Orijinalini görmek için tıklayınız : Car care ürünleri hakkındaki her türlü soru buraya...
Boyayı inceltmeden kılçal çiziklere ne gibi birşey yapabiliriz? Orbital makine ile hare giderici geçin diyorlar ama, orbital makinem yok normal ile hare geçsek boyayı inceltirmiyiz?
immortalboss
12-06-2021, 15:55
Boyayı inceltmeden kılçal çiziklere ne gibi birşey yapabiliriz? Orbital makine ile hare giderici geçin diyorlar ama, orbital makinem yok normal ile hare geçsek boyayı inceltirmiyiz?
Srp olur mu acaba? Çok aşındırıcı olacağını sanmam Srp için ama.
Rotary makina yumuşak ped orta pasta ile test yapıp uygulama yapabilirsin. Sonrasında hologram giderici geçersin. Temizce çıkar. Düzgün yapılırsa boya düşündüğün kadar aşınmaz. Renk siyah ise hologram işi sıkıntı :)
huseyindk
06-07-2021, 08:32
Arkadaslar merhaba,
Aracimi yeni boyattim, yaklasik 1-1.5 ay gibi bir sure gecti.
Bu hafta zimparasi yapilip, pasta ve cila yapilacak sonrasinda ise seramik atmayi dusunuyorum.
Aracim GRI renk, Seramik olarak ne tavsiye edersiniz. Kaliteli olsun 1 kez yapacagim. Internette cok marka var kararsiz kaldim.
Arkadaşlar merhabalar,
Aracımın kapı çıtaları fotoğrafı çektiğim açıdan bakınca bu şekilde kötü görünüyor.
Sanıyorum kötü yıkama köpüklerindeki kostik iyi durulanmayıp güneş altında kuruduğu için bu şekilde lekeler oluştu.
Bu sorunu nasıl çözebilirim. Orijinal krom görüntüyü seviyorum o nedenle kaplatmayı düşünmüyorum.
İlk günkü haline dönmese de lekeleri azaltacak bir ürün tavsiyeniz var mı ?
https://i.resmim.net/HaLDy.jpg
imprezaWRC
06-07-2021, 16:08
Arkadaşlar merhabalar,
Aracımın kapı çıtaları fotoğrafı çektiğim açıdan bakınca bu şekilde kötü görünüyor.
Sanıyorum kötü yıkama köpüklerindeki kostik iyi durulanmayıp güneş altında kuruduğu için bu şekilde lekeler oluştu.
Bu sorunu nasıl çözebilirim. Orijinal krom görüntüyü seviyorum o nedenle kaplatmayı düşünmüyorum.
Sonax ve veya başka bilindik markalarda krom pastalarından alıp denemeniz lazım :(
Bahsettiğim ürün şu olup vaktiyle videosunu da çekip forumda paylaşmıştım.
Sonax Chrom & Alu Paste - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=TTbGSnu2Dio)
https://www.youtube.com/watch?v=TTbGSnu2Dio
Arkadaşlar merhabalar,
Fotoğraf yanıltmıyorsa bayağı leke var.Petronas durance chrome polish adlı malzemeyi temin edin(bauhaus / koçtaş)
İnce bir zımparayla yüzeydeki lekeleri temizleyin.Sonra petronas ürününü sürün ve temiz bezle güzelce yayın,başka bir temiz bez ile de güzelce silin.Sonuç alana kadar 1-2 tur uygulamanızı tavsiye ederim.
Zımpara yapmadan direkt üzerine uygularsanız muhtemelen lekeler gitmeyecektir.
Arkadaslar merhaba,
Aracimi yeni boyattim, yaklasik 1-1.5 ay gibi bir sure gecti.
Bu hafta zimparasi yapilip, pasta ve cila yapilacak sonrasinda ise seramik atmayi dusunuyorum.
Aracim GRI renk, Seramik olarak ne tavsiye edersiniz. Kaliteli olsun 1 kez yapacagim. Internette cok marka var kararsiz kaldim.
Gyeon mohs, carpro cquartz 3.0 ,hikari pro tercih edebilirsiniz. Malzeme ömrü sizin yıkama şeklinize ve yıkamadaki kullandığınız ürünlere göre değişir aklınızda bulunsun
Gyeon mohs, carpro cquartz 3.0 ,hikari pro tercih edebilirsiniz. Malzeme ömrü sizin yıkama şeklinize ve yıkamadaki kullandığınız ürünlere göre değişir aklınızda bulunsun
gtechniq te listeye eklenebilir.
Sonax ve veya başka bilindik markalarda krom pastalarından alıp denemeniz lazım :(
Bahsettiğim ürün şu olup vaktiyle videosunu da çekip forumda paylaşmıştım.
Fotoğraf yanıltmıyorsa bayağı leke var.Petronas durance chrome polish adlı malzemeyi temin edin(bauhaus / koçtaş)
İnce bir zımparayla yüzeydeki lekeleri temizleyin.Sonra petronas ürününü sürün ve temiz bezle güzelce yayın,başka bir temiz bez ile de güzelce silin.Sonuç alana kadar 1-2 tur uygulamanızı tavsiye ederim.
Zımpara yapmadan direkt üzerine uygularsanız muhtemelen lekeler gitmeyecektir.
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Krom pastası bulamadım ufak bir alanda menzerna nın boyalı yüzey pastasını bez ile uygulayarak denedim. Sonuç gayet tatmin edici oldu.
Görüntüdeki lekeler oldukça azaldı. Geçen hafta aracımı yetkili servise bıraktığım sırada yıkamışlar ancak iyi durulamadan güneş altına bıraktıkları için bu hali aldı.
Erken müdahale ile oldukça düzeldiler. Vakit olduğunda krom pastası ve ufak uçlu bir makina yardımıyla daha detaylı girişimde bulunacağım.
Fotoğraf çekmemişim ama akşam çeker konuya eklerim befora & after olur :)
Tekrar teşekkür ederim destekleriniz için.
imprezaWRC
07-07-2021, 18:37
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Krom pastası bulamadım ufak bir alanda menzerna nın boyalı yüzey pastasını bez ile uygulayarak denedim. Sonuç gayet tatmin edici oldu.
Görüntüdeki lekeler oldukça azaldı. Geçen hafta aracımı yetkili servise bıraktığım sırada yıkamışlar ancak iyi durulamadan güneş altına bıraktıkları için bu hali aldı.
Erken müdahale ile oldukça düzeldiler. Vakit olduğunda krom pastası ve ufak uçlu bir makina yardımıyla daha detaylı girişimde bulunacağım.
Fotoğraf çekmemişim ama akşam çeker konuya eklerim befora & after olur :)
Tekrar teşekkür ederim destekleriniz için.
Sonax'ın tavsiye ettiğim ürünü ağır kirleri, lekeleri çıkarabilen bir ürün. Ayrıca, yüzeyde koruyucu bir film tabakası da oluşturuyor :)
Satın alabileceğiniz linkler
Sonax Kromaj Parlatıcı 75 ml. Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL (https://www.trendyol.com/sonax/kromaj-parlatici-75-ml-p-2343869?boutiqueId=573973&merchantId=105173)
Sonax Kromaj Parlatıcı 75 ml | Sonax Shop (https://www.sonaxshop.com.tr/sonax-kromaj-parlatici-75-ml-81)
Sonax Kromaj Parlatıcı 75 ml | Oto Kuafor Malzemeleri | Koctaş (https://www.koctas.com.tr/sonax-kromaj-parlatici-75-ml/p/1000164949)
Hepsiburada.com | Guvenlik (https://www.hepsiburada.com/sonax-kromaj-parlatici-308000-75ml-pm-otson308000)
En uygun fiyat koçtaş'ta gözüküyor :)
https://i.resmim.net/dnOqL.jpg
Abi linkler için teşekkür ederim. Koçtaş tan siparişini geçtim :)
Bulamadım derken birkaç dükkana girdim oralarda yoktu onu kastetmek istemiştim :) Menzernanın pastasını uyguladıktan sonra yukardaki hale geldi kapı çıtaları
Sıcak havalarda krom üzerine iyice işlemesinden korktuğum için acil müdahale etmek istedim. Sonax ı uygulayınca yine paylaşırım.
Cevabın için tekrar teşekkür ediyorum.
IbizaFR150
08-07-2021, 09:25
Arkadaşlar eminim daha önce konuşulmuştur ama 277 sayfa içinde aramak zor ve güncel bilgi gerekiyor. Sarjlı veya araç
çakmak yuvasına takılıp kullanılan yıkama pompaları var, yeterli basınç sağlar mı bunlar? Kullanan var mı aranızda? Apartmanda oturduğum için su hattı çekme şansım yok pek.
Örnek: 12V 100W 160PSI High Pressure Car Washer Cleaner Water Wash Pump Sprayer Kit,Car Washer Gun | Wish (https://www.wish.com/product/5c836d98fc2f9d258effa36d?from_ad=goog_shopping&_display_country_code=TR&_force_currency_code=TRY&pid=googleadwords_int&c=%7BcampaignId%7D&ad_cid=5c836d98fc2f9d258effa36d&ad_cc=TR&ad_lang=TR&ad_curr=TRY&ad_price=234.00&hide_login_modal=true&share=mobileweb)
Arkadaşlar eminim daha önce konuşulmuştur ama 277 sayfa içinde aramak zor ve güncel bilgi gerekiyor. Sarjlı veya araç
çakmak yuvasına takılıp kullanılan yıkama pompaları var, yeterli basınç sağlar mı bunlar? Kullanan var mı aranızda? Apartmanda oturduğum için su hattı çekme şansım yok pek.
Örnek: 12V 100W 160PSI High Pressure Car Washer Cleaner Water Wash Pump Sprayer Kit,Car Washer Gun | Wish (https://www.wish.com/product/5c836d98fc2f9d258effa36d?from_ad=goog_shopping&_display_country_code=TR&_force_currency_code=TRY&pid=googleadwords_int&c=%7BcampaignId%7D&ad_cid=5c836d98fc2f9d258effa36d&ad_cc=TR&ad_lang=TR&ad_curr=TRY&ad_price=234.00&hide_login_modal=true&share=mobileweb)
UZAK DURUN! 12V ARAC YIKAMA MAKİNESİ - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=lKqjmqyl-2Y)
işe yaramaz ürünler , maşrapa ile su at daha iyi.
imprezaWRC
08-07-2021, 22:49
https://i.resmim.net/dnOqL.jpg
Abi linkler için teşekkür ederim. Koçtaş tan siparişini geçtim :)
Bulamadım derken birkaç dükkana girdim oralarda yoktu onu kastetmek istemiştim :) Menzernanın pastasını uyguladıktan sonra yukardaki hale geldi kapı çıtaları
Sıcak havalarda krom üzerine iyice işlemesinden korktuğum için acil müdahale etmek istedim. Sonax ı uygulayınca yine paylaşırım.
Cevabın için tekrar teşekkür ediyorum.
Rica ederim, ben de ürün tükendi bulamadın gibi algılamıştım :)
Sonax, çözüm olacakmış gibi gözüküyor :)
imprezaWRC
08-07-2021, 22:51
Yeterli basınç sağlayacağını sanmıyorum :(
Mert Safa
10-07-2021, 19:52
Abi tamamen beklenti ile alakalı, yani ben yaz günlerinde tozlanmış arabayı kapalı garajda bununla yıkıyorum ve gayet yetiyor ama nasıl ? :D once kwazar pompamla kopuk sıkıyorum, bekliyorum bununla akıtıp tekrar cift kova ile yıkayıp tekrar duruluyorum 3 4 kova su harcıyorum. videoda bahsedilen sızıntı vs sorunu yok. ama oyle araba kirlenmiş yağmur suyu yemiş yeter mi tabiki asla :D
onun içinde benzincide kwazar sıkıp basıncı vurup tekrar garajda bununla cift kova yapıyorum. imkan ve yer meselesi yani tamamen :)
Torpido temizlik ve bakımı için ne önerirsiniz kaliteli olarak?
Hem bez/Sünger hem de sıvı olarak
Ben shell’in kullan at torpido mendillerinden aldım, güzel temizliyor
Üzerinde mat finish yazıyor olsa da, pro uygulama yapmış gibi bir matlık olmuyor tabi. Amaç temizlik ve kondüsyonunu korumaksa öneririm, ilk günkü kondüsyona yaklaştırmak için bir seçenekse değil tabi..
herhangi mikrofiber bez(tüy bırakmayan) +auto finesse spritz
uv korumasıda var diyorlar uzun vadede bilemeyiz yararını.kokusu güzel vanilya seviyorsanız hatta bir miktar kalıcı sayılır
abi, Carpro Inside ürünü çok güzel. hem derilerde, hem plastik vs diğer bölgelerde güvenli ve etkili temizlik yapıyor.
Valet pro detay fırçası uygun fiyatlı fırçalardan.
ya da diğer bir ürün Nanolex Interior Cleaner, yine Inside ürünü gibi.
Koruma olarak; Spritz olabilir, gyeon preserve, gtechniq matte dash ürünlerini kullanabilirsiniz.
Ben shell’in kullan at torpido mendillerinden aldım, güzel temizliyor
Üzerinde mat finish yazıyor olsa da, pro uygulama yapmış gibi bir matlık olmuyor tabi. Amaç temizlik ve kondüsyonunu korumaksa öneririm, ilk günkü kondüsyona yaklaştırmak için bir seçenekse değil tabi..
Onları pek beğenmiyorum, anlık birşey silme için uygun da bakım için değil gibi
herhangi mikrofiber bez(tüy bırakmayan) +auto finesse spritz
uv korumasıda var diyorlar uzun vadede bilemeyiz yararını.kokusu güzel vanilya seviyorsanız hatta bir miktar kalıcı sayılır
Bi bakayım buna
abi, Carpro Inside ürünü çok güzel. hem derilerde, hem plastik vs diğer bölgelerde güvenli ve etkili temizlik yapıyor.
Valet pro detay fırçası uygun fiyatlı fırçalardan.
ya da diğer bir ürün Nanolex Interior Cleaner, yine Inside ürünü gibi.
Koruma olarak; Spritz olabilir, gyeon preserve, gtechniq matte dash ürünlerini kullanabilirsiniz.
parlatanadamlar.com diye bir yer buldum. güvenilir ise alayım oradan
Güvenilir ve hızlılar abi. Bugün alırsan yarın elinde olur muhtemelen:)
Onları pek beğenmiyorum, anlık birşey silme için uygun da bakım için değil gibi
Bi bakayım buna
Valla keyifli insanlar, ben hem online hem de dükkanlarından gidip alıyorum şekerci dükkanı gibi girince en az 500lük oluyorsun :D
Valla keyifli insanlar, ben hem online hem de dükkanlarından gidip alıyorum şekerci dükkanı gibi girince en az 500lük oluyorsun :D
Gitmemekte fayda var o zaman :)
konuştuğumuz ( ve daha fazlasını konuşmadık ) gibi şu ara masraf çok, biraz toparlanayım ondan sonra gider alırım kilo kilo şekerleri
Arkadaşlar selam
1 tane 0km S400 ve 0km G400 şeffaf kaplama PPF yaptırmayı düşünüyoruz.
İstanbul için neresini önerirsiniz?
Ankara için aklımda Dby ve Gmg var.
Arkadaşlar selam
1 tane 0km S400 ve 0km G400 şeffaf kaplama PPF yaptırmayı düşünüyoruz.
İstanbul için neresini önerirsiniz?
Ankara için aklımda Dby ve Gmg var.
