PDA

Orijinalini görmek için týklayýnýz : Car care ürünleri hakkýndaki her türlü soru buraya...

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22 23 24

FaBeRgE
02-09-2014, 16:18
Son 10 sayfayý okuyarak yazýyorum yanlýþým varsa düzeltirseniz sevinirim ;

Herhangi makinem yok elle uygulama yapýcam,

Ýlk önce Normal þampuan ile yýkayýp
Sonrasýnda Kil (m34 ile kullansam sorun yaþarmýyým ve kil marka model fark edermi?)
Tekrar Yýkama (Meguiars Sarý)
Meguiars Glaze7
Üstüne Chemical Guys Jetseal
Üstüne Collinite 915 Wax

Bu iþlemi ne kadarda bir uygulamam lazým ?
Aracýmýn kýlcal cizikler mevcut azda olsa bu uygulamada parlaklýk ve cizikleri alýrmýyým?

kilin markasý fark ediyor bence, sadece kili yere düþürmeyin yeter :)

Sarý meg þampuan yerine normal þampuan ile yýkayýn. Sarý meg þampuan cilalý olduðu için cila yapmacaðýnýz yýkamalarda kullanmanýz daha mantýklý olur.

meguiars glaze 7 yerine - diamond white almanýz yeterli olacaktýr. Aracýnýz beyaz sanýrým.

http://www.cleanyourcar.co.uk/images/uploads/watermarked/poorboys-white-diamond.jpg

R.I.P
02-09-2014, 16:27
bu black hole ile nxt ve srp ayný etkiyi gösterir sanýrým yanlýþmýyým?

Kadyr
02-09-2014, 16:31
Tesekkur ettim fabarge. Az varmis kutuda ama denemek lazim:)

FaBeRgE
02-09-2014, 16:53
bu black hole ile nxt ve srp ayný etkiyi gösterir sanýrým yanlýþmýyým?

srp bildiðim kadarýyla doldurucu özelliði olan bir ürün. NXT'nin ise temizleyici özelliði var. Black hole'da böyle bir özellik ben göremedim ama daha derin bilgiye sahip olanlar daha iyi bir cevap verebilir.

Tesekkur ettim fabarge. Az varmis kutuda ama denemek lazim:)

Rica ederim, aman diyim 915 çok çok ince bir þekilde sürülmesi gereken bir ürün. Yoksa kaportadan düzgünce silemez ve güzel bir parlaklýk yakalayamazsýn.

R.I.P
02-09-2014, 16:57
geçen hafta nxt attým bu hafta da 915 alýp önce srp ardýndan 915le bu hsonunuda kapatayým. bu arada cevaplar için teþekkürler

Kadyr
02-09-2014, 17:49
Anladim. Az surcez aman iz birakmasinda arabada boya vs yok sonra yanariz:)

KOSEREN
02-09-2014, 18:07
Aldýn mý passatý?

peace
03-09-2014, 10:36
arkadaþlar collinite 915 aldým silmek için qick detailer var altýna veya üstüne ne kullanmam lazým birde nxt mevcut. yýkamadan sonra 915 sürüp silsem olur mu?

cem_subasi
03-09-2014, 10:41
kilin markasý fark ediyor bence, sadece kili yere düþürmeyin yeter :)

Sarý meg þampuan yerine normal þampuan ile yýkayýn. Sarý meg þampuan cilalý olduðu için cila yapmacaðýnýz yýkamalarda kullanmanýz daha mantýklý olur.

meguiars glaze 7 yerine - diamond white almanýz yeterli olacaktýr. Aracýnýz beyaz sanýrým.

http://www.cleanyourcar.co.uk/images/uploads/watermarked/poorboys-white-diamond.jpg

Aracým beyaz ewet :)

Kil ne marka almalýyým ve kil kaydýrýcý baþka ne kullanabilirim ?

Ve bu diamond white elle yapabilirmiyim? iç mekan koltuklar paspaslar için kokuyu gidermek için ne kullanabilirim?

FaBeRgE
03-09-2014, 11:25
Aracým beyaz ewet :)

Kil ne marka almalýyým ve kil kaydýrýcý baþka ne kullanabilirim ?

Ve bu diamond white elle yapabilirmiyim? iç mekan koltuklar paspaslar için kokuyu gidermek için ne kullanabilirim?

diamond white el ile uygulanan bir ürün zaten, ben iç mekanda biraz kara düzenciyim :)

her þeyden önce mutlaka halý yýkama makinesi olmalý, bol sulu sabunlu bez ile koltuklara giriþip, vakumla pislikleri çekerim. Sabun olarakta jhonson baby kullanýyorum kumaþlar zarar görmesin diye. Bazende halý yýkamacýlarýn kullandýðý yumuþak fýrçalarý kullanýyorum.

Ýmkan varsa koltuklarý yerinden sökmek en temizi, çünkü genelde asýl kir kýzaklarýn etrafýnda el girmeyen bölgelerde oluyor.

Paspaslar halý ise evde küvete atýp, oxy action ve fýrçayla güzelce temizleyebilirsin.

Diðer kalan plastik bölgelerde Meguiars APC 1e 4 sulandýrma ile kullanýlabilir.

Koku içinse car scents attýn mý iþlem tamamdýr :)

Kadyr
04-09-2014, 08:33
915 sipariþ verdik gelsinde deneyelim bakalým sonucu yazarým

Kadyr
08-09-2014, 15:10
arkadaþlar eski konulara ulaþamadýðým için sormak durumundayým. adýný unuttum burada f/p oraný yüksek ön cam için yaðmur kaydýrýcý ürün tavsiye edilmiþti. f/p olarak en iyisi ve uygulamasý kolay ürün tavsiye edermisiniz.

TaGo
08-09-2014, 15:18
Fiyat performans oraný en iyi olan araç dýþ yüzey detailing ürünleri hangileridir? tabi öneri mahiyetinde. Bunlarý nano ve nano olmayan olarak 2 ye ayýrýrsak sevinirim.

Örneðin; yýkama performansý kir sökücü özelliði en fazla olan, en fazla parlaklýðý veren, içinde kostik ve soda içermeyen ÞAMPUAN önerinizi alabilirmiyim.

Tunacan
08-09-2014, 15:27
Þampuan olarak sarý sonax þampuan tavsiye ediliyor hep. Bu tavsiyelere uyup bende kullaanýyorum.
Kolay bulunabilirliði, ph seviyesi, cilasýz olmasý,düþük maliyetli olmasý en büyük etken. Cilalý araçlarda iyi sonuç veren bir þampuan tavsiye ederim.

Kadyr
08-09-2014, 19:30
arkadaþlar eski konulara ulaþamadýðým için sormak durumundayým. adýný unuttum burada f/p oraný yüksek ön cam için yaðmur kaydýrýcý ürün tavsiye edilmiþti. f/p olarak en iyisi ve uygulamasý kolay ürün tavsiye edermisiniz.

güncell,,,,,,

ayrýca ULTÝMATE LÝQUÝD WAX tam olarak nasýl uygulanýyor hýc býr yerde uygulama seklýný bulamaýdm. gecen araca surdum kýsa surede sýlmeye calýssamda hemen kurudu

Ranthor
09-09-2014, 07:41
glass shield f/p de 20 kat filan onde rakiplerinden

TaGo
09-09-2014, 08:00
Müþter aralarýmý yýkamak için çok parlaklýk veren saðlýklý bir þampuan türü kullanmak istiyorum. Açýkcasý 25 lt lik bidonu 40 tl ve altýnda olan (su bile bu para deðil ne satýyorlar anlamýyorum) bir leke sökücüyü uygulamak istemiyorum.

Çok iyi bir dashboard, výnyl göðüslük temizleyici önerisi istiyorum. ***** her aracýn içide silinecek.

Birde lastik parlatýcýsý olarak fp oranýyüksek bir ürün önerisi bekliyorum. Bunda çokcada kalite aramýyorum ama

Kadyr
09-09-2014, 08:10
glass shield f/p de 20 kat filan onde rakiplerinden

sen býr konu acmýþtýn yeni buldum onuda glass guard diye onu araþtýrýyordum. o konuda nasiol da tavsiye edilmiþ. sen glass guarddan memnun kalmýþtýn. nasiol dahamý etkili ondan

fussy
09-09-2014, 08:13
@TaGo abi;
Þampuanda bidon hesabý olacaðýndan ataþ ürünlerine bakýlabilir. Memnun olan ve kullan baya mevcut.
autoglym VRC vinil ve göðüs için f/p olarak iyidir.
Lastik içinde Sarp f/p olarak çok iyi. Artý olarak yýllardýr kullanýrým meguiars endurance jel çok iyidir.

Kadyr
09-09-2014, 08:55
nasiol yaðmur kaydýrýcýnýnda uygulamasý glass guard gibimi tam olarak nasýl uygulamak gerekiyor. temiz cama ped ile sürmek yeterli geliyormu

douu
09-09-2014, 09:07
nasiol biraz daha uygulamasý zor ürün kadir. çok çabuk kuruyor ve kuruduktan sonra hardcore yöntemler gerekiyor sökmek için. bir kiþi sürerken bir kiþinin de silmesi lazým arkadan gelerek. ama gerçekten o kadar ucuz ve süresi uzun ki fp orasý kesinlikle en mükemmel ürün

Kadyr
09-09-2014, 09:13
hardcore olarak jýletle cýkar herhalde :D

doðukan bunada cevap verýrmýsýn
ayrýca ULTÝMATE LÝQUÝD WAX tam olarak nasýl uygulanýyor hýc býr yerde uygulama seklýný bulamaýdm. gecen araca surdum kýsa surede sýlmeye calýssamda hemen kurudu

sýmdý hangý su kaydýrma urununu alayým:)

douu
09-09-2014, 13:05
hardcore olarak jýletle cýkar herhalde :D

doðukan bunada cevap verýrmýsýn

sýmdý hangý su kaydýrma urununu alayým:)

çabuk kuruyorsa çare panel panel uygulamakta :) jetseal önerebilirim sana.

Kadyr
09-09-2014, 13:07
Jetseal e baktým pahalý býraz. megý gecen sene almýþtým yarýsý dolu onu býtýreyým. ozaman panel uygulayýp hemen sýleyým. býrde sýldýgým beze gore ýz býrakýyor sanýrým ýcýnden cýkan mfýber bez var sýyah en ýyýsý o sýlmede.

douu
09-09-2014, 13:16
bol tüylü bezlerle silersen daha rahat silersin ve daha iyi sonuçlar alýrsýn :)

bu arada jetseal pahalýdýr ama az kullanacagýn için baya bi uygulama yapabilirsin.

TaGo
09-09-2014, 22:47
Müþter aralarýmý yýkamak için çok parlaklýk veren saðlýklý bir þampuan türü kullanmak istiyorum. Açýkcasý 25 lt lik bidonu 40 tl ve altýnda olan (su bile bu para deðil ne satýyorlar anlamýyorum) bir leke sökücüyü uygulamak istemiyorum.

Çok iyi bir dashboard, výnyl göðüslük temizleyici önerisi istiyorum. ***** her aracýn içide silinecek.

Birde lastik parlatýcýsý olarak fp oranýyüksek bir ürün önerisi bekliyorum. Bunda çokcada kalite aramýyorum ama

Oneri bekliyorum

imprezaWRC
10-09-2014, 09:03
Oneri bekliyorum

Parlaklýk ve iyi bir temizlik için linkteki þampuanlarý öneririm. Cilasýz boyayý bile çok güzel parlatabiliyorlar. Ýki þampuanýda kullandým ikiside harika.
http://www.chemicalguysturkiye.com/yikama-sampuanlari-and-aksesuarlari/citrus-wash-and-gloss-ultra-konsantre-limon-ozlu-parlatici-sampuan-1-galon.html
http://www.chemicalguysturkiye.com/yikama-sampuanlari-and-aksesuarlari/glossworkz-kopuklu-parlaklik-artirici-ph-notr-yikama-sampuani-1-galon.html

Ýç temizlik için
http://www.chemicalguysturkiye.com/temizleyiciler/nonsense-renksiz-and-kokusuz-konsantre-yuzey-temizleyici-1-galon.html

Dashboard parlatýcý için
Arexons mat effect dashboard sütünü tavsiye ederim.

Lastik Parlatýcý olarakda Sonax'ýn lastik parlatýcýsýný tavsiye ederim.

Ranthor
10-09-2014, 10:24
Ben citrus wash kullanýyorum Hakan'ýn bahsettiði ürün, hem çok konsantre, hem çok iyi temizliyor. Acaip memnunum.

TaGo
10-09-2014, 10:28
peki citrus wash de gene 10 lt suya 50ml gibimi kullanýlýyor. 4 galon dediðine göre 3,78lt yani kaç araç yýkanýra bakmak istiyorum.

imprezaWRC
10-09-2014, 11:04
peki citrus wash de gene 10 lt suya 50ml gibimi kullanýlýyor. 4 galon dediðine göre 3,78lt yani kaç araç yýkanýra bakmak istiyorum.

Sulandýrma oraný yüksek olduðundan 10lt'ye 50ml fazla gelir. 10lt suya 15ml þampuan koysan yeterli gelir.

oselami
13-09-2014, 10:09
arkadaþlar set halinde yýkama ürünü alacaðým. kova, sünger, þampuan, iç mekan temizleyici,... bilndik markalarýn böyle setleri varmý yoksa tek tek mi almalýyým?

ceyhun737
13-09-2014, 10:12
Ben meguiars ürünleri kullanýyorum sarý Þampuan hýzlý cila ve nxt kullanýyorum bence gayet baþarýlý ürünler ama nxt çok toz tutuyor acaba baþka tavsiye edebileceðiniz kaliteli marka var mýdýr?

Kadyr
15-09-2014, 09:26
beyler selam ben bu wax iþinden anlamadým yahu meguiras nxt yi kullanýncada ayný 915 kullanýncada ayný. 915 i pede dokundurup dokundurup sürdüm az bir þekilde. kurumasýnýda bekledik ama silince böyle gölgede bakýnca izler belli oluyor. bu iþten çýkamadým beceremiyorum sanýrým. nedir bu iþin püf noktasý yada uygulama videosu falan varmý. yüzey kaygan oluyor ama bu izlerde dikkatli bakýnca belli oluyor.

Sh4rk
15-09-2014, 09:54
Aklima gelmisken arabada hareler var biraz yogun chemical sw. B gone ile komple geciyorum arkadan megiuars ult. Past wax kullaniyorum hareler azaliyor moraller duzeliyor :) arabayi yikadigimda sari meg. Sampuan ve eldiven ile kuruluyorum
Tekrar basa donuyor hareler yogun sekilde

Makine ile mi uygulama yapmam lazim y

i-vtec07
15-09-2014, 10:11
Aklima gelmisken arabada hareler var biraz yogun chemical sw. B gone ile komple geciyorum arkadan megiuars ult. Past wax kullaniyorum hareler azaliyor moraller duzeliyor :) arabayi yikadigimda sari meg. Sampuan ve eldiven ile kuruluyorum
Tekrar basa donuyor hareler yogun sekilde

Makine ile mi uygulama yapmam lazim y

evet abi makine ile uygulama yapman gerekli. senin yaptýðýn iþlem sadece çizikleri maskeler bi kaç yýkama sonra sil baþtan :)

Ýbrahim33
28-09-2014, 18:39
elimde meguairisin el pedi var
araca kille giriþtikten sonra turtle wax'n premium çizik alýcý pastasýyla giriþeceðim ama aklýma birþey takýldý.

Bu pastayý elle yapacaðým için çok uðraþtýrýr mý ?
Bu pasta gerekli parlaklýðý saðlar mý yoksa , komple pastadan sonra aracýn parlaklýðýný artýrmak için ( gerçi her yýkamada turtle wax hýzlý cila kullandýðým için yeterince parlýyor ama daha fazlasýný istiyorum ) extra bir cila kullanmam gerekli mi ?

ceyhun737
28-09-2014, 18:41
Ben meguiars ürünleri kullanýyorum sarý Þampuan hýzlý cila ve nxt kullanýyorum bence gayet baþarýlý ürünler ama nxt çok toz tutuyor acaba baþka tavsiye edebileceðiniz kaliteli marka var mýdýr?

