)oturmodu die hatırlıom :D
Arkanda oturuyosa işin tadı kaçabilir :D :D

sonuçta iki ehliyetin olunca B+A2 yazıyo iki ayrı ehliyet vermiyorlar ehliyetini alırsa B yede geçiyordur sanırım bide kurs 150 +130emniyet 300 400 e denk geliyor B ehliyetin varsa sadece motordan giriyorsun ve 5 dk içinde sınavı bitirip hocayı yada diger sınavdakileri izlemeye başlıyosun:D
İnşallah kolay sorarlar, bol bol izleriz sınavdakileri :D

23-04-2009, 23:23
Bakalım bu sene inşallah ehliyet sahibi oluyorum..4 mayısta sonuçlar açıklandıktan sonra Pejo 107 1.0 motor arac ile direksiyon sınavına girecem :D

barutçu
23-04-2009, 23:27
Bakalım bu sene inşallah ehliyet sahibi oluyorum..4 mayısta sonuçlar açıklandıktan sonra Pejo 107 1.0 motor arac ile direksiyon sınavına girecem :D

:D benim eski aracımda 1.0 dı :D

Bişey olmaz 5dak kullanımdan. :) Başarılar şimdiden.

mechanıcer
24-04-2009, 00:28
ben a2 sertıfıka aldım ama ehlıyete ısletmek nekadar tutar tahmınen.

onurdemir
24-04-2009, 00:30
ben a2 sertıfıka aldım ama ehlıyete ısletmek nekadar tutar tahmınen.

Ehliyete işletme aşaması yani polise kalan kısım yanlış hatırlamıyorsam 140 TL civarıydı. Alalı çok oldu, fiyatlarda yanlışlık yapıyor olabilirim. Ama böyle olduğunu hatırlıyorum.

mechanıcer
24-04-2009, 00:31
Ehliyete işletme aşaması yani polise kalan kısım yanlış hatırlamıyorsam 140 TL civarıydı. Alalı çok oldu, fiyatlarda yanlışlık yapıyor olabilirim. Ama böyle olduğunu hatırlıyorum.

arabayı satımde paralanalım gıdım ısletım :D bıde suresı nekadar ısletmek ıcın?

fatiii
24-04-2009, 00:41

4 5 tane kuka koyuyolar onların etrafında zik zak çize çize gidip geliosun ortalama bi 30 35 metre falan toplam uzunlugu..gözetmende izliyor elinde kara kaplı defterle :D
arkaya oturma vs bi durum yok yani;)

onursumer
24-04-2009, 00:56
bende artık a2 almak istiyorum bi turlu kısmet olmadı almak tanıdık kursa yazılınca zaten devam falan sorun etmiyorlar

gfb01
24-04-2009, 00:57

işletme suresı yok sadece 6 ay gecerse saglık raporun geçerliliğini yitirıyor yenı saglık raposu çıkartmak zorunda kalıyorsun 6 ay içinde çıkartırsan aynı saglık raposunnu kullanabılırsın

onurdemir
24-04-2009, 08:17

gfb01'in dediği gibi başka hiç bir zahmete katlanmadan almak için süren 6 ay.

CnR CAN
24-04-2009, 09:31
Şimdi şöyle oluyor.detaylı en doğrusunu açıklayabilirim.Ben ehliyeti alırken Önce A2 aldım sonra B için dosya açtırdım buda biraz zaman kaybına neden olmuştu bana çünkü bir dosya kapanmadan yeni bi sürücü belgesi dosyası açılmıyor.Herneyse senin zaten B sınıf ehliyetin var.yalnızca 20 soruluk yazılı sınava giriyorsun birde dandirikten bi motorla sınava giriyosun önde giden araba içindeki sınav komisyonunu takip ediyosun hepsi bu..Buarada motosiklet kullanırken alkollü yakalanırsan araba ehliyetin devam ediyo gibi bi olay sözkonusu değil sonuçta tek bir sürücü belgesi üzerindeki ehliyet sınıflarını belirleyen birşey B/A2 ibaresi ..Şimdiden hayırlısı olsun yeni ehliyetin ;)

barutçu
24-04-2009, 11:44
Şimdi şöyle oluyor.detaylı en doğrusunu açıklayabilirim.Ben ehliyeti alırken Önce A2 aldım sonra B için dosya açtırdım buda biraz zaman kaybına neden olmuştu bana çünkü bir dosya kapanmadan yeni bi sürücü belgesi dosyası açılmıyor.Herneyse senin zaten B sınıf ehliyetin var.yalnızca 20 soruluk yazılı sınava giriyorsun birde dandirikten bi motorla sınava giriyosun önde giden araba içindeki sınav komisyonunu takip ediyosun hepsi bu..Buarada motosiklet kullanırken alkollü yakalanırsan araba ehliyetin devam ediyo gibi bi olay sözkonusu değil sonuçta tek bir sürücü belgesi üzerindeki ehliyet sınıflarını belirleyen birşey B/A2 ibaresi ..Şimdiden hayırlısı olsun yeni ehliyetin ;)

Umarım hayırlı olur, scootrda kalırız :D

YavuzNaz
24-04-2009, 12:09
işletme suresı yok sadece 6 ay gecerse saglık raporun geçerliliğini yitirıyor yenı saglık raposu çıkartmak zorunda kalıyorsun 6 ay içinde çıkartırsan aynı saglık raposunnu kullanabılırsın

sağlık raporu ve sabıka kaydı 6 aylık değil 1 yıl süre gecerli müraacatta 40 lira kart parası ve şöförler cemiyetinden aldığın dosya ile birlikte (15TL.) 55 TL. bunun haricinde mal müdürlüğüne harc yatırıyosun E sınıfı 355 liraydı a2 bunun yarısı olması lazım 1 hafta sürede veriyolar ehliyeti..