Forum dan bir arkadaş vasıtayla maltepede detail ist ile tanıştım bir arabaya boya koruma yaptırdım memnun kaldım. Bana tavsiye eden ppf kaplatmıştı. Fiyat performans olarak düzgün bir yer. Yoksa bir çok yer sayarız ama fiyatları çok uçuk.
immortalboss
08-08-2021, 16:02
Arkadaşlar her detaycı ve otomobil sevdalısı gibi her şeyi araca bağlıyoruz. Grid guard yapmayı düşünen arkadaşlar için şöyle bir ürün buldum. Zeytin hazırlama ürünleri ve zeytinyağı satan bir dükkanda gördüm. İşine yarayan arkadaşlar olursa adını öğrenebilirim.
https://i.ibb.co/Jx1cyj1/Whats-App-Image-2021-08-08-at-13-42-01-1.jpg
https://i.ibb.co/94rPc5k/Whats-App-Image-2021-08-08-at-13-42-01.jpg
Altina yukseltici koyulursa is görebilir
Forum dan bir arkadaş vasıtayla maltepede detail ist ile tanıştım bir arabaya boya koruma yaptırdım memnun kaldım. Bana tavsiye eden ppf kaplatmıştı. Fiyat performans olarak düzgün bir yer. Yoksa bir çok yer sayarız ama fiyatları çok uçuk.
Teşekkler
Mengerler Mercedes bayisi Vicearaçkorumahizmetleri isimli firma ile anlaşmış. Firmanın sahibi de eski bir Mercedes Bayi yöneticisi. Onlarla anlaştık, teşekkürler.
arkadaşlar merhaba,
araç boyasını korumaya yönelik çok pahalı olmayan amatör kolay uygulamalı hangi ürünleri tavsiye edersiniz. soft99 güzel ürün ama uygulaması biraz zor oluyor. daha kolay uygulamalı koruyan ürün varsa inceleyeceğim. teşekkürler
kalipson
09-08-2021, 11:39
Şu ppf olayını (stek, vb kaliteli ürünleri kastediyorum) uyguna yapan kaliteli bi yer var mı hakkaten? Uygundan kastım yanlış anlaşılmasın lütfen.
Komple kaplamaya şu an 20K ve üstü rakamlar telaffuz ediliyor anladığım kadarıyla. Var mı son zamanlarda ortalama bi fiyat alan, duyan eden, vb. ??
AliGizda
09-08-2021, 13:51
arkadaşlar merhaba,
araç boyasını korumaya yönelik çok pahalı olmayan amatör kolay uygulamalı hangi ürünleri tavsiye edersiniz. soft99 güzel ürün ama uygulaması biraz zor oluyor. daha kolay uygulamalı koruyan ürün varsa inceleyeceğim. teşekkürler
Soft99 Fusso aslında çok zor değil hemşo, sür bekle sil.
Eğer o kadar da uğraşmayayım dersen de Koch Chemie Protector Wax alıp araç ıslakken sıkıp durularsan yıkamaları kolaylaştırır.
Soft99 Fusso aslında çok zor değil hemşo, sür bekle sil.
Eğer o kadar da uğraşmayayım dersen de Koch Chemie Protector Wax alıp araç ıslakken sıkıp durularsan yıkamaları kolaylaştırır.
Bekleme süresi var ya biraz daha basit bakayım dedim yoksa yüne ondan alırız sanırım
Bekleme süresi var ya biraz daha basit bakayım dedim yoksa yüne ondan alırız sanırım
Koch Chemie PW - Uygulama kolaylığı, su iticilik ve parlaklık olarak oldukça başarılı bence. 1 şişe bitmek üzere tekrar sipariş geçerim
Gyeon Bathe+ Plus öncesinde yıkama yapmak için şampuan önerisi alabilirmiyim,
Valet pro mavi kil, boyayla akraba olmuş stickerı çıkartır mı arkadaşlar?
Ya da ekstra ne uygulamak gerekir?
Grimlord
11-08-2021, 10:45
Koch chemie pw için sulandırma oranı nedir? 1 litre kwazar pompaya 2 kapak atıyorum ama kapak kaç ml geliyor hiç bir bilgim yok. Az mı, çok mu acaba :D
AliGizda
11-08-2021, 10:52
Koch chemie pw için sulandırma oranı nedir? 1 litre kwazar pompaya 2 kapak atıyorum ama kapak kaç ml geliyor hiç bir bilgim yok. Az mı, çok mu acaba :D
1 litreye 2 kapak iyi diye biliyorum :) Ben hem PW' yi hem de GS' yi 500 ml' e 1 kapak, 1,5 kapak gibi atıyorum.
Valet pro mavi kil, boyayla akraba olmuş stickerı çıkartır mı arkadaşlar?
Ya da ekstra ne uygulamak gerekir?
Kendimden alıntı, gıdıklamıyormuş bile
Kendimden alıntı, gıdıklamıyormuş bile ��
izopropil alkol sticker yapışkanını kurutup çözüyor. deneyebilirsin.yoksa el dezenfektanı bir nebze iş görecektir.
Dynatech
12-08-2021, 10:14
Gyeon Bathe+ Plus öncesinde yıkama yapmak için şampuan önerisi alabilirmiyim,
Gyeon Bathe kullanabilirsin Suat
CüneytIşıkkent
12-08-2021, 16:48
Merhabalar, Touareg aracım için normalde kendim deri sütü temizliği sürüyordum fakat öncesin iyi bir temizlik yapmak gerekiyor sanırım fırça ile birlikte temizlemek ve ardından koruyucu olarak sürebileceğim çok pahalıya kaçmadan neler önerirsiniz acaba
AliGizda
12-08-2021, 17:03
Merhabalar, Touareg aracım için normalde kendim deri sütü temizliği sürüyordum fakat öncesin iyi bir temizlik yapmak gerekiyor sanırım fırça ile birlikte temizlemek ve ardından koruyucu olarak sürebileceğim çok pahalıya kaçmadan neler önerirsiniz acaba
Koch Chemie Green Star öneririm. Sulandırıp kullanıyorsun, o sebeple epey ucuza gelmiş oluyor.
CüneytIşıkkent
12-08-2021, 17:05
Koch Chemie Green Star öneririm. Sulandırıp kullanıyorsun, o sebeple epey ucuza gelmiş oluyor.
Bu markanın aynı şekilde araç yıkama esnasında ıslakken sıkılıp kullanılan hızlı cilasını kullanıyorum çok memnunum. Temizlemek için bunu alayım peki özel bir fırça olarak ne önerirsiniz ve deri sütü olarak
AliGizda
12-08-2021, 17:17
Bu markanın aynı şekilde araç yıkama esnasında ıslakken sıkılıp kullanılan hızlı cilasını kullanıyorum çok memnunum. Temizlemek için bunu alayım peki özel bir fırça olarak ne önerirsiniz ve deri sütü olarak
Ben amazon' dan yuvarlak başlı boya fırçası aldım 8 liraya, aynı işi gördüğünü düşünüyorum :)
Koruma olarak Koch Chemie TS veya Auto Finesse Spritz kullanabilirsin.
CüneytIşıkkent
12-08-2021, 17:30
Ben amazon' dan yuvarlak başlı boya fırçası aldım 8 liraya, aynı işi gördüğünü düşünüyorum :)
Koruma olarak Koch Chemie TS veya Auto Finesse Spritz kullanabilirsin.
Bende öyle bir şey araştırıp alayım sertlik yumuşaklık açısından dedim ama bakınca da profesyonel değilim en nihayetinde :)
araç içindeki tozlar yada tuş aralarını temizlemek için boya kestirme fırçası iş görür.
koltuk temizlemek için halı fırçalarıın daha yumuşaklarıda iş görür.
eğer bunu hobi olarak yapıp bu iş için özel ürünler arıyorsanız bu yukarıda belirttiğim ürün fiyatlarından daha pahalı fakat markalı ürün alırsınız.
çeşit çeşit boy boy ürünler mevcut.
AliGizda
13-08-2021, 08:36
Ben çok yoğun kullanmıyorum diye bu ürünü aldım. 3 boy aldım, işimi fazlasıyla görüyor. Linkini aşağıya bırakayım, belki işine yarayan olur.
Stargil, Yuvarlak Boya Fırcaları, No. 8 : Amazon.com.tr: Yapı Market (https://www.amazon.com.tr/Stargil-Yuvarlak-Boya-F%C4%B1r%C3%A7alar%C4%B1-No/dp/B07D45M17T/ref=sr_1_6?__mk_tr_TR=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3 %91&crid=1QP9BQA9Q09TR&dchild=1&keywords=kestirme+f%C4%B1r%C3%A7a&qid=1628835505&sprefix=kestirme%2Caps%2C209&sr=8-6)
Araç gene boya tozu olmuş bi yerden cıldırmamak elde değil :). Kil ile boya tozunu alırken ister istemez araba çiziliyor hare yapıyor gibi, kil bezi mi kil mi mantıklı? Sonrasında çizikleri saklayabileceğimiz bi cila önerirmisiniz. Polisaj yapmak istemiyorum boya çok ince.
CüneytIşıkkent deri için sorduğunuzu anladım. Doğru dimi?
Derilerde apc kullanmayın. Bir kere de birşey yapmaz belki ama sürekli temizlemede problem yaratır.
Bu yüzden temizlik için Koch Chemie GS değil Pol Star kullanın.
Ayrıca korumaya da TS değil LS kullanabilirsiniz.
Diğer markalarda da özellikle deriler için Leather Cleaner adı altına ürünler mevcuttur. Bunlara bakmanızı öneririm.
Hem temizleme hem de Koruyucu olarak deriklinik sitesinden de ürünlere bakabilirsiniz.
Fırça olarak yine Colourlock veya diğer markaların deri fırçaları mevcut.
Ben genellikle Valet Pronun kalın olarak satılan ürününü kullanıyorum her aksamda. Hem yapısı hem boyutu tatmin ediyor
Araç gene boya tozu olmuş bi yerden cıldırmamak elde değil :). Kil ile boya tozunu alırken ister istemez araba çiziliyor hare yapıyor gibi, kil bezi mi kil mi mantıklı? Sonrasında çizikleri saklayabileceğimiz bi cila önerirmisiniz. Polisaj yapmak istemiyorum boya çok ince.
Kil bezi/eldiveni daha softtur. Yıkarken kullanılabilir ve çizik yapmaz diyebiliriz.
Ama boya tozlarını alır mı denemek lazım :) ben hiç denemedim.
Polisaj yapmak istemiyorsanız bazı markalarda renkli cilalar mevcuttur bunları deneyebilirsiniz.
Polisaj yaparsanız da Rupes makine gibi orbitalle yapıp boyayı hemen hemen hiç aşındırmadan verm alabileceğinizi düşünüyorum.
Kil bezi/eldiveni daha softtur. Yıkarken kullanılabilir ve çizik yapmaz diyebiliriz.
Ama boya tozlarını alır mı denemek lazım :) ben hiç denemedim.
Polisaj yapmak istemiyorsanız bazı markalarda renkli cilalar mevcuttur bunları deneyebilirsiniz.
Polisaj yaparsanız da Rupes makine gibi orbitalle yapıp boyayı hemen hemen hiç aşındırmadan verm alabileceğinizi düşünüyorum.
Vonixx V80 Synthetic Sealant – Sentetik Wax 500ml Fiyatları ve Ozellikleri (https://urun.n11.com/ic-temizlik-ve-koruma/vonixx-v80-synthetic-sealant-sentetik-wax-500ml-P478167282)
Malesef normal polisaj makinem var orbitalim yok :) Memlekette orbital kullanan kimsede yok. Kil sonrası bunu önerdiler baya verilmi oluyor dediler sipariş geçeceğim ama geçmeden önce bi sorayım dedim.
vonixx mutlaka iyidir ama 500ml ye daha uygun kendini kanıtlamış markalar ürünler mevcut.
Menzerna Power Lock Ultimate Boya Koruma 250 ML. Fiyatları ve Ozellikleri (https://urun.n11.com/cila/menzerna-power-lock-ultimate-boya-koruma-250-ml-P262558492)
Menzerna Sealing Wax Protection 1 Litre Fiyatları ve Ozellikleri (https://urun.n11.com/cila/menzerna-sealing-wax-protection-1-litre-P331349062)
Menzerna Sealing Wax Protection 250 ML Fiyatları ve Ozellikleri (https://urun.n11.com/cila/menzerna-sealing-wax-protection-250-ml-P465012969)
vonixx mutlaka iyidir ama 500ml ye daha uygun kendini kanıtlamış markalar ürünler mevcut.
Menzerna Power Lock Ultimate Boya Koruma 250 ML. Fiyatları ve Ozellikleri (https://urun.n11.com/cila/menzerna-power-lock-ultimate-boya-koruma-250-ml-P262558492)
Menzerna Sealing Wax Protection 1 Litre Fiyatları ve Ozellikleri (https://urun.n11.com/cila/menzerna-sealing-wax-protection-1-litre-P331349062)
Menzerna Sealing Wax Protection 250 ML Fiyatları ve Ozellikleri (https://urun.n11.com/cila/menzerna-sealing-wax-protection-250-ml-P465012969)
Menzerna Sealing Wax geçen sene kullandım ama gerçekten memnun kalmadım n11 den almıştım aynı şekilde çakmamı diye düşüneceğim nerdeyse.. Peki vonixx de aşındırıcı özelliği varmı acaba? Aşağı yukarı aynı işi görüyorsa geçen sene gene kil yaptıgımda ufak tefek hareleri saklamamıştı :) O zaman almamın hiç bir manası yok. Manzerda powerlock ile sealing arasındaki fark nedir?
sealing basic koruma cilası , protech daha uzun ömürlü dayanım sunan koruma cilası.
kil yaparken oluşan harelenmeyi ancak glaze yada bol silikonlu cilalar ile örtebilirsin.
CüneytIşıkkent
19-08-2021, 16:43
CüneytIşıkkent deri için sorduğunuzu anladım. Doğru dimi?
Derilerde apc kullanmayın. Bir kere de birşey yapmaz belki ama sürekli temizlemede problem yaratır.
Bu yüzden temizlik için Koch Chemie GS değil Pol Star kullanın.
Ayrıca korumaya da TS değil LS kullanabilirsiniz.
Diğer markalarda da özellikle deriler için Leather Cleaner adı altına ürünler mevcuttur. Bunlara bakmanızı öneririm.
Hem temizleme hem de Koruyucu olarak deriklinik sitesinden de ürünlere bakabilirsiniz.
Fırça olarak yine Colourlock veya diğer markaların deri fırçaları mevcut.
Ben genellikle Valet Pronun kalın olarak satılan ürününü kullanıyorum her aksamda. Hem yapısı hem boyutu tatmin ediyor
Biraz geç gördüm fakat çok teşekkürler cevabınız için ürünleri inceleyip gerekenleri alacağım kesinlikle..Fırça olarak aklımda colourlock vardı aslında hem fiyat açısından hemde aldığı yorumlara bakaraktan.
Sevgili dostlar merhaba
Seramik kaplama yapılan bir araca sonraki dönemde yapılacak yıkama işleminde nasıl bir şampuan ve bez vs uygulama yapmamız gerekli.
Bilgilerinizi rica ederim
Sevgili dostlar merhaba
Seramik kaplama yapılan bir araca sonraki dönemde yapılacak yıkama işleminde nasıl bir şampuan ve bez vs uygulama yapmamız gerekli.