Var mýdýr fikri olan?

i-vtec07
28-09-2014, 19:58
Var mýdýr fikri olan?

kesinlikle wetcoat hocam :) ben kullanýyorum tavsiye ederim.

ceyhun737
28-09-2014, 20:00
kesinlikle wetcoat hocam :) ben kullanýyorum tavsiye ederim.

Ya wet coat ürünü de fiyat kullaným süresi oranýna göre baya az deðil mi ? Demek istediðim çabuk bitmiyor mu

i-vtec07
28-09-2014, 20:00
elimde meguairisin el pedi var
araca kille giriþtikten sonra turtle wax'n premium çizik alýcý pastasýyla giriþeceðim ama aklýma birþey takýldý.

Bu pastayý elle yapacaðým için çok uðraþtýrýr mý ?
Bu pasta gerekli parlaklýðý saðlar mý yoksa , komple pastadan sonra aracýn parlaklýðýný artýrmak için ( gerçi her yýkamada turtle wax hýzlý cila kullandýðým için yeterince parlýyor ama daha fazlasýný istiyorum ) extra bir cila kullanmam gerekli mi ?
abi makina yoksa uðraþtýðýna deðmez.ama parlaklýk saðlar tabi taa ki ilk yýkamaya kadar :)

i-vtec07
28-09-2014, 20:03
Ya wet coat ürünü de fiyat kullaným süresi oranýna göre baya az deðil mi ? Demek istediðim çabuk bitmiyor mu

tahmini olarak normal bi binek araca 6 yada 7 kez falan uygulayabilirsin. uygulamasý zaten aþýrý kolay ben eski nesil wax lar la hiç uðraþmýyorum artýk ayrýca dayanýklýlýðý daha iyi.

levent
28-09-2014, 22:23
6-7 kez wetcoat için (gyeon) cimri kullaným demek, 3 veya 4 seferde biter en fazla ancak ömür/fiyat iliþkisinden bahsedildiðinde wetcoat her yýkamada gerekli deðil, tahmini olarak 4 yýkamada 1 kez yapýlsa yani 2 ayda 1 kez ortalama ile 6-8 ay aralýðýnda ömrü var demektir. Gayet iyi bir süre bu bence.

ceyhun737
28-09-2014, 22:26
Bende bunu merak ediyorum 4 yýkamada 1 dedin. Peki Þampuan ne kadar gider?

Ýbrahim33
07-10-2014, 09:46
https://www.youtube.com/watch?v=_u-QTCbOUW4

R.I.P
08-10-2014, 14:22
gyeon cure ön cama uygulayan var mý? ön cam hariç uyguladým ama silecekler yüzünden ön cama sürmeye tereddüt ettim

5500
08-10-2014, 14:26
camlarým inanýlmaz derecede lekeli. silmek falan fayda etmiyor, bir türlü geçiremedim.
özellikle ön camda sileceðin geçtiði yerlerin izi oluyor. hangi ürünü tavsiye edersiniz?

Tunc.
12-10-2014, 16:57
Merhabalar.. Bende pek anlamam bu iþlerden, bi kaç defa cila attým ama çok amatörce, þimdi düzgün bi cila atmak istiyorum, hem parlaklýk hemde kýlcal çiziklerden kurtulmak istiyorum, hangi ürünü hangi markayý nasýl kullanacaðým konusunda yardýmcý olabilecek var mýdýr abilerden ? Makinemde var ama ilk kez kullanacaðým. Þimdiden teþekkürler.

Tunc.
13-10-2014, 14:39
Merhabalar.. Bende pek anlamam bu iþlerden, bi kaç defa cila attým ama çok amatörce, þimdi düzgün bi cila atmak istiyorum, hem parlaklýk hemde kýlcal çiziklerden kurtulmak istiyorum, hangi ürünü hangi markayý nasýl kullanacaðým konusunda yardýmcý olabilecek var mýdýr abilerden ? Makinemde var ama ilk kez kullanacaðým. Þimdiden teþekkürler.
Yok mudur yardýmcý olabilecek ?

SekoLive
13-10-2014, 14:41
Yok mudur yardýmcý olabilecek ?

tunc selamlar

aracýn nedir? rengi nedir bunlarýn detayýnýda verirsen birileri biþiler yazýcakdýr bildikleri kadarýyla

R.I.P
13-10-2014, 14:44
elle uygulama için autoglym super resin polish öneririm ama tabiki bu geçici çözüm. sýk sýk uygularým dersen memnun edebilir

noelbaba
13-10-2014, 14:51
Arkadaslar banada bir yardimci olursaniz sevinirim. Soyleki koltuk uzerinde lekeler var ( sari lekeler ter izi olabilir ) arabayi aldigimda vardi ama cikaramadim lekeleri. Sonaxin leke cikarici vs urununu kullandim banamisin demedi. Koltuk kumas bu arada . Suanda aklimda turtlewaxin yesil sisesi var kopuk olan bunu kullansam ise yararmi ? Birde hali yikama makinasi kullanan bir yer var yoksa direk onlarami teslim edeyim ?

Tunc.
13-10-2014, 22:39
tunc selamlar

aracýn nedir? rengi nedir bunlarýn detayýnýda verirsen birileri biþiler yazýcakdýr bildikleri kadarýyla

Abi selam, focus 2, gümüþ gri rengi

Tunc.
13-10-2014, 22:43
Öneriniz için teþekkürler, mutlaka dikkate alaðým, kalýcý olmasý, en azýndan bi süre götürmesi daha çok iþime gelir aslýnda. Diðer önerileride bakalým, hangisi mantýklýysa onu uygulayým. Tekrar saðolun.

Tunc.
13-10-2014, 22:43
elle uygulama için autoglym super resin polish öneririm ama tabiki bu geçici çözüm. sýk sýk uygularým dersen memnun edebilir
Bi üstteki mesajým sizeydi alýntý yapamamýþým sanýrým. :)

enes28
13-12-2014, 12:40
Kil uygulamasýndan sonra aracý bezle mi silmek daha iyi yoksa su mu tutturmak ?

d.berkay
13-12-2014, 12:48
Ýki türlü de uygun olur herhangi bir fark olmaz. Ama eðer kil yaparken kil kaydýrýcý biþeyler(quick detailer hariç) kullandýysanýz durulamanýz daha iyi olur.

Sh4rk
13-12-2014, 18:45
Beyler soft 99 nerden bulabiliriz

enes28
13-12-2014, 18:49
Çok teþekkürler

19gokhan90
13-12-2014, 21:07
derin parlaklýk için ne önerirsiniz ? araba siyah

Kadyr
13-12-2014, 21:12
Soft 99 sanal pazarda var.
Siyah icinde wax olarak soruyorsaniz fk1000 ve collinite 915. Hepsi sanal pazarda satisi var.

Sh4rk
13-12-2014, 23:07
Siyah icinde derken soft99 siyah boyada iyi olmuyormu da fk ve collinite yi onerdiniz, suan meguiars paste wax kullaniyorum uygulama yapilcak renk siyah

Mert Ali
14-12-2014, 00:40
derin parlaklýk istiyosanýz polisaj,glaze sýrasýný izlemeniz lazým. polisaj iþin temeli. yoksa ne sürseniz parlar...

Sh4rk
14-12-2014, 08:22
Boyanin zemini temiz zaten amac yikamadan sonra derinlik vermek

Kadyr
14-12-2014, 09:00
soft 99 da guzel forumlardan okudugum kadarýyla. hatta en guzelý denýlýyor. bende collýnýte var aracým sýyah ama býdakýne soft 99 alýcam. he býde hydrax var onuda býr arastýrýn bende aldým ama henuz uygulayamadým. hydrax derýnlýk konusunda nasýl býlmýyorum ama parlatma konusunda baya ýyý denýyor ayrýca bý kere uygulayýnca 3 ay dayanýyor.

d.berkay
14-12-2014, 16:02
Soft99 Fusso12 Koyu renklere aþaðýdaki linkten ulaþabilirsiniz.

http://www.sanalpazar.com/Soft99-Fusso-Coat-12-Koyu-Renkler__isp25627653

Diðer araç bakýmý ürünleri için:

http://www.sanalpazar.com/dukkan/Dby-Detailing-Car-Care__u299769

chaylak
16-12-2014, 22:46
Arkadaslar ipa hakkinda bir kac sey sormak istiyorum.

Ýpa agir kirleri ve yaglari kolayca temizliyormus. Acaba motor icinde kullansam aksamdaki plastik aksama zarari olur mu? Sertlesme bozulma vs gibi? Ya da sulandirip kullanmak mi uygun olur?

Mert Ali
16-12-2014, 23:00
1e1 veya 3e1 sulandýrýp kullanabilirsiniz yerine göre. motor için genel temizleyici kullanýp sonuç almadýðýnýz için mi ipa düþünüyorsunuz ?

chaylak
17-12-2014, 08:28
Yok elimde 1 litre falan ipa var isimi gorurse kullanmak istiyorum. Sadece plastige borulara zarari olur mu bilmiyorum

omergrg
24-12-2014, 09:31
Car Care deyince turtle wax ürülerinden asla vaz geçmem , adamlar boya koruma da dünya lideri, fakat türkiye de pek yaygýn deðil.Turtlewax sektöründe 1 numara

G (http://www.gorgulu.biz//kategori/32/Turtle-Wax) buradan ürünlerin detaylý açýklamasýna ve çeþitliliðine ulaþabilirsiniz.

grkm
24-12-2014, 10:07
camlarým inanýlmaz derecede lekeli. silmek falan fayda etmiyor, bir türlü geçiremedim.
özellikle ön camda sileceðin geçtiði yerlerin izi oluyor. hangi ürünü tavsiye edersiniz?

Cam pastasi ve cam temizleyici urunlerle gecme olasiligi oldukca muhtemel.

Cogu uygulama merkezinde bulamasaniz bile kendiniz kolayca temin edebilip uygulatabilirsiniz.

Car Care deyince turtle wax ürülerinden asla vaz geçmem , adamlar boya koruma da dünya lideri, fakat türkiye de pek yaygýn deðil.Turtlewax sektöründe 1 numara

buradan ürünlerin detaylý açýklamasýna ve çeþitliliðine ulaþabilirsiniz.

Markalarin teknolojileri yenileme konusunda calismalari var fakat TW bu konuda benim fikrimce geriden geliyor. Tabiki belli bir alici kitlesi var ama TR'de ayni fiyat bandinda daha iyi urunler bulabileceginizden supheniz olmasin.

Ranthor
24-12-2014, 10:12
Turtle wax in ciro olarak en büyüðü olduðu doðrudur. Hatta bu aralar cok popüler olan bu ürün üreticilerinin alayinin toplamindan bile kat kat daha büyük*.

1 numara olduguna ise hic inanmýyorum. Ama dunyanin her yerinde satiliyor ürün gami inanýlmaz geniþ vb..

Ranthor
24-12-2014, 10:14
Turtle Wax is the largest automotive appearance products company in the world and distributes its products in more than 90 countries

fdoganb
17-01-2015, 13:09
kil kullanýmýyla alakalý iki sorum olacaktý:
1- kil tek kullanýmlýk mý oluyor? yani arabayý komple geçtikten sonra ayný kil ile baþka bir uygulama yapma þansýmýz oluyor mu?
2- araca sadece kil uygulasam,ardýndan baþka bir cila koruma vs atmasam bir zararým olur mu?

omco
17-01-2015, 21:49
kil kullanýmýyla alakalý iki sorum olacaktý:
1- kil tek kullanýmlýk mý oluyor? yani arabayý komple geçtikten sonra ayný kil ile baþka bir uygulama yapma þansýmýz oluyor mu?
2- araca sadece kil uygulasam,ardýndan baþka bir cila koruma vs atmasam bir zararým olur mu?

1) Bir kez kullanmanýz daha saðlýklý olur çünkü kile yapýþanlarla aracý çizebilirsiniz, isterseniz atmayýp jantlarda veya camlarda kullanabilirsiniz ama tek kullaným en saðlýklýsý bence
2) Kil uygulayarak sadece boyadaki kirleri almýþ oluyorsunuz, kilden sonra iyi bir sealant/wax lazým

i-vtec07
17-01-2015, 22:18
Zararý olmaz tabi ama kil boyadaki kirleri aldýðý gibi wax sý da alir. Tekrar wax atarsanýz iyi olur :)

Ýbrahim33
19-01-2015, 18:14
aracý çizmeyecek , cilasýný götürmeyecek , kaportanýn tozunu almak için kullanýlacak bez önerisi olan var mý ? 3m in cila bezini kullanýyorum iþimi görüyor ama yazýk bu beze.

Erdem K.
23-01-2015, 14:14
sayýn ilgililer soru bombardýmanýna hazýr olun lütfen :)

1- kil nasýl uygulanýr? araç nemli veya kuru mu olmalýdýr? En iyi kil hangisidir? bu ürün tek kullanýmlýk mý? kil kaydýrýcý kullanmanýn eksileri var mý?

2- kil uygulamasý sonrasý fusso coat uygulamak istiyorum, doðru bir sýralama mý?

3- Fusso coat sonrasý silebileceðim en iyi mikrofiber bez hangisidir? süet bez nerelerde kullanýlmalýdýr?

þimdilik bu kadar :) sonrasýnda jant temizliði sorularýmla sizleri boðmaya hazýrým :)

keyifli forumlar ...

imprezaWRC
23-01-2015, 14:40
sayýn ilgililer soru bombardýmanýna hazýr olun lütfen :)

1- kil nasýl uygulanýr? araç nemli veya kuru mu olmalýdýr? En iyi kil hangisidir? bu ürün tek kullanýmlýk mý? kil kaydýrýcý kullanmanýn eksileri var mý?

2- kil uygulamasý sonrasý fusso coat uygulamak istiyorum, doðru bir sýralama mý?

3- Fusso coat sonrasý silebileceðim en iyi mikrofiber bez hangisidir? süet bez nerelerde kullanýlmalýdýr?

þimdilik bu kadar :) sonrasýnda jant temizliði sorularýmla sizleri boðmaya hazýrým :)

keyifli forumlar ...

Kili her iki þekilde de kullanabilirsin. Kilin yüzeyde takýlmamasýna özen göstermen lazým. Kili hamur kývamýna getirip öyle kullanmalýsýn. Kullandýðýn yüzey kirlenince katla ve yeniden yoður. Yere düþerse at çöpe.
Kil kaydýrmak için quick detailer sýnýfýnda ürünler var. Clay lube adý altýnda satýlýyorlar. Turtle wax ve Meguairs'ýn yüzey temizleme kitleri var, yapý marketlerde satýlýyor, oralardan temin edebilirsin.
Soft99 Fusso öncesi kil tek baþýna yeterli gelmeyebilir, Crystal concept deep clean ürününden kullanman gerekebilir.
Fusso'yu silmek için bol tüylü ve yumuþak mf bez alman yeterli. Bim'de, bauhaus ve carrefour'da mf bez satýlýyor. Bol tüylü ve yumuþak olaný bim'de mevcut. Diðerleri biraz daha sert bir yapýya sahip.

Erdem K.
23-01-2015, 14:59
Kili her iki þekilde de kullanabilirsin. Kilin yüzeyde takýlmamasýna özen göstermen lazým. Kili hamur kývamýna getirip öyle kullanmalýsýn. Kullandýðýn yüzey kirlenince katla ve yeniden yoður. Yere düþerse at çöpe.
Kil kaydýrmak için quick detailer sýnýfýnda ürünler var. Clay lube adý altýnda satýlýyorlar. Turtle wax ve Meguairs'ýn yüzey temizleme kitleri var, yapý marketlerde satýlýyor, oralardan temin edebilirsin.
Soft99 Fusso öncesi kil tek baþýna yeterli gelmeyebilir, Crystal concept deep clean ürününden kullanman gerekebilir.
Fusso'yu silmek için bol tüylü ve yumuþak mf bez alman yeterli. Bim'de, bauhaus ve carrefour'da mf bez satýlýyor. Bol tüylü ve yumuþak olaný bim'de mevcut. Diðerleri biraz daha sert bir yapýya sahip.

