Orijinalini görmek için tıklayınız : dip gazda kesilme
iyi akşamlar arkadaşlar
aniden dip gaz yaptığımda araç aşırı bağırmasına rahmen gitmiyor. sanki birşey tutuyor gibi. engel oluyor gibi gitmesine.
pedaldan hafif ayağımı kaldırıyorum bir parmak kadar falan ondan sonra fırlıyor. rahatlar gibi itiyor kendini..
bu nedir neden bu şekilde davranıyor?
boğaz kelebeği pis olabilir
ateşleme sisteminize su girmişde olabilir yakın zamanda motoru yıkattıysanız
bujileri en son ne zaman değiştirdiniz ?
ateşleme sisteminize su girmişde olabilir yakın zamanda motoru yıkattıysanız
hafta içi motor yıkama gördü!
bujileri en son ne zaman değiştirdiniz ?
araç 20bin de. bujileri hiç değişmedi.
Emir_b16a
07-03-2009, 20:19
kanka enjektörlerden yapabilir yada akışmetreden de olabilir
hafta içi motor yıkama gördü!
araç 20bin de. bujileri hiç değişmedi.
&80 bujilere yada bobine su girmiştir.sıradan bi özel servise sorununuzu anlatırsanız çok kısa sürede sorununuzu halledebilir.
kanka enjektörlerden yapabilir yada akışmetreden de olabilir
eyw kanka. metini bir rahatsız edeyim :D
&80 bujilere yada bobine su girmiştir.sıradan bi özel servise sorununuzu anlatırsanız çok kısa sürede sorununuzu halledebilir.
teşekkür ederim hocam.
metinin ellerinden öper ozaman :)
teşekkür ederim hocam.
bişey deil ne demek :rolleyes:
mechanıcer
07-03-2009, 21:36
teşekkür ederim hocam.
sie lan :hahaha:
bence bujileri değiştirin sorun çözülür
sistemin elemanlarına su girmesi hiç kolay değil artık. soketler bağlantılar izoledir terleme yapmazsa kendi kendine su girmesi çok zor.
map sensoru yada maf sensoru hangı varsa artık....baska yerde sorun arama...
map sensoru yada maf sensoru hangı varsa artık....baska yerde sorun arama...
tamamdır tünay baktırtıcam sensörlere sağolasın..
bence bujileri değiştirin sorun çözülür
sistemin elemanlarına su girmesi hiç kolay değil artık. soketler bağlantılar izoledir terleme yapmazsa kendi kendine su girmesi çok zor.
valla filtre vb aksamları çok fazla söküp taktığım için su girme ihtimali var benim araçta. buji değiştirmenin sebebini anlayamadım..? aracım 20binde olduğu için mantıklı gelmiyorda.
tamamdır tünay baktırtıcam sensörlere sağolasın..
valla filtre vb aksamları çok fazla söküp taktığım için su girme ihtimali var benim araçta. buji değiştirmenin sebebini anlayamadım..? aracım 20binde olduğu için mantıklı gelmiyorda.
yalnız sensor buyuk ıhtımal arıza vermeyecek eger verseydı arıza lambasını yakardı...ama cok buyuk bır ıhtımal sorum ondan kaynaklanıyordur...ımkan varsa bu sekılde bır sıkıntısı olmyan bır arabadan sokup dene ole al...
yalnız sensor buyuk ıhtımal arıza vermeyecek eger verseydı arıza lambasını yakardı...ama cok buyuk bır ıhtımal sorum ondan kaynaklanıyordur...ımkan varsa bu sekılde bır sıkıntısı olmyan bır arabadan sokup dene ole al...
öyle bir imkanım var da pratik birşey ise yapabilirim yoksa zaten servise götüreceğim. metin bakıcak herşeyin sonunda. ne kadar sie çeksede.. sever beni :D
tekrar teşekkür ederim.
Bujiler garip parçalar :)
eskiden gerilim gelir kıvılcım atar zannederdim, ama buji test cihazı ile inceleyince fikrimde bakış açımda değişti.
hava yakıt karışımı + silindir basıncı çok önemli, farklı silindir basıncı altında buji farklı davranıyor.
nispeten düşük yüklerde rahat kıvılcım atan buji tam gaz ile yüke maruz kalınca yeterli güçte kıvılcım atamıyor yada komple kesiliyor.
bu durumu çift tırnaklı üç ve dört tırnaklı bujilerde de denedim. yük altında buji anlık olarak yada sürekli kıvılcım attığı tırnağı değiştiriyor.
yani 3 tırnak bujiden 3 kıvılcım 4 tırnaktan 4 kıvılcım atmıyor :)
LPG dönüşümlü karbüratörlü bir aracım var bujiye çok hassas davranıyor mesela..
yeri geliyor 6-7 ayda bir buji değiştiriyorum yeter ki bir kere ateşleme kaçırsın. benden çıkan bujiyi ustama arkadaşlara falan veriyorum daha kullansınlar diye :D LPG de ateşleme kaçıran buji normal bir araca belki aylarca daha gidiyor :)
başımdan geçen bir olayı anlatayım mesela ;
arkadaşımda fiat marea var 1.6 motor 2001 model.. aynı dediğin sorun vardı tam gazda sanki boğuluyor gibi ama gazı gevşetince yürüyordu..
dedim böyleyken böyle paran varsa gidelim 4 buji alalım farkı görürsün dedim..
4 bujiyi yeniledik araç 1. viteste eskiden tam gazla bahsettiğin gibi davrandığı devirlerde zemine göre sarmaya başladı :D
gaza tepkiside olması gerekiği gibi oldu.