Bilgilerinizi rica ederim
Çift kova tekniği şart. birinde temiz su birinde şampuanlı su olacak. detaylı googlelayabilirsiniz youtube'da vb örnek bulursunuz yıkama yöntemiyle ilgili.
mikrofiber kaliteli bir eldiven şart. g-technic kullanıyorum ben. şampuan aslen elzem değil sonax şampuan da yeterli olur ama kaliteli markalara yönelebilirsiniz valetpro, chemical guys vs.
yine kaliteli yumuşak bir kurulama havlusu önemli. yıkadıktan sonra hortumdan akan su ile durulama yapın pek su kalmaz, sağda solda kalanlar için kurulamadan önce biraz ileri geri yapıyorum gidip gelip akıtıyorum suları iyice. sonrası kolay oluyor. ne kadar az havlu kullanırsanız o kadar çizik riskini azaltırsınız. hatta mümkünse direkt havayla kurutabilmek en temizi :)
imprezaWRC
04-09-2021, 20:20
Çift kova tekniği şart. birinde temiz su birinde şampuanlı su olacak. detaylı googlelayabilirsiniz youtube'da vb örnek bulursunuz yıkama yöntemiyle ilgili.
mikrofiber kaliteli bir eldiven şart. g-technic kullanıyorum ben. şampuan aslen elzem değil sonax şampuan da yeterli olur ama kaliteli markalara yönelebilirsiniz valetpro, chemical guys vs.
yine kaliteli yumuşak bir kurulama havlusu önemli. yıkadıktan sonra hortumdan akan su ile durulama yapın pek su kalmaz, sağda solda kalanlar için kurulamadan önce biraz ileri geri yapıyorum gidip gelip akıtıyorum suları iyice. sonrası kolay oluyor. ne kadar az havlu kullanırsanız o kadar çizik riskini azaltırsınız. hatta mümkünse direkt havayla kurutabilmek en temizi :)
Şampuan konusunda malesef yanlış bilgi :( Sonax turuncu yüzeyde kalıntı bırakabiliyor. pH değeri nötr veya nötr'e yakın olan ve cila...vs içermeyen şampuan kullanmak gerektiği gibi mümkünse hangi marka seramik tercih edildiyse o markanın şampuanı ve destekleyici ürünlerini kullanmak daha hayırlı olur.
Nanolex pure, gyeon bathe ve benzeri ürünleri tavsiye derim. Bunlar yüzeyde kalıntı bırakmıyor, pH değerlerini hatırlamıyorum ama içeriklerinde cila..vs yok. Yani kendi etkisini bırakacak bir katkı yok.
Bilinen diğer yanlış da meguairs'ın sarı cilalı şampuanını kullanmak. Malesef o şampuan perdeleme yapıyor yani kendi zayıf etkisini ön plana çıkarıyor.
Dp Not: Seramik uygulaması yapılan yerde şampuan önerisi yapılmadı mı ? 207_TR
kalipson
04-09-2021, 21:19
Şampuan konusunda malesef yanlış bilgi :( Sonax turuncu yüzeyde kalıntı bırakabiliyor. pH değeri nötr veya nötr'e yakın olan ve cila...vs içermeyen şampuan kullanmak gerektiği gibi mümkünse hangi marka seramik tercih edildiyse o markanın şampuanı ve destekleyici ürünlerini kullanmak daha hayırlı olur.
Nanolex pure, gyeon bathe ve benzeri ürünleri tavsiye derim. Bunlar yüzeyde kalıntı bırakmıyor, pH değerlerini hatırlamıyorum ama içeriklerinde cila..vs yok. Yani kendi etkisini bırakacak bir katkı yok.
Bilinen diğer yanlış da meguairs'ın sarı cilalı şampuanını kullanmak. Malesef o şampuan perdeleme yapıyor yani kendi zayıf etkisini ön plana çıkarıyor.
Autoglym'in hangi şampuanını önerirsiniz?
imprezaWRC
04-09-2021, 21:25
Autoglym'in hangi şampuanını önerirsiniz?
Autoglym'de bildiğim kadarıyla en azından burada satılan grupta cilasız kova şampuanı yok.
Forumdan iki kisinin konusunda gordum ama konulari tekrar bulup kendilerine pm atamadim.
Profesyonel destek almadan, direksiyon temizligi yaparak ilk gunku matliga kavusmuslardi. Bunun icin hangi malzemeyi nasil uyguladilar acaba ? Fikri veya bilgisi olanlardan destek rica ederiz :)
meguiars sarı sampuan cok güzelmiş ben ne dersem diyim sarı şampuan on numara şampuanmış diyor bir yakın arkadaşım. üstüne üstlik gyeon syncro uyguladığımız arabanın üzerine .
sevgili @ imprezaWRC sence bu kişiyle arkadaşlığımı gözden geçirmeli miyim.
Forumdan iki kisinin konusunda gordum ama konulari tekrar bulup kendilerine pm atamadim.
Profesyonel destek almadan, direksiyon temizligi yaparak ilk gunku matliga kavusmuslardi. Bunun icin hangi malzemeyi nasil uyguladilar acaba ? Fikri veya bilgisi olanlardan destek rica ederiz :)
evlerde kullanılan loc yada herhangi bir markanın apc genel temizlik malzemesi- mikrofiber bez ile silerek mat görüntü oluşturabilirsin.
Silence45
05-09-2021, 13:52
Elimde meguiars Ultimate Liquid Wax var ve halen en az 2-3 kullanımlık çıkar gibi. Bunun uygulamasını elle yaptığım için çok yorucu oluyor. Yanına kombin olarak hızlı cila almayı düşünüyorum, etkisi daha uzun sürsün diye. Hızlı cilayı her yıkamada, liquid wax'ı da daha nadir kullanayım diye. Önerileriniz ne olabilir?
Aynı şekilde, elimdeki liquid wax bittikten sonra da yine bu şekilde hem hızlı hem de krem gibi daha zor ama etkisi uzun süren 2'li kombin yapmak istiyorum. Öneri alabilir miyim?
Grimlord
05-09-2021, 14:19
Elimde meguiars Ultimate Liquid Wax var ve halen en az 2-3 kullanımlık çıkar gibi. Bunun uygulamasını elle yaptığım için çok yorucu oluyor. Yanına kombin olarak hızlı cila almayı düşünüyorum, etkisi daha uzun sürsün diye. Hızlı cilayı her yıkamada, liquid wax'ı da daha nadir kullanayım diye. Önerileriniz ne olabilir?
Aynı şekilde, elimdeki liquid wax bittikten sonra da yine bu şekilde hem hızlı hem de krem gibi daha zor ama etkisi uzun süren 2'li kombin yapmak istiyorum. Öneri alabilir miyim?
Hızlı cila için banko koch chemie pw derim, inanılmaz birşey. Yıkamadan sonra ıslakken de uygulayabilirsiniz. Yıkamayı da çok kolay hale getiriyor
Şampuan için Ph Nötr iyi olur dediler Seramik sonrası.
Teşekkürler
YunuscanVg
05-09-2021, 18:01
Lastik parlatıcı tavsiye edebilecek varmı? Turtle wax ultra wet tyre shine kullanıyorum. Bu üründen daha iyi performans verebilecek önerileri bekliyorum
Sarp lastik ürünü kullanıyorum. İki defa araç yıkandı hala etkisi var ve bir ay oldu. Çok şaşırttı beni
Lastik parlatıcı tavsiye edebilecek varmı? Turtle wax ultra wet tyre shine kullanıyorum. Bu üründen daha iyi performans verebilecek önerileri bekliyorum
Meguiars Endurance ve Gyen Tire daha daha iyi bir lastik parlatıcı ben şahsen gormedim henuz :)
imprezaWRC
06-09-2021, 11:20
Meguiars Endurance ve Gyen Tire daha daha iyi bir lastik parlatıcı ben şahsen gormedim henuz :)
Soft99 Black Black ile tanışmanı öneririm. Lastik üzerinde vernikten hallice bir katman oluşturuyor. 2 ay dayanım sağlamıştı.
imprezaWRC
06-09-2021, 11:22
meguiars sarı sampuan cok güzelmiş ben ne dersem diyim sarı şampuan on numara şampuanmış diyor bir yakın arkadaşım. üstüne üstlik gyeon syncro uyguladığımız arabanın üzerine .
sevgili @ imprezaWRC sence bu kişiyle arkadaşlığımı gözden geçirmeli miyim.
evlerde kullanılan loc yada herhangi bir markanın apc genel temizlik malzemesi- mikrofiber bez ile silerek mat görüntü oluşturabilirsin.
He tamam de geç. :)
Soft99 Black Black ile tanışmanı öneririm. Lastik üzerinde vernikten hallice bir katman oluşturuyor. 2 ay dayanım sağlamıştı.
Gyeon Tire la Endurance ta asagi yukari o kadar dayanıyor duzgun uyguladigimda :) yalap şalap sürdüğümde tabiki o kadar dayanmıyor
Ben de uzun zamandır Endurance kullanıyorum. Tekerlerim çok toz toprak olmaz. 3-4 yıkamaya bile bazen yenilemiyorum parlatıcısını.Sadece ön tekerleri parlatıcı sürmeden süngerle geçiyorum.
soft99 çok daha iyi duruyor.Eminim daha uzun dayanıyodur.Bu dayanım durumu biraz da lastikle alakalı.Mesela diğer arabada Bridgestone lastik var.Doğru düzgün hissettirmiyor parlatıcı sürdüüğünü.
Autoglym'de bildiğim kadarıyla en azından burada satılan grupta cilasız kova şampuanı yok.
konusu acilmisken bende sorayim, kova ile sampuan yapma imkanim yok, su sprey seklinde sikilan sampuanlardan almam lazim, ne onerirsiniz ?
konusu acilmisken bende sorayim, kova ile sampuan yapma imkanim yok, su sprey seklinde sikilan sampuanlardan almam lazim, ne onerirsiniz ?
bizde böyle bir ürün var.
köpük yapan pompa. içine hangi şampuanı koyarsan koy köpürtüp atıyor.
https://ottomixdetailing.com/dagitici-siseler-spreyler/Max-Shine-K%C3%B6p%C3%BCk-Yapabilen-Sprey-%C5%9Ei%C5%9Fe-1.5-Litre
He tamam de geç. :)
Ben sana ne diyim peki abim :D
https://ottomixdetailing.com/dagitici-siseler-spreyler/Max-Shine-K%C3%B6p%C3%BCk-Yapabilen-Sprey-%C5%9Ei%C5%9Fe-1.5-Litre
1.5 litre bir kerede tum araci kaplamaya yeter mi ?
yetiyor. hatta fazla geldiğide oluyor . yaza kışa , şampuan kalitesine göre değişir aslında.
imprezaWRC
07-09-2021, 11:33
Gyeon Tire la Endurance ta asagi yukari o kadar dayanıyor duzgun uyguladigimda :) yalap şalap sürdüğümde tabiki o kadar dayanmıyor
Black Black janta bulaşır ve kurursa anca zift sökücü ile çıkarabiliyorsun. Gyeon Tire, Endurance janta bulaşır ve kurursa silince çıkıyor :)
Black Black janta bulaşır ve kurursa anca zift sökücü ile çıkarabiliyorsun. Gyeon Tire, Endurance janta bulaşır ve kurursa silince çıkıyor :)
Ölçütü bu değilki, janta yapışması onun lastikle ne şekilde reaksyona girecegini belirlemez. Cam su iticiyide plastiğe sürdüğünde iz bırakıyor, iyi bir cam su itici olduğu anlamına gelir mi? Belki dediğin gibi Black Black daha iyi olabilir fakat bu söylediklerinden bağımsız bir durum.
yetiyor. hatta fazla geldiğide oluyor . yaza kışa , şampuan kalitesine göre değişir aslında.
Bu ürün, piyasa da hemen hemen 10 üzerinden 10 almış olan Marolex pompa ile kıyaslama yapılabilir mi?
Pompaladıktan sonra Marolexin atım süresi gerçekten güzel. bunda nasıl acaba? detaylı bir video izleme imkanımız var mıdır?
Bu ürün, piyasa da hemen hemen 10 üzerinden 10 almış olan Marolex pompa ile kıyaslama yapılabilir mi?
Pompaladıktan sonra Marolexin atım süresi gerçekten güzel. bunda nasıl acaba? detaylı bir video izleme imkanımız var mıdır?
bu ürünün distrubütörü benim. dolayısıyla ününün direk muhattabı olarak bir mesaj uzaklıktayım.
ben pompayı deneme amaclı cok uzun suredir kullanıyorum. satılanlar hakkında hıc eksi geri dönüş yok.
moralexin ambalaj ve uçları gerçekten cezbedici .
1litre dolu iken 20 pompalamada rahat 20 sn kopuk atıyor. ıcerısındekı basınc 20 sn sonunda dustugu ıcın tekrar pompamalak gerekıyor.
eger pompalamazsanız ıcındekı hava 40 sn kadar dayanıyor.
bu ürünün distrubütörü benim. dolayısıyla ününün direk muhattabı olarak bir mesaj uzaklıktayım.
ben pompayı deneme amaclı cok uzun suredir kullanıyorum. satılanlar hakkında hıc eksi geri dönüş yok.
moralexin ambalaj ve uçları gerçekten cezbedici .
1litre dolu iken 20 pompalamada rahat 20 sn kopuk atıyor. ıcerısındekı basınc 20 sn sonunda dustugu ıcın tekrar pompamalak gerekıyor.
eger pompalamazsanız ıcındekı hava 40 sn kadar dayanıyor.
Hayırlı olsun abi.
Bir detaylı video olsa örnek olacak şekilde aslında süper olur.
Benim gibi iki üründe kalan arkadaşlara da destek olmuş oluruz
https://www.youtube.com/watch?v=e77yWI6GzCU
video çekmiştim denerim yüklemeyi ama yukarıdaki videodada gösteriyor az çok.
Cila/wax ürünlerim bitmek üzere.
Açık/koyu renk arabalar için su iticiliği ve derinlik verme özelliği güzel ne tavsiye edersiniz?
Şuan mevcut kullandığım ürünler;
CG cherry wet wax
3D cherry wax
Kenotek polish wax
Cila/wax ürünlerim bitmek üzere.
Açık/koyu renk arabalar için su iticiliği ve derinlik verme özelliği güzel ne tavsiye edersiniz?
Şuan mevcut kullandığım ürünler;
CG cherry wet wax
3D cherry wax
Kenotek polish wax
üç ürünü eş zamanlımı kullannıyorsun ?
Parlatan adamlarda vonixx hybrid carnauba wax indirimde 145 lira civarında. Beyaz araçta güzel etki yarattığını düşünüyorum. Köyü araçlar içinse bu aralar vonixx in blend versiyonları var siyah için uygun olanın ismini çok duyar oldum.
beyaz araç için pasta üzerine cila tavsiyeniz nedir ?
DVX Water Spot Terminator -Su Kirec Lekesi Temizleme Jeli 16 Oz 4 (https://www.autocher.com/dvx-water-spot-terminator-su-kirec-lekesi-temizleme-jeli-16-oz-4-2805?search=Water%20spot)
Camdaki kireç lekeleri için işimizi görür mü? Lekeler uzun zamandır var
camdaki kireç için mekanik uygulama gerekecektir.tek başına kullandım lekeleri söksün dersen zor.
ön cama kil uygulamak istiyorum hangi sertlikte ürünü almalıyım ve uygulamada dikkat etmem gereken birşey var mı? Temizleyeceğiz diye camı çizmeyeyim
ön cama kil uygulamak istiyorum hangi sertlikte ürünü almalıyım ve uygulamada dikkat etmem gereken birşey var mı? Temizleyeceğiz diye camı çizmeyeyim
camı temizlersen eğer kil ile çizemezsin. sert yada yumuşak alman farketmez .
fakat camı yapmısken arabayıda geçeyim diyosan yeni araçta yada haresi az araçta yumusak boya durumu bakımsız yada eski araçta sert kullanabilirsin.
tequila818
30-09-2021, 11:52
Camların içini hangi bez ve kimyasal ile siliyorsunuz? Genellikle araba yıkamacıdan çıkınca güneşte cam içinde izler kalmış oluyor ve görüşü çok etkiliyor. Var mı tavsiyesi olan?
Camların içini hangi bez ve kimyasal ile siliyorsunuz? Genellikle araba yıkamacıdan çıkınca güneşte cam içinde izler kalmış oluyor ve görüşü çok etkiliyor. Var mı tavsiyesi olan?
Aslında neyle silindiği çok önemli değil. Genel sorun kirli bezle silinmesi.
Tavsiyem Aracın camı kirli olduğu için bol bol camsil ile on camı bastırarak silmek. Püf noktasına gelirsek genelde ön camda elinin tersini kullanmak kolaydır. Ben avucunun içiyle silmeni tavsiye ediyorum.
Güzelce camı ovaladıktan sonra herhangibir microfiber bez ile camı kurulayıp Bu işlemi 2 3 defa tekrar et.