þimdi kil olayýný az çok anladým :) kilden sonra "crystal concept deep cleaner" öneriyorsunuz, peki bu nasýl uygulanýyor? tüm ürünleri anlayýp tek seferde alýþveriþimi tamamlamak ve tüm ürünler elimdeyken uygulama yapmak istiyorum :) kili yaptým, sonra aracý duruladým, sonrasýnda kurulayýp crystal concept deep cleaner'ý mý uyguluyoruz, kutunun arkasýnda uygulama tavsiyesi yazýyor mu?

son olarak da Soft99 Fusso ve 5-10dk sonrasýnda yumuþak ve bol tüylü mf bez ile silme iþlemi. bu kadar sanýrým :) zevkli olacaða benziyor, teþekkürler...

Mert Ali
24-01-2015, 00:02
Hatta.. Ýron cut veya iron x sonrasý kil onun sonrasýnda deep clean yapýlabilir. Temiz bir yüzey olur. :)

onn_dear
24-01-2015, 00:35
sýfýr km araca yýkama sonrasý meguiars quick wax dýþýnda herhangi bir uygulama yapýlmalý mýdýr koruma amaçlý vs?

ilbeyyagci
24-01-2015, 12:15
sýfýr km araca yýkama sonrasý meguiars quick wax dýþýnda herhangi bir uygulama yapýlmalý mýdýr koruma amaçlý vs?

Ayný soruya ek olarak bir soru da ben sorayým.

Bayiden aracýmýzý aldýktan sonra koruma amaçlý nasýl bir uygulama yapalým ? Araç yeni i20 kaþmir kahve metalik. Würth'ün ikitellideki dükkanýnda mumlu cila gördüm, sizce nasýl bir sonuç verir ?

i-vtec07
24-01-2015, 12:17
Ayný soruya ek olarak bir soru da ben sorayým.

Bayiden aracýmýzý aldýktan sonra koruma amaçlý nasýl bir uygulama yapalým ? Araç yeni i20 kaþmir kahve metalik. Würth'ün ikitellideki dükkanýnda mumlu cila gördüm, sizce nasýl bir sonuç verir ?

bence kaliteli biyerde nano koruma yaptýrýn.

enes28
24-01-2015, 12:25
Sýfýr araca kilden sonra ipa yapmak gerekli midir ?
Sonrasýnda Soft 99 uygulamayý düþünüyorum

omco
24-01-2015, 15:22
Sýfýr araca kilden sonra ipa yapmak gerekli midir ?
Sonrasýnda Soft 99 uygulamayý düþünüyorum

Kil yaparak boyayý zaten temizlemiþ oluyorsunuz ama kil kaydýrýcý olarak quick detailer vb bir ürün kullandýktan sonra yüzeyi kalýntýlarýndan ayýrýp wax'ýn boyaya daha iyi iþlemesi için ipa kullanmak iyi olur. Kil kaydýrýcý olarak þampuanlý su kullanýrsanýz aracý tekrar yýkamayý unutmayýn

Onrcn
25-01-2015, 00:28
Kil yaparak boyayý zaten temizlemiþ oluyorsunuz ama kil kaydýrýcý olarak quick detailer vb bir ürün kullandýktan sonra yüzeyi kalýntýlarýndan ayýrýp wax'ýn boyaya daha iyi iþlemesi için ipa kullanmak iyi olur. Kil kaydýrýcý olarak þampuanlý su kullanýrsanýz aracý tekrar yýkamayý unutmayýn

IPA larin cogu wax lari cozmez. Cok daha guclu karisimlara ihtiyac duyulur oncelikle onu belirteyim. Kil kaydirici olarak cesitli seyler kullanilabilir, sabunlu su, quick detailer vs vs. Eger araci tamamen dekontaminasyon etmek istiyorsaniz Gyeon Iron i kil kaydirici olarak kullanip, gyeon kil ile tek seferde bitirebilirsiniz. Diger killerin Gyeon Iron ile dagilma ihtimalleri cok yuksek.

Anýl E.
25-01-2015, 09:10
Konu açmýþtým ama fazla ilgi görmedi :)

Aracým beyaz passat cc . Üzerinde nano boya koruma olarak sýfýr teslim alýndý . Ben bu araca ne kadar aralýklarla ve hangi markayla elle olmak üzere boya koruma cila yapmalýyým?

Ýç döþemesi deri ve antrasit döþeme kaplý. Koltuk deri torpido göðüs koruma olarak da hangi ürün ve markalarý ne kadar sýklýkla kullanmalýyým?

kurtlukaya
25-01-2015, 09:44
benim kafam bir noktada karisti arkadaslar , detayli boya bakimi icin siralam kil - pasta- ipa -hare giderici -glaze -wax - sealent wax sekilnde mi olmali ve bu wax larin uzerine gyeon wetcoat uygulanabilir mi , birde bu urunlerden bazilari birbiriyle uyumsuz oluyormus , bende bircok malzeme var ama hangi kombinasayonlarda uygulayacagimi bilmiyorum ,
hakan abi bir yerde yazmis nano uzerime wax olmaz diye peki wax uzerine nano olur mu ,

elimde olan malzemeler , gyeon wetcoat , cure. , chemical guys golsdworks glaze , cherry wet wax , soft 99 fusso , fk 1000p collinite 915, ag srp ve ultra deep shine

Erdem K.
25-01-2015, 10:06

Ýpa nedir? :)

En iyisi hangisidir? Link verebilir misiniz?

Kadyr
25-01-2015, 10:09
ipa alkol ýsopropýl

Anýl E.
25-01-2015, 12:09
Konu açmýþtým ama fazla ilgi görmedi :)

Aracým beyaz passat cc . Üzerinde nano boya koruma olarak sýfýr teslim alýndý . Ben bu araca ne kadar aralýklarla ve hangi markayla elle olmak üzere boya koruma cila yapmalýyým?

Ýç döþemesi deri ve antrasit döþeme kaplý. Koltuk deri torpido göðüs koruma olarak da hangi ürün ve markalarý ne kadar sýklýkla kullanmalýyým?

Derdime bir çare dostlar :) Yarýn siparis vermem lazým

i-vtec07
25-01-2015, 13:01

üzerinde nano ana koruma var diyosunuz öyleyse yerinizde olsam gyoen wetcoat cure bathe+ gibi veya fussonun ürünlerine bakardým. amatör kulaným için :) genede detailing üstadlarýna bi danýþmak lazým :)

omco
25-01-2015, 13:53
IPA larin cogu wax lari cozmez. Cok daha guclu karisimlara ihtiyac duyulur oncelikle onu belirteyim. Kil kaydirici olarak cesitli seyler kullanilabilir, sabunlu su, quick detailer vs vs. Eger araci tamamen dekontaminasyon etmek istiyorsaniz Gyeon Iron i kil kaydirici olarak kullanip, gyeon kil ile tek seferde bitirebilirsiniz. Diger killerin Gyeon Iron ile dagilma ihtimalleri cok yuksek.

Evet ipa genelde yetersiz kalýyor ama wax zaten etkisini kaybettiði için yenilemeden önce apc, pril gibi bir þeyle yýkayýp ipa'yla silmek yine az çok temizliyordur diye düþünüyorum. Ben apc, pril, est vb ile asla yýkamam arabayý o ayrý, o yüzden 2 kez ipa'yla siliyorum temizlediði kadar :)

omco
25-01-2015, 13:58

Öncelikle kaliteli bir kurulama havlusu ve yýkama eldiveni alýn mutlaka, nano korumanýz olduðuna göre; bathe+, her yýkamadan sonra cure ve 4-5 yýkamada bir wetcoat yapýn geçin karþýsýna izleyin :) hayýrlý olsun yeni aracýnýz güle güle kullanýn

Anýl E.
25-01-2015, 14:06
Öncelikle kaliteli bir kurulama havlusu ve yýkama eldiveni alýn mutlaka, nano korumanýz olduðuna göre; bathe+, her yýkamadan sonra cure ve 4-5 yýkamada bir wetcoat yapýn geçin karþýsýna izleyin :) hayýrlý olsun yeni aracýnýz güle güle kullanýn

Teþekkür ederim eldiven ve kurulama havlum yeterince mevcut . Havalarýn sivas gibi bir þehirde soðuk olmasý þu an için kendi aracýmý kendim yýkama özelliðimi engelliyor hiç sevmem aracý yýkatmayý ama mecburen þu an durum böyle en azýndan içini kendim temizlerim.

Benim icin iç detay da önemli artýk koltuk ve deri döþeme torpido göðüs bakýmlarý da olmazsa olmaz artýk .

þampuaným da var araç yýkandýktan sonra ilk hangi ürünlerle baþlamalýyým?

omco
25-01-2015, 15:45
Torpidoya ultraviyole korumasý olduðu için ve ön camda yansýma olmamasý açýsýndan mat bir görünüm sevdiðim için gtechniq c6 kullanýyorum, ama kapý kenarlarýnda biraz daha canlý bir görüntü sevdiðim için oralarda yine ultraviyole korumasý olan 303 aerospace kullanýyorum. Ýç temizlik için meguiars apc, sensei apc gibi ürünler tecih edebilirsniz kokusu, kir sökücülüðü açýsýndan o ürünleri bölünmüþ alýp f/p olarak en çok hoþunuza gideni kullanýn bence. Yarý deri koltuklu var, benimde koltuklarým kumaþ olduðu için deri koltukla ilgili ürün bilgim yok maalesef

Soðukta ben de üþeniyorum yýkamaya Sivas'ý düþünemiyorum, en iyisi benim gibi yapýn kafa dengi bir yýkamacý bulun baþta zor oluyor tabi istediðiniz gibi yýkamasý ama verin eldiveninizi, havlunuzu, þampuanýnýzý yýkasýn. Ayrýca mutlaka yýkamacýlar sinir oluyor ama çift kova yöntemiyle yýkasýn mutlaka.

Benim arabada klasik wax collinite915 var koruma olarak, ph nötr þampuanla yýkadýktan sonra ilk olarak araç hala ýslakken 2. bir eldivene bathe+ sýkýyorum biraz ve panel panel sürüyorum sonra arabaya tekrar su tutuyorum. Wetcoat araç ýslakken sýkýp (4-5 yýkamada bir wetcoat uyguluyorum) tekrar su tutup kurulamaya geçiyorum. Wetcoat kullanmadýðým her yýkamada arabayý kuruladýktan sonra cure sýkýp mikrofiber bezle siliyorum. (ayný yýkamada hem wetcoat sýkýp üstüne cure sýkmak boþa ürün harcamak bence o yüzden wetcoat yaptýðým zaman cure gereksiz geliyor)

Atladýðým, düzgün ifade edemediðim bir yer yoktur umarým varsa da seve seve yardýmcý olurum, detay virüsü beni ele geçirmiþ durumda :)

ilbeyyagci
25-01-2015, 19:09
Arkadaþlar Bauhaus'ta Meguiars ürünlerinin fiyatlarý nasýl sizce ? Yakýn zamanda bakan oldu mu ? Bugün gittim de gözüm kesmedi fiyat bilmiyordum hiç.

kurtlukaya
25-01-2015, 19:19
benim kafam bir noktada karisti arkadaslar , detayli boya bakimi icin siralam kil - pasta- ipa -hare giderici -glaze -wax - sealent wax sekilnde mi olmali ve bu wax larin uzerine gyeon wetcoat uygulanabilir mi , birde bu urunlerden bazilari birbiriyle uyumsuz oluyormus , bende bircok malzeme var ama hangi kombinasayonlarda uygulayacagimi bilmiyorum ,
hakan abi bir yerde yazmis nano uzerime wax olmaz diye peki wax uzerine nano olur mu ,

elimde olan malzemeler , gyeon wetcoat , cure. , chemical guys golsdworks glaze , cherry wet wax , soft 99 fusso , fk 1000p collinite 915, ag srp ve ultra deep shine

arkadaþlar soruma cevap verebilirseniz çok memnun olurum

omco
25-01-2015, 19:49
Ýpa nedir? :)

En iyisi hangisidir? Link verebilir misiniz?

Ýzopropil alkol, erdem boya veya detailing dükkaný'ndan alabilirsiniz :)

Erdem K.
26-01-2015, 07:18
Ýzopropil alkol, erdem boya veya detailing dükkaný'ndan alabilirsiniz :)

teþekkürler, yani izopropil alkolle arabayý yýkamadan sonra kil öncesi siliyoruz öyle mi? :) kulaða pek hoþ gelmedi, detailing cahilliðimden olsa gerek çekindim :)

imprezaWRC
26-01-2015, 10:11

Gyeon wet coat bildiðim kadarýyla wax, sealant üzerine uygulanabiliyor ama ne kadar verimli olur onu bilemem. Ben cilasýz otomobile uygulamýþtým; vaad edilen 2 ay koruma süresini görmüþtüm.

Elinde çok fazla ayný iþlevi gören ürün var. Glossworks glaze zaten oldukça dolgulu bir ara ürün, bunun üzerine fk1000p veya collinite uygulayabilirsin.
Cherry wet wax dolgu içeren krem tipi cila olduðundan onun öncesinden glossworks glaze kullanmana gerek yok ve haliyle sonrasýnda da ürün kullanmana gerek yok. Tek ürünle maskeleme ve koruma elde edersin.

Soft99 Fusso'da maskeleme özellikli bir ürün ama elindeki mevcut ürünlerden daha uzun koruma saðlar. Yine bu ürün öncesinde ve sonrasýnda dolgu içerikli bir ürün kullanmana gerek yok. Keza, soft99 ile uyumlu olan yine soft99'un hýzlý cilasýný kullanabilirsin veya yýkama esnasýnda soft99 extra gold þampuan kullanabilirsin.

kil - pasta- ipa -hare giderici- wax veya sealant sýralamasý doðru olur. Wax üstüne sealant uygulamasý doðru olmaz. Sealant uygulandýysa üzerine wax sürülebilir ama bence bu kadar üst üste ayný iþi yapan ürün sürmekte mantýklý deðil. Son sürdüðün korumayý yapacaktýr. Sealant sýnýfýndaki ürünler genelde saf carnauba içeren wax'lardan daha uzun koruma saðlar. Collinite bir çeþit wax'týr ve Fk1000p'de sealant'týr ki solvent bazlý kokusundan da bunu anlarsýn. Soft99 Fusso'da sealant sýnýfýnda bir üründür.

Onrcn
26-01-2015, 11:52
Evet ipa genelde yetersiz kalýyor ama wax zaten etkisini kaybettiði için yenilemeden önce apc, pril gibi bir þeyle yýkayýp ipa'yla silmek yine az çok temizliyordur diye düþünüyorum. Ben apc, pril, est vb ile asla yýkamam arabayý o ayrý, o yüzden 2 kez ipa'yla siliyorum temizlediði kadar :)

APC ile yikatabilirsin, PH ina bakip biraz seyreltebilirsin bir zarari olmaz. APC 3-5 yikamada araca birsey yapmaz, ancak duzenli kullanimda plastik trimlere zarari olur onun disinda negatif birseyi yok. Ipa bazi kalintilari kesinlikle cozemiyor 15 kere de silsek birsey degismedi. Cogu Glass Coat tipi ana koruma nano urunun kullanim kilavuzunda once bir degreaser la yikayin sonra yuzey temizligi yapin yaziyor.