CnR CAN
24-04-2009, 13:10
Umarım hayırlı olur, scootrda kalırız :D

rica ederim.ama motor bambaşka bir zevk ve benim hayatımda olmassa olmazlarımdan.Ne kadar tehlikelide deseler bende öyle olduğunu bilsemde daha önceden kazada geçirsemde hayatımdan çıkarmayı hiç düşünmedim :)

emretorlak
24-04-2009, 16:42

Sana yeni bir ehliyet verecekler.Eskisini verme geriye:) yakalandığın zaman üzerinde sadece B yazanı verirsin:)

Ben 2008'in başında aldım A2'yi.B vardı zaten.Kursa 200TL+devlete de 200TL verdim.Ort. toplamda 400 TL verdim A2 upgrade için.

onurdemir
24-04-2009, 19:33
Sana yeni bir ehliyet verecekler.Eskisini verme geriye:) yakalandığın zaman üzerinde sadece B yazanı verirsin:)

Ben 2008'in başında aldım A2'yi.B vardı zaten.Kursa 200TL+devlete de 200TL verdim.Ort. toplamda 400 TL verdim A2 upgrade için.

Eskisini geri verme diye bir şey olamıyor malesef. Zaten A2 ehliyetin çıkacağı zaman B sınıfını trafik şubesine vermek zorundasın. Seni 2 gün sonra haberdar ediyorlar yeni ehliyetiniz geldi alabilirsiniz diye. Gidip B + A2 yazan ehliyetini alıyorsun. Eski ehliyetinde trafik şubesinde kalıyor.

barutçu
24-04-2009, 20:47
Eskisin verme geriye diye bir şey olamıyor malesef. Zaten A2 ehliyetin çıkacağı zaman B sınıfını trafik şubesine vermek zorundasın. Seni 2 gün sonra haberdar ediyorlar yeni ehliyetiniz geldi alabilirsiniz diye. Gidip B + A2 yazan ehliyetini alıyorsun. Eski ehliyetinde trafik şubesinde kalıyor.

Bende ehliyeti yenilerken aynı şekilde geri almışlardı (yıpranmadan dolayı)
Kaybettim desem ne olur demiştim. Suç işlersin çünkü kağıt imzalatıyorlar, "kaybetmiş olduğum ehliyeti bulunca en yakın emliyet müd. teslim edeceğim" tarzında.
Bende paşa paşa vermiştim :D
Muhtelen bundada aynısnı yaparlar :)

ATA156
25-04-2009, 00:56
Bu arada alkollu olarak ne ile yakalandığın değil, alkollu olarak motorlu taşıt kullandığın için para cezası yiyorsun ve ehliyetine el konuluyor. Sonuçta suç belli, hangi taşıtla olduğunun ne önemi var =))

eeyore
25-04-2009, 01:07
Bu arada alkollu olarak ne ile yakalandığın değil, alkollu olarak motorlu taşıt kullandığın için para cezası yiyorsun ve ehliyetine el konuluyor. Sonuçta suç belli, hangi taşıtla olduğunun ne önemi var =))

bzm arkadaş arabada yakalandığı için motorda sorun çkmamıştı

yrn arıcamm söööööööözzzzzzzzz :)

ATA156
25-04-2009, 09:32
İyi de, artık A2 ve B sınıflı ehliyetler tek bir belgede düzeneniyor. A2 gittiğinde B de gitmiş oluyor. =) Arkadaşınız biraz şanslıymış.

barutçu
25-04-2009, 10:56

İyide ikisi farklı araç. Mantıksız yani. Belki ben hayatta arabaya alköllü binmem:p ama motora binerim. O yüzden motordan dolayı alsınlar benim ehliyetimi.
Ehliyet tek ama motorla kaza yaptığımda gidip arabanın kaskosundan para almıyor mesala :) Madem tek araç olarak değerlendiriyoruz, ona vergide vermiyim, trafik sigortasıda yaptırmıyım. Aynı şahısa ait araçların plakaları aynı olsun hep.. (belki bu bi çözüm olur)

bzm arkadaş arabada yakalandığı için motorda sorun çkmamıştı

yrn arıcamm söööööööözzzzzzzzz :)

:) Teşekkürler.

ATA156
25-04-2009, 16:59
Motora alkollü binerim diyebiliyorsan, kendini sevmiyorsun demektir =)

powERS
18-10-2012, 08:35
hımm.. ööö arkadaşlar şimdi diceksiniz oha kac yıllık konuya mega hort gelmiş. ama hz. google da arama yapıyordum konuyla ılgılı e kendı evımız cıktı karsımıza yazmayakmı...:)

acaba guncel a2 ehlıyet fıyatları nedır ? trafıge ne kadar verılıyor kursa ne kadar verılıyor. yakın tarıhte alanlar varsa bı yazabılırlermı ?

individual
18-10-2012, 08:56

Ehliyetin yenilenirken mecburen kullandığın ehliyeti vermek durumundasın. Trafik, senin B sınıfı ehliyetini almadan işlemleri başlatmıyor. Tahmini olarak da 2 gün içinde yeni ehliyetine kavuşuyorsun. Yalnız benim ehliyetimde bir hata yaptılar. Benim B sınıfı ehliyeti aldığım tarihi silip A2 motosiklet ehliyetimi aldığım tarihi yazdılar. Bazı A2 ehliyet sahibi arkadaşlarımın ehliyetlerinde B sınıfı tarihi ayrı, A2 ayrı yazıyor. Buna mutlaka dikkat edin. 2si de yazsın. Yoksa araç kiralarken insanlara 7-8 senelik ehliyetinizin olduğunu inandıramayabilirsiniz.

son yazdığınız önemli aslında dikkat etmek gerekiyor