İlk başta yoracak,sonra düzenli temizlikte tek sefer silmek yeterli olacak.
İlk temizlik sonrasında rutine donunce Cam sil ile cam silinecek bezin temiz yüzü ile veya baska bir bez ile cam günes veya projektör isiği altında kontrol edilerek silinecek. Cam silme işinin hakkı minimum 10-15 dk dır. (Tecrubeli ,el alışkanlığı olan kişiler için )
Camda nasıl bir sorununuz var ? Neden kil ? Kili ağırlıkla boyaya yapışan/işleyen partiküller için kullanıyoruz. Cam daha farklı yapıda olduğundan çok fazla kile ihtiyaç duymaz.
Kil yapacaksanız sert olan (Genelde mavı renk olur , Markaya göre değişkenlik gösterebilir ) ile yapabilirsiniz. Cam sert bir materyaldir kolay kolay çizilmez. (Tabi tozlu camda silecek çalıştırmamak lazım.
Polisaj yapılması daha düzgün bir temizlik sağlayacaktır. Bu tarz ürünlerle pek basarılı sonuç alamıyorum ben.
Kireç lekesini almakla birlikte camın daha temiz,parlak ve net olmasını sağlıyor .
tequila818
30-09-2021, 16:01
Aslında neyle silindiği çok önemli değil. Genel sorun kirli bezle silinmesi.
Tavsiyem Aracın camı kirli olduğu için bol bol camsil ile on camı bastırarak silmek. Püf noktasına gelirsek genelde ön camda elinin tersini kullanmak kolaydır. Ben avucunun içiyle silmeni tavsiye ediyorum.
Güzelce camı ovaladıktan sonra herhangibir microfiber bez ile camı kurulayıp Bu işlemi 2 3 defa tekrar et.
İlk başta yoracak,sonra düzenli temizlikte tek sefer silmek yeterli olacak.
İlk temizlik sonrasında rutine donunce Cam sil ile cam silinecek bezin temiz yüzü ile veya baska bir bez ile cam günes veya projektör isiği altında kontrol edilerek silinecek. Cam silme işinin hakkı minimum 10-15 dk dır. (Tecrubeli ,el alışkanlığı olan kişiler için )
bilgi için teşekkürler. Şirket araçlarımız için kullanılan spark marka güderi bezden memnun kalındığını öğrendim ve indirim varken bir adet satın aldım. Camsil ve bu bez (temiz) ile bir şansımı deneyeceğim. İlgilenen olursa diye linki paylaşıyorum.
Hepsiburada.com | Guvenlik (https://www.hepsiburada.com/spark-mikrofiber-guderi-super-lux-oto-kurulama-bezi-50x60-cm-pm-HB00000N9IE7?ds_rl=1294343&wt_gl=cpc.684x.dsa.nelk.zuccaciye-ev-gerec&isFashion=true&ds_rl=1294343&gclid=EAIaIQobChMIz_75wOqm8wIVEqmyCh1oYAq7EAAYASAA EgLCQvD_BwE&gclsrc=aw.ds)
camı temizlersen eğer kil ile çizemezsin. sert yada yumuşak alman farketmez .
fakat camı yapmısken arabayıda geçeyim diyosan yeni araçta yada haresi az araçta yumusak boya durumu bakımsız yada eski araçta sert kullanabilirsin.
yok boyaya dokunmayacağım, boya beni aşar ama zaten yeni uygulama yaptırdım
Camda nasıl bir sorununuz var ? Neden kil ? Kili ağırlıkla boyaya yapışan/işleyen partiküller için kullanıyoruz. Cam daha farklı yapıda olduğundan çok fazla kile ihtiyaç duymaz.
Kil yapacaksanız sert olan (Genelde mavı renk olur , Markaya göre değişkenlik gösterebilir ) ile yapabilirsiniz. Cam sert bir materyaldir kolay kolay çizilmez. (Tabi tozlu camda silecek çalıştırmamak lazım.
güneş altında görünen ve elime gelen pütürler var camda, ağaç akıntısı kaynaklı gibi. Daha uygun bir ürün/uygulama tavsiyesi varsa dikkate alabilirim
yok boyaya dokunmayacağım, boya beni aşar ama zaten yeni uygulama yaptırdım
güneş altında görünen ve elime gelen pütürler var camda, ağaç akıntısı kaynaklı gibi. Daha uygun bir ürün/uygulama tavsiyesi varsa dikkate alabilirim
İçeriden renkli bir kağıt veya benzeri birşeyle fotoğraflayabilirseniz bi görelim sorun nedir.
Kenarda olan bi taneyi tırnaklayın. Eğer araç reçinesi varsa donmuş japon japıştırıcısı gibi pul pul çıkar. Camda sabunlu su ile beraber jiletle kazıyabilirsiniz. (Arkası demirli cam jiletleri var ) Jileti cama dik değil ,yatık tutarak uygulamanız gerekir.
imprezaWRC
02-10-2021, 11:51
DVX Water Spot Terminator -Su Kirec Lekesi Temizleme Jeli 16 Oz 4 (https://www.autocher.com/dvx-water-spot-terminator-su-kirec-lekesi-temizleme-jeli-16-oz-4-2805?search=Water%20spot)
Hiç o ürünü kullanmadım ama crystal concept markasında desqale ve glass X diye ürünler var. Glass X pH değeri 1 olan asidik bir ürün. Desqale'yi çok kullandım anında lekeleri çıkarıyor. Cam, boya ve kromda kullanılabiliyor. Glass X ağır bir ürün, kullanmadım ama anında lekeleri çıkaracğını düşünüyorum zira dediğim gibi pH değeri 1. Ama sadece cam için kullanılabiliyor.
Auto Finesse'nin ürünü hafif kalabiliyor. Soft99'da glass compound sınıfında bir kaç ürün var ama artık burada satılmıyorlar. Onlarda anında ne kadar leke varsa söküp atıyordu.
İşin anahtarı asidik olması. Ürün satın almadıysan desqale'yi tavsiye ederim.
Crystal Concept Desqale / Hard Stain Remover - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=T0HMgBq6w8w)
https://www.youtube.com/watch?v=T0HMgBq6w8w
Crystal Concept Desqale Kirec Lekesi Sokucu- Hard Stain/Water Spot/Lime Remover - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=Q7olc92nYOo)
https://www.youtube.com/watch?v=Q7olc92nYOo
imprezaWRC
02-10-2021, 11:55
Ben carbon cam bezi kullanıyorum, geride ne iz kalıyor ne yansımalar. Carbon cam bezini TR'de bulmak zor. Yurt dışından gelen birinden rica etmek lazım. Onun yerine şu bezde çok güzel temizlik yapıyor.
Mikrotex Mikrofiber Oto Temizlik Bezi 3 Adet Gri 40 x 47 CM (https://www.mikromarket.net/tr/mikrotex-mikrofiber-oto-temizlik-bezi-3-adet-gri-40-x-47-cm)
Meguiars'ın cam temizleme ürünü işini güzel yapıyor. Sanırım meguiars'da beğendiğim nadir ürünlerden birisidir. Shell'in buğu önleyici özellikli olan cam temizleyicisini de öneririm.
Shell Easy Clean Window Cleaner / Buğu Onleme Ozelliği Olan Cam Temizleyicisi - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=PYrGPPYrFPk)
https://www.youtube.com/watch?v=PYrGPPYrFPk
imprezaWRC
02-10-2021, 12:00
Soft99'un şu ürünü stoklarda varmış.
Soft99 Glass Compound Z Cam Temizleyici Pasta 100ml. yamaclardetailing.com'da | Arac Bakım Ve Temizlik Urunleri (https://www.yamaclardetailing.com/urun/soft99-glass-compound-z-cam-temizleyici-pasta-100ml)
Bu işini görebilir :)
Soft99'un şu ürünü stoklarda varmış.
Soft99 Glass Compound Z Cam Temizleyici Pasta 100ml. yamaclardetailing.com'da | Arac Bakım Ve Temizlik Urunleri (https://www.yamaclardetailing.com/urun/soft99-glass-compound-z-cam-temizleyici-pasta-100ml)
Bu işini görebilir :)
Sağol abi almamıştım genel kanı fiziksel müdahale olduğu için kalsın demiştim ama şimdi alabilirim:)
https://ty.gl/ntam4xrq5m
Hanım bu bezi almış camlar için. Bugün cam sil ile önce mikrofiber bez ile camı sildim. Sonra bu bezi hafif ıslatıp camı sildim epey iyiydi şaşırdım. Microfaserden zamanında cam için bez almıştım biraz bez tüyü bırakıyordu bunda neredeyse hiç kalmadı. Denemenizi öneririm.
Tecrübeli arkadaşlara sorum olacak.Aracımın tavan ve koltuklarını zarar vermeden temizleyebileceğim malzeme önerileriniz ve araç dışı için cila önerileriniz nelerdir?
Tecrübeli arkadaşlara sorum olacak.Aracımın tavan ve koltuklarını zarar vermeden temizleyebileceğim malzeme önerileriniz ve araç dışı için cila önerileriniz nelerdir?
Koch Chem PW Hızlı Cia
Auto Finesse Total Interior Cleaner koltuk tavan için.
Kumas koltuk ise vakumla çekmeniz lazım. Vakum yoksa Bilinen herhangi bir markadan Genel temizleyici alıp üst kuması microfiber bez ile silebilirsiniz .
Arac Dışına Koch Chemie Protector wax alabilirsiniz . F/P ürünüdür. Uygulaması pratık. Islakken uygularsanız kurulamadan once aracı durulamayı unutmayın. Havlunuz su çekmez aksı durumda .
imprezaWRC
06-10-2021, 12:30
Bilindik markalarda traş köpüğü gibi köpük yapan ve çabuk kuruyan, kumaşı sırılsıklam yapmayan ürünlerden alabilirsiniz. Würth ve Sonax'da bu ürünlerden var.
Hızlı cila için önerim Turtle Wax Dry and Shine Hybrid Rinse Wax. Yüzey çok kaygan hale getiriyor. Şu aralarda fiyatı oldukça uygun. Sürekli dışarıda park halinde olan ve hergün üzerinde nemli tabaka oluşan otomobilde bile etkisi 1 ay sürüyor. Aracınız kapalı otoparkta veya nem olmayan bir yerde ise ürünün etkisi 2 ay devam edebilir :)
Turtle Wax Dry and Shine Hybrid Rinse Wax sipariş geçtim.Araç dışarıda duruyor.1 ay sürüyorsa gayet güzel.Araç iç temizliği için köpükmü yoksa sıvı mı daha etkili ?
10 numara ürünmüş, teşekkürler Rıdvan
10 numara ürünmüş, teşekkürler Rıdvan
begenmene sevındım. guzel gunlerde kullan.
zOnstyLe
07-10-2021, 11:48
Bilindik markalarda traş köpüğü gibi köpük yapan ve çabuk kuruyan, kumaşı sırılsıklam yapmayan ürünlerden alabilirsiniz. Würth ve Sonax'da bu ürünlerden var.
Hızlı cila için önerim Turtle Wax Dry and Shine Hybrid Rinse Wax. Yüzey çok kaygan hale getiriyor. Şu aralarda fiyatı oldukça uygun. Sürekli dışarıda park halinde olan ve hergün üzerinde nemli tabaka oluşan otomobilde bile etkisi 1 ay sürüyor. Aracınız kapalı otoparkta veya nem olmayan bir yerde ise ürünün etkisi 2 ay devam edebilir :)
80 Liraya düşmüş denemekte fayda var :)
Turtle Wax Hibrid Sprey Cila 750 ml Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL (https://www.trendyol.com/turtle-wax/hibrid-sprey-cila-750-ml-p-78874257?tyutm_source=google&tyutm_medium=cpc&tyutm_campaign=x:home_y:gm_z:oto-aksesuar_t:dsa_type:product_oto-aksesuar_productsup_gl_s_&gclid=CjwKCAjwtfqKBhBoEiwAZuesiI4l6pCXzz0TKz0gELU3 3-D-BV3mkUn2h6IVVq85CfY-KETs6Rw8ZxoCVLgQAvD_BwE)
Dış krom detayları parlatmak için tavsiye edeceğiniz ürün var mı? Yoksa sıradan bir ürün alıp geçeyim mi?
Çok matlaşmış. Yaşlı görünüyor.
Dış krom detayları parlatmak için tavsiye edeceğiniz ürün var mı? Yoksa sıradan bir ürün alıp geçeyim mi?
Kostikten hasar görmemişse
Elinde Çizik gideri ürün varsa ( Yeni ürün almamak için ) kullanabilirsin.
Krom parlatmada Ben 3d Kullanıyorum. Genelde krom parlatıcılar Katı/Krem kıvamında oluyor. 3d Markasının sıvı formda. Ben uygulama açısından çok seviyorum.
Yine kullandığım merzerna krom parlatıcı alınabilir.
Hızlı tedarik için Bauhaus da Meytlan (Markayı hatalı yazmış olabilirım ) Krom parlatıcı da işinizi görür.
Kostikten hasar görmemişse
Elinde Çizik gideri ürün varsa ( Yeni ürün almamak için ) kullanabilirsin.
Krom parlatmada Ben 3d Kullanıyorum. Genelde krom parlatıcılar Katı/Krem kıvamında oluyor. 3d Markasının sıvı formda. Ben uygulama açısından çok seviyorum.
Yine kullandığım merzerna krom parlatıcı alınabilir.
Hızlı tedarik için Bauhaus da Meytlan (Markayı hatalı yazmış olabilirım ) Krom parlatıcı da işinizi görür.
Teşekkür ederim elimde kalın pasta var sadece. Amaca özel bir ürün almak istemiştim. Dediklerinize bakacağım.
imprezaWRC
09-10-2021, 12:14
Sonax'ı tavsiye ederim :)
imprezaWRC
09-10-2021, 12:16
Turtle Wax Hibrid Sprey Cila 750 ml Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL (https://www.trendyol.com/turtle-wax/hibrid-sprey-cila-750-ml-p-78874257?tyutm_source=google&tyutm_medium=cpc&tyutm_campaign=x:home_y:gm_z:oto-aksesuar_t:dsa_type:product_oto-aksesuar_productsup_gl_s_&gclid=CjwKCAjwtfqKBhBoEiwAZuesiI4l6pCXzz0TKz0gELU3 3-D-BV3mkUn2h6IVVq85CfY-KETs6Rw8ZxoCVLgQAvD_BwE)
Geçen hafta 57 TL'di :( Ama 80 TL'de fena değil, o para verilir :)
Sonax'ı tavsiye ederim :)
Teşekkür ederim, plastiğe veya boyaya temasında sorun oluyor mu? Komple maskeleyeyim mi acaba?
son 1 2 yıkamalık şampuan kaldı. f/p şampuan önerileriniz nedir ?
son 1 2 yıkamalık şampuan kaldı. f/p şampuan önerileriniz nedir ?
Hepsiburada.com | Guvenlik (https://www.hepsiburada.com/divortex-washberry-ph-notr-oto-sampuani-4-litre-pm-HB00000C0SK5)
:)
Trendyolda 58 tl olmuş kaptım bitane.
Hakan abiye komisyon vermesi lazım turtle waxın :)
zOnstyLe
14-10-2021, 00:09
Trendyolda 58 tl olmuş kaptım bitane.
Hakan abiye komisyon vermesi lazım turtle waxın :)
Valla gecen almamistim bende aldim simdi
tequila818
14-10-2021, 07:39
Valla gecen almamistim bende aldim simdi ��
şimdi alıyorum ben de. Arabamı yıkattığım yere vereceğim yıkadıktan sonra bunu sıkıp tekrar durulayın diyor. Siz de böyle mi uyguluyorsunuz? Daha önceki hızlı cilaları araba temizlendikten sonra sıkıp bez ile siliyordum ancak bunda bezle silmeyin direkt suyla durulayın diyor.