Ha tabi Ipa ile silmeniz bir arti mi? Evet :)

Erdem K.
26-01-2015, 12:33
kil - pasta- ipa -hare giderici- wax veya sealant sýralamasý doðru olur.

kili az çok anladým, aracý önce pril vari birþeyle güzelce yýkayýp kuruluyorum, sonra su veya sabunlu su ile kaydýrarak gyeon orta sertlikteki kili uygulayacaðým :) burasý tamam
pasta'yý da az çok biliyorum, ancak kilden sonra aracý yine suyla durulayýp, kurulayýp, sonrasýnda komple sadece pasta mý çekmeliyim (elle) ?
izopropil alkolü de az çok anladým, ürün bakýnýyorum :)
hare giderici ise yine benim için yeni bir þey... hangi marka/model en iyisidir? ipa'yý suyla durulayýp aracý kuruladýktan sonra hare giderici nasýl uygulanýr?
soft99 ise tamamdýr o bende :cool:

tüm bu iþlemleri anlatan videolarý bulabileceðimiz güzel linkler de varsa tadýndan yenmez :)

ilgilenen arkadaþlara tekrardan sonsuz teþekkürler ...

omco
26-01-2015, 13:29
@ErdemK. kili Onrcn abinin dediði gibi gyeon iron'la yapýn yüzeyi çok iyi temizlemiþ olursunuz. Ýpa'yý suyla durulamanýza gerek yok, 500 ml'lik ipa alýn 1 litrelik þiþeye 500 ml ipa 500 ml su koyun. Arabaya sýkýp iyi bir mikrofiber bezle silin

Anýl E.
26-01-2015, 14:02
Kendime þöyle bir liste yaptým arkadaþlar . Nasýldýr sizce ?

http://www.sanalpazar.com/Wax-Cila-Silme-Bezi-40-Cm-X-40-Cm-1-Adet__isp37768266

http://www.sanalpazar.com/Atas-Candivetro-Cam-Temizlik-Sivisi750-Mlitalyan__isp7852963

http://www.sanalpazar.com/Meguairs-Wash-Wax-Kopuklu-Cilali-Ve-Waxli-Sampuan__isp8449358

http://www.sanalpazar.com/Meguiars-Ultimate-Quick-Wax-Hizli-Sprey-Wax-450-Ml__isp7306568

http://www.sanalpazar.com/Meguiars-Rich-Leather-Oto-Deri-Koltuk-Temizleyici__isp8391827

http://www.sanalpazar.com/Meguiars-Quick-Interior-Detailer-Hizli-Ic-Temizleyici__isp7521072

http://www.sanalpazar.com/Atas-Waxy-Naturel-Boya-Koruyucu-Wax-250-Ml__isp6794257

http://www.sanalpazar.com/Atas-Detap-Cok-Amacli-Dosemetavan-Temizleyici-Kopuk__isp6893479

http://www.sanalpazar.com/Atas-Lacer-Alkali-Jant-Temizleyici-750-Ml__isp6893478

http://www.sanalpazar.com/Jantlastikdavlumbaz-Temizleme-Fircasi-40-Cm__isp38162958

http://www.sanalpazar.com/Autoglym-Srp-Kilcal-Cizik-Doldurucu-Cila-500-Ml__isp7981448

tekrardan söyleyim de yanlýþ olmasýn aracýmýn rengi beyaz . Koltuklar alcantra deri döþeme

imprezaWRC
26-01-2015, 15:00

http://www.sanalpazar.com/Atas-Candivetro-Cam-Temizlik-Sivisi750-Mlitalyan__isp7852963

http://www.sanalpazar.com/Meguairs-Wash-Wax-Kopuklu-Cilali-Ve-Waxli-Sampuan__isp8449358

http://www.sanalpazar.com/Meguiars-Ultimate-Quick-Wax-Hizli-Sprey-Wax-450-Ml__isp7306568

http://www.sanalpazar.com/Meguiars-Rich-Leather-Oto-Deri-Koltuk-Temizleyici__isp8391827

http://www.sanalpazar.com/Meguiars-Quick-Interior-Detailer-Hizli-Ic-Temizleyici__isp7521072

http://www.sanalpazar.com/Atas-Waxy-Naturel-Boya-Koruyucu-Wax-250-Ml__isp6794257

http://www.sanalpazar.com/Atas-Detap-Cok-Amacli-Dosemetavan-Temizleyici-Kopuk__isp6893479

http://www.sanalpazar.com/Jantlastikdavlumbaz-Temizleme-Fircasi-40-Cm__isp38162958

http://www.sanalpazar.com/Autoglym-Srp-Kilcal-Cizik-Doldurucu-Cila-500-Ml__isp7981448

tekrardan söyleyim de yanlýþ olmasýn aracýmýn rengi beyaz . Koltuklar alcantra deri döþeme

Waxy'den çok performans bekleme :( . Jant fýrçasý dediði ile ben aracýn altýný ve elim, belim, boyum yettiðincede akslarý ve davlumbazlarý temizliyorum :D :D Jant yüzeyini temizlersin de fýrçanýn sapý uzun ve kýllarýn olduðu yerde geniþ. O yüzden anca benim kullandýðým alanlarda daha rahat kullanýrsýn.

imprezaWRC
26-01-2015, 15:01

Waxy'den çok performans bekleme :( . Jant fýrçasý dediði ile ben aracýn altýný ve elim, belim, boyum yettiðincede akslarý ve davlumbazlarý temizliyorum :D :D Jant yüzeyini temizlersin de fýrçanýn sapý uzun ve kýllarýn olduðu yerde geniþ. O yüzden anca benim kullandýðým alanlarda daha rahat kullanýrsýn.

Anýl E.
26-01-2015, 15:06

Abi waxy yerine hangi ürünü önerirsin? Araba sýfýr ve boya korumalý olarak teslim alýndý , ben ayda bir ya da iki haftada bir el ile cila yapmayý düþünüyorum.

imprezaWRC
26-01-2015, 15:10
Abi waxy yerine hangi ürünü önerirsin? Araba sýfýr ve boya korumalý olarak teslim alýndý , ben ayda bir ya da iki haftada bir el ile cila yapmayý düþünüyorum.

Anýl, 20 TL'ye Waxy yerine ayný dükkanda ayný paraya Gtechniq c2V3 veya Soft99 Fusso'nun bölünmüþ olanýndan alýrdým. ama bu iki ürün autoglym srp ile uyumsuz olabilir :( (vaad edilen koruma süresini elde edemeyebilirsin)
Fusso'nun da çizik maskeleme özelliði var (SRP kadar olmasa da ...)

Anýl E.
26-01-2015, 15:11
Anýl, 20 TL'ye Waxy yerine ayný dükkanda ayný paraya Gtechniq c2V3 veya Soft99 Fusso'nun bölünmüþ olanýndan alýrdým. ama bu iki ürün autoglym srp ile uyumsuz olabilir :( (vaad edilen koruma süresini elde edemeyebilirsin)
Fusso'nun da çizik maskeleme özelliði var (SRP kadar olmasa da ...)

Abi 2 ayda bir fusso uygulamak daha mantýklý o zaman . Her þampuanlý yýkamadan sonra quick ile parlaklýk saðlarým fusso 1-2 ay ' çýkarýr galiba deðil mi

http://www.sanalpazar.com/Soft99-Fusso-Coat-12-Wax-Boya-Koruma-Acik-Renk-40-Gram__isp32528945

Ürün bu mu abi ?

Anýl E.
26-01-2015, 15:15
http://www.sanalpazar.com/Soft99-Fusso-Coat-12-Wax-Boya-Koruma-Acik-Renk-40-Gram__isp32528945

http://www.sanalpazar.com/Autoglym-Srp-Dolgu-Ozellikli-Cila-Bolunmus-200-Ml__isp22388856

http://www.sanalpazar.com/Finish-Kare-Wax-Fk1000p-Boya-Koruma-Bolunmus-50gr.__isp25003664

Bu 3 ürün arasýnda kaldým abi

imprezaWRC
26-01-2015, 15:18

http://www.sanalpazar.com/Autoglym-Srp-Dolgu-Ozellikli-Cila-Bolunmus-200-Ml__isp22388856

http://www.sanalpazar.com/Finish-Kare-Wax-Fk1000p-Boya-Koruma-Bolunmus-50gr.__isp25003664

Soft99'u tavsiye ederim :)

imprezaWRC
26-01-2015, 15:18

Soft99'u tavsiye ederim :)

Erdem K.
26-01-2015, 15:53
@ErdemK. kili Onrcn abinin dediði gibi gyeon iron'la yapýn yüzeyi çok iyi temizlemiþ olursunuz. Ýpa'yý suyla durulamanýza gerek yok, 500 ml'lik ipa alýn 1 litrelik þiþeye 500 ml ipa 500 ml su koyun. Arabaya sýkýp iyi bir mikrofiber bezle silin

gyeon iron jant temizleyici ve demir tozu sökücüymüþ :) bunu arabanýn kaportasýnda sýkýp sonrasýnda henüz ýslakken kil mi yapmalýyým ?

Silence45
26-01-2015, 16:38
Bende bir iki ufak öneri alsam çok iyi olur.Araç beyaz corsa, bu güne kadar ne yapýlmýþ, yapýlmamýþ bilmiyorum ancak ben baþtan giriþmeyi düþünüyorum genel olarak.***** yýllarýn verdiði yorgunluða göre hangi sýrayla gitmemiz daha doðru olur ? Kil, pasta, cila vs ? Sonrasýnda ise haftada veya 2 haftada bir kendim cilalamayý düþünüyorum.Bu konular hakkýnda biraz bilgi alabilir miyim? En doðru ürünlerle yapmayý düþünüyorum.

will
26-01-2015, 19:44
soft 99'un altýna el ile hangi pastayý atmak uygundur. srp yada pb black hole düþünüyordum fakat dolgu özelliðinden dolayý uyumsuz galiba. amacým kýlcal çizikleri olabildiðince kapatmak

kurtlukaya
26-01-2015, 21:52
Gyeon wet coat bildiðim kadarýyla wax, sealant üzerine uygulanabiliyor ama ne kadar verimli olur onu bilemem. Ben cilasýz otomobile uygulamýþtým; vaad edilen 2 ay koruma süresini görmüþtüm.

Elinde çok fazla ayný iþlevi gören ürün var. Glossworks glaze zaten oldukça dolgulu bir ara ürün, bunun üzerine fk1000p veya collinite uygulayabilirsin.
Cherry wet wax dolgu içeren krem tipi cila olduðundan onun öncesinden glossworks glaze kullanmana gerek yok ve haliyle sonrasýnda da ürün kullanmana gerek yok. Tek ürünle maskeleme ve koruma elde edersin.

Soft99 Fusso'da maskeleme özellikli bir ürün ama elindeki mevcut ürünlerden daha uzun koruma saðlar. Yine bu ürün öncesinde ve sonrasýnda dolgu içerikli bir ürün kullanmana gerek yok. Keza, soft99 ile uyumlu olan yine soft99'un hýzlý cilasýný kullanabilirsin veya yýkama esnasýnda soft99 extra gold þampuan kullanabilirsin.

kil - pasta- ipa -hare giderici- wax veya sealant sýralamasý doðru olur. Wax üstüne sealant uygulamasý doðru olmaz. Sealant uygulandýysa üzerine wax sürülebilir ama bence bu kadar üst üste ayný iþi yapan ürün sürmekte mantýklý deðil. Son sürdüðün korumayý yapacaktýr. Sealant sýnýfýndaki ürünler genelde saf carnauba içeren wax'lardan daha uzun koruma saðlar. Collinite bir çeþit wax'týr ve Fk1000p'de sealant'týr ki solvent bazlý kokusundan da bunu anlarsýn. Soft99 Fusso'da sealant sýnýfýnda bir üründür.

Hakan abi çok teþekkür ederim beni ve bizi aydýnlattýðýn için , abicim cherry wet wax sealent mý birde jant temizleme fýrçasý olarak meg unun fýrçalarýna para vermek istemiyorum önerebileceðin kullanýlýþlý bir fýrça var mý janta zarar vermeyecek

omco
26-01-2015, 22:47
gyeon iron jant temizleyici ve demir tozu sökücüymüþ :) bunu arabanýn kaportasýnda sýkýp sonrasýnda henüz ýslakken kil mi yapmalýyým ?

Kili illa iron'la yapýcaksýnýz diye bir þey yok tabi pratik olur sadece. Demir tozlarýndan arýndýrmak için en iyisi bütün arabaya, jantlara sýkýp morarmasýný beklemek bence. Ondan sonra kil yapmak daha saðlýklý olur. Youtube'da bir sürü var video var fikir vermesi açýsýndan onlarý izleyebilirsiniz

ilbeyyagci
26-01-2015, 23:30

Yorumlara göre ben de listeden ürünler alabilirim :) +1 takip diyorum.

imprezaWRC
27-01-2015, 08:55
Abi 2 ayda bir fusso uygulamak daha mantýklý o zaman . Her þampuanlý yýkamadan sonra quick ile parlaklýk saðlarým fusso 1-2 ay ' çýkarýr galiba deðil mi

Ürün bu mu abi ?

Anýl, Fusso 12 ay koruma vaad eden bir ürün, 1-2 ay deðil daha fazla dayanýr :)

Bende bir iki ufak öneri alsam çok iyi olur.Araç beyaz corsa, bu güne kadar ne yapýlmýþ, yapýlmamýþ bilmiyorum ancak ben baþtan giriþmeyi düþünüyorum genel olarak.***** yýllarýn verdiði yorgunluða göre hangi sýrayla gitmemiz daha doðru olur ? Kil, pasta, cila vs ? Sonrasýnda ise haftada veya 2 haftada bir kendim cilalamayý düþünüyorum.Bu konular hakkýnda biraz bilgi alabilir miyim? En doðru ürünlerle yapmayý düþünüyorum.
2 hafta 1 cila sürmenize gerek yok. Kil-pasta ve cila sýralamasý doðru sýralama ancak iyi bir cila (wax veya sealant) ile ortalama 3 ay koruma elde etmiþ olacaðýnýzdan 2 hafta 1 cila sürmenize gerek yok. Cila içeren þampuanlar ile aracýnýzý yýkarsýnýz; koruma süresine de destek olursunuz.

soft 99'un altýna el ile hangi pastayý atmak uygundur. srp yada pb black hole düþünüyordum fakat dolgu özelliðinden dolayý uyumsuz galiba. amacým kýlcal çizikleri olabildiðince kapatmak
Soft99 Fusso hafif dairesel çizikleri maskelediðindenondan öncesinden ayný iþi yapacak özelliklede yaðlý bir ürün kullanmamak gerek, aksi halde koruma süresi azalýr hatta ürünler birbirlerini de silebilir :(

Hakan abi çok teþekkür ederim beni ve bizi aydýnlattýðýn için , abicim cherry wet wax sealent mý birde jant temizleme fýrçasý olarak meg unun fýrçalarýna para vermek istemiyorum önerebileceðin kullanýlýþlý bir fýrça var mý janta zarar vermeyecek

Rica ederim; cherry wet wax, adý üstünde wax sýnýfýnda bir ürün :)

will
27-01-2015, 09:44
Soft99 Fusso hafif dairesel çizikleri maskelediðindenondan öncesinden ayný iþi yapacak özelliklede yaðlý bir ürün kullanmamak gerek, aksi halde koruma süresi azalýr hatta ürünler birbirlerini de silebilir :(

daha iyi bir görüntü için soft99 altýna pasta olarak ne kullanabilirim

imprezaWRC
27-01-2015, 09:48
daha iyi bir görüntü için soft99 altýna pasta olarak ne kullanabilirim

Çizikleri maskelemeyen, silikon ve wax içermeyen herhangi bir pasta olabilir. Çiziklerinizin durumunu bilemediðimden, ezbere bir reçete vermek doðru olmaz.
Marka oalrak scholl concepts, menzerna, chemical guys kullanabilirsiniz.

Erdem K.
27-01-2015, 10:53
kili iþi tamam o bende
soft99 da okey :)
ancak ve ancak pasta ?

kili yaptýk, duruladýk kuruttuk, sonrasýnda ne tarz bir pasta? elle nasýl uygulanmalý ki soft99'dan max. verim alalým ? araç beyaz, teþekkürler süperman :)

Masterpiece
27-01-2015, 12:00
kili iþi tamam o bende
ancak ve ancak pasta ?

kili yaptýk, duruladýk kuruttuk, sonrasýnda ne tarz bir pasta? elle nasýl uygulanmalý ki soft99'dan max. verim alalým ? araç beyaz, teþekkürler süperman :)

Elle yapýlacak pasta iþkence bence fakat uðraþýrým derseniz gtechniq P1 elle uygulamada güzel sonuçlar veriyor araþtýrabilirsiniz..
Tabi sert bir uygulama pedi ile uygulamayý unutmayýn..

imprezaWRC
27-01-2015, 12:02
kili iþi tamam o bende
ancak ve ancak pasta ?