özetle incelemeye değer bir nokta olarak görüyorum bujileri.
mechanıcer
08-03-2009, 00:53
ne sensoru ne bujısı ???
mechanıcer
08-03-2009, 00:56
bahsettıgınız araba honda ve daha 20.000 km de?*** aracın kendı tarıhınde hıc arıza vermemıs parcalardan bahsedıyorsunuz..istıyorsanız kompresyon testı yapalım,sokup pıstonlarada bakalım..... yapmayın ya
Emir_b16a
08-03-2009, 00:57
bahsettıgınız araba honda ve daha 20.000 km de?*** aracın kendı tarıhınde hıc arıza vermemıs parcalardan bahsedıyorsunuz..istıyorsanız kompresyon testı yapalım,sokup pıstonlarada bakalım..... yapmayın ya
nie yapıo o zmn olum :D
mechanıcer
08-03-2009, 01:10
bıkere sorunu hepınız yanlıs okumussunuz arac bagırıyor???? bunun gaz yemem 9ıle alaksını bı acıklayın ılk once yada bogazdakı pıslıgı.. bu arac cvt sanzuman ve ılk gaza asıldıgında bagırır fakat tam ottomatıkler gıbı hızlanmaz ama hafıf gazı rahatlatırsanız kalkıs kavrama sıstemı daha rahat kavrama yaparak aracı kaldırısınız.. bıras cvt hakkında bılgı toplayın bence...
mechanıcer
08-03-2009, 01:16
sıze 50 tane jazz denettırıyım hepsı bu sekılde davranır....
hondaya da cvt yede merakım yok...
konudan anladığım kadarıyla düşüncemi yazdım :)
bu arada hakkaten kaçbinde değişiyor bunların bujiler ?
mechanıcer
08-03-2009, 01:20
40,000 km.....
bıkere sorunu hepınız yanlıs okumussunuz arac bagırıyor???? bunun gaz yemem 9ıle alaksını bı acıklayın ılk once yada bogazdakı pıslıgı.. bu arac cvt sanzuman ve ılk gaza asıldıgında bagırır fakat tam ottomatıkler gıbı hızlanmaz ama hafıf gazı rahatlatırsanız kalkıs kavrama sıstemı daha rahat kavrama yaparak aracı kaldırısınız.. bıras cvt hakkında bılgı toplayın bence...
peki sence sebep nedir?
Emir_b16a
08-03-2009, 01:26
peki sence sebep nedir?
arabanın karakteristiği o dio ;)
mechanıcer
08-03-2009, 01:27
sebepmı nası okuyosun sen yazıyı... tum cvt 1,4 bu sekıdle tepkıme verırı anı gazda ıvlenmez buna cıty de dahıl...
Emir_b16a
08-03-2009, 01:28
sebepmı nası okuyosun sen yazıyı... tum cvt 1,4 bu sekıdle tepkıme verırı anı gazda ıvlenmez buna cıty de dahıl...
peki cenk bunu 20 000 km sonramı çözdü :D
mechanıcer
08-03-2009, 01:28
peki cenk bunu 20 000 km sonramı çözdü :D
bunu cenk,e sorun.
ben gayet iyi okuyorum,ozaman mcy nikli arkadaşın arabasında problem yok,durduk yere konu açtı heralde
mechanıcer
08-03-2009, 01:30
ben gayet iyi okuyorum,ozaman mcy nikli arkadaşın arabasında problem yok,durduk yere konu açtı heralde
durduk yere acmamıs adam herkesın aracın huyunu suyunu bılecek dıe bı kayıde yok. ok?
Emir_b16a
08-03-2009, 01:31
bunu cenk,e sorun.
şimdi serwislerdeki elemanlar gibi konuştun :D alkollüsün dimi sn :D
durduk yere acmamıs adam herkesın aracın huyunu suyunu bılecek dıe bı kayıde yok. ok?
en iyi sensin
mechanıcer
08-03-2009, 01:32
şimdi serwislerdeki elemanlar gibi konuştun :D alkollüsün dimi sn :D
serwısatekı elemanım gorev basında alkol almıyuorum
:D
mechanıcer
08-03-2009, 01:32
en iyi sensin
bu ogrenmen guzel en azından. tesekkurederım
Emir_b16a
08-03-2009, 01:33
serwısatekı elemanım gorev basında alkol almıyuorum
:D
o zmn şu an alkollüsün cenk arabayo getirmesin uğraşmiim die sölüyosun dimi kesin p tesiye tezgahta motor war onu toplıcaksın ondan erteliosun çocuu :D
mechanıcer
08-03-2009, 11:15
o zmn şu an alkollüsün cenk arabayo getirmesin uğraşmiim die sölüyosun dimi kesin p tesiye tezgahta motor war onu toplıcaksın ondan erteliosun çocuu :D
ne alaka olm kardesımın arabasını herzaman yaparım ama sorun yok :icon_tup:
hatta daha yenı cvt yagı degıstım ona.60,000 k mde degısmesı gerekırken.
arkadaşlar alınan yakıtın solvent değeri ile alakası olabilirmi. enjektörler yakıtsal bi sıkıntı ile karşılaşmış olabilir belki ne dersiniz. carbon clean temizliği belki sonuç verir? bi arkadaşımın başına geldi, (e30 316i) enjektör yollarında sıkıntı olmuş galiba, temizletti şu an aracında sorun yok çok şükür. birde şahit olmuştum, bmw servisinde solvent ağırlıklı bi yakıt sonucu yanma odalarında sorunla karşılaşılmıştı... en kısa zamanda sornunuz çözülür inşallah.