Kötü bir cila çok tavsiye etmem :) Ben bitsin diye jantlara kapı içlerine kullanıyorum.
tequila818
14-10-2021, 07:48
almadan önce yorumlara baktım kötü yorumlar da var. Ben yıkama sonrası yıkamacıya verip al bunu arabaya sık diyeceğim bir ürün arıyorum. Var mıdır tavsiye farklı ürün?
zOnstyLe
14-10-2021, 10:51
almadan önce yorumlara baktım kötü yorumlar da var. Ben yıkama sonrası yıkamacıya verip al bunu arabaya sık diyeceğim bir ürün arıyorum. Var mıdır tavsiye farklı ürün?
Hocam bunu tercih edebilirsiniz, sulandırarak kullanıyorsunuz. 1 litre suya 20 ml koyuyordum, bitsin diye 30 40 ml koymaya basladım ama bitmiyor 1 seneyi gecti.
Koch Chemie Protector wax
zOnstyLe
14-10-2021, 10:52
Kötü bir cila çok tavsiye etmem :) Ben bitsin diye jantlara kapı içlerine kullanıyorum.
50 Lira denemek istedim en kötü jantlarda kullanırız bizde :D
Rafları karıştırırken gtechniq c2v3 buldum ne zaman aldığımı bile unutmuşum ama tahminim 4 senelik vardır. Ürünün raf ömrü hakkında bilgi sahibi olan var mı bozulmuş mudur acaba:soru:
Rafları karıştırırken gtechniq c2v3 buldum ne zaman aldığımı bile unutmuşum ama tahminim 4 senelik vardır. Ürünün raf ömrü hakkında bilgi sahibi olan var mı bozulmuş mudur acaba:soru:
Açılmadıysa bozulmamıştır yüksek ihtimalle.
Oğuzhan Ç.
16-10-2021, 12:34
Merhabalar uzun zamandan sonra renkli bir arabaya geçmek nasip oldu :) Güzel elle uygulamada tatmin edicek cila önerilerinizi alabilir miyim ?
Açılmadıysa bozulmamıştır yüksek ihtimalle.
Umarım bozulmamıştır içinde baya varmış yeni fark ettim.Kapı içi gibi görünmeyen bir yerde deneyip bakacağım artık.
Merhabalar vites çevresi, konsol gibi iç aksam plastikleri için koruyucu, toz tutmayan mümkünse parlak görüntü veren ürün tavsiyeniz var mı? Araç sıfır sayılır deforme yok.
M U R A T
18-10-2021, 16:58
Merhabalar vites çevresi, konsol gibi iç aksam plastikleri için koruyucu, toz tutmayan mümkünse parlak görüntü veren ürün tavsiyeniz var mı? Araç sıfır sayılır deforme yok.
Auto Brite Pink Sheen Plastik Parlatıcı ve Koruyucu 500ml yamaclardetailing.com'da | Arac Bakım Ve Temizlik Urunleri (https://www.yamaclardetailing.com/urun/auto-brite-pink-sheen-ic-detay-spreyi-500ml) işini görür
Beyler F/P kurulama bezi önerileriniz nedir ? Şuan bende 60*90 gyeon waffle dryer var ama hb araca yetmemeye başladı. tavan ve sol tarafı kuruladığımda ıslanıyor ve kalan yerleri ıslak bırakıyor. 100 tl ye kadar var mı güzel emiciliği olan bez ?
SmartBee Mikrofiber Cift Yuzlu Arac Kurulama Bezi 50x70 440gr/m2 - Antrasit Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL (https://www.trendyol.com/smartbee/mikrofiber-cift-yuzlu-arac-kurulama-bezi-50x70-440gr-m2-antrasit-p-41905711?boutiqueId=585543&merchantId=182068&filterOverPriceListings=false)
şunu buldum ama kimi çok iyi demiş kimi ön cama bile yetmedi demiş. kullanan var mı ?
Hepsiburada.com | Guvenlik (https://www.hepsiburada.com/valet-pro-kurulama-bezi-gri-drying-cloth-grey-50x80cm-p-HBV00000HHA38)
birde bunu buldum. bunu da kullanan varsa nasıldır ?
Beyler F/P kurulama bezi önerileriniz nedir ? Şuan bende 60*90 gyeon waffle dryer var ama hb araca yetmemeye başladı. tavan ve sol tarafı kuruladığımda ıslanıyor ve kalan yerleri ıslak bırakıyor. 100 tl ye kadar var mı güzel emiciliği olan bez ?
SmartBee Mikrofiber Cift Yuzlu Arac Kurulama Bezi 50x70 440gr/m2 - Antrasit Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL (https://www.trendyol.com/smartbee/mikrofiber-cift-yuzlu-arac-kurulama-bezi-50x70-440gr-m2-antrasit-p-41905711?boutiqueId=585543&merchantId=182068&filterOverPriceListings=false)
şunu buldum ama kimi çok iyi demiş kimi ön cama bile yetmedi demiş. kullanan var mı ?
Hepsiburada.com | Guvenlik (https://www.hepsiburada.com/valet-pro-kurulama-bezi-gri-drying-cloth-grey-50x80cm-p-HBV00000HHA38)
birde bunu buldum. bunu da kullanan varsa nasıldır ?
Cam bezi olarak F/P ürünü https://www.trendyol.com/farmasi/mr-wipes-2li-cam-bezi-40x40-cm-p-44090517 öneririm.
Mikro fiber bez olarak bunu aldım fakat daha test etmedim.
Hepsiburada.com | Guvenlik (https://www.hepsiburada.com/divortex-dvx-pasta-cila-silme-mikro-fiber-bezi-40-x-40-cm-1-adet-p-HBV00001BRTYE?magaza=Divortex)
Cam bezi olarak F/P ürünü Farmasi Mr Wıpes 2li Cam Bezi 40x40 cm Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL (https://www.trendyol.com/farmasi/mr-wipes-2li-cam-bezi-40x40-cm-p-44090517) öneririm.
Mikro fiber bez olarak bunu aldım fakat daha test etmedim.
Hepsiburada.com | Guvenlik (https://www.hepsiburada.com/divortex-dvx-pasta-cila-silme-mikro-fiber-bezi-40-x-40-cm-1-adet-p-HBV00001BRTYE?magaza=Divortex)
Cam bezi istemiyorum ama diğer söylediğiniz yetiyor mu tek başına bi araç için?
50x70 bez aslında kurulamaya yeter ama mikrofiber olarak zor. twist pile olsa daha cok su emer.
bizde bu ürün var.
DUO TWISTED LOOP KURULAMA HAVLUSU 60x90cm 1200GSM MOR (https://ottomixdetailing.com/index.php?route=product/product&product_id=798&search=kurulama)
fazlasıyla kurular. ıslak yer kalmaz.
50x70 bez aslında kurulamaya yeter ama mikrofiber olarak zor. twist pile olsa daha cok su emer.
bizde bu ürün var.
DUO TWISTED LOOP KURULAMA HAVLUSU 60x90cm 1200GSM MOR (https://ottomixdetailing.com/index.php?route=product/product&product_id=798&search=kurulama)
fazlasıyla kurular. ıslak yer kalmaz.
Bu 2 araba kurularak ama fiyat çok benim bütçeye. En kötü bendeki 60x90 gyeon waffle a destek bi bez almak.
40x40 var ama arabayı kurulamaz. ondan önermedim
Cam bezi istemiyorum ama diğer söylediğiniz yetiyor mu tek başına bi araç için?
hafta sonu test edicem.Buradan paylaşırım izlenimlerimi
hafta sonu test edicem.Buradan paylaşırım izlenimlerimi
aldığınız ürün cila silme bezi. keşke gsm ini öğrenebilseydiniz.
su çekme özelliği azdır. 40x40 cm boyutlarında bezlerden araç kurulama performansı beklemenyin.
cam siler cila siler ama araç kurulamaz.
aldığınız ürün cila silme bezi. keşke gsm ini öğrenebilseydiniz.
su çekme özelliği azdır. 40x40 cm boyutlarında bezlerden araç kurulama performansı beklemenyin.
cam siler cila siler ama araç kurulamaz.
O zaman araç kurulamak için bez tavsiyesi bende alabilirim :)
O zaman araç kurulamak için bez tavsiyesi bende alabilirim :)
mikrofiber bezlerin silme özellikleri vardır. ama yeterince suyu kendilerinde hapsedemezler.
waffle bezlerde bir dönem araç kurulamada öncü bezdi fakat sert yapısı sebebiyle uzun vadede çiziklere sebep olduğu için rafa kalktı.
şuanda su emme özelliği en yüksek bez twisted loop pile özellikli mikrofiberler.
bizim bez için yukardaki postta link verdim fakat ürün özelliğinden dolayı fiyat çok gibi görünüyor.
herhangi bir twisted loop bez alıp kurulama amaçlı kullanabilirsiniz.
bizdeki ürün çift yüz 60x90 ölçülerinde ve tek başına 750 gramdır.
ufak bir videosu mevcut.
Max Shine Turkiye (@maxshineturkiye) posted on Instagram: “MaxShine nın buyuk abisi 750gr ağırlıgıyla 4000gr su taşır ve arac kurulamaya fazlasıyla yeter.
#allfordetailing
#detailing” • Oct 1, 2021 at 1:01am UTC (https://www.instagram.com/p/CUd39PYIjtQ/)
mikrofiber bezlerin silme özellikleri vardır. ama yeterince suyu kendilerinde hapsedemezler.
waffle bezlerde bir dönem araç kurulamada öncü bezdi fakat sert yapısı sebebiyle uzun vadede çiziklere sebep olduğu için rafa kalktı.
şuanda su emme özelliği en yüksek bez twisted loop pile özellikli mikrofiberler.
bizim bez için yukardaki postta link verdim fakat ürün özelliğinden dolayı fiyat çok gibi görünüyor.
herhangi bir twisted loop bez alıp kurulama amaçlı kullanabilirsiniz.
bizdeki ürün çift yüz 60x90 ölçülerinde ve tek başına 750 gramdır.
ufak bir videosu mevcut.
Max Shine Turkiye (@maxshineturkiye) posted on Instagram: “MaxShine nın buyuk abisi 750gr ağırlıgıyla 4000gr su taşır ve arac kurulamaya fazlasıyla yeter.
#allfordetailing
#detailing” • Oct 1, 2021 at 1:01am UTC (https://www.instagram.com/p/CUd39PYIjtQ/)
Parlatan Adamlar DOUBLE TWİST Mikrofiber Cift Yuz Oto Kurulama Bezi 40x60 cm (https://www.parlatanadamlar.com/index.php?route=product/product&path=107&product_id=3277)
Bu nasıldır acaba? Tek başına yada benim 60x90 waffle dryer la beraber iş görür mü?
beraber ıs gorur. tek basına yeterli olur ama sıcak havalarda.
50x70 olculerınde bulursan daha dogru bı secım olacak.
meguiars headlight protectant kullanan varsa iyi midir vernik amaçlı kullanıma uygun mu ? aslında sprey olan meguiars keep clear headlight istiyordum ama satışı yok türkiyede
Yıkama eldiveni tavsiyesi alabilir miyim?
UFS beyaz yün eldiven vardı. Hanım çamaşır makinesinde yüksek derecede yıkamış parçalanmış. :)
Tavsiye varsa farklı bir ürün alabilirim.
speed_emre
29-10-2021, 11:09
bende düzgün cam bezi , kurulama bezi istiyorum.
aracım renault clio5 rengi bmw'nin estoril blue renginde şampuan ve cila ne önerirsiniz?
bizdeki kurulama havlusu ve eldiven için link atıyorum inceleyebilirsiniz.
safe ve prof ürünlerdir.
#allfordetailing
Max Shine Turkiye on Instagram: “MaxShine Micro Chenille yıkama eldiveni ,ic kopuk yapısı ile inanılmaz destek sunar.Yumuşak mikrofiber yapısı cizik ve hare oluşturmaz.…” (https://www.instagram.com/p/CS82MvgoHct/)
Max Shine Turkiye on Instagram: “MaxShine Duo twisted kurulama havlusu cift taraflı olmasından dolayi daha once kullandıklarınızdan farklıdır.işini yapmak icin her zaman…” (https://www.instagram.com/p/CST3aqxo3XB/)
Max Shine Turkiye on Instagram: “Max Shine extra yumuşak yıkama eldiveni. Aracınızı cizmeden yıkamanıza yardımcı olur.
#allfordetailing #hepsidetayicin” (https://www.instagram.com/p/CSG5XI3o5D7/)
speed_emre
29-10-2021, 12:23
bizdeki kurulama havlusu ve eldiven için link atıyorum inceleyebilirsiniz.
safe ve prof ürünlerdir.
#allfordetailing
Max Shine Turkiye on Instagram: “MaxShine Micro Chenille yıkama eldiveni ,ic kopuk yapısı ile inanılmaz destek sunar.Yumuşak mikrofiber yapısı cizik ve hare oluşturmaz.…” (https://www.instagram.com/p/CS82MvgoHct/)
Max Shine Turkiye on Instagram: “MaxShine Duo twisted kurulama havlusu cift taraflı olmasından dolayi daha once kullandıklarınızdan farklıdır.işini yapmak icin her zaman…” (https://www.instagram.com/p/CST3aqxo3XB/)
Max Shine Turkiye on Instagram: “Max Shine extra yumuşak yıkama eldiveni. Aracınızı cizmeden yıkamanıza yardımcı olur.
#allfordetailing #hepsidetayicin” (https://www.instagram.com/p/CSG5XI3o5D7/)
fiyatları nasıldır? teche özel indirim varmı :)
Teche özel fiyat var ama fiyatlar güncelleniyor dolardan sebep.ama eski fiyatlardan yardımcı olurum.
http://www.techturkey.com/forum/detailing_car_care/242242-maxshine_turkiye.html
linkte listeden bakabilirsin.
imprezaWRC
01-11-2021, 11:00
Teşekkür ederim, plastiğe veya boyaya temasında sorun oluyor mu? Komple maskeleyeyim mi acaba?
Boyaya teması halinde hemen silersin sıkıntı olmaz. Ben açıkçası hiç maskelemedim. Ama boyasız plastik ile teması halinde leke bırakabilir, onu da apc ile veya ipa ile temizlersen geride leke meke kalmaz diye düşünüyorum.
Tabiki her ihtimale karşı maskelemek en güzeli :)
Daha önceden imprezaWRC ürünü denemiş sonuçları paylaşmıştı. Hatta o paylaşımın üzerine merak edip bende denemek istedim. Babamın aracı Peugeot 307 nin farlarında baya bi oksidasyon ve sararma vardı. Hiç ümidim yoktu ama el ile uygulamada beklediğimden çok daha iyi sonuç verdi. Ürün turtle wax headlight cleaner and sealant.
Önceki hali
https://i.hizliresim.com/pb4norx.jpg (https://www.hizliresim.com/pb4norx)
https://i.hizliresim.com/86qxe77.jpg (https://www.hizliresim.com/86qxe77)
Sol far uygulanmış hali
https://i.hizliresim.com/gpi9s5c.jpg (https://www.hizliresim.com/gpi9s5c)
Uygulama yapılmış ve yapılmamış olan hali
https://i.hizliresim.com/mh69a8w.jpg (https://www.hizliresim.com/mh69a8w)
Bu da bitmiş hali
https://i.hizliresim.com/962vsli.jpg (https://www.hizliresim.com/962vsli)
Uygun yollu APC tavsiyesi olan var mı? Dış aksamda kullanacağım, davlumbaz ve diğer plastik dış aksam temizliğinde.
Tholl-ga
07-05-2022, 07:11
Uygun yollu APC tavsiyesi olan var mı? Dış aksamda kullanacağım, davlumbaz ve diğer plastik dış aksam temizliğinde.