Çiziklerin durumuna ve boyanýn sertliðine göre o iþ deðiþir, bakarsýn en düþük aþýndýrý ile elle bile çizikler gider, bakarsýn en aðýr pasta bile çizikleri zor çýkartýr.
Her ne kadar ezbere reçete vermeyi sevmesemde;
Elle çizikleri gidermek için chemical guys scratch swirl b-gone ürününü tavsiye ederim. (tabiki baþka markalarda var ama en kolay buna ulaþabilirsin-bakýnýz http://www.boyassi.com/urun/chemical-guys-scratch-swirl-b-gone---cizik-ve-hare-giderici-cila-473ml_1802.aspx?CatId=243 )

Birde el ile uygulama süngeri veya pedi alýrsýn elle çizikleri giderirsin. (biraz yorucu ve uzun sürecektir) . (Parex mikrofiber el pedi ile de sonuç alabilirsin)

will
27-01-2015, 12:31
Bende scholl concepts s3 ile gtechniq P1 arasinda kaldim

Erdem K.
27-01-2015, 14:27
Çiziklerin durumuna ve boyanýn sertliðine göre o iþ deðiþir, bakarsýn en düþük aþýndýrý ile elle bile çizikler gider, bakarsýn en aðýr pasta bile çizikleri zor çýkartýr.
Her ne kadar ezbere reçete vermeyi sevmesemde;
Elle çizikleri gidermek için chemical guys scratch swirl b-gone ürününü tavsiye ederim. (tabiki baþka markalarda var ama en kolay buna ulaþabilirsin-bakýnýz http://www.boyassi.com/urun/chemical-guys-scratch-swirl-b-gone---cizik-ve-hare-giderici-cila-473ml_1802.aspx?CatId=243 )

Birde el ile uygulama süngeri veya pedi alýrsýn elle çizikleri giderirsin. (biraz yorucu ve uzun sürecektir) . (Parex mikrofiber el pedi ile de sonuç alabilirsin)

abi tekrar merhaba, yine ben :) Aþýndýrýcý dediklerin S0,S3 tarzý malzemeler midir?

uygulamayý öncelikle beyaz Volvo'da yapacaðým kýsmetse. bezlerin en kalitelisini almak istiyorum, ürünleri yavaþ yavaþ çýkartýyorum sayenizde :)

uygulama sýralamam þu þekilde olacak gibi gözüküyor;
1-pril ile güzelce yýkayýp, kurulamak.
2-ipa (%50 ipa+%50su) eþliðinde tüm araca kil uygulamasý
3-kil sonrasý güzelce aracý durulama
4-chemical guys scratch swirl b-gone ile tüm araca el ile pasta (tamponlara da bu ürünü uygulayabilirim sanýrým?)
5-pasta sonrasý yýkamak gerekir mi bilemedim? :)
6-soft99 açýk renk ile olayý sonlandýrmak...

mikrofiber bezleri kýsmetse çeþit çeþit alýcam, yavaþ yavaþ listemi oluþturdum, listemi de engin görüþlerinize sunarým :)

keyifli forumlar ...

Anýl E.
27-01-2015, 14:49
http://www.sanalpazar.com/Lavor-Express-Plus-Yikama-Makinasi-foam-Lance-Seti__isp28550128

Bu ürün nasýldýr sizce ?

kurtlukaya
27-01-2015, 14:51
abi tekrar merhaba, yine ben :) Aþýndýrýcý dediklerin S0,S3 tarzý malzemeler midir?

uygulamayý öncelikle beyaz Volvo'da yapacaðým kýsmetse. bezlerin en kalitelisini almak istiyorum, ürünleri yavaþ yavaþ çýkartýyorum sayenizde :)

4-chemical guys scratch swirl b-gone ile tüm araca el ile pasta (tamponlara da bu ürünü uygulayabilirim sanýrým?)

mikrofiber bezleri kýsmetse çeþit çeþit alýcam, yavaþ yavaþ listemi oluþturdum, listemi de engin görüþlerinize sunarým :)

keyifli forumlar ...

hakan abi swirl b gone dan sonra aracý yýkamak gerekir mi bunu bende soracaktým , bi de jant fýrçasý lazým :)

Anýl E.
29-01-2015, 10:16
http://i.hizliresim.com/31Zy5M.jpg (http://hizliresim.com/31Zy5M)

Geldi bakalým ürünlerim erdem boya saðolsun yine 1 günde yolladý . Arkada atas DETAP görünmüyor :) .

Abimizin dediði gibi jant fýrçasý maþallah her yeri temizler herhalde öyle büyük yine dediðine uyarak Soft99 aldým. Bagajýmda meguiars lastik parlatýcý meþhur sarý bezi ve yýkama eldiveni vs.. mevcut.

Çok seviyorum þu ürünler elime gelince . Kýzlar nasýl kozmetik ürünleri alýnca kafalarý daðýlýyor ben de bunlarý alýnca yeniden doðuyorum :D

kurtlukaya
29-01-2015, 22:00
ÝyÝ makyajlar :)

Anýl E.
30-01-2015, 09:55
Sabahýn köründe uyandým kimse olmadan arabayý yýkayým diye soðuk demeden yýkadým iyi kötü :) .

3 saat uðraþtým istediðim gibi olmadý soðuk hava þartlarý engelledi biraz ama yine de mutluyuz :)

http://i.hizliresim.com/LYrOnj.jpg (http://hizliresim.com/LYrOnj)

UmutBuran
30-01-2015, 13:12
Buðu önleyici bildiðiniz var mý güzel yararlý ürün tavsiye edebileceðiniz?

imprezaWRC
30-01-2015, 13:24
hakan abi swirl b gone dan sonra aracý yýkamak gerekir mi bunu bende soracaktým , bi de jant fýrçasý lazým :)
Gerek yok :)

Buðu önleyici bildiðiniz var mý güzel yararlý ürün tavsiye edebileceðiniz?

Gyeon Q2 Antifog :)

imprezaWRC
30-01-2015, 13:25

keyifli forumlar ...

Pasta sonrasý nano uygulama yapmayacaksan soft99 uygulayacaksan yýkamaya gerek yok :)

UmutBuran
30-01-2015, 13:46
abi bu atas hydrorep hýzlý cilayý uygulamak için bez tavsiyen var mý?

i-vtec07
30-01-2015, 14:30
ford transit aracýn alt kýsmýn yýkamasýnda kulanmak için parlatýcý tavsiyeniz var mý ? þu yýkamacýlarda olanlardan bahsediyorum :) sýk durula þeklinde bi ürün arýyorum açýkcasý .

imprezaWRC
30-01-2015, 14:50
abi bu atas hydrorep hýzlý cilayý uygulamak için bez tavsiyen var mý?

Bim'de satýlan bol tüylü bezler iþ görür :)

imprezaWRC
30-01-2015, 14:52
ford transit aracýn alt kýsmýn yýkamasýnda kulanmak için parlatýcý tavsiyeniz var mý ? þu yýkamacýlarda olanlardan bahsediyorum :) sýk durula þeklinde bi ürün arýyorum açýkcasý .

Alt kýsým derken davlumbazdan mý bahsediyorsun yoksa aracýn komple alt kýsmýndan mý bahsediyorsun. Çamuru kapatan meguiars hyper dressing, meguiars all season dressing veya chemical guys bare bones var, onlar iþ görebilir.

mur_84
30-01-2015, 15:01
Arkadaþlar þu ataþvineti nerden temin edebilirim anadolu yakasý.. mesaj atabilirseniz sevinirim..

Þimdiden teþekkürler.. :)

i-vtec07
30-01-2015, 16:35
Alt kýsým derken davlumbazdan mý bahsediyorsun yoksa aracýn komple alt kýsmýndan mý bahsediyorsun. Çamuru kapatan meguiars hyper dressing, meguiars all season dressing veya chemical guys bare bones var, onlar iþ görebilir.

aynen abi komple alt kýsýmdan bahsediyorum araç kamyonet altý açýk yani özellikle kasanýn alt kýsmý. makaslar , çamurluklar vs hepsi açýkta. tþk ederim tavsiyen için meg hyper dressing benim iþimi görür sanýrým.

Silence45
31-01-2015, 14:59
Camda bugün çok ince bir çizgi oluþtu bunu gidermek amaçlý hangi ürünü nasýl uygulamalýyým acaba? Çizik giderilir mi o da ayrý konu tabi ama.

aTaBeY
02-02-2015, 10:45
http://s1.cdn.autoevolution.com/images/gallery/KIAOpirus-Amanti-260_7.jpg

Arkadaþlar aracýmýn içi þu þekilde. 2005 model olan aracýmýn derisinde sarýlaþma var ufaktan. Havalarda baya soðuk çatlama vs yapmasýndan da korkuyorum arac gercekten cok bakýmlý 1-2 yer dýþýnda eskiden kalan çatlama söz konusu deðil. Bu iç mekan için hangi deri ve ahþap temizleyiciyi kullanmam gerekir ve bunu nereden satýn alabilirim(***** gaziantepde hiçbirþey bulamýyorum)

Anýl E.
02-02-2015, 14:30
http://s1.cdn.autoevolution.com/images/gallery/KIAOpirus-Amanti-260_7.jpg

Arkadaþlar aracýmýn içi þu þekilde. 2005 model olan aracýmýn derisinde sarýlaþma var ufaktan. Havalarda baya soðuk çatlama vs yapmasýndan da korkuyorum arac gercekten cok bakýmlý 1-2 yer dýþýnda eskiden kalan çatlama söz konusu deðil. Bu iç mekan için hangi deri ve ahþap temizleyiciyi kullanmam gerekir ve bunu nereden satýn alabilirim(***** gaziantepde hiçbirþey bulamýyorum)

Sanalpazar.com'da

erdem boya var . Ben her zaman oradan alýrým ki eminim bizim forumdan da alan kiþi çoktur. Ben meguiars'ýn ürününü aldým deri koltuk için ancak araba daha sýfýr olduðu için - ya da + tarafýný söylemem mümkün deðil . Diðer arkadaþlar daha iyi yardýmcý olabilir

Erdem K.
02-02-2015, 16:51
Hakan abi duy sesimi lütfen...

sonunda listemi oluþturdum, çok þükür. herhangi bir eksik ya da yanlýþ ürün var mý? þunun yerine þunu al da diyebilirsin, jant temizleme fýrçasý almadým mesela, gyeon iron sýkýp geçicem, yine de alýyým mý?

neyse beðendiklerim ve okey dersen alacaklarým þu þekilde :)

1-SOFT99 FUSSO COAT 12 WAX BOYA KORUMA A (http://www.sanalpazar.com/Soft99-Fusso-Coat-12-Wax-Boya-Koruma-Acik-Renk-200-Gr__isp32511585)
2-http://www.sanalpazar.com/Ustubu-Pastacila-Ve-Temizlik-Icin-400-Gram__isp8328509
3-UBER BLUE M (http://www.sanalpazar.com/Uber-Blue-Mikrofiber-Kurulama-Bezi-Super-Kalite-60x90cm__isp27687269)
4-Gyeon Iron Jant Temizleyici ve Demir Tozu S (http://www.sanalpazar.com/Gyeon-Iron-Jant-Temizleyici-Ve-Demir-Tozu-Sokucu-500ml__isp36139759)
5-ATAS Plak2 Plastik Parlat (http://www.sanalpazar.com/Atas-Plak2-Plastik-Parlatici-Bolunmus-500gr__isp29511645)
6-http://www.sanalpazar.com/Bilt-Hammer-Kil-Soft-Bolunmus-50-Gram__isp20970567 x 2 adet
7-http://www.sanalpazar.com/Elle-Cizik-Giderme-Seti-Atas-Waxy-Sert-El-Pedi__isp6949465 (pasta için bahsettiðin turuncu el pedi bu muydu abi?)
8-http://www.sanalpazar.com/Chemical-Guys-Mikrofiber-Wax-Silme-Bezi-40x40cm__isp18179933
9-http://www.sanalpazar.com/Meguiars-Quik-Detailer-Kil-Kaydirici-Yuzey-Temizleyici__isp7306569 x 2
10-http://www.sanalpazar.com/Gyeon-Polish-Wipe-Mikrofiber-Bez-40x40cm__isp37015161
11-http://www.sanalpazar.com/Chemical-Guys-Wash-Mitt-Sentetik-Yun-Yikama-Eldiveni__isp26066991
12-http://www.boyassi.com/urun/chemical-guys-scratch-swirl-b-gone---cizik-ve-hare-giderici-cila-473ml_1802.aspx?CatId=243
13-http://www.sanalpazar.com/Ipa-Izopropil-Alkol-Temizlik-Solventi-99-500-Ml__isp31584299 x 2

yapmak istediklerim þu þekilde,

1-aracý pril ile yýkayýp durulamak
2-gyeon iron ile kaportayý ve jantlarý morarana kadar beklemek ve sonrasýnda mikrofiber bez ile silmek
3-pasta
4-ipa ile araç yýkayýp durulama
5-meguiars quick detailer eþliðinde kil iþlemi
6- son olarak soft99 açýk renk uygulama

bu iþlem sýrasý nasýl ? gerekli ekipmanlarý listemeyebilmiþ miyim? eksik gedik var mý abi ? :)

gaza geldim hadi hayýrlýsý ...

imprezaWRC
03-02-2015, 10:39
Hakan abi duy sesimi lütfen...

yapmak istediklerim þu þekilde,

1-aracý pril ile yýkayýp durulamak
2-gyeon iron ile kaportayý ve jantlarý morarana kadar beklemek ve sonrasýnda mikrofiber bez ile silmek
3-pasta
4-ipa ile araç yýkayýp durulama
5-meguiars quick detailer eþliðinde kil iþlemi
6- son olarak soft99 açýk renk uygulama

bu iþlem sýrasý nasýl ? gerekli ekipmanlarý listemeyebilmiþ miyim? eksik gedik var mý abi ? :)

gaza geldim hadi hayýrlýsý ...

1-doðru
2-Silemeyceksin, basýnçlý su ile yýkayacaksýn.
3-kil ile yüzey temizliði
4-pasta
5-ipa ile yüzeyi siliyorsun, ancak pasta nedeniyle toz oluþtuysa yýkaman daha hayýrlý olur. Yýkama sonrasýnda ipa ile silersin.
6-soft99

golfcu0101
08-02-2015, 20:36
Ýçine iþlemiþ durumdaki camlardaki kireç lekelerine kesin ve net çözüm nedir?
Sirke vs denemedim kesin çözüm lazým direk ;)

kurtlukaya
08-02-2015, 21:03
bendede benzer kireç lekesi sýkýntýsý arabanýn kromaj kýsýmlarýnda meg nxt metal polish i denedim çýkaramadým

akifgul
08-02-2015, 21:05
Atas Valer kullanabilirsiniz.

golfcu0101
09-02-2015, 09:29
bu sirke sirke diyip duruyorlar denemedim ama 8 senenin oluþumu camlarýmdaki.ben iki kere uðraþmak istemediðimden nokta atýþý bir ürün olsun istedim ;)

i-vtec07
09-02-2015, 09:39

abi limonu al 2 ye kes çekirdeklerini çýkar (camý çizmemesi için) camý limonla hafif kuvvetlice ovala :D ben bu þekilde çýkarýyodum :)

yanlýz önce kelebek camda falan dene þimdi golfun camý pahalýdýr :D :D

golfcu0101
09-02-2015, 13:29
abi limonu al 2 ye kes çekirdeklerini çýkar (camý çizmemesi için) camý limonla hafif kuvvetlice ovala :D ben bu þekilde çýkarýyodum :)

yanlýz önce kelebek camda falan dene þimdi golfun camý pahalýdýr :D :D

ahuhahahah yok baþkan arac 2005 c kasa opel corsa golf kanatlanýp uçalý çok oldu :(

i-vtec07
09-02-2015, 13:35
ahuhahahah yok baþkan arac 2005 c kasa opel corsa golf kanatlanýp uçalý çok oldu :(

limon gerçekten iþe yarýyo abi camlarda denemeye deðer. ben sirke ile bi sonuca ulaþamamýþtým limon çözdü iþimi :)

giden golf ten de iyisi gelir inþ .

aTaBeY
09-02-2015, 13:37
Bende bir sirke ile sildirmiþtim yýkamacým bana söylemiþti üzüm olmasý lazým. Fena baþarýlýydý ama ilk günkü haline çevirmiþti resmen camý :)

golfcu0101
09-02-2015, 14:01
limon gerçekten iþe yarýyo abi camlarda denemeye deðer. ben sirke ile bi sonuca ulaþamamýþtým limon çözdü iþimi :)

giden golf ten de iyisi gelir inþ .

inþallah kardeþim þimdilik bunla devam bakalým ;)
havalarýn açtýðý ilk fýrsatta hem limonu sonuç alamazsam da sirkeyi deniyecem bakalým

kurtlukaya
15-02-2015, 01:23
abilerim merak ettigim bir durum.var , bir arkadasin konusunada yazdim ancak bide burada sormak istedim zimparalama islemi nasil yapiliyor , sonrasinda ne kadar asindiricilikta bir pasta islemi uygulaniyor , yapacagimdan degil ama merak ettigimden dolayi yaziyorum , biraz arastirdim ama tam anlamiyla istedigim bilgileri.bulamadim

207_TR
15-02-2015, 21:42
Arkadaþlar einhell amatör makinem var.

Padlerim kaliteli deðildi ve 1-2 iþlemde yýprandý bende iyi temizleyemedim.

Yaptýðým iþlem yüzelsel çok derin olmayan çizikleri gidermek ve wax-cila atmak.

Hangi padleri almalýyým. Aliexpressten alayým mý yoksa erdem-boyassi gibi bir yerden alsam olur mu?

oðuz
15-02-2015, 21:46
en basiti erdem boyadan alabilirsin.detail turkey forumu var orda daha fazla bilgiye ulaþabilirsin...

imprezaWRC
16-02-2015, 09:08
Arkadaþlar einhell amatör makinem var.

Padlerim kaliteli deðildi ve 1-2 iþlemde yýprandý bende iyi temizleyemedim.

Yaptýðým iþlem yüzelsel çok derin olmayan çizikleri gidermek ve wax-cila atmak.

Hangi padleri almalýyým. Aliexpressten alayým mý yoksa erdem-boyassi gibi bir yerden alsam olur mu?

Boyassi , Chemical Guys Türkiye veya Erdem Boya'dan pad temin edebilirsin, ellerinde varsa chemical guys hex logic almaný tavsiye ederim. Aliexpress'ten de alýnýr da, elinin altýndaki imkanlarý kullanmakta fyada var, elin Çinli'si de bu sefer kazanmayýversin.

d.berkay
16-02-2015, 13:39
Scholl Concepts polisaj pedleri ve AutoHDM Yün pedler konusunda bende yardýmcý olabilirim..

207_TR
16-02-2015, 20:43
Hafif çizik giderme - cila -wax için hangi pedler alýnmalý ?

207_TR
16-02-2015, 21:48
Hafif çizik giderme - cila -wax için hangi pedler alýnmalý ?

Bu padler nasýl ? 3 ü 45 TL
Hex-Logic Hafif Aþýndýrýcý Çizik Giderici - Cila Pedi - Yeþil 100mm
Hex-Logic Orta-Hafif Cila Pedi - Beyaz 100mm
Hex-Logic Finisaj Pedi - Siyah 100mm

imprezaWRC
17-02-2015, 12:30
Bu padler nasýl ? 3 ü 45 TL
Hex-Logic Hafif Aþýndýrýcý Çizik Giderici - Cila Pedi - Yeþil 100mm
Hex-Logic Orta-Hafif Cila Pedi - Beyaz 100mm
Hex-Logic Finisaj Pedi - Siyah 100mm

Çiziklerin durumuna göre yeþil pad yetersiz kalabilir. Oraya turuncu ve sarý padleri de eklemek lazým. Fiyat fena deðil :)

Grimlord
20-02-2015, 20:43
http://www.hepsiburada.com/liste/mothers-california-gold-cizik-giderici-236-ml/productDetails.aspx?productId=otrbt08408&categoryId=20035748#Gorseller

dostlar aracým 2002 model clio,haliyle bir sürü çizik var,anahtar çiziginden tutun da derin çiziklere kadar,linkteki üründen alýp ped ile uygulama yapsam sizce kapatabilir miyim?

meLaNchoLic
20-02-2015, 21:03
valla yalan yok arama tarama yapamadým ama... kaputun altýnda keçe falan olmadýðýndan leþ gibi pislik içinde resmen katman oluþmuþ.. yað çözücü ile kabasýný aldým bugün.. kalan kýsmýný nasýl temizlerim ne yapabilirim yardým istiyorum.. ayrýca motor vs çevresinin temizliðini nasýl yapabilirim...

Bide bunlarý en ucuz yollu haliyle anlatýrsanýz mutlu olurum.. Mesela gidip xx markanýn xx ürününü 30 TL ye almýyým yani :D

meLaNchoLic
20-02-2015, 21:06

kasko varsa camý kýrýn kaskodan deðiþtirin :D hasarsýzlýkla ilgili sorunda oluþturmuyor :D

By CrAzY
20-02-2015, 21:21
valla yalan yok arama tarama yapamadým ama... kaputun altýnda keçe falan olmadýðýndan leþ gibi pislik içinde resmen katman oluþmuþ.. yað çözücü ile kabasýný aldým bugün.. kalan kýsmýný nasýl temizlerim ne yapabilirim yardým istiyorum.. ayrýca motor vs çevresinin temizliðini nasýl yapabilirim...

Bide bunlarý en ucuz yollu haliyle anlatýrsanýz mutlu olurum.. Mesela gidip xx markanýn xx ürününü 30 TL ye almýyým yani :D

Est ve Plak2

Est :Motor temizler
Plak2:Plastikleri parlatýr.

Toplam maliyeti sana 30 tl dir.

MEGFB
20-02-2015, 21:23
3m syntectic protectan wax nasýl bilgisi olan var mý

meLaNchoLic
20-02-2015, 21:27
Est ve Plak2

Est :Motor temizler
Plak2:Plastikleri parlatýr.

Toplam maliyeti sana 30 tl dir.

nerden bulunur? est falan kýsaltmamý yani.. gidip est istiyom dedimmi anlarlarmý beni :D

i-vtec07
20-02-2015, 22:07
nerden bulunur? est falan kýsaltmamý yani.. gidip est istiyom dedimmi anlarlarmý beni :D

Sanayiye gidip est falan demeyin anlamiyolar :D en güzeli internetten almak :) bu arada est atas ýn ürünü.

meLaNchoLic
21-02-2015, 00:43
ya arkadaþ þöyle daha ucuz yollu biþi yokmu.. mesela bugün gittim bimden yaðçöz aldým 2 TL :D soðuktan cok ugrasmadým ama kolay bi þekilde kabasýný aldým kaputun alt tarafýnýn :D

motordaki plastik parcalarý falanda tek tek bezle silsem güzelce.. sonra böyle ucuz yollu neyle temizlenir neyle parlatýlýr ki :D 3 4 tl yede tahtakaleden torpido parlatýcý alsam plastikleri güzel parlatýyo :D

i-vtec07
21-02-2015, 07:33
Üstad sen bendende pinti çýktýn :D banio Koçtaþ tarzýndaki yapý marketlere gir orda 3-4 liraya torpido parlaticilarindan var .iþ görür heralde :D

aTaBeY
21-02-2015, 08:03
https://www.youtube.com/watch?v=msBwHe1yz-k

Aracým komple deri :) Bu arkadaþlar ile iletiþime geçtim sanýrým kullandýklarý ürünler yabancý. Kendi siteleri de var ordan istediðinizi alabilirsiniz diyorlar. Sývý deri istedim çatlaklar için, onlarda bana koltuk baþlarýndan birini gönderin ki tam rengine göre yapalým dediler. Bana gayet prof. göründüler. Sormak istediðim daha önce bu arkadaþlarý tanýyan iþ yaptýran vs var mý ? Güvenilirmi ? Aracým piyasa çok nadir bulunan bir araç koltuk kafalýðým gelmesse geri bana büyük problem olabilir :)

meLaNchoLic
21-02-2015, 11:33
Üstad sen bendende pinti çýktýn :D banio Koçtaþ tarzýndaki yapý marketlere gir orda 3-4 liraya torpido parlaticilarindan var .iþ görür heralde :D

4 TL ye arabayý iç dýþ yýkayan adamým ben heheeeyyytttt :D

i-vtec07
04-03-2015, 13:29
araca fusso uyguladýktan sonra atýyorum ayda 1 kere bathe+ ile yýkasak bi artýsý veya eksisi olur mu ? :)

kurtlukaya
04-03-2015, 19:11
artýsý olur da eksisi olmaz , bende bathe + kullanýyorum , kendi aracýmýn üzerinde fusso dark var memnunum yani ...

chaylak
04-03-2015, 19:26
Arkadaþlar baþka bir konuda daha yazmýþtým ama cevap alamadým.

AG SRP üzerine fusso light wax kullanmamýzýn bir zararý olur mu? SRP cizikleri maskeliyor ve wax ile bu durumun biraz daha kalýcý hale getirmek istiyorum.

Ýbrahim33
18-03-2015, 08:14
pastadan sonra ufak tefek taþ izleri çýkmasý normal midir ?

Ssamet
18-03-2015, 10:40
94 model daha önce hiç polisaj görmemiþ ama wax atýlmýþ aracýmda bu þekilde is birikintileri ve lekeleri oluþuyor. Çevreden gelen eksoz , baca dumaný vs gibi þeyler üzerine direk yapýþýyor. Kil ile zar zor lekeleri çýkarýp fk1000p uyguladým ama ilk yaðmurda yine eskiye döndü. Kafayý yemek üzereyim ne yapmam gerekiyor.

Kil uygularken
http://i60.tinypic.com/2wptpx0.jpg

Uygulamadan önce
http://i59.tinypic.com/2mzh0gn.jpg

UmutBuran
18-03-2015, 11:16
Kýrmýzý bir aracým var kaputunda falan fýrça,bez çizikleri var elle uygulayabileceðim uygun bir ürün var mý bildiðiniz? Teþekkürler

fussy
18-03-2015, 11:23
Arkadaþlar baþka bir konuda daha yazmýþtým ama cevap alamadým.

AG SRP üzerine fusso light wax kullanmamýzýn bir zararý olur mu? SRP cizikleri maskeliyor ve wax ile bu durumun biraz daha kalýcý hale getirmek istiyorum.
Mantýk doðru. önce srp üzerine fusso :icon_tup:

pastadan sonra ufak tefek taþ izleri çýkmasý normal midir ?
normaldir.

Kýrmýzý bir aracým var kaputunda falan fýrça,bez çizikleri var elle uygulayabileceðim uygun bir ürün var mý bildiðiniz? Teþekkürler
gtechniq p1 veya
chemical guys Scratch Swirl B-Gone

Ýbrahim33
18-03-2015, 14:54

polisaj makinesiyle giriþmen lazým gibi gözüküyor.

UmutBuran
18-03-2015, 15:54
polisaj makinesiyle giriþmen lazým gibi gözüküyor.

2 aya yakýn bir süre önce pasta cila yaptýrdým makineyle, aracý aldýðýmda pembeleþmiþti kýrmýzýsý bir güzel görüntü elde ettik ancak kar kýþ tazyikli su falan derken bez ve fýrça çizikleri oldu, her yýkamadan sonra hýzlý cilasýný atýyorum ama ýþýk altýnda rahatsýz eden çizikler var o yüzden elle uygulayabilceðim birþey bulursam daha iyi olur benim için.

i-vtec07
19-03-2015, 07:22
2 aya yakýn bir süre önce pasta cila yaptýrdým makineyle, aracý aldýðýmda pembeleþmiþti kýrmýzýsý bir güzel görüntü elde ettik ancak kar kýþ tazyikli su falan derken bez ve fýrça çizikleri oldu, her yýkamadan sonra hýzlý cilasýný atýyorum ama ýþýk altýnda rahatsýz eden çizikler var o yüzden elle uygulayabilceðim birþey bulursam daha iyi olur benim için.

elle uygulamayla o çizikleri tamamen alamassýnýz . srp gibi ürünlerle saklayabilirsiniz ancak :) yada kil ile temizleyip fusso 12 atýn hem boya korumanýz tazelenmiþ olur hemde çizikleri nerdeyse yarý yarý ya maskeler .

fdoganb
22-03-2015, 17:33
Islak parlaklýk alabileceðim hýzlý cila tarzý ne önerirsiniz? Araç yeni boya korumadan çýktý. Üzerine gyeon wet coat ve gyeon cure uyguladým. Ama yine de parlaklýk konusunda daha baþarýlý bir sonuç bekliyorum. Önerilerinizi yazarsanýz sevinirim

i-vtec07
22-03-2015, 18:10
Islak parlaklýk alabileceðim hýzlý cila tarzý ne önerirsiniz? Araç yeni boya korumadan çýktý. Üzerine gyeon wet coat ve gyeon cure uyguladým. Ama yine de parlaklýk konusunda daha baþarýlý bir sonuç bekliyorum. Önerilerinizi yazarsanýz sevinirim

boya korumada ne atmýþlar son katman bilginiz var mý ? ona göre tavsiyede bulunalým :) fusso 12 falan sa fukupika var parlaklýk için tavsiye edilen :)

fdoganb
22-03-2015, 19:29
boya korumada ne atmýþlar son katman bilginiz var mý ? ona göre tavsiyede bulunalým :) fusso 12 falan sa fukupika var parlaklýk için tavsiye edilen :)

Sonaxta yaptýrdým gösterip anlatmýþtý ürünü ama ismi cismi aklýma gelmiyor :) meg nxt falan iþ görmez mi

gokayy
09-04-2015, 19:16
Siyah arabanýn haresi için Meguiars Swirl Remover iyi midir ? Elle uygulama yapabilirim. Varsa onun haricinde meguiars ürün tavsiyesi alabilirim. (özellikle meguiars istiyorum tanýdýðým listeyi çözücek :D )

i-vtec07
09-04-2015, 19:24
Siyah arabanýn haresi için Meguiars Swirl Remover iyi midir ? Elle uygulama yapabilirim. Varsa onun haricinde meguiars ürün tavsiyesi alabilirim. (özellikle meguiars istiyorum tanýdýðým listeyi çözücek :D )

elle hare gitmez kardeþim malesef. makine þart . ;)

Grimlord
09-04-2015, 21:59
aracýmda epey derin çizikler mevcut (anahtarla biri ipneligine yaptý heralde )

polisaj makinesiyle yapma imkaným var,sizce ne gibi ürünler kullanmam gerekir? önce pasta falan mý uygulamam lazým?

serdargoksu
09-04-2015, 23:26
merhaba arkadaþlar arac limon sarýsý ve siyah deri koltuklu daha önce birþey yapýlmýþmý bilmiyorum ama çizikler var bunlarý kapatmak ve parlaklýk saðlamak için srp ve fusso mu yoksa sadece fusso yetermi birde deri korumak ve beslemek için basit ve etkili bir ürün nedir þimdiden teþekkür ederim.