Hepsiburada.com | Guvenlik (https://www.hepsiburada.com/3d-all-purpose-cleaner-genel-amacli-temizleyici-3-79-lt-104g01-p-OTOGOLD3001097?magaza=ippon%20detailing&&wt_gl=cpc.6817-Oto.shop.camp6657744429adgr78728107666&ds_rl=1294343&gclid=CjwKCAjwjtOTBhAvEiwASG4bCPOU91rkYulUJULiVsDK 0VyecISAN8__TXyR269o91BE5M2YYWjtahoCUPMQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds)
son_samuray
16-05-2022, 11:36
Arkadaşlar merhaba,
Arabam ile uzun yoldan geldim. Doğal olarak ön cam, kaput ve aynalarda ölü sinek, böcek vb kalıntılar var. Arabamı kendim yıkıyorum, fakat yıkamadan kastım öyle profesyonel türden yıkama değil. Sonaxın oto şampuanı ile yıkıyorum.
Neyse bu ön cama falan yapışan sinekleri neyle nasıl hangi ürün veya ürünleri kullanarak giderebilirim.
Arkadaşlar merhaba,
Arabam ile uzun yoldan geldim. Doğal olarak ön cam, kaput ve aynalarda ölü sinek, böcek vb kalıntılar var. Arabamı kendim yıkıyorum, fakat yıkamadan kastım öyle profesyonel türden yıkama değil. Sonaxın oto şampuanı ile yıkıyorum.
Neyse bu ön cama falan yapışan sinekleri neyle nasıl hangi ürün veya ürünleri kullanarak giderebilirim.
Şunun gibi ürünler, marka bağımsız, yumuşatma konusunda epey işe yarıyor. Amma da pahalıymış bu linkteki ama biraz araştırmayla farklı markalar veya farklı sitelerde daha uyguna çözülebilir
Hepsiburada.com | Guvenlik (https://www.hepsiburada.com/sonax-bocek-temizleyici-533400-750ml-pm-otson533400)
Olmadı A101'de mi Bim'de mi ne Michelin ürünleri satılıyor, jant temizleyicisinden bulursanız 30 lira falandı, o da güzel iş görür. Bir zarar vereceğini düşünmüyorum : ) Çok ağır bir ürün değildi ama güzel de temizliyordu
Arkadaşlar merhaba,
1/5-6 seyreltilmis Valet Pro bilbery kullanabilirsiniz. Ürünü soğuk arabaya gölgede sıkın. 30-60 sn ye bekleyip basınclı su tutun. Genelde hepsi gidiyor. Kalan olursa da beze bilbery sıkıp bastırmadan yavas yavas alın. Camdakine bastırabilirsiniz. Kolay kolay çizilmez.
Ayrıca elinizde genel temizleyici (APC )varsa oda işe yarayacaktır. Durulama sonrası hızlı cıla,wax benzeri uygulama yapabilirsiniz. Hem yüzeyi desteklemiş olursunuz hemde sonraki sinerlerin boceklerin fazla yapışmasını engeller.
idrisgürbüz19
18-05-2022, 12:29
Abiler aracımın davlumbazlarında aşırı derecede kurumuş asfalt ve taşlaşmalar var bunlar nasıl çıkar bilgisi olan varmıdır?
Yahu meguiars nxt cila kullaniyordum, kaliciligi cok iyi degildi ama siyah aracta parlakligi cok iyiydi. Tekrar alayim dedim fiyatlara fena olmus. Bunun yerine fp oranli hatta kaliciligi daha yuksek urunler varmi. Alismisiz her yikama sonrasi wax atmaya, simdi bosluga dusuyorum.
Köpük yapan pompa tavsiyeniz var mı?
Kwazar’ların fiyatlar uçmuş. Kwazar wulkan diye modeli çıkmış sanırım venüs modeline göre uygun ama o bile çom para yahu.
Tavsiye varsa çok memnun olurum.
tequila818
20-05-2022, 14:25
seramikli arabaya yıkama sonrası uygulayabileceğimiz, parlaklığı artıracak ya da toz tutmayı geciktirecek bir ürün öneriniz varsa paylaşır mısınız?
sanctuary35
20-05-2022, 22:55
3008 plastik rüzgarlığında kuş boku yanığı oldu tedavisi var mıdır?
Selamlar. Sunroof kızaklarını yağlama için würth hhs2000 kullanılır mı? Hali hazırda temizlik ve bakımı yapılmış durumda.
imprezaWRC
21-05-2022, 11:13
Köpük yapan pompa tavsiyeniz var mı?
Kwazar’ların fiyatlar uçmuş. Kwazar wulkan diye modeli çıkmış sanırım venüs modeline göre uygun ama o bile çom para yahu.
Tavsiye varsa çok memnun olurum.
Seneler önce Epoca kullanmıştım, dikkatsiz kullandığım için 2 adet Epoca pompa an itibariyle çalışmıyor.
Normal pompayı alıp modifiye edenler var ama ben hiç denemedim.
Akbel'in köpük yapan pompası piyasadaki en uygun köpük yapan pompa olabilir.
Şöyle aşağıya videosunu bırakayım :)
Kopuk Yapan Pompa ile Flowey B33 Kullanımı - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=O5JxAXtKBeE)
https://www.youtube.com/watch?v=O5JxAXtKBeE
Paraya kıyayım dersen de Di Martino Alta Foam tavsiye ederim. Tek dezavantajı basınç tahliye vanası olmaması. Ama harika köpük yapıyor.
AltaFoam ve MagiFoam Birlikteliği İşe Yaradı Mı? - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=sEpZAukWHtg)
https://www.youtube.com/watch?v=sEpZAukWHtg
Akbel'i n11'den temin edebilirsin. Kendi mağazaları var. Alta Foam pompayı temin etmen için link şöyle :)
Tum Urunler - Trendyol (https://www.trendyol.com/sr?mid=529831)
Bu mağaza güvenilir, ben çok alışveriş yaptım. K2 Pro markası da gayet güzel iş yapıyor ve piyasadaki emsallere göre de gayet hesaplılar. Ön yıkama şampuanlı set hesaplı gözüküyor. (hesaplı derken de işte şu şartlar için, yoksa anasının nikahı)
imprezaWRC
21-05-2022, 11:16
Selamlar. Sunroof kızaklarını yağlama için würth hhs2000 kullanılır mı? Hali hazırda temizlik ve bakımı yapılmış durumda.
Hiç kullanmadım ama kullananlar olduğuna göre bir sorun yaşamazsın diye düşünüyorum :)
imprezaWRC
21-05-2022, 11:17
3008 plastik rüzgarlığında kuş boku yanığı oldu tedavisi var mıdır?
Fotoğrafı var mı ? Polisaj ile belki kurtarılabilir.
imprezaWRC
21-05-2022, 11:18
seramikli arabaya yıkama sonrası uygulayabileceğimiz, parlaklığı artıracak ya da toz tutmayı geciktirecek bir ürün öneriniz varsa paylaşır mısınız?
Carpro Elixir :)
idrisgürbüz19
21-05-2022, 12:22
Abiler aracımın davlumbazlarında aşırı derecede kurumuş asfalt ve taşlaşmalar var bunlar nasıl çıkar bilgisi olan varmıdır?
Yokmudur abiler bildiğiniz bi ürün ?
imprezaWRC
21-05-2022, 12:37
Yokmudur abiler bildiğiniz bi ürün ?
Autofinesse, Sonax veya Autobritedirect markasında bulunan zift sökücü kimyasalları önerebilirim. En kolay ulaşılabilecek olan Sonax'ın zift sökücüsü olacaktır.
Asfalt olarak tabir ettiğinizi kurumuş zift olarak anladığım için bu öneride bulundum. Daha hesaplı satılan zift sökücüler de işinizi görebilir. Yeterki o bölgeye spreylenebilecek tipte olsun. Biraz bekleyip su tutunca hepsi çözülecektir.
idrisgürbüz19
21-05-2022, 23:08
Autofinesse, Sonax veya Autobritedirect markasında bulunan zift sökücü kimyasalları önerebilirim. En kolay ulaşılabilecek olan Sonax'ın zift sökücüsü olacaktır.
Asfalt olarak tabir ettiğinizi kurumuş zift olarak anladığım için bu öneride bulundum. Daha hesaplı satılan zift sökücüler de işinizi görebilir. Yeterki o bölgeye spreylenebilecek tipte olsun. Biraz bekleyip su tutunca hepsi çözülecektir.
Çok teşekkür ederim abi deneyip sonucu paylaşıcam
imprezaWRC
28-05-2022, 11:22
Çok teşekkür ederim abi deneyip sonucu paylaşıcam ����
Sonucu bekliyoruz efem :)
yıkamacı giderken aracın bagajında günlük kullanmalık fiyat performans şampuan önerisi rica edeyim,
imprezaWRC
07-06-2022, 16:52
yıkamacı giderken aracın bagajında günlük kullanmalık fiyat performans şampuan önerisi rica edeyim,
Anacım çok ayrıntı vermeden talepte bulunmuşsun :D
Ön yıkama şampuanı mı istiyorsun?
Kova şampuanı mı istiyorsun?
Aracında cila mı var, nano, hede höde bir zımbırtı mı var?
Sen detay ver hep beraber reçete yazarız :)
Anacım çok ayrıntı vermeden talepte bulunmuşsun :D
Ön yıkama şampuanı mı istiyorsun?
Kova şampuanı mı istiyorsun?
Aracında cila mı var, nano, hede höde bir zımbırtı mı var?
Sen detay ver hep beraber reçete yazarız :)
şafak kaç asker ağa?
büyük 3-5 litrelik kova şampuanı bu seçeneklerde, araçta yeni pasta ve seramik var, araç siyah pasparlasın yansın Angara geceleri by Hakan :)
Slopes şampuan bitti sayılır üründen memnun kaldım cilalı olması işime geliyor.Şampuan ihtiyacım var.
divotex washberry den ben memnunum. f/p de iş görür.
imprezaWRC
08-06-2022, 11:42
şafak kaç asker ağa?
büyük 3-5 litrelik kova şampuanı bu seçeneklerde, araçta yeni pasta ve seramik var, araç siyah pasparlasın yansın Angara geceleri by Hakan :)
Şimdi paradox'a soktun beni :D
Seramik var ama f/p şampuan istiyorsun, sen istiyor şampuan verejek 100 dolar. Gojo'nun super konsantre cilasız şampuanını öneririm. Al aha da link.
Gojo Oto Şampuanı 5 L - PttAVM.com (https://www.pttavm.com/gojo-portakal-kokulu-oto-yikama-sampuani-5-lt-16030-p-50815017?utm_source=akakce.com&utm_medium=fiyat-kiyaslama&utm_campaign=akakce&v=1.45.8)
divotex washberry den ben memnunum. f/p de iş görür.
Bende de var ondan yıkıyorum aracı ama iyi mi kötü mü anlayamadım tabi:)
KingoAtmo
22-06-2022, 17:53
Mat boyalı araç için önereceğiniz şampuan ne olur?
darkmoon
22-06-2022, 22:10
Bende nasiol zr53 sipariş ettim bakalım nasıl netice alıcaz
mirafiori
23-06-2022, 11:44
Mat boyalı araç için önereceğiniz şampuan ne olur?
Ön yıkama için K2 Pro Bela
Temeslı için Flowey Ev12
F/P oranı iyi hızlı cila, lastik jant parlatıcı tavsiyelerinizi alırım. fiyatlar uçmuş. :)
mirafiori
23-06-2022, 14:59
F/P oranı iyi hızlı cila, lastik jant parlatıcı tavsiyelerinizi alırım. fiyatlar uçmuş. :)
Hızlı cila önerim Polytop Hybrid Conserviever Maximus, 1 litre olarak satılıyor, 1/100 seyreltiliyor, 100 litreye kadar ürün eldilebiliyor, hidrofobisi parlaklığı çok iyi, aracın camları dahil her yerine uygulayabilirsiniz.250 tl gibi bir fiyatı var..
Arkadaşlar yeni bir kırmızı araç aldım, elimde hali hazırda g3 pasta var. pasta sonrası önerebileceğiniz hareyi kolayca alabileceğim hare giderici önerebilirmisiniz? bu arada polisaj makinam normal makina orbital değil.
imprezaWRC
03-08-2022, 13:35
Arkadaşlar yeni bir kırmızı araç aldım, elimde hali hazırda g3 pasta var. pasta sonrası önerebileceğiniz hareyi kolayca alabileceğim hare giderici önerebilirmisiniz? bu arada polisaj makinam normal makina orbital değil.
Hayırlı olsun, öneriler araç boyasına ya da vernik sertliğine göre değişir. Ezbere ürün söyleriz, eldeki imkanlar ile sonuç başarısız olur, para ve zaman kaybı da cabası.
G3 pasta çok ağır gelebilir. Hare dediğin dairesel çizikler ise Menzerna 3in1 önerebilirim.
Hologram (seni takip eden dalga dalga görüntüler) ise o zaman hafif pasta lazım.
Hayırlı olsun, öneriler araç boyasına ya da vernik sertliğine göre değişir. Ezbere ürün söyleriz, eldeki imkanlar ile sonuç başarısız olur, para ve zaman kaybı da cabası.
G3 pasta çok ağır gelebilir. Hare dediğin dairesel çizikler ise Menzerna 3in1 önerebilirim.
Hologram (seni takip eden dalga dalga görüntüler) ise o zaman hafif pasta lazım.
Demek istediğim hologram genellikle g3 kullandığımda çok hare kalıyor. eldeki imkanları değerlendirme istiyorum. Araç leon fr 2015 model.
imprezaWRC
03-08-2022, 18:14
Demek istediğim hologram genellikle g3 kullandığımda çok hare kalıyor. eldeki imkanları değerlendirme istiyorum. Araç leon fr 2015 model.
O zaman elde hafif pasta ve orta sertlikte bir pasta varsa, düşük devir ile hologramlar gidecektir. G3 hiç kullanmadım ama bildiğim ve gördüğüm çok ağır bir pasta, muhtemelen içinde granülller var, dolayısıyla da bunlar geride hologram bırakabiliyor.
Çok ağır pastaları da kullanmadan önce mutlaka daha az agresif olan pastayı küçük alanda kullanın, baktınız sonuç istediğiniz gibi o zaman o kombin ile devam edin :)
Vernik bize lazım :)
O zaman elde hafif pasta ve orta sertlikte bir pasta varsa, düşük devir ile hologramlar gidecektir. G3 hiç kullanmadım ama bildiğim ve gördüğüm çok ağır bir pasta, muhtemelen içinde granülller var, dolayısıyla da bunlar geride hologram bırakabiliyor.
Çok ağır pastaları da kullanmadan önce mutlaka daha az agresif olan pastayı küçük alanda kullanın, baktınız sonuç istediğiniz gibi o zaman o kombin ile devam edin :)
Anladım çok teşekkür ederim :)
Sti_Ozan
05-08-2022, 13:53
Abi müsait bi zamanda malzemesi neyse hepsini toplayıp geleyim çıraklık yapayım sana benim arabaya pata küte girelim. Çayı çorbası kahvesi hepsi benden :D
hızlı cila seramik sprey katkılı öneriniz varmı araç yıkadıktan sonra kullanmak için ?
hızlı cila seramik sprey katkılı öneriniz varmı araç yıkadıktan sonra kullanmak için ?
PW ıslak cila tavsiye ederim.
bahsettiğiniz ürün; Hepsiburada.com | Guvenlik (https://www.hepsiburada.com/koch-chemie-pw-hizli-cila-islak-kuru-protector-wax-1-litre-p-HBCV000001K07C)
mirafiori
05-08-2022, 16:35
Aşırı toz çekti ve bez ile kurularken bez suyu emmiyordu ben pek memnun kalmadım sizde durum nasıl? Toz tutma v.s
PW sonrası, ıslak hızlı cila olarak Polytop Hybrid Conservier Maximus'a geçtim, parlaklık, hidrofobi, kurulama ve toz tutmama konusuna beni aşırı mutlu etti. Ayrıca çok ekonomik 1/50 seyrelterek kullanımda litresi 5 tl gibi bir rakama geliyor, kuru kullanımda Vonixx Blend hızlı cila tavsiye ederim, bir çok katı/sıvı waxı tokatlar, hidrofobi ve parlaklık konusunda çok çok iyi. Şöyle söyleyeyim polisaj sonrası koruma olarak bu ürünü kullandım. Sonaxın Seramic katkılı cilasıda hiç fena değil. Turtle Wax Dry&Shine güzel üründür tavsiye ederim. Tabi bu üç cila sık durula kurula şeklinde kullanılmıyor.
Videolarını bırakıyorum,
https://www.youtube.com/watch?v=5hY6k45qLq0
https://www.youtube.com/watch?v=h1U7mebjxqw&t=77s
https://www.youtube.com/watch?v=6iTkIan-e3k&t=86s
imprezaWRC
05-08-2022, 19:52
Abi müsait bi zamanda malzemesi neyse hepsini toplayıp geleyim çıraklık yapayım sana benim arabaya pata küte girelim. Çayı çorbası kahvesi hepsi benden :D
Estağfurullah :) Dükkanım, garajım..vs olsa hemen gel derdim. Ortak bir gün ve lokasyon ayarlamaya çalışırız :)
imprezaWRC
05-08-2022, 19:54
Aşırı toz çekti ve bez ile kurularken bez suyu emmiyordu ben pek memnun kalmadım sizde durum nasıl? Toz tutma v.s
PW sonrası, ıslak hızlı cila olarak Polytop Hybrid Conservier Maximus'a geçtim, parlaklık, hidrofobi, kurulama ve toz tutmama konusuna beni aşırı mutlu etti. Ayrıca çok ekonomik 1/50 seyrelterek kullanımda litresi 5 tl gibi bir rakama geliyor, kuru kullanımda Vonixx Blend hızlı cila tavsiye ederim, bir çok katı/sıvı waxı tokatlar, hidrofobi ve parlaklık konusunda çok çok iyi. Şöyle söyleyeyim polisaj sonrası koruma olarak bu ürünü kullandım. Sonaxın Seramic katkılı cilasıda hiç fena değil. Turtle Wax Dry&Shine güzel üründür tavsiye ederim. Tabi bu üç cila sık durula kurula şeklinde kullanılmıyor.
Videolarını bırakıyorum,
https://www.youtube.com/watch?v=5hY6k45qLq0
https://www.youtube.com/watch?v=h1U7mebjxqw&t=77s
https://www.youtube.com/watch?v=6iTkIan-e3k&t=86s
Bu hızlı uygulanan cila grubunda ben en çok TW'yi sevdim. :) Bir ara çok ucuza sattılar. O ara bende abartmamak adına 2 tane stokta olsun diye aldıydım :)
mirafiori
05-08-2022, 20:01
Bu hızlı uygulanan cila grubunda ben en çok TW'yi sevdim. :) Bir ara çok ucuza sattılar. O ara bende abartmamak adına 2 tane stokta olsun diye aldıydım :)
Şu stokta tuttuğun Polytop u bir denesen fikrin değişecek :D
imprezaWRC
06-08-2022, 09:57
Şu stokta tuttuğun Polytop u bir denesen fikrin değişecek :D
Deneyeceğim ama ne zaman bende bilmiyorum :D
mirafiori
06-08-2022, 10:01
Deneyeceğim ama ne zaman bende bilmiyorum :D
Bence bugün denemelisin Hakan abi hem yeni içerik çıkar,benimki biraz tırt olmuştu kamera açısı vs
imprezaWRC
06-08-2022, 10:12
Bence bugün denemelisin Hakan abi hem yeni içerik çıkar,benimki biraz tırt olmuştu kamera açısı vs ��
Estağfurullah, sanki benim videolar Hollywood düzeyinde :D
mirafiori
Toz durumu bendede var. Karışımı oranını düşürünce azalıyor. Pollytop bende merak ettim Onuda deneyeceğim pw biterse :)
immortalboss
13-08-2022, 12:17
Arkadaşlar ben de lastik ve davlumbaz parlatıcı tavsiyesi istiyorum. :) Daha önce aldığım 3D ürünlerinin fiyatları uçmuş durumda. 3D silikonsuz kullanıyordum. Bol sıkmayı da severim. Eğer ütopik fiyatlar olursa sanayi işi olanlar var. Onlara geçip 5 veya 20 litrelik alacağım. Sadece lastik ve davlumbazlara kullanıyorum. Dış trimlerde kullanmıyorum.
nanowash lastik parlatıcı kullanabilirsin. jel yapısı var. lastikte normal kullan. plastıklerde sürdükten bir süre sonra mikrofiber bez ile kabasını alırsan memnun kalırsın. f/p iyidir
turtle wax headlight lens restorer kit nasıl bir ürün işe yarıyor mu videolardaki gibi?
mirafiori
14-08-2022, 11:37
Arkadaşlar ben de lastik ve davlumbaz parlatıcı tavsiyesi istiyorum. :) Daha önce aldığım 3D ürünlerinin fiyatları uçmuş durumda. 3D silikonsuz kullanıyordum. Bol sıkmayı da severim. Eğer ütopik fiyatlar olursa sanayi işi olanlar var. Onlara geçip 5 veya 20 litrelik alacağım. Sadece lastik ve davlumbazlara kullanıyorum. Dış trimlerde kullanmıyorum.
Lastik parlatıcı için tavsiyem K2 Pro Sigma jel kıvamda, kalıcılı 3 4 hafta ben epey memnunum. F/P ürünü. Ama plastikte kullanmayın biraz toz çekiyor.
Davlumbaz için bu şartlarda en mantıklısı piyasa işi süt denen zımbırtı mantıklı ben ondan sıkıp geçip devam ediyorum.
immortalboss
16-08-2022, 18:53
Lastik parlatıcı için tavsiyem K2 Pro Sigma jel kıvamda, kalıcılı 3 4 hafta ben epey memnunum. F/P ürünü. Ama plastikte kullanmayın biraz toz çekiyor.
Davlumbaz için bu şartlarda en mantıklısı piyasa işi süt denen zımbırtı mantıklı ben ondan sıkıp geçip devam ediyorum.
Ben de o tarz bir ürün alabilirim lastik davlumbaz için. Araba temiz olsa da güneşten falan zamanla uçuyor. Canım sıkıldıkça parlatırım. :D
eminkilic61
29-08-2022, 14:20
müstakil garajımızda kullanmak üzere Karcher K7 ve AutoGlym Polar Blaster+polar foam+polar seal almayı düşünüyorum.
Haftada 6 araba yıkanacak şekilde, ne yan ürünler ve aksesuarlar önerirsiniz?
mesela havlu, fırça vs ne marka olsun?
ön yıkama şampuanı/spreyi vs gerekir mi?
(profesyonel yıkama değil, kişisel kullanımım için :D )
mirafiori
29-08-2022, 14:38
müstakil garajımızda kullanmak üzere Karcher K7 ve AutoGlym Polar Blaster+polar foam+polar seal almayı düşünüyorum.
Haftada 6 araba yıkanacak şekilde, ne yan ürünler ve aksesuarlar önerirsiniz?
mesela havlu, fırça vs ne marka olsun?
ön yıkama şampuanı/spreyi vs gerekir mi?
(profesyonel yıkama değil, kişisel kullanımım için :D )
Ön yıkama için kışlık Auto Brite Magifoam yazlık K2 Pro Bela tavsiye ederim.
Kurulama havlusu için Klin Korea tavsiye ederim, ayrıca yıkama eldiveleride çok başarılı..
Birde hızlı cila olursa tam olur Vonix Blend tavsiye ederim.
Temaslı yıkama için Vonix V Floc şampuan tavsiye ederim.
eminkilic61
31-08-2022, 08:30
Ön yıkama için kışlık Auto Brite Magifoam yazlık K2 Pro Bela tavsiye ederim.
Kurulama havlusu için Klin Korea tavsiye ederim, ayrıca yıkama eldiveleride çok başarılı..
Birde hızlı cila olursa tam olur Vonix Blend tavsiye ederim.
Temaslı yıkama için Vonix V Floc şampuan tavsiye ederim.
öneriler için teşekkürler :D
tek merak ettiğim kışlık ve yazlık şampuan kullanımı niye farklı?
detaylı bilgi verirseniz çok sevinirim
mirafiori
31-08-2022, 08:41
öneriler için teşekkürler :D
tek merak ettiğim kışlık ve yazlık şampuan kullanımı niye farklı?
detaylı bilgi verirseniz çok sevinirim
Kışlık şampuanlar biraz daha agresif çalışır, çamur, kir v.b arındırmak için, yazlık şampuanlar bu konuda biraz daha yavaş kalır, yazın çok fazla çamur v.b kir olmayacağı için fazla agresif olmasına gerek yok. Bir başka deyimle yazlık şampuan kışın biraz tatmin konusunda geride kalabilir, kışlık şampuan ise koruma var ise biraz korumayı zayıflatabilir.
Ben Ab Magifoam kullanıyorum yaz-kış, korumanın ömründen biraz alıyor fakat ben sürekli hızlı cila, video için çeşitli uygulamalar yaptığım için çok takılmıyorum :)
Grimlord
31-08-2022, 09:21
Selamlar, aracın siyah plastik kısımları için hem parlatıcı hem koruyucu ne önerirsiniz? Özellikle cam tavanın çerçevesi falan fena güneş aldığı için ileride su koyverecek gibi gözüküyor :D
eminkilic61
31-08-2022, 10:28
Kışlık şampuanlar biraz daha agresif çalışır, çamur, kir v.b arındırmak için, yazlık şampuanlar bu konuda biraz daha yavaş kalır, yazın çok fazla çamur v.b kir olmayacağı için fazla agresif olmasına gerek yok. Bir başka deyimle yazlık şampuan kışın biraz tatmin konusunda geride kalabilir, kışlık şampuan ise koruma var biraz korumayı zayıflatabilir.
çok teşekkürler
mirafiori
31-08-2022, 11:36
Selamlar, aracın siyah plastik kısımları için hem parlatıcı hem koruyucu ne önerirsiniz? Özellikle cam tavanın çerçevesi falan fena güneş aldığı için ileride su koyverecek gibi gözüküyor :D
Ucuz seramik uygulanabilir, Sonax xtreme nano dış plastik koruyucuda fena ürün değildir.
eminkilic61
02-09-2022, 08:23
2021 Audi Q7'nin iç temizliğinde hangi ürünleri kullanmak gerekir? (detaylı temizlik değil, haftalık yıkama için)
göğüs torpido plastikleri ve taba derilerine zarar vermeyecek kaliteli ürünler tercihimdir.
2021 Audi Q7'nin iç temizliğinde hangi ürünleri kullanmak gerekir? (detaylı temizlik değil, haftalık yıkama için)
göğüs torpido plastikleri ve taba derilerine zarar vermeyecek kaliteli ürünler tercihimdir.
Emin selam
tercihen deriler için ayrı, torpido ve plastik aksamlar için ayrı ürünler seçmen uzun ömür için doğru olacaktır.
Örneğin ön göğüs için ;
Auto Finesse - Spritz 1L (https://www.detailbox.com.tr/auto-finesse-ic-detay-spreyi-spritz-1L)
Deri için sulandırılabilir ;
Koch Chemie - PO Pol Star 1L (https://www.detailbox.com.tr/koch-chemie-pol-star-1L)
örnek ürünlerdir.
eminkilic61
02-09-2022, 15:38
Emin selam
tercihen deriler için ayrı, torpido ve plastik aksamlar için ayrı ürünler seçmen uzun ömür için doğru olacaktır.
Örneğin ön göğüs için ;
Auto Finesse - Spritz 1L (https://www.detailbox.com.tr/auto-finesse-ic-detay-spreyi-spritz-1L)
Koch Chemie - PO Pol Star 1L (https://www.detailbox.com.tr/koch-chemie-pol-star-1L)
örnek ürünlerdir.
evet, kesinlikle ayrı ürün kullanacağım. malzemeden kaçarken taba'dan olmak, mantıklı olmaz :D
teşekkürler, ürünleri inceleyeceğim
Selamlar,
deri koltukları silmek için;
Bez, sprey, wax vb gibi neler önerirsiniz fiyatları uçuk olmayan?
Hobi olarak kendim temizlemek istiyorum.
Arabanın en azından dışını yıkatsam yeter, içini kendim hallederim.
bir de konsolu silmek vb şeyler için önerilerinize açığım.
Emin selam
Örneğin ön göğüs için ;
örnek ürünlerdir.
Tam aradığım şeyler, yazdıktan sonra gördüm :)
Bez, fırça vb ne önerirsiniz bunlara ek olarak ?
Bir de uygulaması nasıl olacak?
Hem göğüs hem de deri koltukları silmek için.
eminkilic61
03-09-2022, 16:03
Garajda yıkama alanımı daha aydınlık yapmayı düşünüyorum.
Yıkama alanında araç rengini ve üstündeki tozu/pisliği vs sarı renk aydınlatmalar mı beyaz renk aydınlatmalar mı daha çok gösterir?
Bana kalırsa iki rengi de koymayı düşünüyorum :D ama kesin çözüm önerilerine açığım
eminkilic61
03-09-2022, 16:04
Tam aradığım şeyler, yazdıktan sonra gördüm :)
Bez, fırça vb ne önerirsiniz bunlara ek olarak ?
Bir de uygulaması nasıl olacak?
Hem göğüs hem de deri koltukları silmek için.
Ürün linklerine tıklayınca nasıl uygulanması gerektiği yazıyor
İç detay fırçaşı yada deri fırçaları alabilirsiniz
kadireren
03-09-2022, 16:20
Şahin aracımın tamponları ***** pütürlü bir yüzey yıkama ile anca üstünü alabiliyorum aralardaki uzun süredir birikmiş kirleri nasıl temizleyebilirim. Ayrıca kt1 , bbs gibi replika olup vida gibi gözüken boncukların arasına el ve bez girmiyor o aradaki balata vs kirleri zamanla yapışmış siyah duruyor bunun için tampona alacağım ürünü kullanabilir miyim ?
mirafiori
03-09-2022, 20:08
Şahin aracımın tamponları ***** pütürlü bir yüzey yıkama ile anca üstünü alabiliyorum aralardaki uzun süredir birikmiş kirleri nasıl temizleyebilirim. Ayrıca kt1 , bbs gibi replika olup vida gibi gözüken boncukların arasına el ve bez girmiyor o aradaki balata vs kirleri zamanla yapışmış siyah duruyor bunun için tampona alacağım ürünü kullanabilir miyim ? Kadir merhaba,
Tamponları apc ve datay fırçası ile temizleyebilirsin, tampon yapısı uygun temizlenmeye, jantlar için demirtozu sökme özellikli jant temizleyicisi ile fısfısla detay fırçası ile giriş temizlenir. Her yıkamada soft jant temizleyici ile benzer işlemi yaparsan bir daha kolay kolay birikmez.
kadireren
03-09-2022, 21:36
Kadir merhaba,
Tamponları apc ve datay fırçası ile temizleyebilirsin, tampon yapısı uygun temizlenmeye, jantlar için demirtozu sökme özellikli jant temizleyicisi ile fısfısla detay fırçası ile giriş temizlenir. Her yıkamada soft jant temizleyici ile benzer işlemi yaparsan bir daha kolay kolay birikmez.