Mert Ali
10-04-2015, 00:46

Elle ancak arabayý parlatýrsýn. çizik gideremezsin müdür. çiziksiz bir yüzey istiyorum illede meguiars olsun diyorsan; meguiars m105-m205 ikilisi veya.. m83 tek baþýna yeterli gelebilir. tabiki makina ile uygulamada :)

Mert Ali
10-04-2015, 00:50
merhaba arkadaþlar arac limon sarýsý ve siyah deri koltuklu daha önce birþey yapýlmýþmý bilmiyorum ama çizikler var bunlarý kapatmak ve parlaklýk saðlamak için srp ve fusso mu yoksa sadece fusso yetermi birde deri korumak ve beslemek için basit ve etkili bir ürün nedir þimdiden teþekkür ederim.

önce kil ile yüzeyi temizleyin,sonrasýnda fusso uygulayýn tatmin edecektir.. deri için silikon süt sürmeyin,ne sürerseniz sürün.. turtle wax leather,sonax vs. olabilir,yapý marketlerde kolayca bulabilirsiniz. internetten sipariþ verecekseniz gliptone ürünlerine bakýn,bölünmüþ þekilde satýþý var.

ozan gülle
22-04-2015, 21:44
Motor temizligi icin ne onerirsiniz arac 5 binde cok kirli degil ama parlak dursun diyorum yarin uygulacagim izmirde hemen gidip alabilcegim bi urun varmi acaba

White
23-04-2015, 08:44
motorun elektronik aksamlarýný kapatýp cok hafiften su tut ve uzerindeki tozu ve az olan kiri temizle sonrasýnda meguiars d170 kullan ..gerci bu urun profesyonel bi urun 3.78 lt olarak satýlýyo fakat bu urunleri etrafýnda kullanan bir esnaf var ise oradan az bi miktar iste...1/1 yaparsan aþýrý parlar ve sonrasýnda cabuk toz tuzar ben musteri araclarýna 1/5 yaparak uyguluyorum...uygulamasý cok basit... sprey gibi sýkarak uyguluyosun....ardýndan bi sure bekliyosun...sonra hava ve sunger yardýmý ile motorun plastik aksamýna yediriyosun...bu urunu 1/1 veya 1/2 olarak sulandýrýrsan motorun heryerine sýk sonrasýnda kaputu kapat ve motoru calýstýr....motor ýsýndýkca ürün motora iþliyo... kaputu actýgýnda parlaklýgý gordugunde sasýrma sakýn ;) kapalý bir garajýn var ise bu sekilde uygulamaný tavsiye edrim....

grkm
29-04-2015, 00:52

Elle uygulayabileceðin tarzda ürün olarak önerim Auto Finesse Tripple olacaktýr. Ürün içeriðinde hafif aþýndýrýcý, sealant ve carnauba içeriði var. Klasik wax sürme yöntemleriyle uygulanabiliyor. Yalnýzca biraz daha fazla yüzeysel hareket tekrarý gerektiriyor.

https://www.youtube.com/watch?v=zo_nUygOkXQ
https://www.youtube.com/watch?v=zo_nUygOkXQ

El ile uygulamayla da pek çok çiziði yok edebilen bir ürün ve kalýcýlýðý pek çok likit waxtan gayet iyi .

Linki inceleyebilirsiniz : TRIPPLE- All in One - 500 ml (http://www.detail-box.com/TRIPPLE-All-in-One-500-ml,PR-156.html)

UmutBuran
29-04-2015, 07:55
abi çok iyi bir tavsiye vermiþsin vallahi allah razý olsun en kýsa zamanda deneyecegim

mr.korhan
10-06-2015, 16:48
Siyah Araç için Hýzlý , uygulanmasý Ped yada makineyle olmayan , kolayca gün içinde yýkatýp hemen peþine bez yada pamukla güzel sonuç alabilceðimiz cilalardan önerilerinizi alabilirmiyim arkadaþlar ?

ceyhun737
10-06-2015, 17:15
Meguiars black wax Tecrübe eden var mý?

ruudvan
12-06-2015, 19:11
Siyah Araç için Hýzlý , uygulanmasý Ped yada makineyle olmayan , kolayca gün içinde yýkatýp hemen peþine bez yada pamukla güzel sonuç alabilceðimiz cilalardan önerilerinizi alabilirmiyim arkadaþlar ?

soft 99 fusso dark color.
bezle yada pamukla cila sürülmez.
bu ürünün içinden uygulama pedi çýkýyor.
onunla uygularsýn.
sür 3dk kurut sonra hemen sil .

Kadyr
22-08-2015, 14:43
selam arkadaþlar.
yeni aldýðým araçta maun kaplama yapýþtýrma yapmýþlar. kapýdakileri direk çektim kolayca çýktý acaba torpidodakiler iz býrakýrmý ? bugün aracý kuaföre verdim adam iz kalabilir boþver dedi ama kapýdaki kolay çýkýnca vede kurtulmak istediðimden tahammül etmek istemiyorum o maun görüntüye. bir kaç ilana baktým banltlar iz býrakmaz yazmýþlar ama tecrübesi olan varmý

onn_dear
22-08-2015, 18:46
Gri bi pug 307 aldik, 2 parca disinda boyasiz, boyayi canlandýrmak icin el ile uygulanabilecek ürün tavsiyeniz var mi? Finishkare 1000p iþ görür mü?

enes28
10-10-2015, 11:09
Bi araç aldýk ikinci el, boya durumu iyi fakat ben yine de bi þeyler yapmak istiyorum.
Yýkama sonrasý kil, durulama, pasta, ipa, wax sýralamasý doðru mudur ?

efe_
28-10-2015, 15:37
Arkadaþlar anadolu yakasý detailing tavsiyesi istiyorum. Tavsiye ettiðiniz yerler nerelerdir ?

grkm
31-10-2015, 01:29
Arkadaþlar anadolu yakasý detailing tavsiyesi istiyorum. Tavsiye ettiðiniz yerler nerelerdir ?

http://heroicdetailing.com/

Kadyr
15-02-2016, 12:16
aracým 2004 vito bunlarýn çoðunun tavanda güneþ yanýðý var. benimkinde yok. þimdi yeni aldýðýmýz evin kapalý garajý var bir nebze bende güneþte býrakmaktan kurtarýcam aracý ama kesin çözüm olarak bir þey varmýdýr. aracýn pasta cila ihtiyacý var ama araç gri ve yüksek olduðundan tavana yaptýrmýcam aþýndýrma olmasýn diye sadece boya korumasýný at geç diyeceðim. þeffaf folyo herhalde yeterli olmaz. ne gibi bir þey yapabiliriz.

Kadyr
15-02-2016, 21:50
güncel olsun

mimit
15-02-2016, 22:19
kirli yüzeyin üzerine yapýlacak boya korumadan bir hayýr beklenmemeli, yanlarý alalým üstler kalsýn doðru bir seçim deðil, doðru malzemeler iyi iþçilik ile tavan da da sorun olmaz aksine faydasý olur.

Kadyr
15-02-2016, 22:26
yani yine kil falan yapýlýr az aþýndýrýcý ile biraz temizlenir tabi.

ubn
16-02-2016, 10:18
Kuþ pisliklerinin býraktýðý lekeye bir çözüm var mý??

Kadyr
17-02-2016, 10:52
kuþ pisliðine güneþ yanýðýna çözüm yok diye biliyorum. benim sorum güncel olsun

Kadyr
19-02-2016, 00:40
günceldir.. güneþ yanýðý olmamasýný nasýl engelleyeceðiz..

mimit
19-02-2016, 10:14
düzenli boya koruma ve bakým, hava koþullarý ve yýkama þekilleri boya koruma ürünlerinin ömürlerinde etkendir, doðru uygulama ve doðru bakým ile bu tarz sorunlarýn önüne geçilebilir, yani bir defa yaptýrdým yeter gibi bir durum bu tarz boya hasarlarýnýn önüne geçmek için yeterli olmaz.kuþ pisliði,reçine gibi boya yüzeyine yapýþan ve hatta zarar veren maddelerde derhal temizlenmeli,aracýmla uzun yola çýkarken aracýn bagajýna bu iþ için muhakkak ilgili ürünü koyarým, yolculuk sonunda eðer araçta çok kirlenme yoksa hemen siler ve temizlerim. gerekirse yýkar yad yýkatýrým, bu iþ için kaput ve tampon maskeleride var onlarda çözüm ortaðý olarka kullanýlabilir.

by.gkn
19-02-2016, 22:30
Arkadaþým mat renkli bir motor aldý. Mat renkli boyaya ne tarz uygulamalar yapmak gerekir? Frozen black bmw yi parlak hale getirenler gibi olmayalým :D

by.gkn
22-02-2016, 17:17
Arkadaþým mat renkli bir motor aldý. Mat renkli boyaya ne tarz uygulamalar yapmak gerekir? Frozen black bmw yi parlak hale getirenler gibi olmayalým :D

Güncel olsun

Gearbox
22-02-2016, 18:32
Güncel olsun

Mat boyalar için özel yýkama þampuanlarý , koruma ürünleri mevcut. Bu ürünlerle sýkýntý yaþamazsýnýz.

grkm
22-02-2016, 19:32

Mat bakým ürünleri mevcut arzu ederseniz.

Tavsiyem parlamalarý önlemek için ;

Ph dengeli Cilasýz Konsantre Þampuan ;

http://www.detailbox.com.tr/seramik-korumalar-icin-ph-dengeli-konsantre-sampuan-concentrated-car-wash-1l-127

Quick Detailer Mantýðýnda ;

http://www.detailbox.com.tr/mat-boya-ve-kaplama-icin-hizli-cilasi-matt-protect-500ml-693

Canlý ama hala mat tutan, iyi bir kir iticilik görmek istiyorsanýz ;

Opaque (Mat Boyalar İçin) - 50ml (http://www.detailbox.com.tr/opaque-mat-boyalar-icin-50ml-686)

Anýl E.
03-03-2016, 15:00
http://www.erdemboya.net/MEGUIARS-GOLD-CLASS-CILALI-BOYA-KORUYUCU-SAMPUAN-189-LT,PR-816.html

Meguiars sarý þampuan kullanýyordum genellikle. Bu ürünü kullanan var mý ?

ÜSTÜNERC
03-03-2016, 16:29
http://www.erdemboya.net/MEGUIARS-GOLD-CLASS-CILALI-BOYA-KORUYUCU-SAMPUAN-189-LT,PR-816.html

Deneme olarak 2-3 yýkama hepsini kullandým bu dahil olmak üzere,inanýn 3 ürün arasýnda en ufak bir fark görmedim :) suanda mor olan meguiars sampuaný kullanýyorum her yýkamada,hepsi ayný iþi görüyor aslýnda.

Anýl E.
04-03-2016, 08:24
Deneme olarak 2-3 yýkama hepsini kullandým bu dahil olmak üzere,inanýn 3 ürün arasýnda en ufak bir fark görmedim :) suanda mor olan meguiars sampuaný kullanýyorum her yýkamada,hepsi ayný iþi görüyor aslýnda.

Ben sarý kullanýyorum genelde mor kullanmýþlýðým da var. Ýkisi arasýnda pek bir fark görememiþtim bunu merak ettim bir de .

Berkan
04-03-2016, 08:35
onun yerine Gyeon Bathe+ kullanýn bence

http://www.techturkey.com/forum/urunler/189503-gyeon-bathe-asiri-hidrofobik-sampuan.html

Anýl E.
04-03-2016, 09:56
onun yerine Gyeon Bathe+ kullanýn bence

http://www.techturkey.com/forum/urunler/189503-gyeon-bathe-asiri-hidrofobik-sampuan.html

Nerden temin ediyoruz berkan ?

Berkan
04-03-2016, 10:08
detailbox dan alýyordumda göremedim Anýl, Görkem (grkm) e sormak lazým yada görünce yazar muadil birþey illaki

AliGizda
04-03-2016, 10:22
Beyaz aracým için güzel, kaliteli bir cila önerebilirmisiniz?

Anýl E.
04-03-2016, 13:34
detailbox dan alýyordumda göremedim Anýl, Görkem (grkm) e sormak lazým yada görünce yazar muadil birþey illaki

Ben de Erdem Boya'da göremedim.

ÜSTÜNERC
04-03-2016, 15:14
Ben sarý kullanýyorum genelde mor kullanmýþlýðým da var. Ýkisi arasýnda pek bir fark görememiþtim bunu merak ettim bir de .

Sarý sampuana göre diðerleri arasýnda olan tek fark bence miktar olarak fazla olmasý.Onun dýþýnda hepsini 2-3 yýkama olarak kullandým gördüm hepsi bana ayný geldi.Bu iþin sonu yok :) en iyisi diye alýyoruz bi bakýyoruz baska marka daha iyi iþ görüyor veya yeni bir ürün çýkmýþ oluyor :) gerçekten bu detail iþi hastalýk.

douu
04-03-2016, 17:37
http://detailbox.com.tr/cilali-parlatici-sampuan-advanced-poseidon-car-wash-124

bathe+ bulmak baya zor bu aralar. nerdeyse hiçbir yerde kalmadý. kendim için ayýrdýðým 1-2 tane var Allahtan uygulamalý araçlarý yýkayabiliyorum.

Linkteki ürünü direk olarak firma sahibi Görkem kardeþimin tavsiyesi ile aldým. Parlatma durumu muhteþem. Doðru kullanýldýðý zaman hidrofobik olarak da oldukça baþarýlý. Tam bir fiyat performans ürünü.

SGTI
04-03-2016, 18:54

Ben aldým geçen hafta bundan.Sarýdan öyle aman aman bir farký yok açýkcasý fena deðil

grkm
04-03-2016, 20:08
Cilalı Parlatıcı Şampuan - ADVANCED POSEIDON CAR WASH (http://detailbox.com.tr/cilali-parlatici-sampuan-advanced-poseidon-car-wash-124)

bathe+ bulmak baya zor bu aralar. nerdeyse hiçbir yerde kalmadý. kendim için ayýrdýðým 1-2 tane var Allahtan uygulamalý araçlarý yýkayabiliyorum.

Linkteki ürünü direk olarak firma sahibi Görkem kardeþimin tavsiyesi ile aldým. Parlatma durumu muhteþem. Doðru kullanýldýðý zaman hidrofobik olarak da oldukça baþarýlý. Tam bir fiyat performans ürünü.

Arkadaþlar Gyeon Bathe+ bir süredir yok ama ileriki tarihlerde eminim TR'de olacaktýr.

Meguiar's ýn þampuanlarý iyidir hoþtur fakat bir markaya baðlý kalmak zorunda deðilisiniz. Yepyeni teknolojide üretilmiþ çok daha iyi ürünler var .

Özellikle Doðukan'ýn önerdiði þampuaný þiddetle tavsiye ederim.

Bir diðer bol köpük sevenler için alternatifimiz ;

http://www.detailbox.com.tr/arac-yikama-sampuani-car-shampoo-83

Rockford
08-03-2016, 09:13
basit bir soru fakat tavsiyeye ihtiyac var.

cila için tüylü bir mikforiber bez ile cilayý sürünce sanki cilayý sürekli gezdiriyor gibi. Cilayý daha ince (supreme shine gibi) bir bezle silip sonrasýnda mý bu uzun tüylü mikrofiberle üzerinden geciyorsunuz?
hoþ evvel zaman önce kullandýðýmda supreme shine ile cilayý sürüyosun sonrasýnda yapýlacak bi adým kalmýyor örnek cok iyi olmadý da anlatmak istediðim uzun tüylü mikrofiber bezle cila süreceðiniz zaman öncesinde daha kýsa tüylü bir mikrofiber bezle cilayý sürüp bu uzun tüylülerle en son finishmi oluyor.

ek olarak hýzlý cilayý sürmek için uygun bir bez tavsiyesi alabilir miyim.

bir de ek olarak kurulama bezi olarak güzel bir f/p tavsiyesi alabilirsem güzel olur.

douu
08-03-2016, 10:11
basit bir soru fakat tavsiyeye ihtiyac var.

cila için tüylü bir mikforiber bez ile cilayý sürünce sanki cilayý sürekli gezdiriyor gibi. Cilayý daha ince (supreme shine gibi) bir bezle silip sonrasýnda mý bu uzun tüylü mikrofiberle üzerinden geciyorsunuz?
hoþ evvel zaman önce kullandýðýmda supreme shine ile cilayý sürüyosun sonrasýnda yapýlacak bi adým kalmýyor örnek cok iyi olmadý da anlatmak istediðim uzun tüylü mikrofiber bezle cila süreceðiniz zaman öncesinde daha kýsa tüylü bir mikrofiber bezle cilayý sürüp bu uzun tüylülerle en son finishmi oluyor.

ek olarak hýzlý cilayý sürmek için uygun bir bez tavsiyesi alabilir miyim.

bir de ek olarak kurulama bezi olarak güzel bir f/p tavsiyesi alabilirsem güzel olur.

daha kýsa tüylü bir mikrofiber bez ile yüzeydeki fazlalýðý alýp uzun tüylü bezle dairesel hareketlerle parlatma iþlemi yapabilirsiniz.

fiyat performans ürünü olarak kurulama havlusu tavsiyem chemical guys miracle dryer olabilir.

by.gkn
09-03-2016, 15:49
http://www.kimyasaladamlar.com/color-evolution-red-renk-evrimi-kirmizi-pmu517

bu ürünü kullanan var mý acaba yorumlar nedir ?