Abi merhaba,
Apc olarak çok pahalı olmadan işimi görecek ürün tavsiyen var mıdır ? Jantlar replika vernik atığı vs yapar diye demir tozu sökücü vurmamıştım içeriğinde verniğe zarar vermeyecekse onun içinde ürün tavsiyesi alabilirim. Beyaz araç zamanla üzerinde garip bir kir oluşuyor yıkama ile çıkmayan kil ve elle cila geçerim diyorum tampon ve jantta uzun zamandır aklımda hazır girişince onu da aradan çıkartayım
mirafiori
05-09-2022, 09:06
Abi merhaba,
Apc olarak çok pahalı olmadan işimi görecek ürün tavsiyen var mıdır ? Jantlar replika vernik atığı vs yapar diye demir tozu sökücü vurmamıştım içeriğinde verniğe zarar vermeyecekse onun içinde ürün tavsiyesi alabilirim. Beyaz araç zamanla üzerinde garip bir kir oluşuyor yıkama ile çıkmayan kil ve elle cila geçerim diyorum tampon ve jantta uzun zamandır aklımda hazır girişince onu da aradan çıkartayım
Apc olarak 2 ekomomik ürün tavsiyem var;
1- K2 Pro Apc Strong Ağır kirlerde 1:5 1-10 seyreltmek gerekli, rutin temizlikte 1:80 e kadar seyretebiliyorsun, epey bereketli ürün. Linkteki firma direkt getiren firmadır,
https://www.trendyol.com/k2/apc-strong-pro-1l-konsantre-genel-temizleyici-p-312025471?boutiqueId=61&merchantId=529831&filterOverPriceListings=false&sav=true
2- Valet Pro Citrus Pre Wash 3 ayrı temizlik için ideal, 1:10 seyrettiğinde ön yıkama sıvısı olarak kullanabiliyorsun, 1:20-30 arası plastik aksamlarda, 1:80 seyreltmede kumaş halı v.s temizliği için kullanabiliyorsun
Citrus Pre Wash - On Yıkama Kopuğu yamaclardetailing.com'da | Arac Bakım Ve Temizlik Urunleri (https://www.yamaclardetailing.com/urun/valet-pro-citrus-pre-wash-1lt-yikama-kopugu)
Demir tozu sökücü olarak K2 Pro Roton tavsiye ederim, hem jantta hem kaportada güvenle kullanabilirsin. İncelemesi kanalımda var. Araca komple demirtozu sökücü geçersin, Kil hamuru değilde, kil eldiveni almanı tavsiye ederim üzerine kil eldiveni ile geçersin sorun kalmaz diye düşünüyorum, kil hamuruda olur tabiki pratik ve aracın temiz olduğu için eldiveni tavsiye ettim. Son olarak üzerinde korumanı/cilanı sürersin seni tatmin eder. Bunu senede bir kaç kere tekrarlamanda fayda var. Tabi çiziklerin kalacak. :)
eminkilic61
07-09-2022, 16:34
PPF şeffaf kaplamaya bakım için ne tür ürünler önerirsiniz?
(elle uygulanması tercihimdir)
turboman
08-09-2022, 14:18
Ppf için bakım olarak değilde dikkat edilmesi gerkenler var; kostikli köpük vurmamak lazım, yağmurlu ve kirlenme sonrası üzerinde uzun süre tutmamak lazım. Ek olarak güneşten ne kadar korursanız o kadar uzun ömürlü olur. Zaten en fazla 3 yıl sonunda sökülmeli aracın üstünden.
eminkilic61
12-09-2022, 12:40
bu konu hakkında bilgisi/fikri olan var mıdır acaba?
mertypeR
22-09-2022, 11:02
Merhabalar, hobi amaçlı kendi arabalarıma pasta cila ve seramik yapmak istiyorum. İnternetten videolar izleyip öğrenmeye çalışıyorum. Bu konu hakkında dikkat etmem gereken püf noktaları öğretebilecek birisi varsa çok memnun olurum.
Polisaj makinesi, pasta ve seramik ürünleri hakkında tavsiyeleriniz nelerdir ? Hangi markaları tercih etmeliyim ?
Şimdiden teşekkür ederim…
mirafiori
23-09-2022, 10:08
Merhabalar, hobi amaçlı kendi arabalarıma pasta cila ve seramik yapmak istiyorum. İnternetten videolar izleyip öğrenmeye çalışıyorum. Bu konu hakkında dikkat etmem gereken püf noktaları öğretebilecek birisi varsa çok memnun olurum.
Polisaj makinesi, pasta ve seramik ürünleri hakkında tavsiyeleriniz nelerdir ? Hangi markaları tercih etmeliyim ?
Öncelikle aracınızın markasına göre pasta tercihi yapılmalıdır. Markalara göre boya sertlik yumuşaklığı değişebilmektedir. Örneğin benim aracım Dacia Sandero polisaj işlemini 2 aşamada bitirdim. Çıkan reçete Menzerna 400 + Rotary makina + keçe - Tac system Refinish 2 + orta sünger + Orbital makina yapıp işi bitirdim. Sıfır çizik olmasını istemedim. Kılcal çiziklerden kurtuldum, boyam güzel parladı.
Aracınız ve beklentinize göre bir reçete çıkarılmalı.
Alınacak malzemeler buradan tavsiyeler ile bir şekilde çözülür. Polisaj makinesi ilk kez kullanacaksanız, çok dikkatli olmanız ve bir bilen eşliğinde yapmanızda fayda var. Polisaj yaparken köse noktalar, keskin çizgilere çok dikkat etmek gerekli. Çizik ve hareleri görebilmek için sarı bir ışık kaynağı fena olmaz..
Polisaj öncesi hazırlığı iyi yapmak gerekli, aracın yıkanması, demir tozu temizliği, kil temizliği, ipa ile silinmesi, maskelenmesi...
Polisaj makinası işi biraz bütçe işi, güzel sonuç için makine bayılmaması için iyi markalar, özellikle rotary de gerekli, tabi senede bir kaç kez yapılacaksa uygun fiyatlı bir makine alınabilir ben Einhell diye bir marka kullanıyorum işimi görüyor. Orbitalde yine fiyat perfonmas makineri çok, mesela ben Auto Care isimli bir polisaj makinası kullanıyorum, shine mate nin 125 MM lik tablası takılı, uzerinde 150MM vardi makina 21 MM salinimli 3800 devir işimi gördü, bunlarda salınıma dikkat etmek lazım, çizik almak için. Shine mate, Kl pro de tercih edilebilir.
Bütçe sorunu yoksa Rupes, rotaryde Dewalt v.b tercih edilebilir..
eminkilic61
27-09-2022, 13:44
seramik kaplamalı araca, wax sürülür mü? sürülmeli mi?
Kendi görüşüm, aşınıdırıcı olmayan-parlatıcı ve doldurucu özellikte ürünlerin zararı değil faydası olacaktır.
Kendi görüşüm, aşınıdırıcı olmayan-parlatıcı ve doldurucu özellikte ürünlerin zararı değil faydası olacaktır.
Ayrıca solvent içeriklerine dikkat edilmelidir, bu yüzden bazı üst düzey seramik üreticileri dogal waxlari onerir. Solvent yine vardir bir miktar ama yağlar vs taşıyıcı olarak kullanıldığından cok zarar vermez. Bazi wax larin MSDS lerinde eldiven erittigi vs yaziyor, bunlar hos degil tabi seramik kaplamali bir araç için. Benim hatirladigim kadariyla AngelWax in guzel Carnauba wax lari vardi birde svisswax ın içeriklerine bakmıştım ama hala oyle mi bilmiyorum
Evde yaklaşık 3 sene önce aldığım bir hızlı cila var. Suyla inceltilen bi malzemeydi. Kapağı bir sefer açıldı sadece.
Kendisini 3 sene sonra hatırladım :) Ömrünü tamamlamış mıdır? Kullanılması bir sorun yaratır mı?
Kalite bişeydi, çok para vermiştim o zaman :)
M U R A T
27-09-2022, 16:50
Evde yaklaşık 3 sene önce aldığım bir hızlı cila var. Suyla inceltilen bi malzemeydi. Kapağı bir sefer açıldı sadece.
Kendisini 3 sene sonra hatırladım :) Ömrünü tamamlamış mıdır? Kullanılması bir sorun yaratır mı?
Görünürde bir problem yoksa kullanılır
Arkadaşlar selam
Seramik kaplama yapılmış bir araç üzerinde kireçli sudan kaynaklı kireç lekesi, kurumuş su lekesi kaldığı durumda hangi ürünle hangi işlemi yapmak sağlıklı olur ?
Uygulanan işlem seramik kaplama katmanına zarar verir mi ?
Herkese merhaba
Reçine için önerebileceğiniz uygun yollu bir ürün var mıdır ?
mirafiori
20-10-2022, 13:59
Bendede park ettiğim yerden dolayı reçine oluyor ön yıkamada auto brite magifoam ön yıkama şampuanı söküyor, geçen yine reçine oldu Flowey b33 ile yıkadım söktü, tani üzerindeki korumada gitti aynı zamanda
Malzeme ömrünü uzatmak için kesiklikle Gtechniq Halo tavsiye ederim. (Folyo seramiği )
Bu ürün olmayacaksa ilk 2 yıl kadar ektra birşey istemez . Sonrasında Temiztozu temizliği belki hafif bir aşındırıcı pasta ile yüzey temizliği yapılır. Üzerine de wax-nano koruma uygulanabilir. Her zaman altın kuraldır. Kullanılacak ürünü mutlaka bir köşede deneyin.
Öncelikle aracınızın boyasını yakmayı göze almalısınız. En kötü senaryo bu.
İhtiyacınız olan bir rotary polisaj makınası. Bütcenize uyanı alın. 1 Adet yün keçe 1 adet hologram süngeri (Orta sert Genelde sarı renk olur. )
Dolgu yapmayan 1 pasta 250 ml yeter. İlkkez yapacağınız için yetiremeyebilirsiniz.) 1 Adet hologram giderici pasta
Menzerna 400-2500 olabilir
Koch Chemie H8 -F6 olabilir.
Seçenekler çogalır.
Aracın hatlarını , kapı çamurluk tampon kenarlarını bantlayın. Ön hazırlık işlemi zaten başka konularda var. İllaki okumuşsunuzdur. Aracın en kötü panelinden başayın. Varsa boyalı parca en güzeli. Boya yanarsa tekrar boyatırsınız.
Makinayı tutmaya alışarak başlayın. Doğru baskı ve deviri bulduğunuzda,makinaya hakim olmayı öğrendinizde gerisi gelir. Bütün çizikleri almaya uğraşmayın. Zamanla olacak işler onlar.
Ben ilk yıl tavsiye etmiyorum.En verimli döneminde üzerine x ürün sürüp maskelemeye gerek yok. Seramik Kaplama zayiflamaya başayınca hızlı cila wax uygulanabilir. Zaten kaliteli bir seramik 2-4 yıl arası güzel performans gösteriyor.
Ağzının açık kalması dezavantaj. ürünü seffaf bir kaba alıp genel görünümüne bakın. Tortulaşma var mı ? Rengi nasıl ? Sorun teskil etmiyorsa görüntü ürünü Arka tamponun alt tarafında deneyin. Daha sonrasında kullanabilirsiniz.
Arkadaşlar selam
Seramik kaplama yapılmış bir araç üzerinde kireçli sudan kaynaklı kireç lekesi, kurumuş su lekesi kaldığı durumda hangi ürünle hangi işlemi yapmak sağlıklı olur ?
Uygulanan işlem seramik kaplama katmanına zarar verir mi ?
Kireç/Su lekesı için Markaların ürünleri mevcut (3d Markasında Eraser Var ) Genelde ürünler asidik olur. Seramik kaplamayı biraz yıpratabilir. Uygulama sonrası güzel durulamayı ihmal etmeyin. Uygulanan bölge seramik-wax-hızlı ile ile desteklenmeli.
Herkese merhaba
Reçine için önerebileceğiniz uygun yollu bir ürün var mıdır ?
Reçine taze ise yıkama yeterli olur. Sıcak su desteği de alabilirsiniz.
eminkilic61
20-10-2022, 15:41
Malzeme ömrünü uzatmak için kesiklikle Gtechniq Halo tavsiye ederim. (Folyo seramiği )
Bu ürün olmayacaksa ilk 2 yıl kadar ektra birşey istemez . Sonrasında Temiztozu temizliği belki hafif bir aşındırıcı pasta ile yüzey temizliği yapılır. Üzerine de wax-nano koruma uygulanabilir. Her zaman altın kuraldır. Kullanılacak ürünü mutlaka bir köşede deneyin.
çok teşekkürler
Aracıma katı wax almak istiyorum da ikisi arasında kaldım. Kullananlar varsa yorumunu rica ederim
Soft99 kiwami yada fussocoat alıcağım.
Kiwamiden yana oyum gibi. Parlaklığı çok iyiymiş diğerine göre ama ömrü daha kısaymış, hidrofobisi de bir tık düşükmüş.
Fussocoat ise 5-6 ay rahat götürür yazmışlar. Ama parlaklığı düşük diyolar
Kiwami alıp; 2 yıkamada bir felan üstüne polytop hızlı cila atarım diye düşünüyorum. Fussoya bu durumda ihtiyac olmaz herhalde :)
mirafiori
03-11-2022, 12:33
Aracıma katı wax almak istiyorum da ikisi arasında kaldım. Kullananlar varsa yorumunu rica ederim
Soft99 kiwami yada fussocoat alıcağım.
Kiwamiden yana oyum gibi. Parlaklığı çok iyiymiş diğerine göre ama ömrü daha kısaymış, hidrofobisi de bir tık düşükmüş.
Fussocoat ise 5-6 ay rahat götürür yazmışlar. Ama parlaklığı düşük diyolar
Kiwami alıp; 2 yıkamada bir felan üstüne polytop hızlı cila atarım diye düşünüyorum. Fussoya bu durumda ihtiyac olmaz herhalde :)
Aynen dediğiniz gibi, Polytop ile desteklerseniz ömrü uzar, fakat yıkama kısmınada dikkat etmek gerekir.
Aynen dediğiniz gibi, Polytop ile desteklerseniz ömrü uzar, fakat yıkama kısmınada dikkat etmek gerekir.
Dikkat etmeniz gereken kısımdan kastınız nedir hocam? Evimin alanı olmadığı için maalesef genelde benzinlikte yıkıyorum…
(** wax + polytop sonrası ama köpüğe herhalde çok gerek kalmaz :) durulamayla temizlenir gibi :D )
mirafiori
03-11-2022, 14:52
Dikkat etmeniz gereken kısımdan kastınız nedir hocam? Evimin alanı olmadığı için maalesef genelde benzinlikte yıkıyorum…
(** wax + polytop sonrası ama köpüğe herhalde çok gerek kalmaz :) durulamayla temizlenir gibi :D )
Kostikli şampuan kullanmamanız gerekir, benzinlik köpüğünde bolca vardır, Kiwaminim ömrünü 1 yıkamaya düşürebilir.
Waxı uyguladıktan sonra Polytop a gerek yok, ilk yıkama sonrası ve tekrarlanan yıkamalarda kullanabilirsiniz. Islakken fısfıslayın sonra durulayın..
AliGizda
04-11-2022, 07:51
Kostikli şampuan kullanmamanız gerekir, benzinlik köpüğünde bolca vardır, Kiwaminim ömrünü 1 yıkamaya düşürebilir.
Waxı uyguladıktan sonra Polytop a gerek yok, ilk yıkama sonrası ve tekrarlanan yıkamalarda kullanabilirsiniz. Islakken fısfıslayın sonra durulayın..
Şampuan gerçekten çok fark ediyor. Araba çok kirli olduğunda Alta Foam ile Auto Brite Magi Foam atıyorum, sonrasında durulamadan temaslı yıkamada Auto Brite Red Velvet kullanıyorum arabanın parlaklığına parlaklık katıyor.
Lastikler için mutfakta kullanılan fırçalardan aldım, parlatıcı sürmesem bile simsiyah ortaya çıkıyor.
Selamlar bu marka ürünü kullanan var mı?
TurkDEW | Oto Bakım ve Temizlik Urunleri (https://turkdew.com/)
mirafiori
04-11-2022, 08:48
Selamlar bu marka ürünü kullanan var mı?
TurkDEW | Oto Bakım ve Temizlik Urunleri (https://turkdew.com/)
Ben ilk defa duydum :)
Ben ilk defa duydum :)
İnstegram da sık sık karşıma çıkıyor.belki kullanan vardır diye buraya sormak istedim.
ahmetbaha-drs
04-11-2022, 09:08
Colourlock muadili deri temizleme ve bakım ürünleri önerisi olan var mı? :)
mirafiori
04-11-2022, 09:16
Colourlock muadili deri temizleme ve bakım ürünleri önerisi olan var mı? :)
Auto Brite Leather güzel üründür temizlemede :)