TarikS
10-03-2016, 08:10
Bu arada geçen tente ve iç mekan temizliði için ürün bakýyordum Adam's'tan; sonra aklýma geldi detailbox.com.tr'ye baktým, Türkiye'de Amerika'dan daha ucuza satýyor adam :D Görkem'e teþekkürler hakikaten bulunmaz nimet getirmiþ memlekete.

Bilginiz olsun beyler, çok fiyat araþtýrmasý yapýp yurtdýþýndan beklemeye gerek kalmamýþ.

Anýl E.
13-03-2016, 11:29
Arkadaþlar Gyeon Bathe+ bir süredir yok ama ileriki tarihlerde eminim TR'de olacaktýr.

Meguiar's ýn þampuanlarý iyidir hoþtur fakat bir markaya baðlý kalmak zorunda deðilisiniz. Yepyeni teknolojide üretilmiþ çok daha iyi ürünler var .

http://www.detailbox.com.tr/arac-yikama-sampuani-car-shampoo-83

Görkem hayýrlý iþlerin olsun kardeþim . Karýþýk ürün alýcam yaz'à hazýrlýk maksadýyla zaten çoðu ürünüm azaldý þampuan falan . Önceden erdemboya dan alýrdým seni yeni gördüm senin iþin görülsün aramýzdan birisin . Acil yarýn ya da salý günü siparis vermem gerek çünkü cam yýkama suyum eksildi. Sitene tam bakamadým þu an var mý cam yýkama suyun kaliteli ?

Anýl E.
13-03-2016, 11:30

Araç Yıkama Şampuanı - Car Shampoo (http://www.detailbox.com.tr/arac-yikama-sampuani-car-shampoo-83)

Görkem hayýrlý iþlerin olsun kardeþim . Karýþýk ürün alýcam yaz'à hazýrlýk maksadýyla zaten çoðu ürünüm azaldý þampuan falan . Önceden erdemboya dan alýrdým seni yeni gördüm senin iþin görülsün aramýzdan birisin . Acil yarýn ya da salý günü siparis vermem gerek çünkü cam yýkama suyum eksildi. Sitene tam bakamadým þu an var mý cam yýkama suyun kaliteli ?

grkm
13-03-2016, 13:50

Anýl ince düþüncen için teþekkür ederim. Dilediðin zaman ürün seçeneklerini ve tavsiyelerimi deðerlendirmek üzere bana ulaþabilirsin.
Cam yýkama suyu olarak Sonax'ýn bir miktarda elimde mevcut. Ýsteklerine göre deðerlendiririz.
Bana 0533 746 on3 elli3 'ten ulaþabilirsin :)

iztuzu
20-03-2016, 11:37
Parlaklýk ve iyi bir temizlik için linkteki þampuanlarý öneririm. Cilasýz boyayý bile çok güzel parlatabiliyorlar. Ýki þampuanýda kullandým ikiside harika.
http://www.chemicalguysturkiye.com/yikama-sampuanlari-and-aksesuarlari/citrus-wash-and-gloss-ultra-konsantre-limon-ozlu-parlatici-sampuan-1-galon.html
http://www.chemicalguysturkiye.com/yikama-sampuanlari-and-aksesuarlari/glossworkz-kopuklu-parlaklik-artirici-ph-notr-yikama-sampuani-1-galon.html

Ýç temizlik için
Temizleyiciler (SPI 993) - NONSENsE - Renksiz & Kokusuz Konsantre Yüzey Temizleyici (1 Galon) | Chemicalguysturkey.com (http://www.chemicalguysturkiye.com/temizleyiciler/nonsense-renksiz-and-kokusuz-konsantre-yuzey-temizleyici-1-galon.html)

Dashboard parlatýcý için
Arexons mat effect dashboard sütünü tavsiye ederim.

Lastik Parlatýcý olarakda Sonax'ýn lastik parlatýcýsýný tavsiye ederim.

(1.5 senelik mesajýnýzý alýntýlýyorum kusura bakmayýn:o)
1-Meguiars Nxt Car Wash (mor) þampuan ile yola baþladýk ama kir çýkarmada çok memnun deðilim. Siz CG'nin iki þampuanýndan birincil olarak hangisini tavsiye edersiniz?

2-Þampuan sonrasý Meguiars UQD ile iþlemi bitiriyorum. CG þampuan ile baþlayýp Meguiars UQD ile bitirirsek kimyasal uyumluluk/etkileþim açýsýndan performans kaybý yaþanýr mý? Bizi üzmeyen arkadaþlardýr umarým.

3- 223 sayfayý ve detailing bölümündeki cila ile ilgili belli baþlý makaleleri okuduðumda sizin CG satýþý yaptýðýnýzý okudum. Bu þampuanlar için buradan veya pm yoluyla bilgi alabilirsem sevinirim.

4-Lastik parlatmada süre olarak ekstrem performans veren (iki - üç hafta/ bir - iki ay) arkadaþ var mýdýr? Varsa kendisiyle tanýþmak isterim. Teþekkürler.

grkm
20-03-2016, 11:49
(1.5 senelik mesajýnýzý alýntýlýyorum kusura bakmayýn:o)
1-Meguiars Nxt Car Wash (mor) þampuan ile yola baþladýk ama kir çýkarmada çok memnun deðilim. Siz CG'nin iki þampuanýndan birincil olarak hangisini tavsiye edersiniz?

2-Þampuan sonrasý Meguiars UQD ile iþlemi bitiriyorum. CG þampuan ile baþlayýp Meguiars UQD ile bitirirsek kimyasal uyumluluk/etkileþim açýsýndan performans kaybý yaþanýr mý? Bizi üzmeyen arkadaþlardýr umarým.

3- 223 sayfayý ve detailing bölümündeki cila ile ilgili belli baþlý makaleleri okuduðumda sizin CG satýþý yaptýðýnýzý okudum. Bu þampuanlar için buradan veya pm yoluyla bilgi alabilirsem sevinirim.

4-Lastik parlatmada süre olarak ekstrem performans veren (iki - üç hafta/ bir - iki ay) arkadaþ var mýdýr? Varsa kendisiyle tanýþmak isterim. Teþekkürler.

Beklentilerinizi karþýlamak üzere sizi Adam's Polishes ile tanýþtýrmak isterim :)

Öncelikle firmayý tanýyýn .. http://adamspolishes.com/

Sýrasýyla ;
1- http://www.detailbox.com.tr/gallon-378-lt-85 ( galon ürünler seçtiðiniz için .. )
2- Genelde firmalar ürünlerini birbirini tamamlamalarý için dizayn ederler fakat elinizdeki mevcut ürün kimyasal olarak þampuaný veya baþka bir ürünü bozacak nitelikte deðil. Bittiði zaman daha iyi alternatiflerini mutlaka önerebiliriz.
3- Hakan baþkan bir dönem bu iþle ilgilendi ancak marka þu anda baþkalarý tarafýndan Türkiye'ye getiriliyor.
4- Ve sahne Adam's Polishes Tire Shine'da.
http://www.detailbox.com.tr/lastik-parlatici-tire-shine-376

Önerilerimin memnuniyetsizlik oluþturmasý durumunda size istediðiniz ürünle deðiþimi saðlayacaðýmýn da garantisi veririm.

MURAT_HLX
20-03-2016, 12:19
aracýn dýþtaki trim parçalarý için önerebileceðiniz bi ürün varmýdýr ?

iztuzu
20-03-2016, 12:22
Sitenizi takip ediyorum zaten, detailing ürünleriyle ilgili word dosyama site linkinizi de kaydetmiþtim:D, ürün gamý olarak beklentimi karþýlýyor. Ýlk heyecan Meguiars'tan Sonax'a, Turtle Wax'a kadar birçok ürün aldým ama bu sayfalarý baþtan sona kadar okuyunca Adam's(özellikle fiber bezi), CG(þampuan- buble gum oto parfüm), Collinite, Poorboy's, Soft99 gibi markalarýn katý cilalarýný listeye ekledim. Uygulama yapacaðým aile araçlarýmýzýn renk, yaþ vs. durumlarýna göre glaze-wax/sealant alýmý için bilgilerinize ilerleyen haftalarda baþvuracaðým. Yeni þampuan almadan önce Meguiars'ý bitirmem lazým:(

Lastik parlaklýðýyla ilgili sitedeki mesaja ulaþtým, Hakan arkadaþýmýzýn mesajýný alýntýlýyorum:

Ben bunlarý tavsiye ederim.

1 ay parlaklýk veren Gyeon
http://www.detail-box.com/Lastik-Parlatici-Tire-400ml,PR-21.html

2 ay parlaklýk veren Soft99
http://www.detail-box.com/BlackBlack-Hard-Core-Tire-110ml,PR-189.html

Linkler ölü, sizin sitenizin önceki uzantýsý mý, sitenizle alakasýz mý bilmiyorum ama bu ürünleri için ne söylersiniz?

iztuzu
20-03-2016, 12:25

Önceki konularda yazýlmýþtý, not almýþtým:

1- Einszett Rubber Care

2-Rex plastik parlatýcý

3-sabunlu su yapýp ýcýne lýmon suyu katýp karýstýr pamukla sür...

Gearbox
20-03-2016, 12:49

Uzun omurlu bisey isterseniz Gyeon Trim oneririm.

grkm
20-03-2016, 12:58
Sitenizi takip ediyorum zaten, detailing ürünleriyle ilgili word dosyama site linkinizi de kaydetmiþtim:D, ürün gamý olarak beklentimi karþýlýyor. Ýlk heyecan Meguiars'tan Sonax'a, Turtle Wax'a kadar birçok ürün aldým ama bu sayfalarý baþtan sona kadar okuyunca Adam's(özellikle fiber bezi), CG(þampuan- buble gum oto parfüm), Collinite, Poorboy's, Soft99 gibi markalarýn katý cilalarýný listeye ekledim. Uygulama yapacaðým aile araçlarýmýzýn renk, yaþ vs. durumlarýna göre glaze-wax/sealant alýmý için bilgilerinize ilerleyen haftalarda baþvuracaðým. Yeni þampuan almadan önce Meguiars'ý bitirmem lazým:(

Lastik parlaklýðýyla ilgili sitedeki mesaja ulaþtým, Hakan arkadaþýmýzýn mesajýný alýntýlýyorum:

Linkler ölü, sizin sitenizin önceki uzantýsý mý, sitenizle alakasýz mý bilmiyorum ama bu ürünleri için ne söylersiniz?

Zevkle yardýmcý olurum :)

Bu iþin hem amatör tarafýndan hem profesyonel tarafýna bakýnca tek diyebileceðim þey þu :
- Bir marka tüm ürün gamýyla en iyi olamaz veya zirveye oynayamaz. Ancak belirttiðiniz disiplinlerde Adam's dünyaca en popüler olmuþ markalarýn baþýnda gelmekteydi. Nano þampuanlar korumalarý desteklediði gibi hidrofobi de saðlar nitelikte ancak hala kir temizleme ve güvenli yýkama için en uygun ürünler olduðunu söylemek yanlýþ olur.

Hakan'ýn belirttiði ürünler ise Nano bazlý teknolojiye sahip son yýllarýn ürünleri fakat ;
iki üründe istediðiniz Endurance parlaklýðýna eriþemezler. Avantajlarý yaklaþýk 1 ay boyunca sadece koyu kalýrlar, kirden daha az etkilenirler, uygulamalarý biraz zahmetlidir ( gyeon IR ýsýtýcý ister, kürleþemezse boþa ürün kaybý olur. Soft99 elleri falan boyadýðýna dair yorumlar var. ) Linkler domain deðiþikliði sýrasýnda ölmüþler .

Gyeon;
Lastik Parlatıcı - Tire - 400ml (http://www.detailbox.com.tr/lastik-parlatici-tire-400ml-346)

Soft99;
Black-Black Hard Core Tire - 110ml (http://www.detailbox.com.tr/black-black-hard-core-tire-110ml-356)

LightSide
20-03-2016, 13:16
Uzun omurlu bisey isterseniz Gyeon Trim oneririm.

Gyeon trim uygulamasi hakkinda bilgisi olan bir arkadas uygulamasini anlatabilirmi, kullanma klavuzuna gore gittim fakat boyasiz tamponda uygulama sungerinin izleri kaldi, uruni fazla surdum desem degildi, nerde yanlis yaptim anlayamadim :)

iztuzu
20-03-2016, 13:50
Hanýma otomatik vites araba bakýyorum, özellikle siyah istiyorum ki cilada uðraþlarýmýn sonucunu daha somut alabileyim. Ýzmir'de de anne-babanýn arabalarýna glaze-cila sözüm var. Þartlar olgunlaþýrsa yaza doðru, sizle irtibata geçeceðim. Ýlginizden ötürü teþekkür ederim.

Gearbox
21-03-2016, 01:51
Gyeon trim uygulamasi hakkinda bilgisi olan bir arkadas uygulamasini anlatabilirmi, kullanma klavuzuna gore gittim fakat boyasiz tamponda uygulama sungerinin izleri kaldi, uruni fazla surdum desem degildi, nerde yanlis yaptim anlayamadim :)

Bu tarz sert kaplama urunleri uygulamadan once yuzeyin Multicleanser tarzi urun ile(Gyeon Prep , Ýpa vb) kir , yag ve kalintilardan detaylica temizlenmesi gerekiyor. Daha sonrasinda durulanip/kurulanip temiz yuzeye uygulama pedi ile uygulama yapiniz. Bekleyip kurlesmesine izin vermeden temiz / kuru bir mf ile yuzeyi parlatmak / fazla kalintilari alarak uygulamayi gerceklestirebilirsiniz.

enes28
27-04-2016, 18:24
Siyah araca kil ve polisajdan sonra ipayla silmek gerekir mi ? Sildiðimizde çizikler yeniden gözükür mü ? Üstüne Fusso wax atacaðým.

Gearbox
27-04-2016, 19:06
Siyah araca kil ve polisajdan sonra ipayla silmek gerekir mi ? Sildiðimizde çizikler yeniden gözükür mü ? Üstüne Fusso wax atacaðým.

Yuzeydeki pasta yaglarini temizlemek ve waxin tutunmasini arttirmak icin Ýpa vb bir urunle silmek gerekir.

Yuzey tamamiyle cizikten arindiysa ve yagli pastalar kullanilmadiysa geri gelecegini dusunmuyorum.

kangomania
27-04-2016, 20:13
Boyayi fusso ile korumaya aldik ama camlara hangi ürün kullanilmali? Yellow wax uyguladim þimdilik. Fusso da uygulamistim eskiden ama çatýr cutur elektrik oluþtu süngeri hareket ettirirken :)

peace
29-04-2016, 08:35
Arkadaþlar, abiler pasta görüp beyazlaþmýþ dýþ siyah plastikleri hayata döndürmek için nasýl bir ürün tavsiye edersiniz? Var mýdýr kurtuluþ yolu